Σάββατο 29 Μαΐου 2021

ΜΙΑ ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΕΝΑ ΓΑΛΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΝΟΣ ... ΕΓΚΩΜΙΟΥ

 



Το εγκώμιο του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου αλλά και της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, πλέκει ο Μένιος Φουρθιώτης μέσα από

Συνδικαλιστής της ΝΔ ο πολίτης που αποθέωσε την κυβέρνηση στον ΣΚΑΪ (vid)



(απο το rovespieros.gr)

 Σε μια εντελώς τυχαία συνάντηση, έξω από το εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι, η κάμερα του ΣΚΑΪ έπεσε πάνω σε έναν πολίτη ο οποίος ήταν ενθουσιασμένος με την κυβέρνηση.

Μάλιστα «εντυπωσίασε» τόσο τον Δημήτρη Οικονόμου που πρότεινε να τον κάνουν και… σποτάκι!

«Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση. Αψογα όλα, μπράβο. Συγχαρητήρια»

δήλωσε ο «τυχαίος πολίτης», με τον παρουσιαστή Δημήτρη Οικονόμου να μην μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό του.

Τελικά, όπως αποδείχθηκε, ο πολίτης που έπεσε «τυχαία» πάνω στην κάμερα του ΣΚΑΪ, είναι, όπως αποκαλύπτει το documentonews.gr, o Γιάννης Σιαμπάνης, πρόεδρος του συλλόγου των υπαλλήλων της Βουλής και επικεφαλής του συνδυασμού που πρόσκειται στη ΝΔ, «Ενιαία Κίνηση Υπαλλήλων».

Οταν μάλιστα ο συνάδελφος Αγγελος Προβολισιάνος επικοινώνησε με τον συνδικαλιστή για μια δήλωσή του εκείνος απάντησε: «Κάνετε λάθος» και έκλεισε το τηλέφωνο.

Συνδικαλιστής της ΝΔ ο πολίτης που αποθέωσε την κυβέρνηση στον ΣΚΑΪ (vid):

ΑΙΧΜΕΣ: Για την “πλαστή ταυτότητα Φουρθιώτη”, πήρε κανείς την ευθύνη στην ΕΣΗΕΑ;

**Μετά και την ημερίδα της ΕΣΗΕΑ ποιο θα είναι το επόμενο βήμα της κυβερνητικής συνεργασίας  των δημοσιογραφικών παρατάξεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Μην έχετε καμία αυταπάτη, όλα γίνονται για τις εκλογές που έρχονται και για να ξεχαστεί η πλαστή Φουρθιώτη και η εγγραφή του στον ΕΔΟΕΑΠ, με ένα ραδιοφωνικό σταθμό που

" Η δυστυχία των πολλών, των λίγων η βουλιμία" και μια "κυβέρνηση με σήμα το κουταλοπίρουνο ...γι αυτό εσείς ρεμάλια, ό,τι προστάξουν τα κανάλια..." !!!




"...Στομωμένα στόματα με πώματα στο τσάνελ 
 σέρνονται με γόνατα τα πτώματαστο πάνελ 
 Σφουγγαρίζουν σάλια ανάβουν μανουάλια 
 τα χάλια κάτω απ' το χαλί να αποσβεστούν τσουβάλια 
 Αέρισμα στην τόμπολα, με τα ευρω βεντάλια 
 γι αυτό εσείς ρεμάλια, ό,τι προστάξουν τα κανάλια..."



Δείτε το video και πιο κάτω  όλους τους στίχους :

ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΥΔΗ (ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ) ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ : Η ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ Η ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΟΙ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ

 


 (Απο τη σελίδα  της δημοσιογράφου Ματίνας Παπαχριστούδη  στο facebook )

Matina Papaxristoudi

Επιτέλους ή θα αναλάβουμε όλοι και όλες οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες, όλες οι αγωνιστικές συνδικαλιστικές δυνάμεις τις συλλογικές και προσωπικές ευθύνες που μας αναλογούν, συναισθανόμενοι την ιστορικότητα και την κρισιμότητα της συγκυρίας ή θα ζήσουμε το μέλλον που μας ετοιμάζουν ως δουλοπάροικοι του 21ου αιώνα.

Παρακάτω επισημαίνουμε ορισμένα απο τα πιο χαρακτηριστικά άρθρα του Ν/Σ :

Λαθροχειρία του Πρώτου Θέματος για να κρυφτούν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης (αργότερα ...διορθώθηκε)

 


Σε νέα λαθροχειρία προχώρησε η ιστοσελίδα του Πρώτου Θέματος με αφορμή τη δημοσιοποίηση δημοσκόπησης της Alcο, η οποία αποτυπώνει την έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών σε ό,τι αφορά την κυβερνητική διαχείρηση της πανδημίας και της εγκληματικότητας.

Ειδικότερα, στην ερώτηση «είστε ή όχι ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας», και ενώ το συντριπτικό 53% είπε όχι, το «Πρώτο Θέμα» επέλεξε να γράψει ότι

Κώστας Αρβανίτης (Ευρ/της ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ): Ζήτημα δημοκρατίας και κράτους δικαίου οι απειλές κατά δημοσιογράφων (video)

 

Στις κυβερνήσεις που έκαναν την κρίση της πανδημίας ευκαιρία περαιτέρω αυταρχισμού, στις απειλές κατά Δημοσιογράφων με έμφαση στην δολοφονία Καραϊβάζ που θα συζητηθεί σύντομα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και στην καταπάτηση δικαιωμάτων κοινωνικών ομάδων, αναφέρθηκε ο Κώστας Αρβανίτης μιλώντας στην επιτροπή LIBE.

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία / The Left, συμμετείχε στη συζήτηση σχετικά με την Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση του Κράτους Δικαίου στα 27 κράτη-μέλη, από τη θέση του σκιώδους εισηγητή της Ευρωομάδας της Αριστεράς.

Ο Κώστας Αρβανίτης αφού αναφέρθηκε στην ανάγκη η Έκθεση να «εμπεριέχει συγκεκριμένες, στοχευμένες συστάσεις για όλα τα κράτη–μέλη και όχι να παραμείνει μια απλή καταγραφή και ένα ευχολόγιο», αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα της δολοφονίας Καραϊβάζ, αναφορά με την οποία συμφώνησε εμφατικά στο κλείσιμο της συνεδρίασης ο Εισηγητής της Έκθεσης, Ισπανός Domènec RUIZ DEVESA (S&D).

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ολοκλήρωσε την ομιλία του αναφερόμενος στην ανάγκη να προστατεύονται τα δικαιώματα κάθε μικρής ή μεγάλης κοινωνικής ομάδας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του Κώστα Αρβανίτη και το video:

Η ΠΟΣΠΕΡΤ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΚΤΟΝΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ


 Η ΠΟΣΠΕΡΤ μαζί με  συνδικαλιστικά στελέχη και μέλη της ΕΤΙΤΑ  και δεκάδων άλλων  σωματείων,  παρόντες  και στη σημερινή μοτοπορεία  διαμαρτυρίας   προς το Σύνταγμα εναντίον του εργατοκτόνου  νομοσχεδίου  Χατζηδάκη. 

Την ίδια στιγμή το ΕΚΑ  με πανό έξω απο το υπουργείο "Εργασίας"  θυμίζει και αυτό στον άεργο υπουργό ότι  ο πόλεμος  που  ο ίδιος  ξεκίνησε  εναντίον της

ΠΟΣΠΕΡΤ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΕΔΟΕΑΠ - Μετά από τρία χρόνια ζυγίστηκαν, μετρήθηκαν και βρέθηκαν ελλιπέστατοι

 

 


                 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΕΔΟΕΑΠ                  

Αγ. Παρασκευή  26/5/21

Μετά από τρία  χρόνια ζυγίστηκαν, μετρήθηκαν και βρέθηκαν ελλιπέστατοι

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Αύριο, Πέμπτη 27/05/2021 στις 11:30 θα συγκληθεί συμβούλιο στο Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ.

Αύριο λοιπόν θα συνεχιστεί η άθλια βρώμικη και παρελκυστική τακτική του περιβόητου προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ Καπάκου και της παρέας του (Μιχαλίτσης και σία) για το θέμα που αφορά εργαζόμενους προς συνταξιοδότηση και που δεν έχουν συμπληρώσει εκ των πραγμάτων, τις 1500 ημέρες ασφάλισης (εργασίας)  στο ταμείο, όπως απαιτείται,  προκειμένου να συνεχίσουν και ως συνταξιούχοι να  έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τον ίδιο φορέα.

Για άλλη μια φορά αυτό το θέμα τέθηκε με δόλο τελευταίο στην ημερησία διάταξη, μετά από πλειάδα θεμάτων ήσσονος σημασίας και μεγάλης διαδικασίας , ώστε και πάλι να μη προλάβει να μπεί για συζήτηση.

Η ίδια τακτική και η ίδια μπόχα  εδώ και πολύ καιρό , ειδικά από τότε που

Το χρονικό της δικαστικής δικαίωσης του Πάνου Χρυσοστόμου και η εκτέλεσή της "εν μέρει" απο τη διοίκηση της ΕΡΤ


Μπορεί  ο  κατάφωρα αδικηθείς  συνάδελφος  Πάνος Χρυσοστόμου, να δικαιώθηκε  και απο το  εφετείο, όμως  η διοίκηση της  ΕΡΤ  για μια φορά  ακόμα   παίζοντας με τις λέξεις δείχνει την εμπάθειά της και τον αλαζονικό τρόπο με τον όποίο  διαχειρίζεται όχι τη δική της αλλά  μια  δήμοσια  επιχείρηση, με την απόφασή της να εκτελέσει "εν μέρει"  την απόφαση  του εφετείου.

Ο άδικα εκδιωχθείς απο τη θέση  του δ/ντη προγράμματος Ρ/Φ  συνάδελφος  Π. Χρυσοστόμου,παρ΄όλο που δικαιώθηκε,  δεν θα επιστρέψει στην θέση ευθύνης  που του αντιστοιχεί.Γιατί; Γιατί έτσι αποφάσισε το Δ.Σ  της ΕΡΤ 

Ας δούμε  όμως το χρονικό του δικαστικού αγώνα  που τελικά  τον δικαίωσε (στα δικαστήρια μόνο):

Η αναβίωση του "μητσοτακισμού" με "πρόβα τζενεράλε" τις απολύσεις εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ




«Το Δημόσιο θα επωμισθεί το κόστος λύσης των συμβάσεων των εργαζομένων αορίστου χρόνου» που δεν θα απορροφηθούν αλλού!

Η εφημερίδα κάνει λόγο για απόπειρα ιδιωτικοποίησης του νερού, φόβους για το μέλλον της ΕΥΔΑΠ και… σπάσιμο της μονιμότητας στο Δημόσιο, μια «γνωστή» τακτική Μητσοτάκη που έρχεται από το παρελθόν…

Θυμίζουμε, ότι ο Κ. Μητσοτάκης και στο παρελθόν, ως «μύστης του νεοφιλελευθερισμού» επιχείρησε να εφαρμόσει στον ελληνικό δημόσιο τομέα ένα σύστημα «αξιολόγησης» (εντός εισαγωγικών καθότι προσχηματικός όπως τον χαρακτηρίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι) που εφαρμόστηκε από καπιταλιστικούς κολοσσούς. Συγκεκριμένα στην Microsoft, του Bill Gates, όπου το σύστημα στη συνέχεια απορρίφθηκε ως αντιπαραγωγικό. Γι’ αυτό το λόγο μάλιστα είχε χαρακτηριστεί και ως «υπουργός των απολύσεων στο Δημόσιο»! 

(www.aftodioikisi.gr )

Σπάει το «ταμπού» της μονιμότητας

(αναδημ. απο το efsyn.gr)

 Λίγο πριν από το τέλος του 20ού αιώνα μαθαίναμε για τον ξεσηκωμό που ξεσπούσε σε αναπτυσσόμενες χώρες για την ιδιωτικοποίηση του νερού με χαρακτηριστικότερη περίπτωση τη Βολιβία. Αγρότες, ιθαγενείς και αστοί κατάφεραν εκεί να ανατρέψουν την πώληση του νερού σε πολυεθνική, η οποία απαγόρευε ακόμη και τη συλλογή βρόχινου νερού σε στέρνες! Θα τα δούμε αυτά και στην Ελλάδα; αναρωτήθηκαν τότε κάποιοι, που χαρακτηρίστηκαν υπερβολικοί.

Αργότερα, όταν τα νεοφιλελεύθερα κηρύγματα έγιναν και εδώ της μόδας, εμφανίστηκαν εκείνοι που ζητούσαν να πέσουν τα «ταμπού» και να γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Ο κλήρος της εφαρμογής έπεσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος,

Από πότε η ΕΡΤ δεν εφαρμόζει αποφάσεις δικαστηρίων;Η Διοίκηση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης θα κάνει, λέει, μερικώς δεκτή την απόφαση για τον Πάνο Χρυσοστόμου.

 


Η Διοίκηση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης θα κάνει, λέει, μερικώς δεκτή την απόφαση για τον Πάνο Χρυσοστόμου.

25 Μαΐου 2021 ( www.e-tetradio.gr )

Είναι η υπ’ αριθ. 134/2019 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που επαναφέρει τον Χρυσοστόμου στη θέση του προϊσταμένου της διεύθυνσης του προγράμματος ραδιοφωνίας της γενικής διεύθυνσης προγράμματός της. Το δικαστήριο επιδίκασε κι ένα ποσό που πρέπει να του πληρώσει η ΕΡΤ, συν τα δικαστικά έξοδα.

Ερχεται λοιπόν σήμερα η ΕΡΤ και λέει πως δέχεται να πληρώσει όλα τα χρήματα στον Πάνο Χρυσοστόμου αλλά δεν μπορεί να τον επαναφέρει στη θέση διότι άλλαξε το οργανόγραμμα και δεν υφίσταται η θέση πια: βάσει «αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ ΑΕ δεν υφίσταται σήμερα η Διεύθυνση Προγράμματος Ραδιοφωνίας της Γενικής Διεύθυνσης Προγράμματος, προκειμένου να τοποθετηθεί ο Π.Χ. στη θέση αυτή, οπότε είναι αντικειμενικά ανέφικτη η εκτέλεση της υπ’ αριθμ. 134/2019 απόφασης του ΜΠΑ ως προς το σκέλος αυτό».

Αστείες δικαιολογίες. Αν δούμε τα δύο οργανογράμματα βλέπουμε ότι

Δημ. Περπατάρης (Εργατολόγος): "Ιστορική η πρόσφατη Δικαστική απόφαση ΥΠΕΡ των συμβασιούχων εργαζομένων στο Δήμο Πλατανιά " (Κρήτη- Χανιά)



Ιστορική θεωρείται στους νομικούς κύκλους  η  Δικαστική Απόφαση διαδικασίας Ασφαλιστικών Μέτρων του Πρωτοδικείου Αθήνας υπερ  των συμβασιούχων  του Δήμου Πλατανιά  των Χανίων  Κρήτης.

Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας δικαστής  αναφερόμενος στο σκεπτικό πρόσφατης σχετικής απόφασης  του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου τον περασμένο Φεβρουάριο (βλ. εδώ και εδώ ) την υιοθετεί και την ενσωματώνει στο σκεπτικό της δικής  του απόφασης (βλ. παρακάτω) δικαιώνοντας  αφενός τους προσφεύγοντες συμβασιούχους και ανοίγοντας  αφετέρου το δρόμο της  δικαστικής  διεκδίκησης  για  χιλιάδες  συμβασιούχους του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα.


Ιστορική κατά το σκεπτικό της η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθήνας  για έναν ακόμη λόγο, αφού σύμφωνα με δήλωση του πληρεξουσίου Δικηγόρου των εργαζομένων του Δήμου, Δημήτρη Περπατάρη ,  το Δικαστήριο διατάσσει την απασχόλησή τους μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης  επί της κυρίας αγωγής δηλαδή μέχρι να κριθεί το θέμα της εργασιακής τακτοποίησής τους και από το Εφετείο!

Πιο κάτω ολόκληρη η απόφαση  του Πρωτοδικείου της Αθήνας υπερ  των συμβασιούχων του Δ. Πλατανιά η οποία υπάρχει και στο link www.perpataris.gr(ακολουθεί η σχετική απόφαση  του Ευρ. Δικαστηρίου) :

Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Η ΝΔ ...ρωτά "για την προέλευση των χρημάτων της εφημερίδας Documento" και η εφημερίδα απαντά




H  ανακοίνωση της Ν.Δ :

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ( )

24/05/2021 - 15:26

 «Από το 2017 βουλευτές της ΝΔ κατέθεταν ερωτήσεις στη Βουλή για την προέλευση των χρημάτων της εφημερίδας Documento.

 Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-AΝΕΛ φυσικά σιωπούσε.

 Ο κ. Καλογρίτσας, στη διάρκεια της κατάθεσής του στη Βουλή, ανέφερε με λεπτομέρειες ότι, κατόπιν εντολών του κ. Παππά αφού ναυάγησε το σχέδιο για δημιουργία “Syriza Channel”, τα 3 εκατομμύρια ευρώ πήγαν για τη δημιουργία ΣΥΡΙΖΑ-εφημερίδας και συγκεκριμένα της εφημερίδας Documento, η οποία εκτός των άλλων υπηρεσιών στο κόμμα, θα αναλάμβανε και τις επιθέσεις κατά πολιτικών αντιπάλων και των συζύγων τους.

 Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, ο κ. Καλογρίτσας έπαιρνε εντολές μόνο από τον κ. Παππά και όταν διαφώνησε για τις ενορχηστρωμένες επιθέσεις του “Syriza press” σε βάρος συζύγων πολιτικών αντιπάλων του επιβλήθηκε να αποχωρήσει λαμβάνοντας απειλητικά μηνύματα από τον κ.  Παππά, όπως ο ίδιος επικαλέστηκε.

 Ποια ήταν η διαδρομή των 3 εκατομμυρίων ευρώ;

 Πώς ένας εργαζόμενος σε μια εφημερίδα, στην οποία έχουν καταλήξει 3 εκατομμύρια, γίνεται στη συνέχεια ιδιοκτήτης;

 Ποιος ο ρόλος του κ. Αρτέμη Αρτεμίου στην αναζήτηση χρημάτων για τη δημιουργία του Syriza Channel;

 Είναι πράγματι οι κ.κ. Παππάς και Αρτεμίου το ίδιο ακριβώς πράγμα;

 Οφείλονται απαντήσεις, τις οποίες οι εμπλεκόμενοι μέχρι σήμερα έχουν κάνει οτιδήποτε για να αποφύγουν»

Η απάντηση της εφημερίδας του Κώστα Βαξεβάνη (documentonews.gr )

Όταν ο πρωθυπουργός δεν λείπει σε τριήμερα γράφει ανακοινώσεις για το Documento

Στην Ελλάδα, που αυτή τη στιγμή μετρά 12.000 νεκρούς, και έχει μια οικονομία κατεστραμμένη με τους πολίτες στο έλεος της πανδημίας ο πρωθυπουργός της χώρας όταν δεν πετάει με το ελικόπτερο κάποιου καναλάρχη, στα διαλείμματα από τα χαρωπά τριήμερά του, βγάζει ανακοινώσεις για το Documento.

Για πολλοστή φορά, με μια νέα ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία αφήνει διάφορα υπονοούμενα για το Documento σε σχέση με το πώς εκδόθηκε και πως συνεχίζει να εκδίδεται και επιχειρεί επίμονα να εμπλέξει τον εκδότη του και την εφημερίδα με τον εργολάβο Καλογρίτσα.

Από το 2017 η Νέα Δημοκρατία απέδιδε την έκδοση του Documento στα θαλασσοδάνεια Καλογρίτσα. Στη συνέχεια, το αφήγημα άλλαξε και το Documento δήθεν εκδόθηκε με τα 3 εκατομμύρια ευρώ του επιχειρηματικού ομίλου CCC που δόθηκαν στον Καλογρίτσα. Οι παλινωδίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν εκπλήσσουν.

Άλλωστε, τα “μια έτσι και τα μια αλλιώς” των επιχειρημάτων της τα ζούμε σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, μετρώντας ταυτόχρονα νεκρούς. 

Θα το πούμε για ακόμη μια φορά αν και γνωρίζουμε πως τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν τον απασχολεί η αλήθεια αλλά το επόμενο τριήμερό του:

Στον αέρα τα προσωπικά στοιχεία όσων κάνουν υπεύθυνες δηλώσεις στο gov.gr - Η επιστολή της 'Ενωσης Πληροφορικών Ελλάδας προς κυβερνητικούς φορείς



(αναδημ. απο την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΕ www.epe.org.gr)

Σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας στην πλατφόρμα gov.gr

Θα θέλαμε να θέσουμε υπ’ όψιν σας το παρακάτω σημαντικό πρόβλημα ασφάλειας κατά την επικύρωση εγγράφου που έχει παραχθεί από τις υπηρεσίες του gov.gr (https://is.gd/oDWlC9).

Συγκεκριμένα, παρατηρήσαμε πως μπορεί κανείς να βρει με απλή αναζήτηση στο Google υπερσύνδεσμο (URL) που εμφανίζει την υπεύθυνη δήλωση πολίτη, άσχετου με αυτόν που κάνει την αναζήτηση, ο οποίος έχει δημιουργήσει την δήλωσή του μέσω της πλατφόρμας: dilosi.services.gov.gr/create/q/templates.

Παράρτημα Α

Στις 18/5/21 η Ένωσή μας έστειλε την παρακάτω επιστολή στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης (mindigital.gr), στην ΓΓΠΣ (gsis.gr) και την ΑΠΔΠΧ (dpa.gr). Έως σήμερα (21/5) το απόγευμα δεν υπήρξε καμια -ούτε καν ανεπίσημη- απάντηση! Με άλλα λόγια το περιγραφόμενο παρακάτω πρόβλημα της πλατφόρμας dilosi.services.gov.gr παραμένει και μάλιστα δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλεψη διόρθωσής του στο κοντινό μέλλον. Όπως λοιπόν αναφέρουμε και στην επιστολή, είναι υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε τους Έλληνες πολίτες για τα παρακάτω ώστε να αποφύγουν τη διαρροή προσωπικών δεδομένων τους κατά την χρήση της εν λόγω πλατφόρμας.

 

Προς:

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών

Κοιν:

Γραφεία Τύπου πολιτικών κομμάτων

ΜΜΕ

Αθήνα, 18/05/2021

Σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας στην πλατφόρμα gov.gr

Αξιότιμοι Κύριοι,

Θα θέλαμε να θέσουμε υπ’ όψιν σας το παρακάτω σημαντικό πρόβλημα ασφάλειας κατά την επικύρωση εγγράφου που έχει παραχθεί από τις υπηρεσίες του gov.gr (https://is.gd/oDWlC9).

Συγκεκριμένα, παρατηρήσαμε πως μπορεί κανείς να βρει με απλή αναζήτηση στο Google υπερσύνδεσμο (URL) που εμφανίζει την υπεύθυνη δήλωση πολίτη, άσχετου με αυτόν που κάνει την αναζήτηση, ο οποίος έχει δημιουργήσει την δήλωσή του μέσω της πλατφόρμας: https://dilosi.services.gov.gr/create/q/templates. Πρακτικά, αν οποιοσδήποτε βρει από κάποια πηγή ή εντελώς τυχαία τον κωδικό hash key που χρησιμοποιείται για την επικύρωση (validation) τέτοιων εγγράφων εδώ: https://dilosi.services.gov.gr/show/q/validateαποκτά αυτόματα στην κατοχή του ένα PDF έγγραφο με όλα τα στοιχεία του υπογράφοντος την υπεύθυνη δήλωση. Και όλα αυτά είναι διαθέσιμα με ένα απλό URL, χωρίς κανένα έλεγχο πρόσβασης ή αυθεντικοποίηση (login) του χρήστη. Μπορεί μάλιστα να κατεβάσει το έγγραφο τοπικά με την ψηφιακή υπογραφή του Υπουργείου, δηλαδή έτοιμο προς οποιαδήποτε νόμιμη χρήση.

Για του λόγου το αληθές επισυνάπτουμε screenshot (Παράρτημα Α). Έχουν αποκρυφτεί τα ευαίσθητα στοιχεία, έχουμε όμως το URL στη διάθεση οποιουδήποτε για επαλήθευση, καθώς και

«Τρύπιο» το GOV.GR - Eκτεθειμένα στο διαδίκτυο κρίσιμα προσωπικά δεδομένα πολιτών.

 


Σοβαρό κενό ασφαλείας διαπίστωσε την περασμένη Τρίτη στο gov.gr η Ενωση Πληροφορικών Ελλάδας, με την «τρύπα» να παραμένει ορθάνοιχτη τουλάχιστον μέχρι χθες, αφήνοντας εκτεθειμένα στο διαδίκτυο κρίσιμα προσωπικά δεδομένα πολιτών.

Το πρόβλημα ανακαλύφθηκε με απλή αναζήτηση στο Google ή σε φωτογραφίες (ή ακόμη και τυχαία) εντοπίζοντας κωδικούς URL που εμφανίζουν υπεύθυνες δηλώσεις πολιτών (μέσω της πλατφόρμας: dilosi.services.gov.gr), άσχετων με αυτόν που κάνει την αναζήτηση, ή στοιχεία από άλλα επίσημα έγγραφα (π.χ. βεβαίωση εμβολιασμού κ.ά.), με πολλά προσωπικά στοιχεία όπως αριθμός ταυτότητας, ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, στοιχεία επικοινωνίας, εμπορικές πράξεις κ.λπ. 

Επιπλέον, το σύστημα είναι «διάτρητο» λόγω και της μη κρυπτογραφημένης τεχνικής λύσης που επελέγη για την αποστολή δεδομένων (πρωτόκολλο GET) τα οποία είναι… φανερά από όλους τους σέρβερ που περνά μια επικοινωνία προς το gov.gr, στα αρχεία καταγραφής (LOG files) ή στις προσωρινές μνήμες και τελικά εύκολα ανακτήσιμα από σχεδόν οποιονδήποτε έχει τις τεχνικές γνώσεις.

Αμεσα η Ενωση ενημέρωσε με επιστολή το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών και την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Η δημόσια ανακοίνωση της Ενωσης έγινε 72 ώρες μετά την

ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ:Καταδικάζουμε απερίφραστα την προσαγωγή συνδικαλιστών της ΟΙΥΕ από την αστυνομία

 


Καταδικάζουμε απερίφραστα την προσαγωγή συνδικαλιστών της ΟΙΥΕ από την αστυνομία

Η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων δεν θα περάσει

24/5/2021

Συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) ενώ πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία ενάντια στην κατάργηση του οκταώρου και της Κυριακάτικης αργίας αναρτώντας πανό από το λόφο του Λυκαβηττού, προσήχθησαν από την αστυνομία. Καταδικάζουμε τη συγκεκριμένη ενέργεια του Υπ. Προστασίας του Πολίτη και της κυβέρνησης που στρέφεται ξεκάθαρα εναντίον των εργαζομένων και των συνδικάτων. Στρέφεται ευθέως ενάντια στο συνταγματικά κατοχυρωμένο και δημοκρατικό δικαίωμα της διαμαρτυρίας και προσπαθεί να εκφοβίσει κάθε φωνή που διαμαρτύρεται και αγωνίζεται απέναντι στα αντεργατικά της σχέδια.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους είτε όταν διαμαρτύρονται για τα δικαιώματα τους είτε όταν

Το mediatvnews "προσυπογράφει" το σχόλιο της ΠΟΣΠΕΡΤ για την Ημερίδα-κολυμβήθρα του “Σιλωάμ” της ΕΣΗΕΑ

 


(αναδημ. απο το mediatvnews.gr)

Το πρώτο σχόλιο για την διαδικτυακή Ημερίδα-απάντηση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στον ορυμαγδό παραβίασης βασικών αρχών δεοντολογίας, τα δεκάδες κρούσματα φίμωσης και παρεμπόδισης δημοσιογραφικής εργασίας και τα δεκάδες κρούσματα λογοκρισίας, προέρχεται από την ΠΟΣΠΕΡΤ. Προσυπογράφοντας το κείμενο της, να προσθέσω πως κακώς δεν κάλεσαν και τον πρόεδρο της ΕΡΤ να πει τη δική του γνώμη, δεν νομίζω πως τον καλύπτει η άποψη του Γεραπετρίτη…

( το πρόγραμμα με τους καλεσμένους έκπληξη μπορείτε να δείτε παρακάτω)

Προσαγωγές συνδικαλιστών για γιγάντιο πανό κατά νομοσχεδίου Χατζηδάκη

 


Ένα τεράστιο πανό απλώθηκε  στον Λυκαβηττό δίνοντας στην Αθήνα το μήνυμα του αγώνα ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα, που προωθεί η κυβέρνηση με τη κατάργηση του 8ωρου, την κατάργηση της Κυριακής Αργίας.

Αλλά για την κυβέρνηση και το υπουργείο ΠΡΟΠΟ προφανώς ήταν μια μη αποδεκτή ενέργεια, για αυτό και έστειλε τα “όργανα της τάξης” να προσαγάγουν συνδικαλιστές και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Κι αυτό επειδή τόλμησαν να αναρτήσουν το πανό ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές που προωθεί η κυβέρνηση και ο Υπουργός Ανάπτυξης, υλοποιώντας τις εντολές των μεγάλων εργοδοτών του λιανεμπορίου.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ στο documentonews.gr

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΕΑΕΚ/ΑΔΕΔΥ: ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

 


ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ                                                   ΕΑΕΚ/ΑΔΕΔΥ


ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

 

Εργαζόμενες, -νοι

Συναδέλφισσες, -φοι

Τα χρόνια που πέρασαν και ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία, πολλές φορές, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές. με άγριες επιθέσεις σε βάρος των εργατικών και συνδικαλιστικών κατακτήσεων μας.

Όμως η επίθεση που δεχόμαστε αυτή τη φορά, χωρίς ίχνος υπερβολής, δεν έχει προηγούμενο αφού αυτή τη φορά, εν μέσω και άλλων αντεργατικών διατάξεων αφορά  την πιο σημαντική κατάκτησή μας. Το 8ωρο.

Αφορά το δικαίωμά μας στη ζωή, στην ανάπαυση στο δικαίωμά μας να αμειβόμαστε για τη δουλειά που προσφέρουμε.

Η αντιμεταρρύθμιση της ΝΔ μας γυρνά 135 χρόνια πίσω, στο ΣΙΚΑΓΟ, όταν ακόμα οι εργαζόμενοι πάλευαν για την κατάκτηση του 8ωρου.

Μ απύθμενο θράσος, περιγράφοντας ως νομοσχέδιο «προστασίας της εργασίας» εναγωνίως επιχειρούν να κρύψουν τις δεκάδες καταστροφικές και ολέθριες διατάξεις του, όπως αύξηση των απλήρωτων υπερωριών, τις ελεύθερες, ανεξέλεγκτες και φθηνές απολύσεις, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την κατάργηση της αργίας της Κυριακής, την περαιτέρω υποβάθμιση του ΣΕΠΕ, την υπονόμευση του δικαιώματος στην απεργία, την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου, θα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση των μισθών, την αύξηση της ανεργίας και των εργατικών ατυχημάτων την αποστέρηση του ελεύθερου χρόνου και της οικογενειακής ζωής από τους εργαζόμενους.

Είναι ταυτόχρονα χτύπημα στην ίδια τη Δημοκρατία

 

Εργαζόμενες, -νοι

Συναδέλφισσες, -φοι

.

θα τους αφήσουμε να καταστρέψουν και να διαλύσουν ακόμα πιο πολύ τις ζωές μας;
Θα τους αφήσουμε να μας γυρίσουν πίσω στον Μεσαίωνα;

Προφανώς και η απάντηση είναι ΟΧΙ.

Αγώνας μαζικός, πολύπλευρος, καλά οργανωμένος, με ενωτικό πνεύμα και διάθεση.

Με αυτό τον στόχο, ως συνδικαλιστικές παρατάξεις, ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ και ΕΑΕΚ, αυτές τις κρίσιμες ώρες, αφήνοντας στην άκρη

Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

ΠΟΣΠΕΡΤ: ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΚΩΣΤΑ ΣΕΜΠΕΚΟ


                                        Ανακοίνωση        Αγ. Παρασκευή 21/5/2021

Πέθανε πρόωρα σήμερα  ο συνάδελφος  Κώστας Σεμπέκος.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ εκφράζει τα ειλικρινή της συλληπητήρια στους οικείους  του.

Καλό ταξίδι συνάδελφε Κώστα