Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

ΠΟΣΠΕΡΤ ΠΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ : ΤΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ 3 ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΚΟΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΗ - ΤΟΞΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΟΥΠΑ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Αγία Παρασκευή, 29/06/2020
Αρ.πρωτ. 2049
Προς:
Διευθύνοντα Σύμβουλο
κ. Γ. Γαμπρίτσο

Στις 19 Ιουνίου 2020 με αριθμό πρωτοκόλλου 570 ζητήσατε τη διατύπωση γνώμης από τα σωματεία μέλη μας επί του σχεδίου νέου οργανογράμματος και κειμένου εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας για τη Γενική Διεύθυνση της ΕΡΤ3.

Όπως γνωρίζετε πριν από κάθε κρίσιμη απόφαση που αφορά στις εργασιακές σχέσεις, τη λειτουργία της εταιρείας, το παρόν και το μέλλον μας σε αυτήν, συγκαλείται το μικτό συμβούλιο της ΠΟΣΠΕΡΤ, που απαρτίζεται από τα μέλη του Δ.Σ. της και τους προέδρους και γενικούς γραμματείς των πρωτοβάθμιων σωματείων της ΕΡΤ.

Έτσι πράξαμε στις 25 Ιουνίου 2020 και συγκαλέσαμε το μικτό μας συμβούλιο, έχοντας υπόψη και την απόφαση της συνέλευσης των εργαζομένων της ΕΡΤ3 και εκπροσωπώντας τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, απορρίψαμε με ομόφωνη απόφασή μας το προτεινόμενο σχέδιο οργανογράμματος και εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας για την ΕΡΤ3.

Ομόθυμα οι εργαζόμενοι δεν συμφωνούν σε ένα οργανόγραμμα, που δεν έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό του την λειτουργία και την ανάπτυξη της ΕΡΤ3, αλλά όπως καθαρά απεικονίζετε και περιγράφετε, το βόλεμα «ημετέρων» και την εξυπηρέτηση των μύχιων σκοπών σας, οι οποίοι  όπως έχει αποδειχθεί, θέλουν  έναν εργαζόμενο «ορχήστρα»  που να εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα και όχι αυτά της ΕΡΤ3 (κάτι που ισχύει και για όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ).Έναν εργαζόμενο –λάστιχο που θα υπάρχει (;) σε μια ΕΡΤ3 αποδυναμωμένη και παραδομένη στην απαξία και στην υποβάθμιση.

Η διαπίστωσή μας είναι ότι πρόκειται για μια κακομαγειρεμένη σούπα, μια μίξη των αμίκτων, με τη μορφή ενός δήθεν οργανογράμματος, μέσω του οποίου θα συνεχίσετε να εξυπηρετείτε τα ρουσφέτια την αδιαφάνεια και τον ρεβανσισμό. Ένα οργανόγραμμα κατασκευασμένο για την εξυπηρέτηση των προσώπων που έχουν προεπιλεγεί και όχι των πραγματικών αναγκών της εταιρείας στην κατεύθυνση της προόδου και της ανάπτυξης  της ΕΡΤ3.
Πέρα από τις αντιφάσεις σας μεταξύ των οργανογραμμάτων της ΕΡΤ και τη διαφορετική «φιλοσοφία», στο  θέμα που αφορά τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ3, όπως και στα κεντρικά, είστε …σταθεροί στις «στοχεύσεις» που σας έχουν δώσει. Θέλετε να τα εξαφανίσετε, με οποιοδήποτε τρόπο και κόστος.

Το  οργανόγραμμα  της ΕΡΤ 3  που κατασκευάσατε μαζί με την συνδιοικούσα «ετερόκλητη» αυλή σας ερήμην των εργαζομένων, εκτός του ότι μετατρέπει  την ΕΡΤ3 σε ένα  θνησιγενές  παρακολούθημα  της  Αθήνας, είναι στην ουσία ένα ακόμα  εργαλείο , που θα χρησιμοποιηθεί  στον  επιχειρησιακά καταστροφικό και στρατηγικά  ηττημένο σχεδιασμό της κυβερνητικής «ύπατης αρμοστείας»  μαζί  με το οργανόγραμμα  της υπόλοιπης ΕΡΤ και τον ΓΚΠ.

Ένα οργανόγραμμα  ενταγμένο απόλυτα στον «επιχειρησιακό» …σχεδιασμό, που όπως έχουμε καταγγείλει επανειλημμένως αλλά  και  με  την  πρόσφατη εξώδικη  δήλωση – διαμαρτυρία  μας  προς  τον  Πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς  και τη διοίκηση -  θα  οδηγήσει  τη δημόσια  ραδιοτηλεόραση  συμπεριλαμβανομένης  και της  ΕΡΤ 3, σε μια  άνευ προηγουμένου  επιχειρησιακή  καταστροφή  και μια στρατηγική  ήττα , αφού θα μετατρέψει  ολόκληρη την ΕΡΤ  σε  μία  «εταιρεία  υποδοχής» εργολάβων,  διαπλεκόμενων με την εξουσία  κρατικοδίαιτων «επιχειρηματιών»  και  τους εργαζόμενους  σε  αναλώσιμα και  ευάλωτα  από κάθε άποψη «ευέλικτα τεμάχια». «Τεμάχια» των οποίων  το  παρόν και το  μέλλον  θα ορίζεται όχι από νόμους  και ΣΣΕ αλλά από τα εκάστοτε  συμφέροντα  της  πολιτικο- οικονομικής  διαπλοκής, όπως αυτή  έχει διαμορφωθεί  στο χώρο των ΜΜΕ.  

Τα περί ανοικοδόμησης  νέου κτιρίου της ΕΡΤ 3, πάγιο αίτημα των εργαζομένων και της ΠΟΣΠΕΡΤ αφού παράνομα και καταχρηστικά δεν καλύπτονται ούτε τα στοιχειώδη που επιβάλει ο νόμος για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία, μόνο ως στάχτη στα μάτια των εργαζομένων μπορούν να ιδωθούν και ως ένας φθηνός  επικοινωνιακός αντιπερισπασμός εκ μέρους της διοίκησης, στα πλαίσια  του γνωστού της δόγματος «να  σε κάψω πρώτα και μετά θα σε αλείψω με λάδι».

Καταγγέλλουμε το τελεσίγραφο της διοίκησης, που με θράσος θεωρεί  ως «διαβούλευση» τον εκβιασμό των  εργαζόμενων  να συναινέσουν με fast track διαδικασίες, σε ένα αθηνοκεντρικού χαρακτήρα σχέδιο εξόντωσης  και αυτού  του τμήματος  της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, δηλαδή της ΕΡΤ3, την οποία  θέλουν να εκδικηθούν γιατί

Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

“Κυρία μου, ασχοληθείτε με το δικό σας παιδί και αφήστε τα υπόλοιπα”! Η απίστευτη καταγγελία των γονιών με καρδιοπαθή παιδιά για τον κυβερνητικό εμπαιγμό με το Παιδοκαρδιοχειρουργικό στο Αγία Σοφία



“Κυρία μου, ασχοληθείτε με το δικό σας παιδί και αφήστε τα υπόλοιπα”

Η απίστευτη καταγγελία των γονιών με καρδιοπαθή παιδιά για τον κυβερνητικό εμπαιγμό με το Παιδοκαρδιοχειρουργικό στο Αγία Σοφία

(αναδημ. απο το thefaq.gr)


Σε μία απίστευτη καταγγελία προχώρησε με σειρά αναρτήσεών του στα  κοινωνικά δίκτυα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες «Η Αγία Σοφία».
Οι Γονείς και οι Κηδεμόνες παιδιών που παλεύουν με καρδιολογικά προβλήματα συνεχίζουν να στηλιτεύουν το γεγονός ότι έχουν περάσει πλέον σχεδόν δύο εβδομάδες από τις εξαγγελίες του υπουργού Υγείας για δήθεν “άμεση” επαναλειτουργία του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου στο Νοσοκομείο “Αγία Σοφία”, του μοναδικού ανάλογου δημόσιου κέντρου σε όλη την Ελλάδα, , έχοντας συγκινήσει και κινητοποιήσει χιλιάδες χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα, όπου το αίτημα για άμεση επαναλειτουργία του Κέντρου βρίσκεται καθημερινά ψηλά στις συζητήσεις.
Σήμερα, ο Σύλλογος προχώρησε σε μία σκληρή καταγγελία, με αφορμή την αντιμετώπιση της οικογένειας ενός κοριτσιού που έπρεπε άμεσα να υποβληθεί σε επέμβαση.
 Η υπόθεση της μικρής είχε φιλοξενηθεί σε τηλεοπτικούς σταθμούς ώστε να προκαλέσει την “παρέμβαση Κικίλια” προκειμένου να γίνει άμεσα το χειρουργείο που χρειαζόταν το παιδί.
Έδιναν κι έπαιρναν οι τίτλοι για “Παρέμβαση Κικίλια ώστε να υποβληθεί σε επέμβαση το 3χρονο κοριτσάκι από την Κρήτη” (ενδεικτικά newsit.grert.grant1.gr), ωστόσο σήμερα με την καταγγελία του ο Σύλλογος έρχεται να αποκαλύψει μία λιγότερο προβεβλημένη πλευρά της συγκεκριμένης υπόθεσης σε ό,τι αφορά αφενός την αντιμετώπιση των περιστατικών που χρήζουν άμεσης παρακολούθησης και επέμβασης στο Παιδοκαρδιοχειρουργικό αλλά και αφετέρου την αντιμετώπιση του ΕΣΥ που δήθεν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να μετασχηματίσει και σε ΝΕΣΥ (Νέο ΕΣΥ). Αναφέρει συγκεκριμένα:

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ&ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΝΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΥ:

Τ’όνομα της μικρής«χάθηκε»απ’τις λίστες(φυσικό επόμενο,αφού τις έκαναν βόλτα απ΄το Παίδων στο Ωνάσειο),δεν κλήθηκε απ΄το ΩΚΚ για χειρουργείο,βγήκαν στα κανάλια,επενέβη ο Υπουργός&τους έταξε χειρουργείο σε ιδιωτ Κέντρο!!Σε απορία της μητέρας τι θα γίνει με τ’άλλα παιδιά που περιμένουν ν΄ανοίξει το Παίδων για να χειρουργηθούν η απάντηση ήταν:«Κυρία μου,ασχοληθείτε με το δικό σας&αφήστε τα υπόλοιπα παιδιά»!!Το χειρουργείο έγινε,το παιδί είναι καλά.Φυσικά&χαιρόμαστε!Συγχρόνως,όμως,νιώθουμε ντροπή!!Το κράτος,σε ρόλο προαγωγού προς ιδιωτικά Κέντρα;;Το κράτος το ίδιο ν’απαξιώνει πλήρως το ΕΣΥ;;Θεωρείται αυτό επιτυχία ή αποτυχία;Και συγχρόνως να κινδυνεύουν παιδιά;Ας μας πουν,επιτέλους,θα στηρίξουν το μοναδικό Παιδοκαρδιοχειρ/κό Κέντρο,το μόνο εντός Παιδιατρ Νοσοκομείου ή όχι;


Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ - ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ


ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ 

Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ


Με το πρόσχημα του “υγιούς ανταγωνισμού”, της μείωσης του κόστους λειτουργίας και συντήρησης του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (Ε.Υ.Σ.), της αναβάθμισης του δικτύου και της δήθεν μείωσης της τιμής και της εισαγωγής ποιοτικών κριτηρίων στο πόσιμο νερό, ξεδιάντροπα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιχειρεί να δικαιολογήσει τη θέση και τις προθέσεις της για το ξεπούλημα και την εμπορευματοποίηση του νερού.

Επιχειρεί και δρομολογεί η κυβέρνηση την πλήρη ιδιωτικοποίηση κοινωνικού αυτού αγαθού, εκχωρώντας στους ιδιώτες τους ταμιευτήρες, τεχνητές λίμνες, φράγματα, κανάλια και μέσω της διαχείρισης του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (Ε.Υ.Σ.) την ίδια την διαχείριση και τον απόλυτο έλεγχο των αποθεμάτων του πόσιμου νερού.

Σε αντίθεση και παρά την διεθνή εμπειρία για τους κινδύνους που ελλοχεύουν ως αποτέλεσμα της εμπορευματοποίησης του νερού σε βάρος της ποιότητας του νερού, σε βάρος της δημόσιας υγείας και σε βάρος του τελικού καταναλωτή λόγω της αναμενόμενης , όπως έχει αποδειχθεί, εκτίναξης και τριπλασιασμού της τιμής του πόσιμου νερού, η κυβέρνηση εμμένει στη θέση της και προωθεί στα ιδιωτικά συμφέροντα τη διαχείριση των υδάτινων πόρων σε βάρος του κοινωνικού συμφέροντος.


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ


Το νερό δεν είναι εμπορικό προϊόν, είναι δημόσιο αγαθό και η ελεύθερη παροχή του αποτελεί όχι μόνο συνταγματικό αλλά και ανθρώπινο δικαίωμα.


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ


Κανένα δημόσιο αγαθό στους ιδιώτες, κανένα δικαίωμα χρήσης των υδάτινων πόρων στα συμφέροντα.

Ο Αγώνας της Ομοσπονδίας Εργαζόμενων ΕΥΔΑΠ, των ανθρώπων οι οποίοι

OME EYΔΑΠ: Η ιδιωτικοποίηση του νερού δεν θα περάσει



Mε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ, υπό την ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ, κλιμάκωσαν  την 24ωρη απεργία τους, διαμαρτυρόμενοι για τη διά της πλαγίας έμμεση ιδιωτικοποίηση που επιχειρεί η κυβέρνηση της ΝΔ στο νερό, επιχειρώντας να αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία τη «Διαχείριση – Λειτουργία και συντήρηση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (ΕΥΣ) Αθήνας», παρακάμπτοντας τις αποφάσεις του ΣτΕ.

Η ανάθεση της συντήρησης του ΕΥΣ Αθήνας σε ιδιωτική εταιρεία θα οδηγήσει παράλληλα στο διωγμό απόλυση 250 υπαλλήλων της ΕΥΔΑΠ, που ασχολούνται με τη συντήρηση του ΕΥΣ Αθήνας.

Όπως επισημαίνει η ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ, «Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών διαταράσσει με απρόβλεπτες συνέπειες την ομαλή και αδιάλειπτη υδροδότηση της Πρωτεύουσας και του Λεκανοπεδίου Αττικής, εν μέσω των διαπραγματεύσεων για τη νέα Σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΕΥΔΑΠ, με τα

Γιατί η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς δεν έβγαλαν μέχρι σήμερα απόφαση για τη μετάβαση στην ψηφιακή τεχνολογία DVB-T2, που ισχύει ήδη για όλες τις άλλες χώρες της Ευρώπης;Διότι όπως αποκαλύπτεται απο την ΕΕΤΤ, αν έβγαινε μια τέτοια απόφαση, δεν θα υπήρχε ζήτημα αποζημίωσης της Digea!

Λιγότερα κανάλια στην TV, με ομολογία από την ΕΕΤΤ27/06/2020Γιατί δεν έγινε η μετάβαση στο DVB–T2

(αναδημ.απο τις www.typologies.gr)

Η δημόσια διαβούλευση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για την «αποζημίωση» της Digea λόγω του 5G δίνει ξεκάθαρη απάντηση και στο γιατί η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς δεν έβγαλαν μέχρι σήμερα απόφαση για τη μετάβαση στην ψηφιακή τεχνολογία DVB-T2, που ισχύει ήδη για όλες τις άλλες χώρες της Ευρώπης. 

Μια μετάβαση που η ίδια η Digea υπερασπιζόταν και τη ζητούσε το 2015 – 2016 για να στηρίξει τη θέση της ενάντια στην τηλεοπτική αδειοδότηση, πως στις συχνότητες χωράνε πάνω από 112 τηλεοπτικά κανάλια!
 Πέντε χρόνια μετά δεν έγινε κανένα απολύτως βήμα για τη μετάβαση στο DVB-T2 ούτε από την Digea ούτε όμως και από την ΕΡΤ.

Όπως προκύπτει από το ίδιο το κείμενο της ΕΕΤΤ, αν έβγαινε μια τέτοια απόφαση, δεν θα υπήρχε ζήτημα αποζημίωσης της Digea! 

Σύμφωνα με το κείμενο της διαβούλευσης:

«Αν συντελεστεί η μετάβαση της ψηφιακής ευρυεκπομπής σε τεχνολογία DVB-T2, η συνολική διαθέσιμη χωρητικότητα....
περισσότερα  στις www.typologies.gr

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Μιχάλης Μεσσήνης (Μουσουργός, Ειδικός Μουσικός Παραγωγός ΕΡΤ, π. Διευθυντής Περιφερειακών Σταθμών ΕΡΤ): "Οι διοικήσεις- εντολοδόχοι των κυβερνήσεων, δεν μπορούν να σταθούν και να παράγουν το πραγματικό έργο που έχει ανάγκη η κοινωνία και υποχρέωση η ΕΡΤ"

(η φωτογραφία  είναι απο επίσκεψη του Μ. Μεσσήνη στην ΕΡΤ Πύργου )
"Η ΕΡΤ είναι πάνω από κόμματα και κυβερνήσεις.
 Την στηρίζουν οικονομικά ΟΛΟΙ και ΟΛΟΙ έχουν απαίτηση να ακούν και να βλέπουν ποιοτικές πολιτιστικές εκπομπές και αντικειμενικές ειδήσεις. 
Και η αντικειμενικότητα είναι ανεξάρτητη από την κάθε κυβέρνηση 
 δεν υπάρχει φιλοκυβερνητική αντικειμενικότητα." 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΙΧΑΛΗ ΜΕΣΣΗΝΗ


Προς 
Όλο το προσωπικό, 
τα στελέχη και 
τους Προϊσταμένους των Περιφερειακών Σταθμών. 

Με την παρούσα θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους των 19 Περιφερειακών Σταθμών για την άψογη συνεργασία που είχαμε, πλην της συγκεκριμένης και γνωστής δημοσιογραφικής Ηπειρο-Θεσσαλικής παρέας, αυτά τα τρία περίπου χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων ήμουν υπεύθυνος για την λειτουργίας τους. Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω την ακούραστη Σταυρούλα για την πολύτιμη βοήθεια που μου προσέφερε. Τέλος ευχαριστώ πολύ όλους τους συναδέλφους που με βοήθησαν και συμπαραστάθηκαν στο έργο μου και ανήκουν σε άλλα Τμήματα,  Διευθύνσεις ή Γενικές Διευθύνσεις της Εταιρείας. Παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό, κυρίως στις ειδικότητες ηλεκτρονικών και παραγωγών αλλά και σε τεχνικά μέσα, οι Περιφερειακοί Σταθμοί αποδεικνύουν καθημερινά τη σπουδαιότητα που έχουν για την ΕΡΤ. Θέλω να τονίσω ιδιαίτερα ότι σας αξίζουν τα εύσημα για τους αγώνες σας από την εποχή του μαύρου μέχρι και σήμερα. Πήρατε πάνω σας την υπόθεση να ανοίξει η ΕΡΤ όπως την ονειρευόμαστε,  πλάι στην κοινωνία και μαζί με τους κοινωνικούς τοπικούς θεσμούς να λειτουργήσει μια ΕΡΤ διαφορετική απ’ ότι λειτουργούσε την προηγούμενη περίοδο.  

Οι Περιφερειακοί Σταθμοί -αυτά τα 19 κύτταρα πολιτισμού και ενημέρωσης- είναι η δύναμη της ΕΡΤ. Είναι η φωνή της ΕΡΤ στην Περιφέρεια. Και είναι υποχρέωση της ΕΡΤ να σκύψει με αγάπη στους Περιφερειακούς Σταθμούς και να τους αναπτύξει, να τους εξοπλίσει με τα απαραίτητα τεχνικά μέσα και να τους στελεχώσει με το κατάλληλο  προσωπικό για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στον πολύ δύσκολο και σπουδαίο ρόλο τους: να είναι οι εκπρόσωποι της ΕΡΤ στην Ελληνική Περιφέρεια. Μερικοί δημοσιογράφοι, συντεχνιακά ορμώμενοι, υποστηρίζουν ότι οι Περιφερειακοί Σταθμοί είναι μόνο ενημερωτικοί. 
Οι Περιφερειακοί Σταθμοί είναι 19 μικρές ΕΡΤ. Και η ενημέρωση στην ΕΡΤ είναι ένα κομμάτι του προγράμματος. Πολύ σημαντικό μεν, αλλά δεν παύει να είναι ένα κομμάτι. 
Συνεπώς, εκτός της ενημέρωσης, πρέπει να δοθεί επί πλέον ιδιαίτερο βάρος στον Πολιτισμό, την Ψυχαγωγία, τις Τέχνες, τα Γράμματα, τις Επιστήμες, την Ιστορία, την Αρχαιολογία, την Παράδοση, τα Ήθη και Έθιμα της κάθε περιοχής και όλα όσα συνθέτουν την Ελληνική Φιλοσοφία – εκτός και αν κάποιοι την έχουν απεμπολήσει. Και αυτό δεν γίνεται μόνο με μια αναφορά μέσα από τις ενημερωτικές εκπομπές. Χρειάζονται εξειδικευμένες εκπομπές από εξειδικευμένους ανθρώπους. Και οι άνθρωποι αυτοί είναι ελάχιστοι στους Περιφερειακούς Σταθμούς. Γι’ αυτό επιβάλλεται να προσληφθεί εξειδικευμένο προσωπικό  για να βγουν ακόμη πιο μπροστά οι Σταθμοί και να αποτελέσουν την εμπροσθοφυλακή της Εταιρείας στην Περιφέρεια. 

Η νέα Διοίκηση, ακολουθώντας τις επιταγές της Κυβέρνησης, με το  Οργανόγραμμα που παρήγγειλε, βάσει του οποίου καταργείται η ιστορική Γενική Διεύθυνση Ραδιοφωνίας και τα ιμάτιά της διασκορπίζονται, δείχνει ότι δεν γνωρίζει ιστορία. Και όποιος δεν γνωρίζει ιστορία –δηλαδή το παρελθόν του- καθίσταται επικίνδυνος για το παρόν και το  μέλλον. 

Ευθύνες καταλογίζω και στην προηγούμενη Κυβέρνηση του Σύριζα που δεν άνοιξε την ΕΡΤ με τον Νόμο που έκλεισε, όπως έπρεπε και είχε υποσχεθεί, αλλά την στρίμωξε στον ιδρυτικό Νόμο του  μορφώματος της ΝΕΡΙΤ και έτσι δεν κατοχύρωσε θεσμικά και διαχρονικά όλες τις βασικές δομές και τις λειτουργίες. 
Επίσης, αν και μπορούσε, δεν κατοχύρωσε την ανεξαρτησία της ΕΡΤ από την εκάστοτε εξουσία όπως επίμονα ζητούσαμε όλοι μαζί με τους συνδικαλιστικούς μας εκπροσώπους. 

Οι διοικήσεις- εντολοδόχοι των κυβερνήσεων, όπως αυτή, δεν μπορούν να σταθούν και να παράγουν το πραγματικό έργο που έχει ανάγκη η κοινωνία και υποχρέωση η Εταιρεία, αφού κάτι που χτίζει ο ένας το γκρεμίζει ο άλλος ακολουθώντας ρεβανσιστικές επιλογές και εξυπηρετήσεις. 

Χειροπιαστό παράδειγμα οι αλλαγές που γίνονται αυτή την περίοδο στις θέσεις ευθύνης της Εταιρίας και από τις τελικές επιλογές προκύπτει ότι οι εξεταστές των υποψηφίων, με εντολές άνωθεν, βάζουν πάνω από όλα τα κομματικά κριτήρια. Πως θα μπορούσε, άλλωστε, με αυτή την Κυβέρνηση και αυτή την Διοίκηση να υπάρξουν αντικειμενικά κριτήρια και να μείνουμε σε θέσεις ευθύνης ακόμη και εμείς που αγωνιστήκαμε στην  ERTOpen για να ξανανοίξει η ΕΡΤ, όταν, μερικούς από εμάς, ακόμη και ομάδα του Σύριζα που διοικούσε την ΕΡΤ το  2015 – 2017 μας πολέμησε… 

Με το ίδιο Οργανόγραμμα της νέας Διοίκησης οι Περιφερειακοί Σταθμοί ΔΕΝ είναι 19 αλλά 11. 

Και κανείς δεν γνωρίζει ποια η τύχη των Σταθμών των οποίων η έδρα ΔΕΝ είναι η έδρα της Διοικητικής Περιφέρειας της χώρας και αφορά τους Σταθμούς Βόλου, Ζακύνθου, Καβάλας, Καλαμάτας, Ορεστιάδας, Πύργου,  Φλώρινας και Χανίων. Εξαίρεση αποτελεί ο Σταθμός των Σερρών αφού αν και δεύτερος στην περιφέρειά του (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη) παραμένει αυτόνομος και ανεξάρτητος. 

Και τίθεται το ερώτημα: Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά? 

Γιατί και οι υπόλοιποι οκτώ δεν μπορούν να παραμείνουν αυτόνομοι και ανεξάρτητοι? 

Αποδεικνύεται, λοιπόν, ότι όλες αυτές οι αλλαγές γίνονται στο πόδι με μελέτες «κατά παραγγελία» και ακολουθούν ένα συγκεκριμένο σχέδιο της Νέας Τάξης Πραγμάτων και των μνημονίων που απαιτεί την συρρίκνωση και την απαξίωση της Εταιρείας συνολικά.

 Ιδίως στους Ρ/Σ που μεταλλάσσονται δυστυχώς σε ανταποκριτικά γραφεία και μόνο για την Τ/Ο.  

Γι΄ αυτό και δεν συμμετείχα στην διαδικασία των υποψηφιοτήτων για τη συνέχιση της θέσης ευθύνης από την οποία υπηρετούσα τους Περιφερειακούς Σταθμούς. 
 Διότι δεν μπορώ να υποστηρίξω αυτό το προδιαγεγραμμένο καταστροφικό σχέδιο που αφορά και τους Περιφερειακούς Σταθμούς. 

Η Διοίκηση αυτή αντί να

Εκπομπή της ΕΡΤ έκανε τηλεθέαση... 0% στο δυναμικό κοινό! (O TEMPORA O MORES *)


Εκπομπή της ΕΡΤ έκανε τηλεθέαση... 0% στο δυναμικό κοινό!

(αναδημοσίευση απο το www.reader.gr)

Πρόκειται για τη μεσημεριανή εκπομπή της ΕΡΤ1 «Συνδέσεις» που προβάλλεται καθημερινά μεταξύ 13:00 και 15:00. Η εκπομπή την Τετάρτη 24 Ιουνίου σημείωσε μέσο όρο 0,8% στο δυναμικό κοινό και 2,4% στο σύνολο αλλά στο διάστημα μεταξύ 14:15 και 14:30, η εκπομπή μηδένισε τα κοντέρ της Nielsen, τα οποία κατέγραψαν τηλεθέαση 0,0% στο δυναμικό κοινό!


*O TEMPORA  O MORES («Ω καιροί, ω ήθη»)

(Απόσπασαμ απο άρθρο της Φιλολόγου Π. Απέργη στην efsyn.gr )

Μακρινό 63 π.Χ.. Ο Κικέρωνας, ένας από τους χαρισματικότερους Ρωμαίους ρήτορες, αφού πληροφορείται για την μηχανορραφία του Κατιλίνα, εκφωνεί τους τέσσερις περίφημους λόγους «Κατά Του Καταλίνα» (In Catilinam Orationes), με γνωστότερο όλων, τον πρώτο - χάρη στην επιφωνηματική φράση, «Ω καιροί, ω ήθη».

Σ' αυτόν τον λόγο ο Κικέρωνας, απηυδυσμένος από τον πανούργο και υπερφιλόδοξο Κατιλίνα, λέει: 

«Ως πότε τέλος πάντων, Κατιλίνα, θα καταχράσαι της υπομονής μας; Ως πότε θα μας εμπαίζει η μανία σου;  Ποια κατάληξη θα έχει η αχαλίνωτη θρασύτητά σου; Ω καιροί, ω ήθη!».

Μ' αυτήν τη ρήση, ο Κικέρωνας, κατακρίνει τον Κατιλίνα, ο οποίος, αν και είναι γνωστό από όλους ότι

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Η ΠΟΣΠΕΡΤ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΑ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/6/20 ΣΤΙΣ 19.00


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγ. Παρασκευή 25/6/20

Η ΠΟΣΠΕΡΤ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ  ΣΤΑ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ  ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  26/6/20 ΣΤΙΣ 19.00  

Με αφορμή  τις αθλιότητες της κυβέρνησης, που προχωρά σε 11.000 εξώσεις οικογενειών προσφύγων, που ενθαρρύνει τις «απωθήσεις» βαρκών με μικρά παιδιά στο Αιγαίο, που εξαγγέλλει μέσω του  Μηταράκη τη διάθεση  133 εκατομμυρίων για την κατασκευή  στρατοπέδων συγκέντρωσης  προσφύγων  σε νησιά, που κάνει ότι δεν γνωρίζει  τις άθλιες  συνθήκες κράτησης μεταναστών, τις ρατσιστικές επιθέσεις, όπως αυτή στο Περιστέρι κατά ανήλικου Αλβανού αλλά και τις  εργοδοτικές ρατσιστικές απολύσεις με εξασφάλιση μπράβων απο την ΕΛΑΣ, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή στην οποία  συμμετέχει και η ΠΟΣΠΕΡΤ, καλεί όλους την Παρασκευή 26/6/20 στα συλλαλητήρια που θα γίνουν στην Αθήνα (Σύνταγμα 19.00) και την ίδια ώρα σε  Θεσσαλονίκη (Αγ.Βενιζέλου), στα Γιάννενα (Περιφέρεια), Ηράκλειο(Λιοντάρια), Χανιά, (Πλ.Αγοράς),Βόλος(Πλ. Ελευθερίας), Ξάνθη(Κεντρική Πλατεία), Πάτρα (Πλ.Γεωργίου).

 Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ  ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ  ΚΑΠΟΙΟΥΣ 
ΑΦΟΡΑ  ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ


ΠΟΣΠΕΡΤ: ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Αγ. Παρασκευή  25/6/20

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ
  
             Καταγγέλλουμε  το εργοδοτικό έγκλημα στο εργοστάσιο «φέτα Ήπειρος» στην Άρτα, που στοίχησε τη ζωή στον 29χρονο εργάτη Χρήστο Ζορμπά. Ο άτυχος εργάτης  βρέθηκε νεκρός από ηλεκτροπληξία κατά τη βάρδια του το βράδυ του Σαββάτου 6 Ιούνη στο εργοστάσιο. Η οργή και η θλίψη για το θάνατο του 29χρονου συναδέλφου, μετατράπηκε σε μαζική κινητοποίηση έξω από την πύλη του εργοστασίου την επόμενη ημέρα της δολοφονίας του, αλλά και στην πόλη της Άρτας, στο μαζικό συλλαλητήριο που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο της πόλης την Πέμπτη.
             Η εργοδοσία από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να καθυστερήσει την διερεύνηση των αιτιών και να κουκουλώσει τις δικές της ευθύνες για τη δολοφονία του Χρήστου.  Η οικογένεια του νεκρού συναδέλφου ενημερώθηκε από γνωστούς και όχι από την επιχείρηση. Η αστυνομία ενημερώθηκε από το νοσοκομείο ώρες αργότερα από τον θάνατο του Χρήστου,  και άργησε πολύ να ελέγξει τον χώρο εργασίας που έγινε το δυστύχημα.  
             Ακολουθώντας τα βήματα της εργοδοσίας, η επιθεώρηση εργασίας Άρτας έχει αρχίσει ήδη να αναμασάει την κλασική εργοδοτική καραμέλα  για

Προκλητικός Άδωνης απείλησε on camera δημοσιογράφο του Documento με αγωγή! (Video) - Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Προκλητικός Άδωνης απείλησε on camera δημοσιογράφο του Documento με αγωγή! (Video)


Αναδημοσίευση  απο το www.documentonews.gr


Τα εσκαμμένα υπερέβη ο Άδωνης Γεωργιάδης ο οποίος, δε δίστασε στον τηλεοπτικό «αέρα» του ΑΝΤ1 να απειλήσει ευθέως πως θα σύρει στα δικαστήρια δημοσιογράφο του Documento.


Σε μία πρωτοφανή απόπειρα να εκφοβίσει τον δημοσιογράφο και μέλος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Χατζηνικόλα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε μία άνευ προηγουμένου επίθεση επί προσωπικού, απείλησε με αγωγή και... αποζημίωση 100.000 ευρώ. Δεν γνωρίζουμε φυσικά τον λόγο για τον οποίο ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε συγκεκριμένα 100.000 ευρώ και πώς προκύπτει αυτό το ποσό...


Αφορμή για το προκλητικό κρεσέντο του υπουργού κατέστη ένα έγγραφο του FBΙ που αναφέρει το όνομα του Άδωνη Γεωργιάδη, το οποίο επικαλείται -φυσικά- ο Δημήτρης Χατζηνικόλας.


«Ολοκληρώνεται το ερχόμενο Φθινόπωρο η έρευνα του FBI για τη Novartis και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ολοκληρωθεί με παραδοχή της Novartis ότι χρημάτιζε πολιτικούς και γιατρούς στην Ελλάδα για να μανιπουλάρει τις τιμές των φαρμάκων. Πως γίνεται να γίνονται αυτά στην Αμερική και εδώ να μιλάμε ακόμα για σκευωρία;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος του Documento.


«Από το 2015 υπήρχε η αναφορά για τον Παπασταύρου και ως όφειλε η Εισαγγελέας Διαφθοράς έπρεπε να τη στείλει στην Βουλή δεν έχει σταλεί από το 2015», πρόσθεσε.


Τότε ο Άδωνης είπε πως η Novartis του ζητάει «συγγνώμη» ενώ ο Δ. Χατζηνικόλας του απάντησε ότι προφανώς δεν θα τον ενέπλεκε η Νovartis αλλά το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, επικαλούμενο το σχετικό έγγραφο.


Η απάντηση του Αδώνιδος; Ότι θα κάνει αγωγή στον δημοσιογράφο που το επικαλείται!


«Να το πάρεις πίσω», είπε ο Άδωνης. «Όχι δεν το παίρνω γιατί υπάρχει το έγγραφο. Γιατί να το πάρω πίσω;», απάντησε σε υψηλούς τόνους ο Δ. Χατζηνικόλας.


Ακολουθεί το επίμαχο έγγραφο που μπορεί να βρει ο καθένας ακόμα και στο διαδίκτυο:



Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή του ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης:

Αγώνας της ΕΡΤ: 2.600 επαναπροσλήψεις και μια χαμένη ευκαιρία

Αγώνας της ΕΡΤ: 2.600 επαναπροσλήψεις και μια χαμένη ευκαιρία


Ας φανταστούμε ότι υπάρχει μια μηχανή αναζήτησης για κινήματα, ένα Google movements που αναζητάς αποτελέσματα βάσει συγκεκριμένων χαρακτηριστικών


(Αναδημοσίευση  άρθρου  του υπ. διδάκτορα της  Παντείου και δημοσιογράφου Χρήστου Αβραμίδη  στην "Αυγή")


Ας φανταστούμε ότι υπάρχει μια μηχανή αναζήτησης για κινήματα, ένα Google movements που αναζητάς αποτελέσματα βάσει συγκεκριμένων χαρακτηριστικών. Τι αποτελέσματα θα μας έβγαζε, αν αναζητούσαμε κάποιον αγώνα που να πέτυχε την ακύρωση 2.600 απολύσεων; 
Ή αν ψάχναμε κάποιον αγώνα διεθνώς που να κατέλαβε 20 κτίρια μαζί με μέσα παραγωγής αξίας εκατομμυρίων ευρώ σε ολόκληρη την επικράτεια της χώρας του και τα κράτησε για δύο ολόκληρα χρόνια σε καθεστώς παρανομίας; 
Αν αναζητούσαμε κάποιο εναλλακτικό ΜΜΕ που εξέπεμπε στους τηλεοπτικούς δέκτες και σε κοινό εκατομμυρίων;

Το αποτέλεσμα του φανταστικού μας περιηγητή θα ήταν ένα.

Όλα ξεκίνησαν στις 11 Ιουνίου 2013 όταν η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ. Αμέσως, χιλιάδες συγκεντρώνονται στα κτίρια της ΕΡΤ, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη. Οι εργαζόμενοι παραμένουν στα κτίρια και συνεχίζουν να εκπέμπουν.

Η ισπανική δημόσια τηλεόραση διακόπτει το πρόγραμμα για να μεταδώσει την είδηση. L’humaniteκαι Liberation κυκλοφορούν με μαύρο πρωτοσέλιδο ενώ, 57 διανοούμενοι, μεταξύ των οποίων οι Ζίζεκ, Μπάτλερ και Μπαλιμπάρ, υπογράφουν κείμενο με τίτλο «Όχι στην επιστροφή της δικτατορίας στην Ελλάδα». Τα γκάλοπ δείχνουν ότι 58% των Ελλήνων διαφωνεί με το κλείσιμο. Το 89% δηλώνει δυσαρεστημένο με την κυβέρνηση. Τέσσερις Υπουργοί δεν υπογράφουν την πράξη. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δηλώνουν ότι διαφωνούν και η κυβέρνηση κινδυνεύει να πέσει. Το «ρήγμα στις ελίτ» περιλαμβάνει επίσης βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, περιφερειάρχες, δημάρχους, ακόμα και μητροπολίτες.

Μνημονιακά μέτρα αναβάλλονται μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Όλα κρέμονται από μια κλωστή. Ο αγώνας της ΕΡΤ μέσα από το θέμα της δημοκρατίας και της αντίθεσης στα μνημόνια προσελκύει ευρύτερα κοινά, δίχως να απομακρύνεται ο κινηματικός πυρήνας. Πετυχαίνει, έτσι, αυτό που οι Snow και Benford θα ονόμαζαν «πλαισιακή ευθυγράμμιση».

Η αντιπολίτευση δηλώνει την αντίθεσή στο κλείσιμο και στηρίζει τον αγώνα. Ταυτόχρονα, η «Ελεύθερη ΕΡΤ» δημιουργεί καθημερινά συμμαχίες με άλλα κινήματα, που οικοδομούνται όχι μόνο σε πορείες, αλλά ενίοτε και σε live μετάδοση μέσα στα κατειλημμένα στούντιο.

Η χώρα του μεγάλου «κύκλου διαμαρτυρίας» και των 15 διαδηλώσεων την ημέρα έχει πλέον ένα μεγάλο ΜΜΕ που μπορεί να τις εκφράσει.

Η ΕΡΤ κινητοποιεί πόρους από μέσα παραγωγής αξίας εκατομμυρίων ευρώ, όπως κτίρια, υποδομές, κάμερες και κεραίες. Κινήματα, καλλιτέχνες, πολιτικά κόμματα, σωματεία, συνεισφέρουν με το δικό τους τρόπο.

Οι «πολιτικές ευκαιρίες» ευνοούν τη συλλογική δράση, καθώς όπως περιέγραψαν οι Goldstone και Tilly, το ισοζύγιο οικονομικών, πολιτικών ή/και συμβολικών πόρων δείχνει να μεταβάλλεται υπέρ των διεκδικητών και εναντίον των αρχών. Ταυτόχρονα, όμως, η συγκρουσιακή δράση εντείνεται και λόγω των απειλών, κάτι που όπως ανέφερε ο Tarrow συμβαίνει, όταν οι άνθρωποι απειλούνται με κόστη που δεν μπορούν να υποστούν ή που παραβιάζουν το περί δικαίου αίσθημά τους.

Παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση σταθεροποιείται και ο νόμος περνά. Το ΠΑΣΟΚ επικαλείται την«εθνική ευθύνη» και παραμένει στην κυβέρνηση, ενώ η ΔΗΜΑΡ αποχωρεί. Μετά τον ανασχηματισμό μπαίνουμε σε μια νέα φάση όπου η κυβέρνηση είναι αρκετά δυνατή για να κλείσει την ΕΡΤ, αλλά βλέπει ανήμπορη 20 κτίρια κατειλημμένα με μέσα παραγωγής εκατομμυρίων να χρησιμοποιούνται από μερικές εκατοντάδες απολυμένους που αποδομούν το λόγο της σε ραδιόφωνο, τηλεόραση και ιστότοπους.

Η Ελλάδα γίνεται η χώρα όπου από τα 7 κοινοβουλευτικά κόμματα τα 3 εμφανίζονται στο επίσημο κρατικό κανάλι της ΔΤ, ενώ τα 4 κάνουν εμπάργκο και εμφανίζονται μονάχα στην ΕΡΤ.

Σταδιακά, οι συγκεντρώσεις υποχωρούν και το μεγαλύτερο μέρος των πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ αποχωρεί απ’ το εγχείρημα.

Όμως, η «Ελεύθερη ΕΡΤ», παρότι αποδυναμωμένη συνεχίζει και μεταμορφώνεται σε ένα ριζοσπαστικό ΜΜΕ, το οποίο, μάλιστα, έχει τεράστια επιρροή, κάτι που σύμφωνα με τον Downing δεν είναι συχνό φαινόμενο.

Για δυο ολόκληρα χρόνια, σε μεγάλες πόλεις όπως

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   
Αγ. Παρασκευή 24/6/20

 ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ  ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ  


Με εξώδικη δήλωση - διαμαρτυρία της προς τον Πρωθυπουργό, η ΠΟΣΠΕΡΤ εξουσιοδοτημένη απο το μικτό συμβούλιο της,  στο οποίο μετέχουν τα μέλη του Δ.Σ και εκπρόσωποι των Δ.Σ των πρωτοβάθμιων σωματείων πού είναι μέλη της, ζητά  απο τον  κ. Μητσοτάκη ο οποίος είναι και ο "ύπατος  αρμοστής" της  ΕΡΤ, να αναλάβει τις  ευθύνες  του και να πάρει θέση  για τις παρανομίες  της  διορισμένης  απο τον ίδιο  διοίκησης της εταιρείας.

Της διοίκησης  των παράνομων αποφάσεων, της αδιαφάνειας, της κατασπατάλησης  δημόσιου χρήματος, της  λογοκρισίας και της ρουσφετολογίας.
Της διοίκησης που παρέκαμψε, τον δύσκολο για αυτήν, δρόμο της νομιμότητας και της δημοκρατίας, για να παραδώσει την δημόσια ραδιοτηλεόραση, μέσω  ενός  δήθεν "στρατηγικού - επιχειρησιακού σχεδιασμού",  βορά στις νεοφιλελεύθερες ορέξεις της αγοράς, που καραδοκεί  να μπήξει τα νύχια  της  στην  σάρκα της ΕΡΤ. 
Της διοίκησης που νομοτελειακά θα οδηγήσει την ΕΡΤ όχι, όπως διαπρυσίως ισχυρίζονται, στον «μετασχηματισμό» της σε «σύγχρονο ραδιοτηλεοπτικό μέσο» αλλά σε μία καταστροφική πορεία, η οποία θα την μεταμορφώσει τελικά σε μια ευάλωτη, θεσμικά αθωράκιστη και απολύτως εξαρτημένη εταιρεία υποδοχής κρατικοδίαιτων ιδιωτικών επιχειρήσεων. 
 Της διοίκησης  που  έχει ως  "επιχειρησιακό όραμα" έναν εφιάλτη για τους εργαζόμενους  και τον λαό που διψά για Δημοκρατία, αντικειμενική ενημέρωση, αληθινή ψυχαγωγία και πολιτισμό.Έναν εφιάλτη  που θα οδηγήσει την ΕΡΤ σε μια άνευ προηγουμένου στρατηγική ήττα, ώστε ολοκληρωτικά πλέον απαξιωμένη να γίνει αναπόφευκτα ο «ακόλουθος» της Digea και του λοιπού πανίσχυρου μιντιακού κατεστημένου. 



Ακολουθεί συνημμένη ολόκληρη  η εξώδικη δήλωση - διαμαρτυρία  της  ΠΟΣΠΕΡΤ:



ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗΣ ΑΡΧΗΣ
       ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ                                 


Της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία: «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ» που εδρεύει στην Αγία Παρασκευή Αττικής και επί της Λεωφόρου Μεσογείων, αρ. 432 και εκπροσωπείται νόμιμα

ΠΡΟΣ

1.  Τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αρμόδιο για την ΕΡΤ κατά το νόμο.
2. Τον Υπουργό Οικονομικών που εκπροσωπεί το αρμόδιο Υπουργείο και είναι  μοναδικός μέτοχος της ΕΡΤ.
3. Τον Υφυπουργώ παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιο για θέματα επικοινωνίας και ενημέρωσης, Στυλιανό Πέτσα, ο οποίος ως εκ της ιδιότητάς του κατοικοεδρεύει στην Αθήνα.
4. Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία: «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΊΑ (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.)» που εδρεύει στην Αγία Παρασκευή Αττικής και επί της Λεωφόρου Μεσογείων, αρ. 423 και εκπροσωπείται νόμιμα.


Κύριοι μονομερώς και χωρίς την προηγούμενη απαιτούμενη διαβούλευση με την Ομοσπονδία μας, η διοίκηση της ΕΡΤ προχώρησε στην εκπόνηση και έγκριση Στρατηγικού και Επιχειρησιακού Σχεδίου 2020 – 2024 της επιχείρησης. Η ενέργεια αυτή έρχεται σε αποκορύφωμα όλων των προηγούμενων μονομερών ενεργειών αναφορικά με την τροποποίηση του Γ.Κ.Π., του Οργανογράμματος, καθώς και κάθε άλλου επιχειρησιακού μέτρου που επιφέρει ουσιαστικές μεταβολές στην οργάνωση, τις εργασιακές σχέσεις, στις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων μελών μας και σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία συμπεριλαμβανομένων όσων καλύπτονται από τις ισχύουσες διατάξεις του Ν. 1387/1983.
Το εντυπωσιακό έγκειται στο γεγονός – μόνο έκπληξη δεν μας προκάλεσε η ομολογία και η καταγραφή της παρανομίας τους - ότι με την υπ’ αριθμ. 222/25.05.2020 απόφαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε. προσέδωσε

ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ ΜΕ ΠΑΤΑΓΟ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΝΟΙ ΛΑΣΠΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΝΙΚΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Νίκος Φωτόπουλος
Μέλος Δ.Σ. ΔΕΗ Α.Ε.
Εκπρόσωπος εργαζομένων
Αθήνα, 24 Ιουνίου 2020

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ 
ΚΑΛΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ 
ΝΑ ΣΠΙΛΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ
ΣΗΜΕΡΑ
ΕΠΑΨΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Η ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΠΗΚΕ ΑΡΧΕΙΟ

Μετά από 10 χρόνια δημόσιου διασυρμού και διαπόμπευσης
(γιατί έπρεπε να υπηρετηθεί το αίσχος και το ψέμα του «μαζί τα φάγαμε»
και να διευκολυνθεί το πέρασμα των μνημονίων)
Μετά από 10 χρόνια άγριας και ανελέητης στοχοποίησης
(γιατί είχαμε το θράσος να συγκρουστούμε με τα επιχειρηματικά συμφέροντα
που λυμαίνονται τη ΔΕΗ)
Μετά από 10 χρόνια απίστευτων ψεμάτων και αθλιοτήτων
(γιατί έπρεπε να σπιλωθεί το συνδικαλιστικό κίνημα και να σβήσει κάθε εστία αντίστασης
στις εντολές των τοκογλύφων εκβιαστών της χώρας)
Μετά από 17 μήνες επώδυνης δίκης
(μιας δίκης που έγινε αγνοώντας την πρόταση του κ. εισαγγελέα που από τις 11/2/2015
είχε προτείνει η υπόθεση να πάει στο αρχείο)

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΟΥ
ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΦΙΕΡΩΘΗΚΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΩΡΕΣ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΜΕ
ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΖΗΜΙΩΣΑΜΕ ΤΗ ΔΕΗ
ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ
Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕΤΑ ΤΗ

Αξιότιμε κ. Γεροπετρίτη, ευπρόσδεκτο το άδεισμα Πέτσα αλλά…


by mediatvnews • June 23, 2020

Από τη Δέσποινα Κουτσούμπα στη σελίδα της στο face book


 Γεραπετρίτης στη Βουλή: «Είναι αυτονόητο ότι τα ποσά που δόθηκαν και που ήταν εξαιρετικά αναγκαία και κρίσιμα για την παρακίνηση των πολιτών να μείνουν στο σπίτι για λόγους ασφάλειας της δημόσιας υγείας, θα δοθούν άμεσα στη δημοσιότητα.
Η χρονική υστέρηση που υπήρξε ως προς τη δημοσιοποίησή τους οφείλεται στο γεγονός ότι γίνεται επεξεργασία από το υπουργείο Οικονομικών όλων των εκταμιεύσεων και, μόλις ολοκληρωθεί, θα υπάρξει άμεσα ανακοίνωση»

Αξιότιμε νομικέ κύριε Γεραπετρίτη, από τότε που αναλάβατε να καλύπτετε τα πεπραγμένα (λέγε με : πατάτες) της κυβέρνησης Μητσοτάκη, έχετε ξεχάσει και τα λίγα νομικά που ξέρετε. Ευπρόσδεκτο το άδειασμα του Πέτσα, αλλά χρειάζεται να θυμίσω ότι αν οι πληρωμές έχουν γίνει από το ΥΠΟΙΟ θα πρεπε να είναι ήδη στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (υποχρεωτικό γαρ…).

 Θυμίζω ότι αναθέσατε (με το αζημίωτο) σε μια εταιρεία, την Initiative, να κάνει το μοίρασμα των χρημάτων της καμπάνιας (φαντάζομαι ακριβώς για να μην πάρει την ευθύνη το Υπουργείο Οικονομικών και να αποφύγετε την ΔΙΑΥΓΕΙΑ).

Αν έχει μεταφερθεί σωστά, αυτό που λέτε δεν στέκει γιατί:

Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Η ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

O Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ  Π.  Σκουρλέτης, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος  Α. Χαρίτσης και το μέλος της Κ.Ε  Δ. Στούμπος μετά τη συνάντηση  που είχαν σήμερα  23/6/20 με την  ηγεσία  της ΕΣΗΕΑ   στα γραφεία της ένωσης , με αφορμή  το  περιβόητο  spot του  ΣΥΡΙΖΑ  για  τα  εκατομμύρια που δόθηκαν  απο την  κυβέρνηση σε υπαρκτά  και ανύπαρκτα ΜΜΕ και  sites δήλωσαν τα εξής:

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Άρης Χατζηστεφάνου (Info War): Ένα είναι το σύνθημα που όλους τους ενώνει… Αλήτες, Ρουφιάνοι, Δημοσιογράφοι


Ένα είναι το σύνθημα που όλους τους ενώνει… Αλήτες, Ρουφιάνοι, Δημοσιογράφοι


(Αναδημοσίευση του άρθρου του Άρη Χατζηστεφάνου απο το info-war.gr ) 

Ένα εντυπωσιακό αυτογκόλ φαίνεται ότι πέτυχε η Athens Voice ρωτώντας τους αναγνώστες της αν συμφωνούν με το διαφημιστικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ. Τη στιγμή που το δοκιμάσαμε το 85% δήλωνε ότι συμφωνεί.

Αν και η δημοσκόπηση δεν διεκδικεί επιστημονικές δάφνες φαίνεται ότι ανταποκρίνεται στα αισθήματα που τρέφουν οι πολίτες για τους δημοσιογράφους.
Σύμφωνα με στοιχεία από το ευρωβαρόμετρο, που δημοσιεύθηκαν τον Φεβρουάριο, το 85% των Ελλήνων θεωρεί ότι «στα ελληνικά ΜΜΕ και το διαδίκτυο συναντά συχνά ειδήσεις που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα ή είναι ακόμα και ψευδείς». Παράλληλα η χώρα συγκεντρώνει το υψηλότερο ποσοστό δυσπιστίας στην τηλεόραση (78%).

Υπό μια έννοια λοιπόν όσοι δημοσιογράφοι θίχτηκαν για την «συλλήβδην» καταδίκη του κλάδου απλώς αγνοούν ή κάνουν ότι αγνοούν την εικόνα που έχει η κοινωνία για το επάγγελμά μας.

Για τον μέσο πολίτη στην Ελλάδα, δημοσιογράφος δεν είναι αυτός που ενημερώνει τον κόσμο ελέγχοντας την εξουσία. 
Για τον μέσο πολίτη δημοσιογράφος είναι η Χούκλη, η οποία επιβραβεύτηκε για την χυδαία δημοσιογραφία που ασκούσε στον ΑΝΤ1 την εποχή του δημοψηφίσματος με μια θέση στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου. Είναι ο Πιπίνης που αντί να διαγραφεί από την ΕΣΗΕΑ για τα fake news που διέδιδε εναντίον της Βενεζουέλας, έγινε σύμβουλος του πρωθυπουργού. 
Είναι οι Μπογδάνοι και οι Παπαδημητρίου που από «δημοσιογράφοι» έγιναν βουλευτές (και κανένας δεν κατάλαβε τη διαφορά στον εκφερόμενο λόγο τους). Είναι οι Πορτοσάλτε που δεν χάνουν προεκλογική ομιλία του Άδωνι Γεωργιάδη.
Δημοσιογράφος για τον μέσο Έλληνα πολίτη είναι ο Καμπουράκης, ο οποίος τη μια ημέρα δηλώνει δημόσια ότι συνεργάζεται με τον Αχ. Νταβέλη και την επόμενη εκθειάζει, στα μέσα στα οποία εργάζεται, τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του επιχειρηματία – λίγο πριν ο Μητσοτάκης τον μετατρέψει σε εθνικό παραγωγό νοσοκομειακών μασκών.
Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοί δεν είναι αναγκαστικά οι χειρότεροι. Είναι απλώς οι πρώτοι που μας ήρθαν στο μυαλό από τους εκατοντάδες άλλους που βολεύτηκαν σε κάποιο κυβερνητικό Γραφείο Τύπου (οποιουδήποτε κόμματος), ανταμείφθηκαν με διαφημιστικά πακέτα τραπεζών και κυβερνήσεων ή χρησιμοποίησαν την επιρροή τους για να προωθήσουν συγκεκριμένες πολιτικές και επιχειρηματικές ατζέντες.
Το πρόβλημα της ελληνικής δημοσιογραφίας είναι ότι κανένας δημοσιογράφος δεν τους αναφέρει με το όνομά τους. Στην καλύτερη περίπτωση κάποιοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να διαχωρίζουμε τους εκδότες, τους καναλάρχες και τους μετόχους επιχειρήσεων ΜΜΕ, από τους απλούς δημοσιογράφους. Προφανώς η κριτική πρέπει να ξεκινά από ψηλά και να κατεβαίνει, αυτή η παρατήρηση όμως δεν αρκεί για να σώσει την εικόνα του επαγγέλματος. Ο πολίτης δεν βλέπει στην τηλεόραση τον Αλαφούζο, τον Βαρδινογιάννη και τον Μαρινάκη. Βλέπει

Χρήστος Κιούπης (δημοσιογράφος ΕΡΤ) : Αγωνίες, ανασφάλειες και φόβους, δημιούργησε στους δημοσιογράφους η «εισβολή» του κορονοϊού - Ερευνα του Ιονίου Πανεπιστημίου


Νέα δεδομένα στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και μεγάλες αγωνίες, ανασφάλειες και φόβους, δημιούργησε στους δημοσιογράφους  η «εισβολή» του κορονοϊού.


Ενδιαφέρουσα είναι η έρευνα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Ιονίου Πανεπιστημίου «Ιστορική Έρευνα Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες», με την επιστημονική καθοδήγηση  του Αντιπρύτανη Καθηγητή  Κώστα Αγγελάκου.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 29 Απριλίου έως και τις 10 Μαΐου και  πήραν μέρος 372 δημοσιογράφοι , μεταξύ των οποίων και  ο δημοσιογράφος  της ΕΡΤ  Χρήστος Κιούπης.

Τα ευρήματα δείχνουν, ότι οι επαγγελματίες του κλάδου προεξοφλούν ότι με «όχημα» την πανδημία, θα ακολουθήσουν μειώσεις αποδοχών και κύμα μαζικών απολύσεων στα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, 1 στους 4 (25,%) των ερωτηθέντων παραδέχεται ότι η κρίση του κορονοϊού έχει μειώσει τις αποδοχές του.
Η συντριπτική πλειονότητα (72%) ναι μεν δηλώνει ότι δεν έχει επηρεαστεί αλλά το γεγονός ότι οι εξελίξεις στην οικονομία είναι αρνητικές, αυτό το 25%, ίσως να είναι προάγγελος δυσμενών εξελίξεων το φθινόπωρο.

Η κρίση της πανδημίας, έσπρωξε τους περισσότερους να αλλάξουν τα εργαλεία δουλειάς και να στραφούν στις νέες τεχνολογίες, αφού έπρεπε να τηρούν... αποστάσεις από τις πηγές τους     
Στο πλαίσιο αυτό, το 84,9%, δηλώνει ότι κατά τη διάρκεια της κρίσης έκανε «περισσότερη χρήση των νέων τεχνολογιών» (Skype, viber, messenger κλπ), ενώ μόλις 14,8% απαντά «όσο και πριν»
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το 61,5% (περισσότεροι δηλαδή από 6 στους 10) αναγνωρίζει ότι το κράτος (κυβέρνηση, υπουργείο Υγείας κλπ) ήταν η βασική πηγή για το ρεπορτάζ.
Το στοιχείο αυτό μπορεί να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως καθώς είτε

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ: ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ 1123 ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ!!! ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ;;; ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ
Ε.Ν.Ι.Ν.Σ.


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 19/6/2020
ΑΡ. ΠΡΩΤ: 14

ΠΡΟΣ:
1. ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΓΝ ΣΕΡΡΩΝ
2. ΔΝΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
3. ΔΙΟΙΚΗΤΗ 4Ης ΥΠΕ
4. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
5. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ν ΣΕΡΡΩΝ
6. ΟΕΝΓΕ
7. ΠΟΕΔΗΝ
8. ΜΜΕ
9. ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
10. ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
11. ΔΝΤΕΣ ΚΛΙΝΙΚΩΝ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

Α. ΧΩΡΙΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ. ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ 1123 ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ


Η έλλειψη Αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο Σερρών έχει οδηγήσει να βρίσκονται στον αέρα 1123 Προγραμματισμένα χειρουργεία (617 Γενικής Χειρουργικής, 337 Ορθοπεδικά, 103 Γυναικολογικά, 31 ΩΡΛ, 25 Ουρολογικά και 10 Οδοντιατρικά για ΑμΕΑ). 
Από τον Μάρτιο του 2020 στο Νοσοκομείο έχουν μείνει 3 Αναισθησιολόγοι από 8 που υπηρετούσαν μας αρχές του 2019 και από 12 θέσεις που υπάρχουν στον Οργανισμό. Η μείωση του αριθμού των Αναισθησιολόγων ήταν προβλέψιμη και γνωστή στις Διοικήσεις του Νοσοκομείου και της 4ης ΥΠΕ (τωρινών και προηγούμενων) καθώς, πλην μιας, πρόκειται για συνταξιοδοτήσεις και λήξεις συμβάσεων. 

Το αποκορύφωμα η μετακίνηση Αναισθησιολόγου τον Φεβρουάριο του 2020 στη θέση του Διευθυντή του ΕΚΑΒ Καβάλας αφήνοντας το Νοσοκομείο με 3 Αναισθησιολόγους και αναστολή σχεδόν του συνόλου των προγραμματισμένων Χειρουργείων. Από τις 3 οργανικές θέσεις που κενώθηκαν μέσα στο 2019-2020 δεν προκηρύχθηκε ούτε μία, παρόλες τις διακηρύξεις της Κυβέρνησης για αναλογία 1 προς 1 (1 πρόσληψη για κάθε 1 αποχώρηση).
 Και είναι τέτοια η ξεδιαντροπιά της Κυβέρνησης που τις θέσεις που προκηρύχθηκαν το Μάιο του 2019 και πάγωσαν με τις εκλογές τις βάφτισε θέσεις που καλύπτουν τις αποχωρήσεις του 2019 και τις προκήρυξε το Μάρτιο του 2020.

 Η δε ένδεια επιχειρημάτων της Διοίκησης του Νοσοκομείου, στο να δικαιολογήσει την πολιτική που οδηγεί στην κατάρρευση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, είναι τέτοια που έφτασε στο σημείο να «κατηγορήσει» τον Πρόεδρο μας ΕΝΙΝΣ και αιρετό των ιατρών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου ότι  ευθύνεται για την έλλειψη Αναισθησιολόγων αφού δεν πρόβαλε αντίσταση στο Διοικητικό Συμβούλιο όταν προκηρύχθηκαν οι Θέσεις το 2019, ώστε να προκηρυχθούν θέσεις Αναισθησιολόγων.  

Η κατάσταση είναι τόσο επικίνδυνη που 23 ή 25 Ιουνίου (καθορίζεται αν θα έρθουν με απόσπαση άλλοι δύο Αναισθησιολόγοι από Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης να καλύψουν δύο εφημερίες) το Νοσοκομείο μένει και χωρίς εφημερεύοντα Αναισθησιολόγο, άρα χωρίς επείγοντα Χειρουργεία, χωρίς δυνατότητα για διασωλήνωση ασθενών που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη για να διατηρηθούν στη ζωή.
Ποιος κερδίζει από την αναβολή Χειρουργείων στο Νοσοκομείο Σερρών; Ο λαός του Νομού σίγουρα όχι, αφού για να βρει την υγειά του είτε θα πρέπει να μπει σε λίστες μακροχρόνιες των υπερφορτωμένων και υποστελεχωμένων τριτοβάθμιων Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, είτε να πληρώσει και να τις πραγματοποιήσει στον ιδιωτικό τομέα. 
Πόσα εκατομμύρια ευρώ κοστίζουν οι 1123 επεμβάσεις που βρίσκονται στον αέρα στο Νοσοκομείο; Γιατί πρέπει αυτά τα χρήματα να βγουν από τις τσέπες των ασφαλισμένων και να γεμίσουν τις φουσκωμένες τσέπες των μεγάλων ιδιωτικών μονοπωλίων;
Άραγε πόσο κοστίζει η ανθρώπινη ζωή στην πολιτική της Κυβέρνησης;
Πόσο κοστίζει η αναπηρία που μπορεί να προκληθεί σε ασθενή που καθυστερεί η θεραπεία του για την πολιτική της Κυβέρνησης;


Β. ΕΜΠΟΔΙΑ ΜΑΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

1. Στο Νοσοκομείο Σερρών μετά τη συνταξιοδότηση 2 Ακτινολόγων από τον Αξονικό στα τέλη του 2019 υπηρετούν 3 γιατροί στο Ακτινολογικό και 2 στον Αξονικό Τομογράφο (η μια γιατρός Επικουρική). Οι 2 γιατροί του Αξονικού καλούνται να καλύψουν έναν τεράστιο όγκο διαγνωστικών εξετάσεων (18.574 Αξονικές το 2019), τόσο ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο, όσο και εξωτερικών ασθενών. Να γίνει επίσης κατανοητό 1) ότι υπάρχουν ασθενείς που δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν τις εξετάσεις τους ιδιωτικά είτε γιατί είναι ανασφάλιστοι, είτε γιατί πρόκειται για καρκινοπαθείς που πρέπει να πραγματοποιούν περισσότερες από 3 αξονικές τομογραφίες κάθε φορά και δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα καθώς δεν αποζημιώνονται περισσότερες από 3 Αξονικές Τομογραφίες και 2) ότι είναι αδιαμφισβήτητη η