Τρίτη 30 Απριλίου 2019

ΠΟΣΠΕΡΤ:ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΔΕΝ «ΑΡΓΟΥΜΕ» ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ


ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΔΕΝ  «ΑΡΓΟΥΜΕ»  ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
Αγ. Παρασκευή 30/4/2019
“…Ολοι οι σοσιαλισταί και οι υπό μισθόν πάσχοντες θα συναθροισθώσι να υπογράψωσι ψήφισμα προς τη Βουλή, διά του οποίου θα ζητώσι α) τας Κυριακάς όλα τα καταστήματα γενικώς να ήναι κλειστά προς ανάπαυσιν των πολιτών,β) τον περιορισμόν των εργάσιμων ωρών εις 8 καθ' εκάστην κατ' ανώτατον όριον και ολιγώτερον διά τας κοπιώδεις και ανθυγιεινάς εργασίας και διά τους παίδας και τας γυναίκας γ) απονομήν συντάξεως εις τους εκ της εργασίας παθόντας και καταστάντας ανικάνους προς διατήρησιν εαυτών και της οικογενείας των και εις τας οικογενείας των εν τη εργασία φονευομένων…»
(Εφημερίδα «Σοσιαλιστής» Μάιος 1893)
Εφτά χρόνια μετά τη σφαγή του Σικάγο, την επομένη της πρωτομαγιάς  του 1893 για πρώτη φορά  μαζεύτηκαν  απ΄ολη την  Αθήνα οι εργάτες και οι εργάτριες  μπροστά  στο στάδιο, όχι για  να γιορτάσουν αλλά  για να διεκδικήσουν  το δικαίωμα  της  ύπαρξής τους  ως ανθρώπινα  πρόσωπα, το δικαίωμα  της συμμετοχής τους  σε ένα κράτος  που  δεν  υπάρχει απλά για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων ισχυρών  αφεντικών.
Πέρασαν από τότε  126 χρόνια και  η  ίδια αριστοκρατία σήμερα,  με την κίβδηλη  υπόσχεση  μιας  αόριστης «ανάπτυξης», ευαγγελίζεται την κατάργηση   ακόμα και  θεμελιωδών  εργατικών δικαιωμάτων. Για αυτούς  π.χ το 8ωρο, η κυριακάτικη απλήρωτη εργασία, η  πρόσθετη αμοιβή των επικίνδυνων και ανθυγιεινών  εργασιών, η σταθερή δουλειά  κλπ  είναι «παλιομοδίτικα  βαρίδια»  που εμποδίζουν την ανάπτυξη της …χώρας.
Επειδή τα σύννεφα στον ορίζοντα έχουν  ήδη αρχίσει  να πυκνώνουν και η απειλή   της αναβίωσης  του εργασιακού μεσαίωνα  είναι  υπαρκτή και ορατή.
Επειδή 

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Έχει μέλλον η δημόσια TV;;;


Έχει μέλλον η δημόσια TV;
by mediatvnews

 Δυο ενδιαφέρουσες ειδήσεις από τη βρετανική αγορά αποκαλύπτουν τους έντονους προβληματισμούς που υπάρχουν για το μέλλον της ελεύθερης παραδοσιακής τηλεόρασης.

Πριν λίγες μέρες το BBC και το ΙΤV προχώρησαν σε

Ακριβά κοστίζει στην ΕΡΤ η Ν.Δ.



Γράφει ο Δημ. Κανελλόπουλος (www.efsyn.gr )

Συνολικά 378.000 ευρώ πλήρωσε η δημόσια τηλεόραση για την κάλυψη των κομματικών εκδηλώσεων της Νέας Δημοκρατίας την τετραετία 2015-2018, 99.000 ευρώ κόστισε η τηλεοπτική κάλυψη των εκδηλώσεων του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής και 95.000 ευρώ η κάλυψη εκδηλώσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν φτάνει που την κατηγορεί την ΕΡΤ σε καθημερινή βάση η Νέα Δημοκρατία. Δεν φτάνει που της κήρυξε εμπάργκο για κάποιους μήνες. Δεν φτάνει ακόμα περισσότερο που της έβαλε και λουκέτο τότε που ήταν στην κυβέρνηση. Τη χρεώνει και από πάνω με ένα σωρό χρήματα. Η Νέα Δημοκρατία αποτελεί ακριβή υπόθεση απ’ όποια πλευρά και αν τη δεις.

Εχει ενδιαφέρον λοιπόν να δούμε πόσο κοστίζει το κάθε κόμμα στην ΕΡΤ, πόσο της έχει κοστίσει από τις

Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΤΕΠΥ ΒΡΕΤΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ DiEM25


Η συνάδελφος, τηλεοπτική και ραδιοφωνική παραγωγός στην ΕΡΤ Ντέπυ Βρεττού, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του DiEM25 Ελλάδας ανακοινώθηκε ότι θα είναι μια εκ των υποψηφίων για την Ευρωβουλή.

Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΙΠΕ "ΟΧΙ" ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΙΚΩΝ ΝΑΖΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΜΜΕ


Τον αποκλεισμό της προβολής του συνδυασμού της Ελληνικής Αυγής* κατά την προεκλογική περίοδο από τη δημοτική τηλεόραση και το δημοτικό ραδιόφωνο αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο.

Είχε προηγηθεί πρόταση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Αβραμόπουλου, ο οποίος ζήτησε να εφαρμοστεί ότι και στις εκλογές του 2014.

Η συζήτηση προκάλεσε έναν έντονο διάλογο μεταξύ του

Η Ν.Δ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ, Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ GRANT THORNTON ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ


Ανησυχία στην ΕΡΤ για την επόμενη μέρα
(αναδημ. απο τις "Τυπολογίες" 23/04/2019)


Το σχέδιο της ΝΔ για την ΕΡΤ την επόμενη ημέρα είναι η επιστροφή στη ΝΕΡΙΤ. Το κύριο χαρακτηριστικό είναι ένας τηλεοπτικός σταθμός με

"...όσα συγχωροχάρτια και να του έδωσαν εγώ πάντα θα τον θυμάμαι με το σουγιά στο χέρι να ουρλιάζει «κουμούνια θα πεθάνετε"

Μια παλιά μαχαιριά που κάθε 22 Απρίλη στάζει πύον

«Με έπνιγε η μπόχα όταν τον έβλεπα να ξεπλένεται σχεδόν κάθε βράδυ στην τηλεοπτική κολυμπήθρα. Όσο και να τον ξέπλυναν όμως, όσα συγχωροχάρτια και να του έδωσαν για την ακτιβιστική δράση των νεανικών του χρόνων, εγώ πάντα θα τον θυμάμαι με το σουγιά στο χέρι να ουρλιάζει «κουμούνια θα πεθάνετε» και κάθε φορά που τον βλέπω ασυναίσθητα θα αγγίζω μια παλιά μαχαιριά που κάθε 22 Απριλίου στάζει πύον.»


Του Πέτρου Κατσάκου | Ελευθεροτυπία 23/4/1986 – 

«Επιδρομή από φασιστοειδή στοιχεία και μέλη της ΕΠΕΝ οπλισμένα με στιλέτα και λοστούς έγινε χθες το πρωί στη Νομική Σχολή της Αθήνας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν εννιά φοιτητές και να προκαλέσουν ζημιές στο κτίριο».

Ήταν 22 Απριλίου του 1986, λίγες ημέρες πριν τις φοιτητικές εκλογές εκείνης της χρονιάς. 

Στο κτήριο της Νομικής επικρατούσε μια διάχυτη ανησυχία. Είχε προηγηθεί μια άγρια συμπλοκή στη Σόλωνος την προηγούμενη μέρα ανάμεσα σε μέλη της ΔΑΠ και της Πανσπουδαστικής και όλοι περίμεναν τη συνέχιση της κόντρας. Ήταν νωρίς το πρωί και οι λιγοστοί φοιτητές κυκλοφορούσαν μουδιασμένοι. Η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι αλλά κανείς δεν ήξερε που και πως θα ανάψει το φυτίλι. Στην είσοδο της Νομικής κάτι λίγα πηγαδάκια με καφέ και τσιγάρο δίχως όρεξη για πολλά. Για μάθημα ούτε λόγος. Στο επίκεντρο της κουβέντας το ξύλο της προηγούμενης μέρας και ο φόβος των αντιποίνων για τα σπασμένα τραπεζάκια της ΔΑΠ από τους Κνίτες. Σχεδόν κανείς δεν ήξερε πως την ίδια ώρα συνεδρίαζε το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΦΕΕ, με κεντρικό θέμα την υποβολή μήνυσης κατά του φοιτητή της Νομικής Μάκη Βορίδη, γνωστού ήδη για την φασιστική του δράση και τις επιθέσεις κατά φοιτητών στους δρόμους πέριξ της πλατείας Εξαρχείων και στο Χημείο. Όλοι ξέραμε για τον Βορίδη, ελάχιστοι όμως είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε σε κάποια από τις περιβόητες νυχτερινές περιπολίες της ομάδας του. Δύο ήταν οι «συμμορίες» που έσπερναν τον φόβο εκείνη την εποχή σε Εξάρχεια και Κυψέλη. Οι σκίνχεντ του Κοστέλο που μοίραζε ξύλο σε μετανάστες στη Φωκίωνος και οι Επενίτες του Βορίδη που σιγοντάριζαν τα ΜΑΤ στην «επιχείρηση Αρετή» του Δροσογιάννη στα Εξάρχεια.

Η δράση τους όμως ήταν πάντα νυχτερινή. Σαν τα τσακάλια. Μέχρι εκείνο το πρωινό που τα τσακάλια μπήκαν στη Νομική διψασμένα για αίμα με το φως της ημέρας.

Κανείς δεν πρόλαβε να τους μετρήσει. 
Μπήκαν ουρλιάζοντας «κουμούνια θα πεθάνετε» και ανοίγοντας τα μαύρα δερμάτινα μπουφάν τους έβγαλαν τους σουγιάδες και όρμηξαν. 

Τρομαγμένοι αρχίσαμε να τρέχουμε δεξιά αριστερά ζητώντας καταφύγιο. Το πάτωμα γέμισε καφέδες, τσιγάρα και σημειώσεις. Έτρεξα στη σκάλα αριστερά. Λίγα μέτρα πιο πέρα ήταν η «κατάληψη» της Β Θεολογικής. Ανεβαίνοντας τη σκάλα ένιωσα ένα κάψιμο στον δεξί μηρό. Δεν ασχολήθηκε άλλο μαζί μου. Με προσπέρασε τρέχοντας αφήνοντάς μου μόνο μια μαχαιριά. Μετά χτύπησε τον

Το σύγχρονο πρόσωπο της διαπλοκής

(η φωτογραφία δεν προέρχεται απο την πηγή της παρούσας αναδημοσίευσης)
ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" Ι. Ν. ΦΙΛΙΠΠΑΚΗ:
 Θα κρατήσετε αποστάσεις επιτέλους, κ. Μητσοτάκη; 
Θα δείξετε ότι είστε ο πραγματικός ηγέτης της παράταξης;

Του
Ι. Ν. Φιλιππάκη

Στη συνέντευξη-ανάγνωσμα που έδωσε πριν από λίγες ημέρες ο κ. Β. Μαρινάκης αυτοπαρουσιάσθηκε ως κάτι μεταξύ Βασιλάκη Καΐλα και αδικημένου Ανδρέα Συγγρού. Με ένα επιχείρημα που αναμασά χρόνια τώρα προσπάθησε να μας πείσει ότι «επειδή δεν έχει δουλειές στην Ελλάδα και δεν διεκδικεί, δεν έχει σχέση με διαπλοκή». Και βάπτισε τον εαυτό του ως έναν αγαθό και καλοπροαίρετο Ελληνα, ο οποίος σηκώνει τον σταυρό του μαρτυρίου και ηγείται της επαναστάσεως να απομακρυνθεί η χώρα από τη διαπλοκή και να επανέλθει στην κανονικότητα. 

Θα ήμασταν αναφανδόν μαζί του, αν μπορούσε να μας λύσει ορισμένες απλές απορίες. 

Δεν είναι διαπλοκή να

Απλήρωτοι στα «Παραπολιτικά»



Συνεργασία με τον Γιώργο Αυτιά ξεκίνησε η εβδομαδιαία εφημερίδα «Παραπολιτικά». Ο δημοσιογράφος , λέει, «θα δίνει κάθε εβδομάδα απαντήσεις στα βασικά θέματα που απασχολούν κάθε νοικοκυριό, κάθε Έλληνα εργαζόμενο και συνταξιούχο».
Την ίδια ώρα πάντως στα «Παραπολιτικά» τα χρωστούμενα δεδουλευμένα σε κάποιους εργαζόμενους φτάνουν και τους πέντε μήνες..
Συγκεκριμένα σε e-mail που μας εστάλη, μεταξύ άλλων, αναφέρεται :

Κυριακή 21 Απριλίου 2019

ΟΤΑΝ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ "ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΝ" ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΗΛΩΝΕ "ΞΩΠΟΡΤΑ" ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ


Στις 21 Απριλιου του 1968  ο αρχιπραξικοπηματίας  Παπαδόπουλος "απευθυνόμενος εις τον ελληνικόν λαόν" δημοσίευε το «Μήνυμα επί τη πρώτη επετείω της Επαναστάσεως»
Διαβάζοντας αυτό το μήνυμα του Παπαδόπουλου  και ειδικά τα σημεία  στα οποία αναφερόταν  στην "παλιά" και "νέα Ελλάδα της Επαναστάσεως" όπως και εκείνα  στα οποία τόνιζε την "κομμουνιστική διείσδυση" στον κρατικό μηχανισμό, στον συνδικαλισμό κλπ, άθελά μας  θυμηθήκαμε  αυτά που είχε πεί το 2013  ο  Σαμαράς  λίγες ημέρες μετά  το  "πραξικόπημα του μαύρου"  στην ΕΡΤ , κατά τη διάρκεια της ομιλίας  του στο συνέδριο της Ν.Δ .
Αρκετά λοιπόν  χρόνια  μετά το  «Μήνυμα επί τη πρώτη επετείω της Επαναστάσεως», ο Σαμαράς  μιλησε και αυτός  για "παλιά" και "νέα Ελλάδα" και αφού αφιέρωσε αρκετό χρόνο  για να υπερασπιστεί το  πραξικοπηματικής  μορφής  κλείσιμο της ΕΡΤ  κατέληγε δηλώνοντας "ξώπορτα" ότι στην ΕΡΤ  διορίζονταν  κυρίως "αριστεροί, λές κι αυτό  (αν ίσχυε) ήταν  ένα "κακό" που έπρεπε  σταματήσει να υπάρχει και να ...αποκατασταθεί επιτέλους "η τάξις".

Παραθέτουμε πιό κάτω  μικρά αποσπάσματα τόσο απο το «Μήνυμα επί τη πρώτη επετείω της Επαναστάσεως» του Παπαδόπουλου όσο κι απο την ομιλία του Σαμαρά στο συνέδριο της Ν.Δ  το 2013:

Για την αναίδεια τινών δημοσιογράφων

Γιώργος Σταματόπουλος

Γούστο της και καπέλο της της δημοσιογράφου Βίκυς Φλέσσα να κατέλθει στον προεκλογικό στίβο με τα χρώματα της Νέας Δημοκρατίας στις επικείμενες ευρωεκλογές. Τόσοι και τόσοι δημοσιογράφοι κάνουν αμάν και πώς να «επιτύχουν» μια τέτοια κάθοδο· ίσως θεωρούν ότι αυτό είναι το επιστέγασμα, η κορύφωση της σταδιοδρομίας τους, παιδικό όνειρο ίσως, ποιος ξέρει. Ας μη γίνει λόγος για θεμιτές τάχα φιλοδοξίες, για ματαιοδοξίες και λοιπά.
Δεν χρειάζονται μικροψυχίες. Δήλωσε κάτι ωραία αφού εχρίσθη· σαν, ας πούμε, να

Σάββατο 20 Απριλίου 2019

1 στους 3 δεν γνωρίζει πώς μπορεί να προστατεύσει πλήρως την ιδιωτική του ζωή στο διαδίκτυο


Με την αύξηση του αριθμού των προσωπικών δεδομένων που μοιράζονται στο διαδίκτυο, ορισμένοι έχουν παραιτηθεί θεωρώντας ότι τυχόν απόπειρες διατήρησης της ιδιωτικότητάς τους στο διαδίκτυο θα είναι καταδικασμένες σε αποτυχία.

Η Kaspersky Lab διαπίστωσε πρόσφατα ότι ένας στους τρεις (32,3%) καταναλωτές δεν γνωρίζει πώς μπορεί να προστατεύσει πλήρως την ιδιωτική του ζωή στο διαδίκτυο. Αυτή η αδυναμία ως προς τα ψηφιακά ζητήματα ιδιωτικής ζωής, που ονομάζεται άγχος για τη διατήρηση ιδιωτικότητας (privacy fatigue), οδηγεί συχνά στο υπερβολικό μοίρασμα πληροφοριών στα κοινωνικά δίκτυα, αγνοώντας τους εγγενείς κινδύνους ασφάλειας. Ωστόσο, τώρα δεν είναι η καλύτερη στιγμή για να

ΠΟΣΠΕΡΤ: ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΣΤΟ "ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ"

Δεν  είναι γκρίνια ή παράπονο αλλά  μια αλήθεια  που ενοχλεί.
Και η αλήθεια που ενοχλεί μερικούς είναι, ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι εργαζόμενοι όχι όψιμα αλλά πρώιμα ήταν και είναι  οι μόνοι  που έχουν  αναλάβει  όχι μόνο στα λόγια  αλλά και στα έργα, να βγάζουν την ΕΡΤ απο τη "δύσκολη θέση"  όταν  χρειάζεται.Όταν  δηλαδή οι  εκάστοτε διοικήσεις και οι υπεύθυνοι ενημέρωσης, δεν  μπορούσαν  ή δεν ήθελαν  να  ακυρώσουν  τη δόλια  χρησιμοποίηση  της  δημόσιας  ραδιοτηλεόρασης απο τη ναζιστική συμμορία της Χ.Α .

Τότε  που 

ΤΟΤΕ ΠΟΥ Η "ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ" ΕΡΤ (3Ε) ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΗΝ ΠΟΣΠΕΡΤ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ...ΕΡΕΘΙΖΟΥΝ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


Αυτά  έγραφαν οι  αυτόκλητοι "προστάτες" των εργαζομένων  κατηγορώντας  τους συνδικαλιστές της  ΠΟΣΠΕΡΤ , διότι "ρίχνουν λάδι στη φωτιά"  με τις αντιφασιστικές τους θέσεις, βάζοντας  τάχα σε κίνδυνο τους συναδέλφους  που εργάζονται  στα εξωτερικά συνεργεία, αφού έτσι γίνονται "στόχος" της Χρυσής Αυγής.

Με απλά  λόγια  μας λένε ότι οι  θρασύδειλες επιθέσεις των  ναζιστών της Χ.Α εναντίον  εκείνων που θεωρούν "υπανθρώπους"  δεν είναι  φυσικό τους χαρακτηριστικό, δομικό στοιχείο  της σάπιας "ιδεολογίας" τους, αλλά "φυσικό" αποτέλεσμα ή  "αντανακλαστική αντίδραση" σε όσους  καταγγέλλουν  το τοξικό περιεχόμενο του  εθνικοσοσιαλιστικού μισάνθρωπου και μισαλλόδοξου "κηρύγματός" τους και τις εγκληματικές τους δράσεις.

Μία θέση  που  εκφράζει  τη γνωστή αντίληψη του  "καθως-πρεπισμού" σύμφωνα με την οποία  ο  συνδικαλιστής  θα πρέπει  να  περιορίζεται μόνο στα "απολύτως απαραίτητα", σε γλυκανάλατες  και ακίνδυνες  κουβέντες και ...διαπραγματεύσεις, σε όσα  δηλαδή δεν ξεσηκώνουν , δεν "ερεθίζουν" , δεν "προκαλούν" όσους θεωρούν τη δημοκρατία είτε  ως  "πρόσχημα"  εξουσίας είτε  ως  "ασθένεια". 

Άραγε  σήμερα  οι "αγαπημένοι"  του  Στέφανου Χίου, των   κοντυλοφόρων  του Μαρινάκη και του κουμπάρου του, λασπολόγοι  του συνδικαλιστικού κινήματος, θα καταγγείλλουν  σαν "χρήσιμους ηλίθιους" όσους απο τη διοίκηση  της ΕΡΤ αποφάσισαν  (ορθά για μας) να  τροποποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο το προγραμμά της  με μεταδόσεις  εκπομπών  αφιερωμένων στην εγκληματική  δράση της Χρυσής Αυγής και την χούντα των συνταγματαρχών;

Την απάντηση  στους  "κυρ- Παντελήδες"  του συνδικαλισμού αλλά και σε κάθε "κυρ Παντελή" τη δίνουν οι στίχοι του Γερμανού πάστορα Martin Niemöller ο οποίος στην αρχή  αδιαφόρησε  βλέποντας  την εξάπλωση  του ναζισμού έως ότου συνελήφθη και φυλακίσθηκε  σε στρατόπεδο συγκέντρωσης:

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟ 2013 ΕΙΧΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ (ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ)

Την επιβολή κυρώσεων στη Χρυσή Αυγή ή ακόμη και την απαγόρευσή της συστήνει ο επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Νιλς Μούιζνιεκς.

Στη σχετική έκθεσή του ο επίτροπος αναφέρει ότι το κόμμα χρησιμοποιεί ρατσιστική, αντισημιτική και ομοφοβική ρητορική και πως ορισμένα από τα μέλη και τους υποστηρικτές του συμμετείχαν σε επιθέσεις κατά των μεταναστών.

Συγκεκριμένα, ο Μούιζνιεκς υποστηρίζει πως σε πολιτικές οργανώσεις όπως η Χρυσή Αυγή, που εμπλέκονται σε εγκλήματα, θα πρέπει να επιτρέπεται να επιβληθούν αποτελεσματικές κυρώσεις ή η απαγόρευσή τους.

«Η Χρυσή Αυγή αποτελεί σοβαρή πρόκληση για τη δημοκρατία στην Ελλάδα και η αντιμετώπιση της σε πολιτικό και δικαστικό επίπεδο έχει υπάρξει μέχρι σήμερα εντελώς ακατάλληλη», είπε ο επίτροπος στο Reuters.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, απαντώντας στον Μούιζνιεκς η κυβέρνηση υποστήριξε ότι ο ρατσισμός παραμένει περιθωριακό φαινόμενο στην ελληνική κοινωνία και πρόσθεσε ότι η αντιμετώπιση του ζητήματος αυτού είναι πολύ «περίπλοκη» για λόγους λειτουργίας του δημοκρατικού συστήματος.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση αποστιγματίζει ξεδιάντροπα τον νεοναζισμό

Σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει ότι η έκθεση του επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επισημαίνει όσα ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ έχει επανειλημμένα τονίσει:

ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ: ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΕ ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Χρήστο, λυπάμαι αλλά διαφωνώ για την προβολή της Χρυσής Αυγής

"...εάν ποτέ κυβερνήσουν ο κ. Μιχαλολιάκος και οι υποστηρικτές του,η Δημοκρατία και η ανεξάρτητη δημοσιογραφία θα είναι τα πρώτα θύματά τους…"

Η συνεχής άνοδος της Χρυσής Αυγής στις δημοσκοπήσεις πρέπει να προβληματίσει όλους, και ιδιαίτερα όσους εργαζόμαστε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, μέσω των οποίων παρουσιάζονται οι θέσεις κομμάτων και πολιτικών σχηματισμών. Πρέπει να αποδεχθούμε –και πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο- ότι τα ΜΜΕ τείνουν να αναδειχθούν σε πρώτη εξουσία, καθώς πλέον επηρεάζουν ακόμα και τις υπερδυνάμεις.
Πόσες φορές έχουμε ακούσει

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Δημήτρης Ψαρράς: “Έχουν οι φασίστες δικαίωμα προβολής στα ΜΜΕ;”


Το παρακάτω κείμενο είναι η ομιλία του δημοσιογράφου Δημήτρη Ψαρρά σε εκδήλωση στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, την Πέμπτη 22/9/2016 με θέμα “Καμία προβολή στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής”.
Το δίλημμα που θέτει η πρόσκληση της σημερινής συζήτησής μας είναι υπαρκτό. Πώς πρέπει να αντιμετωπίζουν τα μέσα ενημέρωσης κι εμείς οι δημοσιογράφοι μια ναζιστική οργάνωση που έχει πάρει τη μορφή κόμματος; Δεν ισχύει άραγε και γι’ αυτήν ο κανόνας του δημοκρατικού διαλόγου που επιτάσσει το άνοιγμα των μικροφώνων ακόμα και για τους εχθρούς της δημοκρατίας; Μήπως η άρνηση να δοθεί σήμερα βήμα σ’ αυτούς γίνει αφορμή για να μη δοθεί αύριο βήμα σε κάποιους άλλους που η σύγχρονη δημοκρατική τάξη θεωρεί επίσης «ακραίους»;
Αφορμή για τη σημερινή συζήτηση υπήρξε ασφαλώς η μετάδοση από την ΕΡΤ της συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής στις Θερμοπύλες στις 4 Σεπτεμβρίου. Για όσους από μας γνωρίζουμε τι ακριβώς είναι η Χρυσή Αυγή αυτό υπήρξε ένα πραγματικό σκάνδαλο. Γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι από την ετήσια αυτή εκδήλωση στις Θερμοπύλες εξαπολύει κάθε χρόνο η ναζιστική οργάνωση την επίθεσή της σε όσους αυτή έχει επιλέξει να θεωρεί εχθρούς: τους μετανάστες, τους ξένους, τους αριστερούς, τους πολιτικούς της αντιπάλους, όλους τελοσπάντων τους «υπανθρώπους», σύμφωνα με την ακραία ιδεολογία της.
Ηταν στις Θερμοπύλες τον Ιούλιο του 2008 όταν ο Κασιδιάρης μπροστά σε μερικές δεκάδες συναγωνιστών του ομολογούσε τον τρόπο δράση της οργάνωσης. Έλεγε τότε ο σημερινός υπαρχηγός της οργάνωσης:

Διήμερο αντιφασιστικό αφιέρωμα στην ΕΡΤ3


Η ΕΡΤ3 συμμετέχει στο διήμερο αφιέρωμα της ΕΡΤ για τη «μαύρη» επέτειο της 21ης Απριλίου, με εκπομπές, θεματικές ενότητες και ντοκιμαντέρ.

Ειδικότερα

Η Ελληνική Ραδιοφωνία λέει «Όχι στον Φασισμό» με ένα διήμερο αντιφασιστικό αφιέρωμα


Με αφορμή τη συμπλήρωση 52 χρόνων από  τη «μαύρη» επέτειο της χούντας, η ΕΡΑ λέει «Όχι στον Φασισμό» μ’ ένα διήμερο αντιφασιστικό αφιέρωμα το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου 2019.

Το σύνολο των ενημερωτικών εκπομπών του ΠΡΩΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ μεταβάλλουν το αρχικά προγραμματισμένο περιεχόμενό τους το Σαββατοκύριακο και το προσαρμόζουν στο πλαίσιο του αντιφασιστικού αφιερώματος.

Ειδικότερα:

Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΤΗΣ ΕΡΤ3 ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΛΑΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


Η Μάλαμα Κυριακή γεννήθηκε στη Συκιά Χαλκιδικής. Είναι σκηνοθέτης.

Υπήρξε:

Ανακοίνωση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για το κακόβουλο λογισμικό JNEC Ransomware


Την προσοχή των χρηστών του διαδικτύου για κακόβουλο λογισμικό που μπορεί να εισβάλει στους υπολογιστές και να μπλοκάρει τα αρχεία, εφιστά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με ανακοίνωση που εξέδωσε και ενημερώνει για τους κινδύνους.
Ειδικότερα, η ενημέρωση προς τους πολίτες αφορά στην εμφάνιση – σε διεθνές επίπεδο – μιας νέας έκδοσης κακόβουλου λυτρισμικού λογισμικού «Ransomware–Cryptoware» υπό την ονομασία «JNEC», που παρουσιάζει αυξημένο ενδιαφέρον, αφενός ως προς τη μέθοδο παραπλάνησης των χρηστών του ίντερνετ και αφετέρου ως προς τον τρόπο λήψης του κλειδιού αποκρυπτογράφησης.
Το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό JNEC εκμεταλλεύεται κενό ασφάλειας στα

ΕΤΕΡ:Ο alter ego του Μαρινάκη



18/04/2019

Ανακοίνωση
Ο alter ego του Μαρινάκη
Αlter ego (λατινικά  «άλλος εαυτός») είναι ένας δεύτερος εαυτός, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι ξεχωριστός από την κανονική ή αληθινή, πρωτότυπη προσωπικότητα ενός ατόμου. Ένα άτομο που έχει ένα alter ego λέγεται ότι ζει μια διπλή ζωή.

Ακούγοντας τη συνέντευξη του Βαγγέλη Μαρινάκη, στο Νίκο Χατζηνικολάου, αισθανθήκαμε πως ακούγαμε το alter ego του εφοπλιστή και όχι τον ίδιο.

Η Ελλάδα πρέπει να χαίρεται που τον έχει και μοιράζει, ανιδιοτελώς, τα χρήματά του σε αναξιοπαθούντες που δημιουργεί η κακή αριστερή κυβέρνηση. Βέβαια καμία αναφορά στις αποικιακές συμβάσεις του ΔΟΜ και το «Βήμα fm».

Δεν ξέρουμε ποιος εαυτός είναι ο πραγματικός Μαρινάκης. Τι λέει ο ίδιος, και τι

«Η ΕΡΤ λέει όχι στον φασισμό» με ένα διήμερο αντιφασιστικό αφιέρωμα 20 & 21.04.2019



Την Κυριακή 21 Απριλίου 2019 συμπληρώνονται 52 χρόνια από το πραξικόπημα των συνταγματαρχών, την τελευταία πράξη βίαιης κατάλυσης του δημοκρατικού πολιτεύματος στην Ελλάδα.

Μισό αιώνα μετά, το σύνθημα για τον αγώνα κατά του φασισμού και του ρατσιστικού μίσους παραμένει – δυστυχώς – επίκαιρο όσο ποτέ.

Με αφορμή τη «μαύρη» αυτή επέτειο η ΕΡΤ θα παρουσιάσει το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου ένα αντιφασιστικό διήμερο από την ΕΡΤ1 και την ΕΡΤ2, με θεματικές ενημερωτικές εκπομπές και ειδικά αφιερώματα.

Ειδικότερα, όλες οι ενημερωτικές εκπομπές το διήμερο θα είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες του αφιερώματος. Στα στούντιο της ΕΡΤ θα φιλοξενηθούν

Εκεί που κρεμούσαν οι καπεταναίοι τ΄άρματα κρεμάνε σήμερα καποιοι τα νταούλια


Αφορμή για το σημερινό σχόλιο στάθηκε μια εύστοχη  παρατήρηση  του συναδέλφου δημοσιογράφου της ΕΡΤ3 Στέλιου Νικητόπουλου  σχετικά  με τα όσα δήλωσε για τη ΝΕΡΙΤ  η  κ. Φλέσσα σε εκπομπή  της ΕΡΤ1, σαν υποψήφια  ευρωβουλευτίνα  της Ν.Δ. 

Το σχόλιο του Στέλιου Νικητόπουλου το οποίο χρησιμοποιήσαμε σαν τίτλο της παρούσας ανάρτησης μας καλύπτει  απόλυτα και έτσι δεν θα σχολιάσουμε περαιτέρω  ούτε τα όσα είπε η κ. Φλέσσα  για τη ΝΕΡΙΤ, ούτε  το πως εκμεταλλεύτηκε πολιτικά η ίδια και το κόμμα της  την απόφαση της ΕΡΤ  να μην εξαιρεθεί   του κανόνα  (όπως ζήτησε η ίδια) που  ίσχυσε σε όλους τους συναδέλφους της  οι οποίοι κατεβαίνουν  ως υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές.

Αυτό όμως που  θα σχολιάσουμε είναι το θράσος , η υποκρισία, η  στοχευμένη και σκόπιμη  διαστρέβλωση  της αλήθειας μερικών που  τους τελευταίους μήνες  προσπαθούν  με κάθε τρόπο  να τρομοκρατήσουν , να παραπλανήσουν και να αποκοιμίσουν  τους  συναδέλφους μας προκειμένου όταν  χρειαστεί  να μην  είναι σε θέση  να αντιδράσουν  και  να αντισταθούν.

Πολλούς συναδέλφους "πείραξε" και δίκαια που η Φλέσσα  πιστή  στα  αντιερτικά  δόγματα  του κόμματός της μίλησε για ΝΕΡΙΤ κλπ, ενώ  την ίδια στιγμή στην ΕΡΤ "κοτζάμ" συνδικαλιστές , που ανάλογα με την περίσταση και τις ανάγκες της προπαγάνδας τους "το παίζουν" ακόμα και

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ


Σε νομοσχέδιο του Υπ. Εθν. Άμυνας  που κατατέθηκε σήμερα στη βουλή, προσαρτήθηκε  τροπολογία  με την οποία  αφενός  επεκτείνεται  ο μειωμένος  απο 20% σε 5% ειδικός φόρος στις τηλεοπτικές διαφημίσεις στο σύνολο των καναλιών (μέχρι σήμερα η μείωση αφορούσε μόνο στα αδειοδοτημένα κανάλια  και την ΕΡΤ)  και αφετέρου προβλέπεται η οικονομική ενίσχυση των  επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας και  περιφερειακών - τοπικών  εφημερίδων απο εθνικούς πόρους ή κοινοτικούς πόρους μέσα απο προγράμματα που θα καταρτίζονται απο κοινές υπουργικές αποφάσεις  των υπουργείων Οικονομικών και Ψηφιακής πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Ελπίζουμε  ότι  δεν θα περιληφθεί σε κάποια  μελλοντική ΚΥΑ  η ΕΡΤ ανάμεσα στους "εθνικούς πόρους", που θα χρηματοδοτήσουν  τις επιχειρήσεις  έκδοσης εφημερίδων .

Το αναφέρουμε  αυτό  γιατί τον περασμένο  Ιανουάριο

"ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ" ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΝΤΑ ΤΑΜΙΑ Κ.ΜΑΖΑΝΙΤΗ



ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΤΗΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

Θάρσει. Λέγων τ’ αληθές ου σφαλεί  ποτε.  (Έχε θάρρος. Όταν λες την αλήθεια, δεν θα κάνεις ποτέ λάθος, Κανένα ψέμα δεν αντέχει στο χρόνο, όσο και να προσπαθούν κάποιοι λυσσαλέα να κρύψουν την αλήθεια.

Ερχόμενος αντιμέτωπος με νέα δεδομένα στον τρόπο που γίνεται η διαχείριση των αποθεματικών της ΕΣΗΕΑ και των «νέου τύπου» πληρωμών τιμολογίων που θέλει να εισάγει η κα Αντωνιάδου με τους ακόλουθούς της, αναγκάστηκα να παραιτηθώ, αρνούμενος να συγκαλύψω  πρακτικές που

Πλειστηριασμός Για Τα Μηχανήματα Του ΒΗΜΑ FM


Πλειστηριασμός των μηχανημάτων του ΒHMA FM. Η διαδικασία είναι προγραμματισμένη για τις  8 Μαΐου και αφορά

Δεν είχε τίποτα πάνω του που να μοιάζει με «πόζα». Τίποτα το «δήθεν», το «τάχα μου».


«Όχι, δεν είμαι μαζί τους, είμαι αυτό που θέλω»

 ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Αναναδ. Από το imerodromos.gr
 17 Απριλίου 2018

  Δεν είχε τίποτα πάνω του που να μοιάζει με «πόζα». Τίποτα το «δήθεν», το «τάχα μου». Ήταν ένας μάγκας. Κανονικός. Με την μπέσα και την λεβεντιά που έχουν οι ωραίοι μάγκες.

  Κουβέντες μετρημένες. Δεν «κορδωνόταν», δεν «το έπαιζε κάπως». Και για κείνα τα 2 – 3 πράγματα που ένιωθε να τον σφραγίζουν μιλούσε πάντα με συστολή και με σεβασμό προς τους άλλους. Το ένα ήταν ο Ολυμπιακός. Η τρέλα του!

  Το άλλο, το βαθύ, το εσώψυχο, εκείνο που το τίμησε σε κάθε περπατησιά του, ήταν η καταγωγή του: Είμαι από τη «Μικρή Μόσχα» έλεγε, από την Αγία Μονή, μια συνοικία έξω από τα Τρίκαλα, όπου

ΒΟΥΛΗ:ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΥΠΟΔΙΚΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


Ένταση στη Βουλή με τις εμφυλιοπολεμικές προκλήσεις χρυσαυγίτη

Άγγελος Προβολισιάνος (documentonews.gr)

Δημοσίευση
17.04.2019 | 18:49

Σε ένα ακόμα παραλήρημα εμφυλιοπολεμικού χαρακτήρα προχώρησε βουλευτής της Χρυσής Αυγής από το βήμα της Βουλής, ζητώντας να ανοίξει ζήτημα διεκδίκησης αποζημιώσεων για τα «θύματα και τις καταστροφές που προκλήθηκαν από το ΚΚΕ» την περίοδο 1946 – 1949.

«Δεσμευόμαστε ότι η αμύθητη περιουσία του ΚΚΕ θα παραδοθεί σε άπορες ελληνικές οικογένειες» είπε κλείνοντας την τοποθέτησή του ο χρυσαυγίτης, με τον προεδρεύοντα, Γ. Λαμπρούλη, να σπεύδει να απαντήσει:

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ



Κατηγορούμενος και για κακούργημα θα καθίσει οριστικά και αμετάκλητα στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας ο Βαγγέλης Μαρινάκης για τη δυσώδη υπόθεση των «στημένων» αγώνων στο ποδόσφαιρο.

Παρά την προσπάθειά του να πέσει… στα μαλακά και να γλυτώσει την παραπομπή του σε δίκη για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνων, τελικά δεν τα κατάφερε. Έτσι, ο κ. Μαρινάκης θα χρειαστεί να λογοδοτήσει όχι μόνο για σύσταση συμμορίας

Δημιουργοί κατά Μητσοτάκη για προεκλογική χρήση της εικόνας τους σε σποτ


("Ημεροδρόμος" 17/4/2019)

Ένα προεκλογικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Νέα Δημοκρατία από συνάντηση καλλιτεχνών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα ζητήματα που τους απασχολούν, προκάλεσε την αντίδραση μερίδας των δημιουργών που συμμετείχαν. Η Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών «450+» καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ «να πάψει να τους εκμεταλλεύεται για προεκλογικούς λόγους». Ξεκαθαρίζει επίσης το τι είναι αλήθεια και τι ψέμα από όσα είπε μετά την μεταξύ τους συνάντηση.
 
Στο γεύμα το παρών έδωσαν οι Νίκος Πορτοκάλογλου, Χρήστος Νικολόπουλος, Φίλιππος Πλιάτσικας, Φοίβος (Τασσόπουλος), Φοίβος Δεληβοριάς, Στάθης Δρογώσης, Δήμος Αναστασιάδης και οι στιχουργοί Ελένη Γιανατσούλια και Ηλίας Φιλίππου. 
Μετά τη συνάντηση, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε το παρακάτω βίντεο:

Παράγοντες στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής προτείνουν να ξαναγυρίσει η ΕΡΤ στην Digea ;;;;;;;;




Προτείνουν να πληρώνει η ΕΡΤ την Digea… ξανά!

17/04/2019 "Τυπολογίες"


Ψηφιακή σύγχυση εν όψει απώλειας συχνοτήτων

Η απώλεια επιπλέον τηλεοπτικών συχνοτήτων από την ελεύθερη τηλεόραση, εξαιτίας της υποχρέωσης απόδοσης μέρους του φάσματος στις τηλεπικοινωνίες για το 5G, δημιουργεί νέες συγχύσεις. Επαναφέρει δε ξανά στο προσκήνιο τον αριθμό των καναλιών που θα μπορούν να εκπέμπουν, αν και το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών αποδείχθηκε μηδαμινό.

Ποια είναι τα νέα δεδομένα: Όπως είναι γνωστό, ως το 2020 τα ελεύθερα κανάλια, μέσω των δύο παρόχων δικτύου, της Digea και της ΕΡΤ, πρέπει να μετακινηθούν κάτω από τη συχνότητα 50 στα UHF. Ύστερα οι συχνότητες θα δοθούν στην κινητή τηλεφωνία για νέες ευρυζωνικές υπηρεσίες. 
Στις συχνότητες που απομένουν όμως δεν χωράνε τα υπάρχοντα τηλεοπτικά κανάλια, ούτε της ΕΡΤ ούτε της Digea.
 Γι’ αυτό και οι πάροχοι δικτύου υποχρεούνται να επενδύσουν στη νέα ψηφιακή τεχνολογία Τ2, που στην Ευρώπη είναι καθεστώς εδώ και τουλάχιστον οκτώ χρόνια.

Με το επιχείρημα ότι απαιτούνται νέες επενδύσεις και ότι η ΕΡΤ δεν έχει χρήματα για αυτό, υπηρεσιακοί παράγοντες στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής προτείνουν να ξαναγυρίσει η ΕΡΤ στην Digea! 

Να χρησιμοποιήσει, δηλαδή, η κρατική τηλεόραση την τεχνολογία του ιδιώτη παρόχου δικτύου, πληρώνοντας ενοίκιο, όπως είχε συμβεί και το 2014, μετά το «λουκέτο» στην εταιρεία το 2013.

 Ίσως δεν είναι γνωστό σε όλους τους παράγοντες του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής πως ο πρόσφατος διαγωνισμός προμήθειας των ψηφιακών πομπών της ΕΡΤ περιελάμβανε σαφείς προδιαγραφές για την εύκολη και φθηνή μετατροπή των πομπών σε Τ2. Άρα η ΕΡΤ δεν χρειάζεται να επενδύσει πολλά για προμήθεια νέων πομπών.

Το πρόβλημα, όπως διαφαίνεται, είναι πως

ΟΙ "ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ" ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ (ΝΔ) - ΚΑΠΑΚΟΣ (ΣΥΡΙΖΑ) ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ, ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΕ ...ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΤ-ΝΕΡΙΤ


Δεν παίρνει θέση το ΔΣ ΕΣΗΕΑ για την απειλή λουκέτου της ΕΡΤ!

by mediatvnews • April 16, 2019 
Αναδημοσίεση από το blog της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή 

 Συζητήθηκε σήμερα στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ μετά την επιστολή της εκπροσώπου της “Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή” το θέμα της νέας “απειλής” λουκέτου στην ΕΡΤ, όπως αυτή εκφράστηκε στις δηλώσεις του Τ. Θεοδωρικάκου στην εκπομπή του Τ. Σαράντη στην ΕΡΤ1. 

Η πλειονότητα του ΔΣ δήλωσε πως δεν υπάρχει θέμα “κρίσης” και τοποθέτησης της ένωσης συντακτών για απόψεις πολιτικών! Ούτε καν αν αυτές ενέχουν ευθέως απειλή για τις εργασιακές σχέσεις. Οι απόψεις απόρριψης της πρότασης της “Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή” ήταν πράγματι …πλουραλιστικές:

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Μετά το 2013 πάλι πανό διαμαρτυρίας για την ΕΡΤ


(αναδ. από το mediatvnews.gr)
Πανό διαμαρτυρίας ξεδιπλώθηκαν σήμερα στα κάγκελα του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή. Ήταν η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος (ΟΜΚΕ) που διαδήλωσε έξω από την κρατική τηλεόραση για τον αποκλεισμό των κωφών ατόμων από τα δελτία
ειδήσεων της ΕΡΤ Sports. Η διαμαρτυρία ήταν προγραμματισμένη ως τις 9.00 το βράδυ σήμερα με σύνθημα με αίτημα το αυτονόητο: Μια ΕΡΤ αληθινά ανοιχτή σε όλους.

Η διαμαρτυρία είχε αναγγελθεί με ανακοίνωση της ΟΜΚΕ η οποία εξέφρασε όπως σημειωνόταν στην ανακοίνωση “την οργή και αγανάκτησή της για το γεγονός ότι

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΚΑΙ Η ΕΣΗΕΑ - ΠΟΕΣΥ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΩΦΕΥΟΥΝ



Δεν είναι η πρώτη φορά  που  τη  ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΕΣΥ  δείχνουν ότι τα  συνδικαλιστικά τους αντανακλαστικά  λειτουργούν  επιλεκτικά.

Αυτήν τη φορά όμως,  η  σιωπή  των συνδικαλιστικών οργάνων των δημοσιογράφων  παραέγινε "εκκωφαντική", όταν μάλιστα ο Νίκος Κορόβηλας δηλαδή ο  ένας εκ των δύο εκλεγμένων εκπροσώπων  των δημοσιογράφων της ΕΡΤ,  απο την πρώτη στιγμή κατήγγειλε δημόσια  τα όσα είπε εναντίον της ΕΡΤ  ο  σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας  της Ν.Δ  κ. Θεοδωρικάκος,όντας  καλεσμένος σε εκπομπή της  ΕΡΤ1 και ειδικά  σε ότι αφορά  στην ...αποκάλυψή του,  ότι στην  ΕΡΤ  "θα υπάρχει ΕΝΑ κανάλι που θα κοστίζει λιγότερο.

Εδώ  θα πρέπει να   τονισθεί ότι  σε αυτό το καταγγελτικό κείμενο  υπάρχει μόνο η υπογραφή  του  Νίκου Κορόβηλα (βλ. εδώ), γεγονός  που προκάλεσε την εύλογη απορία  στους συναδέλφους  "γιατί δεν συνυπέγραψε και η κ. Γεωργίου  που είναι  η δεύτερη εκπρόσωπος των δημοσιογράφων της ΕΡΤ....μήπως διαφωνεί με το περιεχόμενο;".

Να θυμίσουμε ότι η  ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΕΣΥ  δεν είχαν αντιδράσει ούτε τότε που

Κάλεσμα στους εργαζόμενους της ΕΡΤ να στηρίξουν το ΚΚΕ παντού - Περιοδεία στο Ραδιομέγαρο πραγματοποίησαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές


Κάλεσμα σε δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς εργαζόμενους της ΕΡΤ να στηρίξουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ, ώστε από καλύτερες θέσεις να ξεδιπλωθούν οι αγώνες της επόμενης μέρας, για να μπουν εμπόδια στην επίθεση που θα κλιμακωθεί από οποιαδήποτε κυβέρνηση, απηύθυναν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του Κόμματος, Κώστας Παπαδάκης και Μανώλης Ανδρουλιδάκης.
Κατά τη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησαν στο Ραδιομέγαρο, την περασμένη Παρασκευή, συζήτησαν με το προσωπικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, για τις ανησυχίες του, αλλά και για τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ, τις θέσεις του, τις πολιτικές εξελίξεις.

Απαντώντας στο φόβο που καλλιεργείται στους εργαζόμενους για το ενδεχόμενο μια κυβερνητική εναλλαγή να φέρει καταστάσεις όπως με το «μαύρο» του 2013, ο Κ. Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και νυν ευρωβουλευτής, υπογράμμισε ότι

Η Παναγία των Παρισίων και η ηλιθιότητα των ακροατών ραδιοφώνων



Η πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων είναι μια από τις μεγαλύτερες σύγχρονες πολιτιστικές καταστροφές στη σύγχρονη εποχή.

Την ώρα που οι φλόγες καλά – καλά δεν έχουν σβήσει ο Μακρόν δήλωσε ότι

Παράσταση διαμαρτυρίας αυτή την ώρα της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ


Παράσταση διαμαρτυρίας διοργανώνει αυτή την ώρα η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, αιτούμενη την καθημερινή μετάδοση του κεντρικού δελτίου Ειδήσεων στις 21:00 στη Νοηματική με ταυτόχρονη αναγραφή υποτίτλων στην ελληνική γλώσσα.

Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας συναντήθηκε νωρίτερα με μέλη της διοίκησης της ΕΡΤ και εξέθεσε τα αιτήματά της. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία έγινε σε φιλικό κλίμα, η διοίκηση της ΕΡΤ παρουσίασε τις

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

ΠΟΣΠΕΡΤ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18/4/2019


                                                                           
         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΨΗΦΙΣΜΑ   
 Αγ. Παρασκευή 15/4/2019

                             Αντιφασιστική συγκέντρωση, πορεία στο Εφετείο
        (Πέμπτη 18 /4/2019 ώρα 8.30πμ , Σταθμός Μετρό Αμπελοκήπων)
4 χρόνια από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής
Στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί
Όχι μείωση των ποινών τους
Να κλείσουν τα γραφεία-ορμητήρια της Χρυσής Αυγής

Συμπληρώνονται 4 χρόνια από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής. Ήδη, στη δίκη έχει στοιχειοθετηθεί ατράνταχτα το κατηγορητήριο για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, την οργανωμένη από την ηγεσία δολοφονική και τρομοκρατική δράση των ταγμάτων εφόδου κατά συνδικαλιστών, αγωνιστών, μεταναστών. Στις 17 Απρίλη ταυτόχρονα ολοκληρώνεται στο Εφετείο η δίκη του Σαχζάτ Λουκμάν, όπου οι δολοφόνοι Στεργιόπουλος και Λιακόπουλος είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια με αναγνώριση του ρατσιστικού κινήτρου.
Έχουν αποθρασυνθεί  οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής και βγαίνουν ξανά με επιθέσεις όπως στην

Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Βασίλης Κουφόπουλος:Η Λογοκρισία Στην ΕΡΤ Ήταν Το Λουκέτο!


Η Λογοκρισία Στην ΕΡΤ Ήταν Το Λουκέτο!
(Αναδημ. απο το mediagr.org)

Θα πρέπει να διδασκόμαστε από τα λάθη μας. Στις 11 Ιουνίου 2013 η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, αποφάσισε να ρίξει μαύρο στην ΕΡΤ απολύοντας μέσα σε μια νύχτα 2.900 εργαζόμενους. Δημιούργησε ένα κύμα αγανάκτησης και ήταν η αρχή του τέλους, εν μέσω Μνημονίων, για το συγκεκριμένο πολιτικό σχήμα, δίνοντας ώθηση στο ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνη τη βραδιά ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε δύο φορές στο Ραδιομέγαρο, όταν στο κυβερνητικό παρασκήνιο συζητούσαν για την επέμβαση των ΜΑΤ, ώστε να απομακρυνθούν οι συγκεντρωμένοι.

Από εκείνη την βραδιά υπήρξε ένα ερώτημα: