Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

ΤΗΝ 1Η ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΙΜΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγία Παρασκευή  28/04/2023

 

                                    ΤΗΝ 1Η ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΙΜΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

 

Μπορεί τα 100 και πλέον χρόνια από τις πρώτες οργανωμένες και δυναμικές εξεγέρσεις, όταν αγωνιστές εργάτες πλήρωσαν με την ίδια τους τη ζωή, διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας να φαντάζουν μακρινά, όμως δεν είναι.

Τις τελευταίες δεκαετίες μέσα από ένα καλά οργανωμένο σχέδιο που ακολουθείται σταθερά από τους εμπνευστές και τους εκτελεστές του, ως αποτέλεσμα βιώνουμε:

·         Την διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων που με αγώνες στο παρελθόν κατακτήθηκαν.

·         Σωρεία αντεργατικών νόμων καθώς και προσπάθεια για τον περιορισμό της δράσης των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

·         Μισθούς πείνας για τους νέους εργαζόμενους.

·         Την οργανωμένη επίθεση για την απαξίωση της δημόσιας παιδείας, προωθώντας την ιδιωτική  δίνοντας την δυνατότητα μόνο στους προνομιούχους να σπουδάσουν.

·         Την εξαθλίωση της δημόσιας υγείας που με τεραστίων διαστάσεων ελλείψεις  ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και με εγκαταστάσεις που θυμίζουν άλλες εποχές, υποτίθεται ότι υπηρετούν τον σύγχρονο άνθρωπο.

·         Το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου σε βάρος των πολιτών που καλούνται να χρυσοπληρώνουν τα δημόσια αγαθά που όμως τους ανήκουν.

·         Funds κοράκια που εν μία νυκτί παίρνουν τα σπίτια – κόπους μιας ζωής απλών μεροκαματιάρηδων.

 

Την Δευτέρα 1η Μάη διαδηλώνουμε, απεργούμε και διεκδικούμε να πετάξουμε την θηλιά που μας πνίγει, να δώσουμε τέλος στην ανεργία και στην κοινωνική φτωχοποίηση. 

Σας καλούμε να συμμετέχετε στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1 Μαΐου 2023 για την εργατική Πρωτομαγιά στην Αθήνα στην πλατεία Κλαυθμώνος 11:00π.μ.

Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Δελτίο Τύπου συνάντηση ΠΟΣΠΕΡΤ - ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

 Αγία Παρασκευή, 27/04/2023   



                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                           

 

 

 

Μετά από πρωτοβουλία της ΠΟΣΠΕΡΤ πραγματοποιήθηκε χτες Τετάρτη 26 Απριλίου 2023 στα γραφεία της ΠΟΣΠΕΡΤ, συνάντηση του Προεδρείου της Ομοσπονδία με αντιπροσωπεία από υποψήφιες/φιους της Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος και ο Α΄ Αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας, οι Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι των σωματείων της ΕΡΤ, ο Πρόεδρος της ΕΤΙΤΑ, ο Αντιπρόεδρος της ΕΤΕΡ, μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΣΠΕΡΤ, ο εκπρόσωπος εργαζομένων Γιάννης Δάρρας, απλοί εργαζόμενοι καθώς και η Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα υπεύθυνη του εργασιακού και συνδικαλιστικού τομέα, Καββαδία Αννέτα, Σακελλάρης Δημήτρης, Μπαλάφας Γιώργος, Χατζησοφιά Άννα, Αυλωνίτου Ελένη.

Μέσα σε κλίμα δημιουργικής ανταλλαγής απόψεων συζητήσαμε για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ καθώς και οι εργαζόμενοι της ιδιωτικής τηλεόρασης και ραδιοφωνίας. Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, οι εκπρόσωποι της ΕΤΙΤΑ, ΕΤΕΡ και ο εκπρόσωπος εργαζομένων ΕΡΤ ανέπτυξαν σειρά θεμάτων που ταλανίζουν τους εργαζόμενους εδώ και χρόνια, όπως μισθολογικά (ΣΣΕ, επεκτασιμότητα), προσλήψεις, συμβάσεις έργου, επίδομα ανθυγιεινό και επικίνδυνο, προϋπηρεσία από τον ιδιωτικό τομέα,  λειτουργία περιφερειακών σταθμών, κέντρων εκπομπής και βραχέων κυμάτων στην Αυλίδα, εξωτερικές μεταδόσεις, μικτές παραγωγές ενημερωτικών εκπομπών και μυθοπλασίας, αδειοδότηση ραδιοφωνικών συχνοτήτων, επαναφορά με ποσόστωση των 400 εργαζομένων στην ιδιωτική τηλεόραση, κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη, επανασύσταση του ΣΕΠΕ για πραγματικούς ελέγχους καθώς και του ΟΜΕΔ για μονομερή προσφυγή των εργαζομένων.

Υπήρξε θετική ανταπόκριση από την πλευρά τους και δεσμεύτηκαν να δώσουν λύση στα προβλήματα μετά την εκλογή τους στον κυβερνητικό θώκο.            

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ

Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

ΕΤΙΤΑ - Δ.Τ. για απόλυση συναδέλφου στο MEGA

              Αθήνα, 10 Απριλίου  2023

                     Αρ. πρωτ:  3279

              

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι,

 

Η Διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού Mega μας έδειξε για άλλη μια φορά το σκληρό και αντεργατικό της πρόσωπο. Λίγες μέρες πριν το Πάσχα, απέλυσε συνάδελφο τεχνικό ο οποίος μάλιστα βρίσκεται λίγο πριν τη συνταξιοδότηση.

 

Φαίνεται λοιπόν ότι η βιασύνη τους ήταν τέτοια, που όχι μόνο δε θέλησαν να περιμένουν τη συνταξιοδότηση του συναδέλφου, αλλά ούτε καν τις ημέρες του Πάσχα και τον έριξαν στον Καιάδα της ανεργίας χωρίς να σεβαστούν απολύτως τίποτα.

 

Όσο για την ενημέρωση που είχε το σωματείο μας  από τη διοίκηση του καναλιού ότι η απόλυση του συναδέλφου δεν έχει να κάνει με την όποια συνδικαλιστική δράση, την αφήνουμε στη κρίση του κάθε συναδέλφου που έχει  πικρή γνώση των πραγματικών λόγων που πραγματοποιούνται αυτές οι «αιφνίδιες» απολύσεις χωρίς καμία προειδοποίηση.

 

Μας φαίνεται πραγματικά αδιανόητο, πως ένας συνάδελφος ο οποίος υπήρξε απόλυτα συνεπής στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις, χωρίς ουδεμία παρατήρηση προφορική ή γραπτή, με τέσσερα χρόνια αδιάλειπτης εργασίας στο συγκεκριμένο σταθμό, ξαφνικά «κρίνεται» ανεπαρκής και πετιέται κυριολεκτικά στο δρόμο έξι μόλις μήνες πριν να συνταξιοδοτηθεί!!!

 

Το Δ.Σ του σωματείου μας και σύσσωμος ο κλάδος, καταδικάζουμε απερίφραστα τη Διοίκηση του ΜEGA και απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου.


για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



                           Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Σκεπετζάκη                                               Κώστας Πολύζος