Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Peter Brabeck-Letmathe (Nestle, Credit Suisse Group, L'Oréal,ExxonMobil,ERT-I, Παγκόσμιο Οικοινομικό Forum):Το νερό δεν είναι δημόσιο αγαθό, αλλά προϊόν προς πώληση -Πρέπει να δουλεύουμε παραπάνω ώρες για να έχουμε θέσεις εργασίας (video)


Ο Peter Brabeck-Letmathe (γεννημένος στις 13 Νοεμβρίου 1944) είναι Αυστριακός επιχειρηματίας.
 Είναι ομότιμος πρόεδρος, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Nestlé , πρώην πρόεδρος της Formula 1,ήταν στο διοικητικό συμβούλιο της Credit Suisse Group , της L'Oréal και της ExxonMobil . Είναι επίσης μέλος της ΕΡΤ ( European Round Table of Industrialists ) και μέλος του συμβουλίου ιδρύματος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.  


Ο Brabeck-Letmathe μιλώντας στο ντοκιμαντέρ του 2005 "We Feed the World"  για το θέμα του νερού, είπε: 




«Είναι ζήτημα αν πρέπει να ιδιωτικοποιήσουμε την κανονική παροχή νερού για τον πληθυσμό. Και υπάρχουν δύο διαφορετικές απόψεις επί του θέματος. Η μία άποψη, η οποία πιστεύω ότι είναι ακραία, εκπροσωπείται από τις ΜΚΟ, οι οποίες προσπαθούν να κηρύξουν το νερό ως δημόσιο αγαθό. Αυτό σημαίνει ότι ως άνθρωπος πρέπει να έχετε δικαίωμα στο νερό. Αυτό είναι ένα ακραίο Η άλλη άποψη λέει ότι το νερό είναι ένα τρόφιμο όπως οποιοδήποτε άλλο, και όπως κάθε άλλο τρόφιμο θα πρέπει να έχει αγοραία αξία...Προσωπικά, πιστεύω ότι είναι καλύτερο να δώσουμε μια αξία σε ένα τρόφιμο, ώστε όλοι να γνωρίζουμε ότι έχει την τιμή του και, στη συνέχεια, ότι πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για το μέρος του πληθυσμού που δεν έχει πρόσβαση σε αυτό το νερό. "  


 Μετά από τη δημόσια  κατακραυγή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με αυτές τις παρατηρήσεις, αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει λέγοντας ότι πιστεύει πως το νερό  είναι πράγματι δημόσιο αγαθό και η πρόσβαση σε αυτό ανθρώπινο δικαίωμα και πως  οι παρατηρήσεις του δήθεν προορίζονταν για την αντιμετώπιση της υπερκατανάλωσης από μερικούς, ενώ άλλοι υπέφεραν από έλλειψη νερού.

Εκεί όμως που βρίσκεται το ‘ζουμί’ των λεγομένων αυτού του "άριστου" και ...επιτυχημένου  επιχειρηματία  είναι στον θαυμασμό του για .. την μείωση του εργατικού δυναμικού! Όλη η θεωρία της μελλοντικής κοινωνίας βασίζεται στη
ρομποτοποίηση της εργασίας, άρα και στη δημιουργία μεγαλύτερης ανεργίας.




Και μετά μπαίνει ο εκβιασμός: Τι; δεν θέλεις αυτή τη δουλειά γιατί είναι φτηνή και μολύνει το περιβάλλον; Δεν έχεις πολλά περιθώρια, κάποιος άλλος με λιγότερη συνείδηση από σένα θα την πάρει! Σας κάναμε ανέργους, για να σας κάνουμε σκλάβους!

Μην πάτε μακριά, πάτε μέχρι τις Σκουριές, μέχρι τα Οινόφυτα, μέχρι το Βόλο…. Κι αν επιμένετε να πάτε πιο μακριά, πάτε μέχρι την Αφρική, την Κίνα, τη Λατινική Αμερική.

Προς τα εκεί συμβάλλουν με τον ύπουλο και υποκριτικό τους ρόλο και διάφορα ‘πρωτοπόρα’ και ‘εμπνευσμένα’ κινήματα τύπου Zeitgeist, που υπόσχονται ένα μέλλον λαμπρό με τα ρομπότ να δουλεύουν για ‘μας’! Μόνο που στο ‘μας’, δεν είμαστε ‘εμείς’ αλλά η παγκόσμια ελίτ και τα τσιράκια της τύπου CEO της Nestlé.


Εξάλλου μην ξεχνάμε τι έχει πει ο Κίσινγκερ: Ελέγχεις την τροφή; Ελέγχεις τους λαούς! Και το νερό είναι πρώτο και πάνω απ’ όλα!!!

Αλλά αυτό που δεν θα πρέπει να λησμονούμε στον αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού, είναι ότι δεν είναι ελληνικό σύμπτωμα λόγω κρίσης, αλλά παγκόσμιο, λόγω Ατζέντας 21, η οποία προβλέπει ότι το νερό «είναι κοινό αγαθό που πρέπει να μοιράζεται ΣΕ ΌΛΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΩΡΙΌ,  αλλά επειδή τα κράτη δεν έχουν όλα το μέσον και τις υποδομές, ΑΥΤΌ ΘΑ ΓΊΝΕΙ ΜΕ ΤΗ «ΒΟΉΘΕΙΑ» ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΎ ΤΟΜΈΑ!

αποσπάσματα κειμένων απο το  http://nea.allnewz.gr/?p=11560 και τη https://en.wikipedia.org/wiki/Peter_Brabeck-Letmathe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου