Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

ΠΟΣΠΕΡΤ: ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11/8/20 ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                                                        Αγία Παρασκευή 31/07/2020

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Τρίτη 11/08/2020 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της ΠΟΣΠΕΡΤ και των σωματείων που εκπροσωπεί με τον Ειδικό Διαχειριστή. 

Θα συζητηθούν προτάσεις της ΠΟΣΠΕΡΤ και διευκρινίσεις που απαιτούνται για θέματα που έχουν προκύψει από την επιστολή του ειδικού διαχειριστή για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό των δεδουλευμένων 2012 – 2013.

Στη συνάντηση θα παρευρεθούν οι δικηγόροι και των δύο πλευρών.

Για τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης θα ακολουθήσει

ΠΟΣΠΕΡΤ:ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΡΙΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                                                                                                         Αγία  Παρασκευή 29/7/2020

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ  ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ  ΚΑΙ  ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ
ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΡΙΝ  ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ  ΓΙΑ ΟΛΑ  ΟΣΑ ΑΦΟΡΟΥΝ  ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Πριν λίγες ημέρες σας διαβιβάσαμε  την επιστολή του Ειδικού Διαχειριστή σχετικά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό των δεδουλευμένων 2012 - 2013,την οποία στείλαμε επίσης και στη νομική υπηρεσία της ΠΟΣΠΕΡΤ για τις παρατηρήσεις της.

Θα συναντηθούμε   με τον  Ειδικό Διαχειριστή και  θα του ζητήσουμε  να  μας δώσει  σαφείς  απαντήσεις  και διευκρινήσεις σε μερικά  πολύ κρίσιμα  σημεία  που εντοπίσαμε  εμείς και  η νομική μας υπηρεσία στις προτάσεις του.

Μετά από αυτήν τη συνάντηση, άμεσα, πλήρως και εμπεριστατωμένα  με στοιχεία  κι  όχι με ευχολόγια και με τη συνδρομή των  νομικών μας συμβούλων, θα σας ενημερώσουμε  σχετικά  με όλα  όσα  αφορούν  την καταβολή  αυτών των δεδουλευμένων  που  τόσα  χρόνια μετά  δεν έχουν  καταβληθεί  στους  εργαζόμενους.

Μέχρι τότε  συστήνουμε σε όλους  τους  συναδέλφους  να μην βιαστούν και υπογράψουν  οτιδήποτε  τους προταθεί, πριν ενημερωθούν από την  ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία  όπως γνωρίζετε όλοι, αμέσως  μετά  την επαναλειτουργία  της ΕΡΤ έθετε διαρκώς ως  κύριο ζητούμενο  των  διεκδικήσεών της, ακόμα και με απεργιακές κινητοποιήσεις,  το θέμα  της καταβολής  των οφειλόμενων δεδουλευμένων της πρό του «μαύρου»  περιόδου.

Το ξαναλέμε, μην  υπογράψετε τίποτα  πρίν  ξεκαθαρισθούν  εντελώς και απολύτως  κάποια πολύ κρίσιμα  σημεία  της  διαδικασίας του «εξωδικαστικού συμβιβασμού»  που προτείνει ο  Ειδικός  Διαχειριστής
                                 

 

Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Π. Κοντραφούρης: "Οδηγούν σε χρεοκοπία και διάλυση την ΕΡΤ – Τεράστιες οι ευθύνες του Μαξίμου - Ότι στοιχεία έχουμε θα πάνε στο γραφείο του υπουργού επικρατείας και οι εισαγγελείς ας ερευνήσουν την αλήθεια"


(αναδημ. απο το www.enimerosi24.gr)
Οδηγούν σε χρεοκοπία και διάλυση την ΕΡΤ – Τεράστιες οι ευθύνες του Μαξίμου
Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020, 9:37 πμ
Κύριε Γεραπετρίτη σώστε την τιμή του φορέα – Του Πέτρου Κοντραφούρη*

«Δεν έχουμε σκοπό με την ανεμελιά να σκορπίσουμε τα χρήματα». Κυριάκος Μητσοτάκης Βρυξέλλες 21-7-2020
Κάποιοι όμως στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ έχουν αντίθετη άποψη και ξεκίνησαν πολύ νωρίς το «φαγοπότι». Ανεξέλεγκτα χωρίς έλεγχο και φειδώ μοιράζοντας εκατομμύρια σε φίλους, γνωστούς κουμπάρους και κομπάρσους νεοεμφανιζόμενων εταιρειών (υπάρχουν και κάποιες εταιρείες με γνώση στην παραγωγή) και ψευτοπαραγωγών. Μέσω υπερκοστολογημένων εκπομπών και παραγωγών αμφιλεγόμενης ποιότητας που ξεπερνούν με Fast track διαδικασίες τα 12 εκατ. ευρώ και βέβαια θα έχουμε και συνέχεια…
Αυτό γινόταν πάντα στην ΕΡΤ αλλά σε βάθος χρόνου 3-4 ετών μέχρι να μάθουν τη δουλειά οι διοικήσεις και μετά απολάμβαναν σε κάποια βίλα ή εξοχικό που αποκτούσαν με τον «ιδρώτα» τους, την «ανεμελιά» σε παραλίες ή νησιά από την «προσφοράς» τους στη δημόσια τηλεόραση.
Η ΕΡΤ για όσους την γνωρίζουν, είναι ένας κολοσσός, με 200 εκατ. δώρο του ελληνικού λαού για τη λειτουργία της (προ κρίσης ήταν 300), τεράστια περιουσία και δύναμη, που θα έπρεπε να είναι κάτω από άλλες συνθήκες και μια σοβαρή διοίκηση η ναυαρχίδα της ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις δημόσιες τηλεοράσεις του κόσμου και όχι να είναι η ουρά και το περιφρονημένο αποπαίδι της ιδιωτικής τηλεόρασης.
Με περιουσία σε Γέρακα, Αγία Παρασκευή, Κατεχάκη, Μπογιάτι και άλλες περιοχές, θα μπορούσε να έχει κατασκευάσει μεγάλα τηλεοπτικά και κινηματογραφικά στούντιο για παραγωγές, προσελκύοντας ακόμη και ξένες παραγωγές στα πρότυπα ξένων τηλεοπτικών σταθμών. Αλλά, και με μια δική της εταιρία όπως προβλέπεται από την ιδρυσή της να παράγει όλο το πρόγραμμα και όχι να μοιράζει το χρήμα σε «καλοφαγάδες» με αδιαφανείς διαδικασίες.
Ανασύροντας τις σημειώσεις μου από τις αποκαλύψεις στον Τύπο που έγραφα, 2005-2009 για το όργιο σπατάλης, βρήκα τα εξώδικα που μου έστελνε η διοίκηση της ΕΡΤ για δημοσιεύματα στο «Έθνος» σχετικά με ανύπαρκτες εταιρίες που έπαιρναν παραγωγές και χρήμα. Όταν μπήκαν οι ελεγκτές και εισαγγελείς για έλεγχο δικαιώθηκα.

Ακόμη, όταν με κάλεσε τότε η εισαγγελέας κυρία Ελένη Ράικου που είχε ξεκινήσει έρευνα για τα όσα έγραφα και της παρέδωσα επίσημα στοιχεία για υπερκοστολογήσεις και σπατάλες στην ΕΡΤ, γύρισε προς συνάδελφο και της είπε χαμογελώντας: «Μαρία τι καθόμαστε εδώ, πρέπει να πάμε να δουλέψουμε στην τηλεόραση με τόσα λεφτά».

Από την αρχή του διορισμού της νέας διοίκησης είχα εκφράσει με δημοσιεύματα τις επιφυλάξεις για την ικανότητα και αποτελεσματικότητα των προσώπων που είχαν επιλεγεί, γνωρίζοντας το παρελθόν τους και την τηλεοπτική εμπειρία.

Μετά την έγκριση του οργανογράμματος και τοποθέτηση πληθώρας γενικών διευθυντών, διευθυντών και προϊσταμένων η αποτυχία της διοίκησης ήταν προδιαγεγραμμένη.

Στελέχη, διευθυντές και προϊστάμενοι είναι περισσότεροι από τους υπαλλήλους με υπηρεσίες που δημιούργησαν για να τοποθετήσουν δικά τους πρόσωπα και αχυράνθρωπους για να κάνουν τη δουλειά τους.

Σήμερα η ΕΡΤ με την ανοχή του «Μαξίμου» έχει 4 κέντρα εξουσίας:

ΕΤΙΤΑ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ OPEN TV - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 28 Ιουλίου 2020                                                                                               Αρ. Πρωτ:  3006
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάδελφοι,
Συνεχίστηκαν και χθες οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN με 24ωρη απεργία.  Η Διοίκηση του σταθμού χρησιμοποίησε τους συνήθεις απεργοσπαστικούς μηχανισμούς για να βγάλει ζωντανό πρόγραμμα, ενώ η συμμετοχή των συναδέλφων από το πρωί ήταν μεγάλη.
Συνεχίζουμε μέχρι την τελική δικαίωση.  Κανένας συνάδελφος άνεργος.
Σήμερα Τρίτη 28/7 με 4ωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00, συγκεντρωνόμαστε

ΕΤΕΡ (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ):ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΤΟΥ OPEN ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ Η ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ "ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ" ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

28/07/2020




Ανακοίνωση

Η ΕΤΕΡ συμπαραστέκεται στους τεχνικούς του OPEN
Με τη σειρά του και το Open μας δείχνει τις διαθέσεις του απέναντι στους εργαζόμενους, υιοθετώντας την πρακτική των απολύσεων του προσωπικού εξωτερικών συνεργείων και στη συνέχεια την “εργολαβοποίηση”

Πράγμα που σημαίνει “Απολύεσαι αλλά αν θα είσαι φρόνιμος, αν θα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ” ΣΤΗΝ ΕΠΗΕΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΤΟΥ OPEN TV

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ” ΣΤΗΝ ΕΠΗΕΑ  ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΤΟΥ OPEN TV


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Εμείς οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΜΜΕ που συσπειρωνόμαστε στο ψηφοδέλτιο  της ΔΑΣ-ΕΠΗΕΑ στηρίζουμε τον αγώνα σας, ενάντια στις μαζικές απολύσεις τεχνικών που έχει εξαγγείλει η εργοδοσία του  OPEN TV. 

Απαιτούμε να μην απολυθεί κανένας, να μήν πεταχτεί κανείς στη γαλέρα των εταιριών παραγωγής.
Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλιά για όλους με πλήρη δικαιώματα, κατοχυρωμένα με κλαδική ΣΣΕ.

Η επίθεση μέσω απολύσεων, μείωσης μισθών, ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων, εντατικοποίησης της εργασίας δεν είναι επιλογή της εργοδοσίας μόνο στον OPEN, αλλά στρατηγική όλων των αφεντικών στα ΜΜΕ, προκειμένου να εξασφαλίσουν κέρδη, βγαλμένα με το δικό μας ιδρώτα.

Στην επίθεση αυτή είναι ζωτική ανάγκη να απαντήσουμε ενιαία οι εργαζόμενοι του κλάδου των ΜΜΕ, με οργάνωση του αγώνα μας σε κάθε τόπο δουλειάς.

Σε αυτή την κατεύθυνση η  ΔΑΣ-ΕΠΗΕΑ καλεί όλες τις ενώσεις και τις Ομοσπονδίες του κλάδου να συμβάλλουν τώρα, χωρίς καμμιά αναβολή.



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ στην ΕΠΗΕΑ

Συνεργαζομένες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ:Κανείς από τους συναδέλφους μας άνεργος. Η απόλυση και η ανεργία είναι η μεγαλύτερη απειλή όχι μόνο για τον κλάδο, αλλά και για την αξιοπιστία, την ποιότητα, την πολυφωνία της ενημέρωσης, της αλήθειας, της δημοκρατίας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Είμαστε όλοι απαραίτητοι, δημοσιογράφοι και τεχνικοί,για τη διασφάλιση της άμεσης και αντικειμενικής ενημέρωσης


 Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ εκφράζουν την έντονη αντίδρασή τους στην αλυσίδα απολύσεων τεχνικών συναδέλφων σε τηλεοπτικούς σταθμούς,  οι οποίες έρχονται να αποδείξουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι το εργασιακό τοπίο εξακολουθεί να δέχεται συντονισμένα πλήγματα εργοδοτικής αυθαιρεσίας.
Συγκεκριμένα, μετά τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA που απέλυσε 38 συναδέλφους μετακινώντας  τους σε εταιρείες παραγωγής, τώρα και ο Τ/Σ OPEN προχωράει την εφαρμογή παρόμοιου σχεδίου, κλείνοντας και τα δικά του εξωτερικά συνεργεία. Το αποτέλεσμα μετρά 21 εργαζόμενους τεχνικούς να οδηγούνται στην απόλυση και όσοι δεν μπορέσουν να απορροφηθούν σε εταιρεία παραγωγής, στην ανεργία.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων υπενθυμίζουν και υπογραμμίζουν ότι

To Εργατικό Κέντρο Αθήνας εκφράζει την συμπαράστασή του στους τεχνικούς του τηλεοπτικού σταθμού OPEN


ΕΚΑ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Ταχ. Διεύθ.: Γ’ Σεπτεμβρίου 48Β, 104 33, Αθήνα Τηλ.: 210 88 36 918 ■
Web Site: www.eka.org.gr e-mail: eka.press@gmail.com



Αρ. Πρωτ. 1386                                                      Αθήνα, 27/07/2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

To Εργατικό Κέντρο Αθήνας εκφράζει την συμπαράστασή του στους τεχνικούς του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, που δίνουν κι αυτοί τον δικό τους δίκαιο αγώνα, παίρνοντας την σκυτάλη από τους συναδέλφους τους στον Τ/Σ ALPHA.
Οι συνάδελφοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία την Δευτέρα 27 Ιουλίου αντιδρώντας στην κατάργηση του τμήματος ENG του σταθμού, στις μαζικές απολύσεις και στην μη εφαρμογή των διατάξεων του Π.Δ. 240/2006.

Το Δ.Σ.

ΕΜΕΙΣ/ΑΡΚΙ ΓΣΕΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΟΥ OPEN ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ



ΕΜΕΙΣ/ΑΡΚΙ ΓΣΕΕ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ  ΤΟΥ OPEN TV, TOΥ ALPHAΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ  ΑΓΩΝΑ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ


Οι πρόσφατες απολύσεις  στο OPEN  και στον ALPHA,  αποκαλύπτουν  τι εννοεί  το «επιτελικό κράτος»  της  διαπλοκής  όταν  μιλά  για  «επιστροφή στην κανονικότητα». 
Μια «κανονικότητα»  που  βλέπει  τον κάθε εργαζόμενο  όχι ως ανθρώπινο ον, αλλά ως ένα άψυχο αντικείμενο που οι  καναλάρχες, ο ΣΕΒ  και κάθε άλλος  επιχορηγούμενος  …εταίρος  και εντολοδόχος   της  κυβέρνησης Μητσοτάκη,  μπορεί να τον πετάει στον καιάδα της ανεργίας ή να τον  περιφέρει  δεξιά αριστερά σε εταιρείες  φαντάσματα – γαλέρες , προκειμένου να μηδενίσει  το εργατικό κόστος και να μεγιστοποιήσει τα κέρδη του.

Και αυτή  η χυδαία  επίδειξη  εξουσίας  εκ μέρους των  καναλαρχών , οι οποίοι  χρησιμοποιώντας  τα θεσμικά  εργαλεία  που κατασκεύασε  σύμφωνα με τις  οδηγίες τους και τις οδηγίες του ΣΕΒ η κυβέρνηση,  νομίζουν  ότι  έχει καταργηθεί  το Σύνταγμα και οι νόμοι  και πως  σαν  «κράτος εν κράτει» μπορούν να  κάνουν ότι θέλουν, θα αντιμετωπίσει  τη δίκαιη οργή και αγανάκτηση  όχι μόνο  των εργαζόμενων  στα ΜΜΕ  αλλά και όλης  της κοινωνίας την οποία  πίστεψαν  πως  την έχουν χειραγωγήσει με τους  πληρωμένους  κοντυλοφόρους τους.

Σήμερα οι τεχνικοί  του  Open,  όπως και  πολλοί συνάδελφοί τους  χθες  στον Alpha , τον Star  και στα  άλλα κανάλια,  δείχνουν  με τον αγώνα τους, ότι  το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε έναν εργαζόμενο, είναι να ακούσει  τη συμβουλή του δημίου του , ότι τάχα δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά μόνο αυτός της υποταγής στη μοίρα και μάλιστα  σε εκείνη τη μοίρα   που  χάραξε  για εκείνον και την οικογένειά του η άπληστη και μισάνθρωπη  διάθεση του αφεντικού.

Οι τεχνικοί του Open   συσπειρώθηκαν και  μαζί με  το σωματείο τους  την ΕΤΙΤΑ και την ομοσπονδία τους  την ΠΟΣΠΕΡΤ έχοντας  τη δεδηλωμένη  συμπαράσταση των συναδέλφων τους  δημοσιογράφων  αλλά και όλων  των  εργαζομένων στα  ΜΜΕ,  μας  λένε  ότι υπάρχει και ο άλλος δρόμος , αυτός  της αντίστασης , της αξιοπρέπειας και της  διεκδίκησης  του δίκιου. 

Μια αντίσταση  που εκδηλώθηκε ήδη  με πετυχημένες στάσεις  εργασίας και που όπως  μαθαίνουμε θα συνεχιστεί με  πρώτο βήμα  την  24ωρη απεργία  τη Δευτέρα  26 Ιουλίου 2020.

Από την πρώτη στιγμή συμπαραταχθήκαμε  μαζί με τους  τεχνικούς  του Open και η φυσική μας παρουσία  προχθές  στις εγκαταστάσεις  του  σταθμού δείχνει τη στήριξή μας στον  δίκαιο  αγώνα  τους αλλά και την εκκωφαντική απουσία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ.

 Ο  εκλεγμένος  στο συνέδριο και μέλος της Ε.Ε. της ΓΣΕΕ,  συνάδελφος Θεμιστοκλής Αμπλάς,  εκπροσωπώντας την παράταξη ΕΜΕΙΣ/ΑΡΚΙ βρέθηκε δίπλα στους εργαζόμενους και στη διαβούλευση με την εργοδοσία και στη περιφρούρηση στη πύλη των εγκαταστάσεων.

Εκατοντάδες είναι τα  μηνύματα συμπαράστασης  στον αγώνα  των τεχνικών του Open  αλλά και οι  προτροπές  που παίρνουμε  από  ενώσεις, σωματεία, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες, για  γενίκευση  αυτού του αγώνα των εργαζόμενων   και στα άλλα  κανάλια  στα οποία  είμαστε βέβαιοι ότι   πολύ σύντομα  θα εφαρμοστούν  τα ίδια  και χειρότερα.

Το Ενωτικό Μέτωπο Ισχυρών Συνδικάτων (ΕΜΕΙΣ) και η Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση (ΑΡΚΙ),  παρ΄ όλα  τα τερτίπια  των διασπαστών του εργατικού κινήματος  που 

Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΟΥ OPEN ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΜΕ 24ΩΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


Οι τεχνικοί του Open   συνεχίζουν  τον αγώνα τους ενάντια  στις απολύσεις και απαντούν  με 24ωρη  προειδοποιητική  απεργία  η οποία θα αρχίσει αύριο το πρωί  στις  6.00 π.μ και θα λήξει  την Τρίτη  στις 06.οοπμ.

Όλοι αύριο το πρωί  στις εγκαταστάσεις  του Open (2o χλμ Λεωφόρου Παιανίας - Μαρκοπούλου, Κορωπί) να συμπαρασταθούμε στον λεβέντικο  αγώνα  που δίνουν οι συνάδελφοί μας  και να στείλουμε ένα μήνυμα  στους καναλάρχες  ότι  οι εργαζόμενοι   στο Open , στον Alpha και στα  υπολοιπα  κανάλια  δεν είναι  μόνοι τους 

To ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ OPEN TV

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ
  ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ OPEN TV

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

To ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ  καταγγέλει την απαράδεκτη αντεργατική απόφαση της εργοδοσίας του OPEN TV να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις εικοσιενός (21) τεχνικών των εξωτερικών συνεργείων του σταθμού. Ταυτόχρονα ένας αδιευκρίνιστος αριθμός δημοσιογράφων του σταθμού βρίσκεται ήδη σε φάση “αποχώρησης” είτε με απόλυση, είτε με...”εθελούσια παραίτηση”. Στην επόμενη φάση οι εναπομείναντες δημοσιογράφοι είναι πιθανό να αναλάβουν και καθήκοντα εικονολήπτη εξωτερικών συνεργείων.

Εχοντας πρόσφατα αντίστοιχες εξελίξεις στον ALPHA TV- μόλις προχτές- και παλιότερα σε STAR και ΑΝΤ1, φαίνεται καθαρά το οργανωμένο και συντονισμένο σχέδιο συνολικής αναδιάταξης του κεφαλαίου στα ΜΜΕ που προϋποθέτει μείωση του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων, με τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα, μειωμένους μισθούς, ατομικές συμβάσεις και ελαστικές σχέσεις εργασίας, δηλαδή ένταση της εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους.

Οι τέτοιες αντεργατικές εξελίξεις  στηρίζονται στις νομικές “διευκολύνσεις” των

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - Αλληλεγγύη στους απολυμένους του «Open TV» - Να παρθούν τώρα πίσω οι απολύσεις


(Αναδημ. από το https://m.902.gr)

Την απαράδεκτη και αντεργατική απόφαση της εργοδοσίας του "OPEN TV" να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις είκοσι ενός (21) τεχνικών των εξωτερικών συνεργείων του σταθμού», καταγγέλλει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής:

ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς OPEN TV και ALPHA και τις κινητοποιήσεις της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (Ε.Τ.Ι.Τ.Α)


Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στον OPEN TV και στον ALPHA ενάντια στις απολύσεις 21 και 38 εργαζόμενων αντίστοιχα. Οι καναλάρχες έχοντας ως στόχο την κατάργηση   του νόμου 4339/2015 - που προβλέπει κατώτατο αριθμό 400 εργαζομένων σε κάθε σταθμό εθνικής εμβέλειας - και εκμεταλλευόμενοι τις κυβερνητικές πολιτικές που οδηγούν στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και στη γενίκευση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας προχωρούν σε απολύσεις έμπειρων τεχνικών, εργαζόμενων στα εξωτερικά συνεργεία. Οι τεχνικοί είναι η καρδιά της τηλεόρασης αλλά οι εργοδότες βλέπουν μόνο κόστος. Οι τεχνικοί έχουν διακινδυνεύσει πολλές φορές την σωματική τους ακεραιότητα, προκειμένου να προσφέρουν το αγαθό της ενημέρωσης αλλά αυτές δεν αξιολογούνται στις οικονομοτεχνικές μελέτες.

Οι απολυμένοι – οι πιο τυχεροί από αυτούς -  θα έχουν την "ευκαιρία" να προσληφθούν από εταιρεία παραγωγής και να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην τηλεόραση χωρίς κάλυψη από συλλογικές συμβάσεις εργασίας (ΣΣΕ) και άλλα τέτοια "περιττά βάρη".  Το σχέδιο της εργολαβοποίησης όλων των εργαζομένων ξετυλίγεται σταθερά σε όλους τους κλάδους της οικονομίας!

Ο αγώνας των εργαζομένων στο OPEN TV και ALPHA δεν αφορά μόνο τους ίδιους αλλά όλους τους/τις εργαζόμενους -ες  και θα είναι νικηφόρος αν γίνει υπόθεση κάθε πολίτη που δεν επιθυμεί να μετατραπεί η αγορά εργασίας σε  ζούγκλα όπου

Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

ΕΤΙΤΑ : Με επιτυχία συνεχίζονται οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις στον τηλεοπτικό σταθμό OPEΝ το


Συνάδελφοι,

Με επιτυχία συνεχίζονται οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις στον τηλεοπτικό σταθμό OPEΝ.  Χθες, η πρωϊνή ψυχαγωγική εκπομπή του σταθμού δεν βγήκε στον αέρα.  Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων δίνουν τη μάχη για τη δουλειά τους και την αξιοπρέπειά τους.  Οι απεργοσπαστικές τακτικές της Διοίκησης όπως λίστες στις εισόδους του σταθμού με ονόματα υπαλλήλων που συμμετείχαν στη στάση-για τις λίστες αυτές της ντροπής θα κινηθούμε και νομικά εναντίον των υπευθύνων- επίσης φουσκωτοί στις εισόδους των πλατό, σκηνικό λες και περίμεναν εγκληματίες.

Αν και συνήθεις αυτές οι τακτικές,  δεν είναι ικανές να μας πτοήσουν.  Γι αυτό και θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση τον αγώνα μας.  Ειδικά μετά την αδιάλλακτη στάση που είχε η Διοίκηση στην τελευταία συνάντηση με το σωματείο μας.  Ο αγώνας μας θα δυναμώσει περισσότερο.  Δε θα σταματήσουμε αν δεν

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ (ΕΤΕΡ):Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 29 Ιουλίου και ώρα 17.30 στο Εργατικό Κέντρο της Αθήνας

Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 29 Ιουλίου και ώρα 17.30 στο Εργατικό Κέντρο της Αθήνας

Το Διοικητικό Συμβούλιο, σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε την σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ένωσης την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020 και ώρα 17.30, στο δεύτερο όροφο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (οδός 3ης Σεπτεμβρίου 48Β), με αποκλειστικό θέμα:
  • Ενημέρωση σχετικά με την απόφαση της Τριμελούς Επιτροπής Διαιτησίας του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο, καλεί τα μέλη της Ε.Τ.Ε.Ρ. να συμμετάσχουν μαζικά στο

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΟΥ OPEN: Συνάδελφοι του OPEN. Συνάδελφοι όλων των καναλιών. Συστρατευτείτε στον αγώνα μας. Αύριο θα είσαστε και εσείς στην ίδια θέση.


ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΟΥ OPEN


Εμείς οι εργαζόμενοι τεχνικοί του OPEN, μετά από την χθεσινή πρώτη μας δυναμική αντίδραση στις άδικες και απαράδεκτες απολύσεις των συναδέλφων μας διαμηνύουμε:

- Σήμερα δώσαμε ένα δυνατό μήνυμα και δεν βγήκε ζωντανό πρόγραμμα στο OPEN. Όπως δυναμικά αρχίσαμε τον δίκαιο αγώνα μας, έτσι και θα τον συνεχίσουμε κλιμακώνοντας μάλιστα τις κινητοποιήσεις μας.

- Δεν δεχόμαστε καμιά απόλυση και καμία μετακίνηση προσωπικού σε άλλη εταιρεία.
-Ας καταλάβει η διοίκηση ότι δεν εκβιαζόμαστε και δε φοβόμαστε κανέναν γιατί είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για τις δουλειές μας και τις ζωές μας.


-Τις άστοχες οικονομικές ενέργειες των διοικούντων να τις πληρώσουν οι ίδιοι και όχι οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι του καναλιού.

-Ζητάμε την έμπρακτη συμπαράσταση στον αγώνα μας από όλα τα σωματεία και τις ομοσπονδίες των Μ.Μ.Ε.

-Ζητάμε από το σωματείο μας  να

ΚΕΔ (Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων):Σε ιδιώτες πασάρουν τις εκπομπές της ΕΡΤ κούρεμα στις αποδοχές των εργαζομένων

ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ  ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΙΤΣΑ  ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ SITE ΤΗΣ ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ


Σε ιδιώτες  πασάρουν  τις  εκπομπές της ΕΡΤκούρεμα στις αποδοχές των εργαζομένων


 Σε  ιδιώτες πασάρουν  τις  περισσότερες εκπομπές της ΕΡΤ με την μέθοδο μικτών παραγωγών και θυγατρικών εταιριών. Κάπως έτσι κλείνονται τα ραντεβού για  φλερτ  και άλλα  από το  γραφείο του Πρωθυπουργού με το ταλέντο Γαμπρίτσου να ετοιμάζει την επόμενη μεταγραφή του και τον μικρό πρόεδρο να κουρδίζει το μπάσο του.  

Ταυτόχρονα όμως προσπαθούν να κλείσουν στόματα ή να  εξαγοράσουν  τη συναίνεση από  δημοσιογράφους και τεχνικούς με υποσχέσεις για πληρωμές παγωμένων οφειλών από την περίοδο 2012-13, αλλά με τον όρο ότι  οι εργαζόμενοι θα δεχτούν κούρεμα μέχρι και 40%!...

Οι οφειλές στον ΕΔΟΕΑΠ και στα δημοσιογραφικά ταμεία από αγγελιόσημο και ασφαλιστικές εισφορές πάνε περίπατο. 

Τελικά όμως και οι δεδουλευμένες αποδοχές , με το κόλπο του Σκυλακάκη μάλλον θα συμψηφιστούν με  φουσκωμένες οφειλές ( επιδόματα ανεργίας, παράλληλη ή οποιαδήποτε άλλη απασχόληση κλπ την περίοδο 2013-15) που έχει φορτώσει  η ΕΡΤ με το έτσι θέλω,στον κόσμο από την περίοδο του Μαύρου. 

Αυτό προκύπτει από την στημένη συνάντηση του προεδρείου   της ΕΣΗΕΑ με τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Στ. Πέτσα με την  πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ να προτείνει την υπογραφή κοινής υπουργικής απόφασης για το κούρεμα, ώστε να χαθούν και οι τόκοι εννέα ετών.

Η προετοιμασία της ληστείας εργαζομένων και Ταμείων, στήθηκε  σε συνάντηση του ειδικού εκκαθαριστή που προηγήθηκε  με τα δύο κορίτσια της Αντωνιάδου, που δουλεύουν τον κόσμο στο ραδιομέγαρο.

Στις προθέσεις της κυβέρνησης φαίνεται να έρχεται και δεύτερο κύμα  επιδότησης ιδιοκτητών ΜΜΕ ανάλογα πως θα εξελιχτεί η πανδημία τους επόμενους μήνες. Η συνάντηση όμως άφησε μετέωρα τα ερωτηματικά και τις ευθύνες για το μοίρασμα των εκατομμυρίων σε ημετέρους και όχι μόνο.


Ο υφυπουργός Πέτσας άφησε αναπάντητα ερωτήματα όπως:

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ OPEN TV: ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ 21 ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ - ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΝΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ


22/07/2020

Εμείς οι δημοσιογράφοι της τηλεόρασης του OPEN , μέλη της ΕΣΗΕΑ ( και μη μέλη), δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στους 21 απολυμένους συναδέλφους μας εικονολήπτες και ηχολήπτες.

Ενόψει των κινητοποιήσεων των συναδέλφων – τεχνικών για την αιφνίδια κατάργηση του τμήματος ENG καλούμε την ιδιοκτησία του Σταθμού να επανεξετάσει την στάση της και να αποδείξει όπως έχει κάνει στο παρελθόν ότι διαθέτει το θάρρος να προβεί σε κινήσεις ικανές να επαναφέρουν την εργασιακή ειρήνη.

Σε κάθε τηλεοπτικό σταθμό που επιθυμεί να έχει ενημερωτικό πρόσωπο και σέβεται τον τηλεθεατή -πόσο μάλλον σε στιγμές δύσκολες για την χώρα όπου η Ενημέρωση των πολιτών είναι απαραίτητη και απολύτως αναγκαία – ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ είναι ΌΛΟΙ Τεχνικοί Και Δημοσιογράφοι οι οποίοι διασφαλίζουν την απρόσκοπτη ροή της πληροφόρησης.

Οι τεχνικοί των εξωτερικών συνεργείων που χάνουν την δουλειά τους , είναι εκείνοι που

Την «προστασία των τουρκικών δικαιωμάτων με στρατιωτικά μέσα» εξετάζει το Εθνικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας , που συνεκλήθη εκτάκτως στις 15:οο - Με ποιο τρόπο η Αθήνα ψάχνει την απεμπλοκή!


Με ποιο τρόπο η Αθήνα ψάχνει την απεμπλοκή! Η Κύρα Αδάμ αποκαλύπτει τους κινδύνους

Της Κύρας Αδάμ

Αναδημ. από το Militaire News (22/07/2020 | 15:35)


Την «προστασία των τουρκικών δικαιωμάτων με στρατιωτικά μέσα» εξετάζει το Εθνικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας , που συνεκλήθη εκτάκτως  στις 15:οο το μεσημέρι της Τετάρτης 22 Ιουλίου. 

Παραλλήλως  6 τουρκικά πλοία πλέουν προς την Αττάλεια όπου βρίσκεται ακόμα αγκυροβολημένο το πλοίο σεισμικών ερευνών Όρους Ρέις, το οποίο θα συνοδεύουν σε κλειστό σχηματισμό μέχρι την περιοχή της τουρκικής NAVTEX. 

Δι’ αυτού του τρόπου η Άγκυρα επιμένει ότι δεν προτίθεται να υποχωρήσει από τις σεισμικές έρευνες  που έχει εξαγγείλει μέσα στη δήθεν «τουρκική ΑΟΖ».

Σύμφωνα με τις συντεταγμένες της τουρκικής NAVTEX, για σεισμικές έρευνες με το πλοίο Όρους Ρέις , από τις 21 Ιουλίου μέχρι 2 Αυγούστου, η δεσμευμένη περιοχή είναι κατά 92% ελληνική ΑΟΖ  και μόνον το υπόλοιπο 8% στο ανατολικό μέρος είναι περιοχή αμφιβόλου οριοθέτησης.

Η τουρκο/λυβική ΑΟΖ καταλαμβάνει μόνον το 10% μέσα στη συνολική περιοχή του 92% της ελληνικής ΑΟΖ , την οποία η Άγκυρα χρήζει παρανόμως τουρκική ΑΟΖ.

Η Άγκυρα, από την στιγμή που εξέδωσε τη NAVTEX  για σεισμικές έρευνες μέσα στη δήθεν «τουρκική ΑΟΖ» δεν πρόκειται να κάνει πίσω και να την ακυρώσει ή να την τροποποιήσει  και όπως δήλωσε και ο Ερντογάν « δεν θα ρωτήσω κανέναν» για το που θα στείλω τα πλοία σεισμικών ερευνών και τα γεωτρύπανα. 
Επιπροσθέτως , με την χειρουργικής ακριβείας NΑVTEX , που με τους τουρκικούς ισχυρισμούς είναι μέσα «στην τουρκική ΑΟΖ» η Άγκυρα αποκόπτει οποιαδήποτε επικοινωνία για ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, δηλαδή δεν επιτρέπει οποιαδήποτε σκέψη για οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδας /Αιγύπτου.

Και το σημαντικότερο:

ΕΤΙΤΑ: ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ALPHA ΚΑΙ ΣΤΟ OPEN ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΜΕ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

Αθήνα, 22 Ιουλίου 2020 Αρ. πρωτ: 3003
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάδελφοι,
Είναι ξεκάθαρο πια σε όλους ότι δεχόμαστε μια συντονισμένη επίθεση από την εργοδοσία. Μετά τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA που απέλυσε 38 συναδέλφους πετώντας τους σε εταιρείες παραγωγής, τώρα και το OPEN προχωράει αμείλικτα το σχέδιό του κλείνοντας και τα δικά του εξωτερικά συνεργεία. Και όλα αυτά την ίδια ακριβώς χρονική στιγμή.
Έτσι 21 συνάδελφοί μας θα απολυθούν και όσοι δεν απορροφηθούν σε εταιρεία παραγωγής θα πεταχτούν στον Καιάδα της ανεργίας. Και όλα αυτά στους ανθρώπους που όλα αυτά τα χρόνια διακινδύνευαν την σωματική τους ακεραιότητα ή ακόμα και την ίδια τους τη ζωή, μπαίνοντας μέσα στις φωτιές, στους σεισμούς, στις ταραχές και στους πολέμους για να καλύψουν τα ειδησεογραφικά ρεπορτάζ.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΥΝ
Εταιρείες παραγωγής χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα και με εργαζόμενους-λάστιχο αλλά και ανεργία. Ανεργία που θα έρθει γρήγορα ακόμα και σε αυτούς που

Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

ΕΤΙΤΑ: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ALPHA

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ALPHA
2020-07-21 14:54 by www.etita.gr

Δείχνοντας το αίσθημα ευθύνης που μας διακατέχει σχετικά με την άμεση ενημέρωση των τηλεθεατών και δη σε κρίσιμες ώρες για το ελληνικό έθνος,  αποφασίσαμε την ακύρωση της στάσης εργασίας μας, που είχε οριστεί για σήμερα Τρίτη 21-07-2020 από ώρα 16.00-20.00, λόγω

ΠΟΣΠΕΡΤ: ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ Ο ΙΔΡΩΤΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ALPHA ΤΟ OPEN ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ "ΜΕΓΑΛΑ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγ. Παρασκευή   21 /7/2020

TΟ  ΑΙΜΑ ΚΑΙ Ο ΙΔΡΩΤΑΣ  ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ  ΤΟΝ ALPHA ΤΟ OPEN  ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ  ΚΑΝΑΛΙΑ "ΜΕΓΑΛΑ"  ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ  ΥΛΙΚΑ  ΓΙΑ  ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ 


Εμείς οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ ξέρουμε  πολύ καλά περισσότερο από τον καθένα,   ότι  οι εργοδότες μας καναλάρχες, παρά τα  ακριβά και διαρκή «δωράκια»  της  κυβέρνησης,  εφαρμόζουν μια  μισάνθρωπη και αντεργατική τακτική στα πλαίσια  δήθεν της μείωσης  του λειτουργικού  κόστους  των εταιρειών τους.

Ξέρουμε  καλύτερα από τον καθένα  ότι  όταν  τα αφεντικά  μιλούν  για  «λειτουργικό κόστος»  εννοούν  το ανθρώπινο δυναμικό και ειδικά εμάς  που  σαν  εξειδικευμένοι επαγγελματίες προσφέρουμε στα κανάλια τους καθημερινά  με αίμα και ιδρώτα  την υπεραξία  που προσδοκούν  και σχεδιάζουν για  να έχουν ακόμα περισσότερα κέρδη.

Το σχέδιο της  διοίκησης  του ALPHA για μετασχηματισμό  του τηλεοπτικού σταθμού σε  μια εταιρεία  holding , η οποία  απαλλαγμένη από «περιττά βάρη» όπως  π.χ  ΣΣΕ,  θα  λειτουργεί με  εργαζόμενους  που θα  είναι σκλάβοι στις  εργασιακές γαλέρες  θυγατρικών και μη  εταιρειών παραγωγής , ήδη έχει αρχίσει να εφαρμόζεται εδώ και καιρό.

Η  τελευταία απόφαση  της διοίκησης να «καταργήσει» ένα  τμήμα αιχμής όπως  αυτό των εξωτερικών μεταδόσεων (eng και links) δείχνει ότι βρισκόμαστε  στο τελικό σημείο της εφαρμογής  αυτού του  απάνθρωπου και αντεργατικού  σχεδίου.

Την ίδια  στιγμή  που  ο διευθύνων σύμβουλος  του σταθμού, ανακοίνωνε αυτή την παράνομη ως προς τις  νόμιμες  διαδικασίες  απόφαση, με την οποία  δεκάδες  οικογένειες  εργαζόμενων τεχνικών καταδικάζονταν  σε αργό θάνατο, ο γνωστός  σε όλους  τεχνικός  διευθυντής  του  συμπράττοντος STAR και πρόεδρος  της  Alterbaran  καλούσε «στοργικά»  τους  απελπισμένους και τρομοκρατημένους συναδέλφους των ENG,  για να τους  …προσφέρει «δουλεία» στο γνωστό κάδο ανακύκλωσης απολυμένων, ενώ  ο κάδος  της ανεργίας  είχε ήδη ανοίξει για να υποδεχθεί  τους συναδέλφους των Links.

Είναι προφανές  ότι  ο Βαρδινογιάννης  δεν  είναι  τόσο  «κακός»  επιχειρηματίας  ώστε να δώσει  λεφτά  σε αποζημιώσεις  απολυμένων  για να τους ξαναπροσλάβει αμέσως μετά  με τον ίδιο μισθό και τα ίδια δικαιώματα  σε μία άλλη εταιρεία  του. Είναι επίσης προφανές  ότι  το «λουκούμι»  που προσφέρουν  αυτές οι εταιρείες   στους  απελπισμένους  απολυμένους γρήγορα  θα λειώσει και τη θέση του θα πάρει ένα  μουχλιασμένο ξεροκόμματο.

Τα ίδια και χειρότερα  συμβαίνουν  και στον  τηλεοπτικό σταθμό OPEN όπου όπως μάθαμε  πρίν απο λίγο  προχωρά  σε  21 απολύσεις.

Το αίμα και ιδρώτας μας  που έκαναν τον  ALPHA , το  OPEN και τις άλλες