Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Οι νεότεροι σε ηλικία και οι πιο μυημένοι στην τεχνολογία δεν παρακολουθούν σχεδόν καθόλου τα προγράμματα της τηλεόρασης, επιλέγοντας άλλους τρόπους τηλεθέασης






Γρ. Τύπου  ΠΟΣΠΕΡΤ:

Διαβάζοντας αυτό το άρθρο  εύκολα μπορεί να αντιληφθεί ο κάθε εργαζόμενος ,ότι  οι προκλήσεις  σε ότι  αφορά το παρόν και ττο μέλλον της ΕΡΤ δεν προέρχονται μόνο  απο τα γραφεία των  "ορκισμένων" εχθρών και ανταγωνιστών της αλλά  και απο την ίδια  την κοινωνία  και την εξέλιξη  της τεχνολογίας .

Μια εξέλιξη που  πρέπει να λάβει σοβαρά  υπ΄όψη του ο νέος σχεδιασμός  λειτουργίας  της ΕΡΤ, όχι τυπικά αλλά ουσιαστικά,ξεπε ρνώντας  αντιλήψεις που θέλουν  να ταυτίζουν το μέλλον της εταιρείας  με  το πόσα πόδια θα έχει η καρέκλα του κάθε διευθυντή.

Η αρχή ασφαλώς έγινε και ήδη βλέπουμε  χρήσιμες καινοτομίες όπωςπ.χ  η εφαρμογή  ERT-hybrid , όμως  πρέπει να κάνουμε   ότι χρειάζεται ώστε να μην  "κολλήσουμε" στην αρχή , αλλά να συνεχίσουμε  μεθοδικά και γρήγορα ώστε σύντομα η τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τα "νέα μέσα"  να κάνουν την ΕΡΤ ελκυστική, και πάνω απ΄όλα αντάξια των προσδοκιών  του λαού.
Παραθέτουμε πιό κάτω ένα μικρό απόσπασμα απο το ρεπορτάζ  του digitaltvinfo.gr κυρίως σαν αφορμή  αφύπνισης και προβληματισμού :



  Γράφει  στο digitaltvinfo.gr   ο  Χάρης Ματθαίου

Οι απαιτήσεις για μεγαλύτερη ποικιλία στην τηλεοπτική ψυχαγωγία ολοένα και αυξάνονται, με τους χρήστες να επιζητούν κάτι περισσότερο από τα επίγεια και δορυφορικά προγράμματα που προσφέρει η παραδοσιακή τηλεόραση. Μάλιστα, οι νεότεροι σε ηλικία και οι πιο μυημένοι στην τεχνολογία δεν παρακολουθούν σχεδόν καθόλου τα προγράμματα της τηλεόρασης, επιλέγοντας άλλους τρόπους τηλεθέασης. Η πιο δημοφιλής και πληρέστερη λύση για την κάλυψη των αναγκών τους ονομάζεται Kodi. Πρόκειται για την κορυφαία παγκοσμίως εφαρμογή media center, η οποία μετατρέπει τον προσωπικό υπολογιστή και την τηλεόραση σε πλήρες κέντρο οικιακής ψυχαγωγίας. Με τη χρήση του Kodi οι χρήστες μπορούν να προβάλλουν video, μουσική και κάθε άλλης μορφής ψηφιακό περιεχόμενο, από τοπικά μέσα αποθήκευσης και το διαδίκτυο.

Ο Kodi (πρώην XBMC) είναι μια δωρεάν, ανοικτού κώδικα εφαρμογή αναπαραγωγής πολυμέσων, σχεδιασμένη ειδικά για οικιακή ψυχαγωγία. Παρόλο που δημιουργήθηκε το 2003 για το Xbox της Microsoft και ονομαζόταν αρχικά Xbox Media Center (XBMC), το λογισμικό συνέχισε να εξελίσσεται, δημιουργώντας μια δική του κοινότητα. Μέχρι την έκδοση 13 η εφαρμογή διατήρησε το όνομα XMBC, ενώ από την έκδοση 14, τον Αύγουστο του 2015, μετονομάστηκε σε Kodi. Σε αντίθεση με υπηρεσίες όπως το Chromecast ή το Plex, ο Kodi διαχειρίζεται από το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα XBMC / Kodi Foundation, αλλά συνεχώς τροποποιείται και αναβαθμίζεται από εκατοντάδες coders σε όλο τον κόσμο. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τη δημιουργία του το 2003, ο Kodi έχει διαμορφωθεί από περισσότερους από 500 προγραμματιστές λογισμικού και περισσότερους από 200 μεταφραστές.

Ο Kodi έχει interface σχεδιασμένο για μεγάλες οθόνες τηλεοράσεων, ενώ μετατρέπει ουσιαστικά οποιονδήποτε υπολογιστή, smartphone ή tablet σε ψηφιακό STB ή streamer, παρέχοντας στους χρήστες τη δυνατότητα streaming μέσω διαδικτύου. Επιπλέον, το ενσωματωμένο περιβάλλον εργασίας του Kodi κάνει την περιήγηση στο περιεχόμενο των χρηστών απλή, με δυνατότητα να μπορούν επίσης να προσαρμόσουν και να προσθέσουν τις δικές τους επιλογές. Μπορεί να εγκατασταθεί σε πλήθος συσκευών, καθώς διατίθενται στην επίσημη ιστοσελίδα kodi.tv εκδόσεις για Windows, MacOS, Linux, Android και Raspberry Pi. Διατίθεται και έκδοση για συσκευές με λειτουργικό iOS, η διαδικασία της εγκατάστασης όμως είναι λίγο πιο περίπλοκη. Οι κάτοχοι iphone και ipad θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι η συσκευή τους είναι jailbroken πριν προχωρήσουν στην εγκατάσταση εφαρμογής.

περισσότερα στο https://digitaltvinfo.gr/magazine-archive/year-2017/item/20139-kodi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου