Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Οι ακροδεξιές "υλακές" της Athens Voice


Πολύ εύστοχα έγραψε σήμερα  ο "Ημεροδρόμος":

Αυτό, κάποιοι που έχουν ξεκόψει από το ανθρώπινο είδος, το ονομάζουν «χιούμορ». Υπάρχουν κι εκείνοι που το αναπαράγουν ως

Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Η ΝΕΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Α

ΝΕΑ ΣΥΝΘΕΣΗ Δ.Σ.
Αθήνα, 27 Ιουνίου  2019                                                                                             Αρ. Πρωτ: 2858

                                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, που έγινε χθες Τετάρτη 26/06/2019 αποφασίσθηκε η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου και έχει ως ακολούθως:

Τελικά πέρασε του Τσακαλώτου! Τέλος και τυπικά στο σχέδιο των 206 προσλήψεων στην ΕΡΤ που θα οχύρωνε την ΕΡΤ με δικό της προσωπικό

Τέλος Και Τυπικά Στο Σχέδιο Των 206 Προσλήψεων Στην ΕΡΤ. 

  Πριν από τις βουλευτικές εκλογές η διοίκηση της ΕΡΤ έβαλε τέλος στον στόχο να προσληφθούν 206 εργαζόμενοι για την κάλυψη των κενών της κρατικής τηλεόρασης στις τεχνικές ειδικότητες. Η καθυστέρηση που υπήρξε την προηγούμενη τριετία από το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να δοθεί το πράσινο φως για την οχύρωση της ΕΡΤ με δικό της προσωπικό, οδήγησε σε αυτήν την απόφαση. Το ΔΣ της ΕΡΤ με απόφασή του ζήτησε από τον μέτοχο να

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Επιστολή με έγγραφα της ΕΡΤ στον Άρειο Πάγο ως απάντηση στον Ολυμπιακό


Η διοίκηση της ΕΡΤ απάντησε καταθέτοντας στον Άρειο Πάγο έγγραφο που παρουσιάζει τις επαφές της με τις ομάδες για την ανάληψη των τηλεοπτικών τους δικαιωμάτων

Η ΕΡΤ το μεσημέρι της Παρασκευής έδωσε στη δημοσιότητα τη δική της απάντηση στην καταγγελία που έκανε ο Ολυμπιακό σε Άρειο Πάγο και ΕΣΡ, αναφορικά με τη συμφωνία της με κάποιες ομάδες της Superleague για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Η διοίκηση της ΕΡΤ απάντησε καταθέτοντας στον Άρειο Πάγο έγγραφο που παρουσιάζει τις επαφές της με τις ομάδες για την ανάληψη των τηλεοπτικών τους δικαιωμάτων, όπου ισχυρίζεται μάλιστα ότι έκανε αντιπροτάσεις στις ΠΑΕ για να μειωθούν τα σχετικά ποσά των συμφωνιών τους.

Παράλληλα αποκαλύπτει τις συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ που βρίσκονται σε εξέλιξη, αναφέρει για πρώτη φορά πως υπάρχουν επαφές και με την ΑΕΚ, σημειώνει πως

ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΔΕΗ ΝΙΚΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ Ρ.Α.Ε

Φωτόπουλος Νίκος
Μέλος Δ.Σ. ΔΕΗ Α.Ε.
Εκπρόσωπος των Εργαζομένων 28/6/2019


ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΤΗΣ ΡΑΕ

ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ…

Κύριοι της ΡΑΕ,
Η υπηρεσία την οποία διοικείτε, η οποία οφείλει να λειτουργεί κατά τρόπο αντικειμενικό και δίκαιο και να είναι πράγματι ανεξάρτητη επιβάλλοντας και επιβλέποντας ως κόρη οφθαλμού, αυτό που είναι χρέος σας τους περιβόητους «ίσους όρους ανταγωνισμού» σεβόμενη όλους τους παίχτες της αγοράς, αντιμετωπίζοντας τους κατά τον ίδιο αμερόληπτο τρόπο διαχρονικά έχει λειτουργήσει ως ένας από τους μεγαλύτερους καταστροφείς της ΔΕΗ.
Άπειρα τα παραδείγματα…
Δεκάδες οι καταστροφικές και λαθεμένες αποφάσεις σας…
Εκατοντάδες οι προκλήσεις σας απέναντι στη ΔΕΗ…
Ανυπολόγιστη η ζημιά που έχετε προκαλέσει στην επιχείρηση…

Δυστυχώς απ’ ότι φαίνεται ούτε και τώρα στην κρίσιμη κατάσταση που βρίσκεται η ΔΕΗ και για την οποία ΕΧΕΤΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ δε λέτε να καταλάβετε τι ζημιά έχετε προκαλέσει στην επιχείρηση του ελληνικού λαού.

Για τη στάση σας και για την απόφασή σας να αποδώσετε στην επιχείρηση και μάλιστα με καθυστέρηση 8 χρόνων ΜΟΝΟ

ΠΟΣΠΕΡΤ:ΚΑΝΕΝΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΕ ΥΠΟΔΙΚΟΥΣ ΝΑΖΙ -ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/6/2019 ΑΠΟ 19:00 ΕΩΣ 21:00


                                                 
                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                            Αγ. Παρασκευή  28/06/2019

ΚΑΝΕΝΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΕΡΤ
ΣΤΟ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΚΗΡΥΓΜΑ
 ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ ΥΠΟΔΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/6/2019 ΑΠΟ 19:00 ΕΩΣ 21:00

Η ΠΟΣΠΕΡΤ ομόφωνα αποφάσισε την προκήρυξη στάσης εργασίας σήμερα Παρασκευή  28/06/2019 από τις 19:00 έως τις 21:00, προκειμένου να μην μεταδοθεί  η  προεκλογική ομιλία  του  αρχηγού  της Χ.Α.

Γιατί για μας ο σεβασμός στη Δημοκρατία και το κοινοβούλιο δεν είναι ούτε προσχηματικός ούτε περιστασιακός.

Γιατί δεν ξεχνάμε πως

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

ΜΙΣΟ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ = ΜΙΣΑ ΕΣΟΔΑ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΑΙΜΟΔΟΤΗ ΤΟΥ (ΕΡΤ) - ΤΙ ΛΕΝΕ Ο ΚΑΠΑΚΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ "ΣΧΕΔΙΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ";;;


(Απόσπασμα από  τη στήλη "Αιχμές" των "Τυπολογιων")

Έχουν  σκεφτεί στον ΕΔΟΕΑΠ και στην ΕΣΗΕΑ ποια θα είναι η επίπτωση για τον πρώτο φορέα από τη σχεδιαζόμενη μείωση της ΝΔ του ανταποδοτικού τέλους υπέρ ΕΡΤ,  κατά 50%;

**Μισά έσοδα! Έχουν θέση οι έχοντες και τη στήριξη της ΝΔ,  Ενωμένοι Δημοσιογράφοι; Θα την διατυπώσουν; Μέχρι τώρα, από τότε που έγινε  η προαναγγελία από τον Κ. Μητσοτάκη (Σεπτέμβριος 2017) δεν έχουν τοποθετηθεί

**Τι λέει η πρόεδρος Μαρία Αντωνιάδου επί του ζητήματος, που έχει ταυτόχρονα τη θέση στο ΔΣ και της ΕΣΗΕΑ και του ΕΔΟΕΑΠ;

**Αν γίνονται “πριβέ” ενημερώσεις στην ΕΡΤ,  να μας

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Χρυσαυγίτικος εμετός: «Σκυλάραπας» που «μολύνει την Ελλάδα» ο… «Ανταμπατούμπας»


Από το jailgoldendawn.com

Από την επίσημη ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής Κεφαλονιάς-Ιθάκης.
Μπορεί οι φίλοι του αθλητισμού και κάθε Έλληνας πολίτης να χαίρεται σήμερα (σ.σ χθες) για την αναγνώριση του πρώτου Έλληνα μπασκετμπολίστα, του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ως MVP στο NBA, δεν ισχύει όμως το ίδιο για τους πωρωμένους ναζιστές της Χρυσής Αυγής.
Και δεν αναφερόμαστε σε κάποιο χρυσαυγίτικο προφίλ στο facebook αλλά στο επίσημο σάιτ της Χρυσής Αυγής Ιονίων Νήσων. Αναδημοσιεύουμε το σχόλιο και το λινκ (σε archive) για να θυμίσουμε την αρρώστια του ρατσισμού και του ναζισμού που εκπροσωπεί η συμμορία των νεοναζί μαχαιροβγαλτών του Μιχαλολιάκου και του Κασιδιάρη.
Για τον σκυλάραπα και τους βρωμοραγιάδες σκατοελληνόφωνους που αποδίδουν τον ύψιστο τίτλο του Έλληνος σε κάθε κουράδα που μολύνει αυτή τη στιγμή τον Ελλαδικό χώρο, έχω αναφερθεί εκτενώς. Αυτό όμως το “… στο σπίτι μου υπάρχει νιγηριανή κουλτούρα, δηλ.

Συγκλονίζει η μητέρα του μετανάστη που πνίγηκε με την κόρη του: Του είπα να μην ακολουθήσει το αμερικανικό όνειρο



Η συγκλονιστική φωτογραφία του Όσκαρ Αλμπέρτο Μαρτίνες και της κορούλας του, Βαλέρια, να κείτονται μπρούμυτα στην όχθη του ποταμού Ρίο Γκράντε που χωρίζει τις ΗΠΑ από το Μεξικό έκανε τον γύρο του διαδικτύου και αναζωπύρωσε τη δημόσια συζήτηση για τα δεινά των μεταναστών από την Κεντρική Αμερική.

Μιλώντας στην εφημερίδα La Prensa η Ρόζα Ραμίρες, η μητέρα του Όσκαρ, προσπαθούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της, κρατώντας σφιχτά φωτογραφίες του γιου και της εγγονής της. "Του είπα να μην επιδιώξει το αμερικάνικο όνειρο", είπε η

ΝΙΚΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ (Μέλος Δ.Σ. ΔΕΗ Α.Ε. Εκπρόσωπος των Εργαζομένων): ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΔΕΗ



Φωτόπουλος Νίκος
Μέλος Δ.Σ. ΔΕΗ Α.Ε.
Εκπρόσωπος των Εργαζομένων                                                    26/6/2019


ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Συναδέλφισσες, -φοι,

Για πολλοστή φορά χωρίς έκπληξη μεν αλλά με ιδιαίτερη λύπη βλέπω πως η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ αλλά και των πολιτικών αποκρύπτει και αποσιωπά τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους η επιχείρηση έφτασε ένα βήμα πριν την οικονομική κατάρρευση.

Για πολλοστή φορά βλέπω το ένα κόμμα να επιρρίπτει τις ευθύνες στο άλλο χωρίς να αισθάνεται την ανάγκη να μιλήσει για τα δικά του «λάθη».

Τις τελευταίες βδομάδες από την ημέρα που διέρρευσαν τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, όπως και εσείς, έχω διαβάσει και ακούσει μια σειρά «βαθυστόχαστες» αναλύσεις για το κατάντημα στο οποίο έχει περιέλθει η ΔΕΗ αλλά κατά «περίεργο» τρόπο – πλην ελαχίστων περιπτώσεων – η συντριπτική τους πλειοψηφία αποφεύγει,  όπως ο διάβολος το λιβάνι, να εντοπίσει τους πραγματικούς λόγους και αιτίες για τους οποίους η επιχείρηση έφτασε σε αυτή την πολύ δεινή θέση.
Με βάση αυτή την εικόνα, της απόκρυψης και της αποσιώπησης των πραγματικών αιτιών (ή αν θέλετε στην καλύτερη περίπτωση της απόκρυψης συγκεκριμένων αιτιών εκ των οποίων η επιχείρηση έφτασε ως εδώ), για μια φορά ακόμα επιτρέψτε μου να θυμίσω ΟΛΟΥΣ τους βασικούς λόγους που η επιχείρηση έφτασε ένα βήμα πριν την οικονομική κατάρρευση δηλώνοντας πως δεν θα κουραστώ να τους επαναλαμβάνω ξανά και ξανά.
Πριν το κάνω ΘΥΜΙΖΩ (γιατί αυτό δεν πρέπει να το προσπεράσει κανείς) ότι η επιχείρηση βρίσκεται σε αυτό το κατάντημα παρότι τα τελευταία 8 χρόνια εξοικονόμησε 5,5 δις από τη μείωση των μισθών μας και τη μη αντικατάσταση των συναδέλφων μας που έφυγαν σε σύνταξη.

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΔΕΗ:

ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ METROPOLIS: "ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΦΩΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΙ ΑΝΕΡΓΙΑ" - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΥΡΗ



Για 8η συνεχόμενη χρονιά διαδηλώνουμε έξω από τα βραβεία MAD


Μπορεί να έχουν περάσει 8 ολόκληρα χρόνια  από τότε που εμείς, οι απολυμένοι/ες των καταστημάτων Metropolis ξεκινήσαμε τον αγώνα για τη διεκδίκηση των μισθών και των αποζημιώσεών μας από τον μεγαλοεπιχειρηματία και ιδιοκτήτη του ομίλου MAD, Ανδρέα Κουρή, αλλά αυτή η αδικία που διαπράχτηκε παράνομα εις βάρος μας εξακολουθεί να μας πνίγει. Και οι πιο πρόσφατες εξελίξεις, σε ότι αφορά τις δικαστικές εκκρεμότητες που έχουμε με τον Ανδρέα Κουρή, δείχνουν ότι  ο αγώνα μας βρίσκεται σε μια κρίσιμη, σημαντική καμπή.

Λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία μας, θεωρούμε αναγκαίο να υπενθυμίσουμε ότι οι εργατικοί αγώνες στην  Ελλάδα βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεπάρκεια της εργατικής νομοθεσίας, σε βαθμό που καθίσταται φιλοεργοδοτική, αλλά και την ασυλία και την πολιτική κάλυψη που παρέχεται απλόχερα σε μπαταχτσήδες μεγαλοεπιχειρηματίες όπως τον Ανδρέα Κουρή.

Σωρεία ποινών = μηδέν εις το πηλίκο;

Σε ότι αφορά τον δικαστικό αγώνα που έχουμε δώσει, είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι σε όλα τα δικαστήρια που έχει αντιμετωπίσει ο Ανδρέας Κουρής για τις παρανομίες που έπραξε εις βάρος μας έχει φορτωθεί με καταδικαστικές αποφάσεις που, όμως, δεν λειτουργούν σωρευτικά και δεν τον υποχρεώνουν στην  καταβολή των δεδουλευμένων μας. 
Πιο συγκεκριμένα

Η ΕΡΤ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ EXIT POLL ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 7ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2019


Η ΕΡΤ αποφάσισε: "...την συμμετοχή στο κοινό exit poll που θα πραγματοποιηθεί από τις εταιρείες ALCO, MARC, METRON ANALYSIS και MRB HELLAS A.E. την Κυριακή 07/07/2019 ημέρα διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, αντί του ποσού των 18.000,00 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. για τις ανάγκες της

Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

ΠΟΣΠΕΡΤ:Στη φυλακή, όχι στη βουλή, οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής - Αντιφασιστική συγκέντρωση, Πέμπτη 27 Ιούνη 9πμ, Εφετείο




Αγία Παρασκευή, 21/06/2019
ΨΗΦΙΣΜΑ

Αντιφασιστική συγκέντρωση, Πέμπτη 27 Ιούνη 9πμ, Εφετείο, Λ. Αλεξάνδρας και Λουκάρεως, προσυγκέντρωση 8πμ, ΜΕΤΡΟ Αμπελοκήπων.

Στη φυλακή, όχι στη βουλή, οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής φτάνει στο τελικό της στάδιο με τις απολογίες των 18 πρώτων υποδίκων νεοναζί, τα μέλη του τάγματος εφόδου της Νίκαιας που προχώρησαν στην στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτέμβρη 2013 στο Κερατσίνι
Θα ακολουθήσει η εξέταση των υπόδικων για την δολοφονική επίθεση κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών, των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και μετά όλων όσων εμπλέκονται στην ένταξη και διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης.

Τέσσερα χρόνια από την έναρξη της δίκης, η ακροαματική διαδικασία έχει φέρει στο φως καταιγισμό αποδείξεων και στοιχείων για την εγκληματική δράση της οργάνωσης. Δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης ότι έχουμε να κάνουμε με μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση που σχεδίαζε δολοφονικές επιθέσεις κατά

Οι media-άρχες πήραν τα “δώρα” ενίσχυσης, δεν θέλουν το 2% υπέρ ΕΔΟΕΑΠ - Σήμερα στο ΣΤΕ η εκδίκαση της προσφυγής

(αναδημ. απο mediatvnews.gr)

"...η προσφυγή των εργοδοτών, εάν κερδηθεί, θα οδηγήσει σε ξαφνικό ασφαλιστικό θάνατο 18.000 οικογένειες, αφήνοντας χωρίς περίθαλψη πάνω από 30.000 ασφαλισμένους (άμεσους και έμμεσους), χωρίς επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ και αβοήθητους τους δεκάδες άνεργους συναδέλφους μας..."

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ  ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Οι τρεις Περιφερειακές Ενώσεις Συντακτών (ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε) καθώς και τα επικουρικά ταμεία της Περιφέρειας ( ΤΕΑΣ-ΕΤΑΣ) συστρατεύονται στο πλευρό του ΕΟΔΕΑΠ εν όψει της εκδίκασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αύριο Δευτέρα, 24 Ιουνίου, της προσφυγής μερίδας εργοδοτών, που ζητούν την κατάργηση της θεσμοθετημένης εισφοράς 2% επί του κύκλου εργασιών τους. 

Παρ’ ότι την είχαν αποδεχθεί οι κυριότεροι εργοδοτικοί φορείς -μεταξύ των οποίων και οι περισσότεροι από τους προσφεύγοντες- όσο και το σύνολο σχεδόν των πολιτικών κομμάτων, αφού ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε με πλειοψηφία άνω του 90% από την Ελληνική Βουλή και καταψηφίστηκε μόνον από τη Χρυσή Αυγή.


Σημειώνεται ότι αύριο στη συζήτηση της υπόθεσης στο ΣτΕ, θα παραστούν οι

Τι αλλάζει σχετικά με την αποζημίωση απόλυσης - Τι ισχύει για την καταγγελία σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου

Αλλάζει από τον επόμενο μήνα ο τρόπος πληρωμής της αποζημίωσης απόλυσης αλλά και των αποδοχών των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα. 

Όπως αναφέρεται σε κοινή απόφαση των υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών, από τη Δευτέρα, 1η Ιουλίου 2019 θα πρέπει να πιστώνονται υποχρεωτικά στον τραπεζικό λογαριασμό οι αποδοχές των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα αλλά και η αποζημίωση απόλυσης.

"Οι εργοδότες θα

"ΤΥΠΟΛΟΓΙΕΣ": ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ


(αναδημ. απο typologies.gr)

Κίνδυνος για την ΕΡΤ να μείνει χωρίς πρόγραμμα!

 Το ΔΣ της ΕΡΤ ομόφωνα αποφάσισε να αναθεωρήσει και να εγκρίνει το προσχέδιο του αναθεωρημένου προϋπολογισμού του 2019, εξουσιοδοτώντας τον διευθύνοντα σύμβουλο Ι. Δρόσο, να θέσει το ζήτημα στους συναρμόδιους υπουργούς. 

Η ΕΡΤ ζητάει 7 εκατ. ευρώ για να

Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Harddog: Και γιατί, δηλαδή, να ψηφίσουμε δημοσιογράφους;

(αναδημ. απο το harddog-sport.blogspot.com)

Παλιά ένας συνάδελφος, που δεν είναι πια στη ζωή, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση για οτιδήποτε αφορούσε τα κοινά –Βουλή, Περιφέρεια, Δήμο– έβγαινε δημοσίως και στήριζε τους υποψηφίους που προέρχονταν από τον δημοσιογραφικό χώρο. 

Το έγραφε στις εφημερίδες που δούλευε, το έλεγε στο ραδιόφωνο αν του τύχαινε, και το διαδήλωνε με επιμονή στο Διαδίκτυο όταν κατέφθασε κι αυτό για να εκτοξεύσει την επικοινωνία και την προπαγάνδα. 

Συντεχνιακή αντίληψη!

 Τι πάει να πει «ψηφίστε συναδέλφους»; 

Σφραγίδα αξιοσύνης δίνει το επάγγελμα; 

«Ψηφίστε δημοσιογράφους» κι αν ακόμα είναι διαδρομιστές, ευκαιριάκηδες, καριερίστες;

 Ή μήπως είναι καλύτερα να περνάμε τους υποψηφίους δημοσιογράφους –φυσικά χωρίς να τους αποκλείουμε– από έλεγχο πριν βάλουμε τον σταυρό δίπλα από το όνομά τους; 

Να ψαχτούμε και να εξετάσουμε πώς έγιναν εκλεκτοί των κομμάτων; 

Πώς από εκφραστές της Κοινής Γνώμης εξελίχθηκαν σε

Ο εφημεριδάς που έγινε blogger για να είναι ανεξάρτητος



Είναι ένας από τους πιο διάσημους δημοσιογράφους και για δεκαετίες έγραφε σε εφημερίδες. Πολλά άρθρα του έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Ηταν και είναι μια ψύχραιμη, διεισδυτική, αυστηρά δημοσιογραφική στην άλλη πλευρά του Αιγαίου που πάντα βοηθούσε με την πένα του στην ειρηνική προσέγγιση Τουρκίας - Ελλάδας

Εργάστηκε για πολλά χρόνια στην εφημερίδα "Hurriyet", και μέχρι πέρυσι ήταν διευθυντής της αγγλόφωνης έκδοσής της.

 Αναγκάστηκε πέρυσι να εγκαταλείψει την εφημερίδα στην οποία τόσα προσέφερε και να γίνει blogger.

 «Δεν μπορούσα να συνεχίσω άλλο», λέει ο Μουράτ Γετκίν (περί αυτού ο

Το Αρχείο της ΕΡΤ τιμά τη μνήμη του Μανόλη Αναγνωστάκη (23.06.2005) - VIDEO

Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ

στον Μανόλη Αναγνωστάκη (23 Ιουνίου 2005)

Φέτος συμπληρώνονται 14 χρόνια από το θάνατο του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκηστις 23 Ιουνίου 2005. Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει στην ιστοσελίδα http://www.ert.gr/news/arxeio-afierwmata/ την εκπομπή «Η περιπέτεια ενός ποιήματος - Μανόλης Αναγνωστάκης».
Στο συγκεκριμένο επεισόδιο της σειράς «Η περιπέτεια ενός ποιήματος» σκιαγραφείται το πορτρέτο του Μανόλη Αναγνωστάκη και παρουσιάζονται τραγούδια βασισμένα στην ποίησή του και μελοποιημένα από τον Μίκη Θεοδωράκη.
Ο Μίκης Θεοδωράκης θυμάται πώς γνωρίστηκε με τον Μανόλη Αναγνωστάκη, μιλά για τη

Ματίνα Παπαχριστούδη (digitaltvinfo.gr): Από το «μαύρο» στο «γκρίζο» στην ΕΡΤ


Εντός της κρατικής ραδιοτηλεόρασης έχει ανοίξει η συζήτηση για τη μεταφορά του ραδιοτηλεοπτικού σήματος και μετάδοσης μέσω IP πρωτοκόλλου. 

Μια συζήτηση που μετράει τουλάχιστον δυο χρόνια και στην ΕBU ανάμεσα στους μεγάλους δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς.

 Αιτία φυσικά η συνεχής απώλεια ελεύθερου φάσματος το οποίο παραχωρείται σταδιακά στις τηλεπικοινωνίες για ολοένα και νεότερες –ακριβότερες ευρυζωνικές υπηρεσίες.

 Η κατοχύρωση του

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ" ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ - ΤΙ ΛΕΝΕ Η "ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ" ΚΑΙ ΟΙ "ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ"



Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔ


Προεδρείο εργοδοτών έχει πλέον ο κλάδος μας. Τα ίδια πρόσωπα Αντωνιάδου - Καπάκος, τρείς πρόθυμες κυρίες και ο αθλητικός «εντεταλμένος» του συστήματος Βαρδινογιάννη ξελασπώνουν παντού την διαπλοκή.

Στον ΕΔΟΕΑΠ δίνουν πιστοποιητικά στους ιδιοκτήτες και την Αυγή, για να ρυθμίζουν τα φέσια τους στα Ταμεία, χωρίς να πληρώνουν τον κόσμο, ώστε να εισπράξουν τις επιδοτήσεις Κρέτσου για πρωτοσέλιδα που θα λιβανίζουν την Κυβέρνηση τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές.

Στην ΕΣΗΕΑ έχουν ξεχάσει και την λέξη απεργία, ξορκίζουν τα δεινά του δημοσιογραφικού κλάδου με λιτανείες και τις ευλογίες του Πατριάρχη και γίνεται πάρτι με χορηγίες-ξέπλυμα από βιομηχανίες και Τράπεζες για το μορφωτικό ίδρυμα και σεμινάρια.

΄Ερχονται να συνεχίσουν την κατεδάφιση όλων των εργατικών δικαιωμάτων για να διοργανώνουν ΜΟΝΟ «φιλολογικό τσάι», σύμφωνα με τις υποδείξεις εργοδοτών, κυβερνητικών, καραμανλικών αρθρογράφων και άλλων χορηγών.

Και για να γίνουν αυτά σε χρόνο μηδέν, ώστε να εξοφλήσουν τα γραμμάτια, μόνο τις γεωτρήσεις του Ερντογάν δεν επικαλέστηκαν ως άλλοθι.

Στη σημερινή πρεμιέρα της θητείας του νέου ΔΣ ο εκπρόσωπος της ΚΕΔ Δημ. Τσαλαπάτης κατήγγειλε όλα αυτά και το συνασπισμό της συνδικαλιστικής ντροπής επισημαίνοντας ότι:

Τυπολογίες:Νέα συνεργασία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΣΗΕΑ!

Όταν ο Α. Σαμαράς επισκεπτόταν την ΕΣΗΕΑ, το 2014 με την ΕΡΤ κλειστή και τις δυνάμεις των ΜΑΤ, έξω από τα γραφεία της Ένωσης.
Σε συμφωνία συνεργασίας προχώρησαν οι “Ενωμένοι Δημοσιογράφοι” (Μ. Αντωνιάδου) με την “Συσπείρωση” (Σ. Καπάκος) στην ΕΣΗΕΑ. Οι δύο παρατάξεις που “συγκρούστηκαν” στις εκλογές, είχαν και προ 2ετίας συνεργαστεί, όμως η επέκταση της συμμαχίας για 2 ακόμη έτη, σε αυτή τη χρονική στιγμή έχει και πολιτικό αντίκτυπο.  Η Μαρία Αντωνιάδου παραμένει πρόεδρος και γενικός γραμματέας ο Σταύρος Καπάκος. Η συμπαράταξη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ελέγχει 6 έδρες.
Η ανακοίνωση της ΔΣ της ΕΣΗΕΑ είναι η παρακάτω:

Ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά Δεβελέκου και Θεοδώρου για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην επίθεση στη «Φαβέλα» (Video)


(Αναδημοσίευση άρθρου του Λ. Σταμέλλου στο omniatv.com)

Το Συμβούλιο Εφετών άσκησε ποινικές διώξεις για την επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Φαβέλα» στον Πειραιά στις 25/2/2018.

Το άλλοτε πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου (τότε μέλος της ασφάλειας του αρχηγού, με τα κόκκινα καπελάκια, και προσωπικός οδηγός του για ένα διάστημα), Σωτήρης Δεβελέκος, καθώς και το στέλεχος της Τ.Ο. Πειραιά του ναζιστικού κόμματος, Άκης Θεοδώρου, κατηγορούνται – μεταξύ άλλων – για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε κατά Δεβελέκου και Θεοδώρου περιλαμβάνει επίσης τις κατηγορίες:

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ 32 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2013 ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΨΗ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟ "ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ" (ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ)


Και συνεχιζει ο κατάλογος  των ...αγανακτισμένων βουλευτών της Ν.Δ  που εν ονόματι της κατά Σαμαρά "μηδενικής ανοχής", ζητούν έμμεσα την άμεση εκκαθάριση  του ραδιομεγαρου από τους "ερυθρούς χμερ...τ"

Αδειάζουν επιτελικές θέσεις σε μιντιακά «μαγαζιά» - Στριμωξίδι για ΕΡΤ και ΑΠΕ




Στριμωξίδι για ΕΡΤ και ΑΠΕ

Kι όμως θα αδειάσουν θέσεις, επιτελικές και μη, σε πολλά "μαγαζιά" του Τύπου, αφού

Σαν σήμερα, στις 21 Ιουνίου 2013, ο Σαμαράς σε διάγγελμα μιλα για το κλείσιμο της "αμαρτωλής ΕΡΤ" καταγγέλλει την ΔΗΜΑΡ που αποχώρησε και επαινεί το ΠΑΣΟΚ που στηρίζει την κυβέρνησή του (video)

αναδημ. απο τις "Τυπολογίες"

Σαν σήμερα, στις 21 Ιουνίου 2013, η ΔΗΜΑΡ αποχωρεί από την τρικομματική κυβέρνηση, την οποία θα συνεχίσουν να συντηρούν η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά και το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου, το οποίο εφάρμοσε πιστά την απόφαση του τότε Πρωθυπουργού. 

Οι αντιδράσεις για το μαύρο στην ΕΡΤ ήταν πολλαπλασιαστικής ισχύος σε όλη τη χώρα και οι σύμβουλοι του Α. Σαμαρά, τον προτρέπουν να προβεί σε διάγγελμα προς τον Ελληνικό λαό. 
Σε αυτό υπογραμμίζει πως ο ίδιος έκλεισε την “αμαρτωλή  ΕΡΤ”. 
Η ιδεολοψία της ΝΔ της εποχής εκείνης ήταν δρομολόγησε τις πολιτικές εξελίξεις και ενίσχυσε το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έφτασε 2 χρόνια αργότερα στην εξουσία.

Η στήλη θυμίζει το διάγγελμα του Α. Σαμαρά παραθέτοντας το τηλεοπτικό απόσπασμα και το κείμενο που εκφώνησε:

Ενημέρωση των νομικών συμβούλων της ΠΟΣΠΕΡΤ σχετικά με ζητήματα εφαρμογής της K.Y.A. 2019


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ 
ΚΩΝ/ΝΟΥ X. ΤΟΚΑΤΛΙΔΗ – ΔΕΣΠ. ΚΕΜΕΡΛΗ & ΔΗΜ. ΣΠ. ΠΕΡΠΑΤΑΡΗ 
ΠΑΤΗΣΙΩΝ 77 – 79 ΑΘΗΝΑ Τ.K. 104 34 ΣΟΛΩΝΟΣ 51 ΑΘΗΝΑ Τ.K. 10672 
ΤΗΛ..: 210 / 7211130 ΤΗΛ.: 210 / 3645651 

Προς: Εντολείς μας, υπαλλήλους ΕΡΤ ΑΕ 

Κοιν.: ΠΟΣΠΕΡΤ 


Ενημερωτικό Σημείωμα 
Σχετıκά με  γıα τον συμψηφıσμό αποζημıώσεων προσωπıκού EPT κατόπıν αναβίωσης εργασıακής σχέσης 

Αθήνα, 21.06.2019 

Σε συνέχεια πλήθους ερωτημάτων που έχουν απευθύνει στα γραφεία μας εντολείς μας απó την ΕΡΤ αναφορικά με την εφαρμογή της ΚΥΑ του 2019, θα θέλαμε να θέσουμε υπóψη σας τα ακóλουθα: 

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

“Έχε το νού σου στο Παιδί” Refugees kids: Back to school in Greece. (video)


Ένα οδοιπορικό -έρευνα  του Πάνου Χαρίτου για τα  προσφυγόπουλα  που βρίσκονται στην Ελλάδα  και το πως  θεραπεύει  τις πληγές  και τα τραύματα  του πολέμου,  το σπάσιμο της απομόνωσης  και η ένταξή τους  στα  ελληνικά σχολεία.

Οι άνθρωποι και ειδικά  τα παιδιά   δεν  μετατρέπονται σε  βλαπτικά "μικρόβια"  όταν  η ανάγκη  και οι συνθήκες  τους  εξαναγκάζουν  να εγκαταλείψουν  τα σπίτια  τους , τις γειτονιές τους, τη χώρα τους.

Αντίθετα  μια κοινωνία  που αφήνεται στην μόλυνση  ρατσιστικών μισάνθρωπων  φασιστικών κηρυγμάτων, χάνει  την  πνευματική της υγεία , τη συνοχή της, τις αληθινές  της αξίες  και σταδιακά  χάνει  την ανθρωπιά της  και παραδίνεται στους νόμους της ζούγκλας,  καταδικασμένη πλέον να βρεθεί

mediatvnews:Υπό την πίεση απεργιών στην ΕΡΤ υπέγραψε ο υπουργός! - Η υπογραφή στο παραπέντε εβγαλε απο το καθεστως της ντροπής συνδικαλιστικες ενώσεις και "συνδικαλιστές" που έδρασαν απεργοσπαστικα εναντίον της ΠΟΣΠΕΡΤ

Υπό την πίεση απεργιών στην ΕΡΤ υπέγραψε ο υπουργός!

αναδημ. απο το  mediatvnews • June 20, 2019 

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ ανεστάλλησαν μετά την υπογραφή που έβαλε ο κ. Χουλιαράκης στην υπουργική απόφαση που αφορά στους συμψηφισμούς από την αναβίωση της εργασιακής σχέσης των εργαζομένων της ΕΡΤ. 
Την απόφαση έλαβε η ΠΟΣΠΕΡΤ. 

Η υπογραφή στο παραπέντε της απόφασης έβγαλε από το καθεστώς ντροπής και τις συνδικαλιστικές ενώσεις που πίεζαν για καταδίκη των απεργιακών κινητοποιήσεων και των “συνδικαλιστών” -ανεξαρτήτου κομματικού χρώματος- που πίεζαν μη τυχόν και αποφασισθούν απεργίες και από τους δημοσιογράφους.

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η Διοίκηση της ΕΡΤ μας ενημέρωσε ότι

Δίκη της ΧΑ: Κατέρρευσε η Μάγδα Φύσσα στη θέα του Ρουπακιά


Κατέρρευσε η Μάγδα Φύσσα, όταν οι αστυνομικοί πέρασαν από κοντά της τον δράστη της δολοφονίας του γιου της, Γιώργο Ρουπακιά, για να τον οδηγήσουν στο εδώλιο.

Η μητέρα του 34χρονου αδικοχαμένου μουσικού, έπειτα από δεκάδες συνεδριάσεις που ο Ρουπακιάς ήταν απών από τη διαδικασία, τον είδε ξανά δίπλα της, μη μπορώντας να ηρεμήσει και να κρατήσει τα δάκρυα της. Ήταν τόση η φόρτισή της που

Το …”αποκλειστικό” του ΑΝΤ1 ήταν της “Καθημερινής”!

Ως αποκλειστικό παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ρεπορτάζ που  δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στην “Καθημερινή” που κυκλοφόρησε το περασμένο Σάββατο, με την υπογραφή της Μαριάνας Κακαουνάκη. Πρόκειται για την ιστορία της

ΕΤΕΡ (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ):ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ SENTRA FM 103.3 - ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με πρόσφατη απόφασή του το Εφετείο Αθηνών δικαίωσε άλλους δύο συναδέλφους μας που είχαν απολυθεί από τον ραδιοσταθμό «SENTRA FM 103.3» («N.S.P.RADIO ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ Α.Ε.»).
Σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση κρίνονται ως άκυρες οι απολύσεις των δύο συναδέλφων και ζητείται από την εργοδότρια («N.S.P.RADIO ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ Α.Ε.») η άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων, με ποινή μάλιστα 100 € για κάθε μέρα καθυστέρησης εκτέλεσης της προαναφερόμενης διάταξης. Επίσης υποχρεώνει την εργοδότρια εταιρεία («N.S.P.RADIO ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ Α.Ε.») να καταβάλλει μισθούς υπερημερίας μαζί με τους νόμιμους τόκους.
Συγκεκριμένα η Δικαστής αναφέρει πως : 

ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΓΡΑΨΟΥΝ ΜΕ ...ΔΑΝΕΙΚΕΣ ΠΕΝΝΕΣ


Μία μέρα μετά τη θετική έκβαση του κυρίαρχου αιτήματος  των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΠΟΣΠΕΡΤ οι οποίες και ανεστάλησαν  κατόπιν αυτής της θετικής  για τους εργαζόμενους εξέλιξης, δυό λόγια  αρχικά  σε εκείνους  που  θέλοντας  να ξαναγράψουν  την  καταγεγραμμένη στις συνειδήσεις  των πολλών ιστορία, βιάστηκαν να βγάλουν ανακοινώσεις με στόχο  την διάσπαση  της ενότητας των εργαζομένων την πιό κρίσιμη ώρα της διεδίκησης, το σπάσιμο των απεργιακών κινητοποιήσεων και την Σαμαρικού  τύπου  ενοχοποίηση των εργαζομένων που τυχόν  θα συμμετείχαν   στις απεργιακές κινητοποιήσεις, οι οποίες  για αυτούς  δεν θα έφερναν τη δικαίωση των δίκαιων  αιτημάτων μας (όπως π.χ η άμεση εφαρμογή  της ΚΥΑ  και η εξ αυτής διασφάλιση του  εργασιακού μας βίου που τελικά πετύχαμε) αλλά την καταστροφή και τη συντέλεια του κόσμου.

Σε αυτή την απόπειρα της  "εκμάθησης της  ιστορίας" και επανακατήχησής μας  στα  παλαιά  "συνδικαλιστικά ιδεώδη" (όπως περίπου  τα περιέγραφε ο αλήστου μνήμης Προκοπάκης σε δημοσιεύσεις αναφερόμενος σε συνδικαλιστές - πρότυπα που τους έλεγε "Μαίριλυν" και άλλα φαιδρά), προσπάθησαν  να μας  ...μάθουν  ότι  δεν είμαστε  όλοι οι εργαζόμενοι το ίδιο  και πως στη σημερινή  ΕΡΤ δεν έχει χωριστεί η  "ήρα απο το στάρι"  ούτε οι "κηφήνες απο τις εργάτριες μέλισσες".

Κατά τη συνήθη και γνωστή  πιά σε όλους  νεοφιλελεύθερη  ρητορική, την ρητορική δηλαδή του "οδοστρωτήρα", κρύβονται πίσω απο μια αναφορά στην

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

ΠΟΣΠΕΡΤ -ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ


                                                                                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                   
      Αγία Παρασκευή, 19/06/2019


ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η Διοίκηση της ΕΡΤ μας ενημέρωσε ότι

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

ΠΟΣΠΕΡΤ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΩΡΑΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ.- ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 18.00 (ΑΝΤΙ 06.00)




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                         
Αγία Παρασκευή   18 / 6 /2019  Ώρα 23.45

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΩΡΑΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ.
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 18.00 (ΑΝΤΙ 06.00)

Πριν από λίγο σε τηλεφωνική  επικοινωνία που είχαμε  με τον Υπουργό και τον Υφυπουργό ΨΗΠΤΕ  κ. Ν. Παππά και Λ. Κρέτσο λάβαμε  την ρητή διαβεβαίωσή τους,  ότι  μέχρι αύριο 19/6/2019 το μεσημέρι,  οπότε θα έχει επιστρέψει από το εξωτερικό ο αρμόδιος  αναπληρωτής υπουργός  οικονομικών κ. Χουλιαράκης  και θα  υπογράψει τη σχετική έγκριση  για την εφαρμογή της ΚΥΑ  ικανοποιώντας έτσι  το κυρίαρχο αίτημά μας.

Στο έκτακτο Δ.Σ της ΠΟΣΠΕΡΤ  αποφασίσαμε να μεταφέρουμε την ώρα έναρξης της προαναγγελθείσας αυριανής 24ωρης απεργίας  στις 18.00, ώστε κανείς να μην μπορεί να μας χρεώσει  δογματισμό και κακοπιστία.

Θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωσή μας ανάλογα με τις  εξελίξεις  για την ΚΥΑ και των υπόλοιπων  ζητημάτων που θέσαμε εξαρχής