Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Πρς πώληση το ακίνητο της ΕΡΤ στην Περαία Θεσσαλονίκης - Η ΠΟΣΠΕΡΤ εκτός των άλλων είχε προσφύγει στο ΣΤΕ για την ακύρωση της μεταβίβασης στο ΤΑΙΠΕΔ αυτού του οικοπέδου



Προς πώληση το οικόπεδο της ΕΡΤ στην Περαία Θεσσαλονίκης, το οποίο είχε μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ πριν από το «λουκέτο» στην κρατική ραδιοτηλεόραση. Το ακίνητο της Περαίας είχε παραδοθεί προς ανέγερση πολυκατοικιών, μετά την ένταξή του στο σχέδιο πόλης, πριν από το 2013. Οι τότε διοικήσεις της ΕΡΤ δεν παρείχαν πληροφορίες και ενημέρωση για το αν η ΕΡΤ είχε έσοδα από τη μεταβίβαση αυτή. Στην έκθεση ωστόσο της ακίνητης περιουσίας της ΕΡΤ το 2013, μετά το «λουκέτο», η αξία του εν λόγω οικοπέδου εκτιμήθηκε στα 18 εκατ. ευρώ. Το ακίνητο παραδόθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ το 2011 προς πώληση σε ενδιαφερόμενους επενδυτές. Οκτώ χρόνια μετά το ίδιο οικόπεδο περιλαμβάνεται στα 23 συνολικά ακίνητα του αναθεωρημένου Επιχειρησιακού Προγράμματος Αξιοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο ενέκρινε πριν από λίγες μέρες το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής.
(απο τις "Τυπολογίες")

Σχόλιο γρ. τύπου ΠΟΣΠΕΡΤ:

ΝΑ θυμίσουμε ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ  ήταν εκείνη που αντέδρασε  άμεσα εναντίον  του ξεπουλήματος  της περιουσίας  της ΕΡΤ, που ήδη είχε δρομολογηθεί πριν απο το "πραξικόπημα  του μαύρου".Στην περίπτωση  της Περαίας ειδικά, εκτός των άλλων,  είχε  καταθέσει προσφυγή στο ΣΤΕ  τον Απρίλιο του 2013 η οποία συζητήθηκε τον Οκτώβριο του 2016 και στην οποία  ζητείτο  η ακύρωση  της μεταβίβασης  αυτού του οικοπέδου  στο  περίφημο  "ΤΑΙΠΕΔ" και η απόδοση  του ακινήτου στην ΕΡΤ ή αλλιώς αποζημίωση ή ανταλλαγή με κτιριακές  εγκαταστάσεις  που θα μπορούν  να στεγάσουν  την ΕΡΤ 3 και να εξυπηρετήσουν  τις ανάγκες της.
Παραθέτουμε πιό κάτω μια απο τις ανακοινώσεις μας (Οκτώβριος 2016)  που αφορούν στο θέμα τονίζοντας ταυτόχρονα  ότι  και η Περαία  ήταν ένα απο τα θέματα  που είχαμε  υποβάλλει στην κυβέρνηση και στη  σημερινή διοίκηση  όταν  ανέλαβε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Δίκη στο ΣτΕ για ακίνητο Περαίας»

Αγία Παρασκευή, 04/10/2016

Συνάδελφοι

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (7μελής Σύνθεση) συζητήθηκε η  αίτηση ακύρωσης που έχει ασκήσει άμεσα η ΠΟΣΠΕΡΤ και ο Π. Καλφαγιάννης κατά του Ελληνικού Δημοσίου για την ακύρωση της μεταβίβασης στο ΤΑΙΠΕΔ ακινήτου της ΕΡΤ στην Περαία Θεσσαλονίκης τον Απρίλιο του 2013. 
Ζητήσαμε την απόδοση στην ΕΡΤ αυτού του οικοπέδου αξίας 18,5 εκατομμυρίων ευρώ τουλάχιστον (ζημία ΕΡΤ διαχειριστικού έτους 2013) ή την αποζημίωσή του ή την ανταλλαγή του με κτιριακές εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη που να μπορούν να στεγάσουν όλες τις ανάγκες της ΕΡΤ3. 
Ως γνωστόν το συγκεκριμένο οικόπεδο, 761 στρέμματα, προοριζόταν για Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ3, ώστε να πάψει να είναι «ο φτωχός συγγενής» χωρίς τις απαραίτητες κτιριακές υποδομές που δεν πληρούν ούτε τα στοιχειώδη υγιεινής και ασφάλειας, πολλές υπηρεσίες βρίσκονται σε κοντέινερ και επιπλέον να ενοικιάζει κτίρια εις βάρος του προϋπολογισμού της.

 Ένας επιπλέον λόγος είναι ότι ο νέος ιδρυτικός νόμος της ΕΡΤ  4324/2015 έχει προβλέψει ήδη τον «κόφτη» – που η Βουλή ψήφισε ένα χρόνο μετά  ! για όλους - για παροχές και δαπάνες που εμπίπτουν στον όρο «ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί», ακόμα και της μισθοδοσίας.

 Απέναντι στο εξόφθαλμα δίκαιο αίτημά της ΠΟΣΠΕΡΤ και τις μεγάλες παραλείψεις και ατέλειες του νόμου και με τη μη συμβατότητα όρων του συντάγματος για την απόφαση μεταβίβασης στο ΤΑΙΠΕΔ και της αυτοτέλειας της ΕΡΤ, τονίσαμε μεταξύ άλλων ότι η συγκεκριμένη μεταβίβαση, εκτός του ότι είναι παντελώς αναιτιολόγητη, είναι και συνταγματικά ανεπίτρεπτη καθώς αφορά σε ακίνητο εκτός συναλλαγής, η οποία τελείται χωρίς καταβολή ανταλλάγματος ή αποζημίωσης, ενώ η απόφαση για τη μεταβίβασή του έχει εκδοθεί δυνάμει αντισυνταγματικής διάταξης νόμου. Σημειώσαμε ότι η μεταβίβαση του επίδικου ακινήτου στο ΤΑΙΠΕΔ είχε αποτέλεσμα η ΕΡΤ να υποστεί σημαντική οικονομική ζημία, αλλά και να αδυνατεί ακόμη και σήμερα να λειτουργήσει σωστά η ΕΡΤ3.

Στη δίκη παρέστησαν απέναντι στην ΠΟΣΠΕΡΤ το

Ο Λάμπρος Καστρινάκης της ΑΣΕ-ΟΤΕ μιλάει στην “ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ” ΚΡΗΤΗΣ για την απεργία στον ΟΤΕ και τα αιτήματα των εργαζομένων (video)


Γιατί γίνεται η ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ στον ΟΤΕ και  την COSMOTEαφού μες την κρίση έχει κέρδη από την υπερπροσπάθεια των εργαζομένων;
Γιατί θέλει απολύσεις και μη υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας;

Γιατί η απληστία ξεπέρασε τα όρια !

Μαζική, ενεργητική και επ’ αόριστον απεργία, έχουμε ξεκινήσει απο το Σάββατο 21/12/2019, αντιστεκόμενοι στις απολύσεις που έχουν γίνει και προγραμματίζει να γίνουν.

Εναντιωνόμαστε στους μισθούς πείνας με τους οποίους προσλαμβάνονται οι νέοι εργαζόμενοι σε αντίθεση με τα αστρονομικά ποσά που λαμβάνουν τα ανώτατα στελέχη του ΟΤΕ.

Αγωνιζόμαστε για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να κατοχυρώνει τα δικαιώματα όλων αλλά ιδιαίτερα των νεοπροσληφθέντων.

Την ίδια στιγμή η παραγωγικότητα του ομίλου από το 2012 μέχρι το 2018 αυξήθηκε κατά 55% , αντίθετα το μισθολογικό κόστος του ΟΤΕ από το 2012 έως και σήμερα μειώθηκε κατά 55%.

Οι εργαζόμενοι του ομίλου εναντιώνονται στις υπέρογκες χρεώσεις τις οποίες πληρώνει η κοινωνία για τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες internet.

Θέλουμε την κοινωνία να είναι στο πλευρό των εργαζομένων του ομίλου ΟΤΕ και κάθε εργαζομένου που βιώνει ίδιες και χειρότερες καταστάσεις για να ξεφύγουμε από αυτό το τέλμα!

(πηγές :www.ase-ote.gr και www.facebook.com/Lambros.Tropeas/videos/10157785981098633/?t=437)

Ακολουθεί το video με τη συνεντευξη του Λάμπρου Καστρινάκη  στον τηλεοπτικό σταθμό Νεα Τηλεόραση:

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Αντίο Μανώλη.Ήσουν ένας πολύτιμος φίλος, συνάδελφος και συναγωνιστής, θα μείνεις για πάντα στην καρδιά μας.

ΠΟΣΠΕΡΤ
Ανακοίνωση -Δελτιο τύπου
 Αγ.Παρασκευη 29/12/2019

Χθες το βράδυ  έφυγε από κοντά μας στα 59 του,  ο πολύτιμος  φίλος και αγαπημένος , συνάδελφος και συναγωνιστής  στο δίχρονο αγώνα μας εναντίον του μαύρου Μανώλης  Σημαντηράκης.

Ο Μανώλης ήταν η  προσωποποίηση της  κρητικής αντρειωσύνης , λεβεντιάς, εντιμότητας και ευθύτητας, ένας  απολύτως ανιδιοτελής   αγωνιστής που δεν συμβιβάστηκε ποτέ με το άδικο και την ατιμία.

Το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο μας φίλο και συνάδελφο  Μανώλη, θα το πούμε μεθαύριο Τρίτη 31/12/2019 στον Ι. Ναό της Γέννησης του Χριστού Παιανίας  στις 2 το μεσημέρι.

Καλό παράδεισο φίλε και σύντροφε Μανώλη  δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, ούτε όλα όσα προσέφερες στον κοινό μας αγώνα για την αγαπημένη σου ΕΡΤ, θα είσαι για πάντα στην καρδιά μας.



Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Ηχητικό ντοκουμέντο: Οι κραυγές αγωνίας του Δ. Ινδαρέ καθώς βρίσκεται δεμένος από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. στο ίδιο του το σπίτι.(video)

Ένα συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο απο τη στιγμή της  σύλληψης του σκηνοθέτη Δ. Ινδαρέ και των δύο του γυιών:

ΕΤΙΤΑ (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ) ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ OPEN :"Ο ΚΟΜΠΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ" - ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ


ΨΗΦΙΣΜΑ Γ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ OPEN
Αθήνα, 19 Δεκεμβρίου 2019                                                                                              αρ. πρωτ: 2911


Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων τεχνικών του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, που πραγματοποιήθηκε στις 18-12-2019, αφού αρχικώς άκουσε μέσω του εργασιακού εκπροσώπου τις θέσεις της Διοίκησης για τα δίκαια αιτήματά μας, αποφάσισε την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων και στάσεων εργασίας, αμέσως μετά τις γιορτές αν:

ΠΟΣΠΕΡΤ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:Το αίμα των θυμάτων της νεοναζιστικής συμμορίας δεν ξεπλένεται με κανενός είδους «σαπουνάδα» Συμμετέχουμε στην αντιφασιστική διαδήλωση το Σάββατο 21 Δεκέμβρη 2019 (2μμ Προπύλαια)


                                                               

        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ        
Αγ. Παρασκευή 20/12/2019


Το αίμα των θυμάτων  της νεοναζιστικής  συμμορίας 
δεν ξεπλένεται με κανενός είδους «σαπουνάδα»

Συμμετέχουμε στην αντιφασιστική διαδήλωση  το Σάββατο 21 Δεκέμβρη 2019
(2μμ Προπύλαια)

Σε μία δημοκρατία  και  οι  «κρίνοντες»  κρίνονται από τον λαό , ειδικά όταν  προκαλούν   κατάφωρα τη λογική και το κοινό περί δικαίου αίσθημα. 
Έτσι ακόμα και αν στη «ζυγαριά»  του δημόσιου κατήγορου  τα εγκλήματα  της νεοναζιστικής  οργάνωσης της Χ.Α  «έχασαν  βάρος» , στη δική μας όπως και στη «ζυγαριά»  κάθε  δημοκράτη παραμένουν βαριά  και μάλιστα  τόσο βαριά  όσο  και  η αγανάκτηση  της μάνας  του δολοφονημένου από τα τάγματα  της Χρυσής Αυγής  Παύλου Φύσσα  που  απευθυνόμενη στην εισαγγελέα  τόνισε  πως με την αθωωτική εισήγησή της  για την Χ.Α  μαχαιρώνεται ξανά  ο γυιός της.

Εάν  το δικαστήριο  κάνει δεκτή την  σκανδαλώδη εισήγηση  της  εισαγγελέως  και αποφασίσει  το «ξέπλυμα»  του αίματος αθώων θυμάτων  από τα χέρια  των  ναζί  εγκληματιών  της Χ.Α , τότε  θα έχουμε  μπροστά  μας  μια πρωτοφανή  και για  τα ευρωπαϊκά  δεδομένα, νομιμοποίηση  των  διακηρυγμένων  εγκληματικών πρακτικών  και τακτικών  μιας  νεοναζιστικής οργάνωσης  η οποία  δημόσια  και δια του αρχηγού της  ορίζει  ως εχθρό της  τη Δημοκρατία  δηλώνοντας  με θράσος  ότι  απλά  την χρησιμοποιεί …μέχρι τα  τάγματα  εφόδου  της  να  «έχουν  ακονίσει  καλά τις ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια».

Η ΠΟΣΠΕΡΤ  όπως πάντα  στηρίζει  τον αντιφασιστικό αγώνα  και συμμετέχει το Σάββατο 21 Δεκέμβρη 2019 στην αντιφασιστική διαδήλωση (2μμ στα  Προπύλαια)  για να φωνάξουμε μαζί με όλους  τους άλλους  δημοκράτες  «Όχι στην εισαγγελική πρόταση απαλλαγής των νεοναζί της Χρυσής Αυγής - Στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί»


                 

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:Η εκγύμνωση και η κακοποίηση προσαχθέντων ή συλληφθέντων ατόμων από αστυνομικά όργανα και κάθε σχετική πρακτική εξευτελισμού της ανθρώπινης προσωπικότητας δεν μπορεί να γίνει δεκτή στο πλαίσιο του κράτους δικαίου

Ανακοίνωση του ΔΣΑ σχετικά με τις πρόσφατες καταγγελίες για παράνομες πρακτικές αστυνομικών οργάνων

Ο ΔΣΑ, επ' αφορμή του οπτικοακουστικού υλικού που έχει δημοσιευτεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και το διαδίκτυο, καθώς και των σχετικών καταγγελιών, αναγκάζεται να υπενθυμίσει τα κάτωθι, ως θέσεις αρχής, ισχύοντα πάντοτε, σε οποιαδήποτε περίοδο και επί οποιασδήποτε κυβέρνησης:

ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ Η ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 9 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (ΑΠΑΡΑΒΙΑΣΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ);;; ΣΟΒΑΡΗ ΕΠΩΝΥΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ AKINHTOY ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (VIDEO)

«Ανέβηκαν στην ταράτσα του σπιτιού μου, συνέλαβαν και έδειραν τον άντρα και τον γιο μου και με απείλησαν ότι θα με πετάξουν από τη σκάλα, κι όλο αυτό επειδή ζητήσαμε παρουσία εισαγγελέα για να περάσουν από το σπίτι μας...Είδα άνθρωπο των ΜΑΤ να έχει πατήσει το κεφάλι του γιού μου στο πάτωμα της ταράτσας. Ζητήσαμε Εισαγγελέα τους ξυλοκόπησαν και τους πήγαν στην ΓΑΔΑ»

Χωρίς σχόλια  παραθέτουμε πιο κάτω  το video  απο την εκπομπή  του Γ. Παπαδάκη στον Αντ1  όπου ιδιοκτήτρια και κάτοικος  οικίας  καταγγέλλει την  ωμή παραβίαση του  οικογενειακού της ασύλου  απο την αστυνομία  και τη σύλληψη  μελών της οικογένειάς της  που  διαμαρτυρήθηκαν  ζητώντας  ένταλμα  και παρουσία  εισαγγελέα (ο οποίος  σύμφωνα  με την καταγγέλλουσα  ήλθε μετά  την παραβίαση  του οικ.ασύλου):

UNI MEI supports campaign and strike of French media and culture unions For a fair, social and inclusive pension system! (Η ΠΟΣΠΕΡΤ είναι μέλος της UNI MEI)


For a fair, social and inclusive pension system!

UNI MEI supports campaign and strike of French media and culture unions

The media and culture federations of CGT, CFDT and FO and their confederations are on strike this week and are calling for a day of mobilisation on December 17.

The international community of media and culture workers in UNI Global Union and its 140 affiliates representing more than 400,000 workers express their solidarity and support to French colleagues in the sector and

H ΕΡΤ, αλήθεια, γιατί βγάζει την αστυνομική συντάκτρια του Open;Αδιανόητα πράγματα, προσβλητικά για την ΕΡΤ και τους ανθρώπους της


Κριτική ασκεί ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κανελλόπουλος της Εφημερίδας των Συντακτών, στην ΕΡΤ για την εκπομπή «10» της Ολγας Τρέμη με αφορμή, αυτή την φορά, την πρόσκληση στην αστυνομική συντάκτρια του Open, Μίνα Καραμήτρου.

Συγκεκριμένα γράφει ο Δ. Κανελλόπουλος στο efsyn.gr:

Ένα ποίημα του Μπέρτολτ Μπρεχτ, με αφορμή την (18η Δεκεμβρίου) Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών.


Λαθεμένο μού φαινόταν πάντα τ’ όνομα που μας δίναν:
«Μετανάστες».

Θα πει, κείνοι που αφήσαν την πατρίδα τους. Εμείς, ωστόσο,

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

ΠΑΣΥΜΗΤΕ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ - Η τιμωρία του ψεύτη είναι ότι δεν θα δεί ποτέ το ψέμα του να «γερνάει»






ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγία Παρασκευή  17/12/2019

Η τιμωρία του ψεύτη  είναι ότι  δεν θα δεί ποτέ  το ψέμα του να «γερνάει»

Το απελθόν Δ.Σ  του ΠΑΣΥΜΗΤΕ  και ειδικά ο  απελθών  πρόεδρός του, βλέποντας  ότι  δεν μπορούν να  συνεχίσουν  τον δρόμο  της εξαπάτησης  και της παραπληροφόρησης   δημοσιοποίησαν μια ανακοίνωση – καταγγελία  έχοντας  ακόμα την πεποίθηση  ότι η επανάληψη θα  μετατρέψει το ψέμα τους σε αλήθεια.

Η αλήθεια  είναι  ότι  η θητεία τους  είχε ήδη  λήξει  και  ούτε  καν μπήκαν στον «κόπο»  να δεσμευτούν  δημόσια  με μία ανακοίνωση  ότι  θα  προχωρήσουν  άμεσα  σε  εκλογές   με τον τρόπο που  ορίζει  σαφώς το καταστατικό  του συλλόγου μας.

Κατόπιν «εορτής»  και αφού  ήδη  με δικαστική απόφαση  που  προκλήθηκε  κατόπιν αίτησης   συναδέλφων – μελών του ΠΑΣΥΜΗΤΕ  ορίσθηκε  ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ  Δ.Σ   στο οποίο μάλιστα   υπάρχουν   ο απελθών  πρόεδρος  Κασιμάτης και  μέλη του  επίσης  απελθόντος Δ.Σ , μας  ανακοινώνουν ΤΩΡΑ  ότι   στις  9/12/19, δηλαδή πρίν  την εκδίκαση της αίτησης (τυχαίο;) είχαν αποφασίσει τη «δρομολόγηση των εκλογικών διαδικασιών», αλλά  όπως φαίνεται  μέχρι σήμερα  το κρατούσαν μυστικό.

Μέσα στον πανικό  και την οργή τους  που  δεν  ευοδώθηκαν τα κρυφά τους σχέδια , κατέφυγαν  σε ένα ακόμα χονδροειδές ψέμα   που  αυτοαποκαλύπτεται εκ των  πραγμάτων, ότι δήθεν 

ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ:Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέες αντεργατικές αλλαγές στην ΕΡΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, δημοσιογράφους, τεχνικούς, διοικητικούς υπαλλήλους και εργαζόμενους καλλιτεχνικών ειδικοτήτων, σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα για την υπεράσπιση της δουλειάς τους με μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας, μισθούς που να ικανοποιούν όλες τις ανάγκες μας, σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, πλήρη ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα. Καλεί στον αγώνα για την ανάκτηση των απωλειών που υποστήκαμε στα χρόνια της κρίσης.

Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέες αντεργατικές αλλαγές στην ΕΡΤ όπως ενημέρωσε η ίδια η Διοίκησή της.

Η “ουσία” της “νέας” ΕΡΤ που σχεδιάζουν, θα είναι μια κρατική τηλεόραση ουσιαστικά απογυμνωμένη από εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή εργασία και

ΠΑΣΥΜΗΤΕ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΨΗΦΙΣΜΑ -ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ. – ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΨΗΦΙΣΜΑ
                                                                                                                         Αγία Παρασκευή 16/12/2019
ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ  ΝΕΟΥ Δ.Σ. – ΠΟΡΕΙΑ  ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ  ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σεβόμενοι την ιστορία του σωματείου μας, τις καταστατικές του πρόνοιες και προβλέψεις αλλά και τις θεμελιώδεις αξίες του συνδικαλιστικού κινήματος, όπως επίσης και την από 13/12/2019 απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών  περί διορισμού προσωρινής διοίκησης στον ΠΑΣΥΜΗΤΕ, ανταποκρινόμενο στην αίτηση και τις προτάσεις  μελών του σωματείου μας, συνεδριάσαμε  σήμερα  Δευτέρα  16/12/2019 στις 11.15 π.μ  και  με  δημοκρατικές – καταστατικές  διαδικασίες  συγκροτήσαμε  το νέο  Δ.Σ  το οποίο όπως   ορίζει  και η απόφαση θα «διαχειρίζεται  τις επείγουσες και μη δεκτικές αναβολής  υποθέσεις».

Τα μέλη  του προσωρινού Δ.Σ  του ΠΑΣΥΜΗΤΕ είναι οι : Δ. Κούνης, Γ. Κασιμάτης, Γ. Βώβος, Μ. Συγλέτος, Δ. Φλώρος, Α. Καρέλλας, Ε. Ταμήλια, Ε. Αργύρης, Δ. Μάντζαρης, Α. Κουρουνιώτης, Ι. Γίγας, Γ. Ανυφαντής, Δ. Νταής, Γ.Τσιτιρίδης, Χ. Γιαννόπουλος.
Κατόπιν ψηφοφορίας  όπως ορίζει το καταστατικό  προέκυψε  το εξής προεδρείο του Δ.Σ:

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

“ΚΕΔ”:”Με Εθελουσία-Φερετζέ Ζούλας Και Γαμπρίτσος Αδειάζουν Την ΕΡΤ Από Δημοσιογράφους


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μόνο τα ΜΑΤ δεν έφερε ο Πρόεδρος της ΕΡΤ   για να «μαζέψουν»    συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΑ, που..τόλμησαν να αντιδράσουν στις ανακρίβειες  και  στο χθεσινό αλαζονικό παραλήρημα της διοίκησης στο τέταρτο όροφο του ραδιομέγαρου, με κάποιους πρόθυμους από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ όμως να συναινούν.

Το πρώτο δείγμα γραφής βέβαια  ήταν λίγες μέρες νωρίτερα  με την  πρεμιέρα  της νέας εκπομπής λόγου στις Δέκα το βράδυ, με φιλοξενούμενο τον διοικητή της Τράπεζας  Ελλάδος που ως υπουργός υπέγραψε το Μαύρο.

 Το πρόγραμμα ανέφερε εκείνη την Δευτέρα  προβολή της ταινίας-σοκ:  «Εγώ ο Ντάνιελ  Μπλέικ» του Κέν Λόουτζ. O πρόεδρος την έκοψε και έπαιξε   Στουρνάρα.
 Έτσι ο  διοικητής  «σκότωσε» σίγουρα  τον άνεργο  πριν προλάβει να πεθάνει( στη ταινία) στα ουρητήρια του Λονδίνου.

Η νέα ΕΡΤ έδωσε το στίγμα της.

Η επιστροφή στις μαύρες μέρες Σαμαρά  για την ΕΡΤ από  το ντουέτο Ζούλα-Γαμπρίτσου, που αναφέρεται  στο γραφείο του Πρωθυπουργού, είναι ολοφάνερη. 

Έρχονται , με τον ένα ή άλλο τρόπο, απολύσεις και περικοπές στις δομές της, στο κέντρο αλλά και στην περιφέρεια και συνθήκες απασχόλησης για εργαζόμενους υπό διαρκή απειλή. Τουλάχιστον 300 άτομα

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Ματίνα Παπαχριστούδη:Η εθελούσια έξοδος στην ΕΡΤ “τελειώνει” τη δημόσια ραδιοτηλεόραση


Στον πολιτικό προκρούστη πάλι η ΕΡΤ

Το editorial του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Δεκεμβρίου

Γράφει η Ματίνα Παπαχριστούδη (αναδημ. απο το mediatvnews.gr)

Στις ειδήσεις των media και αυτό τον μήνα σαφώς κυριαρχούν οι εξελίξεις της αγοράς, όπως η απόκτηση του συνόλου της περιουσίας του Mega στον Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος επίσης πρόσφατα απέκτησε και τη Forthnet, η επάνοδος του Mega το επόμενο διάστημα και τα πρόσωπα με τα οποία θα στελεχωθεί αλλά και η ψηφιακή καθυστέρηση της ψηφιακής μετάβασης σε T-2. 

Για την κυβέρνηση ωστόσο και μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ, το κυρίαρχο στα media είναι για μια ακόμη φορά η «ανάγκη» αλλαγής του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, της ΕΡΤ. 

Και για να στηριχτεί η στόχευση των επικείμενων αλλαγών προβάρεται για μια ακόμη φορά το επιχείρημα της «χρηματοδότησης» της ΕΡΤ από το κράτος. Επιχείρημα που όλοι πλέον γνωρίζουν πως είναι ψευδές, αφού την ΕΡΤ χρηματοδοτεί αποκλειστικά ο πολίτης μέσω του ανταποδοτικού τέλους των 36 ευρώ ετησίως. Όπως επίσης είναι γνωστό πως το ανταποδοτικό τέλος είναι αυτό που «χρηματοδοτεί» το ελληνικό κράτος με τη μνημονιακή υποχρέωση απόδοσης στον κρατικό προϋπολογισμό σημαντικού ποσού των εσόδων.

Για το 2018 το υποχρεωτικό μέρισμα ανήλθε σε 15,6 εκατ. ευρώ. Για το 2019, για πρώτη φορά μετά από τουλάχιστον δέκα χρόνια, προβλέπονται ζημιές ύψους 44 εκατ. ευρώ. Τόσο είναι το «κόστος» του λουκέτου της 2ετίας 2013-2015, μετά τον υπολογισμό των συμψηφισμών στο προσωπικό της κρατικής τηλεόρασης από την αναβίωση της εταιρείας τον Ιούνιο του 2015. 

Τα οικονομικά δεν είναι ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα στη λειτουργία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, έστω και αν αυτά χρησιμοποιούνται πάντα για να προχωρήσουν οι προαποφασισμένες αλλαγές. Σύμφωνα με τα επικρατέστερα σενάρια η νέα διοίκηση της ΕΡΤ προχωρά στο σχέδιο για την εθελούσια έξοδο προσωπικού, μια λύση που θα αφήσει την κρατική τηλεόραση ουσιαστικά κενή. 

Στο ραδιομέγαρο έχει δημιουργηθεί ήδη Ειδική Επιτροπή με στόχο να

Mediatvnews: H ΝΔ ανακάλυψε το μικρό ανταποδοτικό τέλος υπέρ ΕΡΤ! Κατέρρευσε επίσης ο μύθος της Ν.Δ για το “ακριβό” προσωπικό της

(αναδημ. απο το mediatvnews.gr)

Στην επίσημη πρώτη παρουσίαση της νάς διοίκησης της ΕΡΤ στους συντάκτες ΜΜΕ παρουσιάστηκαν οι στόχοι για την κρατική ραδιοτηλεόραση το επόμενο διάστημα. Και εκεί ανάμεσα σε εθελούσια έξοδο(οικιοθελή απόλυση) που ετοιμάζεται για 400 εργαζόμενους για να ανανεωθεί το προσωπικό, στη νέα ταυτότητα για τα τηλεοπτικά προγράμματα της ΕΡΤ και τις νέες στρατηγικές, υποστηρίχθηκε ένθερμα πως για την ΕΡΤ πληρώνουμε πολύ λίγα! Όπως επίσης και ότι είναι κερδοφόρα εταιρεία και ότι αποδίδει μέρισμα στο κράτος.


Οι στόχοι όπως παρουσιάστηκαν είναι: η ανανέωση του προσωπικού, η oρθολογικότερη κατανομή των πόρων σε πρόγραμμα και επενδύσεις, η Οργανωτική δομή που ταιριάζει καλύτερα στο σημερινό περιβάλλον των τριών μέσων, η αποσύνδεση από τον στενό δημόσιο τομέα, με κανόνες και προϋποθέσεις και η αύξηση των ωφέλιμων οικονομικών πόρων Οριστική διευθέτηση οικονομικών εκκρεμοτήτων (ΚΥΑ, δεδουλευμένα 2012-2013, κ.λπ.).

Και όλα αυτά θα γίνουν με την εθελούσια που θα στείλει εκτός ΕΡΤ περί τους 400 εργαζόμενους υποχρεωτικά (σχέδιο OTE) και τις λίγες προσλήψεις που θα

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

ΑΝΝΥ ΠΑΠΑΡΟΥΣΟΥ (ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ): Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΞΕΓΥΜΝΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΘΕΤΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

(Αναδημ. απο τη σελίδα  του Felix Burciak  στο facebook)

Από τη Δικηγόρο Anny Paparousou:

«Η φωτογραφία του ξεγυμνωμένου από τις αστυνομικές δυνάμεις ανθρώπου θέτει τα εξής ερωτήματα:

1. Γνωρίζουν οι αστυνομικοί ότι οι πράξεις αυτές συνιστούν κακούργημα που συνεπάγεται κάθειρξη;
2. Γνωρίζουν οι πολίτες που υφίστανται αυτές τις συμπεριφορές ότι μπορούν να διεκδικήσουν αποζημίωση από το κράτος για την ηθική τους βλάβη;
3. Γνωρίζουν οι πολίτες ότι όσοι εισαγγελείς έχουν δει στις ειδήσεις αυτό το περιστατικό έχουν εκ του νόμου υποχρέωση να διατάξουν έρευνα για την ανακάλυψη των δραστών και να ασκήσουν δίωξη;
4. Γνωρίζει και αποδέχεται η Η ΕΛ.ΑΣ ότι στο προσωπικό της είναι ευπρόσδεκτοι αστυνομικοί με βαρειά ψυχιατρικά προβλήματα που εστιάζονται κυρίως σε σεξουαλικού τύπου διαταραχές;
5. Γνωρίζει η πολιτική ηγεσία ότι η ιστορική αντιστοίχιση αυτών των περιστατικών αυτόματα παραπέμπει στην πολιτική διαχείριση της επταετίας;

Εν ολίγοις. Κομψά το θέτω. Οι τύποι είναι σε νομικό επίπεδο κακούργοι και σε ψυχιατρικό βαρειά διαταραγμένοι.
(Σημ. Οι ψυχικές διαταραχές οποιουδήποτε τύπου αντιμετωπίζονται. Αν όμως

ΜΕΤΑ ΤΗΝ "ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ- ΔΩΡΟ" ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΙΚΟΥΣ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΕΙ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΤΟ ΦΟΡΟ ΣΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΩΝ ΠΑΕ, ΚΑΕ ΚΛΠ

Όπως είπε σήμερα  ο κ. Ζούλας σε συνέντευξη τύπου "οι προηγούμενες διοικήσεις  είχαν μετατρέψει την ΕΡΤ σε ΟΠΑΠ" και "...πως τα εξωφρενικά ποσά που αποφασίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση να διατεθούν για την αγορά των αθλητικών δικαιωμάτων, κυρίως του ελληνικού ποδοσφαίρου,  λειτούργησαν υπονομευτικά για την παραγωγή οποιουδήποτε άλλου προγράμματος...",  γεγονός που όπως ξέρουμε οδήγησε τη  σημερινή διοίκηση  να ακυρώσει τις συμφωνίες αυτές "εξοικονομώντας" πρός "όφελος" της ΕΡΤ  αυτά τα ποσά, στερώντας όμως  τη δυνατότητα  του κοινού (που πληρώνει το  ανταποδοτικό τέλος)  να  παρακολουθεί δωρεάν και ελεύθερα π.χ  ποδοσφαιρικούς αγώνες  των αγαπημένων του ομάδων, οι ιδιοκτήτες των οποίων πήραν  ένα  "χριστουγεννιάτικο δώρο" απο την κυβέρνηση  συσκευασμένο σε μια τροπολογία  που περιελήφθη στο νομοσχέδιο «Φορολογική μεταρρύθμιση με αναπτυξιακή διάσταση για την Ελλάδα του αύριο».

Έτσι από την 1η Ιανουαρίου ο φορολογικός συντελεστής για τα ακριβά συμβόλαια  (ποσά άνω των 40.000 ευρώ) , θα μειωθεί από το 45%, στο 22% (για συμβόλαια κάτω των 40.000 ευρώ, εκεί θα ισχύσουν οι φορολογικοί συντελεστές  9%, 22%, 28% και 36%.)

Με δυό λόγια  ο Μαρινάκης, ο Αλαφούζος, ο Σαββίδης  και όλοι οι άλλοι ιδιοκτήτες ΠΑΕ , ΚΑΕ  κλπ  αθλητικών επιχειρήσεων θα  αποδίδουν στο κράτος  τους μισούς φόρους  απο όσους  κατέβαλλαν μέχρι χθές  όταν  έκλειναν  ένα ακριβό συμβόλαιο με έναν παίκτη.

Τους άλλους μισούς φόρους  ποιός  φαντάζεστε  ότι θα τους πληρώσει;

Μα  αυτός  που  εξαιτίας  της  "εξυγιαντικής" απόφασης  της διοίκησης  της ΕΡΤ  θα πρέπει τώρα  να πληρώσει  στις συνδρομητικές  εταιρείες   σαν κι αυτή π.χ του  ιδιοκτήτη   ομάδας , προκειμενου  να δεί στον τηλεοπτικό του δέκτη  έναν ποδοσφαιρικό αγώνα με  την αγαπημένη του ομάδα.

Και επειδή  στον τίτλο της ανάρτησης  αναφερόμαστε  σε μία άλλη  "τροπολογία- δώρο"  που αφορά  σε τραπεζίτες και υπόδικους, ας θυμηθούμε  τί έγραψαν  πρίν απο ένα μήνα για αυτήν  οι  Financial Times:

“Ανάμεσα σε όσους θα επωφεληθούν από αυτή την κίνηση είναι μια δωδεκάδα Έλληνες εφοπλιστές, εξέχοντες επιχειρηματίες και πρώην τραπεζίτες υπό έρευνα για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Ενώ τα περιουσιακά τους στοιχεία ήταν

ΠΟΣΠΕΡΤ,- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΨΗΦΙΣΜΑ:Συμπαράσταση στον απεργιακό αγώνα των τραπεζοϋπαλλήλων


              11/12/2019
     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΨΗΦΙΣΜΑ 


Συμπαράσταση στον απεργιακό αγώνα
 των τραπεζοϋπαλλήλων

Την   Τετάρτη   11   Δεκέμβρη   απεργούν   όλοι   οι   τραπεζοϋπάλληλοι
ενάντια στις επιθέσεις των τραπεζιτών, για να μην περάσουν οι μαζικές
απολύσεις εργαζόμενων, για να μην περάσει η απόσχιση υπηρεσιών.
Η  προσπάθεια   των   τραπεζιτών   να   αυξήσουν   την   κερδοφορία   των
ετοιμόρροπων τραπεζών τους, είναι η αιτία πίσω από αυτήν την επίθεση.
Οι   τραπεζίτες   κλιμακώνουν   την   επίθεση   γιατί   μετά   από   10   χρόνια
μνημονίων και μετά από τόσες ανακεφαλαιοποιήσεις που τις πλήρωσε ο
απλός   κόσμος   από   την   τσέπη   του,   οι   τράπεζες   τους,   συνεχίζουν   να
στηρίζονται σε πήλινα ποδάρια και είναι έτοιμες να καταρρεύσουν.  
Και όλα αυτά για να μπορούν να δίνουν δάνεια 800 εκατομμυρίων
ευρώ   στον   Λάτση   για   το   Ελληνικό   αλλά   για   τους   εργαζόμενους
επιφυλάσσουν   βαρβαρότητα.   Μαζικές   απολύσεις   για   τους
τραπεζοϋπάλληλους και θυσιάζουν, για τη δική τους κερδοφορία, τα σπίτια
χιλιάδων   εργαζόμενων   που   δεν   μπορούν   να   αποπληρώσουν   τα
τοκογλυφικά   τους   δάνεια,   παραχωρώντας   τα   κόκκινα   δάνεια   σε   ξένα
Funds. 
Τις   τράπεζες   τις   έχουμε   πληρώσει   από   τις   τσέπες   μας   όλοι   οι
εργαζόμενοι, γι’ αυτό στηρίζουμε τον αγώνα των τραπεζοϋπαλλήλων για να

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

ΚΑΙ ΠΑΛΙ "ΔΙΑΡΡΟΕΣ" ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ "ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ" ΣΧΕΔΙΟ "ΕΘΕΛΟΥΣΙΑΣ" ΕΞΟΔΟΥ (ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ) ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ - ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 60 Η ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ - ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ COSMOTE






Oι  "διαρροές" σχετικά με την "εθελούσια"  έξοδο εργαζομένων στην ΕΡΤ δίνουν και παίρνουν  και δεν  ξερουμε  σε ποιό βαθμό ανατανακλούν τις "μύχιες"  σκέψεις  της κυβέρνησης ,ουτε φυσικά  ποιές είναι οι λεπτομέρειες  του σχεδίου  "εθελούσιας" απομάκρυνσης εργαζομένων.
Αυτά που διαβάζουμε σε  μερικά  portals  μας δίνουν μια εικόνα  που ενδεχομένως να απέχει πολύ απο την πραγματικότητα η οποία αργα η γρήγορα θα  φανεί σε όλους .
Σύμφωνα λοιπόν με  τις ...διαρροές  το πρόγραμμα της "εθελούσιας" εξόδου  θα παρουσιαστεί  τον Ιανουάριο του 2020 και θα περιέχει δύο στάδια εφαρμογής. Το μέν πρώτο στάδιο  θα αφορά   όσους είναι  πάνω απο 60  ετών  και το δεύτερο σέμφωνα πάντα με τις "διαρροές"  όσους είναι πάνω απο 55 και όπως γράφεται  θα μοιάζει με εκείνο το σχέδιο εθελούσιας εξόδου που εφαρμόστηκε στον ομιλο cosmote.
Είναι αλήθεια  πως  δεν είναι λίγοι  οι  εργαζόμενοι στην ΕΡΤ  που πλησιάζουν ή έχουν  περάσει τα 60 οι οποίοι  πιεζόμενοι απο  το κλίμα ανασφάλειας  που αναπτυσσεται  διαρκώς περιμένουν με αγωνία  να ακούσουν τα μαντάτα, ελπίζοντας  ότι  θα είναι στην παραγματικότητα  εθελούσια  και αληθινή έξοδος  κι όχι  εκβιαστικά αναγκαστική απομάκρυνση με  αντιπαροχες  ψίχουλα ή ξεροκόματα.
Υπάρχουν επίσης πολλοί που αναρωτιούνται αν  η "ανανέωση"  του προσωπικού  στην οποία έχει αναφερθεί ο κ. Ζούλας  έχει νόημα,χωρίς ταυτόχρονο σχεδιασμό για προσλήψεις  μόνιμου προσωπικού ή όταν πρόσφατα διορισθέντα ανώτατα στελέχη στην ιεραρχία  της ΕΡΤ  έχουν προ πολλού ξεπεράσει τα 60.  

Σε άρθρο του  euro2day.gr που δημοσιεύθηκε στις  25 Απριλίου 2019 διαβάζουμε σχετικά με το σχέδιο εθελούσιας εξόδους στον όμιλο cosmote:

ΜΕ "ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ" ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΣΥΣΤΑΘΕΙΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΕΤΑΖΕ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΣΕ ΤΟ "ΜΑΥΡΟ" ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ- ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ


Μια ακόμη «παραγραφή» που πέρασε στα ψιλά...


Έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε στις αρχές του 2019 τη συγκρότηση Ειδικής Επιτροπής που θα αναλάμβανε τον έλεγχο για το πόσο κόστισε στους...φορολογούμενους το «μαύρο» της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου στην ΕΡΤ.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών είχε συσταθεί η Επιτροπή που θα έβαζε στο μικροσκόπιο τις συνέπειες του «μαύρου» στη δημόσια τηλεόραση και την οικονομική ζημιά στο Δημόσιο, ελέγχοντας εξονυχιστικά τα οικονομικά στοιχεία της ειδικής διαχείρισης της ΕΡΤ Α.Ε. και των θυγατρικών της που καταργήθηκαν το 2013.

Ανάμεσα στα μέλη της Επιτροπής βρισκόταν η Σοφία Διαμαντοπούλου, πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αλλά και ορκωτοί λογιστές με αποστολή να ελέγξουν το σύνολο των πράξεων της Ειδικής Διαχείρισης της ΕΡΤ μετά το «μαύρο», δηλαδή τις πράξεις εκκαθάρισης της δημόσιας εταιρείας η οποία έκλεισε από τη μια μέρα στην άλλη.

Η Επιτροπή είχε την ευθύνη να ελέγξει

ΣΤΗΝ ΕΡΤ "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" (ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ) : ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΙΚΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΩΣ ΚΑΙ 100% !!!

Χρυσοπληρώνει εταιρείες και παρουσιαστές η ΕΡΤ
(αναδημ. απο το dailythess.gr)

Τα «δικά μας τα παιδιά» δεν δουλεύουνε για ψίχουλα. Το γνωρίζει η κυβέρνηση, το γνωρίζει το κόμμα, το έμαθε και η ΕΡΤ. 

Η αύξηση μέσα σε μια μέρα των αμοιβών των μετακλητών υπαλλήλων κατά 70% στις αρχές Οκτωβρίου, έδωσε το μήνυμα για όλο το «επιτελικό κράτος» του Κυρ. Μητσοτάκη, που με ικανοποίηση πλέον στρώθηκε στη δουλειά. 

Η ΕΡΤ έπιασε το υπονοούμενο και… υπερθεμάτισε: οι αυξήσεις στις αμοιβές και στο κόστος των εξωτερικών και μεικτών παραγωγών φτάνει ή και ξεπερνάει το 100% σε σύγκριση με το κόστος έξι μήνες πριν.

Το κόστος των παραγωγών της ΕΡΤ καλπάζει, όπως και οι αμοιβές των συντελεστών, παρότι τα έσοδα της ΕΡΤ παραμένουν σταθερά (196 εκατ. ευρώ). 

Η ΕΡΤ ανεβάζει το κασέ των παρουσιαστών, πράγμα αναντίστοιχο όχι μόνο με τους μισθούς στον δημόσιο τομέα, που παραμένουν καθηλωμένοι από την κατρακύλα του 2012, αλλά και με το γενικότερο κλίμα στην τηλεοπτική αγορά, η οποία παραμένει φειδωλή, καθώς, παρά την

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΥΚΑΣ- ΘΥΜΑ ΕΠΙΘΕΣΗΣ (ΠΑΡΑ ΛΙΓΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ)ΤΩΝ ΜΑΤ ΤΟ 2011: " Η ΑΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΛΗΘΗ ΟΠΛΙΖΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ.ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΥΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΤΥΧΕΡΟ ΟΣΟ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΠΙΒΙΩΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΧΤΥΠΗΜΑ" (video)

(αναδημοσίευση απο το  blog  του Γιάννη Καυκα http://diffusedlight.blogspot.com/ )

Κείμενο ομιλίας μου στο πλαίσιο της εκδήλωσης της Διεθνούς Αμνηστίας για την Αστυνομική Βία

 14 Ιουνίου 2014

Το κείμενο αυτό αποτελεί την εισήγησή μου στην εκδήλωση της Διεθνούς Αμνηστίας για την παρουσίαση της έκθεσής της για την Αστυνομική βία στην Ελλάδα με τίτλο "Κράτος εν κράτει: Κουλτούρα κακομεταχείρισης και ατιμωρησίας στην ελληνική αστυνομία” . Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 4 Απρίλη 2014 στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος, ο συνδικαλιστής φωτορεπόρτερ και πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας Μάριος Λώλος καθώς και η Θεοδώρα Χρυσούλη, εκ μέρους των αγωνιζόμενων κατοίκων της Ιερισσού. Παρέμβαση πραγματοποίησαν επίσης Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες αναφορικά με τις διώξεις τους από το ελληνικό κράτος.

Καλησπέρα,

Ευχαριστώ όλους και όλες που βρίσκονται σήμερα εδώ και ευχαριστώ επίσης τη Διεθνή Αμνηστία για το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον στην υπόθεσή μου. Αν θυμάμαι καλά, η προηγούμενη έκθεση για το θέμα αυτό είχε, πολύ σωστά, τον τίτλο “Αστυνομική βία στην Ελλάδα, όχι μόνο μεμονωμένα περιστατικά” . Η έκθεση που παρουσιάζεται σήμερα έχει τίτλο “Κράτος εν κράτει: Κουλτούρα κακομεταχείρισης και ατιμωρησίας στην ελληνική αστυνομία” και κινείται κατά την άποψή μου σε ακόμα σωστότερη κατεύθυνση. Έχω μόνο μια μικρή, αλλά σημαντική νομίζω παρατήρηση. Ο όρος “κράτος εν κράτη” υπονοεί κατά κάποιο τρόπο πως ένα τμήμα του κράτους -μικρό ίσως- δρα ανεξέλεγκτα και αντίθετα στην δεδηλωμένη βούληση του επίσημου κράτους. Πεποίθησή μου είναι πως η βία είναι δομικό στοιχείο του κράτους και η εντατικοποίηση του φαινομένου στις μέρες μας, στρατηγική επιλογή του. Αυτό θα προσπαθήσω να εξηγήσω και να τεκμηριώσω παρακάτω.

Ας έρθω όμως στη δική μου υπόθεση, η οποία μπορεί λόγο της σοβαρότητάς της να ήρθε πιο έντονα στο προσκήνιο, δεν παύει όμως να αποτελεί απλά, ένα ακόμα παράδειγμα του τρόπου που το κράτος αντιλαμβάνεται το ρόλο του σήμερα. Για όσους δεν γνωρίζουν ή δεν θυμούνται, στην απεργιακή διαδήλωση της 11ης Μαΐου 2011 το μπλοκ της Συνέλευσης Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης-Πατησίων, στο οποίο συμμετείχα, μεταξύ πολλών άλλων μπλοκ, (συνελεύσεων γειτονιάς, ταξικών σωματείων βάσης, αριστερών και αναρχικών συλλογικοτήτων), δέχθηκε απρόκλητη, συντονισμένη και δολοφονική επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ την ώρα που η πορεία αποχωρούσε συντεταγμένα από το Σύνταγμα. Τον απρόκλητο χαρακτήρα της επίθεσης πιστοποιούν οι μαρτυρίες των συμμετεχόντων, το οπτικοακουστικό υλικό που έχει συλλεχθεί αλλά επίσης και το βίντεο από τις κάμερες κυκλοφορίας το οποίο έχουν στα χέρια τους οι αρχές. Στην συγκεκριμένη πορεία, όπως και σε άλλες, εγώ κρατούσα το πανό της συλλογικότητας στην οποία συμμετέχω. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ, περικύκλωσαν τα μπλοκ των διαδηλωτών, ψέκαζαν με χημικά εξ επαφής και εκτόξευαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης μέσα στο σώμα της πορείας. Παράλληλα χτυπούσαν με λύσσα τους διαδηλωτές τόσο με την πίσω-μεταλλική πλευρά των γκλοπ τους όσο και με τους ατομικούς πυροσβεστήρες που φέρουν συγκεκριμένοι κάθε φορά αστυνομικοί κάθε διμοιρίας. Το αποτέλεσμα ήταν περί τους 100 διαδηλωτές να καταλήξουν σε διάφορα νοσοκομεία της Αττικής οι περισσότεροι με χτυπήματα στο κεφάλι, γεγονός του καταδεικνύει και τις προθέσεις των αστυνομικών, ενώ άλλοι τόσοι δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου, αφού δεν υπήρχαν αρκετά ασθενοφόρα να μεταφέρουν τόσο κόσμο. 
Εμένα συγκεκριμένα με χτύπησαν με βαρβαρότητα επανειλημμένα στο κεφάλι και το σώμα με

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Σχέδιο τριχοτόμησης της Ραδιοφωνίας στην ΕΡΤ.

(Αναδημ. απο τις typologies.gr)

Σχέδιο τριχοτόμησης της Ραδιοφωνίας, είναι σε στάδιο επεξεργασίας, στα χέρια ορισμένων εκ των “συμβούλων” στην ΕΡΤ.

Ενώ η ΕΡΑ μπορεί να μετεξελιχθεί σε ένα ισχυρό αυτόνομο όμιλο με παρουσία σε όλη τη χώρα αναπτύσσοντας νέες καινοτόμες υπηρεσίες, ορισμένοι επεξεργάζονται ένα σχέδιο άτυπης συρρίκνωσης, μοιράζοντας τη ραδιοφωνία σε 3 διαφορετικά τμήματα.

Το Πρώτο Πρόγραμμα, μαζί με την ΕΡΑ ΣΠΟΡ και τους Περιφερειακούς Σταθμούς της ΕΡΑ που θα περιοριστούν από σε 9 ή 11, οδεύουν προς τη Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης. Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Δεύτερο και Kosmos θα υπαχθούν στη

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Βιομήχανοι και τραπεζίτες με δηλωθέν ατομικό εισόδημαTO 2013 από 18.200 ως 30.700 ευρώ! (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΣ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ "ΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΑΓΜΕΝΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ" )



UNFOLLOW: Βιομήχανοι και τραπεζίτες με δηλωθέν ατομικό εισόδημα από 18.200 ως 30.700 ευρώ! (Πριν, 13.1.13)

Επρόκειτο τελικά περί παρανόησης και τα πράγματα ξεδιαλύθηκαν με το ρεπορτάζ του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Unfollow! 
Ειδικότερα: