Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


           

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

                                                                                       Αγ. Παρασκευή 20/02/2023

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Μετά την συνάντηση που είχε το προεδρείο της ΠΟΣΠΕΡΤ παρουσία του εκπροσώπου των εργαζόμενων Μανώλη Παπανικήτα, με τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη κατά την επίσκεψη του στην ΕΡΤ , ακολουθήσε σήμερα συνάντηση στο Υπουργείο, με τον Γ. Γραμματέα και τον Δ/ντη γραφείου του Υπουργού  παρά τω πρωθυπουργό αρμόδιο για θέματα επικοινωνίας και ενημέρωσης κ. Γιάννη Οικονόμου και ετέθησαν τα ακόλουθα θέματα :

1) ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

2) ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ.

3) ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

4) ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ  ΠΡΟΣΕΛΗΦΘΗΣΑΝ

ΕΠΙ ΝΕΡΙΤ. 

5) ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ                  ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ OB VAN.                           

Τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και οι παράγοντες του υπουργείου μας δήλωσαν ότι κατανοούν απολύτως τα προβλήματα που προκύπτουν από την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και  την ανάγκη εξεύρεσης λύσεων ώστε η εταιρία να απεγκλωβιστεί από την θηλειά του ενιαίου Μισθολογίου. 

Για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας αλλά και την προϋπηρεσία των  συναδέλφων , λάβαμε την διαβεβαίωση ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την άμεση επίλυση τους.

Σε ότι αφορά το τελευταίο θέμα υπήρξε συναντίληψη και αναδείχθηκε η συμμετοχή των συναδέλφων στην καλή εικόνα της εταιρίας. Παρά τούτα επισημάναμε την συνεχή απαξίωση και κακή διαχείριση του προσωπικού.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ θα συνεχίσει να πιέζει με κάθε τρόπο ώστε να επιλυθούν άμεσα τα αιτήματα μας.         

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

Αγία Παρασκευή  16/02/2023

 

Η ΠΟΣΠΕΡΤ μετά από απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου στις 15 – 02 – 2023 προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου από τις 10.00 – 13.00 εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας και στηρίζοντας τον δίκαιο  αγώνα  των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό στο αίτημα τους  για την άμεση απόσυρση του ΠΔ 85/2022.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι πρέπει και μπορούμε να δώσουμε βροντερό παρόν την Παρασκευή στις 10.00 στο Συμβούλιο της επικρατείας όπου θα κατατεθεί αίτηση ακύρωσης του προεδρικού διατάγματος και θα ακολουθήσει πορεία προς το Σύνταγμα .

Όλοι μαζί ενωμένοι στηρίζουμε τον Πολιτισμό και διεκδικούμε ένα καλύτερο εργασιακό αύριο. Συγκέντρωση στις 10.00 μπροστά από το  Συμβούλιο  της Επικρατείας (ΣτΕ).

 

ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10.00 -13.00

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΜΙΣΘ. ΑΥΞΗΣΕΙΣ - ΠΕΝΤΑΡΑΚΗ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγία Παρασκευή  14/02/2023

             

Συναδέλφισσες ,Συνάδελφοι

        Η διοίκηση έχει επιλέξει να κάνει παράλογες περικοπές σε βάρος των εργαζομένων και της λειτουργίας της εταιρείας. Αρνείται να πληρώσει τις διανυκτερεύσεις των εργαζομένων όταν εργάζονται εκτός έδρας παραβλέποντας τη σχετική νομοθεσία, αναγκάζει συμβασιούχους να εργάζονται Σ/Κ χωρίς να τα πληρώνονται, κάνει προσπάθειες να επιβάλει μονομελή τηλεοπτικά συνεργία, δεν κάνει προσλήψεις παρά το ότι πολλά τμήματα υπολειτουργούν λόγω μεγάλων ελλείψεων προσωπικού και όλα αυτά γιατί; Για την υποτιθέμενη οικονομία (πάντα εις βάρος των εργαζομένων) που έχει εφεύρει ο κος Ζούλας  προκειμένου να γεμίζει ο κουμπαράς που τροφοδοτεί τις αυξήσεις της κακοπληρωμένης κατά τα λεγόμενά του διοίκησης.

       Με την νέα ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στις 8/2,ο ίδιος, τα διορισμένα μέλη του Δ.Σ. της ΕΡΤ και τα ανώτατα στελέχη της εταιρείας, τουλάχιστον 60 της επιλογής του, λαμβάνουν σημαντικότατες μισθολογικές αυξήσεις.

       Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Θεωρούμε δεδομένο ότι σε μια εταιρεία που λειτουργεί υπό κανονικές συνθήκες, όσοι εργάζονται σε θέση ευθύνης θα έχουν και αυξημένες αποδοχές (αυτό θα έπρεπε να ισχύει και για τους προϊστάμενους για τους οποίους η διοίκηση έχει άλλη γνώμη), ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ  ότι αναλόγως θα πρέπει να αυξάνονται και οι μισθοί όλων των υπολοίπων εργαζομένων, γιατί αυτοί είναι τα θεμέλια και η κινητήριος δύναμη της ΕΡΤ και όχι να σηκώνουν στις πλάτες τους το οικονομικό βάρος που προκύπτει  από την κακοδιαχείριση της διοίκησης.

       Η ΠΟΣΠΕΡΤ έχει καταγγείλει πολλές φορές την απαξίωση και την αποδόμηση της ΕΡΤ τόσο ως προς το ανθρώπινο δυναμικό της, όσο και προς τις δομές της. Οι τελευταίες ανακοινώσεις των σωματείων της ΕΝΩΣΗΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ του ΠΑ.ΣΥ.ΠΑ.ΤΕ.ΚΑΛ. και του σωματείου ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ & Δ/ΝΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ είναι παραπάνω από ενδεικτικές της αυθαιρεσίας της διοίκησης και της υπονόμευσης της εταιρείας.

       Αναφορικά με την κα. Πενταράκη συμφωνούμε απόλυτα με τα όσα καταγγέλθηκαν από τα προαναφερόμενα σωματεία και προειδοποιούμε προς πάσα κατεύθυνση ότι ανάλογες ενέργειες από όπου και αν προέρχονται δεν θα γίνουν  αποδεκτές και θα μας βρουν απέναντι τους.

       Η ΠΟΣΠΕΡΤ βγαίνοντας δυνατότερη από το τελευταίο της Συνέδριο και με αναβαθμισμένη τη συνεργασία της με τα σωματεία και τους εκπροσώπους εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΡΤ, θα σταθεί ενάντια στην υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, επιδιώκοντας μέσα από την επαφή με τους εργαζόμενους, το τέλος της παραβίασης των δικαιωμάτων μας και το άνοιγμα του δρόμου για την επαναφορά στην εργασιακή ομαλότητα.                                 

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Ανακοίνωση για ΑΝΤ1

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Οι διοικήσεις των τηλεοπτικών καναλιών συνεχίζουν να μην ενδιαφέρονται για τους εργαζόμενους  που δίνουν την μάχη καθημερινά για την ενημέρωση, κάνοντας μεγάλο αγώνα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις για την  κάλυψη των γεγονότων έξω από τις εγκαταστάσεις των τηλεοπτικών πλατό καλύπτοντας  ρεπορτάζ με έναν τεχνικό ΄΄πολυεργαλείο΄΄……………

Η συνεχιζόμενη χρήση μονομελών συνεργείων έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα τόσο στην διαχείριση της εργασίας  όσο και στην σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας.

Συγκεκριμένα, συνάδελφος οπερατέρ ο οποίος εργαζόταν σε εσωτερικές παραγωγές, με σοβαρό πρόβλημα υγείας, αναγκάστηκε από τους ιθύνοντες του τηλεοπτικού σταθμού του ΑΝΤ1, να βγει στα εξωτερικά συνεργεία. Αποτέλεσμα  ήταν να ξεκινήσει την εργασία του εκτός σταθμού και πριν λίγες μέρες σε ένα από τα ρεπορτάζ να δεχθεί επίθεση με σπρέι από ομάδα αγνώστων. 

Σας  θυμίζουμε ότι παρόμοια ακραία και επικίνδυνα περιστατικά βίωσαν κατά το πρόσφατο παρελθόν συνάδελφοι μας τόσο στην ΕΡΤ όσο  και σε άλλους  Τηλεοπτικούς Σταθμούς.

Καταδικάζουμε τις πρακτικές αυτές των διοικήσεων και τις καλούμε να δώσουν άμεσα τέλος στην κακόγουστη φάρσα  των μονομελών συνεργείων.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου της Ένωσης Τεχνικών ΙδιωτικήςΤηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ)

O Πρόεδρος: Κούνης Δημήτριος
Ο Γενικός Γραμματέας: Λιαπίκος Βασίλειος