Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Η Ελληνική Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) για τον σεισμό της 30ης Οκτώβρη

 




Tην πιο θερμή της αλληλεγγύη και συμπαράσταση στο λαό της Σάμου, στο λαό και στην Επιτροπή Ειρήνης της Τουρκίας, που δοκιμάζονται από τον καταστροφικό σεισμό της 30ης Οκτώβρη 2020, με δεκάδες θύματα, εκατοντάδες τραυματίες κι ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές και στις δυο χώρες, εκφράσει η Ελληνική Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Οι τελευταίες εξελίξεις με τον καταστροφικό σεισμό, αναφέρει, «φανερώνουν γι’ άλλη μια φορά με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την έλλειψη μέτρων αντισεισμικής προστασίας και τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων και της Ελλάδας και της Τουρκίας, που μπροστά στα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων αφήνουν τους λαούς και στις δυο πλευρές του Αιγαίου ανοχύρωτους κι απροστάτευτους στις φυσικές καταστροφές. Την ώρα που δίνεται πακτωλός χρημάτων κι από τις δυο χώρες για εξοπλισμούς, οι λαϊκές ανάγκες για αντισεισμικά έργα υποχρηματοδοτούνται, μπαίνοντας στη μέγγενη της λογικής “κόστους – οφέλους”, με οδυνηρές συνέπειες για τους λαούς. Αναδεικνύεται στην πράξη, πως οι συζητήσεις του προηγούμενου διαστήματος για υπαγωγή κι ανάπτυξη μηχανισμών πολιτικής προστασίας από το ΝΑΤΟ, δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες, αλλά στοχεύουν στην εξυπηρέτηση των πολεμικών του σχεδιασμών».

Ιδιαίτερα, τονίζει, «σε μια περίοδο που κλιμακώνονται οι αντιθέσεις, οι ανταγωνισμοί και η επιθετικότητα ανάμεσα στην τουρκική και στην ελληνική αστική τάξη, στο πλαίσιο των γενικότερων ανταγωνισμών ανάμεσα σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με τη Ρωσία, την Κίνα και την εμπλοκή δεκάδων κρατών στην περιοχή, αναδεικνύεται ξεκάθαρα πως οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας δεν έχουν να μοιράσουν τίποτα. Οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στις αστικές τάξεις των δυο χωρών είναι ξένοι με τις λαϊκές ανάγκες, με τα πραγματικά συμφέροντα των δυο λαών».

Είναι ανάγκη, σημειώνει, «να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, όπως:

  • Άμεση φροντίδα και περίθαλψη των τραυματιών.
  • Άμεσα προληπτικά μέτρα για μετασεισμούς.
  • Άμεση και πλήρη αποκατάσταση των κατεστραμμένων υποδομών, των δημόσιων κτιρίων (σχολεία, πανεπιστήμια κ.λπ.), των οδικών δικτύων, των λαϊκών κατοικιών.
  • Αποζημίωση και ολόπλευρη στήριξη των πληγέντων.
  • Ουσιαστικό έλεγχο καταλληλότητας όλων των κτιρίων, ιδιαιτέρως των δημόσιων υπηρεσιών και των εργασιακών χώρων, για την προστασία της ζωής των εργαζομένων και του πληθυσμού συνολικότερα.
  • Αποκατάσταση και συντήρηση των ιστορικών μνημείων.

Οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας, καταλήγει, «έχουν τη δύναμη μέσα από την πάλη τους να βάλουν εμπόδια σε αυτή την πολιτική που γεννά τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, που αφήνει τους λαούς ανοχύρωτους μπροστά στις φυσικές καταστροφές κι από την άλλη στρώνει το έδαφος για το πολεμικό σφαγείο. Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την αστυνομική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΚ το απόγευμα της Παρασκευής 30 Οκτώβρη.(video)


Καταγγελία επίθεσης στα γραφεία του ΣΕΚ


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την αστυνομική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΚ το απόγευμα της Παρασκευής 30 Οκτώβρη. Ομάδα αστυνομικών αποτελούμενη από τρία οχήματα και πολλές μηχανές επιχείρησε να προσαγάγει τον σ. Παντελή Παναγιωτακόπουλο, μέλος της Κ.Ε του ΣΕΚ.

Στις διαμαρτυρίες οι αστυνομικοί απάντησαν με απειλές και προπηλακισμούς. Έριξαν στο έδαφος τον σ. Πάνο Γκαργκάνα, διευθυντή της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη και απείλησαν με επίδειξη όπλου τον σ. Γιώργο Πίττα, δημοσιογράφο της εφημερίδας. Η σταθερή στάση και οι διαμαρτυρίες των σ., η δημοσιότητα που έπαιρνε η αστυνομική πρόκληση με φωτογραφίες και βίντεο, υποχρέωσε τους αστυνομικούς να αποχωρήσουν αφού πρώτα έκοψαν πρόστιμα για …μάσκα στον σ. Παντελή.

Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη-Χρυσοχοϊδη δίνει το πράσινο φως για τέτοιες προκλητικές επιθέσεις. Μετά τα αίσχη της αστυνομίας στο μεγαλειώδες αντιφασιστικό συλλαλητήριο της 7 Οκτώβρη, η αστυνομία του Χρυσοχοΐδη δεν «μπορεί» να βρει τον φυγόδικο ναζί Παππά αλλά ξέρει πολύ καλά να στοχοποιεί αντιφασίστες, πρόσφυγες και μετανάστες, αγωνιστές και

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

"Τυπολογιες":Η ΕΡΤ1 Στη Σάμο-Η ΝΕΡΙΤ Θα Ήταν;


(αναδημ. από το www.typologies.gr )
 Η ΕΡΤ1  είναι στη Σάμο και μεταδίδει ζωντανή εικόνα από το σεισμό με δημοσιογράφο και εικονολήπτη, ύστερα από το μεγάλο σεισμό.  

Το 2013 δεν θα μπορούσε να μεταδοθεί αυτή η εικόνα διότι η κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου με τις υπογραφές του Σίμου Κεδίκογλου και του Γιάννη Στουρνάρνα. Η ΕΡΤ, μετά από 2 χρόνια διαδοχικής λειτουργίας των μορφωμάτων ΔΤ-ΝΕΡΙΤ, επανήλε με όλες τις δομές καλύπτοντας όλη τη χώρα, με απόφαση και νόμο της  κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.  Ας ελπίσουμε πως όλοι θα βάλουν μυαλό και δεν θα επιτρέψουν ξανά τέτοιες αποφάσεις.

"Ελλάς των τεχνών 2020 " - Ο τραγουδοποιός Γιάννη Σιδηράς μιλά στο toflou.gr

 

(  Δικό του τραγούδι και το  "Μη σταματήσεις"  που το έγραψε  για τον αγώνα  των εργαζόμενων και της κοινωνίας  εναντίον του  "μαύρου" στην ΕΡΤ)

Δυο λόγια προς toflou,gr. Σιδηράς Γιάννης.

Γράφει ο Θοδωρής Φλου (toflou.gr )

      Δεν θα ήθελα να πώ πολλά για τον συγκεκριμένο τραγουδοποιό, όπως του αρέσει να τον αποκαλώ , το μόνο που θα πώ αξίζει της προσοχής μας και μόνο που προτίμησε να ξενιτευτεί από το να πουλήσει τα πιστεύω του, μπορώ νομίζω να έχω μία άποψη με τα χρόνια γνωριμίας και πώς και μέσα από την εργασία μου προσπαθώ να μην βλέπω μόνο όσους έγιναν ευρέως γνωστοί, άλλωστε είναι δύσκολο να είσαι rock και στην ζωή 

    Φυσικά κάθε μουσικό που θέλει να φιλοξενηθεί στο  https://toflou.gr/ και μπορώ θα γίνει, όπως και αφιερώματα σε γνωστούς που πάλεψαν, μα να με συμπαθάτε δεν αγνοώ ποτέ τους μαχόμενους .Αφήνω τα λόγια του Γιάννη να μιλήσουν και ένα από τα τραγούδια του, τα φρέσκα, δεν είναι και χθεσινός, φιλιά Γιάννη ,καλή αντάμωση

Δυο λόγια στο Φλου . Ελλάς των τεχνών 2020

Κάποιοι είπαν πως γράφω κ ποίηση και για κάποιους είμαι συνθέτης αλλά εγώ συνεχίζω να δηλώνω τραγουδοποιός χωρίς να ξέρω αν ισχύει και αυτό, βλέπεις πολλές φορές άλλο τι αγαπάς και άλλο τι είσαι. 

Ελλάς των τεχνών. Ποίηση.

 Ποιος μπορεί να δηλώσει σήμερα ποιητής και να ζήσει από αυτό ; 

Πόσοι είναι οι ποιητές σήμερα στην Ελλάδα που ζουν από αυτά που γράφουν ; Ποιος αγοράζει σήμερα να διαβάσει ποίηση ;

 Πως να ζήσει ένας ποιητής αν δεν κάνει κάτι άλλο;

 Και το ακόμα πιο θλιβερό ερώτημα είναι το πως να ζήσει ένας ποιητής που είναι φτιαγμένος και προικισμένος με το ταλέντο να μπορεί να βλέπει τα πράγματα μόνο ως ποιητής, γιατί αυτό το χάρισμα του δόθηκε.

 Να σας απαντήσω. 

Δεν θα ζήσει, είναι καταδικασμένος να μην ζήσει γιατί η εποχή μας δεν χρειάζεται ποιητές, κάποιοι το αποφάσισαν και αυτό γίνετε. 

Γνώρισα ποιητές, κάποιες παλιές γραφικές φιγούρες ξεχασμένες σε κάποια δώματα των Εξαρχείων, με το τεφτέρι τους στην κωλότσεπη μπερδεμένοι να προσπαθούν να συνυπάρξουν με τον έξω κόσμο. Ένα κόσμο που δεν βρίσκει το χρόνο να τους

Δημοσιευμένα κυβερνητικά «σκονάκια»

 

(αναδημ. απο το www.imerodromos.gr )

Μία εξευτελιστική στιγμή πρόσθεσαν στα πεπραγμένα τους οι ιστότοποι του Πρώτου Θέματος και του Liberal, δημοσιεύοντας την εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στο πρωινό υπουργικό συμβούλιο, διανθισμένη με «συμβουλές» για την αίθουσα σύνταξης, οι οποίες προφανώς δεν προορίζονταν για δημοσίευση. 

«Πέραν των προφανών ειδήσεων δίνουμε μεγάλη έμφαση στην στήριξη του Τσιόδρα έναντι των επιθέσεων από τον Τσίπρα» αναφέρει μεταξύ άλλων το «σκονάκι» που δημοσιεύτηκε, με το Πρώτο Θέμα μάλιστα να το «εξαφανίζει» λίγα λεπτά έπειτα από την κατακραυγή των κοινωνικών δικτύων, την ώρα που πλήθος ιστότοπων το έχουν αναδημοσιεύση, πιστά στη συνταγή του «copy paste».

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο, επέλεξε

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΝΤΙ - ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΒΡΟΥΤΣΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ" ( ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ)


Έναν από τους πλέον εμβληματικούς νόμους των πρώτων χρόνων της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου προτίθεται να καταργήσει η κυβέρνηση.

 Πρόκειται για τον νόμο 1264/82 που τιτλοφορήθηκε «Για τον εκδημοκρατισμό του συνδικαλιστικού κινήματος και την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων», Πρόκειται για ένα νομοθέτημα που τον Ιούνιο του 1982 ψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ και στηρίχθηκε σε σημαντικό βαθμό και από την αριστερά,. Χαρακτηρίστηκε ως ένας «από τους πιο προοδευτικούς νόμους στην Ευρώπη». 

Από τότε έως σήμερα καμία κυβέρνηση δεν προχώρησε στην αλλαγή του, συμπεριλαμβανομένων και τριών κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας: Την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, του Κώστα Καραμανλή αλλά και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων: «Ρύθμιση θεμάτων της αγοράς εργασίας», παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

 Το ΜΕΡΟΣ Ι αφορά στο

Μεγάλη διασπορά κοροναϊού στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» - Εργαζόμενοι: « Στον Άγιο Σάββα τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Αλήθεια πόσο αναλώσιμοι είμαστε; »

 


Μεγάλη διασπορά του ιού διαπιστώνεται στο προσωπικό του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», ενώ θετικοί εντοπίστηκαν και νοσηλευόμενοι. 

Το υπουργείο προσπαθεί να καθησυχάσει, ωστόσο οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου τονίζουν ότι τα πράγματα εκεί «είναι ακόμη χειρότερα» από την γενικότερη κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ το πρωί της Πέμπτης οκτώ γιατροί βρέθηκαν θετικοί στο κορονοϊο ενώ λίγες μόνο ώρες αργότερα εντοπίστηκαν θετικοί πάνω από 15, μετά από ιχνηλάτηση. Ακόμη τέσσερις νοσηλευόμενοι ασθενείς βρέθηκαν θετικοί.

Το ιδιαίτερο πρόβλημα με τον «Άγιο Σάββα» είναι ότι, ως αντικαρκινικό νοσοκομείο, οι ασθενείς του είναι όλοι ανοσοκατασταλμένοι, άρα πολύ ευάλωτοι από τον κοροναϊό. Οι γιατροί εργάζονται σε νευραλγικά τμήματα όπως ακτινοθεραπευτικό, καρδιολογικό ορθοπεδικό κ.α.

Οι τέσσερις ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλο νοσοκομείο για να τους παρασχεθεί νοσηλεία, καθώς η Β΄ παθολογική κλινική ανέστειλε τη λειτουργία της για μία εβδομάδα. Οι χημειοθεραπείες των ασθενών συνεχίζονται κανονικά, αναφέρει το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του. Ειδικότερα, το υπουργείο αναφέρει, ότι

Αν η αλήθεια δεν είναι αυτή που θέλεις, τότε μπορείς να την αλλάξεις…


 (αναδημ από το Documento)

Τα ψέματα θέλουν κοπριά για «ν'ανθίσουν»...
Αν η αλήθεια δεν είναι αυτή που θέλεις, τότε μπορείς να την αλλάξεις…

Αυτό είναι το δόγμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη ή καλύτερα της ομάδας Μητσοτάκη μέσα στη Νέα Δημοκρατία.

Η συντηρητική παράταξη στην Ελλάδα είναι υπεύθυνη για πολλά δεινά της χώρας, εδώ και δεκαετίες αλλά πλέον βρισκόμαστε σε άλλο κεφάλαιο.

Είναι αυτό που δεν ορίζεται απλά από συντηρητικές ιδεολογίες, που ως ιδεολογίες και απόψεις σε κάθε Δημοκρατία είναι αποδεκτές αλλά πλέον στηρίζεται στην αλλοίωση της αλήθειας, της πραγματικότητας.

Είναι αλήθεια πως η σημερινή ΝΔ δεν έκρυψε ποτέ τις επιδιώξεις της. Είτε από κυνισμό, είτε από αλαζονεία είτε ακόμα από λάθος, οι επιθυμίες της είχαν γίνει γνωστές σε όσους παρακολουθούσαν από κοντά.

Ακόμα και μετά τις εκλογές πολλά στελέχη της κυβέρνησης δεν έκρυψαν τις βαθιά ταξικές τους απόψεις, τις αντιλαϊκές θέσεις τους, την επιθυμία να καρπωθεί μια χούφτα ανθρώπων όλο το μόχθο του ελληνικού λαού.

Μέσα στην παραζάλη της εξουσίας όμως βασίστηκαν μόνο στην τέταρτη εξουσία: Στα ΜΜΕ που επιθυμούν κάθε μέρα «τροφή».

Και όταν λέμε «τροφή» δεν εννοούμε μόνον χρήμα, αλλά και fake news.

Είναι η γραμμή που θα πρέπει να διακινήσουν για να καλύψουν την απάτη μιας διακυβέρνησης που θέλει να πορεύεται χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

Οι άριστοι και επιτελικοί έγιναν «απτυχίωτοι»…

Το αξιοκρατικό κράτος έγινε «μπάτε σκύλοι αλέστε» και χώρος όπου παρκάρουν στελέχη, οπαδούς, ψηφοφόρους, ανιψιούς και ανιψιές.

Οι εθνικές γραμμές έγιναν θρύψαλα στα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Η θρησκευτική συνείδηση έγινε κουρέλι με την χειραγώγηση και την καπηλεία της πίστης.

Κάπως έτσι έγιναν θρύψαλα ό,τι είχαμε ως δύναμη: Από την ίδια την έννοια της οικογένειας και ιδιαίτερα, «το κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μας».

Αυτό το τελευταίο, και να μην το υποτιμούμε, ένωνε οικογένειες, ήταν το καταφύγιό μας, όσα δεινά και αν περνούσαμε. 

Αλλά ήταν και πρόκληση, αφού στη χώρα είχαμε από τα υψηλότερα ποσοστά ιδιοκατοίκησης.

Που ακούστηκε όμως για το κεφάλαιο τέτοια «ελευθεριότητα»;

Ο στόχος ήταν και παραμένει να είμαστε χρεωμένοι, ξεριζωμένοι και σε οικονομική κρίση.

Να μπορούν να εκβιάζουν, να αρπάζουν, να σε έχουν υποταγμένο.

Και ο πρωθυπουργός για να στηρίξει το έκτρωμα που ονόμασαν «πτωχευτικό κώδικα» χρειάστηκε να πει δεκάδες ψέματα μέσα σε λιγότερο από μία ώρα ομιλίας στη Βουλή.

Το κοντέρ έσπασε από τις ανακρίβειες, τις παραποιήσεις, τα fake news για να

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Ν. Γκαρά : Κομματικό μαγαζί η ΕΡΤ, το ΕΣΡ κατέβασε μολύβια

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευθείες βολές κατά Κυριάκου Μητσοτάκη και Στέλιου Πέτσα για την κατάσταση στην ΕΡΤ, εξαπέλυσε η Αν. Τομεάρχης Ενημέρωσης κι Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, στην ομιλία της στη Βουλή για τον πτωχευτικό κώδικα.

 Η κα. Γκαρά κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Επικρατείας ότι έχουν μετατρέψει την ΕΡΤ σε κομματικό μαγαζί,  οδηγώντας την στην αποψίλωση και την απαξίωση την ίδια στιγμή που μοιράζουν εκατομμύρια ευρώ στους ιδιώτες.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί μάλιστα και στην πρόσφατη γνωμοδότηση του ΣτΕ η οποία εγείρει ζήτημα αντισυνταγματικότητας για την απόφαση να υπαχθούν τα Δημόσια Μέσα υπό στενό κυβερνητικό έλεγχο.

Αναλυτικά το απόσπασμα:

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ Π. ΚΑΛΦΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟ KONTRA24 (26/10/2020) VIDEO

 


Ο Π. Καλφαγιάννης μιλά για την ERTopen τη σύλληψη τη δίωξη για τους συνδικαλιστικούς του αγώνες και την αθώωσή του, για το παρόν και το μέλλον της ΕΡΤ και των εργαζομένων σε αυτήν όπως το έχουν σχεδιάσει και το εφαρμόζουν κυβέρνηση και διοίκηση, για το ΣΥΡΙΖΑ τη ΝΔ κλπ:

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

O Θανάσης Καμπαγιάννης για την φυγοδικία του υπαρχηγού της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης: "...Γελοιοποιείται η Αστυνομία, γελοιοποιείται το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, γελοιοποιείται η κυβέρνηση- Κύριε Χρυσοχοϊδη ο εξευτελισμός σας είναι απόλυτος..."(Ηχητικό)


(απόσπασμα απο σχετικό άρθρο στο https://www.dikastiko.gr )

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, μίλησε σήμερα στο Κόκκινο, στην Ευγενία Λουπάκη και απευθύνηκε προσωπικά στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη λέγοντας: «κύριε Χρυσοχοΐδη είχατε μία δουλειά να κάνετε. Γνωρίζατε ότι το δικαστήριο θα έβγαζε απόφαση στις 7 Οκτωβρίου, ότι θα υπήρχε χρονική απόσταση ανάμεσα στην απόφαση και τις αναστολές και υποτίθεται ότι φρουρούσατε τα σπίτια των κατηγορουμένων. Εβγαιναν συνδικαλιστές της αστυνομίας, όπως ο ανεκδιήγητος Μπαλάσκας και χλεύαζαν ότι δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να τους ξεφύγουν. Τώρα λοιπόν γελοιοποιείται η Αστυνομία, γελοιοποιείται το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, γελοιοποιείται η κυβέρνηση»

«Το μητρώο του κ. Χρυσοχοΐδη είναι λερωμένο από τη φυγοδικία του Περίανδρου, υπογράμμισε ο Θανάσης Καμπαγιάννης,αποκαλύπτοντας ότι από την ανάγνωση του σκληρού δίσκου του Χρηστου Παππά προέκυψε ότι ο Περίανδρος ήταν προσκεκλημένος στο γάμο του, με θέση στο τραπέζι και μπομπονιέρα άρα η Αστυνομία που υποτίθεται τον έψαχνε μπορούσε άνετα να τον βρει».

«Μείζον θέμα προκύπτει και για την εισαγγελέα κ. Οικονόμου, που εισηγήθηκε και υποστήριξε με πάθος τις αναστολές, κατέληξε ο Θανάσης Καμπαγιάννης, διότι σημερινό ρεπορτάζ της Καθημερινής αποκαλύπτει ότι η Αστυνομία γνώριζε από τις 7 Οκτωβρίου (!!!!) ότι ο Παππάς δεν βρίσκεται σπίτι του, έχει φύγει. Είτε η Αστυνομία δεν ενημέρωσε ως ώφειλε την Εισαγγελεία είτε η κυρία Οικονόμου γνώριζε ότι ο Παππάς έχει φύγει και παρόλα αυτά έδινε τη μάχη της αναστολής»

Ακολουθεί η συνέντευξη του κ. Καμπαγίαννη στην  Ε,. Λουπάκη ("Στο Κόκκινο" ):

Βίντεο: Οι χρυσαυγίτες επιτέθηκαν σε φωτορεπόρτερ έξω από το σπίτι του Μιχαλολιάκου



 Επίθεση από υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής δέχτηκε έξω από το σπίτι του Νίκου Μιχαλολιάκου φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο οποίος βρισκόταν εκεί μαζί με άλλους συναδέλφους του για την κάλυψη της σύλληψης του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης.  

  Ο φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ-ΜΠΕ καταγγέλλει ότι

Η ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΠΡΑΒΩΝ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ...ΑΠΑΘΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για πολλοστή φορά σήμερα (σ.σ. 22/10/2020) μέλη της ΕΦΕ έγιναν στόχος τραμπουκισμού. 

Για πολλοστή φορά το συμβάν έλαβε χώρα μπροστά στα μάτια αστυνομικών.

 Για πολλοστή φορά οι αστυνομικοί δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον και δεν προχώρησαν σε καμία κίνηση για την προστασία των εργαζομένων της ενημέρωσης.

Μπράβοι με καλυμμένα πρόσωπα έσπασαν κάμερες και έκοψαν καλώδια από φορητό wifi router συναδέλφων. Ανενόχλητοι απείλησαν, προπηλάκισαν, χτύπησαν ανθρώπους, έσπασαν εξοπλισμό και έβρισαν, έξω από την κατοικία του καταδικασμένου από το Εφετείο Νικόλαου Μιχαλολιάκου.

Στο χώρο υπήρχαν αστυνομικοί της ασφάλειας από τους οποίους δεν υπήρξε καμία αντίδραση. Ένας συνάδελφος κάλεσε την άμεσο δράση, με αποτέλεσμα οι δράστες να φύγουν ανενόχλητοι, πριν φτάσουν οι δυο μηχανές με τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

Η «προστασία του πολίτη» ή η «προστασία της ελευθερίας του τύπου»; Έννοιες άγνωστες.

Θέλουμε με την παρούσα να εκφράσουμε την έντονη αγανάκτηση μας!Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά την προκλητικά παθητική στάση της ελληνικής αστυνομίας. Σήμερα οι δράστες έσπασαν φωτογραφικοί εξοπλισμό και προπηλάκισαν συναδέλφους. Στο μέλλον τι;

Το Προεδρείο της ΕΦΕ

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

"Ο καθρέφτης του τέρατος" - Το 20/20 παρουσιάζει μερικά από τα έργα και τις ημέρες, της συμβιωτικής σχέσης ΝΔ - Χρυσής Αυγής (video)



(Αναδημοσίευση από τη σελίδα  του  20/20 Movement στο facebook την οποία  μπορείτε να επισκεφθείτε  στη διεύθυνση https://www.facebook.com/2020socialmovement/)

Μετά την ιστορική καταδίκη της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης και το μεγαλειώδες συλλαλητήριο, άρχισε άμεσα η προπαγανδιστική εκστρατεία του κυβερνώντος κόμματος, με fake news και σπίλωση των προοδευτικών δυνάμεων που αντιστάθηκαν στη νεοναζιστική απειλή και τους χρυσαυγίτες δολοφόνους.

Το 20/20 παρουσιάζει μερικά από τα έργα και τις ημέρες, της συμβιωτικής σχέσης ΝΔ - Χρυσής Αυγής.

Τον καθρέφτη που ωραιοποίησε το πρόσωπο του τέρατος.

Γιατί δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ποιος μετέτρεψε τον φασισμό, σε «κανονικότητα».

 Στο 1ο μέρος του μεγάλου αφιερώματος του 20/20, αναδείχθηκαν οι στενές και συστηματικές σχέσεις Νέας Δημοκρατίας και Χρυσής Αυγής.

Στο 2ο μέρος, γίνεται ακόμα πιο κατανοητό γιατί

Οι εργαζόμενοι στον 102FM της ΕΡΤ3 καταγγέλλουν τις μεθοδεύσεις "αποψίλωσης" του ραδιοφώνου "που δεν σίγησε ούτε μία μέρα, ούτε καν τη διετία του “μαύρου” 2013 – 2015"




 Ανοιχτή επιστολή εργαζομένων του 102FM της ΕΡΤ3

Προς    Γενικό Διευθυντή ΕΡΤ3

             Δ.Σ. ΕΣΗΕΜΘ - ΠΟΕΣΥ

             ΔΣ ΠΟΣΠΕΡΤ

Οι εργαζόμενοι στον ενημερωτικό ραδιοφωνικό σταθμό 102FM  του ΡΣΜ της ΕΡΤ3 (δημοσιογράφοι, ηχολήπτες, εκφωνήτριες), παρακολουθούμε με αγωνία τη συστηματική αποψίλωση του "102fm" από το δημοσιογραφικό προσωπικό του, με υποχρεωτικές μετακινήσεις στην τηλεόραση και το ίντερνετ, καθώς και την προετοιμασία μετακίνησης ηχοληπτών στην τηλεόραση.

Η τακτική αυτή έχει ως συνέπεια, από το Μάιο που ξεκίνησε η διαδικασία συρρίκνωσης, μέχρι σήμερα να έχει μειωθεί ο αριθμός των δημοσιογράφων στο 50%.

Συγκεκριμένα από 26 δημοσιογράφους που εργάζονταν τον Απρίλιο του 2020, σήμερα στις καταστάσεις περιλαμβάνονται δεκαεπτά (17) εκ των οποίων  τέσσερις (4) βρίσκονται σε εξ αποστάσεως εργασία λόγω του κορωνοϊού.

Το αποτέλεσμα είναι, το δυναμικό για την τρέχουσα περίοδο να περιορίζεται σε μόλις δεκατρείς (13) δημοσιογράφους για την κάλυψη των ειδήσεων ανά ώρα καθώς και του προγράμματος από τις 7 το πρωί έως τις 12 το βράδυ.

Το τελευταίο διάστημα απομακρύνθηκαν από τα μικρόφωνα δημοσιογράφοι που εργάζονται χρόνια στον 102 fm καθορίζοντας σε μεγάλο βαθμό το στίγμα του σταθμού και τη σχέση με το κοινό του. 

Παράλληλα η εκπαίδευση ηχοληπτών από το ραδιόφωνο στην τηλεόραση, ανοίγει το δρόμο και σε άλλες μετακινήσεις εργαζομένων με συνέπεια την περαιτέρω συρρίκνωση του προγράμματος και την εντατικοποίηση της εργασίας τους.

Οι υποχρεωτικές μετακινήσεις εργαζόμενων, χωρίς να ερωτηθούν και να συμφωνήσουν σε αυτή την αλλαγή αντικειμένου και μέσου, έχει δημιουργήσει ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα στους εργασιακούς χώρους, ενώ είναι ξεκάθαρη  η προσπάθεια αλλαγής της φυσιογνωμίας του 102fm ενός ραδιοφώνου που δεν σίγησε ούτε μία μέρα, ούτε καν τη διετία του “μαύρου” 2013 – 2015

Γι αυτό ζητάμε:

- Από τη διεύθυνση της ΕΡΤ3 να σταματήσει άμεσα τα σχέδια αποδυνάμωσης του 102 και να επαναφέρει το  προσωπικό που απομακρύνθηκε χωρίς τη θέλησή του.

-Η ΕΣΗΕΜ-Θ να παρέμβει για τη διατήρηση του αριθμού επαγγελματιών δημοσιογράφων στον 102 fm. Όπου χάνονται θέσεις εργασίας, δημιουργούνται και άλλοι άνεργοι.

Επιπρόσθετα να στηρίξει τους συναδέλφους, μέλη της, που υποχρεώνονται να μετακινηθούν - έπειτα από δεκαετίες επαγγελματικής καριέρας, -σε άγνωστα γι αυτούς αντικείμενα,χωρίς τη θέλησή τους.

Ολοι όσοι αγωνιστήκαμε τη διετία του Μαύρου  να διατηρήσουμε ζωντανή την ΕΡΤ3 και στη συνέχεια να αναστήσουμε το πρόγραμμα στην τηλεόραση και τα δύο ραδιόφωνα, δε θα δεχτούμε την απαξίωση του ιστορικού ραδιοφώνου του 102 που οδηγεί μαθηματικά στην υποβάθμιση και νομοτελειακά στην εξαφάνισή του.

 102FM       Δημοσιογράφοι -  Ηχολήπτες - Εκφωνήτριες

Χρήστος Γιαννούλης (Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ): "Ντρέπομαι για το γεγονός ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι σε θέση ευθύνης οι οποίοι βάζουν την υπογραφή τους σε αυτά που συμβαίνουν στην ΕΡΤ3" (Ηχητικό)


 "Ντρέπομαι για το γεγονός ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι σε θέση ευθύνης οι οποίοι βάζουν την υπογραφή τους σε αυτά που συμβαίνουν στην ΕΡΤ3.

Βάζουν την υπογραφή τους σε εκδικητικές αλλαγές ειδικοτήτων, κόβουν εκπομπές, προχωράνε σε αλλαγές προσώπων χωρίς κάποιο προφανή λόγο, σχεδιάζουν εδώ και μήνες ένα νέο πρόγραμμα το οποίο παραμένει “kinder έκπληξη».

Αυτό που συμβαίνει στην ΕΡΤ3, ραδιόφωνο και τηλεόραση, είναι μία μικρογραφία της τακτικής που ακολουθεί η ΝΔ, αλλά με μεγάλο ποσοστό εκδικητικότητας που

Δίκη Χρυσής Αυγής - Μάγδα Φύσσα: «Μακάρι να ήταν ο Παύλος εδώ» - Όλες οι δηλώσεις των συνηγόρων


Ρεπορτάζ : Δανάη Κισκήρα - Μπαρτσώκα, Αντώνης Ρηγόπουλος

Δημοσιευθηκε στο Documento

22.10.2020 

Δικαιωμένη νιώθει η Μάγδα Φύσσα μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που στέλνει τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής στη φυλακή

Η Μάγδα Φύσσα κατέρρευσε στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου και ξέσπασε σε αναφιλητά μόλις η πρόεδρος ανακοίνωσε τις φυλακίσεις, πλαισιωμένη από συγγενείς, από φίλους του Παύλου Φύσσα, αλλά και τους δικηγόρους της οικογένειας, που επί 5,5 χρόνια παραστάθηκαν αφιλοκερδώς σε αυτή τη δίκη, όπως και όλη η Πολιτική Αγωγή.

Σε δήλωσή της, θέλησε να ευχαριστήσει την πολιτική αγωγή για τον για τον «μεγάλο αγώνα που μόνο εμείς που ήμασταν μέσα μπορούμε να ξέρουμε τι έχουν περάσει όλο αυτό τον κόσμο που μας στήριξε».

Ολόκληρο το ρεπορτάζ στο Documento


ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ - ΠΕΠΡΝ - ΠΕΣ/ΝΑΤ: Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα - Απαντάμε με απεργία για το νέο συνδικαλιστικό νόμο

 


«Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα. Έξω το κράτος και οι μηχανισμοί του από τη λειτουργία και τη δράση των Σωματείων», τονίζουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ και καλεί σε απεργία όταν η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει προς ψήφιση το νέο συνδικαλιστικό νόμο.

Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν μεταξύ άλλων:

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

ΠΟΣΠΕΡΤ: ΑΘΩΟΣ Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ERTopen ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΦΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

 



                                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ       Αγ. Παρασκευή 21/10/2020

ΑΘΩΟΣ  Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ  ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ  ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ERTopen  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΦΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΧΑΣΤΟΥΚΙ  ΣΤΟΥΣ  ΕΧΘΡΟΥΣ  ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ Η  ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

 

Σήμερα , όπως  γράψαμε  στη χθεσινή μας ανακοίνωση,  δεν δικαζόταν μόνο ο  πρόεδρος  της ΠΟΣΠΕΡΤ  αλλά  όλοι όσοι αγωνίσθηκαν εναντίον   του πραξικοπήματος  του μαύρου, εναντίον εκείνων  που ήθελαν και θέλουν ένα λαό μουγκό, παραδομένο στη μοίρα του. Μια «μοίρα»  που το 2013  αλλά και σήμερα  γράφουν  οι αιώνιοι εχθροί της κοινωνίας των πολλών  και  άριστοι της κοινωνίας  των  λίγων , των  «αρίστων» όπως  τους λένε.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ απευθυνόμενος στο δικαστήριο δήλωσε:

«…Αν είναι έγκλημα το ότι σαν συνδικαλιστής  έκανα το χρέος μου να είμαι  μπροστά  σε έναν αγώνα  που έδωσαν οι εργαζόμενοι και η κοινωνία εναντίον μιας  απεχθούς  για  τη δημοκρατία  πράξης, αν είναι  έγκλημα  το ότι διατηρήσαμε  όλοι  μαζί  την ΕΡΤ  ζωντανή και αντισταθήκαμε στις μνημονιακές πολιτικές των μαζικών απολύσεων, της φτωχοποίησης και  της εξαθλίωσης  της κοινωνίας, που εφάρμοζε  η Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και ο σημερινός πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης που τότε  ήταν  «υπουργός των απολύσεων» , αν είναι  έγκλημα  το ότι  προστατεύσαμε  τη δημόσια  περιουσία  από  «πλιατσικολόγους», αν  είναι  έγκλημα  που προκαλέσαμε τη διεθνή αναγνώριση του αγώνα  μας  και τη βράβευση της ΠΟΣΠΕΡΤ  ακόμα και από  τον ΟΗΕ, αν είναι έγκλημα  το ότι  αγωνίστηκα μαζί με τους  συναδέλφους μου, τους χιλιάδες  αλληλέγγυους  από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, τις συνδικαλιστικές παρατάξεις και όλα τα δημοκρατικά κόμματα της αντιπολίτευσης, αν είναι έγκλημα  το ότι δεν προσκυνήσαμε όσους απεργάζονταν το κακό της δημόσιας  ραδιοτηλεόρασης, τότε  να με  καταδικάσετε  και δεν ζητώ  καμία  επιείκεια  από το δικαστήριό σας. Αυτή  η καταδίκη  θα είναι η μεγαλύτερη τιμή  που  μου έχει αποδοθεί…»

Το  δικαστήριο τελικά  έκανε  ομόφωνα δεκτή την αθωωτική πρόταση του εισαγγελέα  και αποφάσισε  ότι  ο πρόεδρος  της ΠΟΣΠΕΡΤ  δεν είναι κατηγορούμενος,  δίνοντας έτσι ένα μεγάλο χαστούκι σε αυτούς  που  σχεδιάζουν  το θάνατο του συνδικαλισμού  και την παράδοση  των  εκατομμυρίων  εργαζόμενων  στα  ασύδοτα  χέρια  των  ισχυρών  της πολιτικο- οικονομικής διαπλοκής.

Οφείλουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ»  στους  αξιότατους νομικούς μας συμβούλους και συνηγόρους  Δ. Περπατάρη και Κ. Τοκατλίδη και στους συνεργάτες τους, καθώς επίσης και στους  Χ.Σπίρτζη, Δ. Αυγέρη, Δ. Κούνη, Ι. Λευκιμιάτη , και  Ε. Μαυρογένη που παραστάθηκαν  ως μάρτυρες υπεράσπισης  και βοήθησαν  στην αποκάλυψη της αλήθειας.

 Ένα μεγάλο «ευχαριστώ»  επίσης  και στους διαχρονικά  συμπαραστάτες μας  και διαρκώς παρόντες  στους  αγώνες μας  Ν. Φωτόπουλο (επικεφαλής  της παράταξης ΕΜΕΙΣ/ΑΡΚΙ στη ΓΣΕΕ), Γ. Μυλωνά (πρόεδρος ΕΚΑ), Θ. Αμπλά (πρόεδρος ΟΣΜΕ), Θ. Γρηγοριάδη (πρόεδρος ΟΙΥΕ), Ε. Μπεμπενή (μέλος του προεδρείου της ΓΣΕΕ) και τους δεκάδες  αλληλέγγυους  φίλους και συναγωνιστές, συναδέλφους, τους  εθελοντικά  εργαζόμενους  στο  ραδιόφωνο της ERTopen, τα προεδρεία της ΕΤΕΡ ,της ΕΤΙΤΑ (Γ. Σκεπετζάκης), του ΠΣΥΠΕΡΤ , ΠΑΣΥΠΑΤΕΚΑΛ, ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ και ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ  και τα  μέλη του Δ.Σ  του ΠΑΣΥΜΗΤΕ που παραβρέθηκαν σε αυτή την δίκη.

Ευχαριστούμε  τέλος   όλα τα σωματεία, τις ομοσπονδίες, τις παρατάξεις, τα κινήματα, τις οργανώσεις, τα κόμματα  και τους συλλόγους   που έμπρακτα  στάθηκαν στο πλευρό μας.

Ο αγώνας  συνεχίζεται

                                                        



ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ: Αλληλεγγύη στους συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ

 ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ: Αλληλεγγύη στους συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ

21/10/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους δικαζόμενους σήμερα συνδικαλιστές και εργαζόμενους της ΠΟΣΠΕΡΤ με την κατηγορία της παράνομης λειτουργίας της ΕΡΤopen. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της ΠΟΣΠΕΡΤ ήταν ενταγμένη στους αγώνες των εργαζομένων της ΕΡΤ για το δικαίωμά τους στη δουλειά και λειτούργησε για πάνω από δύο χρόνια, σαν απάντηση στο «μαύρο» στην ΕΡΤ από την τότε κυβέρνηση της ΝΔ, δίνοντας βήμα έκφρασης σε εκατοντάδες φορείς, συνδικάτα και προσωπικότητες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής.

 Η σημερινή δικαστική δίωξη αποτελεί συνέχεια της σύλληψης και κράτησης στο  Α. Τ. Κυψέλης, του προέδρου και του ταμία της ΠΟΣΠΕΡΤ, καθώς και την κατάσχεση του εξοπλισμού της ΕΡΤopen, στις 23 Σεπτέμβρη του 2015, με

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

ΣΤΕ: Αντισυνταγματική η κρατική εποπτεία σε ΕΡΤ-ΑΠΕ!

 


Aντισυνταγματική κρίνει την κρατική εποπτεία του Τύπου (ΕΡΤ – Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων Α.Ε. – ΑΠΕ-ΜΠΕ Α.Ε.) του σχεδίου ΠΔ για τις αρμοδιότητες και τη στελέχωση της Προεδρίας της Κυβέρνησης , το 5ο Τμήμα του  ΣτΕ.

Στην απόφαση επισημαίνεται «η ραδιοφωνία και η τηλεόραση υπάγονται στον άμεσο έλεγχο του Κράτους, έννοια που υπερβαίνει, ως προς την έκταση και το περιεχόμενο, την έννοια της κρατικής εποπτείας, φορέας δε ελέγχου και επιβολής κυρώσεων στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα είναι αποκλειστικώς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και όχι η Κεντρική Δημόσια Διοίκηση».

(απο τις www.typologies.gr)

«ΑΣΥΝΤΑΧΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ»: ΕΡΤ3 – Να αποκρούσουμε τη ρεβανσιστική κρατική επιχείρηση «εκκαθάρισης» σε βάρος εργαζομένων της…


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                                                             

20.10.2020                                       

ΕΡΤ3 – Να αποκρούσουμε τη ρεβανσιστική κρατική επιχείρηση «εκκαθάρισης» σε βάρος εργαζομένων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης της χώρας!

Σαφή χαρακτηριστικά στοχευμένων βλαπτικών μεταβολών σε βάρος εργαζομένων της τηλεόρασης και του Ραδιοφώνου έχει λάβει πλέον η επιχείρηση «εκκαθάρισης» που συνεχίζεται και στην ΕΡΤ3 με ιδιαίτερη ένταση από τις αρχές του Σεπτέμβρη

Το σκηνικό συνθέτουν:

A.Νεφελούδης: Οι αλλαγές της κυβέρνησης στο εργασιακό τοπίο, αιτία για κοινωνική ανατροπή

 


*Του Ανδρέα Νεφελούδη, πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας και μέλους του τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

«Οι εργάτες ήταν στα μεταλλεία από τη ανατολή ως την δύση του ήλιου» και στις 7 Αυγούστου του 1916 ξέσπασε η μεγάλη απεργία για την εφαρμογή του 8ωρου, το οποίο είχε θεσπιστεί στην χώρα μας από το 1912, αλλά δεν είχε εφαρμοστεί ακόμα, και για καλύτερες συνθήκες δουλειάς.

Έτσι κατακτήθηκαν οι «καλύτερες συνθήκες δουλειάς» στη χώρα μας. 104 χρόνια πριν, όπως μας αναφέρει το σχετικό άγαλμα που κείται στα ερείπια των μεταλλείων στο Μεγάλο Λιβάδι Σερίφου.

Ποιος θα το πίστευε ότι 100 και πλέον χρόνια μετά, το βασικό διακύβευμα των διεκδικήσεων για καλύτερους όρους δουλειάς, από την κυβέρνηση της Ν.Δ., θα ήταν και πάλι η περιφρούρηση και εφαρμογή του ημερήσιου 8ώρου και οι ρυθμίσεις για την αξιοπρεπή εργασία;

Η περιγραφή των ιστορικών για το «οι εργάτες ήταν στη δουλειά από την ανατολή μέχρι την δύση» του τότε, έρχεται να «δέσει» με την πρόθεση της σημερινής κυβέρνησης για το σπάσιμο του υποχρεωτικού 8ωρου, την κατάργηση της υπερεργασίας και την εφαρμογή της απλήρωτης υπερωριακής εργασίας, καθώς και την ευέλικτη διαθεσιμότητα του εργαζόμενου για ημερήσια δουλειά, που θα… αφήνει 11 συνεχόμενες ώρες την ημέρα για ξεκούραση.

Και ο οικογενειακός προγραμματισμός; Και η διάθεση του εργαζόμενου; Και η υπόλοιπη ζωή του;

Δεν υπάρχουν.

Έρμαια στις ανάγκες της επιχείρησης, που λόγω μείωσης κόστους ΔΕΝ θα βάλει άλλη βάρδια. Έρμαια στις διαθέσεις του εργοδότη για χρησιμοποίηση του πληβείου, όσες ώρες και όποτε τις χρειαστεί κατά τη διάρκεια της ημέρας αρκεί να μην ξεπερνούν τις 40 ώρες την εβδομάδα.

Και ποιος θα ελέγξει την εφαρμογή του 40ωρου την εβδομάδα; Αφού η μόδα, επί Ν.Δ., είναι τα 8ωρα να δηλώνονται ως 4ωρα και η απλήρωτη υπερωρία να οργιάζει, αν δεν νομιμοποιείται, όπως έκανε ο Βρούτσης με πρόσχημα την υποχρέωση σε καραντίνα όσων επιστρέφουν ή διαγνώσκονται ως θετικοί στον κορωνοιό;

Ποιος θα ελέγξει, λοιπόν, την εφαρμογή ακόμα και αυτής της ευελιξίας;

Το ΣΕΠΕ όχι. Γιατί με το δεύτερο βήμα νομοθέτησης που ετοιμάζει αυτή η άθλια κυβέρνηση το Σώμα οδεύει προς την ουσιαστική του διάλυση, με την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των εργατικών διαφορών.

12.000 εργατικές διαφορές το χρόνο επέλυε το ΣΕΠΕ. Χωρίς επιβάρυνση για τους εργαζόμενους.

Δίνονταν λύσεις, αναγκάζονταν εργοδότες να εφαρμόζουν τους νόμους, να πληρώνουν τα δεδουλευμένα (σ.σ.: ακόμα και αυτά ήταν υπό έλεγχο διαπραγμάτευσης και πίεσης εφαρμογής στον καιρό των μνημονίων και της Ν.Δ.).

Τώρα όλα αυτά θα πάνε στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), ο οποίος ούτε τη γεωγραφική διασπορά έχει, ούτε το προσωπικό για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, ούτε δουλειά του είναι να ελέγχει αφού και η εργατική διαφορά είναι ελεγκτική διαδικασία, ενώ πάντα απαιτείται η παρουσία δικηγόρου, άρα η αμοιβή θα δίνεται από αυτόν που διεκδικεί τα δεδουλευμένα του.

Έτσι ο ΣΕΒ και ο ιδεολογικός εμβρυουλκός του ακραίου νεοφιλελευθερισμού της Ν.Δ., το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦΙΜ), θα μπορούν ανεξέλεγκτα να εφαρμόσουν την περιπόθητη για αυτούς ευελιξία

Μάλιστα, για να ολοκληρωθεί η παραπάνω ασυδοσία, αφού ήδη έχουν περιοριστεί πριν την πανδημία οι διαδικασίες των συλλογικών ρυθμίσεων, έχει καταργηθεί ο βάσιμος λόγος απόλυσης, έχει καταργηθεί η προστασία των εργολαβικά εργαζόμενων του νόμου 4554/18, έχουν σταματήσει οι επεκτάσεις των κλαδικών συμβάσεων, έρχονται άλλες ρυθμίσεις, όπως λένε οι φήμες που θέτουν οριστικά ταφόπλακα σε όποια κατάκτηση του συνδικαλιστικού, εργατικού κινήματος.

Έτσι:

Εισάγεται και πάλι η αιτιολογημένη απόλυση σε ό,τι αφορά όμως την απόδοση του εργαζόμενου (καμία σχέση με τον βάσιμο λόγο απόλυσης, που απαγόρευε ουσιαστικά την «ετσιθελική» απόλυση στον εργοδότη) για να τελειώσει το σύστημα ΣΕΒ και Ν.Δ. με τις αποζημιώσεις απολύσεων. 

Κατάργηση, λοιπόν, των αποζημιώσεων και, από την άλλη, μείωση του ύψους των αποζημιώσεων και της συσχέτισής τους με τα

Μετά απο 100 χρόνια καταργούν την αποζημίωση απόλυσης - Το όνειδος του νέου Πτωχευτικού Κώδικα!


Το νομοσχέδιο για τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα επιφέρει σημαντικές ανατροπές ακόμα και σε ιστορικά εργατικά δικαιώματα, όπως η αποζημίωση απόλυσης, εάν κρίνουμε από το άρθρο 109.

Με το εν λόγω άρθρο 109 καταργείται η υποχρέωση καταβολής αποζημίωσης στους εργαζόμενους, οι οποίοι πλέον θα αντιμετωπίζονται ως ομαδικοί πιστωτές (!), ενώ σε άλλη παράγραφο του ίδιου άρθρου αναφέρεται ότι μισθωτός που εξακολουθεί να παρέχει τις υπηρεσίες του μετά τη κήρυξη της πτώχευσης, για την ικανοποίηση απαιτήσεων σε μισθούς και συναφείς παροχές αντιμετωπίζεται και σε αυτή τη περίπτωση ως ομαδικός πιστωτής.

Η Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚ), σε ανακοίνωσή της αναφορικά με τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα, που αναμένεται να ψηφιστεί προσεχώς στη Βουλή, επισημαίνει:

Απόσπαση ή μετάταξη προσωπικού μόνο με απόφαση ΔΣ ΕΡΤ

 


(αναδημ. απο www.typologies.gr)

Μόνο με απόφαση του ΔΣ της ΕΡΤ θα εγκρίνονται οι μετατάξεις και οι αποσπάσεις εργαζομένων της ΕΡΤ. Η διάταξη αυτή περιέχεται στο αναθεωρημένο νομοσχέδιο του Στέλιου Πέτσα.

Όσον αφορά την κινητικότητα εντός του Δημοσίου και την απόσπαση εργαζόμενου της ΕΡΤ, απαιτείται πρώτα απόφαση του ΔΣ για την επόμενη διετία:

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ):Ελεύθερες οι απολύσεις και εκατομμύρια από τον ΕΔΟΕΑΠ στους εργοδότες - ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΗΕΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΞΟΡΚΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ



 ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΗΕΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΞΟΡΚΙΑ ΣΕ   ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ  
Ελεύθερες οι απολύσεις και εκατομμύρια από τον ΕΔΟΕΑΠ στους εργοδότες

  Aπολύσεις  χωρίς  αποζημίωση  προβλέπει, μεταξύ άλλων ο νέος  πτωχευτικός κώδικας (άρθρο 109),  που σε συνδυασμό με την καθιέρωση ελέγχου κατ οίκον ,  από τους εργοδότες   στους εργαζόμενους που  υποχρεώνονται  σε  τηλεργασία ,  νομιμοποιούν  την εργοδοτική ασυδοσία.

Την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων  με άλλοθι τ ην πανδημία  και στο δημοσιογραφικό κλάδο, έθεσε στη τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ο πρώην αντιπρόεδρος και μέλος του ΔΣ Δημήτρης Τσαλαπάτης,  με  το δίδυμο Καπάκου-Αντωνιάδου να επιδίδονται σε ακατανόμαστους χαρακτηρισμούς  και  εκστρατεία λάσπης προφανώς για να μην συζητηθεί το θέμα.

Είχε προηγηθεί  καταγγελία για … έργα και ημέρες  της  …αριστερής παρέας  του ΕΔΟΕΑΠ  και για το τελευταίο δώρο που έκανε με δύο εκατομμύρια ευρώ, στην παλιά ιδιοκτησία οικονομικής εφημερίδας, λίγο πριν οδηγηθεί σε ειδική εκκαθάριση .Πρόκειται για χρέη στο Ταμείο,  που περιλαμβάνουν και ασφάλιστρα των εργαζόμενων  οι οποίοι επίσης  αγωνιούν.

Είναι η χειρότερη περίοδος για τον κλάδο με τις εργοδοτικές πλειοψηφίες στην ΕΣΗΕΑ και στον ΕΔΟΕΑΠ  να  επιτρέπουν σε  εργοδότες, κομματικούς  σχηματισμούς  και ΜΜΕ με άρωμα πετρελαίου, διαπλοκής και άλλου  χορηγούς, να  αφήνουν απλήρωτους τους δημοσιογράφους και να οδηγούν  τα Ταμεία του κλάδου στο κόκκινο.

 Ο  συμψηφισμός  πρωτοσέλιδου   της προηγούμενης Κυριακής με άλλα της απέναντι όχθης  με  την ανακοίνωση της σύμπραξης  Σαμαρά –Σύριζα στην ΕΣΗΕΑ ,  με αφορμή  τις  καταδίκες για την   Xρυσής Αυγής,   θυμίζει κάπως 

ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΛΦΑΓΙΑΝΝΗ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ



 ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ
20/10/2020
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΛΦΑΓΙΑΝΝΗ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ

Με όλη τη δύναμη της ψυχής μας, με όλη τη δύναμη της φωνής μας, με θυμό και αγανάκτηση καταδικάζουμε την ποινική δίωξη του συναδέλφου μας Προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ Καλφαγιάννη Παναγιώτη που, για μια φορά ακόμα, αύριο κάθεται στο ειδώλιο του κατηγορουμένου φορτωμένος το μισό ποινικό κώδικα γιατί είχε το θράσος μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ να μείνει όρθιος.

Να μείνει ανυποχώρητος στη γραμμή του καθήκοντος και του χρέους δίνοντας επί χρόνια σκληρό αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση του Σαμαρά κόντρα στη φασιστική απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ, ανοίγοντας και λειτουργώντας τον Ραδιοσταθμό ΕΡΤ OPEN. 

Η δίωξη του μας θυμώνει αλλά δεν μας εκπλήσσει.

Το σύστημα έτσι κάνει αιώνες τώρα.

Όποιους δεν μπορεί να τους ελέγξει,όποιους δεν μπορεί να τους εξαγοράσει, 

όποιους του αντιστέκονται,τους στοχοποιεί και κατά τρόπο αδίστακτο μια εντολή δίνει:

Λιώστε τους.

Αυτή την εντολή έδωσε και για τον Παναγιώτη Καλφαγιάννη.

Γιατί το ενόχλησαν οι αγώνες του αλλά και η συνεπής στάση του τόσο χθες όσο και σήμερα.

Την κυβέρνηση Μητσοτάκη την ενοχλεί που υπάρχει συνδικαλισμός.

Την κυβέρνηση Μητσοτάκη την ενοχλεί που υπάρχουν καλφαγιάννηδες γι’ αυτό και είχε προαναγγείλει πριν καν έρθει στην κυβέρνηση ότι θα τελειώσει με αυτούς.

Γι’ αυτό και η δίωξη με τη σημείωση… «Να προσδιοριστεί ταχέως!!».

Γι’ αυτό και η δίωξη για το «κατ΄εξακολούθηση τελεσθέν έγκλημα της λειτουργίας του Ραδιοφωνικού Σταθμού 106,7 FM ΕΡΤ / OPEN RADIO χωρίς άδεια ίδρυσης εγκατάστασης ή λειτουργίας».

Θέλουν να ξεμπερδέψουν μαζί του όπως και

ΠΟΣΠΕΡΤ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ «ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΜΟΡΦΩΘΗΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ» ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ THN ERTOPEN. - ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21/10/2020 ΣΤΙΣ 11.00π.μ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

 


                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                        

Αγ. Παρασκευή  20/10/2020

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΗΣ  ΠΟΣΠΕΡΤ  ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ «ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΜΟΡΦΩΘΗΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ» ΚΑΙ  ΜΑΖΙ ΜΕ  ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ THN   ERTOPEN.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21/10/2020 ΣΤΙΣ 11.00π.μ  ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ  ΤΗΣ  ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΓΙΑ  ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ  ΔΕΝ  «ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ»  ΑΥΤΑΡΧΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ  ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ


 Επτά χρόνια  μετά το πραξικόπημα του μαύρου που καταδίκασε ολόκληρη η κοινωνία  και εκατοντάδες  φορείς  και οργανώσεις  διεθνώς, 14 μήνες  μετά  την προεκλογική  δήλωση του  κ. Μητσοτάκη  ότι στη «νέα ΕΡΤ  δεν έχουν  θέση οι Καλφαγιάννηδες» και λίγο πρίν  το «επιτελικό κράτος»  του  σημερινού  πρωθυπουργού  ολοκληρώσει αφενός την  αποψίλωση του δικαίου από κάθε  φιλεργατική  πρόνοια  και αφετέρου την κατεδάφιση  του Ν. 1264/82  που αφορά «τον εκδηµοκρατισµό του συνδικαλιστικού κινήµατος και την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζοµένων»,  ο πρόεδρος  της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης  δικάζεται την Τετάρτη 21/10/2020   στις  11.00 π.μ  από το Θ΄τριμελές  Πλημελειοδικείο Αθηνών, γιατί μαζί με τους παράνομα απολυμένους  της ΕΡΤ , μαζί με τους δεκάδες  χιλιάδες  αλληλέγγυων πολιτών, τα  σωματεία  από όλους σχεδόν τους κλάδους  και τους χώρους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τα δημοκρατικά  κόμματα  της τότε αντιπολίτευσης , τις διεθνείς και ευρωπαϊκές  οργανώσεις  εργαζόμενων στα ΜΜΕ, την ύπατη αρμοστεία  του ΟΗΕ , και πολλούς  άλλους, διέπραξε «κατ΄εξακολούθηση» το  «έγκλημα»  της λειτουργίας της  ERTopen.

 Της ERTopen  που  στα πέτρινα χρόνια της  συγκυβέρνησης  Σαμαρά – Βενιζέλου, ως  «επιτελείο»  του ανένδοτου αγώνα των εργαζομένων  εναντίον του «μαύρου» , έγινε  σημείο αναφοράς όχι μόνο του ελληνικού αλλά και του παγκόσμιου συνδικαλιστικού κινήματος.

Της ERTopen,  που είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε μερικούς,  έμεινε και θα μείνει  στην ιστορία  ως  το  διεθνώς  μοναδικό  παράδειγμα  αυτοδιαχείρισης ενός  πραξικοπηματικά  καταργημένου δημόσιου φορέα και  έμβλημα  νίκης  ενός νικηφόρου εργατικού αγώνα.

  Απο αυτό το «άντρο των  εγκληματιών» πέρασαν και μίλησαν  στα μικρόφωνά του  πολιτικοί αρχηγοί , βουλευτές, ευρωπαίοι  πολιτικοί, μέλη του ευρωκοινοβουλίου και στελέχη της  ευρωπαϊκής επιτροπής, εκατοντάδες  πρόεδροι  οργανώσεων σωματείων και συλλόγων, δημοσιογράφοι από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο,  μέλη  του  προεδρείου του  ευρωπαϊκού  και του  παγκόσμιου συνδικάτου εργαζόμενων στα ΜΜΕ,  επιφανείς  νομικοί, καθηγητές  πανεπιστημίων, ακαδημαϊκοί, συγγραφείς, ποιητές, μουσικοί, ηθοποιοί , ζωγράφοι, γλύπτες,   άνθρωποι της  τέχνης και του πολιτισμού και χιλιάδες  άλλοι «εγκληματίες».

 Σε αυτή τη δίκη μπορεί   κατηγορούμενος  να είναι ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ  Παναγιώτης  Καλφαγιάννης,  όμως  επι της ουσίας  δικάζεται  το συνδικαλιστικό κίνημα στο σύνολό του, δικάζονται όλοι οι  συνδικαλιστές που  δεν «συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις» και  είναι  μπροστά  στις συνδικαλιστικές  δράσεις  των εργαζόμενων που εκπροσωπούν.  Μαζί με όλους αυτούς  δικάζεται και η κοινωνία  που συμπαραστάθηκε  στον δίχρονο αγώνα  που  δώσαμε όλοι  μαζί με τον «εγκληματία» Καλφαγιάννη και την ΠΟΣΠΕΡΤ  από τα studios  της EΡΤopen σε όλη την Ελλάδα, δικάζονται ακόμα  και οι νεκροί  συναγωνιστές μας.

 Δικάζονται  επίσης  όλοι  οι πολιτικοί αρχηγοί  και γενικά οι  πολιτικοί  και οι

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

ΠΟΣΠΕΡΤ:Η εφαρμογή του εφιαλτικού «επιχειρησιακού,στρατηγικού σχεδίου» των Γαμπρίτσου, Ζούλα & Σία άρχισε. - Αυξήσεις για τον εαυτό τους και την αυλή τους, «χρηματοδότηση» των εμπόρων παροχής ενέργειας με λεφτά της ΕΡΤ και για τους εργαζόμενους φτώχεια, ανασφάλεια και «ευέλικτη» εργασία.

                       


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                        

Αγ. Παρασκευή  19/10/2020

Η εφαρμογή του εφιαλτικού «επιχειρησιακού,στρατηγικού σχεδίου» των Γαμπρίτσου, Ζούλα & Σία  άρχισε. 

Αυξήσεις  για τον εαυτό τους και την αυλή τους, «χρηματοδότηση» των  εμπόρων παροχής ενέργειας με λεφτά της ΕΡΤ και για τους  εργαζόμενους  φτώχεια, ανασφάλεια  και «ευέλικτη» εργασία.

Λίγο πρίν το τέλος  των «εκκαθαριστικών επιχειρήσεων»  στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση και του πογκρόμ των διώξεων και της περιθωριοποίησης όσων έχουν προγραφεί ως «μη αποδεκτοί» από το «Μαξίμου», είναι  πλέον  ορατό , ακόμα και σε  όσους  εθελοτυφλούσαν, ότι ήδη έχει αρχίσει  το «επιχειρησιακό – στρατηγικό σχέδιο» των Γαμπρίτσου – Ζούλα & Σία.

Είναι αυτό το σχέδιο στο οποίο  η διοίκηση περιέγραφε  πόσο  κακοπληρωμένη είναι αυτή και η αυλή της  σε αντίθεση με τους απλούς εργαζόμενους  που «αμείβονται  πολύ καλά αν και …γερασμένοι».

Αυτή  την  «αδικία», όπως  διαβάζουμε, θα …άρει  η  κυβέρνηση εξαιρώντας  από τους  υπάρχοντες μισθολογικούς  περιορισμούς  όχι μόνο  τη διοίκηση   αλλά  και  όλους  όσους  έχουν  επιλέξει ως  «αρίστους» της …ιεραρχίας και όχι μόνο!

Αυξήσεις λοιπόν  στους «υποαμειβόμενους»  διοικούντες , αυξήσεις όμως και στην αυλή τους αφού με εισηγήσεις   του Δ.Σ, που φυσικά  θα εγκρίνει υπουργός Οικονομικών και ο  αρμόδιος υφυπουργός, εκτός  από τους  «ιεράρχες», θα  δούν να φουσκώνει το πορτοφόλι τους και οι κάθε  είδους  «διάκονοι», «χρήσιμοι»   και χειροκροτητές της  διοίκησης με μόνο περιορισμό να μην ξεπερνούν όλοι  αυτοί το 2% του προσωπικού της ΕΡΤ.

Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι δηλαδή το 98%, θα συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά, χωρίς  ρεπό, με «ευέλικτες»  συνθήκες όπως τις ορίζουν οι διορισμένοι νέοι  διευθυντές, να ζούν  στη φτώχεια, στην ανασφάλεια  και στην ανέχεια.

Είναι η εφαρμογή αυτού  του σχεδίου  που πριν λίγους μήνες   καλωσόρισε και χειροκρότησε  δημόσια  η σύμπραξη των  εργοδοτικών  συνδικαλιστών, που θα μπορεί να …καμαρώνει ως καταλληλότερος  «διαπραγματευτής»  της μιζέριας, της απαξίωσης  και της εξαθλίωσης  των εργαζόμενων.  

Δεν φτάνει που μπροστά στα μάτια μας  διοίκηση και κυβέρνηση  σχεδιάζουν τη θεσμοθέτηση της πλούσια αμειβόμενης  «αριστοκρατίας»  στην ΕΡΤ, δεν φάνει που απροκάλυπτα  σπαταλούν το δημόσιο χρήμα ασύστολα  σε  παραγωγές  (εξωτερικές και μικτές) μοιράζοντας το σε «ημέτερους», δεν φτάνει που απομειώνουν  την  αυτονομία και την αυτοτέλεια της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με  αμφίβολης αναγκαιότητας και αποτελεσματικότητας  «συνέργειες»  με την Digea και …άλλους, τώρα (όπως διαβάζουμε  σε δημοσιεύματα) θα «χρηματοδοτήσουν»  και τους  εμπόρους  παροχής  ενέργειας βάζοντας φυσικά μπουρλότο στον ασταθή έτσι κι αλλιώς  ισοσκελισμό που  πρέπει να υπάρχει  μεταξύ εσόδων και εξόδων στον ισολογισμό της ΕΡΤ. 

Αντί λοιπόν οι κύριοι Γαμπρίτσος και Ζούλας να  κάνουν αυτό που πρέπει, προκειμένου να εισπραχθούν από τις  ιδιωτικές  εταιρείες των εμπόρων παροχής  ενέργειας  τα οφειλόμενα ποσά  από το ανταποδοτικό τέλος υπερ της ΕΡΤ το οποίο φυσικά  έχουν πληρώσει  οι καταναλωτές, περιμένουν  την κυβέρνηση να θεσμοθετήσει μια  καταστροφική  για  την δημόσια ραδιοτηλεόραση  …διευκόλυνση υπερ αυτών. 

Μια  …διευκόλυνση που θα δίνει το δικαίωμα στους  εμπόρους  παροχής  ενέργειας να μην αποδίδουν  στην ΕΡΤ άμεσα  αυτά  που εισέπραξαν  για  το ανταποδοτικό τέλος, αλλά  μόνο το  25%  και το  υπόλοιπο  75%  …κάποτε.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ  σε αντίθεση με  όσους  …συμπράττοντας χειροκροτούν και επαινούν τη διοίκηση παριστάνοντας  ταυτόχρονα  και τους συνδικαλιστές, ενώ επι της ουσίας  είναι  εργατοπατέρες σε διατεταγμένη υπηρεσία, πριν 6 μήνες, όταν η  διοίκηση  Γαμπρίτσου – Ζούλα περιέγραφε  τα  νεοφιλελεύθερα «οράματά» της  για την  ΕΡΤ ορίζοντας  σαφώς ότι  οι εργαζόμενοι δεν  θα πάρουν τίποτα, κατήγγειλε και προειδοποιούσε  για το πώς  σύντομα  αυτά  τα «οράματα»  θα γίνουν εφιάλτης  για τους εργαζόμενους και  ανέλυε  με λεπτομέρεια  πως δεν πρόκειται για  επιχειρησιακό σχέδιο  ανάπτυξης  αλλά για στρατηγικό σχεδιασμό καταστροφής της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Ένα μήνα μετά, η ΠΟΣΠΕΡΤ με  Με εξώδικη δήλωση - διαμαρτυρία της προς τον Πρωθυπουργό  κ. Μητσοτάκη,  ο οποίος είναι και ο "ύπατος  αρμοστής" της  ΕΡΤ, του ζητούσε  να αναλάβει τις  ευθύνες του, για τις  παράνομες αποφάσεις της διοίκησης , την αδιαφάνεια, την κατασπατάληση  δημόσιου χρήματος, τη  λογοκρισία και τη ρουσφετολογία και όπως ήταν αναμενόμενο όχι μόνο δεν ανέλαβε τις ευθύνες του αλλά  τους στηρίζει , τους καλύπτει και τους επιβραβεύει  με  πακτωλό χρημάτων.

Να μην αφήσουμε  τις  «ιερές αγελάδες» κανενός  να  μετατρέψουν  σε λιβάδι  βοσκής την ΕΡΤ που  και  για την κοινωνία  και για  το Σύνταγμα της Ελλάδας είναι περιουσία  του  λαού  και δημόσιο μέσο  ενημέρωσης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας.

Πρέπει και μπορούμε όλοι μαζί  να αποτρέψουμε  όσα  δεινά έχουν σχεδιάσει για μας και την ΕΡΤ, να μην  επιτρέψουμε  σε κανέναν  νοσταλγό του μαύρου να ξαναθριαμβολογήσει πάνω στη δυστυχία μας, ποντάροντας  και πάλι  πάνω στο  ίδιο  γκεμπελίστικο  μοτίβο «για όλα  φταίνε οι εργαζόμενοι».

Καλούμε  όλους  τους εργαζόμενους  σε  επαγρύπνηση  και αγωνιστική ετοιμότητα.