Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Δ. Τσαλαπάτης (εκπρόσωπος ΚΕΔ στην ΕΣΗΕΑ): Δήλωση υποταγής Αντωνιάδου-Καπάκου σε Βρούτση και εργοδότες.





ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΤΣΑΛΑΠΑΤΗ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

Δήλωση υποταγής Αντωνιάδου-Καπάκου
σε Βρούτση  και εργοδότες.

Με επιστολή τους προς τον υπουργό Εργασίας, πρόεδρος και ο ΓΓ της ΕΣΗΕΑ. δηλώνουν την υποταγή τους στον πυρήνα  του νομοσχέδιου Βρούτση, με μερικές μόνο παρατηρήσεις για ξεκάρφωμα, επισημαίνει σε επιστολή του προς το ΔΣ της Ένωσης ο εκπρόσωπος της ΚΕΔ Δημ. Ι. Τσαλαπάτης

Προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ                                                        
Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι
Με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορήθηκα την επιστολή - υποταγής   στις  αντιεργατικές  και αντισυνδικαλιστικές  διατάξεις «στο πακέτο  Βρούτση-Στρατηνάκη», που υπογράφουν η κ. Μ. Αντωνιάδου και ο κ. Στ. Καπάκος, ως  δήθεν απόφαση του ΔΣ  της ΕΣΗΕΑ και η οποία ήδη απεστάλη.
Η εσπευσμένη αυτή ενέργεια, εκτός των άλλων, αποσκοπεί στην πλήρη απομόνωση την ΕΣΗΕΑ από το σύνολο του κόσμου της εργασίας. Και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Κάποιοι σπεύδουν να βγάλουν την υποχρέωση ασχέτως εάν θα πέσει στο κενό.
Πρόκειται για μνημείο  ενταφιασμού των δικαιωμάτων  των εργαζομένων, που δίνει άλλοθι στους εμπνευστές  της… ανάπτυξης  με  πρακτικές  εργοδοτικής αυθαιρεσίας, καθιερώνοντας ζώνες και κλάδους χαμηλού εργασιακού κόστους, ώστε

ΕΑΜ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ε.Τ.Ε, ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ - ΚΗΕ: ΟΙ “ΣΩΤΗΡΕΣ” ΤΗΣ ΔΕΗ, ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΩΣ ΘΑΥΜΑΤΟΠΟΙΟΙ (κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ), ΤΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΞΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ Φ.Α. ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΗΣ !!!


Αθήνα, 30/9/2019

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ…

ΟΙ “ΣΩΤΗΡΕΣ” ΤΗΣ ΔΕΗ, ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΩΣ ΘΑΥΜΑΤΟΠΟΙΟΙ
(κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ), ΤΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΞΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
ΚΑΙ
ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ Φ.Α. ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΗΣ !!!

(όπως έλεγε και η παλιά γνωστή διαφήμιση)
ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ…
                                                                                                                                          
Μετά τη σαφέστατη δήλωση του κ. Πρωθυπουργού από το βήμα του ΟΗΕ στην συνεδρίαση για το Κλίμα ότι στόχος της χώρας μας είναι το κλείσιμο όλων των λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το 2028 (δήλωση για την οποία ερωτηθείς ο κ. Χατζηδάκης αν ισχύει απάντησε ότι ισχύει απολύτως) δικαιούμαστε να ρωτήσουμε:

ΠΟΣΠΕΡΤ : ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΕΚΤΗΜΕΝΩΝ - ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 2/10/2019


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                   
Αγ. Παρασκευή  30/9/2019

ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΑ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ  ΚΕΚΤΗΜΕΝΩΝ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  ΤΗΣ  2/10/2019

Η πανεργατική  - πανελλαδική απεργία και τα συλλαλητήρια  της  24ης του Σπετέμβρη, έδωσαν το   ηχηρό μήνυμα  στη κυβέρνηση και σε όσους  τη στηρίζουν, ότι οι εργαζόμενοι  δεν έχουν  παραδοθεί στη «μοίρα» τους, δεν εχουν αποκοιμηθεί  από το καθημερινό «ενημερωτικό» νανούρισμα των ΜΜΕ, δεν έχουν  χειραγωγηθεί  από  μεταμφιεσμένους  σουλατσαδόρους του εργοδοτικού συνδικαλισμού και ότι ο αγώνας ενάντια  στον οδοστρωτήρα του νεοφιλελευθερισμού  συνεχίζεται.

Λίγες ημέρες  πρίν κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο της ανάπτυξης των λίγων  που θεμελιώνεται πάνω στην υποανάπτυξη των πολλών, η συντριπτική πλειοψηφία  της σημερινής  συνέλευσης του Δ.Σ της  ΠΟΣΠΕΡΤ, αποφάσισε να συμμετάσχει και  σε αυτή την   πανεργατική – πανελλαδική απεργία  που προκήρυξε  η  ΓΣΕΕ, οι Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα  μέλη της, από τις 06.00 π.μ της 2/10/2019 έως τις 06.00 π.μ της 3/10/2019.

Εναντίον της 24ωρης απεργίας  και υπέρ  4ωρης στάσης ψήφισαν  μόνο δύο μέλη της γνωστής φιλοεργοδοτικής – διασπαστικής  παράταξης «Αγωνιστική Προοπτική στα ΗΜΜΕ»(!!!), ενώ υπήρξε και  μια λευκή ψήφος.

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ:

ΕΤΙΤΒΕ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV - ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μάλλον…ναι, παρά το γεγονός ότι το ραγδαία μειούμενο προσωπικό πίστεψε τις διαχρονικές, παχυλές όσο και υποκριτικές υποσχέσεις του Γενικού Διευθυντή του “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV”, Γιώργου Ζώη, ότι το κανάλι θα αποφύγει το λουκέτο, θα συνεχίσει απρόσκοπτα την αυτόνομη πορεία του χωρίς να μετεγκατασταθεί στην Αθήνα, οι εναπομείναντες εργαζόμενοι θα διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους και πως νέες παραγωγές βρίσκονται στα σκαριά.

Και για ποιο λόγο άλλωστε να μην τον πίστευαν;

 Το Τμήμα Ειδήσεων είχε καταργηθεί και οι δημοσιογράφοι που εργάζονταν σε αυτό (ορισμένοι πάνω από 20 χρόνια) είχαν απολυθεί,σημαντικός αριθμός τεχνικών είχε διαβεί επίσης την πόρτα της εξόδου, μειώσεις μισθών είχαν πραγματοποιηθεί και οι εικονολήπτες του “MAKEΔΟΝΙΑ TV” είχαν σταλεί, κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων της νομοθεσίας, να καλύψουν ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού “AΝΤ1” χωρίς να είναι υποχρεωμένοι, έπειτα από εντολές της διεύθυνσης του “ΜAKEΔΟΝΙΑ TV”.

Και αφού τα έκαναν όλα αυτά, επιδεικνύοντας πνεύμα ανοχής και προσαρμογής με απώτερο σκοπό την διατήρηση διαύλων επικοινωνίας με την εργοδοσία και την εν δυνάμει εξασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, ελπίζοντας

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Ίλιον: Δημοτικοί σύμβουλοι της ΝΔ αρνήθηκαν να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή για τον Παύλο Φύσσα - Ακροδεξιό "ιστορικό" - Μουζακίτης (Δημ. Σύμβουλος) "παραιτούμαι και ζητω συγνώμη"



«Απαράδεκτη και προσβλητική, ήταν η στάση των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας «Δημοτική Ισοπολιτεία», κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη 19-09-2019. 

Συγκεκριμένα, όταν έγινε πρόταση για ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, με αφορμή τη συμπλήρωση 6 χρόνων από τη δολοφονία του (18-09-2013), οι συγκεκριμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, όχι μόνο δεν συμφώνησαν και παρέμειναν καθιστοί, αλλά προκαλούσαν λεκτικά, προσβάλλοντας, τη μνήμη του δολοφονημένου από τους εγκληματίες-ναζιστές της Χρυσής Αυγής».

Τα παραπάνω τονίζει σε καταγγελία της η Λαϊκή Συσπείρωση Ηλίου και περιγράφει:


«Με υπεκφυγές και αόριστες εκφράσεις, όπως «… έχουμε πολύ πιο σημαντικούς που πρέπει να τιμήσουμε…» «… τον κλάψαμε το νεκρό, φτάνει…» κλπ., αρνήθηκαν να τιμήσουν τη μνήμη του θύματος του φασισμού και αντιφασίστα Π. Φύσσα. Προβάλλοντας έτσι, την επικίνδυνη για το λαό αντίληψη, πως ό,τι δεν υποτάσσεται στη λογική της αύξησης των κερδών του κεφαλαίου, ό,τι μπορεί να προβληματίσει και να αφυπνίσει τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τους νέους, να σπείρει την αμφισβήτηση στο «μονόδρομό» τους, είναι αχρείαστο και ανεπίκαιρο!


(ολοκληρο το άρθρο στον "Ημεροδρόμο")


Δείτε το βίντεο από το δημοτικό συμβούλιο:

ΕΤΙΤΒΕ( ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ) : Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΤΟΥΣ 12 ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ALPHA ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ "FAST TRACK" ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΜΜΕ


Θεσσαλονίκη 29 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ιστορική δικαίωση για τους τεχνικούς του παραρτήματος Θεσσαλονίκης του ALPHA TV

Μετά από 7 χρόνια συνεχών δικαστικών αγώνων ο Άρειος Πάγος με την υπ’ αριθμ. 259/2019 απόφασή του δικαίωσε οριστικά και αμετάκλητα πλέον τους 12 τεχνικούς του ALPHA TV, οι οποίοι τον Ιούλιο του 2012 είχαν απολυθεί «μέσα σε μια νύχτα» με συνοπτικές διαδικασίες με την πρόφαση του κλεισίματος του παραρτήματος του σταθμού στη Θεσσαλονίκη.

Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο απέρριψε την αναίρεση, που είχε κάνει η διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού κατά της απόφασης του Εφετείου Αθηνών, η οποία είχε ακυρώσει τις απολύσεις τους, με το αιτιολογικό ότι επρόκειτο για «μαζικές απολύσεις» και αυτό

ΠΟΣΠΕΡΤ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΑ "ΑΦΕΝΤΙΚΑ" ΤΟΥ "SPORT 24" ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ         Αγ. Παρασκευή 26/9/2019

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η  ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ  ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟΝ “SPORT24”

Η ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλει τη διοίκηση του ραδιοσταθμού «sport 24» για την άδικη,παράνομη ΚΑΙ εκδικητική απόλυση συναδέλφου μας τεχνικού.
Ανήμερα των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η επαίσχυντη ενέργεια της διοίκησης του ραδιοφωνικού σταθμού απέδειξε πως τα αποτελέσματα του, πολυπόθητου για τους εργοδότες, «αντιαναπτυξιακού» νομοσχεδίου δεν θα αργήσουν να φανούν και να παρασύρουν ξανά τους εργαζόμενους στην αβεβαιότητα και στην ανεργία.
 Η «επιστροφή στην κανονικότητα» για την κυβέρνηση και τους εργοδότες σημαίνει «επιστροφή στην ανέχεια» για τους εργαζόμενους.
Το θράσος και η προκλητικότητα των δήθεν «επενδυτών» στο χώρο των ΜΜΕ, αυταπόδεικτα όλα αυτά τα χρόνια, δεν έχουν όριο.
ΣΕΒ και μεγαλοεπιχειρηματίες, σε αγαστή συνεργασία με τη

ΚΕΔ:ΣΚΗΝΕΣ ΡΟΚ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ


Πήγε να σηκώσει την καρέκλα 
αλλά… ευτυχώς γι αυτόν γλίστρησε..

Επεισοδιακή αλλά και θλιβερή ήταν την περασμένη Τρίτη η συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, η οποία ξεκίνησε λίγα λεπτά πριν αρχίσει η στάση εργασίας της ντροπής στην οποία, για να μην κηρύξει 24ωρη απεργία, εγκλώβισε τον κλάδο, η σύμπραξη διαπλοκής και Σύριζα στην πλειοψηφία. 
 Η συνεδρίαση  πραγματοποιήθηκε σε δύο δόσεις.

Στο πρώτο μέρος μετά από παρέμβαση και διαμαρτυρία του εκπροσώπου της ΚΕΔ, η πρόεδρος υποχρεώθηκε να διακόψει για πέντε λεπτά, μετά το παραλήρημα  του γραμματέα της, που δεν ήθελε κουβέντα για την απεργία και…. αγωνιούσε  μόνο για κάποιες καινούργιες προμήθειες στην ΕΣΗΕΑ. 
Μαζί  του και δύο κυρίες στο προεδρείο με επιδόσεις σε  έργα πολιτικού μηχανικού, συμβάσεις, ταξίδια για ψώνια.

Ο εκπρόσωπος της ΚΕΔ επέμενε να ζητήσει  εξηγήσεις, προ ημερήσιας διάταξης, για το  παρασκήνιο, που επικρατεί και  για  την πολιτική συναλλαγή που στήνεται με  το εργατοκτόνο νομοσχέδιο. Είναι ιστορία  πού έχει βγάλει όλο τον κόσμο  από τα ρούχα του και με την ΕΣΗΕΑ να μην έχει εκδώσει μέχρι σήμερα ούτε μια ανακοίνωση για το θέμα. Παρόλο που η συγγραφή έχει ανατεθεί με απόφαση του ΔΣ σε συγκεκριμένο πρόσωπο.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο εκπρόσωπος του Σύριζα στο ΔΣ   Σ. Καπάκος εταίρος της  Μ. Αντωνιάδου, να « τρελαθεί» και να θελήσει να χειροδικήσει για να πείσει με τα… επιχειρήματα του. 
Ευτυχώς για αυτόν γλίστρησε και του  έπεσε από το χέρι η καρέκλα, που πήγε να σηκώσει από δίπλα του!...
Η κυρία Πρόεδρος έσπευσε  να

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Το μονοπώλιο του Πρακτορείου Τύπου και η αμαρτωλή 12άδα

Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται μόνο ως φάρσα, όπως έλεγε ο Λένιν. Συνήθως διδάσκει. Πριν 112 χρόνια υπήρχαν και πάλι μονοπωλιακές καταστάσεις στο χώρο του Τύπου με ευθύνη των εφημερίδων, αλλά και του μοναδικού πρακτορείου διανομής.
Προφανώς υπήρχαν και κυκλοφορίες μικρότερες ακόμα κι από τις σημερινές. Μόνο που τότε η Ελλάδα που έφθανε μέχρι τη Λάρισα αριθμούσε μόλις 2.631.952 ψυχές, σύμφωνα με την απογραφή εκείνης της χρονιάς και στην πρωτεύουσα που κυρίως κυκλοφορούσαν οι εφημερίδες της Αθήνας μόλις 341.247 άνθρωποι. Αν τώρα σε αυτούς τους αριθμούς υπολογίσουμε και τα

ΕΤΕΡ (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ) : ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ, ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΝ "SPORT 24" ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ


Ανακοίνωση
Προκλητική και παράνομη απόλυση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕΡ καταγγέλλει τη διοίκηση του ραδιοσταθμού «sport 24» για την άδικη και παράνομη απόλυση συναδέλφου μας τεχνικού.

Ανήμερα των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η επαίσχυντη ενέργεια της διοίκησης του

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Γιώργος Αυγερόπουλος ( ντοκιμαντέρ «Μέχρι την τελευταία σταγόνα: Ο μυστικός πόλεμος του νερού στην Ευρώπη»):O Μπάμπης Παπαδημητρίου θέτει τα ίδια ερωτήματα με τις πολυεθνικές του νερού

(αναδημ, απο τον "Ημεροδρόμο")

Ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ «Μέχρι την τελευταία σταγόνα: Ο μυστικός πόλεμος του νερού στην Ευρώπη», δημοσιογράφος Γιώργος Αυγερόπουλος, μιλώντας στο RADIO 98.4 Κρήτης περιέγραψε ότι η επιχειρηματολογία του βουλευτή της ΝΔ, Μπάμπη Παπαδημητρίου, περί   «απαράδεκτα φθηνού νερού» στην Ελλάδα που οδηγεί στην κατασπατάληση του, είναι η ίδια που χρόνια τώρα χρησιμοποιούν οι πολυεθνικές του νερού κι εκείνοι που θέλουν την ιδιωτικοποίηση του. Κρύβουν, όμως, οι ιδιωτικές εταιρείες βάζουν πλαφόν κατανάλωσης, κάτω από το οποίο προσφεύγουν για υπέρογκες αποζημιώσεις από κράτη ή δημόσιους φορείς.
Όπως σημείωσε οι μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως το Παρίσι και το Βερολίνο, επανέφεραν τον δημόσιο έλεγχο του νερού τους απορρίπτοντας ως αποτυχημένο το ιδιωτικό μοντέλο διαχείρισης που δοκίμασαν για δεκαετίες, την ίδια που η Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζει τις χρεωμένες χώρες να ιδιωτικοποιήσουν τα δικά τους δημόσια συστήματα ύδρευσης.
Ακούστε την ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη: 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑΣ ΕΞΟΔΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ALPHA BANK



Το πρόγραμμα έχει ανώτατο όριο αποζημίωσης τις 150.000 ευρώ, ενώ παρέχει επιπλέον κίνητρο αποχώρησης 30% της αποζημίωσης στους εργαζόμενους των κεντρικών υπηρεσιών της Τράπεζας. Εναλλακτικά, αντί της αποχώρησης με εφάπαξ αποζημίωση, παρέχεται στους εργαζόμενους δυνατότητα μακροχρόνιας άδειας μετ΄ αποδοχών και εργοδοτικών εισφορών για τα ερχόμενα 3 ή 5 χρόνια, πλέον ποσοστού της εφάπαξ παροχής στη λήξη της.

Η εφάπαξ παροχή αποτελείται από: 

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΓΙΑ ΚΥΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗΓ ΑΠΕΡΓΙΑ


Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στα ΜΜΕ

Δήλωση του Γιάννη Αγγέλη, μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ      

Αρνούμαστε

Αρνούμαστε να δεχθούμε την “απόσυρση” του κλάδου των δημοσιογράφων και όλων των εργαζόμενων στον γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο, από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη ενάντια στις ακραίες μνημονιακές επιθέσεις της εργοδοσίας στα ελάχιστα “κεκτημένα” των εργασιακών σχέσεων.

Η αυριανή απεργία είναι ένα πρώτο βήμα σ’ αυτή την κινητοποίηση και η ΕΣΗΕΑ με απόφαση της πλειοψηφίας του Συμβουλίου και πρόσχημα την ανάξια εργατικών εκπροσώπων απόφαση του Διασωματειακού των Ενώσεων του κλάδου, δεν συμμετέχει και περιορίζει την συμμετοχή του κλάδου σε μία κυνική και ανάξια για τον κλάδο τρίωρη στάση εργασίας.

Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή κατάγγειλε στο ΔΣ την απόφαση αυτή ως κυνική και υποκριτική. Δήλωσε ότι

Η ΕΛΑΣ συνέλαβε φωτορεπόρτερ που κάλυπτε την "επιχείρηση- σκούπα" στην κατάληψη στέγης προσφύγων στα Εξάρχεια - Ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ



Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΕΡΦΑ

Η ΕΛΑΣ φιμώνει φωτορεπόρτερ στην εισβολή της στη κατάληψη στέγης προσφύγων στη Πρασά

Με την σύλληψη του φωτορεπόρτερ Αλέξανδρου Σταματίου η ΕΛΑΣ και τη παραπομπή στο αυτόφωρο για διατάραξη οικιακής ειρήνης, χέρι-χέρι με τις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα κατά των προσφύγων που

ΚΕΔ: ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΔΕΙΑΣ


ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΣΤΗΝ  ΕΣΗΕΑ 
Απεργίες και συνδικάτα 
μόνο κατόπιν αδείας… 

Απεργίες θα μπορούν να επιτρέπονται μόνο από συνδικαλιστικές οργανώσεις, που έχουν καταχωρηθεί στο μητρώο του υπουργείου Εργασίας και με τον τρόπο αυτό θα χαρακτηρίζονται ότι λειτουργούν  νόμιμα!...Στο μητρώο θα τηρούνται φάκελοι μεταξύ άλλων για τα ονόματα  μελών που απαρτίζουν τις διοικήσει  τους, ο αριθμός των μελών, προφανώς όσων έχουν δικαίωμα ψήφου ( ταμειακώς εντάξει) και ότι άλλο θα ορίζει ο υπουργός!..   
Οι ψηφοφορίες στα σωματεία  θα μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά και προφανώς θα πραγματοποιούνται και  από τους χώρους εργασίας ή εξ αποστάσεως. Αυτό σημαίνει ότι για τη Κυβέρνηση  κρίνονται περιττές (..!) οι δεσμευτικές διαδικασίες γενικών συνελεύσεων (απαρτία, παρουσία κλπ) εγγυήσεις αντιπροσωπευτικότητας, η φυσική παρουσία αιρετών εφορευτικών επιτροπών, το αδιάβλητο κ.α.   
Τρεις μέρες πριν  από την 24ωρη προειδοποιητική απεργία που πραγματοποιούν τη Τρίτη η ΑΔΕΔΥ, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα νοσοκομεία, ,οι εκπαιδευτικοί, τα Εργατικά Κέντρα, με την συμμετοχή δημοσιογράφων και τεχνικών, ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης και το επιτελείο του επιμένουν ότι πρέπει να μπαίνει η δική τους σφραγίδα νομιμότητας για  συνδικαλιστικά… δικαιώματα και… ελευθερίες.
Την Παρασκευή το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων της ΕΣΗΕΑ με τον υπουργό,  στην οποία παραβρέθηκε και η

ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ:Αναγκαία η ενιαία απεργιακή αγωνιστική απάντηση στη νέα αντεργατική λαιμητόμο.

Αναγκαία η ενιαία απεργιακή αγωνιστική απάντηση στη νέα αντεργατική λαιμητόμο.



Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

 Η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας πάνω στο αντεργατικό πλαίσιο τριών μνημονίων που διατήρησε ολόκληρο και ενίσχυσε περισσότερο η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πηγαίνει ακόμα παραπέρα επιχειρώντας να νομοθετήσει την απόλυτη ελευθερία των εργοδοτών να εντείνουν στο έπακρο την εκμετάλλευση των εργαζομένων τσακίζοντας τα όποια ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα είχαν απομείνει καθώς και την όποια ελάχιστη προστασία των εργαζομένων και κάθε δυνατότητα διεκδικητικής πάλης επιχειρώντας να βάλει στο γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα, την συλλογική οργάνωση και δράση των εργαζομένων.

Την ώρα που μπροστά σ' αυτή την αντεργατική επίθεση- οδοστρωτήρα η εργατική τάξη οργανώνει τη δική της απεργιακή απάντηση με αποφάσεις δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων, υψώνοντας τείχος σ'αυτή την επίθεση, οι πλειοψηφίες στον κλάδο των ΜΜΕ με σημαιοφόρο την πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ αποφάσισαν ότι δεν υπάρχει λόγος να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι του Τύπου σε αυτή την απεργία της 24ης Σεπτέμβρη. Για να ρίξουν "στάχτη στα μάτια" των εργαζομένων, αποφάσισαν μια τρίωρη στάση εργασίας...

Η επίθεση της κυβέρνησης γίνεται μέσω του "αναπτυξιακού" νόμου με τον οποίο

ΠΟΣΠΕΡΤ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ :ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ «ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ» ΑΔΕΞΙΟΙ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ


                                                                
                                                                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                      
Αγ. Παρασκευή  23/9/2019
ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ «ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ»  ΑΔΕΞΙΟΙ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ

Η πρόσφατη ομολογία του νέου προέδρου της ΕΡΤ, ότι βασίζεται στη «ρητή εντολή του πρωθυπουργού», αλλά και όλα τα fake news που έχουν αναπαραχθεί με ένταση το τελευταίο διάστημα  από φιλοκυβερνητικά  ΜΜΕ, με τις απόψεις  της νέας διοίκησης σχετικά  με την ανεξαρτησία  και το μέλλον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, θέτουν ευθέως σε αμφισβήτηση την ειλικρίνεια των  δεδηλωμένων  κυβερνητικών  προθέσεων.

Σε αγαστή  συνεργασία  και  σύμπνοια τα μέλη  του νέου Δ.Σ, δεν αντέδρασαν ούτε σε αυτή την ομολογία – δήλωση πίστης στις εντολές  του  πρωθυπουργού σχετικά με την ΕΡΤ, ούτε όμως και στην απόλυτα συκοφαντική  για τους εργαζόμενους και δυσφημιστική για την ίδια την εταιρεία δήλωση σχετικά με το κλείσιμό της,  γεγονός  που καταδεικνύει  την συμφωνία τους με όλα όσα είπε στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής, ο  μέχρι πρότινος διευθυντής του γραφείου τύπου του νυν πρωθυπουργού ( αντιλαμβανόμαστε μόνο τη σιωπή του κ. Ελματζιόγλου  αφού ως γνωστόν είχε όφελος από το κλείσιμο της ΕΡΤ).

Ο κ. Ζούλας και οι υπόλοιποι της διοίκησης  ευθυγραμμισμένοι όχι μόνο με τις ρητές  εντολές  του  κ. Μητσοτάκη, αλλά  και με την  «γραμμή Σαμαρά», απέδωσαν  την ευθύνη του «μαύρου» όχι στους πρωταίτιους αλλά στους εργαζόμενους, οι  απεργίες των οποίων  δήθεν το είχαν επιβάλλει πριν  τον Ιούνιο του 2013. Για να στηρίξει ο κ. Ζούλας μάλιστα, αυτή την ολική  επαναφορά  της  γνωστής Σαμαρικής  ρητορικής  του Ιουνίου του 2013, την «εμπλούτισε»  με τα ίδια  ψεύτικα στοιχεία  που είχαν χρησιμοποιήσει  και τότε, όπως  αυτό για τις «42 συνεχόμενες μέρες που η ΕΡΤ δεν μετέδιδε ειδήσεις λόγω απεργιών»
Μια απλή επίσκεψη στο αρχείο της ΕΡΤ αλλά και στις τότε ανακοινώσεις των  εμπλεκομένων συνδικάτων αποκαλύπτει  το ψεύδος  για  τις «42 συνεχόμενες μέρες»  και το

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΚΑ (ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ) : ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 24/9/2019 - ΘΕΣΕΙΣ, ΑΙΤΗΜΑΤΑ

ΕΚΑ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ


Αρ. Πρωτ.: 8405 Αθήνα, 18/09/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΕΚΑ απεργεί στις 24 Σεπτέμβρη ενάντια στην επιστροφή των μνημονιακών εμμονών και την επέλαση του νεοφιλελευθερισμού, και ζητάει από την κυβέρνηση την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου.
 Η Ανάπτυξη δεν αφορά τους λίγους.
 Ανάπτυξη υπάρχει μόνο με τους εργαζόμενους όρθιους, με αυξήσεις μισθών και με ισχυρές κλαδικές συλλογικές συμβάσεις.

 Απεργούμε:

- Για την εξαίρεση με αδιευκρίνιστους όρους επιχειρήσεων από τις κλαδικές συμβάσεις και την επαναφορά των ενώσεων προσώπων
- Για την κατάργηση της επεκτασιμότητας και της υποχρεωτικότητας
- Για τη δυνατότητα σύναψης τοπικών συμβάσεων κάτω από τις κλαδικές, που ανοίγει το δρόμο των ειδικών οικονομικών ζωνών
- Για την κατάργηση της διαιτησίας και απαξίωσης του ΟΜΕΔ
- Για τον έλεγχο και τη διαχείριση των ηλεκτρονικών μητρώων των συνδικάτων από την κυβέρνηση
- Για την ηλεκτρονική ψηφοφορία στη λήψη απόφασης των συνδικάτων, απομαζικοποιώντας  και αδρανοποιώντας τους εργαζόμενους από τα συνδικάτα
- Για τις ιδιωτικοποιήσεις που έχει εξαγγείλει και αυτές που ανακοινώνονται (Αεροδρόμιο, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΛΑΡΚΟ κλπ)
- Για την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ

ΘΕΣΕΙΣ – ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Ε.Κ.Α.

Να αποκατασταθεί η δυνατότητα επέκτασης / κήρυξης γενικά υποχρεωτικών κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών ΣΣΕ. Στη θέση αυτή

ΠΟΣΠΕΡΤ: ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 24/9/2019


                                                       
                                                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                   
Αγ. Παρασκευή 18/9/2019


ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ – ΑΝΤΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΞΩΡΑΪΣΜΟ ΤΗΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ  ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ   ΤΗΣ 24/9/2019

Η συντριπτική πλειοψηφία του Δ.Σ  της ΠΟΣΠΕΡΤ αποφάσισε  να συμμετάσχει  στην 24ωρη απεργία  από τις 06.00 π.μ  της Τρίτης   24/9/2019  έως στις 06.00 π.μ  της Τετάρτης 25/9/2019 που εξήγγειλε το  ΕΚΑ . 

Απεργούμε γιατί είμαστε  ανέκαθεν απέναντι  σε κάθε είδους  εξωραϊσμό της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας, του εργοδοτικού αυταρχισμού και της διάλυσης  των εργατικών κεκτημένων.

Απεργούμε  ενάντια:

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Β. Κουφόπουλος: Λεφτά Στην ΕΡΤ… Υπάρχουν


(Αναδημοσίευση  άρθρου του Β. Κουφόπουλου στο mediagr.org)

Λεφτά Στην ΕΡΤ… Υπάρχουν

 Η μεγαλύτερη έκπληξη χθες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ήταν η στάση του ΣΥΡΙΖΑ. 
Το επαναστατικό “όχι” που συνιστούσε ένα ουσιαστικό “ναι”. 
 Έως και ο Κ. Ζούλας εξέφρασε απορία, μετά από τα καλά λόγια που άκουσε από συγκεκριμένο πρόσωπο και εν συνεχεία ψήφισε “όχι”.

Τώρα επί ουσίας, επί των λεγομένων.

 Το λουκέτο που αποδίδεται στους εργαζόμενους που δήθεν δεν μετέδιδαν δελτία ειδήσεων, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Οι κινητοποιήσεις ήταν στοχευμένες και γίνονταν τα Σαββατοκύριακα.

 Περί των χρημάτων που “δεν υπάρχουν στα ταμεία της ΕΡΤ”, “εξαίτας των αθλητικών”. 

Η ΕΡΤ φέτος τροποποίησε τον προυπολογισμό της για δύο λόγους. Για την κάλυψη των υποχρεώσεων της έναντι των ομάδων, αλλά και για το συμψηφισμό μισθών και αποζημίωσεων που προέκυψε από την καταστροφική απόφαση της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ το 2013. Οι συνέπειες της πολιτικής απόφασης με το μαύρο στις οθόνες δεν έχει ακόμη υπολογιστεί.

Χρήματα υπάρχουν  στην ΕΡΤ, στα αποθεματικά της εταιρείας. 

Η έρευνα της Grant Thornton για την ΕΡΤ έδειξε  πως το 2017 είχε ταμειακά

Στάγγος και Βενιέρης - Βελόπουλος οι νεοι γενικοί διευθυντές στην ΕΡΤ3;;; Η υποψηφιότητα του αδελφού του Κ. Βελόπουλου με τη Ν.Δ και η ποινή της τρίμηνης διαγραφής απο την ΕΣΗΕΑ του κ. Στάγγου


Αλλαγή φρουράς στην ΕΡΤ3 
(αναδημ. απο το dailythess.gr

Μετά την επικύρωση χθες από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, του διορισμού του Κωνσταντίνου Ζούλα και του Γιώργου Γαμπρίτσου, στη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ αντιστοίχως, μαθαίνουμε ότι οι εξελίξεις τρέχουν και για την ΕΡΤ3.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για τη θέση του γενικού διευθυντή της ΕΡΤ3, έχει «κλείσει» ο δημοσιογράφος, μέχρι πρότινος γενικός διευθυντής της TV100, δηλαδή της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ), Φίλιος Στάγκος. Η επιλογή Στάγκου λέγεται ότι είναι του ίδιου του Ζούλα.

Επίσης, γενικός διευθυντής στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3, δηλαδή στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Μακεδονίας 102FM, αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος, πολιτευτής της ΝΔ στην Α Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Βενιέρης, ο οποίος θα παρουσιάζει και εκπομπή πολιτικής επικαιρότητας στην τηλεόραση της ΕΡΤ3.
**************
Εχουν  επίσης ενδιαφέρον  αφενός ένα παλιότερο  άρθρο της dailythess.gr  που αφορά  τον προτεινόμενο (;;;) απο την κυβέρνηση νεο γενικο διευθυντή του ραδιοφώνου της ΕΡΤ3  κ. Δ. Βενιέρη, αφετέρου  το περιεχόμενο της απόφασης  του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου της  Ενώσεως Συνακτών  σύμφωνα με την οποία το ΔΠΣ κρίνει ομόφωνα πειθαρχικά ελεγκτέο τον συν. Φίλιο Στάγκο και διατηρεί παμψηφεί την προσωρινή διαγραφή 3 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ :

ΠΟΣΠΕΡΤ: Κάλεσμα στα αντιφασιστικά – αντιρατσιστικά συλλαλητήρια της 18 Σεπτέμβρη, με αφορμή τη συμπλήρωση έξι ετών απ’ τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα


                                      

                                                       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ        Αγ. Παρασκευή 17/9/2019


Κάλεσμα  στα  αντιφασιστικά  – αντιρατσιστικά  συλλαλητήρια της 18 Σεπτέμβρη, με αφορμή τη συμπλήρωση έξι ετών απ’ τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Πέρασαν έξι χρόνια από  εκείνη την ημέρα που  το μαχαίρι της εγκληματικής  ναζιστικής συμμορίας έκοψε το νήμα της ζωής  του Παύλου Φύσσα.

Έξι χρόνια από τότε  που οι «πολιτισμένες»  εκδοχές  της ίδιας  φασιστικής αντίληψης  αποπειράθηκαν να σκεπάσουν τα πολιτικά  κίνητρα αυτής της εν ψυχρώ  δολοφονίας αποδίδοντάς την σε  «διαφορές μεταξύ οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων».

Πέρασαν έξι χρόνια και η πολιτική, μιντιακή και δικαστική «κανονικότητα»  θέλουν  να ξεθωριάσει η μνήμη και να θολώσει  η κρίση  αυτών που  θέλουν  να ζήσουν  σε μια δημοκρατική κοινωνία   απαλλαγμένη από τη φτώχεια ,την ανεργία, την  απανθρωπιά, το  ρατσισμό, τις διακρίσεις, τον κοινωνικό στιγματισμό, τις προγραφές ,την  ανισότητα, την αδικία και την εκμετάλλευση.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ  και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ  δεν ξεχνούν και δεν  αφήνουν  σε κανέναν να αμβλύνει  το δημοκρατικό τους φρόνημα, ούτε  θα αλλάξουν την αντιφασιστική τους στάση και δράση,  επειδή  θέλουν μερικοί να παρουσιάσουν την πολιτική ήττα της εγκληματικής συμμορίας  της Χ.Α,  ως  «εξαέρωση»  της φασιστικής  δυσωδίας από την Ελλάδα.

Γι αυτό καλούμε  όλους τους εργαζόμενους, όλη την κοινωνία να συμμετάσχει μαζικά αύριο Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2019  στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια  που θα γίνουν σε

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ) :ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΦΥΣΣΑ

ΕΚΑ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

Αρ. Πρωτ.: 8372 Αθήνα, 17/09/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΦΥΣΣΑ

Με αφορμή τα έξι χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το χέρι δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, διαδηλώνουμε στο Κερατσίνι, οδός Παύλου Φύσσα, τη Τετάρτη 18/9/2019, ώρα 5:30 μ.μ.

Η ναζιστική οργάνωση τελεί υπό διάλυση μετά την

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Γιώργος Γαμπρίτσος: Γιατί επιστρέφω στην ΕΡΤ

(Αναδημ. απο  typologies.gr)

«Αποδέχθηκα την πρόταση της κυβέρνησης ως πρόκληση και συνεισφορά», ανέφερε ο προτεινόμενος για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ Γιώργος Γαμπρίτσος, μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. «Ο ρόλος της ΕΡΤ στην ενημέρωση, επιμόρφωση και ψυχαγωγία παραμένει σημαντικός. Οι όποιες αναταράξεις κατά καιρούς στη λειτουργία της, σε καμία περίπτωση δεν μειώνουν τη διαχρονική της αξία. Συνιστούν δε πρόκληση για εργαζόμενους και διοίκηση για συνεχή βελτίωση», είπε ο κ. Γαμπρίτσος και προσέθεσε:

Κ. Ζούλας (Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας): "Tο μαύρο στην ΕΡΤ είχε προκύψει πολύ πριν κλείσει" - “Εντολή Πρωθυπουργού για ανεξάρτητη ΕΡΤ”




Ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ θεωρεί υπεύθυνους για το «μαύρο» τους εργαζόμενους

Άγγελος Προβολισιάνος  (documentonews.gr


«Ελάχιστοι φίλοι και γνωστοί μου είπαν συγχαρητήρια. Οι περισσότεροι θεώρησαν αναγκαίο να μου ευχηθούν καλό κουράγιο, γερό στομάχι και γενικώς να μου συμπαρασταθούν για όσα περιμένουν τη νέα διοίκηση» είπε και πρόσθεσε ανενδοίαστα: «Κάποιοι μεταξύ αστείου και σοβαρού μου είπαν και συλλυπητήρια, και όχι τυχαία…».

Την ευθύνη για το «μαύρο» στην ΕΡΤ επέρριψε στους γερασμένους -όπως τους περιέγραψε- εργαζόμενους ο Κωνσταντίνος Ζούλας, αναμασώντας ουσιαστικά τη ρητορική της κυβέρνησης Σαμαρά για την αντιδημοκρατική απόφαση που κλυδώνισε το πολιτικό σκηνικό το 2013.

Απαντώντας στην κριτική και τις ερωτήσεις των βουλευτών κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο πρώην διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού παρέθεσε αθροιστικά τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ από το 2011 έως το 2013.

«Το 2011, δηλαδή επί κυβέρνησης Παπανδρέου, στην ΕΡΤ είχαν γίνει

ΚΕΔ(Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων) :ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ ΕΣΗΕΑ-ΕΔΟΕΑΠ ΜΕ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ - Οφείλονται 100 εκατομμύρια ευρώ από το Αγγελιόσημο;


                              

ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ ΕΣΗΕΑ-ΕΔΟΕΑΠ ΜΕ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ
Οφείλονται 100  εκατομμύρια ευρώ από το Αγγελιόσημο;

Επιχείρηση αποπροσανατολισμού του δημοσιογραφικού κλάδου και της κοινής γνώμης από την μεγάλη διαχρονική ληστεία στον ΕΔΟΕΑΠ και στην ΕΣΗΕΑ και από άλλα μεγάλα θέματα είναι σε εξέλιξη. 

Περισσότερα από  100 εκ. ευρώ από αγγελιόσημο για διαφημίσεις, ισολογισμούς ομολογείται πλέον  ότι μένουν στα  αζήτητα, όπως και οφειλές από εργοδότες και διαφημιστές. 

Αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωση της  η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων. 

Την ύπαρξη των ποσών υποχρεώνονται τώρα μέσα στο αδιέξοδο τους, να παραδεχτούν η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ αλλά και ο  πρόεδρος  του  ΕΔΟΕΑΠ όπως προκύπτει και από την  τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ. 

Το ζητούμενο είναι, που βρίσκονται και ποιος τα μπλοκάρει. 

Οι γνωστοί πρόθυμοι στην  πλειοψηφία του ΔΣ της Ένωσης  τα έχουν χαμένα και τρέχουν να κρυφτούν, καθώς έρχεται ο νέος τυφώνας,που ξηλώνει ότι έχει απομείνει από δικαιώματα, ατομικές ελευθερίες και ΣΣΕ των  εργαζομένων και στην ενημέρωση και οδηγούν σκόπιμα  σε διάσπαση τον κλάδο, μήπως και φορτώσουν αλλού τις ευθύνες τους. Πέφτουν όμως έξω. 

Σε αυτό  αποσκοπούν και οι επιλογές με το σχέδιο τους για αναθεώρηση άρθρων του καταστατικού, καθώς και οι  λίστες προγραφών για διαγραφές ενοχλητικών, απογοητευμένων, ανέργων, απλήρωτων  και συνταξιούχων(..!) τις οποίες  έχουν ετοιμάσει. Νομίζουν ότι θα αλλάξουν την ατζέντα.

Είναι όμως τέτοιος ο πανικός τους που, επιβάλουν και λογοκρισία, ενώ εκδίδουν παραπλανητικά δελτία τύπου, στα οποία  γράφουν ότι τους βολεύει.
 Ουδείς τους πιστεύει.

Πάντως η νέα επέλαση Βρούτση σε βάρος μισθωτών και συνταξιούχων στην ουσία τους βολεύει και γι αυτό δεν λένε κουβέντα.

 Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ έχει ήδη υπογράψει με το παλιό σύστημα Παππά αμφιλεγόμενες επιχειρησιακές συμφωνίες και έχει αποδεχτεί  μια ΚΥΑ  για το Δημόσιο την ΕΡΤ και το ΑΠΕ, που είναι στο χέρι της κάθε κυβέρνησης να την αλλάξει!... 

Στα ιδιωτικά ΜΜΕ η ίδια παρέα έχει παραδώσει τους συντάκτες στην εργοδοτική ασυδοσία.  

Η λογοκρισία συνίσταται στην ανυπαρξία πρακτικών στο ΔΣ για να μην φαίνονται και κάποιες.. δουλειές τους. 
Κατασκευάζουν δικά τους.  
Έχουν στήσει μηχανισμό παραδιοίκησης.
Το επιχείρησαν και την Πέμπτη στο Μικτό Συμβούλιο.
 Ζουν με την αυταπάτη ότι  έτσι θα κρύψουν:

ΕΤΕΡ:«Αμπάρια γεμάτα δάνεια» ( Η Εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων πρότεινε την απαλλαγή του Σταύρου Ψυχάρη για τα περίφημα «δάνεια με αέρα»)


Ένα καλοδουλεμένο σχέδιο, με στόχο να απαλλάξει των ευθυνών του τον Σταύρο Ψυχάρη καθώς και τα στελέχη των Τραπεζών που του έδωσαν τα περίφημα «δάνεια με αέρα»

16/9/2019

Ανακοίνωση
«Αμπάρια γεμάτα δάνεια»

Ως εργατικό σωματείο δεν συνηθίζουμε να σχολιάζουμε θέματα Δικαιοσύνης παρά μόνο να ενημερώνουμε για αποφάσεις που δικαιώνουν τα μέλη μας σε αντιδικίες με εργοδότες. 

Κάνουμε μία, ελπίζουμε μοναδική, εξαίρεση που αφορά τα δάνεια που πήρε ο ΔΟΛ και ο Σταύρος Ψυχάρης από τις τράπεζες, σε περίοδο μάλιστα που αυτές ανακεφαλαιώνονταν με τις θυσίες των συνταξιούχων και των εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. 

Έναυσμα αποτέλεσε η είδηση ότι η Εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων πρότεινε την απαλλαγή του Σταύρου Ψυχάρη για τα περίφημα «δάνεια με αέρα»

Ανέλπιστο δώρο για την ονομαστική του εορτή, βάσει των στοιχείων της υπόθεσης. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σκεπτικό της παραπάνω εισήγησης είναι πως ο ισχυρός άντρας του ΔΟΛ προσπάθησε να σώσει τις 2.500 θέσεις εργασίας του εν λόγω Ομίλου. Άρα, χοντρικά, δεν λειτούργησε καταχρηστικά αλλά με διάθεση να περισώσει μέσα στην κρίση τον ΔΟΛ με τους εργαζομένους του.

Ζήσαμε από κοντά τη συγκεκριμένη υπόθεση από την πλευρά των εργαζόμενων-μελών μας, στη