Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

ΟΙ ΘΛΙΒΕΡΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ 3Ε , "ΗΜΙΘΑΝΕΙΣ" ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΥΔΑΙΑ ΨΕΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ


Μεγάλη η απορία και η ανησυχία της 3Ε για το αν πήρε όλα τα εκτός έδρας ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ για το «εθιμοτυπικό ταξίδι» του στη Θεσσαλονίκη.

Ας τους λύσουμε λοιπόν την απορία…

Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ δεν πήρε την εκτός έδρας αποζημίωση όχι μόνο για την τελευταία ημέρα, αλλά ούτε καν για την πρώτη. Δεν πήρε επίσης ούτε ευρώ για τα μεταφορικά από και προς Θεσσαλονίκη.

Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι: 

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Οι ανακοινώσεις των "νιοπαντρων" (Alpha - Motor oil)



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ALPHA

Ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA, ο πρώτος σε τηλεθέαση τηλεοπτικός σταθμός της χώρας, περνάει σε μια νέα εποχή.

Σήμερα, που οι συνεργασίες καθορίζουν τις δυναμικές του τώρα και αποτελούν πρόκριμα για το αύριο, ο ALPHA

ALPHA -STAR : THE NEXT STOP ON MEDIA MODEL - H ΑΛΛΙΩΣ "ΕΣΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΣ ΤΣΕΠΗΝ ΜΙΑΝ" (ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;;;)


"Και επίσημα ανακοίνωσε η Motor Oil  την απόκτηση του Alpha Media Group. Ο έλεγχος του σταθμού του Δημήτρη Κοντομηνά, περνάει στον όμιλο Βαρδινογιάννη.  Το ποσό της εξαγορά ανέρχεται σε 21,7 εκατ. ευρώ, ενώ θα υπάρξει και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 23 εκατομμύρια ευρώ" 


Πολύ σωστά επισημαίνει στις "Αιχμές" του ο Βασίλης  Κουφόπουλος ότι:
"Ο παλαιός κόσμος στα media καταρρέει, χωρίς να σημαίνει πως έρχεται και κάτι καλύτερο"

Πράγμα  απολύτως φυσιολογικό αφού  το καλύτερο  για τους πολλούς  είναι  συνήθως  το χειρότερο για τους λίγους, εκτός  κι αν οι  πολλοί πεισθούν  απο  τους λίγους και τις μισθωμένες πέννες τους, ότι τα συμφέροντα  τους είναι κοινά.

Αυτό  που επι της ουσίας  καταρρέει είναι το παλιό κέλυφος  της μιντιακής  πολυπλόκαμης  ολιγαρχίας , τα τζάκια ωστόσο  παραμένουν  τα ίδια  και θα συνεχίσουν να καπνίζουν  μολύνοντας την  μιντιακή ατμόσφαιρα και τα  μυαλά  όσων  την αναπνέουν, χρησιμοποιώντας  σαν καύσιμα  αφενός  την λίγδα  των διαπλεκόμενων  εντολοδόχων τους και αφετέρου τον ιδρώτα  απο τον μόχθο  των  απλών  εργαζομένων, που όταν  χρειαστεί  δεν διστάζουν  να τους πετάνε στην φωτιά  σαν  άχρηστα καυσόξυλα. 

Αυτός  ο επιχειρηματικός γάμος  αποκάλυψε ότι

ΕΤΙΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΠΟΙΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΚΑΙ ΕΠΕΙΣΕ ΤΟΝ Κ. ΠΑΠΠΑ ΟΤΙ Η ΑΛΓΕΒΡΑ ΤΟΥ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ;;;

Αθήνα, 30 Οκτωβρίου  2018                                                                                              αρ. πρωτ: 2754

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με έκπληξη ακούσαμε τον Υπουργό Τύπου σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ να λέει ότι ένας από τους μεγαλομετόχους του MEGA κατέβαλε τις υποχρεώσεις του στους εργαζόμενους.

Αρχικά φανταστήκαμε και χαρήκαμε,  ότι κάποιος μέτοχος έβαλε χρήματα και οι συνάδελφοί μας στο MEGA που παραμένουν για δυο χρόνια απλήρωτοι θα έπαιρναν αρκετά  χρήματα για να καλύψουν κάποιες από τις πολλές ανάγκες τους. Μετά όμως από πολλά τηλέφωνα σε συναδέλφους του MEGA διαπιστώσαμε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει .

Τότε συνειδητοποιήσαμε ότι

Δαπάνες ΝΕΡΙΤ και ΕΡΤ: Τι λένε τα στοιχεία

Γράφει η Α.Νταρζανου (avgi.gr )

Η ΕΡΤ με δικό της δίκτυο μετάδοσης και με εξοικονόμηση κόστους

Καταγγελίες περί κακοδιοίκησης, σκανδάλων και σπατάλης του δημοσίου χρήματος εκτόξευσαν την περασμένη Δευτέρα στη Βουλή οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Α.Μ. Ασημακοπούλου, Μ. Βορίδης κ.ά. στη διάρκεια συζήτησης επερώτησης για τη λειτουργία της ΕΡΤ, στην οποία

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Ο Ν.Παππας στην ΕΡΤ μιλά για το ΜEGA,τα "διαμαντια" στην ελληνική μυθοπλασία τον "οχετο" στην ενημέρωση, τα fake news κ.α


Στους ιδιοκτήτες του MEGA απέδωσε τις ευθύνες για την διακοπή μετάδοσης του καναλιού ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ και τόνισε ότι οι εργαζόμενοι

Λευτέρης Κρέτσος για το Mega! “Το εκτέλεσε η κακοδιαχείριση των ανθρώπων του , καμιά σχέση με το “μαύρο” του Σαμαρά στην ΕΡΤ! Εμείς δεν θα αδιαφορήσουμε για τους απολυμένους…”

(Απόσπασμα απόleft.gr και  thefaq.gr )
«Όσοι κάνουν τέτοιους συμψηφισμούς κάνουν “μαύρη” προπαγάνδα», είπε ο κ. Κρέτσος σχολιάζοντας δημοσιεύματα και τοποθετήσεις περί «μαύρου στο MEGA» σε αντιστοιχία με όσα έγιναν στην ΕΡΤ. Όπως τόνισε, «το “μαύρο” στην ΕΡΤ το έκανε η κυβέρνηση (σ.τ.σ. Σαμαρά) εν μία νυκτί, να στείλει στην απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους και να κλείσει την δημόσια ραδιοτηλεόραση. Όσον αφορά το MEGA, έχει να κάνει με τους μετόχους του».
Θύμισε σχετικά ότι «το 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΣΠΕΡΤ : ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΜΑΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 31/10/2018 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/11/2018


                                                                  
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                    
Αγ. Παρασκευή  29/10/2018

ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 31/10/2018 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/11/2018

Μέχρι και σήμερα εξακολουθούν να  παραμένουν «ανοιχτά» θεμελιώδη  ζητήματα, που εξ αρχής σαν ΠΟΣΠΕΡΤ  είχαμε  θέσει στις διοικήσεις και την κυβέρνηση και που αφορούν  στο παρόν και στο μέλλον  της ΕΡΤ, των οποίων η μη λύση τους βάζει σε κίνδυνο   κάθε  προσπάθεια  ανάκαμψης, προόδου και θωράκισης  της εταιρείας  και των εργαζομένων .

Η διαβούλευση και  ο διάλογος  με  την κυβέρνηση και την διοίκηση μέχρι τώρα δεν έχουν φέρει απτά αποτελέσματα.

Σαν εργαζόμενοι, δεν αρκούμαστε  στην κατανόηση  του δίκαιου των αιτημάτων μας  και στην  αναγνώριση της  σοβαρότητας  των ζητημάτων που έχουμε θέσει, αλλά θέλουμε λύσεις σε αυτά τα θεμελιώδη εργασιακά ζητήματα.

Γι΄αυτό έχουμε ήδη προχωρήσει  σε απεργιακές κινητοποιήσεις, τις οποίες και συνεχίζουμε με στάσεις εργασίας την  Τετάρτη  31/10/2018  από τις  10.00 έως  τις 18.00, η οποία  εκτός των άλλων  γίνεται και για να παραστούν όλοι οι κλάδοι  στη γενική συνέλευση  του ΕΔΟΕΑΠ,  και την Παρασκευή  2/11/2018  από τις 10.00 έως 13.00 και από τις 18.00 έως τις 21.00.

Οι κινητοποιήσεις  μας  θα κορυφωθούν ακόμα και με 24ωρες  επαναλαμβανόμενες  απεργίες, εκτός και αν

Η καμπάνια χρηματοδότησης του GoldenDawnWatch ξεκίνησε! (video)

Μετά από 3,5 χρόνια λειτουργίας, 280 αναφορές, 27.600 followers κοινωνικών δικτύων, 3,289 σελίδες πρακτικών, 3.205 αναρτήσεις στο facebook, 60.801 αναρτήσεις στο twitter, το GoldenDawnWatch χρειάζεται τη βοήθειά σας.
Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη διαδικασία της δίκης της Χρυσής Αυγής, μια που μπαίνει στην τελική της ευθεία, και προκειμένου το παρατηρητήριο να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα στηρίζοντας τους

H ALTER EGO, Ο "ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ", ΤΟ "ΚΑΝΟΝΙ" ΣΤΟΝ BHMA FM, ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ MEGA ΚΑΙ ΤΑ 3.500.000 ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΟΡΦΑΝΗ" ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΕΡ (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ):

29/10/2018

Ανακοίνωση
Δικαιούται τηλεοπτική άδεια η ALTER EGO;

Με την κατάθεση ενδιαφέροντος της ALTER EGO για την έκτη τηλεοπτική άδεια πανελλήνιας εμβέλειας έπεσαν τελείως οι μάσκες. 

Ο επιχειρηματίας, που έχει την αποκλειστική ευθύνη για το κλείσιμο του «Βήμα fm» και μέρος αυτής στο κλείσιμο του MEGA, καταθέτει την εγγυητική των 3.500.000€ και προτίθεται να καλύψει το κενό που ο ίδιος δημιούργησε. 

Δεν κρύβεται καν πίσω από άλλη εταιρεία αλλά ανερυθρίαστα βγαίνει μπροστά. 

Δίπλα του, σαν εξαπτέρυγα, «μεγάλοι συνδικαλιστές» χαιρετίζουν τις τετρακόσιες νέες(;) θέσεις εργασίας, «πόση καλοσύνη γύρω μου κι εντός»…

Η ιστορία εν τάχει έχει ως εξής:

Οι megaλομέτοχοι να κερδάνε και οι εργαζόμενοι να πάνε να

(Από το https://www.koutipandoras.gr)
Από τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Οκτωβρίου του 2018, ζούμε τις συνέπειες ενός άλλου... «ΟΧΙ», εντελώς διαφορετικού από αυτό που είπε ο λαός μας στους φασίστες εισβολείς το 1940. Το «ΟΧΙ» των επιφανών μεγαλομετόχων του MEGA στους εργαζόμενους του καναλιού. Το «ΌΧΙ δε θα το σώσουμε το κανάλι, αν και μπορούμε. Αδιαφορούμε πλήρως για εσάς και τις οικογένειές σας. Είστε απλά

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Κόβουν μισθούς και απολύουν στον Αθήνα 9.84

Τους λείπουν 150 χιλιάδες ευρώ και αποφάσισαν να κόψουν τους μισθούςτων εργαζόμενων για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2018μεταφέροντας τα ποσά αυτά για το 2019.
Οσοι παίρνουν μέχρι 1.000 ευρώ θα

Γραφειο τύπου ΕΡΤ για το λαθος στα γραφικα στον αγωνα Ελλάδα - ΠΓΔΜ

Το λάθος της εταιρείας που είχε αναλάβει την κάλυψη των γραφικων
του αγώνα Ελλάδας -ΠΓΔΜ, όπως είναι φυσικό το χρεώθηκε η ΕΡΤ γεγονός που ανάγκασε το αρμόδιο γραφείο τυπου να  απαντήσει δημόσια:

Μαύρο στο Mega, τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου


Στις 2.11 τα ξημερώματα της Κυριακής 28ης Οκτωβρίου η  Digea έριξε μαύρο στο Mega, εκτελώντας τις αποφάσεις ΕΣΡ-ΣτΕ μη αναμένοντας την ακρόαση της Τρίτης 30 Οκτωβρίου που είχε ζητήσει η Τηλέτυπος ΑΕ, επί της  αίτησης ακύρωσης αναστολής εκτέλεσης της απόφασης, ενώπιον της Ραδιοτηλεοπτικής Αρχής. 

Η μετάδοση του προγράμματος συνεχίζεται από τις συνδρομητικές πλατφόρμες, καθώς η απόφαση αφορά μόνο την επίγεια μετάδοσης σήματος. Σύντομα όμως η εταιρεία θα οδηγηθεί σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης με τον πλειστηριασμό των περιουσιακών του στοιχείων και το σήμα θα διακοπεί εντελώς.

πηγη:http://www.typologies.gr/mayro-sto-mega-ta-ximeromata-tis-28is-oktovrioy/

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

ΠΟΣΠΕΡΤ:«ΟΧΙ» ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΜΙΝΤΙΑΚΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΣΤΟ MEGA




                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                      
Αγ. Παρασκευή  27/10/2018
«ΟΧΙ»
ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ  ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ  ΤΑ  ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ  ΜΙΝΤΙΑΚΗΣ  ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΣΤΟ MEGA

Και πάλι τα  δόντια  των καρχαριών  της μιντιακής  ολιγαρχίας  αποτυπώθηκαν στο  μαύρο, που αυτή  τη φορά θα πέσει «νομοτύπως»  στο MEGA.
Η διαφορά  με το μαύρο στην ΕΡΤ  το 2013, είναι ότι τότε  έπεσε με  πραξικοπηματικό  τρόπο και με εκτελεστές  τους φαύλους πολιτικούς εντολοδόχους  της ίδιας όμως  μιντιακής  μαφίας,  που σήμερα  για  «στρατηγικούς λόγους»  αποφάσισε να σπρώξει  στον γκρεμό  το MEGA και τους  εργαζόμενους  σε αυτό. 

Μια διαφορά  όμως που  δεν επηρέασε ούτε  στιγμή  την απόφασή μας  να σταθούμε εξαρχής  στο πλάι των  συναδέλφων  του MEGA και που φυσικά  δεν πρόκειται να μας  εμποδίσει  να  στηρίξουμε  με κάθε τρόπο  τον δίκαιο αγώνα τους εναντίον  του μαύρου που επέβαλλαν  τα «συμφέροντα»  των μεγαλομετόχων.

Αυτών δηλαδή  που  τσιγκουνεύτηκαν να δώσουν ελάχιστα από τα τεράστια κέρδη τα οποία  συσσώρευσαν  από την πολυχρονη λειτουργία του MEGA για  την σωτηρία  του, έχουν κατά νου μόνο το πως θα μοιραστούν  την τηλεθέαση  του αυγατίζοντας  έτσι  τα κέρδη τους στα άλλα κανάλια που μετέχουν.

Τα ερωτήματα  που προκύπτουν από αυτήν την επιφανειακά «ανεξήγητη» στάση τους είναι πολλά, όπως  επίσης  είναι  πολλά  αυτά  που χρωστούν  στους εργαζόμενους  που μόχθησαν  δουλεύοντας σε αυτό το κανάλι και που σήμερα  τους πετούν χωρίς ντροπή στον Καιάδα της ανεργίας.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ  που πρωτοστάτησε  στον αγώνα εναντίον του μαύρου  στην ΕΡΤ, στέκεται και τώρα μπροστά μαζί με όλους τους συναδέλφους του MEGA εναντίον του σημερινού  μαύρου, στηρίζοντας έμπρακτα  με κάθε τρόπο και μέσο τον δίκαιο αγώνα τους που είναι αγώνας  όλων  των εργαζομένων στα ΜΜΕ, καλώντας ταυτόχρονα  την κυβέρνηση να παρέμβει για να σταματήσει αυτή την  ασύδοτη τακτική  του καρτέλ των  μεγαλομετόχων – καναλαρχών, την ΕΕΤΤ και το ΕΣΡ να μεσολαβήσουν  και να αποτρέψουν την DIGEA  να  ρίξει μαύρο τα ξημερώματα της Κυριακής, όπως  διακαώς επιθυμεί εκτελώντας  τις εντολές  των μετόχων  της, ώστε να δοθεί  η ευκαιρία  να προκύψει λύση  έστω και την τελευταία  στιγμή.

Η συνάντηση που ζήτησαν  οι μεγαλομέτοχοι  με το ΕΣΡ  ελπίζουμε να μην χρησιμοποιηθεί ως ένα  ακόμα άλλοθι εκ μέρους τους για  αυτό το προσχεδιασμένο έγκλημα.


                                      

ΕΤΙΤΑ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ MEGA


Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2018 αρ. πρωτ: 2752

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα το βράδυ μετά από την απόφαση του Σ.τ.Ε. και του Ε.Σ.Ρ., η DIGEA ανακοίνωσε πως θα κόψει το σήμα του MEGA από τον τηλεοπτικό αέρα. Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε πως η Διοίκηση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ζήτησε από το Ε.Σ.Ρ. την αναστολή της απόφασης. Καθορίστηκε μάλιστα συνάντηση (ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ – Ε.Σ.Ρ.) για την ερχόμενη Τρίτη.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να

Ακρόαση Mega Την Τρίτη Από ΕΣΡ, Επιμένει Στο Μαύρο Η Digea

Νέα δραματική εξέλιξη στο Mega. 
Η Τηλετυπος έχει κάνει αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης για διακοπή του σήματος  προς το ΕΣΡ. Η Αρχή αν και όρισε

Καταγγελία για το OPEN από την οικογένεια του Ζακ: “Μετέδωσαν ως αποκλειστικές δηλώσεις του αδελφού του χωρίς τη συναίνεσή του” (Δεύτερο μεγάλο "φάουλ" μέσα σε δύο ημέρες απο τις "νέες" ειδήσεις του Open)


Με μία ανάρτηση στη σελίδα Justice For Zak/Zackie, η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου στρέφεται εναντίον του OPEN και του δελτίου του (που μετρά μόλις 2 ημέρες…) για δηλώσεις του αδελφού του που μετέδωσαν ως αποκλειστικές, χωρίς τη συναίνεσή του ενώ, όπως λενε, το σχετικό ρεπορτάζ περιείχε και ψευδείς πληροφορίες!
Συγκεκριμένα, η οικογένειά του καταγγέλλει ότι “μεταδόθηκαν ιδιωτικές τηλεφωνικές συνομιλίες του Νίκου Κωστόπουλου, αδελφού του Ζακ, οι οποίες μαγνητοφωνήθηκαν και μεταδόθηκαν ως αποκλειστικές δηλώσεις χωρίς τη συναίνεσή του. Το ρεπορτάζ εμπεριείχε επίσης ψευδείς πληροφορίες όπως π.χ. ότι ταξίδεψε στην Αθήνα”.
H οικογένεια του Ζακ αναφέρει επίσης ότι “πρόκειται για μια καταφωρη παραβίαση της δημοσιογραφικης δεοντολογίας και της επιθυμίας της οικογένειας να

Υπεγράφη η επέκταση της ΣΣΕ ΕΤΕΡ-ΕΙΙΡΑ ( Ανακοίνωση - Δελτίο Τύπου ETER - Τι έγραψε στη σελίδα της στο F/B η κ. Αχτσιόγλου)


 Ανακοίνωση - Δελτίο τύπου 

Υπεγράφη σήμερα 26η Οκτωβρίου 2018, από την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου,  η απόφαση για την επέκταση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας της Ένωσής μας με την Ε.Ι.Ι.Ρ.Α.

Η Ένωσή μας χαιρετίζει την απόφαση της Υπουργού σαν μία πρώτη προσπάθεια αποκατάστασης του εργασιακού τοπίου και κλίματος, στο χώρο μας, ανά την επικράτεια.

Θεωρούμε αυτονόητο πως όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της εργασίας θα συμβάλουν θετικά προς αυτήν την κατεύθυνση.


Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

ΕΡΤ – Απάντηση στην ανακοίνωση του ΚΚΕ - Η ανακοινωση του ΚΚΕ



ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σε απάντηση της ανακοίνωσης που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ περί μετάδοσης «αντικομμουνιστικού ντοκιμαντέρ» από τη Δημόσια Τηλεόραση, το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ επισημαίνει τα ακόλουθα:

Πρώτο Πρόγραμμα & Φωνή της Ελλάδας: «Η Μάχη της Ηλεκτρικής» – Ένα συγκλονιστικό ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ 27.10.2018

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 

ΑΦΥΛΑΧΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ

«Η Μάχη της Ηλεκτρικής – Μια μάχη στην καρδιά της Απελευθέρωσης»

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

1992, Ο ΣΤ. ΜΑΝΟΣ ΚΑΙ Η Μ. ΞΑΦΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ "ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΜΕΣΩ ΜΑΖΙΚΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ (ΑΡΧΙΚΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ) ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ - ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟ "ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΝΟΣΕΤ" ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ (ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ Σ. ΚΑΨΩΧΑ)

Απο τη σελίδα του Σ. Καψώχα  στο facebook:

Ήταν Σεπτέμβρης του 1992, όταν ο τότε υπουργός Εθνικής Οικονομίας Στέφανος Μάνος κάλεσε στο γραφείο του 5-6 δημοσιογράφους(μεταξύ των οποίων και εμένα που δούλευα τότε για την Αυγή και τη Ναυτεμπορική) και μας σύστησε τη στενή συνεργάτιδα του πρωθυπουργού Κώστα Μητσοτάκη, την θεωρητικό του νεοφιλελευθερισμού στην Ελλάδα Μιράντα Ξαφά. 

Παρουσία λοιπόν -και με την ενθάρρυνση - του Στέφανου Μάνου, η Μιράντα Ξαφά, αφού έκανε μια μακροσκελή ανάλυση για τη νοσηρότητα του δημοσίου τομέα, προχώρησε στην παρουσίαση ενός σχεδίου εξυγίανσης του δημοσίου

Αυτό προέβλεπε την απόλυση σε πρώτη φάση όλων των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών και την ανάθεση βεβαίωσης και είσπραξης των φόρων σε ιδιωτικές εταιρείες. Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά έφερε με ενθουσιασμό στο προσκήνιο το μοντέλο Πινοσέτ στην ασφάλιση. 

Την επομένη βγήκαμε με ομοβροντία δημοσιευμάτων(ακόμη και η ναυαρχίδα της δεξιάς, ο Ελεύθερος Τύπος), κατά του σχεδίου ιδιωτικοποίησης των πάντων, γεγονός που έκανε τον Κώστα Μητσοτάκη να αποσύρει το κυοφορούμενο σχέδιο διάλυσης του δημόσιου φορέα και της κοινωνικής ασφάλισης. 

Θα μου πείτε γιατί σας τα θυμίζω αυτά; 

Διότι, μέσα στον ορυμαγδό εξαγγελιών του Κυριάκου Μητσοτάκη, ξαναβγήκε στην επιφάνεια,

ΕΡΤ - Δελτίο τύπου: Άρχισε η εγκατάσταση του δικτύου πομπών της ΕΡΤ


Ένα βήμα πιο κοντά στην απόκτηση ιδιόκτητου δικτύου διανομής σήματος βρίσκεται η ΕΡΤ, με την παραλαβή και εγκατάσταση της πρώτης παρτίδας των πομπών επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής.

Σε πρώτη φάση θα εγκατασταθούν 26 πομποί από το σύνολο των 85.

Οι περιοχές που περιλαμβάνονται στην πρώτη φάση εγκατάστασης, η οποία θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, είναι τα

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

ΕΡΤ: Οργανωμένα συμφέροντα πίσω από τον πόλεμο


Σε μπούμερανγκ για τους εμπνευστές της εξελίσσεται η οργανωμένη επιχείρηση απαξίωσης της ΕΡΤ, στην οποία επιδίδεται συστηματικά το τελευταίο διάστημα η αντιπολίτευση, συνεπικουρούμενη από συγκεκριμένα ΜΜΕ και δορυφόρους παντός τύπου…

Της Γεωργίας Σαδανά (neaselida.gr)

Τα αποκαλυπτικά στοιχεία που φέρνει σήμερα στο φως η «Νέα Σελίδα» εξηγούν εν πολλοίς τους λόγους, τις σκοπιμότητες αλλά και τους φόβους των εμπνευστών του λυσσαλέου πολέμου, αφού η βλαπτική επίδραση του «μαύρου» που επέβαλε το 2013 η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου βρίσκεται στο μικροσκόπιο της ΕΒU (Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ενωση) ως αρνητικό παράδειγμα. 
Παράλληλα, είναι θέμα ημερών να πάρει σάρκα και οστά η επιτροπή που συγκροτεί η κυβέρνηση προκειμένου να διερευνηθεί η ζημία που προκλήθηκε στο Ελληνικό Δημόσιο από το κλείσιμο της κρατικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης.

Οπως δείχνουν τα στοιχεία της ΕΒU, η ΕΡΤ

Βουλή 22/10/2018 - Γιάννης Γκιόκας (ΚΚΕ):Ιδιωτικά και κρατικά μέσα επιβάλλουν μόνιμο «μαύρο» στην ενημέρωση του λαού (VIDEO)

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΙΟΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

«Η περίπτωση της ΕΡΤ είναι μια ακόμη χαρακτηριστική περίπτωση για το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, ενώ συμφωνούν στην ουσία της πολιτικής τσακώνονται για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητήθηκε Επερώτηση της ΝΔ για την κατάσταση στην ΕΡΤ.

Όπως είπε, «από τη μία μεριά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ασκούν κριτική στην κυβέρνηση ότι έχει μετατρέψει την ΕΡΤ σε κυβερνητικό φερέφωνο όταν το ίδιο ακριβώς, μα το ίδιο ακριβώς έκαναν και οι δικές τους κυβερνήσεις φτάνοντας στο σημείο να κλείσουν την ΕΡΤ. Και από την άλλη μεριά ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση αναζητά άλλοθι στο μαύρο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για να

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Ν. Παππάς - Βουλή 22/10/2018:«Κάποιοι κατάπιναν τα μπόνους της ΕΡΤ και τώρα τη βρίζουν από τα ιδιωτικά κανάλια»

Σφοδρή επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε από τη Βουλή ο Νίκος Παππάς κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης της ΝΔ για την ΕΡΤ, αφήνοντας αιχμές για κάποιους που «κατάπιναν» τα μπόνους της Δημόσιας Τηλεόρασης και τώρα την «βρίζουν» από τα ιδιωτικά κανάλια.

«Κάποιοι κατάπιναν τα μπόνους της ΕΡΤ και τώρα την βρίζουν από τα ιδιωτικά κανάλια» κατήγγειλε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, τονίζοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση κλιμακώνει την επίθεσή της στην κυβέρνηση γύρω από τη Δημόσια Τηλεόραση.

Σημείωσε πως η ΝΔ δεν μετάνιωσε για το «μαύρο» στην ΕΡΤ, γεγονός που -κατά τον υπουργό- διαφάνηκε και από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης. «¨Ό,τι δεν λύνεται, κόβεται¨ είπε η κα Ασημακοπούλου» ανέφερε ο κ. Παππάς και αντέτεινε στο σκεπτικό της βουλευτού της ΝΔ: «Ό,τι κόψατε, θα ξαναχτιστεί».

Κατά τον κ. Παππά, οι εκπομπές της ΕΡΤ «χτυπούν» 20% τηλεθέαση, ενώ επισήμανε πως το κόστος των μικτών παραγωγών της Δημόσιας Τηλεόρασης είναι μειωμένο κατά 40% σε σχέση με αυτές της ΝΕΡΙΤ.

Υπενθύμισε, επίσης, ότι από το μοντέλο Digea περίπου 500.000 πολίτες βρέθηκαν εκτός

Βουλή 22/10/2018 - Κρέτσος σε Βούλτεψη - Ασημακοπούλου: Θέλετε να ξανακάνετε την ΕΡΤ κομπάρσο – Είχατε χρόνο κ.Βούλτεψη να ρίξετε μαύρο, να κλείσετε την ΕΡΤ αλλά δεν βρίσκατε χρόνο να κάνετε διαγωνισμό για άδειες στα κανάλια της ιδιωτικής τηλεόρασης (Video)


“Eσείς κυρία Βούλτεψη να μας πείτε γιατί δεν υπογράψατε τα τέλη χρήσης συχνοτήτων! Βλέποντας αυτή τη συμπεριφορά, διαπιστώνω ότι είστε αδιόρθωτοι!”, σχολίασε για τη στάση της ΝΔ ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος.
Μετά το έγκλημα που διαπράξατε στην ΕΡΤ, έχουν περάσει 3,5 χρόνια και δεν βρήκατε να πείτε μια κουβέντα για όσα έχουν γίνει. Αυτό με το μαύρο να το προσέξετε! Να μας πείτε γιατί δεν υπογράψατε τα

Ο Ν.Παππάς στη Βουλή κατά της αντιπολίτευσης για την ΕΡΤ: “Ζείτε στον αστερισμό της διάψευσης και του μαύρου. Η ΕΡΤ είναι στην καλύτερή της φάση από ποτέ” – Στοιχεία στη Βουλή που δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης (vid)


«Συγκρούονται δύο στρατηγικές για το τηλεοπτικό τοπίο και τη δημόσια τηλεόραση. Η μία της αντιπολίτευσης που θέλει τη δημόσια τηλεόραση παρία και τα ιδιωτικά κανάλια ασύδοτα και η άλλη που θέλει ρύθμιση και ανάπτυξη με ισχυρό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα»: αυτό ήταν το βασικό μήνυμα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππά, ο οποίος το βράδυ της Δευτέρας απάντησε στην επίκαιρη επερώτηση της ΝΔ.
Η απάντηση του Ν. Παππά:

"Το κουτί της Πανδώρας": Έρευνα: Τα ελληνικά ΜΜΕ είναι και επισήμως τα πιο αναξιόπιστα του πλανήτη


Παγκόσμια διάκριση για τα ελληνικά, συστημικά ΜΜΕ, καθώς σε έρευνα που διενέργησε τον προηγούμενο Ιανουάριο το κέντρο ερευνών Phew η Ελλάδα καταλαμβάνει την τελευταία θέση μεταξύ 38 χωρών από διάφορες γεωγραφικές περιοχές.

Το αποτέλεσμα της παγκόσμιας έρευνας εικονοποίησε χθες, ο γραφίστας JoDi με σχετικό γράφημα.

Πιο συγκεκριμένα, η παγκόσμια έρευνα του Κέντρου Pew, μελετά θέματα που αφορούν στην κάλυψη των ειδήσεων από τα ΜΜΕ, παγκοσμίως.
Οι κατηγορίες της έρευνας είναι τέσσερις και αφορούν σε:

ΠΟΣΠΕΡΤ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΕΞΑΩΡΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24/10/2018 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/10/2018

                           
       
                                             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
         

                                                                       Αγ. Παρασκευή  22/10/2018

ΕΞΑΩΡΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24/10/2018 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/10/2018


Συνάδελφοι  πέρασε καιρός από τότε  που  η ΕΡΤ  ξαναβρέθηκε στον  φυσικό της χώρο και μέγεθος με ΟΛΟΥΣ τους παράνομα απολυμένους  να εργάζονται  σε καθεστώς  «αναβίωσης»  των εργασιακών  τους σχέσεων.

Μέχρι και σήμερα όμως, παραμένουν «ανοιχτά» θεμελιώδη  ζητήματα, που εξ αρχής σαν ΠΟΣΠΕΡΤ  είχαμε  θέσει στις διοικήσεις και την κυβέρνηση και που αφορούν  στο παρόν και στο μέλλον  της ΕΡΤ, των οποίων η μη λύση τους βάζει σε κίνδυνο   κάθε  προσπάθεια  ανάκαμψης, προόδου και θωράκισης  της εταιρείας  και των εργαζομένων .

Η διαβούλευση και  ο διάλογος  με  την κυβέρνηση και την διοίκηση μέχρι τώρα δεν έχουν φέρει απτά αποτελέσματα. Σαν εργαζόμενοι, δεν αρκούμαστε  στην

Ο απεργοσπάστης αρνείται το δικαίωμα στην εργασία σε ΟΛΟΥΣ τους άλλους (Αφιερωμένο εξαιρετικά στη θλιβερή "δράκα" των παλιάτσων - παλιατζήδων εντολοδόχων "συνδικαλιστών")


Ένα μικρό απόσπασμα  απο το άρθρο της 'Ολγας Μαύρου που είχε δημοσιευθεί  στο  presspublica.gr πέρυσι στις 25/10/2018 και το οποίο  αφιερώνεται εξαιρετικά  στους  απεργοσπάστες   και ειδικά σε εκείνους  που  με τις πλάτες  του ΚΙΝΑΛ, της ΝΔ και των ξεπεσμένων  της παραδιοίκησης  του Ταγματάρχη - Τσακνή, παριστάνοντας  τους "συνδικαλιστές"  καλούν σε απεργοσπασία  τους  εργαζόμενους, με την ίδια  ακριβώς ρητορική  που χρησιμοποιούσαν  οι πεμπτοφαλαγγίτες  του Καψή  και σημερινοί  καθοδηγητές τους, το καλοκαίρι  του 2013.

Δεν λένε βέβαια  στους  ελάχιστους  που  έχουν μείνει στο  σωματείο ή στην "ομάδα" τους,  ότι  την ίδια στιγμή που με ανακοινώσεις  λοιδορούν  την ψήφο των "ιδιωτών" (έτσι χαρακτηρίζουν τους συναδέλφους μας  στα ιδιωτικά ΜΜΕ) και την συμμετοχή τους στην ΠΟΣΠΕΡΤ,  ζητούν να "στεγαστούν" συνδικαλιστικά    στην ΠΟΘΑ  (Πανελληνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος) που  δεν έχει  σχέση με την ΕΡΤ  και εκπροσωπεί  σωματεία  "ιδιωτών".

Δεν λένε  επίσης  ότι  το μόνο  που κέρδισαν  όσοι τους ακολούθησαν  το καλοκαίρι του 2013 , ήταν  δίμηνες  συμβάσεις ομηρείας  στην ΔΤ , οι ανανεώσεις των οποίων   έτσι κι αλλιώς  θα  έληγαν  με βάση  την επιταγή  του Συντάγματος , ακόμα κι αν εξακολουθούσε  να κυβερνά  ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος, γεγονός  που θα οδηγούσε  στην οριστική ανεργία   όλους όσους  υπέκυψαν στα απεργοσπαστικά τους κηρύγματα .

Ευτυχώς , ακόμα και γι΄αυτούς  που σήμερα κορδώνονται σαν κοκόρια με δανεικά  λειριά , ο ανένδοτος αγώνας  της ΠΟΣΠΕΡΤ που  δεν  λύγισε και δεν άκουσε  τις προτροπές  τους αλλά και τις προτροπές  των "άλλων"  να κάνουμε  μια ΚΟΙΝΣΕΠ και να παρατήσουμε το ραδιομέγαρο γιατί "όλα έχουν πλέον τελειώσει", έφερε ξανά την ΕΡΤ  στον φυσικό της χώρο  και την  αναβίωση  των σχέσεων εργασίας ΟΛΩΝ  ανεξαιρέτως των συναδέλφων  που παράνομα  πέταξε  στον καιάδα της ανεργίας ή της ομηρείας το καθεστώς των πραξικοπηματιών του μαύρου.

Είμαστε  πολλοί και είναι λίγοι (ποσοτικά και ποιοτικά) γιατί ο κόσμος  που  αιφνιδιάστηκε  τον Ιούνιο του  ΄13  δεν πρόκειται  να ξαναφάει  το κουτόχορτο που  του σέρβιραν και του σερβίρουν  οι  περιφερόμενοι πουθενάδες του ...εκσυγχρονισμού και της «συνδικαλιστικής …εξυγίανσης»

Σε αυτή  την "δράκα" (επιστρέφουμε τον όρο που χρησιμοποίησαν αυτοί και ο Μητσοτάκης για να χαρακτηρίσουν την ΠΟΣΠΕΡΤ)των εντολοδόχων παλιάτσων και  παλιατζήδων του συνδικαλισμού που καμώνονται τους "νεωτεριστές" αφιερώνουμε  το παρακάτω  άρθρο της Όλγας Μαύρου:

Κερδοφόρα η ΕΡΤ επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, τεράστια ελλείμματα επί ΝΔ!


Απολύτως κερδοφόρα παραμένει η ΕΡΤ σε όλες τις χρήσεις πριν και μετά το αιφνιδιαστικό κλείσιμό της στις 11 Ιουνίου 2013. 

Σε αντίθεση με όσα ισχυριζόταν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, για να πείσουν την κοινή γνώμη πως σωστά κατέβασαν τον διακόπτη και έριξαν μαύρο, τα οικονομικά στοιχεία είναι ακλόνητα

Το θέμα της λειτουργίας της ΕΡΤ θα τεθεί προς συζήτηση στη Βουλή σήμερα Δευτέρα, ύστερα από επίκαιρη ερώτηση βουλευτών της ΝΔ, ενώ

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ

Δημοσιεύθηκε  σήμερα  21/10/2018 στην εφημερίδα  KONTRA NEWS

Ο Λ. Κρέτσος μιλά για το μέλλον της ιδιωτικής και δημόσιας τηλεόρασης, τις νέες τεχνολογίες και το πως εξαρτάται αυτό απο "τεχνοφοβικές" συμπεριφορές



του Λευτέρη Κρέτσου

Πολλοί έχουν ήδη αρχίσει να διερωτώνται, ενόψει του επικείμενου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, αν θα υπάρξουν άλλοι ενδιαφερόμενοι επενδυτές πέρα από τους υπάρχοντες καναλάρχες. 

Γιατί κάποιος να επενδύσει στο χώρο της τηλεόρασης, όταν η λεγόμενη διαφημιστική αγορά δεν είναι τόσο μεγάλη όσο κατά το παρελθόν και όταν αυξάνεται συνεχώς το μερίδιο της διαφήμισης σε άλλα μέσα εκτός τηλεόρασης; 

Γιατί κάποιος να επενδύσει σήμερα στην τηλεόραση και μάλιστα στη γραμμική της μορφή στην εποχή του διαδίκτυου και της ψηφιακής επανάστασης; 

Πώς θα είναι βιώσιμες οι τηλεοπτικές επιχειρήσεις, όταν οι «δικτυωμένες» νεότερες γενιές δεν μπορούν να αποχωριστούν το κινητό τους, έχοντας πλέον μάθει να ζουν χωρίς την τηλεόραση;

Για να απαντήσουμε καλό θα ήταν να κάνουμε ορισμένες διευκρινίσεις, καθώς και μερικές αναφορές στις διεθνείς τάσεις.

Είναι γεγονός ότι

Ανθρωπιστές... (video)



Το περιστατικό με το όργανο της τάξης στη Μόρια -άκουγα στις ειδήσεις- που έβρισε απρόκλητα και χυδαία την ηλικιωμένη γυναίκα και της πέταξε μακριά το μπαστούνι στο οποίο στηριζόταν, δείχνει πόση ψυχολογική πίεση υφίστανται οι καημένοι οι αστυνομικοί που υπηρετούν εκεί, αυτό δείχνει, λέει, όχι ότι είναι ένα κάθαρμα και μισό, όχι.

Θυμήθηκα που είχε πάει..

Ο Χίμλερ επίσκεψη στην Ουκρανία, το '41, μετά το Μπάμπι Γιάρ αν θυμάμαι καλά και είχε σοκαριστεί πολύ, λέει, από την ψυχολογική πίεση που υφίσταντο τα αγαπημένα του SS, επειδή έπρεπε να

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Συνδιάσκεψη δημόσιων Ραδιοτηλεοράσεων Νοτιοανατολικής Ευρώπης


Άρχισαν σήμερα (19/10/2018) το πρωί στη Θεσσαλονίκη οι εργασίες της συνδιάσκεψης των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών της νοτιοανατολικής Ευρώπης, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της ΕΡΤ στο πλαίσιο της ενίσχυσης της διεθνούς παρουσίας της, ιδιαίτερα στα όργανα της EBU.

Την έναρξη των εργασιών χαιρέτισε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία ανέφερε ότι η συγκεκριμένη δράση αποτελεί την πρώτη διεθνή πρωτοβουλία της ΕΡΤ από την επαναλειτουργία της. Με αφορμή τα 30 χρόνια της αδιάκοπης λειτουργίας της ΕΡΤ3,  η κυρία Νοτοπούλου αναφέρθηκε στην

ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΟΤΑΝ ....


Όλα στη φόρα για την προκλητική δίωξη κατά του Σωτήρη Καψώχα - Σοβαρά ερωτήματα για την φαρσοκωμωδία
(πηγη:periodista.gr )
Με σχόλιό του στο Facebook ο Σωτήρης Καψώχας απάντησε στην άσκηση πειθαρχικής δίωξης εναντίον του από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.
Διαβάστε το σχόλιό του και πάμε παρακάτω: 

OI ΔΥΟ "ΟΡΦΑΝΕΣ" ΑΔΕΙΕΣ ΤΗΛ. ΣΤΑΘΜΟΥ ΕΘΝ. ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΜΑΛΛΟΝ ΒΡΗΚΑΝ "ΑΝΑΔΟΧΟΥΣ" (Ο ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ )


Μετά  απο τόσες περιπέτειες  και αφού  έπεσε ο μύθος  των  καναλαρχών και των  πολιτικών τους εντολοδόχων  ότι στο ελληνικό τηλεοπτικό φάσμα χωρούν  άπειρες τηλεοπτικές άδειες, η "νομιμοποίηση" των παλιών και νέων  "αυθαιρέτων" (τηλεοπτικών σταθμών) έγινε πραγματικότητα.

Και ενώ  περιμέναμε  να  έχουν διεκδικηθεί και δοθεί  όλες οι άδειες  με "άπειρους"  ...διαμαρτυρόμενους  που έμειναν απ΄έξω, έμειναν δυο "ορφανές"  που μέχρι χθές  βρίσκονταν  στο ράφι  των "αζήτητων".

Όπως φαίνεται  βρέθηκαν  δύο  που  ενδιαφέρονται  να τις  αποκτήσουν.

 Ο ένας είναι ο  Μαρινάκης του οποίου η εταιρεία όπως  έχει διαρρεύσει  έχει ήδη

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Κίνδυνος μαύρου στην περιφέρεια πριν τις εκλογές - Η Digea θέλει να απαλλαγεί από τα περιφερειακά κανάλια!


(αναδημ. απο typologies.gr)
Με τον πλέον επίσημο τρόπο, ενώπιον του προέδρου του ΕΣΡ και των εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, η Digea δήλωσε πως η μεταφορά του ψηφιακού σήματος των περιφερειακών καναλιών είναι «ζημιογόνος» και θέλει να απαλλαγεί από αυτά! Η δήλωση έγινε στην πρόσφατη ημερίδα που οργάνωσε η ένωση ενημερωτικών περιφερειακών καναλιών, η ΕΕΤΕΠ στη Λαμία.

 Ο εκπρόσωπος της Digea ανέφερε πως θα μπορούσαν να αναλάβουν τα έξοδα της εκπομπής σήματος οι ίδιοι οι σταθμοί. Η δήλωση του προκάλεσε άμεση κινητοποίηση καθώς οι ιδιοκτήτες όχι μόνο

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Στην Ελλάδα του Τζήμερου επιτρέπεται να είσαι "επιχειρηματίας",επιβάλλεται να είσαι δούλος , ανασφάλιστος και ανασφαλής, αλλά απαγορεύεται να είσαι κομμουνιστής! Ζητά απο την περιφέρεια Αττικής να κηρύξει παράνομες τις παρατάξεις των ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ο Τζήμερος ζητά να κηρυχθούν παράνομες οι παρατάξεις ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Περιφέρεια Αττικής!

Θα μπορούσε να θεωρηθεί γραφική η κίνηση του Θ.Τζήμερου καθώς και το περιεχόμενο του ψηφίσματος που κατέθεσε στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής. Αυτό όμως μόνο με μία πρώτη επιπόλαιη πολιτική ανάλυση. 

Τον τελευταίο καιρό γίνεται όλο και πιο σαφής η πίεση για όλο και πιο ακροδεξιά λειτουργία των θεσμών του αστικού κράτους. Το βλέπουμε τόσο από τις δηλώσεις του Κ.Μητσοτάκη στο ΑΤ Ομόνοιας, όσο και από

ΣΚΑΙ KAI FAKE NEWS ΜΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΜΙΝΤΙΑΚΟ ΤΟΠΙΟ


Το πρωί  οι εκβολές  της  "βιομηχανίας" fake news  του ΣΚΑΪ πλημμύρισαν  τους διαδικτυακούς παραπόταμους  των  ιστοσελίδων  και των  social media   των  "αγανακτισμένων εθνικοφρόνων" με την "πρωτοφανή" ...είδηση  της  απαγωγής  αστυνομικού απο Πακιστανούς.Λίγες ώρες μετά  όταν  πλέον είχε αποκαλυφθεί η αλήθεια  απο πολλά  ειδησεογραφικά portals  αναγκαστικά  οι "εκβολές" της  τηλεοπτικής  βιομηχανίας  έβγαλαν  την πραγματική είδηση, και έτσι  ο απαχθείς  αστυνομικός  απο θύμα  των Πακιστανών έγινε  δράστης  και μέλος συμμορίας που έκλεβε  αλλοδαπούς.

Αυτή είναι  η "αντικειμενική" ενημέρωση  που  λείπει  απο την ΕΡΤ όπως  καταγγέλλουν  οι