Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

O ΝΙΚΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ (ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΔΕΗ - ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ) ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ Η ΔΕΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ 5,5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Φωτόπουλος Νίκος
Μέλος Δ.Σ. ΔΕΗ Α.Ε.
Εκπρόσωπος των Εργαζομένων                                                      28/2/2019




ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ



ΝΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ 5,5 ΔΙΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ
(2η ανακοίνωση από σύνολο 3 αλληλένδετων ανακοινώσεων)

Συναδέλφισσες, -φοι,
Η επιχείρηση δεν έφτασε σε αυτή τη δεινή οικονομική θέση μόνο… «γιατί δεν πληρώνουν οι καταναλωτές», όπως ισχυρίζονται κάποιοι είτε από άγνοια είτε γιατί θέλουν να κρύψουν τις άλλες αιτίες.
Η σημαντικότερη αιτία που οδήγησε την επιχείρηση σε οικονομικό αδιέξοδο ήταν το γεγονός ότι Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΤΗ ΔΕΗ ΣΕ «ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΑ» ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ.
Η πολιτεία, όχι μόνο με την ανοχή αλλά και τη συμμετοχή της, βοήθησε να αναπτυχθούν και να εκτελεστούν μια σειρά από απίστευτα σκάνδαλα σε βάρος της επιχείρησης, τα οποία φυσικό επόμενο ήταν ότι θα την οδηγούσαν εδώ που την οδήγησαν.
Σκάνδαλα δις € που συνιστούν οικονομικά εγκλήματα.


Συναδέλφισσες, -φοι,
Απαριθμήστε και αθροίστε δις € για να δείτε πως η επιχείρηση έφτασε σε αυτό το δυσάρεστο, για όλους μας, σημείο και που πήγαν τα 5,5 δις που πήραν από τις τσέπες μας.
Σταχυολόγησα και παραθέτω τα σημαντικότερα.

Πώς να μην φτάσει η επιχείρηση ως εδώ,
1)     Όταν

Η ΕΤΕΡ ΖΗΤΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΡ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ "ΠΤΩΧΟ" ΓΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ FM ΑΛΛΑ "ΠΛΟΥΣΙΟ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΦΑΝΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ




Αθήνα, Τετάρτη 27η Φεβρουαρίου 2019
Από:  Διοικητικό Συμβούλιο.
Προς: Τον Πρόεδρο και τα μέλη Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Θέμα: Αίτημα επείγουσας ακρόασης

Αξιότιμες κυρίες και αξιότιμοι κύριοι,
Όπως γνωρίζετε η εταιρεία «ALTER EGO Μ.Μ.Ε. Α.Ε.» είναι μεγαλομέτοχος της εταιρείας «ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΒΗΜΑ FM Α.Ε.», η οποία κατείχε την άδεια λειτουργίας του ραδιοσταθμού «Βήμα FM 99.5». Με την από 19/6/2018 απόφασή σας (64/2018) η ραδιοφωνική συχνότητα που εξέπεμπε ο προαναφερόμενος ραδιοσταθμός επέστρεψε στο Ελληνικό Κράτος.

Η θέση της Ε.Τ.Ε.Ρ. είναι πως αποκλειστική υπεύθυνη για το γεγονός της αφαίρεσης της συχνότητας είναι η «ALTER EGO Μ.Μ.Ε. Α.Ε.» και επιβεβαιώνεται με τη δικαστική απόφαση 542/2019 του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Η ίδια εταιρεία ζητά τώρα από την Αρχή σας να αποκτήσει μία από τις δύο εναπομείνασες τηλεοπτικές άδειες πανελλήνιας εμβέλειας. Με αφορμή και λόγω  της σοβαρότητας των παραπάνω,

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Χρηματοδότηση ΕΣΠΑ για την ενεργειακή αναβάθμιση του Ραδιομεγάρου


Εισαγωγικό σχόλιο απο το γραφείο τύπου της ΠΟΣΠΕΡΤ
Συγχαρητήρια στη  προϊσταμένη της διεύθυνσης εταιρικής ανάπτυξης και ελέγχου διαδικασιών  συνάδελφο Νανά Μπέτση, που κοπίασε ώστε όλα να γίνουν όπως πρέπει και στον χρόνο τους και έτσι να ευδοκιμήσει αυτή η σημαντική για την ΕΡΤ  έγκριση  χρηματοδότησης  απο τα ΕΣΠΑ.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (γραφείο τύπου ΕΡΤ)
Προ των πυλών βρίσκεται η ενεργειακή αναβάθμιση του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, καθώς η αρμόδια Γραμματεία ΕΤΠΑ/ΕΣΠΑ του Υπουργείου Οικονομικών εξέδωσε την απόφαση για την έκδοση αυτής της πρόσκλησης, χρηματοδοτώντας στο απόλυτο τις αναγκαίες -εδώ και αρκετά χρόνια – παρεμβάσεις, στις κτιριακές εγκαταστάσεις της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης
Η ΕΡΤ Α.Ε. μέσω της Διεύθυνσης Εταιρικής Ανάπτυξης & Ελέγχου Διαδικασιών της στόχευσε  στη χρηματοδότηση του έργου μέσω ΕΣΠΑ.
Η εξέλιξη αυτή προβλέπει την ανακαίνιση και την συντήρησή του κτιρίου, που κατασκευάστηκε τη διετία 1968-1969, με σκοπό τη

ΠΟΣΠΕΡΤ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ - ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»


                         



                                                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ     
                          Αγία Παρασκευή   27/ 2 /2019

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ  ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ - ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»

Συμπαραστεκόμαστε στον  αγώνα  του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργαζομένων στο φυσικό αέριο, που

Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ - ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ Ν. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΟΒΟΛΙΣΙΑΝΟΣ ΤΑ ΛΕΕΙ "ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ" : ΠΟΙΟΙ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ...ΑΠΛΗ "ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ"

Απο τη σελίδα  του Aggelos Provolisianos στο facebook

Για να καταλάβετε τι έγινε σήμερα:

Στη δίκη του Νίκου Γεωργιάδη δεν υπήρχε πολιτική αγωγή, μόνο συνήγοροι υπεράσπισης. 

Παρόλο που υπήρχε πλούσιο υλικό από την εμπλοκή του κατηγορουμένου στο κύκλωμα trafficking (σ.σ. η μολδαβική Αστυνομία είχε «παγιδεύσει» το σπίτι του και παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές του συνομιλίες), ποτέ δεν ζητήθηκε δικαστική συνδρομή από τις μολδαβικές Αρχές. 

Τα τρία θύματα του καταδικασμένου -πλέον- στελέχους της ΝΔ δεν ήρθαν από τη Μολδαβία να καταθέσουν, με τη δικηγόρο τους -που ήταν εξίσου μάρτυρας στη δίκη- να μας ενημερώνει ότι δεν τις επιδόθηκαν οι κλήσεις. 

Βλέπαμε στοιχεία, καταθέσεις ή δικόγραφα που είχαμε προσκομίσει είτε να μη λαμβάνονται υπόψη, είτε να

Η δημοσιογραφία του κουτόχορτου

(αναδ. άρθρου του Γιώργου  Τούλα στο parallaximag.gr  στις 26/2/2019)

Η είδηση μεταδόθηκε από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων στις 18:21. Άλλοι την είχαν και νωρίτερα. Έχουν περάσει τρεις ολόκληρες ώρες από τη στιγμή που αναρτήθηκε στη σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ. 
Η είδηση λέει το εξής: 
Ποινή φυλάκισης 28 μηνών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον πρώην βουλευτή Νίκο Γεωργιάδη για υπόθεση κυκλώματος παιδεραστίας που είχε αποκαλυφθεί πριν περίπου εννιά χρόνια στην Μολδαβία, όπου ο καταδικασθείς υπηρετούσε σε θέση του ΟΗΕ.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κ. Γεωργιάδη για την κατηγορία της ασέλγειας κατά ανηλίκου άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής κατ΄ εξακολούθηση και κατά συρροή επιβάλλοντας του ποινή κατά συγχώνευση, καθώς η κατηγορία αφορά τρία ανήλικα παιδιά. Του επιβλήθηκε επιπλέον συνολική χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ. 

Δεν θα σχολιάσω εδώ την ποινή, που αγγίζει τα όρια του χαϊδέματος. 

Δεν θα σχολιάσω επίσης τα λεγόμενα του κατηγορούμενου τέως βουλευτή της Ν.Δ. και στενού συνεργάτη του προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη στο δικαστήριο πως εκείνος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, του ζήτησε να καθίσει πίσω για δυο, τρεις μήνες και να φύγει από το προσκήνιο ως εμφανής επικοινωνιακός του σύμβουλος, μέχρι «να σκάσει και να καθίσει» το θέμα.

 Δεν θα σχολιάσω επίσης το ότι στο δικαστήριο ως μάρτυρας υπεράσπισης του καταδικασθέντος βρέθηκε η βουλευτής της Ν.Δ. Μισέλ Ασημακοπούλου που δήλωσε

Ο ΚΥΡ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ (ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ) ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΕΠΟΥΣΙΩΔΗ , ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ


Λίγες ημέρες  μετά τη δημοσίευση στο blog της ΠΟΣΠΕΡΤ  ανάρτησης με τίτλο:  "ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΙΝΕΙ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΡΝΑΕΙ" - 278.000 ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ, ο  ΕΔΟΕΑΠ   δημοσίευσε μια "απάντηση"  στην οποία  επισημαίνει  ένα τρισμέγιστο  λάθος στην "ανακοίνωσή" μας (δεν  ήταν ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ αλλά  ανάρτηση με σχόλια και εκτιμήσεις  πάνω στο περιεχόμενο  σχετικού  άρθρου  που δημοσιεύθηκε  στις  "Τυπολογίες").

Ποιό ήταν το  "τρισμέγιστο λάθος" μας; 

Oτι αναφερθήκαμε  σε αυτά  τα ποσά  θεωρώντας  ότι είναι μέρη  του αποθεματικού  του  ΕΔΟΕΑΠ .

Πράγματι  κάναμε  λάθος, διότι  ξεχάσαμε να βάλουμε  το "έπρεπε"  ώστε  να αντιληφθεί  ο κόσμος,   ότι αυτά  τα χρήματα αντί  να πηγαίνουν  σαν  νόμιμα θεσμοθετημένα έσοδα  της ΕΣΗΕΑ  και των άλλων  "ιδρυτικών" δημοσιογραφικών  ενώσεων, έπρεπε να παραμένουν  στα ταμεία  του οργανισμού  που  κινδυνεύει και να αποδίδονται  σαν  υπηρεσίες και παροχές  στους  ασφαλισμένους.

Αντί λοιπόν  ο κυρ Σταύρος  του ΕΔΟΕΑΠ και  της ΕΣΗΕΑ  να  μας ...απαντά  για  το πως "έσταξε η ουρά του γαϊδάρου στο πηγάδι", ας λύσει τη σιωπή του κι ας μας απαντήσει  σε όλα  αυτά  που

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Ένοχος ο Νίκος Γεωργιάδης για την υπόθεση παιδεραστίας - Μαξίμου: Η καταδίκη του Νίκου Γεωργιάδη έδειξε την αριστεία του κ. Μητσοτάκη σε όλο το μεγαλείο της


(αναδημ. απο koutipandoras.gr)

Ένοχο κατά πλειοψηφία έκρινε τον Νίκο Γεωργίαδη μετά και την καταδικαστική πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας. Το Δικαστήριο που δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 28 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ.
Νωρίτερα ο Εισαγγελέας είχε δηλώσει: Προτείνω την ενοχή του κατηγορουμένου για την κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής.

Παρών στη δίκη ήταν και ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Ο εισαγγελέας της Έδρας αφού διάβασε το κατηγορητήριο, κατέρριψε κατά την πρότασή του όλη την υπερασπιστική του γραμμή του Νίκου Γεωργιάδη. 

Αναφέρθηκε στη δημοσιογραφική έρευνα του περιοδικού Hot Doc στην οποία υπήρχαν επώνυμες καταθέσεις και στοιχεία για την εμπλοκή του ονόματος του Νίκου Γεωργιάδη σε μεγάλη υπόθεση τράφικινγκ και κυκλώματος παιδεραστίας – παιδοφιλίας.

Κατέρριψε πως το δημοσίευμα, όπως υποστήριζε η πλευρά του κατηγορουμένου, έγινε προκειμένου να χτυπηθεί πολιτικά τόσο ο ίδιος όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, νεοκλεγείς τότε αρχηγός της ΝΔ το 2016.

Ειδικότερα, το κατέρριψε λέγοντας πως

ΠΟΣΠΕΡΤ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ Χ.Α ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ -ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ - ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 27/2/2019 (16.00 - 17.00)


                         
                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                     
Αγ. Παρασκευή  26/2/2019
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  THΝ ΤΕΤΑΡΤΗ  27/2/2019 ΑΠΟ ΤΙΣ 16.00 ΕΩΣ ΤΙΣ 17.00.
  ΟΧΙ   
ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΧΑΣΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΗΣ Χ.Α ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ
ΝΑΙ 
      ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ  ΤΗΣ  ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ

Αυτοί που με δημόσιες δηλώσεις τους  ταυτίζονται «λόγω και έργω»  με τα SA, τα SS και  κάθε άλλο  κομμάτι του ναζιστικού απόπατου της ιστορίας, αυτοί που δημόσια  απειλούν κάθε  δημοκράτη  προειδοποιώντας ότι τα τάγματα εφόδου τους «ακονίζουν  τις ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια», αυτοί  που  μιλούν για  τον δολοφόνο του Π.Φύσσα  λέγοντας

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

«Πλιάτσικο» στις αποζημιώσεις των εργαζομένων του ΔΟΛ ετοιμάζονται να κάνουν οι τράπεζες

Καταγγελία: «Πλιάτσικο» στις αποζημιώσεις των εργαζομένων του ΔΟΛ
25/02/2019

«Πλιάτσικο» στις αποζημιώσεις των εργαζομένων του ΔΟΛ ετοιμάζονται να κάνουν οι τράπεζες, οι οποίες μέσω του Ειδικού Διαχειριστή του ΔΟΛ (Grant Thornton και Δικηγορική Εταιρεία Ανδρέας Αγγελίδης και Συνεργάτες),  διαμηνύουν πλέον ανοιχτά ότι θα κάνουν ανακοπές στον πίνακα κατάταξης των αναγγελθέντων δανειστών που έκρινε εκτελεστό η ειδική εισηγήτρια του Πρωτοδικείου Αθηνών, κ. Νίκη Αστερή.

Μάλιστα, οι τράπεζες αναγγέλουν απροκάλυπτα ότι

ΕΤΕΡ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΚΑ , ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΝΑ ΞΕΣΚΕΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΜΕΣΩ ...ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ

Ανακοίνωση
Ο εφοπλιστής που ζητούσε επίμονα να πτωχεύσει και οι εργαζόμενοι του τον προστάτευσαν

Ακόμα δεν καταλάγιασε ο αχός της απόφασης 542/2019 του Πρωτοδικείου Αθηνών, σχετικά με την προσπάθεια του Μαρινάκη να πτωχεύσει το «ΒΗΜΑ FM».

Δικαιωθήκαμε για τη στάση μας, κοντά στα δύο χρόνια τώρα, πως ο «ΒΗΜΑ FM» και οι εργαζόμενοί του έχουν πέσει θύματα μπαταχτσήδων, που δόλια προσπαθούν να αποφύγουν τις ευθύνες τους.

Θέλουμε εδώ να ευχαριστήσουμε από την καρδιά μας τον Πρόεδρο του ΕΚΑ Γιώργο Μυλωνά, τον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη και βέβαια το δικηγόρο μας Δημήτρη Καραμήτσα και όλους τους συναδέλφους όσοι στάθηκαν αλληλέγγυοι σε αυτή την προσπάθεια μας.

Το θέμα τώρα δεν είναι πως θα κινηθεί ο Μαρινάκης, αλλά το ΕΣΡ.

 Θα του δώσει τηλεοπτική άδεια; Είναι μόνο θέμα

Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΙΚΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Φωτόπουλος Νίκος
Μέλος Δ.Σ. ΔΕΗ Α.Ε.
Εκπρόσωπος των Εργαζομένων 25/2/2019



ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΕΓΚΥΜΟΝΕΙ ΤΙΘΕΝΤΑΙ 3 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Δημοσιογράφοι, αυτοί οι άξιοι!


Ο Γιάννης Λοβέρδος ζητάει να βαθμολογηθεί το συγκεκριμένο μαθητικό γραπτό με δέκα με τόνο

(άρθρο της Άντας Ψαρρα στην ΕφΣυν)
Δημοσιογράφοι, αυτοί οι άξιοι!
Αντα Ψαρρά

Ο Γιάννης Λοβέρδος, «συναγωνιστής» των Πρετεντέρη, Πορτοσάλτε, Οικονόμου, Αυτιά και τόσων άλλων στις «γαλάζιες» επάλξεις του αντι-ΣΥΡΙΖΑ αγώνα, έκανε το μεγάλο άλμα προς τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που λαμβάνει -κατά δήλωσή του- όλες του τις αποφάσεις με πρωταρχικό κριτήριο τα τρία Α (Αξιοκρατία, Αριστεία, Αξιοπιστία), αποφάσισε να εντάξει στα περιζήτητα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. τον πρωταθλητή των fake news κ. Γιάννη Λοβέρδο, που

"ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΙΝΕΙ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΡΝΑΕΙ" - 278.000 ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ


Όπως διαβάσαμε*, ο  ΕΔΟΕΑΠ  στον οποίο ανήκουμε πλέον  όλοι όσοι εργαζόμαστε στα ΜΜΕ, αυτός  ο οργανισμός  που  διοικείται με το  "αζημίωτο"  απο  τους  "συστρατευμένους ("αριστερούς") στην κοινή αντίληψη (με τη δεξιά)", αποφάσισε να εκταμιεύσει  αρχικά  το ποσό των  278.000 ευρώ το  οποίο προέρχεται  απο την είσπραξη  του αγγελιόσημου πριν αυτό καταργηθεί και το οποίο θα  οδεύσει  προς  τα ταμεία  της ΕΣΗΕΑ, που  σύμφωνα  με τις δημοσιευμένες καταγγελίες  είναι σχεδόν άδεια. 

Αξίζει να  τονισθεί, ότι

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Τα δάνεια όλων των βουλευτών – Ποιοι πήραν και ποιοι χρωστούν τα περισσότερα


Τα νούμερα προκαλούν ιλίγγους, αλλά και ερωτηματικά...

  • Ποιος βουλευτής έχει πάρει τα περισσότερα δάνεια;
  • Ποιος βουλευτής χρωστάει περισσότερα χρήματα;
  • Πόσοι βουλευτές έχουν πάρει δάνειο;
  • Οι βουλευτές ποιου κόμματος χρωστάνε τα περισσότερα χρήματα;
  • Ποιο είναι το συνολικό οφειλόμενο ποσό από τα δάνεια των βουλευτών;
  • Έχουν πάρει δάνεια οι αρχηγοί των κομμάτων;
Μανώλης Καλουδάς – Αποστόλης Κρέτσης ( altsantiri.gr )
Την ώρα  το ζήτημα της δανειοδότησης των βουλευτών βρίσκεται στο επίκεντρο του γραπτού και ηλεκτρονικού Τύπου, μετά και το δάνειο του Παύλου Πολάκη και των όσων ακολούθησαν, έχει μεγάλο ενδιαφέρον η συνολική καταγραφή των δανείων των όλων βουλευτών, όπως αυτά αποτυπώνονται στις δηλώσεις Περουσιακής Κατάστασης που έχουν κατατεθεί στις κατά τόπους εφορίες και οι οποίες φιλοξενούνται στο site της Βουλής.
Τα ποσά προκαλούν σε πολλές περιπτώσεις ιλίγγους, αλλά και ερωτηματικά, αφού αρκετές δανειοδοτήσεις έγιναν εν καιρώ κρίσης (από το 2010 και μετά), όταν δηλαδή οι τράπεζες έδιναν χρήματα στον κόσμο με το «σταγονόμετρο».
Αν τα δάνεια των κομμάτων ήταν και παραμένουν ένα τεράστιο κεφάλαιο προς διερεύνηση, το οποίο υπενθυμίζουμε πέρασε από το «μικροσκόπιο» της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, ένα ακόμη σημαντικό κεφάλαιο είναι τα δάνεια των βουλευτών ως φυσικά πρόσωπα και οι προϋποθέσεις και οι όροι χορήγησής τους.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες έτους 2016 (χρήση 2015) των βουλευτών, τις οποίες

Αύριο η τελευταία ημέρα για την online «Επικαιροποίηση Στοιχείων Ασφαλισμένου» στον ΕΔΟΕΑΠ

Τελευταία ημέρα η αυριανή για την online «Επικαιροποίηση Στοιχείων Ασφαλισμένου», που γίνεται από τον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφαλίσεως και Περιθάλψεως (ΕΔΟΕΑΠ).

Η διαδικασία αφορά μόνο στα άμεσα μέλη, εν ενεργεία και συνταξιούχους, παλαιούς και νέους. Δηλαδή καλούνται να ελέγξουν  ή να προσθέσουν τα στοιχεία τους μόνον οι κύριοι ασφαλισμένοι (άμεσα μέλη) και όχι τα έμμεσα μέλη ή οι δικαιοδόχοι.

Υπενθυμίζεται ότι

Ο Βασιλιάς των Fake News στα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Στον φυσικό του χώρο βρίσκεται πλέον ο φερόμενος ως δημοσιογράφος Γιάννης Λοβέρδος, ο οποίος, όπως ανακοινώθηκε, θα «κοσμεί» τα ψηφοδέλτια της ΝΔ στη Β' Αθήνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάννης Λοβέρδος συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή όπου «έκλεισε» το ραντεβού. 
Αντί βιογραφικού, αφιερώνουμε στον νέο αστέρα της ΝΔ ένα μικρό ποτπουρί από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του στον τομέα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, στον οποίο ειδικεύεται:

Τα Μέσα, η τρομοκρατία και ο νεοφιλελευθερισμός

Τα Μέσα, η τρομοκρατία και ο νεοφιλελευθερισμός

Γράφει ο Θανάσης Μπαντές (eranistis.net/wordpress )

Το να υποστηρίζει κανείς ότι τα ΜΜΕ αποτελούν ξεκάθαρο πολιτικό παράγοντα, ικανό να διαμορφώσει το εκλογικό αποτέλεσμα σε μια δημοκρατία, είναι πια τόσο κοινότοπο, που τείνει στο περιττό. 
Ο Tzvetan Todorov στο βιβλίο «Οι εσωτερικοί εχθροί της δημοκρατίας» παραθέτει ένα πολύ κατατοπιστικό παράδειγμα σχετικά με την εφημερίδα News of the World η οποία ανήκει «στην αυτοκρατορία των ΜΜΕ του Ρούππερτ Μέρντοχ»:

"ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΚΑΙΡΩΝ": ΑΠΟ ΤΟ "ΡΕΠΟΡΤΑΖ" - ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ VODAFONE ΣΤΗΝ "ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ" ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΛΗΨΗ 100.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΑΤΜ (VIDEO)


Επειδή  πολύς λόγος έγινε για  την "δημοσιογραφική επιτυχία" του γνωστού  ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ, ο οποίος  μας ...αποκάλυψε  πως  ο απλός  πολίτης που δεν είναι υπουργός , δεν μπορεί  να κάνει ανάληψη 100.000  απο το ΑΤΜ  μιας τράπεζας, θέλουμε να  θυμήσουμε  στον κόσμο μια ακόμα επιτυχία του ίδιου, τότε που η  δημοσιογραφική "περιήγηση" του   στο πυρόπληκτο Μάτι   με τους  δεκάδες νεκρούς  ανέδειξε  ως  ...τυχαίο "δημοσιογραφικό εύρημα" την  ύπαρξη ενός  van  της Vodafone που μοίραζε  φορτιστές κινητών και power banks. 

Δεν έχει σημασία ότι  δεν υπήρχαν  τριγύρω παρά  αποκαϊδια και νεκροί ,αυτό που έχει σημασία  είναι  να τηρείται  το αξίωμα  "η είδηση είναι μπίζνες και οι μπίζνες είναι είδηση".

"Σημεία  των  δημοσιογραφικών καιρών" θα  λέγαμε , που όμως  δικαιώνουν απόλυτα  τον Όσκαρ Ουάιλντ όταν έλεγε:

"Η δημοσιογραφία επιβεβαιώνει πολλές φορές την ύπαρξή της στηριζόμενη στη μεγάλη Δαρβινική αρχή της Επιβίωσης του Χυδαιοτέρου"
Ακολουθεί  το  video με την "δημοσιογραφική ανακάλυψη" στο πυρόπληκτο Μάτι:

Η κόρη του Ρίτσου κατά αρθρογράφου της«Καθημερινής»: Για να τελειώνει αυτή η ιστορία της τεράστιας ψευτιάς


(αναδημ. απο το documentonews.gr

Με μία ανάρτηση υπό τον τίτλο, «Ο Ρίτσος και το ψέμα», η κόρη του ποιητή και συγγραφέας, Έρη Ρίτσου προσπαθεί να βάλει τέλος στην αναπαραγωγή της ψεύτικης είδησης για τον Γιάννη Ρίτσο, από τον αρθρογράφο της Καθημερινής Τάκη Θεοδωρόπουλο.

Ο αρθρόγράφος κάνει λόγο για ένα ανύπαρκτο τελικά ποίημα του Ρίτσου που

Απεφάνθη ο Πρετεντέρης: Καμία απειλή Ακροδεξιάς, μόνο ο Πολάκης!


(αναδημ. απο τη neaselida.gr)

Ο Γιάννης Πρετεντέρης δεν βλέπει ή δεν θέλει να δει την αληθινή εικόνα της ελληνικής πραγματικότητας. Για τον δημοσιογράφο, η Ακροδεξιά δεν αποτελεί απειλή, παρά μόνο ο Παύλος Πολάκης.

Η αλήθεια είναι ότι ο Γιάννης Πρετεντέρης μας έχει συνηθίσει για τις ανάλογες απόψεις του. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ανέφερε ότι διάφορα ΜΜΕ θα κλείσουν (μεταξύ αυτών και η Νέα Σελίδα) με την έλευση της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία. 

Σήμερα μέσω της στήλης του στην εφημερίδα “Τα Νέα” μας ενημερώνει ότι

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

ΠΟΣΠΕΡΤ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠ. ΨΗΠΤΕ Λ. ΚΡΕΤΣΟ


                                              


                                                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                         
                                            Αγία Παρασκευή    20/ 2 /2019

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠ. ΨΗΠΤΕ Λ. ΚΡΕΤΣΟ

Χθές 19/2/2019  το προεδρείο της ΠΟΣΠΕΡΤ  στα πλαίσια προγραμματισμένης  συνάντησης με τον  Υφυπουργό ΨΗΠΤΕ  Λ. Κρέτσο, έθεσε στο «τραπέζι» για άλλη μια φορά   «καυτά» και επείγοντα θέματα  τα οποία  απασχολούν  την ΕΡΤ και τους εργαζόμενους όπως:

Ιδού οι λίστες με ονόματα μιζαδόρων από τη SIEMENS, κυρ Εισαγγελέα... - Πως και ποιοι "θάβουν" τα σκάνδαλα - Οι δημοσιογράφοι , οι δικαστές, οι τραπεζίτες και ο Πολάκης (Video απο την εκπομπή της ΕΡΤ "Απ΄ευθείας")


Δείτε αποσπάσματα από το αυτό το έγγραφο που δημοσιεύουμε σήμερα και αφορά τις μίζες των γερμανικών εταιρειών και κυρίως της ΖΗΜΕΝΣ στην Ελλάδα.

Ερεύνησε ποτέ κανείς αυτό το έγγραφο και τον αυτό τον Γερμανό μάρτυρα;

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΡΑΦΗ Δευ, 18/02/2019 - 13:47
Γράφει o ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΑΣΚΑΣ (αναδημ. απο το ntokoumenta.gr)

Καταθέτει στις 11 Ιουλίου 2007 το μεγαλοστέλεχος της ΖΗΜΕΝΣ Χάνς Βάλτερ Μπερνζάου και μιλάει για την συνεργασία του με τον Αντιπρόεδρο της ΖΗΜΕΝΣ, τον γνωστό μας Γιουνγκ. 

Αυτόν που συνέτρωγε με Έλληνες μεγαλοδημοσιογράφους στη Μεγάλη Βρετάνια. 

Αυτή που έχουν οι Λασκαρίδηδες, αυτή με τις μπανιέρες του Πρώτου Θέματος, αυτού που έχει κοινό χρηματοδότη την εταιρεία VELVET SUC με την εταιρεία ΖΕΥΣ της Μαρέβας Μητσοτάκη.

Πρώτο θέμα έκανε αυτή  την χρηματοδότηση ο Κώστας Βαξεβάνης στο "Ντοκουμέντο" της Κυριακής, αλλά δεν φιλοξενήθηκαν οι αποκαλύψεις ούτε στην δημόσια, ούτε στην ιδιωτική τηλεόραση εκτός εξαιρέσεων. Οι δημοσιογραφάρες δεν πρόκαναν να το διαβάσουν, αλλά εσείς αναζητήστε το παντού, όπου μπορείτε.

Ο Γερμανός καταθέτει ότι ο ίδιος ήταν στη θέση που έδινε τις μίζες και ότι

Κινδυνεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ψηφιακή εποχή; - Το ζήτημα της ανάγκης ρύθμισης ή της μη ρύθμισης του Διαδικτύου

(αναδημ απο το koutipandoras.gr)

Συναγερμό σημαίνει η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ψηφιακή εποχή.

Στη συζήτηση που διοργάνωσε χθες βράδυ η ΕΕΔΑ, ειδικοί από διάφορα επιστημονικά πεδία (νομικοί, πολιτικοί επιστήμονες, ηλεκτρονικοί μηχανικοί...), με διαφοροποιημένη επιχειρηματολογία, πρότειναν διαφορετικές λύσεις: Άλλοι μίλησαν για

Συρρίκνωση στο μισό υπόσχεται για την ΕΡΤ η Ν.Δ.


Της Α. Νταρζάνου (Αυγή)

Ένα κανάλι, τρία ραδιόφωνα, 1.000 εργαζόμενοι - Αλλεπάλληλες δηλώσεις στελεχών για μείωση του ανταποδοτικού τέλους

Καμία έκπληξη -και καμία αντίδραση από πλευράς Ν.Δ.- για τη δημοσίευση χθες του σχεδίου που επεξεργάζεται η Νέα Δημοκρατία για την ΕΡΤ, όπως δημοσιεύθηκε στην

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΤΕΡ (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ) ΚΑΤΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ - ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ..ΠΤΩΧΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΣΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ


Η δεύτερη απόπειρα του Μαρινάκη  να  μην πληρώσει  τα  χρέη του στους εργαζόμενους  του "Βήμα FM" και στο δημόσιο, μέσω του γνωστού κόλπου  της πτώχευσης  έπεσε  στο κενό.

Ο αγώνας  της  ΕΤΕΡ (Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας) και των 14 εργαζομένων στο "BHMA FM" επιτέλους δικαιώθηκε  και μάλιστα  πανηγυρικά, αφού το δικαστήριο απέρριψε όλα τα επιχειρήματα της  εταιρίας  " Alter ego ΜΜΕ" του Μαρινάκη, η οποία  με  την    613697/4281/2017 αίτησή της, που κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ζητούσε να οριστεί προσωρινό διοικητικό συμβούλιο στην εταιρεία "Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις ΒΗΜΑ FM A.E." με αρμοδιότητα να καταθέσει και δήλωση παύσης πληρωμών (σ.σ. πτώχευσης) στο Δικαστήριο.

Αντίθετα, το δικαστήριο  δέχθηκε  όλες  τις  αιτιάσεις  της παρέμβασης  της  ΕΤΕΡ  και των  14 εργαζομένων  του "Βήμα FM" και  εξέδωσε την υπ' αριθμ. 542/2019 οριστική απόφαση με  την  οποία

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Φορολογία Στην “Δωρέαν Ενημέρωση” Και Την Κλοπή Περιεχομένου Για Να Σώσετε Τις Εφημερίδες


Του Β. Κουφόπουλου  (απο το  mediagr.org )

Εντός των επομένων ημερών θα υπάρξει συνάντηση ανάμεσα στις ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και ψηφιακής πολιτικής με την ΕΣΗΕΑ και την ΕΙΗΕΑ ανοίγοντας το διάλογο επί του κυβερνητικού σχεδίου για την ενίσχυση του έντυπου Τύπου.

Δύο εισαγωγικές παρατηρήσεις.

 Επί του θέματος έχει κάνει μια σημαντική έρευνα εδώ και πολύ καιρό για το καθεστώς στην ΕΕ των ενισχύσεων του Τύπου. Μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιάσει την έρευνα αυτή και τις σκέψεις που έχει κάνει. Δεύτερη σημείωση, οι ιδέες του Σταύρου Καπάκου περί ενισχύσης συγκεκριμένων εφημερίδων που καταγράφονται ονομαστικά από το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ είναι πολλαπλώς προβληματική. Υπάρχει το ζήτημα των κρατικών ενίσχυσεων, αλλά και ένα ακόμη πιο ουσιαστικό, πως οι περικοπές στην ΕΡΤ θα

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Έρχεται η ΚΥΑ για την ΕΡΤ


( typologies.gr 19/02/2019)

Σε αλλαγές προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο εργασίας στο περιεχόμενο της ΚΥΑ, για το συμψηφισμό αποζημιώσεων και αμοιβών των εργαζομένων στην ΕΡΤ από το λουκέτο του 2013. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως το βάρος των υποχρεώσεων θα κληθούν να πληρώσουν όσοι

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ "NON PAPERS" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΣΩΤΗΡΙΑ" ΤΩΝ ΕΚΔΟΤΩΝ (ΚΑΙ ΜΕ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΗΣ ΕΡΤ) ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΤΙΣ ...ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Σχέδιο στήριξης εφημερίδων: Καμία συμφωνία με τους εκδότες, λέει η ΕΣΗΕΑ!
( typologies.gr 19/02/2019)

Μεγάλες αντιδράσεις προκάλεσε η αποκάλυψη της στήλης την περασμένη Κυριακή για τις συνομιλίες μεταξύ ΕΣΗΕΑ και ΕΙΗΕΑ για τη στήριξη του έντυπου Τύπου. Η αποκάλυψη του non paper που τέθηκε προς συζήτηση από τους εκδότες προκάλεσε πολλούς συνδικαλιστικούς τριγμούς καθώς δεν ετέθη υπόψη των μελών του ΔΣ της Ένωσης συντακτών η οποία υποτίθεται πως

ΑΠΟ ΤΟ 2007 ΣΧΕΔΙΑΖΑΝ ΤΟ "ΛΟΥΚΕΤΟ" ΣΤΗΝ ΕΡΤ (ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ)


Κανείς δεν φανταζόταν το 2007  πόσο είχαν  διεισδύσει στην διακυβέρνηση της χώρας  αυτοί που προεκλογικά ο ίδιος ο Καραμανλής  ονόμαζε  "Νταβατζήδες".  Ήταν εκείνοι  που και σήμερα  διεκδικούν  τον ίδιο ρόλο, της παρασκηνιακής δηλαδή εξουσίας.

Μιας εξουσίας   που  εκπορεύεται απο τα γραφεία τους, απ΄όπου διευθύνουν τα  ραδιόφωνα, τις τηλεοράσεις, τις εφημερίδες, τις ποδοσφαιρικές ομάδες,τα καράβια, τις  εταιρείες  δημοσίων έργων και όλα  τα άλλα  που  βρίσκονται στα χέρια τους. 
Μπορεί απο το κάδρο αυτό να λείπουν σήμερα ορισμένοι  που έχουν "καεί" ως αναλώσιμα, προκειμένου να θολώσει απο την καπνιά το τοπίο,όμως  η   βούλησή τους  εξακολουθεί  και παραμένει η ίδια με εκείνη του  2013 τότε που  εκτελέσθηκε  υπερ αυτών το πραξικόπημα  του μαύρου στην ΕΡΤ.

Αξίζει να αποδώσουμε  το εύσημο της  δημοσιογραφικής  διορατικότητας  στις "τυπολογίες"  που τον Ιούλιο του 2007  έγραφαν  για το σχεδιαζόμενο λουκέτο στην ΕΡΤ , προσδιορίζοντας μάλιστα ότι αυτό θα συμβεί "μετά το  2012 με το τέλος της αναλογικής εκπομπής". Απόλυτα  εύστοχη  η  "προφητεία" αφού για να

Η τράπεζα που αγαπά το «Πρώτο Θέμα»


(Δημοσιεύθηκε στο Documento)

Κώστας Βαξεβάνης
Δημοσίευση
17.02.2019 
Documento #118
16.02.2019

Θυμάστε τις εφημερίδες με τα ένθετα και τις πολυτελείς εκδόσεις; Τα CD, τα DVD, τα βιβλία μαγειρικής και τα παρελκόμενα που κουβαλούσαμε με σακούλες σουπερμάρκετ;
 Τότε που ο Ψυχάρης χάριζε ταινίες πρώτης προβολής και το «Πρώτο Θέμα» αγόραζε από το Χόλιγουντ δικαιώματα γι’ αυτές που δεν είχαν προβληθεί ακόμη; 

Ωραίες εποχές για τζαμπατζήδες.

Γιατί ούτε ο Ψυχάρης ούτε οι βασιλικότεροι του Ψυχάρη που τον εκπαραθύρωσαν πλήρωναν τίποτε από αυτά που πρόσφεραν. Πληρώθηκαν όλα με τραπεζικά δάνεια που ανακεφαλαιοποιήθηκαν από τον κοσμάκη. 
Εκτός δηλαδή από τα κότερα του Ψυχάρη και του Θέμου, οι αναγνώστες πλήρωσαν και τον εκδοτικό τους ναπολεοντισμό, έναν ανταγωνισμό που είχε να κάνει όχι με την είδηση αλλά με το

Διάταξη στο Σύνταγμα υπέρ ΕΡΤ για να μην επιστρέψει το λουκέτο!


Εισαγωγικό σχόλιο απο το pospert.blogspot.com

Η συζήτηση για τα αναθεωρητέα άρθρα του Συντάγματος δυστυχώς έληξε πριν λίοες ημέρες με την πρώτη ψηφοφορία και δεν γνωρίζουμε εάν  σε ένα μήνα όπου θα υπάρξει και η δεύτερη ψηφοφορία , υπάρχει  η δυνατότητα να εισαχθεί μια πρόταση σαν αυτή που περιγράφεται  στο  άρθρο των "Τυπολογιών".

Αυτό πάντως που είναι σίγουρο, είναι ότι μία τέτοιου είδους  πρόνοια για την ΕΡΤ δεν εκφράστηκε εκ μέρους της κυβέρνησης στη συζήτηση και ψηφοφορία για τα άρθρα του Συντάγματος με τα οποία θα ασχοληθεί η  επόμενη σύνθεση της Βουλής που θα είναι ως γνωστόν και αναθεωρητική.  
Διάταξη στο Σύνταγμα υπέρ ΕΡΤ για να μην επιστρέψει το λουκέτο!
(Δημοσιεύθηκε στις "Τυπολογίες")
Πως η ΕΡΤ μπορεί να προστατευτεί από ένα νέο λουκέτο. 
Η πλέον σίγουρη λύση είναι σύμφωνα με έγκριτους νομικούς η ψήφιση ρητής διάταξης στο Σύνταγμα που θα προβλέπει τη διαρκή λειτουργία της. Θυμίζουμε πως

Το σχέδιο της ΝΔ για την …ΝΕΡΙΤ: Ένας τηλεοπτικός σταθμός και 3 ραδιοφωνικοί και μείον 1.300 εργαζόμενοι!

(Δημοσιεύθηκε στις "Τυπολογίες")

Ένας τηλεοπτικός σταθμός και ως 3 ραδιοφωνικοί περιλαμβάνονται στο υπό επεξεργασία σχέδιο της ΝΔ για την ΕΡΤ, στην περίπτωση που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευση, βρεθεί με την ψήφο του ελληνικού λαού στην κυβέρνηση. Με δεδομένη τη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη, πως ορθώς έκλεισε η ΕΡΤ το 2013 και πως θα πρέπει να υπάρξει μείωση του ανταποδοτικού τέλους κατά 50%, στο 1,5 ευρώ από 3 ευρώ σήμερα, προκαλεί αναπόφευκτη και σαρωτική μείωση του εύρους της ΕΡΤ.

Με την ΕΡΤ να

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Απολύθηκε γιατί δεν έδειχνε …χαρούμενη στη δουλειά!


(αναδημ απο  mediatvnews.gr )

Όλα τα έχουμε ακούσει στον δημοσιογραφικό κλάδο. Αλλά αιτία απόλυσης επειδή δεν είναι χαρούμενος ο εργαζόμενος, πρώτη φορά ακούμε. Κι όμως αυτή ήταν η αιτιολογία για να απολυθεί δημοσιογράφος από την ιστοσελίδα insider.gr του συγκροτήματος ιστοσελίδων Liquid Media η οποία ελέγχει συνολικά δώδεκα ιστοσελίδες στο διαδίκτυο. Η δημοσιογράφος που εργάζεται από το 2015 στο insider στο επιχειρηματικό ρεπορτάζ ενημερώθηκε από τον γενικό διευθυντή της εταιρείας Δ.Πεφάνη πως γίνονται περικοπές και επιλέχθηκε επειδή “δεν πηγαίνει χαρούμενη στη δουλειά της”!

Πριν λίγες μέρες από την ίδια ιστοσελίδα έγιναν άλλες δυο απολύσεις συντακτών και την ίδια στιγμή