Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Έκθεση Κομισιόν για την Ελλάδα: Προβλήματα σε δικαιοσύνη, ΜΜΕ και διαφθορά

 


(αναδημ. από το www.documentonews.gr )

«Ράπισμα» προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τις πρακτικές της αποτελεί η νέα έκθεση της Κομισιόν, η οποία διαπιστώνει σοβαρά προβλήματα όσον αφορά την απονομή της δικαιοσύνης, την πολυφωνία στα ΜΜΕ και τη διαφθορά στη χώρα μας.

Η Κομισιόν σημειώνει μεταξύ άλλων στην πρώτη έκθεση για την κατάσταση του κράτους δικαίου στην ΕΕ, ότι «η καταγραφή της εφαρμογής των μέτρων δείχνει ανάμεικτα αποτελέσματα και το σύστημα απονομής δικαιοσύνης παραμένει αντιμέτωπο με προκλήσεις αναφορικά με την ποιότητα αλλά και την αποτελεσματικότητά του»

«Μια αναθεώρηση της ποινικής νομοθεσίας τον Ιούνιο του 2019 προκάλεσε σειρά ανησυχιών, ιδίως ως προς την ποινικοποίηση της δωροδοκίας (...) Τα λόμπυ στην Ελλάδα παραμένουν σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτα και το πλαίσιο προστασίας του καταγγέλλοντος (whistleblower) είναι ελλιπές», καταγράφεται επίσης στην έκθεση της Κομισιόν, η οποία στη συνέχεια καυτηριάζει τα προβλήματα που εντοπίζονται όσον αφορά τα ΜΜΕ.

«Οι βασικές ανησυχίες αφορούν ανεπαρκείς μηχανισμούς για τη διασφάλιση του σεβασμού των επαγγελματικών προτύπων στην πρακτική της δημοσιογραφίας και των επισφαλών συνθηκών εργασίας για τους

ΠΟΣΠΕΡΤ: ΜΕ «ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝ ΑΜΑΡΤΙΑΙΣ» Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΑΜΠΡΙΤΣΟΥ – ΖΟΥΛΑ & ΣΙΑ ΒΑΦΤΙΖΕΙ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ «ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΑΝΑΓΚΩΝ»

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                                                                                   Αγία Παρασκευή  30/9/20

ΜΕ «ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝ ΑΜΑΡΤΙΑΙΣ» Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΑΜΠΡΙΤΣΟΥ – ΖΟΥΛΑ & ΣΙΑ

ΒΑΦΤΙΖΕΙ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ  «ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΑΝΑΓΚΩΝ»

Από την πρώτη στιγμή της επαναλειτουργίας  της ΕΡΤ,  η ΠΟΣΠΕΡΤ  θέτει διαρκώς  στις εκάστοτε διοικήσεις και κυβερνήσεις, το μείζον  ζήτημα  της κάλυψης  των υπαρχόντων  κενών  σε προσωπικό και αυτών που δημιουργούνται καθημερινά  από συνταξιοδοτήσεις  και μετατάξεις. Σε όλες  τις απεργιακές μας  κινητοποιήσεις αλλά και σε κάθε μορφή διεκδίκησης, ένα από τα βασικά  ζητούμενα  είναι οι προσλήψεις  τακτικού προσωπικού και αυτό  διότι  πολύ νωρίς είχαμε  δει  τα τεράστια  προβλήματα που  αργά η γρήγορα  θα δημιουργούσε η  διαρκώς ογκούμενη μείωση  του προσωπικού.

Πρώιμα και όχι όψιμα  καταγγείλαμε και συνεχίζουμε να καταγγέλλουμε τις διοικήσεις διότι  αδιαφορώντας  για τις συνέπειες  αυτής της διαρκώς ογκούμενης έλλειψης  προσωπικού ειδικά  σε ειδικότητες  που υπήρχαν έτσι κι αλλιώς από την αρχή ελλείψεις, έστρεφε σχεδόν πάντα  το ενδιαφέρον της  σε  άλλα θέματα, αντιμετωπίζοντας  αυτό το σοβαρό ζήτημα  με την  βολική για κάποιους πλην επικίνδυνη για το παρόν  και το μέλλον της ΕΡΤ "λύση"  των  "ενοικιαζόμενων εργαζόμενων"  και τη χρήση  παροχής  υπηρεσιών από εργολάβους.

Όταν  μας απέκλειαν την πρόσληψη  συμβασιούχων  αορίστου χρόνου, τους αντιπροτείναμε  να προσλάβουν  έστω  εργαζόμενους  με πλήρη  δικαιώματα και υποχρεώσεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου έως ότου προκηρυχθεί διαγωνισμός  με  συμβάσεις αορίστου χρόνου, αλλά και πάλι  απέρριπταν και αυτήν  την πρόταση   διότι  δήθεν  ο νόμος τους το απαγορεύει και άλλες φαιδρές  και  ανυπόστατες προφάσεις.

Σήμερα που η διοίκηση Γαμπρίτσου - Ζούλα  ανακοινώνει  και επίσημα  προσλήψεις  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ  με σύμβαση ορισμένου χρόνου, άραγε  έπαψαν  να υπάρχουν  τα ...νομικά κωλύματα  στα οποία  αναφέρονταν  διαρκώς  προκειμένου  να απορρίψουν  την τεκμηριωμένη πρόταση της ΠΟΣΠΕΡΤ;

Ακόμα και να δεχτούμε ότι είναι ανακριβή και ψέματα όσα γράφει το  πόρισμα  που συνέταξε  κατ΄ εντολή τους ιδιωτική εταιρεία και στο οποίο μόνο ελλείψεις δεν περιγράφονται  στον  κλάδο των δημοσιογράφων της ΕΡΤ αναρωτιόμαστε:

Είναι  τόσο  μεγάλα  τα  κενά  στον  κλάδο  των  δημοσιογράφων ώστε  να  προχωρούν  σε  προσλήψεις  ΣΟΧ (γιατί με άλλους τρόπους έχουν ήδη μπει από φεγγίτες και παράθυρα αμέτρητος αριθμός  "ημετέρων");

Aν πράγματι έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη για δημοσιογράφους ώστε να κάνουν και κανονικές  προσλήψεις, τότε γιατί

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Η ναζιστοσυμμορία του Λαγού οργανώνει το «κανένα παιδί με μάσκα»


Ο Γιάννης Λαγός είναι ναζί. Έφυγε από τη Χρυσή Αυγή κι έχει φτιάξει τη δική του ναζιστοσυμμορία η οποία έχει και ιστοσελίδα. Σε αυτή δημοσιοποιούνται και οι ναζιστοδραστηριότητες της ΕΛΑΣΥΝ (έτσι λέγεται η ναζιστοσυμμορία του Λαγού). 

Σήμερα οι ναζιστολαγοί διαφημίζουν ότι έκαναν «μεγάλη ενημερωτική δράση σε δεκάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα». Η «δράση» έγινε «τα ξημερώματα (Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου)». Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες παρακάτω επιδιώκουν να εμφανιστούν μπροστάρηδες των «αρνητών» της μάσκας. Μάλιστα, όπως γράφουν θέλουν να σταθούν «δίπλα στους γονείς που θα αντισταθούν στην τυραννία της μάσκας στα παιδιά τους». Επιπλέον, προτείνουν και

Και όταν ήρθαν για εμάς…




Στην αρχή ήρθαν τα “lockdowns” και είπαμε πως “καλά κάνουν μας βοηθάνε να σωθούμε”, και δεν έκανα τίποτα.

 Μετά άνοιξαν τα σύνορα να έρθουν οι ξένοι και είπαμε “καλά κάνουν, βοηθάνε την οικονομία” και δεν έκανα τίποτα.

Μετά ήρθε η μάσκα, και είπαμε “καλά κάνουν, με μάσκα δε κολλάς” και συνεχίσαμε να κολλάμε, και δεν έκανα τίποτα.

Μετά έκλεισαν τα μαγαζιά και είπαμε “καλά κάνουν, μετά τις 12 όλοι σπίτια μας”, και δεν έκανα τίποτα.

Μετά είπαν για άνω των 65 ετών μέσα και είπαμε “τι θέλουν τα γερόντια, σπίτια τους, καλά κάνουν”, και δεν έκανα τίποτα.

Τέλος, είπαν για νεαρές ηλικίες και, όταν μας έκλεισαν μέσα για πάντα (βλ. V for Vendetta), δεν υπήρχε κάποιος να κάνει κάτι, καθώς δεν είχε μείνει κανείς ελεύθερος.

Η κυβέρνηση-τσίρκο είναι αυτό που μας αξίζει, ο πρωθυπουργός...

ολόκληρο το άρθρο στο pitsirikos.net


Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΤ και ΝΕΡΙΤ η ΕΡΤ με τον Αρη Τόλιο τοποτηρητή - Τέλος οι εκπομπές με γνήσιο κοινωνικό και δημοκρατικό πρόσημο


 

ΔΤ και ΝΕΡΙΤ η ΕΡΤ με τον Αρη Τόλιο τοποτηρητή

(αναδημ. απο το www.e-tetradio.gr )

Ετσι λειτουργούν οι «περαστικοί» από την ΕΡΤ, κόβουν ξαφνικά την Εύη Ξυνού αν δεν τους κάνει.

Την Ευανθία Ξυνού κάλεσε λοιπόν στο γραφείο του ο Αρης Τόλιος, ο συντονιστής του Πρώτου Προγράμματος και της ανακοίνωσε πως η εκπομπή της κόβεται. Και είναι η εκπομπή στην ΕΡΑ που ασχολείται περισσότερο από όλες (τις άλλες) με την Χρυσή Αυγή παρακολουθώντας από κοντά, τόσα χρόνια τώρα, τη δίκη. Πλέον τη βγάζουν από το πρόγραμμα.

Την ίδια ώρα προχωρούν σε σύναψη σύμβασης για την παραγωγή ραδιοφωνικών ενημερωτικών εκπομπών στο Πρώτο Πρόγραμμα (καλύπτοντας 20 ώρες ζωντανού προγράμματος) με την Βασιλική Κολτσίδα και την Γεωργία Σκιτζή.

Το καλύτερο είναι άλλο, όμως. Η ΕΡΤ πήρε Καλλιτεχνικό Διευθυντή για τα δελτία ειδήσεων! Καλλιτεχνικό Διευθυντή, Art Director τον λέει μάλιστα, για «την αναμόρφωση της εικόνας των δελτίων ειδήσεων και των

Ο φασισμός θα επιζήσει της απαραίτητης καταδίκης


Ο φασισμός θα επιζήσει της απαραίτητης καταδίκης

 του Φιλήμονα Πατσάκη (αναδημ. απο το www.babylonia.gr )

Φτάνουμε στην τελική(;;) ευθεία για την δίκη της Χρυσής Αυγής μια πρώτη καταδίκη του ναζιστικού μορφώματος που ακόμα στιγματίζει την Ελληνική κοινωνία, φτάνουμε στην ευθεία της καταδίκης των άθλιων δολοφόνων, όμως φτάνει αυτό; Ο φασισμός δεν είναι μια απλή πολιτική επιλογή, ένα κόμμα που διεκδικεί κοινοβουλευτική επικράτηση, δεν είναι επικίνδυνος μόνο στον δρόμο και τις λαϊκές αγορές, αλλά αποτελεί μια θεώρηση του κόσμου και διαδεδομένες αντιλήψεις που ποτίζουν τον κυρίαρχο λόγο. Αλλά το κυριότερο αποτελούν εν δυνάμει κυβερνησιμότητα.

Μας θυμίζει ο Τραβέρσο στις “ρίζες της ναζιστικής βίας”. “Ο Χίτλερ ασφαλώς δεν διέθετε, ως το 1941, ένα πολύ ξεκάθαρο σχέδιο για την εξόντωση των Εβραίων και η «τελική λύση» ήταν το προϊόν μιας διαρκούς αλληλεπίδρασης ανάμεσα στο ριζοσπαστικό αντισημιτισμό και τις περιστάσεις του πολέμου. Είναι αυτή η αλληλεπίδραση που θα γεννήσει τα στάδια, τις μορφές και τα μέσα του εκτοπισμού και της θανάτωσης των Εβραίων. Ακόμα και δίχως κεντρικό σχέδιο, ο εθνικοσοσιαλισμός είχε στην διάθεση του πολλά μοντέλα που δεν δίστασε να

Πολάκης προς Πέτσα: «Γιατί θέλετε να ξαναταΐσετε τα ΜΜΕ με δεύτερη λίστα της ντροπής;»

 


(αναδημ. απο το www.documentonews.gr  )

Ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και πρ. Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, απευθυνόμενος προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Πέτσα, τόνισε τα εξής:

Παρέμβαση ΕΟΔΥ σε ΕΔΟΕΑΠ, ΕΡΤ και ΕΣΗΕΑ μετα τις αποκαλύψεις της ΚΕΔ



ΜΕΤΑ  ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ  ΤΗΣ  ΚΕΔ
 Παρέμβαση ΕΟΔΥ σε ΕΔΟΕΑΠ, ΕΡΤ και  ΕΣΗΕΑ
για ορφανά  κρούσματα COVID-19

Στην Επιτροπή Λοιμοξιολόγων του ΕΟΔΥ έχουν διαβιβασθεί οι καταγγελίες και τα δημοσιεύματα (www.zoornalaistas.gr,www.typologies.gr, www.pospert.blogspot.com) με βάση την ανακοίνωση της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων και αφορούν την επικίνδυνη αδιαφορία  του προεδρείου του  ΕΔΟΕΑΠ, της ΕΡΤ αλλά και της πλειοψηφίας στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για κρούσματα Covid-19 και όσα συμβαίνουν σε βάρος των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Περιλαμβάνεται και η καταγγελία  ένωσης-μέλους της Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, για γενικό διευθυντή και την διοίκηση της  ΕΡΤ. 

  Τα κρίσιμα  ερωτήματα που έχουν τεθεί στην επιτροπή αλλά και στη γενική γραμματεία δημόσιας υγείας  είναι:

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο.Ε.Ν.Γ.Ε: Είναι αδίστακτοι, δεν ιδρώνει το αυτί τους. Κλείνουν τα αυτιά τους στην κραυγή αγωνίας των νοσοκομειακών γιατρών

 


Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece

Αθήνα 24 Σεπτεμβρίου 2020

Α.Π:10610

 

Η Ε.Γ της ΟΕΝΓΕ χαιρετίζει τους συναδέλφους νοσοκομειακούς γιατρούς σε όλη την χώρα, αλλά και τους υπόλοιπους συναδέλφους υγειονομικούς που με αποφάσεις των σωματείων τους συμμετείχαν στην σημερινή απεργιακή μας κινητοποίηση.

Η σημερινή μαχητική αγωνιστική κινητοποίηση στη Αθήνα στο Υπουργείο Υγείας και στις άλλες πόλεις δίνει ελπίδα στο λαό μας που αγκαλιάζει τον αγώνα μας, γιατί ο αγώνας αυτός εκφράζει τις αγωνίες του για την ζωή του, την υγεία του και την επιβίωσή του.

Ο υπουργός κ. Κικίλιας και ο υφυπουργός κ. Κοντοζαμάνης για μια ακόμη φορά δεν τόλμησαν να μας αντιμετωπίσουν κατά μέτωπο και κρύφτηκαν. Ωστόσο καταφέραμε με την μαχητική μας παρουσία στο Υπουργείο Υγείας να πραγματοποιηθεί τελικά συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, την οποία εκπροσώπησαν ο Γ.Γ κ. Κωτσιόπουλος και διευθυντές των γραφείων των υπουργών.

Καμία ουσιαστική δέσμευση για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που θέσαμε.

Για κατεπείγουσες μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, για διορισμό όλων των συναδέλφων που έχουν θέσει υποψηφιότητα για τις 940 θέσεις που έχουν προκηρυχθεί, για μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις των επικουρικών γιατρών, για να μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα συνάδελφοι παθολόγοι και πνευμονολόγοι με εξειδίκευση στην εντατικολογία που η πρόσφατη προκήρυξη για τις ΜΕΘ τους αποκλείει, για την ανάπτυξη του αναγκαίου αριθμού ΜΕΘ, για να μπορούν να δώσουν εξετάσεις οι συνάδελφοι ειδικευόμενοι για τον τίτλο ειδικότητας πριν την εκπλήρωση της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου, για επίταξη των δομών του ιδιωτικού τομέα υγείας. Σε όλα η απάντηση ήταν η μόνιμη επωδός «δεν μπορεί να γίνει τίποτα από αυτά που λέτε γιατί υπάρχουν νομικοί και οικονομικοί σκόπελοι".

Σκόπελοι όμως που δεν εμπόδισαν και δεν εμποδίζουν καθόλου την κυβέρνηση αξιοποιώντας την επιδημία να νομοθετεί με διαδικασίες fasttrack «κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων» σωρεία αντιλαϊκών, αντισυνταγματικών διατάξεων που έχουν πισωγυρίσει τα εργασιακά δικαιώματά μας στον 19ο αιώνα, όπως η

ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ "ΛΙΣΤΑΣ ΠΕΤΣΑ" -ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ "ΕΜΒΟΛΙΟ" ΓΙΑ ΤΟΝ ...ΥΙΟ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 



Λεφτά Σε “Εγκεκριμένα Media” …”Κατά Παρέκκλιση”

(αναδημ.απο το www.typologies.gr )

Με διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε το βράδυ της Τετάρτης για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών του «Ιανού», δίνεται η δυνατότητα, της  ανάθεσης υπηρεσιών επικοινωνίας και μετάδοσης μηνυμάτων για την πανδημία κατά παρέκκλιση των σχετικών διατάξεων με αρμοδιότητα του Στέλιου Πέτσα. Αυτό συμβαίνει και ενώ, από την εξέλιξη της πανδημίας και της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων, η προηγούμενη καμπάνια “Μένουμε σπίτι-Μένουμε ασφαλείς”, αξίας 20 εκατ. ευρώ είχε μηδενικά αποτελέσματα. Εξαίρεση οι ιδιοκτήτες των ιστοσελίδων που εισέπραξαν από το “χρυσοφόρο” banner, αντιγράφοντας τα δημοσιεύματα του ΑΠΕ.

Η επίμαχη διάταξη έχει ως εξής:

ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ "ΑΜΕΛΗΤΙ" ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΜΈΤΡΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΤΗΛΕ- ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ 40% ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ;;;


 Αλαζονείας συνέχεια για τους «Άριστους Διοικητές» της ΕΡΤ 

Με την με Αριθμ. Πρωτ.: ΔΙΔΑΔ/Φ.69/127/17682/22-9-2020 επείγουσα διευκρινιστική της με αρ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/126/16136/20-9-2020 εγκυκλίου με θέμα: «Μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού» επισημαίνεται η εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη, για τις υπηρεσίες που εδρεύουν εντός της Περιφέρειας Αττικής, του υποχρεωτικού προγραμματισμού αμελλητί, για παροχή εξ αποστάσεως εργασίας σε ποσοστό 40% επί του συνόλου των πραγματικά υπηρετούντων και προσερχόμενων υπαλλήλων σε κάθε φορέα έως την 4η Οκτωβρίου 2020 ανεξαρτήτως άλλων προϋποθέσεων.

Για τη Διοίκηση της ΕΡΤ η κατεπείγουσα εγκύκλιος οδηγία δεν σημαίνει τίποτα.

Συνεχίζει να απασχολεί και να συνωστίζει το σύνολο του προσωπικού και μόνο εάν κάποιοι κάνουν αίτημα για τηλεργασία εξετάζει το αίτημα.

Κύριοι της Διοίκησης συμπεριφέρεστε σαν Διοικητές άλλων εποχών.

 Εάν δεν λάβετε μέτρα για την πρόληψη της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων , όπως πρέπει , όπως σας  εντέλλουν  οι αρμόδιοι φορείς και όπως  σας  προτείνουμε  εμείς  διαρκώς με ανακοινώσεις μας, ώστε να  αποφευχθεί ή  να περιορισθεί η διασπορά  του  κορωνοϊού στο προσωπικό της ΕΡΤ και σε όσους  επισκέπτονται τις  εγκαταστάσεις της, το λόγο αναγκαστικά  θα τον έχει  πλέον ο εισαγγελέας. 


ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ3 ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ "ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ" ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ , ΤΟΝ "ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ" ΣΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

 


Η ΠΟΣΠΕΡΤ δημόσια και επανειλημμένα έχει καταγγείλει τα  εκτρώματα που η διοίκηση βάφτισε οργανογράμματα και στρατηγικούς σχεδιασμούς και συνεχίζει να παλεύει  μαζί με τους εργαζόμενους για  την αληθινή ανάπτυξη και πρόοδο της ΕΡΤ σε ένα δίκαιο  και αξιοπρεπές εργασιακό περιβάλλον.

Συνεπείς  στην δημόσια εκφρασμένη  στήριξή μας  στους  συναδέλφους της ΕΡΤ 3 και  τον  σεβασμό  στις αποφάσεις  των  συνελεύσεών τους δημοσιεύουμε  την ενημέρωση  που λάβαμε στο email μας σχετικά με  τη συνέλευση  των τεχνικών  της ΕΡΤ3  που πραγματοποιήθηκε στις  15/9/20:

 ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ 15/9/2020.

  Η Συνέλευση των τεχνικών στις 15/9, είχε περισσότερο ενημερωτικό χαρακτήρα και επιβεβαιωτικό των ήδη εκφρασμένων απόψεων περί απόρριψης του Οργανογράμματος ως συγκεντρωτικό, χαώδες και δυσλειτουργικό.

            Οι ενημερώσεις αφορούσαν:

            Την συνάντηση των εκπροσώπων των εργαζομένων (από την Συνέλευση τις 23/6) με τον Γενικό Διευθυντή της ΕΡΤ3 Φίλιο Στάγκο, όπου εκφράστηκε η μη αποδοχή του Οργανογράμματος από την πλειοψηφία των τεχνικών. Ο ίδιος το υποστήριξε, διαβεβαιώνοντας ότι είναι στην σωστή κατεύθυνση και ότι θα είναι λειτουργικό. Με αυτή του την τοποθέτηση δεν άφησε περιθώρια συζήτησης των όποιων ενστάσεων έχουν οι εργαζόμενοι.

            Στα πλαίσια του ΔΣ της ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Τέλης Μεταξάς, επέλεξε να μην στηρίξει την πρόταση της Συνέλευσης, αλλά ταυτίστηκε με το σκεπτικό της Διοίκησης και της ΕΕΕ, υπερασπίζοντάς το. 

Είναι όχι απλά αντιδημοκρατικό αλλά και ανήθικο να υπερασπίζεται μια προσωπική άποψη και να αγνοεί συνελευσιακές διαδικασίες, συνεχίζοντας την παράδοση των προηγούμενων εργατοπατέρων.

             Όσο αφορά την συνάντηση με τον Διευθυντή Παραγωγής και Τεχνικής Λειτουργίας Άρη Παναγιωτίδη και τον Υποδιευθυντή Τεχνικών Λειτουργιών Χρήστο Καζαντζίδη, τονίστηκε από την πλευρά τους η

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Νίκος Μπογιόπουλος: Σε ένα λαό που με την πειθαρχία του την περίοδο της καραντίνας σου έδωσε τη δυνατότητα να έχεις στις 30 Ιουνίου μόλις 2 κρούσματα στην Αττική, δεν μπορείς να κουνάς το δάχτυλο περί «ατομικής ευθύνης»


 Πανδημία: Πάρτε ουσιαστικά μέτρα, έστω και τώρα!

Του Νίκου Μπογιόπουλου 

(αναδημ. απο το www.imerodromos.gr)

Το φιάσκο με τις μάσκες για τα σχολεία, που βγήκαν… τραπεζομάντιλα, είναι η κορυφή του παγόβουνου. Εξηγούμαστε:

Σε ένα λαό που με την πειθαρχία του την περίοδο της καραντίνας σου έδωσε τη δυνατότητα να έχεις στις 30 Ιουνίου μόλις 2 κρούσματα στην Αττική, δεν μπορείς να κουνάς το δάχτυλο περί «ατομικής ευθύνης».

Ούτε να τον ενοχοποιείς επειδή εσύ αποφάσισες να ανοίξεις τον τουρισμό με τους όρους που επέβαλλαν οι πολυεθνικές του τουρισμού, οι αεροπορικές εταιρείες και η ακτοπλοΐα.

Δεν είναι δυνατόν να μιλάς για «θωράκιση», την ώρα που είχες 6 μήνες στη διάθεσή σου, αλλά δεν

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

ΠΟΣΠΕΡΤ: ΔΕΙΞΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ - ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ

 

                                                               


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                  Αγ. Παρασκευή 22/09/2020

ΔΕΙΞΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ,

ΤΟ  ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ  ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ  ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ

Από  την αρχή της εκδήλωσης της πανδημίας η ΠΟΣΠΕΡΤ με επιστολές, ανακοινώσεις και  παρεμβάσεις , καλούσε  τη διοίκηση της ΕΡΤ να  συμμορφωθεί με τους νόμους και τις  οδηγίες  των αρμοδίων και την κατήγγειλε όταν δεν το έπραττε  όπως πρέπει η δεν  εφάρμοζε  στην ουσία αυτά   τα μέτρα  που θα προστατεύσουν  το προσωπικό και θα μειώσουν τους κινδύνους  διασποράς  του  κορωνοϊού.

Οι αντιδράσεις της διοίκησης τότε ήταν η παράνομη απόφασή της για μη διαβούλευση με τα σωματεία που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους και κάποια δελτία τύπου στα οποία  αυτοεπαινούμενη περιέγραφε μια πραγματικότητα  που δεν υπήρχε και όταν  τους καταγγέλλαμε  με στοιχεία  αναγκάζονταν  σε κάποιες περιπτώσεις να  εφαρμόσουν  αυτά  που πρέπει όπως πρέπει.

Όταν  π.χ  καμάρωναν  ότι  «απολυμαίνουν»  τους χώρους εργασίας  και εμείς αποκαλύπταμε  ότι  αυτή ή δήθεν απολύμανση  γινόταν από ανειδίκευτες καθαρίστριες  που αντί για  ειδικό εξοπλισμό και  στολή  τους έδιναν  σακούλες σκουπιδιών να φορέσουν στα  πόδια μια χλωρίνη και μία σφουγγαρίστρα , αναγκάστηκαν  και  έφεραν ειδικό συνεργείο  απολύμανσης.

Όταν τους εγκαλούσαμε γιατί δεν διανέμουν στο προσωπικό μάσκες, έστελναν στους  εργαζόμενους  email στο οποίο  εξηγούσαν  ότι ΔΕΝ  είναι  υποχρεωτική  η  χρήση μάσκας και ΔΕΝ παρέχει την  προστασία που  ζητούσαμε. Μετά  αναγκαστικά  ευθυγραμμισμένοι  στις παλινωδίες των  κυβερνητικών  εντολών έστελναν τελεσίγραφα  προειδοποιώντας πως όποιος  δεν χρησιμοποιεί μάσκα θα  αντιμετωπίσει πειθαρχική δίωξη.

Όταν τους επισημαίναμε ότι πρέπει να γίνουν τα απαραίτητα τεστ covid - 19 προχώρησαν δειγματοληπτικά σε μέρος του προσωπικού.

Από τον περασμένο Μάρτιο και μέχρι σήμερα σε όλες τις σχετικές ανακοινώσεις μας που αφορούν  στα μέτρα προστασίας  και υγιεινής  των συναδέλφων ,εκτός όλων των άλλων τονίζαμε  την ανάγκη θερμομέτρησης  των εισερχομένων στις  εγκαταστάσεις της ΕΡΤ  και την μετατροπή  του ιατρείου σε  «ιατρείο covid-19» κατάλληλα  διαμορφωμένου και επανδρωμένου , ώστε  να  εξυπηρετεί  όσους  επιθυμούν   ή πρέπει να εξεταστούν από τον γιατρό υπηρεσίας  για τους λόγους  που ορίζουν  οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, ή ακόμα και να  φιλοξενεί για λίγες ώρες  όσους (ο μη γένοιτο)  χρειάζεται να  απομονωθούν  μέχρι να  μεταφερθούν σε κάποιο νοσοκομείο.

Μετά  από τόσους μήνες  και αφού έχουν σπαταλήσει  μεγάλο μέρος των εσόδων της ΕΡΤ στην εξυπηρέτηση  «ημετέρων» και …φίλων (βλ. πρόσφατες καταγγελίες μας) η διοίκηση εδέησε και εγκατέστησε ειδικές συσκευές και αγόρασε  θερμόμετρα αρχίζοντας την  θερμομέτρηση  των εισερχομένων στο ραδιομέγαρο, χωρίς ωστόσο να εισακούσει την διαρκώς επαναλαμβανόμενη πρότασή μας  για  μετατροπή του ιατρείου στο ραδιομέγαρο σε  «ιατρείο covid-19».

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ»  θα λέγαμε  σε  ότι αφορά  τη θερμομέτρηση αν   αυτή  γινόταν όπως πρέπει από εκείνους  που πρέπει  κι όχι μόνο  για  το «θεαθήναι».

Τι  εντολές  π.χ.  έχουν  οι   υπάλληλοι της  ιδιωτικής εταιρείας  security  ή άλλοι συνάδελφοι που επιφορτίσθηκαν και με  αυτό το «έργο» ; Η θερμομέτρηση εμπίπτει στον Γενικό Κανονισμό για τα Προσωπικά Δεδομένα, αποτελεί επεξεργασία ειδικής κατηγορίας προσωπικών δεδομένων, καθώς μέσω της θερμομέτρησης εξάγονται συμπεράσματα για την κατάσταση της υγείας του προσώπου. Στους χώρους εργασίας, όπου η ταυτότητα του εργαζόμενου είναι γνωστή στο λήπτη της θερμομέτρησης, το ζήτημα που τίθεται δεν αφορά μόνο στη μέθοδο λήψης των δεδομένων αλλά και στην ιδιότητα του διενεργούντος την επεξεργασία.

Η επεξεργασία της πληροφορίας θα πρέπει να γίνεται από επαγγελματίες υγείας που δεσμεύονται από το ιατρικό απόρρητο και όχι από τρίτα πρόσωπα, λ.χ. το προσωπικό ασφαλείας μίας επιχείρησης ή κάποιο πρόσωπο της διεύθυνσης.

Είμαστε δίπλα και στηρίζουμε όλους αυτούς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, σε όποιο κλάδο και με όποια εργασιακή σχέση, που δίνουν καθημερινά αγώνα μέσα από αντιφατικές εντολές τις διοίκησης, για το καλό όλων μας.

Είναι σαφές ότι αυτή η διαδικασία θερμομέτρησης των εισερχομένων στο ραδιομέγαρο ,όπως  εφαρμόζεται κατ΄ εντολή   της διοίκησης, δεν   διασφαλίζει  ότι 

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΕΔ: "ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΚΑΝΑΛΙΑ, ΕΡΤ ,ΕΔΟΕΑΠ ΚΑΙ ΕΣΗΕΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΝΩ Ο COVID-19 ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ"

 

ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΚΑΝΑΛΙΑ, ΕΡΤ ,ΕΔΟΕΑΠ ΚΑΙ ΕΣΗΕΑ
Παίζουν  με τις ζωές των δημοσιογράφων 
ενώ ο COVID-19  σκοτώνει και την ενημέρωση

    Κρύβουν νέο περιστατικό COVID -19 στην ΕΡΤ, που αφορά και το γραφείο του Πρωθυπουργού, ενώ στο δημοσιογραφικό Ταμείο  ΕΔΟΕΑΠ, επί  μία εβδομάδα δεν ενημέρωσαν   τον ΕΟΔΥ  για τα αποτελέσματα σε  5 τεστ που αφορούν ασφαλισμένους του οργανισμού.

 Έλεγχοι σε εφημερίδες και ιδιωτικά ΜΜΕ  γίνονται μόνο από εταιρίες και με διαδικασίες που επιλέγουν οι εργοδότες!!.. Σε κανάλι της παραλίας και στο ΑΠΕ οι διευθυντές έχουν γίνει… ιατροί εργοδοσίας!

Ουδείς όμως, μπορεί να εγγυηθεί  τις πραγματικές  συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για τους δημοσιογράφους  σε αρκετές  εφημερίδες, ιδιωτικά ραδιόφωνα και τηλεοράσεις ,αφού οι εργοδοτικές πλειοψηφίες στην ΕΣΗΕΑ και τον ΕΔΟΕΑΠ τηρούν εκκωφαντική σιωπή για τις πραγματικές συνθήκες. Το ίδιο ισχύει στα γραφεία αλλά και στα « μέτωπα» του ρεπορτάζ. 

Από την Παρασκευή 17/09/2020  η Συνομοσπονδία  Ατόμων με αναπηρία, με έγγραφο της  εγκαλεί την διοίκηση Ζούλα-Γαμπρίτσου στην ΕΡΤ κα το  ντουέτο Αντωνιάδου-Καπάκου στην ΕΣΗΕΑ,  για περιστατικό δημοσιογράφου, που ανήκει σε ευπαθείς ομάδες και τον στέλνουν  για ρεπορτάζ  με κίνδυνο της ζωής του.  

Στην περίπτωση του Μεγάρου Μαξίμου, το περιστατικό κορωνοϊού, συνδέεται με ιδιωτική εταιρία στην οποία  διοίκηση της ΕΡΤ ανέθεσε τις τηλεοπτικές καλύψεις του γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη και μελών της Κυβέρνησης. 

Στον ΕΔΟΕΑΠ  πραγματοποιούνται  τεστ  εν μέσω καταγγελιών για αγορές με καπέλο έως και 50%  στην προμήθεια των τεστ και στις συμβάσεις με εργαστήρια. Αφορούν  όμως ΜΟΝΟ εργαζόμενους. Οι συνταξιούχοι είναι κομμένοι. 

Εντοπίστηκαν περιστατικά  τα οποία κρίθηκαν θετικά αλλά δεν ενημερώθηκε αμέσως ο ΕΟΔΥ. 

 Στην επιτροπή ΤΥΠ, Πρόεδρος και διοικητικές υπηρεσίες, γενικός ιατρός, που είναι αναπληρωτής αρχίατρος και έχουν την ευθύνη  τα φορτώνει ό ένας στον άλλο αλλά δεν σώζονται. Η κρίση δυστυχώς έρχεται πριν την απόφαση του ΣτΕ. 

 Το  διευθυντήριο των δύο μηχανικών (!)  έπρεπε  να έχει πιστοποιήσει τον οργανισμό,  ώστε να υπάρχει πρόσβαση στην πλατφόρμα και να κινηθούν ΑΜΕΣΑ οι σχετικές διαδικασίες( ειδοποιήσεις, ιχνηλάτηση κλπ). 

Η καταγγελία της Συνομοσπονδίας Ατόμων  με αναπηρία δημιουργεί ηθικά αλλά και νομικά θέματα για τον διευθύνοντα σύμβουλο με διευρυμένες αρμοδιότητας κ. Γ. Γαμπρίτσο και τον Γενικό διευθυντή Ενημέρωσης Φ. Καφαράκη καθώς και τον νεαρό Πρόεδρο που τρέχει και κρύβεται  πίσω τους για να μην φορτωθεί την ευθύνη το γραφείο του Πρωθυπουργού.

Στο έγγραφο της συνομοσπoνδίας επισημαίνεται: 

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

«Έφυγε» ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Δημήτρης Καρανικόλας

 


«Έφυγε» ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Δημήτρης Καρανικόλας

(αναδημ. από www.ert.gr )

Ένας δικός μας άνθρωπος, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καρανικόλας, έφυγε σήμερα από τη ζωή. 

Ο Δημήτρης όλων μας, ο Δημήτρης της ΕΡΤ, έδινε όλο το προηγούμενο διάστημα με αξιοπρέπεια τη μάχη με το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

Ο Δημήτρης Καρανικόλας γεννήθηκε στον Άλιμο, το 1961. Ήταν παντρεμένος με την Αμαλία Κοντορούση και έχουν αποκτήσει μαζί δύο παιδιά, την Ελένη και τον Γιώργο.

Ο Δημήτρης Καρανικόλας είχε αρχίσει να δείχνει την κλήση του στη δημοσιογραφία ήδη από το 1981, όπου και ασκούσε το λειτούργημα του δημοσιογράφου, ενώ από το 1995 μέχρι σήμερα εργαζόταν στην ΕΡΤ.

Είχε καλύψει γεγονότα, εντός και εκτός Ελλάδος, που αφορούσαν στην πολιτική, στην Παιδεία, στην Εκκλησία, στον χώρο της υγείας και στο αστυνομικό ρεπορτάζ, ενώ του είχαν ανατεθεί δεκάδες αποστολές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Είχε επίσης εργαστεί στις εφημερίδες

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

«Σκοτώσανε τον γιο του μαστρο-Τάκη»…


Στη μνήμη του  Παύλου αναδημοσιεύουμε το  παρακάτω αφιέρωμα  του Νίκου Μπογιόπουλου  απο τον "Ημεροδρόμο":

«Σκοτώσανε τον γιο του μαστρο-Τάκη»…
 ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

«Σκοτώσανε το γιο του μαστρο-Τάκη, που κουβαλάει λαμαρίνες στη Ζώνη»! 

«Κι ο Παύλος στη Ζώνη δούλευε μέχρι το 2003»… 

Είναι λόγια ενός από τους φίλους του Παύλου Φύσσα, του παλικαριού που δολοφονήθηκε από την αγέλη των φασιστών

Η Χρυσή Αυγή, αυτή η ναζιστική συμμορία, ο εσμός των αποβρασμάτων, των βγαλμένων από τον κοινωνικό απόπατο, δεν πέταξε χτες τη μάσκα. Δεν είχε ποτέ μάσκα.

Ποτέ!

Το ξέρουν οι κύκλοι των εφοπλιστών που -σύμφωνα με την «Γκάρντιαν»- τους χρηματοδοτούν.

Το ξέρουν οι βιομήχανοι και οι εργοδότες που συλλέγουν «δούλους» από τους «ΟΑΕΔ» που έχουν ιδρύσει οι χρυσαυγίτες.

Το ξέρουν οι πολιτικοί Πόντιοι Πιλάτοι που λάνσαραν και προωθούν την άθλια θεωρία των «δυο άκρων».

Το ξέρουν οι ταγοί του περίφημου «συνταγματικού τόξου» που εκλεκτά μέλη τους ψηφίζουν σε ψηφοφορίες στη Βουλή υπέρ των ναζιστικών αποβρασμάτων.

Το ξέρουν οι ταγοί του περίφημου «συνταγματικού τόξου» που ηγούνται της ίδρυσης και λειτουργίας στρατοπέδων συγκέντρωσης ανθρώπων στην Ελλάδα του 2013.

Το ξέρουν εκεί στη ΝΔ που ακόμα δεν έχουν βγάλει μια κανονική ανακοίνωση για τη δολοφονική επίθεση των χρυσαυγιτών ενάντια στα μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα.

Το ξέρουν τα υψηλόβαθμα στελέχη του κράτους που προ μηνών απειλούσαν ότι «το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή είναι απευκταίο, αλλά όχι απίθανο».

Το ξέρουν τα χυδαία παπαγαλάκια των μιντιακών συγκροτημάτων που ξεκίνησαν με άρθρα του τύπου «Η ευκαιρία της Χρυσής Αυγής για τη δημοκρατία» και έφτασαν να εξοικειώνουν την κοινή γνώμη με το ενδεχόμενο συγκρότησης κυβέρνησης με τη συμμετοχή μιας «σοβαρότερης» Χρυσής Αυγής.

Το ξέρουν αυτοί που πουλάνε το ναζισμό με «λάιφ στάιλ» περιτύλιγμα, που λένε ότι η σβάστικα δεν είναι σβάστικα αλλά τρενάκι με μπαταρίες, που εμφάνιζαν το ναζιστικό απόπατο σαν χορωδία προσκόπων που συνοδεύει γριούλες στα ΑΤΜ.

Το ξέρουν οι μηχανισμοί του κράτους που ακόμα δεν έχουν απαντήσει αν ερευνήθηκε ποτέ εκείνη η απόρρητη έκθεση του τμήματος της ίδιας της Ελληνικής Αστυνομίας, με ημερομηνία 10/12/1999, η οποία μιλά για στενές διασυνδέσεις των ναζιστών της Χρυσής Αυγής με την ΕΛ.ΑΣ.

Το ξέρουν όλοι αυτοί που στοιχειωδώς θα αντιδρούσαν αν δεν ήθελαν να βλέπουν τους ταγματαλήτες να χτυπούν μετανάστες στη Ραφήνα, να ακούνε ότι ταγματαλήτες μαχαιρώνουν μετανάστες στις γειτονιές, ότι ταγματαλήτες στήνουν καρτέρι σε κομμουνιστές, ότι ταγματαλήτες στρέφονται ενάντια στον εργατόκοσμο, φωνάζοντας μπροστά στις κάμερες: «Εμείς είμαστε μαζί με τους εφοπλιστές μας».

Γιατί αυτός είναι ο στόχος των ταγματαλητών:

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

ΓΙΑ ΤΗΝ "ΕΚΛΕΚΤΗ" ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ Β' ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΣΟΙ ΑΚΡΟΑΤΕΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ "ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΧΩΡΙΑΤΕΣ"

Σχόλιο: 

Η κ. Κοζάκου σε άρθρο της  για την "μετριοκρατία"  το 2014 και σε  επαναδημοσίευσή  του απο το προσωπικό της site  το 2017, αφού όπως τονίζει  τα "πράγματα" έγιναν χειρότερα γιατί η "μετριοκρατία αντεπιτίθεται", χαρακτηρίζει  σχεδόν όλους όσους  πέρασαν  απο  την ΕΡΤ  ως  "μετρίους", εξαιρώντας  φυσικά  τον εαυτό της  που  όπως  φαίνεται  κατέχει την  ex cathedra   αυθεντική  και αναμφισβήτητη  αξία και κρίση.

Για την "εκ των αρίστων"  επιλεχθείσα  απο την  παρούσα  διορισμένη και απ ευθείας εποπτευόμενη απο το Μαξίμου διοίκηση της ΕΡΤ,αυτοί που αντιτάχθηκαν στο  πραξικόπημα  του μαύρου, και έδωσαν τον εαυτό τους  μαζί με την  κοινωνία  σε έναν  ανένδοτο αγώνα  εναντίον  της  φαυλότητας, της παράδοσης και της διαφθοράς , αυτοί  που  αρνήθηκαν να  μπούν  έστω και σαν μουσαφίρηδες στα κομματικά  ανταλλακτήρια συνειδήσεων  της συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου, είναι  για την κ. Κοζάκου  απλά  "Καραμπινάτες περιπτώσεις τεμπέληδων, που δεν θα είχαν πουθενά αλλού δουλειά" (βλ. εδώ).

Που ήταν η κ. Κοζάκου όταν αυτοί  οι  "τεμπέληδες" έδιναν καθημερινά μάχες  και δούλευαν  χωρίς  ανάσα  για να  παραχθούν  (χωρίς μίζες και υπερτιμολογήσεις) ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά  διαμάντια και να βγούν στον αέρα   σώζοντας  την αξιοπρέπεια  του θεσμού της δημόσιας  ραδιοτηλεόρασης; Που ήταν όταν   κάποιοι στα "ψηλά  πατώματα"  νοιάζονταν  μόνο για  το πόσα  θα βγάλουν  αυτοί και οι φίλοι τους απο αυτό το περιστασιακό πέρασμά τους  στην εξουσία και στη διοίκηση της ΕΡΤ και κατόπιν της ΝΕΡΙΤ;
Που  ήταν  η κ. Κοζάκου  όταν  τα "κεφάλια" όπως λέει   του αγώνα , τον όποίο  ειρωνεύεται  αγγίζοντας  τα όρια της χυδαιότητας (πράγμα  που όπως φαίνεται εξαργύρωσε σήμερα), σαν συνδικαλιστές, σαν  πολίτες  και σαν εργαζόμενοι με αληθινή  αίσθηση  του καθήκοντος και του χρέους  τους προς την κοινωνία, καταγγέλλοντας την διασπάθιση  του δημόσιου χρήματος  απο  τις  πραγματικές  "ιερές αγελάδες" του τότε  καθεστώτος, προκαλούσαν  την επέμβαση  των  ορκωτών λογιστών, του εισαγγελέα  και την  ποινική δίωξη των  τότε "αρίστων";

Δεν μας  εκπλήσσει λοιπόν καθόλου  που  η κυρία  Κοζάκου  θεωρεί  (συμφωνα με καταγγελία ακροατή) "κολημένους χωριάτες" όσους  διαμαρτυρονται για  το κόψιμο της παραδοσιακής μουσικής.

Είναι προφανές  ποιά  είναι και απο που εκπορεύονται  τα κριτήρια  αυτού του  νεοδιορισθέντος  στελέχους  της δημόσιας  ραδιοφωνίας  σχετικά με   το ποιός  είναι "μέτριος" και άρα  εμπόδιο στην  κοινωνία  των  "αρίστων" που θέλει να χτίσει με στύλ "ελικικό"  το σημερινό καθεστώς.


Αντιδράσεις για την αλλαγή φυσιογνωμίας του Δεύτερου Προγράμματος από τη Μαρία Κοζάκου - αναμένονται εξελίξεις άμεσα.Τι (θα) πράξει άραγε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου;


(αναδημ. απο το www.e-tetradio.gr)

Ιδού, ενδεικτικά, κάποιες από αυτές τις αντιδράσεις:

«Στην εκπομπή του Σαββατοκύριακου του Πέτρου Δουρδουμπακη είχε μια ενότητα με παραδοσιακά τραγούδια και μουσικές, πήρα τηλ να διαμαρτυρηθώ το σήκωσε η ίδια Κοζάκου και όχι απλά δεν θέλει να ακούγονται αυτά, μας είπε και κολλημένους χωριάτες».
«Πρέπει να κάνουμε διάβημα στον Παπαδημητρίου, μαζί με

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας): ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΜΕΘ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΑΝΤΑ ΜΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


Αθήνα 16 Σεπτεμβρίου 2020
Α.Π:10606


ΠΡΟΣ: 
Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια Βασίλη 
Υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη Βασίλη
ΜΕΛΗ Γ.Σ ΟΕΝΓΕ
ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΕΝΩΣΕΩΝ
ΦΟΡΕΙΣ
ΜΜΕ


Όλες τις τελευταίες μέρες δυστυχώς παρατηρείται μια συνεχιζόμενη καθημερινή αύξηση στον απόλυτο αριθμό ασθενών βαρέως πασχόντων από COVID-19 πνευμονία που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, μια αύξηση 2 – 8 ανά ημέρα. 

Είναι αυτονόητο πως πρέπει

Νίκος Μπογιοπουλος:Να γιατί είναι πρόσφυγες, φασίστα



 Αναδημ. από τον "Ημεροδρομο"

Το 84% των φυλακισμένων στα νησιά του Αιγαίου (το 52% γυναικόπαιδα) προέρχονται από 5 εμπόλεμες ζώνες – Επίσημα στοιχεία

Μετά τα γεγονότα στη Μόρια, ένας εθνικιστικός εσμός, επιδοτούμενος από πολιτικά και μιντιακά κέντρα, επιδίδεται στη συνήθη σκατοψυχιά με «όπλο» το ψέμα, την παραχάραξη, τον δικολαβισμό, την πρόκληση καταγμάτων στο αυτονόητο, στο οφθαλμοφανές, στην αλήθεια.

Από τα πιο αγαπημένα «επιχειρήματα» αυτού του συρφετού, όσον αφορά τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά, είναι και τούτο: «Και που τους είδατε τους πρόσφυγες; Και γιατί είναι πρόσφυγες; Είδατε κανένα πόλεμο στις χώρες τους;»…

Παρακάμπτουμε την «φιλανθρωπία» αλλά και την υποκρισία αυτής της ρατσιστικής σάρας και μάρας, που τάχα μου διαθέτει τον «ορθολογισμό» να διακρίνει τον πρόσφυγα από τον μετανάστη, και που τάχα μου αναγνωρίζει δικαιώματα στον πρώτο, αλλά όχι στον δεύτερο, ενώ στην πραγματικότητα, η συγκεκριμένα φάρα στον μόνο που αναγνωρίζει δικαιώματα σε αυτή τη ζωή είναι στα άντερά της…

Πάμε, όμως, να τελειώνουμε και με αυτή την πλευρά της γκαιμπελικής σιχαμάρας τους:

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Απειλές κι όχι εξαγγελίες Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ — του Λεωνίδα Βατικιώτη


Ούτε καν τα συντηρητικά Μέσα δεν κατάφερε να πείσει ο πρωθυπουργός με την ομιλία του από την Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης, που την επομένη κιόλας της συνέντευξης Τύπου αφαίρεσαν το θέμα από την πρώτη τους σελίδα.

Η ομιλία του δεν περιλάμβανε κανένα ουσιαστικό φιλολαϊκό μέτρο, ενώ η καθιερωμένη συνέντευξή του την Κυριακή θα καταγραφεί ως μονόλογος, με στημένες κι εκ των προτέρων γνωστές, κοινώς μοιρασμένες, ερωτήσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε το βήμα της ΔΕΘ για να ανακοινώσει επίσημα

ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΕΔ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΔΣ (ΕΡΤ, ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ, ΚΛΠ)



ΔΕΚΑ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΔΣ
Μέχρι και αποθεματικά της ΕΣΗΕΑ
καταθέτουν  στο αφεντικό τους


  Σε μαγαζάκι για  δουλειές,  θέλει να μετατρέψει η  πλειοψηφία των 6 τις συνεδριάσεις του ΔΣ, που γίνονται  σύμφωνα με την ΚΟΛΟΒΗ  ημερήσια διάταξη του δίδυμου Αντωνιάδου –Καπάκου. 
Το κόλπο συμπληρώνεται με νομική γνωμοδότηση για να μην γίνει γενική συνέλευση και να ΜΗΝ  υπάρχουν τα πρακτικά των συνεδριάσεων ιδιαίτερα τώρα με σκάνδαλα και άλλα στο κτίριο της οδού Βουκουρεστίου. Νομίζουν ότι έτσι θα τα κουκουλώσουν.
Οι δύο του Σύριζα, οι ακροδεξιές εκφράσεις και τα ρέστα του Κουβέλη στο ΔΣ  τα δίνουν όλα  σε εργοδότες και χορηγούς τους. Κάνουν όμως κι τα δικά τους. 


Υπάρχουν  ερωτήματα που απαιτούν ΑΜΕΣΩΣ απαντήσεις:

ΠΑΣΥΜΗΤΕ: Φεστιβάλ υποκρισίας, ανευθυνότητας και κακοδιαχείρισης στην ΕΡΤ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγία Παρασκευή 15/9/2020
Φεστιβάλ υποκρισίας, ανευθυνότητας και κακοδιαχείρισης  στην ΕΡΤ

Χθές  μπορεί να χτύπησε για πρώτη φορά το κουδούνι στα σχολεία ,  καλώντας τα παιδιά  να κάνουν μάθημα  με  μόνο όπλο εναντίον  του  κορωνοϊού  μια μάσκα, συνωστισμένα  ανάμεσα  στις ακατάληπτες δηλώσεις  της υπουργού παιδείας  και στην ανεκδιήγητη  επικοινωνιακή ρητορική του πρωθυπουργού – Μωυσή, όμως  οι «καμπάνες» στην ΕΡΤ  έχουν  σημάνει εδώ και καιρό καλώντας  συνδικάτα  και εργαζόμενους  σε αγωνιστική  εγρήγορση και ετοιμότητα.

Από την πρώτη στιγμή η διορισμένη από τον  πρωθυπουργό διοίκηση  Γαμπρίτσου – Ζούλα  & Σια, και πολύ πρίν  δημοσιεύσει τον  «στρατηγικό- επιχειρησιακό» της  σχεδιασμό  έδειξε  με σαφήνεια τις  προθέσεις  της  κυβέρνησης και της ίδιας  σχετικά  με το τι «μέλλει γενέσθαι» στην  δημόσια ραδιοτηλεόραση. Προθέσεις που εν πολλοίς  έγιναν  πράξεις  και που όπως  έχουμε  καταγγείλλει  δυναμιτίζουν  το παρόν  και το μέλλον της  ΕΡΤ και των  εργαζομένων  σε αυτήν.Πράξεις και ενέργειες που  σε ότι αφορά  τον κλάδο μας  και γενικότερα  τη βελτίωση των τεχνικών  υποδομών,  στην καλύτερη των περιπτώσεων  είναι  η  αναπόφευκτη εφαρμογή   μελετών , διαγωνισμών και ενεργειών  που  ήδη είχαν γίνει χωρίς  τη δική τους  συμμετοχή  ή τη συμμετοχή των  σημερινών  στελεχών  που  χωρίς  κανένα  αντικειμενικό λόγο και κριτήρια παρά μόνο τα κομματικά, τοποθετήθηκαν σε θέσεις  ευθύνης αντικαθιστώντας ικανά και αποτελεσματικά   πρόσωπα που έμπρακτα  συνέβαλλαν  στην ανοικοδόμηση της ΕΡΤ εκ των ερειπίων   που άφησαν πίσω τους  οι πραξικοπηματίες του μαύρου και οι εντός και εκτός  ραδιομεγάρου   συμμαχοί τους.

Τα προβλήματα  και τα τεράστια  ζητήματα  που έχουμε  θέσει  κατά καιρούς  και για τα οποία  έχουμε  αγωνιστεί   όχι μόνο  παραμένουν άλυτα, αλλά  τα περισσότερα  με τον εντός και εκτός  εισαγωγικών  στρατηγικό σχεδιασμό  κυβέρνησης και διοίκησης , έχουν  γιγαντωθεί , έχουν γίνει  σε πολλές περιπτώσεις   κατεστημένος  θεσμός λειτουργίας, που απειλεί  ευθέως  το παρόν και το μέλλον   ειδικά  όσων  εργάζονται στον  τεχνικό κλάδο.

Συγκεκριμένα:

Απλήρωτη εργασία με τη σφραγίδα της ΝΔ

(η  φωτο δεν προερχεται απο την πηγη της αναδημοσίευσης)

Ηαπλήρωτη εργασία είναι πλέον γεγονός καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ υπερψήφισε το νομοσχέδιο για τα εργασιακά ζητήματα. 


Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ κατέθεσαν στη Βουλή αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για τα 3 άρθρα της ΠΝΠ που αφορούν τα εργασιακά δικαιώματα, με το αποτέλεσμα να βγαίνει πολύ αργά το βράδυ.

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν τις αντεργατικές διατάξεις, μεταξύ των οποίων είναι:

- Η θέσπιση απλήρωτης και αδήλωτης εργασίας.
- Η πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών με τρίμηνη σύμβαση.
- Η περικοπή του δώρου των Χριστουγέννων στα 534 ευρώ για τους εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης εργασίας.
- Η καθυστέρηση της αύξησης του κατώτατου μισθού (που έχει ήδη χαθεί για το 2020).
- Η παράταση της αναστολής συμβάσεων εργασίας και η μετατροπή της πλήρους απασχόλησης σε μερική και εκ περιτροπής εργασία.

Νωρίτερα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ισχυρίστηκε ότι... δεν είναι αντεργατικό μέτρο η απλήρωτη εργασία. «Απλήρωτη εργασία; Πού τα είδατε αυτά;» διερωτήθηκε ο Γ. Βρούτσης απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση. Σφοδρή ήταν η απάντηση της Έφης Αχτσιόγλου η οποία τόνισε ότι ο υπουργός Εργασίας υπαινίχθηκε ότι οι εργαζόμενοι του χρωστάνε κιόλας.

«Νομοθετεί τις απλήρωτες υπερωρίες και ο κ. Βρούτσης υπαινίχθηκε ότι οι εργαζόμενοι του χρωστάνε κιόλας, ότι τους κάνει χάρη που τους υποχρεώνει σε απλήρωτη υπερωρία για τον μισό χρόνο της καραντίνας και όχι για όλο.

Ο υπουργός Εργασίας προσβάλλει τους εργαζόμενους όταν ισχυρίζεται ότι είναι υπέρ τους η μείωση μισθών με το

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας αποκαλύπτει τους οκτώ μύθους που προσπάθησε να «πουλήσει» ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ


Εργασιακά - Ασφαλιστικό / Οι οκτώ μύθοι που προσπάθησε να «πουλήσει» ο ΜητσοτάκηςΤου Διονύση Τεμπονέρα

  • Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε στη Θεσσαλονίκη ένα πακέτο παροχών εξαιρετικά φτωχό στο φορολογικό του σκέλος και κοινωνικά άδικο στο εργασιακό-κοινωνικό-ασφαλιστικό. 
Οι πρωθυπουργικές εξαγγελίες  στη ΔΕΘ  κάθε χρόνο, είθισται, να αποτελούν ένα πρώτο δείγμα γραφής, για τις πολιτικές, που θα εφαρμόσει η εκάστοτε κυβέρνηση, σε βάθος  μερικών χρόνων. 
Η φετινή …κουτσή λόγω της πανδημίας ΔΕΘ, δεν απείχε πολύ από τη λογική αυτή, με την διαφορά ότι, το πακέτο παροχών, που εξαγγέλθηκε, ήταν εξαιρετικά φτωχό, ως προς το φορολογικό του σκέλος (κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης μόνο για το 2021, διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και κατάργηση του, μόνο στα 26 μικρότερα νησιά, μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ  σε συγκεκριμένους μόνο κλάδους και  μόνο για 6 μήνες κλπ.) και κοινωνικά άδικο, ως προς το  αντίστοιχο, εργασιακό – κοινωνικό-ασφαλιστικό. 
Τα μέτρα για την αγορά εργασίας, που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, τόσο στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όσο και στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, της περασμένης Κυριακής, έχουν συγκεκριμένο στόχο, να πλήξουν την εργασία και  να συρρικνώσουν  το κοινωνικό κράτος.
Εντάσσονται  πλήρως στο νεοφιλελεύθερο δόγμα, που έχει εγκαινιάσει η Κυβέρνηση από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019, όπως αυτό συνοψίζεται άλλωστε και στην περίφημη Έκθεση Πισσαρίδη.

Πιο αναλυτικά: