Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Οι σημερινοί καταγγέλοντες την ΕΡΤ, υπάλληλοί της, έλαβαν 6 μισθούς σε μπόνους την εποχή του πάρτι

Τα έτη 2006, 2007 και 2008 χορηγήθηκαν μπόνους σε στελέχη της ΕΡΤ συνολικού ύψους 2.145.412 ευρώ προκαλώντας, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Εφετείου Αθηνών ανάλογη ζημία στο ελληνικό δημόσιο. Σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα, τα μπόνους χορηγήθηκαν χωρίς επαρκή αιτιολόγηση, με αναφορές του τύπου “συνέβαλε τα μέγιστα…”
Για παράδειγμα πρώην διευθυντικό στέλεχος

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Άνοιγμα Ειδικού Λογαριασμού στην ΤτΕ για την αρωγή των πληγέντων από τις πυρκαγιές


Με δεδομένο το διεθνές και εσωτερικό κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης που έχει εκδηλωθεί προς τη χώρα μας αλλά και τους πληγέντες στις περιοχές της ανατολικής και δυτικής αττικής η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε το άνοιγμα ειδικού λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος με σκοπό τη χρηματοδότηση κάθε είδους δράσης για την αρωγή των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Ανατολική και Δυτική Αττική και κυρίως για την ανακατασκευή και αποζημίωση των  κατοικιών που καταστράφηκαν και την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών και των υποδομών τους.

Όργανο διαχείρισης του λογαριασμού είναι τριμελής επιτροπή με την συμμετοχή του Προέδρου της Βουλής, του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών και του Υπουργού Οικονομικών.

Τη διαχείριση του λογαριασμού ελέγχουν ετησίως ορκωτοί λογιστές που

Ο Υποφάντης (ΣΚΑΪ) διαφημίζει τους χορηγούς του στα αποκαΐδια της ανατολικής Αττικής (video)

Την ώρα που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η καταμέτρηση όχι των ζημιών αλλά ούτε των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς που έπληξε την ανατολική Αττική τη Δευτέρα, ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Νίκος Υποφάντης μοιάζει να μαζεύει χορηγίες μέσα στα αποκαΐδια.
Ο Υποφάντης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο Μάτι κατάφερε να ξεπεράσει κάθε όριο. 

Ανάμεσα στα καμένα σπίτια και τους πληγέντες τους οποίους εντόπιζε στους δρόμους του κατεστραμμένου οικισμού, ο ρεπόρτερ σταμάτησε κι ένα βαν της Vodafone το οποίο

Η είδηση, η «είδηση» και η παραπληροφόρηση

Η ΕΡΤ με δύο δορυφορικές συχνότητες


Παραδίδονται το επόμενο διάστημα στην ΕΡΤ οι δύο δορυφορικές συχνότητες του Hellas Sat, που θα χρησιμοποιηθούν από την κρατική τηλεόραση για την εκπομπή και διανομή των τηλεοπτικών σημάτων της σε πομπούς και αναμεταδότες
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, την περασμένη εβδομάδα έγινε συνάντηση στο

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΑ FAKE NEWS - ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΚΑΪ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την ώρα της μάχης, που οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί δίνουν υπεράνθρωπο αγώνα για την κατάσβεση των πυρκαγιών, τον εντοπισμό των αγνοουμένων και την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους, ο ΣΚΑΙ ανακάλυψε δήθεν πρόθεση του Πρωθυπουργού για «καρατομήσεις» των αρχηγών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Με τον τρόπο αυτό και αφού σήμερα το πρωί απέτυχε να

ΠΟΣΠΕΡΤ: ΚΑΙ Η ΕΦ.ΣΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ FAKE NEWS




                                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                                                                                                                  Αγ. Παρασκευή  26/7/2018

ΚΑΙ Η ΕΦ.ΣΥΝ  ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΑΝ ΟΙ  ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ FAKE NEWS

 Η Εφημερίδα των Συντακτών, που όπως ισχυρίζεται, έχει ως μοναδικό εργοδότη τους αναγνώστες της! δυστυχώς, για άλλη μια φορά υποτίμησε την αντίληψή τους και σε μια προσπάθεια να τους χειραγωγήσει, παραποίησε μια «είδηση», επιβεβαιώνοντας αυτό που είχε πει ο Γ. Πλειός στη συνέντευξή του στην Α. Νταρζάνου (Αυγή 15/4/2018): Το δύσκολο είναι να μην πουν ψέματα οι δημοσιογράφοι, να σκάψουν για τεκμήρια των γεγονότων, όχι το αντίστροφο … Υπάρχουν δύο ειδών σκόπιμες παραποιήσεις. Αυτές που

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Κόντρα στα fake news ότι δήθεν η ΕΡΤ έκρυβε το μέγεθος της τραγωδίας ή τους νεκρούς… όμως πρώτη η δημόσια ραδιοτηλεόραση μετέδωσε την είδηση για νεκρούς από τη φωτιά


Η κριτική που έχει ασκηθεί αυτές τις ημέρες στην ΕΡΤ είναι άδικη και εν μέρει κακόβουλη, διότι οι εργαζόμενοι που είναι σε όλα τα μέτωπα της τραγωδίας, δουλεύουν με αυταπάρνηση για να ενημερώσουν τους πολίτες (όπως φυσικα συμβαίνει και με όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς), και έχουν βγάλει ασπροπρόσωπο το σύνολο του φορέα!

Επιπλέον παρά τις κατηγορίες που δέχονται, εργάζονται με συνέπεια, με σοβαρότητα και με

Τα αντανακλαστικά της ΕΡΤ και στις φωτιές η καλύτερη απάντηση στους συκοφάντες της



Αγγίζει τα όρια της πρόκλησης η συστηματική στοχοποίηση και κατασυκοφάντηση της ΕΡΤ από φιλικά στη ΝΔ ΜΜΕ, με φανερό πλέον στόχο να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη για το νέο «μαύρο» που επιφυλάσσουν στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα σε περίπτωση που η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές και σχηματίσει κυβέρνηση!

Βεβαίως το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού! Αλλά αυτό είναι το πολιτικό σκέλος και θα το βρουν μπροστά τους όταν το επιχειρήσουν!

Την ίδια ώρα όμως οι εργαζόμενοι της δημόσιας τηλεόρασης και ολόκληρος ο ειδησεογραφικός μηχανισμός του φορέα δίνει την καλύτερη απάντηση στους επαγγελματίες συκοφάντες και στα γαλάζια τρολ, με τη δουλειά τους!

Για άλλη μια φορά η ΕΡΤ επέδειξε αντανακλαστικά και από την πρώτη στιγμή

ΕΡΤ :Νέοι προϊστάμενοι στις Διευθύνσεις : Διεθνών Τηλεοπτικών Προγραμμάτων, Προγράμματος και εσωτερικής παραγωγής

Στα πλαίσια  της εφαρμογής και λειτουργίας του νέου οργανογράμματος  της ΕΡΤ τοποθετήθηκαν τρεις συνάδελφοι στις θέσεις των προϊσταμένων των διευθύνσεων: 

Εργαζόμενοι Mega προς τράπεζες: Δώστε δυο μισθούς μας στους πληγέντες!


Το MEGA αδυνατεί να συμβάλλει στην ενημέρωση των τηλεθεατών στο θέμα της εθνικής τραγωδίας. Δεν διαθέτει πλέον τα μέσα να προσφέρει αυτό το οποίο υπηρετούσε με συνέπεια τα τελευταία 26 χρόνια και βρισκόταν- όπως όλοι οι τηλεθεατές γνωρίζουν- στην πρώτη γραμμή των γεγονότων.

 Οι εργαζόμενοι του MEGA δεν μένουν απαθείς απέναντι στον πόνο και την ανάγκη των συνανθρώπων μας που έχασαν τα πάντα στη μεγάλη καταστροφή. Επιθυμούν να συμβάλλουν με κάθε τρόπο στην παροχή βοήθειας προς τους πληγέντες.

Ζητούμε από τις τράπεζες που κρατούν δεσμευμένους τους λογαριασμούς της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. και στους οποίους έχουν συγκεντρωθεί χρήματα από την εργασία μας να αποδεσμεύσουν το ποσό που ισοδυναμεί σε δύο μηνιαίους μισθούς των εργαζομένων με σκοπό το ποσό αυτό να προσφερθεί στους

Δεν θα κάνει “εμπόριο” με τους νεκρούς η ΕΡΤ


Την απόφαση να μην μεταδώσει εικόνες πτωμάτων και να απέχει από τη μακάβρια περιγραφή τους, έλαβε η ΕΡΤ. Σε αντίθεση με την επιλογή των ιδιωτικών σταθμών που αποφάσισαν να καπηλευτούν τον ιδιωτικό πόνο, “επενδύοντας” τηλεοπτικό στο νεκροτομείο όπου

ΝΙΚΟΣ ΠΑΓΙΩΤΕΛΗΣ- Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ "ΠΙΑΣΑΡΙΚΑ" ΠΛΑΝΑ ΜΕ ΑΠΑΝΘΡΑΚΩΜΕΝΑ ΠΤΩΜΑΤΑ


Την ώρα  που κάποιοι  έψαχναν στα αποκαϊδια  για να στήσουν πλάνα με  καμμένους ανθρώπους, ή  με φόντο σβυσμένες εστίες  δήλωναν  με την πλαστή  αυθεντία  του αυτόπτη ότι  δεν είδαν  κανένα πυροσβεστικό όχημα, κατά τη διάρκεια  του ...οδοιπορικού τους (στα ΣΒΗΣΜΕΝΑ), ο συνάδελφος  Νίκος Παγιωτέλης, ήταν μέσα στις φλόγες και με την ιδιότητα  του εθελοντή δασοπυροσβέστη βοηθούσε  τους  πυροσβέστες στην αναχαίτιση  της ανθρωποκτόνου  πύρινης  λαίλαπας.

Θα μπορούσε  φυσικά να παριστάνει περιστασιακά για τις ανάγκες μιας φωτογραφίας τον εθελοντή δασοπυροσβέστη και ταυτόχρονα  να "χτίζει" δημοσιογραφική  φήμη στέλνοντας  ακόμα και με το κινητό του  ρεπορτάζ  με αληθινά πλάνα  απο την πραγματική ώρα της μάχης  και της καταστροφής.

Κι όμως αντί της προσωπικής επαγγελματικής προβολής, προτίμησε  να  δώσει τον εαυτό του για  να σώσει πρώτα  ανθρώπινες ζωές , ύστερα περιουσίες και κατόπιν  το δάσος.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ  Νίκος Παγιωτέλης, είναι  ένας  απο αυτούς  που το 2013  χαρακτηριζόταν  απο τον Κεδίκογλου  ως "ιερή αγελάδα" , απο τον Σαμαρά  "αριστερός" και  σήμερα  απο τα σινάφια  των νοσταλγών του μαύρου και της  μαλθουσιανής  αντίληψης της κοινωνίας   "χαραμοφάης" ή "κρατικοδίαιτο τεμπελόσκυλο".

Αυτοί όμως που  δεν  υποδύονται τους ανθρώπους μπροστά  στην κάμερα ,αυτοί που

Μαρία Δεδούση: Η φωτιά στο Μάτι με τους 80 νεκρούς και τους χιλιάδες ξεσπιτωμένους δεν είναι ταινία του Χόλιγουντ

Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου στην Αυγή (25/7/2018)

Το 1999 στο σεισμό, δούλευα στην τηλεόραση. Κάνουμε λοιπόν, 2-3 μέρες μετά, μια εκπομπή και έχω (ναι, ΕΓΩ ο Μ@Λ@Κ@Σ) τη φαεινή ιδέα να περάσουμε σε ρολ (να τρέχουν) στην οθόνη τα ονόματα (και οι ηλικιες εννοείται) των νεκρών κι από κάτω να παίζουν πλάνα του σεισμού και.. 
πένθιμη μουσική. 
Καταπληκτικο βγήκε, κλάψανε και τα τσιμέντα.
Δεν νομίζω να έχω ντραπεί αναδρομικά πιο πολύ για κάτι που έχω κάνει στην επαγγελματική μου ζωή. 

Το σενσέισιοναλισμ, η επίκληση στο συναίσθημα, ο στείρος εντυπωσιασμός, η λογοτεχνική «αφήγηση» μιας καταστροφης πριν τα πτώματα κρυώσουν καν, όλα αυτά είναι πράγματα που δεν έχουν καμία δουλειά στην ενημέρωση. Δεν έχουν καμία δουλειά πουθενα βασικά, αν με ρωτάτε. 

Είναι μια «σχολή» που ξεκίνησε από την τηλεόραση -στην οποια εξακολουθεί να διαπρέπει- και όσο κι αν τη βρίζουμε άπαντες, πέρασε παρά πολύ και στη γενικότερη αισθητική της κοινωνίας.

Είναι ενός είδους «νερωνισμός» συλλογικης μορφής.

Βλέπεις το σύμπαν να καίγεται κι αντί να

ΕΡΤ – Ανακοίνωση 24.07.2018


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΕΡΤ, συμμετέχοντας στο βαρύ πένθος για τους ανθρώπους που χάθηκαν στις καταστροφικές πυρκαγιές, ανακοινώνει την

ΠΟΣΠΕΡΤ :ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΝΘΟΣ

                                         
                                                                     
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                                                                                       ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/07/2018

Αυτή η φυσική καταστροφή που άφησε  πίσω της εκατόμβη νεκρών και τεράστια  υλική και οικολογική  καταστροφή , όχι άδικα `χαρακτηρίστηκε  σαν εθνική τραγωδία. 

Μια  εθνική τραγωδία  που μοίρασε  πόνο και δυστυχία  την  οποία  συναισθανόμαστε και εκφράζουμε  τα θερμά μας  συλλυπητήρια  σε όσους  έχασαν   αγαπημένα  τους πρόσωπα .

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ  και κυρίως  οι συνάδελφοί μας  τεχνικοί, για άλλη μια φορά υπερέβαλαν εαυτούς, προσφέροντας  τα μέγιστα  στις ειδικές απαιτήσεις  αυτής της έκτακτης  και αδιάλειπτης  ενημέρωσης για την κάλυψη  του τραγικού γεγονότος.

Ιδιαίτερα  στην ΕΡΤ  που

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Ανακοίνωση της ΑΣΕ-ΟΤΕ: Σοβαρό εργατικό ατύχημα στον ΟΤΕ!

  

ο συνάδελφος τεχνικός Α.Δ εργαζόμενος μόνος του στο Περιστέρι Αττικής, καθώς δούλευε πάνω στην σκάλα, έσπασε η καινούργια σκάλα που προμήθευσαν πρόσφατα τους τεχνικούς και έπεσε και κτύπησε σοβαρά στο κεφάλι.
   Με την βοήθεια των περαστικών, οι οποίοι των περισυνέλεξαν, διακομίστηκε με ασθενοφόρο αιμόφυρτος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας όπου και νοσηλεύεται με πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι.
  
   Πριν λίγες μέρες, εργαζόμενος στην Τρίπολη (κι’ αυτός σε μονομελές συνεργείο) και μάλιστα μέλος του Δ.Σ της ΟΜΕ-ΟΤΕ με την παράταξη των Ακομμάτιστων, όπως οδηγούσε ένα καινούργιο υπηρεσιακό αυτοκίνητο, κλείδωσε το τιμόνι με αποτέλεσμα να βγει έξω από το δρόμο, να τρακάρει και να κτυπήσει.
   Αξιοσημείωτο είναι ότι

"ΓΥΡΩ -ΓΥΡΩ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ" -O ALPHA ΠΑΕΙ STAR , O ΑΝΤ1 ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ALPHA


Μετά  τις παράνομες και ...νόμιμες μεθοδεύσεις  των δύο φαινομενικά  αντιπάλων καναλαρχών (του ALPHA και του STAR)  να  γίνουν "ζευγάρι" έστω και με ...σύμφωνο συμβίωσης, και με δεδομένο πλέον ότι θα συζήσουν  στο "σπίτι"  του STAR, ο Κυριακού αποφάσισε  να μετακομίσει  το φθινόπωρο στην Κάντζα που όπως  φαίνεται είναι γουρλίδικη ειδικά  σε όσους   ψάχνουν  για  ...ταίρι.
Το έχουμε  ξαναγράψει, αυτό το καλοκαίρι  θα έχουμε  πολλές  "εγκυμοσύνες"  και απο φθινόπωρο  ...γεννητούρια (ελπίζουμε όχι τερατογεννέσεις).

Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Σήμερα το πρωί έφυγε απο κοντά μας ο μεγάλος στιχουργός και πεζογράφος Μάνος Ελευθερίου






Πέθανε τα ξημερώματα σε ηλικία 80 ετών ο σπουδαίος Έλληνας ποιητής, στιχουργός και πεζογράφος Μάνος Ελευθερίου.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ερμούπολη της Σύρου. Ο πατέρας του ήταν ναυτικός. Σε ηλικία 14 ετών έρχεται με την οικογένειά του από την Σύρο στην Αθήνα και τα πρώτα επτά χρόνια κατοικούν στο Χαλάνδρι. Το 1960

Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Στόχος το Mundial 2022 για την ΕΡΤ


"Τυπολογίες" 21/07/2018

Η ΕΡΤ θα διεκδικήσει και το Mundial του 2022 που θα πραγματοποιηθεί στο Κατάρ. 
Στην Αγία Παρασκευή υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση από την τηλεθέαση που συγκέντρωσε η ΕΡΤ και το ύψος των διαφημιστικών εσόδων που ανήλθαν σε 7,3 εκατ. ευρώ, χωρίς να συμμετέχει η Εθνική  Ποδοσφαίρου της Ελλάδας. Γι΄ αυτό και ο σχεδιασμός είναι να διεκδικήσει και το

Ο ΣΚΑΙ «παίζει» ύμνους για Ερντογάν και στάζει δηλητήριο για Τσίπρα-Ο τούρκος παραγωγός επηρεάζει τη γραμμή του σταθμού στα εθνικά θέματα

Σκληρές δηλώσεις στο Enimerosi24 από τον εκπρόσωπο του Νίκου Παππά για το κανάλι του Φαλήρου
«Δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τη διοίκηση του ΣΚΑΙ στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής σε σχέση με τις δηλώσεις του Νίκου Παππά στην ΕΡΤ 3» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Κώστας Αγόρης σε επικοινωνία που είχε με το Enimerosi24. Συμπληρώνοντας, «Η θέση μας είναι σταθερή απέναντι στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Θεωρούμε ότι

Δημόσιο: Πώς συνδέονται αξιολόγηση, μισθολόγιο, κινητικότητα, κρίσεις


Με όλες τις αλλαγές που έχουν θεσπιστεί για τον δημόσιο τομέα και έχουν προγραμματιστεί να τεθούν ή έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή, συνδέεται η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, και συγκεκριμένα με την κινητικότητα, την επιλογή προϊσταμένων, το σύστημα προαγωγών, αλλά και το νέο ενιαίο μισθολόγιο που έχει ξεκινήσει να «μετράει» για τις αμοιβές των εργαζομένων στο Δημόσιο από 1/1/2016.

Η aftodioikisi.gr καταγράφει τα «κοινά σημεία» της αξιολόγησης με τις υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις:

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ summERTime - Απόψε στο Ζάππειο έρχεται για μία και μοναδική(?) εμφάνιση η "ERT Cinematic Band"

Σσσσσ...
Απόψε στο Ζάππειο έρχεται για μία και μοναδική(?) εμφάνιση η "ERT Cinematic Band". Την βραδιά ανοίγει το Trio Lyrico.
Ελάτε στις 9...

Η ...ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΗΣ ...ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ "ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ" ΤΟΥ ΣΚΑΪ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ ΜΕΤΑ ΤΟ SURVIVOR (video)


Όταν ο Τούρκος καναλάρχης - παραγωγός είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του να αγοράσει κανάλι ή να υποβάλλει αίτηση για τηλεοπτική άδεια, ο ΣΚΑΪ και το κομματικό του παρακλάδι (ΝΔ), είχαν εκφράσει με κάθε τρόπο την ...πατριωτική τους "αγανάκτηση", κατηγορώντας φυσικά την "προδοτική" κυβέρνηση που δήθεν κουβεντιάζει με τον Τούρκο.

Δεν πέρασε πολύς καιρός και ο "Τούρκος" έκλεισε τελικά συμφωνία όχι με τους "προδότες" της κυβέρνησης, αλλά με τους "μπατριώτες" του ΣΚΑΪ.


Ως δια μαγείας η ...πατριωτική "αγανάκτηση" του ανεπίσημου καναλιού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συρρικνώθηκε σαν το μάλλινο πουλόβερ που πλύθηκε με ζεματιστό νερό στη σκάφη της πλύστρας του survivor.

Και έτσι οι "μπατριώτες" του ΣΚΑΪ και της ΝΔ εκτός απο τα φέσια στις τράπεζες, έβαλαν και στο κεφάλι τους τα τούρκικα φέσια με την φωτογραφία του Ερντογάν και το σήμα του survivor και βγήκαν στον αέρα και στους δρόμους σαν καρικατούρες του Π. Μελά εκφράζοντας για άλλο θέμα αυτή την φορά την "μπατριωτική" τους αγανάκτηση.

Ένα απο τα πολλά  παραδείγματα  του πως εφαρμόζεται  απο τα κανάλια  της οικονομικο-πολιτικής  διαπλοκής το  περίφημο  "πνεύμα και ηθική"  που  έλεγε  ο αξέχαστος  Β. Αυλωνίτης  στην πασίγνωστη κλασσική κωμωδία του 1954  "Η Ωραία Των Αθηνών".

"Πνεύμα και ηθική" λοιπόν, όπως ακριβώς το εννοούν οι οι "περιστρεφόμενοι δερβίσηδες" της οικονομικο-πολιτικής διαπλοκής, που θέλουν σώνει και καλά να μας ξεπλύνουν τον εγκέφαλο στα δικά τους τηλεοπτικά πλυντήρια, ελπίζοντας ότι έτσι η μνήμη μας θα σβήσει όπως και οι λεκέδες της δικής τους πρόσφατης πολιτικής ιστορίας.

Δείτε τα δύο παρακάτω video και σκεφτείτε τι είδους "πνεύμα και ηθική" χρειαζόμαστε για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια σε μία δημοκρατία χωρίς "ναι μεν αλλά...":

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Σχέδιο υπουργικής απόφασης με θέμα: «Τροποποίηση και Κωδικοποίηση Χάρτη Συχνοτήτων Επίγειας Ψηφιακής Ευρυεκπομπής Τηλεοπτικού Σήματος» με σκοπό τη βελτιστοποίηση του υπάρχοντος χάρτη συχνοτήτων…

H Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ) του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, έλαβε υπόψιν την ανάγκη βελτιστοποίησης του υπάρχοντος χάρτη συχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής τηλεοπτικού σήματος για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της υπηρεσίας επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής σύμφωνα και με τα σχετικά αιτήματα των παρόχων δικτύου. Η ΓΓΤΤ, μετά την πάροδο τεσσάρων ετών από την υλοποίηση των δικτύων ψηφιακής τηλεόρασης, μελέτησε σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο που

Δημόσιο: Ξεκινά ο Β’ Κύκλος Κινητικότητας


(αναδημ απο το www.aftodioikisi.gr)

Με την εγκύκλιο που υπεγράφη από την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, ξεκινά από σήμερα Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018, ο Β’ Κύκλος του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας για το έτος 2018.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, όλοι οι φορείς του Δημοσίου που υπάγονται στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας θα πρέπει μέχρι 25 Αυγούστου 2018 να έχουν στείλει τις κενές οργανικές τους θέσεις για μετάταξη καθώς και αιτήματα για απόσπαση πλήρως αιτιολογημένα.

Επισημαίνεται ότι

ΚΟΙΝΣΕΠ… των βιομηχάνων κι επιχειρηματιών για την «υφαρπαγή» της εφημερίδας «Μακεδονία» σε βάρος των εργαζομένων της!

pospert blog: Μήπως σας θυμίζει  την πρόταση κάποιου  ΕΡΤικού  "αγωνιστή" (νυν "συστρατευμένου στην κοινή αντίληψη"  με την δεξιά του Σαμαρά) που την ώρα  της κορύφωσης του αγώνα  μας  εναντίον του μαύρου (καλοκαίρι 2013) μας  έλεγε να παρατήσουμε  το ραδιομέγαρο και να  συστήσουμε  μια ΚΟΙΝΣΕΠ;;;)

Αναδημοσίευση από τον asyntaxtostypos 

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ 

ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»
Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούσαν διάφορα περί επανέκδοσης της εφημερίδας «Μακεδονία» με σύμπραξη εργαζομένων και επιχειρηματιών, ενώ στη συνέχεια αναρτήθηκε ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου της… νέας εταιρείας, η οποία πληροφορεί ότι:

Εκτός 2% ,υπέρ ΕΔΟΕΑΠ, τα ΜΜΕ της περιφέρειας;


Το αίτημα να μην πληρώνουν την εργοδοτική εισφορά του 2% οι επιχειρήσεις ΜΜΕ της περιφέρειας έχει τεθεί, ενώ οι Ενώσεις εκδοτών εφημερίδων έχουν προσφύγει ήδη στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενάντια στην εισφορά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες,

ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΣΤΑ ΜΕΙΖΟΝΑ, ΛΑΛΙΣΤΑΤΗ ΣΤΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑ - ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ "ΟΛΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ" ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ "ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ" ΤΟΥ ΝΣΚ

ΑΙΧΜΕΣ
20/07/2018

Μερικές εύλογες απορίες.

 Προ ημερών απεφάνθη το Πειθαρχικό της Ένωσης, πως το ρεπορτάζ ήταν πλαστό, αλλά δεν συντρέχει λόγος κυρώσεων διότι ο ρεπόρτερ δεν είχε δόλο!

**Είναι η πρώτη παραδοχή πως η ελληνική δημοσιογραφία παράγει πλαστά ρεπορτάζ, διότι τα μέλη της και οι σταθμοί δεν κάνουν με σοβαρότητα τη δουλειά τους, αλλά χωρίς να αναλαμβάνονται οι ευθύνες από τους εμπλεκόμενους ούτε από το Πειθαρχικό της Ένωσης.

 Είναι ένα ακόμη σύμπτωμα της κατάστασης, βαθιάς ανυποληψίας  στην οποία βρίσκεται η δημοσιογραφία και συγκεκριμένα  η ιδιωτική τηλεόραση.

**Και αφού η ΕΣΗΕΑ, αποδέχεται τα πλαστά ρεπορτάζ, στην περίπτωση της ΕΡΤ, εν μέσω διδαχών, και με αναφορά στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, μας δηλώνει πως “οι δημοσιογράφοι είναι υπεύθυνοι για την ενημέρωση”.

 **”Στη σέντρα η ΕΡΤ και

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Στέλιος Νικητόπουλος (δημοσιογράφος ΕΡΤ3):Ξέρετε γιατί μισεί την ΕΡΤ ο συρφετός του "μαύρου";


Απο τη σελίδα  του Στ. Νικητόπουλου στο facebook

Ξέρετε γιατί μισεί την ΕΡΤ ο συρφετός του "μαύρου"; 

Όχι επειδή ελέγχεται από την κυβέρνηση (όπως γινόταν δυστυχώς πάντοτε σε συνθήκες "νόμιμης" λειτουργίας), αλλά επειδή

Επιλεκτικά κωφή και βωβή η ΕΣΗΕΑ - Πέρασαν τρεις μέρες και η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε “να πάρει στο μαξιλάρι της” την προτροπή του Γιώργου Μουρούτη,“να βγάλουμε από το τηλεκοντρόλ την ΕΡΤ”


ΑΙΧΜΕΣ


**Πέρασαν τρεις μέρες και η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε “να πάρει στο μαξιλάρι της” την προτροπή του Γιώργου Μουρούτη, στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, για “να βγάλουμε από το τηλεκοντρόλ την ΕΡΤ”
**Ίσως το πρώτο λουκέτο δεν ήταν αρκετό για την ΕΣΗΕΑ και δεν ενοχλείται από την παρέμβαση του πιο στενού συμβούλου του ανθρώπου που έκλεισε το

ΝΕΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ("ΑΓΟΝΗ" Η ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ)


Σε συνέχεια  της εφαρμογής  του νέου οργανογράμματος  και του επανασχεδιασμού  της πορείας  της  ΕΡΤ  με στόχο την ανάπτυξη της εταιρίας, το Δ.Σ  αποφάσισε  την τοποθέτηση νέων  προϊσταμένων σε  κρίσιμες   διευθύνσεις:

Νομικό Συμβούλιο Κράτους: Καλώς έκλεισε η ΕΡΤ, υπόδειγμα η ΝΕΡΙΤ


Εισαγωγικό σχόλιο Pospert blog:
"Οποιοσδήποτε ευφυής βλάκας μπορεί να κάνει τα πράγματα μεγαλύτερα, πιο περίπλοκα, πιο βίαια. Χρειάζεται το άγγιγμα της μεγαλοφυΐας -και πολύ θάρρος- για να κινηθούμε προς την αντίθετη κατεύθυνση"
Αλ. Αϊνστάιν
(αναδημ. απο www.typologies.gr)
Υπέρ της απόφασης της κυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου για το  κλείσιμο  της ΕΡΤ τάσσεται το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους στην απάντηση που έστειλε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μεταφέροντας τις θέσεις της Ελλάδας, στην εκδίκαση της υπόθεσης. Το έγγραφο υπογράφουν δύο νομικοί του συμβουλίου και τα επιχειρήματα που παραθέτουν είναι αυτά της

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

H ΠΟΣΠΕΡΤ απαντά στον Ψαριανό: O αυτοεξευτελισμός είναι δικαίωμά σου Ψαριανέ


                                        
        
                                                
                                       Ανακοίνωση              Αγ. Παρασκευή 18/7/2018

O αυτοεξευτελισμός είναι δικαίωμά σου  Ψαριανέ

Ο  Τ. Έλιοτ είχε πεί: “Δεν υπάρχει πιο αηδιαστικό θέαμα από έναν γέρο που αρνείται να εγκαταλείψει τον κόσμο, όταν ο κόσμος έχει εγκαταλείψει τον ίδιο”.Μια φράση που  τηρουμένων των  αναλογιών  ταιριάζει  γάντι στον βίο και την πολιτεία  του βολευτή ,γυρολόγου της πολιτικής και ανενδοίαστου επαίτη της  εύνοιας του Μητσοτάκη, Γ. Ψαριανού .Αυτού που παραμύθιασε τους ψηφοφόρους ώστε  να εκλάβουν την χυδαιότητα και την επιτηδευμένα  προκλητική  εμφάνιση ως  δείγμα επαναστάτη, αντιεξουσιαστή (τώρα  ο ίδιος για τις ανάγκες  της κομματικής του επαιτείας το περιόρισε σε σκέτο «αντικρατιστή»).Το «κόλπο»  αποκαλύφθηκε και είναι επόμενο ότι τον έχουν εγκαταλείψει  όπως  και κάθε  άλλον που με όπλο τον χυδαίο «ποβερτισμό»  πουλάει  νεοφιλελεύθερα  «αρώματα» και «ελιξήρια».
Αυτός  ο βολευτής, που το μόνο που έχει προσφέρει  εντός  του κοινοβουλίου είναι τα αξέχαστα  στιγμιότυπα  με τον ίδιο  να κυνηγάει  τις οσμές από τα πανωφόρια των  γυναικών συναδέλφων του, τόλμησε να πιάσει στο στόμα του και την ΕΡΤ, η οποία  με μεγάλη «γαλαντομία» του πρόσφερε στο παρελθόν, όπως και ο ίδιος διαφημίζει στο βιογραφικό του,«γλυκό ψωμί» και αναγνώριση για  το  δικό του τίποτα.
Θέλοντας λοιπόν  να δείξει  στην εικονική ηγεσία  της ΝΔ ,ότι  μπορούν να τον

Ποια κανάλια επιτρέπεται να «κάψεις» χωρίς να σε συλλάβουν


info-war.gr 18/07/2018

Στα τέλη Ιουνίου ένα μέλος του Ρουβίκωνα συνελήφθη για ανάρτησή στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ανάρτηση που προκάλεσε την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Αθηνών.

Οι δικαστικές αρχές ερμήνευσαν το παρακάτω σχόλιο σαν απειλή για κάψιμο του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ: «Τον ΣΚΑΪ θα τον κάψουμε. Σήμερα, αύριο, σε δέκα χρόνια, δεν ξέρω. Αλλά θα τον κάψουμε. Και θα χορεύουμε σαν Ινδιάνοι γύρω από τα αποκαΐδια του».

Όταν όμως το ίνδαλμα των απανταχού μενουμευρωπαίων παραιτηθείτσων Γιώργος Τσουκαλαδάκης μας «κάλεσε» να γκρεμίσουμε την ΕΡΤ, η ελληνική δικαιοσύνη δεν φάνηκε να ενοχλείται.

Προφανώς δεν μας ενδιαφέρουν τα σχόλια του Τσουκαλαδάκη και δεν θεωρούμε ούτε το δικό του μήνυμα ούτε αυτό του μέλους του Ρουβίκωνα σοβαρές και αξιόπιστες απειλές.

Μας ενδιαφέρει όμως πολύ η

"Τυπολογίες": Ορισμένοι στην ΕΡΤ έχουν το “κοκκαλάκι της νυχτερίδας”

Αναδημ. απο τις "τυπολογίες"

Πάθος για τη ΔΤ-ΝΕΡΙΤ στην ΕΡΤ!


ΣΧΟΛΙΟ

Ορισμένοι στην ΕΡΤ έχουν το “κοκκαλάκι της νυχτερίδας”.

-Πρόσωπο που έχει καταδικαστεί από τον Άρειο Πάγο, για την πρόκληση ζημίας σε βάρος του δημοσίου, την εποχή που είχε διευθυντική θέση στην εταιρεία, το 2015 επαναπροσλήφθηκε, παραβιάζοντας εκ νέου τη νομοθεσία. Φυσικά, με ένα τέχνασμα που βρήκαν οι ειδικοί εντός της ΕΡΤ, εξακολουθεί  να αμείβεται.

-Πρόσωπο που πρώτο πέρασε το κατώφλι της ΔΤ, του μορφώματος του  του υπουργείου Οικονομικών που επιχείρησε να αντικαταστήσει στην ΕΡΤ, αναλαμβάνοντας εκπομπές, τιμήθηκε με διευθυντική θέση στον φορέα που επανήλθε, επί 3 συναπτά έτη. Τώρα, ασκούνται πιέσεις, ώστε

ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ "ΟΜΑΔΑΣ ΨΕΥΔΟΥΣ" Ο ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ - ΤΟΥΣ ΠΙΚΡΑΝΕ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΜΕ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΕΣ ΚΟΤΣΑΝΕΣ ΤΗΝ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΑΝ ΣΕ ...ΑΠΟΤΥΧΙΑ

(αναδημοσίευση απο τις "Αιχμές" - "Τυπολογίες")

**Μα έχουν τέτοια άγνοια στην ΝΔ;

**Βγαίνει στο Ραδιόφωνο 247 ο κ. Κυρανάκης και λέει πως η ΕΡΤ πρέπει να λειτουργεί με ιδιωτικά κριτήρια.

**Και ο κρατικός ραδιοτηλεοοπτικός φορέας έχει κερδοφορία! Τόση άγνοια;

**Λέει, ο εκπρόσωπος Τύπου. για τα έσοδα των 7,3 εκατ. ευρώ και δηλώνει ότι η ΕΡΤ απέτυχε επειδή το κόστος των δικαιωμάτων ανήλθε σε 10 εκατ. ευρώ.

 **Να μας βρει κάποιον στην ιδιωτική αγορά που τιμολογεί μέσα σε 3 μήνες έσοδα 7 εκατ. ευρώ – σε αυτή την εποχή- και να μας πει γιατί είναι αποτυχημένος!

**Ας ρωτήσει την κ. Μαρία Σπυράκη, για το πως στην πραγματικότητα μπορεί να καταρρεύσει ένας σταθμός, όταν για παράδειγμα στο Mega δεν έλεγαν το τι συνέβαινε και “έπαιρναν τις ειδήσεις στο μαξιλάρι τους”

**Φανταστείτε να μην προερχόταν από την ιδιωτική αγορά ο κ. Κυρανάκης.

 **Και ας κάνει ένα τεστ. Να ζητήσει τους ισολογισμούς των ιδιωτικών σταθμών στα οποία βγαίνει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος  Τύπου.

Σχόλιο pospert blog:

Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Βαρέα-Πόρισμα: Έρχεται διπλό ψαλίδι -Μείωση επιδομάτων, σύνταξη στα 67


(δημοσιευθηκε στο www.aftodioikisi.gr)

Ανατροπές στο Δημόσιο, σε ό,τι έχει να κάνει με τα επιδόματα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα της Διυπουργικής επιτροπής για τη μεταρρύθμιση του καθεστώτος χορήγησης του παραπάνω επιδόματος δείχνει μείωση των επιδομάτων και διπλό «ψαλίδι» για 130.000 μόνιμους και συμβασιούχους στο Δημόσιο, ενώ εκτοξεύει και τη σύνταξη στα 67 έτη.

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Στο νοσοκομείο ο Μανώλης Μητσιάς


Στο νοσοκομείο «Υγεία» εισήχθη το Σάββατο ο Μανώλης Μητσιάς όπου υπεβλήθη σε επέμβαση by-pass.

«Ο Μανώλης Μητσιάς υπεβλήθη σε αορτοστεφανιαία παράκαμψη (by- pass) στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ από την ομάδα του Διευθυντή καρδιοχειρουργού Στρατή Παττακού. 

Η εγχείρηση υπήρξε επιτυχής και η ανάρρωσή του προβλέπεται ομαλή» αναφέρει συγκεκριμένα το ιατρικό ανακοινωθέν.

πηγη:www.kulturosupa.gr

Στα σκαριά η νέα Ψηφιακή Μετάβαση στην TV

(η φωτοσυνθεση δεν προέρχεται απο την πηγή της αναδημοσίευσης)

Αναδημ. απο το  mediatvnews • July 16, 2018 

Εξωτερικό σύμβουλο αναζητά το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής για τα επόμενα βήματα σχεδιασμού του νέου ψηφιακού χάρτη συχνοτήτων. Όπως ήδη έχουμε γράψει στη στήλη, στο υπουργείο έχουν οργανωθεί δυο ομάδες εργασίες οι οποίες ασχολούνται με τη διαμόρφωση του νέου χάρτη συχνοτήτων και τις συμφωνίες που θα προκύψουν στη SEDDIF.

Γράφτηκε από: Ματίνα Παπαχριστούδη στο digitaltvinfo.gr

 Η χώρα μας θα πρέπει να παρουσιάσει το Χρονοδιάγραμμα της χορήγησης του Ψηφιακού Μερίσματος στις τηλεπικοινωνίες ως το 2022, γεγονός που απαιτεί την άμεση προετοιμασία για τη δεύτερη Ψηφιακή Μετάβαση της ελεύθερης τηλεόρασης. Το κόστος της ανάθεσης ανέρχεται στις 60.000 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ και το ποσό θα καλυφθεί πάλι από το αποθεματικό της ΕΕΤΤ.

Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής αναζητά τεχνικό σύμβουλο για μια σειρά θεμάτων που αφορούν στη μετάβαση της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. 

Συγκεκριμένα: