Ο Μουρούτης ξανά προς τη δόξα τραβά


(αναδημ. απο το documentonews.gr)

Ο Σαμαράς είχε… έμπνευση όταν πριν από κάποια χρόνια διόριζε ως συνεργάτη του τον Γιώργο Μουρούτη (όσοι γνωρίζουν τον Σαμαρά λένε ότι έχει χιούμορ, του αρέσουν τα αστεία και τα ανέκδοτα).

Πάντως η αλήθεια είναι ότι τέτοια πολιτικά στελέχη σαν τον δεξιό έως καραδεξιό Μουρούτη λείπουν σήμερα από τη ΝΔ. Εδώ που τα λέμε, τι να κάνει κι ο Μητσοτάκης με τον Θεοδωρικάκο (δεν είναι και Αϊνστάιν της επικοινωνίας, αλλά όταν τον συγκρίνεις με τον συνεργάτη του βουλευτή Μεσσηνίας τον κερδίζει κατά κράτος…) όταν ο προκάτοχός του είχε έναν Γιώργο Μουρούτη.

Εξάλλου, τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από τη λαμπρή πορεία του στα «γαλάζια» σαλόνια της εξουσίας;

Τις εμβριθείς αναλύσεις του;
Το (ανύπαρκτο) χιούμορ του;
Τα σχόλια-περιβόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;
Το μένος του για την ΕΡΤ;
Τις εμπνευσμένες (αλά Σαμαρά) παρεμβάσεις του για διάφορα θέματα πολιτικής επικαιρότητας;
Τις οργισμένες σκέψεις του για την «ανομία» στα πανεπιστήμια, όπως τις καταθέτει στο Twitter;
Τις «παρεμβάσεις» του για τη «βία και την ανομία» στη χώρα;
Τι, τι να πρωτοθυμηθεί κανείς;

Για όσους όμως τους… έλειψε ο Μουρούτης και οι εξυπνάδες του, φρόντισε ο ίδιος σήμερα να τους θυμίσει την παρουσία του. Με αφορμή την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, που οδήγησε στον τραυματισμό δύο ανθρώπων, ο στενός συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά έγραψε (λέμε τώρα…) στο Twitter:

Αν ο ελεύθερος χρόνος είναι η περιουσία των ευφυών, τότε γιατί τον σπαταλάμε;


του Γιώργου Κτενά 

Η νεφελώδης διαφορετική κοινωνική προσέγγιση που ευαγγελίζονται όλοι σήμερα, χρειάζεται να αναπτύξει ευδιάκριτα χαρακτηριστικά. 

Να διαυγάσει τα πολλαπλασιαστικά νέα προτάγματα, να λάβει τολμηρά ρίσκα και απευθύνσεις που επιβάλλεται να μεταφέρουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο και όχι το κέρδος των πολυεθνικών. 

Αψηφώντας την υποταγή σε λανθασμένες αυθεντίες, αλλά εντός ενός ευρέως φάσματος κοινωνικών σημασιών που να προκύπτουν με βάση το δημόσιο.

 Το ρίσκο τής αλλαγής πρέπει να είναι αποφασιστικό, αντι-ηγεμονικό και αυτοθεσμισμένο, προκειμένου να

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Δυσαρέσκεια Τσούτσια για Μερτζάνη - Παπαδάκη


Δυσαρεστημένος φέρεται ο γενικός διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ Παναγιώτης Τσούτσιας μετά τις τελευταίες αλλαγές στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα και ειδικότερα με τις προσφατες τοποθετήσεις του Νίκου Μερτζάνη και του Μπάμπη Παπαδάκη σε θέση εντεταλμένου συμβούλου και συντονιστή αντίστοιχα… Σύμφωνα με πληροφορίες ο δημοσιογράφος θα ζητήσει να μετακινηθεί στο ραδιόφωνο. 
Ο Παναγιώτης Τσούτσιας ειναι μόνιμος υπάλληλος της ΕΡΤ και τον

Ο ΕΔΟΕΑΠ ανακάλυψε την «απληστία» της ΕΙΤΗΣΕΕ!

(Το non paper της ΕΙΤΗΣΕΕ, το οποίο αποκάλυψε το “ΠΑΡΟΝ” την 1η Νοεμβρίου 2015 )

Αναβολή στο ΣτΕ για το 2%

Διοίκηση και πλειοψηφίες συνδικαλιστικών οργάνων στα ΜΜΕ, που διαπραγματεύονταν επί έναν χρόνο με τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο και την ΕΙΤΗΣΕΕ για την αλλαγή του ΕΔΟΕΑΠ από Οργανισμό Υγείας και επικούρισης με μετόχους σε απλό Ασφαλιστικό Ταμείο και με τη συμμετοχή στη διοίκηση εργοδοτικών Ενώσεων, ανακάλυψαν πως οι ιδιοκτήτες των καναλιών τους εξαπάτησαν! 

Όπως αποκάλυψε το «Π» την περασμένη Κυριακή, η εκδίκαση της προσφυγής 50 και πλέον εργοδοτικών Ενώσεων κατά της εισφοράς 2% επί του τζίρου των εταιρειών στο Συμβούλιο της Επικρατείας αναβλήθηκε για τις 3 Ιουνίου 2019. Η εκδίκαση θα γίνει από

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Μοσχίδης


Την τελευταία του πνοή άφησε  παραμονή Χριστουγέννων και σε ηλικία 87 ετών, ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Μοσχίδης. Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε θλίψη στον χώρο του Πολιτισμού. 
Ηθοποιός, εργάτης του θεάτρου για περισσότερο από μισό αιώνα και με αρκετές κινηματογραφικές ταινίες στο ενεργητικό του, είχε γεννηθεί στην Καβάλα το 1931 και ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός με περιοδεύοντες θιάσους (τα «μπουλούκια», όπως τα έλεγε ο ίδιος). 
Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Θεσσαλονίκης και έκανε την πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση το 1952 στο έργο «Ρομάντζο» του Ε. Σέλντον με

Η Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Βιέννης στην ΕΡΤ1, την ΕΡΤHD και στο Τρίτο Πρόγραμμα σε απευθείας δορυφορική σύνδεση με την Αίθουσα Musikverein (μεταδίδεται σε 100 χώρες σε όλο τον κόσμο και την παρακολουθούν περισσότεροι από 95 εκατομμύρια τηλεθεατές)

  ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ    
 «New Year’s Concert 2019»
Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 1η Ιανουαρίου 2019, στις 12:15

Πιστή στο εορταστικό ραντεβού της, η δημόσια ραδιοτηλεόραση μεταδίδει και φέτος ανήμερα την Πρωτοχρονιά (Τρίτη 1η Ιανουαρίου 2019) στις 12:15, την καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Βιέννης, σε απευθείας δορυφορική σύνδεση με την Αίθουσα Musikverein.

Ειδικότερα, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1 και της ΕΡΤHD, καθώς και οι ακροατές του Τρίτου Προγράμματος έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το μοναδικό αυτό εορταστικό μουσικό πρόγραμμα, που 

Στη «Χρυσοποίκιλτη αίθουσα» του Μεγάρου των Φίλων της Μουσικής στην αυστριακή πρωτεύουσα, η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης υπό τη διεύθυνση του

Superleague – “NOVA και ΕΡΤ αντίθετες για εμβόλιμη αγωνιστική” - Το Δ.Σ. της Superleague -θα συνεδριάσει εκτάκτως την προσεχή Παρασκευή (28/12/2018)


Το Δ.Σ. της Superleague -θα συνεδριάσει εκτάκτως την προσεχή Παρασκευή (28/12/2018)- καλείται να λύσει το θέμα του καθορισμού του προγράμματος του πρωταθλήματος, που προέκυψε μετά την αναβολή της 15ης αγωνιστικής του.
Σύμφωνα με πληροφορίες της NOVA, μετά το συνδρομητικό κανάλι και η ΕΡΤ ζητά να μετακυλιστεί όλος ο προγραμματισμός του πρωταθλήματος και να μην υπάρξει εμβόλιμη αγωνιστική.

Τα δυο κανάλια -και σχεδόν αποκλειστικοί χρηματοδότες του ελληνικού ποδοσφαίρου- εκφράζουν την κοινή τους άποψη για την μη διεξαγωγή εμβόλιμης αγωνιστικής, που θα αδυνατίσει την εμπορική αξιοποίηση του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, για τα

Πως η ΕΡΤ σάρωσε στις τηλεθεάσεις και κέρδισε τον ΣΚΑΪ - Η ΕΡΤ κυρίαρχος της τηλεοπτικής σεζόν!



Η ΕΡΤ κυρίαρχος της τηλεοπτικής σεζόν!

Σε τροχιά ανόδου βρίσκεται αποδεδειγμένα η τηλεθέαση των προγραμμάτων της ΕΡΤ, ενισχύοντας μέρα με τη μέρα την εδραίωση της δημόσιας τηλεόρασης στις επιλογές του τηλεοπτικού κοινού.

Βάσει της ετήσιας έκθεσης της Nielsen για τα κορυφαία τηλεοπτικά προγράμματα της προηγούμενης περιόδου (01.09.2017 – 31.08.2018), η ΕΡΤ καταλαμβάνει εννέα από τις 20 πρώτες θέσεις στα προγράμματα με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση της σεζόν, στη συντριπτική πλειοψηφία τους μεταδόσεις μεγάλων αθλητικών γεγονότων.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η εταιρεία μετρήσεων Nielsen ανακοίνωσε τα κορυφαία σε τηλεθέαση προγράμματα της σεζόν, δηλαδή από την 1η Σεπτεμβρίου 2017 έως και την 31η Αυγούστου 2018.

Στην κορυφαία αθλητική ενδεκάδα υπάρχουν τρία προγράμματα από τον ΣΚΑΪ και οκτώ από την ΕΡΤ. Στην κορυφή συναντάμε τον τελικό του

Η οικογένεια της ΕΡΤ και του Πρώτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας αποχαιρετά την δημοσιογράφο Ξένια Σταυροπούλου

Η οικογένεια της ΕΡΤ και του Πρώτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας αποχαιρετά την δημοσιογράφο Ξένια Σταυροπούλου, που έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο, σε ηλικία 59 ετών.

H ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωση της εξέφρασε θλίψη για τον αδόκητο θάνατο της συναδέλφου η οποία έφυγε από κοντά μας μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία μόλις 59 ετών.

Η Ξένια Σταυροπούλου γεννήθηκε στους Αμπελόκηπους Αχαΐας το 1959 και μετά

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

ΑΙΧΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Β. ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟ (ΤΥΠΟΛΟΓΙΕΣ):ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΛΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ MEGA,ΟΥΤΕ ΔΕΞΙΟΙ ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ - ΑΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

ΑΙΧΜΕΣ 24/12/2018
@@@Συγχαρητήρια για την υπόθεση του Mega.
 Ο σταθμός έκλεισε οι τράπεζες κέρδισαν, η κυβέρνηση παραμένει απαθής, οι μέτοχοι είχαν δραπετεύσει

 ***Οι τράπεζες σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις γλύτωσαν και το Δώρο των Χριστουγέννων, να απολαύσουν με ηρεμία οι άνθρωποι τις γιορτές.

 &&Και οι  εργαζόμενοι; Κανείς δεν κλαίει γι΄αυτούς. Ούτε οι δεξιοί, ούτε οι αριστεροί, ούτε και εκείνοι που

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Απαγορεύουν δημοσιεύσεις γιατί δεν φαίνονται οι χορηγοί του Ολυμπιακού!

(αναδημοσίευση. από το mediatvnews.gr )


«Πρωτοφανής ενέργεια κατά της 24MEDIA και του Sport24.gr από την ΚΑΕ Ολυμπιακός. Με εξώδικό της προσπαθεί να θέσει όρους στον τρόπο κάλυψης του ρεπορτάζ της ομάδας, στο Νο1 μέσο αθλητικής ενημέρωσης στην Ελλάδα».
Το δημοσίευμα του Sport24 αναφέρεται στο εξώδικο της ΚΑΕ Ολυμπιακός στην 24MEDIA, με το οποίο απαγορεύει στην ιστοσελίδα να δημοσιεύει ρεπορτάζ αν στη φωτογραφία δεν φαίνονται ολοκάθαρα οι χορηγοί της ομάδας!
Η εταιρεία μέσω του διευθύνοντος συμβούλου Ν. Πεφάνη ενημέρωσε και την Ένωση Συντακτών, χαρακτηρίζοντας την ενέργεια της ΚΑΕ Ολυμπιακός “απαράδεκτη”. Όπως γράφει στην ιστοσελίδα “η ΚΑΕ Ολυμπιακός χρεώνει στην 24MEDIA τυχόν

Ο Όρμπαν καταργεί τα εργασιακά δικαιώματα στην Ουγγαρία!

Χιλιάδες Ούγγροι πραγματοποίησαν  πορεία διαμαρτυρίας προς το προεδρικό μέγαρο στην Βουδαπέστη, διαμαρτυρόμενοι για την επικύρωση την Πέμπτη από τον

Ποιος ο ρόλος του Τζήμερου για να προσκληθεί στον Real fm


Δηλαδή ποιος είναι ο ρόλος του Θάνου Τζήμερου για να φιλοξενείται στον Real fm; Το ερώτημα δεν είναι ούτε αυθαίρετο ούτε ουρανοκατέβατο. Στηρίζεται σε αυτό που είπε από μικροφώνου ο Νίκος Χατζηνικολάουπριν από λίγες ημέρες απαντώντας σε ακροατή που του ζήτησε να

Για τον ανταγωνισμό στον Τύπο - Το μονοπώλιο στη διανομή του εντυπου τυπου


του Μανώλη Χαιρετάκη*

Στις χώρες της Δύσης επιτρέπεται, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, η τοκογλυφία, και μάλιστα προωθείται από τις μεγάλες διεθνείς τράπεζες με διάφορους τρόπους. Και αυτό εξηγεί, σε συνδυασμό και με άλλες καταστάσεις, το γιατί συνέβησαν αυτά που συνέβησαν το 2007-2008 στην παγκόσμια οικονομία. Δίδυμο αδελφάκι της είναι, κυρίως στη Δύση, και η αδιάκοπη τάση για τη δημιουργία μονοπωλίων.

Είναι θετικό το γεγονός ότι κινήθηκε άμεσα η Επιτροπή Ανταγωνισμού στο ζήτημα της μονοπωλιακής διάστασης που έχει μια εταιρεία διανομής του Τύπου. Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί η μετάθεση της «ημερομηνίας έναρξης ισχύος της πρότασής της για την αλλαγή της

ΑΙΧΜΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΥΠΟΛΟΓΙΕΣ :Ο ΠΕΤΣΙΤΗΣ,ΟΙ ΑΤΖΕΝΤΗΔΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΘΕ(Α)ΜΑΤΩΝ ΤΑ ΠΟΝΗΡΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ...ΥΑΛΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΕΣ



(η φωτό δεν προέρχεται από την πηγή αναδημοσίευσης)

**Για να το καταλάβουμε: Ο “εθνικός προμηθευτής” τηλεοπτικών δικαιωμάτων έκανε δουλειές μόνο με την ΕΡΤ και τον Alpha, την εποχή που ήταν εκεί ο Μαν. Πετσίτης.

**Αλήθεια; Ούτε πριν, ούτε μετά; Ούτε τώρα; Με κανέναν άλλο τηλεοπτικό σταθμό δεν υπέγραψε σύμβαση ο “εθνικός προμηθευτής”;

**Η αλήθεια είναι πως όταν έγινε γνωστή με τη διεθνή έρευνα κατά στελεχών της περίφημης εταιρείας,  στην ΕΡΤ με απόφαση της τότε δίοικησης, με πλήρη γνώση και του αρμόδιου υπουργείου, ελήφθη η απόφαση να μην συναφθεί καμία σύμβαση.

**Όπως και με την ΑΕΠΙ. Δεν υπέγραψε η ΕΡΤ καμία

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

«2019 Ευχές» Παραμονή Πρωτοχρονιάς στην ΕΡΤ1


O Πάνος Χρυσοστόμου και ηΣόνια Φίλη ανοίγουν το στούντιο της ΕΡΤ και μπαίνουν στα σπίτια μας για το πιο λαμπερό πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν της ελληνικής τηλεόρασης.

Ούτε με μία, ούτε με δύο, αλλά με…2019 ευχές θα μας κάνει και φέτος «ποδαρικό» η ΕΡΤ1, μ’ ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα γεμάτο μουσική, τραγούδι και χορό, τηΔευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 22:00.

Η Εβελίνα Αγγέλου, η

Χριστούγεννα με την ΕΡΤ


Mε ποιοτικές ταινίες για όλη την οικογένεια -αρκετές απ’ αυτές σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση- ψυχαγωγικές και μουσικές εκπομπές, εορταστική συναυλία, ντοκιμαντέρ και παιδικά προγράμματα θα μας κρατήσει και φέτος συντροφιά η ΕΡΤ τις ημέρες των Χριστουγέννων.

ΕΡΤ1

Την

Καζαμίας 2019: 133 Κέντρα Εκπομπής της Digea αναμένουν την επερχόμενη αναβάθμιση σε High Definition


133 Κέντρα Εκπομπής της Digea αναμένουν την επερχόμενη αναβάθμιση σε High Definition...
Και ενώ η δορυφορική πλατφόρμα της COSMOTE TV (από τις 14/12), έχει ήδη προχωρήσει στην αναβάθμιση σε υψηλή ευκρίνεια των πέντε αδειοδοτημένων καναλιών εθνικής εμβέλειας (γενικής κατεύθυνσης) "Alpha HD, ANT1 HD, STAR HD, ΣΚΑΙ HD και OPEN BEYOND HD"! Στην επίγεια ψηφιακή πλατφόρμα ο Καζαμίας 2019 προβλέπει την επερχόμενη αναβάθμιση High Definition σε 133 Κέντρα Εκπομπής της DIGEA στην ελληνική Επικράτεια...
Καθώς μέχρι τις 20 Μαΐου 2017, η DIGEA είχε ενεργοποιήσει πιλοτικά σε High Definition, 23 από τα 156 Κέντρα Εκπομπής που διαθέτει συνολικά στην ελληνική Επικράτεια, παράλληλα η πρόσφατη οριστική αδειοδότηση των παρόχων περιεχομένου γενικής κατεύθυνσης, αλλά και η ανάγκη για την υποχρεωτική HD εκπομπή των 5 υπερθεματιστών Εθνικής εμβέλειας στα 156 κέντρα εκπομπής της χώρας (με την ταυτόχρονη

ΕΕΤΤ: Έκδοση απόφασης για το Ανοικτό Διαδίκτυο


Ανακοινώνεται η έκδοση της Απόφασης της ΕΕΤΤ ΑΠ. 876/7Β/17-12-2018, στην οποία εξειδικεύονται θέματα του Κανονισμού (ΕΕ) 2015/2120 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου «για τη θέσπιση μέτρων σχετικά με την πρόσβαση στο ανοικτό διαδίκτυο και την τροποποίηση της οδηγίας 2002/22/ΕΚ για την

Ν. Παππάς: Που Είναι Οι Συνταγματολόγοι-«Παπαγάλοι» Για Τις Άδειες

(Αναδημοσίευση από τις typologies.gr)
ΑΝΑΡΤΗΣΗ υπουργού ψηφιακής oΠολιτικής Νίκου Παππά, στην προσωπική του σελίδα στο Facebook

Που είναι οι συνταγματολόγοι-«παπαγάλοι» τώρα που το ΣτΕ επιβεβαίωσε τη νομιμότητα, συνταγματικότητα και ορθότητα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών;

Αγαπητές φίλες αγαπητοί φίλοι,

επιλέγω -πάλι από εδώ, πάλι αδιαμεσολάβητα- να μιλήσω για ένα θέμα που πάλι θα περάσει «στα ψιλά».

Πρόκειται για την τελική δικαίωση του νόμου 4339/2015 από το Συμβούλιο της Επικρατείας, που επιβεβαίωσε με τον πιο σαφή και πανηγυρικό τρόπο τη νομιμότητα, συνταγματικότητα και

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Τι κρύβεται πίσω από την "κρυφή" προσφυγή της ΕΙΤΗΣΕΕ στο ΣτΕ κατά του 2%



ΕΙΤΗΣΕΕ: Για αυτό προσφύγαμε στο ΣτΕ κατά του 2%

Η μεγαλύτερη έκπληξη για τις συνδικαλιστικές ηγεσίες και όσους συνομιλούσαν από το 2016 και δώθε με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης Α.Πετρόπουλο αποδεχόμενοι την κατάργηση του αγγελιόσημου που επέβαλλαν οι ιδιοκτήτες των καναλιών μαζί με τους διαφημιστές και σταματώντας κάθε προσπάθεια να κινητοποιηθεί ο κλάδος, ήταν πως οι “σύμμαχοι” τους, η ΕΙΤΗΣΕΕ, οι ιδιοκτήτες των καναλιών οι οποίοι ωφελήθηκαν τα μέγιστα και κέρδισαν επιπλέον, τους “πούλησαν” και προσέφυγαν μαζί με όλους τους άλλους εργοδότες στο ΣτΕ, κατά της εισφοράς 2%υπέρ υγείας του ΕΔΟΕΑΠ. Η καταγγελία του σχήματος “Μέτωπο για την Ανατροπή” δίνει τις εξηγήσεις για αυτή την απόφαση των ιδιοκτήτων. Ας δούμε τι ακριβώς λένε οι της ΕΙΤΗΣΕΕ στους εργαζόμενους τους για να κατευνάσουν τα πνεύματα, μήπως και ξεσηκωθεί κάποιο

Οι εργαζόμενοι στα Πρακτορεία Εφημερίδων αντιστέκονται...


Ένωση Προσωπικού
Πρακτορείων Εφημερίδων
Αθηνών

Ανακοίνωση


Η διοίκηση του σωματείου χαιρετίζει τους εργαζόμενους στα πρακτορεία για τη μαζική συμμετοχή τους στις στάσεις εργασίας ενάντια στις απολύσεις και την αναγγελία περικοπών σε όλα τα επίπεδα από τη διοίκηση της “Άργος”, καθώς και τη συμμετοχή τους στις συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Όλοι οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας, έστειλαν το δικό τους αγωνιστικό μήνυμα στην εργοδοσία. 
Αυτό που λέει πως δεν πρόκειται να αποδεχτούν μειώσεις στους μισθούς και τα υπόλοιπα δικαιώματά τους, δεν πρόκειται να δεχτούν καμιά απόλυση. Απέδειξαν με τη στάση τους πως δεν τους αγγίζουν οι εκβιασμοί και η προσπάθεια απ’ την εργοδοσία και άλλους πρόθυμους να καλλιεργήσουν τον φόβο και την μοιρολατρία, να περάσουν στους εργαζόμενους τη λογική του μικρότερου κακού που αποδεδειγμένα οδηγεί πάντα στο μεγαλύτερο.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, έγινε ξεκάθαρο ότι δε μας αφορούν οι

Αλλαγές σε σταθερή τηλεφωνία, κινητά και διαδίκτυο από 1η Ιανουαρίου


Ραγδαίες αλλαγές έρχονται στην σταθερή, την κινητή τηλεφωνία αλλά και το διαδίκτυο από 01.01.2019. 

Πιο αναλυτικά, οι αλλαγές αυτές θα γίνουν στο πλαίσιο της εφαρμογής του τρίτου και τελευταίου σταδίου ρυθμίσεων που προβλέπεται στον Κανονισμό Γενικών Αδειών της ΕΕΤΤ.

Υπενθυμίζεται πως με αυτό ρυθμίζονται οι υποχρεώσεις των παρόχων ηλεκτρονικών επικοινωνιών, με άμεσο σκοπό την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συνδρομητών σε τηλεφωνία και Διαδίκτυο.

Δείτε αναλυτικά τι περιλαμβάνει το τρίτο στάδιο των ρυθμίσεων:

Ποιος βάζει λουκέτο στις επιχειρήσεις; – Με αφορμή το κλείσιμο της Χαλυβουργικής

Όσοι πίστεψαν πως ήταν εξασφαλισμένοι γιατί δεν αντιδρούσαν και δεν απεργούσαν, συγκρούστηκαν με το τείχος της πραγματικότητα

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που τα κυρίαρχα ΜΜΕ και τα παπαγαλάκια τους στοχοποιούσαν τους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας και τον εννιάμηνο αγώνα τους για το κλείσιμο της επιχείρησης. 

Έβαλαν μπροστά την κασέτα για τη σοβιετική μας χώρα που διώχνει τους επενδυτές και αφήνει τους πολίτες έρμαιο στις ανεύθυνες συντεχνίες, τις απεργίες και άλλα κακά της σοβιετικής μας μοίρας. Δεν παρέλειπαν μάλιστα να φέρνουν ως παράδειγμα τη “Χαλυβουργική” που δεν αντιμετώπιζε αντίστοιχες “παθογένειες”, βαδίζοντας στη λεωφόρο της ανάπτυξης.

Κι ύστερα ήρθε η πραγματικότητα να σκορπίσει στους πέντε ανέμους ψευδαισθήσεις και ιδεολογήματα. 

Από το 15′ οι εργάτες ασχολούνταν εκ περιτροπής, για τη συντήρηση του εργοστασίου. Η επιχείρηση χρωστούσε 32 εκατομμύρια στη ΔΕΗ και 400 εκατομμύρια στις τράπεζες. 

Η διακοπή της ηλεκτροδότησης ήταν η χαριστική βολή και η “Χαλυβουργική” βάζει λουκέτο. 170 εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους, έχουν μείνει ξεκρέμαστες στον αέρα. 

Όσοι πίστεψαν πως ήταν εξασφαλισμένοι γιατί δεν αντιδρούσαν και δεν απεργούσαν, συγκρούστηκαν με το τείχος της πραγματικότητας.

Τα εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι εργάτες και οι αγώνες τους. 

Οι επιχειρήσεις αυτές δεν έκλεισαν γιατί δεν υπάρχει πια ανάγκη για χάλυβα ή γιατί έπαψε ο κλάδος να είναι στρατηγικής σημασίας. 

Τις επιχειρήσεις τις κλείνουν τα αφεντικά, ανάλογα με το

ΠΑΜΕ: Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων της Χαλυβουργικής


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ 
& ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓ/ΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 
ΔΗΜ. ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 ΠΕΙΡΑΙΑ
ΤΗΛ : 2104110148 – 2104129496 FAX : 2104178307 
e-mail: metallo.attikis@gmail.com 

Πειραιάς 18/12/2018
Α.Π. 228/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων της Χαλυβουργικής που σήμερα νιώθουν όσο ποτέ άλλοτε το κλείσιμο του εργοστασίου να πλησιάζει και το εργασιακό τους μέλλον αβέβαιο. Και αυτό γιατί από σήμερα το πρωί η Χαλυβουργική δεν έχει πλέον ρεύμα , (μετά τα τεράστια συσσωρευμένα χρέη της Εταιρείας προς την ΔΕΗ , η ΔΕΗ προχώρησε στην διακοπή του ρεύματος) . 

Καταδικάζουμε όλες τις κυβερνητικές πολιτικές που οδήγησαν τους εργαζόμενους σε αυτή την θέση , όπως και την Διοίκηση της Εταιρείας που στην ουσία άφησε το Εργοστάσιο στην τύχη του. Καλούμε άμεσα την Κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την οικονομική στήριξη των εργαζομένων στην Χαλυβουργική αλλά και να προβεί σε ενέργειες που δεν θα επιτρέψουν το κλείσιμο του Εργοστασίου.

Η περίπτωση της Χαλυβουργικής είναι ένα ακόμη τραγικό επεισόδιο που έρχεται να αποδείξει με τον χειρότερο τρόπο ότι τα εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι εργαζόμενοι και οι αγώνες τους για ανθρώπινη ζωή, αλλά το αμείλικτο κυνήγι του μέγιστου δυνατού κέρδους των καπιταλιστών.

Είναι επίσης ένα ακόμη τραγικό παράδειγμα που έρχεται να αποδείξει , ότι τίποτα δεν έχουν να περιμένουν οι εργαζόμενοι από τις

Η ΕΡΤ προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα και εγκαινιάζει τον εταιρικό ιστότοπο dpo.ert.gr.

Η Υπηρεσία Προστασίας Δεδομένων της ΕΡΤ ΑΕ, ανταποκρινόμενη στο καθήκον της διευκόλυνσης της άσκησης των δικαιωμάτων του κοινού, των εργαζομένων και των συνεργατών της Εταιρείας,  σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Γενικού Κανονισμού 679/2016, εγκαινιάζει τον εταιρικό ιστότοπο dpo.ert.gr.
Η ενημερωτική πλατφόρμα θα προβάλει την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων της ΕΡΤ και θα δημοσιεύει πληροφορίες και συμβουλές για την

Ο ΝΙΚΟΣ ΜΕΡΤΖΑΝΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ

Ο γνωστός  δημοσιογράφος Νίκος Μερτζάνης, που μαζί με τον Κώστα Λασκαράτο και την Μάριον Μιχελιδάκη  παρουσιάζουν την  καθημερινή  τηλεοπτική εκπομπή  της ΕΡΤ1  "Απευθείας", θα είναι ο νέος εντεταλμένος  σύμβουλος  ενημέρωσης  της ΕΡΤ  σύμφωνα  με απόφαση  του Δ.Σ.

'Ενα ακόμα νέο  πρόσωπο  είναι  αυτό  του τέως  διευθυντή  στην εφημερίδα  "Έθνος" Μπάμπη Παπαδάκη, που  αναλαμβάνει  τη θέση  του συντονιστή του πολιτικού ρεπορτάζ και όλων των μέσων της ΕΡΤ.

Ο  Νίκος Μερτζάνης  σε συνέντευξή του  πρόσφατα σε   γνωστή  ιστοσελίδα  που ασχολείται με ΜΜΕ , είχε  πεί μεταξύ των άλλων  κάτι  που

Υπέρ του ανταποδοτικού τέλους το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο


Δεν αμφισβητεί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το ανταποδοτικό τέλος υπέρ των δημόσιων ραδιοτηλεοράσεων ανά την Ευρώπη. 

Στην περίπτωση της γερμανικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης έκρινε ότι η αντικατάσταση του ραδιοτηλεοπτικού τέλους (που οφειλόταν λόγω της κατοχής συσκευής οπτικοακουστικής λήψεως) από την εισφορά υπέρ της ραδιοτηλεοράσεως (που οφείλεται ιδίως λόγω της κατοχής οικίας ή επαγγελματικής εγκαταστάσεως) δεν συνιστά ουσιαστική τροποποίηση του καθεστώτος χρηματοδοτήσεως της δημόσιας ραδιοτηλεοράσεως στη Γερμανία.

 Η ουσία είναι πως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο όχι μόνο δεν αμφισβητεί το ανταποδοτικό τέλος αλλά

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Σαμαρισμός, το τελευταίο βήμα πριν τον χρυσαυγιτισμό


Συνήθως οι πολιτικοί είναι αυτοί που δίνουν αφορμές και τον τόνο στις κουβέντες στο καφενείο, την πλατεία του χωριού – παλιότερα – στα timeline των μέσων κοινωνικής δικτύωσης – σήμερα.

Λένε τα δικά τους και ο οπαδός τα πασπαλίζει με το προσωπικό του ταμπεραμέντο, τις προσλαμβάνουσες εικόνες που έχει ως κοινωνικό άτομο, τις καταβολές του ως παιδί και πάει λέγοντας.

Κι έτσι αναστέναζαν παλαιότερα τα καφενεία και γίνεται σκοτωμός σήμερα στο facebook και στο twitter.

Προχθές όμως ο κύριος Σαμαράς, πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας (και θεωρητικά όχι μόνο των οπαδών του) έκανε ακριβώς το ανάποδο.

Έφερε τον καφενειακό λόγο, το κουτσαβάκικο ύφος, στον πολιτικό λόγο ενός κόμματος εξουσίας που θέλει να κερδίσει τις εκλογές και να κυβερνήσει όλους τους Έλληνες.

Για να είμαι δίκαιος θα τονίσω ότι

Διέγραψαν τον Σ. Καψώχα από την ΕΣΗΕΑ, επειδή είπε τη γνώμη του!


Την ποινή της διαγραφής του Σωτήρη Καψώχα από την ΕΣΗΕΑ αποφάσισε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ, επειδή τόλμησε από την συχνότητα της ΕΡΤ να κάνει μια αναφορά για τα ακροδεξιά στοιχεία του λόγου του Κ. Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια ομιλίας.  Το Πειθαρχικό με ψήφους 3-2 αποφάσισε την οριστική διαγραφή του δημοσιογράφου, κρίνοντας πως είχε αντιδεοντολογική συμπεριφορά. Η απόφαση αυτή που είναι εφέσιμη, γίνεται για τη διατύπωση γνώμης καθώς ο δημοσιογράφος είχε πει πως

"ΑΙΧΜΕΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΠΥΡΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΤΩΝ "ΤΥΠΟΛΟΓΙΩΝ"

ΑΙΧΜΕΣ
19/12/2018

**Η Μαρία Σπυράκη, όπως η ίδια είπε, “πήρε την είδηση στο μαξιλάρι της” για τα χρήματα που έρχονταν από την Ιταλία με αεροπλάνα, το 2012, προ των εκλογών. Δεν ενημερώθηκαν οι θεατές του Mega.

 **Το κόμμα της ΝΔ δεν είπε ούτε μια λέξη, όταν έκλεισε το κανάλι.

**Η ίδια ανήγγειλε το λουκέτο στην ΕΡΤ το 2013, από τη συχνότητα του Mega, ως δημοσιογράφος.

 **Ως ευρωβουλευτής της ΝΔ και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος- μετά το “μαξιλάρι”, κατάφερε να συσχετίσει την βόμβα στο ΣΚΑΪ με την ΕΡΤ.

 **Η ΕΣΗΕΑ δεν κινήθηκε. Δεν προκαλεί καμία έκπληξη.

**Η ΝΔ με κάθε τρόπο επιτίθεται στην ΕΡΤ, ενώ τα πορίσματα των ελεγκτών δημόσιας δίοικησης είναι γεμάτα με όνοματα και εκλεκτών δημοσιογράφων που είχαν

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Κ. ΣΠΥΡΑΚΗ Η ΠΟΣΠΕΡΤ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗΝ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΚΑΙ.Η ΝΔ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΝΑ ΑΝΑΤΙΝΑΧΘΕΙ Η ΕΡΤ ;;;


Όπως δηλώσαμε , καταδικάζουμε με έντονο  τρόπο την βομβιστική επίθεση εναντίον του ΣΚΑΙ και κάθε τρομοκρατική ενέργεια που έχει σαν στόχο τα ΜΜΕ.

Δεν είδαμε όμως μέχρι στιγμής το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να έχει καταδικάσει τις κατά καιρούς δημοσιευθείσες σε φιλικές  προς τη ΝΔ ιστοσελίδες  και στα social media προτροπές 
φερομένων ως οπαδών της για τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον της ΕΡΤ, τις οποίες  έχουμε δημόσια καταγγείλει απο τον περασμένο Ιούνιο με στοιχεία (βλ.εδώ), και οι οποίοι ξεκάθαρα προτείνουν π.χ την "ταυτόχρονη ανατίναξη της ΕΡΤ  και της ΕΡΤ3 σε ζωντανή μετάδοση απο τον ΣΚΑΙ".

Το μόνο που είδαμε  ήταν  την  εκπρόσωπο τύπου της Ν.Δ  κ. Σπυράκη να "διανθίζει" τον δημόσιο λόγο της με την επισήμανση :  "όμως βόμβα δεν μπήκε στην ΕΡΤ, μπήκε στον ΣΚΑΪ" (βλ. εδώ).
Δεν θελουμε να πιστέψουμε ότι

Σπυράκη: «Όμως βόμβα δεν μπήκε στην ΕΡΤ, μπήκε στον Σκάι». Καταγγελία δημοσιογράφων ΕΡΤ3 στην ΕΣΗΕΜ-Θ για τις δηλώσεις της

Επιστολή-καταγγελία απέστειλαν δημοσιογράφοι της ΕΡΤ3 στο ΔΣ, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και στο Συμβούλιο Τιμής και Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΜ-Θ για τις δηλώσεις της εκπροσώπου τύπου της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη, στον Σκάι: «Όμως βόμβα δεν μπήκε στην ΕΡΤ, μπήκε στον Σκάι».

Η επιστολή-καταγγελία έχει ως εξής:

ΕΣΗΕΑ :"Σε απεργιακή ετοιμότητα οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ για τον ΕΔΟΕΑΠ"

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
Web: http://www.esiea.gr - Ε-mail:info@esiea.gr
    Τηλ: 210-3675400, FAX: 3632608-3612384
              Ακαδημίας 20, 106 71 Αθήνα

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018
Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

    Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του ΕΔΟΕΑΠ κοινή σύσκεψη αντιπροσωπειών των Διοικητικών Συμβουλίων του ΕΔΟΕΑΠ, της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ, της ΕΣΗΕΠΗΝ, της ΠΟΕΠΤΥΜ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΕΡ και των ΤΕΑΣ μετά την αναβολή της εκδίκασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας εργοδοτικών προσφυγών, που ζητούν την κατάργηση της εισφοράς του 2%. Μετά το τέλος της συνάντησης εκδόθηκε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:

«Σε απεργιακή ετοιμότητα
οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ για τον ΕΔΟΕΑΠ
Απεργιακή ετοιμότητα και απόλυτο συντονισμό των εργαζομένων στα ΜΜΕ για την από κοινού δράση αποφάσισαν οι εκπρόσωποι όλων των Ενώσεων εργαζομένων στα ΜΜΕ και των αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων τους σε σύσκεψη που έγινε στον ΕΔΟΕΑΠ. 
Η συνάντηση, με πρωτοβουλία του ΕΔΟΕΑΠ,  έγινε μετά την αναβολή της εκδίκασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας (17/12/2018) εργοδοτικών προσφυγών, που ζητούν την κατάργηση της εισφοράς του 2%, απειλώντας την ύπαρξη του Οργανισμού. Το ΣτΕ, λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης, παρέπεμψε την εκδίκαση σε διευρυμένη (7μελή) σύνθεση στο Α' Τμήμα για τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019.
Αλγεινή εντύπωση προκαλεί  το γεγονός ότι

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΣΠΕΡΤ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/12/2018


ΓΙΑ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


   Η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ  που έμπρακτα έχουν δώσει αγώνες για την ελευθερία, την Δημοκρατία και για ανοιχτά ΜΜΕ,  καταδικάζουμε απερίφραστα τη βομβιστική επίθεση εναντίον του ΣΚΑΙ.
  Τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες που στρέφονται  ενάντια στα ΜΜΕ και στους εργαζόμενους σε αυτά, είναι ύποπτες και δεν εκφράζουν το συνδικαλιστικό κίνημα που έντονα τις αποδοκιμάζει.









«Η ΝΔ θα κλείσει την ΕΡΤ μόλις αναλάβει την εξουσία» [ΒΙΝΤΕΟ για να μην λες δεν ήξερα]

ΞΕΦΥΓΕ του Κώστα Κυρανάκη! Με το που αναλάβει Κυβέρνηση η ΝΔ θα κλείσει την ΕΡΤ

Ο εκπρόσωπος του Μητσοτάκη ανακοίνωσε κλείσιμο της ΕΡΤ εάν και εφόσον γίνουν κυβέρνηση.

Σαφέστατος ο κύριος Κυρανάκης σε συνέντευξή του πριν από λίγο για το μέλλον της κρατικής τηλεόρασης. Δήλωσα απερίφραστα ότι

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Ο ΥΠ. ΨΗΠΤΕ Ν. ΠΑΠΠΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ FOCUS ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟ ΧΑΡΙΤΟ (ΕΡΤ1 13/12/2018) ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ, ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΜΜΕ,ΤΑ FAKE NEWS ΚΑΙ ΤΟ "ΕΜΠΑΡΓΚΟ" (VIDEO)


Την Πέμπτη 13/12/21018  στην  εκπομπή της ΕΡΤ1 Focus,  ο υπουργός  ψηφιακής πολιτικής  τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης  Νίκος Παππάς, μίλησε για όλους και για όλα σε μία  εφ΄όλης  ύλης συνέντευξη απαντώντας  στις ερωτήσεις τόσο του Πάνου Χαρίτου  που έχει την ευθύνη της  παρουσίασης  αυτής  της εκπομπής  όσο και των δύο  προσκεκλημένων δημοσιογράφων του  κ. Σβέρκου και του κ. Ελευθερόγλου.

Προς το τέλος  της εκπομπής ο Υ.ΨΗΠΤΕ  απάντησε  στις ερωτήσεις  του Πάνου Χαρίτου  σχετικά  με την ΕΡΤ  και τον τρόπο  επιλογής  των διοικήσεων, σχολιάζοντας  ταυτόχρονα  τον ρόλο  της  δημόσιας  ραδιοτηλεόρασης και την  σημαντική  πρόοδο που καταδεικνύει καθημερινά μετά  την αναβίωσή της, αλλά  και το πως  οι σχεδιασμοί  της αξιωματικής  αντιπολίτευσης  βρίσκονται  στον αντίποδα  αυτού του  στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης   της ΕΡΤ.

Τελειώνοντας  απάντησε  και σε ερωτήσεις  που αφορούν τα ιδιωτικά ΜΜΕ και το εμπάργκο  του ΣΥΡΙΖΑ  και της ΝΔ  προς τον ΣΚΑΪ και  την ΕΡΤ αντίστοιχα.
Δείτε το σχετικό  απόσπασμα  της  συνέντευξης  στο παρακάτω video: 

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Μεγάλη επένδυση της ΕΡΤ σε τηλεοπτικό πρόγραμμα!


 Λίγο πριν εκπνεύσει το 2018, η κρατική τηλεόραση ανοίγει τους κωδικούς για την προμήθεια τηλεοπτικού προγράμματος. 

Όπως αποκάλυψε η ηλεκτρονική στήλη των «Τυπολογιών», αποφασίστηκε η διάθεση σχεδόν 4.000.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό του 2018 για την προμήθεια νέων προγραμμάτων για όλα τα κανάλια της, κίνηση που δείχνει την αλλαγή στρατηγικής.

 Στο ΔΣ της εταιρείας έχουν σταλεί εκ νέου δεκάδες εισηγήσεις από τις Διευθύνσεις Προγράμματος και οι πρώτες αποφάσεις έχουν ήδη εγκριθεί. 

Η ΕΡΤ θα προβάλει σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση βραβευμένες σειρές, όπως

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ζητάει με αγωγή 200.000 ευρώ από διανομείς που απέλυσε!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ζητάει με αγωγή 200.000 ευρώ από διανομείς που απέλυσε!
 Συγκέντρωση Τετάρτη 12/12 στις 9 πμ στο Δικαστικό Μέγαρο
για την εκδίκαση της μήνυσης της Επιθεώρησης Εργασίας για δεδουλευμένα των απολυμένων από το πατσατζίδικο «Τσαρούχας»
Κι ενώ όλη η χώρα παρακολουθεί κυριολεκτικά αποσβολωμένη την πρωτοφανή, άγρια επίθεση σε συνάδελφο μας διανομέα από πρώην «εργοδότη» του την περασμένη εβδομάδα στους Αμπελόκηπους. Δέκα (10) συνάδελφους μας να έχουν σκοτωθεί εν ώρα εργασίας μόνο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Χιλιάδες από εμάς να εργαζόμαστε ανασφάλιστοι ή υποασφαλισμένοι, με δικό μας μηχανάκι, βενζίνες, εξοπλισμό για 3€/ ώρα, ενώ δεν μας καταβάλλονται δώρα, αργίες, νυχτερινά κτλ κι όταν τα διεκδικούμε μας απολύουν, ένα νέο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ περιστατικό έρχεται να προστεθεί στην αθλιότητα που βιώνουμε!
Το εστιατόριο-πατσατζίδικο «Τσαρούχας» ζητάει 200.000€ από 4 διανομείς, με αγωγή που κατέθεσε στις 10/12!!!  
Μάλιστα οι 2 είναι και μέλη του ΔΣ του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού.
 Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να ποινικοποιήσει τους εργατικούς αγώνες, το Σωματείο και το συνδικαλισμό. 
Γιατί οι συνάδελφοι μας δεν έσκυψαν το κεφάλι στις παράνομες απαιτήσεις του εργοδότη, αλλά διεκδίκησαν με επώνυμες καταγγελίες στο ΙΚΑ, στην Επιθεώρηση κτλ. Αυτός ήταν κι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο απολύθηκαν οι συνάδελφοι μας. Μετά την απόλυση τους συνέχισαν με νέες καταγγελίες, ενώ

Debate Τσίπρα - Μητσοτάκη: Σπάει το εμπάργκο στην ΕΡΤ ο αρχηγός της ΝΔ;


Ραντεβού για τηλεοπτικό debate άφησαν Τσίπρας - Μητσοτάκης κατά την αντιπαράθεση που είχαν χθες Τρίτη στη Βουλή για το νομοσχέδιο που καταργεί τις περικοπές των συντάξεων. 

Στην ΝΔ εμφανίζονται έτοιμοι να σηκώσουν το γάντι του πρωθυπουργού, υποστηρίζοντας ότι «είμαστε έτοιμοι, όποτε το θέλει», για μια πιθανή τηλεμαχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν ότι «η πρόκληση του Αλέξη Τσίπρα για debate με τον Κυριάκο Μητσοτάκη» εντάσσεται στο

ΠΟΣΠΕΡΤ: ΣΤΟ «ΚΑΜΙΝΙ» ΤΟΥ ΚΑΜΙΝΗ Ο «ΑΘΗΝΑ 984»


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγ. Παρασκευή  12/12/2018
ΣΤΟ «ΚΑΜΙΝΙ» ΤΟΥ ΚΑΜΙΝΗ Ο  «ΑΘΗΝΑ 984»

            Η ΠΟΣΠΕΡΤ στέκεται δυναμικά  αλληλέγγυα στον αγώνα των εργαζόμενων του ραδιοσταθμού 984 για να μην περάσουν οι επιθέσεις της διοίκησης Καμίνη.

Αυτός που  πρίν  παρουσιασθεί σαν  δήθεν «συνήγορος του δημότη»  ήταν «συνήγορος του πολίτη»,  διδάσκοντας  περιστασιακά  σαν επίκουρος  στη Νομική  «Συνταγματικό δίκαιο», είναι  αυτός που  έβαλε στο  «καμίνι»  του «εκσυγχρονισμένου» νεοφιλελευθερισμού, το Σύνταγμα και τα  εξ αυτού  πηγάζοντα  δικαιώματα των εργαζόμενων  στον  984 αν όχι τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Είναι αυτός  που  παριστάνοντας  τον «Πόντιο Πιλάτο»  δείχνει τον Γολγοθά  στους  εργαζόμενους, αφήνοντάς  τους  στο έλεος  των  δικών του «ειδικών», που στο όνομα  μιας  δήθεν εξυγίανσης, είτε  απολύουν, είτε περικόπτουν μισθούς με μερική  καταβολή δεδουλευμένων, είτε  μετατρέποντας αυθαίρετα και παράνομα υπαρχουσες συμβάσεις εργασίας από πλήρους σε μερικής απασχόλησης.

Δεν ξέρουμε  αν  μετά  από όλα  αυτά  τα μέτρα  «εξυγίανσης»,  συνεχίζει να έχει ραδιοφωνική εκπομπή  ο απερχόμενος Δήμαρχος  ή  να πληρώνεται αδρά από τον  984  ένας  εκ των συμβούλων του, όπως και και  κάποιες πρώην «τηλεπερσόνες»  που κάνουν την επικοινωνιακή τους προετοιμασία με εκπομπές σαν  οιωνεί υποψήφιες  εν όψει εκλογών. Πώς να χαρακτηρίσεις  αυτόν  που την ώρα  των απολύσεων προσλαμβάνει άλλους με «μπλοκάκια».

Στο όνομα των ελλειμμάτων του Αθήνα 9.84 ύψους 150.000 ευρώ, ο πλεονασματικός (όπως διαφημίζει συνεχώς η διοίκηση Καμίνη) Δήμος Αθήνας κλιμακώνει τις επιθέσεις του στους εργαζόμενους, βάζοντας τους να πληρώσουν αυτοί “τα σπασμένα” της διαχειριστικής του αδυναμίας.

Η συνέλευση των εργαζομένων ομόφωνα απέρριψε το προτεινόμενο σχέδιο προκαλώντας την οργή της διοίκησης του 984 που με τις ευλογίες του κ Καμίνη, προχώρησε στη μείωση των μισθών πέντε εργαζόμενων, έως και 50%.

 Οι απλοί εργαζόμενοι δεν είναι  ούτε πρόβατα  για  σφαγή ή κούρεμα, ούτε οι «Ιφιγένειες» που  πρέπει να θυσιαστούν για να πνεύσει ούριος  άνεμος   που θα διώξει  τον κουρνιαχτό από τη  δική του κακοδιαχείριση και τα ρουσφέτια στον 984.

Όλοι  μαζί  σαν μια γροθιά  πρέπει να   συνεχίσουν τον αγώνα  τους εναντίον αυτής της  «εκσυγχρονισμένης»  νεοφιλελεύθερης λαίλαπας, ένας αγώνας  που αφορά  όλους.

Εδώ και τώρα  η  «ανεξάρτητη»  διοίκηση του 984, να πάρει πίσω όλες αυτές τις απαράδεκτες και παράνομες  αποφάσεις και να σταματήσει  τον εκφοβισμό και τις απειλές  εναντίον  των εργαζομένων.