Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΡΤ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ ΣΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΤ


(Απο το γραφείο τύπου της ΕΡΤ)
Ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης συνεχίζει να χαρίζει στην ΕΡΤ το αθλητικό περιεχόμενό της, μετά και την απόκτηση των δικαιωμάτων τηλεοπτικής μετάδοσης αγώνων της Super League.
Ειδικότερα

Η ΕΡΤ και οι ομάδες πέρασαν στην αντεπίθεση - Τα υψηλά νούμερα τηλεθέασης των αγώνων της Super League στην ΕΡΤ1 άλλαξαν τα δεδομένα.


Χθες Σάββατο π.χ. που έπαιζαν Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα «η ΕΡΤ είχε μέσο τηλεμερίδιο 15,9%, αγγίζοντας ακόμα και το 20,3%, ενώ τον παρακολούθησαν για τουλάχιστον ένα λεπτό 1.576.035 τηλεθεατές». Αλλά και άλλα ματς πάνε καλά, παράδειγμα το Λαμία-Άρης της πρεμιέρας που έπιασε 16%. 

Σκεφτείτε τι θα γίνει με τα ντέρμπι... 

«Ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης συνεχίζει να

Συγκρίνοντας μήλα με πορτοκάλια στην πρώτη σελίδα


(αναδημ. απο typologies.gr)

Αυτά τα “νέα μαθηματικά” για τις ανάγκες στοχοποίησης της ΕΡΤ, καθώς συγκρίνονται “μήλα με πορτοκάλια”.  

Συγκρίνονται τα δύο έτη της συμφωνίας της ΕΡΤ με τις 7 ομάδες με το ένα – από τα τρία- έτη της συμφωνίας ΕΡΤ TEAM για τους αγώνες του Champions League για να ικανοποιηθεί ο τίτλος πως η Λαμία κοστίζει περισσότερο από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το αληθές, λοιπόν, είναι πως

Χωρίς την ΕΡΤ θα βλέπαμε... μαύρο

Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας ( sport-fm.gr)

Το συζητούσαμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καλό είναι να το θυμηθούμε σήμερα:αν  δεν είχε καταφέρει η ΕΡΤ να συμφωνήσει με τους "άστεγους" τηλεοπτικά, δεν θα υπήρχε πρωτάθλημα. Πριν, λοιπόν, αρχίσουμε να λέμε για τα αρνητικά και τα θετικά οποιαδήποτε συμφωνίας καλό είναι να λέμε και τα αυτονόητα. 

Και είναι αυτονόητο τούτο:

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Υψηλή τηλεθέαση για την ενημέρωση της ΕΡΤ

Σημαντικό μερίδιο τηλεθέασης κερδίζει η ΕΡΤ ακόμη και στις πιο δύσκολες ζώνες, όπως η πρωινή ενημερωτική. 
Για παράδειγμα, χθες

Η ΕΣΗΕΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΟΝΤΙΟΣ ΠΙΛΑΤΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΤΙ ΤΑ "ΕΜΠΑΡΓΚΟ" ΚΑΙ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΗΝΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΓΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η φωτο δεν προερχεται  απο την πηγη 
(αναδημ απο το koutipandoras.gr)
Η απάντηση της ΕΣΗΕΑ στο «εμπάργκο» κατά της ΕΡΤ
Με αφορμή την συνέντευξη της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, όσο αφορά το εμπάργκο στην ΕΡΤ από μεριάς της ΝΔ, η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση.

Οι δηλώσεις της κ. Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, που έκανε λόγο για εμπάργκο στην ΕΡΤ από την ΝΔ, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά: 
«όσο θα συνεχίσει να λειτουργεί ως εργαλείο προπαγάνδας της κυβέρνησης ... με καθεστωτικού τύπου μεθόδους και πρακτικές και όσο θα επιχειρεί να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη, η Νέα Δημοκρατία θα απέχει από αυτήν», ενώ ερωτηθείσα για τη θέση της ΝΔ σχετικά με το μέλλον της δημόσιας τηλεόρασης απαντά: «Μας αξίζει μια ΕΡΤ πραγματικά δημόσια και ακηδεμόνευτη, που θα παρέχει αμερόληπτη ενημέρωση και ποιοτική ψυχαγωγία». δεν έμειναν αναπάντητες από την ΕΣΗΕΑ που εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει:

Λευτέρης Κρέτσος στην ΕφΣυν: Το όνειρο της Ν.Δ. δεν είναι μια ΕΡΤ καλύτερη, είναι μια ΕΡΤ κλειστή


(Οι φωτοσυνθέσεις που περιέχονται στην παρούσα  δεν προέρχονται απο την πηγή της αναδημοσίευσης)

Αναδημ. απο  efsyn.gr Συντάκτης: Δημήτρης Κανελλόπουλος

Καινούργιος στη θέση του ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, έχει πολλά να μας πει για τον τομέα ευθύνης του, που είναι τα ΜΜΕ. Καινούργιος μεν αλλά με εμπειρία ήδη, μιας και

Η «ανθρωπιά» του ναζί Μιχαλολιάκου αποτέλεσε και την αφορμή να επιδοθεί ο κ.Βερύκιος στο προσφιλές του σπορ: Το γλείψιμο (Video)

Βερύκιος, ο ναζιστο-γλείφτης (βίντεο)

Ο κ.Δήμος Βερύκιος ήταν άρρωστος (ελπίζουμε να ανάρρωσε).

Όσο ήταν άρρωστος τον πήραν διάφοροι να του ευχηθούν περαστικά.

Ανάμεσά τους και ο ναζί Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής. Το γεγονός τόσο συγκίνησε τον κ.Βερύκιο που το δημοσιοποίησε (τα συνηθίζουν αυτά όσοι δημοσιογράφοι θεωρούν «είδηση» τα του εαυτού τους).

Και τώρα το καλύτερο: Η «ανθρωπιά» του ναζί Μιχαλολιάκου αποτέλεσε και την αφορμή να επιδοθεί ο κ.Βερύκιος στο προσφιλές του σπορ: Το γλείψιμο (δυσκολοκατάβλητη πάθηση). Τόσο και τέτοιο γλείψιμο – ξέπλυμα της ναζιστικής συμμορίας που μπροστά του τύφλα να έχουν τα προηγούμενα ενός άλλου περί «σοβαρής Χρυσής Αυγής».

Τα υπόλοιπα στα βίντεο (Alpha, 24/9/2018):

Κ. Μητσοτάκης: "Αφήστε την αστυνομία να κάνει ελεύθερη τη δουλειά της" (video)


Κ. Μητσοτάκης: "Αφήστε την αστυνομία να κάνει ελεύθερη τη δουλειά της"
O Πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών για την αστυνομική βία κατά τη διάρκεια της σύλληψης του Ζακ Κωστόπουλου:

ΠΑΜΕ:Όχι στην ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων - Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!






27/09/18

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάδελφοι,
Στις 2 Οκτώβρη επαναλαμβάνεται η δίκη των 35 στελεχών του ΠΑΜΕ. Τα 35 στελέχη του ΠΑΜΕ δικάζονται για τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις εναντίον στις δηλώσεις για το Ασφαλιστικό του τότε Υπουργού Εργασίας της ΝΔ, Βρούτση. Μάλιστα οδηγούνται στο δικαστήριο ξανά παρότι ήδη δικάστηκαν και στην προηγούμενη δίκη καταρρίφθηκαν στο σύνολό τους όλες οι κατηγορίες της κυβέρνησης ΝΔ.
Πρόκειται για δίωξη εναντίον προέδρων, μελών ΔΣ Ομοσπονδιών, Συνδικάτων, δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων που σέρνονται για μια ακόμη φορά στα δικαστήρια για κινητοποίηση που οργάνωσαν στις 30/1/2013 στο υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να

ΕΤΙΤΑ:ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΒΙΑΙΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΑΛΗΤΗ (ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥ ΟΠΕΡΑΤΕΡ ΤΟΥ STAR)


Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου  2018                                                                                    αρ. πρωτ: 2735

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Εχθές, σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού STAR, συνάδελφος οπερατέρ δέχθηκε βίαιη επίθεση με γροθιές και κλωτσιές.  Του έκλεψαν προσωπικά αντικείμενα καθώς και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του σταθμού.  Να σημειωθεί πως ο συνάδελφος δούλευε ως μονό συνεργείο.
Για πολλοστή φορά είμαστε αναγκασμένοι να επισημάνουμε στους εργοδότες τον

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΤΙΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΣΤΑΡ


                                                     
                                              
                                                                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                 Αγ. Παρασκευή 27/9/2018

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΤΙΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΣΤΑΡ

Συζητήθηκε σήμερα ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αγωγή των μεγαλομετόχων του ΣΤΑΡ κατά της ΠΟΣΠΕΡΤ της ΕΤΙΤΑ, και των προέδρων της Π. Καλφαγιάννη και Γ. Σκεπετζάκη αντίστοιχα. 

Ζητούν μεταξύ άλλων να να καταβάλουμε το ποσό των 79.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη την οποία δήθεν υπέστησαν από τις απεργιακές μας κινητοποιήσεις το 2011 που είχαν  σκοπό την ανάκληση της παράνομης απόφασης του τηλεοπτικού σταθμού κατά παράβαση της ισχύουσας ΣΣΕ να χρησιμοποιεί μονομελή συνεργεία

Η διοίκηση του ΣΤΑΡ κατά τρόπο καταχρηστικό επανέφερε το ζήτημα της

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Η απάντηση στο αντιερτικο μένος των "Παραπολιτικών":Ουαί υμίν... Κουρτάκηδες και ΣΙΑ υποκριτές - Το... αξέχαστο πάρτι των εκατομμυρίων ευρώ - Όλα τα στοιχεία


Ουαί υμίν... Κουρτάκηδες και ΣΙΑ υποκριτές - Το... αξέχαστο πάρτι των εκατομμυρίων ευρώ - Όλα τα στοιχεία (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
(απο το periodista.gr )

Ο Καναλάρχης σου
Μόνο ως τεράστια πρόκληση μπορεί να εκληφθεί το σημερινό (22/9/18) δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», του καλού φίλου του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, Γιάννη Κουρτάκη, σε βάρος της ΕΡΤ. 

Σε συνέχεια της άθλιας επίθεσης που δέχεται ασταμάτητα η δημόσια τηλεόραση από τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η εφημερίδα επιρροής του Βαγγέλη Μαρινάκη, του καθοδηγητή της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, αναμασά και αναμεταδίδει την άθλια προπαγάνδα περί κόστους της ΕΡΤ, αναλύοντας, δήθεν, πόσο επιβαρύνει τον Έλληνα. 
Υποκρισία και πρόκληση. Γιατί; Υποκρισία, διότι

ΠΟΣΠΕΡΤ:ΟΙ «ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΗΔΕΣ» ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ


                                                          
                                                                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                        Αγ. Παρασκευή  26/9/2018

ΟΙ «ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΗΔΕΣ» ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Την ώρα που η ΕΡΤ αρχίζει να αναρρώνει από τα τραύματα του 2013,σπάζοντας ταυτόχρονα τα δεσμά που είχαν υφάνει οι προηγούμενοι διοικούντες και παραδιοικούντες,την ώρα που αρχίζει να ανταποδίδεται  στην ελληνική  κοινωνία και στην ομογένεια ακόμα καλύτερη ενημέρωση,ψυχαγωγία και πολιτισμός, οι «Γκοτζαμανηδες» της δημοσιογραφίας και της πολιτικής,  βγήκαν σαν την ψείρα στο γιακά και παριστάνοντας τα λιοντάρια , βρυχώνται συντονισμένα εναντίον της.

Μιλούν για «πάρτυ στην ΕΡΤ»,για «υπέρογκες σπατάλες σε μεικτές παραγωγές» κλπ, συγχέοντας προφανώς  το παρόν με το παρελθόν,ίσως επειδή πολλοί από δαύτους υπήρξαν «πρωταγωνιστές», «κομπάρσοι» η «ταξιθέτριες» στα αληθινά «πάρτυ». Τότε που το «μηνιάτικο» των αλεξιπτωτιστών της Ρηγίλλης έφθανε ακόμα και τα 35.000 ευρώ, και το κόστος των μεικτών παραγωγών  κυμαίνονταν μεταξύ  45.000 ευρώ έως και 80.000 ευρώ(όχι το μήνα αλλά τη βραδιά), ενώ τα bonus των «πρόθυμων» είχαν γίνει τακτικά «επιδόματα».

Η σημερινή ηγεσία της ΠΟΣΠΕΡΤ από τότε είχε μπεί στο στόχαστρο  αυτής της «κλίκας», γιατί  μαζί με τους εργαζόμενους έδινε μάχες  για να 

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Η ΕΡΤ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γραφείο τύπου  ΕΡΤ - Δελτίο τύπου

Τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα των πιο δημοφιλών αθλημάτων έρχονται στην ΕΡΤ.

Μετά την απόκτηση της Super League, η ΕΡΤ προχωρά στην απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Basket League, της Football League, της Volley League, καθώς και των Πρωταθλημάτων Χάντμπολ Handball Premier και της Α1 Πόλο.

Με αυτόν τον τρόπο η ΕΡΤ θα προσφέρει στο τηλεοπτικό κοινό το μεγαλύτερο και πλουσιότερο αθλητικό πρόγραμμα της ελληνικής τηλεόρασης, χωρίς περιορισμούς, όπως επιτάσσει ο ρόλος της και η πρόβλεψη της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την ελεύθερη πρόσβαση σε γεγονότα μείζονος σημασίας.

Μετά την περσινή χρονιά που το μπάσκετ επέστρεψε στη δημόσια τηλεόραση, οι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν για δύο ακόμα χρόνια τη Basket League, με μια νέα οπτική, καθώς η ΕΡΤ απόκτησε τα

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Α’ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΔΟΕΑΠ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 15 και 25 του Καταστατικού

του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π ( ΦΕΚ 1689 Β΄/15.5.2018 ).

Κ Α Λ Ο Υ Ν Τ Α Ι

Οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι , άμεσα μέλη του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφαλίσεως και Περιθάλψεως σε πρώτη Τακτική Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 12.00 στην Αίθουσα Συνεδρίων του κτιρίου ΕΔΟΕΑΠ  Σισίνη 18 και Ηριδανού 5 – 1ος όροφος) με τα εξής θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

«Στο σφυρί» για 15 εκατ. ευρώ το Mega!


(απο τις "τυπολογίες")

Για ένα υπόλοιπο δανείου 15 εκατ. ευρώ οδηγείται σε ειδική εκκαθάριση το Mega!

Οι τράπεζες, έχοντας εξασφαλίσει το μεγαλύτερο μέρος (50 εκατ. ευρώ) της οφειλής του υπολοίπου του δανείου (65 εκατ. ευρώ), οδηγούν την εταιρεία σε ειδική εκκαθάριση με «μοντέλο ΔΟΛ», μέσω του ίδιου δικηγορικού γραφείου (Αγγελίδη), και με την Grant Thornton να ασκεί τον έλεγχο, η οποία μεταξύ άλλων είχε αναλάβει τη διάσωσή του καταθέτοντας business plan.

Τα ασφαλιστικά μέτρα θα συζητηθούν στις 27 Σεπτεμβρίου και η κύρια εκδίκαση ορίστηκε για τις 30 Οκτωβρίου. Η Alpha Bank ζήτησε τον ορισμό προσωρινής διοίκησης, χωρίς να ενημερώσει την Τηλέτυπος, και ενώ υπάρχει προγραμματισμένη γενική συνέλευση με το ίδιο θέμα στις 26 Σεπτεμβρίου.

Με δύο άδειες να βρίσκονται πάνω στο τραπέζι του ΕΣΡ και να αναμένουν

Τι δεν κατάλαβες;;;Ο ΣΚΑΙ κάνει γκάλοπ αν έπρεπε να λιντσάρουν τον Ζακ Κωστόπουλο

Με μήνυμα στον λογαριασμό της εκπομπής Μαζί Σου, με την Τατιάνα Στεφανίδου, η τηλεόραση του ΣΚΑΙ καλεί τους τηλεθεατές της να ψηφίσουν εάν έπραξε σωστά ο κοσμηματοπώλης που κλοτσούσε στο κεφάλι τον αιμόφυρτο Ζακ Κωστόπουλο, λίγο πριν πεθάνει.



Το μήνυμα καλεί τους θεατές να δουν το σχετικό βίντεο και θέτει το εξής ερώτημα: 

Ο ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΚΑΙ Ο "ΚΛΕΦΤΗΣ" -ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΧΙ "ΑΥΤΟΔΙΚΙΑΣ" ΑΛΛΑ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ

(Η φωτοσύνθεση δεν προέρχεται απο την πηγή της αναδημοσίευσης)
Η ιστορία με τον Μάνο Χατζιδάκι είναι αληθινή και έχει γίνει διήγημα από τον σκηνοθέτη Λάκη Παπαστάθη

Γράφει ο Αντώνης Μποσκοΐτης (koutipandoras.gr)

Κάποτε ένας μεσήλικας κύριος την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του άκουσε θόρυβο. Κατάλαβε πως ήταν ληστής μέσα. Αμέσως είδε να έχει κάνει φτερά το ολοκαίνουργιο πανάκριβο στερεοφωνικό του. Βγήκε στο μπαλκόνι και αντίκρισε τον ληστή, έναν νεαρό – παρία της ζωής, να ακροβατεί στην μεσοτοιχία με το διπλανό διαμέρισμα και με το στερεοφωνικό στα χέρια του. Έκανε ησυχία για να μην τον τρομάξει και πέσει και σκοτωθεί.

Ο νεαρός εισβολέας πράγματι σαν είδε τον ιδιοκτήτη έπεσε στο κενό ευτυχώς από μικρό ύψος. Έντρομος ο ιδιοκτήτης τηλεφώνησε αμέσως στις Πρώτες Βοήθειες κι έπειτα

"Όποιος δεν φοβάται το πρόσωπο του τέρατος, πάει να πει ότι του μοιάζει"

Αν το τέρας δεν σε τρομάζει, τότε να φοβάσαι…
Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος ( imerodromos.gr)
Οι εικόνες των όσων συνέβησαν στην Ομόνοια είναι σοκαριστικές. 
Εκείνο που μαζί με την τραγική κατάληξη προκαλεί διπλό σοκ είναι η αντίδραση των σεσημασμένων του “νόμου και της τάξης”. 
Πρόκειται για “ανθρωπιστές” που ο “ουμανισμός” τους έχει για σημαία του το κνούτο του “νοικοκυραίου”. 
Που το “αίσθημα δικαίου” με το οποίο δηλητηριάζουν την κοινωνία δεν περιορίζεται, πια, σε εκείνο το σιχαμερό “ναι μεν, αλλά…”.
Τώρα, πλέον, έφτασαν μέχρι του σημείου να αναγορεύουν το νόμο του Λυντς σε “αυτοάμυνα” και να τον βαφτίζουν… “δικαίωμα”! 
Ο Χατζιδάκις μας είχε προειδοποιήσει: 

Πόσο ελεύθερος είσαι ή πόσο ψευτο-φιλελεύθερος;

(αναδημ απο το koutipandoras.gr )
Ό,τι κάνεις στη θάλασσα το βρίσκεις στο αλάτι. Το κύμα των εξελίξεων έφερε τη γεύση από την απαράδεκτη σύλληψη δημοσιογράφων του Φιλελεύθερου μετά από μήνυση του Πάνου Καμμένου, την όψιμη ανησυχία κομμάτων για την ελευθερία του Τύπου και μπόλικη υποκρισία για τη δημοσιογραφία και τους δημοσιογράφους αφού κριτήριο είναι ποιος είναι ο δημοσιογράφος και αν είναι δικός μας.
Του Κώστα Βαξεβάνη 
Α, έφερε και μια ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ που ανακάλυψε πως δημοσιογράφοι συλλαμβάνονται με τη διαδικασία του αυτοφώρου και ζήτησε να καταργηθεί. Αυτό και αν είναι εξέλιξη, σε λίγο θα μας πει το συνδικαλιστικό όργανο πως ανακάλυψε ότι δεν υπάρχουν πια χειρόγραφα και γράφουμε στο κομπιούτερ.
Επειδή δικαιούμαι από κάθε άποψη να μιλάω (ναι το θέμα είναι και προσωπικό) με πάνω από 80 μηνύσεις και αγωγές στην πλάτη μου, ας ξεκινήσω μια περιήγηση στο τι πραγματικά συμβαίνει, τώρα που τα αυτιά και τα μάτια ακόμη και των τυφλών από εμπάθεια είναι ανοιχτά :

Δεν φτάνει που οδήγησαν χιλιάδες οικογένειες στην απόγνωση και την καταστροφή μέσα σε μία νύχτα, ζητούν και τα ρέστα από πάνω...


Εξω (όξω) από την ΕΡΤ, Σαμαράς, Βενιζέλος και Κεδίκογλου

Συντάκτης: Δημήτρης Κανελλόπουλος ( efsyn.gr)

Παραπονέθηκε ο Σίμος Κεδίκογλου επειδή η ΕΡΤ εδώ και 3,5 χρόνια, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, του έχει κάνει… εμπάργκο.

Θα θυμάστε φυσικά ότι ο Σίμος Κεδίκογλου ήταν εκείνος που βγήκε δυναμικός και με πυγμή να ανακοινώσει το «λουκέτο» τον Ιούνιο του 2013, επί κυβέρνησης Σαμαρά. Δηλαδή τώρα τι θέλει; Να τον υποδεχτούν με αγάπη οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ; Αυτόν που τους

ΕΥ. ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ ΓΙΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΑΔΩΝΗ :ΑΔΑΕΙΣ , ΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΟΗΤΟΙ


(Απο τη σελίδα του Ευάγγελου Αντώναρου* στο facebook)


Καιρός είναι να μάθουν οι αδαείς, οι απληροφόρητοι, οι ανόητοι αλλά και οι πολιτικοί καιροσκόποι ότι τέλος για την λειτουργία των δημοσίων (και όχι κρατικών) τηλεοράσεων και ραδιοφώνων καταβάλλεται παντού στην Ευρώπη (αλλά και αλλού). Και είναι μάλιστα υποχρεωτικό.

Στη Μεγάλη Βρετανία δε είναι  υποχρεωτική η καταβολή του τέλους για κάθε συσκευή τηλεόρασης. Κι αν σε πιάσουν να μη πειθαρχείς, τα

ΚΟΤΤΑΚΗΣ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΤ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΛΛΑ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εισαγωγικό σχόλιο απο pospert blog:

Ο Μ.Κοττάκης  είναι ένας δημοσιογράφος  που ποτέ  δεν έκρυψε  τον ιδεολογικό του προσανατολισμό και την συμπάθειά του στο κόμμα που σήμερα αρχηγεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Έχει λοιπόν ιδιαίτερη  αξία  και ενδιαφέρον το χθεσινό του άρθρο στη "Δημοκρατία" στο οποίο  επι της ουσίας  επικρίνει  τον Μητσοτάκη για  την επιλογή  του να "εκτονώσει την οργή του για άλλα πράγματα" στοχοποιώντας επι μήνες την ΕΡΤ με κατάληξη την τζούφια επικοινωνιακά  "βόμβα"  της επιβολής  εμπάργκο σε αυτήν.

Ο Κοττάκης  σαν γνήσιος δεξιός, μέσω αυτού του άρθρου επί της ουσίας εκφράζει δημόσια την "κομματική του αγωνία", γράφοντας όλα  όσα  θα  έλεγε απ΄ευθείας  στον  αρχηγεύοντα Μητσοτάκη, σε μια  "κατ΄ιδίαν" συζήτηση ή σε μια  "επιτελική σύσκεψη"σχετικά  με την επικοινωνιακή πολιτική της ΝΔ  στην  προεκλογική περίοδο που ήδη έχει άτυπα αρχίσει.

Στο άρθρο, όπως είναι φυσικό  για έναν  αγωνιώντα δεξιό, υπάρχουν  και  απόψεις που αν και βρίσκονται κοντά  στην "αλήθεια"  της ΝΔ, απέχουν  παρασάγγας  απο την  πραγματικότητα  όπως αυτή αποτυπώνεται καθημερινά  στο γυαλί της τηλεόρασης  του Έλληνα ψηφοφόρου ή στην πολιτική πρακτική και στα γεγονότα.

Έτσι αν και καταλαβαίνουμε  ότι ο Μ. Κοττάκης  πρέπει να

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΕΝ "ΑΡΕΣΑΝ" ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ Π. ΚΑΛΦΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ KONTRA 24 ΤΗΣ 20ης/9/2018 (VIDEO)


Για όλους και για όλα μίλησε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ  Π.Καλφαγιάννης στην εκπομπή  Kontra 24 προσκεκλημένος  του Αιμίλιου Λιάτσου.

Αυτά  που είπε  όπως ήταν φυσικό  δεν "άρεσαν"  σε μερικούς  και προ πάντων  στον περιβόητο "πρύτανη της ΓΑΔΑ"  και τέως "Νεριτάρχη"  Θ. Φορτσάκη ό οποίος όπως έχουμε ήδη καταγγείλλει, πρότεινε  να καταργηθούν  οι ειδήσεις  απο την ΕΡΤ, περιφρονώντας  ακόμα και το ίδιο  το Σύνταγμα  το οποίο ορίζει  ως ελεγκτέο  δημόσιο αγαθό την ενημέρωση των πολιτών απο τις δημόσιες συχνότητες, δηλαδή  τόσο  απο την δημόσια  όσο και απο την ιδιωτική ραδιοτηλεόραση.

Δεν άρεσε  ούτε  η απάντηση με επιχειρήματα  στην προβοκατόρικη  ερώτηση  περί του αν "κάνει κουμάντο στην ΕΡΤ", και φυσικά  στην  ανοικτή δημόσια πρόκληση  να παρουσιάσουν τα στοιχεία που συνθέτουν  τη βάση αυτής  της  "κατηγορίας" δεν υπήρξε  καμία απάντηση.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ  μίλησε και για το εμπάργκο  της ΝΔ  και το "μήλο της έριδος"  δηλαδή  την  ελευθερία  που πρέπει να έχει  ο κάθε δημοσιογράφος να έκφράζει την άποψή του, και ταυτόχρονα αποκάλυψε  την υποκρισία  της ΝΔ και του κάθε Φορτσάκη   που μιλούν  για "πλουραλισμό" στα ΜΜΕ και ειδικώτερα στην ΕΡΤ, όταν  όχι μόνο δεν τον θέλουν αλλά αντιθέτως τους ενοχλεί, γεγονός  που  καταδείχθηκε  περίτρανα  τόσο στην περίπτωση  του πραξικοπήματος  του μαύρου και των  τερατογεννέσεων της ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ  που προέκυψαν μετά απο αυτό, όσο και στην απροκάλυπτη στήριξη  ενός καναλιού  το οποίο όχι άδικα  έχει χαρακτηριστεί  εργοστάσιο  fake news και παραπληροφόρησης, σε τέτοιο σημείο  που  έκανε  ακόμα και τον  γνωστό  νεοφιλελεύθερο  δημοσιογράφο με το παπιγιόν να αγανακτήσει στον αέρα.
Δεν έμεινε έξω απο τον σχολιασμό  και την κριτική  του Π.Καλφαγιάννη, ούτε και η κυβέρνηση την οποία κάλεσε δημόσια  να  κάνει  ως  εποπτεύουσα   όλα όσα  πρέπει ώστε να αρθούν όλα  τα θεσμικά εμπόδια  στην ανάπτυξη και τη λειτουργία  της ΕΡΤ.

Δείτε τα video:

Ο ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ "ΑΔΕΙΑΖΕΙ" ΤΟΝ ΑΔΩΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΡΤ, ΑΛΛΑ ΥΠΕΡΑΜΥΝΘΗΚΕ ΜΕ ΠΟΝΗΡΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ - Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΙ ΤΑ "ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ" ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΔΟΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΝΔ


Στην  εκπομπή Kontra 24 της 20/9/2018  του Αιμίλιου Λιάτσου ο  βουλευτής της ΝΔ και γνωστός  απο τις καταγγελίες  των  παραιτηθέντων μελών του εποπτικού (!!!) συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ στο οποίο προήδρευε, "άδειασε" τον αντιπρόεδρο της ΝΔ  Γεωργιάδη που λίγες ώρες πρίν δήλωνε ότι  θα βρεί ένα νομικό κόλπο ώστε τα μέλη του κόμματος να μην πληρώνουν  το ανταποδοτικό τέλος υπέρ της ΕΡΤ, ωστόσο υπεραμύνθηκε  με πονηριά  την  κατάργησή του μέσω  "ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ".

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννης  αποκάλυψε τη δολιότητα  της πρότασης  Μητσοτάκη για  μείωση του ανταποδοτικού τέλους  στο μισό , καταρρίπτοντας ταυτόχρονα  τους μύθους  περί  οικονομίας , "εγνωσμένης λαίκής βούλησης" κλπ, ενώ ανέδειξε  με στοιχεία  τι συμβαίνει στην Ευρώπη και πως  η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου με την  σύμφωνη γνώμη του τότε υπουργού Μητσοτάκη μετέτρεψε  ποσοστό του ανταποδοτικού τέλους  σε  κεφαλικό  αναγκαστικό φόρο.

Αν απο την άλλη ο Μητσοτάκης και η ΝΔ  αναγνωρίζουν  ως "λάθος"  αυτές τις δόλιες  μεθοδεύσεις που εφάρμοσαν μετά το πραξικόπημα του μαύρου σε ότι αφορά  στο ανταποδοτικό τέλος (τότε υπερ ΝΕΡΙΤ), και θέλουν  να τις ...διορθώσουν μειώνοντάς το ή καταργώντας το (με σκοπό το δεύτερο μαύρο στην ΕΡΤ), τότε  ας  αναγνωρίσουν  ως "λάθος" και την επιλογή τους να ρίξουν  τον ελληνικό λαό στον "Καιάδα" του ΔΝΤ και των μνημονίων και ας μας πούν  αν με νόμο θα καταργήσουν όλα όσα θεσμοθέτησαν, υπονομεύοντας τη δράση των επομένων κυβερνήσεων και υποθηκεύοντας  το παρόν και το μέλλον  όλων  των Ελλήνων.
Δείτε το video:

ΒΟΜΒΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥ ΚΡΟΤΟΥ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΗΣ ΛΑΜΨΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΤΣΑΚΗ: "ΝΑ ΠΑΨΕΙ Η ΕΡΤ ΝΑ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ" (VIDEO)


Θέλουν να κρύψουν  το αληθινό τους αντιδημοκρατικό πρόσωπο και δεν μπορούν.

Μετά την  ανεκδιήγητη  δήλωση του  αντιπροέδρου  της "Νέας" Δημοκρατίας  Άδωνη Γεωργιάδη, ότι τα μέλη και οι φίλοι  του κόμματος θα βρούν κάποιο τρόπο να μην πλήρώνουν το ανταποδοτικό τέλος για την ΕΡΤ, ο  βουλευτής της ΝΔ ,καθηγητής της Νομικής στο Δημόσιο και το φορολογικό Δίκαιο και τέως  πρόεδρος  του εποπτικού  συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ  Θ. Φορτσάκης, έριξε άλλη μια  βόμβα  ακροδεξιού "κρότου" και Μητσοτακικής "λάμψης" , προτείνοντας  να καταργηθούν  τελείως  οι ειδήσεις  απο την ΕΡΤ.

Αυτό και άλλα πολλά  φαιδρά  ειπώθηκαν  απο το στόμα  του τέως  "πρύτανη της ΓΑΔΑ" (έτσι τον φώναζαν οι φοιτητές όταν  διοικούσε μαζί με τους ασφαλίτες και τους ΔΑΠίτες το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο), στην εκπομπή Kontra 24 της 20/9/2018  του Αιμίλιου Λιάτσου  στην οποία  ήταν καλεσμένος.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π.Καλφαγιάννης  που επίσης  παρίστατο  στην εκπομπή καθώς επίσης και η  πλειοψηφία των υπολοίπων  προσκεκλημένων, αντέδρασαν έντονα σε αυτήν την πρωτοφανή πρόταση  η οποία  ευθέως παραβιάζει  το πνεύμα  του άρθρου 15 του Συντάγματος  και που

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΕΡΑΣΑΝ 24 ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΠΡΟΤΡΟΠΗ" ΤΟΥ ΦΟΡΤΣΑΚΗ ΝΑ ΠΑΨΕΙ Η ΕΡΤ ΝΑ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΣΗΕΑ ΑΚΟΜΑ ΣΙΩΠΑ

Πριν απο 24 ώρες  ο κ. Φορτσάκης  στην εκπομπή  kontra 24  του Αιμίλιου Λιάτσου, πρότεινε να σταματήσει  η ΕΡΤ να μεταδίδει ειδήσεις , γεγονός που προκάλεσε  την αντίδραση  όχι μόνο του παριστάμενου προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ  Π. Καλφαγιάννη αλλά και των υπολοίπων  καλεσμένων, ενώ σε λίγες ώρες  η  δημοσιευμένη καταγγελία της ΠΟΣΠΕΡΤ  αναδημοσιεύθηκε  απο δεκάδες  ιστοτόπους.

Ωστόσο  τα  a la carte  ευαίσθητα  "αντανακλαστικά" της  ΕΣΗΕΑ  αλλά και των άλλων  δημοσιογραφικών ενώσεων  (μη εξαιρουμένης της ΠΟΕΣΥ)  φαίνεται  ότι  δεν λειτουργούν μέχρι αυτή τη στιγμή.

Κ.Βαξεβάνης:Το ανατσουτσούριασμα της ΕΣΗΕΑ και άλλες ιστορίες

Το ανατσουτσούριασμα της ΕΣΗΕΑ  και άλλες ιστορίες
Του Κώστα Βαξεβάνη (koutipandoras.gr)

Συμφωνώ με τον Καψώχα; Διαφωνώ με τον Καψώχα; Πώς πρέπει να είναι ο δημοσιογράφος βρε αδερφέ; 

Να διευκρινίσω πριν απ' όλα, ότι ο δημοσιογράφος δεν πρέπει να είναι όπως τον θέλουν και τον περιγράφουν οι εξουσίες, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και αυτή του κόμματος της ΝΔ. 

Να απαντήσω επίσης πως είναι διαφορετικό πράγμα το αν συμφωνούμε με αυτό που λέει κάποιος δημοσιογράφος, με το δικαίωμά του να το λέει. 

Μπορεί να μην αρέσει σε πολλούς φίλους αυτό που γράφει ο Πάσχος Μανδραβέλης αλλά έχει δικαίωμα να το πει και να το γράψει και να πάρει την απάντηση σε ένα κόσμο όπου ανταλλάσσονται ιδέες και γνώμες έστω και με βάρβαρο τρόπο. 

Διαφωνώ με όσα έχει γράψει ο συνάδελφος Μανώλης Βασιλάκης για το Νίκο Κοτζιά, αλλά θα θεωρώ δικαίωμα του δημοσιογράφου να γράφει χωρίς τον φόβο της επιβολής και της δίωξης που μπορεί εύκολα να καταλήξει σε λογοκρισία. Και το κάνω παρότι η «άλλη πλευρά» δεν αντιστρέφει αυτή την πρακτική όταν ο διωκόμενος είμαι εγώ.

Πάμε τώρα στον Καψώχα και ας δούμε αρχικώς τι είπε. 
Είπε λοιπόν κρίνοντας την ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ πως:

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Απόψε τα μεσάνυχτα στο kontrachannel ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννης και ο βουλευτής της ΝΔ Θ. Φορτσάκης καλεσμένοι του Αιμίλιου Λιάτσου

Απόψε τα μεσάνυχτα  ο Αιμίλιος Λιάτσος θα φιλοξενήσει στο Kontra channel και στην  εκπομπή kontra 24, τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ π. Καλφαγιάννη και τον βουλευτή  της ΝΔ Θ.Φορτσάκη  με θέμα  της συζήτησης  το παρόν , το μέλλον της ΕΡΤ και την εχθρική  στάση της ΝΔ εναντίον της.

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Φορτσάκης  έγινε γνωστός όχι μόνο για τις αυταρχικές μεθόδους που χρησιμοποίησε εναντίον των φοιτητών όταν ήταν πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, αλλά και   για τις πολλές θέσεις που κατείχε ταυτόχρονα  με τον τίτλο του "προέδρου".

Μια απο αυτές τις θέσεις  ήταν και εκείνη του διορισμένου απο την συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου προέδρου του εποπτικού συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, απο  την οποία δεν "ξεκόλλαγε" ούτε  όταν  είχαν παραιτηθεί  τα τρία από τα επτά μέλη του,καταγγέλλοντας  τον ίδιο ως  υπόλογο λαθροχειρίας αφού απέκρυψε την  απόφαση του συμβουλίου στην οποία κατήγγειλαν απερίφραστα τις κυβερνητικές παρεμβάσεις.

Αυτά δεν τα έγραφε κάποιος ΣΥΡΙΖΑίος ή κανένας άλλος απο τους "κομμουνιστοσυμμορίτες" της ertopen, αλλά ο δεξιότατος  κ. Ανδρέας Ζούλας  θείος του σημερινού  επικεφαλής του γραφείου τύπου του Κ. Μητσοτάκη Κ. Ζούλα.
Ιδού τι έγραφε τότε στην επιστολή παραίτησής του απο το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ ο κ. Α.Ζούλας:

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΤΟ "ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ" ΤΟΥ ΕΣΡ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΛΟΓΟΥ, Η ΑΜΕΡΟΛΗΨΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΠΟΛΩΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΕΣ- ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης συνήλθε σήμερα (19/9/2018) σε προγραμματισμένη συνεδρίαση για να συζητήσει θέματα που συνδέονται με την ποιότητα του προγράμματος τηλεοπτικών, κυρίως, σταθμών εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας. Κατά τη συνεδρίαση προεβλήθη και η εκπομπή της ΕΡΤ1 «Δεύτερη ματιά» της 17ης τρέχοντος.

Τα μέλη του Συμβουλίου εξέφρασαν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι παρατηρούνται φαινόμενα υποβάθμισης της ποιότητας των εκπεμπομένων προγραμμάτων.

Ιδιαιτέρως απασχόλησε και απασχολεί το ΕΣΡ η ποιότητα του δημόσιου λόγου, το ζήτημα της

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από τον Νίκο Παππά για τον βρώμικο πόλεμο της ΝΔ κατά της ΕΡΤ (ΒΙΝΤΕΟ


«Η απόφαση της ΝΔ να αποσύρει τα στελέχη της από τις εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ ήταν προειλημμένη
και σχεδιασμένη. Είχαμε μια αφορμή να ξεδιπλωθεί η πολιτική της ΝΔ για την δημόσια τηλερόραση. Η πρόθεση της ΝΔ είναι να την κλείσει».
Αυτό τόνισε μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην ΕΡΤ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς και πρόσθεσε:

Μητσοτάκης vs ΕΡΤ : Μίσος με… ιστορία...



Γράφει ο Γιάννης Βασιλακόπουλος 

Άκουσα για την «οργισμένη αντίδραση» της ΝΔ κατά του συναδέλφου, Σωτήρη Καψώχα  επειδή – λέει- ο καλός συνάδελφος, σχολίασε ότι σε κάποια σημεία της συνέντευξης του προέδρου της ΝΔ, στη ΔΕΘ, είχε την εντύπωση πως άκουγε έναν θεωρητικό του φασισμού. 

Θα δικαιολογούσα αυτήν την –πάντως, επιλεκτική – ευαισθησία των επιτελών αυτού του κόμματος, αν ας πούμε είχαν εδώ και χρόνια βγάλει μια ανακοίνωση καταδικάζοντας τους «κυρίους» Παπαδημητρίου, Προτοσάλτε και πολλούς άλλους  στον ΣΚΑΙ, , για όσα - εν πολλοίς ανυπόστατα και απρεπή –έχουν σούρει , κατα καιρούς, στον Αλέξη Τσίπρα θυμίζοντας τους, ότι είναι δημοκρατικά- και θριαμβευτικά – εκλεγμένος πρωθυπουργός.

Αναφορικά με την ουσία του πράγματος, ο Καψώχας είχε δίκιο ως προς το ότι ο κ. Μητσοτάκης σε πολλές στιγμές της συνέντευξης του «πάτησε» σε ακροδεξιά θεωρητικά στερεότυπα. Αυτό είπε ο Καψώχας- δεν χαρακτήρισε τον αρχηγό της ΝΔ, «φασίστα». 

Γιατί βεβαίως και δεν είναι φασίστας. Βολεύεται, όμως με τα φασιστικά στερεότυπα στη ρητορική του και στηρίχθηκε σε φασιστικής ιδεολογικής καταβολής ανθρώπους … 

Και για να μην μπερδευόμαστε, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης,  ΔΕΝ ήταν βελτιωμένος επικοινωνιακά, επειδή τάχα «έδειξε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση». Απλώς δεν πιέστηκε πουθενά. Αν κάποιος τον ρωτούσε πιεστικά για τα θαλασσοδάνεια της ΝΔ, ή για το

Γιατί όχι και «χωροφυλακή απόψεων»


Ο Καψώχας και η αναζήτηση της αντικειμενικής ενημέρωσης

Γιατί όχι και «χωροφυλακή απόψεων»

Γράφει ο Πολιτικός

Ακούω περί αντικειμενικής δημοσιογραφίας και αναρωτιέμαι σε ποιόν πλανήτη βρίσκεται να πάω να τη βρω;

Υποκείμενα είμαστε…

Μέσα λοιπόν στο αντικειμενικό γεγονός υπάρχει η υποκειμενική οπτική του υποκειμένου.

Η κρίση ήταν ένα αντικειμενικό γεγονός! Η αλήθεια δεν ήταν ίδια για όλους!

Μερικοί μας είπαν ότι, «μαζί τα φάγαμε», άλλοι ότι «η κρίση είναι ευκαιρία» και την άρπαξαν!

Για τους περισσότερους ήταν φτώχια, ανεργία και μετανάστευση.

Ποια είναι η αντικειμενικότητα της κρίσης! Η κρίση ήταν ίδια για όλους; Για τον τραπεζίτη; Για τον βιομήχανο; Τον πολιτικό; Τον εργάτη;

Η δημοσιογραφία είναι διαφορετική και κρίνεται διαφορετικά στα δημόσια ΜΜΕ από τα ιδιωτικά;

Δηλαδή μπορείς να φωνάζεις από τα ιδιωτικά κλέφτες, απατεώνες αλλά από τα δημόσια να κάνεις μαθηματική εξίσωση των κομμάτων που είναι στη βουλή και να βγάζεις μέσο όρο;

Μπορείς από τα ιδιωτικά να περιγράφεις πρώην Πρωθυπουργό σαν ασώματη κεφαλή να τον λες τεμπέλη και διαπλεκόμενο και να μην ανοίγει ρουθούνι;

Τι ακριβώς σημαίνει σε πληρώνει ο ελληνικός λαός; Δηλαδή η δημοσιογραφία ασκείται σύμφωνα με αυτόν που σε πληρώνει; Στα ιδιωτικά η αντικειμενικότητα προσδιορίζεται από τα συμφέροντα των αφεντικών;

Και αν σε πληρώνει ο Ελληνικό Λαός, σε πληρώνουν και οι Χρυσαυγίτες, επομένως γιατί δεν τους δίνεις βήμα;

Σε πληρώνουν οι απατεώνες, οι εκβιαστές και οι μιζαδόροι…

Να το κάνω ξεκάθαρο, στο προοίμιο του δημοσιογραφικού κώδικα δεοντολογία αναφέρει ότι στόχο έχει:

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Εμπάργκο της ΝΔ στην ΕΡΤ- Ανακοίνωση της ΕΡΤ – Αντιδράσεις (video)


Την απόφασή της να αποσύρει τους βουλευτές και τα  στελέχη της από τις εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ ανακοίνωσε η Ν.Δ.
 Συγκεκριμένα ανακοίνωση της Πειραιώς υπενθυμίζει πως μετά το σχόλιο δημοσιογράφου της ΕΡΤ στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» που

Συμμαχία Μητσοτάκη - Χρυσής Αυγής στον βρώμικο πόλεμο κατά της ΕΡΤ


Στο πλευρό του Μητσοτάκη και της ΝΔ στο πόλεμο κατά της ΕΡΤ τάσσεται η ναζιστική Χρυσή Αυγή. 
Είναι και αυτό ένα ακόμη δείγμα της πολιτικής συγγένειας της Χρυσής Αυγής με την παρέα του Μητσοτάκη που θαυμάζει τον αιμοσταγή δικτάτορα Πινοσέτ. 
Διαβάστε τι αναφέρει στην ανακοίνωσή το ναζιστικό μόρφωμα:

ΠΟΣΠΕΡΤ : Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΟΝΑΠΑΡΤΗΣ - ΤΟ A LA CARTE ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΕΡΤ


                                              
                                                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ              Αγ. Παρασκευή  18/9/2018
                                      
                                           Ο  Μητσοτάκης   Βοναπάρτης

Αυτοί  που κατάφεραν  να γίνουν  οι πρώτοι  παγκοσμίως  που  έριξαν «μαύρο»  στην ενημέρωση  και τον πολιτισμό  κλείνοντας πραξικοπηματικά  την ΕΡΤ, αυτοί  που   καταγγέλθηκαν  από διεθνείς οργανώσεις και συνδικάτα  ότι με την διακυβέρνησή τους  έριξαν  την  Ελλάδα  στις τελευταίες θέσεις  της παγκόσμιας κατάταξης  σε ότι αφορά την ελευθερία στην ενημέρωση.

Αυτοί που  εγκαινίασαν  το νέο είδος  συνέντευξης  με τον  δημοσιογράφο - γλάστρα   και τον συνεντευξιαζόμενο κονφερανσιέ.

Αυτοί που  χρησιμοποιούσαν  σαν …σύμβουλο και «λογοκριτή»  των  τηλεοπτικών μορφωμάτων ΔΤ-ΝΕΡΙΤ  τη …γάτα της Βούλτεψη

Είναι εκείνοι που σήμερα  με θράσος χιλίων πιθήκων  μιλούν για