Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

ΞΥΠΝΑ ΤΗΛΕΘΕΑΤΗ !!!


 ΞΥΠΝΑ ΤΗΛΕΘΕΑΤΗ !!!

Γράφει ο Γιάννης Μυλόπουλος 

(πρώην πρύτανης του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ3 και πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. της Αττικό Μετρό ΑΕ)

Πρώτα τους ψήφισες. Γιατί πίστεψες τα κανάλια που, συντονισμένα σαν σε… εθνικό δίκτυο, όλα με ένα στόμα και μια φωνή, κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ και επαινούσαν τη ΝΔ.

Δεν μπορεί, είπες, τόσοι πολλοί που είναι και τόσο που φωνάζουν, δίκιο θα έχουν.

Κι έτσι έκανες τη ΝΔ κυβέρνηση.

Δεν πέρασε πολύς καιρός και ξέσπασε η μπόρα της πανδημίας.

Τότε, εσύ και πάλι τα πίστεψες τα κανάλια που, όλα εν χορώ, Μωυσή τον ανέβαζαν, Μωυσή τον κατέβαζαν τον πρωθυπουργό. Τόσο πολλοί, σκέφτηκες και με τέτοιο πάθος που τον υποστηρίζουν δεν μπορεί, καλός θα είναι.

Κι έτσι, με τούτα και με τα άλλα, το έφαγες το παραμύθι ότι εξ αιτίας του Μωυσή τη γλυτώσαμε και δεν πάθαμε στην Ελλάδα αυτά που βλέπαμε να παθαίνουν στην Ιταλία, την Ισπανία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τους χιλιάδες νεκρούς. Το ότι ολόκληρη η Ανατολική Ευρώπη, από τον βορρά, τη Φινλανδία και την Πολωνία μέχρι το νότο, τα Βαλκάνια και την Ελλάδα δεν χτυπήθηκαν από τον ιό στο πρώτο κύμα της πανδημίας ούτε στο είπαν, ούτε βέβαια και είχες υποχρέωση εσύ να το γνωρίζεις.

Κάπως έτσι, με ελάχιστα κρούσματα χάρη στα… θαύματα του Μωυσή, φτάσαμε στο καλοκαίρι και στα δειλινά της Σαντορίνης. Ο πρωθυπουργός – Μωυσής, αφού πρώτα δάμασε την πανδημία, είχε έρθει η ώρα να δαμάσει και την οικονομία.

Κι εσύ πάλι τους πίστεψες. Αφού όλα τα ΜΜΕ σε ενιαίο δίκτυο σου έλεγαν από τη Σαντορίνη ότι η Ελλάδα είναι η πιο ασφαλής χώρα του πλανήτη. Κι εσύ χαιρόσουν και καμάρωνες για την πατρίδα σου και επαινούσες τον ευφυή πρωθυπουργό που και εξασφάλισε την Ελλάδα απέναντι στην πανδημία και προσκαλούσε ολόκληρο τον πλανήτη να έρθει για διακοπές στην… ασφαλή Ελλάδα. Η τουριστική βιομηχανία θα έσωζε την οικονομία της πατρίδας σου!

Όσο όμως έρχονταν τουρίστες από τα ανοικτά σύνορα, τόσο αυξάνονταν τα κρούσματα στο εσωτερικό της χώρας.

Και τότε εσύ και πάλι τους πίστεψες. Φταίνε οι νέοι, σου έλεγαν με ένα στόμα και μια φωνή, αναπαράγοντας τα διαγγέλματα του πρωθυπουργού. Φταίνε οι νέοι που είναι ανεύθυνοι και πηγαίνουν διακοπές και συνωστίζονται στα μπαρ και τις παραλίες στα νησιά. Το ότι τα κρούσματα όταν είναι μηδενικά σε μια χώρα δεν πολλαπλασιάζονται από μόνα τους, εκτός αν αφήσεις ανοικτά τα σύνορα και κρατήσεις σταθερές τις εισροές του ιού, δεν στο είπαν οι φωστήρες των καναλιών. Ούτε σου είπαν την αλήθεια ότι μαζί με τους υγιείς τουρίστες, αφού δεν γίνονταν συστηματικοί έλεγχοι στα σύνορα, μπήκαν στη χώρα και χιλιάδες φορείς του ιού, οι οποίοι μετέδωσαν γρήγορα τη νόσο στον πληθυσμό.

Κι έτσι εσύ, συνέχισες να κατηγορείς, καθ’ υπόδειξη των καναλιών, για τη μετάδοση της πανδημίας τα παιδιά και τα εγγόνια σου που ήταν ζωηρά και έβγαιναν τα βράδια.

Τελικά ο τουρισμός το καλοκαίρι καταστράφηκε, αφού δεν έφτασε ούτε στο 20% της περσινής συγκομιδής, παίρνοντας μαζί του στον γκρεμό και την οικονομία. Αλλοίμονο στους νέους!

Κι έτσι φτάσαμε στον Σεπτέμβρη. Τα σχολεία άνοιξαν κι ο κόσμος επέστρεψε στις πόλεις, συνωστιζόμενος στο μετρό και στα λεωφορεία. Που αντί να τους αυξήσουν τα δρομολόγια τα μείωσαν ακόμη περισσότερο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Κι εσύ τους πίστεψες πάλι τους δημοσιογράφους στα κανάλια ότι ούτε στο σχολείο, ούτε στα ΜΜΜ δεν κολλάει ο ιός. Αφού υπάρχουν μελέτες… Τις οποίες βέβαια εσύ δεν τις είδες, αλλά δεν είσαι κι εσύ ο αρμόδιος για να τις δεις. Αρκεί που το έλεγε ο… Σωτήρης κι οι υπόλοιποι σοφοί.

Ένας από αυτούς τους σοφούς μάλιστα, ο νεότερος, καθησύχασε κι εσένα και όλους τους γονείς μαθητών που στοιβάζονται σε αίθουσες των 25 και 27 παιδιών, ότι όσο περισσότεροι, λέει, σε μια αίθουσα, τόσο το καλύτερο. Έδειξε κι έναν μαθηματικό τύπο που το αποδεικνύει. Φοβάται ο ιός τον συνωστισμό στις αίθουσες και φεύγει…

Κι έτσι τόφαγες κι αυτό το παραμύθι.

Όμως τα κρούσματα συνέχισαν να πολλαπλασιάζονταν επικίνδυνα. Τώρα δεν έφταιγαν μόνο οι νέοι. Έφταιγες κι εσύ που συνωστιζόσουν στο Μετρό και στα λεωφορεία, που στεκόσουν στην ουρά στο ταμείο του σούπερ μάρκετ ή που πήγαινες καμιά Κυριακή στην εκκλησία.

Την είπαν θεωρία της ατομικής ευθύνης. Και σε έδειξαν με το δάχτυλο. Εσύ φταις, σου είπαν, τηλεθεατή, που μεταδίδεται ο ιός.

Εσύ κάτι πήγες να ψιθυρίσεις, ότι δεν έχεις άλλο τρόπο να πας στη δουλειά σου παρά μόνο με τις συγκοινωνίες, αλλά που να ακούσουν αυτοί. Συνέχισαν να σε κατηγορούν και να σου κουνούν το δάχτυλο, συντονισμένοι όλοι οι σταθμοί σε μια πρωτοφανή… ομοφωνία.

Με τούτα και με τα άλλα φτάσαμε στο lock down. Με τόσους απείθαρχους Έλληνες, που δεν σταματούν να συνωστίζονται στις συγκοινωνίες, να στριμώχνονται στις εκκλησίες  και να στοιβάζονται σε μικρές αίθουσες στα σχολεία, δεν υπήρχε άλλος δρόμος. Καθολική απαγόρευση όλων των μετακινήσεων και κλείσιμο της αγοράς.

Τα κρούσματα κάθε μέρα όμως συνέχισαν να αυξάνονταν και οι θάνατοι άρχισαν να κάνουν το τοπίο εφιαλτικό. Μέσα σε δύο μόνο μήνες, Νοέμβριο και Δεκέμβριο, φτάσαμε να μετρήσουμε περισσότερους από 4.000 νεκρούς. Γίναμε χώρα ρεκόρ σε θανάτους σε αναλογία πληθυσμού σε αυτό το δίμηνο…

Εσένα βέβαια άρχισαν να σου μπαίνουν κάποιοι ψύλλοι στα αυτιά. 

Τόσον καιρό που ετοιμάζονταν για το δεύτερο κύμα, σκέφτηκες, πως δεν εξόπλισαν πολλές ΜΕΘ, ώστε να φροντίζουν όπως πρέπει τους ασθενείς; 

Πως γίνεται και με τόσες ΜΕΘ που σου έλεγαν ότι εξόπλισαν, το 80% των θανάτων να συμβαίνουν εκτός ΜΕΘ, επειδή όλες ήταν κατειλημμένες;

Τότε βγήκε σε εθνικό δίκτυο ένας υπουργός και σου είπε όλη την αλήθεια που δεν ήξερες.... Ότι οι ΜΕΘ σκοτώνουν. Ότι 1 στους 2 που νοσηλεύεται σε αυτές δεν βγαίνει ζωντανός. Γι’ αυτό η κυβέρνηση για να σε προστατέψει απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ που τσιρίζει για νέες ΜΕΘ, δεν εξόπλισε πολλές. Το κάναμε επίτηδες, σου είπαν, για σένα βρε κουτό…

Το επιχείρημα μεταδόθηκε γρήγορα από όλα τα συντονισμένα σε εθνικό δίκτυο ΜΜΕ.

Κι έτσι πάλι εσύ ήσουν ο φταίχτης. Που είσαι ανεύθυνος και δεν πρόσεχες και κόλλησες και αρρώστησες και επιβάρυνες το ΕΣΥ…

Κι εσύ ο φουκαράς πάλι τους πίστεψες. Γιατί, πράγματι, να επενδύσουν σε… θανατηφόρες ΜΕΘ; Ο κόσμος πεθαίνει και εκτός ΜΕΘ, σκέφτηκες…

Κι έτσι, με τούτα και με τα άλλα, ήρθαν οι γιορτές. Και η αγορά άρχισε να διαμαρτύρεται γιατί αν χαθούν οι γιορτές, χάθηκε η οικονομία. Κι αυτοί οι άνθρωποι οι μαγαζάτορες τις γιορτές περίμεναν για να μειώσουν τη ζημιά που έχουν υποστεί και να ρεφάρουν.

Κι εσύ, πάλι εμπιστεύτηκες τα κανάλια. Υπουργοί πήγαιναν και έρχονταν κι όλο κάτι έλεγαν ότι θα κάνουν. Έτσι όπως τους έβλεπες σε έπεισαν. Κάποιο σχέδιο θα έχουν, σκέφτηκες, για την οικονομία. Αλλιώς δεν θα τους κολλούσαν στον τοίχο οι δημοσιογράφοι;

Και πράγματι, κάποιο σχέδιο είχαν.

Τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους μπορεί να μην τους ενίσχυσαν στις δύσκολες ώρες που περνούσαν, σε αντίθεση με τα Ευρωπαϊκά κράτη που έδωσαν πολλαπλάσια ποσοστά του ΑΕΠ τους, σε σχέση με εμάς, για να τους υποστηρίξουν.

Αντ’ αυτού όμως, άνοιξαν την αγορά πριν την ώρα της, εν μέσω επιμονής της πανδημίας, για να της δώσουν τη δυνατότητα να ανακάμψει.

Άλλη μια πρωτιά της κυβέρνησης της ΝΔ στην Ευρώπη. Την ώρα που όλοι οι άλλοι, οι κουτόφραγκοι, ενισχύουν τα απαγορευτικά μέτρα, χρηματοδοτώντας ταυτόχρονα επιχειρήσεις και εργαζόμενους για να αντέξουν, εμείς εδώ τερματίσαμε την καραντίνα για να δουλέψει η αγορά.

Και τότε, φίλε τηλεθεατή, ήρθε η μεγάλη στιγμή σου. Η στιγμή που σου είπαν να σκεφτείς σαν πατριώτης. Να πας στα μαγαζιά να ψωνίσεις, για να ενισχύσεις την τοπική οικονομία.

Κι εσύ, πάλι τους πίστεψες. Και ξεχύθηκες προχτές το Σαββατοκύριακο με όλη την οικογένεια και μπήκες στα γεμάτα λεωφορεία και στο Μετρό και κατέβηκες στην αγορά που γινόταν χαμός και συνωστίστηκες σε τεράστιες ουρές και σμπρώχτηκες για να ψωνίσεις. Χαρούμενος που συμβάλεις στο μεγάλο πρόβλημα και υπερήφανος που βοηθάς έτσι την οικονομία της πατρίδας σου που χωρίς εσένα θα πήγαινε κατά διάολου.

Και τι κατάλαβες; Δεν πρόλαβε να τελειώσει το Σαββατοκύριακο και βγήκαν επιστήμονες και δημοσιογράφοι, πάλι εν χορώ, για να σε δείξουν και να σε κατηγόρησαν.

Πάλι εσύ φταις, σου είπαν, που συνωστίστηκες και θα φέρεις έτσι και τρίτο κύμα πανδημίας.

Ρε συ φίλε τηλεθεατή, μήπως κάτι δεν πάει καλά;
Σε χρησιμοποίησαν ως ψηφοφόρο για να τους κάνεις κυβέρνηση κι ύστερα ως οπαδό για να τους χειροκροτείς και να υποστηρίζεις την πολιτική τους. Κι ακόμη, σε χρησιμοποίησαν και σαν καταναλωτή για να σώσεις την οικονομία της χώρας. Και στο τέλος πάλι εσύ φταις για όλα;

Ας τα πάρουμε ένα - ένα:

ΕΤΕΡ (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ): ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΑ ΤΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ - ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΟΥ "ΒΗΜΑ FM"


Ανακοίνωση
27/01/2021
Απόφαση δικαίωσης από το Εφετείο για τους τεχνικούς του «ΒΗΜΑ FM».

Με την απόφαση 421/2021 του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών απορρίφθηκε η έφεση της «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Α.Ε.» κατά της 542/2019 οριστικής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (εκουσία δικαιοδοσία) με την οποία είχε απορριφθεί και πάλι αίτηση της ιδίας για διορισμό προσωρινής διοίκησης στην εταιρεία “ΒΗΜΑ FM ΑΕ” με σκοπό να πτωχεύσει η εταιρεία χωρίς καμία ευθύνη. 

Η εταιρεία αυτή έγινε κυρία του 99,75% των μετοχών της “ΒΗΜΑ FM ΑΕ” με την πώληση του ΔΟΛ. Ποτέ δεν θέλησε να έλθει σε επαφή με τους εργαζόμενους, ποτέ δεν θέλησε να αναλάβει τις ευθύνες της αγοράς του ΒΗΜΑ FM. Προτίμησε να αφήσει τους εργαζόμενους σε πολύμηνη αβεβαιότητα, αφήνοντας τον ραδιοφωνικό σταθμό να κλείσει.

Πρόκειται για ακόμη μία νίκη των (εγκλωβισμένων) εργαζομένων της εταιρείας «ΒΗΜΑ FM Α.Ε.», επί της μεγαλομετόχου «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ» του Ευάγγελου Μαρινάκη, που δεν αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις της, όπως αυτές απορρέουν από την σχέση εργοδότη-εργαζόμενου, με την οποία συνδέονται οι δύο πλευρές.

Η εν λόγω απόφαση (421/2021) συνοπτικά, πέρα από την απολύτως ορθή νομική της τεκμηρίωση, λέει προς τον ισχυρό άνδρα της «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Α.Ε.» τα εξής:

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝ ΤΗΣ) ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ


 Αγία Παρασκευή 27/01/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΠΣΥΠΕΡΤ , ΠΑΣΥΠΑΤΕΚΑΛ , ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Σας είχαμε ενημερώσει ότι η ενέργεια της Διοίκησης να  ζητήσει την υποβολή δήλωσης σχετικά με την παρακράτηση της συνδικαλιστικής συνδρομής και επιλογής Σωματείου, αποτελεί  ευθεία παρέμβαση στην λειτουργία του Συνδικάτου. 

Τα επιχειρήματά μας επιβεβαιώθηκαν και από την   ΓΣΕΕ.  

Σας επισυνάπτουμε αυτή τη σαφή και ξεκάθαρη θέση της ΓΣΣΕ για το συγκεκριμένο θέμα μετά από σχετικό ερώτημά μας, σύμφωνα με την οποία:

 « ……  Επομένως η ενέργεια της Διοίκησης της ΕΡΤ δεν έχει νομικό έρεισμα και συνιστά ανεπίτρεπτη επέμβαση στη λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων και στη σχέση των τελευταίων με τα μέλη τους»   

Από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε  από την Διοίκηση την ανάκληση της παράνομης απόφασής της και της κοινοποιήσαμε το παραπάνω έγγραφο. 

Θα σας ενημερώσουμε για τις συναντήσεις με τη Διοίκηση και την τριμερή διαδικασία στο Υπουργείο Εργασίας που εκκρεμεί.

Συνάδελφοι, το συνδικαλιστικό κίνημα που εκπροσωπούμε έγκυρα και έγκαιρα ενημερώνει και ενεργεί για τα συμφέροντα των εργαζομένων και μόνο.

 Γυρίζουμε την πλάτη σε πρακτικές δήθεν «συνδικαλιστικών» σωματείων που ο ρόλος τους είναι να εκπροσωπούν την Διοίκηση και να εξυπηρετούν ιδιοτελή συμφέροντα, προσφέροντας τα δικαιώματά μας βορά στην εργοδοσία.

Το σωματείο ΕΕΕΡΤ πέρα από τα παραπάνω θεωρεί ότι μπορεί να ξεπουλά τα δικαιώματά μας  και να επαίρεται χωρίς ντροπή μέσω ανακοινώσεων.

Ο καθένας έχει την προσωπική του ευθύνη και το σύστημα αξιών που υπηρετεί.

‘Έτσι θα προχωρήσουμε;;

Τα σωματεία έχουν αυτοδιοίκητο και δεν το εκχωρούμε.


Η ΕΛΑΣ «προστατεύει»… δέρνοντας τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ (χρονικό)

 


Αναδημοσίευση από το prin.gr (ενημέρωση απο το mediatvnews.gr )

Από τον Γιώργο Τσαντίκο

17/11/10: Επίθεση από εποχούμενο αστυνομικό στον φωτορεπόρτερ Α. Μεσσήνη

15/6/11: Επίθεση της αστυνομίας στον δημοσιογράφο Μ. Κυπραίο, ο οποίος χάνει την ακοή του

28-29/6/11: Επίθεση των ΜΑΤ στους δημοσιογράφους Γ. Αυγερόπουλο και Δ. Τρίμη

5/10/11: Ματατζής χτυπάει στο κεφάλι τον φωτορεπόρτερ Μ. Τζάμαρο

29/6/11: Επίθεση με κλομπ στον φωτορεπόρτερ Θ. Σταυράκη

4/4/12: Αστυνομικοί ξυλοφορτώνουν τη δημοσιογράφο Ρ. Μανιού

5/4/12: Ματατζής χτυπάει άγρια στο κεφάλι τον φωτορεπόρτερ Μ. Λώλο

4/5/2015: Προσαγωγές 3 φωτορεπόρτερ και ενός δημοσιογράφου σε διαδήλωση ενάντια στους “θεσμούς”

16/6/15: επτά μήνες με αναστολή σε ματατζή που χτύπησε στις 15/10/11 τη φωτορεπόρτερ Τ. Μπόλαρη

2/17: Το υπουργείο ΠροΠο ισχυρίζεται ότι «δεν αποδεικνύεται» η απώλεια ακοής του Μ. Κυπραίου από τη δράση της αστυνομίας και επικαλείται χουντικούς νόμους

17/11/19: Επίθεση ΜΑΤ στον δημοσιογράφο Μ. Αραβαντινό

17/11/20: Προσαγωγή φωτορεπόρτερ στα Γιάννενα

6/12/20: ΜΑΤατζήδες σπρώχνουν με τις ασπίδες φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφους στα Εξάρχεια

Αυτές, είναι μόνο μερικές από τις επιθέσεις της αστυνομίας σε βάρος εργαζόμενων στον Τύπο.

Είναι μερικοί από τους λόγους που η ανακοίνωση Χρυσοχοΐδη για «οριοθετημένο χώρο για δημοσιογράφους» και ορισμό αξιωματικού ως «συνδέσμου επικοινωνίας» καθόλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης, είναι εξοργιστικά υποκριτική. 

Οι εργαζόμενοι στον Τύπο κινδυνεύουν κυρίως από τις δυνάμεις καταστολής και έχουν πέσει θύματά τους πλείστες όσες φορές.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό, δεν είναι καν το κύριο χαρακτηριστικό της πρότασης η υποκρισία. 

Είναι μια ευθεία επίθεση της εξουσίας στην ελεύθερη ενημέρωση και στη δημοσιογραφική δουλειά και «κλείνει το μάτι» σε όσους συνεχίζουν να την

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Αποκάλυψη / Παράλληλη επιτροπή έχει στήσει η κυβέρνηση για να περνάει αντιδημοκρατικές αποφάσεις

 


(αναδημ. απο το www.avgi.gr)

Με μια δεύτερη παράλληλη επιτροπή η κυβέρνηση παίρνει νομότυπα αποφάσεις για περιοριστικά μέτρα, όπως η απαγόρευση συναθροίσεων.

Σε μια απίστευτη μεθόδευση έχει προχωρήσει η κυβέρνηση μέσω του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να νομιμοποιεί αμφιλεγόμενες αποφάσεις της για τον περιορισμό θεμελιωδών συνταγματικών δικαιωμάτων.

Όποιος διαβάσει αναλυτικά το ΦΕΚ στο οποίο δημοσιεύθηκε η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για τον περιορισμό των συναθροίσεων άνω των 99 ατόμων, θα διαπιστώσει ότι η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Η συγκεκριμένη επιτροπή, δεν είναι η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, που όλοι γνωρίζουμε και φέρει επισήμως το όνομα «Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας». Υπενθυμίζεται ότι σε αυτήν συμμετέχουν επιστήμονες γιατροί επιφορτισμένοι να συμβάλουν στην καταπολέμηση του κορωνοϊού με το επιστημονικό τους κύρος.

Η «Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19», όμως, δεν είναι μια επιστημονική επιτροπή, αλλά κατά κύριο λόγο υπηρεσιακή. Πρόκειται για μια επιτροπή που αποτελείται από 11 μέλη, 9 εκ των οποίων είναι Γενικοί Γραμματείας υπουργείων και επικεφαλής οργανισμών και φορέων. Μόνο δύο μέλη της είναι γιατροί, ενώ έχει αρμοδιότητα να εισηγείται αποφάσεις, την ώρα που οι λοιμωξιολόγοι μόνον γνωμοδοτούν.

Η σύνθεση που ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο του 2020 ήταν η ακόλουθη:

ΠΡΕΖΕΡΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, ως Πρόεδρος.

ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας.

ΚΑΡΑΟΥΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Ποιότητας Ζωής του Υπουργείου Υγείας.

ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.).

ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.).

ΠΑΠΑΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.).

ΓΚΟΓΚΟΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Επιχειρησιακής Ετοιμότητας Εκτάκτων Καταστάσεων Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, Καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ – ΓΝΑ ΑΤΤΙΚΟΝ, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος.

ΤΣΑΚΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Καθηγητής Μικροβιολογίας, Διευθυντής Εργαστηρίου Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Αντιπρύτανης ΕΚΠΑ.

ΤΟΛΟΥΜΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Υποπτέραρχος, Διευθυντής Υγειονομικού ΓΕΕΘΑ.

ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Υποπτέραρχος, Λοιμωξιολόγος, Διευθυντής Υγειονομικού Πολιτικής Αεροπορίας.

Η κυβέρνηση λοιπόν, όταν πρόκειται να επιβάλει σκληρά περιοριστικά μέτρα ενάντια στα συνταγματικά θεμελιωμένα δικαιώματα, όπως συνέβη στις περιπτώσεις του Πολυτεχνείου, της 6ης Δεκέμβρη, χρησιμοποιεί τις εισηγήσεις της επιτροπής των δοτών υπηρεσιακών στελεχών της και όχι την επιτροπή των λοιμωξιολόγων.


Γι αυτό και ουκ ολίγοι λοιμωξιολόγοι, ανάμεσά τους ο Άλκης Βατόπουλος σήμερα και ο Γκίκας Μαγιορκίνης στα μέσα Νοεμβρίου, ξεκαθάριζαν ότι η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων δεν έχει λάβει απόφαση για περιορισμό των συναθροίσεων.


ΠΟΣΠΕΡT - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

 


                                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                      

Αγ. Παρασκευή  26/1/21

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

 ΤΗΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ  ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ  ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Αν ζούσε ο Μπρέχτ  και του ζητούσαμε να σχολιάσει  τη σημερινή  απόφαση  για  «απαγόρευση των συναθροίσεων» επειδή  όπως  λένε  οι τυρρανο- σαυροι  του καθεστώτος «οι δρόμοι και οι διαδηλώσεις κουβαλάνε ιό και γεννάνε αρρώστια» σίγουρα θα μας  έλεγε και πάλι : «Μη χαίρεστε που σκοτώσατε το κτήνος. H σκύλα που το γέννησε ζει και είναι πάλι σε οργασμό».

Μπορεί  πριν λίγους μήνες  να καταδικάστηκαν τα τάγματα εφόδου των  φασιστών, όμως ο φασισμός  όχι μόνο εξακολουθεί να υπάρχει, αλλά  τελευταία όλο και συχνότερα βγαίνει σαν την χορτασμένη ψείρα στους λευκούς κολλαριστούς γιακάδες που αγκαλιάζουν προστατευτικά  κυβερνητικές γραβάτες  για να επιβάλλει  την …τάξη ή  για να λέμε τα πράγματα με τ΄όνομά τους,  τα σχέδια μιας  κοινωνικής  τάξης που πάντα είχε  αλλεργία στις λέξεις  δημοκρατία, ελευθερία, λαός, δικαιώματα, δικαιοσύνη, ισότητα.

Είναι αυτή η «τάξη» που η κυβέρνηση τη σκέπασε  με το χιτώνα  της δημοκρατίας για να κρύψει την  ασχήμια της  και να μπορεί παριστάνοντας  τον «φύλακα άγγελο» της κοινωνίας να σπάει κεφάλια, να βάζει πρόστιμα, να  καταστέλλει ειρηνικές  διαδηλώσεις, να  επιβάλλει  την σιωπή.

Οι εργάτες, οι μισθωτοί, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι φοιτητές, οι συνταξιούχοι όλη η κοινωνία που παλεύει και φτύνει αίμα για να ζήσει  και να επιβιώσει  σε  αυτές τις συνθήκες της νέας βαρβαρότητας, θα  δείξουν ανυπακοή  και  θα αντισταθούν  σε όσους  προσβάλλουν την ελευθερία και το αυτεξούσιό τους, σε  όσους  μαγαρίζουν τη Δημοκρατία, σε όσους μεταχειρίζονται το Σύνταγμα και τις πανανθρώπινες  αξίες  σαν  λάστιχο μιας σφεντόνας, σε όσους  κυβερνούν  με αλαζονεία, σε όσους  αδιαφορούν παντελώς  για τη γνώμη των άλλων , σε όσους  εγωκεντρικά περιφρονούν  τον κόσμο, και  έχουν το θράσος  να  παρουσιάζονται  σαν   μεσσίες.

Οι δρόμοι και οι διαδηλώσεις κύριε  Χρυσοχοϊδη και κύριοι της κυβέρνησης δεν «κουβαλάνε ιό» ούτε «γεννάνε αρρώστια», «κουβαλάνε» το μήνυμα  ότι τελειώνουν οι μέρες της  κυβερνητικής  σας εξουσίας και «γεννάνε»  προσδοκίες  και ελπίδες για ένα καλύτερο  μέλλον.



EKΑ: Καλούμε τα σωματεία της Αθήνας να στηρίξουν τους φοιτητικούς αγώνες, τα νέα συλλαλητήρια που οργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι στις 28 Γενάρη

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας δηλώνει ότι η φωτογραφική διάταξη για απαγόρευση των συναθροίσεων δεν θα σταματήσει τη μαζική συμμετοχή φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών στα συλλαλητήρια ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη. Ενός νομοσχεδίου που ενισχύει τους ταξικούς φραγμούς στην εισαγωγή των παιδιών των εργατικών και λαϊκών οικογενειών στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση περιορίζοντας τις επιλογές τους στις σχολές προτίμησης ώστε να δημιουργήσει ένα πλαίσιο που θα παράγει την ποιότητα και την ποσότητα πτυχιούχων πολλών κατηγοριών και ταχυτήτων. 

Σε αυτό το πλαίσιο, με τις αλλαγές στο χρόνο φοίτησης και ολοκλήρωσης των σπουδών που σχεδιάζει, καταδικάζει πολλούς φοιτητές που αναγκάζονται να εργαστούν, για να ανταποκριθούν σε βασικές ανάγκες της ζωής τους, να μην μπορούν να πάρουν τελικά το πτυχίο τους. Κλείνει την πόρτα των Πανεπιστημίων στους μαθητές και ανοίγει την πόρτα στην Αστυνομία και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Αντί να ανοίξει τα πανεπιστήμια που είναι κλειστά εδώ και ένα χρόνο παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας φοιτητών και εκπαιδευτικών, η κυβέρνηση δίνει 30 εκατομμύρια € για να επιβάλει την αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια. 

Δε φτάνουν όλα αυτά αλλά απειλεί εκ νέου τους μαθητές με πρόστιμα αν δεν τηρούνται τα «μέτρα» προστασίας στα σχολεία, την ίδια στιγμή που στοιβάζει 25 κι 27 παιδιά σε μια τάξη με ανοιχτά παράθυρα μέσα στο καταχείμωνο και χωρίς μαζικά τέστ στους ίδιους και τους εκπαιδευτικούς τους. 

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των φοιτητικών συλλόγων, να ανοίξουν άμεσα τα

ΕΜΕΙΣ – ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ: ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΧΟΥΝΤΟ-ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

 


ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ

 ΚΑΙ

Η ΝΕΑ ΧΟΥΝΤΟ-ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

26/1/2021

Εργαζόμενες, -νοι,

Σήμερα το πρωί η πλέον αντεργατική και αντιλαϊκή κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών τρέμοντας τις αντιδράσεις του φοιτητικού κινήματος ενάντια στην κατάπτυστη απόφασή της να γεμίσει με αστυνομικούς τις αίθουσες, τους διαδρόμους και τα αμφιθέατρα των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με στόχο να τρομοκρατήσει και να αλυσοδέσει κάθε σκεπτόμενο φοιτητή για 3η συνεχόμενη φορά μετά την απαγόρευση της συγκέντρωσης του Πολυτεχνείου και της μνήμης στον δολοφονημένο Γρηγορόπουλο προχώρησε στην απαγόρευση των συναθροίσεων.
Ως άλλοθι και για αυτή την απαγόρευση επικαλείται ανύπαρκτη εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής προστασίας της Δημόσιας υγείας.
Η επίκλησή της αυτή χωρίς να την ενδιαφέρει καθόλου εάν χρησιμοποιεί (και αδίκως χρεώνει) τα μέλη της επιτροπής είναι εντελώς προσχηματική.
Ο πραγματικός λόγος για την απαγόρευση των συναθροίσεων έχει να κάνει με τον τρόμο που της προκαλείται από την αντίσταση της νεολαίας και του εργατικού κινήματος ενάντια στις βάρβαρες, αντεργατικές, αντιλαϊκές και αντιδημοκρατικές αποφάσεις της.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η απαγόρευση αυτή έρχεται μια μέρα πριν την αυριανή παράσταση διαμαρτυρίας των φοιτητικών συλλόγων στο Υπουργείο Παιδείας και δύο μέρες πριν το προγραμματισμένο συλλαλητήριο των φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών ενάντια στο αντεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Όπως επίσης:

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Η ΤΑΙΝΙΑ "LET ME BREATH" ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΕΡΤ ΘΩΜΑ ΣΙΔΕΡΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΦΛΟΡΙΝΤΑ



 Η ταινία  Let me Breathe του συναδέλφου δημοσιογράφου της ΕΡΤ  Θωμά Σίδερη, επιλέχθηκε από το τμήμα πολιτισμού της πόλης Χάντιγκτον στη Φλόριντα των ΗΠΑ για το  επίσημο πρόγραμμα του κινηματογραφικού φεστιβάλ της και είναι υποψήφια για το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ.

H ταινία  βασίζεται στην αφήγηση και τη βιωμένη εμπειρία της βραβευμένης αφροαμερικάνας δημοσιογράφου Joyce Davis που γεννήθηκε το 1953 στον αμερικανικό νότο. Η Davis εργάστηκε για ένα διάστημα στην Αθήνα, ως ανταποκρίτρια, ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ και, συγκεκριμένα, στη βραβευμένη με Πούλιτζερ εφημερίδα «ΤΗΕ PATRIOT».

Mε αφορμή τη δολοφονία του George Floyd στη Μινεάπολη των ΗΠΑ τον περασμένο Μάιο, η ταινία διερευνά σε βάθος τις πολλαπλές όψεις του ρατσισμού, από τη δράση της Κου Κλουξ Κλαν μέχρι την επίθεση στην εκκλησία των Βαπτιστών (ο πατέρας της Joyce Davis ήταν κήρυκας στην εκκλησία) και από τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ μέχρι τη δράση των «Μαύρων Πανθήρων» και της Άντζελα Ντέιβις την ταραγμένη δεκαετία του 1960.

Ωστόσο, πέρα από το ιστορικό πλαίσιο της ταινίας, το οποίο υποστηρίζεται από σπάνιο τεκμηριωτικό υλικό από τα δημόσια αρχεία των ΗΠΑ, το ντοκιμαντέρ του Θωμά Σίδερη εστιάζει στις δολοφονίες μαύρων από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της ματωμένης δεκαετίας του 2010.

LET ME BREATHE from Θωμάς Σίδερης on Vimeo.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ ΣΤΟΝ Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΓΙΑ ΤΙΣ ...ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ... ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΩΜΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

 


ΕΠΙΣΤΟΛΗ

                                                                                       Αγία Παρασκευή 25/01/2021                 

                                                                 Αρ. Πρωτ. 2084

Προς:

Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΡΤ κ. Γαμπρίτσο

 

Κύριε Διευθύνοντα,

 

Στις 22/01/2021 συνήλθε το μεικτό συμβούλιο της ΠΟΣΠΕΡΤ που ως γνωστόν αποτελείται από τα μέλη του Δ.Σ. και τους προέδρους και γραμματείς των συλλόγων μελών της, με θέματα:

1) τροποποίηση οργανογράμματος επιστολή ΕΡΤ Αρ. Πρωτ. 6/11-01-2021 καθώς και διευκρινιστική επιστολή και

2) παρέμβαση στο συνδικαλιστικό κίνημα από τη διοίκηση.

 

Αποφάσισε ομόφωνα

 1.    Για το οργανόγραμμα:

Συνεχίζετε να παραπλανείτε αυτοσαρκαζόμενος ότι δήθεν το οργανόγραμμα που λειτουργείτε  στην ΕΡΤ προήλθε από διαβούλευση και πως αποτελεί  πανάκεια που θα λύσει τάχα το πρόβλημα της δυσλειτουργίας της εταιρείας, ή ότι είναι σύγχρονο και υπηρετεί τις ανάγκες της.

Σε συνέχεια των εγγράφων και των ανακοινώσεων μας που έχουν προηγηθεί, σας ξανατονίζουμε ότι το οργανόγραμμα που εφαρμόζεται στην ΕΡΤ στο σύνολό της σε κεντρικό και περιφερειακό (ΕΡΤ-3, περιφερειακοί σταθμοί κ.λ.π.), είναι ένα  δικό σας σχέδιο που κατασκευάσατε  μονομερώς, περιφρονώντας  ακόμα και τις στοιχειώδεις  νομικές και ηθικές σας υποχρεώσεις που αφορούν  στην ενημέρωση  των εργαζομένων και στη διαβούλευση μαζί τους, το οποίο  αποδυναμώνει την ΕΡΤ, απαξιώνει το προσωπικό  προσπορίζοντας οφέλη μόνο σε όσους κρίνετε με άγνωστα ή αόριστα κριτήρια  «αρίστους», καταργεί ή συγχωνεύει λειτουργίες της ΕΡΤ, δημιουργεί στους εργαζόμενους πλήρη ανασφάλεια, υποβαθμίζει αυθαίρετα και πέραν πάσης λογικής  τον επαγγελματισμό ,την εξειδίκευση και την πολύχρονη εμπειρία τους, μετατρέποντάς τους  σε «διαθέσιμα τεμάχια  …γενικής  χρήσης».

Με το κατ΄ευφημισμόν  «οργανόγραμμά» σας  μοιάζετε με εκείνον  που  διευθύνει μια  ορχήστρα  νομίζοντας ότι οι μουσικοί είναι  ένα  μουσικό όργανο που κατά τις εντολές του θα  μπορεί να  μεταμορφώνεται για να εξυπηρετήσει  τις ανάγκες της …σύνθεσης. Αυτή η παράλογη και  πρωτοφανής  διεθνώς  «ομαδοποίηση» (ειδικά στους τεχνικούς και στους εργαζόμενους στην παραγωγή) ισχυρίζεστε  οτι θα εξυπηρετεί  το «πελατοκεντρικό μοντέλο λειτουργίας της ΕΡΤ».

Λησμονείτε ότι διευθύνετε  μια δημόσια ραδιοτηλεόραση που  δεν στοχεύει στην  «άγρα»  ικανοποιημένων «πελατών»,  αλλά  στην  ικανοποίηση πολιτών που θα  απολαμβάνουν όπως πρέπει , δηλαδή δωρεάν  πάντα και παντού, τα προσφερόμενα   αγαθά  της ενημέρωσης , του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας  όπως  ορίζει το Σύνταγμα  (κι όχι οι «κανόνες της …αγοράς) και επιμένετε  στην εξυπηρέτηση άλλων  σκοπών  από αυτούς  που αυστηρά  ορίζουν  για την ΕΡΤ  το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους.

 Οι «διορθώσεις» που κάνετε σε αυτό το «οργανόγραμμα», δεν διορθώνουν  τίποτα   αντιθέτως  ενισχύουν  την  υπάρχουσα στρέβλωση , εξυπηρετούν τους ίδιους σκοπούς που  περιγράψαμε  και καταδεικνύουν την εμμονή  και την προσήλωσή σας  σε ένα  μοντέλο  που  δεν ταιριάζει  σε μια δημόσια  ραδιοτηλεόραση , δεν εξυπηρετεί  τους  συνταγματικούς της  στόχους  και εξυπηρετεί  άλλους ξένους  προς τα συμφέροντα της εταιρείας  και τα  δικαιώματα  των  πολιτών σκοπούς.

Ένα χρόνο περίπου μετά το πρώτο «πόνημά» σας, αντί να μας καλέσετε σε πραγματική νόμιμη διαβούλευση για να διορθωθεί πραγματικά το ανοργάνωτο αυτό οργανόγραμμα κεντρικά και περιφερειακά και επιτέλους να γίνει περιγραφή θέσεων εργασίας και καταγραφή τους ώστε να προβλέπεται σε ποιον αριθμό εργαζομένων αντιστοιχούν οι δομές της ΕΡΤ και ποιες οι πραγματικές ελλείψεις, εσείς συνεχίζετε μεθοδικά το ίδιο καταστροφικό έργο σας.

Συνεχίζετε να μη μας παραδίδετε τα πορίσματα της Hay Group και της Grand Thornton γιατί λειτουργείτε ρουσφετολογικά μέσα από αδιαφάνεια για βόλεμα «ημετέρων» με ιδιαίτερα καλά αμειβόμενες θέσεις ευθύνης και θέλετε να επιβάλετε κάθε είδους «συμπράξεις» και «συνέργειες» καθώς και την εκχώρηση κύριου παραγόμενου έργου της ΕΡΤ στους εργολάβους, εντός και εκτός ΕΡΤ.

Υ.Γ. Αν καταλήξετε σε ποια περιφέρεια θα είναι η ΕΡΤ Σερρών (12.6.2 και 12.6.5), δεν… χρειάζεται να ενημερώσετε! Θα ενημερωθούμε από την απόφασή σας, όπως κάνετε πάντα.

 2.    Παρέμβαση στο συνδικαλιστικό κίνημα από τη διοίκηση:

Η ωμή και παράνομη παρέμβαση της διοίκησης και των βαστάζων της είναι καθημερινή, όμως ξεπέρασε τα όρια και προκάλεσε αλγεινή εντύπωση η κοινοποίηση εγγράφου στους εργαζόμενους (πλην δημοσιογράφων) με το οποίο ζητάτε  να υποβάλουν δήλωση  για το ποιο

σωματείο θα επιλέξουν και σε ποιο θα γίνεται  παρακράτηση εισφοράς.

Καταδικάζουμε όπως προαναφέραμε ομόφωνα αυτή την ανεπίτρεπτη επέμβαση, χωρίς να έχει η διοίκηση της ΕΡΤ κανένα νομικό έρεισμα, στη λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων και στη σχέση των τελευταίων με τα μέλη τους και ενημερώνουμε τη διοίκηση και όσους έχουν εμπλακεί  με αυτήν, ότι  ήδη πολλοί  εργαζόμενοι  στρέφοντα νομικά εναντίον  αυτής  της  ωμής εργοδοτικής παρέμβασης. 

Η διοίκηση της ΕΡΤ άμεσα να προβεί σε άρση της αίτησης που αφορά τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και να πράξει τα νόμιμα.              


           

ΑΙΧΜΕΣ: Ραδιομέγαρο …Βρυξελλών


(αναδημ. απο www.typologies.gr )

 ** Θα περιμένουμε την απάντηση της ΕΡΤ και της εκπομπής “Από τις έξι…”, σε όσα καταγγέλει στο πρώτοσέλιδό της η “Αυγή” σε βάρος του εκπροσώπου του κόμματος Νάσου Ηλιόπουλου.

**Το ενδιαφέρον είναι πως αντέδρασε η εφημερίδα του κόμματος, αλλά όχι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που στηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ και έχουν εκλεγεί με την παράταξή του. Λαλίστατοι στο παρελθόν, επί ΣΥΡΙΖΑ, σιωπηλοί στις μέρες που έχουν ακολουθήσει επί κυβέρνησης ΝΔ.

**Κατά τα λοιπά. Kομματικό πρόσωπο  που έχει τιμηθεί από την ΕΡΤ επί σειρά ετών και απεχθάνεται το ΣΥΡΙΖΑ, πριν από ένα μήνα φώναζε στους διαδρόμους για ποσά και εκπομπές.

**Η κριτική της/του προς τη διοίκηση μειώθηκε εντυπωσιακά όταν εμφανίστηκε η προοπτική της καριέρας στις Βρυξέλλες, σε μια από τις αξιοζήλευτες θέσεις με υψηλότατες αποδοχές.

***Πίνει νερό …”Ζαγόρι” στο όνομα του, θα έλεγαν ορισμένοι. Αν και στη σχετική λίστα, υπάρχει πριν  ένας άοκονος ποδηλατής υφυπουργός που έχει  ήδη διαβεί το ποτάμι της πολιτικής

Ενδιαμέσως ανανεώθηκε φυσικά και η εκπομπή του/ της διαμαρτυρόμενου/νης  η οποία έχει το δίλημμα: Θα τιμήσει τους τηλεθεατές ή τους ψηφοφόρους;


 

"ΑΥΓΗ" : ΠΟΙΑΝΟΥ ΧΩΡΑΦΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΤ;



Χθες (22/1/21) στην ΕΡΤ οι παραγωγοί της εκπομπής «Από τις 6...» έβγαλαν σε αντιπαράθεση με τον προσκεκλημένο τους Νάσο Ηλιόπουλο τον πρόεδρο των ειδικών φρουρών Β. Ντούμα.

Αυτός που εκτέθηκε φυσικά ήταν ο Β. Ντούμας, με τις τερατωδίες που εξεφώνησε για να στηρίξει το θέμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Εκτέθηκε όμως πολύ σοβαρά και η ΕΡΤ. Γιατί έβγαλε τον Β. Ντούμα χωρίς να έχει ρωτήσει τον Ηλιόπουλο. Κι αυτά είναι δημοσιογραφικά κολπάκια που η ευτελέστερη τηλεοπτική δημοσιογραφία έχει κλέψει από εκπομπές της Πάνια.

Ο Β. Ντούμας είπε μεταξύ άλλων ότι ο μεγαλύτερος τζίρος ναρκωτικών γίνεται μέσα στα πανεπιστήμια και ότι οι πρυτάνεις δεν ζητάνε επέμβαση της αστυνομίας, δηλαδή τον καλύπτουν. Κανονικά πρέπει να τον καλέσει εισαγγελέας.

Όταν ο Ηλιόπουλος τον στρίμωξε, είπε «σας ενοχλούν αυτά που λέω», «για τον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ δεν λέτε» και «δεν είμαι πολιτικός για να λέω ψέματα». Οι παρουσιαστές της εκπομπής μίλησαν μόνο για να πουν στον Ηλιόπουλο να μην τον διακόπτει.

Ο Β. Ντούμας είπε επίσης ότι οι συνδικαλιστές των αστυνομικών δεν θέλουν πανεπιστημιακή αστυνομία γιατί δεν θέλουν περισσότερους ειδικούς φρουρούς στο σώμα.  Άρα η αστυνόμευση των χώρων είναι δευτερεύον θέμα.

Το θέμα δεν είναι ότι θα δυσκολευόταν ο Ηλιόπουλος. Το θέμα είναι τι καταλαβαίνει από δεοντολογία η δημόσια τηλεόραση.

Γιατί είναι δεοντολογικά αδιανόητο να βγάζουν απροειδοποίητα οποιονδήποτε μπροστά στον καλεσμένο τους. Και να βγάζουν μάλιστα κάποιον τον οποίο έχουν κανονίσει να βγάλουν αργότερα απέναντι σε δύο νεαρούς. Χώρια που αν είχαν διανοηθεί να κάνουν κάτι τέτοιο σε κυβερνητικό στέλεχος, θα είχαν πάρει πόδι την ίδια στιγμή.

Δεν περιμένουμε φυσικά μια εξήγηση, γιατί κανενός μέσα στη διοίκηση της ΕΡΤ δεν πάει το μυαλό ότι εκεί που τους βάλανε οφείλουν να σέβονται την αντιπολίτευση.

Αναφέρουμε απλά το γεγονός ως ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει η Νέα Δημοκρατία τα δημόσια αγαθά και το κράτος. Σαν το χωράφι του παππού της. Συνεχίστε έτσι.

(αναδημ. απο το www.avgi.gr/editorial)

ΚΕΔ: Άλλοθι στον Χρυσοχοϊδη παρέχει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

 


ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ -ΠΡΟΚΛΗΣΗ
Άλλοθι στον  Χρυσοχοϊδη παρέχει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

 Άλλοθι στο αστυνομικό κράτος και στα ΜΑΤ να τσακίζουν δικαιώματα και ελευθερίες, να καταργούν την ελευθερία  της έκφρασης, να  κουρελιάζουν αδιαπραγμάτευτες συνταγματικές  πρόνοιες, να κάνουν μπλόκο στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών , δίνει με επιστολή της προς τον υπουργό ΠΡΟ-ΠΟ  Μιχ. Χρυσοχοϊδη  η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Η σύμπραξη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ που συγκροτούν οι 6 της πλειοψηφίας στην ΕΣΗΕΑ αλλά και στον ΕΔΟΕΑΠ, περιορίζεται στην επιστολή που συνυπογράφει και η Ένωση Φωτοειδησεογράφων που εντελώς συναινετικά αναφέρει ότι η ΕΣΗΕΑ  προτίθεται:  

-να ζητήσει μια συνάντηση με τον υπουργό ώστε να με την “οριοθέτηση” των δημοσιογράφων, όπως αποτυπώνεται στο ως άνω σχέδιο, βαρύ πλήγμα δέχεται άμεσα η ενημέρωση των πολιτών, η οποία αποτελεί έναν εκ των πυλώνων της δημοκρατίας. 

- να διευκρινίσουμε, στη συνάντηση, όλα τα καίρια ζητήματα στο Σχέδιο επιθυμούμε να έχουμε μία συνάντηση μαζί σας, το συντομότερο δυνατόν.

Δηλαδή Καπάκος Αντωνιάδου και όλη αυτή η παρέα του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ, αποδέχεται  το νομοσχέδιο και προτείνει κάποιες διευκρινίσεις. Για ξεκάρφωμα όμως διαμαρτύρεται και για το «μάντρωμα» των δημοσιογράφων στη γωνία για να ΜΗΝ υπάρχει ενημέρωση. Τα δικαιώματα και οι ατομικές ελευθερίες είναι ψιλά γράμματα γι αυτούς. 

Ήδη, στο βωμό της πανδημίας  φρόντισαν από το πρώτο κύμα να ακυρώσουν  τις

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ για το εκτρωματικό «Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Δημοσίων Υπαίθριων Συναθροίσεων»


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ

 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ, ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ-ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 

Με το λεγόμενο «Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Δημοσίων Υπαίθριων Συναθροίσεων» η κυβέρνηση επιχειρεί να δημιουργήσει ένα ακόμη μοχλό πρόληψης και καταστολής των επερχόμενων αγώνων των εργαζόμενων, άνεργων και συνταξιούχων, των λαϊκών οικογενειών και της νεολαίας, που τροφοδοτεί η άγρια αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική διαχείρισης της κρίσης σε όφελος των επιχειρηματικών ομίλων. Γνωρίζουν καλά ότι παρά την προσπάθεια να εμποδιστούν με ιδεολογική τρομοκρατία και προληπτικά μέτρα με εργαλείο την πανδημία, οι αγώνες αυτοί θα συνεχίζονται και θα διογκώνονται.

Ετσι, όπως βρίσκοντας αφορμή την πανδημία χτυπούν δικαιώματα με το αντεργατικό τους οπλοστάσιο φέρνοντας συνεχώς νέα βάρβαρα μέτρα, έφεραν προσαρμοσμένο τον «Νόμο Καθολικής Ασφάλειας» που επιχείρησε πρόσφατα να επιβάλλει η κυβέρνηση Μακρόν στη Γαλλία, με πρόθεση το απόλυτο φίμωμα μέσω της πιό στυγνής λογοκρισίας, απέναντι σε όποιον αμφισβητεί, καταγράφει και αποκαλύπτει την βαρβαρότητα των δυνάμεων καταστολής. Δίνεται έτσι η δυνατότητα στην Αστυνομία να παρεμβαίνει στο τι, πώς και που θα μπορεί να καταγράφεται και να μεταδίδεται από τα ΜΜΕ, με στόχο την ανεμπόδιστη διεξαγωγή των αστυνομικών επιχειρήσεων άγριας καταστολής, αλλά και κάθε παρακρατικής προβοκάτσιας.

Η Κυβέρνηση που με τον Προϋπολογισμό της μείωσε τις δαπάνες για τη Δημόσια Υγεία κατά 600 εκ. ευρώ εν μέσω πανδημίας, δεν δαπανά ούτε σέντ για

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ - ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ!


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

Η εικονική πραγματικότητα που παρουσιάζει η κυβέρνηση δεν μπορεί να κουκουλώσει τις εγκληματικές της ευθύνες για την διαχείριση της πανδημίας.

Για τις άθλιες συνθήκες στις οποίες δουλεύουμε, για την εντατικοποίηση, για την σωματική και ψυχική μας εξουθένωση.

Γιατί αντί να προσλάβει γιατρούς, νοσηλευτές, όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για την θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας μας έχει μετατρέψει σε περιοδεύοντα θίασο να μεταφερόμαστε από τη μία κλινική στην άλλη, από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, από την μία πόλη στην άλλη.

Για τη μετατροπή του δημόσιου συστήματος υγείας σε σύστημα μιας νόσου, των γιατρών σε γιατρούς μιας νόσου με αποτέλεσμα την αύξηση της νοσηρότητας και της θνητότητας εξαιτίας της καθυστερημένης διάγνωσης και θεραπείας άλλων, πλην Covid-19, ασθενειών.

Για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της εκπαίδευσης των ειδικευόμενων.

Για την εκτίναξη της θνητότητας λόγω Covid-19 το εφιαλτικό δίμηνο Νοέμβρη-Δεκέμβρη.

Για το τίμημα που πληρώνει ο λαός μας με την υγεία και τη ζωή του εξαιτίας της διαχρονικής πολιτικής της ιδιωτικοποίησης και της εμπορευματοποίησης της υγείας, ευθύνεται για τα ρημαγμένα από προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. 

Για την έλλειψη μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία, στις σχολές.

Γιατί πυξίδα της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας είναι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και όχι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. 

Η υποκρισία τους ξεχειλίζει! Ξεχειλίζει όμως και η αγανάκτησή μας!

 Για τα υποκριτικά χειροκροτήματα στα μπαλκόνια, για τα  κροκοδείλια τηλεοπτικά δάκρυα, γιατί μας αποκαλούνε ψεύτες, για τις ΕΔΕ επειδή αρρωστήσαμε, για τη στοχοποίησή μας για τους ασθενείς που άφησαν την τελευταία τους πνοή εκτός ΜΕΘ.

 Για τους εκβιασμούς, τις απειλές, τις πειθαρχικές διώξεις, τις απολύσεις επειδή σηκώσαμε κεφάλι. 

Έχουμε καθήκον να μετατρέψουμε την οργή μας σε συλλογική διεκδίκηση και πανυγειονομικό ξεσηκωμό!

Κλιμακώνουμε με νέο γύρο αγωνιστικών απεργιακών κινητοποιήσεων. Καλούμε τις Ενώσεις μέλη μας να συνεδριάσουν άμεσα για την οργάνωση και την επιτυχία τους. Σε συντονισμό με τα σωματεία των εργαζομένων στα νοσοκομεία να εξειδικεύσουν το πρόγραμμα δράσης.

28/1 ημέρα δράσης στα νοσοκομεία με κινητοποιήσεις στις πύλες των νοσοκομείων, στους δρόμους έξω από τα νοσοκομεία κλπ.
3/2 ημέρα δράσης για την ΠΦΥ με τοπικές μορφές δράσης στα Κέντρα Υγείας για την ανάδειξη των οξυμμένων προβλημάτων της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης και την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης της.
16/2 24ωρη πανελλαδική απεργία με συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας και πορεία προς τη Βουλή στην Αθήνα και αντίστοιχες απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες στις άλλες πόλεις.

ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Πώς η ελληνική κυβέρνηση θέτει υπό πίεση τους δημοσιογράφους που της ασκούν κριτική

 

Πώς η ελληνική κυβέρνηση θέτει υπό πίεση τους δημοσιογράφους που της ασκούν κριτική

(Από που να μάθουν την αλήθεια οι πολίτες μιας χώρας όταν το 80% των μέσων ενημέρωσης είναι πειθήνια όργανα της κυβέρνησης;)

Τα δημοσιεύματα στην Ευρώπη είναι αποκαλυπτικά και γίνονται ολοένα και περισσότερα.

 Μετά το θλιβερό συμπέρασμα ευρωπαϊκής έρευνας, ότι η χώρα μας είναι τελευταία στην ευρωπαϊκή οικογένεια  στην ελευθερία του τύπου, όλο και περισσότερα μέσα ενημέρωσης ασχολούνται με το θέατρο του παραλόγου που ισχύει στην χώρα μας.

Δυστυχώς όμως απ’ αυτό το καλοπληρωμένο 80% των μέσων ενημέρωσης μαθαίνουν τα ψέματα και όχι την αλήθεια οι Έλληνες. 

Ίσως σε αυτό να οφείλεται και το γεγονός ότι πλήθος «ψεκασμένων ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας του κ. Μητσοτάκη» δεν έχουν αντιληφθεί το παραμικρό για την αθλιότητα και την αποτυχημένη πολιτική μιας κυβέρνησης που θέλει να λέγεται Νέα Δημοκρατία.Οι νεοδημοκράτες ιδίως δεν διαβάζουν. Και δεν διαβάζουν τίποτε άλλο, παρά μόνον τα μέσα που λιβανίζουν ως καλοκαιρινή επιθεώρηση τον Κυριάκο Μητσοτάκη .Σαφώς και ευθύνονται οι εκδότες, καναλάρχες, επιχειρηματίες και εφοπλιστές -το άρθρο είναι αποκαλυπτικό- αλλά ευθύνονται και οι ίδιοι οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, που δεν θέλουν να αναγνωρίζουν σε ικανό ακόμα ποσοστό την πλάνη τους. Διαβάστε:

 Στη χθεσινή La Libre δημοσιεύεται ρεπορτάζ με την υπογραφή της Angelique Kourounis, το οποίο έχει τίτλο “Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ενισχύει τον έλεγχό του επί των ΜΜΕ” και υπότιτλο “Η κυβέρνηση ασκεί πίεση στους δημοσιογράφους που της ασκούν κριτική, αλλά προσέχει να μην αποξενώσει τους ιδιοκτήτες των μέσων”.

«O Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζεται στο άρθρο , ο νικητής των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019, ορκίστηκε Πρωθυπουργός την επομένη και στις 9 Ιουλίου ανέλαβε επισήμως τον έλεγχο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Έκτοτε η ελευθερία του Τύπου συρρικνώνεται στην Ελλάδα.Το τι όμως θα συνέβαινε στο μέλλον είχε φανεί ξεκάθαρα, από  τον Ιούνιο του 2013, όταν από τη θέση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, “έκλεισε με μεγάλη χαρά” την ΕΡΤ κατόπιν εντολής του τότε Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Η ΕΡΤ φυσικά ξανάνοιξε, για να αναλάβει τα ηνία της  ο πρώην Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Κωνσταντίνος Ζούλας, . “Τουλάχιστον είναι πρώην δημοσιογράφος”, λέει αρχισυντάκτης, ο οποίος επιλέγει να παραμείνει ανώνυμος, καθώς – όπως παρατηρεί με πικρό χαμόγελο – “το να μιλάς μπορεί πλέον να σου στοιχίσει τη θέση”.

Δύο διακεκριμένες δημοσιογράφοι, η Έλενα Ακρίτα και η Δήμητρα Κρουστάλλη, που υποχρεώθηκαν σε παραίτηση, είναι η ζωντανή απόδειξη γι’ αυτό. Οι δύο σπουδαίες κυρίες της δημοσιογραφίας είχαν την κακή ιδέα να γράψουν για ευαίσθητα θέματα:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΛΙΣΑΡΗΣ (ΝΟΜΙΚΟΣ) : ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ή ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ ΡΗΓΜΑ ΣΤΗΝ 8ΩΡΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ;

 ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 Ή ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ ΡΗΓΜΑ ΣΤΗΝ 8ΩΡΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ;

(Άρθρο του Νομικού Γιώργου Μελισάρη για την 10ωρη δουλειά, την διευθέτηση του χρόνου εργασίας και τους νέους αντεργατικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης)

Μία από τις «παρακαταθήκες» του προηγούμενου Υπουργού Εργασίας Ι.Βρούτση και, συνάμα, μία από τις «δομικές προκλήσεις» (όπως βαρύγδουπα αναφέρεται) του νέου Υπουργού Κ.Χατζηδάκη, είναι η ικανοποίηση των πάγιων απαιτήσεων των μεγάλων εργοδοτών αλλά και των διάσπαρτων νεοφιλελεύθερων «think tank» (όπως το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών).

Ήδη ετοιμάζεται προς κατάθεση στη Βουλή το επόμενο διάστημα, νέο νομοσχέδιο το οποίο θα περιέχει διατάξεις που θα βάλλουν, ταυτόχρονα, τόσο κατά των όρων των ατομικών συμβάσεων εργασίας όσο και στη συλλογική δράση των εργαζομένων (συνδικαλιστική δράση και οργάνωση). 

Το νομοσχέδιο αυτό, ένα από τα πολλά που έχουν προωθηθεί και ψηφιστεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων δέκα ετών, θα επιφέρει για μία ακόμα φορά, καίρια πλήγματα στην βαριά τραυματισμένη αγορά εργασίας, θα αποδιοργανώσει πλήρως το όποιο προστατευτικό πλαίσιο είχε απομείνει υπέρ του αδύναμου μέρους της σχέσης εργασίας, δηλ. του εργαζόμενου και θα δυσχεράνει σε απόλυτο βαθμό την ουσιαστική λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Μία από τις, ήδη αποκληθείσες, «εμβληματικές» αλλαγές (όπως τουλάχιστον έχει διαρρεύσει, ιδίως στο συντηρητικό Τύπο) είναι αυτή της νέας διευθέτησης του χρόνου εργασίας του εργαζόμενου. 

Μέχρι τώρα, από το 2011, η πρόβλεψη για τέτοια διευθέτηση έλεγε ότι

ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ /ΓΣΕΕ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ

 


25/1/2021

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ

 ΟΤΑΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ Η ΙΣΧΥΣ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΟΥ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΛΗΓΕΙ ΤΟΝ ΜΑΗ, (ΑΡΑ ΑΜΕΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΕΑΣ) ΕΣΥ (ΑΚΕ-ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ) ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΞΑΦΝΙΚΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΛΕΓΟΝΤΑ ΖΗΤΉΜΑΤΑ ΤΟΤΕ … ΚΑΤΙ ΣΑΠΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΔΑΝΙΜΑΡΚΙΑΣ

  Εργαζόμενες, -νοι στην ΕΥΔΑΠ, με αγωνία και έκπληξη παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Ομοσπονδία. 

Εξελίξεις που πυροδοτήθηκαν από την «ξαφνική» πρόταση μομφής που κατέθεσαν οι μέχρι πρότινος μη ομιλούσες μεταξύ τους παρατάξεις (ΑΚΕ-ΔΑΚΕ) μαζί με τον πιστό σύμμαχό τους (ΠΑΣΚΕ) και δυστυχώς και την ανοχή του εκπροσώπου της ΕΣΚ.

Πρόταση μομφής που έδωσε τη δυνατότητα στη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ να παρέμβει κατά τρόπο απαράδεκτο και προκλητικό στα εσωτερικά του συνδικάτου κάνοντας μάλιστα και υποδείξεις για το πώς πρέπει να λυθεί το θέμα!!

Με βάση αυτές τις εξελίξεις αφού πρώτα καταδικάσουμε με τον πλέον σαφή και ξεκάθαρο τρόπο την προσβλητική και αντιδεοντολογική παρέμβαση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ στον τρόπο λειτουργίας του Συνδικάτου, στέλνοντάς του το μήνυμα να μην ξαναδιανοηθεί να κάνει κάτι τέτοιο, θέλουμε να θέσουμε δημόσια τα παρακάτω ερωτήματα στις παρατάξεις ΑΚΕ-ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ που προχώρησαν στην πραξικοπηματική κατάθεση της πρότασης μομφής.

 ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ:

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

"ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ":ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΠΡΥΣΙΟΙ ΚΗΡΥΚΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ.

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ»           

Αγία Παρασκευή 19/01/2021

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΣΤΟΝ ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΠΡΥΣΙΟΙ ΚΗΡΥΚΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ.

Συνάδελφοι

Ευχαριστούμε ολόψυχα τον καθένα από εσάς που δεν έκλεισε τα αυτιά του και τα μάτια του σ’ όσα έχουμε αποκαλύψει και ανταποκρίθηκε λεβέντικα στο τίμιο και αληθινό κάλεσμα μας για ενότητα και αντίσταση σ’ όσους μας θέλουν διαιρεμένους, αδύναμους και παραδομένους  στην απελπισία, την κατάθλιψη και στα ψέματα. Στα ψέματα  εκείνων των συνδικαλιστών που διακήρυσσαν την υποταγή στα θέλω της εργοδοσίας και την… ενότητα μέσω της διάσπασης! 

 Με την ψήφο σας, μας δώσατε τη δύναμη να υπερασπιστούμε το δίκιο και τις προσδοκίες όλων μας και να είμαστε η δικλείδα ασφαλείας ενάντια στον προβοκατόρικο και πελατειακό – ευκαιριακό «συνδικαλισμό».

   

Συνάδελφοι

Οι εκλογές του ΠΑΣΥΜΗΤΕ βρήκαν το σωματείο μας βαριά πληγωμένο από τη διαίρεση που προκάλεσαν και συντήρησαν  οι αυτοπροβαλλόμενοι ως "μεσσίες" του συνδικαλισμού,  που δεν   είναι τίποτε άλλο παρά οι εντεταλμένοι «ενδιάμεσοι» και καλά καμουφλαρισμένοι (μέχρι στιγμής) «οικοδόμοι» των αντεργατικών... στρατηγικών σχεδιασμών της διοίκησης και του "επιτελικού κράτους”. Αυτοί δηλαδή που με τις αντιδημοκρατικές και αντικαταστατικές αποφάσεις τους, οδήγησαν και οδηγούν το ιστορικό σωματείο μας στο περιθώριο του συνδικαλιστικού κινήματος.

Καμία εκλογική διαδικασία δεν είναι άσκοπη, αρκεί να τηρείται  το καταστατικό, να είναι στο χρόνο που επιβάλλεται, να είναι διαφανής με νόμιμες διαδικασίες, ηθικές αξίες και αρχές, με ισονομία απέναντι στις παρατάξεις και όχι με τερτίπια, και …εφευρέσεις όπως π.χ. το ανοιχτό μητρώο που από 377 μέλη στη Γ.Σ. βρέθηκαν μετά από αυτήν, την παραμονή των εκλογών όταν μας παραδόθηκε  με 475 μέλη πολλά εκ των οποίων  δεν ήταν όπως προβλέπεται  οικονομικά τακτοποιημένα!

Οι εκλογές  σε ένα σωματείο όταν διεξάγονται όπως πρέπει και  όπως ορίζουν  τα καταστατικά και οι κανόνες της δημοκρατίας, δεν είναι  μια τυπική  διαδικασία  που επαναλαμβάνεται περιοδικά, απλά  και μόνο για να  καταγραφεί  η  καθορισμένη  χρονικά «εξουσία»   μιας πλειοψηφίας,  αλλά  ένα γεγονός ουσίας και τεράστιας σημασίας  στο οποίο τον πρώτο  λόγο έχει  το  δημοκρατικά  προστατευμένο και  για αυτό νομιμοποιημένο  ψηφοδοτικό  δικαίωμα    των  μελών και  γι’ αυτό θα επιμείνουμε σ’ όλες τις ενστάσεις που έχουμε ήδη καταθέσει.

Πολύ σύντομα, θα αποκαλυφθεί το πλάτος της υποκρισίας των δημοκόπων του εργοδοτικού συνδικαλισμού και το βάθος της παραπλάνησης με την οποία εξαπάτησαν τους συναδέλφους -  μέλη του σωματείου μας εκπληρώνοντας  προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά τη διαλυτική τους αποστολή. Μια διαλυτική αποστολή που εκτός από πράξεις περιείχε και περιέχει  τη ρητορική της λάσπης εναντίον όποιων  στέκονται  ως εμπόδια  στο  σκοτεινό τους έργο,  εναντίων δηλαδή  των θεσμών του συνδικαλιστικού κινήματος . Μια λάσπη με αόριστο, παντελώς ατεκμηρίωτο και συκοφαντικό περιεχόμενο, που συμπυκνώνεται σε έναν  στείρο χυδαίο και προβοκατόρικο λόγο με ύφος και περιεχόμενο, απολύτως ευθυγραμμισμένο στη  νεοφιλελεύθερη κυβερνητική  γραμμή.

Η μάσκα τους άρχισε να θρυμματίζεται και στην πρώτη τους μετεκλογική ανακοίνωση, άρχισαν ήδη να δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο, το πρόσωπο της αλαζονείας και της «αυτοκρατορικής» επίδειξης «ισχύος». Μιας "ισχύος" που θα είναι εφήμερη, όχι μόνο γιατί δεν πηγάζει από την αλήθεια και το δίκιο, όχι μόνο γιατί εδράζεται στο ψέμα και την παραπλάνηση, αλλά γιατί  σύντομα , όταν  κυβέρνηση και διοίκηση θα  γκρεμίζουν  ότι απέμεινε από τα  κεκτημένα και θα αποκλείουν  κάθε  είδους  φιλεργατική  προοπτική, θα αποκαλυφθεί  ο πραγματικός  τους  ρόλος και σκοπός . 

Η νίκη για την οποία σήμερα  πανηγυρίζουν  με αλαζονεία,  αύριο θα χαρακτηριστεί από μόνη της ως « πύρρειος»  αφού από σήμερα θα πρέπει να γίνουν πράξη όλα αυτά  που έταζαν (μερικά από αυτά είναι δίκαια)  την ίδια ώρα που  λόγω και έργω  τα έχουν  εκχωρήσει ή απεμπολήσει.

Συνάδελφοι

Μπορεί  το μαύρο παρελθόν να επιστρέφει στο προσκήνιο και μαζί με  τους αποστάτες του ενιαίου μας αγώνα, να οδηγεί το συνδικαλιστικό  κίνημα   προς την απαξίωση, τον κατακερματισμό και τη διάλυσή του καλώντας μάλιστα και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία να ακολουθήσουν  το δρόμο που οδηγεί  ύπουλα στο άθλιο ιδεολογικό τους χωνευτήρι,  όμως η πλειοψηφία των εργαζομένων στην ΕΡΤ αντιστέκεται και  δεν  θα επιτρέψει σε κανέναν  να υπονομεύσει το παρόν  και το μέλλον μας   για  χάρη  της «καρέκλας»  και για να   εκπληρωθούν  οι  σκοτεινοί  στόχοι εκείνων  που  ήθελαν και θέλουν να αποφασίζουν για μας  χωρίς εμάς. 

Όπως σας υποσχεθήκαμε θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στα ερτοκτόνα και εργατοκτόνα σχέδια της κυβέρνησης και της εντολοδόχου διορισμένης διοίκησης όσους «Γκρούεζες» κι αν επιστρατεύσουν.

Θα υποστηρίξουμε τα οποιαδήποτε θετικά όμως δεν θα υποχωρήσουμε  σ’ εκβιασμούς , απειλές και λασπολογίες  ούτε φυσικά θα παραχωρήσουμε την υπεράσπιση του δίκιου των συναδέλφων μας σε σφουγκοκωλάριους.

 «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ»