Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ " Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστηριξης Προσφύγων και Μεταναστών - Refugees Welcome to Piraeus "

Ένας συνάνθρωπός μας από το Ιράκ, μόλις 25 ετών, που διαμένει στον Πειραιά στα διαμερίσματα φιλοξενίας προσφύγων που διαχειρίζεται η ΚΟΔΕΠ, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Σισμανόγλειου Nοσοκομείου και χρειάζεται επειγόντως 11 φιάλες αίμα.

 Παρακαλούμε όποιος/α έχει τη δυνατότητα να δώσει αίμα, να προσέλθει άμεσα σε οποιοδήποτε Νοσοκομείο της χώρας, στο Τμήμα Αιμοδοσίας, αναφέροντας το όνομα του ασθενούς Mr Shamba Mohammad Reza και το Νοσοκομείο Σισμανόγλειο-ΜΕΘ όπου νοσηλεύεται.
  

Urgent need for blood for 25 years old  Mr Shamba Mohammad Reza from

Ντέπυ Γκολεμά:Δείτε αναλυτικά τη σύμβαση της εκπομπής της Όλγας Τρέμη στην ΕΡΤ - Πόσα χρήματα κοστίζει τελικά το «10» στον Έλληνα φορολογούμενο;

(Αναδημ. απο το znews.gr)

Ανέκαθεν οι δημοσιεύσεις συμβάσεων παραγωγών της ΕΡΤ -είτε αυτές βρίσκονται στη Διαύγεια, είτε δημοσιεύονται ύστερα από ρεπορτάζ και έρευνα- προκαλούσαν το ενδιαφέρον καθώς το κοστολόγιο τους αφορά χρήματα του ελληνικού λαού που πληρώνει την ΕΡΤ μέσω του ανταποδοτικού τέλους. Άρα οφείλει να γνωρίζει.

Το Znews σήμερα φέρνει στην δημοσιότητα την πολυσυζητημένη σύμβαση της -μεικτής- παραγωγής «10” της οποίας το κόστος, με τις διορθωτικές αλλαγές της επιτροπής κοστολογίου της ΕΡΤ. ανέρχεται στα

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΕΡ (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ)


Ανακοίνωση αποτελεσμάτων εκλογών της Ε.Τ.Ε.Ρ


Στις εκλογές της Ένωσης που διεξήχθησαν από το Σάββατο 23 έως και τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 σύμφωνα με το πρακτικό εκλογών και βάσει του Ν. 1264/1982, Άρθρο 12, παράγραφος 5 εκλέγονται κατά σειρά πλειοψηφίας αντιστοίχως:

Α΄. ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Μαυράκης Παναγιώτης του Αποστόλου
Κολλύβας Ιωάννης του Γεωργίου
Σκεύης Γεώργιος του Παναγιώτη
Γεωργέα Μαρία του Παναγιώτη
Τσακανίκας Γεώργιος του Ευσταθίου
Λυκούρης Νικόλαος του Δαμιανού
Εμμανουηλίδης Κων/νος του Σεραφείμ

Β΄. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Νταβαρίνος Γεώργιος του Δημητρίου
Αγαπίου Τρύφωνας του Αλεξάνδρου
Καραγεβρέκης Ιωάννης του Γεωργίου

Γ΄. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (Ε.Κ.Α.)
Μαυράκης Παναγιώτης του Αποστόλου

Δ΄. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.)
Μαυράκης Παναγιώτης του Αποστόλου
Κολλύβας Ιωάννης του Γεωργίου
Γεωργέα Μαρία του Παναγιώτη
Σκεύης Γεώργιος του Παναγιώτη



Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΠΟΣΠΕΡΤ:ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΕΗ ΑΥΡΙΟ ΕΜΕΙΣ


                                           
                                             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ     
Αγ. Παρασκευή 26/11/2019

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΕΗ ΑΥΡΙΟ ΕΜΕΙΣ

Κάποιοι πίστεψαν πως  η άνοδος της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς αντίληψης  στη διακυβέρνηση  της χώρας θα ήταν απλά μια «αλλαγή» ανώδυνη για την κοινωνία, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους τους άνεργους και τη Δημοκρατία. 

Γρήγορα  αυτή  η ψευδαίσθηση κατέρρευσε αφού η κυβέρνηση πέταξε τα άχρηστα πλέον προεκλογικά  σιρόπια και έβαλε  στη μέγγενη της  νέας  «κανονικότητας» τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους φοιτητές, τους άνεργους και όλους όσους δεν ανήκουν στην «αριστοκρατική» τάξη.

Η κατεδάφιση  κάθε θεσμικού  εμποδίου  στα νεοφιλελεύθερα σχέδια  της  κυβέρνησης, έχει ήδη ξεκινήσει από την επομένη κιόλας των εκλογών και συνεχίζεται  με  την ίδια ακριβώς  ένταση, τη  σειρά και τον τρόπο που ακολούθησαν στο παρελθόν  ιδεολογικά  συγγενή της  καθεστώτα  όπως  π.χ σε χώρες της Λατινικής  Αμερικής.

Ανεξάρτητες αρχές, νοσοκομεία, παιδεία, κοινωνική πρόνοια, ασφάλιση και τώρα το ξεπούλημα του δημόσιου αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας  μέσα από ένα δήθεν  αναπτυξιακό για τη ΔΕΗ νομοσχέδιο.

Ένα νομοσχέδιο που επί  της ουσίας θα είναι ο δρόμος πάνω στον οποίο θα πορευτεί ο νεοφιλελεύθερος  «οδοστρωτήρας» του κ. Μητσοτάκη και ο οποίος  θα συνθλίψει

Εντολές για παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης καταγγέλλουν σωματεία της τράπεζας Πειραιώς

Προσπάθεια «ποινικοποίησης» της συνδικαλιστικής παρέμβασης βρίσκεται σε εξέλιξη στην τράπεζα Πειραιώς. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από εσωτερικό σημείωμα της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού (ΔΑΔ), μς βάση το οποίο επιχειρείται να φιμωθεί η συνταγματικά κατοχυρωμένη συνδικαλιστική δράση και να μετατραπούν σε «χωροφύλακες» οι Διευθυντές των καταστημάτων της εν λόγω τράπεζας. 

Το εσωτερικό σημείωμα φέρνουν στη δημοσιότητα ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ) και ο Ενωτικός Σύλλογος  Εργαζόμενωνς τράπεζας Πειραιώς (ΕΣΕΤΠ) κατηγορώντας τους επικεφαλής της ΔΑΔ ότι επιχειρούν ούτε λίγο ούτε πολύ να ποινικοποιήσουν την παρουσία των εκπροσώπων των εργαζομένων στους χώρους εργασίας.

Ανακοινώσεις καταγγελίας έβγαλαν και  άλλα σωματεία (των εργαζομένων της πρώην Αγροτικής και αυτό των εργαζομένων της πρώην Γενικής).

«Ό,τι κι αν κάνουν για να μας φιμώσουν τους ξεκαθαρίζουμε οτι θα προασπίσουμε τη Δημοκρατία και θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε για τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών των συναδέλφων μας», δήλωσε στο Left.gr ο πρόεδρος του ΣΕΥΤΠΕ, Μανώλης Μπεμπένης.

Ακολουθεί το εσωτερικό σημείωμα της ΔΑΔ προς τους διευθυντές καταστημάτων της τράπεζας Πειραιώς:

«Καλησπέρα,

Σας ενημερώνω για τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνονται από τον Επικεφαλής του καταστήματος, στη περίπτωση που μέλη Συλλόγων εμφανιστούν σε κατάστημα.

Συγκεκριμένα:

ΕΚΑ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΑΔ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

ΕΚΑ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ



Αρ. Πρωτ.: 9209 Αθήνα, 26/11/2019


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει την απαράδεκτη, αντεργατική ενέργεια της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία παρακωλύοντας την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση των συνδικαλιστικών οργανώσεων, και ενάντια στο ισχύον νομικό πλαίσιο, απαιτεί την προηγούμενη ενημέρωσή της για οποιαδήποτε επίσκεψη σε χώρο εργασίας της, ακόμη και σε χώρους που έχουν ελεύθερη πρόσβαση οι πελάτες της, όπως τα καταστήματα!

Η απαράδεκτη αυτή διαδικασία ξεκίνησε κατά την περίοδο των κινητοποιήσεων των εργαζομένων ενάντια στην απόσχιση του κλάδου των κόκκινων δανείων. 

Επιπλέον, η τράπεζα, επιδιώκει να

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

ΤΕΛΙΚΑ Ο ΠΑΝΟΥΤΣΟΣ ΔΕΧΤΗΚΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ "ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΣ" - ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΩΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ


Μπορεί να μην  κατάφερε στις προηγούμενες εκλογές να εκλεγεί βουλευτής με τη ΝΔ, όμως  το "Μαξίμου" δεν ξεχνά τους φίλους και διορίζει  με την  "αριστήνδην" μέθοδο  τον  κ. Πανούτσο  στην ΕΡΤ ως ειδικό σύμβουλο. 

Τώρα πως  δέχτηκε ο κ. Πανούτσος  να εισέλθει στη "χώρα των δεινοσαύρων"  (έτσι χαρακτήριζε ως αρθρογράφος της liberal  το δημόσιο) είναι μια απορία  που μάλλον  δεν θα βρεί απάντηση .

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όπως και στην περίπτωση της ΔΕΗ, «κάνει βίδες» τη συλλογική σύμβαση (ΣΣΕ), η οποία αφορά περίπου 5.000 εργαζόμενους στον ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες)

Πραξικοπηματική παρέμβαση στη συλλογική σύμβαση και εμπαιγμός των εργαζόμενων 

 Αναδημοσίευση από την Εποχή της Κυριακής 24 Νοεμβρίου

Μιας και ο τίτλος θυμίζει το γνωστό τραγούδι του αείμνηστου Τζίμη Πανούση με τα αναρίθμητα αρκτικόλεξα, ας δανειστούμε παραφρασμένο και έναν ακόμα στίχο του: η κυβέρνηση Μητσοτάκη «κάνει βίδες» μία συλλογική σύμβαση (ΣΣΕ), η οποία αφορά περίπου 5.000 εργαζόμενους.

Εν προκειμένω, τους περίπου 3.800 οδηγούς, σταθμάρχες και επόπτες, τους πάνω από 800 εργατοτεχνίτες, καθώς και τους πάνω από 250 διοικητικούς υπαλλήλους της ΟΣΥ Α.Ε., η οποία διαχειρίζεται τα τρόλεϊ και αστικά λεωφορεία.

Όπως διαπίστωσαν, εν μία νυκτί, αφαιρέθηκαν με υπουργική παρέμβαση από την υπογραφείσα σύμβαση 3 άρθρα που αφορούσαν βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα για ορισμένες ειδικότητες, οικογενειακά επιδόματα. Επίσης, αφαιρέθηκε το άρθρο 19 στην παράγραφο 3 του οποίου αναφερόταν ότι «οι καταβολές και χορηγήσεις που έλαβαν χώρα κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα 2015 έως και 2018, δεν αναζητούνται, διότι θεωρούνται ως καλόπιστα χορηγηθείσες, ληφθείσες και αναλωθείσες».

Ως εκ τούτου, «είναι στον αέρα όλα αυτά τα έτη και ανά πάσα στιγμή μπορούν να μας πάρουν πίσω όσα μη μισθολογικά δικαιώματα περιλαμβάνονται, π.χ.

Ο ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ ΚΙ Ο ΑΝΕΥΡΟΣ - ΕΝΔΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΟΔΗΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΗΤΤΕΣ ΚΑΙ ΤΖΟΥΦΙΕΣ ΣΣΕ - Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΑΚ - ΟΣΥ (ΟΔΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ) ΚΑΙ Η ΕΝΟΧΗ "ΑΦΩΝΙΑ" ΜΕΡΙΚΩΝ ...ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ






Κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα… Είναι ο πιο αδύναμος κρίκος στην ΟΣΥ 
Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση έχει κάνει τη στρατηγική επιλογή να υπερασπίζεται και να υπογράφει Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Οι  ΣΣΕ αποτελούν 

Η "ΒΙΤΑΜΙΝΗ" ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ ΜΙΑΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ...ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΗΣ

Βρήκαν το πρόβλημα της Τρέμη στην ΕΡΤ: Έφταιγε το... σκηνικό

Η εκπομπή της Όλγας Τρέμη στην ΕΡΤ αλλάζει σκηνικό και αποκτά καινούρια οθόνη με την ελπίδα να διασωθεί

«Με ένα ανανεωμένο, σύγχρονο σκηνικό θα μεταδίδεται από τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 η εκπομπή «10» με την Όλγα Τρέμη».
 Με αυτή τη φράση ξεκινάει το δελτίο τύπου που έστειλε στα ΜΜΕ η ΕΡΤ για να ανακοινώσει ότι το πρόβλημα των χαμηλών πτήσεων που σημειώνει το «10», εντοπίστηκε και... λύθηκε.

«Στο στούντιο 3 του Ραδιομεγάρου ολοκληρώθηκαν το Σαββατοκύριακο οι εργασίες εγκατάστασης του απαραίτητου εξοπλισμού και τοποθετήθηκε μια νέα γιγαντοοθόνη Led, η οποία θα αξιοποιηθεί στο εξής και στις νέες ενημερωτικές εκπομπές που θα βγουν σύντομα στον αέρα από την ΕΡΤ», αναφέρει η ανακοίνωση της δημόσιας τηλεόρασης.

Πάντως, τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης της Όλγας Τρέμη είναι σίγουρο πως προβληματίζουν την ΕΡΤ καθώς σύμφωνα με πληροφορίες στην Αγία Παρασκευή εξετάζονται αλλαγές, όπως

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΛΑΠΑΤΗΣ (ΚΕΔ) : ΒΟΜΒΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ


ΚΟΒΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ 
                                                                              
Σάββατο, 23 Νοέμβριος 2019 (www.styx.gr )

Βόμβα Μητσοτάκη  με  τις συντάξεις


του Δημήτρη   Τσαλαπάτη 

Επιμένει στις παράνομες περικοπές  κύριων και επικουρικών συντάξεων, σε αντίθεση με τις προεκλογικές  δεσμεύσεις της , η Κυβέρνηση Μητσοτάκη. 

Μόλις τέσσερις  μήνες από τις εκλογές επιχειρεί, παρόλο που οι περικοπές έχουν κριθεί παράνομες, με αμετάκλητες αποφάσεις της ολομέλειας του ΣτΕ, να στερήσει τα χρήματα που οφείλει σε χιλιάδες συνταξιούχους, τους οποίους καλούσε να την ψηφίσουν.

Με δήλωση του ο υπουργός Εργασίας υποστηρίζει ότι

ΝΙΚΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΔΕΗ: ΤΑ 21 "ΓΙΑΤΙ" ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ




Νίκος Φωτόπουλος
Μέλος Δ.Σ. ΔΕΗ Α.Ε.
Εκπρόσωπος των εργαζομένων

Αθήνα 21 Νοεμβρίου 2019


ΕΙΚΟΣΙ ENA  (21) 

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ 
ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

1. Γιατί η κυβέρνηση προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του Φ.Α. ετοιμάζεται να κλείσει όλες τις λιγνιτικές μονάδες το 2023.
Δηλαδή, αύριο το πρωί. Η μόνη μονάδα που ίσως λειτουργήσει μετά το 2023 (αφού πρώτα ολοκληρωθεί η κατασκευή της) είναι η μονάδα Πτολεμαΐδα V και αυτή ως το 2028!! 
2. Γιατί με αυτά που σχεδιάζει η κυβέρνηση θα συρρικνώσει ακόμα πιο πολύ την επιχείρηση του ελληνικού λαού.
Αφού πρώτα την έκανε φιλιππινέζα των ιδιωτών, τώρα την κάνει νάνο. Ήδη από τις απαράδεκτες πολιτικές όλων των κυβερνήσεων (εκτός όλων των άλλων) η ΔΕΗ εδώ και αρκετά χρόνια έχει αναγκαστεί (εκτοπίστηκε) να χάσει πάνω από το 50% της παραγωγής. Δηλαδή, της κάλυψης της ζήτησης.
Μετά το κλείσιμο των λιγνιτικών της μονάδων, που όλες θα αντικατασταθούν με μονάδες Φ.Α. των ιδιωτών, η ΔΕΗ θα κοντύνει ακόμα πιο πολύ. Θα γίνει νάνος.
Συνάδελφοι αυτό επειδή οι περισσότεροι από εμάς φεύγουμε ή κοντεύουμε στη σύνταξη όλοι εμείς που τόσα χρόνια έχουμε φάει ψωμί από αυτή την επιχείρηση θα το επιτρέψουμε;
Θα πούμε δεν μας νοιάζει;
3. Γιατί με αυτά που ετοιμάζουν θα χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Και συναδέλφων μας στη ΔΕΗ και συναδέλφων μας στους εργολάβους.
Ειδικότερα για όσους

ΠΑΜΕ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Αποφάσεις Συνδικαλιστικών Οργανώσεων για Κινητοποιήσεις για την Κοινωνική Ασφάλιση στις 30 Νοέμβρη



Αθήνα 22.11.2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

To ΠΑΜΕ καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις, να πάρουν όλα τα μέτρα που χρειάζονται για την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της νεολαίας, των γυναικών στα συλλαλητήρια και τις άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις το Σάββατο 30 Νοέμβρη σε όλη τη χώρα για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Τα συλλαλητήρια διοργανώνονται με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων και

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

ΠΟΣΠΕΡΤ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»


                                                 
                                                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ     Αγ. Παρασκευή 16/11/2019

«ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

46 χρόνια μετά  την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, τα περισσότερα  από  αυτά που διεκδικούνταν τότε, εξακολουθούν να είναι ζητούμενα σήμερα και το μήνυμά της ο οδοδείκτης που δείχνει σε κάθε δημοκράτη πώς να πορεύεται.
46 χρόνια μετά και οι σκελετοί  από το χρονοντούλαπο της  ιστορίας  πήραν σάρκα, έβαλαν λευκά κολάρα  και βγήκαν να κυνηγήσουν  ξανά  εκείνους  που τολμούν  να διεκδικούν  ψωμί , παιδεία και ελευθερία.
46 χρόνια  πέρασαν και ακόμα δεν μπορούν να δεχτούν τα αρθρόποδα  της ακροδεξιάς ότι το Πολυτεχνείο δεν είναι μια απλή επέτειος, αφορμή για να πουλήσουν οι κάθε λογής αργυραμοιβοί  τα κίβδηλα  λόγια τους, αλλά  μια πληγή  που  υπάρχει  στις καρδιές  εκείνων  που βίωσαν και βιώνουν  το άδικο , τον κοινωνικό αποκλεισμό,τη φτώχεια, την ανασφάλεια, την καταπίεση, τη στέρηση του όνειρου.

Το Πολυτεχνείο ήταν, είναι και θα είναι το διαρκές «ΟΧΙ» των νέων κάθε γενιάς:

*Σε εκείνους που βλέπουν «Παρθενώνες»  είτε στα  μακρονήσια είτε  στα καζίνα  των  «επενδυτών».
*Σε εκείνους  που θέλουν να  μετατρέψουν τα πανεπιστήμια από μήτρες  που γεννούν σκέψη, γνώση και πολιτισμό, σε  καλούπια που θα βγάζουν εξαρτήματα και  ανταλλακτικά  για τις  «μηχανές» της διαπλοκής.
*Σε εκείνους που θέλουν να βάλουμε στη θέση του  «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία»  το νεοφιλελεύθερο τρίπτυχο «Χρήμα-Κέρδος-Αριστεία».
*Σε εκείνους που επιβάλλουν τη «νέα κανονικότητα» με την «αναγκαστικότητα» της «νόμιμης βίας», του ευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, του γκλομπ, της ασπίδας και της  δοσίλογης  γελοιογραφικής  η  «δημοσιογραφικής» πέννας.
*Σε εκείνους που  θέλουν να μετατρέψουν  την κοινωνία  σε χώρο  συνύπαρξης προστατευμένων  «αρίστων» και εξαθλιωμένων ικετών.
*Σε εκείνους που θέλουν  να «ξεμπερδέψουν»  με  τον  ταξικό – εργατικό συνδικαλισμό,  κόβοντας μια κι έξω  το συνταγματικό δικαίωμα  του εργαζόμενου,του φοιτητή , του συνταξιούχου,να  υπερασπίζεται  οργανωμένα το δίκιο και την ελευθερία του.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ  καλεί  όλους τους συναδέλφους στην ΕΡΤ και στα ιδιωτικά ΜΜΕ αλλά και κάθε εργαζόμενο, να συμμετάσχει μαζικά και πανελλαδικά  σε κάθε εκδήλωση και πορεία  που θα γίνει  στην φετινή  επέτειο του Πολυτεχνείου.

«Οι πολιτικοί περιμένουν εξελίξεις
οι αδιάλλακτοι περιμένουν έστω και την επέμβαση του ΝΑΤΟ
 οι ποιητές περιμένουν βραβεία, οι μαγαζάτορες περιμένουν πελάτες
οι γιωταχίδες περιμένουν το Σαββατοκύριακο.
Οι φοιτητές περιμένουν συμπαράσταση»
(Δ. Ραβανής)




Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ Ν.Δ. ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ - DOCTORAT ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ




8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ Ν.Δ.
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ
DOCTORAT ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Συναδέλφισσες, -φοι

Το σημαντικότερο όλων και το οποίο έχουμε χρέος να αναδείξουμε σε όλες του τις διαστάσεις από όλα όσα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες ο εκπρόσωπος των ιδιωτικών συμφερόντων Υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, που έχει πάρει doctorat στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και στη στοχοποίηση των εργαζομένων είναι η προετοιμασία του εδάφους για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ.
Αυτό είναι που πρέπει να αναδειχθεί ως το κύριο ζήτημα. Ακριβώς εκεί αποσκοπεί η δημιουργία εργαζομένων δύο ταχυτήτων.
Οι ιδιώτες που θέλουν να αρπάξουν τη ΔΕΗ (έτσι κάνουν άλλωστε σε όλες τις επιχειρήσεις) απαιτούν πριν τις αναλάβουν, να τους παραδοθούν καθαρές από υποχρεώσεις και με το προσωπικό αλυσοδεμένο.
Αυτός είναι και ο λόγος της δημιουργίας εργαζομένων δύο ταχυτήτων. Αυτή είναι η ουσία.
Αυτό είναι που πρώτα και πάνω από όλα πρέπει να αγωνιστούμε να αποτραπεί.
Αυτό είναι που πρέπει να εξηγήσουμε στα εκατομμύρια των καταναλωτών, που αποσκοπεί και γιατί γίνεται.
Με σεβασμό πρέπει να τους πούμε ότι το θέμα αυτό δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, αλλά το σύνολο του ελληνικού λαού που με το υστέρημά του φτιάχτηκε η ΔΕΗ και ο ΔΕΔΔΗΕ που οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών συμφερόντων θέλουν να ξεπουλήσουν.
Όσο δε για το τι θα σημαίνει στην πράξη η δημιουργία εργαζομένων δύο ταχυτήτων, είναι αυτονόητο.
Θα διαλύσει τη συνοχή, την αλληλεγγύη και τη συναδελφικότητα.
Θα διαλύσει και τα συνδικάτα.
  
Οι υπογράφοντες αυτή την ανακοίνωση, ως συνδικαλιστές με κουλτούρα κοινωνίας, αυτό το αφήνουμε τελευταίο. Έχει όμως κι αυτό την αξία του.
Για εμάς ο αγώνας μας πρωτίστως πρέπει να έχει ως επίκεντρο

ΠΟΣΠΕΡΤ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 31ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ


       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ           
Αγ. Παρασκευή  11/11/2019      

 31ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ
ΗΧΗΡΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ  ΤΗΣ ΟΜΟΨΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Την Παρασκευή  8/11/2019  η  ΠΟΣΠΕΡΤ  ενωτικά  , σταθερά  προσηλωμένη στις θεμελιώδεις αξίες  του εργατικού ταξικού συνδικαλισμού  και με  ισχυρό  το αγωνιστικό της φρόνημα, πραγματοποίησε  το 31ο συνέδριό της  με ευρεία  συμμετοχή  των  εκλεγμένων συνέδρων   που  αντιπροσωπεύουν  όλα  τα σωματεία  της ΕΡΤ και των ιδιωτικών ΜΜΕ.

Στο συνέδριό μας η συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων, επιβράβευσε  με την ψήφο και τις τοποθετήσεις της, τόσο τον οικονομικό και διοικητικό απολογισμό  του προεδρείου  για  τα μέχρι τώρα  πεπραγμένα  αλλά  και το πρόγραμμα  δράσης για το μέλλον που παρουσιάστηκε  αναλυτικά.
 Πέραν πάσης  παρερμηνείας και αμφισβήτησης  οι σύνεδροι – αντιπρόσωποι των εργαζομένων  επισφράγισαν  αμετάκλητα, ότι όλες  οι αποφάσεις του προηγούμενου και του  παρόντος συνεδρίου  είναι σε ισχύ  και πως όλοι  είμαστε  υποχρεωμένοι να τις σεβόμαστε και να τις εφαρμόζουμε . 
Το κυρίαρχο μήνυμα του  31ου συνεδρίου  προς την κυβέρνηση , τη διοίκηση της ΕΡΤ, τους βαρώνους  της μιντιακής  ολιγαρχίας και τους ελάχιστους  λασποκουβαλητές τους, είναι ότι είμαστε  δυνατοί, διαρκώς παρόντες στις εξελίξεις , ενωμένοι όσο ποτέ  άλλοτε και πως  με μια  ψυχή , μια καρδιά και μία γλώσσα, θα  συνεχίσουμε  να κάνουμε  αυτό που κάναμε  πάντα, να υπερασπιζόμαστε  μαχητικά  και με πείσμα  το δίκιο  και τα συμφέροντα των  εργαζομένων, κόντρα σε όσους   θέλουν μια  δημόσια  ραδιοτηλεόραση  αναιμική, υποστελεχωμένη, χωρίς  προοπτικές πραγματικής ανάπτυξης, που σύντομα θα καταλήξει να είναι  το παρακολούθημα  και  ο «εξυπηρετητής» της  μιντιακής  ολιγαρχίας και τους εργαζόμενους στα ΗΜΜΕ απλώς να επιβιώνουν  σε έναν  εργασιακό μεσαίωνα.

Στο συνέδριό μας με συντριπτική πλειοψηφία  αποφασίστηκε επίσης:

ΤΟ ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ 31ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ




ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ  31ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ 
 ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ 
8/11/2019

Την ώρα που το επιτελικό κράτος της  …νέας «κανονικότητας» έχει  ξεκινήσει  τον πόλεμο εναντίον  των συνδικάτων,  με σκοπό την εξόντωση  κάθε οργανωμένης  αντίστασης των εργαζομένων  ενάντια στη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα και την επιστροφή  των απεχθέστερων μνημονιακών απαιτήσεων  με τη μορφή  δήθεν  «μεταρρυθμίσεων»,την ώρα  που η κυβέρνηση  με  τροπολογίες  της τελευταίας  στιγμής   πληρώνει τα προεκλογικά της γραμμάτια  σε  βαρώνους της μιντιακής μαφίας , σε  κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες , σε τραπεζίτες και σε κάθε άλλο  διαπλεκόμενο «επενδυτή»,την ώρα  που  ο αρχηγός και τα στελέχη της  «κεντροδεξιάς»  κυβερνώσας παράταξης  καλύπτουν …στοργικά  ακροδεξιές , ξενοφοβικές - ρατσιστικές  ενέργειες  και δηλώσεις,την ώρα  που  ξεπουλάνε  ότι  απέμεινε  από τον μνημονιακό τυφώνα  και  εξισώνουν  την  Ακρόπολη  του Περικλή στην Αθήνα  με το καζίνο του Λάτση στο  Ελληνικό, η ΠΟΣΠΕΡΤ  ενωτικά  , σταθερά  προσηλωμένη στις θεμελιώδεις αξίες  του εργατικού συνδικαλισμού  και με  ισχυρό  το αγωνιστικό της φρόνημα, πραγματοποίησε  το 31ο συνέδριό της  με ευρεία  συμμετοχή  των  εκλεγμένων συνέδρων   που  αντιπροσωπεύουν  όλα  τα σωματεία  της ΕΡΤ.

Το συνέδριό μας  όχι μόνο επιβεβαίωσε, ότι όλες  οι αποφάσεις του προηγούμενου συνεδρίου  είναι σε ισχύ  και πως όλοι  είμαστε  υποχρεωμένοι να τις σεβόμαστε, αλλά  έδωσε και  μία ηχηρή  απάντηση στην κυβέρνηση , στη διοίκηση της ΕΡΤ  και στους  πρόθυμους  λασποκουβαλητές της , ότι είμαστε  δυνατοί , ενωμένοι όσο ποτέ  άλλοτε και πως  με μια  ψυχή , μια καρδιά και μία γλώσσα   θα  συνεχίσουμε  να κάνουμε  αυτό που κάναμε  πάντα, να υπερασπιζόμαστε  μαχητικά  και με πείσμα  το δίκιο  και τα συμφέροντα των  εργαζομένων, κόντρα σε όσους   θέλουν μια  δημόσια  ραδιοτηλεόραση  αναιμική, υποστελεχωμένη, χωρίς  προοπτικές πραγματικής ανάπτυξης που σύντομα θα καταλήξει να είναι  το παρακολούθημα  και  ο «εξυπηρετητής» της  μιντιακής  ολιγαρχίας .

Περήφανοι για την ιστορία και τους αγώνες μας, ενωμένοι  σαν μια γροθιά  είμαστε και θα είμαστε απέναντι σε όσους αποφασίζουν για εμάς  χωρίς εμάς, σε  όσους  ανοίγουν την «πίσω πόρτα» για να ξαναμπούν στη ζωή μας τα μνημόνια, σε όσους  βοηθούν   στον  εκφασισμό της  κοινωνίας , σε όσους  στηρίζουν  το πετσόκομμα  των  ατομικών  και συλλογικών  ελευθεριών, την απαξίωση  του ανθρώπινου προσώπου   και την ανάδυση  της  νεοφιλελεύθερης  βαρβαρότητας προτάσσοντάς την ως τη μόνη εναλλακτική λύση στην ανθρώπινη δυστυχία.

Δεν θα πάψουμε να λέμε ΟΧΙ:

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

ΠΟΣΠΕΡΤ: 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2013 Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΝΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΑΝΕΝΔΟΤΟΥ ΑΓΩΝΑ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ     
Αγ. Παρασκευή  6/11/2019
7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2013
Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΓΕΝΝΗΣΗΣ
 ΕΝΟΣ  ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΑΝΕΝΔΟΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Μπορεί στις 11 Ιουνίου του 2013 να γεννήθηκε, μέσα από την καταχνιά του μαύρου  που διέχυσε στην ελληνική κοινωνία η κυβέρνηση της τότε «κανονικότητας», ένας ανένδοτος νικηφόρος αγώνας λαού και εργαζομένων, όμως η  «ληξιαρχική πράξη γέννησής» του  επικυρώθηκε  στις 7 του Νοέμβρη,  με «σφραγίδα»  τη χειροπέδα  στην πύλη  της ΕΡΤ  όταν  εισέβαλαν τα ΜΑΤ  στο Ραδιομέγαρο και συνέλαβαν αγωνιστές οδηγώντας τους στη ΓΑΔΑ.

Από την ERTopen, την ΕΡΤ3, τους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς αλλά και στους δρόμους, συνεχίσαμε να δίνουμε μάχες.

Μάχες ανάμεσα στο δίκιο και το άδικο, στην αλήθεια και το ψέμα, στο φως και το σκοτάδι, αρνούμενοι πάντα την εύκολη «διέξοδο» της σιωπής, της συναίνεσης, της «συνδιαλλαγής»  και της υποταγής.

Μάχες που δόθηκαν στα πλαίσια ενός αγώνα μαζικού,  ανιδιοτελή, ενωτικού, με κατάθεση ψυχής, ενός αγώνα που ποτίστηκε με δάκρυ και αίμα και που ήταν εκείνος τελικά ο οποίος άνοιξε ξανά την ΕΡΤ.

Ένας αγώνας που συνεχίζεται και θα συνεχίζεται όσο οι εργαζόμενοι θα είναι τα υποκείμενα της εκμετάλλευσης, της προπαγάνδας της λήθης, της παραπλάνησης και των άνομων σχεδίων της κάθε φανερής και αφανούς εξουσίας και διαπλοκής.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι εργαζόμενοι γνωρίζουν και από μάχες κι από αγώνες και δεν πρόκειται να αφήσουν κανέναν να ξαναπαίξει με τις ζωές τους και το μέλλον της ΕΡΤ, ούτε να γκρεμίσει ότι με πόνο, κόπο και θυσίες έχτισαν τα τελευταία χρόνια.
 





Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

ΠΟΣΠΕΡΤ: Όλοι στη Συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών, την Τετάρτη 6 Νοέμβρη, στις 9 π.μ..


                                                                             


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                 

Αγ. Παρασκευή  5/11/2019


Όλοι στη Συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών, την Τετάρτη 6 Νοέμβρη, στις 9 π.μ..

Ο Ν. Μιχαλολιάκος, ο «φύρερ» της  εγκληματικής νεοναζιστικής συμμορίας που είχε την απόλυτη εξουσία και  ευθύνεται και για τις όλες τις εγκληματικές πράξεις των  ταγμάτων εφόδου της Χ.Α, θα απολογηθεί την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019 ενώπιον του εφετείου Αθηνών.

‘Εφτασε η ώρα να αποδοθεί  η δικαιοσύνη  και να τελειώνει η ελληνική κοινωνία  με αυτά τα εγκληματικά ναζιστικά  στοιχεία που  πότε   αυτοπροσδιορίζονται ως η «σπορά των ηττημένων του 1945» και  πότε  δηλώνουν  με θράσος  ότι  θα «ακονίζουν τις ξιφολόγχες τους στα πεζοδρόμια», έχοντας  τη  σιγουριά  ότι όσους κι αν σκοτώσουν  δεν θα τιμωρηθούν ποτέ.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ που εξαιτίας της  αντιφασιστικής της στάσης, έχει γίνει κι αυτή στόχος  της Χ.Α, καλεί  τους εργαζόμενους   την Τετάρτη  6/11/2019 στις  9.00π.μ έξω από το Εφετείο Αθηνών, για να διαδηλώσουμε μια ακόμα φορά, ότι  η ελληνική κοινωνία  δεν θα γίνει ποτέ ανεκτική σε νεοναζί και φασίστες εγκληματίες.

(Προσυγκέντρωση στο «σταθμό Πανόρμου» του μετρό ώρα 08:30π.μ)

Το φασισμό βαθιά καταλαβέ τον.
Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον