Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

ΕΤΙΤΒΕ (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ):ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Για άλλη μια χρονιά οι μέτοχοι του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV επέλεξαν καλοκαιριάτικα να στείλουν στην ανεργία 4 συναδέλφους τεχνικούς και 2 διοικητικούς, μεγαλώνοντας έτσι τον κατάλογο των ανέργων στην Θεσσαλονίκη. Ξαφνικά συνάδελφοι με οικογένειες βρέθηκαν στον δρόμο με ένα αβέβαιο γι αυτούς μέλλον.

Πληροφορηθήκαμε ότι η ροή του εν λόγω σταθμού, μέσα σε μια νύχτα μεταφέρθηκε στην Αθήνα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εναπομείναντες συναδέλφους μας.

Μαθαίνουμε επίσης, ότι η μεταφορά έγινε σε εγκαταστάσεις του ΑΝΤ1.

Ζητάμε να ενημερωθούμε απο την Διοίκηση του ΑΝΤ1, εάν το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, ανήκει στον όμιλο των επιχειρήσεων του, γιατί στο παρελθόν όσες φορές ζητήθηκε αυτή η ενημέρωση και απο μας και στον ΟΜΕΔ και σε δικαστικές αίθουσες, η απάντηση ήταν πάντοτε αρνητική.

Το δε ΕΣΡ μας απαντούσε με μισόλογα και στην τελευταία μας όχληση ακόμα περιμένουμε απάντηση.

Αυτοί που υποτίθεται ότι, ελέγχουν την νομιμότητα των πράξεων των τηλεοπτικών επιχειρήσεων, αφήνουν τους επιχειρηματίες να

ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ Ο Α.ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ, Ο Α. ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ ΚΑΙ Η Σ. ΚΟΣΙΩΝΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ 15ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ (VIDEO)

Με αφορμή την αποφυλάκιση του δολοφόνου του μικρού Αλέξη, παραθέτουμε χωρίς σχόλια ένα video απο αυτά που είπαν στον  ΣΚΑΪ ο Αλέξης Παπαχελάς, η Σία Κοσιώνη και ο Άρης Πορτοσάλτε λίγες ώρες μετά τη δολοφονία:

"Αιχμές":Ο πρώτος γύρος των απολύσεων στα ΜΜΕ άρχισε, έρχεται και δεύτερος, ο χειμωνιάτικος και θα είναι πιο βαρύς.


(αναδημ. ατο typologies.gr)
 **Η αποεπένδυση είναι το στοιχείο των ημερών για τα ΜΜΕ. Δηλαδή ο πρώτος γύρος των απολύσεων, διότι έρχεται και δεύτερος, ο χειμωνιάτικος και θα είναι πιο βαρύς.


**Εξού και η ΕΣΗΕΑ μαζί με την ΠΟΕΣΥ σπεύδουν, να “κατοχυρώσουν” την ιδέα ότι -μαζί με την κυβέρνηση, δημιουργούν θέσεις εργασίας στους δήμους.


**Στο μεταξύ η προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης, ήταν ακριβώς η αντίθετη. Δεν θα γίνουν απολύσεις (στο δημόσιο τομέα) και θα υπάρξουν καλοπληρωμένες δουλειές στον ιδιωτικό.


**Σε όσους κάνουν τους …”πονηρούς”. Υπάρχει κι άλλος σταθμός που κάποτε

Τυπολογίες:Συμφωνία ΕΡΤ- Asset Ogilvy για αθλητικό πρόγραμμα


 Συμφωνία ΕΡΤ – Asset Ogilvy για την προμήθεια αθλητικού τηλεοπτικού προγράμματος για τις ανάγκες του ΕΡΤ Sports.

 Το ΔΣ της εταιρείας ενέκρινε τη μίσθωση προγράμματος των καναλιών

Νέος κύκλος “εκκαθαρίσεων” στα ΜΜΕ

(από το zoornalistas.com)

Από την παράταξη της ΕΣΗΕΑ «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στα ΜΜΕ» λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση σχετικά με την αναστολή έκδοσης του ημερήσιου φύλλου του «ΕΘΝΟΥΣ. Αναλυτικά: 

Νίκος Φωτόπουλος (μέλος ΔΣ της ΔΕΗ -εκπροσωπος εργαζομένων): κ. ΥΠΟΥΡΓΕ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ BLACK OUT;

Νίκος Φωτόπουλος
Μέλος Δ.Σ. ΔΕΗ Α.Ε.
Εκπρόσωπος των εργαζομένων

Αθήνα 30 Ιουλίου 2019


κ. ΥΠΟΥΡΓΕ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ BLACK OUT;

Σε μια από τις αλλεπάλληλες συνεντεύξεις του (προφανώς για να μας πείσει, για να εμπεδώσουμε ακόμη πιο πολύ το τι τεράστια ζημιά, τι καταστροφή, τι διάλυση προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΗ, αλλά και για να ετοιμάσει το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση του δικτύου διανομής και την τοποθέτηση στρατηγικού επενδυτή στη ΔΕΗ), ο κ. Υπουργός προχθές έπαιξε και το χαρτί του black out.
Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του είπε:

Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

ΑΡΠΕ ΕΡΤ: Κάτω τα χέρια από τον συνδικαλισμό στην ΕΡΤ


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η  πρόσφατη απόφαση   της επιτροπής του άρθρου 15 που βγήκε πριν από  λίγες ημέρες, αποτελεί κόλαφο εργοδοτικής αυθαιρεσίας διότι,    αντί να  αναγνωρίσει το δικαίωμα στην ΠΟΣΠΕΡΤ να υπογράφει τις συλλογικές  συμβάσεις για όλους τους εργαζόμενους (όπως γινόταν για πολλά χρόνια),
εκχωρεί αυτό το δικαίωμα στην μειοψηφική πλην όμως φιλοεργοδοτική   ΕΕΕ
και σε όσους συντάχθηκαν μαζί της.

Αυτή η κίνηση των κρατικών μηχανισμών είναι μια ευθεία παρέμβαση του κράτους στα εσωτερικά των Συνδικάτων. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εργοδοσία προσπαθεί να χτυπήσει τον συνδικαλισμό που ενοχλεί. 
Πριν λίγους μήνες στην COSCO τα αφεντικά με την στήριξη των βουλευτών της Ν.Δ. και την ανοχή της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησαν στη δημιουργία ενός «νέου σωματείου» για να στερήσουν τη δύναμη από το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ που έκανε τη μεγάλη απεργία πριν από ένα χρόνο και κέρδισε τα ΒΑΕ για τους Λιμενεργάτες. 
Αυτό το σωματείο αναγνώρισαν τα δικαστήρια ως «αντιπροσωπευτικό» και υπέγραψαν οι εργοδότες μαζί του μια σύμβαση που κυριολεκτικά ξεπουλάει όλα τα δικαιώματα των λιμενεργατών στα αφεντικά της COSCO.

Το ίδιο προσπαθούν τώρα στην ΕΡΤ, με τη σθεναρή στήριξη του ΣΕΒ, βάζοντας μπροστά το «σωματείο» της ΕΕΕ και τους «χρήσιμους ηλίθιους» που την ακολουθούν. Είναι κομμάτι των εργοδοτικών και κρατικών παρεμβάσεων στα συνδικάτα τα τελευταία χρόνια. Στο ΕΚΑ διόρισαν διοίκηση πριν από δύο χρόνια, στην ΓΣΕΕ με αφορμή την χυδαία στάση της ηγεσίας της επίσης διόρισαν διοίκηση, τώρα ήρθε και η σειρά της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Όλοι ξέρουμε ότι η ΕΕΕ από την ημέρα της δημιουργίας της, είχε ένα μοναδικό στόχο: Με πρόσχημα «τον συγκεντρωτισμό του Καλφαγιάννη» να μετατραπεί σε Δούρειο ίππο, προκειμένου να χτυπήσει το συνδικαλισμό στην ΕΡΤ. Το συνδικαλιστικό κίνημα που αποδείχθηκε το μεγαλύτερο εμπόδιο όταν προσπάθησαν το 2013 να ρίξουν μαύρο στην ΕΡΤ, αλλά και στην συνέχεια όταν προσπάθησαν να μας σιγήσουν.

Δεν τα κατάφεραν. Κερδίσαμε την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και τα τελευταία χρόνια δίνουμε μάχες για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας στέρησαν τα μνημόνια. Άλλοτε πετυχημένες, όπως για παράδειγμα το

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Media.gr:Ποιοι ακούγονται για την ΕΡΤ

(Η φωτό δεν προέρχεται από την πηγή της αναδημοσίευσης)
Έντονη κινητικότητα εντός κυβέρνησης και πέριξ του Ραδιομεγάρου για το σχήμα που θα αναλάβει τη διοίκηση της ΕΡΤ. Πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν γίνει κρούσεις σε

ΚΕΔ: Έκρυψαν τα " δυσάρεστα νέα" για την ΕΡΤ και τους ιδιώτες επενδυτές στο ΑΠΕ.




Νέα εταιρία για την ΕΡΤ και το ΑΠΕ  με αλλαγές στο σχήμα και τις δομές

Έκρυψαν τα " δυσάρεστα νέα" για την ΕΡΤ (στον αέρα η ΚΥΑ συμψηφισμού για την περίοδο 2013-15 , το ανταποδοτικό τέλος, το προσεχές ιδιοκτησιακό σχήμα και οι δομές της..) και τους ιδιώτες επενδυτές στο ΑΠΕ.

ΕΠΝΙΞΑΝ στον αέρα την πρόταση της ΚΕΔ για νομοθετική ρύθμιση του 2% στον ΕΔΟΕΑΠ και την ίδια ώρα κόβουν εφάπαξ και καθιερώνουν, μέχρι στιγμής για τους νέους, με τη (νοητή κεφαλαιοποίηση) συντάξεις-ψίχουλα όπως και στο Δημόσιο.
Αυτό καταγγέλλει η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ), επισημαίνοντας, το «ΟΛΙΣΘΗΜΑ ΝΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ κ. Στ. Πέτσα» η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στο απόγευμα στο κτίριο της Γ. Γ. Ενημέρωσης-Επικοινωνίας».
Πληροφορίες από έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι το θεσμικό πλαίσιο για την ΕΡΤ θα έχει ως βάση αυτό που ίσχυσε για την ΝΕΡΙΤ, κατά την περίοδο του Μαύρου της ΕΡΤ, το οποίο δεν θέλησε να αλλάξει και η προηγούμενη κυβέρνηση , με μόνη εξαίρεση εργασιακά θέματα κάτω από την πίεση της ΠΟΕΣΥ ,της ΠΟΣΠΕΡΤ και δημοσιογράφων της ΕΡΤ, που διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ΕΡΤ –OPEN και στην ΕΡΤ3.Τις μεταβολές σε αυτά θα τις αναλάβει η όποια νέα διοίκηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αλλαγή διοίκησης συνδέεται και με την αξιοποίηση προσώπων από την συγκεκριμένη χρονική περίοδο στη «ΔΤ» και στη ΝΕΡΙΤ, μεταξύ των οποίων αναφέρεται και το όνομα του κ. Θ Φορτσάκη.
Καταστατικές μεταβολές αναμένονται και στο ΑΠΕ ώστε να μπορούν να αναπτυχθούν συνέργειες με ιδιώτες.

Την Πέμπτη το βράδυ εκδόθηκε ανακοίνωση από την ΕΣΗΕΑ που απηχεί τις θέσεις της πλειοψηφίας του ΔΣ και στην οποία η κυρία που την έγραψε, ερμηνεύει αυθεντικά όσα δεν είπε ο υφυπουργός και δίνοντας τη δική της Μάχη γράφει μεταξύ άλλων ότι:

Ο Κορκονέας ελεύθερος (!) Ντροπή μας


(αναδημ. απο το news247.gr)

Κωνσταντίνος Σαρρηκώστας
29 Ιουλίου 2019 17:53

Κι όμως η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει δίκιο. 
Η απόφαση – βόμβα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας που ανοίγει διάπλατα την πόρτα της ελευθερίας για τον δολοφόνο Κορκονέα, είναι σκανδαλώδης. Προδιαγεγραμμένη θα λέγαμε εμείς, καθώς οι απανωτές αναβολές πέτυχαν τον σκοπό τους.

Ναι, "η απόφαση οπλίζει το χέρι του επόμενου Κορκονέα" και αυτό καθώς το δικαστήριο έκρινε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου του αστυνομικού - δολοφόνου και της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος. 
Άκουσον – άκουσον, του νεκρού Αλέξη Γρηγορόπουλου, δηλαδή, που η “ανάρμοστη συμπεριφορά του” (σύμφωνα με το δικαστήριο) τον οδήγησε στον θάνατο.

Δυστυχώς η δικαιοσύνη με την απόφασή της να βρεθεί εκτός φυλακής ο Επαμεινώνδας Κορκονέας λοιδορεί τον νεκρό μέχρι και αυτή την ώρα και ουδείς

Τυπολογίες: "Ιδέα για συγχώνευση ΑΠΕ-ΕΡΤ όπως στην Ουγγαρία"


Μία από τις ιδέες που τρέχουν στην κυβέρνηση είναι αυτή της σταδιακής συγχώνευσης της ΕΡΤ με το ΑΠΕ. 

Ανάλογο καθεστώς υπάρχει ως σήμερα εντός ΕΕ μόνο στην Ουγγαρία. 

Μια τέτοια συγχώνευση θα βρεθεί ενώπιον της ΕΕ με καταγγελίες για κρατικές ενισχύσεις, καθώς το ΑΠΕ χρηματοδοτείται και εξαρτάται από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ η ΕΡΤ έχει ως σταθερό και βασικό έσοδο το ανταποδοτικό τέλος, χωρίς να λαμβάνει χρήματα από το κράτος. 
Αντιθέτως εισφέρει με τα έσοδα από το

Κυβερνητικοί παράγοντες: "Δεν μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα η εξαγγελία για μείωση του ανταποδοτικού τέλους κατά 50% "


"...Στην κυβέρνηση εξετάζοντας τα οικονομικά στοιχεία των υφιστάμενων συμφωνίων που έχουν ήδη μετατραπεί σε συμβάσεις και έχοντας μπροστά τους τις άλλες δύο συμφωνίες με ΠΑΟΚ και ΟΦΗ, οι οποίες δεν υπογραφεί, παρατηρούν πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα η εξαγγελία για μείωση του ανταποδοτικού τέλους κατά 50% στο 1 ευρώ. Διότι, αν η ΕΡΤ τελικώς υπογράψει συμβάσεις έστω και με μείωση των απαιτήσεων στο 30%,

Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Η κόρη του Τάδε...


 Kάτι για τη σημαία και τους «αρίστους» λένε πάλι. Λοιπόν παιδιά που με διαβάζετε, θα σας πω μια μικρή ιστορία άριστη:

Στέλιος Νικητόπουλος: Η αλήθεια για την ΕΡΤ


Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ3, Στέλιος Νικητόπουλος,
καταθέτει τη δική του αλήθεια για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση

"Τον έλεγχο της ΕΡΤ ήθελε και η προηγούμενη κυβέρνηση, τον έλεγχό της θέλει και η τωρινή. Εκπλήσσομαι που ξαφνιάζονται οι Συριζαίοι για το πόσο εύκολα προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα η ΝΕΡΙΤοκατάσταση που η ίδια η κυβέρνησή τους συντήρησε για να της κάνει τη δουλειά. Όμως όταν αναρωτιούνται "γι' αυτή την ΕΡΤ αγωνιστήκαμε" σημαίνει ότι δεν πήραν πρέφα πως το κόμμα τους απέκλεισε συστηματικά αγωνιζόμενους της διετίας 2013-15 για να διατηρήσει σε θέσεις-κλειδιά ανθρώπους που

"Το Ποντίκι":Δεν θέλει τα δικαιώματα της Σούπερ Λίγκας στην ΕΡΤ η Κυβέρνηση




Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Livesport η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ρίξει το κόστος της ΕΡΤ και να βγάλει από πάνω της προγράμματα τα οποία βαραίνουν την λειτουργία της.

Στο πλαίσιο αυτό έχει αποφασίσει να διοχετεύσει όλα τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων της Σούπερ Λίγκας 1 σε συνδρομητικούς σταθμούς, στο μοτίβο το οποίο υπήρχε και επί... εποχής

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

«Ιδιώνυμο» Βενιζέλου: Όταν θεσμοθετήθηκε η ποινικοποίηση της σκέψης


Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, στο ΦΕΚ της 25 Ιούλη 1929, δημοσιεύεται ο αντικομμουνιστικός νόμος 4229, «Περί των μέτρων ασφαλείας του κοινωνικού καθεστώτος και προστασίας των ελευθεριών των πολιτών» και γίνεται νόμος του κράτους. 
Πρόκειται για το γνωστό φασιστικό «Ιδιώνυμο», ένας νέος νόμος που καθιέρωνε ένα καινούργιο αδίκημα με «ίδιον χαρακτήρα», το αδίκημα να

Γιωργος Παπαδοπουλος Τετραδης: Η ΕΡΤ είναι για το λαό ή για την κυβέρνηση;


Η ΕΡΤ είναι για το λαό ή για την κυβέρνηση;

Όποιος είχε την ψευδαισθηση ότι η ΕΡΤ θα γινει ακομματιστη και κρατική, απο κυβερνητική, θα πρέπει να προσγειώθηκε χτες με τη μετάδοση της δεξίωσης για τη Δημοκρατία στο προεδρικό μέγαρο. Και γι αυτή την εικόνα δεν ξέρω ακόμα αν φταίει η νέα κυβέρνηση ή μια εθελόδουλη νοοτροπία δημοσιογράφων, που σπεύδουν ως συνήθως να είναι βασιλικότεροι του βασιλέως. Κοντός ψαλμός

Θα ξεκινήσω με ένα καλό. Στο στούντιο της ΕΤ1 οι προσκαλεσμένοι κατέθεσαν χτες όλο το παρασκήνιο του 1974 για το πώς έπεσε η χούντα και πώς παραδόθηκε η εξουσία στούς πολιτικούς το βράδυ της 24ης Ιουλίου του 1974. Γιατί ο λαός πρέπει να ξέρει από πού ανλεί σήμερα την ελευθερία που έχει. Όση είναι αυτή.

Πρώτον, λοιπόν, καλώς έκανε και μετέδωσε απευθείας σχεδόν όλη την τελετή η ΕΤ1. Γιατί η τελετή για τη Δημοκρατία δεν είναι αποκλειστικότητα μιας κάστας προνομιούχων. Αντιθέτως, θα έπρεπε να είναι ανοιχτή σε όλο το λαό. Και όχι μόνο τηλεοπτικά.

Δεύτερον, η ΕΡΤ έστειλε για να καλύψει την τελετή μια δημοσιογράφο, η οποία δεν ήξερε τους αντιστασιακούς, που ήταν οι πρωταγωνιστές χτές, και δεν ήξερε να υποβάλει ούτε μια ουσιαστική ερώτηση σε κανέναν από τις παριστάμενους, με εξαίρεση τον πρόεδρο των αντιστασιακών της Ελλάδας Σπ Χαλβατζή και της Κύπρου. Και γιαυτό δεν φταίει η ρεπόρτερ αλλα οι αρχισυντάκτες της και ο διευθυντής της.

Η ΕΡΤ κάμερα έβλεπε να παρελαύνουν μπροστά της άνθρωποι μεγάλοι, που με δυσκολία κατέβαιναν τα σκαλιά του κήπου του μεγάρου, εμφανώς δοκιμασμένοι από το χρόνο και στόν αγώνα κατά της χούντας, και δεν ήξερε το κανάλι ούτε έναν για να τον αναγγείλει στους τηλεθεατές της! Ούτε έναν!

Αντιθέτως, ήξερε και ανήγγειλε κάθε έναν από τους υπουργούς της κυβέρνησης που έπιανε ο φακός να προσέρχεται! Χωρίς να χάνει σχεδόν κανέναν. Να μας συμπαθάει το ραδιομέγαρο και ο

ΕΡΤ: Διαγωνισμός προμήθειας συστημάτων απεικόνισης πολλαπλών σημάτων


Η ΕΡΤ ΑΕ προκηρύσσει ανοικτό διεθνή διαγωνισμό με αντικείμενο την προμήθεια συστημάτων απεικόνισης πολλαπλών τηλεοπτικών σημάτων στην Αγ. Παρασκευή & στην Θεσσαλονίκη. 
Τα νέα συστήματα απεικόνισης, σε συνδυασμό με τις οθόνες μεγάλων διαστάσεων τις οποίες η ΕΡΤ ΑΕ θα προμηθευτεί, προβλέπεται να αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες μεμονωμένες οθόνες, προσφέροντας μεγαλύτερη ευκρίνεια και ποιότητα εικόνας.
 Επιπλέον θα προσφέρουν νέες δυνατότητες, όπως

Τυπολογίες: Όσα δεν έκανε στα ΜΜΕ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ



Η παραδοχή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τόνισε πως ένα από τα μεγάλη λάθη της κυβέρνησης ήταν πως δεν κατάφερε να κάνει την ΕΡΤ ένα διαφορετικό κανάλι, βάζει στο επίκεντρο της συζήτησης όλα τα ζητήματα των ΜΜΕ που δεν κατάφερε να παρέμβει δραστικά.

Η ΕΡΤ, στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός ως «λάθος», επαναλειτούργησε με τον νόμο της ΝΕΡΙΤ, μια επιλογή που αποδείχθηκε καταστροφική. Βασικές λειτουργίες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης επί τέσσερα χρόνια δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν παρά μόνο με εξωτερικές αναθέσεις σε ιδιωτικές εταιρείες.

Δεν έγιναν οι απαραίτητες προσλήψεις τεχνικού προσωπικού, υιοθετήθηκαν ως κυρίαρχο μοντέλο τηλεοπτικής παραγωγής οι συμπαραγωγές με εξωτερικές εταιρείες. Δεν ενισχύθηκε η αυτονομία και ανεξαρτησία της ενημέρωσης, αντιθέτως επιλέχθηκε η προσπάθεια ελέγχου από την κυβέρνηση με προσθήκες εξωτερικών συνεργατών. Η επιμονή σε συγκεκριμένες εκπομπές και πρόσωπα με

ETITA - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ STAR ΚΑΙ ΤΟΥ ALPHA ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝΤΑ


Αθήνα, 26 Ιουλίου  2019                                                                                           Αρ. Πρωτ: 2861

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι,

Πριν λίγες μέρες ο  τηλεοπτικός σταθμός STAR χρησιμοποιώντας τηλεοπτικό συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, έβγαλε ζωντανή σύνδεση στο βραδινό δελτίο ειδήσεων.
Τονίζουμε ότι μετά την συγκατοίκηση των δύο τηλεοπτικών σταθμών, στις τριμερείς συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Υπουργείο Εργασίας παρουσία των ενώσεων (ΕΣΗΕΑ, ΕΤΙΤΑ, ΕΠΗΕΑ), οι διοικήσεις του STAR και του ALPHA  είχαν δώσει διαβεβαιώσεις πως τα κανάλια θα κρατήσουν την αυτοτέλειά τους και δε θα υπάρξουν τέτοιου είδους φαινόμενα.  Δυστυχώς όμως μέχρι αυτήν την στιγμή υπάρχουν αρκετά κρούσματα αλλά και πρακτικές που μαρτυρούν το αντίθετο.

Εμείς καλούμε τις διοικήσεις των δύο καναλιών να τηρήσουν άμεσα όσα οι ίδιοι υπέγραψαν στα

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Ν. Φωτόπουλος ( Μέλος Δ.Σ. ΔΕΗ Α.Ε. Εκπρόσωπος των Εργαζομένων ):ΤΙ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΤΙ “ΞΕΧΑΣΕ” ΝΑ ΠΕΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΗ


Φωτόπουλος Νίκος
Μέλος Δ.Σ. ΔΕΗ Α.Ε.
Εκπρόσωπος των Εργαζομένων                                                    25/7/2019



ΤΙ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΤΙ “ΞΕΧΑΣΕ” ΝΑ ΠΕΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Με το δικαίωμα που μου δίνει το γεγονός ότι μιλούσα πάντα επί όλων των κυβερνήσεων (και του ΣΥΡΙΖΑ) και δεν ξύπνησα ξαφνικά τώρα, με βάση τα όσα είπε ο κ. Υπουργός κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης αισθάνομαι την ανάγκη να κάνω κάποια σχόλια.
Θα σταθώ μόνο στα όσα ειπώθηκαν στο κοινοβούλιο γιατί πολλά απ’ όσα ακούστηκαν κατά την προεκλογική περίοδο αλλά και αμέσως μετά δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική και κάποια απ’ αυτά πιθανόν να μην έχουν μόνο πολιτική σκοπιμότητα.
Ο νοών νοείτω…

Επί των προγραμματικών δηλώσεων, λοιπόν, είναι απαραίτητο να τεθούν μερικές ερωτήσεις και να γίνουν κάποιες πρώτες παρατηρήσεις στα όσα ειπώθηκαν από τον κ. Υπουργό:

1)    ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΕΙΠΕ:

Γιατί δεν θα πάω στη γιορτή αποκατάστασης της Δημοκρατίας ( Η επιστολή του αντιστασιακού Β. Πενταρη στον πρόεδρο της δημοκρατίας)



"...σ’ αυτή την εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο δεν θα παραστώ, γιατί δεν μπορώ να συνεορτάζω αυτή την ιστορική μέρα με τους υμνητές της Χούντας, με τους υβριστές των νεκρών του Πολυτεχνείου, μ’ αυτούς που διακηρύσσουν ότι όσοι έκαναν αντίσταση ήσαν «ψυχικά άρρωστοι»..."

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε της Δημοκρατίας,
σας ευχαριστώ για την πρόσκληση που μου στείλατε για να παραβρεθώ στην εκδήλωση για την 45η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, στο Προεδρικό Μέγαρο. Είναι μια επέτειος που δικαιολογημένα εορτάζεται για 45 χρόνια.
Εμείς που ζήσαμε το καθεστώς της στρατιωτικής δικτατορίας, μας θυμίζει μέρες

Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

"ΙΣΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ" ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΟ "ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ" ΜΕΤΗ "ΣΥΜΠΡΑΞΗ" ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΕΒ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ

                        
 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 Η πρόσφατη κυβερνητική εναλλαγή με την παράδοση της αντιλαϊκής διαχείρησης απο το ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ, πρέπει να βρεί το σύνολο των εργαζόμενων (δημοσιογράφων, διοικητικών, τεχνικού και καλλιτεχνικού προσωπικού) στην ΕΡΤ, σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Το νέο δεν αφορά στην αναδιάταξη της κυβερνητικής πυραμίδας και την υπαγωγή της ΕΡΤ σε πιό στενή εποπτεία από το πρωθυπουργικό περιβάλλον.

 Είναι πασιφανές οτι η δημόσια ραδιοτηλεόραση από την ίδρυση της υπηρέτησε τα συλλογικά συμφέροντα της αστικής τάξης, προπαγανδίζοντας τον καπιταλισμό ως μονόδρομο, στηρίζοντας τον ευρωατλαντικό προσανατολισμό όλων των

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ - ΣΤΙΣ 25/7/2018 ΓΡΑΦΑΜΕ:"ΝΙΚΟΣ ΠΑΓΙΩΤΕΛΗΣ- Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ "ΠΙΑΣΑΡΙΚΑ" ΠΛΑΝΑ ΜΕ ΑΠΑΝΘΡΑΚΩΜΕΝΑ ΠΤΩΜΑΤΑ"

by ΠΟΣΠΕΡΤ on Ιουλίου 25, 2018 in ΠΑΓΙΩΤΕΛΗΣ, ΦΩΤΙΕΣ


Την ώρα  που κάποιοι  έψαχναν στα αποκαϊδια  για να στήσουν πλάνα με  καμμένους ανθρώπους, ή  με φόντο σβυσμένες εστίες  δήλωναν  με την πλαστή  αυθεντία  του αυτόπτη ότι  δεν είδαν  κανένα πυροσβεστικό όχημα, κατά τη διάρκεια  του ...οδοιπορικού τους (στα ΣΒΗΣΜΕΝΑ), ο συνάδελφος  Νίκος Παγιωτέλης, ήταν μέσα στις φλόγες και με την ιδιότητα  του εθελοντή δασοπυροσβέστη βοηθούσε  τους  πυροσβέστες στην αναχαίτιση  της ανθρωποκτόνου  πύρινης  λαίλαπας.

Θα μπορούσε  φυσικά να παριστάνει περιστασιακά για τις ανάγκες μιας φωτογραφίας τον εθελοντή δασοπυροσβέστη και ταυτόχρονα  να "χτίζει" δημοσιογραφική  φήμη στέλνοντας  ακόμα και με το κινητό του  ρεπορτάζ  με αληθινά πλάνα  απο την πραγματική ώρα της μάχης  και της καταστροφής.

Κι όμως αντί της προσωπικής επαγγελματικής προβολής, προτίμησε  να  δώσει τον εαυτό του για  να σώσει πρώτα  ανθρώπινες ζωές , ύστερα περιουσίες και κατόπιν  το δάσος.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ  Νίκος Παγιωτέλης, είναι  ένας  απο αυτούς  που το 2013  χαρακτηριζόταν  απο τον Κεδίκογλου  ως "ιερή αγελάδα" , απο τον Σαμαρά  "αριστερός" και  σήμερα  απο τα σινάφια  των νοσταλγών του μαύρου και της  μαλθουσιανής  αντίληψης της κοινωνίας   "χαραμοφάης" ή "κρατικοδίαιτο τεμπελόσκυλο".

Αυτοί όμως που  δεν  υποδύονται τους ανθρώπους μπροστά  στην κάμερα ,αυτοί που 

Διεγράφη από το μητρώο επιχειρήσεων της ΕΡΤ η εταιρεία η οποία μετέδιδε τους αγώνες της Super League


Δύο ημέρες μετά τις εκλογές διεγράφη από το μητρώο επιχειρήσεων της ΕΡΤ η εταιρεία ABC Production. 
Πρόκειται για την εταιρεία που είχε αναλάβει την παραγωγή των μεταδόσεων των αγώνων της Super League για λογαριασμό της ΕΡΤ αλλά το ΔΣ δεν αναφέρει

Εκτός από τον Κύριο Πρύτανη ενδιαφέρον για να επανέλθει στην ΕΡΤ, εξέφρασε και ο Κύριος Καθηγητής


**Εκτός από τον Κύριο Πρύτανη ενδιαφέρον για να επανέλθει στην ΕΡΤ, εξέφρασε και ο Κύριος Καθηγητής,  Χθες, λοιπόν, ξεκίνησε τα ραντεβού στα καφέ της Αγίας Παρασκευής με πρόσωπα της ΕΡΤ που υπηρέτησαν σε θέσεις ευθύνης επί ΣΥΡΙΖΑ.

 **Τι πάθος και αυτό για τη ΝΕΡΙΤ, ανεξάντλητο.

**Δύο υπουργοί της κυβέρνησης έχουν περάσει στο παρελθόν από το ΔΣ της ΟΤΕ ΑΕ. Συμπτωματικά άρχισε εκ νέου η

Ηλεκτρονικό φακέλωμα για συνδικαλιστές από την κυβέρνηση της ΝΔ και φρένο σε απεργίες (Video)

(αναδημ. απο το documentonews.gr)

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης Μητσοτάκη τίθενται τα συνδικάτα αλλά και οι απεργίες. Προωθούνται αλλαγές στο νόμο περί συνδικαλισμού, με ηλεκτρονική καταγραφή συνδικαλιστικών οργανώσεων, στελεχών και συνδικαλιστών.

Παράλληλα, θα επέλθουν αλλαγές στις διαδικασίες για την κήρυξη απεργίας από τους εργαζόμενους, με θεσμοθέτηση …ηλεκτρονικής ψήφου.

Ο «μεγάλος αδελφός» θα έχει μητρώο με ονόματα και στοιχεία για όλους τους συνδικαλιστές.

 Στα σκαριά είναι το ηλεκτρονικό μητρώο συνδικαλιστικών οργανώσεων και στελεχών, όπως εξήγγειλε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. 

Ο υπουργός εμφάνισε την ηλεκτρονική καταγραφή σαν βήμα εκσυγχρονισμού κατά του οργανωτικού συνδικαλιστικού κατακερματισμού και σαν εργαλείο για να

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΩΤΗΡΕΛΗΣ (Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών): Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ 3/5 ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ) Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΡ (ΟΠΩΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ)


"... Η κυβέρνηση αυτή, όπως και η προηγούμενη, έχει εντελώς μονομερή προσέγγιση του ραδιοτηλεοπτικού πλουραλισμού, τον οποίο επιτάσσει το άρθρο 15 του Συντάγματος (με αρμόδιο όργανο το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης). 

Το μόνο πρόβλημά της ήταν, έως τις εκλογές, η ΕΡΤ. 

Δικαιολογημένα βέβαια, διότι εκεί κυριαρχούσε πράγματι, κατά παράβαση του Συντάγματος, μια κραυγαλέα  κυβερνητική προπαγάνδα. 

Ωστόσο, ούτε έβγαζε ούτε  βγάζει μιλιά για την προπαγανδιστική υστερία, υπέρ της ΝΔ, πολλών ιδιωτικών σταθμών, που είναι επίσης ευθέως αντισυνταγματική.

 Ερωτάται λοιπόν: τι θα κάνει τώρα ως προς τις πολλαπλές αυτές παραβιάσεις του Συντάγματος; 

Θα τολμήσει, πρώτον,

ΠΑΜΕ:Να μην περάσουν οι αλλαγές στο ΣΕΠΕ

                                   



Αθήνα 22.7.19
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, προχωράει με το καλημέρα σε νέα βήματα υποβάθμισης της Επιθεώρησης Εργασίας. Η κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας ως τέτοιου και η υπαγωγή της Επιθεώρησης στη Γενική Γραμματεία Εργασίας του υπουργείου δεν συνιστά εκσυγχρονισμό, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, ούτε απαλλάσσει την Επιθεώρηση από τον σφιχτό κυβερνητικό έλεγχο, αφού ο πολιτικός προϊστάμενος, που θα εφαρμόζει με αυστηρότητα και επιμέλεια την πολιτική υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων, είναι πολύ φανερός και στη νέα δομή της Επιθεώρησης. Πρόκειται για την Γενική Γραμματεία του Υπουργείου, στέλεχος διορισμένο από την κυβέρνηση σε συγκεκριμένη αποστολή, που

Δ.Τ. ΕΚΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕΠΕ

Αρ. Πρωτ.: 8143 Αθήνα, 19/07/2019


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το ΕΚΑ καταγγέλλει την αναγγελθείσα κατάργηση της αυτοτέλειας του ΣΕΠΕ δια της υπαγωγής του στη Γενική Γραμματεία Εργασίας και εφιστά την προσοχή στην κυβέρνηση ότι η παραβατικότητα στο χώρο της εργασίας στην οποία εκτίθενται χιλιάδες εργαζόμενοι μπορεί να καταπολεμηθεί μόνο με την διαρκή ενίσχυση του ΣΕΠΕ και όχι την κατάργησή του.
Η ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών στο χώρο της εργασίας αποτελεί

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

ΕΤΕΡ (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ) :Με αφορμή τον «News 247»

Ανακοίνωση
Με αφορμή τον «News 247»

Η απόφαση της διοίκησης  του ομίλου 24media  να μετατρέψει τον ραδιοσταθμό news247 σε μουσικό, όπως άλλωστε ορίζεται από την αδειοδότησή του, δικαιώνει απόλυτα τη θέση της Ένωσής μας για τη διατήρηση του διαχωρισμού χαρακτήρα των ραδιοσταθμών σε ενημερωτικό ή μη ενημερωτικό.

Είχαμε τονίσει παλαιότερα πως αν σταματήσει να ισχύει ο προαναφερόμενος διαχωρισμός  κάθε εργοδότης θα μετατρέπει, ανάλογα με τις συγκυρίες, το πρόγραμμά του με ολέθρια αποτελέσματα για το μέσο και τους εργαζομένους του. 

H διοίκηση του εν λόγω ραδιοσταθμού ρίχνει το βάρος της απόφασής της σε πιέσεις του ΕΣΡ και όχι στις ακροαματικότητες, ή σε κάποιον άλλο πραγματικό λόγο, παρά τις υποσχέσεις για ευχέρεια χρηματοδότησης του ραδιοσταθμού. 

Επίσης, όλως τυχαίως, η απόφαση πάρθηκε με την ολοκλήρωση των εκλογικών διαδικασιών.

 Αφού είναι τόσο έντονες οι πιέσεις της αρμόδιας αρχής μήπως το ΕΣΡ θα πιέσει και τον όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ (easy) να εκπέμψει ενημερωτικό πρόγραμμα; 
Θα πιέσει το ΘEMA radio να εκπέμψει πρόγραμμα ανάλογο της άδειας λειτουργίας του; 

Tο EΣP τα τελευταία χρόνια κωφεύει στα παραπάνω όπως άλλωστε και στην

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

ΠΟΣΠΕΡΤ: ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ - Ο ΣΕΒ «ΚΡΙΝΕΙ» ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΣΣΕ ΣΤΗΝ ΕΡΤ




                                              
                                                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                  Αγ. Παρασκευή 18/7/2019

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ
 Ο  ΣΕΒ «ΚΡΙΝΕΙ»  ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΣΣΕ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Η  πρόσφατα  εξελισσόμενη   καταιγίδα  αντεργατικών δικαστικών  αποφάσεων  χτύπησε  και  την ΕΡΤ.
Xρειάστηκαν  4 μήνες  προκειμένου να εκδοθεί μια απόφαση  της επιτροπής του άρθρου 15 που κατά το νόμο  έπρεπε να είχε βγεί το αργότερο  μέσα σε 10 ημέρες από την εκδίκασή της.
Μήπως και αυτή η απόφαση έπρεπε να βγεί μετά  τις εθνικές εκλογές  και την  προσδοκώμενη  από μερικούς  πολιτική αλλαγή;

Αναφερόμαστε στο «δικαστικό πραξικόπημα»  της επιτροπής  του άρθρου 15 ,  η οποία με την  πρόσφατη απόφασή της ανατρέπει όχι μόνο το  γράμμα του νόμου αλλά και την λογική, αφού με αυθαιρεσία αναγνωρίζει  το δικαίωμα  της  υπογραφής  ΣΣΕ σε μία  ανύπαρκτη νομικά  και συνδικαλιστικά  «συμπράττουσα» οντότητα.

 Από κανένα σημείο της κείμενης νομοθεσίας δεν αναγνωρίζεται μορφή σύμπραξης σωματείων, πολύ περισσότερο δε αυτή δεν μπορεί να έχει νομική προσωπικότητα.
Το γεγονός, δε, αυτό δεν μπορεί να αναχθεί σε αβλεψία του νομοθέτη, αφού αν αναγνωριζόταν ικανότητα προς σύναψη επιχειρησιακής ή άλλης ΣΣΕ σε σύμπραξη σωματείων, τότε θα ετίθετο διαρκώς υπό αμφισβήτηση η ΣΣΕ λόγω του συγκυριακού και ευκαιριακού χαρακτήρα ενός τέτοιου μορφώματος που ούτε νομική προσωπικότητα έχει, ούτε και ομοσπονδία θα μπορούσε ποτέ να θεωρηθεί.

Μια απόφαση  που στηρίζεται  σε  απολύτως  νεφελώδεις , αυθαίρετες, αστήρικτες νομικά, ηθικά   και συνδικαλιστικά προτάσεις  της  ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ  Σ.Ε.Β (Συνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών), η οποία  εκτός  των άλλων ..παραδόξων  αναιρεί ακόμα και τους θεμελιώδεις κανόνες  των μαθηματικών προκειμένου  να δημιουργήσει πλαστά  αθροίσματα  που «δικαιολογούν» την τελική της πρόταση, παραβιάζοντας ανεπίτρεπτα τα κριτήρια που θέτει το άρθρο 3 παρ. 5 Ν. 1876/1990 για τη συνδρομή της αντιπροσωπευτικότητας και συγκεκριμένα το κριτήριο της αριθμητικής δύναμης του εκπροσωπούμενου από συνδικαλιστική οργάνωση σε συγκεκριμένη επιχείρηση προσωπικού.

Μια πρόταση  η οποία αποδομήθηκε νομικά , συνδικαλιστικά, ηθικά και λογικά 

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

ΚΕΔ:ΕΡΤ-ΑΠΕ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΕΡΤ-ΑΠΕ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ


Τα γεγονότα είναι όπως τα αποκαλύψαμε από την περασμένη εβδομάδα :

1.Η προγραμματική θέση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη προβλέπει μικρότερη ΕΡΤ με το ανταποδοτικό τέλος( μοναδικό έσοδο της ΕΡΤ) που επιβάλλεται στους λογαριασμούς του ρεύματος να μειωθεί κατά 50%.

Από το σύνολο του όμως ανταποδοτικού τέλους, στην ΕΡΤ ήδη αναλογεί μόνο κάτι λιγότερο από το μισό ,επειδή τα υπόλοιπα χρήματα καταλήγουν στους δανειστές ή ( με τον ένα ή τον άλλο τρόπο) στην ενίσχυση των ΑΠΕ (ανανεώσιμων πηγών ενέργειας).

3.Η προχθεσινή δήλωση του Διευθύνοντος Σύμβουλου της ΕΡΤ ότι τα 2/3, από το ανταποδοτικό που αναλογεί στην ΕΡΤ, προορίζονται για δικαιώματα σε συγκεκριμένες ΠΑΕ, μπερδεύει ακόμη περισσότερο τα πράγματα.

4.Στο ερώτημα πόσα ακριβώς χρήματα εισπράττει η ΕΡΤ από την ΔΕΗ, που είναι στο κόκκινο δεν έχει απάντηση Ούτε τι και πόσα έρχονται να κόψουν οι καινούργιοι.

Το πλεόνασμα τετραετίας που εμφανίζεται στα οικονομικά της ΕΡΤ προέρχεται κυρίως από όσα

ΣτΕ: Συμβατή με το Σύνταγμα η κατάργηση δώρων και επιδομάτων στους δημόσιους υπαλλήλους


Η κατάργηση των δώρων-επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινής αδείας (13ος και 14ος μισθός) στους δημοσίους υπαλλήλους, είναι συμβατή με το Σύνταγμα και επιβεβλημένη αποφάνθηκε η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με μια σειρά αποφάσεών της.

Ειδικότερα, η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, αποφάνθηκε ότι ο βασικός μισθός των δημοσίων υπαλλήλων που κυμαίνεται από τα 780 ευρώ έως και τα 1.092 ευρώ, ακόμη και μετά την κατάργηση των τριών επίμαχων επιδομάτων, εξασφαλίζει «αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, τόσο σε σχέση με όσους

Τι είπε για την ΕΡΤ, ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας


(Αναδημ. απο το e-tetradio.gr)

Εμφανίστηκε στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου, στην ΕΡΤ1 ξεχνώντας όλα εκείνα που μας έλεγαν για απολύσεις, τανκς, κατεδαφίσεις κτλ. Οχι ότι δεν το περιμέναμε.

* Εμείς έχουμε έναν σκοπό:

ΠΟΣΠΕΡΤ:ΨΗΦΙΣΜΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ Χ.Α. ΠΕΜΠΤΗ 18/7 ΕΦΕΤΕΙΟ(Αλεξάνδρας) 9πμ


Αγία Παρασκευή, 17/07/2019
ΨΗΦΙΣΜΑ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ Χ.Α.
ΠΕΜΠΤΗ 18/7 ΕΦΕΤΕΙΟ(Αλεξάνδρας) 9πμ
ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΠΑΤΕΛΗ, ΡΟΥΠΑΚΙΑ.

ΒΑΘΙΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Η διαδικασία των απολογιών των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται, αυτή τη φορά με τη Χρυσή Αυγή εκτός Βουλής, αφού δεν κατάφερε να πιάσει πάνω από το απαιτούμενο 3%. Στην πιο δύσκολη στιγμή της δίκης για το Μιχαλολιάκο και τη συμμορία του, η Χ.Α. στερείται τα κοινοβουλευτικά προνόμια και τη «νομιμοποίηση» που της προσέφερε το μεγάλο ποσοστό κι η ένταξη στη Βουλή. Είναι μια τεράστια νίκη του αντιφασιστικού κινήματος που μας γεμίζει αυτοπεποίθηση ότι οι αγώνες μας μπορούν να νικάνε και να τους συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατά από εδώ και πέρα.
Το εργατικό κίνημα, με τα σωματεία και τις ομοσπονδίες, ήταν παρόν σε όλες τις μεγάλες μάχες για να φτάσουμε σε αυτή τη νίκη. Από τη μεγαλειώδη πορεία από το Σύνταγμα προς τα γραφεία της ΧΑ στη Μεσογείων, τη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ την πρώτη μέρα της νίκης, τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΟΣΠΕΡΤ που μπλόκαρε την προβολή τους από την ΕΡΤ μέχρι τους υγειονομικούς ενάντια στην αιμοδοσία μόνο για Έλληνες και τους

100.000.000 Νεκροί | Το μεγαλύτερο ολοκαύτωμα στην ιστορία.



The genocide of Indians-3
Το μεγαλύτερο ανθρώπινο ολοκαύτωμα δεν έχει βρει ακόμα στην ιστορία και τη συλλογική μνήμη το μέγεθος που αναλογεί στα περισσότερα από 100.000.000 θύματα Ινδιάνους που σφαγιάστηκαν από τους Ευρωπαίους αποικιοκράτες και τους αποίκους της Αμερικανικής ηπείρου. Οι διπλάσιοι από όλους τους νεκρούς του τελευταίου παγκόσμιου πόλεμου, στρατιώτες κι άμαχους μαζί. Αυτή είναι η μεγαλύτερη γενοκτονία της πολιτισμένης δύσης, της επέκτασης των αγορών της, της κερδοφορίας της και στο όνομα της Χριστιανικής της θρησκείας και της εκκλησίας που ευλόγησε τις σφαγές των «απίστων» και μοιράστηκε μέρος της λείας.
Συνολικά από τα πρώτα χρόνια της «ανακάλυψης» της Αμερικής, μέχρι και το τέλος του 19ου αιώνα, πάνω από

Αποφυλακίζεται ο Αριστείδης Φλώρος, παρά την αντίθετη εισήγηση του εισαγγελέα - "Αυτός που αποκάλυψε την υπόθεση των δύο εταιρειών και τη ζημιά του Δημοσίου βρίσκεται στη φυλακή"


To πενταμελές Εφετείο που εκδικάζει την υπόθεση της Energa, σε δεύτερο βαθμό, παρά την αντίθετη εισήγηση του εισαγγελέα, δέχτηκε ομόφωνα την αίτηση αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου, με εγγύηση 50.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο Αριστείδης Φλώρος είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό με ποινή 21 ετών για υπεξαίρεση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ εις βάρος της ΛΑΓΗΕ (δηλαδή του ελληνικού Δημοσίου).

Επίσης έχει καταδικαστεί και σε ποινή 13 ετών ως ηθικός αυτουργός για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνοπούλου.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η αίτησή του έγινε λίγες ημέρες αφού ανέλαβε καθήκοντα επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου ο πρώην υπάλληλός του, Γρηγόρης Δημητριάδης.

Kούγιας: Καταλύεται το κράτος δικαίου

Την απόφαση για την αποφυλάκιση του επιχειρηματία στηλιτεύει, ο συνήγορος του πρώην νομικού συμβούλου του ΛΑΓΗΕ, Γιώργου Αντωνόπουλου, Αλέξης Κούγιας. Ο ποινικολόγος, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως ο εντολέας του που αποκάλυψε την υπόθεση των δύο εταιρειών και τη ζημιά του Δημοσίου βρίσκεται στη φυλακή, ενώ ο κ. Φλώρος και οι συγκατηγορούμενοί του να είναι ελεύθεροι: «Είναι αδιανόητο και προσβάλλει το οικοδόμημα της ελληνικής Δικαιοσύνης, όλοι οι κατηγορούμενοι και καταδικασμένοι σε πρώτο βαθμό σε πολυετείς καθείρξεις για την υπεξαίρεση 256 εκατομμυρίων ευρώ του ελληνικού λαού να βρίσκονται ελεύθεροι και ο δικηγόρος, που μαζί με τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Παναγιώτη Νικολούδη αποκάλυψε το σκάνδαλο, να βρίσκεται κρατούμενος με μαρτυρικές καταθέσεις του ανθρώπου, ο οποίος σύμφωνα με την ελληνική Δικαιοσύνη υπεξαίρεσε τα χρήματα και διοργάνωσε τη δολοφονία του και των δικηγόρων του. Αυτό είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ελληνική Δικαιοσύνη. Εύχομαι και ελπίζω τις επόμενες ημέρες

ΕΣΤΙΑ: "Kύμα ιδιωτικοποιήσεων και εθελουσίας εξόδου 15.000 υπαλλήλων "


Για κύμα ιδιωτικοποιήσεων και εθελουσίας εξόδου 15.000 υπαλλήλων σε φορείς και οργανισμούς του δημοσίου, κάνει λόγο η εφημερίδα «Εστία» στο χθεσινό της φύλλο. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στο κυβερνητικό σχέδιο της ΝΔ για συρρίκνωση του δημοσίου περιλαμβάνονται οι

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΣΠΕΡΤ ΠΡΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ - ΑΜΟΙΒΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΤΙΤΒΕ-ΕΤΙΤΑ (ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ)



Αγία Παρασκευή, 15/07/2019


ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς  
Τις Εταιρείες Παραγωγής Εξωτερικών Μεταδόσεων - OB VAN

Σας επισυνάπτουμε επιστολή των σωματείων μελών μας ΕΤΙΤΑ και ΕΤΙΤΒΕ στην οποία αναφέρονται οι αμοιβές των εργαζομένων ανά ημέρα απασχόλησης καθώς και άλλες υποχρεώσεις των εταιριών σας όπως αναλυτικά αναφέρονται για κάθε περίπτωση. 
Στη σημερινή συγκυρία και με βάση τα δεδομένα είναι απαραίτητο να υπάρχει εκτός από διαφάνεια, ισονομία και στάτους στον τρόπο εργασίας και αμοιβής. 
Η πρόταση των σωματείων μας είναι άκρως ρεαλιστική και εφικτή και δίνει τη δυνατότητα ομαλοποίησης στην αγορά χωρίς να απαξιώνει την προσφορά εργασίας των εξειδικευμένων συναδέλφων μας. 
Οι ανθρώπινες συνθήκες εργασίας καθώς και ο τρόπος αμοιβής είναι χρέος όλων, πόσο μάλλον του δικού μας παραγόμενου έργου που είναι η βιτρίνα και

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Χωρίς Έγκριση, Δίχως Πρόγραμμα Η ΕΡΤ


Δεν υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση το αίτημα της διοίκησης της ΕΡΤ για διάθεση 7 εκατ. ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα για την αγορά ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος για την επόμενη σεζόν, τροποποιώντας