Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγ. Παρασκευή 20/12/2022


                                ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Δυστυχώς ένα ακόμη νέο περιστατικό επίθεσης έγινε σε συνάδελφο οπερατέρ εξωτερικών συνεργείων , τις προηγούμενες  ημέρες και ενώ  πήγαινε στο θέμα με τη μηχανή του, βρέθηκε  σε μπλόκο διαμαρτυρομένων όπου τον σταμάτησαν. Αρχικά απείλησαν την ίδια του τη ζωή βάζοντας δυο καραμπίνες στο κεφάλι του. Μετά  τον ξυλοκόπησαν ανηλεώς και τον εγκατέλειψαν κλέβοντας τα χρήματα του και ολόκληρο τον τεχνικό εξοπλισμό.  Ο συνάδελφος μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ και ως εκ θαύματος γλύτωσε τη ζωή του.

Είναι η πολλοστή φορά που τηλεοπτικό συνεργείο, ιδιαίτερα μονομελές,  γίνεται στόχος και απειλείται ακόμη και η ίδια τους η ζωή.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ καταδικάζει την βάρβαρη αυτή επίθεση και απαιτεί  από  τους υπεύθυνους αλλά κυρίως από τις διοικήσεις των τηλεοπτικών σταθμών να ασχοληθούν  σοβαρά με το ζήτημα ασφαλείας των εργαζομένων στα εξωτερικά συνεργεία. Να σταματήσουν εδώ και τώρα   να χρησιμοποιούν μονομελή συνεργεία, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή των  συνάδελφων μας.  Να πάψουν πια να ενδιαφέρονται μόνο για τα νούμερα  και τα κέρδη τους.

 Να παράσχουν άμεσα κάθε μέτρο ασφαλείας προς τους εργαζόμενούς τους, ως έχουν υποχρέωση. Επιτέλους, με τα θέματα ασφαλείας των εργαζομένων  δεν παίζουν. 

Τέλος, απευθυνόμενοι στην κυβέρνηση συνιστούμε επιτέλους να ασχοληθεί με τα προβλήματα των εργαζομένων που η ίδια έχει δημιουργήσει.  Να σταματήσει να τους χαϊδεύει με λίστες και  δωράκια, μειώνοντας ακόμα περισσότερο τον αριθμό των εργαζομένων στους σταθμούς εθνικής εμβέλειας (από 340 σε 300), αφήνοντας την πόρτα ανοιχτή για περαιτέρω απολύσεις.

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Η ΠΟΣΠΕΡΤ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.

  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγία Παρασκευή  19/12/2022

 

 

Η ΠΟΣΠΕΡΤ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ από την πρώτη στιγμή της απόφασης κατάργησης των διμελών συνεργείων στην ΕΡΤ3, κατήγγελλε τη διοίκηση της. Για λόγους οικονομίας δεν μπορεί ένας συνάδελφος να είναι εικονολήπτης, ηχολήπτης, οδηγός και να κάνει απευθείας σύνδεση με το κανάλι.  

Θα πρέπει άμεσα να καταργηθεί από την διοίκηση της ΕΡΤ3, η εφαρμογή των μονομελών συνεργείων, που στέλνει στην ανεργία τους συνάδελφους μας.     

Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας, στην απεργία που κήρυξαν για αύριο Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022 από 06:00 έως την Τετάρτη και ώρα 06:00.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ στηρίζει τους εργαζόμενους στην ΕΡΑ Βόλου

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγία Παρασκευή  19/12/2022

 

 

Η ΠΟΣΠΕΡΤ στηρίζει τους εργαζόμενους στην ΕΡΑ Βόλου

 

Οι   απαράδεκτες   δηλώσεις   του   δημάρχου   του   Βόλου   Αχιλλέα   Μπέου,   όπου προκλητικότατα  ζήτησε από την κρατική εξουσία να κλείσει η ΕΡΑ Βόλου και να «σταλούν οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι στο Μέτσοβο», επειδή κατά την γνώμη του ασκούν την δημοσιογραφία υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φανερώνει αφ’ ενός τον τρόπο άσκησης του θεσμικού του ρόλου που παραπέμπει σε μαύρες εποχές, αφ’ ετέρου την απέχθεια του προς την ΕΡΑ Βόλου και την προσπάθεια των εργαζομένων  της να κρατήσουν   τον   περιφερειακό  σταθμό ζωντανό, πραγματικά δημόσιο στην υπηρεσία κάθε πολίτη, όπως έκαναν και όταν η κυβερνώσα παράταξη έριξε μαύρο στις συχνότητες της ΕΡΤ το 2013.

Προφανώς ο δήμαρχος Βόλου δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον καταφανή έλεγχο της   ενημέρωσης   σε   δημόσια   και   ιδιωτικά   μέσα   που   έχει   επιβάλει   η   κρατική αυθαιρεσία, ούτε με τα φαινόμενα λογοκρισίας που εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Γι’ αυτά τα φαινόμενα, δεν φαίνεται να ενοχλείται, ούτε καν να εξαντλείτο   χιούμορ   του,   όπως   εκ   των   υστέρων   προσπάθησε   να   δικαιολογηθεί   για   την ποιότητα της παραίνεσής του να σταλούν οι εργαζόμενοι στο Μέτσοβο.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ στηρίζει τους εργαζόμενους στην ΕΡΑ Βόλου, στέκεται στο πλευρό της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας και καταδικάζει τις συγκεκριμένες δηλώσεις του κ. Μπέου και την συνένοχη σιωπή και μηδενική αντίδραση του κυβερνητικού κλιμακίου που συμμετείχε στην σύσκεψη.

 

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΝΤ1- ΚΑΙ "ΚΛΟΠΗ" ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ



 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγία Παρασκευή  06/12/2022

 

ΑΝΤ1- Και "κλοπή" Συνδρομών, και απολύσεις και καταργήσεις ειδικοτήτων

 

 

Μετά το Βατερλώ του συνδρομητικού καναλιού ANT1+ του ομίλου Αντέννα, όπου η πλατφόρμα μετάδοσης των αγώνων του Παγκόσμιου Κυπέλου Ποδοσφαίρου δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των χιλιάδων συνδρομητών που πλήρωσαν 19,99 ευρώ και την συνακόλουθη απόφαση να μην επιστραφούν στους πολίτες οι συνδρομές, η Διοίκηση του Ομίλου προχωρά ανένδοτη στην εφαρμογή ανάλγητων εργασιακών πολιτικών, φανερώνοντας το ποιόν μιας αδίστακτης εργοδοσίας.

 

Αναφερόμαστε στις δύο αναίτιες απολύσεις συναδέλφων εν καιρώ κλιμάκωσης της πρωτοφανέρωτης ακρίβειας και πληθωρισμού και την απόφαση της Τεχνικής Διεύθυνσης να καταργήσει την ειδικότητα του ηχολήπτη από τα τηλεοπτικά πλατώ του σταθμού, μεταφέροντας αφ’ ενός την συγκεκριμένη λειτουργία στις πλάτες των υπόλοιπων εργαζομένων και εντατικοποιώντας την εργασία, αφ’ ετέρου υποβαθμίζοντας την παραγώμενη ποιότητα των εκπομπών.

 

Η ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλει τόσο τις απολύσεις και τις συγκεκριμένες αποφάσεις εις βάρος των εργαζομένων στηρίζοντας τους εργαζόμενους, όσο και την απίστευτη κοροϊδία του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ προς το τηλεοπτικό κοινό, που υποτίθεται πως σέβεται και ενδιαφέρεται για την ικανοποίησή του.

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Η ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλει την Διοίκηση της ΕΡΤ



 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγία Παρασκευή  28/11/2022

Η ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλει την Διοίκηση της ΕΡΤ

 

Συναδέλφισσες συνάδελφοι.

 

Μετά την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, τα προβλήματα δεν ελαχιστοποιήθηκαν και δεν απολαμβάνουμε τον ομαλό εργασιακό βίο. Η πλήρωση κενών οργανικών θέσεων πάγιων και διαρκών αναγκών, ο δημόσιος χαρακτήρας της εταιρείας η πλουραλιστική και ελεύθερη ενημέρωση, η αντικειμενική κάλυψη των γεγονότων είναι ακόμα ζητούμενα.

 

Οι ζωτικότερες λειτουργίες της εταιρείας μετατρέπονται από την Διοίκηση σε είδος πολυτελείας, παίρνοντας τον χαρακτήρα της ελάχιστης αξιοποίησης, μέχρι τελικής εξαφανίσεως, σε βάρος πάντα του δημόσιου συμφέροντος, αλλά και της μέγιστης δυνατής εκμετάλλευσης σε βάρος των εργαζομένων και των απόμαχων της δουλειάς. Πάντα προς όφελος ημετέρων, φίλων και κουμπάρων, προς όφελος τελικά της σπατάλης του κοινωνικού πλούτου σε ιδιωτικά, εγχώρια και ξένα συμφέροντα.

 

Πιο συγκεκριμένα:

 

  1. Η πολιτική υποχρεωτικής, αναγκαστικής συνταξιοδότησης-απόλυσης όσων συναδέλφων θεμελιώνουν συνταξιοδοτικά δικαιώματα αποδεικνύει την αναλγησία αφ’ ενός της Διοίκησης και αφ’ ετέρου τον αντιανθρωπισμό της   νομοθετικής εξουσίας. Συνάδελφοι με 15-20 χρόνια εργασίας που έχουν συμπληρώσει 67 χρόνια ηλικίας, αναγκάζονται να πεταχτούν στον δρόμο με σύνταξη πείνας και μεγάλη διάρκεια απονομής της σύνταξης λόγω και διαδοχικής ασφάλισης. Η Διοίκηση προβάλει ως επιχείρημα την ενημέρωση μόλις 2 μηνών στους συγκεκριμένους συναδέλφους, κρίνοντας αυθαίρετα τον χρόνο αυτόν ικανό, προκειμένου οι μέλλοντες συνταξιούχοι να συνηθίσουν την καταδίκη στην ανέχεια που τους επιβάλουν.

 

  1. Σε πλήρη αθέτηση της συμφωνίας με την Ομοσπονδία του Μπάσκετ (ΕΣΑΚΕ) και τις προδιαγραφές καλύψεων των αγώνων Basket League, η Διοίκηση πραγματοποιεί τις μεταδόσεις χωρίς σκηνοθέτη, διευθυντή παραγωγής και δημοσιογράφο από το στούντιο της ΕΡΤ. Η πρακτική αυτή στο όνομα της «οικονομίας», δρομολογεί την ολική κατάργηση των εκτός έδρας μετακινήσεων, υποβαθμίζει την ποιότητα του παραγόμενου έργου, αποδομεί την ζωτική λειτουργία της ΕΡΤ, απαξιώνει δομές και εργαζόμενους, εκμεταλλεύεται το υστέρημα των πολιτών που αντί να ενισχύουν την δημόσια λειτουργία, καταλήγουν να τροφοδοτούν το κέρδος ιδιωτικών εταιρειών και τα συμφέροντα λίγων.

 

  1. Η εφαρμογή ως κύρια χρήση, μονομελών συνεργείων εξωτερικών μεταδόσεων από το μητρώο, για την κάλυψη ειδησεογραφικών αναγκών, ελαχιστοποιεί τις ήδη λιγοστές υπάρχουσες θέσεις εργασίας, και χρησιμοποιεί έναν μόνο εργαζόμενο τεχνικό, ταυτόχρονα ως εικονολήπτη, ηχολήπτη, υπεύθυνο της μετάδοσης του οπτικοακουστικού υλικού και οδηγό. Η συγκεκριμένη εντατικοποίηση της εργασίας γίνεται βέβαια για τον «εξορθολογισμό του κόστους λειτουργίας της εταιρείας», σε βάρος του εργαζόμενου, της ίδιας της ΕΡΤ και ποτέ σε βάρος των ιδιωτών που εκμεταλλεύονται τόσο την εργασία των συνάδελφων στον ιδιωτικό τομέα, όσο και την ποιότητα του δημόσιου αγαθού της ενημέρωσης.

 

  1. Η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων των Μουσικών Συνόλων, από τους συνάδελφους που υπηρετούν εδώ και 9 χρόνια τις θέσεις αυτές με ελαστικές σχέσεις εργασίας και αποτελούν αδιαμφισβήτητα πάγιες και διαρκείς ανάγκες, πετιέται στα σκουπίδια. Η Διοίκηση κάνει χάρη στον Πολιτισμό που επαίρεται πως στηρίζει, με το να καταδικάζει τους εργαζόμενους σε σχέσεις εξάρτησης και ομηρίας με μισθούς πείνας, οδηγώντας τα Μουσικά Σύνολα σε πλατφόρμες βιτρίνας πολιτισμού, εξυπηρέτησης αποκλειστικά των αναγκών του Κράτους και των δημοσίων σχέσεων, πέρα και έξω από τις πραγματικές ανάγκες παιδείας, εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και στήριξης της πολιτισμικής ανάπτυξης του τόπου.

 

Αγαπητοί συνάδελφοι/ισσες.

 

Τι φταίει για όλα αυτά και για όσα άλλα χειρότερα δρομολογούνται να γίνουν πίσω από τις ανάγκες μας; Ποια είναι τελικά η πηγή της απαξίωσης, αποδόμησης, της διάλυσης εργασιακών σχέσεων, της κατάργησης του δημόσιου συμφέροντος, της ομαλής και εύρυθμης κοινωνικής και οικονομικής ζωής, της διάλυσης της ΕΡΤ; Είναι μόνο ο ένας ή ο άλλος κλάδος που η κακιά Διοίκηση ως κυβερνητικός εντολοδόχος προτάσσει τον οικονομικό εξορθολογισμό; Και πως μπορεί να επικαλούνται οικονομικό εξορθολογισμό, όταν την ίδια στιγμή στο όνομα του κοινωνικού ανταποδοτικού τέλους υπέρ της ΕΡΤ, δαπανούνται χιλιάδες ευρώ, ακόμα κι εκατομμύρια σε μεικτές κι εξωτερικές παραγωγές υποβαθμισμένης ποιότητας, εισάγοντας έμμεσα το καθεστώς ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα), μέχρι της ολικής ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών;

 

Η ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλει και καταδικάζει την εντολοδόχο Διοίκηση της ΕΡΤ, για όλες τις πολιτικές και πρακτικές που εφαρμόζει πάντα ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων, ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, ενάντια στον απλό πολίτη.

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Το Πολυτεχνείο Ζεί

 

Κοινωνική Απελευθέρωση, Λαϊκή Κυριαρχία,
Εθνική Ανεξαρτησία, Δημοκρατία.

 

Αυτά ήταν τα πολιτικά αιτήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973. Με φωνές κατά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, το πρωτοπόρο αγωνιστικό φοιτητικό κίνημα και οι εργαζόμενοι πολίτες,  κορύφωσαν την αντίσταση του λαού μας απέναντι στο αμερικανοκίνητο φασιστικό καθεστώς των συνταγματαρχών, δικαιώνοντας τον αντιδικτατορικό αγώνα, ενώνοντας την ελληνική κοινωνία κάτω από το σύνθημα με την παλλαϊκή απήχηση:

Ψωμί  Παιδεία  Ελευθερία

 

Με σύμβολο  την ελληνική σημαία, που ταυτίστηκε με τους αγώνες για εθνική ανεξαρτησία, η εξέγερση του Πολυτεχνείου το ’73  αποτέλεσε τη νεότερη πάλη του ελληνικού λαού για το  δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Όσο κι αν κάποιοι από τους μετέχοντες πρόδωσαν τα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκαν, όσο κι αν σήμερα ξανά, τα κόμματα του ξενόδουλου καθεστώτος υποβαθμίζουν το νόημα της εξέγερσης του ’73,  το Πολυτεχνείο ενσωμάτωσε και ανέδειξε τον διαχρονικό αγώνα του λαού μας για Κοινωνική Απελευθέρωση, Λαϊκή Κυριαρχία, Εθνική Ανεξαρτησία. Απαραίτητες συνθήκες για να υπάρξει Δημοκρατία στον τόπο.

 

Σήμερα, 49 χρόνια μετά, ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε χειρότερη μοίρα. Με το υπερδωδεκαετές μνημονιακό καθεστώς να ρίχνει βαριά σκιά στο σώμα της κοινωνίας, τις υποχρεωτικότητες και τις πολιτικές ελέγχου της κοινωνικής ζωής και εκτάκτων αναγκών που ήρθαν για να μείνουν λόγω πανδημίας να διαρρηγνύουν τον κοινωνικό ιστό, τον πληθωρισμό της μονοπώλησης και των καρτέλ της οικονομίας να κυριαρχεί,  τα σχέδια πολεμικών τυχοδιωκτισμών που εκπορεύονται από την «Σωστή Πλευρά της Ιστορίας» να μας εμπλέκουν σε αχαρτογράφητα νερά και με το πολιτικό σκηνικό δηλητηριασμένο και βουτηγμένο σε μαφιόζικα σκάνδαλα παρακολουθήσεων, αναζητείται ξανά το Ψωμί, η Παιδεία, η Υγεία, η Ελευθερία. 

 

Όλα αυτά συνιστούν πολιτειακή εκτροπή, κουρέλιασμα της συνταγματικής έννομης τάξης και αιτιολογούνται από την πλήρη και απροκάλυπτη ταύτιση των συμφερόντων μιας μικρής οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ελίτ, με τον ξένο παράγοντα. Οτι ακριβώς χρειάζεται ο φασισμός για να στηριχτεί, ότι χρειάστηκε η Χούντα των συνταγματαρχών για να επιβληθεί και να κυβερνήσει.

 

Γι αυτό κάθε χρόνος που περνά, η επέτειος του Πολυτεχνείου αποκτά όλο και πιο επίκαιρο  νόημα και ενσωματώνει στους σημερινούς όρους τα παλλαϊκά χαρακτηριστικά και τα πολιτικά αιτήματα του 1973, καθώς η Κοινωνική Απελευθέρωση, η Λαϊκή Κυριαρχία και η Εθνική Ανεξαρτησία, απηχούσαν πάντα με όλο το ταξικό τους περιεχόμενο, τους αγώνες του ελληνικού λαού για την απεξάρτηση από κάθε είδους τυραννία.

 

Η ΠΟΣΠΕΡΤ καλεί όλους τους εργαζόμενους να συναισθανθούν το βαθύ νόημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, να συμμετέχουν στην πορεία την Πέμπτη 17/11, μαζικοποιώντας ακόμα περισσότερο την αισιόδοξη παρουσία τους στην τελευταία πανεργατική πορεία της 9 Νοεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας.

 

Όλοι μαζί ξανά στους δρόμους της αντίστασης και του αγώνα. 

 

Για την Δημοκρατία.

 

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Απόφαση Διενέργειας Συνεδρίου της ΠΟΣΠΕΡΤ και το Αίτημα για άμεση Σύγκλησή του

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγία Παρασκευή  14/11/2022

Απόφαση Διενέργειας Συνεδρίου της ΠΟΣΠΕΡΤ

και το Αίτημα για άμεση Σύγκλησή του

 

Συναδέλφισσες συνάδελφοι.

 

Στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣΠΕΡΤ στις 10 Νοεμβρίου 2022 με κύριο θέμα συζήτησης τον καθορισμό διεξαγωγής Συνεδρίου,  αφού εκτέθηκαν και συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα μέχρι σήμερα δεδομένα, αποφασίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία 13 ψήφων υπέρ και 2 κατά, το Συνέδριο της Ομοσπονδίας να διενεργηθεί το διήμερο 16 και 17 Ιανουαρίου 2023.

 

Αναφορικά με το αίτημα ενός μέρους εκλεγμένων αντιπροσώπων για Άμεση Σύγκληση Έκτακτου Συνεδρίου και Εκλογές, ακολουθούν μερικές οφειλόμενες απαντήσεις, καθώς η μισή αλήθεια πάντα αποδεικνύεται χυδαιότερη του ολόκληρου ψέματος.

Οι μόνοι λόγοι που το εκλεγμένο ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ,  η θητεία του οποίου έληξε στις 15 Μαρτίου 2021 και συνέχισε ως προσωρινή Διοίκηση οριζόμενη από δικαστικές αποφάσεις, μέλη του οποίου τελούσαν και τελούν και οι σημερινοί ένθερμοι αιτούντες ήταν:

 

  1. Τα αναγκαστικά και επιβεβλημένα μέτρα περιορισμού και οι ρητές απαγορεύσεις διεξαγωγής Συνεδρίων λόγω Πανδημίας. Είναι χαρακτηριστικό, ότι δεν χρειάζονταν καν δικαστικές αποφάσεις για την παράταση της θητείας οποιουδήποτε διοικητικού συμβουλίου συνδικαλιστικού οργάνου πανελλαδικά, αφού οι παρατάσεις δίνονταν έτσι κι αλλιώς κατόπιν νομοθετικής ρύθμισης.
  2. Οι εκλογικές, διοικητικές και οικονομικές εκκρεμότητες των σωματείων μελών της ΠΟΣΠΕΡΤ.

 

Πιο συγκεκριμένα:

 

Μέχρι και τις 21 Μαρτίου 2022, η προσωρινή διοίκηση της Ομοσπονδίας δεν νομιμοποιούνταν βάσει της προερχόμενης εκ πανδημίας δικαστικής απόφασης να διενεργήσει Συνέδριο και εκλογές.  Τη νομιμοποίηση έλαβε μόνο με την τελευταία εξάμηνη και απαραίτητη όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα δικαστική απόφαση της 6 Ιουνίου 2022.

Έκτοτε και έως σήμερα, το μόνο που ανέλαβε πρωτοβουλίες, κίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες (αναφερόμαστε αναλυτικότερα παρακάτω) προκειμένου να επιλυθούν και να τακτοποιηθούν  όλες οι εκκρεμότητες που αποτελούσαν εμπόδιο στην ομαλή διεξαγωγή του Συνεδρίου και κυρίως την ενωτική του διάσταση, ήταν το προεδρείο της ΠΟΣΠΕΡΤ, με κύριο μέλημα την απρόσκοπτη συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως των σωματείων της ΕΡΤ και όλων των σωματείων του ιδιωτικού τομέα των ΜΜΕ. 

 

Οι εκκρεμείς αρχαιρεσίες πρωτοβάθμιων σωματείων.

 

Ήδη από το Νοέμβρη 2021 και μετά από αίτημα εγγραφής της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης Ένωση Εργαζομένων ΕΡΤ (Ε.Ε.Ε.ΡΤ) στην ΠΟΣΠΕΡΤ, το ΔΣ της Ομοσπονδίας (συμπεριλαμβανομένων των σημερινών ένθερμων αιτούντων την Σύγκληση Εκτάκτου Συνεδρίου), έλαβε ομόφωνη απόφαση για προσχώρηση της Ένωσης Εργαζομένων ΕΡΤ στην ΠΟΣΠΕΡΤ, υποδεικνύοντας αναλυτικά τις εκ του Νόμου 1264/1982 και του Καταστατικού της Ομοσπονδίας βήματα και διαδικασίες, έτσι ώστε να υποβάλει τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα και να πληροί όλες τις προϋποθέσεις  εγγραφής της. Στην Ένωση Εργαζομένων ΕΡΤ κοινοποιήθηκε αναλυτικά η Απόφαση του ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ.

 

Με τις αρχαιρεσίες της Ένωσης Εργαζομένων ΕΡΤ για τις εκλογές αντιπροσώπων στην ΠΟΣΠΕΡΤ, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 22 Νοεμβρίου 2022 και με τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα περί μη προσβολής που θα χορηγηθούν όπως προβλέπεται ένα περίπου μήνα μετά την διεξαγωγή των εκλογών, η απρόσκοπτη συμμετοχή της Ένωσης Εργαζομένων ΕΡΤ θα έχει διασφαλιστεί.

Αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων στην ΠΟΣΠΕΡΤ θα διεξαχθούν και από το πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό σωματείο του ιδιωτικού τομέα «Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας» (ΕΤΕΡ) στις 26 Νοεμβρίου 2022.  Ισχύει λοιπόν για την ΕΤΕΡ, ότι ακριβώς ισχύει και για την Ένωση Εργαζομένων ΕΡΤ όσον αφορά τον χρόνο και την διασφάλιση της απρόσκοπτης συμμετοχής της  στο Συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ.

 

Οικονομικές εκκρεμότητες

Εκτός από τις εκκρεμότητες των αρχαιρεσιών των δύο σωματείων (Ε.Ε.ΕΡΤ, ΕΤΕΡ) που θα έχουν εκλείψει στα μέσα Δεκεμβρίου, εκκρεμότητες υπάρχουν και στα ήδη εγγεγραμμένα σωματεία στην ΠΟΣΠΕΡΤ, που αφορούν πρωτίστως τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς την Ομοσπονδία και δευτερευόντως την κατάθεση των δικών τους νομιμοποιητικών εγγράφων για την συμμετοχή τους στο Συνέδριο.

 

Αναλυτικότερα:

Προς ενημέρωση όλων των εργαζομένων, κανένα σωματείο από το 2019 μέχρι σήμερα που εισπράττει εισφορές των εργαζομένων μελών του υπέρ της ΠΟΣΠΕΡΤ σύμφωνα με το Καταστατικό του, δεν τις έχει αποδώσει  στην Ομοσπονδία, εκτός της ΠΣΥΠΕΡΤ, που έχει καταβάλει ένα μικρό μέρος τους.

Από τον Ιούνιο του 2022 επισταμένως αλλά και πολύ νωρίτερα, είχαν τεθεί επανειλημμένα σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις προς τους προέδρους των σωματείων οι συγκεκριμένες εκκρεμότητες.

 

Κατανοώντας απόλυτα τις διαμορφωμένες συνθήκες της αδιαμφισβήτητης δυσκολίας λόγω της διαχρονικής οικονομικής κρίσης, της πανδημίας και των προβλημάτων ασυνέπειας που προέκυψαν, των μονομερών αποφάσεων σωματείων μείωσης των εισφορών, ακόμα και την παντελή αδυναμία είσπραξης τους, με πρωτοβουλία του προεδρείου της ΠΟΣΠΕΡΤ και κατάθεση συγκεκριμένης πρότασης σε μια προσπάθεια εξεύρεσης συναινετικής και αναλογικής λύσης επί του οικονομικού κενού, συγκλήθηκε  η συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ στις 22 Σεπτεμβρίου 2022, προκειμένου να διευθετηθούν τα εκκρεμή ζητήματα, να διασφαλιστεί η συμμετοχή όλων των σωματείων με οικονομικές εκκρεμότητες και να προσδιοριστεί ο χρόνος του Συνεδρίου.

 

Η συνεδρίαση, παρά την κατανόηση όλων για μία συναινετική και αναλογική λύση στην προοπτική να συμμετάσχουν απρόσκοπτα όλα τα σωματεία στο Συνέδριο, δεν κατέληξε σε απόλυτη συμφωνία διευθέτησης των οικονομικών εκκρεμοτήτων, χωρίς ευθύνη του προεδρείου της ΠΟΣΠΕΡΤ. Παρ’ όλα αυτά, η διεξαγωγή του Συνεδρίου προσδιορίστηκε στα τέλη Οκτωβρίου αρχές Νοεμβρίου, με την απαραίτητη προϋπόθεση μιας τελικής διευθέτησης.

 

Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου πάλι με πρωτοβουλία του προεδρείου της ΠΟΣΠΕΡΤ ακολούθησαν δύο άτυπες συναντήσεις με τους προέδρους των σωματείων, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να καταλήξουμε όλοι σε μια πραγματικά συμφέρουσα διευθέτηση προς όφελος όλων. Εργαζομένων, πρωτοβάθμιων σωματείων και Ομοσπονδίας. Και οι δύο συναντήσεις κατέληξαν άκαρπες.

 

Μέχρι σήμερα, και παρ’ ότι οι αρχαιρεσίες των δύο σωματείων (Ε.Ε.ΕΡΤ, ΕΤΕΡ) βρίσκονται προ των πυλών, στοιχείο που θα διασφαλίσει την απρόσκοπτη συμμετοχή τους στο Συνέδριο, τόσο οι οικονομικές, όσο και οι διοικητικές εκκρεμότητες των υπόλοιπων σωματείων της ΕΡΤ παραμένουν αδιευθέτητες και η συμμετοχή τους στο Συνέδριο μη διασφαλισμένη. Κατόπιν αυτών, στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ, μέσα στα χρονικά πλαίσια που ορίζονται από την δικαστική απόφαση, καθορίστηκε όπως προαναφέρθηκε, η διεξαγωγή του Συνεδρίου για τις 16-17 Ιανουαρίου.

 

Μερικές Παρατηρήσεις και Συμπεράσματα εν είδη Ερωτήσεων.

 

Η επίκληση του άρθρου 12, παρ. 2 του Καταστατικού της ΠΟΣΠΕΡΤ  όπως αναφέρεται στο αίτημα των αντιπροσώπων που συνέταξαν οι άμεσα και ένθερμα ενδιαφερόμενοι, αφορά στην σύγκληση έκτακτου Συνεδρίου. Έκτακτο Συνέδριο συγκαλείται για εξαιρετικούς και πραγματικά έκτακτους λόγους, άσχετους με τα θέματα που επικαλούνται οι αιτούντες, και τα οποία αφορούν την διενέργεια Τακτικού Συνεδρίου.

 

Σε μια προσπάθεια εντυπωσιασμού και αντιστροφής της πραγματικότητας, οι συνάδελφοι συγγραφείς της αίτησης σύγκλησης Έκτακτου Συνεδρίου, στο όνομα: «της ευρύτερης ενότητας και παρά τις όποιες αντιθέσεις», θεωρούν, «ότι η  είσοδος όλων των Σωματείων των εργαζομένων της ΕΡΤ εξυπηρετεί την ενιαία στάση μας απέναντι στην Διοίκηση της ΕΡΤ.».

 

Ωραία τα λόγια αλλά προκύπτουν μερικά απλά ερωτήματα.

Η προσπάθεια διενέργειας Συνεδρίου μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου, χωρίς να διασφαλίζεται η συμμετοχή των υπό διαδικασία αρχαιρεσιών και εκλογής αντιπροσώπων των σωματείων Ένωση Εργαζομένων ΕΡΤ, ΕΤΕΡ και των σωματείων με οικονομικές εκκρεμότητες, υπακούει στην ευρύτερη ενότητα που απηχεί η είσοδος όλων των σωματείων στην ΠΟΣΠΕΡΤ;

Στο απλό αυτό ερώτημα απάντηση δεν πήραμε, ούτε όταν το θέσαμε εξαντλητικά και ενώπιον όλων στο τελευταίο ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ. Η απάντηση είναι βέβαια ξεκάθαρη.

Όχι, δεν διασφαλίζονται.

 

Οι σημερινοί αιτούντες την διενέργεια Συνεδρίου μέχρι της 6 Δεκεμβρίου, χωρίς την διασφάλιση της συμμετοχής όλων των σωματείων, δεν ήταν οι ίδιοι που κόπτονταν για την συμμετοχή της Ένωσης Εργαζομένων στην ΠΟΣΠΕΡΤ; Τι άλλαξε από τότε που με αγαστή συνεργασία και συστήνοντας την Σύμπραξη για την υπογραφή ΣΣΕ, είχαν υπονομεύσει την Ομοσπονδία προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα μνημονιακά νομοθετήματα εξοστρακισμού και διάλυσης όσων σωματείων δεν ήταν αρεστά στις Διοικήσεις;

 

Πως επισημαίνουν ότι: «η οικονομική αυτονομία των συλλογικών οργάνων είναι απαραίτητος όρος για την εύρυθμη λειτουργία τους και πρέπει να λυθούν τα οικονομικά ζητήματα», όταν την ίδια στιγμή αρνούνται να συναινέσουν σε αναλογικές λύσεις, και δεν αποδίδουν μέχρι σήμερα τις εισφορές υπέρ της Ομοσπονδίας; Η οικονομική αυτονομία της Ομοσπονδίας δεν συγκαταλέγεται στις επισημάνσεις τους;

 

Η σημερινή επίκληση για την σημασία, το κύρος και την ενότητα της ΠΟΣΠΕΡΤ, είναι συνεπής και διαχρονική, ή αλα καρτ, περιστασιακή και εξαρτώμενη από αλλαγές πουκαμίσων προς αναζήτηση συσχετισμών;!

 

Αναφορικά με την αποστροφή των αιτούντων ότι: «η προσωρινή Διοίκηση της ΠΟΣΠΕΡΤ, έχει χάσει την επαφή με τους εργαζόμενους...». Που ήταν αλήθεια οι συγκεκριμένοι συγγραφείς της αίτησης, όταν δεκάδες εργαζόμενοι έρχονταν στα γραφεία της Ομοσπονδίας να καταγγείλουν τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης με τα πρόστιμα των 300 ευρώ στους μισθούς τους; Πως τοποθετήθηκαν και ποιές ενέργειες έκαναν για να τους συνδράμουν, μπροστά στις καταφανείς διακρίσεις

Πού ήταν αλήθεια όταν η Διοίκηση έκλεινε το Κέντρο Εκπομπής Βραχέων Κυμάτων  Αυλίδας και τις αυτοψίες που διενήργησε το προεδρείο της ΠΟΣΠΕΡΤ  στο πλιάτσικο που κατήγγειλαν οι συνάδελφοι εκεί;

 

Εν κατακλείδι.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι.

 

Πραγματικά δεν θα είχαμε κανένα  λόγο να συντάξουμε αυτή την Ανακοίνωση, εάν οι συγγραφείς του αιτήματος σύγκλησης έκτακτου συνεδρίου δεν ήταν τόσο απροσχημάτιστα θρασείς. Από την αρχή επιθυμούσαμε την δρομολόγηση ενός Συνεδρίου με την διασφάλιση της συμμετοχής όλων των σωματείων που είναι μέλη της ΠΟΣΠΕΡΤ προσπαθώντας να αμβλύνουμε τις όποιες αντιθέσεις, θεωρώντας ότι η ύπαρξή τους υπονομεύει την ενότητα των εργαζομένων. Αντιθέσεις που αποκαλύφθηκαν δυστυχώς για όλους, με τις παλινωδίες, τις συντεχνιακές διαφορές και την ατυχή κατάληξη της ΣΣΕ.

 

Μια ενότητα, που δεν οικοδομείται με τα ωραία λόγια και τις ρετσέτες, αλλά στην ανάδειξη και υπεράσπιση των κοινών προβλημάτων, που στην σημερινή συγκυρία δεν διακρίνουν κλάδους, προσωπικά ευτελή συμφέροντα, συντεχνίες μικρομάγαζων και πολιτικές σκοπιμότητες. Η ΠΟΣΠΕΡΤ αναλαμβάνοντας και τις δικές της ευθύνες, υπονομεύτηκε, περιθωριοποιήθηκε, εξοστρακίστηκε από το κάδρο επίλυσης των κοινών προβλημάτων, γιατί κάποιοι δυστυχώς εργαλειοποιούν πράγματα και καταστάσεις προς ίδιον όφελος.

 

Η ΠΟΣΠΕΡΤ δεν είναι τα πρόσωπα. Είναι Θεσμός, που απηχεί τον ενιαίο τρόπο οργανωμένης συνδικαλιστικής αντιμετώπισης των κοινών προβλημάτων. Την χρειαζόμαστε όλοι μας, δυνατή, παραγωγική  και συλλογική, με την ένταξη όλων των σωματείων στο δυναμικό της, με την συμμετοχή όλων των εργαζομένων στα σωματεία τους. Είναι το λιγότερο απαράδεκτο και υποκριτικό, αυτοί που την χτύπαγαν κάτω από την μέση, να επιδιώκουν σήμερα να εμφανιστούν υπερασπιστές της.

Έχουμε διαμορφώσει ήδη με την απόφαση διενέργειας του Συνεδρίου στις 16 και 17 Γενάρη, τα θεμέλια και τις προϋποθέσεις για την διασφάλιση όλων, στο ανώτατο  και δημοκρατικότερο όργανο συλλογικής έκφρασης και αποφάσεων. Το Συνέδριο της Ομοσπονδίας.

 

Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι οι τελευταίες διοικητικές και οικονομικές εκκρεμότητες θα διευθετηθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα, διασφαλίζοντας την συμμετοχή όλων και ανοίγοντας τον δρόμο για να θεμελιωθεί η ενότητα στην πράξη.

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Η Διοίκηση οδηγεί σε περαιτέρω απαξίωση τα Μουσικά Σύνολα

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγία Παρασκευή  08/11/2022

Η Διοίκηση οδηγεί σε περαιτέρω απαξίωση τα Μουσικά Σύνολα

Συναδέλφισσες συνάδελφοι.

Στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ, η Διοίκηση, κατόπιν μιας καθ’ υπαγόρευσης εισήγησης των «ειδικών», αποφάσισε την περαιτέρω απαξίωση των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ. Απαξίωση που εντάσσεται στην γενικότερη αποδόμηση που βιώνει η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, οι δομές και το εργασιακό δυναμικό της και είναι απόρροια των σκόπιμων και επιβαλλόμενων πολιτικών απορρύθμισης και κατάλυσης κάθε έννοιας εργατικού δικαίου αλλά και καλλιτεχνικής δημιουργίας και υπόστασης.

Το πλάνο είναι συγκεκριμένο, αφορά όλους τους εργαζόμενους και βιώνεται καθημερινά στον καθένα μας ξεχωριστά. Κανένας τομέας, καμιά θέση εργασίας, κανένας εργαζόμενος, όσο περνάει ο καιρός και οι κλασσικές συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου παρέρχονται, δεν θα διέπεται από μόνιμες και ασφαλείς εργασιακές συνθήκες. Η Διοίκηση οδηγεί την ΕΡΤ με μαθηματική ακρίβεια στην απόλυτη συρρίκνωση,  στην μετατροπή της σε παράδεισο της εργολαβίας των ημετέρων, πρωτοπόρα στην υιοθέτηση των εξ’ εσπερίας «βέλτιστων πρακτικών», φτωχοποίησης και εξαθλίωσης των εργαζομένων.

Σε μια απόφαση που παραμένει θολή και αδιευκρίνιστη και δεν διανέμεται στους άκρως ενδιαφερόμενους, η Διοίκηση προχωρά μέσω μιας επί τα χείρω διαιώνισης επισφαλών (ο Θεός να τις κάνει) συμβάσεων σε μεγάλο αριθμό συναδέλφων που πλαισιώνουν τα Μουσικά Σύνολα, καλύπτουν εδώ και 9 χρόνια μόνιμες, πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε οργανικές θέσεις, χωρίς καν να διασφαλίζει την παραμονή τους. Αυτό οδηγεί στην πλήρη αποδιοργάνωση και παγίωση της απορρύθμισης της λειτουργίας των Μουσικών Συνόλων που αποδομεί ακόμα περισσότερο την ήδη απαξιωμένη και κολοβή λειτουργία τους. Πρόκειται εξ’ άλλου για τον μοναδικό κλάδο και τους μόνους εργαζόμενους που δεν απέκτησαν ποτέ, σε αντίθεση με όλους του υπόλοιπους συνάδελφους άλλων κλάδων, συμβάσεις αορίστου χρόνου, μετά μάλιστα από ειδικές και απαιτητικές εξετάσεις την περίοδο προσλήψεων στη ΝΕΡΙΤ.

Ας γνωρίζουν οι εισηγούντες «ειδικοί», ότι όπου και όποτε ο πολιτισμός και οι δημιουργοί του θυσιάζονται ως βιτρίνα στην εξυπηρέτηση αλλότριων πολιτικών αναγκών και οικονομικών συμφερόντων, το μόνο που απηχεί και αντανακλά είναι η μεθοδευμένη κατάπτωση της κοινωνίας που οδηγείται σκόπιμα σε παρακμή. Πολύ περισσότερο όταν ο πολιτισμός είναι υπόθεση ενός δημόσιου φορέα. Είναι προφανές. Οι «ειδικοί» γνωρίζουν δεν γνωρίζουν, ποσώς ενδιαφέρονται,!

Η ΠΟΣΠΕΡΤ αναμένοντας την πλήρη γνωστοποίηση της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, στηρίζει απερίφραστα τους συνάδελφους μουσικούς και χορωδούς στο σύνολό τους. Η διεκδίκηση προσλήψεων με συμβάσεις αορίστου χρόνου μόνιμου χαρακτήρα, για όλους, για όλη την ΕΡΤ, αποτελεί μονόδρομο, πάγια και διαρκή ανάγκη όπως ακριβώς αποτελούν και οι εν λόγω εργαζόμενοι.

Καλούμε όλους τους συνάδελφους εργαζόμενους της ΕΡΤ, να δώσουν μαχητικό παρών στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου, δηλώνοντας την αποφασιστικότητα τους απέναντι στο μέλλον που μας επιφυλάσσουν.

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΙΤΑ

 Αθήνα, 1η Νοεμβρίου  2022

Αρ. πρωτ:  3216

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΤ1

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 μας έδειξε για άλλη μια φορά το κυνικό και απάνθρωπο πρόσωπό της. Απέλυσε με συνοπτικές διαδικασίες τρεις συναδέλφισσες οι οποίες μετρούσαν δεκαετίες επαγγελματικής προσφοράς στο συγκεκριμένο κανάλι. Αιτία; Οι… περιβόητες περικοπές που ακούμε συχνά πυκνά και τις θυμήθηκαν οι διοικούντες τέτοιες δύσκολες εποχές, αλλά και η μη επαγγελματική επάρκεια των απολυμένων, πάντα κατά την δική τους ερμηνεία.

Και εμείς αρχικά αναρωτιόμαστε…

Σε μια εταιρία με κύκλο εργασιών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, η περικοπή τριών μισθών θα λύσει το όποιο πρόβλημα; Αυτές είναι οι λύσεις που βρίσκουν οι επαΐοντες του ΑΝΤ1; Δεν τους τα λύνει τα προβλήματα η ίδια η Κυβέρνηση τόσα χρόνια τώρα, κάνοντάς τους όλα τα χατίρια;  Δεν παίρνουν πάντα αυτό που θέλουν; Και εν τέλει, μετά από τόσα χρόνια κατάλαβαν ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν ήταν καλοί στη δουλειά τους; Δεκαετίες χρειάζεται κανείς να το καταλάβει αυτό; Μάλλον κύριοι του ΑΝΤ1 το πρόβλημά σας είναι άλλο. Η σειρά προτεραιότητας. Γιατί αν έπρεπε να απολυθεί κάποιος και αν είχατε έστω και λίγη τσίπα θα έπρεπε να είχατε απολυθεί ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.

ΕΣΕΙΣ που με φτηνές δικαιολογίες όχι μόνο πετάτε στο δρόμο, τέτοιες δύσκολες εποχές εργαζόμενους με πολυετή προσφορά στον σταθμό, αλλά χωρίς κανένα αίσθημα ΝΤΡΟΠΗΣ τους πετάτε και λάσπη από πάνω, λέγοντάς τους ξαφνικά ότι δεν είναι καλοί στη δουλειά τους.

ΕΣΕΙΣ που πριν λίγο καιρό γίνατε οι ίδιοι «ρεζίλι» στο πανελλήνιο, όταν θελήσατε να βγάλετε έκτακτο δελτίο αντικαθιστώντας ολόκληρη βάρδια κοντρόλ πλατό, μόνο από τον τεχνικό διευθυντή και τον αρχισυντάκτη, ελέγχοντας μάλιστα τον αέρα του καναλιού από το σπίτι, με μοναδικό αποτέλεσμα να βγει στον αέρα κάτι που ούτε καν έμοιαζε με έκτακτο δελτίο ειδήσεων. 

ΕΣΕΙΣ που χωρίς κανένα αίσθημα φιλότιμου και ανθρωπιάς, πετάτε στον δρόμο εργαζόμενους εν μέσω καλπασμού του πληθωρισμού, ενεργειακής αλλά και διατροφικής κρίσης, χωρίς να σας ενδιαφέρει καν αν αυτοί οι εργαζόμενοι έχουν παιδιά, αν τα μεγαλώνουν μόνοι τους, αν έχουν δάνεια, αν θα μπορούν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς του ρεύματος, αν θα μπορέσουν να ψωνίσουν σούπερ μάρκετ για το σπίτι τους με την τεράστια ακρίβεια που ολοένα και γιγαντώνεται.

Αυτή λοιπόν ήταν η δική σας λύση κύριοι του ΑΝΤ1. Περικοπές για να καλυτερέψουν τα νούμερα των κερδών σας από τρεις απλούς μισθούς απολύοντας με κυνισμό, απανθρωπιά και λάσπη ανθρώπους με πολυετή προσφορά. Αυτή λοιπόν συνάδελφοι είναι η περιβόητη οικογένεια του ΑΝΤ1 όπως ευαγγελίζονταν κάποιοι εδώ και χρόνια. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που μας αποδεικνύουν αυτοί οι κύριοι ποιοι πραγματικά είναι. 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ. Βλέπετε και μόνοι σας ότι για όλους αυτούς δεν είμαστε τίποτε άλλο από απλά νούμερα, που δυστυχώς για εκείνους μας έχουν ανάγκη για να κάνουν τη δουλειά τους. Όταν όμως αισθανθούν ότι μπορούν να μας πετάξουν έτσι απλά στον δρόμο, δεν διστάζουν να το κάνουν. Σήμερα είναι οι τρεις συναδέλφισσες του ΑΝΤ1. Αύριο όλοι εμείς. Ο καθένας με τη σειρά του.  Η μόνη απάντηση που τους αξίζει είναι η συσπείρωση στο σωματείο μας και η ενότητά μας.

ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ

ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ - ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ

Υ.Γ.1 Φυσικά και δεν είχαμε πιστέψει τον άνθρωπο της διοίκησης του ΑΝΤ1, όταν στην τελευταία απόλυση που είχε γίνει τότε, μας είχε πει ότι όχι μόνο δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις, αλλά θα γίνουν και προσλήψεις.

Υ.Γ.2 Η νομοθετική ρύθμιση που ρίχνει κι άλλο την υποχρεωτικότητα του ποσοστού των εργαζομένων σε ένα σταθμό Πανελλαδικής εμβέλειας, μήπως θα επιφέρει και άλλες απολύσεις και φτάσουμε στο σημείο να βλέπουμε δελτία ειδήσεων όπως εκείνο που έβγαλαν στον αέρα οι επαΐοντες του ΑΝΤ1, βγαίνοντας στον αέρα ακόμα και όλες οι οδηγίες του αρχισυντάκτη προς τον παρουσιαστή και πολλά άλλα; Ρητορική είναι η ερώτηση προς τον Υπουργό κύριο Οικονόμου.

Υ.Γ.3 Τα σποτάκια και η κοινωνική δράση της οικογένειας Κυριακού που κατά καιρούς προβάλλονται στο σταθμό, αφορούν και τους εργαζόμενους που κατά κόρον απολύει τελευταία;;

 

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                       

 

   Ο Πρόεδρος                                                                                              Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Σκεπετζάκης                                                                                                Κώστας Πολύζος