ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΣΤΑΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ!

 

Logo



ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΣΤΑΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ!


Άλλο ένα επεισόδιο εργοδοτικής αυθαιρεσίας και εργασιακής επισφάλειας ήρθε να προστεθεί στο πολύχρονο δράμα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.


Μετά από χρόνια «ομηρίας» και χωρίς καν να τους έχει ακόμη καταβληθεί τοσύνολο των οφειλόμενων αποζημιώσεων, οι εργαζόμενοι στα ναυπηγείαβρίσκονται αντιμέτωποι για άλλη μία φορά με αντεργατικές πρακτικέςκαι εκβιασμούς.


Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε απερίφραστα και σε όλους τους τόνους αυτήν τηνπρακτική που συνιστά  ωμό εκβιασμό αλλά και κατάφωρη παραβίαση τουσυνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της συνδικαλιστικής ελευθερίας, ηοποία περιλαμβάνει το αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων να οργανώνονται σεσυνδικάτα και να διεκδικούν συλλογικά καλύτερους όρους εργασίας!


Η πρακτική αυτή της πλευράς Προκοπίου είναι σε πλήρη συμφωνία μετην εργατοκτόναπολιτική της Κυβέρνησης της ΝΔ και τους αντεργατικούς νόμους Χατζηδάκη καιΓεωργιάδη που βάζουν «στο γύψο» τη συνδικαλιστική δράση και φέρνουν στηχώρα συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα!


Παράλληλα, καταγγέλλουμε την ολιγωρία τηςΚυβέρνησης, καθώς δεν έλαβε μέτρα για την έγκαιρη καταβολήτου συνόλου των οφειλόμενων ποσών αλλά ούτε και για την πλήρη καιμόνιμη εργασιακή εξασφάλιση των εργαζομένων, αφού δεν τους συμπεριέλαβεστη συμφωνία με το νέο επενδυτή, αντιμετωπίζοντάς τους  ως«βαρίδια» και κρατώντάς τους έτσι σε «ομηρία».


Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τουσωματείου τους που στοχοποιείται απροκάλυπτα μόνο και μόνο γιατί τόσαχρόνια παλεύει για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και για τηνεργασιακή αποκατάσταση του συνόλου των εργαζομένων!


Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους σταναυπηγεία Σκαραμαγκά και διεκδικούμε:


Να πάψουν τώρα οι εκβιαστικές πρακτικές εις βάρος του σωματείου και τωνεργαζομένων!


Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση!


Να καταβληθεί το σύνολο των οφειλόμενων αποζημιώσεων σε όλους τουςεργαζόμενους!


Μόνιμηεργασία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους των ναυπηγείωνΣκαραμαγκά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου