Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Το κράτος για να θεωρείται "κράτος δικαίου" δεν ανοιγει προσωπική βεντέτα με κανέναν αλλά σέβεται και εφαρμόζει τους νόμους (video)


 (αναδημ. απο  το ThePressProject )

 Βρισκόμαστε στην τελευταία, πιο δραματική φάση της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα. Η Ανασκόπηση διατρέχει τα σχετικά επιχειρήματα και κάνει μια έκκληση υπέρ του δίκαιου αιτήματός του να

Το «μόμπινγκ», η σεξουαλική βία και το θέαμα της κλειδαρότρυπας

 


Το «μόμπινγκ», η σεξουαλική βία και το θέαμα της κλειδαρότρυπας

[ Γιώργος X. Παπασωτηρίου / Ελλάδα / 06.02.21 ]

(αναδημ. απο artinews.gr)

«Εργασιακός εκφοβισμός», «σεξουαλική παρενόχληση», «μπούλινγκ», «μόμπινγκ», βία στις εργασιακές σχέσεις, βία στις κοινωνικές και τις διαφυλικές σχέσεις, η βία είναι παντού σαν σκουλήκι μες στο μήλο. Όμως αυτό δεν είναι κάτι καινοφανές, όσο και αν τα συστημικά μίντια, που εκπέμπουν σεξιστικά αίσχη τύπου «μπάτσελορ» και «Big Brother», που αποκρύπτουν τις καταχρήσεις τις αστυνομίας του Χρυσοχοΐδη, θέλουν να το προβάλουν ως τέτοιο, παριστάνοντας τους κήνσορες και τους θεράποντες! 

Πίσω από την υπερπροβολή περιστατικών εργασιακής και σεξουαλικής βίας καθώς και το «θέαμα της κλειδαρότρυπας», όπως σωστά το χαρακτηρίζει το ΣΕΗ(Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών), κρύβεται το μέγα πρόβλημα της πανδημίας, αλλά και οι αιτίες που παράγουν τα πραγματικά προβλήματα της εργασιακής και της σεξουαλικής βίας. Γιατί η σύγχρονη λογοκρισία δεν επιτυγχάνεται μόνο με τη φίμωση ή την εξαγορά των «λιστών», αλλά και με την περιθωριοποίηση ενός θέματος, που καθίσταται παρωχημένο, καθώς επικαλύπτεται από ένα άλλο, όπως, επίσης, και από τον γενικευμένο συμφυρμό.

Ποιος γνωρίζει ότι η Ελλάδα κατέχει την τρίτη θέση στην Ευρώπη στο Mobbing; 

Αλλά τι είναι το Mobbing;

 Είναι οι

ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕ : Την Κυριακή 28.2 στις 7.00 μ.μ. διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Δικαίωμα σε Εργασία χωρίς Βία και Παρενόχληση»


 Για την παρακολούθηση της εκδήλωσης: 

facebook.com/arki.gr
facebook.com/ergaSimera

Θα συζητήσουμε:

  • την τρέχουσα κατάσταση τους χώρους εργασίας ιδιωτικούς και δημόσιους,
  • τους παράγοντες που λειτουργούν αποτρεπτικά στην να καταγγελία περιστατικών βίας και παρενόχλησης
  • εργαλεία και δυνατότητες αντίδρασης και αντιμετώπισης τους
  • τους τρόπους βελτίωσης της υφιστάμενης κατάστασης στους χώρους εργασίας (κύρωση της C190 του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO)
  • για το ρόλο των συνδικάτων απέναντι στο φαινόμενο.

Ομιλητές:

  • Νίκος Φωτόπουλος, μέλος ΕΕ ΓΣΕΕ
  • Σταυρούλα Παπαδημητρίου, μέλος Γραμματείας Ισότητας της ΑΔΕΔΥ
  • Νατάσα Πατερέλη, εργατολόγος
  • Γεωργία Ακούλογλου, επιθεωρήτρια εργασίας, μέλος ΔΣ ΟΣΥΠΕ
  • Κώστας Καυκάς, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Γ.Γ. Ισότητας
  • Ερρίκος Μήλιαρης, μέλος Δ.Σ. ΣΕΗ, Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών
  • Αναστασία Φραντζεσκάκη, μέλος ΔΣ ΟΜ.Υ.Λ.Ε.
  • Ηλέκτρα Δεμοίρου, ειδικός επιστήμονας - Συνήγορος του Πολίτη


Μπορείτε να υποβάλλετε ερωτήσεις προς τους ομιλητές, σχόλια, παρατηρήσεις στις σελίδες του facebook, όπου θα προβάλλεται η εκδήλωση facebook.com/arki.grfacebook.com/ergaSimera

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΨΕΥΤΗΣ;;;

   


  Στις 22/5/2019  σε εκδήλωση στον Ιανό ο Λιγνάδης  on camera  αναφέρεται  στο 2018  όταν  τον είχε επισκεφθεί μετά  την παράσταση ο τότε αρχηγός  της αξιωματικής αντιπολίτευσης  Κ. Μητσοτάκης .

Στις 25/2/2021 ο νυν πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης  κατα τη διάρκεια της συζήτησης  στη Βουλή  με θέμα  την  "ποιότητα της Δημοκρατίας και του δημόσιου διαλόγου", που έγινε  με δική του πρωτοβουλία  αφότου είχε ξεσπάσει  το "σκάνδαλο Λιγνάδη" . δηλώνει ότι  πρώτη φορά είδε  τον Λιγνάδη  το καλοκαίρι του 2020 όταν παρακολούθησε στην Επίδαυρο  την παράσταση "Πέρσες".

Βλέποντας  αυτά τα δύο βιντεοσκοπημένα  στιγμιότυπα, και ακούγοντας  αυτά που δήλωνε  το 2019  ο Λιγνάδης και αυτά  που είπε απο το βήμα της  Βουλής ο κ. Μητσοτάκης πρίν λίγες ημέρες, προκύπτει ένα και μόνο λογικό συμπέρασμα, ένας απο τους δύο ψεύδεται.
Ποιός  απο τους δύο είναι ο ψεύτης;;;
@giwrgosbairamoglou

##greece ##metoo ##λιγναδης ##νέαδημοκρατία ##νδ_θελατε #

♬ πρωτότυπος ήχος - Giwrgos Bairamoglou

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Διονύσης Τεμπονέρας: Ο κόσμος για τον οποίο αγωνιζόμαστε εμείς... δεν εκδικείται Διαφέρουμε κ. Μητσοτάκη και κ. Μπακογιάννη. Εμείς επιλέξαμε να μείνουμε θύματα, για να μην υπάρξουν άλλα θύματα. Θύτες δεν γίναμε ποτέ…

 


Dionisis Temponeras(fb)

Με τον Δημήτρη Κουφοντίνα, μας χωρίζει ένα ιδεολογικό χάος.

 Εμείς, ανήκουμε σε εκείνους που σέβονται απεριόριστα την ανθρώπινη ζωή και χωρίς κουκούλες και κρυψώνες, με τα πρόσωπά μας γυμνά και στο φως, επιλέγουμε να δίνουμε τις μάχες μας στην κοινωνία με τις ιδέες, τη λαλιά μας και το βλέμμα μας πεντακάθαρο.

Μας το δίδαξε αυτό ο Νίκος Τεμπονέρας, μπροστά από το σχολείο της Πάτρας, όταν έθεσε το κρανίο του, στη διάθεση των μαθητών του, στη διάθεση της παιδείας και της δημοκρατίας. Έτσι πορευτήκαμε, έτσι μάθαμε, έτσι πηγαίνουμε στη ζωή.

Εμείς ανήκουμε στη γενιά του Νίκου Τεμπονέρα.

Ανήκουμε στη γενιά, της Αθηνάς Τεμπονέρα, της συζύγου του δολοφονημένου καθηγητή, που όταν ο Γιάννης Καλαμπόκας ζήτησε την αναίρεση της ισόβιας καταδίκης του, από τον Άρειο Πάγο, για να αποφυλακιστεί 6 χρόνια μετά την φυλάκισή του, δήλωνε ότι:

 "Δυστυχώς 6 χρόνια μετά, νιώθω, νιώθουμε, τη σιδερένια φτέρνα της προστασίας, να πατά απειλητικά πάνω στο μνήμα του αείμνηστου Νίκου Τεμπονέρα. Από ελάχιστο σεβασμό στη μνήμη του Νίκου Τεμπονέρα στα παιδιά μου, στις χιλιάδες του κόσμου αλλά και στους δικαστές που στάθηκαν όρθιοι τιμώντας τον ρόλο τους και τη συνείδησή τους δεν ΠΑΡΙΣΤΑΜΑΙ ως πολιτικός ενάγουσα, ούτε διορίζω συνηγόρους πολιτικής αγωγής. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του".

Η πολιτική καταδίκη και όχι η φυσική εξόντωση του Γιάννη Καλαμπόκα, στάθηκε πιο σημαντική, από το να πεθάνει ο δολοφόνος στη φυλακή.

Έτσι και εμείς μάθαμε να μην μισούμε, να αγαπάμε τη ζωή και αγωνιζόμαστε, για το δίκιο των ανθρώπων.

Ο κόσμος για τον οποίο αγωνιζόμαστε εμείς, δεν δολοφονεί, δεν μισεί και δεν εκδικείται.

Εμείς «δεν ανεβήκαμε στα κάγκελα», όταν ο Γιάννης Καλαμπόκας, ζήτησε να εκτίσει την ποινή του στις αγροτικές φυλακές του Βόλου.

Εμείς δεν πήραμε κανένα «σαρανταπεντάρι», όταν ο δολοφόνος μετά από μόλις 6 χρόνια, αποφυλακίστηκε και έπινε τσίπουρα με τους «συναγωνιστές του», από τη Χρυσή Αυγή.

Εμείς δεν σηκώσαμε ποτέ το χέρι μας, παρά μόνο, για να σφίξουμε τις γροθιές μας.

Τριάντα χρόνια μετά, οι ηθικοί και πολιτικοί αυτουργοί της δολοφονίας Τεμπονέρα, προετοιμάζουν την φυσική εξόντωση(δια παραλείψεως) του απεργού πείνας, κρατούμενου, Δημήτρη Κουφοντίνα, που ζητά την εφαρμογή ενός άδικου νόμου.

Διαφέρουμε κ. Μητσοτάκη και κ. Μπακογιάννη.

Εμείς επιλέξαμε να μείνουμε θύματα, για να μην υπάρξουν άλλα θύματα.

Θύτες δεν γίναμε ποτέ…

-----------------

Σχετική ανάρτηση: 8/1/1991 ο καθηγητής Ν. Τεμπονέρας πέφτει νεκρός απο την "καταδρομική" επιχείρηση των "ταγμάτων εφόδου" της ΝΔ

ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ LIDL ΑΤΤΙΚΗΣ : "ΕΚΡΗΞΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ - ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΥΠΕΡΜΕΤΑΔΟΣΗΣ..."

 



 "...είμαστε αντιμέτωποι με την έκρηξη κρουσμάτων μέσα στα καταστήματα,  τα ελλιπή μέτρα ατομικής προστασίας, τα ανύπαρκτα υγειονομικά πρωτόκολλα και την εργοδοτική αυθαιρεσία.  Ζούμε με το φόβο μην νοσήσουμε και μεταφέρουμε τον ιό στα σπίτια μας, στα σχολειά των παιδιών μας, στους καταναλωτές που εξυπηρετούμε. 
Τα ένα - δυο κρούσματα ανά κατάστημα τώρα έχουν γίνει πολύ περισσότερα.  Οι καταγγελίες που φτάνουν στο σωματείο μας επιβεβαιώνουν με το πιο τραγικό τρόπο ότι τα καταστήματα  έχουν μετατραπεί σε χώρους υπερμετάδοσης του ιού και οι εργαζόμενοι σε αυτά είμαστε πλήρως εκτεθειμένοι  χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας για την υγεία την δική μας, των οικογενειών μας αλλά και των καταναλωτών.
Την ευθύνη για όλη αυτή την κατάσταση την έχει αποκλειστικά η κυβέρνηση και η εργοδοσία. Τα μόνα πρωτόκολλα που πιστά εφαρμόζει η εργοδοσία  είναι τα πρωτόκολλα του κέρδους..." 

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάδελφοι-ισσες εργαζόμενοι στα LIDL

Την ίδια ώρα που δεν πρόλαβε να στεγνώσει ακόμα το μελάνι μας από την προηγούμενη ανακοίνωση-καταγγελία  μας για κρούσμα κορονοιού στο κατάστημα του Μαρκόπουλου, την  ώρα  που ο κλάδος θρηνεί ήδη ένα θύμα του κορονοιού που εργαζόταν   στον άλλον ΄΄Τοπ,,  Εργοδότη  ΄΄ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ,,  έρχονται να προστεθούν σε όλα τα παραπάνω  τα μαζικά θετικά κρούσματα στο κατάστημα του ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ( σύνολο 7 και βλέπουμε…), να επιβεβαιώνουν όσα καταγγείλαμε το προηγούμενο διάστημα για τους ανύπαρκτους ελέγχους και για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν, κομμένα και ραμμένα για την εξασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. 

Τι και αν το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων  ΧΙΟΥ με ανακοίνωση του κατήγγειλε την LIDL ότι κρατάει το κατάστημα της ανοικτό παίζοντας  με την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και των καταναλωτών ύστερα από τα μαζικά  κρούσματα κορονοιού που βρέθηκαν στο κατάστημα της ΧΙΟΥ, τι και αν  ύστερα από παρέμβαση του σωματείου μας την Πέμπτη 25/2 στο κατάστημα του Μαρκόπουλου διοικητικό στέλεχος της εταιρείας  ΄΄ ανέλαβε  πλήρως την εύθηνη για το μη έγκαιρο κλείσιμο του καταστήματος,, και με περίλυπο ύφος μας ανέφερε ΄΄ ότι δεν μπορεί να γυρίσει το χρόνο πίσω για να μην κάνει το ίδιο λάθος,, η πολυεθνική LIDL  συνεχίζει το ΄΄ βιολί,, της. Επέλεξε να μεταφέρει εργαζόμενους από την Αθήνα για να στήσουν το κατάστημα της  ΧΙΟΥ αλλά και να μεταφέρει διευθυντικά στελέχη που είχε στείλει στην  ΧΙΟ στο κατάστημα του Περιστερίου τα οποία δούλευαν από την Δευτέρα 22/2 με συμπτώματα ΠΥΡΕΤΟΥ και ΚΟΠΩΣΗΣ!!!

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ-ΙΣΣΕΣ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ  ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ:

ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ: Μονάχα φόρο τιμής μπορεί να αποτείνει κανείς στον συνδικαλιστή Ανδρέα Κολλά.

 


Φόρος τιμής στον Ανδρέα Κολλά

  26/2/2021

Με λύπη πληροφορήθηκαμε ότι έφυγε από την ζωή ο σύντροφος Ανδρέας Κολλάς. Ο αγώνας της ΕΑΣ το 1992-93 για τη ματαίωση της ιδιωτικοποίησης των λεωφορείων της Αθήνας έχει μείνει στην συνδικαλιστική ιστορία για την  μαχητικότητα , το  πείσμα αλλά και την ενότητα  μεταξύ των εργαζομένων . Ένας αγώνας που υπήρξε παράδειγμα εργατικής κινητοποίησης, και  έχει μεταξύ  άλλων την σφραγίδα του Αντρέα Κολλά.

 Ο Ανδρέας Κολλάς μαζί με τον αείμνηστο Χρήστο Σταμούλο πρωτοστάτησαν στον 18μήνο ταξικό αγώνα παρατεταμένης σύγκρουσης απέναντι στα ΜΑΤ και τους κατασταλτικούς κυβερνητικούς μηχανισμούς ΝΙΚΗΣΑΝ  και γι’ αυτό έχουμε ακόμα και σήμερα  δημόσιες συγκοινωνίες.

 Μονάχα φόρο τιμής μπορεί να αποτείνει κανείς στον συνδικαλιστή Ανδρέα Κολλά.

Τα θερμά μας  συλλυπητήρια στους οικείους του.

 Γραφείο Τύπου ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Η ιστορία του Λιγνάδη γκρεμίζει την μυθολογία περί Αριστείας που έχτισε προεκλογικά και μετεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης και η παράταξή του (video)

 


"Η ιστορία του Λιγνάδη γκρεμίζει όλη την μυθολογία που έχει χτίσει η κυβέρνηση περί Αριστείας...."

Ο δημοσιογράφος  Γιάννης Ανδρουλιδάκης  μίλησε στην εκπομπή του Kontra 24, για όλους και για όλα  με αφορμή το "σκάνδαλο  Λιγνάδη",δείτε το video :

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Ανάκληση δαπανών για μπάσκετ – ποδόσφαιρο στην ΕΡΤ!


 

Ανάκληση δαπανών για μπάσκετ – ποδόσφαιρο στην ΕΡΤ!

( αναδημ. απο www.typologies.gr )

26/02/2021 

Η ανακατανομή υψηλών κονδυλίων όσον αφορά τις δαπάνες της κρατικής ραδιοτηλεόρασης για το διάστημα 2021 – 2025 αποκαλύπτει πως η ΕΡΤ βγάζει εκτός προϋπολογισμού για το 2021 το κόστος των 730.857,60 ευρώ για την απόκτηση των δικαιωμάτων μπάσκετ από την ΕΣΑΚΕ, επειδή έγινε η μείωση του κόστους και τα δικαιώματα ξεπληρώθηκαν εντός του 2020! Μαζί με το κονδύλι για το μπάσκετ ανακλήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και η δαπάνη για τα στιγμιότυπα των αγώνων της Super League 2020 – 2021 από τη Forthnet, ύψους 248.233,2 ευρώ.

Με την ίδια απόφαση δόθηκε το πράσινο φως από τον μέτοχο για τις δαπάνες του 2022 και των ετών 2023 – 2025, συνολικού ύψους 1.602.181,78 ευρώ. Η ΕΡΤ θα αποκτήσει τα δικαιώματα των αγώνων πόλο του Ολυμπιακού από την EBU έναντι ποσού 40.896 ευρώ ως το 2025. Για την ενίσχυση κινηματογραφικών παραγωγών με την απόδοση του 1,5% για το 2021 η ΕΡΤ προβλέπει να διαθέσει το ποσό των 577.160 ευρώ, ποσό πολύ μικρότερο από αυτό που έδωσε στη διάρκεια του 2020.


Επάγγελμα “πιστόλας” στα ΜΜΕ

 

Επάγγελμα “πιστόλας” στα ΜΜΕ

Γράφει ο Αλέξανδρος Αρβανιτάς ( mediatvnews.gr )

Η δημοσιογραφία ως επάγγελμα είναι απείρως ελκυστικό, ενδιαφέρον και απαραίτητο για την καθημερινότητά μας. Ανεξαρτήτως του πώς έχει καταντήσει, παραμένει συστατικό της δημοκρατίας. Η ενημέρωση των πολιτών αποτελεί κοινωνικό αγαθό και η πρόσβαση σ’ αυτή δικαίωμα κάθε πολίτη. Η δημοσιογραφία έχει πολλές επιμέρους ειδικότητες, όλες αναγκαίες, προκειμένου να υπάρξει το τελικό αποτέλεσμα. Και γι’ αυτό όλα τα Μέσα κρίνονται από τους… πελάτες τους, τους αναγνώστες. Αναμφίβολα, όμως, το ρεπορτάζ αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση του δημοσιογραφικού λόγου. Μέσω αυτού αναδεικνύεται η είδηση, δηλαδή το συμβάν, το γεγονός. Από κει και πέρα, εναπόκειται στους πολίτες πώς θα την αξιολογήσουν, πώς θα εμβαθύνουν σ’ αυτή. Το σχόλιο που θα ακολουθήσει από τον αρμόδιο συντάκτη ενδεχομένως να αρέσει ή να πεταχτεί στο καλάθι των αχρήστων. Η είδηση, όμως, δεν γίνεται να περάσει σε δεύτερη μοίρα.

Ωστόσο, στις μέρες μας, υπάρχει τρόπος ώστε αυτή να υποβαθμιστεί και να πεταχτεί η μπάλα στην εξέδρα. 

Γι’ αυτόν το λόγο ευδοκιμεί το σημερινό φρούτο των… πιστολιών. Ναι, αυτή είναι η είδηση, αλλά εμείς θα αλλάξουμε την ατζέντα! Πόσες φορές δεν το ζήσαμε -όχι ως επαγγελματίες αλλά ως πολίτες- να γίνεται το άσπρο μαύρο και ανάποδα; 

Ένας έξυπνος, πιασάρικος τίτλος μπορεί να αποπροσανατολίσει το κοινό και να το οδηγήσει αλλού. Μια φωτογραφία, συνοδευόμενη με την κατάλληλη λεζάντα, δημιουργεί τους επιθυμητούς συνειρμούς στο υποσυνείδητο του αναγνωστικού κοινού. Αυτό μπορεί να γίνει υπογείως, ύπουλα, προκειμένου να αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές των πολιτών. Ακόμη-ακόμη, να χαϊδέψει τα αυτάκια ορισμένων, οι οποίοι περιμένουν εναγωνίως να ακούσουν τα ευχάριστα… μαντάτα. 

Δυστυχώς, όμως, σήμερα, η κατάσταση έχει ξεφύγει.

Τα… πιστόλια έχουν βγει φόρα παρτίδα και δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα.

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα σχετικά με την υπόθεση Λιγνάδη, ζήσαμε τρία περιστατικά, με τα οποία κάποιοι ανέλαβαν κανονικό ξέπλυμα.

 Πρώτο χτύπημα, στο δελτίο του STAR, με τη Μάρα Ζαχαρέα. Όταν μέχρι τελευταία στιγμή έπαιζε το γεγονός της παραγραφής των αδικημάτων του «γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη», μας… ενημέρωσε ότι ασκήθηκε δίωξη για το… τίποτα. Μετά το σχετικό χαμό στα social media, οι υπεύθυνοι το μάζεψαν άρον-άρον, κάνοντας λόγο για λάθος της στιγμής. Όποιος έχει δουλέψει στο χώρο, καταλαβαίνει ότι τέτοια λάθη δεν κάνουν ούτε οι ασκούμενοι δημοσιογράφοι. Και βεβαίως ούτε λόγος να παραιτηθεί κάποιος. Έστω για την τιμή των όπλων, ρε αδερφέ.

Δεύτερο «κτύπημα», στο κανάλι ΣΚΑΪ, με τη δημοσιογράφο Ιωάννα Μάνδρου. Αφού επί ημέρες έχει αναλάβει εργολαβικά την υπεράσπιση των κυβερνώντων σχετικά με τις πολιτικές τους ευθύνες, μας τα είπε σήμερα… ωραία και… πιστολάτα: «Καλά, αυτοί οι νεαροί δεν είχαν μάνα και πατέρα να ενδιαφερθούν γι’ αυτούς;». Εκτός του ότι μιλάμε για μεγάλο αριθμό ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, η προσπάθεια μετατόπισης ευθυνών από το θύτη στα θύματα και τους γονείς είναι, πάντως, συγκινητική. Γνωρίζουμε ότι η δημοσιογραφία του Φαλήρου είναι ο ορισμός της συστημικής δημοσιογραφίας και της μπόχας, αλλά κάθε μέρα διαπιστώνουμε ότι υπάρχει πιο κάτω από τον πάτο.

Τέλος, είχαμε την περίφημη δημοσιογραφική καταγραφή των… γεγονότων από το σάιτ in.gr, συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη. Και όπου Μαρινάκης, βάζετε δίπλα Μητσοτάκης. Ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος ανέλαβε δράση

Να ξέρετε ότι όσο πιο εναλλακτικός εμφανίζεσαι, όσο πιο αριστερός τόσο μεγαλύτερη… βαρύτητα αποκτούν τα γραφόμενά σου. 

Ο κύριος που λέτε θαυματούργησε στο «UNFOLLOW» και οι κακές γλώσσες λένε

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων: ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΕΣΗΕΑ ΚΑΙ ΕΔΟΕΑΠ - Ποιον μετέφερε ο ΕΔΟΕΑΠ με ΙΧ ελικόπτερο ;



 ΣΚΑΝΔΑΛΟ    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ  ΣΕ  ΕΣΗΕΑ ΚΑΙ ΕΔΟΕΑΠ
Ποιον μετέφερε ο ΕΔΟΕΑΠ με ΙΧ ελικόπτερο ;                                                         

Αποτελεί είδηση: Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, το οποίο έτσι ή  αλλιώς υπολειτουργεί με ευθύνη της πλειοψηφίας του, που ενδιαφέρεται  μόνο για  έργα βιτρίνας ,δεν συνεδρίασε χθες  Τρίτη.  Είναι όμως η ημέρα που από χρόνια έχει καθιερωθεί να πραγματοποιούνται οι τακτικές συνεδριάσεις  του

Η εντολή  της Προέδρου και του ΓΓ της ένωσης ήταν   να βάλουν  λουκέτο στο ΔΣ  διότι ΔΗΘΕΝ δεν….. υπάρχουν θέματα που να αφορούν τον κλάδο (..! ) μοιάζει αναμενόμενη.

Αδιαφορούν  για την επέλαση  της διαπλοκής  σε ο τι έχει απομείνει από  δικαιώματα και ελευθερίες, με απολύσεις,  φακέλωμα των δημοσιογράφων, χειραγώγηση ,  που συνεχίζονται   με άλλοθι  ΚΑΙ την πανδημία. Στο κάτω-κάτω δεν το κρύβουν . Αποτελούν και οι 6 της πλειοψηφίας εκφράσεις  του εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Oi δύο Πρόεδροι στην ΕΣΗΕΑ και στον ΕΔΟΕΑΠ   είναι φυσικό να   μη θέλουν    να απαντήσουν   σε   ερωτήματα, ή να δώσουν εξηγήσεις που αφορούν απολύσεις, κρίσιμα ζητήματα  με την  δεοντολογία, με αφορμή και την επικαιρότητα των τελευταίων ημερών.

Ένα ακόμη  ακανθώδες θέμα που ήδη έχει τεθεί και απαιτεί εξηγήσεις πάντως είναι:

Ποιόν  ασθενή  μετέφερε από νησί του Ιονίου πριν από μήνες ιδιωτικό ελικόπτερο που πλήρωσε  ο ΕΔΟΕΑΠ ( όταν  σε άλλες περιπτώσεις κόβει την ασπιρίνη στα τέσσερα); 

Και να μας πουν  αν υπάρχει προηγούμενο .

Το πλέον σκανδαλώδες, όπως ακούγεται, είναι  ότι η χρέωση έγινε μέσω ιδιωτικού διαγνωστικού κέντρου, με το οποίο δεν είχε σύμβαση ο ΕΔΟΕΑΠ. 

Εντελώς  συμπτωματικά λίγο  αργότερα,  με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού  Λ. Μενδώνη, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του  ΑΜΠΕ, η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ ( μέλος τότε και του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ)  ανακοινώθηκε  ,ότι τοποθετήθηκε στο ΔΣ του ΟΠΙ (Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας).  Μετά την κατακραυγή  όμως  που προκλήθηκε με την δημοσίευση ,λόγω του ασυμβίβαστου το όνομα της    διεγράφη από την απόφαση.

Μένει όμως η διαπλοκή  και οι 6 πρόθυμοι που την υπηρετούν  στην  ΕΣΗΕΑ και τον ΕΔΟΕΑΠ που διοικούνται από την ίδια σύμπραξη πολιτικής αμαρτίας .

Κάνουν  χατίρια στο καρτέλ και την Κυβέρνηση και  ανέχονται ακόμη και την καταρράκωση της   δεοντολογίας ,αφού, με το νέο νόμο για τα κανάλια, που άφησαν να περάσει,  η ενημέρωση πνίγεται στα  σκουπίδια, με τα ριάλιτι, τις πολιτικές εκπτώσεις  και   τα  παράθυρα με την φρίκη από το Εθνικό. 

                                                                                24/02/21        

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Βιτρινες- αρμοδιοι- εισαγγελεις- βουλευτες- πρωθυπουργος -δημοσιογραφοι- ΜΜΕ , θα σας θυμαται η ιστορια ως «το παρεακι που ταιζε τα τερατα με τον φοβο κ τα ονειρα μας» .. κ αυτην την ιστορια θα την πουμε στα παιδια μας, κ αυτα στα δικα τους παιδια.

 


«Μια κυβέρνηση προπαγανδας, εχει κανει ολο το Εθνος τσιφλίκι της, διορίζοντας ολους τους δικους τους σε θεσεις κλειδια, κ δεν εχει καν την «τσιπα» να υποδυθεί την δημοκρατικη της υποσταση. 

Ευθαρσώς επιβάλει τον ενα νομο μετα τον αλλο, κ δεν ιδρωνει τ αφτι τους.

 Οσο για την απαντηση «επικοινωνιακο τρικ» του πρωθυπουργου στην Ζετα Δουκα @zetadouka ειδαμε ολοι ποσο σοβαρα ελαβε υποψην τα αιτηματα της-μας. Δεν εχουν κανει την παραμικρη ενεργεια για να διευκολυνουν τον αγωνα των θυματων, μια εισαγγελεια σε πληρη υπνωση, μια ομιχλη κ σιγη απο το Μαξιμου, κ το καζανι βραζει. 

Η Μενδωνη ειναι απλα το περιτύλιγμα. 

Μεσα ειναι η φωλια με τα σκουλικια. 

Μην με παρεξηγείτε. Κατανοώ την χρησιμοτητα των σκουλικιων στον κυκλο της ζωης . Αλλα θα γινω τροφη τους μετα θανατον.

Ενα κρατος «προνοιας» που βιαζει συστηματικα τα δημοκρατικα μας δικαιωματα, την μια εκμεταλευομενοι την πανδημια, την αλλη εξαγοραζοντας τα ΜΜΕ, την παραλλη απλα επειδη «μπορει» μη κρατωντας καν τα προσχηματα.

Βιτρινες- αρμοδιοι- εισαγγελεις- βουλευτες- πρωθυπουργος -δημοσιογραφοι- ΜΜΕ , θα σας θυμαται η ιστορια ως «το παρεακι που ταιζε τα τερατα με τον φοβο κ τα ονειρα μας» .. κ αυτην την ιστορια θα την πουμε στα παιδια μας, κ αυτα στα δικα τους παιδια.

Απο αυτο το σκανδαλο δεν θα γλυτωσετε , οσο κ αν κανετε την ανηξερη παιδουλα. Μην ξεχνατε:

Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΛΑ»



(Απο τη σελίδα της ηθοποιού Κλέλιας Ρένεση  στο instagram)

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

"ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΩ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΕΡΓΟΥ Η ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΟΥΣ; " - ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΓΑΜΠΡΙΤΣΟΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ "ΙΕΡΑΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ"



 Στην  "τηλεδιάσκεψη"  που είχαν  η διοίκηση της ΕΡΤ  με τους  αγαπημένους της  συνδικαλιστές της "σύμπραξης" (ΠΑΣΥΜΗΤΕ- ΣΕΚΟΧΕΡΤ-ΕΕΕΡΤ), στα πλαίσια  της διαπραγμάτευσης  για  την υπογραφή  ΣΣΕ, ο Διευθύνων Σύμβουλος  της ΕΡΤ  κ. Γαμπρίτσος φρόντισε  να   κάνει  σαφές  πρός όλους , ότι επι της ουσίας  δεν πρόκειται να  διαπραγματευτεί  παρά μόνο  επουσιώδη θέματα, που δεν αγγίζουν την  κεντρική ιδέα  της  στρατηγικής  που έχει  αποφασίσει όπως λέει   να εφαρμόσει.Μια "στρατηγική"  που φυσικά  εκπορεύεται  απο τους εντολείς του στο Μαξίμου και η οποία όχι μόνο στην ΕΡΤ αλλά παντού έχει το ίδιο αντεργατικό νεοφιλελεύθερο πρόσημο.

Ο κ. Γαμπρίτσος  δεν είναι  η  "εξαίρεση"  αλλά  ο κανόνας  της  πολιτικής  της σημερινής  κυβέρνησης, όταν  "διαπραγματευόμενος"με  ...συνδικαλιστές  για υπογραφή ΣΣΕ, τους  έθεσε  εξαρχής το  ρητορικό ερώτημα : 

"...γιατί να προσλάβω μόνιμους υπαλλήλους  στους  οποίους θα είμαι αναγκασμένος  να δίνω  μέχρι  τέσσερις εβδομάδες πληρωμένη κανονική άδεια ή να  τους πληρώνω όταν  παίρνουν αναρρωτική άδεια , ενώ  μπορώ να προσλαμβάνω  συμβασιούχους  με  συμβάσεις έργου ή  να νοικιάζω  εργαζόμενους, που θα μπορώ να τους ελέγχω ακόμα κι όταν  δουλευουν  απο το σπίτι και να τους διώχνω  όταν δεν τους χρειάζομαι;..." 

Για τον κ. Γαμπρίτσο και τους  υπόλοιπους της  διοίκησης της ΕΡΤ, οι αυξήσεις  στους  μισθούς τους, που  τους δώρισε  η  κυβέρνηση  με το  νόμο Λιβάνιου και  η μέθοδος του  outsourcing,  η  ενοικίαση  δηλαδή εργαζομένων  ή υπηρεσιών απο τις εργασιακές  γαλέρες  των  εργολάβων, είναι  ο "κανόνας της αγοράς" στον οποίο  όλοι πρέπει να υπακούν, θέτοντας ξεκάθαρα  τους όρους και τα όρια  της  διαπραγμάτευσης  για  υπογραφή ΣΣΕ.

Μια  ΣΣΕ, που όπως έχει δηλώσει και σε πρόσφατη επιστολή του δεν θα έχει  μισθολογικό περιεχόμενο, αφού όπως  σημειώνεται  στο "περίφημο"  επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΡΤ και τόνισε ξανά στην  "διαπραγματευτική" τηλεδιάσκεψη,  οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ  αμείβονται πολύ καλά  σε σχέση με τα στελέχη της ιεραρχίας, "πρέπει να  ακολουθήσουμε το παράδειγμα των δημόσιων ραδιοτηλεοράσεων της Βουλγαρίας της Σλοβενίας κ.α"

Είναι προφανές  ότι  για την κυβέρνηση και τους  εντολοδόχους της στη  διοίκηση  της ΕΡΤ  οι έννοιες   "Συλλογική  Σύμβαση Εργασίας" , "εργατικά δικαιώματα" , "συνδικαλισμός" , "κοινωνική συνοχή" , "διαφάνεια" , "αξιοκρατία", θεωρούνται  εμπόδια  στις αντεργατικές και αντικοινωνικές μεταρρυθμίσεις, που  ήδη έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται  απο το  επιτελικό κράτος. 

"Εμπόδια"  τα οποία μέχρι να εξαφανισθούν  τελείως  απο τον  πολιτικό τους  ορίζοντα, θα  τα  απαξιώνουν  συστηματικά και όταν  δεν  θα μπορούν  να τα αποφύγουν  θα τα διαχειρίζονται  με τέτοιο τρόπο  ώστε να μην έχουν νόημα  ύπαρξης. 

Απο την πρώτη κιόλας  "διαπραγματευτική" της συνάντηση, η  διοίκηση  έδειξε χωρίς περιστροφές  στους  αγαπημένους της  συνδικαλιστές της "σύμπραξης", ότι τα όρια  τους  είναι προκαθορισμένα (απο την ίδια) και ότι  η ΣΣΕ  για την οποία  τάχα  διαπραγματεύονται  θα είναι απλά το αποτέλεσμα μιας τυπικής διαδικασίας  χωρίς  ουσία  για τους εργαζόμενους.  

Οι αντιδράσεις της "Ιεράς  Σύμπραξης" σε αυτήν  την ταπεινωτική  για τον συνδικαλισμό επίδειξη ισχύος  της διοίκησης;
 Μέχρι στιγμής  οι ...προσδοκώμενες και σε κάθε περίπτωση σκανδαλωδώς  δυσανάλογες  των "ερεθισμάτων".

 

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Πολάκης: Να γιατί ο Μητσοτάκης ήθελε την ΕΡΤ υπό τον έλεγχό του


 «Να γιατί με το πρώτο νόμο της διακυβέρνησής του ο Μητσοτάκης πήρε στον έλεγχο του την ΕΡΤ!» αναφέρει σε νέα του ανάρτηση ο Παύλος Πολάκης παρουσιάζοντας το ρεπορτάζ της ΕΡΤ που καταλήγει σε «λάθος συμπεράσματα».

Και σημειώνει: «Πως αλλιώς θα παρουσίαζε ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ 725 χιλιαδες εμβολιασμένους όταν αυτοί που έχουν κάνει δυο δόσεις και έχουν ανοσία είναι 243.000!!!!!»

Αφορμή ρεπορτάζ της ΕΡΤ όπου πρόσθεταν στους εμβολιασθέντες και εκείνους που πήραν τη δεύτερη δόση εμβολίου, δημιουργώντας ένα ευφάνταστο και μεγάλο αριθμό εμβολιασθέντων.

Και αυτό τον αριθμό τον χρησιμοποίησαν στη συνέχεια για την προπαγάνδα, αφού η ΕΡΤ μιλούσε -προκαλώντας σύγχυση- για 725.000 «εμβολιασθέντες».

Δείτε την ανάρτησή του και ξεχωριστά, την φωτογραφία με τα στοιχεία:


πηγη:https://www.documentonews.gr/article/polakhs-na-giati-o-mhtsotakhs-hthele-thn-ert-ypo-ton-elegxo-toy

Νίκος Μπογιόπουλος: Παιδεραστία – σεξουαλική κακοποίηση: Ιστορίες…εξαπάτησης


 Παιδεραστία – σεξουαλική κακοποίηση: Ιστορίες…εξαπάτησης 

Νίκος Μπογιόπουλος

(αναδημ. απο το www.imerodromos.gr )

 Η κυρία Μενδώνη εξαπατήθηκε.

Προφανώς όταν ο μακαρίτης, πλέον, Επστάιν, ο προαγωγός ανηλίκων, δισεκατομμυριούχος τραπεζίτης, χρηματιστής, φίλος του Κλίντον και του Τραμπ, έστηνε την «βιομηχανία» του στην οποία ήταν βουτηγμένη μέχρι το λαιμό η επιχειρηματική και πολιτική ελίτ των ΗΠΑ, βασιλικών οίκων μη εξαιρουμένων, κι οι μετέχοντες σε αυτήν θα είχαν… εξαπατηθεί.

Προφανώς όταν ο Τραμπ μετέτρεπε τον απροσχημάτιστο μισογυνισμό και σεξισμό του σε ένα ακόμα «αντισυστημικό» (!) χαρτί, οι οικονομικοί, μιντιακοί και πολιτικοί του συνδαιτυμόνες είχαν… εξαπατηθεί.

Όταν οι εκατοντάδες πρόεδροι, πρωθυπουργοί, υπουργοί και παρατρεχάμενοι έδιναν το χέρι τους στις συνόδους Κορυφής της ΕΕ στον Μπερλουσκόνι των πάρτι «Μπούνγκα – Μπούνγκα» και των τηλεοπτικών σόου «Χοντρά λεφτά – χοντρά βυζιά», είχαν… εξαπατηθεί.

Οταν πριν μια δεκαετία το ολλανδικό Εφετείο προχώρησε στην άρση της απαγόρευσης της διαβόητης οργάνωση των Ολλανδών παιδεραστών Martijn, που αρχικά τέθηκε εκτός νόμου αλλά στη συνέχεια εθεωρήθη ότι δεν αποτελεί άμεση απειλή για την ασφάλεια της κοινωνίας, προφανώς οι δικαστές… εξαπατήθηκαν.  

Όταν ανοίγεις το ίντερνετ και παρακολουθείς πως η κραταιά βιομηχανία του σεξοτουρισμού απευθύνεται σε Ευρωπαίους και Αμερικανούς εντιμότατους πολίτες διαφημίζοντας ότι «Αν ψάχνεις για σεξοτουρισμό, αν θέλεις ένα καλό πήδημα, είσαι στο σωστό μέρος!», όπου το σωστό μέρος με την παιδική πραμάτεια φτάνει από Ταϊλάνδη, Φιλιππίνες και­ Ινδονησία μέχρι Ινδία, Βραζιλία, Σρι Λάνκα αλλά ευρωπαικά εδάφη, διαπιστώνεις, ταυτόχρονα, ότι οι κήνσορες του «πνεύμα και ηθική» έχουν… εξαπατηθεί.

Όταν ψάχνεις να βρεις αν υπάρχει ένα τέλος σε αυτό τον βούρκο της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων στην Καθολική Εκκλησία, εκεί πια κι αν αντιλαμβάνεσαι ότι ακόμα και ο Θεός έχει… εξαπατηθεί.

Όταν βλέπεις πώς επιχειρήθηκε να κουκουλωθεί, να απομειωθεί, να διασκεδαστεί εδώ και τρεις βδομάδες η σημασία και η αξία των καταγγελιών κατά Λιγνάδη στην Ελλάδα, όταν θυμάσαι όλη τη σαπίλα με τον «κύριο» πρώην βουλευτή που απηλλάγη της πρωτόδικης καταδίκης του για την υπόθεση ασέλγειας σε ανήλικο λόγω… παραγραφής, δεν σου μένει πια καμία αμφιβολία πόσο ψηλά μπορεί να χτυπήσει ο δαίμων της… εξαπάτησης.

Και σίγουρα, την ώρα που ακόμα και ο βούρκος θα ντρεπόταν από την σαπίλα των θαμώνων του, πως να μην ξανακοιτάξεις εκείνη την κουβέντα του Μπρεχτ:

«Γιατί, λοιπόν, είναι όλα τριγύρω τόσο γκρίζα, γιατί τούτη
η κολασμένη θύελλα που σκοτώνει, καθώς λένε, και νεκρούς;
Όταν η κυρίαρχη τάξη σαπίζει, τότε η σαπίλα κυριαρχεί».  


Μυριόστομο μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι η καταστολή δεν θα περάσει (VIDEO)

 Μυριόστομο μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι η καταστολή δεν θα περάσει 

(αναδημ. απο www.902.gr)

Με πολύμορφες δράσεις και κινητοποιήσεις οι Φοιτητικοί Σύλλογοι σε πολλές πόλεις της χώρας εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους συμφοιτητές τους στη Θεσσαλονίκη, που δέχθηκαν χθες την άγρια καταστολή από την αστυνομία κατά την κινητοποίησή τους στην πρυτανεία του ΑΠΘ.

Στη Θεσσαλονίκη, φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι του ΑΠΘ πραγματοποίησαν το μεσημέρι δυναμική συγκέντρωση στα δικαστήρια, όπου

Χρήστος Γιαννούλης: Ο πρωθυπουργός έχει εθιστεί στην κουλτούρα της συγκάλυψης (HXHTIKO)

 Χρήστος Γιαννούλης 

 Ο πρωθυπουργός έχει εθιστεί στην κουλτούρα της συγκάλυψης

(αναδημ. απο www.avgi.gr)

«Να μην επιχειρήσει επιδείνωση της τακτικής της βαβούρας ο Μητσοτάκης. Στο ΑΠΘ η αστυνομία κλήθηκε να ρίξει ξύλο».

Να μην επιχειρήσει την επιδείνωση της τακτικής της βαβούρας και της παρελκυστικής τακτικής καλεί τον πρωθυπουργό ο Χρήστος Γιαννούλης, αναπληρωτής τομεάρχης Μεταφορών και Υποδομών και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Εν οψει της συζήτησης της Πέμπτης στη βουλή και στον απόηχο των συγκλονιστικών αποκαλύψεων στο χώρο του Πολιτισμού, ο κ. Γιαννούλης ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει κομματική αντιπαράθεση αλλά κριτική στις θέσεις και στην διαχείριση που κάνει η κυβέρνηση.

Μιλώντας στο Κόκκινο, ο κ. Γιαννούλης επανέλαβε το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του καλλιτεχνικού κόσμου για παραίτηση της κ. Μενδώνη, η οποία στην υπόθεση του κ. Λιγνάδη έφτασε από το είναι ακίνδυνος στο είναι επικίνδυνος.

Για τον κ. Μητσοτάκη είπε χαρακτηριστικά ότι «είναι εθισμένος στην κουλτούρα της συγκάλυψης» φέρνοντας σειρά παραδειγμάτων για το πώς διαχειρίζεται ο πρωθυπουργός σήμερα τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις, παραδείγματα όπως η υπόθεση του διοικητή της ΕΥΠ που δεν είχε τα τυπικά προσόντα και η κυβέρνηση της ΝΔ άλλαξε τελικώς σχετικό τον νόμο.

Για τα έκτροπα της αστυνομίας στο ΑΠΘ και τις απίστευτες σκηνές βίας κατά των φοιτητών εκεί, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι η αστυνομία δεν πήγε να επιβάλλει την τάξη αλλά «κλήθηκε να ρίξει ξύλο».

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Γιαννούλης και στην «ηρωική» επέμβαση της καθηγήτριας για την προστασία φοιτητή που δεχόταν άγριο ξύλο από αστυνομικούς, παρουσία μάλιστα δικαστικού λειτουργού, όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά.

ΕΤΙΤΑ (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ) : ΤΟ MEGA CHANNEL «ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΙ» ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ


 Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2021   

ΤΟ MEGA CHANNEL «ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΙ» ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Συνάδελφοι!
Ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA παρότι είναι κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας, όχι μόνο δεν ακολουθεί την συλλογική σύμβαση εργασίας για τους συνάδελφους τεχνικούς, αντίθετα  τους καλεί να υπογράψουν νέες ατομικές συμβάσεις που κατακρημνίζουν ό,τι εργατικό δικαίωμα μας έχει πια απομείνει και παραπέμπουν σε άλλες εποχές, κερδίζοντας επάξια τον τίτλο της «εργασιακής γαλέρας». Μέσα στα άλλα οι αντεργατικές ρυθμίσεις είναι οι εξής:

ΠΟΣΠΕΡΤ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : ΝΑ ΜΗΝ… ΑΠΟΠΕΜΦΘΕΙ Η ΜΕΝΔΩΝΗ

 


Αγ. Παρασκευή 23/02/2021

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΝΑ ΜΗΝ… ΑΠΟΠΕΜΦΘΕΙ Η ΜΕΝΔΩΝΗ

Τα έργα και οι ημέρες της διορισμένης υπουργού Πολιτισμού- Αθλητισμού αλλά κυρίως η συνέντευξη τύπου που « σε μια χυδαία προσπάθεια, παρακολουθήσαμε τόσο την υπουργό όσο και τον πρωθυπουργό………………..να παριστάνουν οι ίδιοι τα θύματα……..» (ανακοίνωση ΣΕΗ) και το ξεσκέπασμα γι’ άλλη μια φορά του φαύλου και αυταρχικού επιτελικού κράτους που υπηρετεί, έχουν οδηγήσει τον κόσμο του πολιτισμού, καλλιτέχνες, σωματεία και φορείς να ζητούν επιτακτικά την αποπομπή της υπουργού αφού δεν είχε το ηθικό ανάστημα να παραιτηθεί.

Εμείς αντίθετα, θέλουμε να συνεχίσει η «εξ αρίστων» διορισμένη υπουργός στη θέση της και να επιτελέσει το ρόλο που της έχουν αναθέσει ώστε να αμύνεται περι πάρτης και να κάνει σημαία της το πνεύμα και ηθική.  

Να μας θυμίζει καθημερινά (αφού οι Έλληνες ξεχνάμε γρήγορα κατά τον πατέρα Μητσοτάκη) ότι αποτελεί αλγεινό παράδειγμα που καθρεφτίζει το ύφος και το ήθος των αρίστων που μας κυβερνούν.

Να μας θυμίζει πώς υπηρετείται η πολιτικά ανήθικη στρατηγική της συγκάλυψης, χωρίς κανένα ψήγμα πολιτικής έστω αξιοπρέπειας, αφού ο ξεπεσμός είναι με «τα φρένα σπασμένα».

Να μας θυμίζει τι είναι ψέμα, τι είναι διγλωσσία, τι είναι εξαπάτηση, τι είναι απαξίωση, τι είναι λοιδορία και πως συντελείται η καταρράκωση μιας αξιοπρέπειας.

Να μας θυμίζει πως σήμερα συνομολογεί για επικίνδυνους και ανήθικους, τους χθεσινούς ηθικά ακέραιους, που για το δημόσιο συμφέρον επελέγησαν αριστίνδην.

Να μας θυμίζει τον τρόπο που προστατεύονται «οι προστάτες».   

Να μας θυμίζει τις γνωστές δεξιότητες των αδέξιων της δεξιάς κυβέρνησης και τους αυτοφυείς διορισθέντες υπηρέτες του επιτελικού κράτους.

Να μας θυμίζει ότι είναι μια εκ των τριών υπουργών της γενικής συνέλευσης της ΕΡΤ που και εκεί με την συνενοχή της, η αδιαφάνεια, η ρουσφετολογία, η λογοκρισία, η μονομέρεια, η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος και οι προσλήψεις ημετέρων είναι στην ημερησία διάταξη, όσο δε για την προαγωγή και την παραγωγή πολιτισμού από την ΕΡΤ είναι απλά… ζητούμενο!

Συμφωνούμε με την ανακοίνωση του ΣΕΗ, στεκόμαστε αλληλέγγυοι, συμπορευόμαστε στον αγώνα τους και σε κάθε αγώνα που αφορά τις αξίες της ζωής και το δικαίωμα στο όνειρο μιας καλύτερης ανθρώπινης ζωής, με αξιοπρέπεια και ηθική.

Θέλουμε λοιπόν την Μενδώνη υπουργό, για να μη…ξεχάσουμε.  

Υποσχόμαστε όμως ότι δε θα υποκλιθούμε σε αυτήν και όλο το συνάφι τους, που κλέβουν τη ζωή μας μεθοδικά. 

Υποσχόμαστε πως δε θα γίνουμε ποτέ υποχείρια των πρεσβευτών της εξαπάτησης που αυτοί υπηρετούν.  

 ΥΓ: Προς υπουργό Μενδώνη : Μην ακούτε τις φωνές από την Ν.Δ που σας προτρέπουν να παραιτηθείτε… είναι προβοκάτορες και Τρόλ του…. ΣΥΡΙΖΑ.



Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Ποιοί επιχειρούν να μετατρέψουν την υπόθεση Λιγνάδη σε «θεωρία συνωμοσίας»

 


Ποιοί επιχειρούν να μετατρέψουν την υπόθεση Λιγνάδη σε «θεωρία συνωμοσίας»

Αναδημοσίευση άρθρου του Άρη Χατζηστεφάνου που δημοσιεύθηκε στο info-war.gr

Ύστερα από την αποτυχημένη προσπάθεια της κυβέρνησης και των συστημικών μέσων ενημέρωσης να θάψουν ολοκληρωτικά την υπόθεση παιδεραστίας, οι εξελίξεις αναγκάζουν το κυβερνητικό στρατόπεδο να αλλάξει επικοινωνιακή γραμμή.

Η νέα προσπάθεια, που ξεκίνησε από φιλο-νεοδημοκρατικά τρολ και περνά σε γνωστά ΜΜΕ, είναι να ταυτίσουν όποιον ζητά την απόδοση πολιτικών ευθυνών με τα μέλη του κινήματος συνομοσιολόγων QΑnon.

Το QΑnon το οποίο έκανε την εμφάνισή του επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ είναι μια ακροδεξιά ομάδα, με χαρακτηριστικά θρησκευτικής σέκτας, που υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ και ίσως ολόκληρος ο πλανήτης ελέγχονται από ένα δίκτυο παιδεραστών, οι οποίοι μάλιστα τρώνε τα παιδια που βιάζουν.

Η προσπάθεια σύνδεσης όσων ασκούν πολιτική κριτική στον Μητσοτάκη και τη Μενδώνη για την υπόθεση Λιγνάδη ξεκίνησε από

ΕΡΤ / Σαρώνουν ό,τι κινείται υπέρ ημετέρων

ΕΡΤ / Σαρώνουν ό,τι κινείται υπέρ ημετέρων

(αναδημ. απο www.avgi.gr)

 Η νέα ανθρωπογεωγραφία της ΕΡΤ δεν περιλαμβάνει τους ανθρώπους της σε θέσεις ευθύνης, που έχουν καταληφθεί όλες από την... "αγορά"

Οι προθέσεις του Μαξίμου για την ΕΡΤ φάνηκαν αμέσως, με την εγκατάστασή τους στο Ραδιομέγαρο το καλοκαίρι του 2019: δύναμη κατοχής και υφαρπαγής ακόμα και της παραμικρής εξουσίας. Με το καλημέρα τοποθέτησαν πρόσωπα - κλειδιά σε θέσεις στρατηγικού χαρακτήρα, δηλαδή στις γενικές διευθύνσεις, παράλληλα με την πρόσληψη «εντεταλμένων» και «συμβούλων» πάσης φύσεως, ενώ στη συνέχεια προχώρησαν σε περιθωριοποίηση όσων δεν ταίριαζαν στη νέα διοίκηση και σε βίαιες μετακινήσεις.

Δεν είναι τυχαίο το ότι εδώ και ενάμιση χρόνο 50 με 60 άτομα έχουν απομακρυνθεί προσωρινά με μετάταξη, ενώ έχουν κατατεθεί περίπου 200 αντίστοιχες αιτήσεις. 

Τι επαγγελματικό μέλλον μπορεί να δει κάποιος σήμερα στην ΕΡΤ;

 Αυτός είναι και ο λόγος που με τροπολογία στον νόμο για τα ΜΜΕ απαγορεύτηκαν οι μετατάξεις εάν προηγουμένως δεν εγκριθούν από το Δ.Σ.

Εκεί όμως που έγινε κανονική σφαγή ήταν στον ειδησεογραφικό τομέα, όπου κυριολεκτικά δεν έμεινε τίποτε όρθιο.

Σαρώθηκε όλη η πυραμίδα των ειδήσεων και των ειδησεογραφικών εκπομπών από τους διευθυντές, τους τμηματάρχες και αρχισυντάκτες, σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι και τους ρεπόρτερ.

Ο Φώτης Καφαράκης φρόντισε γι’ αυτό πριν καν επιλεγεί γενικός διευθυντής Ενημέρωσης. Κομβικό ρόλο στην εκκαθάριση έπαιξε και ο τύποις Νο 2 της ιεραρχίας, Γιάννης Τρουπής, διευθυντής ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών και ενσωματωμένος επί χρόνια πολιτικός συντάκτης της Ν.Δ.

Μια στρατιά δημοσιογράφων, πρόθυμων να υπηρετήσουν το νέο καθεστώς εμφανίστηκε στην ΕΡΤ. 

Είναι ρουσφέτια; Δηλαδή βόλεμα «ημετέρων»; Γαλάζιων παιδιών, δικών μας παιδιών που τακτοποιούνται;  Ή μήπως είναι οι άνθρωποι που εμπιστευόμαστε, εκείνοι που θα βγάλουν τη δουλειά όπως τη θέλουμε;

 Προφανώς πρόκειται και για τα δύο.

Στα δελτία ειδήσεων, πρώτη φορά μετά το "μαύρο" και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, "η διοίκηση στηρίζεται σε δημοσιογράφους που προσέλαβε από την ‘αγορά’ εκτός ΕΡΤ και όχι στους μόνιμους υπαλλήλους της". Χωρίς να αξιοποιήσει το σύνολο των εργαζομένων, "παγώνοντας" ρεπόρτερ που δεν είναι πολιτικά ημέτεροι, με ρεβανσιστική λογική, χωρίς να συγκρουστεί και με τη δημοσιοϋπαλληλική αντίληψη κάποιων εργαζομένων, προχώρησε σε συμβάσεις με δημοσιογράφους σε θέσεις κλειδιά.

Ο επικεφαλής του ρεπορτάζ (desk) είναι ο Ζαφείρης Σπυριδάκης, από την "αγορά". Επίσης πρώτη φορά οι αρχισυντάκτες των δελτίων είναι και εκτός ΕΡΤ. 

Προσέλαβαν ως αρχισυντάκτες τον Τάσο Ζορμπά, την  Άρση Γιαννέλλου από το Mega, τη Νατάσσα Μπαρχαμπά από τη σύνταξη των ειδήσεων του Open και την Ελένη Πετροπούλου. 

Επικεφαλής των παραγωγών είναι εκτός ΕΡΤ η Ελένη Πλαβούκου από τον ΑΝΤ1.

Πρόσωπο των διεθνών είναι η Κλειώ Νικολάου από το Mega, κεντρικό πρόσωπο στο δελτίο των 9, «αξιοποιείται» στα μεγάλα γεγονότα (π.χ. αμερικανικές εκλογές), αλλά και στην εκπομπή για την Ευρώπη, όπου

Πρωτοφανείς αθλιότητες αρχισυντάκτη της ΕΡΤ για την υπόθεση Λιγνάδη


Πρωτοφανείς αθλιότητες αρχισυντάκτη της ΕΡΤ για την υπόθεση Λιγνάδη

 (αναδημ. απο www.avgi.gr)

Ο Τάσος Ζορμπάς, που προσελήφθη από τον Κωνσταντίνο Ζούλα για να επιβλέπει τα κεντρικά δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ, κάνει διαρκώς άθλιες αναρτήσεις στο facebook.

ΟΤάσος Ζορμπάς, ο ένας εκ των δύο δημοσιογράφων που προσελήφθη στην ΕΡΤ τον Δεκέμβρη του 2020 προκειμένου να ασκεί καθήκοντα αρχισυντάκτη των κεντρικών δελτίων ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης, προχωρά σε καθημερινή βάση σε άθλιες δημοσιεύσεις για την πολύκροτη υπόθεση Λιγνάδη.

Με αγοραίο ύφος και εκφράσεις πεζοδρομίου επιτίθεται ακόμα και σε όσους ανθρώπους του θεάτρου δηλώνουν την αποστροφή τους για τα εγκλήματα σεξουαλικής κακοποίησης κατηγορώντας τους για «ομερτά τύπου μαφίας».

Με άθλιες ειρωνίες επιτίθεται δε και σε όσους και όσες ζητούν παραίτηση της Λίνας Μενδώνη για τον χειρισμό της υπόθεσης Λιγνάδη. «Παιδιά, ούτε εγώ

Χάρης Τζωρτζάκης : «Οι άνθρωποι της εξουσίας νιώθουν τόσο δυνατοί που θεωρούν ότι ακόμα και αν βιάζουν ανήλικα παιδιά δε θα τους αγγίξει κανείς» (VIDEO)


 Ο ηθοποιός Χάρης Τζωρτζάκης προχώρησε σε μια υποδειγματική τοποθέτηση για όλα αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες με το πάνελ του «ΣΚΑΙ», όπου εκεί μίλησε, απέναντι του.

 Ο Χ. Τζωρτζάκης απέναντι στους δημοσιογράφους που τον διέκοπταν επανειλημμένως για να υπερασπιστούν «τη δουλειά τους» μίλησε για την πολιτική εξουσία, για σκάνδαλα που έχουν επιχειρηθεί να κουκουλωθούν -με ευθύνες και όνομα. 

«Δεν ζητάω από την υπουργό να επιτελέσει τον ρόλο της δικαιοσύνης. Δεν ζητάω από την υπουργό να παραιτηθεί επειδή γνώριζε. Αν γνώριζε η υπουργός θα ζητούσε να παρέμβει εισαγγελέας και για την υπουργό. Ζητάω να παραιτηθεί η υπουργός επειδή δεν γνώριζε» είπε, μεταξύ άλλων.

Ανοιχτά και απέναντι σε ένα πάνελ που δεν ήταν ιδιαίτερα φιλικό, ο ηθοποιός Χάρης Τζωρτζάκης τοποθετήθηκε για όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη, Ιωάννα Μάνδρου και Λένα Φλυτζάνη, παρά τις πιέσεις και τις διαρκείς παρεμβολές όταν μιλούσε με ονόματα για ευθύνες και σκάνδαλα που επιχειρήθηκε να κουκουλωθούν, ο Χ. Τζωρτζάκης είπε αυτά που για ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας είναι αυτονόητα, ωστόσο δεν έχουν βρει χώρο να ειπωθούν σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης.

Ερωτηθείς αν όλο αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες είναι δικαίωση για όλους τους ανθρώπους και ειδικά του θεάτρου ο ηθοποιός απάντησε:

Ποιος πέταξε τόσα λεφτά στην ΕΡΤ; Γαλαντόμος ή ανίκανος; Ρουσφέτι ή ανοησία;

 




Στην ΕΡΤ λεφτά υπάρχουν (για πέταμα)


Ποιος πέταξε τόσα λεφτά στην ΕΡΤ; 

Γαλαντόμος ή ανίκανος; 

Ρουσφέτι ή ανοησία;

 Μας τιτίβισαν ότι όλοι στην ΕΡΤ γνώριζαν πως θα καταργηθεί μια συχνότητα για να επεκταθεί η ΕΡΤ σε κανάλι υψηλής πιστότητας (HD, λαϊκά). Μάλιστα τη νύφη θα την πλήρωνε το κανάλι ΕΡΤ Sports. 

Αυτά λέγονταν πέρσι την άνοιξη. 

Κι ενώ συνέβη νομοτελειακά, η ΕΡΤ είχε ήδη αγοράσει πρόγραμμα για να παίζει στο αθλητικό κανάλι. Τελικά όλα αυτά τα βλέπουμε στο ίντερνετ, όπου μετακόμισε άρον άρον το κανάλι. 

Το ερώτημα παραμένει: αφού γνώριζαν, γιατί αγόραζαν;

(αναδημ. απο το www.documentonews.gr)

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: Κ. Μενδώνη έχετε αναδειχτεί σε πολλαπλά βλαβερή παράμετρο για το σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό

 


22 ώρ. 
Προς κυρίαν Μενδώνην

Να σας πω δυο κουβέντες για το θέμα της εξαπάτησης. Είμαι ειδικός.

Όλοι οι καλλιτέχνες είμαστε εξαπατητές. Μάλιστα όσο καλύτερα εξαπατήσουμε το κοινό μας τόσο περισσότερο θα γνωρίσουμε δόξα, χειροκροτήματα, αποθέωση - και γιατί όχι, κάποιες φορές γενναία οικονομική ανταμοιβή.

Η διαφορά - που ως φαίνεται δεν σας είναι και πολύ σαφής - είναι ότι εμείς πριν επιδοθούμε στην τέχνη της εξαπάτησης το δηλώνουμε φαρδιά πλατιά: «στο ρ ό λ ο του Άμλετ ο Χ. Ψ.», ή «Μόμπι Ντικ, η φάλαινα», μ υ θ ι σ τ ό ρ η μ α, «η Κάλπικη Λίρα» κινηματογραφική τ α ι ν ί α. Και ούτω κάθε εξής.

Έτσι, γνωρίζει ο εκ των προτέρων εξαπατούμενος - τίμια πράματα - ότι θα επιδιώξουμε να τον εξαπατήσουμε, με αποτέλεσμα, αν το πετύχουμε για μερικές στιγμές π.χ. στη διάρκεια μιας παράστασης, να δώσουμε το έναυσμα στη φαντασία του «εξαπατηθέντος» να συμπληρώσει αυτά που ελλειπτικά παρουσιάζουμε στη σκηνή και να φτιάξει μέσα του έναν μη-πραγματικό αλλά πολύ ισχυρό σε συμβολισμό κόσμο. Λέγεται «τέχνη».
Και - αν είναι άξια λόγου - κάνει τον εξαπατηθέντα να φύγει χαρούμενος ή/και προβληματισμένος ή/και συγκινημένος ή/και «χτυπημένος απο την ομορφιά». Εν παση περιπτώσει να μην κλαίει τα λεφτά που έδωσε στο ταμείο. [μια και είστε του αρχαίου πιο πολύ παρά του σύγχρονου πολιτισμού, σας συστήνω να (ξανά)διαβάσετε τη θαυμάσια περιγραφή του Ξενοφώντα στο «Συμπόσιο» του. Τις σελίδες που περιγράφει πως ένας προαγωγός, μια αυλητρίδα-ηθοποιός κι ένας νεαρός συνάδελφος της, αναπαριστούν μια ερωτική σκηνή και την επίδραση που είχε αυτό στους συνδαιτημόνες, αριστούργημα]
Αυτό που υποστηρίζετε ότι πάθατε εσείς λέγεται α π ά τ η (η κοινή). Μην τα μπερδεύετε.
Μάλιστα σε άλλες χώρες οι έχοντες θέσεις ευθύνης παραιτούνται για πολύ μικρότερες αιτίες. (Π.χ.: «τα καλώδια που αγόρασα με τα χρήματα των φορολογουμένων ήταν κακής ποιότητας, με απάτησαν, παραιτούμαι για λόγους ευθιξίας»).

Θα έλεγα ότι σας τη χαρίζουμε, αν δεν είχατε βαρύ παρελθόν. (Δεν έχουμε ξεχάσει πόσο υπονομεύσατε την εφαρμογή του Νόμου Γερουλανου για το σινεμα όταν τα κανατε πλακάκια με κατι παλαιολιθικούς συνδικαλιστές ή την παντελή απουσία σας απο ότι αφορούσε οτιδήποτε άλλο εκτός απο τον μουσειακό πολιτισμό, την προσβλητική απουσία σας απο την ενίσχυση των καλλιτεχνών και των υπολοίπων δραστηριοποιούμενων στις τέχνες (τεχνικοί, βοηθητικοί εργαζόμενοι, επιχειρηματίες, μακρύς ο κατάλογος) που πλήγηκαν αφάνταστα απο την επιδημία (που μάλιστα συνοδεύτηκε απο την ακόμα προσβλητικότερη δήλωση σας ότι όλοι αυτοί δεν έχουν ανάγκη γιατί τα παίρνουν μαύρα...) Ακόμα, θα σας τη χαρίζαμε αν δεν είχατε επιχειρήσει να πετάξετε στις κερκίδες την καυτή πατάτα Λιγνάδη που έτυχε στη βάρδια σας, με δικαιολογίες που δεν έπειθαν ούτε τους αφελέστερους καλοπροαίρετους. Τέλος, μπορεί και να τα καταπίναμε όλα αν δεν δείχνατε αυτό το απεχθές πρόσωπο που πολιτικάντη που προσπαθεί πάση θυσία να σώσει το δέρμα του: μέσα σε δυο-τρεις μέρες πήγατε απο το ένα άκρο του «δεν ξέρω, δεν άκουσα», στο άλλο της μηνυτήριας αναφοράς, της εξαπάτησης απο έναν επικίνδυνο - όπως τώρα λέτε - άνθρωπο και της μεταφοράς σε άλλους της δικής σας ευθύνης να εποπτεύετε. Και μάλιστα να αφήνετε να εννοηθεί ότι μια και γνωρίσατε τον επικίνδυνο 3 μέρες πριν το διορισμό του, κάποιος άλλος, ίσως υψηλότερα ιστάμενος, έλαβε την απόφαση που έχει την υπογραφή σας; Ντροπή
Κυρια Μενδώνη, θα παρακολουθούσα, σίγουρα όχι με συμπάθεια αλλά με κάποια κατανόηση την προσπάθεια να σώσετε τη δουλειά σας. Άλλωστε δεν θεωρώ ότι η δική σας απομάκρυνση έχει να προσφέρει κάτι ουσιαστικό στο σοβαρότατο θέμα που μας απασχολεί παρ´ εκτός να σημειωθεί ως πύρρεια νίκη των πολιτικών σας αντιπάλων, πράγμα που προσωπικά με αφήνει παγερά αδιάφορο.
Πλην όμως το «όφις με ηπάτησε» έχει απορριφθεί προ πολλού ως αιτία απαλλαγής.
Μ όλα τα παραπάνω έχετε αναδειχτεί σε πολλαπλά βλαβερή παράμετρο για το σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό. Έτσι δεν μπορώ παρά να συνταχθώ αυτούς που ζητούν να αποχωρήσετε.
Αν με την ευκαιρία αυτή, του εξοστρακισμού 5-6 τοξικών ανθρώπων στις τέχνες ξεφορτωθούμε κι εσάς το όφελος θα είναι διπλό.