Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Αντιπροσωπεία της ΠΟΣΠΕΡΤ συναντήθηκε με την Τομεάρχη Εργασίας Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τους Ανδρέα Νεφελουδη και Νίκο Φωτοπουλο






Αγία Παρασκευή, 29/12/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,  

 

Σήμερα στις 11.00 το προεδρείο της ΠΟΣΠΕΡΤ αποτελούμενο από τον πρόεδρο Π. Καλφαγιάννη, τον Γεν. Γραμματέα Δ. Κούνη και την Αντιπρόεδρο Κ. Θεοδωρίδου επισκεφτήκαμε την Τομεάρχη Εργασίας Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου με την παρουσία του Ανδρέα Νεφελούδη μέλος Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης και μέλος εργατικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ και του Νίκου Φωτόπουλου μέλος του Τομέα συνδικαλιστικού του ΣΥΡΙΖΑ.

Θέμα της συνάντησης ήταν να αναπτυχθούν τα καίρια εργασιακά ζητήματα και δικαιώματα  που ποδοπατούνται συστηματικά και μεθοδικά από τη σημερινή κυβέρνηση. 

Στην πολύωρη συνάντηση πέρα από όλα αυτά τέθηκε προς συζήτηση το νομοσχέδιο που θα εισαχθεί από την κυβέρνηση για τα ΜΜΕ (Πέτσας), ειδικότερα για το άρθρο 41 και τη διασφάλιση των εργαζομένων στα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας αλλά και για το άρθρο 51 το οποίο αφορά τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ. 

Ειδικότερα για το άρθρο

Σωματείο εργαζομένων Αττικόν: «ΟΧΙ στο να γίνει ο εμβολιασμός το πλυντήριο που θα ξεπλύνει την εγκληματική πολιτική τους, τηλεοπτικό σόου ή αντικείμενο γελοίων fake news»


 Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο Αττικό 
Για τα εμβόλια και τον εμβολιασμό

Αύριο 27/12 ξεκινά στα νοσοκομεία αναφοράς – και το ΑΤΤΙΚΟ – πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid 19.

Μάλιστα στο νοσοκομείο μας θα εμβολιαστεί ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης.

Το υγειονομικό κίνημα απαιτεί πρόγραμμα μαζικού και δωρεάν εμβολιασμού, με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, τις αναγκαίες προσλήψεις στις εμβολιαστικές δομές και την ασφάλεια στη μεταφορά και διατήρηση τους.

Το(α) εμβόλιο(α) πρέπει να είναι δημόσιο αγαθό, όχι εμπόρευμα.

Δεν είναι όμως και πανάκεια αφού ο εμβολιασμός θα είναι μια μακρόχρονη διαδικασία, εξαιτίας και του μικρού αριθμού των δόσεων.

κ. Μητσοτάκη,

Δεν ξέρετε πως αν δεν ληφθούν τα αναγκαία μέτρα στελέχωσης του ΕΣΥ, προστασίας σε χώρους δουλειάς και ΜΜΜ και ελλείψεων στα Μέσα Ατομικής Προστασίας ΚΑΙ η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται ΚΑΙ ο εμβολιασμός θα υπονομεύεται;

Βάλτε καλά στο μυαλό σας.

Τα σωματεία, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία λένε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο:

Οι άριστοι βουλιάζουν τη χώρα (Γι’ αυτό η αξιολόγηση του Bloomberg εξαφανίστηκε εντελώς από τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα)


Αν η λίστα Πέτσα αποθεώνει την κυβέρνηση και τον ανέμελο πρωθυπουργό για τη διαχείριση της πανδημίας, η αξιολόγηση της χώρας σε διεθνές επίπεδο δείχνει εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Τα ευρήματα του Bloomberg είναι ενδεικτικά: η χώρα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις μεταξύ περίπου 60 χωρών και στην τελευταία της Ευρώπης σε αποτελεσματικότητα.

Τα μέτρα που πήρε για τον περιορισμό της πανδημίας ήταν αναποτελεσματικά, με αποτέλεσμα να είναι αναποτελεσματικό και το λοκντάουν και να υπάρχει υψηλό αναλογικό επίπεδο θανάτων.

Τίποτα το καινούργιο αν σκεφτεί κανείς ότι άφησαν τα λεωφορεία να πήζουν, εγκατέλειψαν τα νοσοκομεία στην τύχη τους, παραχώρησαν τα τεστ σε ιδιώτες, με αποτέλεσμα να στοιχίζουν έναν σωρό λεφτά, και αρνούνται, ακόμα και τώρα, να επιβάλουν πρωτόκολλα στους εργοστασιακούς χώρους. 

Γι’ αυτό η αξιολόγηση του Bloomberg εξαφανίστηκε εντελώς από τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα.

Λίγες ημέρες πριν αντίστοιχες αξιολογήσεις έφερναν τη χώρα τελευταία και στις οικονομικές επιδόσεις: η Ελλάδα είναι πρώτη σε απώλεια εισοδήματος εν μέσω πανδημίας και η πρόβλεψη για την ύφεση είναι από τις χειρότερες στην Ευρωπαϊκή  Ένωση.  

Όλα αυτά σημαίνουν ότι τα μέτρα που έχουν παρθεί είναι εντελώς ανεπαρκή και αφήνουν απροστάτευτο τον κόσμο της εργασίας και τις μικρές επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση στηρίζει οικονομικά και θεσμικά μόνο τους πολιτικούς της φίλους.

Με πολύ απλά λόγια:

 οι άριστοι βουλιάζουν τη χώρα. Να είμαστε σίγουροι ότι η χώρα θα τους το ανταποδώσει.

πηγη:www.avgi.gr

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

Αποκάλυψη OPEN! Νέο “Μνημόνιο” για εργαζόμενους – ασφαλισμένους, εν μέσω πανδημίας: 10ωρη απασχόληση 4 μέρες την εβδομάδα, “κουμπαράς” για την επικουρική



(αναδημ. από το thefaq.gr )

 


Δεν καταλαβαίνουν από πανδημία, λοκντάουν, κατάρρευση της εργασίας σε όλους τους κλάδους με λουκέτα και αναστολές απασχόλησης λόγω κορονοϊού, οι κυβερνητικοί εγκέφαλοι και οι “πάτρωνές” τους που έχουν σχεδιάσει και προχωρούν το σχέδιο ισοπέδωσης των εργασιακών και του ασφαλιστικού συστήματος και μετατροπής της Ελλάδας σε “πειραματόζωο” στο Νότο της Ευρώπης για τους σχεδιασμούς τριτοκοσμικού τύπου στην εργασία και την συνταξη, των κέντρων σε Βρυξέλλες και Βερολίνο. 

Όπως μετέδωσε το δελτίο του OPEN, σε αποκλειστικό του ρεπορτάζ, έρχεται νέο σκληρό Μνημόνιο, δικής μας … ιδιοκτησίας, το αμέσως προσεχές διάστημα, εν μεσω πανδημίας: 

Ο εργαζόμενος με “ατομική συμφωνία” με τον εργοδότη και οχι κεντρική του Σωματείου του – που θα είναι αμέτοχο – θα μπορεί να απασχολείται 4 ημέρες την εβδομάδα με 10 … ωρες εργασίας ( πρωτο βημα καρατησης του 8ωρου ) και κάποια άλλη εβδομάδα του ίδιου μήνα να δουλεύει 4 ημερες από 6 ώρες! 

Έτσι θα διατηρουνται οι 40 ωρες απασχόλησης την εβδομάδα. 

Παράλληλα θα ανοίξει ο “κουμπαρας” για τις επικουρικές (πρώτο βήμα ιδιωτικοποίησης της Ασφάλισης) συνταξεις των

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

ΠΟΣΠΕΡΤ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ 2012-2013 - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ 2012-2013 - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

Αγία Παρασκευή   24.12.2020

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

 Όπως έχετε ήδη ενημερωθεί από προηγούμενες ανακοινώσεις μας, μετά από πολύμηνες διαδικασίες επιτεύχθηκε η νομοθετική ρύθμιση την οποία ζητούσαμε από την αρχή (Αύγουστος 2020) για την πληρωμή των βεβαιωμένων δεδουλευμένων αποδοχών διαστήματος 2012-2013 στην ΕΡΤ ΑΕ.  

 Με την επίτευξη της νομοθετικής ρύθμισης αποφεύγεται η ανάγκη συμμετοχής του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στη διαδικασία, η οποία απλοποιείται και επιταχύνεται σημαντικά.  

 Είναι σημαντικό ότι επιτεύχθηκε, μαζί με τη ρύθμιση δια νόμου, και η άρση της προϋπόθεσης έκπτωσης (κουρέματος) στο καταβλητέο ποσό, όπως επίσης επιτεύχθηκε το καταβλητέο ποσό να είναι ακατάσχετο από το Δημόσιο.  

 Οι εν λόγω σημαντικές εξελίξεις είναι αποτέλεσμα των κοινών προσπαθειών της ΠΟΣΠΕΡΤ και της Νομικής υπηρεσίας της και των πρωτοβάθμιων Σωματείων μελών της, παρά τα προσκόμματα και τον αποπροσανατολισμό που επιχειρήθηκε από κάθε λογής « ειδήμονες».

 Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτείται η ειδική εξουσιοδότηση που ζητήθηκε στο παρελθόν. Όσοι την έχουν κάνει στους δικηγόρους  δεν απαιτείται να την ξανακάνουν.

ΟΣΟΙ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΣΤΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ.

 

Υπενθυμίζουμε ότι προϋπόθεση καταβολής του ποσού που δικαιούται κάθε δικαιούχος είναι, σύμφωνα με την οικεία νομοθετική ρύθμιση, να έχει παραιτηθεί από το δικόγραφο της αγωγής του για τα δεδουλευμένα γι’ αυτούς που έχουν προσφύγει.  

 Όσον αφορά στη διαδικασία πληρωμής πρέπει να σταλεί στο

Mail: grdiachiristi@ert.gr του ειδικού διαχειριστή το IBAN που επιθυμείτε να κατατεθεί το οφειλόμενο ποσό.

Θεωρούμε ότι η υπόθεση διεκδίκησης των οφειλόμενων δεδουλευμένων αποδοχών διαστήματος 2012-2013 είχε απόλυτη επιτυχία και σας ευχόμαστε χρόνια πολλά, με υγεία σε εσάς και τις οικογένειές σας.

 ΥΓ: Με πράξεις, με συνέπεια και ενημέρωση συνεχίζουμε να κάνουμε το χρέος μας. Αφήνουμε τους σφετεριστές, τους συκοφάντες- λασπολόγους να βγάζουν εμετικές, δουλικές και διασπαστικές ανακοινώσεις, γι’ αυτά που πετύχαμε.   



Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

"ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ" : Η ΚΑΛΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK


Ενιαίο Πασυμητε (facebook)


 Συνάδελφοι επειδή  δεν είμαστε απο τους  αρνητές της τεχνολογίας , (εξάλλου σαν τεχνικοί  αυτήν  υπηρετούμε όταν εργαζόμαστε) αλλά αρνητές  της κακής χρήσης  της, αυτής δηλαδή που  λειτουργεί  για  να  παρακολουθεί, να  χειραγωγεί ή να ...νοθεύει και  δεδομένου ότι  ήδη  μπήκαμε σε προεκλογική τροχιά  στο σωματείο μας, δημιουργήσαμε  σήμερα  μια σελίδα  στο facebook  όπου  μπορείτε  να ενημερώνεστε , να ζητάτε διευκρινήσεις, να εκφράζετε τις απόψεις σας , τις απορίες , τις ανησυχίες,  τους φόβους, αλλά και τις  αντιρρήσεις σας, έχοντας  τη βεβαιότητα  ότι  θα πάντα  θα σας απαντούμε  άμεσα  και με ειλικρίνεια.


"ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ" 
Γιατί το σωματείο είναι υπόθεση  ΟΛΩΝ μας !



Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Το ντοκιμαντέρ "Let me breathe" του συνάδελφου δημοσιογράφου της ΕΡΤ Θωμά Σίδερη στον τελικό του διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου Kautik (video)

 


Στον τελικό του διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου Kautik της Ινδίας πέρασε η ταινία LET ME BREATHE του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Θωμά Σίδερη, η οποία είναι υποψήφια για το βραβείο «καλύτερου ντοκιμαντέρ διεθνούς παραγωγής». 

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται από 19 έως και 25 Δεκεμβρίου 2020 και, φέτος, λόγω πανδημίας πραγματοποιείται διαδικτυακά, όπως και τα.. περισσότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ στον κόσμο.

H ταινία LET ME BREATHE βασίζεται στην αφήγηση και τη βιωμένη εμπειρία της βραβευμένης αφροαμερικάνας δημοσιογράφου Joyce Davis που γεννήθηκε το 1953 στον αμερικανικό νότο. Η Davis εργάστηκε για ένα διάστημα στην Αθήνα, ως ανταποκρίτρια, ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ και, συγκεκριμένα, στη βραβευμένη με Πούλιτζερ εφημερίδα «ΤΗΕ PATRIOT».

Mε αφορμή τη δολοφονία του George Floyd στη Μινεάπολη των ΗΠΑ τον περασμένο Μάιο, η ταινία διερευνά σε βάθος τις πολλαπλές όψεις του ρατσισμού, από τη δράση της Κου Κλουξ Κλαν μέχρι την επίθεση στην εκκλησία των Βαπτιστών (ο πατέρας της Joyce Davis ήταν κήρυκας στην εκκλησία) και από τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ μέχρι τη δράση των «Μαύρων Πανθήρων» και της Άντζελα Ντέιβις την ταραγμένη δεκαετία του 1960.

Ωστόσο, πέρα από το ιστορικό πλαίσιο της ταινίας, το οποίο υποστηρίζεται από σπάνιο τεκμηριωτικό υλικό από τα δημόσια αρχεία των ΗΠΑ, το ντοκιμαντέρ του Θωμά Σίδερη εστιάζει στις δολοφονίες μαύρων από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της ματωμένης δεκαετίας του 2010.

 Οπτικοακουστικά τεκμήρια από το αρχείο των αστυνομικών αρχών και

H "υπόθεση Palantir" του κολοσσού επεξεργασίας δεδομένων και της «σκοτεινής» συνεργασίας της με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής -Οι εξελίξεις μέχρι σήμερα

 


(αναδημ. απο το vouliwatch.gr)

Μέσα σε λίγες μέρες μετά την ανάδειξη του  θέματος της μυστικής συνεργασίας της Ελληνικής Κυβέρνησης με την πολυεθνική Palantir -που έχει μαύρο μητρώο σε θέματα διαχείρισης προσωπικών δεδομένων- από την πρωτοβουλία μας και το Inside Story, η υπόθεση έχει λάβει μεγάλη δημοσιότητα και αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Διαβάστε τις εξελίξεις. 







Η Υπόθεση #PalantirGR

Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, το Vouliwatch ανέδειξε την υπόθεση της σκιώδους αμερικανικής εταιρίας διαχείρισης μεγάλων δεδομένων (big data) Palantir Technologies με την Ελληνική Κυβέρνηση και υπέβαλε αίτημα κατάθεσης εγγράφων για την «κρυφή» σύμβαση που έχει υπογράψει η Palantir με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. 

Την ίδια ημέρα, δημοσιεύτηκε σχετικό άρθρο από την ερευνήτρια δημοσιογράφο, Ελίζα Τριανταφύλλου στο Inside Story, καταγράφοντας τα ίδια γεγονότα και ύποπτα πραγματικά περιστατικά και ανέφερε -μεταξύ άλλων - ότι πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που έχει υπογράψει το νομικό σύμφωνο από την πλευρά της Ελλάδας, ανέφεραν στο inside story ότι «δεν υπάρχει κανένα απολύτως κόστος για την ελληνική πλευρά. Πρόκειται για μία πλατφόρμα η οποία χορηγήθηκε δωρεάν από την Palantir, όπως έχει κάνει η εταιρεία και σε άλλες χώρες, η οποία οπτικοποιεί σε πραγματικό χρόνο δεδομένα τα οποία είναι πλήρως ανώνυμα, όχι ανωνυμοποιημένα». Ζητώντας να μάθουμε ποια είναι αυτά τα δεδομένα, η απάντηση που λάβαμε ανεπίσημα ήταν πως αφορούν κυρίως την κίνηση, όπως διόδια, λιμάνια και πρατήρια καυσίμων (π.χ. πόση βενζίνη καταναλώθηκε σε συγκεκριμένες ώρες και συγκεκριμένες ημέρες) και πως αυτά τα δεδομένα πρόκειται σύντομα να διατεθούν στην πλατφόρμα Open Data για να τα χρησιμοποιήσει όποιος θέλει.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πέρα από την κίνηση του πληθυσμού υπάρχουν και άλλα δεδομένα που αξιοποιούνται από την πλατφόρμα, αλλά δεν ήταν εφικτό να μας εκτεθούν αναλυτικά, διότι από την ίδια τη σύμβαση δεν προβλέπεται να δοθούν λεπτομέρειες για το περιεχόμενό της. Όπως μας εξήγησαν, πρόκειται για ένα νομικό σύμφωνο το οποίο περιλαμβάνει ρήτρα εμπιστευτικότητας.

Η συμφωνία αυτή υπογράφηκε «γύρω στις αρχές Απριλίου» και υπαγορεύθηκε από την «ανάγκη να υπάρχουν πολλά δεδομένα σε real time για να μπορεί να προχωρά η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων σε εισηγήσεις και η κυβέρνηση σε αποφάσεις» σχετικά με το lockdown. Ως προς το αν ζητήθηκε η γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η ίδια πηγή τόνισε ότι «κανένα από αυτά (τα δεδομένα) δεν εμπίπτει στην κατηγορία αυτήν προκειμένου να ζητηθεί έγκριση από την Αρχή».

Στην ερώτησή μας γιατί δεν έχει υπάρξει κάποια σχετική ανάρτηση στη Διαύγεια, η απάντηση που λάβαμε είναι ότι «δεν δημοσιεύθηκε επειδή ήταν δωρεάν και δεν υπήρχε κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα, δεν υπήρχε λόγος να δημοσιευθεί. Η συμφωνία έχει προσδιοριστεί ως δωρεά». Ο τελευταίος ισχυρισμός, ωστόσο, δεν στέκεται νομικά καθώς η σχετική νομοθεσία (ν. 3861/2010ΦΕΚ Α'/112/13-07-2010 - Α’112) υπογορεύει , «στο διαδίκτυο αναρτώνται:

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΣ - Η χαρά του εργατοπατέρα - Αδύνατο να διασφαλιστεί η εγκυρότητα της ψηφοφορίας



ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΣ
Αδύνατο να διασφαλιστεί η εγκυρότητα της ψηφοφορίας

 Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει κάνει γνωστό ότι προτίθεται να επιβάλει τη χρήση της ηλεκτρονικής ψήφου στα εργατικά συνδικάτα, ενώ παράλληλα υπόσχεται σε ομογενείς στις ΗΠΑ και αλλού ότι στις επόμενες εθνικές εκλογές θα ψηφίσουν από τον τόπο όπου κατοικούν, έχοντας πιθανότατα κατά νου και πάλι την ηλεκτρονική ψήφο.

Η εμπειρία από τη χρήση σε ορισμένα συνδικάτα της πιο συμβατικής μορφής απομακρυσμένης ψήφου, της επιστολικής, είναι χαρακτηριστική. 

Στις τράπεζες για την εκλογή ΔΣ των σωματείων και την αντιπροσώπευση στην ΟΤΟΕ εμφανίζεται να ψηφίζει το 95% του κλάδου, σημαντικό μέρος από το οποίο επιστολικά. Οι εργατοπατέρες που κυριαρχούν σ' αυτά τα σωματεία, και σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας αυτών και στη ΓΣΕΕ, δεν δίνουν λογαριασμό ούτε πόσοι ψήφισαν επιστολικά ούτε πόσες διπλοψηφίες υπάρχουν ούτε για την εγκυρότητα των επιστολικών ψήφων (αν αυτοί που φέρεται να ψήφισαν είναι τα πραγματικά μέλη των σωματείων) ούτε υπό ποιες συνθήκες ψήφισαν (μυστικά ή με τη ...διευκολυντική μεσολάβηση των προϊσταμένων τους). Ομως, η επιστολική ψήφος ωχριά μπροστά σε αυτό που μπορεί να επιτευχθεί με την ηλεκτρονική ψήφο...

Η διεθνής εμπειρία

Το πόσο ασφαλής είναι η ηλεκτρονική ψήφος γενικά, μπορεί να το δει κανείς και από τη διεθνή εμπειρία, από το πόσο αξιόπιστη θεωρείται από την ίδια την αστική «δημοκρατία».

 Παρά το γεγονός ότι το πλασάρισμά της διευκολύνεται από την ευκολία που παρέχει στον ψηφοφόρο και το έδαφος που δημιούργησε η διάδοση του e-shopping και του e-banking τις δύο πρώτες δεκαετίες του 21ου αιώνα, μόνο ένα κράτος, η Εσθονία, την χρησιμοποιεί σε μεγάλο βαθμό (περίπου 25% των ψήφων) στις εθνικές εκλογές. Χρησιμοποιείται επίσης ως συμπληρωματικός τρόπος ψηφοφορίας σε ορισμένες επαρχίες (καντόνια, πολιτείες) χωρών όπως η Ελβετία και οι ΗΠΑ. 

Παράλληλα, όμως, δυναμώνουν, ιδιαίτερα την τελευταία πενταετία, οι φωνές για την κατάργηση της ηλεκτρονικής ψήφου στις περιοχές όπου εφαρμόζεται και την επιστροφή στη χάρτινη ψήφο σε κάλπη, ως μοναδικού τρόπου για τη διασφάλιση της εγκυρότητας της ψηφοφορίας. 

Ειδικοί μελέτησαν το σύστημα της Εσθονίας και την εφαρμογή του στις εθνικές εκλογές του 2014 και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι διαφόρων ειδών κυβερνοεπιθέσεις και παρεμβάσεις μπορούν να δημιουργήσουν βάσιμες αμφιβολίες για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. 

Γι' αυτό κάλεσαν την κυβέρνηση της Εσθονίας να το καταργήσει επειγόντως.

Κι όσον αφορά το

«ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΑΣΥΜΗΤΕ» - ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ , ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 



«ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΑΣΥΜΗΤΕ» 

 ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ , ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ   

 Αγία Παρασκευή 21/12/2020

Συνάδελφοι , συναδέλφισες

Για ακόμα μια φορά  είδαμε  στην τελευταία εκλογοαπολογιστική  συνέλευση  του σωματείου μας, να   ξεδιπλώνεται μπροστά μας  η υποκρισία, το θράσος, η περιφρόνηση  στο καταστατικό και τους νόμους, η συσκότιση , η αδιαφάνεια και ο παραγοντισμός . 

Ακόμα κι αν ξεχάσουμε  ότι  το προεδρείο  της συνέλευσης  προέκυψε πριν  καν ξεκινήσει η συνέλευση, πριν δηλαδή  ρωτηθεί το σώμα  για το εάν  υπάρχουν κάποιοι που δηλώνουν  υποψήφιοι ή έστω  εάν υπάρχουν προτάσεις, και  ότι κληθήκαμε   δίπλα  από την υπογραφή της προσέλευσης να  σημειώσουμε απλά  εάν  συμφωνούμε με την  μοναδική πρόταση  σύνθεσης προεδρείου, που επέβαλε αντικαταστατικά  η  παράταξη  του Γ. Κασιμάτη, δεν μπορούμε  να παραβλέψουμε  την περιφρόνησή  αυτού του  «προεδρείου» στις δημοκρατικές και καταστατικές  διαδικασίες , ούτε  ασφαλώς  το θράσος  του  να δηλώνει στην μεταμεσονύχτια  ανακοίνωση  του Σαββάτου  ότι  τάχα στάθηκαν όρθιοι στις «επιθέσεις» απαντώντας με ένα «ηχηρό ναι στη Δημοκρατία».

Σε ποιάν  άραγε «δημοκρατία» αναφέρονται ;

Μήπως σε εκείνη τη «δημοκρατία»  που αρνείται  να  μας δώσει  με διαφάνεια  τα  αντίγραφα  των εγγράφων που πιστοποιούν  το  αδιάβλητο  και το  καταστατικά  ορθό  των  διαδικασιών; 

Η «Δημοκρατία» την οποία  υποκριτικά και με θράσος επικαλούνται , είναι αυτή  που αρνείται  να μας δώσει το αντίγραφο  του μητρώου των μελών μας,  τη λίστα  των ψηφισάντων στην πραγματική κάλπη και τη  λίστα  εκείνων που ψήφισαν «ηλεκτρονικά». Αυτό το μητρώο  που έχει «κλείσει» από τις 12/10/20 λόγω γενικών συνελεύσεων  οι οποίες αναβλήθηκαν λόγω  κορωνοϊού(!)και το οποίο δολίως και αντικαταστατικά  έμεινε  «ανοιχτό»  για  να  εξυπηρετηθούν  τα σκοτεινά σχέδια  των  παραγοντίσκων (μήπως γι αυτό αρνούνται να μας δώσουν αντίγραφο;)

Αυτήν τη «Δημοκρατία»  φαίνεται  πως υπηρετεί και η  «αδέκαστη» δικηγόρος,  που ασκώντας  τα  καθήκοντα της δικαστικής αντιπροσώπου  στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση , ανέχτηκε  κάθε  είδους παρατυπία  των συγκυριακά και περιστασιακά  εργοδοτών της και απέρριψε,  χωρίς  καμία νομικά  πειστική  απάντηση,  κάθε  ένσταση και καταγγελία μας  παραβλέποντας ακόμα  και αυτά  που  και ο πλέον  ανίδεος στα νομικά  θα χαρακτήριζε   σκανδαλωδώς παράτυπα ή παράνομα. Παρά τις μεθοδεύσεις τους δεν θα υποχωρήσουμε, αλλοιώνοντας  τις θεμελιώδεις έννοιες  της Δημοκρατίας και του δικαίου και θα επιμείνουμε στις δίκαιες , δημοκρατικές και νόμιμες απαιτήσεις μας.

Εμείς  όταν μιλάμε  για  «Δημοκρατία»,  έχουμε αποδείξει  και με τους αγώνες μας και με την  επιμονή μας στη διαφάνεια, την προσήλωση και τον  σεβασμό  στο αυτεξούσιο και την ελευθερία  των συναδέλφων μας (που δεν είναι πρόβατα αλλά  εργαζόμενοι με  προσωπικότητα και  αντίληψη), αναφερόμαστε  στην αληθινή Δημοκρατία, αυτήν  που δεν έχει οσμή  υπογείων, αυτήν  που δεν έχει να κρύψει τίποτα.

Με αυτήν τη Δημοκρατία  πορευτήκαμε μέχρι τώρα και με αυτήν  θα πορευτούμε  μέχρι τις εκλογές του σωματείου μας αλλά και μετά  από αυτές για το συμφέρον των εργαζομένων.

Τα άλλα …είδη «δημοκρατίας»,  αυτά  που όχι άδικα  θα χαρακτήριζε κανείς ως «νέα», τα αφήνουμε  στα χέρια  εκείνων  που  αντί να διεκδικούν  το συμφέρον των εργαζόμενων, εκζητούν  την εύνοια  των  «ισχυρών»  της σημερινής  εργοδοτικής και κυβερνητικής εξουσίας.

Για την παράταξη «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο» 


ΠΟΣΠΕΡΤ: ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ Ο ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΠΡ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΕΣΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ             

Αγ. Παρασκευή  21/12/2020

 

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ  Ο  ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗΣ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΠΡ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΗΣ ΠΟΕΣΥ  ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ

Ο  Γιώργος  Σαββίδης  δεν είναι πιά κοντά μας, θα μείνει όμως  μέσα μας η ανάμνηση αυτού του  καλού φίλου  και συναγωνιστή, που  σαν πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ  βρέθηκε  από την πρώτη στιγμή δίπλα μας στον  ανένδοτο αγώνα  εναντίον  του  «μαύρου»  στην ΕΡΤ και στην Δημοκρατία.

Καλό ταξίδι  φίλε και συναγωνιστή Γιώργο



ΠΟΣΠΕΡΤ: ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΟΙ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2012-2013 ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΤΟΤΕ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ            

 Αγ. Παρασκευή  21/12/2020

 

ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΟΙ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ  ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2012-2013 ΚΑΙ ΣΕ  ΟΣΟΥΣ  ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΤΟΤΕ ΜΕ  ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Συναδέλφισες , συνάδελφοι

Όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει, ο αγώνας που δώσαμε  ΚΑΙ  για την απόδοση  των οφειλομένων δεδουλευμένων  της περιόδου 2012-2013 δεν πήγε  χαμένος.

 Σήμερα  στη Βουλή  συζητείται το Ν.Σ  του υπ. υγείας,  το οποίο  εκτός  των κακών  περιέχει  και ένα καλό, το άρθρο  64   που  ρυθμίζει αυτό  το χρονίζον  και διαρκώς διεκδικούμενο από εμάς ζήτημα των δεδουλευμένων.

Απο την προηγούμενη  Παρασκευή και μέχρι σήμερα,  δίνουμε «μάχες»  προκειμένου να συμπεριληφθούν σε αυτό το άρθρο και  οι συνάδελφοί  μας,  που εκείνη την περίοδο εργάζονταν στην ΕΡΤ Α.Ε  με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Είναι δίκαιο και αναγκαίο να αποδοθούν  τα οφειλόμενα  σε όλους  χωρίς  εξαίρεση ανεξάρτητα  ποια ήταν η σχέση εργασίας  τους  τότε.



Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Η κυβέρνηση συνεχίζει τον αντεργατικό και αντισυνδικαλιστικό της κατήφορο - Με το Ν/Σ του υπ. Υγείας ( άρθρο 91) επιχειρεί να χειραγωγήσει τα συνδικάτα


 Με το άρθρο 91, υπό τον τίτλο «Χρήση των νέων τεχνολογιών για τη διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων & Αρχαιρεσιών» του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, «Ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού COVlD-19, την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, τη ρύθμιση οφειλών προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις», η κυβέρνηση συνεχίζει τον αντεργατικό και αντισυνδικαλιστικό κατήφορό της, προσπαθώντας να χειραγωγήσει τα συνδικάτα, μέσα από την ηλεκτρονική ψηφοφορία και τα αποτελέσματά της.

Μια διαδικασία που δοκίμασε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με τις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, διαδικασία, μέσω της οποίας (όπως θα έλεγε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης) «έφαγε πόρτα».

Οι ηλεκτρονικές εκλογές έχουν μια μόνιμη και βαθιά αντιδραστική στόχευση: να χτυπήσουν στη ρίζα τους τις συλλογικές διαδικασίες, τη δημοκρατική κουλτούρα και τις αγωνιστικές παραδόσεις του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος. Επιπλέον, ενισχύουν την ανυποληψία που έχει οδηγήσει τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, με προεξάρχουσες τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, αλλά και ενισχύουν τις εργοδοτικές ορέξεις, καθώς ένας εργαζόμενος, μία εργαζόμενη, σε ένα ατομικό περιβάλλον πιεστικό, όπως, για παράδειγμα, ο χώρος δουλειάς με την παρουσία του αφεντικού και των διευθυντών, εύκολα θα πέσει θύμα των εργοδοτικών ορέξεων και προτιμήσεων, προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα, όπως η απόλυση.

Πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε όλους και όλες ότι ο μονόδρομος της κοινωνικής βαρβαρότητας σπάει στο δρόμο, στη συνέλευση, στην κινητοποίηση, στην αλληλεγγύη και στην αυτοπεποίθηση που φέρνουν οι διά ζώσης συλλογικές διαδικασίες, και όχι η ψηφιακή απομόνωση και ο ατομισμός.


Άρθρο 91

Χρήση των νέων τεχνολογιών για τη διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων & Αρχαιρεσιών

Κατ’ εξαίρεση και έως την 31η.3.2021, οι Γενικές Συνελεύσεις των

Ανασκόπηση της επικαιρότητας των των προηγούμενων ημερών και εβδομάδων - Ορμπανανία (Video)



Είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται

(αναδημ. απο  το thepressproject.gr  και το κανάλι του στο youtube ThePressProject)

 Για τους υπερασπιστές της συνεχούς δημοκρατικής διολίσθησης που βρίσκονται σε επαναλαμβανόμενη κατάντια, η κ.Ακρίτα, που λογοκρίθηκε από τα «Νέα», ήταν «πολύ συριζαία» και «εκτός γραμμής».

 Ο κ.Χαρίτος, εκ των κορυφαίων πολεμικών ανταποκριτών της Ελλάδας, δεν αξίζει να είναι στην ΕΡΤ. 

Η κ.Κρουστάλλη, «έγραψε ανακρίβειες για τον ΕΟΔΥ», η κ.Αδαμοπούλου του ΜέΡΑ25 «συκοφάντησε την Αστυνομία», ο κ.Πολάκης εντάξει είναι ο Πολάκης οπότε θα ψηφίζουν μέχρι να αρθεί η ασυλία του, οι κ.Καμπαγιάννης και Παπαδάκης είναι «φωνακλάδες επώνυμοι», ο κ.Βαξεβάνης, «είναι ο Βαξεβάνης και να μην πάρει ούτε ευρώ, να του κόψουν και τη διαφήμιση να τον κλείσουν». 

Η απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 3 ατόμων σε όλη την Επικράτεια είναι «συνταγματική», καθώς «όλα γίνονται για τον Covid» και όποιος κάνει μία συμβολική διαμαρτυρία κινδυνεύει με προσαγωγή και σύλληψη. Μπορεί να ισχύουν όλα τα παραπάνω μαζί, δεν λέω, ίσως συνωμοτεί από μόνο του το σύμπαν για χάρη της κυβέρνησης Μητσοτάκη. 

Mπορεί όμως, από την άλλη, να είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται, μία συνεχιζόμενη, καθεστωτικού τύπου ροπή προς τον αυταρχισμό, τον έλεγχο της πληροφορίας, το στενό μαρκάρισμα στον κοινοβουλευτισμό και στο δικαίωμα του συνέρχεσθαι.

του Θάνου Καμήλαλη

Να τα πάρουμε ένα ένα για όσους και όσες δεν έχουν προλάβει να παρακολουθήσουν σειρά γεγονότων των προηγούμενων ημερών και εβδομάδων:

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

ΠΟΣΠΕΡΤ :Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ - ΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΝΟΜΟ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΜΑΣ

   


                                                                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ             Αγ. Παρασκευή  18/12/2020

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ

ΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΝΟΜΟ  Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ  ΜΑΣ


Συναδέλφισες , συνάδελφοι

 Σήμερα το μεσημέρι θα εισαχθεί στη βουλή,  αυτό για το οποίο  εδώ και μήνες διεκδικούμε με όλα τα μέσα ,  η  άμεση δηλαδή  λύση με  νομοθετική  ρύθμιση  στο χρονίζον   ζήτημα της απόδοσης  των  οφειλομένων  δεδουλευμένων στους εργαζόμενους  της ΕΡΤ που αφορούν στην  περίοδο   2012-2013 χωρίς περικοπές, αστερίσκους και εξαιρέσεις και χωρίς τα εμπόδια  που έθετε το ΝΣΚ.

 Η επιμονή μας από την αρχή προς όλους τους εμπλεκόμενους στη λύση αυτού του ζητήματος  με νομοθετική  ρύθμιση , αξίωση που επαναλάβαμε  λίγες ημέρες  πρίν  όταν  απεργήσαμε  μαζί με  όλα  τα σωματεία, τις ενώσεις και τις  ομοσπονδίες των εργαζόμενων στα ΜΜΕ, στην τηλεδιάσκεψη με τον  αρμόδιο υπουργό  στον πρωθυπουργό  Σ. Πέτσα (όπως σας είχαμε ενημερώσει), έφερε τελικά  αποτέλεσμα και  σε λίγες ώρες  η  «ρύθμιση απαιτουμένων απαιτήσεων  δεδουλευμένων  αποδοχών εργαζομένων ΕΡΤ Α.Ε»  όπως περιγράφεται στο άρθρο  64  του  υπο συζήτηση  κατεπείγοντος  νομοσχεδίου  του Υπ. Υγείας, θα είναι  πραγματικότητα.

 Μια πραγματικότητα  που διαψεύδει πανηγυρικά   όσους απαξιώνουν   την ΠΟΣΠΕΡΤ και τον εργατικό συνδικαλισμό,  αφού για ακόμα μια φορά η ομοσπονδία μας αποδεικνύει σε  όλους, ότι κανένας  αγώνας δεν είναι μάταιος  και πως  η δικαίωση  έρχεται όταν  επιμένεις  με γνώση, πείσμα και  πίστη στις  αξίες του  συνδικαλισμού.

 Ευχαριστούμε  όλους  σας που ακούσατε τις συμβουλές μας , εδώ και τρία χρόνια, για  το τι πρέπει να πράξετε, όταν τέθηκαν θέματα εξωδικαστικού συμβιβασμού από  τον ειδικό εκκαθαριστή, γυρνώντας  την πλάτη  στους  διαδρομιστές  κλακαδόρους  της  διοίκησης που  έχουν  συνηθίσει  να παραπλανούν και να οικειοποιούνται  τους αγώνες  των άλλων, καθώς επίσης και τους  νομικούς μας συμβούλους  για την πολύτιμη βοήθεια  που μας παρείχαν.

 Συναδέλφισες , συνάδελφοι 

Και  η σημερινή  νίκη  του εργατικού συνδικαλισμού,  δείχνει  σε όλους μας  ότι  όταν είμαστε  συσπειρωμένοι  και ενωμένοι  μπορούμε  να  έχουμε  αίσια  αποτελέσματα  στις διεκδικήσεις μας  ακόμα  και  όταν όλα  δείχνουν να έχουν  χαθεί.

 (Σας παραθέτουμε ως συνημμένο   το άρθρο 64  που αφορά  στην  νομoθετική ρύθμιση  της  απόδοσης των δεδουλευμένων μας)