Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Η ΠΟΣΠΕΡΤ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον χώρο της Υγείας και συνεχίζει να καταγγέλλει το «επιτελικό κράτος» Μητσοτάκη.


Φαίνεται πλέον καθαρά ότι το «επιτελικό κράτος» του κ. Μητσοτάκη επενδύει ανοικτά στον κοινωνικό διχασμό, εγκαθιδρύοντας ένα υγειονομικό απαρτχάιντ πρωτοφανέρωτο στην μεταπολίτευση, χρησιμοποιώντας ως όχημα και εργαλείο τον εμβολιασμό.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα ζητήματα απολύσεων και αναστολών εργασίας, και λαμβάνοντας υπ’ όψη την από 23/8/2021 Ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, τον 19μηνο αγώνα των υγειονομικών στην πρώτη γραμμή της πανδημίας, στηρίζει τους συναδέλφους εργαζόμενους και τις κινητοποιήσεις τους, και καταγγέλλει την «επιτελική» κυβέρνηση για μεθοδευμένη περαιτέρω αποδόμηση του ήδη μνημονιακά χτυπημένου ελλιπούς Δημόσιου Συστήματος Υγείας, και μάλιστα εν καιρώ έξαρσης της επιδημίας, την στιγμή που θα έπρεπε να είναι περισσότερο στελεχωμένο και εύρυθμο παρά ποτέ και όχι προθάλαμος για πλουτισμό των εργολάβων της υγείας.

ΝΑΙ στη στήριξη του εθνικού συστήματος υγείας με προσλήψεις και του απαραίτητου υγειονομικού εξοπλισμού.

ΟΧΙ στις αναστολές, στις απολύσεις, στις τιμωρητικές απάνθρωπες ποινές, ΟΧΙ στον διχασμό.    

Τα νέα τιμωρητικά μέτρα εργασιακής, οικονομικής εξόντωσης και κοινωνικού στιγματισμού που εξήγγειλε ο Υπ. Υγείας και έρχονται να προστεθούν στις διατάξεις του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, δεν αποτελούν απλά παραβιάσεις κάθε έννοιας Συνταγματικού και Διεθνούς Δικαίου, αλλά δημιουργούν και ένα παρασύνταγμα νομιμοποίησης κάθε κρατικής αυθαιρεσίας και θεσμικής εκτροπής, μετατροπής του πολίτη - εργαζόμενου σε υπήκοο, που χρειάζεται το «επιτελικό κράτος» του κ. Μητσοτάκη για να στηριχθεί.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ, με αφορμή την πρόσφατη επιχείρηση προσπάθειας εκφοβισμού, καταναγκασμού και απειλών για την επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού στους εργαζόμενους της ΕΡΤ από εντολοδόχους της Διοίκησης και μάλιστα πολύ πριν εξαγγελθούν τα νέα μέτρα (φαίνεται πως οι κάθε είδους πρόθυμοι γνώριζαν εκ προοιμίου την «επιτελική» εκτροπή που ερχόταν), έχει τοποθετηθεί δημόσια για τα ζητήματα διακρίσεων αλλά και ξεκάθαρα για το ζήτημα των εμβολιασμών, με την τελευταία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της 29/7/2021

Εξακολουθούμε να πιστεύουμε και να τηρούμε το Σύνταγμα και τους νόμους, τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των πολιτών και των εργαζομένων και δεν θα επιτρέψουμε θεμελιώδη και αναπαλλοτρίωτα δικαιώματα να δοθούν βορά στην αυθαιρεσία της εξουσίας και μάλιστα με όρους που παραπέμπουν στο αλήστου μνήμης μετεμφυλιακό καθεστώς των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων.

Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Πέθανε ο Ανέστης Βλάχος

 

πηγή: imerodromos.gr

Ο ηθοποιός Ανέστης Βλάχος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 87 ετών. 

Ο Ανέστης Βλάχος είχε εισαχθεί στον Ευαγγελισμό, καθώς ταλαιπωρούνταν από ουρολοίμωξη η οποία του προκάλεσε υψηλό πυρετό και κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία του. Το τελευταίο διάστημα, ο αγαπημένος ηθοποιός δεν μπορούσε καν να σιτιστεί με αποτέλεσμα το ανοσοποιητικό του σύστημα να εξασθενήσει εντελώς και δυστυχώς να καταλήξει βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους του.

Ο γιος του έκανε γνωστή την είδηση για τον χαμό του πατέρα του με μια ανάρτησή του στο Facebook.

Ο Ανέστης Βλάχος γεννήθηκε στην Προσοτσάνη Δράμας στις 7 Φεβρουαρίου 1934 από γονείς που ήταν γεωργοί.

Ήρθε στην Αθήνα το 1946. Σπούδασε στην Ανωτέρα Σχολή Κινηματογράφου – Θεάτρου Σταυράκου. Παράλληλα με τις σπουδές του δούλευε σε οικοδομή όπου χτύπησε σε ένα καρφί, με αποτέλεσμα να χάσει το μάτι του. Η Έλλη Λαμπέτη με τον Δημήτρη Χορν πλήρωσαν το νοσοκομείο, που νοσηλεύτηκε, ενώ, μέχρι να

Plandemic: Η ακροδεξιά συναντά τους αντιεμβολιαστές

 


Ποιοι κρύβονται πίσω από την πανδημία; Ποια σχέδια απεργάζονται; Ποιος κερδίζει και τι ακριβώς;
 Η πανδημία προσφέρει γόνιμο έδαφος για να γιγαντωθούν οι θεωρίες συνωμοσίας. 
Η σωστή ερώτηση, όμως, είναι ποιοι κρύβονται πίσω από τις θεωρίες συνωμοσίας. Κι αν όσοι τις ασπάζονται, γνωρίζουν με ποιους συμμαχούν.

Άρθρο της Κατερίνας Οικονομάκου* που δημοσιευθηκε στο insidestory.gr

(Σχόλιο pospertblog: Με την ιστοσελίδα  που δημοσίευσε το παρόν άρθρο  δεν μας  ενώνει απολύτως  τίποτα, αντίθετα η ΠΟΣΠΕΡΤ και ο μέχρι πρότινος  προέδρός της Π. Καλφαγιάννης είχαν γινει στόχος μιας  οργανωμένης  επίθεσης λάσπης στην οποία  συμμετείχε και αυτή η ιστοσελίδα.Είχαμε  απαντήσει σε όλες  τις λάσπες  που είχαν και έχουν στόχο  την απαξίσωση του συνδικαλιστικού κινήματος και την  επικράτηση  των  φιλικών στο σύστημα  νεόκοπων εργοδοτικών  σχηματισμών. Αυτό  όμως  είναι άλλοκαι άλλο η επιλογή να αναδημοσιεύσουμε ένα  υπογεγραμμένο άρθρο με  ψύχραιμη προσέγγιση σε ένα  σοβαρό θέμα που διχάζει τις  κοινωνίες και οι πηγές  του οποίου  ευκολα  και απο οποινδήποτε  διασταυρώνονται.) 

«Η ανθρωπότητα είναι αιχμάλωτη μιας φονικής πανδημίας.

 Άνθρωποι συλλαμβάνονται επειδή έκαναν σέρφινγκ στον ωκεανό και διαλογισμό έξω, στη φύση. 

Έθνη καταρρέουν. 

Οι πεινασμένοι εξεγείρονται.

 Τα μέσα ενημέρωσης έχουν προκαλέσει τόση σύγχυση και φόβο που οι άνθρωποι εκλιπαρούν για σωτηρία μέσα από μια σύριγγα. 

Δισεκατομμυριούχοι που έχουν στην κατοχή τους πατέντες πιέζουν για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, παγκοσμίως.

 Όποιος αρνηθεί να εμβολιαστεί με πειραματικά δηλητήρια θα αποκλειστεί από τα ταξίδια, την εκπαίδευση, την εργασία. 

Όχι, δεν πρόκειται για την σύνοψη μιας νέας ταινίας τρόμου. Αυτή είναι η πραγματικότητα, σήμερα».

Αυτή είναι η εικόνα του κοντινού μας μέλλοντος, όπως το φαντάζεται το Plandemic – μια αμερικανική ταινία που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο, προτού ακόμη προβληθεί.

Ο σκηνοθέτης του Plandemic Μίκι Γουίλις έχει δηλώσει ότι η πρεμιέρα θα γίνει κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι. Έως τότε, όμως, θα δίνει στη δημοσιότητα αποσπάσματα από αυτό το ντοκιμαντέρ, όπως το χαρακτηρίζει, το οποίο «θα αποκαλύψει τις επιστημονικές και πολιτικές ελίτ που ηγούνται της απάτης που συνιστά το παγκόσμιο σύστημα υγείας, και ταυτόχρονα θα παρουσιάσει ένα σχέδιο το οποίο θα επιτρέψει στην ανθρωπότητα να επανασυνδεθεί με τις θεραπευτικές δυνάμεις της φύσης».

Το πρώτο και μέχρι στιγμής μοναδικό απόσπασμα του Plandemic που έχει κυκλοφορήσει, είναι ένα βίντεο 25 λεπτώνPlandemic documentary | Brighteon, όπου ο Γουίλις παίρνει συνέντευξη από την Δρ Τζούντι ΜάικοβιτςJudy Mikovits. 

Σε απόλυτη αρμονία με τον τίτλο της ταινίας, που υπαινίσσεται ότι η νόσος Covid-19 είναι προϊόν σχεδιασμού, η Μάικοβιτς ισχυρίζεται ότι πίσω από την πανδημία υπάρχει ένα αδίστακτο λόμπι, που

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

Νίκος Μπογιόπουλος: Ο αταλάντευτος, ανιδιοτελής, σεμνός, Κομμουνιστής διανοούμενος Αντώνης Σκυλλάκος


(απο τον "Ημεροδρόμο")

 Κάθε τόπος έχει και το σημείο αναφοράς του.  

Μπορεί να ’ναι ένα ιστορικό γεγονός,  ένα έθιμο, ένα μνημείο, ένα βουνό, ένα ποτάμι, μια πλατεία, χίλια δυο. 

Υπάρχουν όμως εκείνες οι σπάνιες περιπτώσεις που το σημείο αναφοράς κάποιου τόπου είναι ένας άνθρωπος.  Κι όταν αυτός ο τόπος είναι μια μεγάλη πόλη στο κέντρο της Ελλάδας κι αυτός ο άνθρωπος είναι ένας κομμουνιστής, τότε αυτή η αναφορά έχει ευρύτερη σημασία και πιο μεγάλη αξία.

 Το όνομα του Αντώνη Σκυλλάκου  που «έφυγε» σήμερα Κυριακή 22 Αυγούστου και από τη ζωή, υπήρξε σημείο αναφοράς για τη Λάρισα. 

Όχι μόνο γιατί κατάγεται από παλιά και γνωστή οικογένεια της πόλης – ο πατέρας του εκλέχτηκε βουλευτής Λάρισας –  ούτε μόνο επειδή ήταν ένας πετυχημένος επιστήμονας, νομικός – και επί πολλά χρόνια διετέλεσε βουλευτής  της περιοχής.

 Περισσότερο επειδή ήταν ο κομμουνιστής που όλοι γνώριζαν και που στο πρόσωπό του αναγνώριζαν και τιμούσαν το ΚΚΕ, τις θέσεις και τους αγώνες του, τις θυσίες και τα οράματά του.

 Ο Αντώνης Σκυλλάκος, για τους κομμουνιστές, τους αριστερούς γενικότερα, της Λάρισας και της Θεσσαλίας ήταν το καμάρι και  η περηφάνια  τους. Ταυτισμένη η ζωή του με το ΚΚΕ, στέλεχος του ΚΚΕ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος και για ένα διάστημα βουλευτής  του στην Αθήνα.

Διανοούμενος με ευρεία και, προπάντων, ουσιαστική μόρφωση και παιδεία, και το σπουδαιότερο με καθαρή εργατική συνείδηση. Κομμουνιστής αταλάντευτος κι ανιδιοτελής, αγωνιστής ακλόνητος και ταυτόχρονα σεμνός, μειλίχιος κι ευγενικός. Συνομιλητής που ήξερε πώς να μιλά με τους απλούς ανθρώπους του λαού και να

Νεος ΕΡΤ- leiter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

 





 "Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου περνάει η αρμοδιότητα εποπτείας της ΕΡΤ μετά τις τελευταίες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Έχοντας ακολουθήσει την Ντόρα Μπακογιάννη στη Δημοκρατική Συμμαχία, απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά, θα βρει στο Ραδιομέγαρο τα στελέχη που συγκρότησαν τη ΝΕΡΙΤ, κατ’ εντολή του πρώην Πρωθυπουργού, και έχουν σήμερα σημαντικές θέσεις ευθύνης στην ενημέρωση και αλλού"

πηγη: Τυπολογίες

Σάββατο 21 Αυγούστου 2021

ΕΔΟΕΑΠ-ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ



 Ο περίφημος ΕΔΟΕΑΠ όλων των ασφαλισμένων φαίνεται να υπάρχει μόνο στο μυαλό και στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του Σταύρου Καπάκου και των λοιπών εχόντων την πλειοψηφία. 

Οι ασφαλισμένοι στην περιφέρεια ταλαιπωρούνται από την παντελή έλλειψη συμβάσεων με διαγνωστικά κέντρα, νοσηλευτήρια και ιδιωτικά νοσοκομεία αλλά και την απίστευτα γραφειοκρατική διαδικασία στην οποία υποβάλλονται προκειμένου να αποζημιωθούν από τις επισκέψεις τους σε μη συμβεβλημένους ιατρούς, διαγνωστικά κέντρα και νοσηλευτήρια.


Ο ΕΔΟΕΑΠ όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ όλης της χώρας παραμένει λέξη κενή περιεχομένου.


Χαρακτηριστικό της αφασίας της διοίκησης ΚΑΠΑΚΟΥ είναι το γεγονός ότι σε ολόκληρη την περιφέρεια υπάρχουν μόλις 112 ιατροί ενώ σε περιοχές με μεγάλο πλήθος ασφαλισμένων όπως το Ηράκλειο της Κρήτης οι συμβεβλημένοι ιατροί είναι όλοι και όλοι 6 τον αριθμό και κανένα διαγνωστικό κέντρο και ιδιωτική κλινική.


Ανάλογη εικόνα με το Ηράκλειο επικρατεί και σε άλλες πόλεις με μεγάλο αριθμό ασφαλισμένων όπως η Πάτρα, η Λάρισα και τα Ιωάννινα.


Στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ κατ επανάληψη

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

Ο Mike Pompeo, πρώην επικεφαλής της CIA το Νοέμβριο του 2020 με τον Mullah Abdul Ghani Baradar (πιθανόν ο νέος πρόεδρος του Αφγανιστάν με το καθεστώς των Ταλιμπαν)


Πηγή: www.rosa.gr

Ο κύριος στα δεξιά είναι ο Mullah Abdul Ghani Baradar ο σημερινός πολιτικός ηγέτης των Ταλιμπαν που με διαταγή του Donald Trump αφέθηκε ελεύθερος το 2018 από τις φυλακές (black site) που κρατούνταν στο Πακιστάν μετά τον εντοπισμό του το 2010 στην πόλη Καράτσι και τη σύλληψη του από την ISI.
👈Ο κύριος στα αριστερά είναι ο Mike Pompeo, πρώην επικεφαλής της CIA σε συνάντηση με τον Mullah Abdul Ghani Baradar το Νοέμβριο του 2020 στο Κατάρ με την ιδιότητα του ως USA Secretary of State.
Στην ίδια συνάντηση ήταν και ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, όπου και συζήτησαν με τον Baradar για την «ομαλή μετάβαση» του Αφγανιστάν και υπογραφή συμφωνίας με τους Ταλιμπάν που σκοπό είχε την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα.
O Pompeo και ο Baradar είναι παλιοί γνώριμοι και συνεργάτες. Ο Baradar πολέμησε μαζί με τους Μουτζαχεντίν ενάντια των Σοβιετικών τη δεκαετία του 80 όπου τους προμήθευε όπλα η CIA μέσω του Osama Bin Laden από το Πακιστάν, και ήταν επίσης ο συνιδρυτής του Χαλιφάτου των Ταλιμπάν τη δεκαετία του 90 μαζί με τον Mullah Mohammed Omar.
O Baradar επιβιβάστηκε σαν κύριος σε πτήση από τη Ντόχα προς την Καμπούλ την Κυριακή 15 Αυγούστου για να συμμετάσχει στην ένοπλη εισβολή των Ταλιμπάν στο

Ανδριανός Γκουρμπάτσης, αντιστράτηγος και υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ε.α., μέλος της ΝΔ και πραγματογνώμονας οικογενειών για την τραγωδία στο Μάτι το 2018: «κυκεώνας» και «αλαλούμ» ο αντιπυρικός σχεδιασμός,τον Μάιο, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας «ακύρωσε τον εαυτό της

 

Γκουρμπάτσης: Η φωτιά στα Βίλια βλέπω να σβήνει στη θάλασσα – Θα χρειαστούν τουλάχιστον 10 ημέρες για να ελεγχθεί

(αναδημ. απο το documentonews.gr)

«Στη θάλασσα βλέπω να σβήνει η φωτιά στα Βίλια», επεσήμανε σε παρέμβασή του στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Έχουμε και λέμε» με τον Στέλιο Βραδέλη ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης, αντιστράτηγος και υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ε.α.

«Τα εναέρια μέσα δεν μπορούν να κάνουν πλήρη κατάσβεση, μόνο αναχαιτίζουν και επιβραδύνουν το μέτωπο», το οποίο μπορεί να το σβήσει «μόνο η μπότα του πυροσβέστη», σημείωσε ο εμπειρογνώμονας της πυροσβεστικής, τονίζοντας ότι εάν ήταν άμεση η κινητοποίηση των αναγκαίων επίγειων δυνάμεων αλλά και των πτητικών μέσων «θα προλάβαιναν τη φωτιά από την αρχή».

Στη συνέχεια, ο κ. Γκουρμπάτσης άφησε σαφείς αιχμές για τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι:

Στηρίζει τον «νόμο Χατζηδάκη» ο ΣΥΡΙΖΑ στον ΕΔΟΕΑΠ, τον καταγγέλει ο Τσίπρας!



 (αναδημ. απο τις "Τυπολογιες")

Το πρόσχημα του κορονοϊού χρησιμοποιεί η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, όπως ακριβώς πράττει και η κυβέρνηση, για να αποφύγει τις διαδικασίες της διά ζώσης γενικής συνέλευσης των μελών του.

 Η διοίκηση του ασφαλιστικού ταμείου των ΜΜΕ, στην οποία έχει συμπράξει η συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ με τις συνδικαλιστικές δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας, όπως έχει συμβεί και στη διοίκηση της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε να

Όλοι οι τρόποι με τους οποίους μπορείς να δείξεις αλληλεγγύη αυτή τη στιγμή

 


Eθελοντικές ομάδες, οργανώσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας, τραπεζικοί λογαριασμοί και συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για πυρόπληκτα ζώα και ανθρώπους


 (Απο το LUBEN CREW )

Ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης από οργανώσεις και πολίτες έχει ξεσπάσει από τις πρώτες στιγμές της αδιανόητης καταστροφής σε όλη τη χώρα, και χαρίζει τουλάχιστον μια ανάσα ελπίδας μέσα στον γενικότερο ζόφο.

Η εντυπωσιακή κινητοποίηση που εμπλέκει εθελοντικές ομάδες, οργανώσεις και δήμους, σε διάφορες περιοχές της χώρας περιλαμβάνει καλέσματα συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους καθώς την φιλοξενία ανθρώπων και ζώων.

Την αλληλεγγύη τους έδειξαν επίσης αθλητές όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

Να γιατί κάηκε η βόρεια Εύβοια: Μιλούν οι “πολεμιστές της φωτιάς”

«Είμαστε 20 πυροσβέστες στο κλιμάκιο της Λίμνης,  δουλέψαμε σα τα σκυλιά ενάντια στις φλόγες, καήκαμε  και εμείς για να σώσουμε την περιοχή μας . Δεν μας βοήθησε κανείς. Μας άφησαν στο έλεος του Θεού». Νικηθήκαμε γιατί  οι «πολέμαρχοι» μας εγκατέλειψαν στην τύχη μας. Και πριν τη μάχη, αλλά και στην κορύφωσή της» …


του Μιχάλη Ψύλου (αναδημ. απο το newscenter.gr)

Θυμίζουν στρατιώτες που γυρίζουν από τον πόλεμο ηττημένοι .Κι ας έδωσαν την ψυχή τους, κάθε ικμάδα της δύναμής τους για να αντιμετωπίσουν τον εχθρό: Την πύρινη λαίλαπα, που σάρωσε τη βόρεια Εύβοια. Είναι οι ντόπιοι πυροσβέστες, που συναντήσαμε να περιπολούν στο καμένο δάσος , στην περιοχή της Λίμνης. Πρόσωπα μαυρισμένα ακόμη από την καπνιά και ας πέρασαν μέρες πολλές από τότε που η τεράστια πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο. Στο βλέμμα τους διακρίνεις κάτι απόκοσμο. Σαν τους πολεμιστές που περιδιαβαίνουν αμίλητοι, τσακισμένοι  το πεδίο της μάχης, μέσα  σε νεκρούς και τραυματίες.

Στη δική τους περίπτωση τα «θύματα» είναι γύρω τους και είναι εκατομμύρια καμένα δένδρα, Πεύκα και έλατα! «Έχω καεί μέσα στις φωτιές επί επτά ημέρες και ντρέπομαι να αντικρίσω στα μάτια τους γείτονές μου, τους κατοίκους της περιοχής , τους φίλους μου, μετά την τραγωδία με τη φωτιά», λέει  περίλυπος στη «δημοκρατία» ένας πυροσβέστης από χωριό της Λίμνης.  Είναι πρόθυμος να μας πει το όνομά του. Τον προτρέπω να μην το κάνει. Είναι όμως στη διάθεση της “δημοκρατίας”. Και της δικαιοσύνης, αν  θελήσει να ρίξει φως στην τραγωδία της βόρειας Εύβοιας.

«Ντρέπομαι να αντικρίσω ανθρώπους που  κάηκαν τα σπίτια  τους, οι στάβλοι, οι αποθήκες, τα ζώα τους. Νιώθουμε σαν να φταίμε και εμείς  κι ας δώσαμε μια τιτάνια μάχη ενάντια στις φλόγες . Δεν καταφέραμε να σώσουμε τη βόρεια Εύβοια από αυτή την απίστευτη τραγωδία που βιώνουμε σήμερα. Και ξέρετε γιατί μας νίκησε η φωτιά; Γιατί τα τεχνικά μέσα με τα οποία έπρεπε να την αντιμετωπίσουμε , είναι απηρχαιωμένα».

Με καθαρή ματιά και σκέψη πλέον, μετά την αναμέτρηση με τις φλόγες, οι Λιμνιώτες πυροσβέστες -οι «πολεμιστές της φωτιάς», αποκαλύπτουν στη «δημοκρατία» τους λόγους, που χάθηκε η μάχη!

Τα  στοιχεία που μας παραθέτουν είναι συντριπτικά και αδιαμφισβήτητα: 

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

Ένας χαμογελαστός πρωθυπουργός εκτός πραγματικότητας



(αναδημ. από την ΕΦΣΥΝ)

«Μαγική εικόνα» όσα παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Με το ένα τρίτο της Εύβοιας να έχει καεί την Πελοπόννησο να μετρά ακόμα τις πληγές της και την Αττική να μένει αθωράκιστη από τους υπαρκτούς κινδύνους των δασικών πυρκαγιών ο πρωθυπουργός αγνόησε παντελώς τις οργισμένες φωνές κατοίκων, εθελοντών και αυτοδιοικητικών δείχνοντας πως η κυβέρνηση του επί της ουσίας βρίσκεται σε πλήρη διάσταση με την πραγματικότητα.

Μπροστά στα χιλιάδες καμμένα στρέμματα δασικής και αγροτοδασικής έκτασης ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίσθηκε ικανοποιημένος αφού «απέδωσε η στρατηγική» του σχεδίου «τρέξτε να σωθείτε», ενώ όσον αφορά την τεράστια ζημιά τα έριξε στην «κλιματική κρίση» και υποσχέθηκε «τολμηρές λύσεις» αφού όμως έχει συντελεστεί μια ανεπανόρθωτη καταστροφή.

Παρά το γεγονός πως μίλησε για προσωποποίηση ευθυνών και παραδέχθηκε αδυναμίες και λάθη την ίδια στιγμή πρόσφερε πλήρη κάλυψη στους δύο βασικούς πρωταγωνιστές των καταστροφικών πυρκαγιών δηλαδή τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Πρόσθεσε επίσης πως «οι ευθύνες δε αφορούν μόνο σε πρόσωπα και δεν πρέπει να αποδίδονται εν βρασμώ ψυχής και μετέθεσε τον καταλογισμό ευθυνών  στον« πρωτοφανή καύσωνα», τις «πολλές φωτιές» και «τις αναζωπυρώσεις στη Βαρυμπόμπη» που κράτησαν μεγάλο μέρος των εναέριων μέσων στην Αττική ενώ τα πύρινα μέτωπα χτυπούσαν αλύπητα την Εύβοια και την Πελοπόννησο.

Ειδικά για το θέμα με τα εναέρια μέσα είπε πως «ήταν περισσότερα από κάθε άλλη φορά» και επανέλαβε όλα όσα είχε πει πριν δύο ημέρες ο Ν. Χαρδαλιάς για το επιχειρησιακό σχέδιο. Πρόσθεσε επίσης ότι στο σχέδιο της Πολιτικής προστασίας που εκπονήθηκε πριν από τις πυρκαγιές, προβλέπεται σημαντικότατη ενίσχυση του στόλου με απόκτηση νέων Καναντέρ και μικρών ελικοφόρων, καθώς και ιδιωτικών ελικοπτέρων».

Ανάδοχος... δασών

Στο μεταξύ, δεν παρέλειψε να περηφανευτεί για το μέτρο που ανοίγει παράθυρο ιδιωτικοποίησης των δασών με το πρόσχημα του «αναδόχου αναδάσωσης», λέγοντας ότι

Συνεργείο της ΕΡΤ: “-Παιδιά, σας παρακαλώ πολύ, επειδή γκρινιάζουν από το κοντρόλ, μην φωνάζετε “Μητσοτάκη … κλπ κλπ” από πίσω. -Άντε καλά θα είμαστε φρόνιμοι.

 


Ιστορία που κατέγραψε γλαφυρά στο Twitter ο χρήστης @Mpoumpi

Πηγή: e-tetradio.gr (ενημέρωση από το  thefaq.gr)

11 Αυγούστου 2021

Πάμε στην Ιστιαία για εφόδια. Τσιγάρα, καφέδες, νερά, σάντουιτς. Οι καφετέριες άδειες. Τα περισσότερα μαγαζιά κλειστά. Όλοι έχουν σκορπίσει να βοηθήσουν. Σε κάθε χωριό θα βρεις μια ομάδα από αυτούς τους «ανεύθυνους νέους» να ρωτάνε που χρειάζονται χέρια.

Σε χωριό σκάει κάποιος, θα τον πούμε με ένα τυχαίο όνομα, «Φάνης».
Ένας ντόπιος πάει να τον ενημερώσει.
-Συγγνώμη ψάχνω τον κύριο τάδε να με ενημερώσει πρώτα.
-Ναι εγώ είμαι.
-Ωχ συγγνώμη ρε φίλε, σε πέρασα για ένα δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ.
Ακόμη και τον ΣΚΑΙ φοβούνται πια.

-Παιδιά, ήρθε 112 να εκκενώσουμε το χωριό.
-Πατέρα θες να σε πάω Ιστιαία;
-Ναι σιγά μη φύγω. Θα μου πει εμένα, που μεγάλωσα εδώ πάνω, ο Χαρδαλιάς πως να γλιτώσω από φωτιά.
80 χρονών άνθρωπος. Έκοψε μισό Αμαζόνιο πεύκα για να γίνει ζώνη.

Συνεργείο της ΕΡΤ ετοιμάζεται.
-Παιδιά, σας παρακαλώ πολύ, επειδή γκρινιάζουν από το κοντρόλ, μην φωνάζετε «Μητσοτάκη @@@@έσαι» από πίσω.
-Άντε καλά θα είμαστε φρόνιμοι.
Δεν ήμασταν, συγγνώμη παιδιά.

Κάνουμε ζώνη. Ένα κομμάτι δεν κόβεται και είναι επικίνδυνο να μας φύγει η φωτιά.
-Τσούχτο το ρημάδι! (Μην ρωτάτε).
-Είναι τα χαρδαλόπουλα της ΠΠ εδώ ρε.
-Παιδιά είναι επικίνδυνα εδώ να ξέρετε.
Πιο γρήγορα και από γαριδάκια σε πάρτι εξαφανίστηκαν τα κομάντα του Νίκου.

Κυνηγάμε την φωτιά σε μέτωπο λίγων μέτρων πριν απλωθεί στην πλαγιά.
Ώρα 3 και ο ουρανός πεντακάθαρος. Μια ρίψη, μπαίνουμε και την τελειώνουμε.
Κάπου στις 6 (Είχε απλωθεί πια) ακούμε:
-Σε 5 λεπτά έρχονται ελικόπτερα.
-Το άκουσες κάπου;
-Όχι αλλά ήρθε ο ALPHA
Ήρθαν σε 10.

Υπάρχουν πολλές παρόμοιες ιστορίες.
Στις Καματριάδες λένε πως

Δ.Κανελοπουλος (ΕΦΣΥΝ):Οταν η ανικανότητα συνδυάζεται με την έπαρση, μένεις με τη μάνικα στο χέρι και καταντάς πολιτικός περίγελος

 

(Γράφει ο Φ.Κανελοπουλος στην ΕΦΣΥΝ )

Aυτά που ζούμε είναι πρωτοφανή. Δείτε την ανακοίνωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, μία ναπολεόντειο προσωπική δήλωση που είναι γραμμένη -μάλλον- σε τρίτο πρόσωπο.

Διαβάστε και γελάστε: 

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

Επαγγελματισμός στη δημοσιογραφία είναι να είσαι η φωνή, το συναίσθημα της κοινωνίας…


(Αναδημ. από το mediatvnews.gr)

 Κώστας Παναντωνίου στη σελίδα του στο fb και συνυπογράφουμε

Ρε παιδιά αλήθεια τι ορίζεται κι από ποιον ως “επαγγελματικό” στη δημοσιογραφία; 

Είναι ας πούμε επαγγελματικό να

Πάνος Χάριτος (δημοσιογράφος):Η φωτιά είναι πόλεμος κι οταν τον περιμένεις προετοιμάζεσαι για αυτόν.



 (Από τη σελίδα του Πάνου Χαρίτου στο Facebook)

Η φωτιά είναι πόλεμος. Όταν περιμένεις πόλεμο και γνωρίζεις ημέρα και ώρα που θα ξεσπάσει προετοιμάζεσαι για αυτόν. 

Διαβαζεις τα δεδομένα και τις πιθανότητες. Επιλέγεις το που και πως θα αναπτύξεις τις δυνάμεις σου ώστε ακόμα κι αν δεν κερδίσεις τον πόλεμο να βγεις από αυτόν με τις μικρότερες απώλειες. 

Απλά πράγματα. 

Ικανός σχεδιασμός, σωστός ανεφοδιασμός, και αξιόμαχος εξοπλισμός.

 
Όταν η επικοινωνιακή πολιτική υπερισχύει των πολεμικών προετοιμασιών και του ικανού σχεδιασμού, τότε χάνεις και τον πόλεμο και τις εντυπώσεις. Ή για να το πω διαφορετικά, όταν μπαίνεις στη μάχη επικοινωνιακά και μόνο, μπαίνεις έχοντας αποδεχθεί την ήττα. Είτε γιατί υποτίμησες τον εχθρό, είτε γιατί δεν κατανόησες το μέγεθος του. 
Ό,τι από τα δυο και να ισχύει, ο στρατηγός και το επιτελείο του φέρουν το ίδιο μερίδιο ευθύνης (αρκεί βεβαίως να υπάρχει η στοιχειώδης ευαισθησία για να το αποδεχθούν).
 
Τα αποκαΐδια, οι στάχτες και τα ερείπια υπερισχύουν των εντυπώσεων του καπνού από το «επικοινωνιακό λιβάνισμα». 

Το να ξεκινάς τη μάχη της 6ης Αυγούστου (που γνωρίζεις εκ των προτέρων τους καιρούς και τους ανέμους με ο,τι έχει αφήσει στη γη ο καύσωνας) με

«Oταν μου παριστάνεις τον Μωυσή...τότε αντιμετώπισε τις καταστροφές σαν τον Σολομώντα»...

 


(Συνέντευξη της Ταινίας Τσανακλίδου στην Ναταλί Χατζηαντωνίου που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών)

Ολες αυτές τις μέρες και χθες το πρωί η Τάνια Τσανακλίδου ήταν στο σπίτι της, στις Μηλιές. Στον παράδεισο του νότιου Πηλίου που είχε όμως αυτές τις μέρες το θλιβερό «προνόμιο» να βλέπει πανοραμικά απέναντι τις φωτιές, σαν «πυρηνική έκρηξη» όπως λέει η ίδια.

«Κάθομαι και... βλέπω. Χθες, Κυριακή ξημερώματα προς Δευτέρα, ήταν η πρώτη νύχτα που δεν είχαν τέτοια ένταση οι φωτιές στην Εύβοια, αλλά αυτή τη στιγμή παντού γύρω μας η ατμόσφαιρα είναι θολή. Ούτε τον ήλιο βλέπουμε. Στον Βόλο είπαν πως τα αιωρούμενα σωματίδια είναι 10 φορές πάνω από το κανονικό. Τουλάχιστον τέθηκαν υπό έλεγχο οι φωτιές. Αλλά θλίψη, θρήνος και οργή».


Οργή εναντίον του πρωθυπουργού εξέπεμπε και το ποστ που ανέβασε η ίδια στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook γράφοντας: «Στο τιμόνι της χώρας βρίσκεται ένας μεγαλομανής ηλίθιος που αγοράζει αεροπλάνα για πάρτη του, ταΐζει πουλημένους δημοσιογράφους για να τον λιβανίζουν και έχει γραμμένο έναν ολόκληρο λαό εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Βαθιά λύπη και οργή».


Αποτέλεσμα; Ανοιξε ο ασκός του Αιόλου και πολλοί την «έλουσαν» με τα χειρότερα λόγια σ’ αυτό το είδος αμείλικτου εμφυλίου που διεξάγεται επωνύμως ή ανωνύμως στα σόσιαλ μίντια με κάθε αφορμή. 

Στο τηλέφωνο πάντως ακούγεται ήρεμη, ψύχραιμη και αποφασισμένη. «Μόνο με τον θάνατό μου θα το βουλώσω. Αλλιώς θα μιλάω. Δεν έχω να χάσω τίποτα. Και δεν φοβάμαι τίποτα -δεν υπήρξα ποτέ κρατικοδίαιτη άλλωστε..» προειδοποιεί εκείνη που με «καύσιμο» το συναίσθημα και το θάρρος της μιλάει πάντα ανοιχτά, ακόμα κι αν ξέρει τι την περιμένει…

● Πώς ήταν, κυρία Τσανακλίδου, τα

Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

ΕΤΕΡ (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ): "Τέσσερα χρόνια τώρα, ο Μαρινάκης εξαπατά τους εργαζόμενους του «Βήμα FM»



Ανακοινωση

"Τέσσερα χρόνια τώρα, ο Μαρινάκης εξαπατά τους εργαζόμενους του «Βήμα FM» πως δήθεν δεν αγόρασε και δεν λειτούργησε τον ραδιοφωνικό σταθμό.

Τέσσερα χρόνια μετά, φήμες τον θέλουν έτοιμο να μπει στην ραδιοφωνική αγορά μέσω της εξαγοράς του ραδιοφώνου του «Πρώτου Θέματος».

 Αλήθεια, οι ελεγκτικές αρχές των ΜΜΕ τι λένε γι’ αυτό;

 Θα επιτραπεί σε έναν επιχειρηματία με τέτοια προϊστορία να αποκτήσει ΞΑΝΑ δημόσια συχνότητα;

Όσον αφορά τoν αγώνα των εργαζομένων του «Βήμα FM», αυτός θα συνεχιστεί μέχρι την δικαίωση.

 Ο λόγος είναι απλός. 

Τέτοιες εργοδοτικές συμπεριφορές δεν πρέπει να γίνονται αποδεκτές γιατί δημιουργούν και δρομολογούν νέες καταστάσεις που επηρεάζουν όλους τους εργαζόμενους ανεξαιρέτως.

Η Ε.Ε. έχει θεσπίσει ξεκάθαρους νόμους σχετικούς με την μεταβίβαση των επιχειρήσεων και την τύχη των εργαζομένων σε αυτές, οι οποίοι στην περίπτωση του «Βήμα FM» καταπατήθηκαν αδυσώπητα. Νόμοι υπάρχουν, δυστυχώς όμως στην χώρα επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας. Αυτό

ΚΕΔ: Οι πρόθυμοι της ΕΣΗΕΑ ξορκίζουν εκ των υστέρων το "δόγμα Χαρδαλιά " γιανα περισώσουν την έτσι κι αλλιώς κατεστραμμένη εικόνα τους




Συνεντεύξεις τύπου δια αλληλογραφίας, χειραγώγηση της ενημέρωσης  «σπρώχνοντας» εκατομμύρια ζεστό χρήμα σε εκδότες , καναλάρχες  και διαφημιστές καλλιεργώντας  επικοινωνία του φόβου από το 2020 με το που άρχισε η

Αργύρης Ντινόπουλος (πρώην υπ.Εσωτερικων της Ν.Δ -δημοσιογραφος): Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι ανεμογεννήτριες και ο Γεραπετρίτης



Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι ανεμογεννήτριες και ο Γεραπετρίτης

(άρθρο του Α.Ντινοπουλου σε στο δεξιό  antinews)



Το 2012 η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ήταν μια απλή σύμβουλος στο Συμβούλιο Επικρατείας.

Τοποθετημένη, όμως, στο πέμπτο τμήμα του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου.

Στο τμήμα δηλαδή που είναι αρμόδιο για να ελέγχει αν η διοίκηση τηρεί τις διακηρύξεις του Συντάγματος και των Νόμων για την προστασία του περιβάλλοντος.

Και ειδικότερα για την προστασία των δασών από τους κάθε είδους οικοπεδοφάγους που βρίσκουν νομοθετικά «παράθυρα» για να κτίζουν στα καμένα.

Η δικαστής Σακελλαροπούλου δεν αποδείχθηκε κέρβερος.

Το αντίθετο.

Διαβάζουμε στις 12 Απριλίου 2013 στην «Ναυτεμπορική» με «πηγή» το ΑΠΕ (Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων»:

Δεν θα αλλάξουμε πολιτική, θα αλλάξουμε δέντρα...

 


Τα περισσότερα από όσα ακούσαμε στο διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη τα περιμέναμε. Όπως για παράδειγμα το οικονομικό «πακέτο» με το οποίο η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να εξευμενίσει την οργή του κόσμου στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές. Η το πρωθυπουργικό «συγνώμη» για τις όποιες αστοχίες στη... διαχείριση της κατάστασης (αν και …αναιρέθηκε κάπως στην συνέχεια μια και φάνηκε πως η κυβέρνηση πιστεύει ότι έκανε το ανθρωπίνως δυνατό).

Αυτό όμως που αιφνιδίασε ήταν η γνώση που μας παρείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με την οποία υπάρχουν «σωστά» και «λάθος» δέντρα. Όπως υποσχέθηκε, στο πλαίσιο των επικείμενων αναδασώσεων, «θα φυτέψουμε όχι μόνο πολλά, αλλά και τα σωστά δέντρα».

Μέχρι στιγμής από τον υπουργό Εσωτερικών αυτής της κυβέρνησης, το Μάκη Βορίδη, γνωρίζαμε ότι υπάρχουν σωστές ιδέες (της δεξιάς) και ελαττωματικές ιδέες (της αριστεράς). Ο πρωθυπουργός όμως μας πληροφόρησε ότι ανάλογες ιδιότητες υπάρχουν και στον κόσμο των δέντρων.

Το τι ακριβώς εννοούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μας εξηγηθεί αφού συνεδριάσει το υπουργικό Συμβούλιο. Υποθέτουμε όμως ότι

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου ΚΚΕ για τις δηλώσεις Μητσοτάκη


 Αυτή η τεράστια καταστροφή που βιώνουν οι κάτοικοι σε πολλές περιοχές, δεν είναι προϊόν αστοχίας, είναι το αποτέλεσμα της διαχρονικής εγκληματικής πολιτικής που ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση και που έχει στο επίκεντρο της την απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας. Αυτή την πολιτική πληρώνουν σήμερα όσοι έχουν πληγεί, όσοι συνεχίζουν να δίνουν μια τιτάνια μάχη για να σώσουν ότι σώζεται, στους οποίους ο πρωθυπουργός έχει το θράσος να απευθύνεται και να τους προκαλεί όταν επικαλείται τη λαϊκή αλληλεγγύη που δυναμώνει λόγω της έλλειψης κρατικής στήριξης στους πληγέντες.

Τις συγνώμες και τα λόγια ευγνωμοσύνης τις “ακούνε βερεσέ” όλοι όσοι έχουν καταστραφεί, στους οποίους ο πρωθυπουργός προσπαθεί κι από πάνω να τους “ρίξει στάχτη στα μάτια” με τα περί δήθεν αποζημιώσεων και γρήγορων αποκαταστάσεων.

Για τις λαϊκές οικογένειες που έχασαν το σπίτι τους, την περιουσία τους, το εισόδημά τους τίποτα λιγότερο, από την άμεση καταγραφή των ζημιών με αποζημίωση στο 100%, από την αποκατάσταση όλων των υποδομών, από την επίσπευση των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων για να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές και από την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.


Όσο για τη διακομματική συναίνεση που ζητάει ο κ. Μητσοτάκης, όταν

Μητσοτάκης – πυρκαγιές: Το 2018 ζητούσε παραιτήσεις, το 2017 ήταν οργισμένος, το 2021… συγχαίρει τον εαυτό του! (βίντεο)


(από τον "Ημεροδρόμο")

α) Ηταν Ιούλιος του 2018. Η τραγωδία στο Μάτι συγκλονίζει την Ελλάδα και οι αθλιότητες της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ εξοργίζουν. 

Ο Μητσοτάκης ως αρχηγός της ΝΔ δίνει συνέντευξη Τύπου. Σας παρακαλούμε δείτε το βίντεο μεταξύ 7:59 – 9:55. 

Η τότε δημοσιογράφος (και σήμερα κυβερνητική εκπρόσωπος) Αριστοτελία Πελώνη απευθύνει ερώτημα. Ακούστε το. Μα κυρίως ακούστε την (τότε) απάντηση Μητσοτάκη: 

Τραγική εμφάνιση του Πρωθυπουργού, τα έριξε στην πολύμηνη ξηρασία και τον καύσωνα και έδωσε συγχαρητήρια στον εαυτό του γιατί “έσωσε ζωές”! – ΣΥΡΙΖΑ: “Αμετανόητος επιμένει να προκαλεί την κοινωνία με την επικοινωνία”



Με γενικότητες, ευχές και υποσχέσεις προσπάθησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να καλύψει την ανικανότητα της κυβέρνησής του να αντιμετωπίσει την πύρινη λαίλαπα μιλώντας για «τυχόν αδυναμίες» και λέγοντας μια συγγνώμη μέσα από τα δόντια του.

Χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία την πολύμηνη ξηρασία και τον πρωτοφανή καύσωνα και αγνοώντας ότι

Στο παραπέντε αντίδραση από την ΕΣΗΕΑ









Με δυο επιστολές προσπαθεί η ΕΣΗΕΑ να παρέμβει στο παραπέντε της κατακραυγής από τους ίδιους τους επαγγελματίες δημοσιογράφους για την απουσία διαμαρτυρίας και απαίτησης για πραγματική πληροφόρηση από την κυβέρνηση σε ότι αφορά τη διαχείριση της πύρινης λαίλαπας. Η πρώτη επιστολή απεστάλη στον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά και η δεύτερη απευθύνεται στην κυβερνητική εκπρόσωπο-δημοσιογράφο Αρ.Πελώνη. Στο μεταξύ σήμερα, όπως έγινε γνωστό ο Ν. Χαρδαλιάς θα δεχθεί ερωτήσεις…

Επιστολή διαμαρτυρίας για τον τρόπο ενημέρωσης του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκου Χαρδαλιά απέστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. «Απαιτούμε να σεβαστείτε τον συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο των δημοσιογράφων και κυρίως την τεράστια ανάγκη των πολιτών που δοκιμάζονται τόσο σκληρά, να λάβουν τις απαντήσεις που δικαιούνται».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

ΕΚΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΥΡΙΖΑ :

 



by mediatvnews_• August 9, 2021 

Την επιστολή έστειλε Προς alexis.tsipras@syriza.gr, ο δημοσιογράφος Λάμπρος Παπαξενάκης. Την αναρτούμε…


Ημερομηνία 8 Αυγ 2021,

ΕΚΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΥΡΙΖΑ (να του δοθεί για ανάγνωση, παρακαλώ)

Πρόεδρε, παίρνω την πρωτοβουλία να απευθυνθώ προσωπικά σε σένα γιατί δεν πάει άλλο. Έχω καυτηριάσει από την αρχή την απαράδεκτη επιλογή συνεργασίας των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ με αυτών της ΝΔ σε Πανελλήνια Ομοαπονδία Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), Ένωση Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης-Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ), που από κοινού έχουν σχηματίσει προεδρεία στα δ.σ., αλλά και την αδράνεια των μελών σας στο ΕΣΡ για την εκκωφαντική σιωπή ενημέρωσης των τελευταίων δύο ετών

Δεν μπορώ να γνωρίζω τι συμβαίνει και γιατί συνεργάζεστε, αλλά οι πρώτοι που πληρώνετε το τίμημα είστε εσείς και το κόμμα σας, αλλά και η ενημέρωση-δημοκρατία, δυστυχώς


Επιτέλους, ο φασισμός στην ενημέρωση έχει φθάσει πάτο, πλέον, με την ανυπαρξία επικοινωνίας δημοσιογράφων-κυβέρνησης και το πράγμα καθίσταται επικίνδυνο, ειδικά όταν ζούμε την καταστροφή της μισής Ελλάδας από τις πυρκαγιές.

 Οι ρεπόρτερ που κάνουν σωστά τη δουλειά τους μέσα στις φωτιές τρώνε ξύλο από τα κάθε είδους φασιστοειδή, παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, οι καλοπληρωμένοι παρουσιαστές στα κλιματιζόμενα στούντιο να διακόπτουν όποιον πολίτη τολμά να θίξει οτιδήποτε κυβερνητικό και τα συνδικαλιστικά όργανα (με κύρια ευθύνη των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτά) να βγάζουν …απλές, τυπικές ανακοινώσεις!

Αν είναι δυνατόν! 

Δεν ζητάνε καν τα αυτονόητα. 

Ευθύνες από τον ανεκδιήγητο υπουργό Προ-Πο για την

Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

Μείωσαν 97% τα ποσά της πρόληψης, απαξίωσαν την Πυροσβεστική


 Πηγή: "Ημεροδρόμος" - "militaire.gr"

Μόλις 1,7 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν το 2021 για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, με τα ποσά να έχουν μειωθεί κατά 97% τα τελευταία χρόνια ανέφερε ο Μιχάλης Μιχαήλ απόστρατος ανθυπυραγός κάνοντας λόγο για εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων.

Μιλώντας στο militaire.gr σημείωσε ότι δεν υπάρχει ενιαίος σχεδιασμός στη δασοπροστασία διότι εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς για περικοπές κρατικών δαπανών στο μηχανισμό δασοπροστασίας. Κατήγγειλε τη μεταφορά αρμοδιοτήτων σε δήμους και περιφέρειες προκειμένου η πυρασφάλεια να είναι ανταποδοτική, ενώ όπως είπε στο σχεδιασμό είναι και η εμπλοκή ιδιωτικών επιχειρήσεων.


Αναφέρθηκε στην απαξίωση της Πυροσβεστικής και σημείωσε ότι ο υπερτονισμός των εναέριων μέσων και οι εκκενώσεις οικισμών γίνονται για να κρυφτεί η έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδιασμού πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών. 

Δείτε το βίντεο :