ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΡΠΕ ( ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΤ): ΔΕΝ ΕΚΧΩΡΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΣΕ ΣΤΗ "ΣΥΜΠΡΑΞΗ"

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΤ

Η κυβέρνηση της ΝΔ απλώνει τις επιθέσεις της στους εργαζόμενους, με μεγαλύτερη το νέο ασφαλιστικό το οποίο ανοίγει το δρόμο για να δοθούν οι επικουρικές συντάξεις σε ασφαλιστικές εταιρείες. Στη ΔΕΗ κλείνει λιγνιτικές μονάδες, στον ΟΤΕ απολύει κόσμο, στην ΕΡΤ σε πολλά επίπεδα. 

Η διοίκηση αρνείται να υπογράψει ΣΣΕ με την ομοσπονδία, "τιμωρώντας" την για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έπαιξε στον αγώνα κατά του "μαύρου" τη διετία 13-15, και ξεκίνησε διαβουλεύσεις με τη "σύμπραξη" τριών πρωτοβάθμιων σωματείων, τα οποία μάλιστα στην τελευταία 24ωρη απεργία συμμετείχαν με ολιγόωρες στάσεις εργασίας, στην προσπάθειά τους να δείξουν τη σύμπλευσή τους με τη διοίκηση. 

Τα μέλη του ΠΣΥΠΕΡΤ δεν εκχωρούμε το δικαίωμα της υπογραφής ΣΣΕ στη "σύμπραξη". Θέλουμε πίσω όλα τα δικαιώματα που είχαμε πριν από το κλείσιμο της ΕΡΤ και αυξήσεις στο βασικό μισθό.

Η διοίκηση στην πρώτη συνάντηση που είχε με την ΠΟΣΠΕΡΤ δήλωσε πως
δεν μπορεί να έχουμε περισσότερους περιφερειακούς σταθμούς από Περιφέρειες.  Εμείς της λέμε πως κάθε περιφερειακός σταθμός εκφράζει μια τοπική κοινωνία και τους χρειαζόμαστε όλους. Δεν θα θυσιάσουμε κανέναν. 

Η διοίκηση αρνείται να επενδύσει σε τεχνολογικό εξοπλισμό διακινδυνεύοντας το μέλλον της εταιρείας, την ώρα που σπαταλά χρήματα σε εξωτερικές και μεικτές παραγωγές, αντί να προσλάβει μόνιμο προσωπικό. Οι ελλείψεις σε εργαζόμενους είναι μεγάλες και η κυβέρνηση διαρρέει ότι θα κάνει εθελουσία. 

Για όλους αυτούς τους λόγους θα πρέπει να ξεσηκωθούμε. 
Προτείνουμε 24ωρη προειδοποιητική απεργία την ερχόμενη εβδομάδα με αιτήματα 

υπογραφή ΣΣΕ από την ΠΟΣΠΕΡΤ
καμία συρρίκνωση της ΕΡΤ
αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού
προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τις ημέρες συζήτησης του ασφαλιστικού στη Βουλή Μαζί με όλα τα Συνδικάτα. 

Διεκδικούμε ο ΠΣΥΠ ΕΡΤ να πρωτοστατήσει στην διοργάνωση της κινητοποίησης για την παγκόσμια ημέρα των γυναικών στις 8 Μάρτη και στο συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος. Δεν θα τους αφήσουμε να μας γυρίσουν πίσω.    
Συμμετέχουμε στην παγκόσμια αντιρατσιστική αντιφασιστική 21 Μάρτη και στο συλλαλητήριο στις 3μμ στην Ομόνοια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου