Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Κώστας Αρβανίτης (ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): “Πανδημία” Διώξεων κατά Υγειονομικών, το “Έργο” Κικίλια


 Όσο η Υγειονομική κρίση βαθαίνει, όσο τα νοσοκομεία ασφυκτιούν, όσο το πιο σκληρό και αναποτελεσματικό lockdown στην Ευρώπη απαξιώνεται από τις καθημερινές πια κυβερνητικές ανακολουθίες, τόσο περισσότερο αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο της Κυβερνητικής Πολιτικής.

Πέρσι υπόσχονταν ενίσχυση του ΕΣΥ και προέτρεπαν τους πολίτες να χειροκροτούν τους ήρωες υγειονομικούς. Φέτος κρύβουν την πολιτική τους επιλογή να αφήσουν το ΕΣΥ στη μοίρα του και επιφυλάσσουν για τους ήρωες γκλομπς, δακρυγόνα και διώξεις.

Οι διώξεις, φρονηματικού χαρακτήρα σχεδόν, θυμίζουν επιστροφή στη δεκαετία του ’50, και δεν αποτελούν εσωτερικό πειθαρχικό ζήτημα, είναι ζήτημα Δημοκρατίας.

Ο ανύπαρκτος Υπουργος Υγείας Κικίλιας, ο Υπουργός του Πραξικοπήματος στο ΚΕΘΕΑ τώρα απειλεί τα Δημοκρατικά και Συνδικαλιστικά Δικαιώματα των εργαζομένων στην Υγεία.

Η τρομοκράτηση υγειονομικών που τολμούν και αποκαλύπτουν την πραγματική κατάσταση στα νοσοκομεία, αλλά και η εκδικητική απόλυση γιατρού προέδρου Σωματείου είναι πράξεις έξω από τη λογική ενός σύγχρονου κράτους Δικαίου, πράξεις που παραβιάζουν θεμελιώδη δικαιώματα και ως τέτοιες θα τεθούν ενώπιον των Ευρωπαϊκών Οργάνων, με ερωτήσεις που θα καταθέσουμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο άμεσα.

πηγη: https://kostasarvanitis.eu/pandimia-dioxeon/

Ο δικηγόρος του συνδικαλιστή γιατρού Κ. Καταραχιά Κώστας Παπαδάκης για την απροκάλυπτη κυβερνητική παρέμβαση στο δικαστήριο (video)

 


«Απροκάλυπτη κυβερνητική παρέμβαση στη δικαιοσύνη»

Ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης, ενημερώνει τους συγκεντρωμένους έξω από την Ευελπίδων για όσα έγιναν μέσα στο δικαστήριο κατά τη σημερινή αίτηση για προσωρινή διαταγή αναστολής της απόλυσης του προέδρου του Συλλόγου Εργαζόμενων στον Άγιο Σάββα:

.


(απο τη σελιδα της "Εργατικής Αλληλεγγύης" στο Facebook)





Μετά απο 39 χρόνια παρουσίας στην ελληνική Τηλεόραση, η βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών εκπομπή “Μονόγραμμα” σταματάει με απόφαση …στελέχους της ΕΡΤ


(αναδημ. απο  www.typologies.gr)

Με 39 χρόνια παρουσίας στην ελληνική Τηλεόραση, η βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών εκπομπή “Μονόγραμμα” σταματάει με απόφαση …στελέχους της ΕΡΤ. 

Οι παραγωγοί της εκπομπής που έχει χαρακτηριστεί ως Εθνικό Αρχείο, δέχθηκαν τηλεφώνημα πως ο νέος κύκλος εκπομπών του “Μονογράμματος” θα είναι και ο τελευταίος κύκλος! 

“Η απόφαση που έχουμε λάβει” είπε το στέλεχος, “είναι να μην

Ο πρόεδρος νοσοκομειακών Ιατρών ΑΧΕΠΑ Θανάσης Σιούλης και η πρόεδρος στην Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) Δάφνη Κατσίμπα εξετάζονται ως "απειλές" για το δημοκρατικο πολίτευμα της χώρας επειδή τόλμησαν να περιγράψουν την πραγματικοτητα στα νοσοκομεία (VIDEO)

 


Εάν ένας πολίτης και ειδικότερα ένας συνδικαλιστής  τολμήσει να  περιγράψει  δημόσια  την κατάσταση  που βιώνει  στα δημόσια νοσοκομεία  τον καιρό της πανδημίας , σαν  γιατρός  της "πρώτης γραμμής του μετώπου", τότε  "αυτόματα"  θεωρείται  ως απειλή για το δημοκρατικό μας πολίτευμα.

Τέτοιου είδους "εγκληματίες" για την εισαγγελία της Θεσσαλονικής  θεωρήθηκαν  ο πρόεδρος νοσοκομειακών Ιατρών ΑΧΕΠΑ Θανάσης Σιούλης και η πρόεδρος στην Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) Δάφνη Κατσίμπα, οι οποίοι εξετάζονται  ήδη  στα πλαίσια  της προανακριτικής  διαδικασίας.

Χωρίς σχόλια παραθέτουμε παρακάτω video με τις συνεντεύξεις  των  δύο αυτών "εγκληματιών" στο kontra channel:

Καταζητείται ο Κώστας Βαξεβάνης με… εντολή Φουρθιώτη - Ο Μ. Φουρθιώτης κατέθεσε, επίσης, μήνυση κατά Πολάκη και συνδικαλιστών αστυνομικών


 (αναδημ. απο www.documentonews.gr)

Δελτίο αναζήτησης εκδόθηκε για άλλη μία φορά σε βάρος του Κώστα Βαξεβάνη. Τούτη τη φορά μετά από μήνυση που κατέθεσε ο μάνατζερ Τζούλιας – παρουσιαστής – αποκαλυπτικός… εκδότης – Μένιος Φουρθιώτης στο Α.Τ. Αμπελοκήπων γιατί δήθεν έχουν διαπραχθεί σε βάρος του τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Μήνυση, όμως, κατέθεσε και σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, του οποίου μάλιστα ζητάει και… τη σύλληψη αλλά και κατά αστυνομικών συνδικαλιστών. Η μήνυση κατατέθηκε μετά το τραγελαφικό περιστατικό, χθες, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων όπου κρατήθηκε μάλιστα παρανόμως για ώρες ο φωτογράφος του Documento, Μάριος Ραφαήλ Μπίκος, επειδή… ετόλμησε να απαθανατίσει με το φωτογραφικό φακό του, τα πολυτελή αυτοκίνητα και τους αστυνομικούς που συνόδευαν τον… εκδότη.

Ο περί ου ο λόγος προέβη σε αυτή την κίνηση εκμεταλλευόμενος έναν άθλιο νόμο που καθιστά ομήρους τους δημοσιογράφους στον κάθε… Μένιο Φουρθιώτη.

Αφετηρία, βέβαια, της θρασύδειλης συμπεριφοράς του είναι το γεγονός ότι παρά τον θόρυβο που έχει προκληθεί από την παραχώρηση, από την ΕΛ.ΑΣ., πολυτελούς τζιπ, οδηγού και άλλων αστυνομικών που τον συνοδεύουν σε κάθε του κίνηση γιατί δήθεν κινδυνεύει, η επίσημη πολιτεία και συγκεκριμένα οι αρμόδιοι της πολιτικής ηγεσίας, όχι μόνο δεν έχουν πάρει ακόμα θέση, αλλά φαίνεται πως υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στην ηγεσία καλύπτουν το προκλητικό αυτό γεγονός.

Γι’αυτό άλλωστε και στο στόχαστρο  του Φουρθιώτη μπήκαν και αστυνομικοί συνδικαλιστές που τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν, διαχωρίζοντας τη θέση τους από την εξόφθαλμα παράνομη προστασία που έχει παραχωρηθεί στον Μένιο Φουρθιώτη.

Σήμερα δικάζεται η αίτηση αναστολής της εκδικητικής απόλυσης του συνδικαλιστή γιατρού Καταραχιά - Συγκέντρωση συμπαράστασης υγειονομικών στα δικαστήρια της Ευελπίδων -


Άγιος Σάββας / Συγκέντρωση στην Ευελπίδων – Απολύεται σήμερα ο πρόεδρος των εργαζομένων

Φωτογραφίες – ρεπορτάζ: Τάσος Γιαννόπουλος

(αναδ. απο www.avgi.gr/)

Συζητείται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την αναστολή της απόλυσης του Κώστα Καταραχιά, που κατέθεσε το σωματείο του νοσοκομείου

Ημέρα απόλυσης σήμερα 31 Μαρτίου του συνδικαλιστή γιατρού Κώστα Καταραχιά, προέδρου των εργαζομένων στον «Άγιο Σάββα», του μοναδικού επικουρικού γιατρού σε όλη τη χώρα, του οποίου η σύμβαση δεν πήρε παράταση μέχρι τον Οκτώβριο. «Έγκλημά» ότι ως πρόεδρος του σωματείου στον «Άγιο Σάββα» πάλεψε για την ενίσχυση του ΕΣΥ.   

Οι εργαζόμενοι στο ογκολογικό νοσοκομείο, που στέκονται στο πλευρό του όλο το τελευταίο διάστημα με αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις, δεν εγκαταλείπουν τον αγώνα. Σε εξέλιξη είναι συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων, για τη στήριξη της δίκαιης αίτησης προσωρινής διαταγής για την αναστολή της εκδικητικής απόλυσης που ζητεί το σωματείο. Από το σωματείο έχει προκηρυχθεί και 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 9-11 το πρωί.

Πριν από λίγη ώρα ξεκίνησε η διαδικασία στο δικαστήριο, με την πρόεδρο να ανακοινώνει ότι δεν θα δεχθεί καταθέσεις μαρτύρων λόγω Covid.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εργαζομένων του «Άγιου Σάββα» καταγγέλλει τη στάση του Βασίλη Κικίλια, που στη χθεσινή μεγάλη κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Υγείας όχι μόνο αρνήθηκε να τους δεχθεί για να ακούσει τα αιτήματά τους, αλλά έστειλε εναντίον τους ΜΑΤ που τους χτύπησαν με γκλομπιές και χημικά.

«Δεν μας λυγίζουν, δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν! Δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα για Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους και στις απεργίες μας, μπροστά, στην πρώτη γραμμή θα είναι το σωματείο του Αγίου Σάββα μαζί με τον πρόεδρο μας Κώστα Καταραχιά» υπογραμμίζει.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στον «Άγιο Σάββα» προαναγγέλλουν συνέχιση των κινητοποιήσεών τους. «Στις 7 Απρίλη, στην επέτειο του ένα χρόνου από την εμβληματική κινητοποίηση στις πύλες μας ξαναβγαίνουμε ακόμα πιο μαζικά ενάντια στην δολοφονική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση της ΝΔ. Στις 22 Απρίλη απεργούμε πανελλαδικά, πανυγειονομικά για μαζικές προσλήψεις, μονιμοποιήσεις όλων των συμβασιούχων!» τονίζουν και καταλήγουν με το σύνθημα που δονεί όλες τους τις κινητοποιήσεις: «Κικίλια Μπαλαούρα ακούστε το καλά, ο Καταραχιάς θα μείνει στη δουλειά».


Νίκος Μπελογιάννης: «Έτσι αγαπάμε εμείς την Ελλάδα» (γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος)


Νίκος Μπελογιάννης: «Έτσι αγαπάμε εμείς την Ελλάδα» 

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος στον "Ημεροδρόμο"

 

«Εάν έκανα δήλωση αποκήρυξης θα αθωωνόμουνα κατά πάσα πιθανότητα μετά μεγάλων τιμών… Αλλά η ζωή μου συνδέεται με την ιστορία του ΚΚΕ και τη δράση του… Δεκάδες φορές μπήκε μπροστά μου το δίλημμα: Να ζω προδίδοντας τις πεποιθήσεις μου, την ιδεολογία μου, είτε να πεθάνω, παραμένοντας πιστός σ’ αυτές. Πάντοτε προτίμησα το δεύτερο δρόμο και σήμερα τον ξαναδιαλέγω»
.   

    Τα λόγια του Μπελογιάννη – παντοτινό σύμβολο του πατριώτη, του διεθνιστή, του ανθρώπου, του κομμουνιστή – αποδείχτηκαν πολύ πιο ισχυρά από τις κάννες του εκτελεστικού αποσπάσματος. Πολύ πιο ανθεκτικά από τους μικρόνοες. Που νόμιζαν ότι δολοφονώντας τον Μπελογιάννη θα τον φίμωναν. Τον εκτέλεσαν πιστεύοντας ότι έτσι τα λόγια του θα έπαυαν να δονούν για πάντα τις καρδιές όλων εκείνων που δεν κάνουν «δήλωση μετανοίας». Τι ηλίθιοι…

      Ο Μπελογιάννης είχε πολλά «κουσούρια». Τέτοια που δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα από τους δολοφόνους του. Το βασικότερο: Εκτός από μαχητής με το όπλο του ΕΛΑΣ στο χέρι την περίοδο της Κατοχής ενάντια στους ναζί, εκτός από μαχητής του ΔΣΕ ενάντια στους εκμεταλλευτές και τους αμερικανοτσολιάδες στον Εμφύλιο, ήταν και μαχητής με «όπλο» την πένα.

       Ο Μπελογιάννης ήταν ένας διανοούμενος στην υπηρεσία του λαού, όπως μπορεί να διαπιστώσει ο αναγνώστης τόσο στο βιβλίο του «Η Ιστορία της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας», όσο και στο βιβλίο του «Το ξένο κεφάλαιο στην Ελλάδα» που εκδόθηκε το 1998 από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή» στην επέτειο των 80 χρόνων του ΚΚΕ. Ένα έργο γραμμένο σε συνθήκες εγκλεισμού του στην Ακροναυπλία από την μεταξική δικτατορία και στη συνέχεια μέχρι την απόδρασή του από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής.

   Στο βιβλίο εξετάζεται ο «πατριωτικός» ρόλος του ελληνικού κεφαλαίου, η συνεργασία του με το ξένο κεφάλαιο καθώς και η διείσδυση του τελευταίου στη χώρα. Πρόκειται για μια ακτινογραφία της ελληνικής οικονομίας που ξεκινά από το 1824 και φτάνει έως το 1940 με πολύτιμα στοιχεία όσον αφορά το πώς λειτούργησε ο «σωτήριος» δανεισμός του τόπου από τα πρώτα «δάνεια της ανεξαρτησίας» μέχρι και τη μεταξική δικτατορία.

   Ο Μπελογιάννης περιγράφει τους ληστρικούς όρους των δανείων με σκοπό την αποκόμιση κερδών από ντόπιους και ξένους τοκογλύφους και το πώς οι επακόλουθες πτωχεύσεις του 1827, του 1843, του 1893 και του 1932 έγιναν πεδίο θησαυρισμού της πλουτοκρατίας μέσα από επιβολή συνθηκών αποστέρησης του λαού.

   

«…ο λαός υπόφερνε – γράφει ο Μπελογιάννης. Είχε γονατίσει από τους φόρους, κι η τοκογλυφία ερχότανε ύστερα να του δώσει τη χαριστική βολή. Αφήνω κατά μέρος κάθε δική μου περιγραφή και παίρνω ένα κομμάτι από την Ιστορία του Καρολίδη, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο: «Την εποχή εκείνη η χώρα εσπαράζετο υπό της φυγοδικίας και των συμμοριών τοκογλύφων, οίτινες εν συνεργασία προς τους ταμίας του κράτους και αυτούς ακόμα τους δικαστάς είχον δημιουργήσει αλληλεγγύην και κατέτρωγαν τας σάρκας του λαού» (…). Κι έτσι, τοκογλύφοι, κομματάρχες, δικαστές, ταμίες, Εθνοτράπεζα, κράτος και ληστές – τούτοι οι τελευταίοι πολύ λιγότερο από τους άλλους – εκτελούσαν το ίδιο «εθνοφελές» έργο: Την ερήμωση της χώρας και τον αφανισμό του λαού. Και στο αντιλαϊκό τούτο όργιο, έρχονται και οι ξένοι κεφαλαιούχοι να πάρουν μία από τις καλύτερες θέσεις».

    Στον επίλογο του βιβλίου ο Μπελογιάννης σημειώνει:

Μ. Μπίκος(φωτορεπόρτερ του Documento ): Κρατήθηκα παράνομα με εντολή Φουρθιώτη





 (αναδημ. απο το www.documentonews.gr )


Ελεύθερος αφέθηκε μία ώρα μετά την παράνομη κράτησή του στην Ευελπίδων ο φωτορεπόρτερ του Documento Μάριος Ραφαήλ Μπίκος, μετά την επίμονη διαμαρτυρία του ίδιου, τριών δημοσιογράφων της εφημερίδας που έσπευσαν στο σημείο, αλλά και του δικηγόρου του Documento Γιάννη Απατσίδη.

H άνευ προηγουμένου αυτή πρόκληση σημειώθηκε, σε βάρος του φωτορεπόρτερ, o οποίος τράβηξε φωτογραφία η οποία αποδεικνύει ότι ο Μένιος Φουρθιώτης είναι υπό ισχυρή αστυνομική περιφρούρηση με θωρακισμένο υπηρεσιακό αυτοκίνητο της αστυνομίας (BMW X5) και ακόμα ένα θωρακισμένο όχημα δικής του ιδιοκτησίας (BMW X6M).

Ο Μ. Φουρθιώτης και η συνοδεία του αντέδρασαν όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία του δημοσιογράφου ζητώντας του να διαγράψει τα στιγμιότυπα, ενώ όταν ο τηλεπαρουσιαστής άκουσε πως το μέσο για το οποίο εργάζεται ο Μ. Μπίκος είναι το Documento αποφάσισε ότι θα καταθέσει μήνυση και ζήτησε να συλληφθεί. Η δικηγόρος του και η φρουρά του, του συνέστησαν να μην προβεί σε αυτή την κίνηση. Ωστόσο, ο παρουσιαστής επέμενε λέγοντας: «θα το κάνω γιατί είναι του Documento».

Την παράνομη κράτηση συνέχισε αστυνομικός που ανήκει στη φρουρά των δικαστηρίων, ενώ λίγη ώρα μετά κατέφθασε περιπολικό της Άμεσης Δράσης, με τους αστυνομικούς που επέβαιναν σε αυτό να παρατείνουν την παράνομη κράτηση και αυτοί με τη σειρά τους, παρακρατώντας τα έγγραφα που αποδείκνυαν τα στοιχεία του Μ. Μπίκου ισχυριζόμενοι πως δεν επαρκούν και χρειάζεται ο δημοσιογράφος να τους ακολουθήσει στο τμήμα.

Σε ερώτησή του προς τους αστυνομικούς για το αν γίνεται σύλληψη, απάντησαν το ανήκουστο «Θα πάμε πρώτα στο τμήμα, θα γίνει μήνυση και μετά σύλληψη».

Μάλιστα, η δικηγόρος του Μένιου Φουρθιώτη ζήτησε από τον φωτορεπόρτερ να υπογράψει… έγγραφο αποχώρησής του από τον δημόσιο χώρο των δικαστηρίων και ότι δεν θα χρησιμοποιήσει κάποια από τις φωτογραφίες που είχε τραβήξει.

Ο δικηγόρος του Documento Γιάννης Απατσίδης έχει καταθέσει κατεπείγουσα αίτηση στον υποστράτηγο Τζεφέρη στην οποία αναφέρει αναλυτικά τα γεγονότα  προκειμένου να παρέμβει αυτεπαγγέλτως και να πράξει τα δέοντα για την απόδοση ευθυνών.

Το χρονικό όπως το έζησε ο Μ. Μπίκος

«Αφού είδα την συνοδεία και τα θωρακισμένα οχήματα του κ. Φουρθιώτη παρέμεινα στον χώρο της Ευελπίδων για ρεπορτάζ και όταν ο κ. Φουρθιώτης βγήκε από το κτίριο 16 περίμενα σε απόσταση 10-20 μέτρων για να τον φωτογραφίσω. Αφού τράβηξα κάποιες φωτογραφίες από μακριά και σε γενικό πλάνο, εκείνος ενοχλήθηκε και διέταξε την ασφάλεια του να με πιάσει και όταν άκουσε ότι εργάζομαι για το Documento ζήτησε από τη δικηγόρο του να μου κάνει μήνυση.

Η ασφάλεια του και η δικηγόρος του, μου είπαν να διαγράψω τις φωτογραφίες και να λήξει εδώ το θέμα. Αφού διέγραψα τις φωτογραφίες μου και ενώ η δικηγόρος του και ασφάλειά του έλεγαν ότι δεν χρειάζεται να με ταλαιπωρούν άλλο, εκείνος επέμενε. Σε απάντησή μου ότι δεν είναι σωστό να κάνει μήνυση σε φωτορεπόρτερ γιατί θα κάνει κακό στον ίδιο, άρχισε να διατείνεται πως τον απειλώ εγώ και η… αξιωματική αντιπολίτευση.

Αφού με πήγαν στην είσοδο της Ευελπίδων μου ζήτησαν τα στοιχεία μου για να γίνει η μήνυση. Αφού τους τα έδωσα και ζήτησα να φύγω ένας εκ της ασφάλειας του κτηρίου με κρατούσε από το χέρι για να μη φύγω και μου είπε ότι πρέπει να περιμένω να έρθει το περιπολικό.

Όταν το περιπολικό εντέλει έφτασε στην είσοδο των δικαστηρίων τους έδωσα τα στοιχεία μου τα οποία και δεν μου έδιναν πίσω ενώ μου ζητούσαν να μεταβώ στο τμήμα.

Όταν ρώτησα για ποιο λόγο κρατούμαι μου είπαν ότι έχει κατατεθεί μήνυση εναντίον μου από τον κ. Φουρθιώτη, ενώ όταν ζήτησα να τη δω μου είπε η δικηγόρος του ότι δεν έχει κατατεθεί αλλά έχει δώσει ο πελάτης της εντολή.

Όταν αρνήθηκα να μπω στο περιπολικό καθώς δεν υπήρχε κανένας νόμιμος λόγος να μεταφερθώ στο τμήμα μου απάντησαν ότι τα στοιχεία που τους προσκόμισα δεν επαρκούν και έτσι θα χρειαστεί να μεταβώ στο τμήμα για εξακρίβωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ερώτηση μου, που ζητούσα να μου πουν γιατί θα χρειάζεται να με πάνε στο τμήμα και αν γίνεται σύλληψη μου απάντησαν θα πάμε στο τμήμα θα γίνει η μήνυση και μετά η σύλληψη».

«Σημειώνεται ότι στα χέρια των αστυνομικών της Άμεσης Δράσης είχα δώσει την άδεια μετακίνησης από το Documento στο οποίο εργάζομαι, χαρτί που πιστοποιεί με σφραγίδα της ΕΛΑΣ την απώλεια της ταυτότητας μου, το οποίο αντικαθιστά προσωρινά την ταυτότητα, αλλά και το δίπλωμα οδήγησης. Στοιχεία δηλαδή που επαρκούσαν και δεν χρειαζόταν η μετάβασή μου με το περιπολικό σαν να είμαι κρατούμενος στο ΑΤ. 

Τα έγγραφα που έδωσα στη διάθεση των αστυνομικών δεν μου δόθηκαν πίσω παρά μόνο μετά από μία ώρα που αποφάσισαν να με αφήσουν μετά την παρέμβαση συναδέλφων που έφτασαν στο σημείο αλλά και του δικηγόρου Γ. Απατσίδη.

Μία ώρα μετά και μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες τόσο τις δικές μου όσο και των συναδέλφων μου, αποφάσισαν ότι δεν χρειάζεται η αυτοπρόσωπη παρουσία μου στο Α.Τ. για να κατατεθεί η μήνυση και πως τα στοιχεία που έχω προσκομίσει είναι επαρκή.

Τέλος όταν τους ρώτησα πως γίνεται τώρα ξαφνικά τα χαρτιά μου να επαρκούν και να μην χρειάζεται εξακρίβωση, ενώ μία ώρα τώρα δεν επαρκούσαν κατά τα λεγόμενά τους, μου απάντησαν ότι… δεν ήξεραν τι χαρτιά χρειαζόντουσαν».

Αίτηση από τον δικηγόρο του Documento

Κατεπείγουσα αίτηση στον υποστράτηγο και Διοικητή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Πέτρο Τζεφέρη, υπέβαλε ο δικηγόρος του Documento Γιάννης Απατσίδης, μετά το προκλητικό επεισόδιο που σημειώθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων και είχε ως αποτέλεσμα την επί μία ώρα παρανομη κράτηση του φωτορεπόρτερ του Documento Μάριου Ραφαήλ Μπίκου.

Στην αίτηση ο δικηγόρος αναφέρει αναλυτικά τα γεγονότος συνέβησαν προκειμένου ο Π. Τζεφέρης να παρέμβει αυτεπαγγέλτως και να πράξει τα δέοντα για την απόδοση ευθυνών.

Η αίτηση:

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

ΠΟΣΠΕΡΤ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Με …κριτήρια και …διαδικασίες Γαμπρίτσου- Ζούλα η «αξιολόγηση» του προσωπικού από ιδιωτική εταιρεία

 


             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ          

   Αγ. Παρασκευή  29/3/2021

  

 Με …κριτήρια και …διαδικασίες  Γαμπρίτσου- Ζούλα  η «αξιολόγηση» του προσωπικού από ιδιωτική εταιρεία

Την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021 συνεδρίασε το μικτό  συμβούλιο  της ΠΟΣΠΕΡΤ  με παρόντες προέδρους, γ. γραμματείς και μέλη  των Δ.Σ  όλων των  πρωτοβάθμιων σωματείων που συγκροτούν  την ομοσπονδία μας .Σε αυτήν την σημαντική έκτακτη συνεδρίαση, όλοι οι εκπρόσωποι των  πρωτοβάθμιων σωματείων ενημερώθηκαν για  τις  τελευταίες  εξελίξεις  σε  ότι αφορά  την επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση εναντίον του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ συνδικαλισμού και  κάθε εργατικού  δικαιώματος, καθώς επίσης και για  τη νέα επίδειξη  αυταρχισμού εκ μέρους της  διοίκησης της ΕΡΤ την ώρα μάλιστα, που έστω και για τα «μάτια του κόσμου»,  συνεχίζει  την παρωδία διαπραγμάτευσης για  ΣΣΕ με την  «αγαπημένη» της «σύμπραξη των τριών».

Μια διοίκηση που δεν δίστασε να εκθέσει  ακόμα  και τους αγαπημένους της  «διαπραγματευτές», αφού την ώρα αυτής της «διαπραγμάτευσης», προχώρησε στη διενέργεια διαγωνισμού με σκοπό την ανάθεση «αξιολόγησης» των εργαζομένων σε ιδιωτική εταιρεία, καθορίζοντας μάλιστα εκείνη  τα κριτήρια, τη διαδικασία  και τον τρόπο «αξιολόγησης» των εργαζόμενων, πιστή στο δόγμα «Γιάννης πίνει – Γιάννης κερνάει» .Μια απόφαση της διοίκησης, που επί της ουσίας   γράφει στα παλιά της τα παπούτσια, κάθε νομική, ηθική και γραμματολογική έννοια  του όρου «διαβούλευση», αλλά και τον ίδιο τον Ν.4324/2015 με τον οποίο  άνοιξε ξανά  η ΕΡΤ  και αναβίωσε  η σχέση εργασίας των παράνομα απολυμένων εργαζόμενων, με όλα τα δικαιώματα που είχαν μέσω ΣΣΕ, διαιτητικών αποφάσεων, ΓΚΠ και επιχειρησιακής  πρακτικής.

Η διοίκηση  και τα συνδικαλιστικά της εξαπτέρυγα –«διαπραγματευτές», ξεχνούν  άραγε ή δεν θέλουν να  θυμούνται, ότι δεν ΞΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΜΕ σε ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΕΡΤ  αλλά αναβίωσε η σχέση εργασίας μας και  ότι ΙΣΧΥΕΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ;;;.

Εάν δεν αντιδράσουμε τώρα δυναμικά, η απόφαση αυτή  θα ανατρέψει όσα  με αγώνες  είχε καταφέρει στο παρελθόν  η ομοσπονδία μας  ώστε να  είναι ενεργός  ο ρόλος  των συνδικαλιστικών εκπροσώπων  των εργαζομένων, όταν οι διοικήσεις  έθεταν και το θέμα  της αξιολόγησης  προσωπικού, διασφαλίζοντας έτσι ότι  αυτή θα γίνει με διαδικασίες  ουδέτερες και αντικειμενικές και  δεν θα χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο  δίωξης ή συμμόρφωσης  των «μη αρεστών» και ιεραρχικής - μισθολογικής προώθησης  των  «ημετέρων» και αθρόες προσλήψεις  «αρίστων» για θέσεις ευθύνης , ούτε ασφαλώς  ότι  κρίσιμα και σημαντικά προσωπικά  μας  δεδομένα θα παραχωρηθούν  σε ιδιωτικές εταιρείες με άγνωστη σε μας  χρήση στο παρόν και στο μέλλον.

Απέναντι σε αυτή  την  αυταρχική και περιφρονητική συμπεριφορά της διοίκησης στη βούληση των εργαζόμενων και στους νόμους, το μικτό  συμβούλιο της ΠΟΣΠΕΡΤ στην συντριπτική του πλειοψηφία  αποφάσισε να τεθούν όλα τα σωματεία σε αγωνιστική εγρήγορση και να σταλεί άμεσα  προς τη διοίκηση  σχετική εξώδικη διαμαρτυρία. Δυστυχώς  οι 2 συμπράττοντες «ομοτράπεζοι»  της διοίκησης συνδικαλιστές , μετά τα όσα έχουν ήδη απεμπολήσει από τις διεκδικήσεις μας (ακόμα και όσα έταζαν οι ίδιοι) στη «διαπραγμάτευση » για ΣΣΕ, καταψήφισαν αυτήν την πρόταση φοβούμενοι  ενδεχομένως μην χάσουν  την «καλή γνώμη» που έχουν για αυτούς  διοίκηση και «Μαξίμου» ή την  «αξιοπιστία» τους  ως εντολοδόχοι  υπονομευτές του εργατικού συνδικαλισμού.

Συνάδελφοι – Συναδέλφισες

Να έχουμε πάντα στη σκέψη μας ότι ο μόνος τρόπος για  να μείνουμε όρθιοι,  για να μην ξαναζήσουμε  καταστάσεις  που μας πλήγωσαν και ανέτρεψαν τις ζωές μας, για να μην γίνουμε τα πειραματόζωα  του νεοφιλελεύθερου «εργαστηρίου» των δυνάμεων της αγοράς και τα υποκείμενα  των «τελικών λύσεων» που εξυφαίνει για  όλους μας το «επιτελικό κράτος» και η διορισμένη  από αυτό διοίκηση , πρέπει  να βρεθούμε  όλοι μαζί  ενωμένοι  στον  κοινό αγώνα  για το δίκιο μας , για το παρόν και το μέλλον  της  ΕΡΤ, για το δικό μας παρόν και μέλλον.

                      


                    

ΥΓ:Την εξώδικη  διαμαρτυρία μας που παραδόθηκε  στη διοίκηση νομίμως  την προηγούμενη Παρασκευή, σας παραθέτουμε πιο κάτω:

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ : ΤΟ "SOS" ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΒΗΧΟΥ

 


https://www.facebook.com/marina.vichou

SOS
Συνάδελφοι παρακαλώ όσοι πιστεύετε σ'αυτο τον αγώνα βοηθήστε με. Δηλώνει η Πρόεδρος σε άλλους συναδέλφους μου ότι δεν μπορεί να μένει το κτήριο ανοιχτό τις νύχτες με φύλακα για την ασφάλεια μου, παρ'ολο που έχω δηλώσει ότι εγώ θα τον πληρωνω και έχω συζητήσει με τα παιδιά και δεν υπάρχει πρόβλημα. Αυτή η πρακτική είναι απάνθρωπη. Αποσκοπεί στην σωματική και ψυχική μου εξόντωση. Φθάνει στα όρια ενός "άτυπου" βασανισμού...σας παρακαλώ να παρεμβετε, γιατί το κτήριο της ΕΣΗΕΑ δεν είναι τσιφλίκι της κυρίας Αντωνίαδου. Ανήκει σε όλους μας και έχουμε όλοι πληρώσει γι'αυτό...

ΜΑΡΙΝΑ ΒΗΧΟΥ (ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ - ΑΠΕΡΓΟΣ ΠΕΙΝΑΣ)- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΑ 5 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΘΕΣΕΙ ΑΝΑΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ

 


Με εκπλήσσει που η ηγεσία της ΕΣΗΕΑ αντί να ψάχνει να βρει ποια απάντηση θα δώσει στα 5 αιτήματα που έχω θέσει μάλλον απ’ ότι καταλαβαίνω αναλώνεται στο να το παίξει Σέρλοκ Χολμς, Ηρακλής Πουαρό και Αγκάθα Κρίστι. Δεν ξέρω βέβαια αν θα πρέπει να προστεθούν και άλλοι επιθεωρητές, όπως ο Μονταλμπάν και ο Ρέμπους, πιο σύγχρονοι, μπας και λυθεί το μυστήριο: τίνος το φερέφωνο είναι η Μαρίνα Βήχου;

Μην είναι του Μετώπου για την Ανατροπή που την πρότεινε για να μιλήσει και στο ΔΣ και αφού μόνο συνάδελφοι από αυτό τον χώρο ως τώρα την επισκέπτονται;

Μην είναι του Βαξεβάνη στα site του οποίου ως τώρα γράφει;

Μην είναι του ΣΥΡΙΖΑ; Όχι…μάλλον του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να είναι, αφού την προηγούμενη απεργία πείνας την έκανε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως για σταθείτε…μην είναι του Πολάκη, αφού δηλώνει ότι κι αυτή έχει καταγωγή απ’ τα Σφακιά της Κρήτης; Λες να βρισκόμαστε μπροστά σε βεντέτα : ΕΣΗΕΑ – Σφακιανοί; Περιττό να σας πω πόσο θα αυξηθούν οι πιθανότητες αυτής της θεωρίας συνομωσίας αν σκάσει μύτη ο Πολάκης στην Ακαδημίας…Χα,χα,χα…θα γελάσει και το παρδαλό ερίφι…

Μην είναι του αντιεξουσιαστικού χώρου και μας κοτσάρησε κοκκινόμαυρη σκηνή στην Ακαδημίας; Εδώ να σας ενημερώσω ότι η σκηνή είναι αγορασμενη πριν 15 χρόνια, οπότε μάλλον χλωμό το βλέπω αυτό το σενάριο…

Για να δούμε και ποιοι την επισκέπτονται…οι φίλοι και οι φίλες της μήπως και από το ντύσιμο, το κούρεμα, την ομιλία βγάλουμε κάποια συμπεράσματα; Προς βοήθεια σας ως τώρα με έχουν επισκεφτεί φίλοι από τουλάχιστον 4 πολιτικούς χώρους, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Οικολόγους Πράσινους. Αν σας ενδιαφέρει με έχει επισκεφτεί και ένας βουδιστής, των άλλων δεν έχω ρωτήσει τις θρησκευτικές προτιμήσεις.

Όμως φοβάμαι ότι αύριο, μεθαύριο, που θα με επισκεφτεί αντιπροσωπεία κόμματος ο γρίφος θα γίνει ακόμα μεγαλύτερος…

Γι’ αυτό συμβουλή μου: αφήστε τις θεωρίες συνομωσίας που δεν θα σας οδηγήσουν πουθενά και που κρύβουν υποβοσκοντα ρατσισμό. Αλήθεια αν δεν ήμουν γυναίκα και ήμουν άντρας θα πλέκατε τα ίδια συνωμοτικά σενάρια;

Κι αν θέλετε, για να το πάρει το ποτάμι, λέω να σας αποκαλύψω ποιοι βρίσκονται πίσω μου και δίπλα μου…οι προπαππούδες μου της φάρας των Δεληγιαννάκηδων, ξακουστών οπλαρχηγών της Κρήτης, ο παππούς μου που ήταν μέλος της 9μελους επιτροπής που έφερε τον Βενιζέλο από την Θέρισσο και εξορίστηκε από τους βασιλικούς στο Λαύριο. Ο πατέρας μου που στην Κατοχή είχε δική του αντιστασιακή οργάνωση, όχι κομμουνιστική, και έβγαζε την Εφημερίδα “Ελεύθερη Σκέψη” , όλο το αρχείο της οποίας παρέδωσα πριν χρόνια στο ΕΛΙΑ. Ο αγαπημένος θείος μου Γ. Κουμάντος, καθηγητής του Οικογενειακού Δικαίου, που απολύθηκε και εξορίστηκε από την Χούντα και πρωτοστάτησε στο Δημοψήφισμα κατά της Βασιλείας.

Απ’ ότι βλέπετε είμαι από “καλό σόι”…Εσείς άραγε;

Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ): Κατέβασαν τα ρολά στην ΕΣΗΕΑ για να παίξουν τα καλά παιδιά στη διαπλοκή

 


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ  ΑΚΟΜΗ ΑΥΤΗ Η ΝΤΡΟΠΗ
Κατέβασαν  τα  ρολά στην ΕΣΗΕΑ
για να παίξουν τα καλά παιδιά στη διαπλοκή

 Η απόφαση –κατά πλειοψηφία- του ΔΣ να κάνει σούπερ μάρκετ   την ΕΣΗΕΑ ( 10 το πρωί με 10 το  βράδυ )  και κατεβασμένα τα ρολά τα Σαββατοκύριακα,  εκτός από την αντίληψη της πλειοψηφίας του ΔΣ για την ενημέρωση και τις ευθύνες  της για  χειραγώγηση, προφανώς υπηρετεί και άλλες επιδιώξεις.

Υπάρχουν έτσι  έκτακτες καταστάσεις που  ΔΕΝ  θέλουν  να αντιμετωπισθούν άμεσα  ( πχ  διώξεις , συλλήψεις, προπηλακισμοί, τραυματισμοί συναδέλφων,  απολύσεις, τραμπουκισμοί, εργοδοτικές αυθαιρεσίες, διαμαρτυρίες, ανακοινώσεις  κα ) ή να αντιμετωπιστούν δια….. περιφοράς από την …επομένη και με τέτοιο τρόπο, ώστε  να επιβάλλεται η άποψη της ετερόκλιτης  σύμπραξης των 6 ( ακραίες δεξιές εκφράσεις με αριστερή συσπείρωση και άλλες ).

Η  μεθόδευση αυτή και κυρίως η  εκ των υστέρων  διαχείριση, ΜΟΝΟ  την ενημέρωση και τους συναδέλφους ΔΕΝ υπηρετεί,  αφού   αποσκοπεί στην κάλυψη ή  εξυπηρέτηση   συγκεκριμένων πολιτικών και εργοδοτικών  συμφερόντων.

Τις τελευταίες μέρες στην είσοδο της ΕΣΗΕΑ πραγματοποιεί απεργία πείνας η συνάδελφος Μαρίνα Βήχου.  Διαμαρτύρεται  για την αποδόμηση του ΕΣΥ και την λογοκρισία, που με την ανοχή της πλειοψηφίας του ΔΣ έχει επιβληθεί   ακόμη και για τα θέματα της πανδημίας.

Στη τελευταία τηλεδιάσκεψη  του ΔΣ η συνάδελφος ενημέρωσε για την πρόθεση της και τις καταγγελίες. « Κάνε αυτό που νομίζεις και καλή επιτυχία!.. Η Ένωση κλείνει το  βράδυ(!!... ), έκανε με τουπέ  η Πρόεδρος  μήπως και κλείσει την υπόθεση αλλά και με τον πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ να συναινεί δια της σιωπής του.  

Τι σημασία έχει αν συνεχίζεται η «φιέστα» Χαρδαλιά με προκάτ απαντήσεις σε ερωτήσεις δια αλληλογραφίας και παραμένει ο ευτελισμός με  συνεντεύξεις τύπου χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων, όπως έχει επισημάνει από τις αρχές της πανδημίας και επιμένει η ΚΕΔ.

Τι και αν υπήρξαν τρία περιστατικά απειλής ζωής για τη συνάδελφο ξημερώματα μπροστά στα κατεβασμένα ρολά της ΕΣΗΕΑ. Το θέμα είναι να πνίγονται οι φωνές διαμαρτυρίας που δεν συμφέρουν τη σύμπραξη, που φλερτάρει με ισόβια καρέκλα!!.. Είναι  τόσες οι δουλειές….

Αλλά και στην περίπτωση του  συναδέλφου Άρη  Σκιαδόπουλου που «έφυγε» άδικα  από Covid, όπως αναφέρουν φίλοι και οικείοι του, η ΕΣΗΕΑ λειτούργησε με εκκωφαντική σιωπή την Πέμπτη το βράδυ. 

Χρειάσθηκαν 20 ώρες για να κλείσει όπως-όπως το θέμα την επομένη  με μια  συνοπτική  ανακοίνωση, στην οποία - ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΑ-   δεν υπήρχε αναφορά(!..)  στα αίτια του θανάτου, όταν αναφέρονταν  ήδη στη σχετική  ειδησεογραφία από την προηγούμενη.

Πριν από μερικές εβδομάδες η έκδοση ανακοίνωσης για  δύο συνδικαλιστές  που επίσης «έφυγαν», καθυστέρησε ανάλογα, ώστε να λογοκριθούν με άνεση τα δύο σχέδια των ανακοινώσεων.

Δεν θέλησαν να φανεί σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ ότι η τελευταία ΣΣΕ  από το 2008, που ισχύει και σήμερα, έχει την υπογραφή του Κώστα Μπετινάκη ως Γενικού Γραμματέα, Ενόχλησε επίσης  η  αναφορά  ότι ο Σπύρος Κομίνης  δίπλα στο Λυκούργο Κομίνη, συμμετείχε στην έκδοση της εφημερίδας « Αδέσμευτη Γνώμη»!.. στη μεγάλη απεργία του 1975.

Το αγκάθι για την εργοδοτική πλειοψηφία  του σημερινού ΔΣ της ΕΣΗΕΑ  και του ακριβοπληρωμένου λογογράφου τους, ήταν ότι «με την κυκλοφορία του μοναδικού φύλλου της «Αδέσμευτης Γνώμης» οι εκδότες υποχρεώθηκαν συνθηκολογήσουν, να υπογράψουν ΣΣΕ με την ΕΣΗΕΑ και να αποβεί έτσι νικηφόρα για τον κλάδο η μεγάλη απεργία του 1975»

Ακόμη και νεκροί ενοχλούν τους εργοδότες.

Πάρτε πίσω λοιπόν αυτή την απόφαση της ντροπής.. Αφήστε τις πόρτες του σωματείου ανοιχτές.  Η ενημέρωση είναι δικαίωμα. Το ίδιο και η διαμαρτυρία αλλά και το συνδικαλιστικό χρέος..

                                                                                          27/03/2021

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε προκηρύσσει στάση εργασίας την Τρίτη 30/03 11:00-15:00. Συγκέντρωση 12:00 μμ. στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας, πορεία και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 13:00 μμ

 

Αθήνα 26 Μαρτίου 2021

Η κυβέρνηση απολύει γιατρούς μέσα στην επιδημία.

 Την Τετάρτη 31/03 απολύεται ο συνάδελφος Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Άγιος Σάββας και μέλος του Δ.Σ της ΕΙΝΑΠ. Η διοίκηση του νοσοκομείου Άγιου Σάββα αρνείται να παρατείνει την σύμβασή του έως 31/10/2021 όπως προβλέπει σχετική νομοθετική διάταξη για το σύνολο των υπηρετούντων επικουρικών γιατρών. Είχε προηγηθεί η εκδικητική μετακίνηση του στο νοσοκομείο Σωτηρία, επειδή το σωματείο "τόλμησε" να υπερασπιστεί τους συναδέλφους που η διοίκηση καλούσε σε απολογία επειδή "διέπραξαν" το έγκλημα να αρρωστήσουν την ώρα της δουλειάς τους. Στο πρόσωπο του συναδέλφου στοχοποιούνται όλοι όσοι δίνουν καθημερινά μάχη στο πλευρό των ασθενών τους μέσα και έξω από τα νοσοκομεία. 

Η Ε.Γ της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε προκηρύσσει στάση εργασίας την Τρίτη 30/03 11:00-15:00. Συγκέντρωση 12:00 μμ. στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας, πορεία και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 13:00 μμ. 

Απαιτούμε να μην απολυθεί ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Άγιος Σάββας και μέλος του Δ.Σ της ΕΙΝΑΠ, Κώστας Καταραχιάς.






the FAQ - Βραβείο προπαγάνδας και αθλιότητας διεκδικεί η ΕΡΤ των Ζούλα-Μητσοτάκη: Η διασωλήνωση ασθενών εκτός ΜΕΘ γίνεται για “λόγους ανακουφιστικούς και παρηγορητικούς” (vid)

 


Βραβείο προπαγάνδας και αθλιότητας διεκδικεί η ΕΡΤ των Ζούλα-Μητσοτάκη: Η διασωλήνωση ασθενών εκτός ΜΕΘ γίνεται για “λόγους ανακουφιστικούς και παρηγορητικούς” (vid)

(αναδημ. απο το thefaq.gr)

Τερμάτισε” την αθλιότητα και την προπαγάνδα η ΕΡΤ στην προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας μη τυχόν και “χαλάσει” το άριστο προφίλ της επιτυχημένης διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, με δημοσιογράφο του ιατρικού ρεπορτάζ να ισχυρίζεται ότι η διασωλήνωση ασθενών εκτός ΜΕΘ γίνεται όχι γιατί έχουν τιγκάρει τα νοσοκομεία και οι εντατικές και η κυβέρνηση αρνείται να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα αφήνοντας διασωληνωμένους ασθενείς σε κοινούς θαλάμους να παλεύουν για τη ζωή τους αλλά για “λόγους ανακουφιστικούς και παρηγορητικούς”!

Συγκεκριμένα, η Σοφία Πατραμάνη μιλώντας στο μεσημεριανό δελτίο της ΕΡΤ είπε ότι με τις ΜΕΘ στην Αττική να έχουν κάλυψη 95% “και το 75% των ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ να έχουν παραχωρηθεί στο δημόσιο”(…) ήταν εύλογο το ερώτημα προς γιατρούς διαφορετικών λέει νοσοκομείων γιατί υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς σε κοινούς θαλάμους.

«Η απάντηση που είχαμε ότι σε αυτήν την περίπτωση είναι όταν κάποιος μένει πάνω από 24 ώρες σε έναν απλό θάλαμο αυτό σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος ασθενής δεν επρόκειτο να διασωληνωθεί λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας του σύμφωνα πάντα με τα διεθνή πρωτόκολλα αλλά τώρα διασωληνώνεται αν πάσχει από κορωνοϊό για παρηγορητικούς λόγους. Επειδή ενδεχομένως να δημιουργείται ένα ασφυκτικό φαινόμενο στην αναπνοή του και αυτό δεν το θέλει κανείς να γίνεται. Είναι για λόγους ανακουφιστικούς» είπε προκαλώντας αυθόρμητα χειροκροτήματα από Μαξίμου μεριά…



«Περιορισμένη» η αναμονή 24 ωρών για ΜΕΘ! Εσείς θα περιμένατε τόσο, κύριε πρωθυπουργέ;


(αναδημ. απο www.imerodromos.gr

Ο κύριος Γιώργος Γεραπετρίτης είναι ο υπουργός που είχε δηλώσει αυτό: «Αν υποθέσουμε ότι είχαμε 5.000 ΜΕΘ αυτό θα σήμαινε κατά τη φυσιολογική φορά των πραγμάτων ότι θα είχαμε έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών».

Ο ίδιος κύριος προχώρησε σε μια άθλια και προκλητική δήλωση για τους ασθενείς οι οποίοι βρίσκονται στα νοσοκομεία που βρίσκονται σε ασφυξία επειδή η κυβέρνηση έχει αφήσει το δημόσιο σύστημα Υγείας αθωράκιστο. 

Υποστήριξε ότι «αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω κλίνες», «το σύστημα μας αντέχει» και συμπλήρωσε: 

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχει μία αναμονή η οποία είναι πολύ περιορισμένη , των 24 ή λίγο περισσότερων ωρών για την ένταξη σε ΜΕΘ. Τα υπόλοιπα είναι οράματα τα οποία βλέπουν ορισμένοι». 

Μετά το 16.15:



Κιμάς γαρίδας και εθνική υπερηφάνεια


Κιμάς γαρίδας και εθνική υπερηφάνεια

(αναδημ. απο www.avgi.gr)

 Κανονικά, όλη η κυβέρνηση θα έπρεπε να βρίσκεται στα τηλέφωνα. Αντ' αυτού, ακούσαμε από τον κ. Γεραπετρίτη ότι το ΕΣΥ είναι μια χαρά

Ίσως ήταν υπερβολικό να περιμένουμε ότι τα 200 χρόνια από την Επανάσταση ήταν μια ευκαιρία για εθνικό αναστοχασμό, σίγουρα όμως ήταν μια ιστορική ευκαιρία για καλαισθησία και σοβαρότητα.

Αυτή η ευκαιρία χάθηκε, με τα χρυσά αναμνηστικά τσαρουχάκια, τα αξεσουάρ φέσια, τους έφιππους τσολιάδες και τα φιλέτα χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες.

Δεν είναι σαφές ποιος είχε την έμπνευση να οργανώσει τον εορτασμό με επίκεντρο τους εκπροσώπους των τότε Μεγάλων Δυνάμεων, στις οποίες η Ελλάδα του 1821, εκτός από την ανεξαρτησία της, χρωστάει τρεις διεφθαρμένες πολιτικές φατρίες και διάφορους ληστρικούς δανεισμούς.

Αλλά ούτε αυτό πήγε καλά. Ο Πούτιν έστειλε τον πρωθυπουργό του, ο Μακρόν μια υπουργό και από την Αγγλία ήρθαν οι εκπρόσωποι ενός θεσμού που ήταν ήδη παλιός όταν ο Ρήγας μιλούσε για Διαφωτισμό.

Λίγο άκυρα όλα αυτά. Ακόμα πιο άκυρα τα μπισκότα με μελάνι σουπιάς και ο κιμάς γαρίδας στο Προεδρικό. Αλλά το πιο άκυρο από όλα είναι η παρέλαση με καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας.

Μέτρο που επιβλήθηκε, όχι για την πανδημία, αλλά για να μην υπάρξουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Η πρώτη πριβέ παρέλαση σε δύο αιώνες σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας, με οδοφράγματα, κλειστό μετρό και ταξιαρχίες Χρυσοχοΐδη παντού.

Γεύματα, πινακοθήκες και παρελάσεις, την ώρα που το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας καταρρέει και τα νοσοκομεία βρίσκονται αντιμέτωπα με το αδιανόητο.

Κανονικά, όλη η κυβέρνηση θα έπρεπε να βρίσκεται στα τηλέφωνα. Αντ' αυτού, ακούσαμε από τον κ. Γεραπετρίτη ότι το ΕΣΥ είναι μια χαρά και ότι η διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ δεν είναι και για θάνατο. Δηλαδή ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία υποχρέωση και καμία ευθύνη απέναντι στη σημερινή κατάσταση. Μόνο ντροπή.

Αλλά ας μην συζητάμε τέτοια, σήμερα είναι ημέρα εθνικής ομοψυχίας και εθνικής υπερηφάνειας. Τι, όχι;


Φωτόπουλος Νίκος (Μέλος Δ.Σ. ΔΕΗ Α.Ε. Εκπρόσωπος των Εργαζομένων):ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 


  Φωτόπουλος Νίκος

Μέλος Δ.Σ. ΔΕΗ Α.Ε.

Εκπρόσωπος των Εργαζομένων                                                     Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

 

 

ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ

ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

Συναδέλφισσες, -φοι.

 

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε. καταψήφισα το σχέδιο της συλλογική σύμβασης όχι για το οικονομικό σκέλος που αδιαμφισβήτητα είναι το πιο φτωχό της τελευταίας δεκαετίας και πολύ κατώτερο των προσδοκιών των εργαζομένων (η αύξηση που δίνεται δεν είναι ούτε 2%!!) αλλά γιατί επιπροσθέτως δεν έγιναν αποδεκτές συγκεκριμένες προτάσεις που κατέθεσα στο θεσμικό σκέλος και που κατά την ταπεινή μου άποψη αφενός μεν θα βελτίωναν κατά πολύ το περιεχόμενο της σύμβασης αφετέρου δε θα γεφύρωναν το χάσμα που έχει δημιουργηθεί με τα δύο πολυπληθέστερα σωματεία του Ομίλου. Την Ε.ΤΕ. ΔΕΗ και την ΕΔΟΠ/ΔΕΗ.

Πριν σας παρουσιάσω το σκεπτικό της καταψήφισής μου, σας ενημερώνω ότι προηγουμένως μια και η ισχύς της τρέχουσας σύμβασης μας δεν έληγε αύριο το πρωί και είχαμε αρκετό χρόνο μπροστά μας ζήτησα από το Δ.Σ. της ΔΕΗ να αναβάλλει το θέμα.

Ο λόγος που το έκανα ήταν για να δοθεί μια ευκαιρία ακόμα για διάλογο ανάμεσα στην ηγεσία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και τα δύο σωματεία που διαφωνούν.

Δυστυχώς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ Α.Ε δεν το έκανε.

Το ίδιο είχα ζητήσει και από την ηγεσία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δύο φορές. Η πρώτη ήταν να μη βιαστεί να συνεδριάσει το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας (πριν κάνει μία προσπάθεια ακόμα, συνεννόησης με τα δύο σωματεία) και η δεύτερη (αφού κακώς συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ) έστω και τώρα να ζητήσει η ίδια από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο να μη συζητηθεί άμεσα το θέμα στο Δ.Σ. της ΔΕΗ. Δυστυχώς όπως και την πρώτη φορά ούτε τώρα το έκανε.

Στη συνέχεια παραθέτω τι ακριβώς είπα και για το θέμα της αναβολής αλλά και επί του περιεχομένου της σύμβασης.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για όποιον θέλει να ακούσει ζωντανά την τοποθέτησή μου μπορεί να πατήσει εδώ.

 

 

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΕΗ A.E ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ:

 ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ  ΝΕΑ ΣΥΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2021-2024

 

κύριε Πρόεδρε,

κύριοι Σύμβουλοι,

 

ζήτησα να πάρω το λόγο πριν ξεκινήσουμε τη συζήτηση του θέματος γιατί θέλω να προτείνω την αναβολή του. Ο λόγος που το κάνω, είναι πολύ σημαντικός και αφορά τη συνοχή του προσωπικού. Όμως πριν