Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

ΤΑ "ΝΕΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΑ" ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ (;) ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ;;; - ΤΟ ...ΚΡΥΦΟ ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ


Ενιαίο Ταμείο στα ΜΜΕ - Το… κρυφό απογραφικό δελτίο του ΕΔΟΕΑΠ
(αναδημοσίευση απο το etapmme.wordpress.com)
Μπορεί να ξεπέρασαν τους 8.000 οι νέοι αριθμοί μητρώου μετά την τελευταία εισαγωγή στοιχείων για τον Απρίλιο 2018, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των άμεσα ασφαλισμένων του ΕΔΟΕΑΠ πάνω από τους 15.000, όμως αυτό που δεν είναι γνωστό στους νεοεισερχόμενους είναι ότι ο αριθμός μητρώου ΔΕΝ δίνει αυτόματα πρόσβαση στις παροχές περίθαλψης και στη συνταγογράφηση (…αρκεί όμως για το δικαίωμα ψήφου στις προσεχείς εκλογές για τη νέα διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, το τριήμερο 13-15 Ιουνίου).
Για να ενεργοποιηθεί η σχέση του νεοεισερχόμενου (και των προστατευόμενων μελών του, στη συνέχεια, με κάποια καθυστέρηση) με τον ΕΔΟΕΑΠ ώστε να αποκτήσει δικαίωμα παροχών (περίθαλψη, συνταγογράφηση κ.λπ.), απαιτούνται μερικά πολύ σημαντικά πρόσθετα βήματα, κυρίως χειρόγραφα, όπως:

ΤΟ "ΝΕΟ" ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ Α.Ε ΣΕ ΙΣΧΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 31/5/2018




ΑΔΑ: Ω0ΣΓ465Θ1Ε-ΣΣΔ
ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Αθήνα, 30.5.2018 Αρ. Πρωτ. : 2181
ΠΡΑΚΤΙΚΟ αριθμ. 162 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 30-05-2018

Στην Αθήνα, σήμερα, 30 Μαΐου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00, στα γραφεία της εταιρίας συνήλθε σε συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.» («ΕΡΤ ΑΕ»), ύστερα από πρόσκληση του Διευθύνοντος Συμβούλου.
Kατά τη συνεδρίαση παρέστησαν ο

ΤΟ FAKE NEW ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Η "ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ" ΤΟΥ "ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥ" ΡΩΣΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ - Η ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ


Η θλίψη για τη… δολοφονία του διακεκριμένου Ρώσου δημοσιογράφου, Αρκάντιι Μπαμπτσένκο, διήρκεσε μια μέρα.
Πολλές νεκρολογίες δημοσιεύτηκαν και για τα μεγαλύτερα ΜΜΕ στον κόσμο ήταν πρώτη είδηση. Όλα αυτά ως χθες το βράδυ που ο Μπαμπτσένκο εμφανίστηκε ολοζώντανος σε συνέντευξη Τύπου και ζήτησε συγγνώμη για την "κόλαση" που έζησε. Ευχαρίστησε μάλιστα την ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών SBU για το γεγονός ότι είναι ζωντανός.
Κατά τους ισχυρισμούς του, εμφανίστηκε ότι είναι δήθεν νεκρός για να αποτρέψει μια προγραμματισμένη… δολοφονία του... 
(απόσπασμα απο άρθρο του gazzetta.gr)


Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ), με αφορμή την υπόθεση του Ρώσου δημοσιογράφου Αρκάντι Μπαμπτσένκο, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
31/5/2018

Η υπόθεση Μπαμπτσένκο:  Αδιανόητη και απαράδεκτη

Αυτό το γεγονός θα το θυμόμαστε πάντα ως «η υπόθεση Μπαμπτσένκο». 
Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων η μεγαλύτερη οργάνωση δημοσιογράφων στον κόσμο με 600.000 μέλη από 146 χώρες, επισημαίνει ότι ο σκοπός της δημοσιογραφίας είναι η

ΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΑΕΠΙ ΑΠΟ 1/6/2018 ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Οι εργαζόμενοι της ΑΕΠΙ προβαίνουμε από την 1η Ιουνίου 2018 σε επίσχεση εργασίας, έχοντας ήδη συμπληρώσει τέσσερις μήνες απλήρωτοι και χωρίς πλέον καμία δυνατότητα κάλυψης του κόστους μετάβασής μας στην εταιρεία.

 Παρά τα επανειλημμένα αιτήματα τόσο από τους εργαζόμενους όσο και από την Επιθεώρηση Εργασίας και τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από την πλευρά της Διοίκησης είτε για την

ΕΤΕΡ:Ένας χρόνος Μαρινάκης

Ανακοίνωση

Ένας χρόνος Μαρινάκης

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον πλειστηριασμό του πάλαι ποτέ Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη του «καλού δημοσιογράφου αλλά κακού επιχειρηματία» Ψυχάρη και την απαρχή της εποχής της alter ego του Μαρινάκη.
Από τα αμπάρια του Ψυχάρη ως την ευαισθησία Μαρινάκη «που τον έκανε να βγει μπροστά και να σώσει τον ΔΟΛ» και να συνεχίσει την λειτουργία του «ιστορικού συγκροτήματος» το δούλεμα καλά κρατεί!
Πολλά τα θλιβερά γεγονότα που έχουν συμβεί από τότε σε βάρος των εργαζομένων, τι να πρωτοθυμηθεί κανείς… τις ουρές των εργαζομένων για να υπογράψουν τις παραιτήσεις από τα δικαιώματά τους, τις αποικιακές συμβάσεις που τους ανάγκασαν να υπογράψουν, τις απολύσεις, το

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Η "επιστολική" μονομαχία Γκανά - Καρούτζου και οι επερχόμενες εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ ( ή αλλιώς: "Στηρίξου στο λαγοπόδαρο αν θες, αλλά θυμήσου ότι δεν ωφέλησε το λαγό ")



Η επιστολή του  Προέδρου της ΕΠΗΕΑ και μέλους του  Δ.Σ. ΕΔΟΕΑΠ Μ. Γκανά:


Αθήνα 29 Μαΐου 2018
Προς 
Τον Πρόεδρο 
Και τα Μέλη του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ

Κοινοποίηση
Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΠΗΕΘ, ΕΣΠΗΤ, ΕΤΙΤΑ,ΕΤΕΡ, ΠΡΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ.
Κοινοποίηση:

30/05/1941 οι Μ. Γλέζος και Απ. Σάντας κατεβάζουν τη σημαία των ναζί από την Ακρόπολη (Βίντεο)



(αναδημ. απο το vathikokkino.gr/archives)
Στα τέλη Μαΐου του 1941 είχε συμπληρωθεί ένας μήνας από την παράδοση της Αθήνας στους Γερμανούς, που ολοκλήρωναν τις επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα με την κατάληψη της Κρήτης. Ο Μανώλης Γλέζος (9/9/1922) και ο Λάκης Σάντας (22/2/1922) ήταν δύο νεαροί φοιτητές, που δάκρυζαν, όπως και χιλιάδες Αθηναίοι, βλέποντας τη γερμανική σβάστικα να κυματίζει στην Ακρόπολη. Το χιτλερικό σύμβολο προκαλούσε την ελληνική υπερηφάνεια. Έπρεπε, λοιπόν, να κατέβει…

Το παράτολμο σχέδιο γεννήθηκε στο μυαλό τους ένα ανοιξιάτικο σούρουπο στο Ζάππειο, καθώς αντίκριζαν την Ακρόπολη και στρώθηκαν στη δουλειά για να το υλοποιήσουν. Πήγαν στην Εθνική Βιβλιοθήκη και διάβασαν ό,τι σχετικό με τον Ιερό Βράχο. Στη Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια ανακάλυψαν όλες τις σπηλιές και τις τρύπες της Ακρόπολης. Γρήγορα, αντιλήφθηκαν ότι η μόνη διαδρομή που έπρεπε να ακολουθήσουν για να μην γίνουν αντιληπτοί από τους γερμανούς φρουρούς ήταν

Lawspot.gr: Γιατί η αποστολή email «συγκατάθεσης» για τον GDPR είναι λάθος;

αναδημοσίευση απο το
 

29/05/2018 

Τα email μας κατακλύστηκαν από μηνύματα για "συγκατάθεση με βάση τον GDPR". 

Είναι όμως σωστή αυτή η πρακτική;

Τις τελευταίες εβδομάδες τα email μας κατακλύστηκαν από μηνύματα εταιρειών και πάσης φύσεως οργανισμών, με τα οποία ζητούσαν από τους παραλήπτες να επιβεβαιώσουν ότι επιθυμούν να συνεχίσουν να λαμβάνουν newsletter, προσφορές ή άλλο σχετικό περιεχόμενο.
Το φαινόμενο αυτό έλαβε τεράστιες διαστάσεις, εξαντλώντας σε πολλές περιπτώσεις την υπομονή των παραληπτών και προκαλώντας αρνητικά σχόλια, ειδικά από ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το σχετικό νομικό πλαίσιο.
Ένας άνθρωπος ο οποίος αναμφισβήτητα γνωρίζει εις βάθος το πλαίσιο σχετικά με τις πρακτικές αυτές, ο πληροφορικός ελεγκτής της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Δρ. Γιώργος Ρουσόπουλος, προχώρησε σε μία ανάρτηση, η οποία εκθέτει με συνοπτικό και κατανοητό τρόπο, τους λόγους για τους οποίους η αποστολή των εν λόγω emails είναι εσφαλμένη.
Σημαντική σημείωση:

Η ΕΡΤ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟ ΠΡΑΒΕΤΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Πράβετς της Βουλγαρίας βρέθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Βασίλης Κωστόπουλος, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της τακτικής Συνάντησης των Δημόσιων Ραδιοτηλεοράσεων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που διοργανώθηκε από τη Βουλγαρική Ραδιοφωνία, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της EBU.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών φορέων από ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, προκειμένου να εξετάσουν το ρόλο και τη σημασία των δημόσιων ραδιοτηλεοράσεων σε μια περίοδο έντονων κοινωνικών και τεχνολογικών αλλαγών. 

Οι συμμετέχοντες συζήτησαν στρατηγικά ζητήματα σχετικά με την ανεξαρτησία, τη χρηματοδότηση και την αποστολή των φορέων, στο πλαίσιο της κοινής ευρωπαϊκής προοπτικής της περιοχής.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την υπογραφή διακήρυξης σχετικά με τη

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

ΕΤΙΤΑ: ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΣΤΙΣ 13.00 (ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΙΣ ΚΥΒΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Αθήνα, 29 Μαίου 2018                                                                                                 αρ. πρωτ: 2697
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. καλεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 23 του Καταστατικού της, τα μέλη της Ένωσης σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

Την Παρασκευή τριμερής συνάντηση στο Υπ. Εργασίας για τη συγχώνευση STAR-ALPHA

Η σύμπραξη Alpha-Star στο υπουργείο Εργασίας


(αναδημ. απο   )


 ορίστηκε τελικά η 3μερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας με θέμα  συζήτησης την επικείμενη συγχώνευση του STAR και του ALPHA και τις επιπτώσεις στις εργασιακές σχέσεις.

Το Σάββατο οι τεχνικοί τηλεόρασης πραγματοποιούν έκτακτη γενική συνέλευση με θέματα την

Ενημέρωση για τα σχέδια των

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Εικονική πραγματικότητα, επιλογή κάμερας κι άλλες σύγχρονες εφαρμογές στις μεταδόσεις του Μoυντιάλ από την ΕΡΤ

Με σύγχρονο τρόπο θα επιχειρήσουν τα στελέχη της δημόσιας τηλεόρασης να μεταδώσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου της Ρωσίας.

Του Σωτήρη Μανιάτη
Το Μουντιάλ του 2018 ξεκινάει στις 14 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιουλίου και η ΕΡΤ που έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα της διοργάνωσης θα μεταδώσει και τις 64 αναμετρήσεις με τα μεγαλύτερα αστέρια του κόσμου. Οι αγώνες θα μεταδίδονται από την ΕΡΤ1 & HD ενώ στο ίδιο κανάλι αλλά και στην ΕΡΤ3 προγραμματίζονται καθημερινές εκπομπές.
Για να μη γράφουμε λοιπόν μόνο τα αρνητικά της δημόσιας τηλεόρασης να σημειώσουμε ότι τα στελέχη της αυτή τη φορά στο Παγκόσμιο Κύππελο Ποδοσφαίρου θα κάνουν χρήση σύγχρονης τεχνολογίας, καινοτόμων εφαρμογών για τις μεταδόσεις σε

Κυριακή 27 Μαΐου 2018

"Η θηλιά" - Το ντοκυμαντέρ του συναδέλφου Θ. Σίδερη σήμερα στις 19.45 στην αίθουσα προβολών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Είσοδος ελεύθερη)

B FEST. Κυριακή, 27 Μαΐου 2018.
Στην αίθουσα προβολών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.
Είσοδος ελεύθερη.
Η ταινία θα ξεκινήσει στις 19.45

Ένα ντοκιμαντέρ για την ελευθερία του τύπου στην Τουρκία,παραγωγής 2017.
Η «Θηλιά» είναι ένα ντοκιμαντέρ για την Τουρκία πριν και μετά το 
πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, πριν και μετά το

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Προκηρύχθηκαν και οι θέσεις γενικού διευθυντή Ενημέρωσης και γενικου διευθυντή ραδιοφωνίας στην ΕΡΤ


(αναδημ. απο typologies.gr)


Προκηρύχθηκε σήμερα και η θέση του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης στην ΕΡΤ.

Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας “έχουν οι τακτικοί υπάλληλοι της ΕΡΤ Α.Ε. που ανήκουν στις κατηγορίες

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ): Οι εφιάλτες του κλάδου εν δράσει στη χτεσινοβραδινή συνάντηση του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου με τις διοικήσεις των σωματείων


ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΨΑΧΝΕΙ ΙΔΑΝΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ
Κάλπη Πετρόπουλου
στις εκλογές του ΕΔΟΕΑΠ

Μεταξύ διχασμού και εκβιασμού των εργαζομένων στα ΜΜΕ, κινείται η νέα πρόταση της κυβέρνησης για τον ΕΔΟΕΑΠ, με την Αχτσιόγλου να κρύβεται στο γραφείο της και τους «εφιάλτες» των εργοδοτικών πλειοψηφιών της ΕΣΗΕΑ, του ΕΔΟΕΑΠ και της ΕΠΗΕΑ να έχουν βάλει «την ουρά τους κάτω από τα σκέλια». 

Αυτό ήταν το κλίμα που επικράτησε στη χτεσινοβραδινή συνάντηση του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου με τις διοικήσεις των σωματείων, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να

Η θηλιά / The noose / Ilmik. Ένα ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Θωμά Σίδερη για την ελευθερία του τύπου και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία.



B FEST. Κυριακή, 27 Μαΐου 2018.
Στην αίθουσα προβολών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.
Είσοδος ελεύθερη.
Η ταινία θα ξεκινήσει στις 19.45



Depi Vrettou

Σήμερα Παρασκευή 25 του Μάη στις 21.00-22.00 καλεσμένος της εκπομπής o Θωμάς Σίδερης,συνάδερφος,φίλος και δημιουργός του ντοκιμαντέρ Η ΘΗΛΙΑ. Ένα ντοκιμαντέρ για την ελευθερία του τύπου στην Τουρκία,παραγωγής 2017.
Η «Θηλιά» είναι ένα ντοκιμαντέρ για την Τουρκία πριν και μετά το

ΠΟΣΠΕΡΤ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ :Τετάρτη 30/5/2018 24ωρη πανελλαδική - πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγία Παρασκευή 25/5/2018
Η ΠΟΣΠΕΡΤ κόντρα στη νεοφιλελεύθερη αυταπάτη του καπιταλισμού, πως  η  μάχη μεταξύ των τάξεων τέλειωσε, συνεχίζει μαζί με τους εργαζόμενους να αγωνίζεται ενάντια σε κάθε  μισάνθρωπη  εφαρμογή  του κατάπτυστου δόγματος “there is not alternative” (δεν υπάρχει εναλλακτική λύση), καταδεικνύοντας σε όλους πως  όχι μόνο δεν «τέλειωσε η μάχη  των τάξεων»  αλλά αντίθετα συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση.
Για μας υπάρχει «εναλλακτική λύση» και αυτή είναι η ανατροπή κάθε αντεργατικής, αντιλαϊκής και μισάνθρωπης μνημονιακής «επιταγής». Μια ανατροπή  που φυσικά  δεν θα γίνει «αυτόματα» και «από μόνη της», αλλά μέσα από

Καταδικάζεται η βία απ’ όπου κι αν προέρχεται; – του Νίκου Μπογιόπουλου



    Κάποιοι παριστάνουν ότι δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το γιαούρτωμα από το ναζιστικό μαχαίρωμα… Παριστάνουν ότι δεν μπορούν να βρουν διαφορές ανάμεσα στο γιουχάρισμα και στην αποδοκιμασία από το λιντζάρισμα, τον τραμπουκισμό και τον αγελαίο φασισμό των ταγμάτων εφόδου… Παριστάνουν ότι δεν μπορούν να δουν τι χωρίζει το πέταγμα της μπογιάς από την εκτόξευση της μπουνιάς και της κλωτσιάς του αλήτικου χουλιγκανισμού που παριστάνει την «πολιτική δράση»…
    Στην ουσία: 

Κ. ΤΣΙΜΑ ΤΟΝ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΑΛΛΑ Ο ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ ΛΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΟΥ ΤΗΣ ΝΔ (VIDEO)


Ο Νίκος Τεμπονέρας ήταν ο πρώτος νεκρός στη διάρκεια των μαθητικών κινητοποιήσεων ενάντια στο νομοσχέδιο του τότε Υπουργού Παιδείας Βασίλη Κοντογιαννόπουλου.

Στις 8 Ιανουαρίου 1991  ο Γιάννης Καλαμπόκας, δημοτικός σύμβουλος της Νέας Δημοκρατίας στην Πατρα και πρόεδρος της τοπικής ΟΝΝΕΔ δολοφονεί τον Νίκο Τεμπονέρα  με σιδερένιο λοστό, κατά την διάρκεια   "καταδρομικής" επιχείρησης των ταγμάτων εφόδου  της ΝΔ , που σύμφωνα με την μαρτυρία του συγκατηγορούμενου του Μαραγκού εκετελούσαν  "άνωθεν εντολές" με στόχο το "σπάσιμο των καταλήψεων  των γυμνασίων και λυκείων".

Πιο κάτω ένα σπάνιο video στο οποίο έχει καταγραφεί η διακομιδή στο νοσοκομείο  του σοβαρά τραυματισμένου Ν. Τεμπονέρα:

Όχι. Του Παύλου Τσίμα δεν του ξέφυγε εν τη ρύμη του λόγου. Ήξερε πολύ καλά τι έλεγε.

(αποσπασμα απο το άρθρο του Κωνσταντίνου Ταχτσίδη "Γλυκά πονούσε το γιαούρτι" στο "Κουτί της Πανδώρας")

"Δηλαδή, αν γιαουρτώνουμε τον Πάγκαλο είναι καλό, ενώ αν μαχαιρώνουμε τον Φύσσα είναι κακό; Η βία είναι βία"... Παύλος Τσίμας, 21/5/2018, ΣΚΑΙ.

....Όχι. Του Παύλου Τσίμα δεν του ξέφυγε εν τη ρύμη του λόγου. Ήξερε πολύ καλά τι έλεγε.

Οι «Τσίμες», οι «Μπάμπηδες» και οι ντερμπεντέρηδες της ενημέρωσης, ξέρουν καλά τι λένε εδώ και οχτώ χρόνια. Κάθε τους λέξη είναι μελετημένη.

 Κάθε τους αναφορά, σύγκριση και

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Σε ισχύ ο GDPR – Tι αλλάζει στο διαδίκτυο απο την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018


(αναδημ. απο το zoornalistas.blogspot.gr)

Αρχίζει και επισήμως την Παρασκευή 25 Μαΐου, η εφαρμογή του νέου Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR), που εγκρίθηκε τον Απρίλιο του 2016.
Στόχος είναι να

Παππάς: Να δούμε τις υποθέσεις των μπόνους και των πομπών στην ΕΡΤ

(αναδημ. απο typologies.gr)

Αποφασισμένος να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα παράτυπης λειτουργίας και διαφθοράς και γραφειοκρτατικών αρρυθμιών που αναπτύχθηκαν τα προηγούμενα χρόνια στην ΕΡΤ, είναι ο Νίκος Παππάς. Ο υπουργούς Ψηφιακής Πολιτικής μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης, αναφέρθηκε στην εποχή δίοικησης της εταιρείας από το Χρήστο Παναγόπουλου για την οποία υπάρχουν εισαγγελικές διώξεις και

ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΗΛΩΣΗ, ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ


ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΗΛΩΣΗ, ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία :«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ (ΠΟΣΠΕΡΤ)»που εδρεύει στην Αγία Παρασκευή Αττικής (οδός Μεσογείων Αρ.432) και εκπροσωπείται νόμιμα
ΠΡΟΣ
Άπαντα τα ορισθέντα από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια των αρχαιρεσιών του ΕΔΟΕΑΠ της 13ης , 14ης και 15ης Ιουνίου 2018 για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και ελεγκτικής επιτροπής.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΠΡΟΣ
- Άπαντα τα μέλη του απερχομένου Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ - Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών
Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο.

Έχουμε πληροφορηθεί ότι στις εκλογές που εξήγγειλε το απερχόμενο Δ.Σ. για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής του ΕΔΟΕΑΠ δεν προτίθεται να εφαρμόσει το σύστημα της απλής αναλογικής παρά τα επιβαλλόμενα από την κείμενη νομοθεσία και το

Η γέννηση ενός νέου Ταμείου στα ΜΜΕ προκαλεί πόλεμο


typologies.gr 24/05/2018


Η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του νέου Καταστατικού του ΕΔΟΕΑΠ την περασμένη εβδομάδα έβαλε φωτιά στο ήδη τεταμένο κλίμα ανάμεσα σε συνδικαλιστές και παρατάξεις για το παρόν και το μέλλον του νέου Ταμείου Υγείας και Επικούρησης των ΜΜΕ. Στο επίκεντρο βρέθηκε η προκήρυξη εκλογών για νέο ΔΣ, κίνηση της πλειοψηφίας της διοίκησης που προκάλεσε

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ



“ ΤΟ  ΠΡΟΦΙΛ  ΚΑΙ  Ο ΡΟΛΟΣ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ  ΣΤΗΝ
ΕΠΟΧΗ  ΤΩΝ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ  ΜΕΣΩΝ”


ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
"Η βιομηχανία των «απόψεων με το κιλό» φαίνεται ότι έχει πλέον λαμπρό μέλλον...Σήμερα ενώ υπάρχουν περισσότεροι δημοσιογράφοι ασκείται λιγότερη
δημοσιογραφία...Στην εποχή των τηλεστάρ και των media workers “ο κλάδος των ΜΜΕ κατακτήθηκε,με τη σειρά του, από το νεοφιλελευθερισμό και η ενημέρωση τείνει να ανατίθεται όλο και περισσότερο εν είδει υπερεργολαβίας σε επισφαλείς δουλοπάροικους δημοσιογράφους που εργάζονται φασόν και κατασκευάζουν μια ενημέρωση επί παραγγελία...
...Τα γεγονότα αντικαθίστανται από οτιδήποτε πουλάει - ή είναι δυνατόν να πουληθεί.
 Η ασάφεια αντικαθιστά τη διασταύρωση της πληροφορίας. Το δίκαιο
εξαρτάται από το ποιος διαθέτει τη μεγαλύτερη ισχύ - σε βατ, σε ακροατήριο, σε
ρητορική ικανότητα.
Στην πράξη, δυστυχώς, η τεχνολογική συζήτηση είναι το ψηφιακό υποκατάστατο
της τυραννίας, όχι της

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Παρέμβαση EBU στο ΕΔΑΔ για το λουκέτο στην ΕΡΤ το 2013



  • Παραβιάστηκε η ελευθερία έκφρασης και ενημέρωσης
Στο κατώφλι του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) στο Στρασβούργο βρίσκεται η υπόθεση του λουκέτου της ΕΡΤ ΑΕ από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου στις 11 Ιουνίου 2013.

 Η προσφυγή κατατέθηκε από την ΠΟΣΠΕΡΤ και τον πρόεδρό της Παναγιώτη Καλφαγιάννη, υποστηρίζοντας πως το λουκέτο αποτελεί παραβίαση του άρθρου 10 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο εγγυάται την ελευθερία έκφρασης και ενημέρωσης.
Η προσφυγή έγινε αρχικώς παραδεκτή από το Δικαστήριο και ύστερα από

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

«Χαρά να σε γιαούρτωνα εκεί που ρητορεύεις» (των Ν. Μπογιόπουλου – Γ. Χολέβα)


ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ - ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣ  "ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ" • 22 ΜΑΪΟΥ 2018
Αυτό αριστερά είναι ένα μαχαίρι
Δεν είναι οποιοδήποτε μαχαίρι, αλλά αυτό με το οποίο δολοφόνησε ο Ρουπακιάς τον Παύλο Φύσσα.
Είναι από το

Μία ακόμη βόμβα για το Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας: Συνελήφθη σήμερα το πρωί στη Βαλένθια για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, παράνομες προμήθειες και δωροδοκία πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Αθνάρ



Dora Makri (facebook)

Μία ακόμη βόμβα για το Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας: Συνελήφθη σήμερα το πρωί στη Βαλένθια, ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Αθνάρ και πρόεδρος της Αυτονομίας της Βαλένθιας , Εντουάρντο Θαπλάνα ( Eduardo Zaplana).
Ο 62χρονος πολιτικός κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, παράνομες προμήθειες και δωροδοκία. Φέρεται ότι

Μήνυση και πρόστιμο στο Ε.Κ. Κομοτηνής από το Σ.ΕΠ.Ε.: Η απάντηση της Έφης Αχτσιόγλου στην ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ


Η άρνηση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής να συμμορφωθεί με την επιταγή του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, έφερε πρόστιμο και μηνυτήρια αναφορά, όπως τονίζει η υπουργός Εργασίας σε απάντησή της στους βουλευτές οι οποίοι ανέδειξαν το ζήτημα της καταχρηστικής και εκδικητικής απόλυσης εργαζόμενης και συνδικαλίστριας

Μέχρι σήμερα, Τρίτη 22/5, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου (Ε.Κ.) Κομοτηνής, Π. Μαγαλιός, δεν έχει εφαρμόσει την προτροπή του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), αρνούμενος να επαναφέρει στην εργασία της την εργαζόμενη και συνδικαλίστρια, Ρύια Πατσατζή.
Θυμίζουμε ότι,

ΠΟΣΠΕΡΤ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ STAR-ALPHA



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ STAR-ALPHA
       

Αγία Παρασκευή, 22/05/2018

Τον τελευταίο καιρό και ειδικά από τότε που έκλεισαν οι τραπεζικές κάνουλες των θαλασσοδανείων και οι  κρατικές ….επιχορηγήσεις, που συντηρούσαν μαγαζιά – βιτρίνες της μιντιακής παραπληροφόρησης, το ένα μετά το άλλο προσπαθούν να κάνουν «οικονομίες κλίμακας» περικόπτοντας μισθούς και εργασιακά δικαιώματα, απολύοντας εργαζόμενους μερικούς από τους οποίους μετά τους «προσλαμβάνουν» στις γνωστές θυγατρικές τους γαλέρες.

Μια τέτοια «οικονομία κλίμακας» φαίνεται, ότι θέλουν να κάνουν στο Star και επιμένουν εμμονικά, αφού δεν τους «κάθησε» με τον ΣΚΑΪ , τώρα προχωρούν με τον Alpha σε μία