Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΝΔ Θ. ΓΙΑΝΝΑΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΕΡΤ3 ΣΤ. ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΥ

(Θ.ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Μέτωπο για την Ανατροπή καταγγέλλει το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, μέλος του τομέα Υγείας του κόμματος, πρώην διοικητή του νοσοκομείου “Ελπίς” και αρθρογράφο του Capital.gr, Θεόδωρο Γιάνναρο για τις ανοιχτές και δημόσιες απειλές που εξαπέλυσε στην κοινωνική δικτύωση εναντίον του δημοσιογράφου της ΕΡΤ3, Στέλιου Νικητόπουλου.

Το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας έγραψε απευθυνόμενος στον συνάδελφο: 

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Νέος Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης Στην ΕΡΤ Ο Γ. Σμυρλάκης


Ο Γιάννης Σμυρλάκης αναλαμβάνει , από την 1η Φεβρουαρίου, τη θέση του γενικού διευθυντή ενημέρωσης της ΕΡΤ1, αποχωρώντας από την “Εφημερίδα των Συντακτών”,  όπου κατείχε θέση διευθυντή σύνταξης. Με προηγούμενη τηλεοπτική εμπειρία στον

Η ΕΡΤ εκπέμπει ψηφιακά από τους πομπούς της σε όλη τη χώρα - Κατάλογος περιοχών και νέων συχνοτητων


Από το δικό της δίκτυο θα εκπέμπει πλέον το σήμα της η ΕΡΤ σε όλη τη χώρα, καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία εγκατάστασης και λειτουργίας των ψηφιακών πομπών της.

Συγκεκριμένα, από την 1η Φεβρουαρίου 2019 η συχνότητα λήψης του πρώτου ψηφιακού μπουκέτου της δημόσιας τηλεόρασης θα εξυπηρετείται πλέον μόνο από τους πομπούς της ΕΡΤ και όχι από αυτούς της DIGEA.

Ως εκ τούτου, οι τηλεθεατές των περισσότερων περιοχών στη χώρα θα πρέπει να προχωρήσουν σε επανασυντονισμό των τηλεοπτικών δεκτών τους, με χειροκίνητο ή αυτόματο τρόπο αναζήτησης, προκειμένου να

Οι "τροχονόμοι" της διαπλοκής και οι εργοδότες συναντήθηκαν, ενώ ακόμη ρέει ζεστό το "αίμα" των απολυμένων του ΣΚΑΪ - Προβολή veto για μη συμμετοχή της ΕΤΗΠΤΑ


Αναδημ. e-mail αναγνώστη (Ανασυγκρότηση)

“Με στόχο την ...προστασία των έντυπων μέσων μαζικής ενημέρωσης, που αποτελούν τον πυλώνα της πολυφωνίας, του πολιτισμού και της ποιότητας του δημοσίου διαλόγου” (κ. Καπάκος) και της ισονομίας και της ισοπολιτείας και κυρίως του κράτους δικαίου, να συμπληρώσω ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση -πού;- των Συνδικαλιστικών Ενώσεων των εργαζομένων με την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ). 

Ολων των Ενώσεων; Οχι, βέβαια. Δεν επετράπη η είσοδος στην ΕΤΗΠΤΑ. 

Ακρως δημοκρατικό και κυρίως συναδελφικό.

 Αυτοί όλοι, που πιστεύουν ότι αποτελούν τον πυλώνα όλων των παραπάνω αξιών, αποφάσισαν να αποκλείσουν από τη συνάντηση τους εκπροσώπους αυτών που εργάζονται περισσότερο και πιο σκληρά απ’ όλους για την έκδοση των εντύπων. 

Γιατί; 

Εχοντας παραιτηθεί η προηγούμενη διοίκηση - μαριονέτα, η ΕΤΗΠΤΑ έπαψε να είναι "το παιδί για τα θελήματα" συγκεκριμένων Ενώσεων, των οποίων οι συνδικαλιστές-πατέρες δεν μπορούν με τίποτα να το χωνέψουν. 

Ετσι, έχοντας χάσει την ψυχραιμία τους καταφεύγουν σε αήθεις πρακτικές. 

Εχει προηγηθεί και η ξεδιάντροπη λεκτική επίθεση του προέδρου της ΕΣΠΗΤ με

ΠΟΣΠΕΡΤ - ΔΙΚΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ..ΣΙΑ: ΤΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ.ΤΟ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ


                 
                                    

                                                      
            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ               
 Αγ. Παρασκευή   30/01/2019

    Το να γνωρίζεις την αλήθεια είναι εύκολο. Το να την ακολουθείς είναι δύσκολο.

Μπορεί η απόφαση του Ελληνικού Εφετείου κακουργημάτων, να βρίσκεται στον αντίποδα της απόφασης του Ανώτατου Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το οποίο αναγνωρίζοντας το έννομο συμφέρον της ΠΟΣΠΕΡΤ σε ότι αφορά την ΕΡΤ, έκανε δεκτή την προσφυγή της για το κλείσιμό της από την συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, μπορεί οι Έλληνες δικαστές να μην αναγνώρισαν το δικαίωμα της ομοσπονδίας να παρίσταται ως πολιτική αγωγή στην περιβόητη «δίκη των bonus», στην οποία δικάζονται με βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, ο τέως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Παναγόπουλος και κάμποσοι από την τότε «αυλή» του, ωστόσο ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννης κατέθεσε ως μάρτυρας για δεύτερη ημέρα (29/01/2019) στη δίκη ως μάρτυρας.
Όπως αναμενόταν οι αντιδράσεις εκ μέρους της πολυπληθούς ομάδας των δικηγόρων των κατηγορουμένων ήταν πολλές, έντονες και αρκετές φορές άγγιζαν τα όρια της

ΠΟΣΠΕΡΤ : ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ZHTOYME ΤΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΗ ΙΟΝΤΙΖΟΥΣΑΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΖΕΥΞΗΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ





Αγ. Παρασκευή 29 /01/2019  
                                                                                                                             Αρ. πρτ:                                                                                                                                    
Προς
Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΡΤ
κ. Δρόσο Ιωάννη.
- Εντεταλμένο Σύμβουλο Ενημέρωσης
κ. Μερτζάνη Νίκο.
- ΓΔΤΥ κ. Φίλο Πέτρο.
- ΓΔΔΟΥ κ. Λουριδά Ευάγγελο.

ΘΕΜΑ: ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΗ ΙΟΝΤΙΖΟΥΣΑΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΖΕΥΞΗΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ (συστήματα μετάδοσης ήχου και εικόνας μέσω 4G, RL, κ.λπ.) .

Σας καλούμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες προς το ερευνητικό κέντρο «Δημόκριτος», την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας ή προς όποιον άλλον αρμόδιο φορέα, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και μετρήσεις στον εξοπλισμό των εξωτερικών συνεργείων μετάδοσης που παράγουν μη ιοντίζουσα ακτινοβολία, ώστε να πιστοποιηθεί επισήμως και από τον κατά το νόμο αρμόδιο, εάν υπάρχει ή δεν υπάρχει κίνδυνος για τους εργαζόμενους που είναι άμεσα εκτεθειμένοι σε αυτήν.

Γνωρίζετε ότι εργαζόμενοι της ΕΡΤ χρησιμοποιούν συσκευές που παράγουν μη ιοντίζουσα ακτινοβολία, όπως οι τεχνικοί των εξωτερικών συνεργείων μετάδοσης, που είναι επιφορτισμένοι και με το καθήκον της ραδιοζεύξης του τόπου παραγωγής με τον κεντρικό υποδοχέα (master control).

Επειδή η εκπεμπόμενη μη ιοντίζουσα ακτινοβολία δεν είναι πάντα «αθώα» και υπάρχει προσωπικό που αναγκαστικά είναι υποκείμενο καθημερινά σε αυτού του είδους την ακτινοβολία και με βάση: την σύσταση 519/1999 της Ε.Ε, το Ν. 4070/2012, την

"ΑΙΧΜΕΣ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΥΠΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ...ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΑΚΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΡΤ "ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ" ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ)

ΑΙΧΜΕΣ ( www.typologies.gr)
30/01/2019

**Η πρόταση του Σ. Καπάκου,ο οποίος έχει διπλή ιδιότητα, με ταυτόχρονη παρουσία σε ΕΣΗΕΑ και ΕΔΟΕΑΠ, χωλαίνει σε πολλά σημεία.

 **Η ΕΡΤ δεν μπορεί να πληρώνει για τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων. Με την πρώτη προσφυγή στην ΕΕ, μια τέτοια απόφαση θα καταπέσει. Θα συνιστά κρατική ενίσχυση.

 **Θα περίμενε κανείς να γνωρίζει πως τα χρήματα που εισπράττει η ΕΡΤ και ορίζονται ως “ανταποδοτικό τέλος” είναι για την παραγωγή ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος

**Το γεγονός πως στην πρόταση αυτή καταγράφονται ως άξιες χρηματοδότησης εφημερίδες που

ΕΔΟΕΑΠ: ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 15/2/2019 Η ONLINE ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ


ONLINE ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ

Ηλεκτρονική εφαρμογή για την online επικαιροποίηση των στοιχείων των ασφαλισμένων του ενεργοποίησε ήδη ο ΕΔΟΕΑΠ, καλώντας τους να ανταποκριθούν το αργότερο έως την 15η Φεβρουαρίου 2019.

Η συμπλήρωση των στοιχείων, μέσω της εφαρμογής, είναι απαραίτητη για την εκπόνηση της αναλογιστικής μελέτης (Ν. 4498/2017 και Καταστατικό Οργανισμού ΦΕΚ 1689, τεύχος β’, 15/5/2018). Παράλληλα διευκολύνει τους ασφαλισμένους –ιδιαιτέρως τους κατοίκους εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης- καθώς δεν απαιτείται η φυσική τους παρουσία.

Η ηλεκτρονική επικαιροποίηση καλύπτει τις

Σε χρόνο ρεκόρ από τους «εναερίτες» της ΕΡΤ το αυτόνομο ψηφιακό δίκτυο (video)


Από την 1η Φεβρουαρίου, η ΕΡΤ θα εκπέμψει το σήμα της και πάλι αυτόνομα, χωρίς τη Digea.

 Μετά τη θετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η διοίκηση της ΕΡΤ, η Γενική Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και η Διεύθυνση Ανάπτυξης και Λειτουργίας Δικτύων, έστησαν με τους εργαζόμενους σε χρόνο ρεκόρ 2 μηνών, υπό αντίξοες συνθήκες, το αυτόνομο ψηφιακό δίκτυο. 

Σκαρφαλωμένοι στον ιστό «πάνω από τη θάλασσα, ή μέσα στα χιόνια», οι ηλεκτρονικοί και συντηρητές κεραίας της ΕΡΤ κατάφεραν να

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

ΠΡΟΤΑΣΗ - ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΠΑΚΟ - "ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ "ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ" ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΡΤ



Δεν φανταζόμαστε  ποτέ ότι  θα βρεθεί  ένας  "αριστερός"  συνδικαλιστής,  που θα έβλεπε ΄την ΕΡΤ σαν "αγελάδα" έστω και χωρίς τον επιθετικό προσδιορισμό  "ιερή"  που είχε προσδώσει  τον Ιούνιο του 2013   ο Κεδίκογλου  όταν  ανακοίνωνε  το  λουκέτο στην δημόσια ραδιοτηλεόραση.


Φαίνεται ότι το σύντομο πέρασμα του Σταύρου Καπάκου απο την καρέκλα  του διευθυντή στην ΕΡΤ, δεν ήταν αρκετό  ώστε να αποκτήσει μια στοιχειώδη αντίληψη της καταστροφής  που υπέστη  αυτός ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός  οργανισμός απο το πραξικόπημα του μαύρου.

Δεν είχε  όπως φαίνεται καταλάβει πως  με ελάχιστα  μέσα και σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό δίναμε και δίνουμε καθημερινό αγώνα για να ξαναχτίσουμε ότι γκρέμισαν  ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος.

Δεν εξηγείται αλλιώτικά πως ο  "συστρατευμένος σε κοινή αντίληψη"* με την  δεξιά  του Σαμαρά  ΕΣΗΕΑ  , δημοσιεύει στην ΕΦΣΥΝ  ...βαρυσήμαντο άρθρο  για την  οικονομική στήριξη του τύπου, δηλαδή των επιχειρήσεων, που στις περισσότερες περιπτώσεις  ανήκουν σε αυτούς που η κοινωνία  αναγνωρίζει  ως  βαρώνους των ΜΜΕ , των γηπέδων  κλπ, προτείνοντας  την θεσμοθέτηση  της αφαίμαξης  αρχικά του 10%  των  εσόδων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης,  βαφτίζοντάς  την μάλιστα  στο άρθρο του ως "αιμοδοσία του τύπου μέσω της ΕΡΤ".

Αυτή  η "πρόταση" είναι αδύνατο να μην  βάλει σε υποψίες  όλους τους  εργαζόμενους, που

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ OPEN TV



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εργαζόμενοι του OPEN βρίσκονται στο στόχαστρο της εργοδοσίας. Ηδη πολλοί έχουν ενημερωθεί ότι στο τέλος του μήνα δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους, άρα πρόκειται να απολυθούν.

Αφού δούλεψαν σε εξοντωτικούς ρυθμούς για να στήσουν το κανάλι σε χρόνο-ρεκόρ, ενώ συνεχίζουν να

ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΥΨΗΠΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΠΑΚΕΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ Α.Ε (ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗ ...ΝΥΦΗ;;; ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΧΙ ΠΑΛΙ Η ΕΡΤ)


Σύμφωνα με το παρατιθέμενο ρεπορτάζ των "τυπολογιών", " ...Αργά το βράδυ της Τετάρτης το υπουργείο Οικονομικών προανήγγειλε παρέμβαση υπέρ του έντυπου Τύπου σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και ακολούθησε κοινή ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ – ΕΙΗΕΑ – ΕΠΗΕΑ – ΕΤΗΠΤΑ για τη συγκρότηση φορέα δράσης...".

Δεν είναι αβάσιμοι οι φόβοι  όσων πιστεύουν  ότι  και αυτό το "σχέδιο διάσωσης"  θα το πληρώσει η  πολύπαθη ΕΡΤ


Βέβαια στην περίπτωση  της ...διάσωσης  των  εφημερίδων, μέσα σε όλα τα άλλα (κινηματογράφος, ποδοσφαιρικές ομάδες, ΕΔΟΕΑΠ, ΕΦΚΑ, "μαύρη τρύπα" δημ. χρέους κ.α)  δεν θα μπορεί να σταθεί ως επιχείρημα η επίκληση της εκπλήρωσης των εκ του Συντάγματος  και των νόμων ανταποδοτικών στην κοινωνία υποχρεώσεών της ΕΡΤ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι  η κατάργηση του αγγελιόσημου, που  σηματοδότησε την αρχή του τέλους  του ΕΔΟΕΑΠ και η τεράστια έκπτωση  στην φορολόγηση των καναλαρχών (που μερικοί εξ αυτών είναι και εφημεριδάδες), δεν εμπόδισε  τους βαρώνους των ΜΜΕ  να στραφούν  προσωπικά αλλά και μέσω της ένωσής τους εναντίον  του 2% υπερ του ΕΔΟΕΑΠ στο ΣΤΕ , καταδεικνύοντας  ότι την μόνη "διάσωση" που αναγνωρίζει αυτή  η μιντιακή εξουσία, είναι η επιστροφή  του  προηγούμενου καθεστώτος της ανομίας και διαπλοκής   που  τους εξασφάλιζε απόλυτη ασυλία, άπειρα θαλασσοδάνεια, υπερτιμολογημένα  δημόσια έργα και συμμετοχή  απο τα παρασκήνια  στην διακυβέρνηση της χώρας.

Αυτά  για να καταλαβαίνουμε πως  οι λύκοι  όσο κι αν τους  χαϊδέψεις  δεν γίνονται ποτέ χορτοφάγοι.
Ακολουθεί το ενδιαφέρον  ρεπορτάζ των  "Τυπολογιών":

Πακέτο, προ εκλογών, για τον Τύπο από τον Τσακαλώτο


Αλλαγή στάσης από το υπουργείο Οικονομικών για την ενίσχυση των εφημερίδων. 


Αν και μέχρι πρότινος η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ήταν αρνητική στη στήριξη των εφημερίδων, με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής να πιέζει προς αυτήν την κατεύθυνση, τα δεδομένα άλλαξαν. 


Αργά το βράδυ της Τετάρτης το υπουργείο Οικονομικών προανήγγειλε παρέμβαση υπέρ του έντυπου Τύπου σε συνεργασία με το

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

ΕΤΕΡ (Μέλος της ΠΟΣΠΕΡΤ):ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗ ΣΣΕ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Η ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΕΡ - ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ



Ανακοίνωση

Η Ε.Ι.Ι.Ρ.Α. στρουθοκαμηλίζει

Θυμηδία προκαλεί η κίνηση των ιδιοκτητών ραδιοφωνικών σταθμών της Ε.Ι.Ι.Ρ.Α. να κινηθούν κατά του Ελληνικού Δημοσίου. 

Συγκεκριμένα ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας να ακυρώσει την απόφαση της υπουργού Εργασίας κ. Αχτσιόγλου η οποία κηρύττει τη Σ.Σ.Ε. μεταξύ Ε.Τ.Ε.Ρ. και Ε.Ι.Ι.Ρ.Α. ως γενικώς υποχρεωτική. 

Είναι η δεύτερη φορά, μέσα σε λίγους μήνες, που καταφεύγουν οι ιδιοκτήτες των ραδιοφωνικών σταθμών στο ανώτατο διοικητικό δικαστήριο αφού πρόσφατα είχαν προσφύγει και εναντίον της εισφοράς 2% για τον Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. 

Αποδεικνύεται λοιπόν πως το ζητούμενο βρίσκεται στο

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

"ΕΦΥΓΕ" Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ ASH IN ART ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΤΟΥ ERTOPEN ΤΑΣΟΣ ΜΕΝΕΜΕΝΟΓΛΟΥ


«Έφυγε» ο φίλος και σύ­ντρο­φος Τάσος Με­νε­με­νό­γλου

Ο Τάσος Με­νε­με­νό­γλου έφυγε ξαφ­νι­κά την Πέμ­πτη 24/01/2019 από τη ζωή από οξύ καρ­δια­κό επει­σό­διο.

Ο Τάσος Με­νε­με­νό­γλου γεν­νή­θη­κε στην Αθήνα το 1966 από μι­κρα­σιά­τι­κη οι­κο­γέ­νεια και σπού­δα­σε

Στο πειθαρχικό ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ για τα «σύνορα Βόρειας και Νότιας Μακεδονίας» (Δεν είναι ο Στέλιος Νικητόπουλος όπως ...βιάστηκαν να διαδώσουν μερικοί)


Εισαγωγικό σχόλιο pospertblogspot  πριν την αναδημοσίευση του σχετικού άρθρου της ΕΦΣYN:

Για άλλη μια φορά  ο  συνάδελφος  δημοσιογράφος  της ΕΡΤ3 Στέλιος Νικητόπουλος έγινε στόχος  όχι  των στελεχών της ΝΔ (βλ. εδώ) ή των  ακροδεξιών  συμμοριών, αλλά μερικών  που  με αφορμή ένα  περιστατικό  στο οποίο  "πρωταγωνιστής" ήταν  κάποιος άλλος δημοσιογράφος της ΕΡΤ3, προσπάθησαν να διαδώσουν ότι είναι αυτός  που  θα περάσει πειθαρχικό, κατατάσσοντάς τον έτσι ηθελημένα ή άθελά τους  στους  "συνήθεις ύποπτους" που φταίνε για ότι  "κακό"  συμβαίνει.

Να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε  εκ μέρους της ΕΡΤ  καμία  αντίδραση, όταν  προχθές το στέλεχος  της ΝΔ  Θ. Γιάνναρος στοχοποίησε  τον συνάδελφο  Νικητόπουλο φροντίζοντας  μέσω των social media να του ...επισημάνει ότι σε λίγο θα ψάχνει για δουλειά και ότι η ιστορία στήνει στα 11 βήματα τους προδότες τύπου Μαδούρο και στους ντόπιους ή “αλλοδαπούς” φίλους του και πατάει τη σκανδάλη.

Ακολουθεί το άρθρο της ΕΦΣΥΝ:

Στο πειθαρχικό ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ για τα «σύνορα Βόρειας και Νότιας Μακεδονίας»

26.01.2019, 13:29
efsyn.gr

Αποστάσεις πήρε η ΕΡΤ από την αναφορά δημοσιογράφου σε «σύνορα Βόρειας και Νότιας Μακεδονίας» κατά τη διάρκεια ανταπόκρισης στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3 στις 23 Ιανουαρίου.

«Να συνδεθούμε με το τελωνείο Ευζώνων στα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ. Εκεί

Απεβίωσε η δημοσιογράφος Μένια Παπαδοπούλου

, σε ηλικία 74 ετών, μετά από μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο. Η Μένια Παπαδοπούλου ήταν η πρώτη γυναίκα διευθύντρια ειδήσεων της ΕΡΤ.

Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της εκφράζουν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ και η ΕΡΤ. «Η Μένια Παπαδοπούλου ήταν μία δραστήρια και πετυχημένη δημοσιογράφος, που εργάστηκε για πολλά χρόνια με

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Στέλεχος της ΝΔ απειλεί τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ3 Στέλιο Νικητοπουλο


dailythεss
Απειλές για τη θέση εργασίας του, αλλά και για τη ζωή του δέχτηκε ο δημοσιογράφος Στέλιος Νικητόπουλος από το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρο Γιάνναρο μέσω twitter.

Απαντώντας σε tweet του δημοσιογράφου της ΕΡΤ για τις τελευταίες εξελίξεις στη Βενεζουέλα, ο Θ. Γιάνναρος φρόντισε να του επισημάνει ότι «σε λίγο θα ψάχνει για δουλειά» και ότι η ιστορία στήνει στα 11 βήματα «τους προδότες τύπου Μαδούρο και στους ντόπιους ή “αλλοδαπούς” φίλους του» και πατάει τη σκανδάλη.

Ο Θεόδωρος Γιάνναρος, μέλος του τομέα Υγείας της ΝΔ, πρώην διοικητής του νοσοκομείου "Ελπίς" και αρθρογράφος του http://Capital.gr  με απειλεί ανοιχτά και δημόσια στο twitter.

Λήγει Η Θητεία Του Ειδικού Διαχειριστή ΕΡΤ, Χωρίς Συμψηφισμό Των Οφειλών!




Στο τέλος Απριλίου ολοκληρώνεται μία ακόμη θητεία του ειδικού διαχειριστή για τη λύση και εκκαθάριση της κρατικής εταιρείας ΕΡΤ ΑΕ, στην οποία έβαλε λουκέτο η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου τον Ιούνιο του 2013. Τέσσερα χρόνια μετά την ειδική εκκαθάριση, το έργο ολοκληρώνεται και τυπικά στις 29 Απριλίου, χωρίς ακόμη να έχει λυθεί το μείζον ζήτημα της πληρωμής των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους της παλιάς ΕΡΤ!

Η υπηρεσία του ειδικού διαχειριστή στο υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει να διαχειρίζεται τις δικαστικές αποφάσεις όσων προμηθευτών της παλιάς ΕΡΤ είχαν προσφύγει δικαστικά για την πληρωμή των χρεών της εταιρείας σε αυτούς. Και ενώ ολοκληρώνεται για τρίτη συνεχόμενη φορά η θητεία της ειδικής αυτής υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών, οι εργαζόμενοι της νυν ΕΡΤ δεν έχουν λάβει καμιά ειδοποίηση για την αποπληρωμή των χρεών από μισθούς.
πηγή:typologies.gr

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΕΡΤ-SPORTS

Μέχρι τις 25 Ιανουαρίου θέλει η διοίκηση της ΕΡΤ να βγάλει στον αέρα το νέο αθλητικό κανάλι ΕΡΤ Sports, που θα μεταδίδει τους αγώνες της SuperLeague και άλλα αθλητικά γεγονότα. Ο νέος σχεδιασμός, που θα υλοποιηθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου, προβλέπει

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ...ΔΕΞΙΑ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ



Στην σημερινή της ανακοίνωση η ΕΣΗΕΑ "...στηλιτεύει την συμπεριφορά του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη ο οποίος, προσερχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου στις 13-1-2019, υποχρέωσε συνάδελφο που τον φωτογράφησε με το κινητό της τηλέφωνο, στο πλαίσιο του ρεπορτάζ της για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, να σβήσει την φωτογραφία. Υπενθυμίζουμε ότι πολιτικό πρόσωπο σημαίνει, αναπόφευκτα, έκθεση στην δημοσιότητα.  Ενέργειες αυτού του είδους, αν μη τι άλλο, φανερώνουν έλλειψη ψυχραιμίας και αυταρχισμό, ανεπίτρεπτα και τα δυο προκειμένου περί πολιτικών προσώπων".
Όταν τον Σεπτέμβριο του 2015 στο studio 4  της ΕΡΤ  ο  καλεσμένος  σε εκπομπή βουλευτής της Ν.Δ  κ. Κεφαλογιάννης αφαιροούσε το κινητό απο συνάδελφό μας οπερατέρ επειδή τον είδε να μιλά  και νόμιζε  ότι τον  βιντεοσκοπούσε, και τον  απειλούσε  ότι  "δεν ξαναδεί το φώς της τηλεόρασης", δεν είδαμε  καμία  ΕΣΗΕΑ  να βγάζει  την παραμικρή ανακοίνωση.

Μην μας πουν ότι  τότε δεν μίλησαν  επειδή  ο  οπερατέρ  δεν ανήκει  στον κλάδο τους, διότι  θα τους υπενθυμίσουμε  ότι  ο συνδικαλισμός  δεν  ακολουθεί την ...δεοντολογία  μιας  συντεχνίας, αλλά  παλεύει   για το δίκιο των εργαζομένων  με όπλα την αλήθεια και τις αξίες  της δημοκρατίας.

Όταν  π.χ  η ΠΟΣΠΕΡΤ  βγάζει κατά καιρούς ανακοινώσεις  που στηλιτεύουν  τις  επιθέσεις  πολιτικών ή  βαρώνων των ΜΜΕ  εναντίον  της  ενημέρωσης και όταν  απολύονται ή απειλούνται με απόλυση δημοσιογράφοι  σε εφημερίδες και κανάλια, μπαίνουμε  άραγε σε  "ξένα χωράφια"  ή  απλά  κάνουμε το καθήκον μας  υπερασπιζόμενοι τον εργαζόμενο χωρίς να εξετάζουμε  αν είναι ή δεν είναι   στην ομοσπονδία.

Παραθέτουμε πιό κάτω  την ανακοίνωση  που είχε  βγάλει  τότε  η ΠΟΣΠΕΡΤ για  την επίθεση  που δέχτηκε  ο συνάδελφος  οπερατέρ  απο τον Κεφαλογιάννη:


Η ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο τον κ. Κεφαλογιάννη που επιτέθηκε βίαια εναντίον συναδέλφου εικονολήπτη, στη διακοπή της χθεσινής περιβόητης εκπομπής της ΕΡΤ που ήταν καλεσμένος εκπροσωπώντας τη Νέα Δημοκρατία και αφού του αφαίρεσε το κινητό τηλέφωνο, τον προπηλάκισε και τον απείλησε ότι «δεν θα ξαναδεί το φως της τηλεόρασης!!!!». Επικροτούμε τη στάση του συναδέλφου εικονολήπτη, του προσωπικού της ΕΡΤ που βρισκόταν στο στούντιο και έκαναν τη βάρδιά τους, καθώς και του παρουσιαστή, των συντελεστών, των καλεσμένων της εκπομπής (εξάρουμε τη στάση της κας. Κανέλλη επί του θέματος) που επέδειξαν νηφαλιότητα και εγκράτεια απέναντι στο νέο ήθος – ύφος της Νέας Δημοκρατίας που είναι το ίδιο αυταρχικό, προκλητικό, αντιεργατικό, φιλομνημονιακό και φασίζον, με το παλαιό.

Ο κ. Κεφαλογιάννης σε συνέχεια των δηλώσεων Μεϊμαράκη, Δένδια, Βούλτεψη, Άδωνι και λοιπών, βάζοντας επιπλέον και το προσωπικό του μίσος εναντίον των εργαζόμενων της ΕΡΤ, λόγω του ότι

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Η ΠΟΣΠΕΡΤ ΠΡΟΧΩΡΑ ΕΝΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΚΛΙΜΑ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΧΟΝΟΙΑΣ


                                                  
                                                      
                                                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                                              
  Αγία Παρασκευή    22/ 01 /2019


Η ΠΟΣΠΕΡΤ  ΠΡΟΧΩΡΑ  ΕΝΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ  -  ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΚΛΙΜΑ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΧΟΝΟΙΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ πιστή στις ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ της και του σχεδίου δράσης του Συνεδρίου της για διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων και την επαναφορά ΟΛΩΝ των κεκτημένων που υπήρχαν πριν το πραξικόπημα του μαύρου, κατάφερε μετά από πολλές και δύσκολες διαπραγματεύσεις και πιέσεις να γίνουν πραγματικότητα αρκετά. Μερικά είναι:
1. Η αναγνώριση μετά από 14 χρόνια ΟΛΗΣ της προϋπηρεσίας ΟΛΩΝ των συναδέλφων του Π.Δ 164/04.
(’Ήδη  πολλοί έχουν εισπράξει τα από 1/1/2018 αναδρομικώς οφειλόμενα και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα καταβληθούν και στους υπόλοιπους συμπεριλαμβανομένων των καλλιτεχνικών ειδικοτήτων.)
2. Η επαναφορά των 7.5 ωρών στο ωράριο εργασίας και η διευθέτηση των συμψηφιστικών ωραρίων στα κέντρα εκπομπής, ενώ στη νέα ΣΣΕ- ΓΚΠ θα καθορισθούν τα ωράρια όσων εργάζονται σε ειδικές συνθήκες.
3. Η καταβολή της μισθοδοσίας ανά δεκαπενθήμερο.
4. Επαναφορά ή βελτιώσεις που αφορούν άδειες τοκετού, τέκνων, εκπαιδευτικές ,αιμοδοτικές, ασθένειες κ.α., σε αργίες και άλλα πολλά που θα συμπεριληφθούν και στην υπό διαμόρφωση θεσμική ΣΣΕ.
5. Υπογραφή τριετούς επιχειρησιακής ΣΣΕ για το προσωπικό ασφαλείας μετά από ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δ.Σ της ΠΟΣΠΕΡΤ.
6. Καταφέραμε όχι μόνο να αποτρέψουμε την κατά 65% μείωση του εφάπαξ αλλά και να το αυξήσουμε.
7. Καταφέραμε να συγκρατήσουμε την επικουρική σύνταξη στα σημερινά επίπεδα με ευνοϊκό υπολογισμό., μαζί με τον σύλλογο Συνταξιούχων, καθώς και ένα πλήθος άλλων ενεργειών προς όφελος των εργαζομένων.
Την ώρα όμως που οι διαπραγματεύσεις για την ΣΣΕ βρίσκονται στην κορύφωσή τους και πριν κατατεθεί κείμενο ( που φυσικά στην τελική του μορφή θα περάσει από την κρίση των μελών της ομοσπονδίας μας), υπάρχουν μερικοί

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας:Δολοφονική η επίθεση «διαδηλωτών», στα πλαίσια του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό ζήτημα στο Σύνταγμα


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΔΣ της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας καταγγέλλει δολοφονική επίθεση «διαδηλωτών», στα πλαίσια του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό ζήτημα στο Σύνταγμα. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει μέσα από πλήρως διασταυρωμένες πληροφορίες, μια ομάδα μαυροντυμένων ατόμων με Ελληνικές σημαίες, που επιχείρησαν να ανέβουν στις σκάλες πέριξ του μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη για να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο της Βουλής, επιτέθηκαν σε πέντε φωτορεπόρτερ. Τα στοιχεία των συναδέλφων είναι στην διάθεση του ΔΣ αλλά δεν αναφέρονται στην παρούσα καταγγελία για ευνόητους λόγους.

Η επίθεση με ρόπαλα και με κατσαβίδι είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό

ΕΤΕΡ:Εκδικητική απόλυση τεχνικού στον «NEWS 24/7


Καταγγέλλουμε τη διοίκηση του ραδιοσταθμού «NEWS 24/7» για την αδικαιολόγητη, παράνομη και καταχρηστική απόλυση συναδέλφου μας τεχνικού, καθώς επίσης και για την άρνησή της να εφαρμόσει τους όρους της ΣΣΕ, μεταξύ της ΕΤΕΡ και της ΕΙΙΡΑ, ενώ έχει κηρυχθεί γενικώς υποχρεωτική πάνω από δύο μήνες με απόφαση της  Υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου. Φαίνεται πως η διοίκηση του Ομίλου Μάρη δεν έχει μάθει τίποτα, σχετικά με την

Ν.ΜΕΡΤΖΑΝΗΣ(ΕΝΤΕΤ. ΣΥΜΒ.ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΡΤ):ΝΤΑΡΑΒΕΡΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟΝ ΕΙΚΟΝΟΛΉΠΤΗ ΤΗΣ ΕΡΤ

Σε χώρο που έχει “νταραβέρια με την δικαιοσύνη” αποδίδει ο εντεταλμένος σύμβουλος ενημέρωσης της ΕΡΤ, Νίκος Μερτζάνης, την επίθεση σε βάρος εικονολήπτη της  εταιρείας. Σε ανάρτησή του στο twitter αναφέρει πως

Επιθέσεις σε πέντε δημοσιογράφους και συνεργείο της ΕΡΤ στο συλλαλητήριο


Επιθέσεις σε πέντε ρεπόρτερ (σύμφωνα με καταγγελία της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας) και σε συνεργείο της ΕΡΤ, σημειώθηκαν στη διάρκεια του συλλαλητηρίου κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Επίθεση δέχτηκε ο

Η ΕΡΤ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΒΑΡΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΙΚΟΝΟΛΗΠΤΗ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ



Επίθεση δέχτηκε συνεργείο της ΕΡΤ – Σοβαρός τραυματισμός εικονολήπτη

20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Βίαιη επίθεση από ακραία στοιχεία δέχτηκε συνεργείο της ΕΡΤ κατά τη διάρκεια του σημερινού συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό εικονολήπτη που εκείνη την ώρα κάλυπτε τα γεγονότα.

Η ΕΡΤ καταδικάζει απερίφραστα τη

ΠΟΣΠΕΡΤ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΙΚΟΝΟΛΗΠΤΗ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

                                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ                
                               Αγία Παρασκευή    20/ 1 /2019

Πρίν από λίγο, ακροδεξιοί τραμπούκοι επιτέθηκαν  απρόκλητα εναντίον  συνεργείου της ΕΡΤ, που κάλυπτε τη σημερινή  διαδήλωση από σημείο κοντά  στο ξενοδοχείο της Μ. Βρεττανίας, τραυματίζοντας στο πρόσωπο τον  εικονολήπτη  του συνεργείου του οποίου έσπασαν τα δόντια.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ καταδικάζει απερίφραστα  αυτήν  την  απρόκλητη  επίθεση των θρασύδειλων  ακροδεξιών τραμπούκων, όπως και κάθε επίθεση, απ΄όπου κι αν προέρχεται, εναντίον  εκείνων που μοχθούν  ώστε να είναι η δημόσια ραδιοτηλεόραση συνεπής  στην  ενημέρωση του πολίτη, όπως  της επιτάσσει το  Σύνταγμα, η συνείδηση και η αίσθηση  καθήκοντος  του κάθε εργαζόμενου στην ΕΡΤ.

Ελπίζουμε  ότι το ίδιο θα πράξουν  και τα κόμματα και ειδικά  εκείνα  που πρόσφατα ορθά καταδίκασαν την τρομοκρατική επίθεση  εναντίον  του ΣΚΑΪ ενώ ταυτόχρονα τόνιζαν το γεγονός  ότι δεν μπήκε βόμβα στην ΕΡΤ αφήνοντας αήθεις υπαινιγμούς.Είναι ευκαιρία  να δείξουν  σε όλους  πως  δεν  υπάρχει a la carte «ευαισθησία» σε ότι  στρέφεται εναντίον της  ενημέρωσης και πως  δεν  αδιαφορούν  όταν πρόκειται για επιθέσεις εναντίον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ Ο ΝΕΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΤ


Ο Παναγιώτης Τσούτσιας ορίστηκε με απόφαση του ΔΣ νέος γενικός διευθυντής Ραδιοφωνίας στην ΕΡΤ. Τη θέση του γενικού διευθυντή ενημέρωσης που κατείχε θα

Μία ανάσα πριν από την απεξάρτηση της ΕΡΤ από την Digea στις 2/2/2019 - Πραγματικότητα το ψηφιακό δίκτυο της ΕΡΤ!



Οι τεχνικοί της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, παρά τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, τα κατάφεραν. 

Το πλήρες ψηφιακό δίκτυο πομπών στα 156 σημεία της χώρας είναι έτοιμο να τεθεί σε λειτουργία από τις 2 Φεβρουαρίου 2019, βάζοντας έτσι τέλος στη συνεργασία της ΕΡΤ με τον ιδιώτη πάροχο της Digea. 

Τρεισήμισι χρόνια μετά την επάνοδο του σήματος της ΕΡΤ και πεντέμισι χρόνια μετά τη βίαιη ανακοπή της τεχνολογικής εξέλιξης για τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα από το «μαύρο» της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, η ΕΡΤ μπορεί πλέον να λειτουργήσει το δικό της ψηφιακό δίκτυο στις δύο ψηφιακές συχνότητες-πλατφόρμες που διαθέτει εκ του νόμου.

Η πρώτη πλατφόρμα, στην οποία περιλαμβάνονται τα σήματα των κεντρικών καναλιών της ΕΡΤ (ΕΡΤ1, ΕΡΤ 2, ΕΡΤ3, Βουλή TV, ERT Sport και ERT HD), καλύπτει όλη τη χώρα από το δίκτυο των ψηφιακών πομπών της ΕΡΤ σε μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό της Digea, καθώς η ΕΡΤ έχει εκτεταμένο δίκτυο αναμεταδοτών σε λειτουργία. Η δεύτερη ψηφιακή πλατφόρμα, στην οποία

ΥΠΟΙΚ: ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΗ Η ΕΡΤ ΤΟ ΕΝΝΙΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2018


Θετική η πορεία της ΕΡΤ και στο εννιάμηνο του 2018. 

Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών στην κατηγορία των ΔΕΚΟ, στην οποία υπάγεται η ΕΡΤ, ως τμήμα της γενικής διακυβέρνησης, δείχνουν πως τα έσοδα ανήλθαν σε 152.208.361 ευρώ, ενώ τα έξοδα ήταν

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Θαύμα !!! Στον ΣΚΑΪ η απεργία έσπασε από μόνη της !!!Στην ΕΣΗΕΑ περί άλλων τυρβάζουν...


Συζήτηση περί εργασιακών στο σημερινό ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και δεν καταφέραμε να μάθουμε ποιος τελικά έλαβε την απόφαση να σπάσει η απεργία στο ΣΚΑΪ. 

Τα γεγονότα είναι γνωστά, την Κυριακή η ΕΣΗΕΑ κάλεσε σε έκτακτο ΔΣ και νέα συνέλευση των εργαζομένων του ΣΚΑΪ επειδή υπήρξαν πολιτικές εξελίξεις (παραίτηση Καμμένου).

Κάτι που ήταν γνωστό ήδη από το Σάββατο όταν με αγωνία οι εργαζόμενοι στη συνέλευσή τους στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ ζητούσαν να μην ανοίξει ούτε για πέντε λεπτά ο ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας.

Επειδή όμως κάποιοι άλλοι (ενεργούμενα Αλαφούζου - όπως χαρακτηρίζονται πολλές φορές) ζητούσαν να βγει δελτίο ειδήσεων και φυσικά να σταματήσει η απεργιακή κινητοποίηση, ορισμένα μέλη του ΔΣ φρόντισαν να τους διευκολύνουν! Χωρίς απόφαση ΔΣ, όσοι εργαζόμενοι βρέθηκαν την Κυριακή στην ΕΣΗΕΑ στη συνέλευση, "αποφάσισαν" -υπό καθεστώς αφόρητης πίεσης εντός αίθουσας και τρομοκράτησης εκτός- να συμφωνήσουν με τους "πρόθυμους" της ακύρωσης της 6ωρης στάσης εργασίας τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου.

Ως εκπρόσωπος τους σχήματος της "Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή" κατήγγειλα τη μεθόδευση με γραπτή δήλωση την Κυριακή. Στο ΔΣ σήμερα άκουσα έκπληκτη πως

Συγγενής του Μητσοτάκη ο χουντικός Σπαντιδάκης (Θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αναφορά του στον χουντικό Γρηγόρη Σπαντιδάκη κατά την ομιλία του στη Βουλή)



(αναδημ. απο το koutipandoras.gr )

Θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αναφορά του στον χουντικό Γρηγόρη Σπαντιδάκη κατά την ομιλία του στη Βουλή για να εξυπηρετήσει το νέο αφήγημα της αντιπολίτευσης. Ιδιαίτερα τη στιγμή που εξαπολύει επίθεση στους δημοκρατικούς θεσμούς και τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας σε καιρό Δημοκρατίας, ενώ το πρόσωπο με το οποίο συνέκρινε τον νέο υπουργό Άμυνας ανήκει στην οικογένειά του.

Προσβολή απέναντι στις Ένοπλες Δυνάμεις η σύγκριση Αποστολάκη - Σπαντιδάκη

Ο Γρηγόρης Σπαντιδάκης που ορκίστηκε Υπουργός Άμυνας στη δικτατορία το 1967 ήταν συγγενής της οικογένειας Μητσοτάκη, κι έτσι λοιπόν, όπως αναφέρεται ιστορικά, επελέγη ως επικεφαλής τότε σε αρχηγό του ΓΕΣ (αντικαθιστώντας τον Γεννηματά), μετά την Αποστασία.

Όπως αναφέρεται, μάλιστα, ήταν άνδρας της ξαδέλφης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Ελευθερίας Σπαντιδάκη.

Καθόλου τυχαία, η κυβέρνηση Στεφανόπουλου (επίσης αποστατών) που ακολούθησε την κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου, όπου συμμετέχει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, τοποθέτησε τον Γρηγόρη Σπαντιδάκη ως Αρχηγό του Στρατού.

Ανατρέχοντας στον Τύπο της εποχής βρίσκουμε πως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εγκρίνει και αυτός την τοποθέτηση του συγγενούς του ως αρχηγό του ΓΕΣ. Όπως αναφέρουν μάλιστα τα δημοσιεύματα της εποχής, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και στη συνέχεια και ο Γρηγόρης Σπαντιδάκης κινούν τα νήματα ώστε να απαλλαγεί ο Στρατός από τα δημοκρατικά στοιχεία:

«Εις ευρείας μεταβολάς εις την ανωτάτην ηγεσίαν των ενόπλων δυνάμεων αναμένεται ότι θα προβή το Ανώτατον Συμβούλιον Εθνικής Αμύνης (…), υπό την προεδρίαν του

Οι Πρετεντέρηδες δίνουν γραμμή στον Μητσοτάκη;


(αναδημ. απο το zoornalistas.com)

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στη Βουλή η επίθεση του Κυρ. Μητσοτάκη στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Αποστολάκη (ορκίστηκε χθες υπουργός Αμυνας), τον οποίο συνέκρινε με τον χουντικό Σπαντιδάκη.

Προφανώς ο πρόεδρος της ΝΔ «πήρε γραμμή» από σχετικό άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη στα «Νέα»

Ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να ανακαλέσει επισημαίνοντας ότι

"Τυπολογίες":Ο Π. Τσούτσιας επικρατέστερος για την ΕΡΑ

Ο Παναγιώτης Τσούτσιας είναι ο επικρατέστερος για τη θέση του γενικού διευθυντή της ΕΡΑ, η οποία δεν έχει καλυφθεί εδώ και μήνες. Μέχρι σήμερα διατηρεί τη θέση του γενικού διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ. Γίνεται προσπάθεια να καλυφθεί η συγκεκριμένη θέση από πρόσωπο εκτός εταιρείας.

πηγη:typologies.gr

Μέτωπο για την Ανατροπή:Αλληλεγγύη στους μαχόμενους εκπαιδευτικούς Η ΕΡΤ ανήκει στον λαό, όχι στην κυβέρνηση

Αλληλεγγύη στους μαχόμενους εκπαιδευτικούς
Η ΕΡΤ ανήκει στον λαό, όχι στην κυβέρνηση


Ως εργαζόμενοι στα ΜΜΕ αισθανόμαστε και δηλώνουμε αλληλέγγυοι με τον δίκαιο αγώνα των χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, των δικών μας δασκάλων, αλλά και των παιδιών μας. Των εκπαιδευτικών που τούτες τις ημέρες βρίσκονται στους δρόμους, διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα στη σταθερή και αξιοπρεπή δουλειά, για να μην υψωθούν ακόμη πιο ψηλά τα ταξικά Τείχη των κάθε λογής «αξιολογήσεων» και «προσοντολογίων». 

Θα αγωνιστούμε ώστε η φωνή τους να φτάσει παντού, μέσα από εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις και Διαδίκτυο. Απαιτούμε δε ειδικά από την ΕΡΤ να

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

H ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΧΡΙΣΤΑΚΑΚΗ (ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΡΤ) ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ "ΚΑΤΑΛΗΨΙΩΝ" ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ "ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ" - "ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ" ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ

(απο τη σελίδα της Αλεξάνδρας Χριστακάκη στο facebook)

Πριν από λίγο τελείωσε ο ακτιβισμός εκπαιδευτικών στην Ερτ, οι οποίοι κατήγγειλαν της Δημόσια Τηλεόραση ότι δεν πρόβαλε τα αιτήματα τους,ούτε και την καταστολή και την βία κατά την διάρκεια της πανελλαδικης κινητοποίησης τους την Παρασκευή. Επειδή λοιπόν έχω την ευθύνη του ρεπορταζ στην ΕΡΤ αισθάνομαι την ανάγκη να απαντήσω στα όσα-αδίκως- μας χρέωσαν οι εκπαιδευτικοί που ήταν παρόντες στο Ραδιομεγάρο..

Πρωτον. Στις 11/1/2018 η Ετ1 στο δελτίο στις 3 το μεσημέρι είχε ζωντανή σύνδεση από την συμβολή των οδών Ηρώδου του Αττικού και Βασιλίσσης Σοφίας, όπου κλούβες των ΜΑΤ, δεν επέτρεπαν τους διαδηλωτές να φθάσουν στο Μέγαρο Μαξιμου. Η συναδελφος Ελίνα Κολύβα, σε απευθείας σύνδεση έδειχνε το ασθενοφόρο που

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΓΟΛΕΠΤΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ


Η ΕΡΤ, η ελληνική δημόσια τηλεόραση, από δημοκρατικό καθήκον και από καθήκον ελεύθερης και πλουραλιστικής ενημέρωσης, προβάλλει πάντοτε τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και τις κινητοποιήσεις τους. Η  ΕΡΤ πρόβαλε στις 11.1.2019, ζωντανά, την πορεία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών από τα Προπύλαια, και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ 1 πρόβαλε βίντεο με τα αιτήματα και τις διαμαρτυρίες τους και ρεπορτάζ από την πορεία τους. Το ίδιο βίντεο προβλήθηκε και στα κεντρικά δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ 2 και της ΕΡΤ 3.

Σήμερα, κατά την διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ εισέβαλε ομάδα εκπαιδευτικών με σκοπό να καταλάβει το στούντιο και να