Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

ΠΟΣΠΕΡΤ: ΟΙ ΘΥΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ALPHA ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΘΥΜΑΤΑ - ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ 5 ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΕΤΙΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ALPHA ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

                   
                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                          
 Αγ. Παρασκευή 31/8/2020 

ΟΙ ΘΥΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ  ΤΟΥ ALPHA ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΘΥΜΑΤΑ
ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ  12.00  ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ 5 ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ  ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΕΤΙΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ  ΑΠΕΡΓΟΥΣ  ΤΟΥ ALPHA   ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ  ΜΕΤΑ  ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.
Αύριο Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου  στις 13.00 στην αίθουσα 1 του κτιρίου  5  της  "Ευελπίδων", η  Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης  Αττικής (ΕΤΙΤΑ)  και μέλος  της  ΠΟΣΠΕΡΤ, κάθεται  στο εδώλιο του κατηγορουμένου, μετά  απο  προσφυγή  της διοίκησης  του ALPHA  γιατί έκανε το καθήκον της σαν συνδικαλιστικός  φορέας.
Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζόμενων κατηγορούνται  από  εκείνους που μέχρι χθές  απολογούνταν  στην ειδική επιτροπή διαφάνειας  της Βουλής  για χίλια δυό  τερτίπια  που αγγίζουν  τα μεγαλύτερα  μεταπολιτευτικά  σκάνδαλα, επειδή  τόλμησαν   να  διαφωνήσουν, να καταγγείλλουν  και να στηρίξουν τις  δίκαιες  απεργιακές  κινητοποιήσεις  των εργαζόμενων  στον  ALPHA.
Απεργιακές  κινητοποιήσεις που  έγιναν  όταν  η  διοίκηση κωφεύοντας στα αιτήματα  των εργαζόμενων, περιφρονώντας κάθε έννοια διαλόγου και με την ανοχή και την έμμεση  στήριξη του "επιτελικού κράτους", έστησε  τον  πάγκο του προκρούστη και απέλυε χωρίς  λόγο  τεχνικούς ενώ άλλους  τους εκβίαζε να παραιτηθούν  για να προσληφθούν κατόπιν  με  "ελαστικές"  ατομικές  συμβάσεις  στη γαλέρα της θυγατρικής  Green Pixel.
Το θράσος  δε της εργοδοτικής  βαρβαρότητας , αυθαιρεσίας και εκδικητικότητας, φθάνει στο σημείο να ζητά απο το δικαστήριο όχι μόνο να καταδικάσει τους  συνδικαλιστές  γιατί άσκησαν  τις  εκ του νόμου υποχρεώσεις τους  και γιατί  προστάτευσαν  το συνταγματικό δικαίωμα της απεργίας  και του συνδικαλίζεσθαι, αλλά  να τους  καταλογίσει και την υποχρέωση  καταβολής χρηματικής αποζημίωσης  σε αυτούς  που προξένησαν  όλη αυτή τη δίκαιη  αντίδραση των εργαζόμενων.
Ο κυνισμός και η μικροψυχία  αυτών των  εκπροσώπων  της  "μιντιακής  επιχειρηματικότητας", αποτυπώνεται επίσης  και στο μισάνθρωπο  αίτημά τους  προς το δικαστήριο,  να επικυρώσει  την κράτηση  χρηματικού ποσού απο το επίδομα αδείας  των εργαζομένων  που απήργησαν,  ίσου με εκείνου  που αντιστοιχεί στις  ώρες  της απεργίας.

Για άλλη μια φορά  οι θύτες  παρουσιάζονται στο δικαστήριο ως θύματα  και  του ζητούν  επί της ουσίας   να τιμωρήσει  το συνταγματικό δικαίωμα  της απεργίας, να τιμωρήσει τον  διωκόμενο , τον αδικημένο, τον εκβιαζόμενο,  τον είλωτα  εργάτη  των επιχειρήσεών τους γιατί  τόλμησε να σηκώσει πρός τα πάνω το κεφάλι, να διαμαρτυρηθεί και να διεκδικήσει με νόμιμο τρόπο  το δίκιο του σαν  άνθρωπος, σαν έντιμος σκληρά  εργαζόμενος, σαν  πολίτης  που και το Σύνταγμα, η Ευρωπαϊκή νομοθεσία και  το διεθνές  δίκαιο του αναγνωρίζει  αυτό  το δικαίωμα.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ  ήταν  πάντα  και θα είναι  πάντα  στο πλευρό της  ΕΤΙΤΑ  και  των  εργαζόμενων μελών της  σε κάθε αγώνα  είτε αυτός  είναι  στο  πεζοδρόμιο , είτε στα studios είτε  στα δικαστήρια.


ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ  1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 12 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ 5 ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
  ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ  ΤΟΥ ALPHA  ΚΑΙ ΣΤΗΝ  ΕΤΙΤΑ



  

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ...ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ (ΕΠΟΧΙΚΩΝ ) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΞΕΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ;;;


Τα  όσα έχει πεί και έχει πράξει έως σήμερα  η αξιότιμη υπουργός Παιδείας, έχουν κριθεί και σχολιαστεί   εύστοχα και εμπεριστατωμένα   απο τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς  μέσω των σωματείων τους και  ειδικά  σε ότι αφορά  στις τεράστιες ελλείψεις  σε  δασκάλους , καθηγητές και σχολικές  αίθουσες, καθώς επίσης  και πως όλα  αυτά  δεν  "θεραπεύονται" με ήμίμετρα  όπως  οι αναγγελθείσες  προσλήψεις  όχι μόνιμων  αλλά  επι της ουσίας  "εποχικών" (αναπληρωτών) εκπαιδευτικών.

Αυτό  που σχολιάζουμε  εμείς  είναι   η φωτογραφική  ...επιλογή  της κ. Κεραμέως  στο  tweet  που δημοσίευσε  και στο οποίο διαφημίζει τις   προσλήψεις  αναπληρωτών  καθηγητών.

Η  Υπουργός Παιδείας  διάλεξε  να επενδύσει  την "διαφήμισή"  της,  όχι με μια  φωτογραφία  απο ένα ελληνικό δημόσιο  σχολείο  σαν αυτά  που  ξέρουμε  όλοι, σαν αυτά  που  πηγαίνουν τα παιδιά μας , αλλά με μια  φωτογραφία  που προφανώς  βρήκε  στο διαδίκτυο , με την ίδια  ευκολία που την  βρήκε κι ο φίλος  μας  ο  Γ. Δ.

Μια φωτογραφία  που  σκηνοθετήθηκε  ειδικά  και  προσφέρεται  απο το  συγκεκριμένο site  για  διαφημιστική  χρήση και που δεν έχει  σχέση  με  τις  αίθουσες των ελληνικών  δημόσιων σχολείων  που  ξέρουμε. 

Μια  fake δηλαδή εικόνα ελληνικού δημόσιου σχολείου,  που ελπίζουμε  να μην συνάδει και με fake  σχεδιασμούς  του επιτελικού κράτους  του κ. Μητσοτάκη  σχετικά με  το  μείζον θέμα  της  ασφαλούς λειτουργίας  των  σχολείων  και της προστασίας  μαθητών και εκπαιδευτικών  απο  την  εξέλιξη  της πανδημίας.

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

ΜΕ "ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ" ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟΝ "ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ" ΔΕΚΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΧΩΡΙΣ ...ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ


Πριν απο το "πραξικόπημα του μαύρου" τον Ιούνιο του 2013 και πρίν  την  σκανδαλώδη  ανάδειξη της DIGEA  των  καναλαρχών σε  μονοπώλιο παροχής  δικτύου, η  ΕΡΤ  με δικά της  έξοδα και χωρίς  να επιβαρύνει ούτε με μία δεκάρα  τον κρατικό  προϋπολογισμό  και χωρίς  θαλασσοδάνεια, άρα χωρίς  να φορτώνει τον φορολογούμενο πολίτη  με άλλα βάρη,  είχε φροντίσει να υπάρχει  τηλεοπτικό σήμα  μέχρι και στον τελευταίο  οικισμό. Στην κοινωνία  είχε  επικρατήσει ως κάτι το αυτονόητο, ότι η ΕΡΤ  είναι αυτή  που  εξασφαλίζει  ότι όπου και αν βρίσκεσαι όπου και αν κατοικεις δεν θα στερηθεις το αγαθό της ενημέρωσης και της  ψυχαγωγίας.

Όλα αυτά  που κάποτε στον  χώρο  τουλάχιστον της  ραδιοτηλεόρασης  θεωρούνταν  ως αυτονόητα  άλλαξαν, όταν  τον Ιούνιο του 2013 με  το  κλείσιμο της ΕΡΤ  απο τη συγκυβέρνηση  Σαμαρά - Βενιζέλου άρχισε να εφαρμόζεται  το στρατηγικό σχέδιο της  σταδιακής  μεταβίβασης  του ελέγχου  των  ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ στα χέρια  εκείνων  που είχαν ήδη  διεισδύσει  και σε όλα  τα υπόλοιπα ΜΜΕ.

Δεν θα αναφερθούμε  σε όλα  όσα  έχουμε  λεπτομερώς  καταγγείλλει  δημόσια και στη βουλή, δεν θα μιλήσουμε  για  το πως  άλλαζαν σε μια νύχτα  οι "κανόνες" σχετικά  με το πως  ο  μοναδικός τότε πάροχος  (DIGEA)  θα  εξασφάλιζε  την  διανομή  του τηλεοπτικού  σήματος  σε όλη την  επικράτεια , ούτε φυσικά  γιατί ολόκληροι   δήμοι και κοινότητες  χωρίς "εμπορικό ενδιαφέρον"  θα βρίσκονταν  ξαφνικά  αποκλεισμένοι   απο την  τηλεοπτική  ενημέρωση  και ψυχαγωγία, έχοντας  την επιλογή  είτε  να βλέπουν  καθαρά  κανάλια  γειτονικών  χωρών  είτε  να βάλουν  βαθιά  το χέρι στην τσέπη  προκειμένου να αποκτήσουν την  ...πολυτέλεια  προκειμένου να ενημερώνονται  απο ελληνικά  ΜΜΕ.

Δύο μήνες μετά την ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη, όχι  κάποιου βουλευτή της  αντιπολίτευσης , αλλά  του δικού  τους βουλευτή Ιωαννίνων Γιώργου Αμυρά, ο οποίος  ζητούσε να ενημερωθεί σχετικά με "την ολοκλήρωση του έργου για πρόσβαση στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία των 165 οικισμών του νομού Ιωαννίνων που ανήκουν στις λεγόμενες «λευκές περιοχές» και δεν έχουν τηλεοπτική πρόσβαση στους σταθμούς εθνικής εμβέλειας",το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης   τον  ...εφησύχαζε  λεγοντάς  του ότι : «Σχετικά με τα τεχνικά και λειτουργικά προβλήματα του έργου “Πρόσβαση των μονίμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας” έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες ενέργειες στις οποίες περιλαμβάνεται η ανανέωση σύμβασης με ειδικευμένο εξωτερικό σύμβουλο προκειμένου να επιτευχθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα η καθολική τηλεοπτική κάλυψη στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας».

Το  μείζον  ζήτημα  του τηλεοπτικού αποκλεισμού   χιλιάδων  συμπολιτών μας  απο την ενημέρωση και την  ψυχαγωγία που έχουν την "ατυχία"  να ζούν σε περιοχές  χωρίς  "εμπορικό" ή και "πολιτικό" για μερικούς  ...ενδιαφέρον, κατά  το  επιτελικό κράτος  του κ. Μητσοτάκη  θα  λυθεί με  την   "ανανέωση  της  σύμβασης με ειδικευμένο εξωτερικό σύμβουλο" κι όχι  με την  ανέξοδη  για το κράτος  και τον Έλληνα φορολογούμενο αξιοποίηση  της  ΕΡΤ  που σαν δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι και πάροχος δικτύου.

Οι "παρίες"  της ελληνικής  κοινωνίας μπορεί να μην βλέπουν  στον  τόπο τους  ελληνικό κανάλι  αλλά  σίγουρα βλέπουν   τα  χρήματά τους  να  πηγαίνουν με κυβερνητικές λίστες στις τσέπες καναλαρχών και διάφορων  περίεργων  που 

Η ΕΡΤ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ TEST COVID-19 ΕΝΩ Ο ΕΔΟΕΑΠ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΔΩΡΕΑΝ; ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Ο ΜΑΖΙΚΟΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ;;;


Χθές ο ΕΔΟΕΑΠ  ανακοίνωσε  ότι  "καλύπτει το κόστος για τη διενέργεια test Covid-19 σε προληπτική βάση, για την όσο το δυνατόν ασφαλέστερη επάνοδο των εργαζομένων – αμέσων μελών από τις  διακοπές, με έμφαση σε αυτούς που απασχολούνται στην «πρώτη γραμμή» της Ενημέρωσης", γεγονός  που διευκολύνει  την  διοίκηση της ΕΡΤ  να κάνει αυτό  που πρέπει  για  την ασφάλεια  των εργαζομένων της και  τον περιρισμό της διασποράς  του κορωνοϊού, χωρίς να επιβαρυνθεί  καθόλου με έξοδα.

Μέχρι στιγμής  το μόνο που έχουμε δεί εκ μέρους της διοίκησης είναι να αυτοεπαινείται για το πόσο  καλά  αντιμετωπίζει  αυτό  το θέμα  χωρίς να χάνει  φυσικά  την ευκαιρία  κάθε φορά  να τονίζει  τις "ατομικές μας ευθύνες".

Δεν  ξέρουμε  π.χ  εάν  η διοίκηση  στα πλαίσια  του διακηρυγμένου  "ενδιαφέροντός" της  για την υγεία και την ασφάλεια  των εργαζομένων  έκανε  έστω και δειγματοληπτικά  προληπτικά  test  covid-19  σε όσους  επέστρεψαν  απο την καλοκαιρινή τους άδεια και  ειδικά  σε όσους εργάζονται  σε  τμήματα  "υψηλού κινδύνου"  όπως  studios,  van συνεργείων εξωτερικών μεταδόσεων  κ.λ.π, ούτε  και  αν πλήρωσε η πόσο κόστισαν   αυτά.
Αυτό όμως που ξέρουμε  είναι  ότι  εφόσον  το 99.9 %  των εργαζομένων στην ΕΡΤ   είναι ασφαλισμένοι στον  ΕΔΟΕΑΠ  η  διοίκηση  μπορεί   να στείλει  όπως  απαιτείται   στον  ασφαλιστικό αυτό φορέα λίστες εργαζομένων  που θα κάνουν προληπτικά  test covid-19  εντελώς δωρεάν.
 Ακολουθεί  το σχετικό δελτίο τύπου του ΕΔΟΕΑΠ:

Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Ο ΝΙΚΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ "ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ" (ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ) ΛΑΣΠΟΛΟΓΟ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΝΙΚΟ ΚΟΥΤΣΙΟΥΚΗ


Φωτόπουλος Νίκος
Εκπρόσωπος του Μετωπικού Σχήματος
ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ
                                     
                                                                            Αθήνα, 24 Αυγούστου 2020


ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΝΙΚΟ ΚΟΥΤΣΙΟΥΚΗ
ΓΙΑ ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΕΣ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ
(ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΑΥΤΟΥΣΙΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ) ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ


Γενικέ Γραμματέα της ΓΣΕΕ,
σου απαντώ με ένα μήνα καθυστέρηση γιατί σαν ευγενής άνθρωπος που είμαι (όπως εσύ άλλωστε) είπα να μην σου χαλάσω τις διακοπές σου καλοκαιριάτικα. Αν και εδώ που τα λέμε εσύ μαζί με τον κ. Γιάννη το έχετε κλείσει το «μαγαζί» εδώ και χρόνια (έτσι τη βλέπετε τη ΓΣΕΕ) και είστε σε μόνιμες διακοπές εσαεί ….

Τέλος πάντων, τώρα που πιστεύω να «επανήλθες στα καθήκοντα» σου ήρθε η ώρα να πάρεις την απάντηση στο για γέλια και για κλάματα παλιάς κοπής και νοοτροπίας πονηρού πολιτευτή σχόλιό σου σχετικά με την ανακοίνωση του ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ που ξεγυμνώνοντάς σε αποκαλύπτει τις κυβιστήσεις σου και το πόσο “δημοκράτης” είσαι. Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωσή μας αποκάλυπτε ότι προκειμένου να πετύχεις τους προσωπικούς σου στόχους δεν έχεις κανένα πρόβλημα να συνεργαστείς με οποιονδήποτε (όπως και έκανες) και επίσης ότι για όσους σου ασκούν κριτική δεν έχεις κανένα απολύτως ενδοιασμό να κατρακυλήσεις σε αντιδημοκρατικές και φασιστικές πρακτικές αποκλείοντάς τους από τα όργανα της ΓΣΕΕ.
Κατά τα άλλα έχεις και το θράσος να κάνεις σχόλια για … φασίζουσες νοοτροπίες!!

Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στο μακροσκελές σχόλιό σου Γενικέ Γραμματέα με πολύ ερασιτεχνικό τρόπο επιχείρησες τα εξής:

1.     Να δημιουργήσεις θέμα ανάμεσα σε μένα και τον σύντροφο συναγωνιστή μου, συνδικαλιστή της παράταξής μας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Πρόεδρο του Σωματείου μηχανοδηγών Κώστα Γενιδούνια.
2.     Να εμφανίσεις τον Κώστα Γενιδούνια ως συκοφάντη και ως άνθρωπο που πατά σε δύο βάρκες.
3.     Να εμφανίσεις εμένα ως κάποιο εμμονικό που εκ συστήματος είναι διασπαστής.
4.     Να δικαιολογήσεις τη συνεργασία σου με την ΠΑΣΚΕ στις εκλογές του διασπαστικού σωματείου που έφτιαξες στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ λέγοντας ότι τα ίδια κάνουμε κι εμείς στη ΓΕΝΟΠ
5.     Να μας εμφανίσεις ως καιροσκόπους που έφυγαν από την ΠΑΣΚΕ όταν είδαν ότι βουλιάζει το καράβι του ΠΑΣΟΚ που τους κουβαλούσε τόσα χρόνια και σάλταρα στο καράβι του ΣΥΡΙΖΑ όταν αυτός αύξησε τις δυνάμεις του και τέλος.
6.     Να δικαιολογήσεις, την απαράδεκτη, κατάπτυστη δήλωσή σου σχετικά με την απαγόρευση των συναθροίσεων.

Ας τα πάρουμε ένα-ένα από την αρχή:

ΕΑΜΕ- ΔΕΗ: Η ΑΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΔΔΗΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΑ GOLDEN BOYS ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ


25/8/2020

Η ΑΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΔΔΗΕ


Κάποια άτομα προβαίνουν σε αβάσιμες ή ανεύθυνες δαπάνες για να υποστηρίξουν τις προσωπικές προκαταλήψεις ή σκοπιμότητες.
Οι ανώτεροι υπάλληλοι μπορούν να αυξήσουν την τεχνική πολυπλοκότητα, για να κρύψουν ή να προετοιμάσουν το έδαφος και για να το πετύχουν αυτό, συχνά παράγουν οικονομικές και όχι μόνο, (δια)στρεβλώσεις.

Για την αποφυγή των ανωτέρω, ο ΔΕΔΔΗΕ έχει δημιουργήσει υπηρεσίες για την προστασία της περιουσίας και γενικά των συμφερόντων της εταιρείας, τη διασφάλιση της βέλτιστης χρήσης των πόρων της, στο πλαίσιο των αρχών της εταιρικής διακυβέρνησης μέσω του συστηματικού ελέγχου (την κατάρτιση προδιαγραφών, τη διακήρυξη και τη σύναψη συμβάσεων εργολαβιών, την εποπτεία της εκτελέσεως τους από αρμόδια ΒΟΚ κ.λ.π.).

Ωστόσο αυτό έχει μόνο καταστατική έννοια από τη στιγμή που δεν λειτουργεί και επιτρέπει την υλοποίηση της κάθε προσωπικής επιλογής.

Μέσα σε αυτό το άναρχο πλαίσιο βλέπουμε το ˝ΠΝΕΥΜΑ˝ του Μίδα των εργολάβων στη ΔΠΝ να εκχωρεί σε Ανάδοχο την εργασία <<Επιθεώρηση Δικτύου Μέσης Τάσης της Περιοχής Ρέθυμνου>> βάσει διαδικασίας με διαπραγματεύσεις χωρίς προηγούμενη προκήρυξη (πρόσκληση ενός) και τιμή τριπλάσια 36€/χλμ, τιμή που μόνο στη σφαίρα της σκοπιμότητας μπορεί να υπάρχει !!!

Στερώντας τη μοναδική θερμοκάμερα από το έμπειρο, υψηλής εξειδίκευσης, τεχνικό προσωπικό που διαθέτει, δίνοντάς τη στον Ανάδοχο τον οποίο θα πρέπει και να τον εκπαιδεύσει!!!

Υποτίθεται ότι το προσωπικό του αναδόχου, που θα εκτελεί τις υπηρεσίες θα πρέπει να είναι ικανό και ειδικευμένο με πιστοποιημένη εμπειρία και να έχει όλα τα προσόντα που προβλέπονται από την Ελληνική Νομοθεσία!!!

Έτσι εξηγείται και ο λόγος που δεν γίνονται προσλήψεις, παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις.Την τεχνητή έλλειψη προσωπικού την κάνουν ανάγκη για εργολάβο-αδελφοποίηση.Θυσιάζουν την τεχνογνωσία, την ποιότητα, την οικονομία, την ασφάλεια του Δικτύου στο βωμό του κέρδους και των συμφερόντων που εξυπηρετούν, στέλνοντας κάθε φορά το λογαριασμό στον Ελληνικό λαό, και στους εργαζόμενους.

Έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη την αντίθεση μας απέναντι στην πρόθεση εργολαβοποίησης του ΔΕΔΔΗΕ, διεκδικώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών και τον επαναπροσδιορισμό των εργασιών που δύναται να εκχωρήσει σε ανάδοχους.

Νισάφι πια, και η πρόκληση έχει τα όρια της.


Καταγγέλλουμε πρόσφατα διορισμένα golden boys για τη διαδικασία, τη

Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

ΣΤΑ 43 ΤΟΥ ΕΦΥΓΕ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΗΧΟΛΗΠΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΟΥΡΚΑΚΗΣ

Ο Χρήστος Μουρκακης, που είχε δουλεψει για χρονια στα συνεργεία εξωτερικών μεταδόσεων της ΕΡΤ, έφυγε ξαφνικά στα 43 του χρόνια.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ εκφράζει στους δικούς του τα θερμά της συλλυπητήρια.

ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΡΑΓΚΑΣ

Όταν πριν από λίγο  απαντούσαμε στην τηλεφωνική κλήση συναδέλφου, δεν φανταζόμαστε ότι θα  ακούσουμε  το κακό μαντάτο : "Πέθανε ο Γιώργος.
Ποιος Γιώργος;
Ο Γιώργος Στραγκας.
Μα πως; Πότε;
 Σήμερα το πρωί ξαφνικά."

Ο Γιώργος ήταν ένας αξιαγάπητος συνάδελφος που αγάπησε την ΕΡΤ και για δεκαετίες πρόσφερε πολλά στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους συγγενείς και στους φίλους του εκλιπόντος.

ΕΣΑΚ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ: ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑ ΤΗΣ "ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ" ΚΑΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ "ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ"- ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΟΙ ΟΣΟΙ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΥΡΕΤΟ


Την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, καταγγέλλει η Ενιαία Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση Ευαγγελισμού, μεταφέροντας τα παραδείγματα από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας.

Στην ανακοίνωσή της σημειώνει:

Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ "ΦΛΕΡΤ" ΛΟΓΩ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ - ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ TEST ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα κρούσμα κορωνοϊού σε μέλος της ομάδας του «φλΕΡΤ» είναι η αιτία για την αναβολή επανέναρξης της εκπομπής, που είχε προγραμματιστεί για την προσεχή Δευτέρα. Ο ασθενής, που είναι ασυμπτωματικός, δεν είναι υπάλληλος της ΕΡΤ, κι έχει ήδη διαπιστωθεί ότι ο ιός μεταδόθηκε σε νησί του Αιγαίου, όπου έκανε πρόσφατα διακοπές.

Η ΕΡΤ, σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής του «φλΕΡΤ», προέβη αμέσως σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ακολουθώντας κατά γράμμα τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Ήδη, όλα τα μέλη της εκπομπής, που, έστω και για λίγα λεπτά της ώρας, βρέθηκαν στον ίδιο χώρο με τον ασθενή -και εννοείται φορώντας μάσκες- υποβάλλονται σε τεστ και θα παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό για όσο διάστημα χρειαστεί. Στη διάρκεια των επόμενων ημερών -και σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ- θα γίνει σε όλους και δεύτερο τεστ, προκειμένου να

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Η ΠΟΣΠΕΡΤ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ Α.Ε ΤΟ DOMAIN «www.ertnews.gr»


         


     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ       

Αγ. Παρασκευή   19/8/2020

Η ΠΟΣΠΕΡΤ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ Α.Ε  ΤΟ DOMAIN  «www.ertnews.gr»


Η ΠΟΣΠΕΡΤ, με απόφαση του ΔΣ της παραχωρεί στην ΕΡΤ το domain  “www.ertnews.gr”  που έχει στην κατοχή της. 
Η διαδικασία παραχώρησης που θα ακολουθηθεί θα πρέπει να είναι με νόμιμο τρόπο και με σχετικό πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής. 

Η απόφαση αυτή προήλθε μετά από αίτημα του Διευθύνοντος Συμβούλου Γ. Γαμπρίτσου ο οποίος με σχετική αλληλογραφία μας  τόνιζε  πόσο  αναγκαία είναι  η αξιοποίηση  του  εν λόγω domain  στη διεύθυνση ειδήσεων της ΕΡΤ.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ γι’ άλλη μια φορά  αποδεικνύει με έργα, ότι είναι θεματοφύλακας των συμφερόντων της ΕΡΤ, γεγονός που καταδεικνύεται και  από την μέχρι σήμερα στάση της, τους αγώνες της  αλλά  και από την παραχώρηση στην ΕΡΤ τεχνικών υλικών που είχε στην κατοχή της και που χρησιμοποιούσε την περίοδο του ΑΓΩΝΑ ενάντια στο ΜΑΥΡΟ. Υλικά τα οποία  στο στάδιο της  ανοικοδόμησης της ΕΡΤ εκ των «ερειπίων» που άφησαν πίσω τους  οι «μεταρρυθμιστές του μαύρου» ήταν απαραίτητα   για την εύρυθμη λειτουργία  και  μετάδοση των προγραμμάτων της. ΄

Η πρόθεσή μας λοιπόν είναι  να  κάνουμε αυτό που κάναμε πάντα, να συνδράμουμε  δηλαδή σε ότι θα  βοηθήσει στην ανάπτυξη  της  ΕΡΤ παραχωρώντας  της εν προκειμένω  με  τη νόμιμη διαδικασία  το  προαναφερθέν domain και   αναμένουμε  από τη διοίκηση να κάνει  αυτό που πρέπει και όπως πρέπει, αναγνωρίζοντας  τον προφανή  και  πέραν πάσης  αμφισβήτησης  ρόλο  της  ομοσπονδίας μας  και σε ότι  αφορά  στην  καλή λειτουργία  και  πρόοδο της  δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.       

       

Εκτός ελέγχου η αγορά εργασίας στην Ελλάδα

  • Το 50% των νέων θέσεων εργασίας είναι πλέον με ελαστικές μορφές, με ωρομίσθιο στα 3 ευρώ καθαρά, σε εκ περιτροπής ή μερική απασχόληση
  • Αμέτοχη παρακολουθεί η κυβέρνηση. Διά του υπουργείου Εργασίας αδυνατεί να επιδείξει σχέδιο και προοπτική και οι συνεχείς νομοθετικές διορθώσεις έχουν κοστίσει πολύ περισσότερο απ’ ό,τι θα στοίχιζε μια γενναία και χωρίς μύριους αστερίσκους στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων
Μπορεί οι στατιστικές του ΟΑΕΔ και της ΕΛΣΤΑΤ να μη συμπίπτουν για το ποιος είναι ο πραγματικός αριθμός των ανέργων (1.130.000 ή 700.000), αλλά ουδείς μπορεί πλέον να αμφισβητήσει την υποκατάσταση του μισθού από το επίδομα. Τον περασμένο Μάιο τα επιδόματα που καταβάλλει ο ΟΑΕΔ αυξήθηκαν πάνω από 92% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, καθώς στους επιδοματούχους εντάσσονται κι όσοι βρίσκουν κλειδωμένα τα ξενοδοχεία όπου συνήθως εργάζονταν τους καλοκαιρινούς μήνες.
Συνολικά ο αριθμός των επιδοματούχων του ΟΑΕΔ τον Αύγουστο προσεγγίζει τους 200.000, χωρίς βέβαια να αποφεύγονται και οι αποκλεισμοί ανθρώπων που το λογισμικό του «Εργάνη» δεν μπορεί να διαβάσει κι άρα δεν τους δίνει το δικαίωμα επιδότησης βάσει της εποχικότητας.
«Οσοι εργαζόμενοι δούλεψαν τον χειμώνα και η σύμβασή τους λύθηκε με απόλυση ή

Ενώπιον της Πενταμελούς Επιτροπής Διαιτησίας του Ο.ΜΕ.Δ. προσέφυγε η Ε.Τ.Ε.Ρ.



ΑνακοίνωσηΕνώπιον της Πενταμελούς Επιτροπής Διαιτησίας του Ο.ΜΕ.Δ. προσέφυγε η Ε.Τ.Ε.Ρ.


Την Παρασκευή 7/8/2020 οι εργοδότες της Ε.Ι.Ι.Ρ.Α. άσκησαν έφεση κατά της Διαιτητικής Απόφασης της Τριμελούς Επιτροπής Διαιτησίας του Ο.ΜΕ.Δ. 6/2020 η οποία και ρυθμίζει τους όρους αμοιβής και εργασίας των Τεχνικών (ηχοληπτών και ηλεκτρονικών) της Ιδιωτικής Ραδιοφωνίας στην Χώρα. Κατά την διάρκεια της νέας αυτής διαδικασίας η εν λόγω Διαιτητική Απόφαση παραμένει «παγωμένη», άλλο ένα επίτευγμα του Βρούτση από την πρώτη θητεία του στο Υπουργείο Εργασίας το 2014. Η Δ.Α. 6/2020 εκδόθηκε στις 27/7/2020 και κατατέθηκε στο Υπουργείο Εργασίας στις 29/7/2020.

Ας δούμε όμως λίγο τι σημαίνει η έκδοση της Διαιτητικής Απόφασης.

Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ ΤΗΝ DIGEA ΜΕ 1.9 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧ\ΝΟΛΟΓΙΑ DVB-T2

Αποζημιώνουν τη Digea λόγω 5G

(Αναδημ. από τις Τυπολογίες)

Σε 1.910.639 ευρώ υπολογίζεται η αποζημίωση της εταιρείας παρόχου Digea για την απώλεια της μίας από τις τέσσερις ψηφιακές συχνότητες που δόθηκαν το 2014. 

Η απώλεια των τηλεοπτικών συχνοτήτων στα 700MHz, δηλαδή από την 50ή ως και την 60ή στα UHF, που θα δοθούν στις τηλεπικοινωνίες για την ανάπτυξη υπηρεσιών 5G, φέρνει αποζημίωση για την Digea.

 Οι Κυριάκος Πιερρακάκης και Στέλιος Πέτσας υπογράφουν την υπουργική απόφαση για το ύψος της αποζημίωσης και το μεταβατικό διάστημα της ψηφιακής μετακίνησης των δύο παρόχων δικτύου της ψηφιακής τηλεόρασης (ΕΡΤ και Digea).

H υποχρεωτική μετακίνηση αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου 2020 και ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο του 2021. Μέχρι τότε είναι αδύνατον να αναπτυχθούν οι υπηρεσίες 5G, κάτι που επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας την αποκάλυψη της στήλης την περασμένη Κυριακή για  τις καθυστερήσεις στο 5G, που προβλέπεται να δοθεί τον Δεκέμβριο του 2020.

Η κυβέρνηση αποδέχθηκε την εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για τον προσδιορισμό της αποζημίωσης στην Digea, η οποία είναι το 25% του συνόλου των συχνοτήτων που της είχαν δοθεί το 2014. 

Επιβεβαιώνεται επίσης η αποκάλυψη της στήλης πως αιτία της αποζημίωσης είναι ότι οι δύο πάροχοι δικτύου δεν προχώρησαν στη νέα ψηφιακή τεχνολογία DVB-T2. Σε περίπτωση που το είχαν κάνει δεν θα υπήρχε ζήτημα αποζημίωσης, γιατί όλα τα τηλεοπτικά κανάλια-πελάτες της Digea θα χωρούσαν στο μειωμένο τηλεοπτικό φάσμα.

Για την καταβολή της αποζημίωσης στην Digea εφαρμόζεται μεικτό σύστημα.

 Το ποσό των 681.389 ευρώ καταβάλλεται άμεσα στην ιδιωτική εταιρεία, ενώ το

Παραμένουν απλήρωτοι οι εργολαβικοί Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός



Παραμένουν απλήρωτοι οι εργολαβικοί Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός


Η διοίκηση του Νοσοκομείου δεν τους αναγνωρίζει ως υπαλλήλους του Νοσοκομείου αν και οι συνάδελφοι έχουν έρθει σε επαφή πολλές φορές τα τελευταία 5 χρόνια

Και το Υπουργείο Υγείας επίσης δεν κάνει κάτι (όπως μας καταγγέλλει συνάδερφος) όπου και εκεί έχουν απευθυνθεί .

Η εργολαβική εταιρεία βρίσκεται στο Νοσοκομείο 22 χρόνια και ακολουθεί πάγια τακτική να καθυστερεί την μισθοδοσία για διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών .

Το 2018 συνάδελφοι από την καθαριότητα απαλλάχτηκαν από τον εργολάβο , αφού σύναψαν ατομικές συμβάσεις με το Νοσοκομείο , αντιθέτως οι

ΕΤΙΤΑ (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ) : ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΕΔ ΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΑΙΤΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ - ΝΕΑ ΔΙΕΤΗΣ ΣΣΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥγια τη ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Α / Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε. – Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε.


Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ε.Τ.Ι.Τ.Α.-Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε. και Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε. και μετά από την απόρριψη εφέσεων των εργοδοτών ενώπιων του Ο.ΜΕ.Δ., καταφέραμε και σήμερα έχουμε συλλογική σύμβαση εργασίας στον κλάδο μας, διετούς ισχύος.
Οι 5 λόγοι που ισχυρίστηκαν οι εργοδότες μας με τις εφέσεις και που απορρίφθηκαν μέσω της επιτροπής του Ο.ΜΕ.Δ. ήταν οι εξής:

- Μη σύννομη προσφυγή μας στον Ο.ΜΕ.Δ για υπογραφή Σ.Σ.Ε.
- Κατάργηση των ειδικοτήτων τεχνικών της τηλεόρασης.
- Τα διμελή συνεργεία επικαίρων και ζωντανών συνδέσεων να γίνουν μονομελή.
- Μείωση μισθών εργαζομένων λόγω Covid-19, είσοδος νέου παίκτη στην αγορά (Mega Channel) και η επικείμενη αδειοδότηση 4 σταθμών εθνικής εμβέλειας θεματικού περιεχομένου.
- Ετήσια διάρκεια ισχύος της Σ.Σ.Ε.

Απορρίφθηκαν ως αβάσιμοι και οι 5 λόγοι.

Με τη νέα Σ.Σ.Ε καταφέραμε και διατηρήσαμε τα κεκτημένα μας από

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ ALPHA: "ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ"


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εμείς οι δημοσιογράφοι – μέλη της ΕΣΗΕΑ της τηλεόρασης του Alpha, δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στον αγώνα των συναδέλφων – τεχνικών που ξεκίνησε μετά τον νέο κύκλο απολύσεων στον οποίο προχώρησε η διοίκηση του Σταθμού.

Εν μέσω θέρους, με μεγάλο μέρος του προσωπικού να κάνει χρήση των καλοκαιρινών του αδειών, με το λιγοστό προσωπικό να καλείται να διαχειριστεί γεγονότα όπως οι φονικές πλημμύρες στην Εύβοια, η αυξητική τάση των κρουσμάτων κορωνοϊού και η κλιμακούμενη ένταση με την Τουρκία, η υλοποίηση των σχεδιασμών της διοίκησης της τηλεόρασης του Alpha κάνει ακόμη πιο βαρύ το φορτίο που καλούνται να σηκώσουν οι εργαζόμενοι. Σχεδιασμών που όπως αποδεικνύεται περιλαμβάνουν και την απομάκρυνση συναδέλφων- τεχνικών με τους οποίους για δεκαετίες συμπορευτήκαμε.

Σταθερή επιδίωξή μας είναι η διαμόρφωση συνθηκών εργασιακής ειρήνης, τέτοιων που θα μας επιτρέψουν να αφοσιωθούμε απρόσκοπτα στα καθήκοντά μας. Κάτι όμως που δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί όταν -ειδικά υπό αυτές τις συνθήκες- υιοθετούνται αποφάσεις για απολύσεις συναδέλφων – τεχνικών.

Καλούμε λοιπόν την διοίκηση του Σταθμού, αυτή την κρίσιμη περίοδο, να

Τι κάνει το Oruc Reis “στα μέρη μας” και το “εθνικό παραμύθι” που μάταια προσπαθούν να μας πουλήσουν



















Το Oruc Reis, σαρώνει την περιοχή που έχει δεσμευτεί από τους Τούρκους με NAVTEX. Έχει αυξήσει ελαφρά την ταχύτητα σε 5,3 κόμβους (μέγιστη ταχύτητα 4,5 κόμβοι για διενέργεια ερευνών), συνεπώς μάλλον δεν  κάνει έρευνες. 

Αλλά το Oruc Reis δεν μας “επισκέφθηκε” για να κάνει έρευνες και δεν είναι και τόσο ειλικρινής η στάση της Αθήνας που έχει οχυρωθεί πίσω από το έωλο επιχείρημα που λέει “εντάξει ,είναι σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αλλά δεν κάνει έρευνες”!

Το Oruc Reis και τα πολεμικά πλοία των Τούρκων που το συνοδεύουν ήρθαν για να κάνουν δήλωση αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας κι αυτό προκύπτει και από τους χάρτες που δημοσιοποιούν στα ΜΜΕ τους , με πρώτο και καλύτερο το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.



Μπορούμε να “παραμυθιαζόμαστε” όσο θέλουμε. 
Μπορεί οι κυβερνητικοί μηχανισμοί επίσημοι και …ημιεπίσημοι να έχουν αναλάβει την προσπάθεια αποδόμησης οποιασδήποτε διαφορετικής άποψης ,ωστόσο όπως συχνά γράφουμε ο κόσμος δεν είναι “πρόβατο”. 
Καταλαβαίνει πολύ περισσότερα απ΄ όσα θέλουν να του “περάσουν”.

 Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε στη διαδικασία ενός…μασάζ της ελληνικής κοινής γνώμης για συζητήσεις πολύ δυσάρεστες στα εθνικά μας ζητήματα. Το παράδοξο είναι ότι το …μασάζ έχουν αναλάβει μεταξύ άλλων και κάποιοι που

ΕΤΙΤΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ Τ/Σ ALPHA: Η διοίκηση του ALPHA πήρε σήμερα την πρώτη απάντηση από τους τεχνικούς του σταθμού στην καθιερωμένη πλέον τακτική της στο να απολύει και κάποιον εργαζόμενο ανά μέρα.

Αθήνα, 12 Αυγούστου 2020                                                                                 Αρ. Πρωτ:  3009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ Τ/Σ ALPHA


Η σημερινή πετυχημένη μας κινητοποίηση δείχνει τη δύναμη που έχουμε οι εργαζόμενοι όταν όλοι μαζί επιλέγουμε το δρόμο του αγώνα και της πάλης για τη διατήρηση των ήδη πετσοκομμένων δικαιωμάτων μας. 

Δείχνει επίσης το μοναδικό αποτελεσματικό τρόπο διεκδίκησης των αιτημάτων μας απέναντι στη σφοδρή επίθεση που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία με τις ευλογίες της κυβέρνησης.

Η διοίκηση του ALPHA πήρε σήμερα την πρώτη απάντηση από τους τεχνικούς του σταθμού στην καθιερωμένη πλέον τακτική της στο να απολύει και κάποιον εργαζόμενο ανά μέρα. 

Πήρε μια απάντηση για τις 45 πλέον απολύσεις του καναλιού. 

Μια απάντηση για το συνεχιζόμενο καθεστώς τρομοκρατίας που

ΠΟΣΠΕΡΤ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2012-2013


                  
Αγία Παρασκευή, 12.08.2020
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Χθες πραγματοποιήθηκε η καθορισμένη συνάντηση με τον Ειδικό Διαχειριστή και το Ελληνικό Δημόσιο, για το θέμα των όρων και της διαδικασίας αναγνώρισης και καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών της περιόδου 2012-2013.
Στη συνάντηση μετείχε το Προεδρείο της ΠΟΣΠΕΡΤ και τα προεδρεία των πρωτοβάθμιων σωματείων και μελών της, καθώς και η νομική υπηρεσία της ΠΟΣΠΕΡΤ. Από την πλευρά του Ελληνικού Δημοσίου μετείχε ο Ειδικός Διαχειριστής, μέλη του επιτελείου του και νομικοί σύμβουλοι της Ειδικής Διαχείρισης.

Ως γνωστόν, η ΠΟΣΠΕΡΤ εξ αρχής έχει επιδιώξει δυναμικά και διεκδικητικά την καταβολή των δεδουλευμένων, με ιδιαίτερη έμφαση στην κάλυψη του συνόλου των συναδέλφων και στην ταχεία ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Καταθέσαμε υπόμνημα επτά σελίδων  με τις θέσεις της ΠΟΣΠΕΡΤ, το οποίο επισυνάπτουμε και στο οποίο εκτός όλων των άλλων προτείναμε να γίνει  νομοθετική ρύθμιση ή έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης που θα δώσει επιτέλους λύση σε αυτό το επί χρόνια ανεκπλήρωτο δίκαιο αίτημα  των εργαζομένων. 
Μία λύση που θα φέρει συντομώτερα  αποτέλεσμα, παρακάμπτοντας  τις  περιγραφόμενες και στην επιστολή του ειδικού διαχειριστή, χρονοβόρες γραφειοκρατικές  διαδικασίες και θα ρυθμίζει τον τρόπο το χρόνο  και τη διαδικασία καταβολής όσων επιλέξουν ή έχουν επιλέξει  τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Αντί αυτής της πλέον αποτελεσματικής, γρήγορης και δίκαιης λύσης επιλέχθηκε από το Νομικό Συμβούλιο η συνηθισμένη γενική  διαδικασία εξωδικαστικού συμβιβασμού με το δημόσιο η οποία είναι χρονοβόρα και χωρίς σαφή  προσδιορισμό  χρονοδιάγραμματος. Μια διαδικασία δηλαδή  κατά την οποία μεσολαβούν  πολλά «βήματα»   μέχρι το τέλος της, γεγονός που φυσικά θα προκαλέσει  καθυστέρηση  μηνών μέχρι την καταβολή των δεδουλευμένων στους δικαιούχους.

Ιδιαίτερα σημαντική ώθηση στην υπό εξέλιξη διαδικασία καταβολής έδωσε το γεγονός ότι η μεγάλη πλειονότητα των συναδέλφων άσκησε αγωγές διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων, πριν τεθεί θέμα παραγραφής αξιώσεων. Επιβεβαιώνεται σήμερα η ορθότητα της κίνησης αυτής, καθώς η μαζικότητα και το έγκαιρο της διεκδίκησης έχει οδηγήσει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους σε εισήγηση προς το Υπουργείο Οικονομικών και την πολιτική ηγεσία να επιλεγεί η εξωδικαστική οδός, του συμβιβασμού, αντί της δικαστικής διαμάχης που οδηγούσε σε βάθος χρόνου σε βέβαιη θετική κατάληξη για τους εργαζόμενους.

Με άλλα λόγια, εάν δεν είχε υπάρξει κινητοποίηση και άσκηση αγωγών τότε που έπρεπε, με πληρότητα, επάρκεια και με τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ και τα κοινοποίησε σε όλους τους ενδιαφερόμενους, σήμερα δεν θα μιλούσαμε για καταβολή των δεδουλευμένων με τη διαδικασία που συζητείται.

Ασφαλώς, είναι πολλοί και οι συνάδελφοι που δεν έχουν ασκήσει αγωγές, με κίνδυνο να θεωρηθεί παραγραφείσα η αξίωσή τους. Το ζήτημα αυτό μας απασχόλησε ιδιαίτερα, προκειμένου να υπάρξει δίκαιη λύση που να καλύπτει όλους τους δικαιούχους.

Σας ενημερώνουμε, ότι μετά από μεγάλες προσπάθειες από πλευράς μας αλλά και όλων των εμπλεκομένων:

1) Έγινε αποδεκτό από την Ειδική Διαχείριση ότι η αναγνώριση και διαδικασία καταβολής των δεδουλευμένων θα αφορά στο σύνολο των δικαιούχων (θα συμπεριλαμβάνονται δηλαδή όλοι, χωρίς να εγερθεί θέμα παραγραφής για εκείνους που δεν έχουν επιδιώξει την απαίτησή τους και δικαστικά).

2) Έγινε αποδεκτό από την Ειδική Διαχείριση ότι το καταβλητέο σε κάθε δικαιούχο ποσό δεν θα συμψηφιστεί προς τυχόν υποχρεώσεις προς την ΕΡΤ (από την εφαρμογή της σχετικής ΚΥΑ).

3) Επιβεβαιώθηκε ότι το καταβλητέο ποσό θα καταβληθεί εφάπαξ (και όχι σε δόσεις).

4) Επιλύθηκε το θέμα της τεκμηρίωσης στο πλαίσιο συνεργασίας που συμφωνήθηκε και δεν θα χρειαστεί οι δικαιούχοι εργαζόμενοι να προβούν σε επιπλέον ενέργειες.

5) Συμφωνήθηκε ένα πλαίσιο συνεργασίας, που θα τεθεί σε λειτουργία στο αμέσως επόμενο διάστημα, το οποίο θα επιτρέψει τη συγκέντρωση των απαιτούμενων αιτήσεων και την επίσπευση της συγκρότησης φακέλων, ώστε να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία σε πολύ συντομότερο διάστημα, με επιτυχία.

Στο παραπάνω πλαίσιο:

Οι συνάδελφοι που έχουν αναθέσει την υπόθεση αυτή σε δικηγόρους και ενδιαφέρονται να ενταχθούν στη διαδικασία εξωδικαστικής επίλυσης της διαφοράς, θα πρέπει να απευθυνθούν στους δικηγόρους στους οποίους έχουν αναθέσει την εκπροσώπησή τους, ώστε οι τελευταίοι να προβούν στη διαδικασία του συμβιβασμού, την κατάθεση της απαιτούμενης αίτησης και στη δήλωση παραίτησης από το δικόγραφο της αγωγής που έχει ασκηθεί.

Συστήνουμε προς όλους να λάβουν επαγγελματική υποστήριξη και να απευθυνθούν στους δικηγόρους της επιλογής τους, προκειμένου να διευκολυνθεί και επιταχυνθεί η διαδικασία και να αποφευχθούν σφάλματα και παραλείψεις κατά τη συμπλήρωση και κατάθεση της αίτησης και των σχετικών δικαιολογητικών. Υπενθυμίζουμε ότι στα συμφωνητικά που έχουν υπογραφεί μεταξύ των ενδιαφερομένων συναδέλφων και των δικηγόρων, υπάρχει σχετική αναφορά και υποχρέωση.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ασφαλώς, ένας συμβιβασμός περιλαμβάνει αμοιβαίες υποχωρήσεις μεταξύ των δύο πλευρών μιας διαφοράς. Στο πλαίσιο αυτό, το Ελληνικό Δημόσιο προτείνει καταβολή του ποσού που έχει επαληθευθεί από τον Ειδικό Διαχειριστή μετά από ορισμένη περικοπή, ούτως ώστε να ωφεληθεί οικονομικά κατά το ποσό αυτό. Σε αντάλλαγμα, προτείνει την εν λόγω εξωδικαστική διαδικασία, ώστε να επισπευσθεί και ολοκληρωθεί σύντομα η όλη διαδικασία και να γίνει η καταβολή χωρίς τις καθυστερήσεις που συνεπάγεται η δικαστική οδός.  

Συμπερασματικά, οι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στη διαδικασία αυτή θα είναι σκόπιμο μετά την περίοδο των διακοπών να έρθουν σε επαφή με τους πληρεξουσίους δικηγόρους τους ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες.
Οι συνάδελφοι που δεν ενδιαφέρονται να ενταχθούν στη διαδικασία αυτή, αυτονόητα έχουν την ευχέρεια να συνεχίσουν τη δικαστική διεκδίκηση που έχουν αρχίσει.

Υπάρχει επαρκής χρόνος για τη συγκρότηση των φακέλων αιτήσεων και δικαιολογητικών. 
Η διαδικασία προβλέπεται να ολοκληρωθεί από πλευράς Ειδικού Διαχειριστή εντός τριμήνου, ώστε να ακολουθήσει σύντομα μετά η καταβολή στους δικαιούχους.

Συνεχίζουμε δυναμικά την προσπάθειά μας, ώστε να καταβληθούν το συντομότερο και με τον απλούστερο τρόπο τα δεδουλευμένα στο σύνολο των συναδέλφων, χωρίς αποκλεισμούς.

Ακολουθεί συνημμένο το σχετικό επτασέλιδο υπόμνημα προς τον ειδικό διαχειριστή   με τις θέσεις τις ΠΟΣΠΕΡΤ:

ΠΑΜΕ:Να μην κλείσει το Κέντρο Εκπομπής Βραχέων της ΕΡΤ στην Αυλίδα




Αθήνα 12.8.20
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Να μην κλείσει το Κέντρο Εκπομπής Βραχέων της ΕΡΤ στην Αυλίδα


Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ των εργαζομένων του Κέντρου Εκπομπής Βραχέων της ΕΡΤ στην Αυλίδα, της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ).
Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία για τις προθέσεις της Διοίκησης της ΕΡΤ, για το κλείσιμο των εγκαταστάσεων και την κατάργηση της «Φωνής της Ελλάδας», που εκπέμπει από τα βραχέα και απευθύνεται στα 14 εκατ. Έλληνες ομογενείς σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία κά, τους χιλιάδες ναυτεργάτες στα ποντοπόρα καράβια και τους οδηγούς φορτηγών που ταξιδεύουν στην Ευρώπη.
Η Διοίκηση της ΕΡΤ στις κατευθύνσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, δεν προχωράει στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, που αποτελούν στρατηγικής σημασίας σε συνθήκες γεωπολιτικών κρίσεων και δεν μπορεί να παρεμποδιστεί η συχνότητα των βραχέων, όπως μπορεί να συμβεί με το διαδίκτυο (internet) ή την δορυφορική μετάδοση.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, εφαρμόζει την ίδια τακτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων για τις δημόσιες επιχειρήσεις, επικαλείται το «κόστος» για να υπονομεύσει και να οδηγήσει στο κλείσιμο την εγκατάσταση των βραχέων.
Αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι αντι να αξιοποιηθούν σε όφελος των τεχνικών αναγκών της ΕΡΤ τα 1.100 στρέμματα, που βρίσκονται εγκατεστημένοι οι τρείς πομποί και τα κατάλληλα κεραιοσυστήματα δίνοντας την δυνατότητα της παγκόσμιας κάλυψης, έχει δοθεί μέρος της έκτασης για αγροτικές καλλιέργειες!!! χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης της εγκατάστασης σε μεγαλοτσιφλικά της Θήβας.
Καλούμε τις Ομοσπονδίες, τα συνδικάτα, τα σωματεία, να καταγγείλουν τις μεθοδεύσεις της Διοίκησης της ΕΡΤ, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους  στους εργαζομένους του Κέντρου Εκπομπής Βραχέων στην Αυλίδα, που