Τρίτη 31 Μαΐου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΕΔ PRESS

 


ΜΑΚΕΤΕΣ -ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ Ο ΙΑΤΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Τι κρύβει η παραίτηση ΓΑΜΠΡΊΤΣΟΥ , η σιωπή ΖΟΥΛΑ

και το “τσουβάλιασμα” στο  newsroom

Σε σκάνδαλο πρώτου μεγέθους , που αγγίζει και  το Μέγαρο Μαξίμου, αναδεικνύεται  το ζήτημα των συνθηκών εργασίας ,η λειτουργία της ΕΡΤ και η επιτήρηση των δημοσιογράφων όπως και οι δαπάνες μαζί με τις αναθέσεις.

1.Η εσπευσμένη μεταφορά πλέον των 100 δημοσιογράφων από τον τρίτο όροφο στον πρώτο και η ένταξη τους σε ένα χώρο που ήδη έχει κατασκευαστεί για 98 άλλους συναδέλφους  μόνο ως τυχαία κίνηση δεν μπορεί να θεωρηθεί. Το ίδιο ισχύει και για άλλες ειδικότητες εργαζομένων.

2.Η αίσθηση του παρασκηνίου που επικρατεί με αφορμή την  αποχώρηση του διευθύνοντος  συμβούλου Γ. Γαμπρίτσου ενισχύεται από την ανοικτή επιστολή  του προς το προσωπικό με την οποία επαινεί ο ίδιος την  περίοδο της θητείας του (..!) σε αντιδιαστολή με την εκκωφαντική σιωπή του Προέδρου Κ Ζούλα και την ανανέωση για ένα χρόνο της θητείας των γενικών διευθυντών!.., η οποία προηγήθηκε. Και όλα αυτά με το που αυξάνονται οι μισθοί ΜΟΝΟ στα στελέχη…

3. Οι απευθείας αναθέσεις   χιλιάδων ευρώ  στα ίδια πρόσωπα δεν εξαντλούνται στην κατασκευή του φαραωνικού αλλά αμφιβόλου λειτουργικότητας newsroom και ήδη προωθείται η νέα κτιριακή δομή του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής , με τις μακέτες να  διαφημίζονται σε ιστοσελίδες αναδόχων !.. Η μελέτη συντάχθηκε με οδηγό το νέο οργανόγραμμα της ΕΡΤ που προηγήθηκε  που έγινε με μονομερείς ενέργειες της εργοδοσίας και τώρα αποκαλύπτεται ότι δικαιολογεί έργα και δουλειές!..

4. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η νέα πρακτική  αναρτήσεων της ΕΡΤ που στην ουσία καταργεί την  διαύγεια. Οι αναθέσεις σε εταιρίες  και  ανανεώσεις συμβάσεων ή μισθώσεων συμβασιούχων  κρύβονται πίσω από αρχικά ονομάτων  με πρόσχημα τα προσωπικά δεδομένα!.... Η ίδια τακτική επελέγη  και σε πρόσφατη ανάθεση έναντι σεβαστού ποσού για την σύνταξη  υπομνήματος παροχής εξηγήσεων του γενικού διευθυντή ενημέρωσης Φ. Καφαράκη σε πταισματοδίκη ,προφανώς για ποινική υπόθεση, όπου ούτε η υπόθεση  γνωστοποιείται, ούτε η δικηγορική εταιρία αποκαλύπτεται.

5. Αποκορύφωμα όμως  αποτελεί όμως  η  αυτοδιάψευση στην οποία επιδίδεται ο ιατρός εργασίας της ΕΡΤ οποίος σε εγκύκλιο του για τον μήνα Μάιο επισημαίνει ότι « Η πανδημία βέβαια δεν έχει λήξει. Είναι πολύ πιθανό να βρισκόμαστε στην μετάβασή της σε ενδημική μορφή. …Για να μην διακινδυνεύσουμε τα όσα θετικά έχουμε πετύχει μέχρι τώρα, για τον μήνα Μάιο θα ισχύσει η αυστηρή τήρηση των εξής μέτρων προστασίας: 

α. υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους  καθώς και εντός των υπηρεσιακών οχημάτων.

β. Rapid test μια (1) φορά την εβδομάδα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας για τους πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες με πιστοποιητικό εν ισχύ

γ. Τήρηση Μέτρων Ατομικής Προστασίας (μάσκα, αποστάσεις, πλύσιμο χεριών

Να ​επισημανθεί για μια ακόμα φορά, η αναγκαιότητα του εμβολιασμού για όσους παραμένουν ανεμβολίαστοι, γιατί όπως δείχνει το παράδειγμα του Hong Kong και της Shanghai, η μετάλλαξη Ο μπορεί να οδηγήσει τους ανεμβολίαστους και τους ευάλωτους, σε θανατηφόρα έκβαση της ασθένειας»

Σε ερωτήματα όμως που  ετέθησαν στον ίδιο ιατρό  μάλλον … « ξεχνάει» τι έχει υπογράψει μερικές μέρες νωρίτερα και αποφαίνεται  σε  εμαιλ  στις 27 Μαΐου ότι για τους 100 δημοσιογράφους από το Πρώτο Πρόγραμμα του ραδιοφώνου που μεταφέρονται σε αίθουσα όπου ήδη επικρατεί το αδιαχώρητο,  δεν υπάρχει πρόβλημα!!....

Υπάρχουν όμως ευθύνες και έχουν ονοματεπώνυμο.

                                                                                                              30/05/22

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Εννέα μήνες ΟΜΗΡΕΙΑΣ Ο αγώνας των υγειονομικών είναι αγώνας όλων μας

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγία Παρασκευή  30/05/2022

 

 

 

Εννέα μήνες ΟΜΗΡΕΙΑΣ

Ο αγώνας των υγειονομικών είναι αγώνας όλων μας

 

Οι υγειονομικοί  συνεχίζουν να βρίσκονται σε «αναστολή εργασίας» επί εννέα μήνες. Με τιμωρητική και ρεβανσιστική διάθεση, η κυβέρνηση, που κατάφερε να φέρει την χώρα σε μία από τις χειρότερες θέσεις  πανευρωπαϊκά στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, με υπερπολλαπλάσιες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και εγκληματική διαχείριση, συνεχίζει να κρατά ομήρους χιλιάδες υγειονομικούς, χωρίς μισθό, ασφάλιση, χωρίς δικαίωμα στην εργασία, την ίδια στιγμή που το ΕΣΥ βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και κατάρρευση, εξαιτίας των διαχρονικών μνημονιακών πολιτικών.

 

Οι ήρωες του 2020 που μετατράπηκαν εν μία νυχτί σε αποδιοπομπαίους τράγους, δεν παλεύουν μόνο για την δουλειά και τον μισθό τους. Ο αγώνας τους απηχεί βαθύτερες  αξίες και εδράζεται σε θεμελιώδεις κατακτήσεις του πολιτισμού μας, που μεταπολεμικά κατοχυρώθηκαν νομικά σε διεθνείς Συνθήκες και Συμβάσεις αλλά και από τα εθνικά Συντάγματα χωρών που θέλησαν να στείλουν διά παντός την ρατσιστική αντιμετώπιση και υποβάθμιση της ανθρώπινης ζωής και αξίας, στα χρονοντούλαπα της ιστορίας.

 

Οι υγειονομικοί αγωνίζονται ενάντια σε κάθε μορφή υποχρεωτικότητας των ιατρικών πράξεων που καταργεί το θεμελιώδες δικαίωμα στη ελεύθερη συναίνεση χωρίς εκβιασμούς. Ενάντια  στους διαχωρισμούς, τους αποκλεισμούς  και τις διακρίσεις, που δεν έχουν θέση σε δημοκρατικά πολιτεύματα. Ενάντια στα  αστυνομικής λογικής «υγειονομικά πιστοποιητικά», ουσιαστικά σε πιστοποιητικά ελέγχου και συμμόρφωσης της ελευθερίας της κοινωνικής ζωής.

 

Αγωνίζονται ακόμα υπέρ της ανθρώπινης αξίας, της ατομικής αυτοδιάθεσης και του αυτεξούσιου της υπόστασης του ανθρώπου, ενάντια στην μετατροπή του σε αντικείμενο και εργαλείο απέναντι στις νομές της εξουσίας.

 

Η ΠΟΣΠΕΡΤ, αναγνωρίζοντας από τις πρώτες στιγμές την εργαλειοποίηση της πανδημίας, τοποθετήθηκε απέναντι στις πολιτικές που εφαρμόσθηκαν και που επέκτειναν το παρασύνταγμα που εδραιώνεται με την δικαιολογία των έκτακτων αναγκών, από την εποχή που βάλθηκαν να μας πείσουν οτι τα μνημόνια είναι «ευλογία». Στήριξε ταυτιζόμενη ηθικά τον δίκαιο αγώνα των υγειονομικών, αλλά και βοηθώντας πρακτικά την αντοχή τους.

 

 

 

 

 

 

Η ΠΟΣΠΕΡΤ συντάσσεται μα τα διακηρυγμένα αιτήματά τους:

 

  • Καμία απόλυση. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  • Άρση των αναστολών εργασίας ΤΩΡΑ.
  • ΟΧΙ ΣΤΟ «ΝΕΟ ΕΣΥ» των νοσοκομείων-επιχειρήσεων και των ιδιωτικοποιήσεων.
  • Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
  • Την κατάργηση της υποχρεωτικότητας (άμεσης και έμμεσης) ιατρικών πράξεων
  • Το τέλος των διακρίσεων ανάμεσα στους πολίτες

 

  • Την κατάργηση των πιστοποιητικών κατηγοριοποίησης και ελέγχου των πολιτών

 

  • Υγειονομικά και όχι αστυνομικά μέτρα. Δημόσια υγεία. Αναβάθμιση της νοσοκομειακής περίθαλψης και συγκρότηση πρωτοβάθμιας υγείας.

 

Ο αγώνας των υγειονομικών είναι αγώνας όλων μας, αγώνας για όλη την κοινωνία.

Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Για τις Εκλογικές Διαδικασίες

 Για τις Εκλογικές Διαδικασίες

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

 

Ολοκληρώθηκαν και οι δύο(2) γύροι της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη των Εκπροσώπων Εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΡΤ.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (Κ.ΕΦ.Ε), ανακοίνωσε στις 25/5/2022 σε όλους τους εργαζόμενους τα τελικά αποτελέσματα για τους Εκπροσώπους στο Δ.Σ. της ΕΡΤ, όπως προέκυψαν από την καταμέτρηση των ψήφων.

Επίσης στις 10/5/2022, η Κ.ΕΦ.Ε ανακοίνωσε και τα αποτελέσματα των Επιτροπών Υγείας και Ασφάλειας για την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ ως το εκ του Νόμου αντιπροσωπευτικότερο δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό σωματείο, ανέλαβε την οργάνωση, την επιμέλεια και την εποπτεία της εκλογικής διαδικασίας, την οποία έφερε σε πέρας χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα ή να αναφερθούν δυσλειτουργίες.

Οφείλουμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες στους συναδέλφους που στελέχωσαν τις Τοπικές Εφορευτικές Επιτροπές  και την Κ.ΕΦ.Ε, για την μεθοδικότητα, τον ζήλο και την άρτια επιτέλεση των καθηκόντων που τους ανατέθηκαν.

Θερμές ευχαριστίες και σε όλους τους συναδέλφους και συναδέλφισσες, μέλη της μεγάλης οικογένειας εργαζομένων της ΕΡΤ, που τίμησαν με την συμμετοχή και την παρουσία τους την εκλογική διαδικασία.

Επίσης θέλουμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε και όλους τους συναδέλφους, που συμμετείχαν ως υποψήφιοι στις εκλογές ανάδειξης των εκπροσώπων και των Επιτροπών, θέτοντας τον εαυτό τους  στον αγώνα των διεκδικήσεων μέσα από το Δ.Σ. της ΕΡΤ, στον ευαίσθητο τομέα της Επιτροπής Υγείας και Ασφάλειας, όσο και στην βάσανο των εκλογικών διαδικασιών.

Ευχόμαστε Καλή Επιτυχία στο δύσκολο έργο τους και ευελπιστούμε για τα καλύτερα των αποτελεσμάτων.

Τρίτη 10 Μαΐου 2022

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ COSCO

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγία Παρασκευή  10/05/2022


ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

ΣΤΟΥΣ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ COSCO

 

 

Οι λιμενεργάτες της Cosco ξεκίνησαν απεργία διαρκείας από την Πέμπτη 28 Απρίλη, διεκδικώντας να βάλουν φραγμό στην εργοδοτική αυθαιρεσία που δολοφονεί. Την Πέμπτη τα ξημερώματα, έγινε νέο εργατικό ατύχημα στις προβλήτες της Cosco εξαιτίας των ελλείψεων στα μέτρα ασφαλείας, που παραλίγο να κοστίσει τη ζωή στον 37 χρονο εργάτη Τάκη Π. που έπεσε από ύψος 12 μέτρων εξαιτίας σάπιων κιγκλιδωμάτων που υποτίθεται θα τον προστάτευε. Λίγες ώρες νωρίτερα είχε γίνει κι άλλο ατύχημα ευτυχώς χωρίς θύμα εργαζόμενο.

Τα αιτήματα της απεργίας των λιμενεργατών της Cosco είναι αυτά που διεκδικούν σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι. Να εφαρμοστούν όλα τα μέτρα υγείας κι ασφαλείας για την προστασία της ζωής των εργατών. Να υπογραφεί εδώ και τώρα ΣΣΕ που να συμπεριλαμβάνει τις προσαυξήσεις των νυχτερινών, αργιών και Σαββατοκύριακων. Να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι στα βαρέα και ανθυγιεινά. Να γίνουν όλοι οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης.

Η απεργία στην Cosco στραπατσάρει την κυβέρνηση και την εργοδοσία. Δείχνει τον δρόμο για όλους τους εργάτες για να κερδίσουμε Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει τα εργατικά νοικοκυριά. Θα δώσει τρανταχτή απόδειξη ότι οι απεργίες μας μπορούν να νικάνε κόντρα σε αφεντικά και κυβέρνηση, όπως έγινε με την Ε-food και τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία.

Είμαστε στο πλευρό τους με κάθε τρόπο και ενισχύουμε τον αγώνα τους.