Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Κατά το νέο πρόεδρο του ΟΑΕΔ βασική αιτία για την αυξημένη ανεργία στην χώρα είναι το ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν τις κατάλληλες δεξιότητες - "Θα πρέπει να είμαστε πολύ πιο κοντά στους εργοδότες"


(απο τον "Ημεροδρόμο")

«Να είμαστε πολύ πιο κοντά στους εργοδότες» δηλώνει ο νέος πρόεδρος του ΟΑΕΔ 

Τους νέους στόχους του οργανισμού περιέγραψε ο Σπύρος Πρωτοψάλτης, που διορίζεται επικεφαλής από τον Γιάννη Βρούτση, μιλώντας στην Βουλή. Κυνικά ξεκαθάρισε ότι αιτία της ανεργίας είναι πως οι εργαζόμενοί δεν έχουν την κατάρτιση που επιθυμούν οι εργοδότες.


 ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΣ   29 Αυγούστου 2019

Σε οργανισμό που κατά βάση θα καλύπτει τις …ανάγκες των εργοδοτών μετατρέπεται ο ΟΑΕΔ. Αυτό ουσιαστικά επισήμανε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο νέος πρόεδρός του Σπύρος Πρωτοψάλτης που προτάθηκε για την θέση από τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Ο Σπύρος Πρωτοψάλτης δήλωσε πως βασική αιτία για την αυξημένη ανεργία στην χώρα είναι το ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν τις κατάλληλες δεξιότητες. Όπως είπε

Οι γενιές των σκουπιδιών


(ένα υπέροχο άρθρο που διαβάσαμε στο omniatv.com )

Σκουπίδι: Άχρηστο αντικείμενο που πρέπει να αποβληθεί. Έτσι λέει το wiktionary τουλάχιστον. Ένα αντικείμενο. Άχρηστο.

Είμαι ένα σκουπίδι που προέρχεται από μια μακρά γενιά σκουπιδιών. 

Το σκουπίδι ο παππούς μου, από την πλευρά του σκουπιδιού πατέρα μου, γεννήθηκε από κάτι σκουπίδια που ήρθαν από τη Σμύρνη το ’22. 
Μερικά χρόνια μετά, μωρό ακόμα σκουπίδι, έψαχνε κάτω από μια γέφυρα στο Ηράκλειο της Κρήτης το σκουπίδι τη μάνα του ανάμεσα σε άλλα σκουπισμένα από τις σφαίρες της ναζιστικής σκούπας σκουπίδια. Εκτελεσμένα σκουπίδια. Αντικείμενα. Άχρηστα.

Το σκουπίδι ο παππούς μου δεν ήξερε βέβαια πως έγινε μεγαλύτερο σκουπίδι όταν κατέληξε κομμούνι και τον στείλανε στην Κορέα το ’55 ούτε είχε καταλάβει πόσο σκουπίδι ήταν όταν τον σκούπισαν ο χωροφύλακες από ένα εκλογικό κέντρο το ’61. Σκέψου πόσο σκουπίδι ήταν που, ενώ δεν είχε τη δυνατότητα, αποφάσισε να αναπαραχθεί και να φέρει στον κόσμο άλλο ένα σκουπίδι. Τον πατέρα μου. Ένα αντικείμενο. Άχρηστο.

Ο πατέρας μου, μεγάλο σκουπίδι, της «γενιάς της καταστροφής» που λέει ο κύριος Τάκης, ήταν στο Πολυτεχνείο όταν το σκούπισαν οι παρακρατικοί λίγο μετά την είσοδο της αθόρυβης ερπυστριοφόρας σκούπας. Μετά έγινε μεγαλύτερο σκουπίδι. Συνδικαλίστηκε βλέπεις. Και σαν να μην έφτανε αυτό έγινε ακόμα μεγαλύτερο σκουπίδι πηγαίνοντας ως οικονομικός μετανάστης σε μια άλλη χώρα. Ξένο σκουπίδι. Αντικείμενο. Άχρηστο.

Ένα τέτοιο σκουπίδι βέβαια δεν θα μπορούσε παρά να συσχετιστεί με ένα άλλο σκουπίδι. Τη μάνα μου. Ένα σκουπίδι που άφησε το δάχτυλό του σε μια μηχανή της ακμάζουσας ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας της δεκαετίας του ’70, γόνος

"ΑΙΧΜΕΣ" ΤΟΥ Β. ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ



**Έτοιμη σε κλίμα αριστείας η ΕΡΤ, ετοιμάζεται να δεχθεί τη νέα δίοικηση, η οποία προτάθηκε από την κυβέρνηση, προ του διαγωνισμού.

**Τι θέλουν τις διαγωνιστικές διαδικασίες στην εποχή της κανονικότητας, δεν το αντιλαμβανόμαστε.

**Υπάρχουν οι άριστοι, οι αχάριστοι και οι δυσάρεστοι.

 **Στην πρώτη κατηγορία, όσοι

ΠΟΣΠΕΡΤ:Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ «ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΕΣ» ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 7ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2019 ΣΤΗ ΔΕΘ


               

                         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                       
Αγ. Παρασκευή  29/ 8/2019

Ο ΑΓΩΝΑΣ  ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ  «ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΕΣ» ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 7ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2019  ΣΤΗ ΔΕΘ

Η αρχή της  πολιτικής οργάνωσης  του νεοφιλελευθερισμού και σε επίπεδο πλέον εξουσίας είναι πλέον γεγονός  και ήδη βλέπουμε  τα πρώτα σημάδια  του ολοκληρωτικού χαρακτήρα αυτού του  βάρβαρου  συστήματος, στις κυβερνητικές  αντεργατικές και αντικοινωνικές επιλογές, στις  πρακτικές και στις fast track νομοθετικές  παρεμβάσεις υπερ των λίγων.

Η  πρώτη μαζική εργατική απάντηση  σε αυτή  την επανεκκίνηση  του νεοφιλελεύθερου «οδοστρωτήρα», είναι η  πανεργατική διαδήλωση  της 7ης Σεπτεμβρίου  2019  που διοργανώνουν  συνδικάτα εργαζομένων από όλη την Ελλάδα .

Σε αυτό  το μαζικό συλλαλητήριο  η ΠΟΣΠΕΡΤ  θα  είναι παρούσα  διαδηλώνοντας ενάντια  στα αντεργατικά  μέτρα  της κυβέρνησης, ενάντια  στον προκηρυγμένο ήδη  πόλεμο  κατά  των συνδικάτων  και του δικαιώματος  των εργαζομένων  να υπερασπίζονται οργανωμένα  τα δικαιώματά τους, ενάντια  στην  μετατροπή  του δημόσιου αγαθού της  υγείας  σε προνόμιο μόνο εκείνων  που θα μπορούν  να  πληρώνουν  τους εμπόρους  της υγείας, ενάντια στον απάνθρωπο  αποκλεισμό  μεταναστών και προσφύγων  από  αυτό το δημόσιο αγαθό, ενάντια  στην εκχώρηση  των επίσης  δημόσιων αγαθών της ενέργειας  και του νερού  στα χέρια  εκείνων  που  τα βλέπουν  μόνο ως πηγή κέρδους , ενάντια  σε κάθε είδους  εκφασισμό   της κοινωνίας,  μήτρα  του οποίου  είναι και  το  νεοφιλελεύθερο   μητσοτακικό «αξίωμα» ότι  η  «ανισότητα  στην κοινωνία  είναι κάτι  το φυσιολογικό».

Σε  ότι αφορά στην ΕΡΤ και ενώ  περιμένουμε ακόμα  απάντηση από τον κ. Πέτσα  στο υπόμνημα  με τις προτάσεις μας , διαδηλώνουμε ενάντια  στην εκφρασμένη πλέον  πρόθεση  της  κυβέρνησης  να σφίξει  ακόμα  περισσότερο  τα δεσμά  της εξάρτησής  της  με το Μαξίμου, σε αντίθεση  με όσα  έλεγε  προεκλογικά  περί  δήθεν ανεξαρτησίας  της  δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και  δηλώνουμε  ξεκάθαρα, ότι  θα  αντισταθούμε  μαζικά και σθεναρά  σε κάθε  απόπειρα  υποβάθμισης, απαξίωσης  και συρρίκνωσης της  που θα υποθηκεύσει  το μέλλον  της ΕΡΤ  και των εργαζομένων σε αυτήν.

Οι εργαζόμενοι έχουν βιώσει  με το χειρότερο τρόπο  το  «στοργικό ενδιαφέρον»  της Ν.Δ  για την ΕΡΤ με αποκορύφωμα το «μαύρο» και δεν ξεχνούν  όπως όλος ο κόσμος  την  «αντικειμενικότητα»  των  μορφωμάτων της ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ. Ξέρουν επίσης να βάζουν στο περιθώριο τους εντολοδόχους  πεμπτοφαλαγγίτες  και τους γυρολόγους  «προστάτες».
Όλοι  επίσης έχουν αναγνωρίσει  ότι 

ΕΑΜΕ ΕΤΕ/ΔΕΗ :ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ - κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΞΕΠΕΡΑΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ

Αθήνα, 28 Αυγούστου 2019
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ  ΚΑΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ 
ΑΥΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ Ή ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ 
κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΞΕΠΕΡΑΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ 
ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ 

Στις τελευταίες σειρές της χθεσινής ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου του ΥΠΕΝ, μέσω της
οποίας αιφνιδίως μάθαμε ότι στα μέτρα για τη σωτηρία της ΔΕΗ περιλαμβάνετε η κατάργηση
στην ουσία του μειωμένου τιμολογίου του προσωπικού της ΔΕΗ (εν ενεργεία και
συνταξιούχων), διαβάσαμε τα εξής:
«Η απόφαση για τη μείωση της προνομιακής έκπτωσης των εργαζομένων, των υπαλλήλων
και των συνταξιούχων, είναι άλλη μια δύσκολη απόφαση που λαμβάνεται με στόχο τη
διάσωση της ΔΕΗ.
Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι της ΔΕΗ αντιλαμβάνονται καλύτερα από τον καθένα την πολύ
δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η εταιρεία και θέλουν να συμβάλουν στην
υπέρβαση της κρίσης. Άλλωστε εκτός από αυτούς πλάτη καλούνται να βάλουν όλοι, και οι
καταναλωτές και οι παραγωγοί των ΑΠΕ και οι ανταγωνιστές της εταιρείας».

Πριν σχολιάσουμε τις παραπάνω φράσεις το πρώτο που θέλουμε να πούμε στον κ. Υπουργό
είναι ότι να είναι απόλυτα σίγουρος ότι οι πρώτοι που ενδιαφέρονται για τη σωτηρία της ΔΕΗ
είναι οι εργαζόμενοι αυτής της επιχείρησης που αγωνιούν για το μέλλον τους και επίσης πως
αν υπάρχει ακόμα ΔΕΗ, εξαιτίας των σκανδάλων που ο ίδιος και το κόμμα του επέτρεψαν
και μεθόδευσαν σε βάρος της ΔΕΗ, είναι χάρη στα 5,5 δις που εξοικονόμησε η επιχείρηση
από τη μείωση του μισθού των εργαζομένων της και από τη μη αντικατάσταση όσων
συναδέλφων μας έφυγαν με σύνταξη.
Πάμε τώρα στην ουσία των όσων περιλαμβάνουν οι προαναφερθείσες φράσεις.
Η αναφορά της φράσης «προνομιακές εκπτώσεις» και μάλιστα 3 φορές μέσα στο Δελτίο
Τύπου «που φτάνουν το 75%», μην γελιόμαστε, ένα στόχο έχει:

ΠΑΜΕ:ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ & ΛΑΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ - ΡΕΥΜΑ ΦΤΗΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ


ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ & ΛΑΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΡΕΥΜΑ ΦΤΗΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με μεγάλη ταχύτητα ολοκληρώνει το έργο που παρέλαβε από το ΣΥΡΙΖΑ για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, την παράδοση της παραγωγής ενέργειας και των δικτύων στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και ταυτόχρονα κλιμακώνει την επίθεση στα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά με νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, με νέους εκβιασμούς και απειλές για δεκάδες χιλιάδες διακοπές συνδέσεων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ εξήγγειλε νέα αντιλαϊκά μέτρα άμεσης εφαρμογής που προβλέπουν:

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Γιώργος Νικολαΐδης : Πλήρη δικαιώματα για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Απόσπασμα απο τη συνέντευξη του διευθυντή της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, επιστημονικού υπεύθυνου στο Κέντρο Ημέρας του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για ανήλικους-θύματα κάθε μορφής βίας και πρόεδρου της Επιτροπής Lanzarote του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Γ.Νικολαΐδη στην δημοσιογράφο της εφημερίδας "Πριν" Λίτσα Φρυδά:

 Ποιους κινδύνους και τι δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι ασυνόδευτοι ανήλικοι κατά  την πορεία προς τις χώρες προορισμού τους και στα σύνορα των χωρών από τις οποίες διέρχονται;

 Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε, πολλά από τα παιδιά ξεκινάνε μόνα τους το ταξίδι. Πρόκειται συνήθως για αγόρια στην εφηβεία ή κοντά στην ενηλικίωση που έχουν προορισμό την Κεντρική ή Βόρεια Ευρώπη είτε για να δουλέψουν και να καλέσουν στη συνέχεια την οικογένειά τους, είτε για να βρούνε κάποιον μακρινό ή στενότερο συγγενή, είτε να βρούνε δουλειά και να σταδιοδρομήσουν εκεί. Μερικά από αυτά, για να κάνουνε αυτό το ταξίδι, χρειάζεται να πληρώνουν smugglers και αυτό ενέχει πολλούς κινδύνους.

Στην πραγματικότητα, πολύ συχνά στην πορεία συμβαίνει είτε να κακοποιηθούν από έναν smuggler, είτε να πουληθούν σε έναν trafficker, είτε να ξεμείνουν κάπου για κάποιον απρόβλεπτο λόγο και να χρειαστεί να τα πάρει ένας trafficker για να μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι. Μπορεί επίσης να εμπλακούν σε

Νικος Μποζιονέλος (digitaltvinfo.gr): Κύριε υφυπουργέ, τα νούμερα δεν βγαίνουν


(αναδημοσίευση απο το digitaltvinfo.gr )
Η Super League, όχι ομαλά αλλά τουλάχιστον… ξεκίνησε αφού λύθηκε το τηλεοπτικό: εννέα (από τις 14) ΠΑΕ είναι στη Nova, τέσσερις στην ΕΡΤ και ο ΠΑΟΚ στράφηκε στο pay per view. Η ΕΡΤ είχε να δώσει φέτος σε πέντε ομάδες 10,2 εκατ. ευρώ αλλά… ξεφορτώθηκε τον Παναθηναϊκό, που πήγε στη

Στ. Πέτσας : Δεν αποκλείεται η Δημόσια τηλεόραση να αποχωρήσει από τις μεταδόσεις του ελληνικού πρωταθλήματος - Ν. Παππάς: Πισωγύρισμα προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων, ποδόσφαιρο μόνο με συνδρομή


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας  ήταν καλεσμένος στην εκπομπή "Αθλητική Κυριακή" της ΕΡΤ  και μιλώντας σχετικά  με τα τηλεοπτικά δικαιώματα της μετάδοσης ποδοσφαιρικών αγώνων  και την  επαναδιαπραγμάτευση  αυτών εκ μέρους της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης  δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η ΕΡΤ να αποχωρήσει απο τη μετάδοση του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου τονίζοντας  ότι :

ΝΙΚΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ (Μέλος Δ.Σ. ΔΕΗ Α.Ε.- Εκπρόσωπος των εργαζομένων): ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΤΩΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΠΕΛΑΤΕΣ - ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΗΣΑΥΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

Νίκος Φωτόπουλος
Μέλος  Δ.Σ. ΔΕΗ Α.Ε.
Εκπρόσωπος των εργαζομένων

Αθήνα 28 Αυγούστου 2019

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΤΩΣΗΣ 
ΠΟΥ ΠΡΟΗΛΘΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΠΟ ΤΟ 13% ΣΤΟ 6%

ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ 
ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ 
ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΤΩΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΠΕΛΑΤΕΣ

ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΗΣΑΥΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ 
ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

Ακούω και διαβάζω τις τελευταίες εβδομάδες ότι οι επικείμενες αυξήσεις στα τιμολόγια δεν θα έχουν καμία ουσιαστική επίπτωση στις τσέπες των καταναλωτών γιατί θα αντισταθμιστούν αφενός μεν από την μείωση του ΦΠΑ (από το 13% στο 6%), αφετέρου δε από τη μείωση του ΕΤΜΕΑΡ.

Ψέμα! Λάθος στην καλύτερη περίπτωση. 

Tο 80% των καταναλωτών έχει ήδη πάρει τους μειωμένους λογαριασμούς.
Συνεπώς για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, δεν τους στερούν τη μείωση. Αυτή την είδαν. Εκείνο που θα δουν τώρα είναι οι αυξήσεις.

Αυξήσεις που είναι άδικες. Άδικες γιατί είναι άλλοι αυτοί που πρέπει να πληρώσουν.
Την όποια αύξηση των τιμολογίων πρέπει να την πληρώνουν αποκλειστικά αυτοί που

Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

"ΤΥΠΟΛΟΓΙΕΣ":Που Είναι Οι “53” Για Την ΕΡΤ;


(η φωτό δεν προέρχεται από την πηγή της παρούσας αναδημοσίευσης)

(αναδημ. από τις "Τυπολογιες")
Θυμάστε τον θόρυβο που ξεσήκωναν οι “53” του ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

 Μια καρφίτσα έπεφτε και είχαμε δύο βαρυσήμαντες συνεντεύξεις των εκπροσώπων της ομάδας στα ΜΜΕ του “αντιπάλου” καταγγέλοντας “δήθεν σημεία και τέρατα στην ΕΡΤ”.

 Τώρα που δεν είναι

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

«Επιτελική» και η ΕΡΤ

(η φωτοσυνθεση δεν προερχεται απο την πηγη της παρούσας αναδημοσίευσης)
(Αναδημ. απο το infonewstime.wordpress.com)

Στον ίδιο τόνο του κομματικού και υπερσυγκεντρωτικού μοντέλου που επιφυλάσσει για την κυβέρνηση και το κράτος, κινείται ο πρωθυπουργός, με βάση τις επιλογές του, και για την ΕΡΤ. 

Μάλιστα, δεν πρόκειται απλώς για ένα φορέα του Δημοσίου που πρέπει να στελεχώσει, αλλά για μια υπόθεση που αφορά στην πολυφωνία και έχει φορτιστεί ιδιαίτερα από το «μαύρο» της κυβέρνησης Σαμαρά και τον πόλεμο της ΝΔ όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Η ΕΡΤ έχει βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο της κριτικής για έλλειψη αντικειμενικότητας, όμως η ΝΔ ως κυβέρνηση δεν επιχειρεί απλώς να ελέγξει το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα αλλά να τον μετατρέψει απροκάλυπτα σε κομματικό παράρτημα, στο βαθμό που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν. 

Η επιλογή του Κ. Ζούλα, του ανθρώπου που ήταν υπεύθυνος του γραφείου τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη θέση του Προέδρου, χωρίς καν μια τυπική προκήρυξη, δεν έχει προηγούμενο. 
Ακόμη πιο κραυγαλέο, ότι πρώτα ανακοινώθηκαν τα ονόματα Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου και στη συνέχεια δημοσιεύτηκε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος!   

Είχε προηγηθεί η κυνική και ρεβανσιστική απαίτησή του την επομένη των εκλογών να τοποθετηθούν επικεφαλής του ενημερωτικού τομέα οι «εκλεκτοί» του Μαξίμου,  επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για ένα πρόσωπο που προκαλεί πόλωση, σε μια θέση που απαιτεί συγκλίσεις.

Παρότι παραμένουν ακόμη κρυφές οι προθέσεις της νέας κυβέρνησης για τη φημολογούμενη συρρίκνωση και υποβάθμιση της ΕΡΤ, ήδη οι συχνότητές της έχουν ενταχθεί στο σκληρό επικοινωνιακό σχεδιασμό της κυβέρνησης και «σημαδεύουν» την τράπουλα, όχι μόνο στον έλεγχο της ειδησεογραφίας, αλλά και στις αποφάσεις που πιθανώς σχετίζονται με επιχειρηματίες που έχουν ανοιχτά στηρίξει τη ΝΔ, όπως φάνηκε από τα τηλεοπτικά δικαιώματα στο ποδόσφαιρο.

 Υπάρχει όμως και ένα ακόμη σημαντικό συμπέρασμα που συνάγεται, ειδικά αν

Αυγενάκης: Τα χρήματα της ΕΡΤ θα είναι μειωμένα


"...Προσωπικά είχα ξεκαθαρίσει ότι λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος δεν θα δημιουργήσουμε εκπλήξεις και αιφνιδιασμούς. 

Είναι βέβαιο ότι πολλοί έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους με μια σειρά χρημάτων που είχε προβλεφθεί ότι θα ελάμβαναν. 
Αυτά τα χρήματα θα είναι μειωμένα. 

Την τελική διαπραγμάτευση την κάνουν οι ίδιοι μέσω της ΕΡΤ και φυσικά μέσω

O Γ. Tρουπής διευθυντής ειδήσεων - ενημέρωσης στην ΕΡΤ;

Μπορεί οι προκηρύξεις για προέδρους ΕΡΤ και ΑΠΕ να δόθηκαν μόλις χθες στη δημοσιότητα με Ζούλα και Γαμπρίτσο να διεκδικούν τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντας Συμβούλου της δημόσιας τηλεόρασης αλλά ήδη στο τραπέζι έχουν πέσει τα πρώτα ονόματα που θα περάσουν το κατώφλι του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής. 


Σύμφωνα με πληροφορίες του tinasmess.gr, το όνομα του..
Γιάννη Τρουπή έχει ακουστεί για τη θέση του Διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης. 

Οσον αφορά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 21.00 το όνομα που παίζει πολύ είναι αυτό της

Η ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Α) ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΤΟΥ ΣΚΑΪ ΝΙΚΟΥ ΥΠΟΦΑΝΤΗ

Αθήνα, 21 Αυγούστου 2019                                                                                 Αρ. Πρωτ:  2865

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(ΣΚΑΪ)

Συνάδελφοι,
Η Ένωσή μας καταδικάζει απερίφραστα την συμπεριφορά του "συναδέλφου" δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ Νίκου Υποφάντη ο οποίος μέσω  κινητού και με σύνδεση SKYPE, αντικατέστησε ουσιαστικά ολόκληρο τηλεοπτικό συνεργείο και κάλυψε ζωντανά τις πυρκαγιές στην Εύβοια.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά "συνάδελφος" δημοσιογράφος απαξιώνει τη δουλειά των τεχνικών και θέτει σε άμεσο κίνδυνο την εργασία τους. Για τον κύριο Υποφάντη όμως όλα αυτά φαίνεται να είναι ψιλά γράμματα.

Εμείς από την πλευρά μας τονίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις πως η Ένωσή μας δε θα

Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Documento: Τεράστια χυδαιότητα Υποφάντη για κάτοικο στην πυρκαγιά στην Εύβοια: «Ας καεί, ας καεί, ας καεί»


«Ας καεί, ας καεί, ας καεί».

Αυτήν την απίστευτη χυδαιότητα είχε το θράσος να εκστομίσει δημόσια ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Νίκος Υποφάντης για έναν κάτοικο του χωριού Μακρυμάλλη που δεν ήθελε να εγκαταλείψει το σπίτι του καθώς

Κέντρα εκπομπής ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών στον Υμηττό καταστράφηκαν ολοσχερώς από τη φωτιά στον Υμηττό

«Έχουν καταστραφεί ολοσχερώς οι εγκαταστάσεις των σταθμών. Είναι όλα για τον παλιατζη και για πέταμα.

 Οι μισοί σταθμοί έχουν καταστραφεί και οι άλλοι μισοί εξυπηρετούν αυτούς που καταστράφηκαν.

 Πρώτο Θέμα, Atlantis, Χάνδακας: καταστροφή ολοσχερής, Λάμψη, Μελωδία, Καταστράφηκαν οι εγκαταστάσεις του Blue Sky, η Πειραϊκή Εκκλησία.

 Σε ολα αυτά είναι ολική η καταστροφή ενώ δεν έχουν καν ούτε χώρο στέγασης διότι καταστράφηκαν εκτός από τα μηχανήματα και οι οικίσκοι που φιλοξενούσαν τα μηχανήματα». Η Εκκλησία της Ελλάδος (μόνο η γεννήτρια της έχει καεί).

«Ακούγονται ψεύδη ασύστολα. Δεν είναι κάποιες μικροζημιές. Είναι ολική καταστροφή στον μισό Υμηττό»

Ολόκληρο το ρεπορτάζ στην "Αυγή"

ΕΡΤ: μια βαρβαρότητα με ονοματεπώνυμο "Κυριάκος Μητσοτάκης"

(αναδημ. από το www.zoornalistas.com )

Η μετάθεση (και όχι "η πρόσληψη", ούτε "ο διορισμός") του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του κυβερνώντος κόμματος στη διεύθυνση της ΕΡΤ συνιστά μια πρωτοφανή στα χρονικά της μεταπολίτευσης απολυταρχική πρωθυπουργική πράξη. 

Μια πολιτική βαρβαρότητα με ονοματεπώνυμο Κυριάκος Μητσοτάκης που προσβάλει βάναυσα την Δημοκρατία, την.. ελευθεροτυπία, τη δημοσιογραφική δεοντολογία και τη συνταγματική επιταγή για διάκριση των εξουσιών. Κι ακόμα την ουσία της έννοιας "Δημόσια Τηλεόραση", την οποία μεταλλάσσει σε

Επίκαιρη απορία: Ποιο κόμμα απαίτησε την αναθεώρηση του αρ.24 για τα δάση;

(Από τον "Ημεροδρομο")

Μόλις πριν λίγους μήνες η Ν.Δ ζητούσε να αλλάξει η «σκληρή» συνταγματική πρόβλεψη για τα δάση, γιατί εμποδίζει  τις ιδιωτικές επενδύσεις. Δείτε τι έλεγαν οι σημερινοί υπουργοί της.

 ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΣ
  13 Αυγούστου 2019


Σε σαφέστατη αντίφαση με την εικόνα που θέλει σήμερα να δώσει η κυβέρνηση, για την προστασία των δασικών εκτάσεων, που καταστρέφονται από τις πυρκαγιές, έρχονται οι προτάσεις που κατέθεσε στην πρώτη φάση της συνταγματικής αναθεώρησης που ολοκληρώθηκε πριν μερικούς μήνες.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε ζητήσει στη Βουλή κατά την διάρκεια των συζητήσεων για το νέο Σύνταγμα την αναθεώρηση του άρθρου 24, που ορίζει με σαφήνεια «τι εστί δάσος», προτείνοντας να

Ζούλας: Fake news για το λογαριασμό μου στο twitter

(αναδημ.  από το news247.gr )

Ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ απάντησε στα περί διαγραφής του λογαριασμού του αλλά και για το υποτιθέμενο ρατσιστικό tweet. "Γνωρίζω ότι στο εξής θα είμαι ένας εύκολος στόχος κριτικής", σημειώνει.
Απάντηση σε όσους αναπαρήγαγαν τα περί δήθεν διαγραφής του λογαριασμού του στο Twitter και τα περί υποτιθέμενων ρατσιστικών tweet έδωσε ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζουλας, τονίζοντας ότι πρόκειται για fake news και εκτιμώντας ότι προφανώς οι επιθέσεις οφείλονται στο νέο του ρόλο στη δημόσια τηλεόραση.

Ειδικότερα ο κ.Ζουλας έγραψε στο Facebook:

"ΑΙΧΜΕΣ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΥΠΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ "ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ" ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ" ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

(Το σκίτσο δεν προέρχεται από την πηγή της παρούσας αναδημοσίευσης)

(Απόσπασμα από τη στήλη "Αιχμές" στις "Τυπολογιες")

...Αν ανατρέξουμε όμως στο πρόσφατο παρελθόν, για να σημειώσουμε πως ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ είχε μπει σε εκτεταμένες συζητήσεις με τον Κ. Ζούλα, την εποχή που ήταν επικεφαλής του γραφείου Τύπου στην ΝΔ, με σκοπό να αρθεί το εμπάργκο.

**Και όχι μόνο, λένε οι γνωρίζοντες, διότι

ΕφΣυν:Ο Ζούλας «κατέβασε» το twitter του

Με την ανακοίνωση του Κωνσταντίνου Ζούλα ως υποψηφίου για την προεδρία της ΕΡΤ, έγινε πανικός στα social media με παλαιότερες αναρτήσεις του στο twitter, που ήταν αγαπημένο μέσο επικοινωνίας του.
Έτσι, σήμερα είδαμε μια παλιά του ανάρτηση που έλεγε

Όταν ο επίδοξος πρόεδρος τη ΕΡΤ έκανε φιλοφρονήσεις στον Κασιδιάρη κι ονειρευόταν «να αρπάξει από την κοτσίδα» την Κονιόρδου



Μεγάλη συζήτηση έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της κυβέρνησης για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη δίοικηση της ΕΡΤ.

 Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε ο Κωνσταντίνος Ζούλας που

Τυπολογιες:Εθελούσια Στην ΕΡΤ, Ενώ Χρειάζεται Προσωπικό




Το σενάριο της εθελούσιας εξόδου, αντί για απολύσεις εξετάζει η κυβέρνηση για την ΕΡΤ.

 Ο αριθμός των εργαζομένων προς αποχώρηση δεν έχει υπολογιστεί αν και με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα, με την κερδοφορία της ΕΡΤ και το σύνολο των προγραμμάτων της, ο φορέας χρειάζεται περισσότερο κόσμο και όχι λιγότερο.

 Στην περίπτωση που ληφθεί η απόφαση για μείωση του αριθμού των εργαζομένων, θα υπάρξει και το αντίστοιχο κόψιμο τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών με την ΕΡΤ να έχει

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

Σφοδρή αντίδραση της Κουμουνδούρου για τον διορισμό του Κων. Ζούλα στην προεδρία της δημόσιας τηλεόρασης. Απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου


(αναδημ. από την efsyn.gr )

Αντιπαράθεση για την...«πολυφωνική» ΕΡΤ


Σφοδρή αντίδραση της Κουμουνδούρου για τον διορισμό του Κων. Ζούλα στην προεδρία της δημόσιας τηλεόρασης. Απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ο μέχρι χθες επικεφαλής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού (Κωνσταντίνος Ζούλας) θα είναι ο «εκλεκτός» του Κυριάκου Μητσοτάκη για την προεδρία της ΕΡΤ, προκαλώντας την οργή του ΣΥΡΙΖΑ που μιλά για κατάλυση «κάθε δυνατότητα αντικειμενικής ενημέρωσης» αλλά και «αυταρχικές αντιλήψεις για τον ευθύ έλεγχο της δημόσιας συχνότητας από το πρωθυπουργικό γραφείο».

Ο Κωνσταντίνος Ζούλας έχει «θητεύσει» στο Ραδιομέγαρο, κατά το παρελθόν ως δημοσιογράφος, με το κόμμα της Κουμουνδούρου να σημειώνει πως η επιλογή του πρωθυπουργού «επιβεβαιώνει την ουσία του περίφημου «επιτελικού κράτους»: το κράτος στην υπηρεσία της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη προσωπικά».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει αυτήν την «πρωτοφανή και αντιδεοντολογική μεθόδευση» και όπως σημειώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε «παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις αντιδράσεις των μόνιμων συκοφαντών της ΕΡΤ που αίφνης ανακαλύπτουν στον διορισμό του κυρίου Ζούλα μια "νέα αρχή"».

Κυρίως όμως «καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τις δημοσιογραφικές ενώσεις και τους πολίτες που απαιτούν αντικειμενική ενημέρωση από την δημόσια ραδιοτηλεόραση να αντιδράσουν».

Για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου η κυβέρνηση αναμένεται να τοποθετήσει ένα πρώην στέλεχος

ΖΟΥΛΑΣ -ΓΑΜΠΡΙΤΣΟΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΕΡΤ

Σε σχετική ενημέρωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοινωσε ότικαι επίσημα οτι:

"ενόψει της διαδικασίας επιλογής της νέας διοίκησης στην ΕΡΤ ΑΕ, η κυβέρνηση ανακοινώνει τους υποψηφίους που θα προτείνει για την ηγεσία του ΔΣ: Συγκεκριμένα για τη θέση του Προέδρου προτείνεται ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας και για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου ο μηχανικός ανάπτυξης τηλεοπτικών Μέσων, Γιώργος Γαμπρίτσος".

ΠΟΣΠΕΡΤ: ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ ΣΤΟΝ ΥΦΥΠ. ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠ. Κ.ΠΕΤΣΑ

               


 Στα πλαίσια  του θεσμικού της ρόλου αλλά και της τυπικής διαδικασίας όταν υπάρχει αλλαγή κυβερνησεων, η ΠΟΣΠΕΡΤ απέστειλε στον αρμόδιο υφυπουργό υπόμνημα με τις προτάσεις τις απόψεις και τις θέσεις της σχετικά με το παρόν και το μέλλον της ΕΡΤ και των εργαζόμενων  σε αυτήν.

 Το υπόμνημα  εστάλη στις 5Αυγουστου 2019, χωρίς να  γνωρίζουμε το πολυσέλιδο πόρισμα της Grant Thornton  που αφορά το επιχειρησιακό  σχέδιο  και τον στρατηγικό σχεδιασμό της ΕΡΤ για τα επόμενα χρόνια, το οποίο μας έστειλε η απερχόμενη  διοίκηση λίγες ημέρες μετά (είναι αυτονόητο ότι  το πόρισμα της Grant Thornton είναι εκ μέρους της ΠΟΣΠΕΡΤ διαθέσιμο σε  κάθε  σωματείο  μέλος  της  ομοσπονδιας).

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα συγκληθεί το Δ.Σ της ΠΟΣΠΕΡΤ  με αφορμή αφενός τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις που προκαλουν  στα εργασιακά  και οι  πρόσφατες τροπολογίες, αφετέρου το περιεχόμενο του πορίσματος της Grant Thornton αλλά και τα όσα "διαρρέονται"  και βρίσκουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με παρόν και το μέλλον της ΕΡΤ και των εργαζομένων σε αυτην.
Είναι προφανές ότι μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΟΣΠΕΡΤ θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

Έχοντας την βεβαιότητα, ότι ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, πιθανότατα δε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που  ως γνωστόν έχει την προσωπική εποπτεία και της ΕΡΤ, έλαβε γνώση του περιεχομένου του υπομνήματος μας, το παραθέτουμε αυτούσιο παρακάτω προκειμένου να γίνουν κοινωνοί αυτής της γνώσης  όλοι.

Περιμένει την ΕΡΤ το OPEN

(αναδημ. από το sport-fm.gr)

Τις κινήσεις της Δημόσιας Τηλεόρασης αναμένουν στο κανάλι του Ιβάν Σαββίδη, ώστε να

Κ.Ε.Δ: Εργασιακές Σχέσεις - ΜΜΕ- Ενημέρωση με όρους Βilderberg


Σε στάση προσοχής οι πρόθυμοι
στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ… 

Μετά την συγκέντρωση της εποπτείας της ΕΡΤ του ΑΠΕ μαζί με την ΕΥΠ στο γραφείο του Πρωθυπουργού και όσων άλλων προμηνύονται,  τα οποία από την  πρώτη στιγμή αποκαλύψαμε και καταγγείλαμε, άρχισε και η επέλαση σε βάρος των εργασιακών,  ασφαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.
 Καταλύουν το πανεπιστημιακό άσυλο  και η ελευθερία των ιδεών, η ακηδεμόνευτη αναζήτηση στη γνώση,  μαζί με το δικαίωμα στην  παιδεία,  οφείλουν να υποκλίνονται στη  ρήτρα   Bilderberg αλλιώς καταστέλλονται. 

Μεθοδεύεται ψηφιακός έλεγχος των συνδικαλιστικών και όποιων ελευθεριών έχουν απομείνει στα συνδικάτα.
Οι τροπολογίες Βρούτση  προφανώς και δικαιώνουν τις προσδοκίες του ΣΕΒ, των Τραπεζών, των Ομίλων Ιδιωτικής Ασφάλισης ,των εργολάβων. Ταιριάζουν όμως γάντι και στα  καρτέλ των  Μέσων ενημέρωσης.
Είναι ολοφάνερο ότι

Τα πουλέν Τεγόπουλου, Ψυχάρη, Αλαφούζου στο Μαξίμου



Δάφνη Δημητρίου

Δημοσίευση
12.08.2019
Documento
11.08.2019

Παλαιοσημιτικοί και ξεροποταμίσιοι των ΜΜΕ αλλά και… απόστρατοι της ενημέρωσης βρήκαν στέγη στο Μαξίμου για να συγκροτήσουν το πολυπληθέστατο επικοινωνιακό επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη.


Δεν φτάνουν οι καρέκλες για να καθίσουν οι δημοσιογράφοι και τα

iefimerida.gr: Ζούλας και Γαμπρίτσιος στην ΕΡΤ, Τσιόδρας επικεφαλής του γραφείου Tύπου του Μαξίμου -Ολες οι πληροφορίες

Ο Κωνσταντίνος Ζούλας ως πρόεδρος και ο Γιώργος Γαμπρίτσιος ως διευθύνων σύμβουλος είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο πρόσωπα που θα αναλάβουν τη διοίκηση της ΕΡΤ.

Μετά τη στελέχωση των γενικών γραμματειών και κάποιων πρώτων οργανισμών, φαίνεται ότι για το Μέγαρο Μαξίμου ήρθε η ώρα της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να

Εδώ είναι ο Παράδεισος και η Κόλαση εδώ...

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Πώς το έλεγε εκείνο το τραγούδι της Βίκυς Μοσχολιού; Α κάτσε, μισό λεπτό, το θυμήθηκα:
«Εδώ είναι πλούσιοι και φτωχοί άνθρωποι και ανθρωπάκια
εδώ είναι ο ήλιος κι η βροχή, αγάπες και φαρμάκια
Εδώ είναι ο Παράδεισος κι η Κόλαση εδώ»
Πράγμα το οποίο διαπιστώσαμε..
για μία ακόμη φορά και με τρόπο εμφατικό θα έλεγα, την επαύριο των εκλογών. Κόλαση ήταν η Ελλάδα ως τις 7 Ιουλίου, για τη συντριπτική πλειοψηφία των καναλιών, των εφημερίδων, των ιστοσελίδων και των ραδιοφώνων. Αβάσταχτος ο βίος εντός των συνόρων, βαρύς ο καημός κι ο νταλκάς, μαυρίλα και ζόφος παντού, καταρρακωμένη η επικράτεια. Και ξαφνικά εγένετο φως!
Από τις οκτώ Ιουλίου το πρωί, έτσι στο τακ μπαμ και δίχως καμία προειδοποίηση, ζούμε σε μια άλλη χώρα. Ζούμε σε ένα τοπίο ψυχικής ανατάσεως, ένθα ουκ έστι πόνος, ου λύπη, ου στεναγμός. Όλα τέλεια είναι, όλα δουλεύουνε, όλα ρολάρουνε και όσα δεν ρολάρουνε τώρα αμέσως θα ρολάρουνε εντός των προσεχών εικοσιτετραώρων, μην είσαι κορόιδο, μην είσαι ανόητος, δυο λεπτά περίμενε και θα χτυπήσει η καμπάνα και για σένα! 
Αυτό τουλάχιστον αποκομίζει κανείς αν κάνει την καρδιά του πέτρα (τη βοηθεία άφθονων Zanax επίσης…) και ανοίξει τον τηλεοπτικό του δέκτη. Με κάποιες τιμητικές εξαιρέσεις, το ‘παμε, βλέπει ότι τίποτε δεν πάει πλέον στραβά, ότι τα πάντα διορθώνονται, ότι όχι μόνο δεν αρμενίζουμε στραβά αλλά ξεστράβωσε κι ο γιαλός ο ίδιος. Και είμαστε έτοιμοι για πτήσεις στ’ αστέρια άνευ προηγουμένου. Για ν’ αγγίξουμε κορυφές που η Ψωροκώσταινα ούτε με το τηλεσκόπιο δεν τις είχε δει. Όλα μεταμορφώθηκαν μέσα σε λίγες μόνο ώρες.
Το αυτό και με τις σαφώς περισσότερες εφημερίδες, τις σαφώς περισσότερες ιστοσελίδες, τα σαφώς περισσότερα ραδιόφωνα. Με το μπλοκ των media, που αγωνίστηκε σκληρά για να φέρει στην εξουσία την παρούσα κυβέρνηση. Και το κατάφερε βεβαίως, εκ του αποτελέσματος κρίνονται όλοι και όλα. Και όχι μόνο το κατάφερε, αλλά συνεχίζει να είναι και μπετόν, δίχως καμία ρωγμή στο αρραγές μέτωπο!
Θα φανούν, φυσικά, οι ρωγμές εν ευθέτω χρόνω. Όπως γράφω και στην τελευταία σελίδα του σημερινού φύλλου, δεν είναι διπλό το πάπλωμα μονό είναι. Θα προκύψουν λοιπόν στη διαδρομή οι γνωστές αντιφάσεις και αντιπαραθέσεις, που έφτασαν κάτι άλλες εποχές να κλυδωνίζουν αν όχι να ρίχνουν κυβερνήσεις. Εδώ είμαστε κι εδώ είσαστε και θα τα δούμε και δεν νομίζω ότι θ’ αργήσουν πολύ οι πρώτες βολές. Ποπ κορν να πάρετε και άφθονα αναψυκτικά τύπου κόλα, κάποιες βραδιές της προσεχούς σαιζόν προβλέπονται πολύ, μα πολύ διασκεδαστικές!

- το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής (11.8.2019)

ΤΥΠΟΛΟΓΙΕΣ:ΕΡΤ, Η Μεγαλύτερη Εταιρεία ΜΜΕ Στην Ελλάδα



Η ΕΡΤ μπορεί να παραμείνει ο μεγαλύτερος όμιλος ΜΜΕ στην Ελλάδα, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Grant Thornton. Τα θετικά οικονομικά στοιχεία της ΕΡΤ ως το 2023, με σημαντική κερδοφορία, προκύπτουν από τη δουλειά που έγινε τα προηγούμενα χρόνια αναφορικά με τη μεγάλη μείωση του κόστους λειτουργίας. Ακόμη και η ΚΥΑ του συμψηφισμού μισθών και αποζημιώσεων, που θα επιβαρύνει την ΕΡΤ κατά 65 εκατ. ευρώ, θα καλυφθεί από τα ταμειακά της διαθέσιμα.

Βάσει του επιχειρησιακού σχεδίου της Grant Thornton, το ανταποδοτικό τέλος παραμένει σταθερό για την περίοδο 2019 – 2023 στα 3 ευρώ, κάθε οικονομική χρήση της εταιρείας θα

ΕΡΤ: Ante portas η προκήρυξη για τη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου

Αναδημοσίευση από τις typologies.gr

Στην τελική ευθεία για τις αλλαγές στη διοίκηση της ΕΡΤ.

 Η προκήρυξη για τη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου αναμένεται να δημοσιευτεί στις 23 Αυγούστου και το νέο διοικητικό σχήμα να εγκατασταθεί στην ΕΡΤ ως τις αρχές Σεπτεμβρίου. Για τη θέση του προέδρου προορίζεται ο Κωνσταντίνος Ζούλας και για εκείνη του διευθύνοντος συμβούλου ο Γιώργος Γαμπρίτσος.Υπό παραίτηση τελούν ο

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

K. Tσουκαλάς, εργατολόγος: Οσα είδαμε είναι μόνο η αρχή

Είναι μόνο η αρχή αυτό που είδαμε» δήλωσε ο δικηγόρος με ειδίκευση στο εργατικό Δίκαιο, Κώστας Τσουκαλάς, σχολιάζοντας τις αντεργατικές τροπολογίες Γ. Βρούτση.

«Καταργείται το όριο σύνταξης και οι διατάξεις της Έφης Αχτσιόγλου για την απόλυση και τις εργολαβικές εταιρείες» σχολίασε ο Κ. Τσουκαλάς μιλώντας στο News247.

«Σε ο,τι αφορά το δεύτερο σκέλος για τα εργασιακά, σαφώς και θίγονται τα δικαιώματα. Με την προηγούμενη διάταξη είχε μπει μια »ασπίδα« καθώς

Χατζηδάκης: Τώρα που δεν θα φοβούνται οι επιχειρηματιες να απολύουν θα ανοίξουν νέες δουλειες

«Η παρέμβαση για τα εργασιακά είναι υπέρ των εργαζομένων και υπέρ των ανέργων, για να τονωθεί η απασχόληση, γιατί όταν διευκολύνουμε τις προσλήψεις, προφανώς είναι παρέμβαση υπέρ των εργαζομένων»: αυτό δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.
Μιλώντας στο «Θέμα 104,6», ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θέλει να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα για την

ΠΑΜΕ: Βιομήχανοι, εφοπλιστές και ξενοδόχοι είδανε την πρώτη τους παραγγελιά να πραγματοποιείται με "ντροπολογια" της ...τελευταίας στιγμης

Για τις τροπολογίες της κυβέρνησης


Με τροπολογία «εξπρές», ένα τέταρτο πριν ξεκινήσουν οι καλοκαιρινές διακοπές της Βουλής, βιομήχανοι, εφοπλιστές και ξενοδόχοι είδανε την πρώτη τους παραγγελιά να πραγματοποιείται, καθώς ο γνωστός Βρούτσης συνέχισε το ξήλωμα των εργασιακών και συνταξιουχικών δικαιωμάτων από εκεί που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Με τη γνωστή άθλια μεθόδευση των «ντροπολογιών» της τελευταίας στιγμής, που αξιοποίησαν στο πρόσφατο παρελθόν όλες οι κυβερνήσεις, επέκτεινε το νόμο Κατρούγκαλου βάζοντας και νέο κόφτη στις συντάξεις, ζητώντας μάλιστα από τους συνταξιούχους να επιστρέψουν πίσω με παρακράτηση μέρος όσων εισέπραξαν.
Με δεύτερη τροπολογία καταργεί την υποχρέωση του εργοδότη να αιτιολογεί την απόλυση εργαζόμενου, λες και η αιτιολογία αποτελούσε σοβαρό εμπόδιο, ενώ απαλλάσσει από την ευθύνη για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, τον έμμεσο εργοδότη, αναθέτοντάς την αποκλειστικά στον εργολάβο. Στο εξής, δηλαδή, όσοι

ΕΚΑ: ΚΑΤ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ ΟΙ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Αρ. Πρωτ.: 8196 Αθήνα, 09/08/2019


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το ΕΚΑ καταγγέλλει  τις  χθεσινές  τροπολογίες, κατά απαίτηση του ΣΕΒ, που ψηφίστηκαν στη Βουλή την τελευταία στιγμή συνεχίζοντας την παράδοση της

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

Μια πρώτη εκτίμηση σχετικά με τη μελέτη της Grant Thornton για την ΕΡΤ


 Η Grant Thornton  μπορεί όπως διαφημίζει στη λεζάντα της να έχει το "ένστικτο της ανάπτυξης", όμως αυτό το ένστικτο  μάλλον δεν "λειτούργησε" στην περίπτωση π.χ του Mega, γεγονός που της αποστερει εκ των πραγμάτων τον χαρακτήρα της "αυθεντίας".

Σε κάποια σημεία της "μελέτης"  αυτης περιγράφονται ασφαλώς κάποιες αλήθειες για την ΕΡΤ, σε κάποια άλλα ωστόσο προτείνονται "λύσεις" που