Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

ΟΤΑΝ Ο ...ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΦΩΝΑΚΛΑΣ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΘΥΜΙΖΕ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ (VIDEO)

Τον τελευταίο καιρό όσοι  παρακολούθησαν  τις εξετάσεις  μαρτύρων  απο την εξεταστική επιτροπή  της Βουλής  σχετικά με  σκάνδαλα όπως αυτό του ΚΕΕΛΠΝΟ  θα παρατήρησαν  τη δράση  του βουλευτή  της ΝΔ  ο οποίος  με διακοπές , παρεμβάσεις, φωνές κλπ , προσπαθούσε να  εμποδίσει  την ανάδυση  της  αλήθειας και ειδικά  όταν

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Απόλυτη δικαίωση της εργαζομένης στο Ε.Κ. Κομοτηνής, Ρυίας Πατσατζή απο το ΣΕΠΕ

Ο εργοδότης και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Παντελής Μαγαλιός, καλείται να ανακαλέσει άμεσα την απόλυση και να αποδεχθεί τις υπηρεσίες της εργαζόμενης

Άκυρη χαρακτηρίζει την απόλυση της εργαζομένης και συνδικαλίστριας Ρυίας Πατσατζή από την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).
Σύμφωνα με σημερινό του πόρισμα (Αρ. Δελτίου Διαφ. 93105/30-3-2018) το ΣΕΠΕ χαρακτηρίζει ξεκάθαρα ως άκυρη την απόλυση της συνδικαλίστριας ενώ ο εργοδότης και Πρόεδρος του Ε.Κ. Παντελής Μαγαλιός καλείται να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και να αποδεχθεί τις υπηρεσίες της εργαζόμενης.
Η παραβίαση μάλιστα των παραπάνω συνεπάγεται την επιβολή ποινικών (άρθρο 23 Ν. 1264/82) και διοικητικών κυρώσεων (άρθρο 24 Ν. 3966/2011 όπως ισχύει).
Στο σκεπτικό της απόφασης του ΣΕΠΕ αναφέρεται χαρακτηριστικά:
«Επειδή ο εργοδότης δεν ακολούθησε την οριζόμενη από τον νόμο 1264/82 διαδικασία και συγκεκριμένα τα άρθρα 14 και 15, η καταγγελία σύμβασης εργασίας είναι άκυρη και καλούμε τον εργοδότη και πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής να την ανακαλέσει άμεσα και να αποδεχτεί τις υπηρεσίες της ή σε άλλη περίπτωση συστήνουμε στην εργαζόμενη να προσφύγει στα αρμόδια Δικαστήρια για την ακυρότητα της καταγγελίας, την επαναπρόσληψη της και την καταβολή μισθών υπερημερίας.
Γνωρίζουμε τέλος στον εργοδότη ότι η παραβίαση των ανωτέρω διατάξεων συνεπάγεται την επιβολή ποινικών (άρθρο 23 Ν. 1264/82) και διοικητικών κυρώσεων (άρθρο 24 Ν. 3966/2011 όπως ισχύει)».
Το πόρισμα του ΣΕΠΕ αποτελεί «κόλαφο» για την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής και αφήνει σίγουρα εκτεθειμένο τον πρόεδρο αυτού Παντελή Μαγαλιό ο οποίος προ ολίγων ημερών δήλωνε σε τοπική εφημερίδα της Κομοτηνής ότι «όλα είναι νόμιμα νομικά και κατοχυρωμένα».

Οικονομικό έλεγχο στο Εργατικό Κέντρο προανήγγειλε ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας

Το πόρισμα του ΣΕΠΕ σχολίασε σχετικά μέσα από τον λογαριασμό του στο facebook και ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας κ. Ανδρέας Νεφελούδης ο οποίος προανήγγειλε μάλιστα και διαδικασίες οικονομικού ελέγχου στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής.
Δείτε την ανάρτηση του:
πηγη:fonirodopis.gr

Τα "αζήτητα" της Super League ανηφορίζουν στο ραδιομέγαρο;;;

Όλο και πληθαίνουν  τα δημοσιεύματα  που θέλουν την ΕΡΤ  να πιέζεται  προκειμένου να αναλάβει  να πληρώσει  με  χρήματα του ελληνικού λαού  την εμπορική αποτυχία  κάποιων  ΠΑΕ  οι οποίες  κατέληξαν  να βρίσκονται στα "αζήτητα" της τηλεοπτικής αγοράς.
Απο την άλλη  όπως  γράφει σε άρθρο του το digitaltvinfo.gr  :
Τα δικαιώματα αναμετάδοσης μαγνητοσκοπημένων των καλύτερων στιγμιοτύπων (highlights) όλων των υπολοιπόμενων αγώνων του Europa League (Φάση 32, Φάση 16, Προημιτελικοί, Ημιτελικοί) και την απευθείας μετάδοση, παράλληλα με την Cosmote TV, του τελικού της διοργάνωσης, απέκτησε η ΕΡΤ μετά την ανανέωση της συμφωνίας της με τη δορυφορική συνδρομητική πλατφόρμα. Ταυτόχρονα, η Cosmote TV πληρώνει την ΕΡΤ, όπως και τα άλλα ιδιωτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας για να την έχει στο πακέτο του και η συμφωνία αυτή ανανεώθηκε για έναν ακόμη χρόνο. Το κόστος ανέρχεται σε 350.000 το χρόνο, όπως μαθαίνουμε από τη απόφαση του ΔΣ της ΕΡΤ και από αυτά τα 90.000 ευρώ αφορούν σε συμψηφισμό των δικαιωμάτων μετάδοσης του  Europa League.

"Τυπολογίες":Μειώνεται ο ειδικός φόρος τηλεόρασης για ΕΡΤ, Cosmote TV, Nova




Μειώνεται ο ειδικός φόρος τηλεόρασης από την 1η Απριλίου σε 5%  για την ΕΡΤ και τους φορείς συνδρομητικής τηλεόρασης (Nova, Cosmote TV), ενώ σε αναμονή βρίσκονται οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί αναμένοντας την αδειοδότησή τους. 

Μέχρι να λάβουν άδειες ο φόρος που θα πληρώνουν  για τις μεταδιδόμενες διαφημίσεις θα είναι στο 20%.  

 Πιο συγκεκριμένα , ο νόμος 4499/2017  (άρθρο 12) ορίζει πως «για τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης που κατέχουν άδεια λειτουργίας χορηγηθείσα από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ή έχουν υπογράψει σύμβαση πα-ραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο, καθώς και για αυτά της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε., ο συντελεστής του φόρου αυτού ορίζεται,από 1.4.2018, σε ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%).».

ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Με κοινή υπουργική απόφαση  η οποία δημοσιεύθηκε  στις 12 Μαρτίου 2018 οι υπουργοί   ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝ.ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ&ΚΟΙΝ.ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ     ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ   ΥΓΕΙΑΣ  ΔΙΟΙΚ.ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ  συνέστησαν  μια επιτροπή  η οποία, όπως αναφέρεται  στην ΚΥΑ  θα είναι  "αρμόδια για  την επεξεργασία και  υποβολή πρότασης μεταρρύθμισης του καθεστώτος  χορήγησης  επιδόματος  επικίνδυνης  και  ανθυγιεινής  εργασίας,  καθώς  και  για  την εκπόνηση  βραχυπρόθεσμου,  μεσοπρόθεσμου  και  μακροπρόθεσμου  σχεδίου  δράσης  για  την πρόληψη  των  παραγόντων  κινδύνου  στους  χώρους  εργασίας  των  φορέων  στους  οποίους παρατηρούνται επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας"

Είναι προφανές  ότι όλες εκείνες οι κατηγορίες  των εργαζομένων που λάμβαναν ή  που δικαιούνταν  να λαμβάνουν  αυτό το επίδομα,  θα μπούν  για άλλη μια φορά στο "κόσκινο" των εθνικών και υπερεθνικών πλην εποπτευόντων "θεσμών" .

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Καταδίκη Πάχτα για συκοφαντική δυσφήμιση του antigoldgr.org #skouries

Ποινή φυλάκισης επτά μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον πρώην δήμαρχο Αριστοτέλη Χαλκιδικής και πρώην υπουργό επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Χρήστο Πάχτα, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για συκοφαντική διαφήμιση.

Η πράξη για την οποία καταδικάστηκε, αφορούσε δήλωσή του, στο περιθώριο συζήτησης, που έλαβε χώρα το Μάρτιο του 2013 στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, για την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε στην επίμαχη δήλωση ότι η ιστοσελίδα "antigoldgr.org", χρηματοδοτείται από ξένα συμφέροντα και συγκεκριμένα από Λιβεριανή εταιρεία. Κατόπιν αυτού, οι διαχειριστές της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, Μαρία Καδόγλου και Τόλης Παπαγεωργίου, κατέθεσαν μήνυση εναντίον του.

Ο κ. Πάχτας, δεν εμφανίσθηκε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, ο οποίος αρνήθηκε την κατηγορία που αποδόθηκε στον εντολέα του.

Πηγή:AΠΕ-ΜΠΕ
(Αναδημοσίευση απο το http://www.koutipandoras.gr/article/poinh-fylakishs-7-mhnwn-me-anastolh-ston-paxta)
======================================

Χ. Πάχτας: 0 υπουργός που «ξέθαψε» και δώρισε τον χρυσό της Χαλκιδικής


Του Βαγγέλη Τριάντη – «Hot Doc»

 Γεννημένος το 1951 στην Αρναία Χαλκιδικής, ο σημερινός δήμαρχος του Αριστοτέλη Χαλκιδικής, υπήρξε ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Η φιλία τους ξεκίνησε το 1994, όταν ο Κώστας Σημίτης κατείχε τη θέση του υπουργού Βιομηχανίας, με υφυπουργό τον Χρήστο Πάχτα. Ο κ. Σημίτης ως υπουργός Βιομηχανίας συγκρούστηκε ανοιχτά με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ο κ. Πάχτας στάθηκε στο πλευρό του και ο Κώστας Σημίτης δεν φάνηκε αγνώμων. Με το που ανέλαβε πρωθυπουργός τοποθέτησε τον κ. Πάχτα στη θέση του υφυπουργού Οικονομίας. Μία θέση στην οποία παρέμεινε για σχεδόν οκτώ χρόνια, από το 1996 έως το 2004.

Ήταν ο άνθρωπος που χειρίστηκε τον πακτωλό των κοινοτικών κονδυλίων του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. Ο απόλυτος άρχων που είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Βουλευτές, κομματικά στελέχη, ακόμη και υπουργοί απευθύνονταν σε αυτόν όταν ήθελαν να διαθέσουν κονδύλια σε διάφορα ιδρύματα της περιοχής τους. Στη Χαλκιδική ήταν ο κυρίαρχος της περιοχής. Οι συντοπίτες του τον αποκαλούσαν «Χαλκιδικάρχη» ή «άγιο Πάχτα», εξαιτίας των πάσης φύσεως εξυπηρετήσεων που έκανε. Για χρόνια ολόκληρα, όταν κάποιος αποτύγχανε να διοριστεί στο δημόσιο με ρουσφετολογικό τρόπο, λάμβανε την απάντηση «στον Πάχτα πήγες;».

Με ρόμπα και παντόφλες

Όσοι εργάζονταν στη διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων χαρακτήριζαν τη μέθοδο Πάχτα «σαν ένα παλιό Ζάσταβα με πολλά προβλήματα που, αν και προβληματικό, κατάφερνε να λειτουργεί».
Η μέθοδος του ήταν κάπως ανορθόδοξη. Ο χημικός με σπουδές στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών θύμιζε περισσότερο λογιστή παρά χημικό. Για όλα κρατούσε σημειώσεις. Είχε πάντοτε μαζί του ένα μπλοκάκι σημειώσεων και διάφορα στιλό και σημείωνε τα πάντα. Από τα πιο απλά μέχρι και τα πιο σημαντικά. Η εργασιομανία του δεν είχε όριο.

Αρκετοί θυμούνται τον Χρήστο Πάχτα να ξημεροβραδιάζεται στο γραφείο του στην πλατεία Συντάγματος. Πολλές φορές εμφανιζόταν σε επισκέπτες με ρόμπα και παντόφλες, μια εικόνα που απείχε πολύ από τον υπουργό της σημιτικής περιόδου. Άλλες φορές τηλεφωνούσε σε συνεργάτες του ακόμη και στις 12 το βράδυ και με το ανάλογο ύφος ζητούσε να δει συγκεκριμένους φακέλους.

Η αδυναμία που έτρεφε ο Κώστας Σημίτης στο πρόσωπο του ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Αυτός ήταν ο λόγος που κατόρθωσε να παραμείνει επί χρόνια ολόκληρα στη θέση του, παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις του με τους πολιτικούς του προϊσταμένους ήταν κάτι παραπάνω από κακές. Είναι χαρακτηριστικό ότι με πολλά από τα πρωτοκλασάτα στελέχη δεν αντάλλαζε ούτε καλημέρα. Και η αιτία ήταν ο τρόπος με τον οποίο διαχειριζόταν τα κοινοτικά κονδύλια, ο οποίος χαρακτηρίζονταν ως «γραφειοκρατικός».

Κορυφαίοι υπουργοί είχαν εισηγηθεί στον Κώστα Σημίτη να τον απομακρύνει από τη θέση του ή τουλάχιστον να ψαλιδίσει τις αρμοδιότητες του. Η Βάσω Παπανδρέου είχε επισημάνει στον Κώστα Σημίτη ότι το 2003 δεν απορροφήθηκαν κονδύλια ύψους 2,5 δισ. ευρώ εξαιτίας του κ. Πάχτα. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε μία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου είχε αποκαλέσει τον κ. Πάχτα «γραφειοκράτη σε στιλ σοβιετικό». Παρ' όλα αυτά ο κ. Πάχτας παρέμενε γερά γαντζωμένος στη θέση του. Η εμπιστοσύνη που του έδειχνε ο τότε πρωθυπουργός τον καθιστούσε ακλόνητο. Μία εμπιστοσύνη που έμελλε όμως να αποτελέσει την ταφόπλακα στην πολιτική του σταδιοδρομία στην κυβέρνηση Σημίτη.

Η υπόθεση των μεταλλείων Κασσάνδρας

Τον Δεκέμβριο του 2003 έγινε μια σκανδαλώδης μεταβίβαση των μεταλλείων Κασσάνδρας στη Χαλκιδική. Κεντρικός πρωταγωνιστής στην υπόθεση αυτή ήταν ο Χρήστος Πάχτας. Ήταν η αρχή του τέλους για τον ίδιο και την παραμονή του στο πλευρό του Κώστα Σημίτη.

Τα μεταλλεία της Κασσάνδρας εκμεταλλευόταν μέχρι τότε η εταιρία TVX hellas, θυγατρική της kinross. Οι δύο εταιρίες ζητούσαν απεγνωσμένα να απεμπλακούν από την επένδυση τους στην Ελλάδα. Μάλιστα, η  TVX hellas είχε προχωρήσει σε κήρυξη πτώχευσης, επικαλούμενη χρέη ύψους 216.156.000 ευρώ προς τη μητρική εταιρία kinross , το ΙΚΑ, τα Δημοσία Ταμεία, τους εργαζομένους και τους προμηθευτές της. Η αίτηση έγινε δεκτή στις αρχές Νοεμβρίου 2003 από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Ένα μήνα μετά, στις 13 Δεκεμβρίου 2003, το ελληνικό δημόσιο αγόρασε τα μεταλλεία Κασσάνδρας από την εταιρία TVX Hellas. Το τίμημα της εξαγοράς ανήλθε σε 11 εκατ. ευρώ. Την ίδια μέρα το ελληνικό δημόσιο μεταπώλησε τα μεταλλεία Κασσάνδρας στην εταιρία «Ελληνικός Χρυσός», θυγατρική της Ελληνική Τεχνοδομική ΑΕ. Η εταιρία είχε ιδρυθεί μερικές μέρες πριν με μετοχικό κεφάλαιο που δεν ξεπερνούσε τα 60.000 ευρώ. Με αποκλειστικούς μετόχους την ΑΚΤΩΡ, συμφερόντων Μπόμπολα, και τον Δημήτρη Κούτρα, γενικό διευθυντή της ΑΚΤΩΡ. Είχε προηγηθεί η υπογραφή ενός «μνημονίου συνεργασίας» μεταξύ της ΑΚΤΩΡ, του Δημήτρη Κούτρα, της European Coldfields και της Clobal Mineral Resources. Ιδρυτής και μεγαλομέτοχος της  European Coldfields ήταν ο ρουμάνος επιχειρηματίας Φρανκ Τίμις, ο οποίος έλεγχε και την clobal mineral Resources.

Το τίμημα της μεταπώλησης ήταν ακριβώς το ίδιο με αυτό της αγοράς, ενώ παράλληλα δόθηκαν στην Ελληνική Τεχνοδομική ΑΕ και άλλα 70 περιουσιακά στοιχεία των μεταλλείων. Η πώληση έγινε απευθείας, χωρίς δημόσιο διαγωνισμό, όπως ορίζει το ευρωπαϊκό Δίκαιο.
Έξι μήνες αργότερα η αξία των  στοιχείων ενεργητικού των μεταλλείων εκτιμούνταν σε 408 εκατ. Ευρώ.

Στις 8 Ιανουαρίου 2004 η Βουλή κύρωσε τη συμφωνία. Η απόφαση έφερε την υπογραφή του κ. Πάχτα και ήταν ιδιαίτερα γαλαντόμα για τα συμφέροντα του κ. Μπόμπολα. Όχι όμως και για το ελληνικό δημόσιο. Ο στενός συνεργάτης του κ. Σημίτη χάρισε ουσιαστικά στην TVX  2,2 εκατ. ευρώ από βεβαιωμένους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, ενώ το ελληνικό δημόσιο πλήρωσε 11 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις των 472 απολυμένων της TVX και 28 εκατ. ευρώ για πρόγραμμα επανακατάρτισης των 350 από τους 472 απολυμένους της εταιρίας.

Τον Ιούλιο του 2007 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε μια σοβαρή καταγγελία, η οποία αφορούσε τη μεταβίβαση των μεταλλείων Κασσάνδρας. Το περιεχόμενο της καταγγελίας αφορούσε κρατική ενίσχυση προς την «Ελληνικός Χρυσός». Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διερεύνησε το περιεχόμενο των καταγγελιών και κατέληξε ότι επρόκειτο για κρατική ενίσχυση, κατά παράβαση των κανόνων της ΕΕ. Η εταιρία δεν επιβαρύνθηκε ούτε καν με φόρους επί των συναλλαγών, ενώ πωλήθηκε σε πολύ χαμηλότερο τίμημα από το κανονικό. Ο Χρήστος Πάχτας είχε χαρίσει στους κ.κ. Μπόμπολα και Κούτρα περί τα 15,4 εκατ. ευρώ, τα οποία το ελληνικό δημόσιο έπρεπε να πάρει πίσω.

Η (ν)τροπολογία για το Πόρτο Καράς

Μερικές μέρες αργότερα ο σημερινός Δήμαρχος του Αριστοτέλη Χαλκιδικής, προχώρησε και σε δεύτερο ατόπημα. Επιχείρησε ανεπιτυχώς να περάσει στην ελληνική Βουλή φωτογραφική διάταξη υπέρ του επιχειρηματία Κωνσταντίνου Στέγγου για το ξενοδοχείο Πόρτο Καράς. Μια τροπολογία που έβαλε ταφόπλακα στην υπουργική του σταδιοδρομία και έμεινε στην ιστορία ως «ντροπολογία» Πάχτα. Η τροπολογία συμπεριλήφθηκε σε αναπτυξιακό νομοσχέδιο της τότε κυβέρνησης. Με αυτή ο ιδιοκτήτης του Πόρτο Καράς μπορούσε να προχωρήσει στην ανέγερση πολυτελών κατοικιών μέσα σε 17.000 στρέμματα δάσους στη Σιδωνία της Χαλκιδικής.
Εννιά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έβαλαν την υπογραφή τους. Μεταξύ αυτών οι Γ. Κίρκος, Κ. Διαμαντής, Σπ. Βούγιας, I. Ανθόπουλος, Ν. Στρατηλάτης, Π. Κουρουμπλής, Π. Φλώρος, Θ. Κατσανέβας και Αλ. Χρυσανθακόπουλος.


Η αποκάλυψη του σκανδάλου προκάλεσε πολιτική θύελλα στην παραπαίουσα κυβέρνηση Σημίτη. Λίγες μέρες μόλις πριν από τις εθνικές εκλογές της 7ης Μαρτίου 2004 ο αγαπημένος του κ. Σημίτη Χρήστος Πάχτας έδινε τη χαριστική βολή όχι μόνο στην τότε κυβέρνηση αλλά και στη δική του πολιτική σταδιοδρομία. Κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως η τότε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Βάσω Παπανδρέου και ο υπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, εξέφρασαν ανοιχτά την οργή τους και δήλωσαν ότι η επίμαχη τροπολογία θα καταργηθεί.

Στις 23 Ιανουαρίου 2004 ο Χρήστος Πάχτας αναγκάστηκε να παραιτηθεί από το αξίωμα του, παρότι αρχικά είχε αρνηθεί. Μέσα σε μια βραδιά κατάφερε να χάσει όλα όσα είχε χτίσει για χρόνια ολόκληρα κάτω από την ομπρέλα προστασίας του Κώστα Σημίτη.

Στην πολιτική απομόνωση

Οι εξελίξεις για τον ίδιο ήταν ραγδαίες. Μαζί με τους υπόλοιπους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τέθηκαν εκτός ψηφοδελτίων στις εθνικές εκλογές του 2004. Ένας αποκλεισμός που έμελλε να είναι ισόβιος για εκείνον, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους βουλευτές που αποπέμφθηκαν προσωρινά αλλά επέστρεψαν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Η πόρτα του κόμματος παρέμεινε κλειστή και στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, του 2007 και του 2009.

Ο ταυτισμένος με τη σημιτική περίοδο Χρήστος Πάχτας προκαλούσε αλλεργία στο παπανδρεϊκό περιβάλλον. Μετά τον διωγμό του από το κόμμα επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Για κάποιο χρονικό διάστημα εργάστηκε σε εταιρία ιχθυοκαλλιεργητών και έμεινε στο πατρικό του σπίτι, μαζί με την οικογένεια της αδερφής του. Ο ίδιος άλλωστε δεν έκανε ποτέ οικογένεια.

Το 2010, αποφάσισε να ασχοληθεί και πάλι με τα κοινά. Στις δημοτικές εκλογές κατέβηκε ως ανεξάρτητος υποψήφιος και κατόρθωσε να εκλεγεί, με σημαία τη λειτουργία των μεταλλείων Χαλκιδικής Ακόμη και τώρα δεν παύει να θεωρεί τα μεταλλεία ως αναπτυξιακό μονόδρομο για την περιοχή και μοναδική ευκαιρία για την εξασφάλιση θέσεων εργασίας Δεν δίστασε μάλιστα δημόσια να πει το αμίμητο, ότι «η μεταλλουργία χρυσού είναι μια μονάδα αντιρρύπανσης». 

Οι κάτοικοι αντιδρούν και αποκαλούν «εκπρόσωπο της εταιρίας» τον άλλοτε «Χαλκιδικάρχη». Συχνά πυκνά αναφέρεται σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο σαν να πρόκειται για στέλεχος της εταιρίας. «Θα προσλάβουμε» είναι η μόνιμη επωδός στα χείλη του, κάνοντας τα στελέχη της εταιρίας να τρίβουν τα χέρια τους. Άλλωστε στο πρόσωπο του έχουν βρει έναν αυτόκλητο υπερασπιστή των συμφερόντων τους.

Παρά τις προσπάθειες όμως και την ενασχόληση εκ νέου με τη κοινά, η περίπτωση Πάχτα δεν θυμίζει σε τίποτα κάτι από την αίγλη του «άγιου Πάχτα». Το παρελθόν εξακολουθεί να στοιχειώνει τις κινήσεις του, όπως επίσης και οι αμαρτίες που κουβαλά. Παρά τη μεθοδικότητά του εδώ και χρόνια να σβηστούν από τη μνήμη των συμπολιτών του. Η περίπτωση του θυμίζει τα λόγια του ισπανοαμερικανού φιλόσοφου Τζορτζ Σανταγιάνα: «Όποιος δεν θυμάται το παρελθόν του είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει».
(Αναδημοσίευση απο το "Βαθύ κόκκινο")

Η ΕΣΗΕΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ "ΨΕΥΔΟΥΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ" ΤΟΥ ΣΤΑΡ

Ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, μετά την καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, σχετικά με ρεπορτάζ για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες στρατιωτικοί και οι οικογένειές τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, απέστειλε στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο την ακόλουθη επιστολή και αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας των Πειθαρχικών Συμβουλίων γι’ αυτή τη σοβαρή καταγγελία.

«Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018

Αρ. Πρωτ.: 626/27-3-18

Προς

τον Πρόεδρο και τα Μέλη

του Πρωτοβαθμίου

Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ

Κύριε Πρόεδρε,

Σας διαβιβάζουμε την επιστολή – καταγγελία που λάβαμε σήμερα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) και παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ

Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Μαρία Θ. Αντωνιάδου Σταύρος Καπάκος»

(Για όποιον  δεν ξέρει την υπο πειθαρχικό έλεγχο  περίπτωση  συστήνουμε τις παρακάτω αναρτήσεις:
https://pospertgr.blogspot.gr/2018/03/star.html
https://pospertgr.blogspot.gr/2018/03/star_26.html
https://pospertgr.blogspot.gr/2018/03/star_27.html
https://pospertgr.blogspot.gr/2018/03/ellinikahoaxesgr-star.html

ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ 2018 - Η ΑΛΛΙΩΣ "ΝΑ ΧΟΡΕΥΩ ΝΑ ΓΕΛΑΩ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΕΙΝΑΩ" (ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΣΣΕ)

"Με το λαό μου έκανα μια συμφωνία: Εκείνος θα λέει ότι θέλει κι εγώ θα κάνω ότι θέλω"

Αν στη παραπάνω γνωστή φράση  του  Πρώσου αυτοκράτορα  Φρειδερίκου Β΄(18ος αι.), αντικαταστήσουμε τη λέξη  "λαός" με τη λέξη  "εργάτες" και το "εγώ"  με τη λέξη  "εργοδότης", τότε  θα αντιληφθούμε  την πεμπτουσία  του περιεχομένου  της  εθνικής συλλογικής σύμβασης  του 2018 που  υπεγράφη  μεταξύ της  ΓΣΕΕ και  των  ΕΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ.

Και οι δύο πλευρές  δείχνουν  την ευτυχία τους,  η οποία όμως σε ότι αφορά   την πραγματικότητα απέχει έτη φωτός  απο αυτό  που βιώνει και όπως φαίνεται θα συνεχίσει να βιώνει  ο  εργάτης.

Για να δούμε  πως εξέφρασε  την ευτυχία αλλά και την ανακούφισή του ο Έλληνας βιομήχανος  (ΣΕΒ)  μετά  την  υπογραφή  αυτής  της ΕΣΣΕ  :

ΕΚΑ: ΟΡΓΙΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ VRES-NET ΑΠΕΛΥΣΑΝ ΕΓΚΥΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΑΝ

ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΓΚΥΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ

Καταδικάζουμε την εργοδοσία της εταιρείας VresNET (εταιρεία τηλεφωνικού καταλόγου στην Καλλιθέα, Αθήνα) η οποία απέλυσε έγκυο εργαζόμενη στον έβδομο μήνα εγκυμοσύνης και στη συνέχεια απέλυσε τρεις ακόμα εργαζόμενους από την εταιρεία που τόλμησαν να μιλήσουν για το αυτονόητο, υπερασπιζόμενοι τη συνάδελφό τους. 

Στη συνέχεια, και σε ένα όργιο αυταρχισμού, η εργοδοσία έστησε μια βιομηχανία μηνύσεων απέναντι στην ίδια την εργαζόμενη, στους συναδέλφους της, σε μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΤΗΠ, ακόμα και στο Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης επειδή τόλμησε να εκφράσει την αλληλεγγύη του στην εργαζόμενη. Μάλιστα η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης κατέληξαν και κρατούμενοι στο Α.Τ. Τούμπας.

 Η εργοδοσία αποθρασυμένη από την πολιτική της Κυβέρνησης και της Ε.Ε. (απόφαση σύμφωνα με την οποία σε περίπτωση ομαδικών απολύσεων μπορούν να συμπεριληφθούν και γυναίκες σε εγκυμοσύνη) χτυπάει την μητρότητα και μαζί όποιον αντιστέκεται στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής. 

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην απολυμένη εργαζόμενη και στους εργαζόμενους που μηνύθηκαν. Δηλώνουμε τη στήριξή μας σε κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του, που παλεύει ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, που υπερασπίζεται τα εργατικά δικαιώματα.

 Καλούμε τα σωματεία μέλη μας να καταδικάσουν τις αντεργατικές πρακτικές της εργοδοσίας της VresNET και απαιτούμε την πλήρη δικαίωση της απολυμένης εργαζόμενης και την άμεση απόσυρση των μηνύσεων. 

Απαιτούμε σεβασμό στη μητρότητα και στα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Ανακοίνωση ΕΤΕΡ: Νέα διετής Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ Ε.Τ.Ε.Ρ. και Ε.Ι.Ι.Ρ.Α.

Πέμπτη 29/03/2018

Ανακοίνωση - Δελτίο τύπου

Νέα διετής Συλλογική Σύμβαση Εργασίας  μεταξύ Ε.Τ.Ε.Ρ. και Ε.Ι.Ι.Ρ.Α.

Συνάδελφοι-σσες, υπεγράφη χθες Τετάρτη 28-03-2018, στα γραφεία του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας, η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ Ε.Τ.Ε.Ρ. και Ε.Ι.Ι.Ρ.Α για τους όρους αμοιβής και εργασίας των τεχνικών και ηχοληπτών της Ραδιοφωνίας. Η διάρκειά της είναι διετής ξεκινά αναδρομικά από την 01-01-2018 και λήγει στις 31-12-2019.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα οριστεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας  για ενημέρωση των μελών μας σχετικά με το θέμα αυτό.

Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της προσπάθειας και ιδιαίτερα το Νομικό Σύμβουλο της Ένωσής μας κ. Δημήτρη Καραμήτσα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΟΣΠΕΡΤ : ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟΝ ΓΕΝ.ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΔΗΜ.ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ-ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΔΗΜ.ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΡΤ

                           

      Αγία Παρασκευή, 28-03-2018
 Α.Π. : 1789

Προς
Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης
Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης

ΘΕΜΑ : ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Π.Π.Σ. ΤΗΣ ΕΡΤ

Κύριοι 

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας καταγγείλουμε ότι με αποφάσεις του, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΡΤ έδρασε κατά την άποψή μας μεροληπτικά, «χαριστικά», αντιδεοντολογικά και εν τέλει εις βάρος του συνόλου των εργαζομένων της ΕΡΤ και της δίκαιης αντιμετώπισής τους από την υπηρεσία.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας αναφέρουμε τα εξής : 

Περίπτωση (δεν εμφανιζεται το ονοματεπωνυμο για λόγους προστασίας πρ. δεδομένων) που δεν θα έπρεπε να είχε επαναπροσληφθεί στην ΕΡΤ μετά από οριστική και αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου σε καταδίκη του για έκνομες ενέργειές του στην ΕΡΤ
Μετά από προφορική καταγγελία μας στο Δ.Σ. της ΕΡΤ εισήχθη η υπόθεση στο ΠΠΣ. 
Με την πειθαρχική απόφαση 2/14-03-2017 – Θ.2ο του ΠΠΣ στην ουσία αθωώθηκε αφού τιμωρήθηκε με ποινή μη απόλυσης. 
Σημειωτέον ότι η απόφαση ήταν με πλειοψηφία 4/3 (εκτός ενός Γενικού Διευθυντή, οι δύο εκπρόσωποι εργαζομένων, μέλη του ΠΠΣ, ψήφισαν για την απόλυσή του όπως ο νόμος και ο Γ.Κ.Π. της ΕΡΤ προβλέπουν).

Περίπτωση (δεν εμφανιζεται το ονοματεπωνυμο για λόγους προστασίας πρ. δεδομένων) (εκκρεμεί και νέα πειθαρχική δίωξη για άλλο θέμα του εδώ και αρκετό καιρό) και (δεν εμφανιζεται το ονοματεπωνυμο για λόγους προστασίας πρ. δεδομένων)
Παρά την αρχική αντίδραση και πάλι των εκπροσώπων των εργαζομένων για μεροληπτική εξ’ αρχής σύνθεση – αφού υπήρχε Γενικός Διευθυντής που παρά το ότι γνώριζε τα πάντα, πρότεινε τον πρώτο εξ’ αυτών για θέση ευθύνης – η απόφαση (Πρακτικό ΠΠΣ 2/31-08-2016) κατά πλειοψηφία και πάλι με μειοψηφία των δύο εκπροσώπων των εργαζομένων που ζήτησαν τη μεγαλύτερη ποινή, είναι «εξόφθαλμα» επιεικής σε σχέση με τα παραπτώματα που έχουν διαπραχθεί. 

Καθόσον γνωρίζουμε, είστε οι μόνοι που μπορείτε να ανατρέψετε αυτές τις αποφάσεις και να τις επαναπέμψετε σε νέα διαδικασία. 

Θεωρούμε αυτονόητο ότι το καθήκον όλων μας είναι η προάσπιση της ηθικής και της οικονομικής προστασίας της περιουσίας του πολίτη, αλλά και η διαφύλαξη της αξιοπρέπειας και του επαγγελματισμού όλων των εργαζομένων στους οποίους πρέπει να διακατέχεται το αίσθημα ισονομίας.
Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία. 
Με εκτίμηση.

Στηρίζουμε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία, γινόμαστε συμπαραγωγοί στο make the economy scream


Για κάποιους ένα ράφι μπορεί να είναι μόνο γεμάτο
και για άλλους μόνο άδειο.
Για ορισμένους φταίει ο σοσιαλισμός. Για άλλους η απουσία του.
Για μερικούς στη Βενεζουέλα υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι.
Υπάρχουν και στην Καταλονία;
Για κάποιους η χώρα είναι το θύμα ενός αυταρχικού καθεστώτος.
Του Καράκας ή της Ουάσινγκτον;
Βοήθησέ μας να μάθουμε.

ΑΡΗΣ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ
"...Ένα ντοκιμαντέρ για τη Βενεζουέλα αποτελεί μια μελέτη στις σύγχρονες (και λιγότερο σύγχρονες) μορφές προπαγάνδας και ανατροπής καθεστώτων, από τη Λατινική Αμερική μέχρι την καρδιά της Ευρώπης. 

Είναι μια κλεφτή ματιά σε εκείνα τα τμήματα της ευρωπαϊκής αριστεράς, που συνήθισαν να ονομάζουν σοσιαλισμό τον κεϊνσιανισμό και ύστερα να προδίδουν ακόμη και αυτόν για χάρη του

Στη Βουλή έφτασε το θέμα της απόλυσης υπαλλήλου και συνδικαλίστριας του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής

Το ερώτημα του αν ακολουθήθηκε η εκ του νόμου προβλεπόμενη διαδικασία για την απόλυση της εργαζόμενης συνδικαλίστριας του Εργατικού κέντρου Κομοτηνής Ρυίας Πατσατζή υποβάλλουν μεταξύ άλλων με κοινοβουλευτική τους Ερώτηση στην Υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, είκοσι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κείμενο της ερώτησης:

«Ο συνδικαλιστικός νόμος 1264/1982 αποτελεί ιστορικό νομοθέτημα και ορόσημο για τα θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα. Ακριβώς λόγω αυτής της μεγάλης σημασίας του νόμου για το συνδικαλιστικό κίνημα και την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζοµένων, η σημερινή Κυβέρνηση τόλμησε να έρθει αντιμέτωπη με τους θεσμούς, να δώσει μάχη και να την κερδίσει, αποτρέποντας την αλλαγή του νόμου.

Με αφορμή όμως το πρόσφατο περιστατικό της απόλυσης συνδικαλίστριας, η οποία τυχγάνει να είναι μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, εργαζόμενη επί 18 έτη σε αυτό, αλλά και Πρόεδρος πρωτοβάθμιου κλαδικού σωματείου, μπορούμε να μιλάμε ξεκάθαρα για επιστροφή σε εποχές εργασιακού μεσαίωνα.

Επειδή αυτό το πρωτοφανές για τα χρονικά του συνδικαλιστικού κινήματος περιστατικό έγινε με παράνομη, καταχρηστική και εκδικητική απόφαση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου.

Επειδή είναι απαράδεκτο μια συνδικαλιστική οργάνωση να απολύει τους δικούς της εργαζόμενους, πολύ δε περισσότερο συνδικαλιστής να απολύει συνδικαλιστή χωρίς καν να προϋπάρχουν οι λόγοι που ορίζει ο Ν. 1264/82.

Επειδή τέτοιου είδους αυθαίρετες ενέργειες αμαυρώνουν κυριολεκτικά τόσο την εικόνα του συνδικαλιστικού κινήματος όσο και των συνδικαλιστών.

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

Προτίθεται να προβεί σε έλεγχο για το αν ακολουθήθηκε η εκ του νόμου προβλεπόμενη διαδικασία για την απόλυση της εργαζόμενης συνδικαλίστριας;

Σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να αποτρέπονται τέτοιες αυθαίρετες πρακτικές στο μέλλον;».

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Μουσταφά Μουσταφά

Αυλωνίτου Ελένη

Βαρδάκης Σωκράτης

Γκαρά Αναστασία

Εμμανουηλίδης Δημήτριος

Ζεϊμπέκ Χουσεΐν

Θελερίτη Μαρία

Ιγγλέζη Αικατερίνη

Καρά Γιουσούφ Αϊχάν

Καραγιαννίδης Χρήστος

Κάτσης Μάριος

Μιχελογιαννάκης Ιωάννης

Πάλλης Γεώργιος

Παπαδόπουλος Νικόλαος

Παπαδόπουλος Χριστόφορος

Παπαφιλίππου Γεώργιος

Ρίζος Δημήτριος

Σκουρολιάκος Παναγιώτης

Τσόγκας Γεώργιος

Ψυχογιός Γεώργιος

ΠΗΓΗ :inkomotini.news

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

ΠΕΡΙ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ "ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΥ" ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ Η ΕΡΤ


«Η Χρυσή Αυγή δεν είναι κόμμα που εξελίχθηκε σε εγκληματική οργάνωση. Ούτε κόμμα που έχει στις τάξεις του εγκληματική οργάνωση. Ξεκίνησε ως εγκληματική οργάνωση», κατέθεσε στη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης ο Δημήτρης Ψαρράς

Η  ΠΟΣΠΕΡΤ σε  παλιότερη ανακοίνωση τονιζε σχετικά :

«Τα εγκλήματα της φασιστικής και ναζιστικής Χρυσής Αυγής είναι διαρκή και όχι στιγμιαία και δεν ξεχνάμε ότι συντηρεί εγκληματικά τάγματα εφόδου και ότι ο Γ.Γ. της έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Π. Φύσσα κι επομένως δεν μπορεί να μεταδίδεται αυτός ο διχαστικός λόγος. Συνεχίζουμε αταλάντευτα, χωρίς εκπτώσεις και χωρίς επιβουλές, απ’ όπου κι αν προέρχονται».

Σε ότι αφορά  τις επικρίσεις που δέχτηκε η ΕΡΤ για την μετάδοση του ολιγόλεπτου "κηρύγματος"  του  Κασσιδιάρη  ,στα πλαίσια της τηλεοπτικής  κάλυψης  της παρέλασης της 25ης Μαρτίου ,υπάρχει ο -απο μία άποψη βάσιμος- ισχυρισμός πως αφού  είμαστε σε απ΄ευθείας μετάδοση  δεν ήταν δυνατόν  να "κοπεί" στον αέρα  ξαφνικά χωρίς  εξήγηση
Αν όμως αργότερα εντάχθηκε απόσπασμα αυτού του λόγου σε δελτία τι "δικαιολογια" ή "απολογία" θα δώσουμε σε όποιον δίκαια θα μας επικρίνει;
Ότι δήθεν είμαστε υπέρ του "πλουραλισμού";
Ποιού όμως πλουραλισμού αυτού που επιχειρεί την μίξη των αμίκτων;
Αυτού που δήθεν υπηρετεί τη δημοκρατία παρουσιάζοντας  τον νεοναζιστή
και τις εγκληματικές προτροπές του, ισότιμα  με εκείνον που αρνείται να "ακονίσει ξιφολόγχες στο πεζοδρόμιο" και περιορίζεται να "ακονίσει" τα πολιτικά του επιχειρήματα σεβόμενος τις παναθρώπινες αξίες της ζωής , της ελευθερίας κλπ;
Ιδού ένα δείγμα γιατί δεν αποτελούν οι νεοναζιστές εγκληματίες στοιχείο του πλουραλισμού - υπηρέτη της δημοκρατίας

-----------
Η ανάρτηση  αυτή είναι το αποτέλεσμα ενός  πολύ χρήσιμου και δημιουργικού διαλόγου που έγινε  στη σελίδα  μας στο Facebook , πάνω στο σχετικό άρθρο του Ν. Μπογιόπουλου που αναδημοσιεύσαμε (βλ. εδώ).
Οι επισημάνσεις και οι παρατηρήσεις  των συναδέλφων μας  ήταν εύστοχες, εύλογες και πάνω απ΄όλα ειλικρινείς και αυθόρμητες.

Κρατώ ένα μικρό απόσπασμα απο αυτόν τον διάλογο , ενδεικτικό  της  διάθεσης  όλων μας να αποκτησουμε  κοινή στάση και σε αυτό  το ζήτημα:

σχόλιο συναδέλφου:"Συμφωνώ μαζί σας και πιστεύω πως όλοι μας (διοίκηση, τεχνικοί, δημοσιογράφοι), πρέπει να καθίσουμε κάτω και να συναποφασίσουμε κοινή στάση, κοινό μέτωπο. Απέναντι στις όποιες απειλές και πρόστιμα."

Απάντησ pospertgr:"Συμφωνώ ως προς το ότι ολοι οι εργαζόμενοι πρέπει να βρισκόμαστε κοντά και να καλλιεργούμε τον ανιδιοτελή και ειλικρινή διάλογο μεταξύ μας, ώστε να καταλήξουμε σε κοινές γραμμές τις οποίες θα θέσουμε σε έναν δεύτερο διάλογο με την διοίκηση.
Εμείς σαν ΠΟΣΠΕΡΤ , έχουμε ξεκαθαρίσει τις θέσεις μας σε ότι αφορά τη Χ,Α και μάλιστα χωρίς κανέναν φόβο ούτε  τότε που η ναζιστική αυτή οργάνωση μας απειλούσε ούτε φυσικά τότε που  μας έσυρε σε δίκες με  κατηγορίες σαν εκείνη  του "λογοκριτή" ,δίκες  στις οποίες αθωωθήκαμε απο κάθε κατηγορία.
Σε ότι αφορά  τη διοίκηση και τη στάση που μπορεί  να τηρήσει ,η τελευταία απάντηση του ΕΣΡ στην ΕΡΤ σχετικά με αυτό το ζήτημα της δίνει πολλά περιθώρια ώστε με τις αποφάσεις της   να προστατεύσει τη δημοκρατία,προσφέροντας  ταυτόχρονα σε όλους  την αληθινή ερμηνεία του τι σημαίνει πλουραλισμός στην ενημέρωση."

Νίκος Μπογιόπουλος: Για άλλη μια φορά με την… ευγενική χορηγία της ΕΡΤ, τα ναζιστοειδή εκτόξευσαν τον πατριδοκάπηλο οχετό τους.

Ναζιστοτσολιάδες, οι «τουρκοφάγοι»…
(άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου  στο imerodromos.gr )

Για άλλη μια φορά με την… ευγενική χορηγία της ΕΡΤ, τα ναζιστοειδή εκτόξευσαν τον πατριδοκάπηλο οχετό τους.

Μετά το τέλος της παρέλασης στο Σύνταγμα, σε ένα παραλήρημα όπου οι κραυγές περί “κομμένων κεφαλών Τουρκαλβανών” εναλλάσσονταν με γλοιώδεις αναφορές στις εταιρείες όπλων που εξοπλίζουν τον ελληνικό στρατό που μόνο οι πλασιέ των αφεντικών συνηθίζουν, ο τατουαρισμένος με τη σβάστικα Κασιδιάρης, παραλίγο να αναγγείλει την έναρξη πολέμου με την Τουρκία:

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Η Χρυσή Αυγή οργανωτής της επίθεσης στη Φαβέλα: Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες με αναγνωρίσεις και αποτυπώματα, κατέρρευσε η διάψευση της ηγεσίας

Στον εισαγγελέα υποβλήθηκε από την κρατική Ασφάλεια η δικογραφία για την αιματηρή επίθεση ομάδας ακροδεξιών, στις 25 Φεβρουαρίου, στο στέκι «Φαβέλα» στον Πειραιά.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται δύο ονόματα ως δράστες της επίθεσης, κατά την οποία τραυματίστηκαν τρία άτομα, ανάμεσά τους και η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι κατηγορούμενοι φέρονται ως πρωτοκλασάτα μέλη της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται, ειδικότερα, για 26χρονο μέλος τοπικής οργάνωσης στον Πειραιά και ένα ακόμα στέλεχος του κόμματος, 31 ετών, το οποίο έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την αστυνομία, ενώ έχει πλούσια δράση στις τάξεις του κόμματος.

Ο πρώτος είχε αναγνωριστεί από την αρχή, από τρεις παθόντες, ενώ ο δεύτερος ταυτοποιήθηκε από δακτυλικό αποτύπωμα, που βρέθηκε στον τόπο της επίθεσης.

Με ανακοίνωσή της η κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή,  που καλεί σε αντιφασιστικές συγκεντρώσεις το Σάββατο 31/3, αναφέρει ότι  «Ο ένας, 26 ετών, είχε αναγνωριστεί από το άτομα του κοινωνικού χώρου Φαβέλα στον οποίο εισέβαλε το χρυσυαγίτικο τάγμα.

Ο δεύτερος, ο Σ.Δεβελέκος, ταυτοποιήθηκε από δακτυλικό αποτύπωμα σε κράνος που βρέθηκε στο χώρο της επίθεσης.

Ο ίδιος, όπως κατήγγειλε η Ευγενία Κουνιάκη, δικηγόρος της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ήταν ο επικεφαλής του τάγματος εφόδου που της επετέθη έξω από το Εφετείο το περασμένο Νοέμβρη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
=============================
Η Χρυσή Αυγή οργανωτής της επίθεσης στη Φαβέλα: Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες με αναγνωρίσεις και αποτυπώματα, κατέρρευσε η διάψευση της ηγεσίας

Πρωτοπαλίκαρα της Χρυσής Αυγής είναι τα δύο άτομα που αναγνωρίστηκαν ως δράστες της αιματηρής επίθεσης στο στέκι «Φαβέλα» του Πειραιά την 25η Φεβρουαρίου. Τα ονόματά τους περιλαμβάνονται στη δικογραφία της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας που υπεβλήθη προ ημερών στον εισαγγελέα. Ο ένας από τους υπόπτους αναγνωρίστηκε από τα θύματα της επίθεσης, ενώ ο δεύτερος ταυτοποιήθηκε από δακτυλικό αποτύπωμα που βρέθηκε στο σημείο του συμβάντος.

Η καταδρομική επίθεση σημειώθηκε το απόγευμα της 25ης Φεβρουαρίου και είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό τριών ατόμων, ανάμεσα στα οποία η συνήγορος της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου. Η δικηγόρος υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από χτύπημα με σιδερολοστό, ενώ άλλοι δύο νεαροί υπέστησαν εγκαύματα από χτυπήματα με πυρσούς.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δράστες ήταν 8 με 10 άτομα και τη στιγμή του «ντου» εκτόξευαν ύβρεις και απειλές κατά όσων βρίσκονταν στο στέκι λέγοντάς τους «θα σας κάψουμε» και «δεν χωράτε στον Πειραιά». Δευτερόλεπτα αργότερα και ενώ είχαν ολοκληρώσει την αποστολή τους, ο ένας από τους επιτιθέμενους είχε φωνάξει «τέλος χρόνου» και αμέσως μετά οι δράστες είχαν αποχωρήσει φωνάζοντας «Αίμα – Τιμή – Χρυσή Αυγή».

Το ίδιο βράδυ, η Χρυσή Αυγή είχε διαψεύσει την εμπλοκή της στην επίθεση, κάνοντας λόγο για «εκστρατεία λάσπης εναντίον του κινήματος», ενώ οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη μεγάλη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη επεσήμαιναν ότι το «ντου» στη «Φαβέλα» είχε παρόμοια χαρακτηριστικά με εκείνο του 2008 στο στέκι «Αντίπνοια», στα Κάτω Πετράλωνα, για το οποίο καταδικάστηκαν αμετάκλητα δύο υποστηρικτές του κόμματος.

Κατάθεση στη ΓΑΔΑ

Την έρευνα για το συμβάν ανέλαβε η υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας και μερικά εικοσιτετράωρα μετά την επίθεση αστυνομικοί της υπηρεσίας κάλεσαν τα θύματα για κατάθεση στον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι αυτόπτες μάρτυρες αναγνώρισαν τον έναν από τους δράστες στο πρόσωπο ενός 26χρονου μέλους της τοπικής οργάνωσης Πειραιά της Χρυσής Αυγής. Ο νεαρός φορούσε μεν κράνος, ωστόσο είχε ανοικτό το κάλυμμα του προσώπου, με συνέπεια οι μάρτυρες να διακρίνουν και να συγκρατήσουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Ο 26χρονος, που πρόσφατα συμμετείχε ως ομιλητής σε εκδήλωση της Χ.Α. στον Πειραιά, είχε προσαχθεί το 2013 ύστερα από συγκέντρωση μελών του κόμματος.

Μέλος του βασικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής είναι και ο δεύτερος από τους υπόπτους. Ταυτοποιήθηκε χάρη σε δακτυλικό αποτύπωμα σε κράνος μηχανής που βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης. Στο παρελθόν, υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και οδηγός του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, ενώ ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Πειραιά με το ψηφοδέλτιο της Χ.Α. Την επομένη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα είχε συλληφθεί για παράνομη οπλοκατοχή, ενώ τον Νοέμβριο του 2017 είχε αναγνωριστεί ως ο επικεφαλής των ατόμων που είχαν τραυματίσει τη συνήγορο πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χ.Α. Ευγενία Κουνιάκη, έξω από το εφετείο.


Κείμενο του Γιάννη Σουλιώτη από την Καθημερινή μέσω JailGoldenDawn
===========================================
«Σήμερα θα πεθάνετε, σήμερα θα σας κάψουμε» – Η επιδρομή των ναζί στη «Φαβέλα» (ηχητικό)

Την επίθεση των ναζί στον κοινωνικό χώρο «Φαβέλα» με κράνη, λοστούς, ακόμα και φωτοβολίδες, περιέγραψε η δικηγόρος Χρύσα Παπαδοπούλου στην εκπομπή του Νίκου Μπογιόπουλου (Real fm – 26/2/2018).

Kατά τη διάρκεια της επίθεσης τραυματίστηκαν 6 άτομα μεταξύ των οποίων τα 4 σοβαρά. Ανάμεσα τους η Ελευθερία Τομπατζόγλου, δικηγόρος της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Οι ναζί που έκαναν την επίθεση, όπως είπε η Χρύσα Παπαδοπούλου η οποία είναι επίσης δικηγόρος της πολιτικής αγωγής στη δική της Χρυσής Αυγής φώναξαν και το γνωστό εμετικό σύνθημα «Αίμα – Τιμή – Χρυσή Αυγή».

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:


(πηγές αναδημοσίευσης: http://www.ert.gr/eidiseis/ellada/kinonia/taytopoiisi-dyo-melon-tis-chrysis-aygis-gia-tin-epithesi-sti-favela/ , http://www.katiousa.gr/epikairotita/chrysi-avgi-organotis-tis-epithesis-sti-favela-taftopoiithikan-oi-drastes-anagnoriseis-kai-apotypomata-katerrefse-diapsefsi-tis-igesias/ και http://www.imerodromos.gr/simera-tha-pethanete-simera-tha-sas-kapsoume-i-epidromi-ton-nazi-sti-favela-ichitiko/ )
(οι φωτογραφίες και οι φωτοσυνθέσεις δεν προέρχονται απο τις πηγές αναδημοσίευσης)

Οι δικηγόροι του Μαρινάκη βρέθηκαν στη Συγγρού και ενημέρωσαν τους εργαζόμενους της Alter Ego

(η φωτο δεν προέρχεται απο την πηγή της αναδημοσίευσης)

Για να διαλυθούν οι όποιες ανησυχίες υπήρξαν από τις δικαστικές εξελίξεις που τον αφορούν στο προσωπικό των ΝΕΩΝ και του Βήματος ο Βαγγέλης Μαρινάκης ζήτησε από τους δικηγόρους του να πάνε στη Συγγρού και να ενημερώσουν τους εργαζομένους. 

Ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του εφοπλιστή ο δικηγόρος Βασίλης Δημακόπουλος ανέλυσε στους εργαζομένους τι έχει συμβεί και ποιά είναι τα επόμενα νομικά βήματα που θα κάνει ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της Alter Ego.

Ο Βασίλης Δημακόπουλος τόνισε ότι η δίωξη είναι μια αυθαίρετη και πρωτοφανής στα νομικά χρονικά απόφαση που δεν εδράζεται πουθενά και εμπλέκει εντελώς άδικα τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο έμπειρος νομικός είπε στο προσωπικό να μην ανησυχεί για τίποτε και ότι ο ιδιοκτήτης δεν έχει καμία δεύτερη σκέψη για την επένδυση του στα μίντια και τον πρώην ΔΟΛ ειδικότερα. Αποκάλυψε επίσης ότι δεν υπάρχει όρος για απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και έτσι ο εφοπλιστής θα επιστρέψει από το εξωτερικό όπου βρίσκεται τις επόμενες μέρες για να συνεχίσει κανονικά τις δραστηριότητες του στην Ελλάδα.

Ο Αντώνης Καρακούσης ανέφερε ότι το ταξίδι του Βαγγέλη Μαρινάκη σχετίζεται με κάποιο νέο μεγάλο εφοπλιστικό deal που ετοιμάζει, κάτι σχετικό με νέα τάνκερ. Επίσης ο διευθυντής του Βήματος ανέφερε ότι δεν πρέπει το προσωπικό να ανησυχεί για τα οικονομικά της εταιρείας (και άρα για τη μισθοδοσία του) γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά η εταιρεία είναι «αυτοχρηματοδοτούμενη και εύρωστη και ασφαλισμένη από οποιοδήποτε κίνδυνο». H άσκηση της δίωξης προκάλεσε όπως είναι ευνόητο προβληματισμό και ανησυχία στο προσωπικό της εταιρείας και όπως μας λένε συνάδελφοι από την Alter Ego ήταν πολύ καλή πρωτοβουλία να υπάρξει άμεσα κάποια ενημέρωση, ώστε να μη σέρνονται φημολογίες και σενάρια στους διαδρόμους και τα γραφεία.

πηγά αναδημοσίευσης:enimerosi24.gr

Το BBC τινάζει στον αέρα την πλήρη μετάβαση στο ψηφιακό ραδιόφωνο

Ο διευθυντής ραδιοφώνου και μουσικής του BBC, Bob Shennan, δήλωσε στο Συνέδριο RadioDays ότι το ψηφιακό ραδιόφωνο είναι σημαντικό ως μέρος του συνδυασμού μηχανισμών διανομής περιεχομένου, αλλά δεν είναι η μόνη πλατφόρμα που έχει σημασία, επομένως το BBC δεν υποστηρίζει πλέον μια επικείμενη διακοπή του αναλογικού ραδιοφώνου.
«Όλοι πιστεύαμε κάποτε ότι το DAB από μόνο του θα αποτελούσε το ψηφιακό μέλλον του ραδιοφώνου, αλλά με τις αλλαγές στην τεχνολογία, γνωρίζουμε τώρα ότι το DAB είναι σημαντικό ως μέρος του μείγματος, όπως και η μετάδοση ήχου μέσω IP.»
«Πρέπει να επανεξετάσουμε το τοπίο και πάλι μέσα σε λίγα χρόνια πριν μεταβούμε πλήρως στο DAB. Το ραδιόφωνο και οι ακροατές εξυπηρετούνται καλύτερα από μια “μικτή οικονομία”... Το DAB έφερε στη Βρετανία περισσότερους σταθμούς και υπήρξε μέρος της στρατηγικής για την αύξηση του χρόνου ακρόασης στο ραδιόφωνο της Βρετανίας και θα παραμείνει σημαντικό».
Το BBC επενδύει πλέον σε περιεχόμενο που μεταδίδεται πρώτα ψηφιακά και το οποίο αποσκοπεί στην απόκτηση νεαρών ακροατηρίων.
«Τον περασμένο μήνα σπάσαμε το ρεκόρ ενός εκατομμυρίου ηχητικών αποσπασμάτων στην ηλεκτρονική εφαρμογή μας... αργότερα φέτος θα διαθέσουμε όλη αυτή τη δραστηριότητα εκ νέου στην ανανεωμένη ηλεκτρονική εφαρμογή ήχου του BBC, η οποία θα συνδυάζει όλες τις παραγωγές μας με ένα εξατομικευμένο προϊόν...»
«Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια νέα συνήθεια ακρόασης. Αυτό δεν είναι απλώς επιθυμητό, είναι απολύτως απαραίτητο.»
Ο Shennan είναι "πεπεισμένος" ότι το ραδιόφωνο θα "ευημερήσει" στο ψηφιακό μέλλον, αλλά παρότρυνε όλους τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς να συνεργαστούν για να «ενισχύσουν τη ζωή των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου».
«Οι νέες τεχνολογίες έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν ξανά το ραδιόφωνο», ανέφερε, εστιάζοντας στις νέες εξελίξεις, ιδιαίτερα στα αυτοκίνητα, ώστε να διασφαλιστεί ότι το ραδιόφωνο θα βρίσκεται με σιγουριά στο ψηφιακό ταμπλό.
«Πρέπει να προχωρήσουμε πιο γρήγορα και να προστατέψουμε περαιτέρω το ραδιόφωνο και να το επανεφεύρουμε προς τον επόμενο αιώνα».
Πηγή αναδημοσίευσης:radiofono.gr

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ;ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ; Ο RED BUTTON ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙ (VIDEO)

Πρώτη η ΕΡΤ φέρνει τις υβριδικές υπηρεσίες στις τηλεοράσεις. Ο «ήρωας»-μασκότ της ΕΡΤ Υβριδικής, μας εξηγεί και μας ξεναγεί στο νέο κόσμο των υβριδικών υπηρεσιών.
Δείτε το video:

2.573 μόνιμοι και εποχικοί υπάλληλοι θα προσληφθούν σε ΔΕΚΟ (στην ΕΡΤ;;;;)

Αναδημοσιεύουμε ένα άρθρο που δημοσίευσε σήμερα ο ιστότοπος   www.proson.gr παρατηρώντας  ότι  δεν υπάρχει πουθενά  πρόβλεψη για την ΕΡΤ  η οποία  όπως έχει καταγγείλλει η ΠΟΣΠΕΡΤ και έχει ομολογήσει   δημόσια στο κοινοβούλιο  ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Ν.Παππάς, είναι  υποστελεχωμένη ενώ στο άμεσο μέλλον  εξ αιτίας  των συνταξιοδοτήσεων  θα αντιμετωπίσει σοβαρώτατο πρόβλημα  σε ότι αφορά  τη λειτουργία  πολλών δομών της.
Να σημειώσουμε επίσης σε ότι αφορά τις προσλήψεις  στην ΕΡΤ   πως  το μεγαλύτερο  πρόσκομμα  εμφανίζεται  στο υπ. οικονομικών, που  δείχνει να μην αντιλαμβάνεται  το μέγεθος  του προβλήματος της υποστελέχωσης  της ΕΡΤ , το οποίο ειρήσθω εν παρόδω   λύνεται  χωρίς  την παραμικρή επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.

====================

Μεσω επτά νέων πακέτων θέσεων θα προσληφθούν 2.573 μόνιμοι και εποχικοί υπάλληλοι σε ΔΕΚΟ μέσα στο επόμενο διάστημα. Πρόκειται για διαγωνισμούς που βρίσκονται για επεξεργασία στο ΑΣΕΠ και αναμένεται να ανακοινωθούν αμεσως μετά το Πάσχα.

209 μόνιμοι στην ΕΥΔΑΠ


Ξεκινούν την Τετάρτη 18 Απριλίου οι αιτήσεις στο ΑΣΕΠ για την προκήρυξη 1Κ/2018 που αφορά 209 μόνιμες προσλήψεις στην ΕΥΔΑΠ. Οι θέσεις για την προκήρυξη 1Κ/2018 της ΕΥΔΑΠ περιλαμβάνουν ειδικότητες όπως:Α’ Κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.), εβδομήντα μία (71) θέσεις κλάδων/Ειδικοτήτων: ΠΕ Αναλυτές Προγραμματιστές, ΠΕ Διοικητικοί, ΠΕ Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, ΠΕ Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί, ΠΕ Μηχανικοί Μεταλλειολόγοι – Ορυκτών Πόρων, ΠΕ Μηχανικοί Περιβάλλοντος, ΠΕ Μηχανολόγοι Μηχανικοί, ΠΕ Οικονομικοί, ΠΕ Πολιτικοί Μηχανικοί, ΠΕ Στατιστικοί, ΠΕ Τοπογράφοι Μηχανικοί, ΠΕ Χημικοί, ΠΕ Χημικοί Μηχανικοί. Β’ Κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.), σαράντα μία (41) θέσεις κλάδων/Ειδικοτήτων: ΤΕ Διοικητικοί, ΤΕ Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, ΤΕ Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί, ΤΕ Μηχανολόγοι Μηχανικοί, ΤΕ Οικονομικοί, ΤΕ Πολιτικοί Μηχανικοί, ΤΕ Προγραμματιστές, ΤΕ Τοπογράφοι Μηχανικοί. Γ’ Κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης(Δ.Ε.), ενενήντα επτά (97) θέσεις Κλάδων/Ειδικοτήτων: ΔΕ Γραμματείς, ΔΕ Δομικών Έργων, ΔΕ Ηλεκτρολόγοι, ΔΕ Καταμετρητές, ΔΕ Μηχανολόγοι, ΔΕ Οδηγοί C κατηγορίας, ΔΕ Οδηγοί C, D κατηγορίας, ΔΕ Προσωπικό Η/Υ, ΔΕ Τεχνίτες Αυτοκινήτων. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών λήγει στις 3 Μαΐου 2018, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο ΑΣΕΠ.

100 διανομείς και υπάλληλοι στις «Ταχυμεταφορες»

Σε προσλήψεις προσωπικού αορίστου χρόνου θα προχωρήσει η εταιρεία «Ταχυμεταφορες ΕΛΤΑ» Α.Ε. Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας σε συνεδρίασση του αποφάσισε να εγκρίνει την πρόσληψη εκατό (100) ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, πλήρους απασχόλησης για την κάλυψη αναγκκών του φορέα. Οι θέσεις κατανέμονται ωε εξής: Πτυχιούχοι ΑΕΙ 20, διανομείς (ΔΕ) 80. Η προκήρυξη θα σταλεί στο ΑΣΕΠ για έγκριση και αμέσως μετά θα ανακοινωθεί η 10ήμερη προθεσμία υποβολής αιτήσεων. Για τις θέσεις των διανομέων θα ζητηθούν οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωµα ή απολυτήριος τίτλος δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης ή µεταδευτεροβάθµιας εκπαίδευσης της ηµεδαπής, ή άλλος ισότιµος τίτλος σχολικής µονάδας της αλλοδαπής, ανεξαρτήτως ειδικότητας και αδεια οδήγησης µοτοσικλέτας κατηγορίας Α΄ (σταδιακής πρόσβασης), εκτός του µοτοποδηλάτου, η οποία να είναι σε ισχύ. Η εµπειρία λαµβάνεται υπόψη µετά τη λήψη του βασικού τίτλου σπουδών µε τον οποίο οι υποψήφιοι µετέχουν στη διαδικασία επιλογής.

1.260 στη ΔΕΗ

Με 1.200 εποχικούς υπαλλήλους θα ενισχυθεί η ΔΕΗ μετά το Πάσχα. Το νέο προσωπικό θα υπογράψει οκτάμηνες συμβάσεις εργασίας και θα απασχοληθεί σε έργα και Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρίως στις περιοχές Κοζάνης, Φλώρινας. Ανάμεσα στις ειδικότητες που θα προκηρυχθούν είναι αρχαιολόγοι, μηχανικοί, συντηρητές αρχαιοτήτων, ειδικευμένοι εργάτες, λογιστές, σχεδιαστές, φύλακες ημέρας και φύλακες νύκτας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι νέες προκηρύξεις θα ξεκινήσουν να εκδίδονται σταδιακά μετά το Πάσχα και θα ολοκληρωθούν πριν το καλοκαίρι. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 ως 65 ετών, ενώ για την επιλογή τους θα εφαρμοστούν τα κριτήρια του νόμου 2190/94 και ειδικότερα ο χρόνος ανεργίας, η εμπειρία, οι κοινωνικές ιδιότητες, ο αριθμός ανηλίκων τέκνων και βαθμός τίτλου σπουδών. Η Διεύθυνση Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης (ΔΛΚΜ) της ΔΕΗ ενδιαφέρεται για την πρόσληψη δεκαέξι (16) εκτάκτων ημερομισθίων ανειδίκευτων εργατών, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (60 ημερομίσθια), για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της ΔΛΚΜ. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να καλύψουν τις παραπάνω θέσεις να υποβάλλουν έως 30-03-2018 και ώρα 14:30 μ.μ. στην Κεντρική Γραμματεία της Διεύθυνσης Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης, την ειδική έντυπη Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση, υποβάλλοντας συνημμένα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τα δηλωθέντα στην αίτηση στοιχεία τους. Παράλληλα,  το ΛΚΔΜ της ΔΕΗ ενδιαφέρεται για την πρόσληψη 44 (σαράντα τεσσάρων) εκτάκτων ημερομισθίων ανειδίκευτων εργατών, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (60 ημερομίσθια), για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των Ορυχείων & Κλάδων. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να καλύψουν τις παραπάνω θέσεις να υποβάλλουν μέχρι και 2.04.2018 στη Γραμματεία του Τομέα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού της ΔΕΛΚΔΜ 23ο Χιλ. Κοζάνης- Πτολ/δος την ειδική έντυπη Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση, υποβάλλοντας συνημμένα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τα δηλωθέντα στην αίτηση στοιχεία τους.

158 μόνιμοι στη ΔΕΔΔΗΕ

Προκήρυξη 158 μονιμων υπαλλήλων επεξεργάζεται το ΑΣΕΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στις ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι: ΠΕ Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού, ΠΕ Πληροφορικής – Αναλυτές Προγραμματιστές, ΤΕ Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, ΤΕ Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί – Αυτοματισμού, ΔΕ Ηλεκτρονικοί Δικτύων, ΔΕ Ηλεκτρονικοί Σταθμών και Υποσταθμών, ΔΕ Χειριστές Μηχανημάτων Τεχνικών Έργων. Για τις θέσεις των μηχανικών θα ζητηθούν εκτός από το πτυχίο, γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα (α) επεξεργασίας κειμένων, (β) υπολογιστικών φύλλων και (γ) υπηρεσιών διαδικτύου, καλή γνώση αγγλικής γλώσσας και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Η ευθύνη της σωστής συμπλήρωσης της αίτησης είναι αποκλειστικά του υποψηφίου. Επειδή η επεξεργασία των αιτήσεων γίνεται μηχανογραφικά, οι υποψήφιοι υποχρεούνται να συμπληρώσουν τα οικεία τετραγωνίδια/πεδία των (ηλεκτρονικών) αιτήσεων, καθώς και τους κωδικούς, που αναφέρονται σε αντίστοιχα προσόντα ή κριτήρια ή ιδιότητες που απαιτούνται και διαθέτουν.

510 μόνιμοι στα ΕΛΤΑ

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα σταλεί το αίτημα στο ΑΣΕΠ για 510 μόνιμους στα ΕΛΤΑ. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα γίνει ηλεκτρονικά μέσω ΑΣΕΠ. Η τελευταία μεγάλη προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό στα ΕΛΤΑ ήταν πριν από δέκα χρόνια, ενώ κάθε χρόνο η εταιρία καταφεύγει στη λύση της απασχόλησης εποχικού προσωπικού, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες που παρουσιάζονται κατά περιόδους. Η σχετική απόφαση προβλέπει πως οι θέσεις κατανέμονται ως εξής: 230 Ταχυδρόμων- Διανομέων, 215 Υπαλλήλων Εσωτερικής Εκμετάλλευσης, 25 Διοικητικών (στις ειδικότητες: Διοίκησης Εκμετάλλευσης 15, Τεχνικών-Ηλεκτρ. Μηχ/κών 3, Πληροφορικής 7), 25 Οδηγών και 15 Διαμετακομιστών.

78 θέσεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Σε προσλήψεις προσωπικού προχωρά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ στο πλαίσιο του συνολικού σχεδίου αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό. Σύμφωνα με απόφαση που υπεγράφη από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθηγητή Φίλιππο Τσαλίδη η καταληκτική ημερομηνία υποβολής βιογραφικών είναι η 31η Μαρτίου στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:recruitment@trainose.gr. Αναλυτικά οι προσλήψεις αφορούν: Διοικητική/ Οικονομική Διεύθυνση: Έναν (1) πτυχιούχο Πανεπιστημίου στη Λογιστική, 2. Έναν (1) πτυχιούχο Πανεπιστημίου με γνώση Μηχανογραφημένης Λογιστικής, 3. Έναν (1) πτυχιούχο Πανεπιστημίου με γνώση της Λογιστικής Κόστους, 4. Έναν (1) πτυχιούχο Πανεπιστημίου, με πιστοποίηση Ορκωτού Ελεγκτή – Λογιστή. Διεύθυνση Λειτουργίας: 1. Τέσσερις (4) Μηχανολόγους Μηχανικούς, 2. Δύο (2) Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς, Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού: 1. Έναν (1) Μηχανολόγο Μηχανικό, ή Πτυχιούχο Οικονομικών/ Χρηματοοικονομικών/ Μαθηματικών, με εξειδίκευση στην Επιχειρησιακή Έρευνα, 2. Έναν (1) πτυχιούχο Πανεπιστημίου στα Χρηματοοικονομικά με εξειδίκευση στον Τραπεζικό και Χρηματοπιστωτικό τομέα, 3. Έναν (1) Μηχανολόγο Μηχανικό, ή Πτυχιούχο Οικονομικών/ Χρηματοοικονομικών/ Μαθηματικών με εξειδίκευση στη Διαχείριση Κινδύνων Διεύθυνση Επιβατικών Μεταφορών: 1. Έναν (1) Πτυχιούχο Πανεπιστημίου στο Μάρκετινγκ. Τμήμα Πληροφορικής: 1. Δύο (2) Junior Προγραμματιστές, 2. Έναν (1) Επιχειρησιακό Αναλυτή, 3. Έναν (1) Junior Διαχειριστή Βάσης Δεδομένων. Παράλληλα η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην πρόσληψη 60 μηχανοδηγών για την κάλυψη των υπηρεσιακών της αναγκών. Η διάρκεια υποβολής των αιτήσεων ορίζεται σε είκοσι τρεις (23) ημέρες εως τις 5 Απριλίου 2018, ημέρα Πέμπτη. Η κατάθεση αιτήσεων (βιογραφικών) θα γίνεται στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: mixanodigoi@trainose.gr

100 θέσεις ΥΕ στην ΕΥΔΑΠ

Στα σκαριά βρίσκεται η προκήρυξη για 100 θέσεις Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε διάφορους φορείς, όπως ΕΥΔΑΠ, Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, Οίκος Ναύτου και Ανώνυμος Εταιρία Διώρυγος Κορίνθου. Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι: εργάτες, φύλακες, κλητήρες και αποθηκάριοι. Οι περισσότερες θέσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, θα καλυφθούν για τις ανάγκες της ΕΥΔΑΠ (90 θέσεις) και οι υπόλοιπες θα κατανεμηθούν στους υπόλοιπους φορείς. Η προκήρυξη αναμένεται να πάρει ΦΕΚ πολύ σύντομα προκειμένου να προχωρήσει σύντομα η διαδικασία των αιτήσεων