Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ: ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΑΜΕ

"...η μάχη ενάντια στο χτύπημα του Συνδικαλισμού είναι μια γενικευμένη μάχη απέναντι στην κυβέρνηση και την εργοδοσία.  Άγιος Σάββας ήταν ένα τρανταχτό παράδειγμα. Η μάχη στην ΕΡΤ όπου η ΝΔ προσπαθεί χτυπώντας την ΠΟΣΠΕΡΤ να τσακίσει τον συνδικαλισμό στον συγκεκριμένο χώρο είναι μια μάχη σε εξέλιξη..."

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΑΜΕ

Μια πρώτη νίκη κέρδισαν οι εργαζόμενοι του Άγιου Σάββα με την μεγάλη χθεσινή (Τετάρτη 30/10) κινητοποίηση τους στο προαύλιο του νοσοκομείου. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην Α ΥΠΕ, αναγκάστηκε να κάνει πίσω και να δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει στην προκήρυξη των θέσεων για τους 6 επικουρικού γιατρούς που πεισματικά αρνούνταν να το κάνει.

 Το πρωί της Τετάρτης στις 9πμ άρχισαν να συγκεντρώνονται οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και οι αλληλέγγυοι. Πάρα πολλοί εργαζόμενοι πλημμύρησαν τον χώρο και συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση. Δεκάδες συνδικαλιστές πήραν τον λόγο για να εκφράσουν την συμπαράσταση τους και να μεταφέρουν το ψήφισμα αλληλεγγύης του χώρου του.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι μέσα στο τριήμερο της αργίας της 28ης Οκτωβρίου ψηφίσματα αλληλεγγύης έβγαλαν τα παρακάτω συνδικάτα:

ΠΟΣΠΕΡΤ:Καταγγέλλουμε τις ενέργειες της κυβέρνησης και της διορισμένης διοίκησης της ΕΡΤ που έχουν σαν στόχο την συνολική της απαξίωση τη συρρίκνωση και τη σταδιακή αποστελέχωσή της.


                                                      
                                                              ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ              Αγ. Παρασκευή  31/10/2019

Καταγγέλλουμε τις ενέργειες της κυβέρνησης και της διορισμένης  διοίκησης της ΕΡΤ που έχουν σαν στόχο την συνολική της απαξίωση τη συρρίκνωση και τη σταδιακή αποστελέχωσή της.

Είναι πλέον νόμος του κράτους το φρένο στην ανάπτυξη  των ραδιοτηλεοράσεων για χάρη  των παρόχων  τηλεπικοινωνιών (τηλεφωνία , διαδίκτυο κλπ) γεγονός που επιβεβαιώνει τις  καταγγελίες μας   ότι κυβέρνηση και διοίκηση  θεωρούν  πως «το μέλλον δεν είναι στην τηλεόραση αλλά στο διαδίκτυο» και πως τα χρήματα «πρέπει να τα δίνουν όχι στην ανάπτυξη αλλά στο περιεχόμενο» (με επιτροπές  του τύπου «Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει»), τονίζοντας ταυτόχρονα τις προθέσεις τους  για αποδυνάμωση και συρρίκνωση επί της ουσίας  της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Έχουμε ήδη καταγγείλει και τις εγκληματικές ρυθμίσεις στο αντιαναπτυξιακό νομοσχέδιο που αφορούν τα ΗΜΜΕ.

Για όλα αυτά  που κυβέρνηση και διοίκηση έχουν σχεδιάσει για μας χωρίς εμάς, χρειάζονται απαραίτητα  δύο πράγματα:

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Πόπη Χριστοδουλίδου 3/12/2012:Αλληλεγγύη ...ρε, τι άλλο σου 'χει μείνει; Τα αφεντικά δεν αλλάζουν αφελή... δημοσιογράφε!

(η φωτό είναι επιλογή δική μας και δεν  προέρχεται απο την πηγη της αναδημοσίευσης)


Αναδημοσίευση απο τη σελίδα  της Ματίνας Παπαχριστούδη  στο facebook

Matina Papaxristoudi
Για την Πόπη μας
(η φωτό είναι επιλογή δική μας και δεν  προέρχεται απο την πηγη της αναδημοσίευσης)

Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012
Αλληλεγγύη ...ρε, τι άλλο σου 'χει μείνει;

Salvador Dali
Ξύπνα κι εσύ πριν να είναι…αργά!
Τα αφεντικά δεν αλλάζουν αφελή... δημοσιογράφε!

Της Πόπης Χριστοδουλίδου

Κλεισμένος στο καβούκι σου, με το εγώ σου να κυριαρχεί , κρυβόσουν πάντα πίσω από εκείνους, που δεν δίσταζαν να βάζουν το κεφάλι τους στην καρμανιόλα για να προστατεύσουν τους πολλούς.

Για να βάλουν φρένο στα «αιμοσταγή» αφεντικά στα ΜΜΕ, να τους…σπάσουν τον τσαμπουκά και να σταματήσουν την μαζική…σφαγή.
Εσύ, ο αλώβητος συντάκτης, που διατηρείς πάντα καλές σχέσεις με τους αρχισυντάκτες, τους γλείφεις και τους ξεσκονίζεις και το παίζεις και δημοσιογραφάρα και ο πρώτος ή η πρώτη και το καλό παιδί , που δεν βγάζει γλώσσα και ολίγον από ρουφιανάκος και πολύ παρτάκιας.

Ομιλώ συνάδελφοι για τις μεγάλες εφημερίδες ή τα μεγάλα κανάλια ή τα ραδιόφωνα.

Από πίσω έβριζες πάντα όσους αντιστέκονταν ως

Αντίο Πόπη Χριστοδουλίδου δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ


Σήμερα τα ξημερώματα  απεβίωσε η δημοσιογράφος Πόπη Χριστοδουλίδου  σε ηλικία 58 ετών.
Η  Πόπη Χριστοδουλίδου απο την πρώτη στιγμή  του αγώνα μας εναντίον του  "μαύρου" το 2013, στάθηκε  στο πλευρό  των παράνομα απολυμένων της ΕΡΤ  και μας στήριξε με το λόγο της, την πένα  και την φυσική της παρουσία όποτε χρειαζόταν.
Αντίο Πόπη δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ,  θα έχεις  και εσύ  μια θέση  στη καρδιά μας  μαζί με τους άλλους  συναγωνιστές , φίλους, αλληλέγγυους και συντρόφους μας  που έφυγαν  για  άλλους ουρανούς.

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

ΠΟΣΠΕΡΤ :ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ



Αγία Παρασκευή, 29/10/2019

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ενώνουμε την φωνή μας με το σωματείο εργαζόμενων του Νοσοκομείου Άγιος Σάββας και καταγγέλλουμε τον Διοικητή του νοσοκομείου,  για την απόλυση 6 επικουρικών γιατρών στους οποίους εσκεμμένα συμπεριλαμβάνει τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Κώστα Καταραχιά.

Προκλητικά και επανειλημμένως, στο παρελθόν αλλά και τις τελευταίες ημέρες, επιμένει πως θέλει να διώξει τον Πρόεδρο του Σωματείου.

 Είναι προφανές ότι ο διοικητής του νοσοκομείου Άγιος Σάββας, δεν μπορεί να συγχωρήσει στον συνάδελφο Κ. Καταραχιά το γεγονός ότι εδώ και 4 χρόνια, σαν πρόεδρος του σωματείου, βρίσκεται μονίμως στην πρώτη γραμμή της αντίστασης των εργαζόμενων του νοσοκομείου, στην υπεράσπιση όλων των συναδέλφων απέναντι στις αυθαιρεσίες και στέκεται σαν αγκάθι στα σχέδια λιτότητας της προηγούμενης και της τωρινής κυβέρνησης. Γι’ αυτό άλλωστε τον έχει απειλήσει προσωπικά και δεν χάνει ευκαιρία να τον συκοφαντεί, νομίζοντας πως έτσι θα κάμψει την αγωνιστική διάθεση του εργαζομένων.

Ο Διοικητής αυθαίρετα, αγνοώντας τα αιτήματα των 6 συντονιστών διευθυντών για ανανέωση όλων των επικουρικών τους γιατρών, και χωρίς την έγκριση του Επιστημονικού Συμβουλίου, του

... Οι Άριστοι...



... Οι Άριστοι...

(ααναδημ. απο τη σελίδα του Ν. Δημητρακόπουλου στο facebook)

Όταν σημερινό μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ συμμετείχε το 2018 σε επιτροπή για δημιουργία "Μητρώου Παραγωγών" ο σύνδεσμος Ανεξάρτητων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Εργων έγραφε σε επιστολή του :

"Ο Κ. ΖΟΥΛΑΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ" ΑΦΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ ΤOY LIBERAL ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ "ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΕΝΑ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ"


Τα «κομμουνισμένα» ντοκιμαντέρ…
 ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣ  (αναδημ. απο το  site  Ημεροδρόμος

«Όλα τα ιστορικά ντοκιμαντέρ που μονταρίσθηκαν μετά το 1974 είναι κομμουνισμένα»!

Πρόκειται για μια (μετριοπαθή και «φιλελεύθερη» θα την έλεγε κανείς…) διαπίστωση του κυρίου Σάκη Μουμτζή, με αφορμή το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ του Λεωνίδα Βαρδαρού «Ο Αντιφασιστικός Αγώνας στη Μέση Ανατολή -1941-1944», που προβλήθηκε, χτες, στην ΕΡΤ3.

Ο αρθρογράφος Μουμτζής εκνευρίστηκε τόσο που δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κ. Ζούλας, έχει «δουλειά να κάνει». Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. 

Ποιος είναι ο κύριος που μιλάει για «κομμουνισμένα». Πρόκειται για αρθρογράφο της ιστοσελίδας liberal.gr ο οποίος ασχολείται κυρίως με «κομμουνισμένα» θέματα.

Ενδεικτικοί τίτλοι:

Η διοίκηση της ΕΡΤ ματαίωσε αναιτιολόγητα την προαναγγελθείσα μετάδοση επετειακού ντοκυμαντέρ εσωτερικής παραγωγής (Ικαριώτες πρόσφυγες στον Β΄παγκ. πόλεμο) για να μεταδοθεί εξωτερική παραγωγή με τον γυιό του Μουσολίνι - Επιστολή διαμαρτυρίας του δημιουργού του ντοκυμαντέρ - συναδέλφου Νάσου Μπράτσου

ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 16393

Προς Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.                                      29/10/2019

Προς: Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΡΤ ΑΕ
Κοινοποίηση: Δήμο Ικαρίας, Πανικαριακή Αδελφότητα Αθήνας, Πανικαριακή Αδελφότητα ΗΠΑ, Εταιρία Ικαριακών Μελετών, Φεστιβάλ Ικαρίας, ΣΕΝΙ, ΕΛΜΕ Ικαρίας - Φούρνων, Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ικαρίας & Φούρνων

Αξιότιμοι κύριοι
με την παρούσα επιστολή σας εκφράζω τη διαμαρτυρία μου (ταυτόχρονα όμως και μία πρόταση διεξόδου) για το πρόσφατο περιστατικό που σημειώθηκε σε βάρος εσωτερικής παραγωγής της ΕΡΤ την οποία είχα υλοποιήσει ο ίδιος. Θεωρώ ότι με τουλάχιστον άκομψο και ατυχή τρόπο για άλλη μία φορά η εταιρία έβαλε τρικλοποδιά στον εαυτό της.


Ας γίνω πιο συγκεκριμένος:

ΠΑΜΕ:ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΛΟ -ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ


 

29/10/2019
            ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΛΟ
          Την προηγούμενη βδομάδα η κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε στις επιτροπές της βουλής το νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο για το άσυλο. Το νομοσχέδιο αυτό όχι μόνο δεν διευκολύνει την παροχή ασύλου στους αιτούντες αλλά βάζει ταφόπλακα στην λήψη του. Μετατρέπει τους κατατρεγμένους από τους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπου γης, από πρόσφυγες σε «οικονομικούς μετανάστες» για να τους ξαναστείλει πίσω στις χώρες τους αδιαφορώντας για τις συνθήκες οι οποίες τους ανάγκασαν να ξεριζωθούν. Ανοίγει διάπλατα την πόρτα για γενικευμένη κράτηση τους σε κλειστά κέντρα και απέλασή τους στην χώρα από την οποία ήρθαν.
          Η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει την αντιμεταναστευτική πολιτική της προηγούμενης αφού παραμένουν σε ισχύ όλοι οι νόμοι και οι συνθήκες που εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας. Η πολιτική που ακολουθούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις είναι εναρμονισμένη με εκείνη της Ε.Ε, του ΝΑΤΟ. Οι ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις εκφράζονται και στην περιοχή μας. Η ανατολική Μεσόγειος είναι ένα καζάνι που βράζει. Οι λαοί βρίσκονται ανά πάσα στιγμή στη δύνη των ανταγωνισμών του μεγάλου κεφαλαίου, που δε διστάζει να αιματοκυλά αθώους για να προασπίσει τα συμφέροντά του.
Απαιτούμε:

ΠΟΣΠΕΡΤ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΣΤΙΣ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΤΟ 31ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ


                           
                                                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ          Αγ. Παρασκευή  29/10/2019
                   ΣΤΙΣ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΤΟ  31ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Στη σημερινή  συνεδρίαση του Δ.Σ της ομοσπονδίας, έγινε ομόφωνα δεκτή η εισήγηση του προεδρείου  να πραγματοποιηθεί  στις  8 Νοεμβρίου 2019 το 31ο συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ, στο οποίο θα συμμετέχουν εκλεγμένοι σύνεδροι από όλη την Ελλάδα.

Σύνεδροι που θα εκπροσωπήσουν και σε αυτό το συνέδριο  όλα τα σωματεία εργαζομένων  στην ΕΡΤ (πλην ενός  που επέλεξε να ανήκει σε εξωερτική ομοσπονδία), στα ιδιωτικά  κανάλια και στα ραδιόφωνα και που με την  παρουσία, τις εισηγήσεις και την ψήφο τους, θα χαράξουν την πορεία  του συνδικαλιστικού μας αγώνα, με σχέδια δράσης  ικανά και αποτελεσματικά  στην υπεράσπιση των θέσεων εργασίας, τις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων στα  ΗΜΜΜΕ και την λειτουργία  της  ΕΡΤ με όλες τις δομές  σε συνθήκες  πραγματικής ανεξαρτησίας και  αυτοτέλειας

Στο συνέδριο  αυτό  θα  ενημερωθούν  όλοι  για όλα όσα  έγιναν μετά  το τελευταίο μας συνέδριο  τον Μάρτιο  του 2018, για όλα όσα  καταφέραμε  να κερδίσουμε περνώντας διαρκώς μέσα από συμπληγάδες, καθώς  επίσης  και για το πώς  σχεδιάζει  το εργασιακό αλλά και το συνδικαλιστικό  μέλλον  των εργαζομένων  η σημερινή κυβέρνηση, έχοντας  την ψευδαίσθηση  ότι  μπορεί να τους χειραγωγήσει  με  μία χούφτα  «σφουγγοκωλάριους»  που παριστάνουν  τους «συνδικαλιστές».

Συνάδελφισσες- συνάδελφοι

Το 31ο Συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ  θα είναι εκτός  όλων των άλλων  και μια  ηχηρή απάντηση διάψευσης  σε όσους  νόμιζαν, ότι 

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: "ΟΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΦΗΣΕ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ". ΕΡ.: ΣΤΗ ΧΙΛΗ ΚΥΒΕΡΝΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ;;;


Όπως φαίνεται  έχουν στερέψει  οι "δημοκρατικές ευαισθησίες" του κυβερνώντος σήμερα κόμματος για τα τεκταινόμενα  στη λατινική Αμερική.

Δεν  τους ενδιαφέρει αν  π.χ έδώ και ημέρες ο λαός στη Χιλή έχει ξεσηκωθεί εναντίον των "αναπτυξιακών  μέτρων" που επέβαλλε η  κυβέρνηση , ούτε αν  ο μέχρι σήμερα "απολογισμός" της  κυβερνητικής  καταστολής των διαδηλώσεων  μετρά 18 νεκρούς και πάνω απο 2.500 συλληφθέντες.

Δεν άκουσαν  ότι  ο πρόεδρος Σεμπαστιάν Πινιέρα κάλεσε τον στρατό για να επιβάλει την "τάξη" μαζί με την αστυνομία  και κήρυξε τη χώρα  σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πως  μεταβαίνει  αντιπροσωπεία του ΟΗΕ  στη Χιλή  για να εξετάσει τις χιλιάδες καταγγελίες για παραβιάσεις  των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  είναι η πρώτη φορά  απο τότε  που έπεσε ο αιμοσταγής δικτάτορας  Πινοτσέτ (το ασφαλιστικό σύστημα  του οποίου  ειρήσθω εν παρόδω, θεωρούσε  προεκλογικά ως σημείο αναφοράς ο  βουλευτής της Ν.Δ  κ. Καραγκούνης) που τα όπλα  των στρατιωτών σημαδεύουν και πυροβολούν πολίτες (το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  έχει καταγράψει 584 τραυματίες, οι 245 εκ των οποίων υπέστησαν τραύματα από σφαίρες).

Οι εκατοντάδες  χιλιάδες λαού που παρά  τις σφαίρες  βγαίνουν στους δρόμους της πολύπαθης Χιλής, όπως φαίνεται δεν έχουν αντιληφθεί αυτό που είχε αντιληφθεί ο κ. Γεωργιάδης ήδη απο το 2018, ότι  δηλαδή η χώρα τους "σήμερα είναι το πλουσιότερο και πλέον προηγμένο Κράτος της Λατινικής Αμερικής με διαφορά" και πως  "φτώχεια και αίμα  αφήνουν πίσω τους μόνο οι αριστερές κυβερνήσεις".

Αδωνις Γεωργιάδης ΕΡΤ Απρίλιος 2019

"...Βρισκόμαστε σήμερα σε ιστορικές στιγμές, όπου

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

ΠΟΣΠΕΡΤ :ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ Σ.Σ.Ε. ΚΑΙ ΤΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ 2ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ - ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΚΑ, ΣΤΙΣ 24/10/2019, ΣΤΙΣ 17:00, ΣΤΗΝ ΠΛ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ


                                              

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ       
Αγ. Παρασκευή 22/10/2019

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ Σ.Σ.Ε. ΚΑΙ ΤΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ 2ου  ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΚΑ, ΣΤΙΣ 24/10/2019, ΣΤΙΣ 17:00, ΣΤΗΝ ΠΛ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Η κυβέρνηση   με τον  δήθεν «αναπτυξιακό νόμο», ανοίγει την πίσω πόρτα  για  να ξαναμπούν  οι αντεργατικές και αντιλαϊκές   επιταγές  του 2ου μνημονίου,  εξυπηρετώντας   την οικονομική και μιντιακή ολιγαρχία , απεσταλμένοι της οποίας   σήμερα  είναι μεταξύ των «αρίστων»  του  …επιτελικού κράτους .

Αν σήμερα  δεν αντιδράσουμε  τότε 

ΚΕΔ:Πάρτι αδιαφάνειας στην ΕΣΗΕΑ



Στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ εστάλη η ακόλουθη επιστολή του μέλους του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Δημ. Ι Τσαλαπάτη που καταγγέλλει πάρτι αδιαφάνειας στις συνεδριάσεις του ΔΣ.


 Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,
Τον τελευταίο  καιρό πυκνώνουν τα κρούσματα παρατυπιών και αδιαφάνειας στο τρόπο διοίκησης της ΕΣΗΕΑ με ευθύνη ενός  σχηματισμού που εμφανίζεται ως πλειοψηφία, η οποία δεν έχει πλέον αντίκρισμα στη βάση. 

1.Δεν υπάρχουν πρακτικά συνεδριάσεων και αποφάσεων που να ανταποκρίνονται στη νόμιμη διαδικασία που ορίζει το καταστατικό. Έχουμε ήδη καταγγείλει την ύπαρξη κατασκευασμένων «πρακτικών» και κειμένων. 

Η Ένωση λειτουργεί χωρίς εγκεκριμένο προϋπολογισμό και απολογισμό και με ουδεμία ενημέρωση για τα οικονομικά και τα αποθεματικά της, την διαχείριση των ιδρυμάτων, τις δήθεν χορηγίες  και τις οφειλές εκατομμυρίων  από τρίτους. Το κρίσιμο μέγεθος με το πρόστιμο 170.000 ευρώ, που έχει επιβληθεί  για τον τρόπο που έγιναν σεμινάρια για ανέργους, αποτελεί μια υπόθεση που επιδιώκουν κάποιοι να συγκαλύψουν!...Όπως και άλλα που αφορούν το αγγελιόσημο.

2.Η βιομηχανία…  «ψηφοφοριών»  δια περιφοράς στην οποία επιδίδεται με πάθος η προεδρική πτέρυγα, δεν προβλέπεται από καμία διάταξη νόμου ή του καταστατικού. Είναι προφανές ότι αποσκοπεί

ΟΙΥΕ:ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΚΑ ΣΤΙΣ 24/10/2019, ΣΤΙΣ 17:00, ΣΤΗΝ ΠΛ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Αθήνα, 22/10/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος καλεί τα σωματεία μέλη της να συμμετάσχουν μαζικά στο Συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019, ώρα 17.00, στην πλατεία Συντάγματος, αντιδρώντας στις αντεργατικές διατάξεις του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου.

Αγωνιζόμαστε για την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου που καταργεί τις ΣΣΕ και χειραγωγεί τα Συνδικάτα.

Συγκεκριμένα:

ΕΚΑ : ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ Σ.Σ.Ε. ΚΑΙ ΤΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΚΑ, ΣΤΙΣ 24/10/2019, ΣΤΙΣ 17:00, ΣΤΗΝ ΠΛ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας κλιμακώνοντας τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στις αντεργατικές διατάξεις του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, καλεί τον κόσμο του Λεκανοπεδίου της Αθήνας σε Συλλαλητήριο, την Πέμπτη 24 Οκτώβρη 2019, στις 17:00, στην πλατεία Συντάγματος.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΩΘΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ:

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Στη δημοσιότητα η επιστολή Βαξεβάνη προς την ΕΣΗΕΑ


Documento - 18.10.2019 | 12:56

Επειδή γίνεται μεγάλη προσπάθεια πρώτα να δημιουργήσουν τέρατα σε σχέση με κάποιες απολύσεις στο Documento και στη συνέχεια να τα αξιοποιήσουν κατά το δοκούν, ο εκδότης της εφημερίδας Κώστας Βαξεβάνης, αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή που έχει στείλει εδώ και ημέρες στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ).


Το ΔΣ της Ένωσης προτίμησε και να αποσιωπήσει την πραγματικότητα και να παραβλέψει το σύνολο των αποφάσεων της συνέλευσης των εργαζομένων στην εφημερίδα.

Ακολουθεί η επιστολή του Κώστα Βαξεβάνη: 


«Προς την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ κ. Αντωνιάδου

Κοινοποίηση: Μέλη Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι

Θέλω να σας ενημερώσω ότι αδυνατώ να παραβρεθώ στη συνάντηση της Δευτέρας, γιατί πρέπει να είμαι στα δικαστήρια, σε δίκη με τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου κύριο Δημητριάδη. Δυστυχώς, αυτού του είδους η υποχρέωση συνεχίζεται όλη τη βδομάδα, αφού οι δίκες και οι διώξεις είναι μια πραγματικότητα για την εφημερίδα Documento και για εμένα προσωπικά. Όπως σας έχω ενημερώσει και στο παρελθόν, η εφημερίδα έχει πάνω από 80 μηνύσεις και αγωγές από πολιτικά και άλλα δημόσια πρόσωπα τα οποία πονηρά, αντικαθιστούν την αναγκαιότητα απάντησης σε όσα αποκαλύπτονται, με τις μηνύσεις και τις αγωγές και στη συνέχεια επαίρονται γιατί «μήνυσαν τον συκοφάντη τους».

Μόνο ο Βγενόπουλος είχε κάνει 33 μηνύσεις, στις οποίες όχι μόνο αθωώθηκα πανηγυρικά, αλλά οι αποκαλύψεις μου οδήγησαν σε διώξεις εναντίον του ίδιου και των συνεργατών του. Είχα τότε ενημερώσει την Ένωση ζητώντας τη βοήθειά της ως δημοσιογράφος μέλος της, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Αντιθέτως ανακοινώσεις είχαν βγάλει Διεθνείς Ενώσεις, Οργανισμοί και Παρατηρητήρια για την ελευθερία του Τύπου, όπως άλλωστε γίνεται και σήμερα.

Στις 29 Σεπτεμβρίου, η εφημερίδα Documento , κυκλοφόρησε με λευκή την 3η σελίδα όπου

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

ΧΥΔΑΙΑ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ


Δεν ξέρουμε  αν το να γίνεσαι φτηνή απομίμηση  μιας  ρητορικής  που  εκπορεύεται απο τους υπονόμους της ακροδεξιάς δημοσιογραφικής  κουλτούρας και έκφρασης, είναι χειρότερο  απο το να  θέτεις το σωματείο σου στην υπηρεσία  των  "επιτελικών"  μιας κυβέρνησης, που  θεωρεί ακόμα και σήμερα  το "μαύρο"  στην ΕΡΤ  ως "σοβαρή  μεταρρύθμιση" η οποία  απλώς  έπρεπε να γίνει  με  περισσότερο "τακτ", και που ακόμα και δια των διορισμένων της διοίκησης ...γνωστοποιεί ότι  η "ανάπτυξη" της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης θα επιτευχθεί μέσω της συρρίκνωσης δομών και δραστηριοτήτων της  και της εκχώρησης  ακόμα περισσότερων λειτουργιών σε εργολάβους, με ότι κι αν σημαίνει αυτό για το μέλλον των εργαζομένων.

Οι  εκπρόσωποι του εργοδοτικού συνδικαλισμού για άλλη μια φορά  μετά τις τελευταίες εκλογές, ταυτίζονται με την  διοίκηση κατηγορώντας  την ΠΟΣΠΕΡΤ  ότι  σπέρνει δήθεν  τον πανικό λέγοντας ψέματα ή αναπαράγοντας "φήμες". 

Κρύβουν  ότι ακόμα και η  διοίκηση  επι 15 ημέρες δεν  διέψευσε  την πρώτη

ΑΡ.Π.Ε:ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΣΠΕΡΤ


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΣΠΕΡΤ

Πριν από δύο μήνες, η επιτροπής του άρθρου 15 εκχώρησε το δικαίωμα της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ στη «σύμπραξη» των τριών σωματείων ΕΕΕ, ΠΑΣΥΜΗΤΕ και ΣΕΚΟΧΕΡΤ και όχι στην ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία υπέγραφε έως σήμερα. 
Την προηγούμενη εβδομάδα η Διοίκηση ζήτησε από τη «σύμπραξη» να ορίσει εκπροσώπους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, που μέχρι πρότινος όριζε η ΠΟΣΠΕΡΤ. 
Πρόκειται μια ευθεία παρέμβαση του κράτους και της κυβέρνησης της ΝΔ με τα δικαστήρια που έχουν στην υπηρεσία τους, στα εσωτερικά των Συνδικάτων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εργοδοσία προσπαθεί να χτυπήσει τον συνδικαλισμό που τους ενοχλεί. 

Πριν λίγους μήνες στην COSCO τα αφεντικά με την στήριξη των βουλευτών της ΝΔ και την ανοχή της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησαν στην δημιουργία ενός «νέου σωματείου» για να στερήσουν τη δύναμη από το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ που έκανε την μεγάλη απεργία πριν από ένα χρόνο και κέρδισε τα ΒΑΕ για τους Λιμενεργάτες. 
Αυτό το εργοδοτικό σωματείο αναγνώρισαν τα δικαστήρια ως «αντιπροσωπευτικό» και υπόγραψαν τα αφεντικά μαζί του μια σύμβαση που κυριολεκτικά ξεπουλάει όλα τα δικαιώματα των λιμενεργατών στα αφεντικά της COSCO. 

Είναι γενικευμένες οι εργοδοτικές και κρατικές παρεμβάσεις στα συνδικάτα τα τελευταία χρόνια. Στο ΕΚΑ διόρισαν διοίκηση πριν από δύο χρόνια, στην ΓΣΕΕ με αφορμή την χυδαία στάση της ηγεσίας  της ΓΣΕΕ διόρισαν διοίκηση, το ίδιο και στην ΟΙΥΕ.

Το ίδιο προσπαθούν να κάνουν τώρα στην ΕΡΤ, βάζοντας στο ρόλο του «λαγού» την ΕΕΕ, τον ΠΑΣΗΜΥΤΕ και το ΣΕΚΟΧΕΡΤ. 

Όλοι ξέρουμε ότι η ΕΕΕ από την ημέρα της δημιουργίας της, είχε ένα μοναδικό στόχο. Με πρόσχημα την επίθεση «στον Καλφαγιάννη και την τακτική του» να χτυπήσει το συνδικαλισμό στην ΕΡΤ.
Το συνδικαλισμό που αποδείχθηκε το μεγαλύτερο εμπόδιο όταν

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

ΚΕΔ:ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ, ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ - fast track διαδικασία εταιρικής αξιολόγησης για τη Βουλή, την ΕΡΤ, το Δημόσιο, τα ΜΜΕ


Βάζουν εταιρεία να αξιολογήσει δομές
της Βουλής και φορείς της Ενημέρωσης;


Άφωνα έμειναν προχθές αρκετά μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, όταν με αφορμή την εγκύκλιο Τασούλα για αξιολόγηση των δημοσιογράφων (δηλαδή υπακοή ή άλλως απολύεστε) το στέλεχος της «Αυγής» και ΓΓ της ΕΣΗΕΑ πρότεινε να αξιολογηθούν πρώτα οι δομές!..

Πρότεινε λοιπόν κάποια εταιρία ή πχ την EBU, η οποία, όπως είπε, έχει ISO να αξιολογήσει την ΕΡΤ αλλά και την τηλεόραση της Βουλής!..

Δεν ήθελε να ακούσει κουβέντα για ελευθερία της έκφρασης και δημοσιογραφική ανεξαρτησία. «Πρώτα οι δομές…» έλεγε και ξανάλεγε. Και παρά τις παρατηρήσεις και τα ερωτήματα τι θα γίνει με τις θέσεις εργασίας και τους εργαζόμενους που θα περισσεύουν αν καταργηθούν οι δομές, τότε

ΠΟΣΠΕΡΤ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΑΔΙΠΛΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΚΥΑ



                                              
                                                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ         
                                                                            Αγ. Παρασκευή 17/10/2019

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΑΝΑΔΙΠΛΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΚΥΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μετά  τη χθεσινή μας  ανακοίνωση – καταγγελία, που ήταν βασισμένη σε γεγονότα κι όχι σε «φήμες», η διοίκηση αντιλήφθηκε, ότι  δεν είναι  ούτε υπεράνω του νόμου, ούτε  ότι μπορεί  να αποφασίζει για το μέλλον εργαζομένων  ερήμην τους και αναγκάστηκε  να ανακοινώσει σήμερα,  ότι  θα «προχωρήσει» στην εφαρμογή της ΚΥΑ, όπως δηλαδή έχει εκ του νόμου υποχρέωση να πράξει.

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε, ότι η  εφαρμογή της ΚΥΑ έχει ήδη αρχίσει  και το μόνο που μπορεί να πράξει η διοίκηση είναι να ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΑΜΕΣΑ την εφαρμογή της χωρίς  καμία καθυστέρηση και μάλιστα στις  27/10/2019 όπως  είχε ενημερώσει το προσωπικό με email.

Η ομοσπονδία μας έχει ήδη  διεκδικήσει  την «άμβλυνση των δυσμενών συνεπειών» της ΚΥΑ  και ασφαλώς θα πρέπει η διοίκηση να μας ενημερώσει για το  περιεχομένου οποιασδήποτε πρωτοβουλίας πάρει προς αυτή την κατεύθυνση ώστε να εκφράσουμε την άποψή μας, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα θέμα που αφορά  τους εργαζόμενους.

Επειδή η ανακοίνωση της διοίκησης έχει πολλά θολά σημεία και ασάφειες, επαναλαμβάνουμε και πάλι «προς πάσα κατεύθυνση», ότι

Ανακοίνωση Διοίκησης ΕΡΤ 17.10.2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Διοίκηση της ΕΡΤ, όπως είχε εξαρχής διαβεβαιώσει τους εκπροσώπους των εργαζομένων της, προχωρά στην εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με αρ. 21423 ΕΞ 2019/8-3-19 (ΦΕΚ 890/Β 14-3-19) βάσει της οποίας διευθετούνται οι μισθολογικές εκκρεμότητες από την αναβίωση των συμβάσεων εργασίας του προσωπικού της.
Επιθυμεί επίσης να διαβεβαιώσει τους εργαζομένους ότι σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία ήδη επεξεργάζονται πιθανές λύσεις άμβλυνσης των δυσμενών συνεπειών της εν λόγω ΚΥΑ.
ΥΓ. Η ανακοίνωση αυτή είναι και μια έμπρακτη απάντηση στις φήμες που διακινήθηκαν και σήμερα περί δήθεν “ειλημμένης απόφασης της διοίκησης να καταργήσει την εν λόγω ΚΥΑ”.

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

ΠΟΣΠΕΡΤ:«ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ» Η ΚΥΑ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


                                                       
                                                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                  Αγ. Παρασκευή 16/10/2019


«ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ» Η  ΚΥΑ ΠΟΥ  ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ  ΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ενώ πριν λίγες ημέρες, όπως σας είχαμε ενημερώσει με σχετική μας ανακοίνωση,  ότι ο Δ. Σύμβουλος και ο Πρόεδρος, μας ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να αναβάλλουν την εφαρμογή της ΚΥΑ, σήμερα  το πρωί  δηλώθηκε  από εντολοδόχο  νομικό της διοίκησης,  ότι  « ΕΙΝΑΙ ΕΙΛΗΜΜΕΝΗ  Η ΑΠΟΦΑΣΗ  ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΑ».

Όπως μας ενημέρωσε  νομικός, σήμερα το πρωί  που  εκδικάστηκε  η  αίτηση συναδέλφων  για προσωρινή διαταγή αναστολής της ΚΥΑ, ο παριστάμενος  νομικός εκπρόσωπος  της ΕΡΤ, δήλωσε  κατ΄ εντολή της διοίκησης ενώπιον του δικαστηρίου, ότι  «…έχει ληφθεί  απόφαση να καταργηθεί η υφιστάμενη  ΚΥΑ και τη θέση  της να πάρει  στο μέλλον μια νέα» επιδεικνύοντας και σχετικό έγγραφο!

Με δυό λόγια

ΠΟΣΠΕΡΤ- ΨΗΦΙΣΜΑ: ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΜΑΧΟΜΕΝΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΤΕΛΙΟ ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟ


Αγία Παρασκευή, 16/10/2019
ΨΗΦΙΣΜΑ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΜΑΧΟΜΕΝΟ

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΤΕΛΙΟ ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟ


Το ΔΣ της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε (Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας) επιχειρεί την πειθαρχική δίωξη του μαχόμενου δημοσιογράφου της ΕΡΤ3 Στέλιου Νικητόπουλου, επειδή πριν από τρεις μήνες στις 18/6/2019, κι ενώ εκτυλίσσονταν απεργία της ΕΡΤ την οποία είχε προκηρύξει η ΠΟΣΠΕΡΤ, άσκησε δημόσια συνδικαλιστική κριτική (με ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης) για την ενέργειά του ΔΣ της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε να διακινήσει απεργοσπαστικό κείμενο στις άλλες Ενώσεις Συντακτών.

Η απεργία ήταν μείζονος σημασίας καθώς γινόταν μαχητική διεκδίκηση υπογραφής της ΚΥΑ, για την αναγνώριση και ασφαλιστική-συνταξιοδοτική-μισθολογική κατοχύρωση της διετίας του «μαύρου», που συνοδεύτηκε από ένα τιτάνιο αγώνα εργαζομένων και κοινωνίας. Η απεργία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς, κάτω από την πίεση της, υπογράφηκε άμεσα η ΚΥΑ.

Μετά από τρεις μήνες,  κι αφού σκοπίμως

Γ.ΚΑΡΕΛΙΑΣ (ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ iefimerida.gr): «το μέλλλον(της ενημέρωσης) θα έχει πολύ ξηρασία» - Το κείμενο που "έκοψε" η ...διεύθυνση

(Απο το fb του δημοσιογράφου Γιώργου Καρελιά)

Γνωρίζω ότι ο εξουσίες-πλην ελαχίστων και μεμονωμένων εξαιρέσεων-δεν ανέχονται την κριτική. Αυτό είναι διαχρονικό. 

Εχοντας, λοιπόν, πάρει αυτό το μάθημα, μετά το 2011 που έκλεισε η «Ελευθεροτυπία»(όαση ελευθερίας της έκφρασης), το πρώτο και σχεδόν μοναδικό που ρωτούσα όσους μου ζητούσαν να γράφω άρθρα ήταν: «Θα γράφω ελεύθερα αυτό που θέλω;»

Στην αναμενόμενη απάντηση «ναι, φυσικά» κι επειδή γνωρίζω πού βρισκόμαστε, ξαναρωτούσα: «Επειδή τα κείμενά μου περιέχουν σκληρή, επιθετική, κριτική, θα τα αντέξετε;». 

Κι όταν η απάντηση ήταν «ασφαλώς, κανένα πρόβλημα», ξαναρωτούσα: «Αν σας πάρει ο τάδε ή δείνα πολιτικός ή άλλος ισχυρός παράγοντας, που δεν θα του αρέσουν αυτά που διαβάζει, τι θα γίνει;».

Η απάντηση ήταν: «Δεν μας ενδιαφέρει. Τα κείμενα θα δημοσιεύονται κατευθείαν όπως θα τα στέλνεις». 

Στην τελευταία φάση αυτής της περιπέτειας, μού ζήτησε συνεργασία η ιστοσελίδα iefimerida.gr. 
Επαναλαμβάνω, μου ζήτησε, δεν ζήτησα εγώ. Και δέχτηκα καλόπιστα όλες τις διαβεβαιώσεις που προανέφερα. 
Μέσα σε ενάμιση μήνα πρόλαβα να γράψω 24 κείμενα.
 Στο 25ο έγινε αυτό που φαντάζεσθε. 
ΔΕΝ δημοσιεύθηκε ποτέ. 

Το ποστάρω εδώ για όσους έχουν την περιέργεια και την υπομονή να καταλάβουν γιατί.

 Γηράσκω αεί διδασκόμενος. Και, δυστυχώς, όπως λέει ο στίχος του ποιητή, ελαφρώς παραλλαγμένος για την περίσταση, «το μέλλλον(της ενημέρωσης) θα έχει πολύ ξηρασία». 

Ιδού το …βέβηλο κείμενο:

TΙΤΛΟΣ: 
Κλώνοι του Αδωνι και του Πλεύρη χαλάνε το «κεντρώο» αφήγημα του Μητσοτάκη…

ΚΕΙΜΕΝΟ: 

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

ΔΑΣ: Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΥΜΗΤΕ ΚΑΙ Η ΕΕΕ ΕΣΤΡΩΣΑΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΝΤΑΡΟΥΝ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΣΠΕΡΤ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η νέα αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ που έρχεται ως συνέχεια της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έχει επιπτώσεις και στο χώρο μας. Ηδη οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις επεκτείνονται,το ίδιο και οι εργολαβικές δουλειές, οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες, το τσάκισμα των όποιων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει προετοιμάζεται με το λεγόμενο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, ενώ έρχεται νέο νομοσχέδιο για την Κοινωνική Ασφάλιση που την παραδίδει στο κεφάλαιο για κερδοφορία. Ολα αυτά συνοδεύονται με την προσπάθεια νομοθέτησης της ωμής παρέμβασης κυβέρνησης και εργοδοσίας στη λειτουργία των συνδικάτων. Ταυτόχρονα επεξεργάζονται νέα αντεργατικά σχέδια στην ΕΡΤ στο όνομα της λεγόμενης μείωσης του λειτουργικού κόστους.

Και ενώ αυτή η πραγματικότητα που διαμορφώνεται απαιτεί ενιαία εργατική συνδικαλιστική δράση υπεράσπισης και διεύρυνσης των δικαιωμάτων μας, υπάρχουν εξελίξεις στο συνδικαλιστικό κίνημα του χώρου μας που ανοίγουν το δρόμο στη Διοίκηση να επεμβαίνει άμεσα με τη λογική του «διαίρει και βασίλευε» σε βάρος των εργαζομένων.

Σ’αυτό συνέβαλαν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΡΤ ιδρύοντας επιχειρησιακό σωματείο , την Ενωση Εργαζομένων ΕΡΤ, θέλοντας να διευκολύνουν τις επιδιώξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για να ξεδιπλώσει τα αντεργατικά της σχέδια. Αυτό το γεγονός αντικειμενικά τροφοδοτούσε άγονες αντιπαραθέσεις στο συνδικαλιστικό κίνημα του χώρου μας.

Αυτό το σωματείο βρίσκεται σε συμμαχία με τον πρόεδρο του ΠΑΣΥΜΗΤΕ, με πρόσχημα την εκπροσώπηση των εργαζομένων στις

Ιδιωτική εταιρεία έκοψε το ρεύμα σε 2 εκατομμύρια καταναλωτές στην Καλιφόρνια αντί να συντηρήσει το δίκτυό της


του Ανδρέα Κοσιάρη (info-war.gr )

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα λειτουργίας της ιδιωτικής οικονομίας στον χώρο της ενέργειας έζησαν οι κάτοικοι της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, όταν η εταιρεία παροχής ηλεκτρισμού PG&E έκοψε την προηγούμενη εβδομάδα το ρεύμα σε πάνω 2 εκατομμύρια ανθρώπους, γιατί την συνέφερε περισσότερο από το να συντηρήσει το δίκτυό της.

Η εταιρεία Pacific Gas and Electric είναι μία από τις τέσσερις ιδιωτικές εταιρείες παροχής ενέργειας που δραστηριοποιούνται στην πολιτεία της Καλιφόρνια και η μεγαλύτερη στις ΗΠΑ. 

Την προηγούμενη εβδομάδα, με την έναρξη της περιόδου ισχυρών ξηρών ανέμων στην Καλιφόρνια, η εταιρεία ανακοίνωσε την προληπτική διακοπή ηλεκτροδότησης σε μια σειρά περιοχών στα βόρεια της πολιτείας, ισχυριζόμενη ότι επιθυμεί να αποφύγει τον κίνδυνο δημιουργίας πυρκαγιών.

Φυσικά οι ανησυχίες της εταιρείας ήταν κάθε άλλο παρά περιβαλλοντικές. Η PG&E είχε πάθει τα προηγούμενα χρόνια, κι έμαθε. Στις καταστροφικές πυρκαγιές της Καλιφόρνια τον Οκτώβρη του 2017, τουλάχιστον δεκατρείς από τις συνολικά 250 πυρκαγιές προκλήθηκαν από το κακοσυντηρημένο δίκτυο της PG&E.

Τον Νοέμβριο του 2018, η επονομαζόμενη Camp Fire έγινε η πιο θανατηφόρα πυρκαγιά στην ιστορία της Καλιφόρνια, αφού κατέκαψε μια σειρά από κοινότητες στην Butte County, προκαλώντας τον θάνατο 85 ανθρώπων και καταστρέφοντας σχεδόν 14.000 σπίτια. Οι ερευνητές της Πολιτείας βρήκαν ότι κύρια αιτία της πυρκαγιάς ήταν το δίκτυο της PG&E.

Η εταιρεία είναι ήδη υπόλογη, από την καταδίκη της σε βαθμό κακουργήματος για έκρηξη σε αγωγό αερίου το 2010. Οι αγωγές που έγιναν από θύματα της Camp Fire, διεκδικούσαν συνολικά περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση από την PG&E. Τον Ιανουάριο του 2019, η εταιρεία εισήλθε σε διαδικασία χρεοκοπίας, για να μπορέσει έτσι να αποφύγει την πληρωμή ολόκληρων των αποζημιώσεων.

Έτσι έμαθε να μην ξανακάνει τα ίδια λάθη. Όχι φυσικά να ασχοληθεί επιτέλους με τη συντήρηση του δικτύου της. Αλλά να αποφύγει την πρόκληση πυρκαγιών με επιλεκτικά μπλακάουτ. Η πρακτική αυτή, αν και προτιμάται συχνά τα τελευταία χρόνια από τις ιδιωτικές εταιρείες ηλεκτροδότησης στις ΗΠΑ, δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ στο βαθμό και την έκταση που εφαρμόστηκε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, ούτε με τόση προχειρότητα.

«Η έλλειψη προετοιμασίας της PG&E και η κακή της απόδοση είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές δεδομένου ότι, πριν το γεγονός, κορυφαία στελέχη της απάντησαν στις έρευνες και τις ερωτήσεις των πολιτειακών και τοπικών υπηρεσιών ότι

Μητσοτάκης: Οι γραβάτες, το φράκο και η… πολύπαθη δημοσιογραφία! (eretikos.gr )


«Θα είναι μια συνέντευξη αυτοβιογραφική. Θα είναι μια συνέντευξη μέσα από την οποία θα προσπαθήσουμε να μάθουμε ποιος είναι ο πραγματικός Κυριάκος Μητσοτάκης».

Έτσι ξεκίνησε η πολυαναμενόμενη επιστροφή της εκπομπής Ενώπιος Ενωπίω, με τον Νίκο Χατζηνικολάου να υποδέχεται τον πρωθυπουργό.
Ο κάθε δημοσιογράφος έχει βεβαίως το δικαίωμα να ασκεί το επάγγελμα με τον τρόπο που θέλει και φυσικά να κρίνεται για τις επιλογές του.

Επομένως, ο Νίκος Χατζηνικολάου είχε κάθε δικαίωμα να κάνει μία δίωρη συνέντευξη στην οποία μάθαμε ποιο είναι το αγαπημένο φαγητό του πρωθυπουργού, πώς μεγάλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν το μικρόβιο της πολιτικής… το είχε από μικρός, ποια η σχέση του με τους συγγενείς και τα παιδιά του…

Έχει όμως και ο eretikos.gr κάθε δικαίωμα από την πλευρά του να πει το εξής: Πως με τόσα πολλά σοβαρά ζητήματα να ταλανίζουν τον τόπο, τόσο άμεσα (σ.σ. όπως η οικονομία) όσο και έμμεσα, όπως για παράδειγμα ο φρικαλέος πόλεμος που μαίνεται στην Συρία από τον αδίστακτο και… κάθε άλλο παρά φιλέλληνα Ερντογάν, που απειλεί να «πλημμυρίσει» την Ευρώπη με εκατομμύρια νέους πρόσφυγες (σ.σ. μαντέψτε πού θα πάει η πλειοψηφία), η πρώτη μετεκλογική συνέντευξη που δίνει ο πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ίσως θα έπρεπε να είναι αλλιώς.

Με απαντήσεις για το «καυτό» ζήτημα του προσφυγικού.

Με απαντήσεις για το σχέδιο Βρούτση για τα εργασιακά που προκάλεσε αντιδράσεις με το καλημέρα.

Με απαντήσεις για την… νέα και «ακομμάτιστη» ΕΡΤ.

Με απαντήσεις για την πλούσια -αν μη τι άλλο- πολιτικο-κοινωνικο-οικονομική ατζέντα.

Αντ’ αυτού;
 Είχαμε απαντήσεις… για την γραβάτα! Οι οποίες βέβαια να υπερτονίσουμε ότι