Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

"ΘΡΑΥΣΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ" 29/4/14 Ο Θ.ΜΕΡΖΙΩΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ ΑΠΟ ΤΗΝ UNESCO


Ο  πρόεδρος ΠΟΣΠΕΡΤ Π.Καλφαγιαννης δήλωνε τότε λέγοντας μεταξύ των αλλων : "Αυτή η  τιμητική διάκριση  δεν είναι προσωπική  αλλά συλλογική που αντανακλά τον αγώνα όλων των συναδέλφων μου, όλων των αλληλεγγυων, όλων όσων με ανιδιοτέλεια  και  αγνό αγωνιστικο φρόνημα  μοχθούν στην ert open, στην  ΕΡΤ3, στους  ραδιοφωνικούς σταθμούς της περιφέρειας, στους πομπούς και παντού σε όλη την Ελλάδα"

Ακολουθεί η ανάρτηση του Θ.Μερζιωτη  στις 29/4/2014  )
στη σελίδα του στο Facebook:

ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ : 1η ΜΑΗ ΗΜΕΡΑ ΤΙΜΗΣ, ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ


ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ
29/4/2020


1η ΜΑΗΗΜΕΡΑ ΤΙΜΗΣ, ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ


Εργαζόμενες και εργαζόμενοι,
νέα γενιά της χώρας μας,
απόμαχοι της δουλειάς,
φέτος η 1η Μάη είναι διαφορετική
μα το νόημα τής παραμένει αναλλοίωτο.
Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα τιμής, μνήμης και αγώνα.
Τιμής σε αυτούς και αυτές που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για ένα καλύτερο και δικαιότερο κόσμο,
για μια ανθρώπινη κοινωνία
χωρίς αποκλεισμούς
χωρίς διακρίσεις
χωρίς φτώχεια, ανεργία και εκμετάλλευση
χωρίς φυλετικές διακρίσεις και πολέμους

Είναι ημέρα τιμής στους πρωτοπόρους εργάτες του Σικάγο.

Είναι ημέρα τιμής στους 200 εκτελεσθέντες κομμουνιστές αγωνιστές στην Καισαριανή.

Είναι ημέρα τιμής
σε όσους και όσες δεν λύγισαν,
σε όσους και όσες αγωνίζονται,
σε όσους και όσες απέναντι στο εγώ προτάσσουν το εμείς,
σε όσους και όσες πορεύονται στη ζωή με αξίες , με αρχές, με ιδανικά.


ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΙ
Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΚΟΣΜΟΣ, Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ, Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, Η ΣΤΕΡΗΣΗ, ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ,
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι,
Και αυτή η Πρωτομαγιά βρίσκει την τάξη μας να δοκιμάζεται σκληρά. Πολύ σκληρά.
Αυτή τη φορά με άλλοθι τον Κορωνοϊό για μια φορά ακόμα ξεδιπλώνονται και υλοποιούνται σε βάρος μας δεκάδες βάρβαρες, ταξικές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, υλοποιεί τις επιταγές του ΣΕΒ και αφαιρεί τη μια μετά την άλλη όσες κατακτήσεις μας απέμειναν ή κερδήθηκαν-αποκαταστήθηκαν μετά τη λαίλαπα των μνημονίων. Μας παραδίδει βορά στις ορέξεις της εργοδοσίας δίνοντας τους τη δυνατότητα:
Να μπορούν να μη δηλώνουν σε καθημερινή βάση την εργασία στο ΕΡΓΑΝΗ αλλά εκ των υστέρων στο τέλος του μήνα δίνοντας έτσι τη δυνατότητα

Μια φωτογραφία, μια ιστορία, πολλά ερωτηματικά για εκατομμύρια εμβόλια- Ο Σ. Τσιόδρας ως συνεργάτης του Αβραμόπουλου αλλά και του Άδωνη




(αναδημ. απο το candiadoc.gr )

Η φωτογραφία χρονολογείται από το 2009, όταν υπήρχε μια άλλη πανδημία (καμιά σχέση με τον σημερινό παγκόσμιο ντόρο), η γρίπη Η1Ν1. 

Προφανώς είναι αναγνωρίσιμος ο κύριος στα δεξιά της φωτογραφίας. 
Είναι ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος σήμερα του υπουργείου Υγείας για το θέμα του κορονοϊού.

Στη φωτογραφία διακρίνουμε τον τότε υπουργό Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλο και στα αριστερά έναν άλλο (λιγότερο) γνώριμο, τον σήμερινό υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, συνεργάτη του κ. Αβραμόπουλου στο υπουργείο τότε.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας δεν είναι τυχαία δίπλα στον Δ. Αβραμόπουλο. 
Και τότε, όπως και σήμερα, ήταν ο εκπρόσωπος του υπουργείου. Τότε για τον Η1Ν1, σήμερα για τον κορονοϊό.

Είναι, όπως διαβάζουμε στα ρεπορτάζ της εποχής αλλά και στα σύγχρονα (κυρίως τις “αγιογραφίες”) ο άνθρωπος που εμπιστεύεται τυφλά ο Αβραμόπουλος.
 Την ίδια εποχή ξεσπά ένα μεγάλο σκάνδαλο: το υπουργείο Υγείας κάνει παραγγελίες εκατομμυρίων αντιγριπικών εμβολίων, πολύ περισσότερα σε αριθμό από τον συνολικό πληθυσμό της Ελλάδας! Ένα σκάνδαλο που διερευνάται ακόμα και δεν αφορά μόνο στον μεγάλο αριθμό αλλά και ενδεχομένως σε άλλες ακατάλληλες φαρμακευτικές ουσίες…

Η Ελλάδα, αρχή της κρίσης, χρεώνεται με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για άχρηστα εμβόλια κι ο Δ. Αβραμόπουλος “προστατεύεται” στην ΕΕ, ως επίτροπος…

Ποια άραγε είναι η εμπλοκή Τσιόδρα στην υπόθεση; Πώς παραγγέλθηκαν τα εμβόλια και άλλα υλικά που αποδείχτηκαν άχρηστα; Χωρίς να έχει άποψη ή χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Σ. Τσιόδρα, του ανθρώπου που εμπιστευόταν τότε τυφλά ο Αβραμόπουλος;

Ας θυμηθούμε (από την Εφημερίδα των Συντακτών)

Η υπόθεση των αντιγριπικών εμβολίων τα οποία το υπουργείο Υγείας (επί υπουργίας Δ. Αβραμόπουλου) παράγγελνε κατά εκατομμύρια δόσεις την περίοδο 2009-2010 εντάσσεται στην έρευνα των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς που έχει άμεση σχέση με τη Novartis, αλλά και το ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς οι παραγγελίες γίνονταν μέσω αυτού. Με αφορμή τον ιό της γρίπης που είχε κάνει θραύση τότε και παρουσιαζόταν από πολλά ΜΜΕ ως η επερχόμενη… Αποκάλυψη, οι αρμόδιες αρχές είχαν παραγγείλει απίστευτες ποσότητες συσκευασμένων εμβολίων και αντιιικών φαρμάκων, αλλά και γενναία ποσότητα της ουσίας οσελταμιβίρη (η βασική δραστική ουσία του αντιγριπικού Tamiflu), για παρασκευή του φαρμάκου στην Ελλάδα.

Το κόστος των αντιιικών φαρμάκων που αγοράστηκαν και δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ (Tamiflu της Roche και Relenza της GlaxoSmithKline) έφτανε τα 12 εκατ. ευρώ.

Το εντυπωσιακό είναι ότι πριν καν τελειώσει το σχετικό απόθεμα, κάποιοι λειτούργησαν… προνοητικά και προχώρησαν σε νέα παραγγελία τόνων

ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ Β. ΚΙΚΙΛΙΑ




Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα 29 Απριλίου 2020
Α.Π:10242

ΠΡΟΣ:
ü  ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΚΙΚΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΗ
ü  ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ ΒΑΣΙΛΗ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
ü  ΜΕΛΗ Γ.Σ ΟΕΝΓΕ
ü  ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΕΝΩΣΕΩΝ
ü  ΜΜΕ



ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΟΕΝΓΕ  28/04/2020
Από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της πανδημίας στη χώρα μας η ΟΕΝΓΕ επισήμανε ότι το δημόσιο σύστημα υγείας είναι ανοχύρωτο, με τραγικές ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή, συνέπεια της κρατικής υποχρηματοδότησης, της διαχρονικής πολιτικής της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της υγείας.
Θέσαμε ως επιτακτική ανάγκη να υλοποιηθούν τα αιτήματα μας για προσλήψεις προσωπικού,  άνοιγμα κρεβατιών ΜΕΘ, μέσα ατομικής προστασίας στους υγειονομικούς, επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, ώστε να μπορέσει το δημόσιο σύστημα υγείας να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες λόγω της πανδημίας.
Με τα μέτρα περιορισμού της διασποράς της νόσου που έχουν ληφθεί για τη διαχείριση του προβλήματος, υπολογίζοντας τις «αντοχές» του συστήματος υγείας, κερδήθηκε χρόνος, αλλά δεν έχουν αξιοποιηθεί όλες  οι δυνατότητες και τα μέσα για να αντιμετωπιστεί η πανδημία και οι επιπτώσεις της. Το ενδεχόμενο ενός δεύτερου κύματος το ερχόμενο Φθινόπωρο ή και νωρίτερα είναι πιθανό, και δεν έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση του.
Οι προσλήψεις μόλις 402 επικουρικών γιατρών, δεν αρκούν να καλύψουν παρά μόνο προσωρινά ένα μικρό μέρος των 6500 κενών οργανικών θέσεων, των  ανεπαρκέστατων οργανισμών των μονάδων υγείας.
Είναι πρόκληση να ισχυρίζεστε, όπως έκανε πρόσφατα ο Υφυπουργός Υγείας, ότι ούτε αυτοί χρειάστηκαν τελικά.
Την ώρα που ακόμα και πριν την εμφάνιση της επιδημίας καταρτίζονταν επισφαλή προγράμματα εφημεριών με μειωμένη σύνθεση ιατρικού προσωπικού με αποτέλεσμα την

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 1ης ΜΑΗ

Ο ΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ! 


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Εμείς οι εργαζόμενοι σε καθεστώς εντατικοποίησης και συγχρωτισμού, οι τηλεργαζόμενοι χωρίς ωράριο, όσοι βρισκόμαστε με αναστολή σύμβασης στα σπίτια μας και την αβεβαιότητα αν θα έχουμε δουλειά μετά από αυτήν, οι εκ περιτροπής εργαζόμενοι με πετσοκομμένο μισθό, οι απολυμένοι, άνεργοι, οι σε επίσχεση, οι συνταξιούχοι του Κλάδου των ΜΜΕ, δυναμώνουμε ακόμη πιο πολύ τη φωνή μας.
Παλεύουμε μαζί με τους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους δουλειάς και πρώτα απ' όλα στην Υγεία, στα σούπερ μάρκετ, στον Τουρισμό, τις Ταχυμεταφορές. Είμαστε σταθερά στην πρώτη γραμμή της πάλης για να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού.
Μέσα σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες δεν πρέπει να ξεχνάμε την 1η ΜΑΗ, μέρα σύμβολο της πάλης των εργατών για την κατάργηση της εκμετάλλευσης. Να τιμάμε τους νεκρούς της εργατικής τάξης στον αγώνα για το δίκιο μας. Τους νεκρούς του Σικάγο, του Μάη του 36, τους 200 της Καισαριανής. 
Είναι δεδομένη, εντείνεται η αλληλεγγύη μας στους γιατρούς, τους νοσηλευτές, σε όσους δίνουν άνιση μάχη με την πανδημία, εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων στη Δημόσια Υγεία, που οδήγησαν οι εγκληματικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων  στην χώρα μας και σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες.
Το σύνθημα ότι: ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ ! επιβεβαιώθηκε περίτρανα και με την πανδημία.
Είναι τεράστιο ψέμα, ότι χωρίς τους καπιταλιστές δεν αναπτύσσεται οικονομία, δεν μπορούμε να ζήσουμε. Η προηγούμενη καπιταλιστική κρίση που ζήσαμε, αλλά και αυτή που εκδηλώθηκε τώρα με καταλύτη την πανδημία, έδειξε ότι μόνο οι εργαζόμενοι και το επιστημονικό δυναμικό είναι χρήσιμοι και απαραίτητοι για την οικονομική ανάπτυξη αφού δίχως αυτούς δε λειτουργεί τίποτα. Τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα μεταξύ αυτών και οι εκδότες/καναλάρχες, που μόλις προχτές άρπαξαν άλλα 9εκ. ευρώ από τα λεφτά των φορολογούμενων για να παραμυθιάζουν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα το λαό, με μια κατευθυνόμενη ενημέρωση στήριξης της εχθρικής για μας εκμεταλλευτικής πολιτικής τους, είναι απλά τα παράσιτα που με κριτήριο το κέρδος των Ομίλων τους εγκληματούν σε βάρος μας.
Οι επιχειρηματικοί όμιλοι στον τομέα Υγείας, πατάνε πάνω στην αγωνία μας για

Η αποτυχούσα υποψήφια της Ν.Δ αυτή τη φορά δεν θα πληρωθεί απο την ΕΡΤ όπως το 2012, για την παροχή υπηρεσιών "δημοσίων σχέσεων και προβολής" σε γαλάζια στελέχη αλλά απο την Γ.Γ. Αντιεγκληματικής πολιτικής

Αλλη μια σύμβαση ακριβού έργου με απευθείας ανάθεση από τη γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής

 ● Ευνοημένη μια δημοσιογράφος, υποψήφια βουλευτής Ευβοίας της Ν.Δ επί Σαμαρά, που είχε εξασφαλίσει παχυλό μισθό και από την ΕΡΤ ως σύμβουλος του... συμβούλου 

Παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα για τις απολυμάνσεις και τα καθαριστικά των φυλακών.


Μετά τις απευθείας αναθέσεις των απεντομώσεων και προμήθειας καθαριστικών στις νεοσύστατες ως προς το αντικείμενο αυτό εταιρείες, με συμβάσεις συνολικής αξίας 739.000 ευρώ («Εφ.Συν.» 26.4.2010), μια νέα σύμβαση που δεν έχει καμία σχέση με την πανδημία υπογράφτηκε στις 15.4.2020 χωρίς διαγωνισμό, δεδομένου ότι –συμπτωματικά– ήταν κατά τι μικρότερη από τις 25.000 ευρώ που είναι το όριο των απευθείας συμβάσεων. Η απόφαση είναι δημοσιευμένη στη «Διαύγεια» και η σύμβαση στο ΚΗΜΔΣ.

Αντικείμενο της σύμβασης «η δέσμευση ποσού 24.800 ευρώ (με ΦΠΑ) για την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης θεμάτων που αφορούν τις δημόσιες σχέσεις του γραφείου της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής. Ειδικότερα οι υπηρεσίες αφορούν την προβολή δράσεων της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, την προώθηση αλλά και συμβουλές-προτάσεις σε θέματα επικοινωνίας, των θεμάτων ημερήσιας διάταξης με σκοπό να προβληθούν ευρέως όλες οι δράσεις της». Το έργο ανατέθηκε στην ανάδοχο Ρέτσα Σταματία, με έδρα τα Κριεζά Βοιωτίας, ΑΦΜ... ΔΟΥ Κύμης.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πέρα από αυτήν καθ’ εαυτήν τη σύμβαση, υπάρχει μία παράγραφος που ξεκαθαρίζει ότι εάν η Σοφία Νικολάου για οποιονδήποτε λόγο παυθεί από τη θέση της, τότε η σύμβαση παύει να ισχύει. «Σε περίπτωση λήξης-παύσης της θητείας της Γενικής Γραμματέως Σοφίας Νικολάου πριν την 31-12-2020 (χρονική λήξη της σύμβασης), η Ανάδοχος πέραν της αμοιβής για τις υπηρεσίες που έχουν εκτελεστεί μέχρι τον χρόνο λήξης-παύσης της θητείας της Γενικής Γραμματέως, δεν δικαιούται να λάβει κανένα επιπλέον ποσό ως αποζημίωση». Με το εδάφιο αυτό αποδεικνύεται εκτός των άλλων ότι η σύμβαση αφορά καθαρά την προσωπική προβολή της Σοφίας Νικολάου και όχι εν γένει της γραμματείας που έχει επιφορτιστεί με την ευθύνη ολόκληρου του σωφρονιστικού συστήματος.
(ολόκληρο το ρεπορτάζ στην efsyn.gr)


Ας θυμηθούμε το "πέρασμα" της κ. Ρέτσα  απο την ΕΡΤ την οποία  είχε καταγγείλλει δημόσια  η ΠΟΣΠΕΡΤ  μαζί με άλλα  εξοφθαλμα και προκλητικά κυβερνητικά  ρουσφέτια.Τότε που με εξασφαλισμένη την παχυλή μισθοδοσία της  απο τον δημόσιο κορβανά (3.000 ευρώ το μηνα) η κ. Ρέτσα διηύθηνε  το  γραφείο του κ. Κεδίκογλου ο οποίος  μετά  απο λίγους μήνες   ανακοίνωνε  το κλείσιμο της ΕΡΤ που   χαρακτηρίζοντας με θράσος τους παράνομα απολυμένους  εργαζόμενους της ΕΡΤ   ως "ιερές αγελάδες":

Τρίτη 28 Απριλίου 2020

ΚΚΕ για διάγγελμα Μητσοτάκη


Το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση προσπάθησε να μεταθέσει αποκλειστικά στην ατομική ευθύνη την αντιμετώπιση της πανδημίας, με στόχο να κρυφτούν οι μεγάλες κρατικές ανεπάρκειες, ιδιαίτερα στο δημόσιο σύστημα υγείας. 

Το διάγγελμα του πρωθυπουργού δείχνει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει την ίδια τακτική και στη φάση της σταδιακής άρσης των μέτρων, θα συνεχίσει δηλαδή να μετακυλίει την ευθύνη στο λαό, αρνούμενη στην πράξη την κρατική ευθύνη για την πραγματική θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας και την προστασία των εργαζομένων.

Όμως, ό,τι κέρδισε ο λαός με την πειθαρχία και την αποφασιστικότητά του, υπάρχει κίνδυνος να χαθεί, αν η σταδιακή άρση των περιορισμών, δεν συνοδευτεί με μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης, στα μέσα μαζικής μεταφοράς κι άλλους χώρους συγχρωτισμού, αν δεν γίνουν μαζικά διαγνωστικά τεστ, αν δεν εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε εργασιακούς χώρους.

Επίσης, η άρση των μέτρων θα πρέπει να συνοδευτεί με την άμεση κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων και των

ΣΥΡΙΖΑ : Ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε τίποτα για το πώς οι πολίτες θα παραμείνουν όρθιοι στη ζωή τους


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου 

Ο κ. Μητσοτάκης χρειάστηκε 15 λεπτά διάγγελμα για να πει με φλυαρία πως μέχρι στιγμής η Ελλάδα πήγε καλά γιατί ο ίδιος εμπιστεύθηκε τους πολίτες, αλλά με τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων θα ευθύνονται οι ίδιοι για ό,τι συμβεί.

Επιμένει με δυο λόγια να αγνοεί την πρώτιστη ευθύνη της Πολιτείας, δείχνοντας με το δάχτυλο τους πολίτες για την "ατομική ευθύνη".

Πέρα από την επίκληση στο συναίσθημα των πολιτών, δεν είπε τίποτα συγκεκριμένο για τη στήριξη της οικονομίας απέναντι στην ύφεση που έρχεται, για την ενίσχυση των μισθωτών, των μικρομεσαίων και των αυτοαπασχολούμενων, δεν είπε τίποτα για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους στον κρίσιμο κλάδο του τουρισμού.

Οι πολίτες δεν θέλουν να μάθουν μόνο πότε θα βγουν από το σπίτι τους αλλά και πώς θα παραμείνουν όρθιοι στη ζωή τους, με αξιοπρέπεια και δουλειές την επόμενη μέρα.

Και φυσικά, δεν είπε για ποιο λόγο τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που μέχρι χθες χαρακτηρίζονταν από την κυβέρνηση και τους επιστήμονες "υγειονομική βόμβα διασποράς του κορωνοϊού", τώρα ξαφνικά ανοίγουν άρον-άρον για είκοσι μόλις μέρες, αφήνοντας μάλιστα παράθυρο να κάνει το ίδιο και για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.

Ας ευχηθούμε και ας ελπίσουμε η απόφαση να μην αποβεί μοιραία για μια πιθανή

"Μέρα25" για το διάγγελμα Μητσοτάκη: " Το σοβαρό πρόσωπο της ευθύνης σας είναι Μάσκα - θα ζήσουμε την παγκόσμια πρωτιά να έχουμε τους λιγότερους νεκρούς αλλά τους περισσότερους πεινασμένους"

Ο Πρωθυπουργός στο τελευταίο του διάγγελμα έδωσε το χρονοδιάγραμμα της δεύτερης φάσης της αντιμετώπισης της πανδημίας με χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Κλειδί του αφηγήματός του είναι ότι «είμαστε πιο έτοιμοι από το Μάρτιο». Αποδείξεις, κύριε Μητσοτάκη, όχι λόγια. Πόσα τέστ σκοπεύετε να κάνετε, με ποια μεθοδολογία, πόσους ανθρώπους και κλίνες χρειάζεται το σύστημα Υγείας, όχι πόσες προσθέσατε με το σταγονόμετρο και μόνο μετά από τις συνεχείς διαμαρτυρίες των υγειονομικών.

Ο Πρωθυπουργός έδωσε επίσης το στίγμα της επόμενης μνημονιακής μέρας, η οποία πράγματι θα είναι σκληρή αφού θα περιλαμβάνει ένα 5ο μνημόνιο στο οποίο

zougla.gr: Είναι ή όχι στέλεχος του Μαξίμου ο "επίσημος" με τους δύο μπράβους; (video)

zougla.gr: Είναι ή όχι στέλεχος του Μαξίμου ο "επίσημος" με τους δύο μπράβους;


Κύκλοι προσκείμενοι στην κυβέρνηση και οι οποίοι γνωρίζουν άριστα τι συμβαίνει στον στενό κύκλο της εξουσίας στο Μαξίμου, αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος του πολιτικού ατοπήματος στενού συνεργάτη του πρωθυπουργικού γραφείου, αποφάσισαν να «δώσουν» τον «επίσημο» του οποίου η φρουρά ξυλοκόπησε βάναυσα και απρόκλητα πολίτη στο κέντρο της Αθήνας.

Οι παραπάνω κύκλοι μάλιστα εξηγούν πώς η συνοδεία του «υψηλά ιστάμενου» προσώπου απαρτιζόταν από έναν αστυνομικό και έναν ιδιώτη σεκιουριτά οι οποίοι αφού το όχημα, με τον «επίσημο» παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη έσπευσαν να ξυλοκοπήσουν τον πολίτη που «τόλμησε» να διαμαρτυρηθεί. Δεν έφθανε που παραλίγο να τον σκοτώσουν, τον ξυλοφόρτωσαν και από πάνω.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛ..ΑΣ. έχοντας πλήρη γνώση των ανωτέρων αντί να ανακοινώσει το όνομα του «επισήμου» δρομολογεί την παραπομπή του εμπλεκόμενου αστυνομικού στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και πέραν αυτού ουδέν.

Ωστόσο το ζήτημα ούτε αρχίζει ούτε και τελειώνει στην εμπλοκή του αστυνομικού και του ιδιώτη μπράβου στον ξυλοδαρμό του πολίτη. Για την ακρίβεια η υπόθεση ξεκινά από την στιγμή που κάποιος «επίσημος»  ο οποίος μετακινείται με υπηρεσιακό  όχημα και με φρουρά, παραβιάζει τον ΚΟΚ προκαλεί ατύχημα και στη συνέχεια η φρουρά του ξυλοκοπά  ένα πολίτη και καθυβρίζει έναν άλλο πολίτη ωσάν η Ελλάδα να είναι

ΠΟΣΠΕΡΤ:ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020 ΑΠΕΡΓΩΝΤΑΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ , ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

         
            
             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                  
Αγ. Παρασκευή    28 /4 /2020

ΕΡΓΑΤΙΚΗ  ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ  2020
 ΑΠΕΡΓΩΝΤΑΣ  ΛΕΜΕ ΟΧΙ   ΣΤΗΝ  ΑΠΟΓΝΩΣΗ , ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ


Έχοντας  ζωντανή στη μνήμη τους  τη σφαγή του Σικάγο  τον Μάϊο του 1886, οι εργάτες και οι εργάτριες  της Αθήνας εφτά χρόνια μετά, μια μέρα μετά την πρωτομαγιά  του 1893, συγκεντρώθηκαν  μπροστά  στο «καλλιμάρμαρο» στάδιο, όχι μόνο για να τιμήσουν εκείνο τον αιματοβαμμένο ξεσηκωμό των εργατριών και των εργατών της  Αμερικής,  αλλά  για να διεκδικήσουν  το δικαίωμα  της  ύπαρξής τους  ως ανθρώπινα  πρόσωπα, σε ένα κράτος  που  δεν  υπάρχει απλά και μόνο  για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα  της  «ανώτερης» τάξης.

127 χρόνια μετά,  η πρωτομαγιά  του 2020,  βρίσκει  τους εργάτες και τις  εργάτριες , τους υπάλληλους , τους μικρομεσαίους  «ανεξάρτητους»  επαγγελματίες, τους άνεργους, τους φοιτητές , τους γιατρούς , τους επιστήμονες , τους συνταξιούχους  και κάθε  αδικημένο, να  βρίσκονται  όχι μόνο  στην πίεση της ίδιας πρέσας, αλλά  και  με  το όπλο της   εξουσιάζουσας  τάξης στον κρόταφο,  εγκλωβισμένοι  στη νέου τύπου  «οικιακή φυλακή»  που  κατασκευάστηκε  για  να  αντιμετωπίσει  τη  συγκυρία  της πανδημίας  του κορονοϊού.

Ο πυρετός  αυτής της πανδημίας επιτάχυνε την εκκόλαψη του αυγού του φιδιού για την οποία χρόνια τώρα  φρόντιζαν  φανερά ή κρυφά  οι  εκάστοτε   εξουσίες σαν γνήσιοι  υπηρέτες  της πλουτοκρατίας .

Μπορεί  σήμερα οι λύκοι να   βγαίνουν στα κανάλια ως πρόβατα και οι  ανθρωποφύλακες  ως  «μεσσίες» που θα μας  σώσουν δήθεν από αυτή την παγκόσμια απειλή, όμως ο  κόσμος  της εργασίας. της  ανεργίας και της προσφυγιάς, αυτός  δηλαδή  ο κόσμος που δεν είναι τόσο «ίσος»  με εκείνους  που το  «επιτελικό κράτος»  έχει κατατάξει  στους  «αρίστους» η στους  «χρήσιμους ηλίθιους», έχει αντιληφθεί ότι  αυτό που ακούγεται  δεν είναι απλά  μια τσιριχτή φωνούλα  που  περιγράφει την έξοδο από το τούνελ  στα  τηλεπάράθυρα , ούτε  τα  παλαμάκια του πρωθυπουργού  για  την  τραγουδίστρια  πάνω στο φορτηγό , αλλά  ο μακάβριος  ήχος   μιας  χρονομηχανής  που  γρήγορα  θα μας  μεταφέρει στις πιο σκοτεινές εποχές του μεσαίωνα.

Ένας μεσαίωνας  που περιγράφεται  με κάθε  λεπτομέρεια σε νομοσχέδια που ήδη έχουν γίνει «νόμοι του κράτους», σε κάθε  δηλητηριώδη  ΠΝΠ που  επιβάλλουν  δήθεν σαν  φάρμακο  «διά πάσαν νόσον», σε κάθε  εκδήλωση  κυνισμού της  κυβέρνησης και αυταρχισμού των αφεντικών.

Μπορεί  ο θάνατος  να είναι «αταξικός»,  όμως  η πανδημία  του κορονοϊού,  όπως  έχει εργαλειοποιηθεί  από τις  εξουσίες,  έχει   ωφελήσει μόνο  το κεφάλαιο όσο κι αν  οι  εκπρόσωποί του κρύβονται ανάμεσα  στους  αληθινά  πληττόμενους από αυτή την «κρίση».
Στην  Αμερική  μέσα σε  23 μόνο  ημέρες  «κορονοϊού», σύμφωνα  με  τα  στοιχεία γνωστού  ινστιτούτου  μελετών και πολιτικής, οι δισεκατομμυριούχοι  αυξήθηκαν  φθάνοντας  τους 629,ενώ  ο  πλούτος  που συγκέντρωσαν  εκείνες τις ημέρες  που εκατομμύρια  έχαναν τις δουλειές  τους και εκατοντάδες  χιλιάδες  έπεφταν  καθημερινά  κάτω  από  τα όρια  της  φτώχειας, αυξήθηκε κατά  9.5% κάνοντας τα θησαυροφυλάκιά τους  να ξεχειλίσουν  με  3,2 τρισεκατομμύρια  δολάρια!!!

Αν όλα αυτά  μας φαίνονται  «φυσιολογικά»  ή «αναπόφευκτα»  τότε  ας  μείνουμε απαθείς και άπραγοι , περιμένοντας  το τέλος μας  βουτηγμένοι  στην  απόγνωση και την κατάθλιψη.
Αν όμως  θέλουμε εμείς και τα παιδιά μας  να ζήσουμε  με αξιοπρέπεια κι όχι απλώς  να επιβιώσουμε  σαν μαρκαρισμένα  πρόβατα (για όσο  μας  ορίσουν), τότε ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούμε όλοι μαζί  να αποτρέψουμε  αυτά  τα δεινά και να προστατεύσουμε αποτελεσματικά  τα δικαιώματά μας  είναι η  οργανωμένη  συνδικαλιστικά  αντίστασή μας.

 Η ΠΟΣΠΕΡΤ  συμμετέχει  στην απεργία  της πρωτομαγιάς και καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα να κάνουν το ίδιο  για να δείξουμε  σε  αυτούς που πρέπει,  ότι  η  κοινωνία   αποτελείται  από ανθρώπινα πρόσωπα  κι όχι  από  αριθμημένα  τεμάχια, των οποίων η χρησιμότητα  αναγνωρίζεται  μόνο στο πως  ψηφίζουν  και στο πόσο  πειθαρχημένοι  είναι σαν  σκλάβοι.



ΕΚΑ:Το μήνυμα της εργατικής Πρωτομαγιάς είναι επίκαιρο και αναγκαίο να εκφραστεί με κάθε τρόπο σε όλο τον κόσμο


Αθήνα, 28/04/2020
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020


Το μήνυμα της εργατικής Πρωτομαγιάς είναι επίκαιρο και αναγκαίο να εκφραστεί με κάθε τρόπο σε όλο τον κόσμο. 


Το ΕΚΑ προκηρύσσει απεργία και μέσα από την υγειονομική καραντίνα θέλει να προσδώσει φόρο τιμής, αλλά και να αποτρέψει όλες τις αντεργατικές παρεμβάσεις που αφορούν τους εργαζόμενους και τις εργασιακές σχέσεις.


Το 1886 η αμερικανική εργατική τάξη έδωσε μια από τις πιο σκληρές μάχες για την καθιέρωση του 8ωου, στο Σικάγο. Το 1893 γιορτάσθηκε για πρώτη φορά η Εργατική Πρωτομαγιά στην Ελλάδα, με ένα από τα κύρια αιτήματα την καθιέρωση του 8ωρου. 
Σήμερα εν έτει 2020 και εν μέσω της πρωτόγνωρης κρίσης που βιώνει όλη η υφήλιος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, αναδεικνύεται ο αναντικατάστατος ρόλος των συνδικάτων, στην υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης, να διεκδικήσουν τα αιτήματά της, να απαιτήσουν μέτρα για την επιβίωσή της.

Απεργούμε και εκφράζουμε με κάθε τρόπο την εναντίωσή μας σε κάθε

Γιάννης Σιδηράς για το νέο του CD "Χάνομαι" : "Δεν υπάρχει πιο ερωτικό τραγούδι από το επαναστατικό, είναι το μόνο τραγούδι που αγαπάει όλους τους ανθρώπους χωρίς εξαιρέσεις"

Ο Γιάννης Σιδηράς είναι ένας  απο τους πολλούς καλλιτέχνες που  αγκάλιασαν απο την αρχή τον ανένδοτο αγώνα μας εναντίον του μαύρου, όμως έχει  μια  ξεχωριστή θέση στη καρδιά μας  όχι μόνο για την αγάπη και την αλληλεγγύη που μας έδειξε,  αλλά  και γιατί εμπνεόμενος απο αυτόν, έγραψε τότε το  περίφημο τραγούδι  "Μη σταματήσεις", το οποίο έγινε  κατά κάποιο τρόπο το μουσικό  έμβλημα αυτού του δίχρονου  νικηφόρου  αγώνα .

Σήμερα 7 χρόνια μετά,  ο αγαπημένος  μας Γιάννης  κυκλοφόρησε  το νέο του άλμπουμ με τον τίτλο "Χάνομαι" το οποίο περιλαμβάνει εκτός του "Μη σταματήσεις" επτά ακόμα "ερωτικά" τραγούδια όπως λέει  και έναν μονόλογο. "Τα λέω όλα ερωτικά γιατί για μένα δεν υπάρχει πιο ερωτικό τραγούδι από το επαναστατικό, είναι το μόνο τραγούδι που αγαπάει όλους τους ανθρώπους χωρίς εξαιρέσεις" αναφέρει χαρακτηριστικά  ο ίδιος  μιλώντας για τη νέα συλλογή τραγουδιών του..

Εμείς  απο καρδιάς τον ευχαριστούμε  και   του ευχόμαστε  καλή επιτυχία  στο νέο του CD,  το οποίο είμαστε  σίγουροι ότι εκτός απο εμάς θα το αγαπήσει κι όλος ο κόσμος, ειδικά  εκείνος που δεν αναπαύεται  βλέποντας  παλιούς αγαπημένους  δημιουργούς  να αυτοαναιρούνται είτε χοροπηδώντας πάνω σε φορτηγά  χαιρετώντας  την εξουσία, είτε να αποφαίνονται  (με το αζημίωτο)  ως νέοι "Γεωργαλάδες" για την "αποκαλυφθείσα" σε αυτούς  αξία  της "εθνικοφρόνου"  δεξιάς  η οποία  εκτός όλων των άλλων  όπως ισχυρίζονται  ξέρει και να ντύνεται ...ευπρεπώς!
Καλοτάξιδο και αυτό το CD σου Γιάννη μας.

Ας δούμε  τι έγραψε ο ίδιος  ο Γιάννης Σιδηράς  στη σελίδα του στο Facebook  και  ας  απολαύσουμε  τα τραγούδια του  όπως μας  τα προσφέρει  με απλότητα και ευγένεια:

Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Πρόστιμο σε 67χρονο επειδή πηγε στο φούρνο για ψωμί και "ασυλία" στους 30 γλεντζέδες της ΝΔ που μετέδιδαν ζωντανά το γλέντι τους στο facebook



(Απόσπασμα απο Ττο άρθροτου netakias.com "Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πρόστιμο σε πολίτη για ένα ψωμί αλλά ΟΜΕΡΤΑ για 30 Νεοδημοκράτες σε γλέντι"  )


Ο 67χρονος Γιάννης Μαχαίρας από τη Χαλκίδα κατήγγειλε το απόγευμα της Κυριακής (26-04-2020) στο EviaZoom.gr πως πριν ένα μήνα περίπου, στις 29 Μαρτίου, αστυνομικοί του επέβαλαν πρόστιμο 150 ευρώ κατά τη διάρκεια ελέγχου στη Λεωφόρο Χαϊνά για παραβίαση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω του κορονοϊού. Όπως είπε, δείχνοντας και το επίμαχο πρόστιμο στη κάμερα, είχε πάει να αγοράσει ψωμί από κατάστημα και μαζί του είχε έγγραφη βεβαίωση, στην οποία ωστόσο ενώ είχε γράψει τον σκοπό της εξόδου έγραψε στην ημερομηνία 2019 και όχι 2020.


Έσπασε την απαγόρευση ο “γαλάζιος” τέως δήμαρχος Ωρωπού


Ο τέως δήμαρχος Ωρωπού Θωμάς Ρούσσης ανήμερα της εορτής του έκανε γλέντι με την παρουσία πολλών «γαλάζιων» τοπικών στελεχών αλλά και φίλων, παρά την ολική απαγόρευση κυκλοφορίας. Ο τέως δήμαρχος λόγω ίσως της παρουσίας στο γλέντι, των 30 περίπου ατόμων, όπως μέλη Δημοτικού Συμβουλίου, στελέχη της τοπικής ΝΟΔΕ,  της νομαρχιακής ΝΔ Βορείου Αττικής και του ομογάλακτου δημάρχου Σχηματαρίου – Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας, αισθάνθηκε, κι ίσως όχι άδικα, ότι θα γλιτώσει το πρόστιμο κι ανέβασε το γλέντι live stream στο facebook.

Σε επικοινωνία δημοσιογράφου με τον Θωμά Ρούσση, αυτός ισχυρίστηκε ότι

ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ:ΜΕΤΡΑ - ΣΥΡΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟ "ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ" (ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΜΕ) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ
27/4/2020

 Μέτρα προστασίας κοινά για όλους –ες
Άδεια ειδικού σκοπού για όλους τους γονείς


Είναι χαρακτηριστική η αποσπασματικότητα των μέτρων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας με αποτέλεσμα να εξαιρούνται εργαζόμενοι –ες  χωρίς καμία προφανή αιτία. 

Μέτρα ανά περίπτωση – αντί για καθολικά και ενιαία - που στη συνέχεια διορθώνονται/τροποποιούνται τα οποία δημιουργούν σύγχυση και αφήνουν απέξω κατηγορίες εργαζομένων όπως στη περίπτωση γονέων με παιδιά προσχολικής ηλικίας που δεν είναι εγγεγραμμένα σε παιδικό σταθμό και οι οποίοι δεν δικαιούνται άδεια ειδικού σκοπού.

Αν μπορεί να δικαιολογηθεί ως αστοχία η αρχική πρόβλεψη της ΠΝΠ (Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου) η οποία έθετε ως προϋπόθεση την εγγραφή σε παιδικό σταθμό, δεν μπορεί να εξηγηθεί γιατί στην επόμενη ΠΝΠ αφαιρέθηκε η προϋπόθεση αυτή μόνο για τους εργαζόμενους των ΟΤΑ (Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης). Γιατί δεν συμπεριλήφθηκαν οι εργαζόμενοι γονείς του δημόσιου τομέα αλλά και του ιδιωτικού τομέα όπου οι εργασιακές σχέσεις όπως στις περιπτώσεις ενοικιαζόμενων/εργολαβικών μπορεί να είναι βάρβαρες;

Όπως σωστά επισημαίνει σε επιστολή του προς τον Υπουργό Εργασίας ο Σύλλογος Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα, τα παιδιά αυτά συχνά μένουν σπίτι με τη συντροφιά των παππούδων και των γιαγιάδων που όμως όπως μας είπε ο ίδιος ο κ. πρωθυπουργός «πρέπει να μένουν μακριά από τα παιδιά» (!).  Ιδιαίτερο πρόβλημα υπάρχει με τις μητέρες που τώρα εξαντλούν την άδεια τοκετού και προφανώς δεν έχουν κάνει, ούτε μπορούν να

Τ. Θεοδωρικάκος: Συζήτηση για πλήρη καθιέρωση της σταδιακής προσέλευσης των εργαζομένων στο Δημόσιο (video)



“Έχουν έλθει οι μέρες που η χώρα σταδιακά θα επανέλθει στην κανονικότητα. Πετύχαμε με την πειθαρχία να έχουμε μικρές απώλειες. Ο κορονοϊός θα συνεχίζει να είναι εδώ και θα συνεχίσουμε να παίρνουμε μέτρα αποστασιοποίησης” είπε στην ΕΡΤ ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και προανήγγειλε την “ψηφιακή υπογραφή” στα υπουργεία, καθώς και την εξέταση της πλήρους καθιέρωσης της σταδιακής εισόδου των εργαζομένων στις υπηρεσίες του Δημοσίου. Για τα σχολεία και τις άδειες ειδικού σκοπού είπε πως αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις για να γίνει και η ανάλογη οργάνωση.

“Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά όλη η ανθρωπότητα θα πληγεί από υφεσιακά κύματα στην οικονομία . Η απάντηση θα πρέπει να είναι εθνική και ευρωπαϊκή” είπε ο υπουργός και κάλεσε το πολιτικό σύστημα να συμβάλει “χωρίς επιστροφή σε παλαιοκομματισμούς και στείρες αντιπαραθέσεις”.

“Η επιστροφή δεν θα είναι στην κανονικότητα που ξέραμε. Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τους κίνδυνους. Πρέπει να τηρούμε με ευλάβεια όσα εισηγούνται οι ειδικοί” είπε.

Για τα σχολεία είπε πως η συζήτηση δεν έχει καταλήξει. “Αναμένουμε τις οριστικές αποφάσεις γιατί αυτό θα συμπαρασύρει και τις άδειες ειδικού σκοπού. Ανάλογα με το τι θα γίνει στα σχολεία πρέπει να δούμε και πώς θα οργανωθεί η ζωή αυτών των ανθρώπων”, σημείωσε.

Για το Δημόσιο είπε πως

Πολάκης:"Βλέπω μια παγωμάρα από Χρυσοχοΐδη και Τσιάρα για αυτά που αποκάλυψα για την «απολύμανση» των φυλακών ελπίζω αύριο να κινηθεί ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ"


(Απο τη σελίδα του Παυλος Πολακης στο facebook)

Βλέπω μια ΠΑΓΩΜΑΡΑ από Χρυσοχοΐδη και Τσιάρα για αυτά που αποκάλυψα το μεσημέρι για την «απολύμανση» των φυλακών ...

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ :

1) Η εταιρεία αυτή ΜΙΧΑΙΛΙΔΗΣ κλπ, που ανέλαβε την απολύμανση- απεντόμωση (ενώ πριν διοργάνωνε συνέδρια ) έχει ΕΠΟΠΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ήΧΗΜΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ που πρέπει να επιβλέψει και να υπογράψει τη διαδικασία;;;

2) Μαθαίνω πως σε κάποιες φυλακες ανά την Ελλάδα την απολύμανση την έκαναν οι δήμοι με δικά τους συνεργεία ! Για αυτές τις φυλακές ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΑΤΕ ή να τους ΕΧΕΤΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ.

3) Εμαθα πως στα Χανια ζήταγαν υπεργολάβο για να κάνει την απολύμανση και έδιναν 500 ευρώ λέει για τις φυλακες της Αγυας (12.500 τετραγωνικά!!) Αν είναι έτσι που πήγαν τα 540.000 χιλιάρικα που με διαδοχικές συμβασεις τους δώσατε;;;

4) Μπορείτε να μου πείτε αυτή η εταιρεία που κάνατε την προμήθεια των απολυμαντικων καθαριστικών η οποία φτιάχτηκε στις 29/3 στις 30/3 σας έκανε προσφορά και στις 4/4/20 της αναθέσατε τα 232.000 ευρώ ,ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ;;;;

Εκείνες τις μέρες είχαμε ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ,ήταν τότε που λέγαμε για ΔΙΑΤΙΜΗΣΗ που δεν έβαζε ο υπουργος των χονδρεμπόρων ο Γεωργιαδης !!

 Πως μια εταιρεία που έχει στοιχείο επικοινωνίας μόνο το κινητό της ιδιοκτήτριας καταχωρημένο στο ΓΕΜΗ βρίσκει τέτοιες ποσότητες σε μια μερα από την ίδρυση της;;; 

ΠΟΙΑΝΟΥ «ΜΠΡΟΣΤΙΝΗ» ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΡΙΑ (Παππα Βασιλίκα)

ΤΕΛΟΣ ,ελπίζω αύριο να κινηθεί ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ μετά τις αποκαλύψεις που κάναμε .Αλλιως θα τα πάμε (και αυτά) εμείς!

Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ περιμένουμε απαντήσεις ,ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ;;;;;;;

Η χθεσινή αποκαλυπτική ανάρτηση του  Π. Πολάκη  στη σελίδα του στο facebook:

Bjork-Πρωτοψάλτη. Γιατί δεν φταίει το φορτηγό – Του Αρη Χατζηστεφάνου (info-war.gr)



Το 1993 η Bjork παρουσίασε το video clip του τραγουδιού Big Time Sensuality, το οποίο γυρίστηκε στην καρότσα ενός φορτηγού που διέσχιζε τη Νέα Υόρκη.

Χάρη στον σκηνοθέτη και φωτογράφο Στέφαν Σεντνάουι, ο οποίος είχε επιμεληθεί παραγωγές των Red Hot Chili Peppers, των U2 κ.α, το βίντεο αποτέλεσε μια από τις πιο αξιομνημόνευτες δουλειές της δεκαετίας του ’90.

Συμπέρασμα πρώτο, λοιπόν: 

ΠΕΡΑΣΑΝ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ (ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ) ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ -ΠΟΣΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛEΙΑ ΚΤΙΣΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΥΡΙΕ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ;;;( ΜΙΛΟΥΣΑΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ)


ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Αεροπορία. Μια βρώμικη ιστορία…

ΑΥΤΗ η μεγάλη ιδιωτικοποίηση μας στοιχίζει γύρω στα 250.000.000 Euro (δηλαδή πάνω από μισό εκατομμύριο την ημέρα)

Πριν 11 χρόνια (Μάρτιος 2009) οι περισσότεροι Έλληνες αισθάνονταν ανακούφιση που έκλεινε οριστικά ο εθνικός αερομεταφορέας. 

Πίστεψαν τον υπουργό της ΝΔ Χατζηδάκη που έλεγε ότι με τα χρήματα που θα εξοικονομούσε το δημόσιο από το κλείσιμο της Ολυμπιακής θα έκτιζε κάθε μήνα από ένα νοσοκομείο και δεν θυμάμαι πόσα σχολεία.

Το τέλος του μονοπωλίου του εθνικού αερομεταφορέα θα βοηθούσε τον ελεύθερο ανταγωνισμό στις αερομεταφορές που με την σειρά του θα λειτουργούσε υπέρ του πολίτη αφού θα έπεφταν οι τιμές και θα αναβαθμίζονταν οι προσφερόμενες υπηρεσίες. Μέσα σε μια ατμόσφαιρα εθνικής ανάτασης ο μέγας σωτήρας Βγενόπουλος αγοράζει μεταξύ άλλων, τα δικαιώματα και τα σήματα της Ολυμπιακής και φτιάχνει μια άλλη εταιρεία με το όνομα OLYMPIC Air, η οποία δεν είχε καμιά σχέση με την παλιά Ολυμπιακή.

Δεν ξεχνώ το σλόγκαν που διαφήμιζε την νέα εταιρεία : Η ΕΛΛΑΔΑ ΨΗΛΑ. Όπως δεν ξεχνώ πως πλασαρίζονταν από τα «έγκριτα» ΜΜΕ ακόμα και ως μια ελπιδοφόρα πολιτική λύση!!!

Τα πρώτα δείγματα της θεάρεστης κίνησης του Χατζηδάκη δεν άργησαν να φανούν:

Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Μάριος Λώλος :Τα ΜME κατευθύνουν τη ροή της ενημέρωσης κατά τις επιταγές της εξουσίας- Aς έχουν υπόψη τα σωματεία τύπου ότι ταΐζουν το φίδι του φασισµού που κάποια στιγµή θα τους δαγκώσει


Τα Μέσα στη χώρα κατευθύνουν τη ροή της ενημέρωσης κατά τις επιταγές της εξουσίας 

Γράφει ο φωτορεπόρτερ  και  τέως προέδρος της Ενωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας Μάριος Λώλος (documentonews.gr )

Ο Τζον Μουρ, φωτορεπόρτερ από το πρακτορείο Getty Images, είπε πρόσφατα: «Οι ρεπόρτερ συλλέγουν τα στοιχεία για το εύρος της πανδηµίας. Εµείς οι φωτορεπόρτερ δηµιουργούµε την εικόνα γι’ αυτά τα στοιχεία». Οι ρεπόρτερ συλλέγουν συνήθως νούµερα και αριθµούς µέσα από τα γραφεία τους, οι φωτορεπόρτερ συλλέγουν πάντα εικόνες µέσα από το πεδίο. Κάθε φωτογραφία έχει τη δική της αλήθεια. Είναι ένα κοµµάτι µέσα στο συνολικό παζλ ενός γεγονότος και έχει τη δική της αυτόνοµη αξία.

Κυβερνητικά «δώρα» στα µονοφωνικά ΜΜΕ

Στις αρχές της επιδηµίας όταν έβγαινα να φωτογραφίσω είχα την αίσθηση που είχα όταν έβγαινα για να δουλέψω σε εµπόλεµες ζώνες. Αλλά σε µια κρίση όπως είναι ο πόλεµος ή ένας σεισµός οι εικόνες είναι πιο ορατές. Σε αυτή την κρίση ο φόβος είναι αόρατος. Αισθάνεσαι αυτή την ανασφάλεια. Και από την άλλη είναι και όλη αυτή η προετοιµασία που κάνεις κάθε µέρα – πάντα σκέφτοµαι να µην ξεχάσω τη µάσκα και το αντισηπτικό.

Ο βασικός κανόνας όµως σε κάθε περίοδο κρίσης είναι κυρίως να µη συνηθίσεις την απάνθρωπη κατάσταση στην οποία ζεις. Αυτό είναι το µόνο που θα σε κρατήσει πραγµατικά ασφαλή για να κάνεις τη δουλειά σου σωστά – τόσο σωµατικά όσο και ψυχικά.

Είναι τεράστια πρόκληση για εµάς να καλύψουµε την επιδηµία. Η εικόνα της Αθήνας δεν είναι η ίδια. Είναι µια άδεια πόλη. Εκτός από τη γενική κάλυψη σε περιπτώσεις όπως οι απολυµάνσεις σε δηµόσιους χώρους ή οι δωρεές από εφοπλιστές, οφείλουµε να αναδείξουµε κινήσεις αλληλεγγύης από οµάδες ανεξάρτητων πολιτών που συλλέγουν τρόφιµα και τα µοιράζουν σε ευάλωτους πληθυσµούς, να δώσουµε φωνή σε ευάλωτες οµάδες –στους άστεγους, τους τοξικοεξαρτηµένους, τους πρόσφυγες, τους άνεργους συµπολίτες µας– και ανθρώπους που δουλεύουν υπό απάνθρωπες συνθήκες. Οι ήρωες, τους οποίους αρκετοί χειροκρότησαν από τα µπαλκόνια, είναι οι εργαζόµενοι υγειονοµικοί. Σε αυτό το σηµείο όµως πρέπει να αναφέρω ότι η πρόσβαση που έχουµε στα νοσοκοµεία –κατόπιν συνεννόησης– µάς δίνεται µε το σταγονόµετρο. Αρα υπάρχει δυσκολία να δείξουµε και να αναδείξουµε την ηρωική δουλειά τους αλλά και τις ελλείψεις που έχουν σε υλικά για να µπορούν να είναι ασφαλείς και να συνεχίσουν να προσφέρουν.

Ο τρόπος που η πλειονότητα των mainstream media κάλυψε την «προσφυγική εισβολή» πριν από λίγο καιρό και τώρα καλύπτει την επιδηµία είναι επιεικώς απαράδεκτος. Οι πρόσφυγες, οι οποίοι αρχικά ονοµάστηκαν µετανάστες και στη συνέχεια ανθρώπινες βόµβες και εισβολείς, είναι παρατηµένοι σε κλειστά καµπ-στρατόπεδα πέρα από κάθε ιατρική λογική, για να µην πω πέρα από κάθε ανθρώπινη λογική, ενώ παράλληλα οι Ροµά στοχοποιούνται ρατσιστικά. Σήµερα όποια διαφορετική φωνή εκτός από την κυρίαρχη ακουστεί να λέει ότι δεν είναι όλα καλώς καµωµένα γίνεται εχθρός του κράτους και της προσπάθειας κατά της επιδηµίας. ∆εν είναι τυχαίο εξάλλου το «δώρο» των 11 εκατοµµυρίων ευρώ από την κυβέρνηση προς τα µίντια για καταχωρήσεις και σποτάκια ενηµέρωσης για τα µέτρα προφύλαξης. Κάθε µέσο, ιδιωτικό ή δηµόσιο, θα έπρεπε να τα προβάλλει δωρεάν µεσούσης της πανδηµίας, αν ήθελε να σέβεται τον εαυτό του και το κοινό του. Καθόλου τυχαίο επίσης δεν είναι το «δώρο» της κυβέρνησης προς τους καναλάρχες να µην καταβάλουν τη δόση για τις τηλεοπτικές άδειες το 2020.

Τα σωµατεία Τύπου και το αυγό του φιδιού

Η εµπειρία που έχω αποκοµίσει γυρνώντας στην πόλη αυτές τις µέρες είναι ότι οι πολίτες στη συντριπτική πλειονότητά τους

Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΑΝ ...ΒΙΤΑΜΙΝΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ - ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΣΕ 23 ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΩΝ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 282 ΔΙΣ ΔΟΛΛΑΡΙΑ !!!


Δημοσιεύτηκε: 24 Απριλίου 2020 στο anticap.wordpress.com/

Μια νέα έκθεση από το Ινστιτούτο Μελετών Πολιτικής, "Billionaire Bonanza 2020" με  τίτλο: "Wealth Windfalls, Tumbling Taxes and Pandemic Profiteers", αποκαλύπτει ότι ο πλούτος των δισεκατομμυριούχων των ΗΠΑ παραμένει πράγματι στο ...σπίτι του.

Από τις 10 Απριλίου 2020, υπήρξε αύξηση του αριθμού των δισεκατομμυριούχων (σε 629) και αύξηση της καθαρής αξίας του δισεκατομμυριούχου. Ο πλούτος των δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε 282 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 9,5 τοις εκατό, σε μόλις 23 ημέρες, ανεβάζοντας την καθαρή αξία της τάξης των δισεκατομμυριούχων σε 3,229 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Μια  γιγαντιαία  αύξηση τόσο του αριθμού όσο και του συνολικού πλούτου των δισεκατομμυριούχων των ΗΠΑ για τις τελευταίες

Κ.ΖΟΥΛΑ ΑΝΤΙ ΝΑ "ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΖΕΤΕ" ΤΗΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ, Ο Κ. ΖΟΥΛΑΣ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ Η ERT-HYBRID (ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛOYN ΝΑ ΒΑΦΤΙΣΟΥΝ ERT-FLIX) ΚΑΙ ΠΩΣ "Η ΕΡΤ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΠΟΥ ΑΝΕΠΤΥΞΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ"

Επί μέρες  η διοίκηση της ΕΡΤ και οι κυβερνητικοί  εκπρόσωποι προσπάθησαν  να παρουσιάσουν  την  ERT-HYBRID  που υπήρχε απο το 2017 σαν  δικό τους  ...επίτευγμα, μιλώντας  για μια δήθεν "νέα  πλατφόρμα" την οποία  μάλιστα  θέλουν  να βαφτίσουν ERT-FLIX. 

Κατόπιν στα πλαίσια αυτού  του αδέξιου επικοινωνιακού τρύκ, ο  πρόεδρος της ΕΡΤ  κ. Ζούλας ακολουθώντας  το ίδιο παραπλανητικό σενάριο, απέστειλε  στον κάθε εργαζόμενο  ξεχωριστά  email με την προτροπή του να διαφημίσουμε  απο τις προσωπικές μας σελίδες στα μέσα κοινωνικής  δικτύωσης  αυτό  το "επίτευγμα" σαν μια νέα πλατφόρμα.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ  απάντησε  με  ανακοίνωσή της (βλ. εδώ) καταγγέλλοντας  μάλιστα όχι μόνο  τον παραπλανητικό χαρακτήρα αυτού  του επικοινωνιακού τρυκ  Διοίκησης και κυβέρνησης αλλά  και την  υποκρισία  οπως αυτή  εκφράστηκε  στο όψιμο  "ενδιαφέρον"  της διοίκησης  για τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ τονίζοντάς τους πως: 
 "Οι εργαζόμενοι  κ. Ζούλα  και κ. Γαμπρίτσο  δεν είναι  τόσο  "γερασμένοι" όσο νομίζατε,  ώστε να ξεχνούν την μέχρι σήμερα  συμπεριφορά  σας έναντί τους, ούτεκαι τόσο  "αδέξιοι" όπως δημόσια τους συκοφαντήσατε,  ώστε να μην μπορούν  να διαχειριστούν  όπως πρέπει  τους  κίβδηλους  επαίνους και τα όψιμα  και υποκριτικά   δήθεν  φιλικά  "χτυπήματα στον ώμο.
Εμείς  με κόπο ιδρώτα και αίμα ανοικοδομήσαμε  εκ των  ερειπίων  που άφησε το "πραξικόπημα  του μαύρου" την ΕΡΤ  και  ξέρουμε  το ρόλο, την αποστολή μας  και  το  χρέος  μας  απέναντι στον ελληνικό λαό , στο νόμο και το Σύνταγμα  και  για αυτό  είμαστε  περήφανοι. 
Δεν χρειαζόμαστε τη δική σας …υπενθύμιση  για το πως  πρέπει να αισθανόμαστε, ούτε   τα  ψεύτικα  "χειροκροτήματα"  μιας  διοίκησης  που  διάλεξε  το δρόμο της   καθεστωτικής  επιβολής  και όχι του δημοκρατικού διαλόγου, για  να εκτελέσει  τις εντολές  που τις έδωσαν  μαζί με το διορισμό της".
Αυτή η ανακοίνωση  όπως φαίνεται ανάγκασε  τον κ. Ζούλα  να αναδιπλωθεί  και  να ομολογήσει τελικά  στο ΑΠΕ, ότι  αυτό που εκείνος και η κυβέρνηση παρουσίαζαν  σαν  "νέα  πλατφόρμα" και που  σύντομα όπως λένε  θα βαφτίσουν  ERT-FLIX,  δεν είναι ούτε νέα  ούτε δικό τους  επίτευγμα αλλά  πως υπήρχε  και ονομάζεται  ERT-HYBRID  απλά  δεν  είχε  "επικοινωνηθεί"  καλά στην κοινωνία  και  ο κόσμος  τάχα δεν  την ήξερε  ενώ  ήταν και "δύσχρηστη".


Κ.Ζούλας στο ΑΠΕ :" η ΕΡΤ ήταν η πρώτη που ανέπτυξε αυτήν την τεχνολογία τα προηγούμενα χρόνια, ήταν λάθος ο τρόπος που είχε επικοινωνηθεί, με συνέπεια ελάχιστοι πολίτες να γνωρίζουν τελικά την νέα αυτή υπηρεσία"


Αν όμως ο κ.Ζούλας είχε  κάνει τον κόπο να δεί τα επίσημα  στοιχεία,  θα έβλεπε  τις εκατοντάδες  χιλιάδες των συμπολιτών μας, που είχαν συνδεθεί  με  την ERT-HYBRID ήδη απο την εποχή του Mundial αλλά και  πρόσφατα όταν  πάνω  απο 500. 000 παρακολουθούσαν μέσω  αυτής της  πλατφόρμας  την formula 1, αξιοποιώντας  το  πρωτοποριακό απο την εποχή του mundial  σύστημα  πολλαπλών  θεάσεων απο διαφορετικές  κάμερες  κατ΄επιλογή του τηλεθεατή.

Δεν θυμόμαστε όμως να ακούσαμε τότε απο τον κ. Ζούλα ή απο κάποιον άλλον απο το κόμμα του, στο οποίο υπήρξε  και διευθυντής  του γραφείου τύπου, ένα έστω και χλιαρό "μπράβο"  στους  εργαζόμενους.

Σε αυτούς δηλαδή, που κάτω  απο αντίξοες συνθήκες και χωρίς κανένα  οικονομικό όφελος, δούλεψαν άοκνα  για  να μπορέσει η ΕΡΤ  να ξανασταθεί στα πόδια της μετά  την καταστροφή  που προκάλεσε  σε αυτήν  η συγκυβέρνηση  Σαμαρά - Βενιζέλου και να προσφέρει στην κοινωνία  ενημέρωση, ψυχαγωγία και πολιτισμό όχι μόνο απο όλες  τις  αναστημένες της δομές  αλλά  και απο τις νέες (ERT-HYBRID κλπ) που διέθεταν  πρωτοποριακές  και για τα τότε  δεδομένα  της Ευρώπης  εφαρμογές.  
Το αντίθετο, ακούγαμε και διαβάζαμε  διαρκώς  για

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΣΥΛΟΥ:ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                                                  ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΣΥΛΟΥ

Αθήνα,24.04.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ
ΕΠΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Χτες 23 Απριλίου 2020, κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας που κήρυξε το σωματείο, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας της αντιπροσωπείας μας στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Είχε προηγηθεί η εξαίρεση από τη χθεσινή απόφαση ανανέωσης 629 εργαζομένων, 17 συναδέλφων μας και μάλιστα μία ημέρα πριν την απεργία, επιδιώκοντας ουσιαστικά το Υπουργείο την τάχιστη ματαίωση της.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό, στην οποία συμμετείχε εκπρόσωπος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, όπου έλαβαν χώρα μεταξύ άλλων τα εξής:

-          Ο Υπουργός αρχικά επιχείρησε να επαναλάβει, την από την προηγούμενη ημέρα υιοθετημένη τακτική, της υποβάθμισης της σημασίας απόλυσης 17 συναδέλφων μας ανάμεσα στους λοιπούς εργαζόμενους των οποίων η σύμβαση ανανεώθηκε,
-          Αρνήθηκε το χαρακτήρα συνδικαλιστικής δίωξης των απολύσεων, με την επίκληση του κριτηρίου ανανέωσης ανά σειρά ΣΟΧ και όχι ατομικών περιπτώσεων, παρακάμπτοντας το γεγονός ότι η συγκεκριμένη σειρά είναι ουσιαστικά και οι εργαζόμενοι που (ως σειρά) ίδρυσαν το σωματείο, στον απόηχο της αμφισβήτησης και τότε της αναγκαιότητας ανανέωσης τους.

-          Όταν ρωτήθηκε για τους λόγους για τους οποίους όλως αβάσιμα και ανυποστήρικτα δεν ανανέωσε τους 17 συναδέλφους, επικαλέστηκε άλλοτε «νομικά», άλλοτε «υπηρεσιακά» κωλύματα, τα οποία παρά τις επίμονες εγκλίσεις του σωματείου και της ΑΔΕΔΥ ουδέποτε διευκρίνισε. Επικαλέστηκε, μάλιστα, υπηρεσιακό έγγραφο, την προέλευση του οποίου αορίστως ονομάτιζε ως νομική, ενώ όταν του ζητήθηκε η παράδοση αυτού, προέβαλε πλείστες δικαιολογίες, μεταξύ των οποίων,