Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγ. Παρασκευή 20/12/2022


                                ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Δυστυχώς ένα ακόμη νέο περιστατικό επίθεσης έγινε σε συνάδελφο οπερατέρ εξωτερικών συνεργείων , τις προηγούμενες  ημέρες και ενώ  πήγαινε στο θέμα με τη μηχανή του, βρέθηκε  σε μπλόκο διαμαρτυρομένων όπου τον σταμάτησαν. Αρχικά απείλησαν την ίδια του τη ζωή βάζοντας δυο καραμπίνες στο κεφάλι του. Μετά  τον ξυλοκόπησαν ανηλεώς και τον εγκατέλειψαν κλέβοντας τα χρήματα του και ολόκληρο τον τεχνικό εξοπλισμό.  Ο συνάδελφος μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ και ως εκ θαύματος γλύτωσε τη ζωή του.

Είναι η πολλοστή φορά που τηλεοπτικό συνεργείο, ιδιαίτερα μονομελές,  γίνεται στόχος και απειλείται ακόμη και η ίδια τους η ζωή.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ καταδικάζει την βάρβαρη αυτή επίθεση και απαιτεί  από  τους υπεύθυνους αλλά κυρίως από τις διοικήσεις των τηλεοπτικών σταθμών να ασχοληθούν  σοβαρά με το ζήτημα ασφαλείας των εργαζομένων στα εξωτερικά συνεργεία. Να σταματήσουν εδώ και τώρα   να χρησιμοποιούν μονομελή συνεργεία, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή των  συνάδελφων μας.  Να πάψουν πια να ενδιαφέρονται μόνο για τα νούμερα  και τα κέρδη τους.

 Να παράσχουν άμεσα κάθε μέτρο ασφαλείας προς τους εργαζόμενούς τους, ως έχουν υποχρέωση. Επιτέλους, με τα θέματα ασφαλείας των εργαζομένων  δεν παίζουν. 

Τέλος, απευθυνόμενοι στην κυβέρνηση συνιστούμε επιτέλους να ασχοληθεί με τα προβλήματα των εργαζομένων που η ίδια έχει δημιουργήσει.  Να σταματήσει να τους χαϊδεύει με λίστες και  δωράκια, μειώνοντας ακόμα περισσότερο τον αριθμό των εργαζομένων στους σταθμούς εθνικής εμβέλειας (από 340 σε 300), αφήνοντας την πόρτα ανοιχτή για περαιτέρω απολύσεις.

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Η ΠΟΣΠΕΡΤ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.

  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγία Παρασκευή  19/12/2022

 

 

Η ΠΟΣΠΕΡΤ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ από την πρώτη στιγμή της απόφασης κατάργησης των διμελών συνεργείων στην ΕΡΤ3, κατήγγελλε τη διοίκηση της. Για λόγους οικονομίας δεν μπορεί ένας συνάδελφος να είναι εικονολήπτης, ηχολήπτης, οδηγός και να κάνει απευθείας σύνδεση με το κανάλι.  

Θα πρέπει άμεσα να καταργηθεί από την διοίκηση της ΕΡΤ3, η εφαρμογή των μονομελών συνεργείων, που στέλνει στην ανεργία τους συνάδελφους μας.     

Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας, στην απεργία που κήρυξαν για αύριο Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022 από 06:00 έως την Τετάρτη και ώρα 06:00.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ στηρίζει τους εργαζόμενους στην ΕΡΑ Βόλου

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγία Παρασκευή  19/12/2022

 

 

Η ΠΟΣΠΕΡΤ στηρίζει τους εργαζόμενους στην ΕΡΑ Βόλου

 

Οι   απαράδεκτες   δηλώσεις   του   δημάρχου   του   Βόλου   Αχιλλέα   Μπέου,   όπου προκλητικότατα  ζήτησε από την κρατική εξουσία να κλείσει η ΕΡΑ Βόλου και να «σταλούν οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι στο Μέτσοβο», επειδή κατά την γνώμη του ασκούν την δημοσιογραφία υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φανερώνει αφ’ ενός τον τρόπο άσκησης του θεσμικού του ρόλου που παραπέμπει σε μαύρες εποχές, αφ’ ετέρου την απέχθεια του προς την ΕΡΑ Βόλου και την προσπάθεια των εργαζομένων  της να κρατήσουν   τον   περιφερειακό  σταθμό ζωντανό, πραγματικά δημόσιο στην υπηρεσία κάθε πολίτη, όπως έκαναν και όταν η κυβερνώσα παράταξη έριξε μαύρο στις συχνότητες της ΕΡΤ το 2013.

Προφανώς ο δήμαρχος Βόλου δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον καταφανή έλεγχο της   ενημέρωσης   σε   δημόσια   και   ιδιωτικά   μέσα   που   έχει   επιβάλει   η   κρατική αυθαιρεσία, ούτε με τα φαινόμενα λογοκρισίας που εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Γι’ αυτά τα φαινόμενα, δεν φαίνεται να ενοχλείται, ούτε καν να εξαντλείτο   χιούμορ   του,   όπως   εκ   των   υστέρων   προσπάθησε   να   δικαιολογηθεί   για   την ποιότητα της παραίνεσής του να σταλούν οι εργαζόμενοι στο Μέτσοβο.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ στηρίζει τους εργαζόμενους στην ΕΡΑ Βόλου, στέκεται στο πλευρό της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας και καταδικάζει τις συγκεκριμένες δηλώσεις του κ. Μπέου και την συνένοχη σιωπή και μηδενική αντίδραση του κυβερνητικού κλιμακίου που συμμετείχε στην σύσκεψη.

 

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΝΤ1- ΚΑΙ "ΚΛΟΠΗ" ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ



 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγία Παρασκευή  06/12/2022

 

ΑΝΤ1- Και "κλοπή" Συνδρομών, και απολύσεις και καταργήσεις ειδικοτήτων

 

 

Μετά το Βατερλώ του συνδρομητικού καναλιού ANT1+ του ομίλου Αντέννα, όπου η πλατφόρμα μετάδοσης των αγώνων του Παγκόσμιου Κυπέλου Ποδοσφαίρου δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των χιλιάδων συνδρομητών που πλήρωσαν 19,99 ευρώ και την συνακόλουθη απόφαση να μην επιστραφούν στους πολίτες οι συνδρομές, η Διοίκηση του Ομίλου προχωρά ανένδοτη στην εφαρμογή ανάλγητων εργασιακών πολιτικών, φανερώνοντας το ποιόν μιας αδίστακτης εργοδοσίας.

 

Αναφερόμαστε στις δύο αναίτιες απολύσεις συναδέλφων εν καιρώ κλιμάκωσης της πρωτοφανέρωτης ακρίβειας και πληθωρισμού και την απόφαση της Τεχνικής Διεύθυνσης να καταργήσει την ειδικότητα του ηχολήπτη από τα τηλεοπτικά πλατώ του σταθμού, μεταφέροντας αφ’ ενός την συγκεκριμένη λειτουργία στις πλάτες των υπόλοιπων εργαζομένων και εντατικοποιώντας την εργασία, αφ’ ετέρου υποβαθμίζοντας την παραγώμενη ποιότητα των εκπομπών.

 

Η ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλει τόσο τις απολύσεις και τις συγκεκριμένες αποφάσεις εις βάρος των εργαζομένων στηρίζοντας τους εργαζόμενους, όσο και την απίστευτη κοροϊδία του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ προς το τηλεοπτικό κοινό, που υποτίθεται πως σέβεται και ενδιαφέρεται για την ικανοποίησή του.