ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ - ΚΑΤΑΒΛΗΘΗΚΑΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ Π.Δ164


Ακόμα μια νικηφόρα μάχη, που έδωσε η ΠΟΣΠΕΡΤ  ολοκληρώθηκε σήμερα,  με την αύξηση  του μισθού  και  την καταβολή  των αναδρομικών   απο  την αναγνώριση ΟΛΗΣ της  προϋπηρεσίας  στους συναδέλφους του Π.Δ164  που δεν τα είχαν λάβει.

Μπορεί  για κάποιους αυτή η  διεκδίκηση  να ήταν μια ...ξεχασμένη "ιστορία" και για μερικούς  όψιμους «διαπραγματευτές»  μια χαμένη  υπόθεση  που δεν άξιζε τον κόπο  καν να παλαίψεις, όμως για την ομοσπονδία μας   ήταν μια αδικία  που έπρεπε να πάψει να υφίσταται. Να πάψει δηλαδή η  ανισότητα και η μισθολογική κατάταξη των συναδέλφων  μας σε  "πατρίκιους" και  "πληβείους".

Απέναντί μας δεν είχαμε μόνο  τους παλιούς πεμπτοφαλαγγίτες του Καψή που  και τότε και σήμερα  ήθελαν μια ΠΟΣΠΕΡΤ  αδύναμη, διαιρεμένη, δουλική  και αναποτελεσματική, αλλά και την
αρχική άρνηση των αρμόδιων υπουργών, οι οποίοι μάλιστα  απαντώντας  σε επερωτήσεις  στην βουλή  είχαν  δηλώσει  ότι  δεν πρόκειται να αναγνωριστεί  προϋπηρεσία στους συναδέλφους του Π.Δ 164 άνω των δύο ετών.

Εχοντας μπροστά μας  όλα αυτά τα εμπόδια και τους  "εκ των 
έσω" υπονομευτές, επιμείναμε στον αγώνα, με απόλυτη προσήλωση  στις διεκδικήσεις μας, εναντίον όλων εκείνων που  δεν ήθελαν  να αρθεί αυτή η αδικία  ώστε  να μπορούν να κρατούν σε ομηρεία  τους συναδέλφους μας.

Διαπραγματευτήκαμε με γνώση, πείρα και πείσμα , φέρνοντας τελικά  νικηφόρο αποτέλεσμα  με την   αναγνώριση  ΟΛΗΣ της προϋπηρεσίας  σε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους του Π.Δ 164 χωρίς εξαιρέσεις.

 Δύο  φορές  αποτρέψαμε  τις δόλιες μικρόψυχες και ιδιοτελείς  παρεμβάσεις τους προκειμένου να μην κερδίσει η ΠΟΣΠΕΡΤ  τίποτα απο όσα ζητούσε για τους συναδέλφους. 
Αυτός   είναι  ο  αληθινός συνδικαλισμός, ο πραγματικά ικανός  στη διεκδίκηση  του δίκιου και αποτελεσματικός στη διαπραγμάτευση, έντιμος και συνεπής σε όσα υπόσχεται,  χωρίς ίχνος ιδιοτέλειας.

Κι όμως, την ωρα που  η ΠΟΣΠΕΡΤ  κέρδιζε μια μάχη  την οποία  κανείς  τους δεν πίστευε και γι αυτό δεν  ήθελε να δώσει, μικρόψυχα  και με ιδιοτέλεια  έκαναν  ότι μπορούσαν στο παρασκήνιο αρχικά για να ακυρωθεί  έστω και την τελευταία στιγμή η συνδικαλιστική νίκη.

Αμέσως αντιδράσαμε  και ξεκαθαρίσαμε στους αρμόδιους  πως τυχόν υπαναχώρηση στα συμφωνημένα θα είναι για μας casus belli, γεγονός  που έδρασε καταλυτικά  και απέτρεψε  τα δόλια σχέδιά  τους.  

Βλέποντας  την επιτυχία  της ΠΟΣΠΕΡΤ  ως προσωπική τους ήττα κι όχι ως νίκη  των εργαζομένων όπως θα έπρεπε, προσπάθησαν μέχρι και χθές να δηλητηριάσουν  τη χαρά  των συναδέλφων μας  με τη γνωστή πεμπτοφαλαγγίτικη προπαγάνδα "μην τους πιστεύετε δεν θα πάρετε  τίποτα, σας κοροϊδευει η ΠΟΣΠΕΡΤ".

Σήμερα  άραγε τι  θα πουν στους συναδέλφους μας,  που είδαν  στον λογαριασμό της μισθοδοσίας  τους  ποιοι λένε τελικά την αλήθεια λειτουργώντας προς όφελος των εργαζομένων  και ποιοι είναι ψεύτες, λασπολόγοι, μικρόψυχοι, αναποτελεσματικοί, ανίκανοι και ύπουλοι διαβολείς -διασπαστές;;;

Μιλάμε για αυτούς, που ακόμα και σήμερα, μη έχοντας να δείξουν τίποτα ως συνδικαλιστές,  προσπαθούν με  ανίερες  "συμπράξεις"  και με διασπαστικές  μεθόδους να  υπονομεύσουν  κάθε  τι που έχει κερδίσει ή διεκδικεί  προς όφελος ΟΛΩΝ  των εργαζομένων η  ΠΟΣΠΕΡΤ.

Δεν τους ενδιέφερε  ποτέ ούτε και σήμερα  όμως  το συμφέρον των εργαζομένων, παρ΄όλο  που  υποκριτικά  το επικαλούνται μόνο για να κρύψουν  τον κίβδηλο  συνδικαλιστικά λόγο τους στολίζοντάς τον με  λάσπη και ασύστολα  ψέματα.

Βλέπουν  τον  συνδικαλισμό όχι  ως την  οργανωμένη έκφραση της βούλησης  των εργαζομένων και της επιθυμίας τους να προστατέψουν τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά τους, αλλά  ως “παιχνίδι εξουσίας”  στο οποίο προσπαθούν με κάθε τρόπο  να είναι πρωταγωνιστές.
 Ενα "παιχνίδι" στο οποίο δεν έχει καμία σημασία  αν  διακυβεύεται το παρόν και το μέλλον των πολλών αρκεί να εξυπηρετηθεί η ιδιοτέλεια και η αρχομανία λίγων μωροφιλόδοξων πρωταθλητών της κωλοτούμπας.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ  όπως αποδεικνύεται και με αυτή τη νίκη, δίνει καθημερινά αγώνες  για το δίκιο όλων ανεξαιρέτως των συναδέλφων  χωρίς διακρίσεις και ..εξαιρέσεις, με γνώμονα το δίκιο, την αλήθεια και τη διαφάνεια,  πιστή στις δημοκρατικές διαδικασίες, στις  καταστατικές της υποχρεώσεις, στις αποφάσεις του  τελευταίου συνεδρίου της και στον  ιστορικό της ρόλο που ήταν είναι και θα είναι ενωτικός μαζί με τους  εργαζόμενους  σε νέους νικηφόρους αγώνες.


1 σχόλιο: