Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

ETITA:Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΒΑΪΟΣ ΣΥΡΡΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ "ΑΝΤΙΠΟΙΗΣΗΣ" ΚΛΑΔΟΥ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΑ "ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ" ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ



Αθήνα, 31 Μαρτίου  2020                                                                                                   αρ. πρωτ: 2950
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΟΝ «ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΤΕΧΝΙΚΟ» ΒΑΪΟ ΣΥΡΡΟ
Συνάδελφοι,

Με χαρά καλωσορίζουμε στην οικογένεια των τεχνικών της Ιδιωτικής Τηλεόρασης τον δημοσιογράφο Βάϊο Σύρρο, ο οποίος ξεπερνώντας κάθε προσδοκία πρωτοπόρησε έναντι άλλων «επίδοξων» συναδέλφων, αφού μέσα σε διάστημα λίγων ημερών τράβηξε με το κινητό του δύο πλήρη ρεπορτάζ (πλάνα, κιου, stand up κ.α.) τα οποία έπαιξαν στον δελτίο ειδήσεων του STAR CHANNEL. 

Οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι ο «συνάδελφος τεχνικός» Βάϊος Σύρρος, έχει σημειώσει εξαιρετική πρόοδο, όσον αφορά την ποιότητα της εικόνας, καθώς σε αυτά τα δύο ρεπορτάζ τα πλάνα ήταν εμφανώς καλύτερα σε σχέση με την προηγούμενη φορά, οι κινήσεις ήταν ομαλές και γιατί όχι, με μια καθαρά υποκειμενική ματιά, μπορεί κανείς να πει ότι υπήρχε και σκηνοθετική άποψη. Μόνο το stand up υστερούσε φανερά αλλά σε αυτό καμία ευθύνη δεν φέρει ο συνάδελφός μας, αφού ήταν αδύνατον να κρατήσει το κινητό του ο ίδιος. Ίσως να του το κρατούσε κάποιος από τα πρόσωπα που φάνηκαν στο ρεπορτάζ, ίσως κάποιος διερχόμενος περαστικός ή κάποιος φίλος. Ουδείς γνωρίζει. Είμαστε βέβαιοι όμως πως και γι’ αυτό, ο φέρελπις αυτός τεχνικός θα βρει κάποια λύση στο μέλλον.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ!
Για όλους τους προαναφερθέντες λόγους, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσουμε ότι σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. ανακηρύσσει τον «συνάδελφο τεχνικό» Βάϊο Σύρρο ως… «ΟΠΕΡΑΤΕΡ ΤΟΥ ΜΗΝΑ».
Τί κι αν δυσαρεστούνται ή αν θυμώνουν οι πραγματικοί τεχνικοί με την τακτική του. Τί κι αν κινδυνεύσουν να χάσουν τη δουλειά τους και να βρεθούν στο ταμείο ανεργίας. Τί κι αν πρόκειται για εκείνους που βρίσκονται καθημερινά μαζί του στους δρόμους των ρεπορτάζ. Τί και αν το σωματείο τους έχει βγάλει στο παρελθόν κι άλλες ανακοινώσεις. Τίποτα από όλα αυτά δεν έχει σημασία.
Εμείς από την πλευρά μας στέλνουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον «ανερχόμενο συνάδελφο» και του ευχόμαστε «εις ανώτερα». Περιμένουμε πολλά απ’ αυτόν!! Ίσως την επόμενη φορά να μοντάρει το θέμα μόνος του. Ή ίσως την ώρα της προβολής του, να βρεθεί στο κοντρόλ για να πατήσει το κουμπί της μίξης, να σηκώσει τη φέτα του ήχου ή και να γράψει τα super του θέματός του.

Υ.Γ 1. Καλούμε επιτέλους το συνεργαζόμενο σωματείο της ΕΣΗΕΑ να πάρει ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα και να καταδικάσει τέτοιου είδους τακτικές. Σε διαφορετική περίπτωση, όταν

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ALPHA ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΗ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗ ΛΥΣΗ "ΨΟΦΑ ΤΩΡΑ ΚΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΝ ΘΕΛΩ ΘΑ ΣΕ ΑΝΑΣΤΗΣΩ";;;

Αν είναι αλήθεια αυτά που έφτασαν στα αυτιά μας πριν απο λίγο , τότε  το τοπίο στον ALPHA και στα άλλα ιδιωτικά  ΜΜΕ  σύντομα  θα αλλάξει  και η αντίδραση  των εργαζομένων  που θα καταδικαστούν  σε αργό ή σύντομο εργασιακό θάνατο  με τη νομοθετική στήριξη της κυβέρνησης, θα είναι ανάλογη  της  δράσης των εργοδοτών - καναλαρχών.

Εκείνων δηλαδή που "καρδάμωσαν" απο τα τελευταία κυβερνητικά δώρα (11 εκατομμύρια διαφημιση και 21 εκατομμυρια η δόση για τις άδειες) και "βγήκαν σαν τις ψείρες στον γιακά"  να απειλήσουν  όποιον δεν συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις.

Μάθαμε λοιπόν ότι  πρίν λίγες ώρες, εργαζόμενοι του ALPHA  συναντήθηκαν  με τη διοίκηση και την ενημέρωσαν  πως αν συνεχίσει  την πρακτική  του δήθεν "προσωρινού εργασιακού θανάτου" που έχει ξεκινήσει ,θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.Η απάντηση  ήλθε αυτόματα  και  ...τσεκουράτα  "οποιος κουνηθεί θα απολυθεί".

Φανταζόμαστε ότι

Ακόμα ένα δώρο αξίας 21 εκατομμυρίων ευρώ στους καναλάρχες απο την κυβέρνηση Μητσοτάκη.Με χθεσινή ΠΝΠ δεν θα πληρώσουν τη δόση για την άδεια που απέκτησαν


Τη στιγμή που για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών η πανδημία προκαλεί περικοπές και εργασιακή ανασφάλεια, για τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών η έκτακτη συνθήκη σηματοδοτεί την απαλλαγή υποχρεώσεων ύψους 21 εκατ. ευρώ, η οποία θα συνοδευτεί και με διαφημιστικά έσοδα από τα 11 εκατ. ευρώ για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι».

Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε στις 30/3, η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας & Ενημέρωσης, που πέρασε υπό την εποπτεία της Προεδρίας της Κυβέρνησης και του Στέλιου Πέτσα, εξαιρεί τους ιδιοκτήτες των καναλιών από την υποχρέωση καταβολής της ετήσιας δόσης ύψους 3,5 εκατ. ευρώ για τις άδειες. 

Με δεδομένο ότι υπάρχουν 6 κάτοχοι άδειας παρόχου περιεχομένου ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής, τότε το

ΕΜΕΙΣ- ΑΡΚΙ :O EΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΕΡΜΑΙΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ


Σε συνέχεια της μοναδικής, απαράδεκτης και για τα μάτια ανακοίνωσης της ΓΣΕΕ που κυκλοφόρησε 14 ημέρες μετά από την 1η πράξη νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης μέσω της οποίας καταργήθηκε η υποχρέωση των ιδιωτών να δηλώνουν την εργασία στο ΕΡΓΑΝΗ και αποφασίστηκε η «ενίσχυση» των εργαζομένων με το φιλοδώρημα των 530 ευρώ, χθες ενημερωθήκαμε με δελτίο τύπου της ΓΣΕΕ για το περιεχόμενο συνέντευξης του Προέδρου της Συνομοσπονδίας.
Με τις φράσεις που χαρακτηρίσαμε την απαράδεκτη ανακοίνωση της ΓΣΕΕ έτσι χαρακτηρίζουμε και το άρθρο του Προέδρου της:
Απαράδεκτο και προκλητικό!
Το θράσος και η υποκρισία του περισσεύουν!

Το άρθρο αυτό γράφτηκε για να δικαιολογήσει (ενώ την ίδια ώρα δεν τολμά να ηγηθεί των αγώνων του εργατικού κινήματος) την καρέκλα που κρατά.
Το άρθρο αυτό γράφτηκε για να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου της εργασίας.
Το κυριότερο όμως είναι ότι με τα όσα ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ στην ουσία βάζει πλάτη στην κυβερνητική πολιτική.
Ας αιτιολογήσουμε τους χαρακτηρισμούς.

Ισχυριζόμαστε ότι το άρθρο του είναι απαράδεκτο και προκλητικό, εμπεριέχει θράσος και υποκρισία και ότι γράφτηκε για να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων ότι δήθεν ενδιαφέρεται γι’ αυτούς και για να κρατηθούν τα προσχήματα ότι δήθεν διαφωνεί με τις επιλογές τις κυβέρνησης γιατί:

Πρώτον: Αυτός που με βάση τη θεσμική του ιδιότητα πρώτος έπρεπε να έχει αντιδράσει από το πρώτο λεπτό στα εγκλήματα σε βάρος των εργαζομένων επί 20 ημέρες δεν έχει βγάλει άχνα!! Γιατί; 

Πού ήταν επί

ΚΕΔ:ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ - Κυριακάτικες εφημερίδες τέλος, συντάκτες υπό αναστολή



30/03/2020                                                                                                                      Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων


ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ  Κυριακάτικες εφημερίδες τέλος, συντάκτες υπό αναστολή


Από αυτή την εβδομάδα καταργούνται  κυριακάτικες εφημερίδες
Θα κυκλοφορούν πλέον το Σάββατο, ώστε να μπορούν να διακινούνται από  Σούπερ Μάρκετ, τα οποία πλέον είναι κλειστά την Κυριακή, παρ’ όλο ότι αρχικά είχαν ανοίξει για αυτό το λόγο!.. Παράλληλα οι δημοσιογράφοι υπό αναστολή θα δουλεύουν με μεροκάματο χαμηλότερο από αυτό του ανειδίκευτού και ουδείς γνωρίζει τι διαγράφεται στον ορίζονται μετά από μερικές εβδομάδες.

Αυτό αποκαλύπτει το μέλος του ΔΣ  π. Α’ Αντιπρόεδρος Δημήτρης Τσαλαπάτης  σε επιστολή του προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ , η οποία παραμένει εκτός λειτουργίας με ευθύνη της πλειοψηφίας. Επισημαίνει την ανάγκη σχεδίου εκτάκτου ανάγκης.

Στην επιστολή τονίζεται:

Η επιστολή του Δ. Τσαλαπάτη για τις αυταρχικές συμπεριφορές της σύμπραξης Αντωνιάδου - Καπάκου και τον παράνομο αποκλεισμό του απο τις συνεδριάσεις του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ

31/03/2020

Προς το ΔΣ  της ΕΣΗΕΑ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθώ να συνεχίζονται οι  αυταρχικές συμπεριφορές  της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, η οποία εκφράζεται από τη πολιτικο-συνδικαλιστική  σύμπραξη της κ. Μ. Αντωνιάδου  και του κ. Σ. Καπάκου.

Προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη τι συμβαίνει και τι προμηνύεται, ούτε με την ιδιότητα εταίρων στη διαχείριση των θεμάτων της ΕΣΗΕΑ και τη διαχείριση εσόδων από κοινωνικό πόρο, ούτε βέβαια στα ζητήματα υγείας ζωής και ασφάλισης , ως συμμέτοχοι στην πλειοψηφία του ΔΣ στον ΕΔΟΕΑΠ.

Η νόμιμος εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΑ μας διαβεβαίωσε χθες, όπως είχε υποχρέωση, ότι θα εξασφαλιστεί κάθε δυνατότητα τεχνικής υποστήριξης για ελεύθερη πρόσβαση εξ αποστάσεως στις διαδικασίες που αφορούν την ΕΣΗΕΑ. Ουδέν αναληθέστερον , όπως απεδείχθη

Ο   αποκλεισμός μου είναι προφανής για λόγους που γνωρίζει η πλειοψηφία. Απλώς παρανομούν και είναι υπόλογοι. Το δικαίωμα μας  στην ελευθερία της έκφρασης και άποψης είναι αδιαπραγμάτευτα.

Θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι από σήμερα το πρωί  ορίζεται ότι:

ΠΟΣΠΕΡΤ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Η ΘΟΛΗ «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ - ΤΑ 5 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΦΑΝΗΚΑΝ ΣΑΝ 1000-3000 ΕΥΡΩ «ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΙΤΙΣΗΣ»



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγ. Παρασκευή  31/3/2020

 H ΘΟΛΗ «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΤΑ 5 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ  ΠΟΥ ΦΑΝΗΚΑΝ ΣΑΝ 1000-3000 ΕΥΡΩ  «ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΙΤΙΣΗΣ»

Η δόλια ασάφεια στην διατύπωση μιας απόφασης  της διοίκησης που δημοσιεύθηκε  στην διαύγεια με ...θολό τρόπο (όπως  μας έχει συνηθίσει) , δημιούργησε  λάθος εντυπώσεις  στον δημοσιογραφικό χώρο  με αποτέλεσμα να υπάρξουν  δημοσιεύματα, ότι  δήθεν  "οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ  θα πάρουν  επίδομα  σίτισης απο 1000 έως 3000 ευρώ"!!!

Αυτό το τερατώδες  ψέμα  που δημιούργησε  η ανικανότητα - σκοπιμότητα  της διοίκησης  που μονίμως και δολίως  αποφεύγει  να περιγράφει  τις αποφάσεις της με την απαιτούμενη "διαύγεια"  και ευκρίνεια, και που φυσικά αφορά και σε αυτή την  απόφαση την οποία  έλαβε ως συνήθως χωρίς  καν να  μας ακούσει, όπως ήταν  φυσικό  σήκωσε  θύελλα αντιδράσεων και δίκαια  προκάλεσε  αγανάκτηση στους συμπολίτες μας .Και πώς να μην εξοργιστεί  εκείνος   που έχασε τη δουλειά του , εκείνος  που με την "ευγενική χορηγία" της  κυβέρνησης Μητσοτάκη  είδε  το μισθό του  να πέφτει στο μισό, εκείνος  που  πήγε για μεροκάματο και είδε  τον εργοδότη  να του λέει  ότι  "αναστέλλεται η συμβασή του", εκείνος που  καταστράφηκε  εξ αιτίας της  πανδημίας  και των  έκτακτων (;) κυβερνητικών μέτρων, όταν διαβάζει  για τερατώδη  ποσά  που δήθεν  θα δοθούν  στους εργαζόμενους της ΕΡΤ;;;

Στην πραγματικότητα  αποφάσισε η διοίκηση  ερήμην των εργαζομένων, να δώσει ένα προσωρινό «επίδομα σίτισης», που αφορά  όχι όλους αλλά  κάποιους εργαζόμενους  στην ΕΡΤ  και συγκεκριμένα  όσους  εργάζονται  με φυσική παρουσία σε συγκεκριμένες  διευθύνσεις  κι όχι  απο το σπίτι, το οποίο θα είναι maximum  5 ευρώ την ημέρα  δηλαδή  το ανώτερο 100 ευρώ το μήνα και  υπό την προϋπόθεση,  ότι  ο δικαιούχος θα καταθέσει αντίστοιχες αποδείξεις αγοράς.

·        * Ποιός  ευθύνεται  που  οι  εργαζόμενοι  της ΕΡΤ   παρουσιάζονται  σαν   αριστοκράτες που  τρώνε μόνο  μαύρο χαβιάρι  και γι αυτό  δήθεν θα πάρουν  "επίδομα σίτισης"  απο 1000 έως 3000 ευρώ, ενώ στην πραγματικότητα   θα πάρουν (εάν το πάρουν) 5 ευρώ την ημέρα;;;
·         *Ποιος ευθύνεται που έχουν σπάσει τα τηλέφωνα  από δημοσιογράφους και αγανακτισμένους  συμπολίτες  μας;
·        *Ποιος ευθύνεται που  κυκλοφορώντας  γίναμε  αποδέκτες χλευασμού και οργισμένων σχολίων;

Δεν φτάνει  που δουλεύουμε αγόγγυστα ακόμα και  σε συνθήκες  επικίνδυνες  για την υγεία μας, δεν φτάνει που   η διοίκηση της ΕΡΤ  μας οφείλει πάνω απο 20.000 ρεπό, γιατί δουλεύαμε  συνέχεια βάζοντας  πλάτη στην ανοικοδόμηση  της δημόσιας ραδιοτηλέορασης, την  οποία  φυσικά αλλιώς  την φανταζόμαστε  κι αλλιώς τη βλέπουμε να εφαρμόζεται, δεν φτάνει που  κάθε μέρα  διακινδυνεύουμε   εφαρμόζοντας  αλλοπρόσαλες  αποφάσεις  της τελευταίας στιγμής, τώρα   είμαστε αναγκασμένοι  να  αποδεικνύουμε  στον κάθε  δίκαια αγανακτισμένο συμπολίτη μας  ότι  δεν είμαστε εμείς οι λογοκριτές, οι "ιερές αγελάδες" (έτσι μας είχε χαρακτηρίσει  ο Κεδίκογλου  την ημέρα  που  έκλειναν  την ΕΡΤ) και  οι "αριστοκράτες", αλλά οι  υποαμειβόμενοι  εργαζόμενοι όπως  εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι στην ελληνική κοινωνία.

Επιτέλους  ας  υπάρξει αληθινή "διαύγεια"  στις θολές αποφάσεις και στις ενέργειες των «αρίστων» της  διοίκησης. Απαιτούμε πραγματικό ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους κι όχι άλλη δυσφήμιση εξ αιτίας της.



Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

ΕΤΙΤΑ (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ) ΜΕ ΤΗΝ ...ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, Ο ALPHA ΒΑΖΕΙ ΣΤΟΝ "ΠΑΓΟ" ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΚΙ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΔΩΔΕΚΑΩΡΑ!!!


Αθήνα, 29 Μαρτίου  2020                                                                                                     αρ. πρωτ: 2949
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο ALPHA ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συνάδελφοι,

Ακόμα δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από τους αντεργατικούς νόμους με πρόφαση την πανδημία του Υπουργού… «Εργοδοσίας» Γιάννη Βρούτση και ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA έσπευσε να αναστείλει συμβάσεις εργασίας σε ορισμένους εργαζόμενους. 
Ο δικός μας κλάδος, όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή καθώς συνεχίζουμε να πηγαίνουμε στην εργασία μας είτε μέσα στους σταθμούς είτε και σε εξωτερικούς χώρους και να βρισκόμαστε εκτεθειμένοι στον κορωνοϊό. Και η αναγνώριση από την διοίκηση του ALPHA ήρθε βάζοντας σε καθεστώς αναστολής σύμβασης, ανθρώπους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ή και άλλους οι οποίοι έκαναν χρήση της άδειας ειδικού σκοπού αφού δεν είχαν άνθρωπο να φυλάξει τα παιδιά τους. Η απάντηση που λάβαμε βέβαια σε όλα αυτά ήταν, ότι είναι καθόλα νόμιμοι.

Αλήθεια όμως κύριοι του ALPHA, πόσο νόμιμο είναι να αναστέλλεις συμβάσεις σε τεχνικούς και οι υπόλοιποι που μένουν πίσω να δουλεύουν δωδεκάωρα; 

Δεν έχετε διαβάσει τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που μιλούν για τους ανθρώπους που εργάζονται και χρήζουν ξεκούρασης, καλής ψυχολογίας κ.α.; Θα έχετε ή όχι ευθύνη αν συμβεί κάτι σε αυτούς;

Με ποια λογική προβαίνετε σε αυτές τις αντεργατικές ενέργειες αφού ο σταθμός σας λειτουργεί κανονικά αυξάνοντας μάλιστα τις ώρες των ήδη υπαρχόντων ζωντανών προγραμμάτων και βγάζοντας ακόμα και καινούρια εκπομπή στον αέρα; 

Με ποια λογική θέλετε να πληρωθούν με δημόσιο χρήμα οι εργαζόμενοι αυτοί κάνοντας χρήση του νόμου για τα 800 ευρώ;  Λεφτά που

ΠΟΣΠΕΡΤ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ :ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΜΑΝΩΛΗ (video)



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  
Αγία Παρασκευή 30/3/2020
ΚΑΛΟ  ΤΑΞΙΔΙ  ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΜΑΝΩΛΗ


Πριν απο μία ώρα  η καρδιά  του αγωνιστή της αριστεράς  Μανώλη Γλέζου σταμάτησε  να χτυπά.
Ο Μανώλης Γλέζος   μαζί με τον  Λάκη Σάντα  θα μείνουν στην ιστορία ως εκείνοι  που  έδειξαν σε όλους  ότι   φασισμός και πατριωτισμός  δεν μπορούν να συνυπάρξουν , ως εκείνοι που  με το παράδειγμά τους και την μετέπειτα στάση τους ακύρωσαν και ακυρώνουν  το κίβδηλο κήρυγμα των  "εθνικοφρόνων" του  τότε και του σήμερα.
Στ΄αυτιά  μας  θα ακούγονται σαν βροντές  οι ορμήνιες που μας έδινε  μιλώντας  στο ελεύθερο ραδιόφωνο  της  ΕΡΤopen. Τότε  που άπειροι απο αγώνες και μάχες  δίναμε  τον δικό μας  αγώνα  εναντίον  του "μαύρου" που  επέβαλε όχι μόνο στην ΕΡΤ  αλλά και σε όλη την κοινωνία η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου,αυτόν τον αγώνα  που δεν σταμάτησε αλλά συνεχίζεται και θα συνεχίζεται όσο υπάρχει το άδικο και για όσο κάποιοι θα βάζουν την  κοινωνία στην πρέσα  των  συμφερόντων.
Ο Μανώλης Γλέζος ήταν  συνέχεια στο πλευρό μας και μας έδινε  πάντα κουράγιο και δύναμη για  να προχωράμε  μπροστά,  χωρίς φόβο, αμφιβολία και ιδιοτέλεια, αλλά με ενότητα, με ανοιχτά μάτια και αυτιά  για να βλέπουμε  τον πόνο του λαού και να ακούμε μόνο τη φωνή του.
Καλό ταξίδι  σύντροφε  Μανώλη θα κρατήσουμε με σεβασμό  τις παρακαταθήκες που μας άφησες και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ  όλα όσα πρόσφερες.


Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Μια ημέρα μετά την "αναστολή των συμβάσεων εργαζομένων" ο Alpha προσφέρει on air συνταγή για κόλλυβα


Δεν έχουν περάσει  παρά λίγες ώρες  που  εργαζόμενοι στον Alpha  ενημερώθηκαν ότι   αναστέλονται οι συμβάσεις  τους   και   μεταδόθηκε  συμπτωματικά  εκπομπή μαγειρικής  με  συνταγή  για κόλλυβα.
Και μετά  έχουν το θράσος  μερικοί να μιλούν για ανάλγητη  εργοδοσία  κλπ.

Ανακοίνωση των εργαζομένων στο Documento στο documentonews.gr και στο koutipandoras.gr: Εκφράζουμε την αγωνία μας για το μέλλον των Μέσων στα οποία εργαζόμαστε λόγω του συνεχιζόμενου αποκλεισμού τους από τη διαφημιστική δαπάνη.



Ανακοίνωση των εργαζομένων στο Documento


Οι εργαζόμενοι στο Documento, στο documentonews.gr και στο koutipandoras.gr αναγκαζόμαστε για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να εξωτερικεύσουμε την αγωνία μας για το μέλλον των Μέσων στα οποία εργαζόμαστε λόγω του συνεχιζόμενου αποκλεισμού τους από τη διαφημιστική δαπάνη.

Αυτήν τη φορά η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί την πανδημία ώστε με κρατικό χρήμα να κατευθύνει την ενημέρωση εκεί που θέλει εκείνη.

 Αντί να λάβει οριζόντια μέτρα ενίσχυσης του ήδη χειμαζόμενου Τύπου, εργαλειοποιώντας την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι», «σπρώχνει» ζεστό κρατικό χρήμα σε φίλους και ημέτερους. Φυσικά, το Documento για μια ακόμη φορά είναι εκτός αποδεικνύοντας τα λεγόμενά μας εδώ και καιρό. Δείχνει όμως και κάτι ακόμη για τη νοοτροπία των κυβερνώντων ότι πέρα από εκδικητικά κίνητρα, αποκλείουν το αναγνωστικό μας κοινό από μια πηγή πολύτιμης για τη δημόσια Υγεία ενημέρωσης.

Μοναδική λύση, έστω και τώρα, είναι η οριζόντια ενίσχυση του Τύπου χωρίς αποκλεισμούς και η απόσυρση της καμπάνιας ώστε τα 11 εκατομμύρια € να διατεθούν στα νοσοκομεία μας που τα έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη αυτήν τη στιγμή. Άλλωστε με βάση και νόμο του Ελληνικού κράτους καμπάνιες που αφορούν σε πανδημίες γίνονται δωρεάν. Εμείς θα τη δημοσιεύσουμε με χαρά.

Το σίγουρο είναι πως ο αποκλεισμός του Documento είναι απόδειξη όσων έχουμε καταγγείλει εδώ και καιρό, δηλαδή της κυβερνητικής πρόθεσης για οικονομικό στραγγαλισμό της εφημερίδας μας.

Το Documento είναι το Μέσο εκείνο που έθεσε από την πρώτη στιγμή το σύνολο των εργαζομένων του σε τηλεργασία προκειμένου να προφυλάξει την υγεία τους. Το ίδιο διάστημα προχώρησε στη δωρεάν διανομή στο αναγνωστικό κοινό της ηλεκτρονικής του έκδοσης και για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία.

Παράλληλα, και παρά την προσπάθεια για τον οικονομικό στραγγαλισμό του, δεν μπήκε στη λογική να αναστείλει τις συμβάσεις των εργαζομένων του προκειμένου αυτοί να

Με την Πανδημία του Κορωνοϊού ως Δούρειο Ίππο οι πόλεις της Ελλάδας να μην γίνουν «Smart Cities» με κάμερες ασφαλείας Αναγνώρισης Προσώπου - Οχι στην κοινωνία του "Μεγάλου αδελφού"


(αναδημ. απο το mediatvnews.gr)

Του Νικόλαου Σ. Στεργιάδη

Στις 19 Φεβρουαρίου 2020 δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η «Λευκή Βίβλος» για την Τεχνητή Νοημοσύνη που περιλαμβάνει τις προτάσεις της για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι πλέον σε δημόσια διαβούλευση έως τις 19 Μαΐου 2020. 
Σκοπός είναι η δημιουργία ενός πρότυπου παγκοσμίως ρυθμιστικού πλαισίου για την Τεχνητή Νοημοσύνη και ειδικά για τον τομέα της Αναγνώρισης Προσώπου μέσω καμερών ασφαλείας σε «έξυπνες πόλεις» (Smart Cities), παρόμοιου με αυτό του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679, γνωστού ως GDPR για τα προσωπικά δεδομένα.

Το ρυθμιστικό αυτό πλαίσιο διακηρύττεται πως θα εξασφαλίζει τις ευρωπαϊκές αξίες και τα θεμελιώδη δικαιώματα όπως η ιδιωτικότητα, θα τηρεί τους κανόνες της ηθικής και θα εδραιώνει την εμπιστοσύνη, προς διατήρηση μιας δημοκρατικής κοινωνίας. 

Σε πλήρη αντίφαση όμως, αφήνεται σε εκκρεμότητα το ενδεχόμενο της ύπαρξης ενός βασισμένου στην ΤΝ συστήματος ευρείας παρακολούθησης μέσω καμερών ασφαλείας με τεχνολογία Αναγνώρισης Προσώπου, το οποίο διακηρύττεται πως θα χρησιμοποιείται κατ’ επιλογήν μόνο σε σπάνιες, αιτιολογημένες και αναλογικές περιπτώσεις, όπως ενδεχομένως και η αντιμετώπιση της Πανδημίας του Κορωνοϊού που είναι σε έξαρση στην Ευρώπη συμπτωματικά εν μέσω της δημόσιας διαβούλευσης.

Επίσης, η εφαρμογή του ρυθμιστικού αυτού πλαισίου στην Ε.Ε. θα εξαρτηθεί από το ρόλο που θα διαδραματίσουν κρίσιμοι παράγοντες όπως οι Εισαγγελικές Αρχές και οι ανεξάρτητες Αρχές των Κρατών Μελών.

Ειδικά στην Ελλάδα η εφαρμογή του θα γίνει αρχικά στο Δήμο Χανίων αφού είναι ο πρώτος δήμος της Ελλάδας που πρόκειται να μετασχηματιστεί σε «έξυπνη πόλη» βάσει της συμμετοχής του στην υλοποίηση της Πράξης «Smart Cities» στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα–Κύπρος 2014–2020», αντικείμενο της οποίας είναι να αναπτυχθούν πλήρως εφαρμογές και δράσεις «έξυπνων πόλεων». Ο έτερος δήμος της Ελλάδας που συμμετέχει στην Πράξη αυτή είναι ο Δήμος Μυτιλήνης αλλά προφανώς εκεί η πλήρης υλοποίησή της θα καθυστερήσει λόγω άλλων προτεραιοτήτων.

Στην Ελλάδα, ο τρόπος εφαρμογής της «Λευκής Βίβλου» προδιαγράφεται από την εφαρμογή του GDPR ειδικά για τις κάμερες ασφαλείας, για την οποία υπάρχει ήδη διαπιστωμένη αρνητική εμπλοκή των Εισαγγελικών Αρχών και της ανεξάρτητης «Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα» (ΑΠΔΠΧ), με αποφάσεις καταστρατήγησης της ισχύος του GDPR (βλ. αναφ. αρ. 157 & 313/2017 Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χανίων, απόφ. α.π. 3889/2019 Εισαγγελίας Εφετών Κρήτης, απόφ. αρ. 21/2019 ΑΠΔΠΧ), αποφάσεις οι οποίες ακυρώνουν στην πράξη το σχετικό ευρωπαϊκό ρυθμιστικό πλαίσιο και εξυπηρετούν αποκλειστικά την ευρεία μόνιμη εγκατάσταση παράνομων καμερών ασφαλείας σε κτίρια σε όλη την Ελλάδα.

Μετά την έναρξη ισχύος του GDPR από τις 25 Μαΐου 2018, στα Χανιά σε καμία εξωτερική κάμερα ασφαλείας σε δημόσιο, δημοτικό ή ιδιωτικό κτίριο δεν άλλαξε με πρωτοβουλία «υπευθύνου επεξεργασίας» η γωνία στρέψης που αντιστοιχεί σε παράνομη εμβέλεια λήψης εικόνας. Οι παράνομες κάμερες ασφαλείας στα σχολεία του Δήμου Χανίων παραμένουν ακόμη σε λειτουργία, χαρακτηρισμένες πλέον ως «Νόμιμες» από τις Εισαγγελικές Αρχές και την ανεξάρτητη Αρχή. Οι εμπλεκόμενες με άμεση συνέργεια Εταιρείες Συστημάτων Ασφαλείας ακόμη δεν ελέγχθηκαν.

Από την ΑΠΔΠΧ αφήνονται ορθάνοικτες «κερκόπορτες», αφού επιτρέπει τη

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔ (ΑΦΟΥ Η ΕΣΗΕΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ): ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΜΜΕ


ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔ  
(ΑΦΟΥ  Η ΕΣΗΕΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ)   

Δώρο Πάσχα για όλους
τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ


 Nα καταβληθεί    σε όλους τους συναδέλφους στις εφημερίδες τα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα,   στην ΕΡΤ,   στο ΑΠΕ, στα δημοτικά ραδιόφωνα, στα γραφεία    τύπου    δώρο   για το Πάσχα. Συγκεκριμένα:

Ζαραλίκος: Στη χώρα μας τα πιό σημαντικά μέτρα που έχουν παρθεί είναι: απολύσεις, μειώσεις μισθών, και εκατομμύρια ευρώ στους διαφημιστές του "μένουμε σπίτι" (χωρίς φράγκο στην τσέπη) και στους εμπόρους της υγείας


Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά με μία σειρά από video στο κανάλι του zaraleaksTV στο you tube. Σατιρίζει την φαιδρή πλευρά της καθημερινότητας και ως γνήσιο πειραχτήρι δεν αφήνει τίποτα ασχολίαστο! Κάνε εγγραφή στο zaraleaksTV πατώντας εδώ: http://bit.ly/38HQdpN
Απολαύστε το video:

Φωτεινή Καριστινάκη νοσηλεύτρια στον Ευαγγελισμό, μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων: «Στον ίδιο θάλαμο ύποπτα και θετικά κρούσματα. Η διασπορά και οι... διάσημοι»

(αναδημ απο το documentonews.gr
Οι ήρωες των ημερών μας, η ασπίδα ενός ολόκληρου έθνους ,εκείνοι που καθημερινά παλεύουν με μηδενικά υλικά και με ρίσκο την ίδια τους τη ζωή για να είμαστε εμείς καλά, οι νοσηλευτές, στέλνουν μία κραυγή αγωνίας προς την Πολιτεία και όλους εμάς.
Καταγγέλλουν τις άθλιες συνθήκες εργασίας που μέσα σε αυτές καλούνται να προστατεύσουν τους πολίτες από τη λαίλαπα της πανδημίας. Την έλλειψη προσωπικού την ώρα που όπως λένε υπάρχουν 10.880 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες άνεργοι.
«Είμαστε μέρος της λύσης δεν μπορεί να μας καθιστά η Πολιτεία ως μέρος του προβλήματος. Αν δεν μπορούμε να προστατεύουμε τον εαυτό μας θα μετατραπούμε σε υγειονομικές βόμβες».
Καμία οργάνωση, καθόλου υλικά καμία προστασία. Ύποπτα κρούσματα νοσηλεύονται στους ίδιους θαλάμους με τα θετικά. Νοσηλευτές υποχρεώνονται να

Οργισμένος γιατρός στην ΕΡΤ: Μας εμπαίζουν, νομίζουν πως απευθύνονται σε κρετίνους [Βίντεο]


(απο το TVXS)

Eμπαιγμό από την κυβέρνηση και απαράδεκτη συμπεριφορά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας που απευθύνεται στους γιατρούς σαν σε κρετίνους, κατήγγειλε ο γιατρός του Κέντρου Υγείας Κρήτης, Γιώργος Δημητρακόπουλος.

«Ακουσα με λύπη και οργή, θα έλεγα, τον κ. Κοντοζαμάνη στην τελευταία ενημέρωση, όταν ο κ. Τσιόδρας του απευθύνθηκε και είπε ότι ως πιο ειδικός θα εξηγήσει ποιος είναι ο ρόλος της πρωτοβάθμιας σε αυτή την κρίση, δεν είπε απολύτως τίποτα», επισήμανε ο κ. Δημητρακόπουλος εξηγώντας πως «ενώ από την αρχή ο ΕΟΔΥ καλεί τον κόσμο να μένει στο σπίτι με ήπια συμπτώματα και να επικοινωνεί με τον γιατρό του κανείς δεν μας έχει εξηγήσει ποιος είναι αυτός ο γιατρός».

Και τόνισε: «Δεν υπάρχει κανένα απολύτως σχέδιο για την πρωτοβάθμια εκτός από το να δουλέψει ως ένας χώρος εφεδρείας απ’ όπου θα αντλήσουν ανθρώπινο δυναμικό για να το στείλουν στα νοσοκομεία».

Ο γιατρός του Κέντρου Υγείας Κρήτης έθεσε μια σειρά από ερωτήματα όπως:

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Κλεάνθης Γρίβας: Πανδημία πανικού ίσον αποδημία της λογικής

(αναδημ. απο το enallaktikos.gr)

Κλεάνθης Γρίβας
24-03-2020

Για πρώτη φορά στη διάρκεια της γνωστής Ιστορίας, η ύπαρξη ενός μεταδοτικού νοσήματος προβάλλεται ως λόγος απονέκρωσης της ζωής ολόκληρων κοινωνιών, παρά το γεγονός ότι η θνησιμότητά του υπολείπεται κατά πολύ της θνησιμότητας της γρίπης που μας επισκέπτεται σταθερά κάθε χρόνο. 


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ: ΗΜΕΡΕΣ 1938
1. ΑΦΕΤΗΡΙΑΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ
2. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΟΡΩΝOΪΟΣ, ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ
3. Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΚΗΝΗ: ΤΟ ΝΕΟ «ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΖΑΡΙ»
4. FOREIGN AFFAIRS: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ 
5. Ο ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ
 ΣΗΜΕΙΟ ΑΦΕΤΗΡΙΑΣ: O Δείκτης Θανάτων     
• ΕΛΛΑΔΑ: Δείκτης Θανάτων 9,3 
• ΙΤΑΛΙΑ: Δείκτης Θανάτων  10,3
6. ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ;
7. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: «ΚΙΝΕΖΟΠΟΙΗΣΗ» ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ; 

ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ
1. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΟΙ: Τί μας λέει η Βιολογία 
2. ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΓΟΝΩΝ ΙΩΝ
3. ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ και ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ 
4. ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΟΣΙΑ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ 
5. Η ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΩΝ «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΏΝ» ΜΕΛΕΤΩΝ (Dr. John Ioannidis)
6. ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ: ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ
ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ: ΗΜΕΡΕΣ 1938

Βιέννη, 15 Μαρτίου 1938: Διακόσιες πενήντα χιλιάδες παραληρούντων Αυστριακών συνωθούμενοι στην πλατεία του δημαρχείου, ζητωκραυγάζουν εκστατικοί έναν μυστακοφόρο παρανοϊκό που μόλις είχε «καταλάβει» τη χώρα τους, που τους υπόσχεται ότι

Πρόκληση! Μισθοί “Golden Boys” στα “γαλάζια” στελέχη των ΔΕΚΟ αλλά … ανοιχτά τα “σενάρια για μειώσεις μισθών στο Δημόσιο” λόγω κρίσης κορονοϊού!!!


Σενάρια για μειώσεις μισθών και στον δημόσιο τομέα έχουν αρχίσει να πέφτουν στο τραπέζι, την ίδια ώρα που τα γαλάζια golden boys στις διοικήσεις ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ και ΟΑΣΑ βλέπουν το μισθό τους να διπλασιάζεται στα 7.500 ευρώ και την αποζημίωση για κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου να εκτινάσσεται από τα 50 στα 400 … ευρώ!

Παρόλα αυτά σε ότι αφορά τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας είπε ότι «με τα δεδομένα που έχουμε, δεν υπάρχει στο τραπέζι και δεν τίθεται ζήτημα μείωσης των αποδοχών στο Δημόσιο, όμως ουδείς ξέρει πότε θα τελειώσει η κρίση και ποια μέτρα θα απαιτηθούν. Κανείς στον κόσμο δεν ξέρει πότε θα τελειώσει αυτή η κρίση, εμείς πήραμε αυτήν την στιγμή μέτρα με ορίζοντα διμήνου».

Μέχρι στιγμής κανείς δεν είναι σε θέση να δώσει ασφαλή πρόβλεψη για το πότε η πανδημία θα τεθεί υπό έλεγχο, καταρτίζοντας διάφορα σενάρια.

Ενδεικτική της αβεβαιότητας που δημιουργούν οι ραγδαίες εξελίξεις είναι και η στροφή του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών που μέσα σε λίγες εβδομάδες από την πρόβλεψη για μηδενική ανάπτυξη φέτος, τώρα μιλά για ύφεση 3% στο βασικό σενάριο (με διάρκεια της κρίσης έως τον Ιούνιο) και μεγαλύτερη στο δυσμενές σενάριο.

Τα σενάρια για τους μισθούς

Πληροφορίες αναφέρουν υπάρχουν σκέψεις για παρεμβάσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων ειδικά εκείνων που έχουν πάψει να εργάζονται ή που

ΜΕ ΝΕΑ ΠΝΠ Ο "ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ" ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ "ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕΡΙΚΩΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΣ" ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΜΕ 200 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ!!!




200 ΕΥΡΩ ΜΙΣΘΟ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΘΕΣΠΙΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

(https://www.facebook.com/dionisis.temponeras )

Πριν λίγα λεπτά (χθες 27/3/20), ο αρμόδιος Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ.Βρούτσης, στην εκπομπή ''Επί του Πιεστηρίου'', στον δημοσιογράφο κ. Σιαδήμα, στο Kontra Channel, δεν απέκλεισε επιβολή της νέας εκ περιτροπής απασχόλησης, που εισάγεται με την πρόσφατη Π.Ν.Π(68Α'/20.3.2020), που προβλέπει μείωση μισθών κατά 50%, ακόμα και σε εργαζόμενους, που απασχολούνται με καθεστώς μερικής απασχόλησης(!).

Σύμφωνα με τον νόμο Ν.3846/2010, Ν.3899/2010 και το Ν.4635/2019, αν περιοριστούν οι δραστηριότητές του ο εργοδότης μπορούσε, αντί της καταγγελίας της σύμβασης εργασίας, να επιβάλλει σύστημα εκ περιτροπής απασχόλησης στην επιχείρησή του, η διάρκεια της οποίας δεν επιτρεπόταν να υπερβαίνει τους εννέα (9) μήνες στο ίδιο ημερολογιακό έτος, μόνο εφόσον προηγουμένως είχε προβεί σε ενημέρωση και διαβούλευση με τους νόμιμους εκπροσώπους των εργαζομένων, σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 260/2006 και του ν. 1767/1988.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Με βάση τη νομολογία, ήταν αδύνατη η εφαρμογή εκ περιτροπής απασχόλησης, σε εργαζομένους που ήδη εργάζονταν με σύστημα μερικής απασχόλησης!

Με βάση την πρόσφατη Π.Ν.Π. λοιπόν, αν εργαζόμενος που αμείβεται με

Ιρλανδία: Τα ιδιωτικά νοσοκομεία περνούν στον έλεγχο του κράτους στη διάρκεια της πανδημίας

«Όσοι ασθενούν από τον ιό θα περιθάλπτονται δωρεάν και θα αντιμετωπίζονται ως μέρος ενός ενιαίου, εθνικού νοσοκομειακού συστήματος»

(απο τον "Ημεροδρόμο")

Το ιρλανδικό κράτος αναλαμβάνει τον έλεγχο όλων των ιδιωτικών δομών υγείας. Τα ιδιωτικά νοσοκομεία θα λειτουργήσουν ως μέρος του δημόσιου συστήματος υγείας για όλη τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Περίπου 2.000 κλίνες, εννέα εργαστήρια και χιλιάδες προσωπικού έχουν ενταχθεί στο δημόσιο σύστημα υγείας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Leo Varadkar σε συνέντευξη Τύπου στις 24/3. Ταυτόχρονα, ο υπουργός υγείας Simon Harris είπε ότι «δεν μπορεί να υπάρχει χώρος για την αντιπαράθεση «δημόσια ή ιδιωτική υγεία»», όταν ερωτήθηκε για τη κρίση του κορωνοϊού.

«Εννοείται πως πρέπει να υπάρχει ισότητα στην περίθαλψη, όσοι ασθενούν από τον ιό θα περιθάλπτονται δωρεάν και θα αντιμετωπίζονται ως μέρος ενός ενιαίου, εθνικού νοσοκομειακού συστήματος. Κατα τη διάρκεια της κρίσης, το Κράτος θα αναλάβει τον έλεγχο όλων των ιδιωτικού υγειονομικών δομών και θα διαχειριστεί όλους τους πόρους για το κοινό όφελος όλων των πολιτών. Δεν μπορεί να συζητάμε για “δημόσιο εναντίον ιδιωτικού” όταν έχουμε να κάνουμε με μια πανδημία», είπε ο Harris.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 23/3 που ανακοινώθηκαν τα μέτρα υπήρχαν 1.125 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας και έξι άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους. Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του Reuters, τα κρούσματα

ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΦΩΤΟΣ ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΔΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΔ 6040 ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΙΣ "ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ" - ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΦΙΛΙΠΠΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦ.ΣΥΝ Ο ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ ΞΕΦΟΡΤΩΝΕΤΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ALPHA


Καταγγελλει μέσω Facebook ο πρόεδρος της ΕΤΙΤΑ Γ.Αλιφερης:

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΟΝ ALPHA ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Απο εχτές αργά το απόγευμα οι τηλεοπτικοί σταθμοί εχουν ΚΑΔ τον 6040. Αυτό σημαίνει οτι εμπίπτουν στις διατάξεις της Π.Ν.Π.
 Το βράδυ ο Βαρδινογιάννης -γιατί ηταν συνενοημένοι η απλώς το γνώριζε-προχώρησε σε αναστολή συμβάσεων.
Επικοινωνήσαμε με την διοικηση του σταθμού και μας ειπαν οτι

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ): ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Κ. ΜΑΡΗ "ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ" ΤΟΥ SPORT24 ΚΑΙ ΤΟΥ LEGEND;;;ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙΣ ΤΗΝ ΠΝΠ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΝ ΠΑΛΙ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΣ ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΤΟ ΕΣΡ


28/03/20

Ανακοίνωση

Ο Μάρης ξαναχτυπά

Σε διάστημα μικρότερο του έτους, συγκεκριμένα από την λήξη των περσινών εκλογών, ο ιδιοκτήτης των ραδιοσταθμών SPORT 24 και legend επιβεβαιώνει όσα του προσάπταμε τότε, θέτοντας αρχικά τον πρώτο και στην συνέχεια τον δεύτερο από τους παραπάνω σταθμούς σε αναστολή λειτουργίας, με μια απλή ανακοίνωση στον αέρα ενός υπαλλήλου του…
Πέρσι φωνάζαμε στο Ε.Σ.Ρ. ότι σε επιχειρηματίες με ανάλογη συμπεριφορά πρέπει άμεσα να αφαιρείται η άδεια λειτουργίας ραδιοσταθμού. Οι συγκεκριμένοι, τυχοδιωκτικά, βάζουν δήθεν μπροστά τις θέσεις εργασίας σαν ασπίδα των πρακτικών τους και στην ουσία σε μία νύχτα πετούν τους εργαζόμενους στο δρόμο.
Έχουμε ξαναπεί πως οι εργοδότες μας είναι, στην πλειοψηφία τους, η αφρόκρεμα της εγχώριας επιχειρηματικότητας και δεν μπορεί να ζητάμε την «ατομική ευθύνη» και να παραβλέπουμε την «εταιρική», ειδικά από τους συγκεκριμένους.
Δεν γίνεται να χειροκροτούμε τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και όλους τους εργαζόμενους, που αντιλαμβανόμενοι  την συγκυρία δίνουν τον εαυτό τους, σε πολλές περιπτώσεις και την υγεία τους για το κοινωνικό σύνολο και «ο κάθε κ. Μάρης» να μην ανταποκρίνεται ΤΩΡΑ σε όσα προϋποθέτει η άδεια λειτουργίας ενός Μ.Μ.Ε., όσον αφορά στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία σε συνθήκες μάλιστα καραντίνας!
Ας δούμε όμως τι εννοεί ο κ. Μάρης με την «αναστολή λειτουργίας». 
Αν απλώς χρησιμοποιεί την πρόσφατη Π.Ν.Π., τότε δεν μπορεί να απολύσει κανένα εργαζόμενο στα ραδιόφωνα του Ομίλου του, αν πάλι εννοεί πως τα κλείνει, πρέπει άμεσα να επιστραφούν οι άδειες τους στο Ε.Σ.Ρ..
Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει «εις στο επανιδείν»…
Δεν θα κουραζόμαστε να λέμε ότι τον τρόπο λειτουργίας των Μ.Μ.Ε. τον ορίζει το ίδιο το Σύνταγμα και η λειτουργία τους πρέπει να ελέγχεται αυστηρά από την αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή, δηλαδή το Ε.Σ.Ρ.. Παρόμοια φαινόμενα τυχοδιωκτισμού κάθε μορφής, πρέπει άμεσα να εκλείψουν.
Ακόμα και αν πλήττονται από την συγκυρία τα ραδιόφωνα, πρέπει τώρα

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

800 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΌΣΙΟ Ο ΙΔΙΩΤΗΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΘ;(ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ ΑΠΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΡΕΜΗ) ΟΣΟ ΔΗΛΑΔΗ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ


Ορθά απόρησε  η Τρέμη και ρώτησε  στον αέρα  τον Κ. Χατζηδάκη "Με δεδομένα δημοσίου τομέα, το κόστος για έναν γιατρό και 5 νοσηλευτές είναι 250 ευρώ γιατί ο ιδιώτης γιατρός θέλει 800 ευρώ για να συνδράμει κάποιον όταν είναι μεταξύ ζωής και θανάτου;".Αναμενόμενα ήταν και τα δεξιά ανανακλαστικά  του συνεργάτη της  Ηλία Κανέλη, ο οποίος  σε μία έκρηξη δημοσιογραφικής  αγανάκτησης  για την  ωμή παραβίαση της "πολυπρισματικής  προσέγγισης  του θέματος" εκ μέρους της Τρέμη, έφτασε  στο σημείο να  την  επαναφέρει στην (δεξιά) τάξη  λέγοντάς  της ότι αυτά τα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Πέρα όμως  απο την δεξιά  παράσταση  που έδωσε ο  Η. Κανέλης, θέλοντας  ποιός ξέρει , ίσως να  καταγραφεί απο τον φιλοξενούμενο Κωστή Χατζηδάκη και απο τους τηλεθεατές  του Μαξίμου, ότι αξίως  τον  επέβαλαν  στην ΕΡΤ  και τρίς  αξίως  πληρώνεται για αυτό το βιαστικό καθημερινό του πέρασμα απο αυτήν, υπάρχει   και μία άλλη απορία  που  δεν επιδέχεται "πολυπρισματικές προσεγγίσεις  και  η οποία είναι η  εξής:

Νέα καταγγελία από εργαζόμενους: «Η TELEPERFORMANCE επιλέγει ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει»

(Αναδημ. απο το koutipandoras.gr)

Μια καταγγελία που υπογράφεται από «εργαζόμενους της TELEPERFORMANCE HELLAS» έφτασε στο Κουτί της Πανδώρας, αναφορικά με τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στην εταιρεία εν μέσω των συνεπειών του lockdown λόγω κορονοϊού.

Στην καταγγελία υποστηρίζουν ότι η δυνατότητα τηλεργασίας δεν έχει δοθεί σε όλους τους εργαζόμενους με αποτέλεσμα πάνω από 1.000 άτομα να είναι υποχρεωμένα να πηγαίνουν καθημερινά στα γραφεία της εταιρείας.
Η καταγγελία λαμβάνει χώρα μετά την αποκάλυψη ότι η ίδια εταιρεία έστειλε κάμερες στα σπίτια εργαζομένων με σκοπό να τους παρακολουθεί κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Ολόκληρη η καταγγελία που λάβαμε έχει ως εξής:

Όλοι γνωρίζουμε την δύσκολη εποχή που διάγουμε, η οποία απαιτεί αλληλεγγύη και σεβασμό σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Παρόλη τη σοβαρότητα της υπάρχουσας κατάστασης είναι λυπηρό να παρατηρεί κανείς την εκμετάλλευση της ανθρώπινης ανάγκης από μέρος της επιχειρηματικής κοινότητας, φυσικά με τις ευλογίες του κράτους.

Πολλά έχουν γραφτεί για την περίπτωση της TELEPERFORMANCE HELLAS, μιας επιχείρησης που κατά τα λεγόμενά της θέτει σε προτεραιότητα τον εργαζόμενο. 

Ας πάρουμε όμως από την αρχή τα δεδομένα. 

Τη στιγμή που το κράτος έκλεινε κάθε μικρομεσαία επιχείρηση, και ενώ άλλες επιχειρήσεις είχαν ήδη ξεκινήσει να θέτουν σε εφαρμογή το πλάνο της τηλεργασίας, η TELEPERFORMANCE HELLAS συνέχιζε κανονικά και ανενόχλητη την λειτουργία της, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην υγεία του κοινωνικού συνόλου. Μετά από αμέτρητες καταγγελίες των εργαζομένων της στα ΜΜΕ, έθεσε βιαστικά σε εφαρμογή, μέσα σε διάστημα 2-3 ημερών, το πλάνο της τηλεργασίας, κάτι που αποδεικνύει όπως θα δείτε και στην συνέχεια ότι δεν υπήρχε ποτέ πρόθεση και σχεδιασμός να υλοποιηθεί αυτή η εναλλακτική λύση.  

Εδώ λοιπόν και μία εβδομάδα έχει επιλεγεί τυχαία, κατά τα λεγόμενά τους, ένας αριθμός εργαζομένων που εργάζονται από το σπίτι, ενώ με καθυστέρηση δόθηκε αυτή η δυνατότητα σε άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Σημαντικά όμως παραμένουν τα εξής: