Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΠΟΝΙ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΙ ΡΕΠΟ ΓΙΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ...

 



ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΠΟΝΙ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΙ ΡΕΠΟ ΓΙΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ...


Του Δημήτρη Ι. Τσαλαπάτη

Θα μπορούσε να είναι σύμπτωση αλλά δεν είναι. Δυστυχώς  κάπως έτσι γράφεται  η πολιτική ιστορία του τόπου.

-1985: Στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας είναι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Και η καμπάνια της Ρηγίλλης, για τις εκλογές που έρχονται επικεντρώνεται με  πολιτική εξαγγελία για  φτηνό αυτοκίνητο. Το… σύνθημα από το «Ποντίκι» της εποχής είναι: Αυτοκινητάκι; στου Μητσοτάκη!.. Και ο Λαός  γυρίζει την πλάτη στη ΝΔ και τα δώρα της, γιατί υπήρχε τότε άλλη πολιτική  πρόταση. Χρειάσθηκε ο Κοσκωτάς και το ’89  για να πάρει ο αείμνηστος την Κυβέρνηση… και  να πέσει από τον Συμπιλίδη, το 1993,ο οποίος  το  προηγούμενο βράδυ  ξημερώθηκε με το γνωστό καρέ στο σπίτι του Σαμαρά. 

-2021:Πρωθυπουργός είναι τώρα  ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την πανδημία να επισκιάζει τα πάντα. Έχει αρχίσει επιστροφή στην κανονικότητα. Η ανοσία όμως  φαίνεται να καθυστερεί. Ο πρωθυπουργός  κλείνει τώρα το μάτι στους νέους . Ανακοινώνει κουπόνι ενάμιση κατοστάρικο, σε όσους (18-25 ετών) σπεύσουν να εμβολιαστούν!.. Ε δεν μπορεί έχει στο μυαλό του και τις εκλογές. Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα… Θα τις κάνει…

Καπάκι όμως έρχεται και  η ανακοίνωση από την

Πρεμιέρα σήμερα 30 Ιουνίου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το νέο ντοκιμαντέρ της Αντζελίκ Κουρούνη, «Χρυσή Αυγή: Υπόθεση όλων μας“

 Πρεμιέρα στις 30 Ιουνίου, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, θα κάνει το νέο ντοκιμαντέρ της Αντζελίκ Κουρούνη, «Χρυσή Αυγή: Υπόθεση όλων μας“, η συνέχεια της εξαιρετικής δουλειάς της σκηνοθέτριας, «Χρυσή Αυγή: Προσωπική υπόθεση», όπου εξερεύνησε, με κίνδυνο της ζωής της και των συνεργατών της, το πώς λειτουργεί το νεο-ναζιστικό μόρφωμα.

 Ποια μπορεί να είναι η αντίσταση στην άκρα δεξιά, τον φασισμό και τον ναζισμό; 

Η Δημοκρατία μπορεί να απαλλαγεί οριστικά από αυτές τις λαίλαπες, χωρίς να ποδοπατήσει τις αρχές της; 

Αυτή είναι η τέταρτη ταινία της Αντζελίκ Κουρούνη για αυτό το θέμα. Μετά την προβολή της στο Φεστιβάλ θα ακολουθήσουν προβολές και συζητήσεις στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Περισσότερα στο : mediatvnews.gr

Απόφαση - σταθμός του Αρείου Πάγου: Πλήρης καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του Δημοσίου

 


AP/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ (cnn.gr  Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021 20:56)

Ανατροπή στη μέχρι τώρα νομολογία φέρνει η πλήρης Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, η οποία αναγνωρίζει ότι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα με κάθε μορφής σύμβαση εργασίας (έργου, ορισμένου χρόνου, stage, κ.λπ.) δικαιούνται πλήρη καταβολή των δεδουλευμένων τους ακόμη και στις περιπτώσεις εκείνες που οι συμβάσεις τους έχουν κριθεί άκυρες.

Μεχρι τώρα ίσχυε το εξής: έαν η πρόσληψη δεν ήταν νόμιμη τότε ο εργαζόμενος έχανε όχι μόνο τη δουλειά του αλλά και τα δεδουλευμένα του παρόλο που το Δημόσιο ή οι λοιποί φορείς του δημοσίου τομέα αποδέχονταν κανονικά την εργασία του.

Πλέον με τη βαρυσήμαντη απόφαση της (υπ’ αριθμ. 4/2021) Πλήρους Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, κρίθηκε ότι κατά την ορθή έννοια του νόμου, σε περίπτωση άκυρης σύμβασης εργασίας, αλλά και γενικότερα σύμβασης παροχής υπηρεσιών (συμβάσεις έργου, ορισμένου χρόνου, stage, κ.λπ.), ο πλουτισμός του εργοδότη συνίσταται σε αυτήν καθ’ εαυτήν την εργασία που ο εργοδότης έλαβε και η οποία ενσωματώθηκε στην υπάρχουσα περιουσία του, από την οποία και δεν μπορεί πλέον να αποχωρισθεί.

Και ο πλουτισμός αυτός υπάρχει, σύμφωνα με τους αρεοπαγίτες, ανεξαρτήτως του αν η σύμβαση είναι έγκυρη ή άκυρη:

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 29/6/21 ΣΤΙΣ 14.00 Η ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΛΑΖΑΚΗ


 Αύριο Τρίτη 29/6/21 στις 14.00 στον Ι.Ν  Αγίας Αικατερίνης (οδός Σιτάκη 17 - Πατήσια), θα πούμε  το τελευταίο αντίο στον  αγαπημένο μας συνάδελφο  τεχνικό  της ΕΡΤ  Γιώργο Βλαζάκη που έφυγε απο κοντά  μας  το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.


ΠΟΣΠΕΡΤ : ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΚΑΙ ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ

                                              


              

             Ανακοίνωση               

Αγία Παρασκευή 28/6/2021



Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου έφυγε απο κοντά μας  σε ηλικία  61 ετών  ο συνάδελφος  μοντέρ  Γιώργος Βλαζάκης.

'Ενας  ευγενέστατος  άνθρωπος,  βαθύτατα  ανθρωπιστής, με αρχές  και αξίες   που δεν τις αρνήθηκε  μέχρι το τέλος  της ζωής του. Ένας  αξιαγάπητος συνάδελφος, εργατικός και τίμιος που επί 33 χρόνια προσέφερε με αξιοσύνη και επαγγελματισμό τις υπηρεσίες του στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Η απώλεια  του συνάδελφου Γιώργου  είναι μεγάλη για όλους μας, κυρίως όμως  για τη σύζυγο και τα δύο του παιδιά  στους οποίους  εκφράζουμε  τα ειλικρινή μας  συλλυπητήρια. 

Καλό  Παραδεισο  συνάδελφε και φίλε Γιώργο.

 

Ο πρόεδρος                                                                    Ο γ. γραμματέας

Δ.Κούνης                                                                      Θ. Συμβουλόπουλος


Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

ΠΟΣΠΕΡΤ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Συγκροτήθηκε σε σώμα σήμερα 23/06/2021, το 19μελές Δ.Σ. της ΠΟΣΠΕΡΤ

 


                      Αγία Παρασκευή, 23/06/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Συγκροτήθηκε σε σώμα σήμερα 23/06/2021, το 19μελές Δ.Σ. της ΠΟΣΠΕΡΤ, μετά από πρόσκληση του Συμβούλου Παναγιώτη Καλφαγιάννη που αναφερόταν πρώτος στην απόφαση 1168/21 του μονομελούς πρωτοδικείου Αθηνών.

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία ξεκίνησε η διαδικασία. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης με θέμα ημερησίας διάταξης τη συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ., ο συνάδελφος Π. Καλφαγιάννης, ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΡΤ στο τέλος Ιουλίου και έθεσε εαυτόν εκτός οποιασδήποτε θέσης ευθύνης στην ΠΟΣΠΕΡΤ.  

Στη συνέχεια και με γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων στα Η-ΜΜΕ, δημόσια και ιδιωτικά, τα δεκατέσσερα (14) παρόντα μέλη του Δ.Σ. προχώρησαν σε μυστική ψηφοφορία σύμφωνα με το καταστατικό.

Κατά την ψηφοφορία αναδείχθηκαν:

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ, ΑΔΕΛΦΟ, ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ - ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΛΦΑΓΙΑΝΝΗ



Είναι εύκολο να αφήσεις  το χέρι σου να γράψει για  το άδικο , για την  τυρρανία  των αφεντικών, για το πώς  είναι  θέμα  ζωής ή θανάτου  να αγωνιστείς για  να προστατέψεις  τα εργατικά και κοινωνικά σου δικαιώματα, για το πως θα μάθεις να πορεύεσαι  μαζί  με τους  συναδέλφους σου, πως  θα  βάλεις ως πρώτο καθήκον σου να τους ακούς  κι όχι να παριστάνεις  ότι ακούς. Είναι εύκολο να γράφεις για  τή συναδέλφισα ή το συνάδελφο που είναι υποκείμενα  της εκμετάλευσης   της εργοδοσίας, και σάκος του μπόξ  πάνω στον οποίο   γυμνάζεται  ο κάθε τσανακογλύφτης  επιστάτης - εντολοδόχος  των "απο πάνω".

Όταν  όμως  θέλεις να γράψεις  για τον  Παναγιώτη Καλφαγιάννη  τότε  το χέρι μουδιάζει όχι γιατί δεν μπορεί  να γράψει χίλια  δυο για όσα  έχει πεί για όσα έχει προσφέρει  στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ συνδικαλιστικό κίνημα,  για όσα  έχει αντέξει, για όσα  "προφήτεψε" , όχι σαν "μετα Χριστόν προφήτης" αλλά  σαν  διορατικός  συνδικαλιστής  και ανιδιοτελής  αγωνιστής. Μουδιάζει το χέρι γιατί  ότι και να γράψεις για αυτό το "ιερό τέρας" του συνδικαλισμού που  αποχωρεί απο τη θέση  του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ και απο την ΕΡΤ, θα αδικούν  την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Σε όλους εμάς   που  βρεθήκαμε δίπλα  του σε πολύ δύσκολες στιγμές,  στα "χαρακώματα" του αγώνα   στην καθημερινή  πάλη  με το άδικο, το ψέμα, τη λάσπη,την προδοσία, το  ξεπούλημα συνειδήσεων,  τον αυταρχισμό, την κυβερνητική  βαρβαρότητα ο Καλφαγιάννης  ΕΙΝΑΙ  πηγή έμπνευσης, δύναμης, γνώσης και προπάντων  ανθρωπιάς. Το κενό που αφήνει πίσω του  είναι αναμφισβήτητα  τεράστιο, όμως  οι σπόροι που  φύτεψε  ελπίζω ότι  θα  φυτρώσουν, θα βλαστήσουν  και θα κάνουν  ακόμα πιο δυνατό  το δέντρο της ΠΟΣΠΕΡΤ, της ομοσπονδίας  μας, του συνδικάτου  που έδειξε   σε όλους  εντός και εκτός Ελλάδας, ότι ο συνδικαλισμός  δεν πέθανε , όπως δεν πέθανε και η δίψα του εργάτη, του υπάλληλου, του μικρομαγαζάτορα, του ελεύθερου επαγγελματία, του φοιτητή, του μαθητή, του συνταξιούχου, του άνεργου και του κάθε  κατατρεγμένου απο τα καθεστώτα,για  δίκιο και ελευθερία.

Αφιερώνουμε  στο φίλο , αδελφό συναγωνιστή και υπόδειγμα συνδικαλιστή  Παναγιώτη τα παρακάτω  λόγια  του αγαπημένου μας Χρόνη Μίσιου

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΦΑΓΙΑΝΝΗΣ : ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΟΡΟΣΗΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ. ΦΕΥΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ ΟΜΩΣ Η ΨΥΧΗ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ

 


Αγ. Παρασκευή 23/06/2021

Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες, συναγωνίστριες και συναγωνιστές, συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

Εύχομαι να είστε καλά.

Σήμερα είναι μια μέρα ορόσημο για τη ζωή μου.

Κάτι πολύ σημαντικό τελειώνει κάτι καινούργιο αρχίζει. 

Σήμερα υπέβαλλα την παραίτηση μου μετά από 48 χρόνια (1973 – 2021) εργασίας, τα 37 χρόνια στην ΕΡΤ. Όλα αυτά τα χρόνια τα φιλώ και τα ευγνωμονώ.

Φεύγω από την ΕΡΤ γιατί ήρθε η ώρα της συνταξιοδότησης μου.

Όμως η ψυχή μου, η ουσία και ο πυρήνας της ιδεολογίας  και των αξιών μου θα παραμένουν εδώ ανόθευτα όπως ήταν, μαζί σας  στην ΕΡΤ της καρδιάς μου.

Θα συνεχίσω, όπως από παιδί, να διεκδικώ το δίκιο και το καλύτερο για όλους με ισονομία και  δημοκρατία. Θα συνεχίσω να βοηθώ και να στηρίζω όποιον μπορώ και θα συνεχίσω τους ταξικούς κοινωνικούς μου αγώνες με την ίδια αυθεντικότητα, ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια.

Την ΕΡΤ την υπηρέτησα ως συμβασιούχος, ως υπάλληλος, ως προϊστάμενος, ως εκλεγμένος συνδικαλιστής σε πρωτοβάθμιο, δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο όργανο καθώς και ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας. Όλα αυτά τα χρόνια η στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας των συναδέλφων μου στην ΕΡΤ και των συναδέλφων στα ιδιωτικά ΜΜΕ, μου έδιναν δύναμη να συνεχίζω με πείσμα  τον καλό αγώνα, αυτόν δηλαδή  που με ταξικό πρόσημο ήταν υπέρ της κοινωνίας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.         

Ένα νέο διαφορετικό κεφάλαιο της ζωής μου ανοίγει. Ένα κεφάλαιο με μεγαλύτερη θεωρητικά ελευθερία στις επιλογές της καθημερινότητας και του αγώνα για το δίκιο, που δεν θα πάψει ποτέ να είναι στοιχείο της ζωής μου, ένα κεφάλαιο με λιγότερες υποχρεώσεις και καθήκοντα συνδικαλιστικής ευθύνης.

Αυτό που δεν πρόκειται να αλλάξει είναι ότι όσο ζω θα συνεχίσω να προσπαθώ ώστε τα χρόνια που έρχονται να είναι αυθεντικά, αληθινά και έντιμα όπως αυτά που πέρασαν.

Οι φίλοι και σύντροφοί μου, οι συνάδελφοι και όλοι όσοι έχουν ζήσει τι σημαίνει ανθρωπιά, αλληλεγγύη και ανιδιοτελής βοήθεια, θα με βρίσκουν όποτε το θελήσουν.

Είμαι βέβαιος ότι οι εχθροί μου θα μ΄ αναζητούν, γιατί πολύ απλά η «απουσία» μου θα τους στερήσει τον μύθο στις ψεύτικες αφηγήσεις τους και το άλλοθι στα εγκλήματά τους, μια συμπεριφορά δηλαδή γεμάτη αχαριστία και αγνωμοσύνη.

Φίλοι και φίλες, συναγωνίστριες και συναγωνιστές, συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

Περνάνε από την μνήμη μου τόσα πολλά κι από την καρδιά μου άλλα τόσα, που είναι αδύνατον να τα καταγράψω και να τα αποτυπώσω σε μια μόνο επιστολή. Δεν μπορώ όμως να μην αναφερθώ σε μια κορυφαία περίοδο της ζωής μας, σε εκείνη που ζήσαμε τις κορυφαίες από κάθε άποψη στιγμές του μοναδικού και νικηφόρου αγώνα εναντίον του «μαύρου».

Ενός αγώνα εναντίον εκείνων που νόμιζαν ότι με το πολιτικό πραξικόπημα του μαύρου στην ΕΡΤ από τη φαύλη κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, θα απονεκρωθεί μια για πάντα η δίψα της καθημαγμένης από τα μνημόνια κοινωνίας, για ελευθερία, δικαιοσύνη και δημοκρατία .Ενός αγώνα  ανένδοτου σε  κάθε είδους πίεση (εντός και εκτός των «τειχών»), που ποτίστηκε με δάκρυ, αίμα και ανθρώπινες θυσίες.

Δεν μπορώ να μην αναφερθώ επίσης στον

Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Επείγουσα εκτίμηση αξίας του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ!



Εντός 20 ημερών η διοίκηση της ΕΡΤ  ζητά  να της παραδοθεί απο εκτιμητή, έκθεση με την  την ...αποτίμηση της ακίνητης περιουσίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Συγκεκριμένα όπως δημοσιεύθηκε στις "Tυπολογίες":

Μία απευθείας ανάθεση για την αποτίμηση της ακίνητης περιουσίας της ΕΡΤ προκαλεί εύλογα ερωτηματικά για τον στόχο της διοίκησης της κρατικής τηλεόρασης σε ό,τι αφορά τα ακίνητα που διαθέτει. Η εκτιμητής Άννα Μιχαηλίδη (αρχιτέκτονας μηχανικός) ανέλαβε να συντάξει αναλυτική έκθεση για την αξία του ακινήτου της ΕΡΤ ΑΕ στην Αγία Παρασκευή με δαπάνη ύψους 19.950 ευρώ. Η ανάθεση είναι επείγουσα, καθώς ζητείται από τη διοίκηση να παραδοθεί η έκθεση αναλυτικής εκτίμησης εντός 20 ημερών.

Ο Γιάννης Σιδηράς στο Φεστιβάλ Τέχνης Βορείου Αιγαίου

 



Ο Γιάννης Σιδηράς είναι ένας  απο τους πολλούς καλλιτέχνες που  αγκάλιασαν απο την αρχή τον ανένδοτο αγώνα μας εναντίον του μαύρου, όμως έχει  μια  ξεχωριστή θέση στη καρδιά μας  όχι μόνο για την αγάπη και την αλληλεγγύη που μας έδειξε,  αλλά  και γιατί εμπνεόμενος απο αυτόν, έγραψε τότε το  περίφημο τραγούδι  "Μη σταματήσεις", το οποίο έγινε  κατά κάποιο τρόπο το μουσικό  έμβλημα αυτού του δίχρονου  νικηφόρου  αγώνα .

Ο αγαπημένος  μας Γιάννης στο νέο του άλμπουμ με τον τίτλο "Χάνομαι"  περιλαμβάνει εκτός του "Μη σταματήσεις" επτά ακόμα "ερωτικά" τραγούδια όπως λέει  και έναν μονόλογο. "Τα λέω όλα ερωτικά γιατί για μένα δεν υπάρχει πιο ερωτικό τραγούδι από το επαναστατικό, είναι το μόνο τραγούδι που αγαπάει όλους τους ανθρώπους χωρίς εξαιρέσεις" αναφέρει χαρακτηριστικά  ο ίδιος  μιλώντας για τη νέα συλλογή τραγουδιών του..

Χαιρόμαστε για την καλλιτεχνική του πορεία και ακόμα περισσότερο που με αφορμή το φεστιβάλ  τέχνηγς Β. Αιγαίου θα τον απολαύσουμε και πάλι  live:

Φεστιβάλ Τέχνης Βορείου Αιγαίου:

Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

Γλυκά Νερά: Παρέμβαση εισαγγελέα μετά το σάλο για τις δηλώσεις Μπαλάσκα - Η απάντησή του και οι απειλές για προσφυγή στην ποινική και αστική δικαιοσύνη

 


Γλυκά Νερά: Παρέμβαση εισαγγελέα μετά το σάλο για τις χυδαίες δηλώσεις Μπαλάσκα

 Πηγή :FAQ news by Evina K. - Saturday, 19 June 2021, 12:10

Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου με αφορμή τις χυδαίες δηλώσεις του συνδικαλιστή της Αστυνομίας Σταύρου Μπαλάσκα, όπου έδινε «οδηγίες» προς τον δολοφόνο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο αλλά και κάθε γυναικοκτόνο για το πως μπορούσε να χειριστεί την κατάσταση.

Συγκεκριμένα, ο «αγαπητός μαϊντανός των πρωινών τηλεοπτικών εκπομπών», όπως τον χαρακτήρισε η Πρωτοβουλία Αστυνομικών, σε μια ακόμα βόλτα του στα κανάλια τόλμησε να πει καθαρά πως αν ο 33χρονος φονιάς «είχε πάρει τηλέφωνο την Αστυνομία μετά την πράξη του, μπορεί να καθόταν στη φυλακή λιγότερο από 5 χρόνια, γιατί το έγκλημα θα θεωρείτο εν βρασμώ ψυχής»…

Η εισαγγελέας διέταξε να διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί από τον αστυνομικό τα αδικήματα της διασποράς ψευδών ειδήσεων και της διέγερσης σε διάπραξη αδικήματος.

Για τις τέρμα προκλητικές δηλώσεις του Σ. Μπαλάσκα, που δικαίως προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

"Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος συνδικαλιστή, για δηλώσεις σχετικές με την υπόθεση ανθρωποκτονίας ημεδαπής στα Γλυκά Νερά Αττικής."

Παράλληλα, κινήθηκε η διαδικασία εξέτασης για λήψη του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος του.

Απάντηση - απειλές Μπαλάσκα
Με ανάρτησή του στο Facebook απάντησε ο Σταύρος Μπαλάσκας :

Πώς να σκοτώσεις τη γυναίκα σου χωρίς να τιμωρηθείς: Αστυνομικός δίνει οδηγίες στην ελληνική τηλεόραση


(αναδημ. απο το www.ladylike.gr )

Ο  αριθμός των γυναικοκτονιών αυξήθηκε με τη δολοφονία της Καρολάιν. Χρειάστηκαν 40 μέρες για να ομολογήσει ο σύζυγός της, Μπάμπης. Για να παραδεχτεί ότι σκηνοθέτησε τον θάνατό της, προκειμένου να γλιτώσει τη φυλακή. «Για να μεγαλώσει το παιδί με τον πατέρα του», όπως είπε ο ίδιος στην ομολογία του.

Το παιδί που έμεινε χωρίς μητέρα, εξαιτίας του πατέρα. Το παιδί που ήταν μάρτυρας της δολοφονίας και αναγκάστηκε να αγγίζει το άψυχο σώμα της, προκειμένου να πετύχει η σκηνοθεσία του πατέρα. Το παιδί που κακοποιήθηκε ψυχολογικά και θα φέρει ένα σκληρό τραύμα για το υπόλοιπο της ζωής του. Η γυναικοκτονία που δεν έχει τέλος.

Ο δεύτερος θάνατος της Καρολάιν

Όχι ότι εκπλήσσεσαι (δυστυχώς) με τα σχόλια που κατηγορούν τη γυναίκα που δολοφονήθηκε. «Τον είχε απειλήσει με διαζύγιο και εγκατάλειψη», «Ποιος ξέρει τι του έκανε όλο αυτό το διάστημα και τον έφτασε σε αυτό το σημείο». Ένας οχετός εμετικών σχολίων από ανθρώπους που επιμένουν σταθερά στο victim blaming. Γνωστά ενημερωτικά sites που καταλαβαίνουν τον καημένο τον Μπάμπη που έχασε το μυαλό του. Θόλωσε ο άνθρωπος. Τον έδιωχνε από την κρεβατοκάμαρα. Κατέστρεψε τη ζωή του νέος άνθρωπος. Είναι και πιλότος. Είναι και εμφανίσιμο παλικάρι.

Ο επόμενος που θα προβεί σε γυναικοκτονία, να μην είναι τόσο χαζός

Εδώ και λίγες ώρες, παρακολουθούμε με ανοιχτό το στόμα ένα βίντεο που διαρκεί μόλις 30 δευτερόλεπτα, αλλά περιγράφει όλη τη νοοτροπία που κρύβεται πίσω από τη γυναικοκτονία. Ο Σταύρος Μπαλάσκας, συνδικαλιστής αστυνομικός καταφέρνει να πετύχει δύο πράγματα. Να

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

ΥΠΟΘΕΣΗ "ΑΡΓΟΣ" ( ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ): "ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ...ΑΥΤΟΕΞΑΙΡΕΣΗ



Νέες «μεθοδεύσεις» στην Επιτροπή Ανταγωνισμού: Ο πρόεδρος Λιανός ζήτησε αυτοεξαίρεση κατόπιν εορτής!

(αναδημ. απο το www.documentonews.gr)

 Κατόπιν εορτής στην κυριολεξία ο  πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Ιωάννης Λιανός ζήτησε σήμερα την αυτοεξαίρεσή του κατά την 4η συνεδρίαση της Ολομέλειας που εξετάζει την κύρια υπόθεση για την τέλεση αντι-ανταγωνιστικών πρακτικών του πρακτορείου διανομής Άργος, συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το θέμα το είχε αναδείξει ήδη το documentonews.gr και με την απάντηση του δικηγόρου Γιάννη Απατσίδη ο οποίος με μια ανάρτηση κόλαφο αναφέρθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και στον Πρόεδρό της Ιωάννη Λιανό.

Το αίτημα του Ιωάννη Λιανού σήμερα έγινε δεκτό ενώ ο ίδιος το δικαιολόγησε λέγοντας πως

Η εισαγγελέας που έβλεπε «ξένους» πολιτισμούς στη δολοφονία στα Γλυκά Νερά



(αναδημ. απο το info-war.gr)

 Καθώς χιλιάδες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θυμούνται τα ακραία ρατσιστικά και ξενοφοβικά σχόλια που συνόδευαν για εβδομάδες την υπόθεση των Γλυκών Νερών, ένα πρόσωπο φαίνεται να ξεχωρίζει. 

Πρόκειται για την πρόεδρο της Ένωσης Εισαγγελέων και αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Άννα Ζαΐρη, η οποία είχε κάνει την εξής δήλωση: 

«Η έξαρση (σ.σ. της εγκληματικότητας) οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στην εισροή στην ελληνική κοινωνία πληθυσμών οι οποίοι δεν ασπάζονται τις ίδιες αξίες με τον Έλληνα, δεν έχουν την ίδια εκπαίδευση».

Τα λεγόμενά της προκάλεσαν το εύλογο ερώτημα του δημοσιογράφου που ρώτησε: 

«Όλο το οργανωμένο έγκλημα, οι ηγέτες του, είναι Έλληνες. Τι μας λέτε;» με την κ. Ζαΐρη να απαντά: «Επιβεβαιώνεται αυτό που σας λέω. Εντοπίζεται σε ομάδες κοινωνικές που δεν ενστερνίζονται τις αξίες αυτές. Είναι μια μικρή μερίδα του ελληνικού λαού».

Αν και δεκάδες παρόμοια σχόλια γίνονταν διαρκώς από ρατσιστικά και φασιστικά στοιχεία στα social media, η συγκεκριμένη τοποθέτηση της Ζαϊρη θέτει ερωτηματικά για το πραγματικό πρόσωπο αρκετών κορυφαίων λειτουργών της ελληνικής δικαιοσύνης.

Στο παρελθόν, με αφορμή την απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου από την κυβέρνηση, η Ζαϊρη είχε φροντίσει να διαφοροποιήσει τη θέση της από την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών, που τόνιζε ότι η απόφαση βρίσκεται εκτός συνταγματικής νομιμότητας. Εξηγώντας τη στάση της, δήλωνε ότι

Ο Νίκος Μπογιόπουλος για όσους με αφορμή τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά ξέρασαν και πάλι το φασιστικό , ρατσιστικό , εμετικό τους δηλητήριο

 Βόθρος

Από το facebook του Νίκου Μπογιόπουλου

Με αυτούς τους αλήτες, που όταν δολοφονήθηκε η κοπέλα ξέρασαν πάλι το φασιστικό, ρατσιστικό, εμετικό τους δηλητήριο κατά των μεταναστών και των προσφύγων επειδή οι δήθεν δράστες “μιλούσαν σπαστά ελληνικά”, δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε περισσότερο από όσο ασχολείται κανείς για να πετάξει τα απορρίμματα στο βόθρο. Οτιδήποτε παραπάνω θα ήταν σαν να δίναμε την ανοχή μας να λογίζεται σαν μέρος της κοινωνίας των ανθρώπων εκείνος ο ηλίθιος φασίστας που θα έλεγε, μετά από αυτή την εξέλιξη, ότι “οι Ελληνες δολοφονούν τις αλλοδαπές συζύγους τους”. Οσο φασίστας και ηλίθιος θα ήταν ο δεύτερος, τόσο φασίστες και ηλίθιοι είναι και οι πρώτοι. Στο βόθρο”.

Σημείωση Ημεροδρόμου: Για όσους δεν την θυμάστε είναι η προ μερικών εβδομάδων δήλωση της , προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας και αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου με αφορμή τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά: 

«…η Ελλάδα είναι μια κοινωνία που είχε πολλών αιώνων παράδοση στον σεβασμό της ανθρώπινης ζωής. Αυτή η έξαρση που παρουσιάζεται τον τελευταίο καιρό, νομίζω ότι οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εισροή πληθυσμών που δεν ασπάζονται τις ίδιες αξίες με τον Έλληνα, δεν έχουν την ίδια εκπαίδευση δηλαδή».

Αυτή ήταν η δήλωση της κυρίας προέδρου. Θα περιοριστούμε στην

ΠΟΣΠΕΡΤ :Μια υποχρέωση της ΕΡΤ στους συνανθρώπους μας με αναπηρία

 



ΕΠΙΣΤΟΛΗ

                                                                                                                        Αγία Παρασκευή 11/06/2021                 

                                                                                                  Αρ. Πρωτ. 2123

Προς:

Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΡΤ κ. Γαμπρίτσο

ΘΕΜΑ: «Μια υποχρέωση της ΕΡΤ στους συνανθρώπους μας με αναπηρία».

 

Κύριε Διευθύνοντα,

Η ΕΡΤ, εκτός των άλλων, πρέπει να διασφαλίζει την πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας να προβάλει την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμά της και να μεριμνά ώστε να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση σε αυτά όλων των κοινωνικών ομάδων, δηλαδή να είναι ανοιχτή στην κοινωνία ανταποκρινόμενη και με αυτόν τον τρόπο στους στόχους της, όπως αυτοί περιγράφονται στο Σύνταγμα και εξειδικεύονται στους νόμους (4324/15 κλπ).

Για να μπορεί  η ΕΡΤ να ανταποκρίνεται με συνέπεια στην αποστολή της ως ο θεματοφύλακας των αξιών θα πρέπει να τυγχάνει αναγνώρισης απ’ όλους του πολίτες που άλλωστε την χρηματοδοτούν, εξάλλου οφείλει και πρέπει καθημερινά, όχι μόνο να δείχνει την κοινωνική της ευαισθησία, αλλά και να την αποδεικνύει μέσα  από το ραδιοτηλεοπτικό και πολυμεσικό προϊόν της.

Γι αυτό σας προτείνουμε να

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΤΕΡ ΚΑΙ ΕΤΕΡΜ-Θ : Ο ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΣ «METROPOLIS», ΠΙΟ «ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ.

 


Εισαγωγικό σχόλιο απο pospertblog:

Η στάση της  διοίκησης  του "Metropolis" δεν μας εκπλήσσει, αντιθέτως ήταν αναμενόμενη μιας και δεν είναι η πρώτη φορά που δείχνουν την ιδεολογική τους προέλευση, τί υπηρετούν και ποιούς ...εξυπηρετούν.

Τον περασμένο Οκτώβριο σε επιστολή τους  εργαζόμενοι στα ΜΜΕ  της Θεσαλονίκης προς  την ΕΣΗΕΜΘ  κατήγγειλαν τον σταθμό γιατί έδωσε ραδιοφωνικό βήμα  στον  φυλακισμένο Κασιδιάρη που μαζί με τον δημοσιολόγο  παραγωγό  προσπάθησαν ζωγραφίσουν  με  ...φωτεινά  "αντισυστημικά"  χρώματα  τον κατάμαυρο καμβά της  νεοναζιστικής  του αντίληψης  και της δράσης της  νενοναζιστικής εγκληματικής  συμμορίας στην οποία ήταν στέλεχος.

Η επιστολή αυτή προκάλεσε τότε και την επικριτική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜΘ  όπου  μεταξύ των άλλων  τόωιζε ότι:"...τέτοιες σκοτεινές περιοχές στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο απαιτούν δραστικές παρεμβάσεις από τους διευθυντές των μέσων Ενημέρωσης αλλά και από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο επιτέλους πρέπει να επιτελέσει τον ρόλο που του αναλογεί..." ( Η επιστολή των εργαζομένων στα ΜΜΕ της Θεσσαλονικής και η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜΘ εδώ)

Ακολουθεί η ανακοίνωση - καταγγελία  των  ενώσεων  των τεχνικών  ραδιοφωνίας Αθήνας και Θεσσαλονίκης:

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Βουλευτής της ΝΔ εκθέτει Πιερρακάκη – Λιβάνιο: Χωρίς ΕΡΤ, τηλέφωνο και ίντερνετ 40 κοινότητες των Γρεβενών



Άγγελος Προβολισιάνος documentonews.gr 17.06.2021 | 16:15 

«Πονοκεφάλους» προκάλεσε στον Κυριάκου Πιερρακάκη και τον Θεόδωρο Λιβάνιο η Ερώτηση που κατέθεσε ο «γαλάζιος» βουλευτής, Ανδρέας Πάτσης, με θέμα: «Σήμα τηλεοπτικών δικτύων ΕΡΤ – Ενίσχυση και ρύθμιση κεραιών – σταθμών – Λευκές περιοχές χωρίς σήμα τηλεφώνων και ίντερνετ».

Ο βουλευτής Γρεβενών με τη ΝΔ και κουμπάρος του Στέλιου Πέτσα, που έχει βρεθεί στο επίκεντρο λόγω της περιβόητης λίστας για την χειραγώγηση των ΜΜΕ, του διάτρητου πόθεν έσχες και εσχάτως για τα 160.000 ευρώ που εισέπραξε το δικηγορικό του γραφείο από τα ΕΛΤΑ, φέρνει στο φως ότι 40 τοπικές κοινότητες της Περιφερειακής Ενότητας των Γρεβενών δεν έχουν πρόσβαση στην ΕΡΤ, ενώ αρκετές εξ αυτών είναι χωρίς ίντερνετ και τηλέφωνο.

«Μετά από πολλά παράπονα των τηλεθεατών της Π.Ε. Γρεβενών καταγράψαμε τοπικές κοινότητες οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα στην πρόσβαση της ενημέρωσης. Τα προβλήματα αυτά είναι είτε από ελλιπές σήμα είτε από παντελή έλλειψη σήματος» επισημαίνει ο κ. Πάτσης και προσθέτει τσαλακώνοντας το προφίλ του… ψηφιακού εκσυγχρονιστή, Κυρ. Πιερρακάκη:

ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ : Η «τιμή» της ΕΣΗΕΑ δεν βρίσκεται στην πλειοψηφία του ΔΣ, που συμπλέει με τις κυβερνήσεις και την εργοδοσία, αλλά στα χέρια χιλιάδων εργαζομένων του κλάδου

 


Ανακοίνωση ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ

          Να δυναμώσουμε τη συλλογική οργάνωση του αγώνα κόντρα σε αφεντικά, κυβερνήσεις, εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

 

Σε κανέναν δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη η απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) για ...τετράωρη στάση εργασίας απέναντι στο νομοσχέδιο-έκτρωμα κεφαλαίου,κυβέρνησης, ΕΕ και των κομμάτων τους για τα εργασιακά, και το συνδικαλιστικό κίνημα.

Ετσι, συνειδητά, έβαλαν φρένο στη συμμετοχή του κλάδου στην κλιμάκωση του πιο σημαντικού αγώνα των τελευταίων χρόνων που ξεκίνησε εδώ και καιρό και γενικεύτηκε με τη μεγαλειώδη πανεργατική απεργία στις 10 Ιούνη, στην οποία συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ.

Το ίδιο, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη ότι το βασικό ρόλο του μοχλού που υψώνει τείχος στους αγώνες ανέλαβαν ακόμα μια φορά οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, το είχαν κάνει και την Πρωτομαγιά που τάχτηκαν με την κυβερνητική αργία της γιορτής των λουλουδιών στο διασωματειακό, και το έκαναν με πρόσχημα να «βελτιώσουν» την ...δίωρη στάση εργασίας που προτάθηκε αρχικά από τον εταίρο τους, την κυβερνητική παράταξη στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ σε ...τετράωρη στην οποία σαν να ήταν συνεννοημένοι ταυτίστηκαν οι δύο εταίροι..

«Για την τιμή της ΕΣΗΕΑ» όπως είπαν...

Η «τιμή» της ΕΣΗΕΑ, όμως, δεν σώζεται, σταματώντας τους αγώνες, αλλά οργανώνοντάς τους εργαζόμενους τόσο απέναντι στην επίθεση που δέχονται, όσο και για την διεκδίκηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών τους, για να μην γίνουν σύγχρονοι σκλάβοι στον 21ο αιώνα.

Η «τιμή» της ΕΣΗΕΑ δεν βρίσκεται στην πλειοψηφία που διατηρούν οι δυνάμεις του ΔΣ, που συμπλέουν με τις κυβερνήσεις και την εργοδοσία, αλλά βρίσκεται στα χέρια χιλιάδων εργαζομένων του κλάδου που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με την εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία, τις εργασιακές σχέσεις-λάστιχο, την απληρωσιά, την ανεργία.

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

 Πέρα από τη συγκεκριμένη απόφαση για στάση εργασίας, αντί για 24ωρη απεργία, εκείνο που είναι χειρότερο και ακόμα πιο επικίνδυνο είναι η αντίληψη της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Δεν πιστεύουν στη δύναμη του οργανωμένου κινήματος των εργαζομένων να αποκρούσει τις επιθέσεις και να διεκδικεί

ΝΙΚΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ : ΣΤΟ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΔΗΕ - ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ (VIDEO)

 

ΣΤΟ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ  Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΓΙΩΝ ΤΟΥ ΔΕΔΔΗΕ

ΧΩΡΙΣ «ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ», ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΛΛΟΘΙ, ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ ΣΥΚΗΣ


Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΔΔΗΕ  ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΡ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΕ ΓΟΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ
ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ


Συναδέλφισσες, -φοι

Τιμώντας και σεβόμενος την στήριξη αλλά και την εντολή που μου έχετε δώσει ως μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ ΑΕ να προασπίζω τα συμφέροντα της επιχείρησης, των καταναλωτών αλλά και υμών ως εργαζόμενοι στην επιχείρηση του ελληνικού λαού, όπως κάνω χρόνια τώρα (σε κομβικής αξίας ζητήματα), αισθάνομαι την ανάγκη να σας ενημερώσω ότι η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ προχωρά με γοργούς ρυθμούς και ότι από προχθές στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΗ ΑΕ μπήκε σε μία νέα φάση.

Πιο συγκεκριμένα, στην προχθεσινή συνεδρίαση αποφασίστηκε η έναρξη της διαδικασίας απόσχισης των παγίων του ΔΕΔΔΗΕ από τη ΔΕΗ.

Προσωπικά θεωρώ αυτή την απόφαση την πιο οδυνηρή στις μέχρι τώρα αποφάσεις που οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, μιας ακόμη επιχείρησης του ελληνικού λαού και εφιστώ την προσοχή όλων μας ώστε όλοι μαζί να ακυρώσουμε αυτή την καταστροφική για τα συμφέροντα της ΔΕΗ απόφαση.

Υ.Γ. Για όσους απορούν που χρησιμοποιώ τον όρο ιδιωτικοποίηση (αφού η ΔΕΗ κρατά το πλειοψηφικό πακέτο, (τους απαντώ ο λόγος είναι γιατί δεν θέλω να είμαι αφελής και γιατί και εγώ και όλοι μας είδαμε τι έγινε, πως μεθοδεύτηκε και που κατέληξαν μια σειρά δημόσιες επιχειρήσεις.

Όποιος θέλει να αποκοιμηθεί, ας αποκοιμηθεί.

Στη συνέχεια ακολουθεί η τοποθέτησή  μου.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΔΣ ΔΕΗ ΑΕ
15 ΙΟΥΝΗ 2021

 

Κύριε πρόεδρε,

κύριοι σύμβουλοι,

την άποψή μου για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΔΔΗΕ την έχετε ακούσει  πολλές, πάρα πολλές φορές.

Έχω εξηγήσει ξανά και ξανά σε αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο γιατί διαφωνώ γι’ αυτό και θα αποφύγω να επαναλάβω λεπτομερώς όλους τους λόγους που με κάνουν να διαφωνώ. Όμως

Εμείς δεν έχουμε πρωθυπουργό, την Λίτσα Πατέρα έχουμε!




(αναδημοσίευση απο το imerodromos.gr)

Τι πρωθυπουργό έχουμε εμείς!

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη μεγάλη αποκάλυψη ότι οι κοινωνίες μας βρίσκονται αντιμέτωπες «με έναν ιό που δεν είναι ούτε καν ορατός δια γυμνού οφθαλμού», προχώρησε και σε κάτι ακόμα: 

 «Τα άστρα για την καλή πορεία της οικονομίας είναι ευθυγραμμισμένα».

Μετά κι από αυτό δεν θα διστάσουμε να κάνουμε την εξής εκτίμηση: Εμείς δεν έχουμε πρωθυπουργό, την Λίτσα Πατέρα έχουμε!

Δείτε την… αστρολογική δήλωση στο βίντεο μετά το 18.50:

ΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΗΣ ΝΔ ...ΔΙΕΥΘΕΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΑ Η ΚΑΛΗ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

 


Όπως ήταν  αναμενόμενο ψηφίστηκε  χθές το  αντεργατικό και μισάνθρωπο  νομοσχέδιο Χατζηδάκη, με το οποίο ...διευθετούνται και θεσμικά πλέον οι καλές  σχέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη με την πλουτοκρατία αλλά και ο θάνατος  των  εργατικών δικαιωμάτων  και ελευθεριών.

Οι 158 "άριστοι"  της κυβερνητικής  πλειοψηφίας  υπερψήφισαν  το μισάνθρωπο και αντεργατικό νομοσχέδιο που  κατέθεσε  ο υπουργός  ...εργασίας  με το άδειο  βιβλιάριο ενσήμων, επιλέγοντας  έτσι το δρόμο  της  κοινωνικής  απομόνωσης  και της πολιτικής ένδειας.

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Ματίνα Παπαχριστούδη: Στον κλάδο των ΜΜΕ εξαφανίζεται η προοπτική της υπογραφής ενιαίας συλλογικής σύμβασης εργασίας

 

Πως και γιατί αφορά τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ το αντεργατικό νομοσχέδιο της ΝΔ

Ματίνα Παπαχριστούδη στο ΠΡΙΝ του Σαββατοκύριακου

Στο ρεπορτάζ των μίντια κυριαρχούν πληροφορίες και ειδήσεις για έντονη κινητικότητα στον χώρο. Για εξαγορές, συνεργασίες με πολυεθνικές, επεκτάσεις ή διασπάσεις εταιρειών, επαναφορά χρεοκοπημένων εκδοτών με λεφτά επίσης χρεοκοπημένων επιχειρηματιών. Κοινός παρονομαστής σε όλες τις εξελίξεις και ανεξάρτητα των μεταξύ τους ανταγωνισμών, είναι η απαίτηση των μιντιαρχών να αναλάβει αποκλειστικά το κράτος το κόστος λειτουργίας των Μέσων τους με την επιδότηση της εργασίας, την ανάληψη των ασφαλιστικών εισφορών και την «παγιοποίηση» των επιδοτήσεων.

Όταν, στις αρχές του ’90, μαίνονταν οι εκδοτικοί πόλεμοι ανάμεσα στους τότε μιντιάρχες και τα «διαπλεκόμενα συμφέροντα» –σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη– η δημοσιογράφος Ισαβέλλα Παπαζήση, με εμπειρία δεκαετιών στο ρεπορτάζ ΜΜΕ, προειδοποιούσε: Όσο κι αν πολεμάνε μεταξύ τους οι εκδότες, έχουν πάντα ενιαίο μέτωπο απέναντι στους εργαζόμενους δημοσιογράφους.

Η εκτίμησή της επιβεβαιώθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια, ρίχνει όμως φως και σήμερα στο πώς και γιατί αφορά τον δημοσιογραφικό κλάδο το αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ.

 

Στον χώρο των ΜΜΕ δεν υπάρχουν από το 2009 συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οι δημοσιογράφοι παρέχουν εργασία με ατομικές συμβάσεις, εξαιρετικά χαμηλές αμοιβές, εφιαλτική εντατικοποίηση εργασίας, ειδικά στα λεγόμενα ψηφιακά Μέσα. Εδώ και χρόνια, δεν υπάρχουν υπερωρίες ή αμοιβή για εργασία το Σάββατο ή την Κυριακή. Ο μισθός που παρέχεται στις ιστοσελίδες κυμαίνεται από 240 έως και 800 ευρώ στη συντριπτική πλειονότητα.

Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν τη διευθέτηση του χρόνου, τις απολύσεις και τον ψηφιακό συνδικαλισμό, εξαφανίζεται στον κλάδο των ΜΜΕ η προοπτική της υπογραφής ενιαίας συλλογικής σύμβασης εργασίας, ανεξάρτητα του είδους της επιχείρησης. Είναι βέβαιο πως οι εργοδότες στα μίντια θα

Κώστας Αρβανίτης (Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ): Σε Ελλάδα και ΕΕ η Ελευθερία του Τύπου δεν μπορεί να είναι α λα καρτ (LIBE 16/6/21)

 

Στο στόχαστρο της Ομάδας Παρακολούθησης Δημοκρατίας, Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και Κράτους Δικαίου (DFRMG) της Επιτροπής LIBE για τις Πολιτικές Ελευθερίες, τη Δικαιοσύνη και τις Εσωτερικές Υποθέσεις, βρίσκεται και επίσημα η χώρα μας, με αφορμή τη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. 

Μέρος της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής, ήταν αφιερωμένο στο έργο του Ομάδας και η συζήτηση, όπως ήταν φυσικό, επικεντρώθηκε στην Ελευθερία του Τύπου.

Όπως σημείωσε εμφατικά στην παρέμβασή του ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Αρβανίτης, εκπροσωπώντας την Ευρωομάδα της Αριστεράς (The Left), «Η Δημοκρατία δεν μπορεί να είναι α λα καρτ. Αν υποχωρήσουμε σε αυτό κάνουμε

ΠΟΣΠΕΡΤ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (ΦΩΤΟ)

 


Λίγη ώρα  πρίν  η κυβέρνηση Μητσοτάκη  αποπειραθεί να δώσει τη χαριστική βολή στην κοινωνία με την ψήφιση ενός μισάνθρωπου και αντεργατικού νομοσχεδίου, που θα γκρεμίσει ότι έχει απομείνει από τις εργατικές κατακτήσεις δεκαετιών, η ΠΟΣΠΕΡΤ μαζί με εκατοντάδες συνδικάτα,διαδηλώνει έξω απο τη βουλή δείχνοντας στην κυβέρνηση και στους παρατρεχάμενούς της, ότι  ο αγώνας των εργαζόμενων και της κοινωνίας  δεν περιορίστηκε σε μια  υποκριτική ντουφεκιά στον αέρα, όπως ήθελε  η ηγεσία της ΓΣΕΕ, αλλά έγινε η αρχή ενός αγώνα  για την

Η ΠΟΣΠΕΡΤ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ - "Δεν πρόκειται να σταματήσουμε όσους Χατζηδάκηδες κι αν βάλουν να νομοθετούν υπερ των λίγων, όσους καναλάρχες και να ταϊσουν για το νανούρισμα των πολλών, όσους συνδικαλιστές και να εξαγοράσουν για παίξουν το ρόλο του πεμπτοφαλαγγίτη"

 




Δεν  πρόκειται να σταματήσουμε  όσους Χατζηδάκηδες κι αν βάλουν να νομοθετούν υπερ των λίγων, όσους καναλάρχες και να ταϊσουν για το νανούρισμα των πολλών, όσους συνδικαλιστές και να εξαγοράσουν για παίξουν το ρόλο του πεμπτοφαλαγγίτη.

Στο τέλος θα νικήσουμε γιατί είμαστε πολλοί, γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, γιατί μάθαμε να βαδίζουμε στο φώς παρέα με την αλήθεια, την ελευθερία  και τη δημοκρατία.

Τους…«ξεμπρόστιασε»δίχως έλεος: Πολίτης σε δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ «Το νομοσχέδιο είναι σφαγείο – Δε τα βάζουμε με τους απεργούς» (Video)

 




“Τι φταίμε εμείς που όλες οι κοινωνικές ομάδες είναι ενάντια στο νομοσχέδιο-σφαγείο ;…” 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπάθησε 7 μήνες με το άθλιο λοκντάουν να πετύχει την κοινωνική αποστασιοποίηση των πολτών και τους αυτοματισμούς της τοποθέτησης της μιας κοινωνικής ομάδας απέναντι στην άλλη. Κατάφερε ακριβώς το αντίθετο. Έστρεψε όλες τις κοινωνικές ομάδες απέναντί της, ενώνοντας τους πολίτες με τους απεργούς για το νομοσχέδιο σφαγείο της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Χατζηδάκη! Όσο κι αν θα ήθελαν τα φιλικά ΜΜΕ της κυβέρνησης να το κρύψουν, κόλαφος για την κυβέρνηση βγαίνουν όλα τα ρεπορτάζ με τους απλούς πολίτες στους δρόμους, που αποδομούν με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο την επίπλαστη εικόνα των γνωστών δημοσκοπήσεων για την δήθεν υπεροχή της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού στην κοινή γνώμη.

Μπορεί ο ΣΚΑΪ να θέλησε να

ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ "ΑΡΙΣΤΩΝ" ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΝΑΝΟΥΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΗΣ (VIDEO)



 Άλλη μια «μάχη» κόντρα στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη δίνουν σήμερα συνδικάτα και εργαζόμενοι που έχουν προγραμματίσει πρωινά και απογευματινά συλλαλητήρια στην Αθήνα.




Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα. «Θα γυρίσουμε στο μεσαίωνα» υποστηρίζουν και μιλούν για ένα νομοσχέδιο που θα δημιουργήσει «καταστάσεις σκλάβων του 21ου αιώνα».

Έπονται Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που συγκεντρώνονται στην πλατεία Κλαυθμώνος. Συγκεντρώσεις είναι προγραμματισμένες και το απόγευμα.

(πηγές: ΕΦΣΥΝ , ΠΑΜΕ)

ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ  "ΑΡΙΣΤΩΝ" ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ  ΝΑ   ΝΑΝΟΥΡΙΖΕΙ  ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ  ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ  ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΗΣ 



Παρ΄όλα αυτά το  Σύνταγμα εξακολουθεί να γεμίζει με χιλιάδες απεργούς, (δείτε στο παρακάτω VIDEO):