Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

Εμβολιασμός και κοινωνία: Μια πολιτική οικονομία των εμβολίων (Του Γρηγόρη Γεροτζιάφα )

 


Του Γρηγόρη Γεροτζιάφα, καθηγητή αιματολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και διευθυντή του τομέα Θρόμβωσης – Αιμόστασης του Service d’Hématologie Biologique του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Tenon

Τo ερευνητικό κέντρο που διευθύνει ο Γρ. Γεροτζιάφας αναπτύσσει ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από τις εταιρείες Sanofi, Pfizer, Leo, Stago.

Πηγή: The Press Project  (αναδημοσίευση απο το info-war.gr)


H συζήτηση για τον εμβολιασμό πρέπει να γίνει σε μια πραγματική βάση και όχι στα πλαίσια μιας ιδεολογικής ή πολιτικής αντιπαράθεσης.

 Για τον λόγο αυτό πρέπει να να κάνουμε μια απόπειρα αναγνώρισης της θέσης της Ελλάδας μέσα στη δυναμική της πανδημίας, στην εφαρμογή των διεθνών κατευθυντηρίων οδηγιών για την αντιμετώπιση της νόσου COVID-19 στο πλαίσιο των οργανωμένων υπηρεσιών υγείας μετά από 15 μήνες πανδημίας και να συμφωνήσουμε στην απάντηση 3 κομβικών ερωτήσεων.

1. Η πανδημία είναι αληθινή ή αντιμετωπίζουμε μία «υπερβολή» των καθεστώτων της Δύσης, μία υπερμεγέθυνση ενός πραγματικού μεν (νέος ιός, νέα ασθένεια) αλλά διαχειρίσιμου προβλήματος (με τις μεθόδους και τα εργαλεία που διαθέταμε και κυρίως χωρίς πίεση χρόνου) που δίνει τη δυνατότητα στα καθεστώτα αυτά να επιβάλλουν τη βιοπολιτική καταστολή και να προωθήσουν αντιλαϊκά μέτρα, καθώς επίσης και στην Big Pharma να αποκομίσει αστρονομικά κέρδη;

2. Ο ιός SARS–CoV-2 είναι επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία ή είναι ένας ιός της κατηγορίας του ιού της γρίπης; Αντίστοιχα, η COVID-19 είναι μια ασθένεια ισοδύναμη της γρίπης;

3. Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και ασφαλή ή βρίσκονται ακόμη σε πειραματική φάση;

Για να απαντήσουμε στα ερωτήματα αυτά, θα μπορούσαμε να κάνουμε παράθεση των αποτελεσμάτων πλήθους επιδημιολογικών δεδομένων από όλες τις χώρες του πλανήτη, που δείχνουν την επίδραση της πανδημίας του SARS–CoV-2 στην υγεία του παγκόσμιου πληθυσμού, ώστε να πείσουμε και εκείνους που δεν πείθονται από τα 4.000.000 νεκρών από COVID-19 (και μην ξεχνούμε ότι τα νούμερα αυτά αφορούν σε μεγάλο μέρος κοινωνίες με αναπτυγμένη ιατρική και υψηλού επιπέδου συστήματα περίθαλψης).

Μπορούμε να δείξουμε τα αποτελέσματα πλήθους νεκροτομικών μελετών και αναλύσεων κλινικο-βιολογικών παραμέτρων που έγιναν μέσα στους πρώτους δύο μήνες από την έναρξη της πανδημίας και τεκμηριώνουν ότι η λοίμωξη με τον SARS–CoV-2 και η COVID-19 είναι μια σοβαρή νόσος, που προκαλεί σημαντικές διαταραχές στην πήξη του αίματος και στα αγγεία, διαταραχές που μένουν μέχρι και 60 μέρες μετά τη διάγνωσή της, ανεξάρτητα από την ηλικία των ασθενών ή την κλινική βαρύτητα της νόσου.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα αποτελέσματα επιδημιολογικών μελετών από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Κίνα, το Ιράν, τη Λατινική Αμερική, τη Ρωσία που δείχνουν ότι η πλειοψηφία των ασθενών με COVID-19 (συμπεριλαμβανομένων των παιδιών) είναι ασυμπτωματικοί ή αναπτύσσουν ήπια νόσο αλλά μεταδίδουν τον ιό. Αλλά περίπου το 15% των ασθενών αναπτύσσουν σοβαρή νόσο και χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη σε συμβατικούς θαλάμους νοσηλείας, ενώ ένα 5% των ασθενών υποφέρουν από κρίσιμη νόσο και χρειάζονται περίθαλψη σε μονάδες εντατικής θεραπείας. 

Μια άλλη διάσταση της σοβαρότητας της νόσου είναι η θρόμβωση που είναι η βασική αιτία θανάτου από COVID-19. 

Πράγματι, η θνησιμότητα αυξάνεται πάνω από 2 φορές σε ασθενείς με τη νόσο που εμφανίζουν φλεβική θρομβοεμβολή σε σχέση με ασθενείς με τη νόσο αλλά χωρίς την φλεβική θρομβοεμβολή. Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου το 38% των ασθενών που έπασχαν από COVID-19 και που κατέληξαν στο σπίτι τους είχαν φλεβική θρομβοεμβολή, ενώ το 12% είχε πνευμονική εμβολή. Κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, το 7% των ασθενών που νοσηλεύονταν στους συμβατικούς θαλάμους και το 30% αυτών που νοσηλεύονταν στις ΜΕΘ πανεπιστημιακών νοσοκομείων που παρέχουν υψηλού επιπέδου περίθαλψη στο Λονδίνο, στο Παρίσι, και στη Νέα Υορκη πάθαιναν συμπτωματική φλεβική θρομβοεμβολική νόσο ενώ έπαιρναν τα συνιστώμενα σχήματα φαρμακευτικής θρομβοπροφύλαξης. Στην ίδια περίοδο, δηλαδή Μάρτης – Απρίλης 2020, η θνητότητα στις ΜΕΘ αυτών των νοσοκομείων ήταν της τάξης του 60% (όσο ήταν στην Ελλάδα στο τέλος του 3ου κύματος) ενώ σήμερα στα ίδια νοσοκομεία όπως και στον Ευρωπαϊκό μέσο όρο η θνητότητα των ασθενών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι της τάξης του 30%. 

Αντίθετα, στην Ελλάδα, όπου οι «ΜΕΘ» (που ορίζονται ως ο συνδυασμός ενός αναπνευστήρα με ένα κρεβάτι) φτιάχτηκαν κυριολεκτικά σε μια νύχτα χωρίς εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, είχαν τις γνωστές και καθόλα αναμενόμενες συνέπειες (θνητότητα που έφθασε μέχρι 100%).

Μπορούμε να αναλύσουμε τις κλινικές μελέτες που δείχνουν ότι η έγκαιρη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση της COVID-19 (με τις συνιστώμενες θεραπευτικές στρατηγικές) στους ασθενείς με υψηλό κίνδυνο επιδείνωσης, έχει ως αποτέλεσμα την ελάττωση έως και 50% του κινδύνου νοσηλείας στη ΜΕΘ και την ελάττωση της θνητότητας. 

Αυτό βέβαια ισχύει για τις χώρες όπου υπάρχει ένα έστω και προβληματικό δίκτυο πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Δηλαδή

ΚΑΥΣΩΝΑΣ- ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΜΟΝΟ ...ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

 


(αποσπασμα απο το άρθρο «Βράζει» η χώρα από τις υψηλές θερμοκρασίες, αλλά η κυβέρνηση αναλώνεται σε συστάσεις «αυτοπροστασίας» του 902.gr)

Τη λήψη των απαραίτητων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, όσο και σε μείωση απασχόλησης ή/και παύση εργασιών κατά τις ώρες θερμοκρασιακής αιχμής (12.00-16.00), μόνο όμως «όπου αυτό κριθεί, κατά περίπτωση, απαραίτητο», συστήνει στις επιχειρήσεις το υπουργείο Εργασίας.

Παράλληλα, όπως υποστηρίζει, «το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας εντατικοποιεί την περίοδο αυτή τους στοχευμένους ελέγχους σε εργασιακούς χώρους» σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους, «με έμφαση σε υπαίθριες εργασίες (π.χ. οικοδομές, οδικά και άλλα τεχνικά έργα), σε εργασίες σε στεγασμένους χώρους όπου λόγω της φύσης των παραγωγικών διαδικασιών μπορεί να υπάρχει επιπλέον θερμική καταπόνηση από υψηλές τιμές θερμοκρασίας - υγρασίας και ακτινοβολούμενη θερμότητα (π.χ. σε χυτήρια, μεταλλουργίες, βιομηχανίες πλαστικών, μαγειρεία κ.ά.), καθώς και σε χειρωνακτικές εργασίες (π.χ. μεταφορά βαρέων αντικειμένων, οικοδομικών υλικών)» ενώ «εφιστάται η προσοχή για εργαζόμενους που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου».

Βέβαια, με δεδομένες τις τεράστιες ελλείψεις του ΣΕΠΕ σε προσωπικό και τα απαραίτητα μέσα, οι συστάσεις προς τους εργοδότες κατατείνουν να γίνονται ευχολόγια, χωρίς πρακτικό αποτέλεσμα, όπως αποδεικνύει η εμπειρία των ίδιων των εργαζομένων.

Ειδικότερα για την πρόληψη της θερμικής καταπόνησης συστήνονται:

Γκιόκας(ΚΚΕ): Στη λογική της «ατομικής ευθύνης» τα κυβερνητικά μέτρα για τον καύσωνα


(αναδημ. απο efsyn.gr)

 Έντονη κριτική κατά των εξαγγελιών της κυβέρνησης, για την προστασία των πολιτών από τον καύσωνα, εξαπέλυσε ο  Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 98,9», ο κ. Γκιόκας ανέφερε ότι οι ανακοινώσεις της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας για την προστασία από τον καύσωνα κινούνται, όπως και στην περίπτωση της πανδημίας, στη λογική της «ατομικής ευθύνης». 

Σημείωσε επίσης ότι ο καύσωνας αυτός έρχεται ενώ έχει ψηφιστεί ο αντεργατικός νόμος της κυβέρνησης, που προβλέπει εξαντλητικά ωράρια για τους εργαζόμενους και εν μέσω της νέας έξαρσης της πανδημίας, που

ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΥΣΩΝΑ ΚΑΙ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

 


ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ

28.7.2021

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ!

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΒΟΥΛΗ

ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑΨΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ

ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΣΕ ΑΚΡΟΑΣΗ!!

 

Εργαζόμενες, -νοι

Ο Υπουργός Εργασίας, χωρίς κανένα ένσημο και το νεοφιλελεύθερο κόμμα του, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το κάζο που υπέστη ακόμα και από τους τοκογλύφους δανειστές-εκβιαστές της χώρας, κατέθεσε άρον-άρον το τελικό σχέδιο νόμου  μέσω του οποίου τζογάρει το δικαίωμα των νέων ανθρώπων για αξιοπρεπή γηρατειά. Για τις απίστευτες ασάφειες και προχειρότητες που είχε το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης που έδωσε σε δημόσια διαβούλευση στις αρχές του μήνα, ακόμα και οι δανειστές – εκβιαστές εξεπλάγησαν και τον έψεξαν.

Το αξιοπρόσεκτο και προκλητικό, που δείχνει ότι η κυβέρνηση ήθελε να περάσει την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης στα μουλωχτά και κατακαλόκαιρο (αλλά δυστυχώς για αυτή από τις τεράστιες προχειρότητές της, έχασε χρόνο), δεν είναι μόνο ότι κατέθεσε το νομοσχέδιο λίγες μέρες πριν κλείσει η βουλή, αλλά και το γεγονός του ότι καλεί σε ακρόαση τους φορείς μια μέρα πριν αυτή κλείσει!

Αυτό δείχνει και την ασέβεια αλλά και τον τρόμο της μήπως και ακουστούν οι απόψεις τους. Όμως όσο και αν προσπαθεί να κρύψει και να θάψει τις

ΝΙΚΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΕΞΟΔΟ ΣΤΗ ΔΕΗ : Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΕΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ - ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ( VIDEO)

 


 Νίκος

Μέλος ΔΣ ΔΕΗ ΑΕ

Εκπρόσωπος των εργαζομένων

30.7.2021

 

 

ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΕΞΟΔΟΣ:

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΕΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

 

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΟΥ

ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΔΕΗ Α.Ε. ΣΤΙΣ 29.7.2021:

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

ΠΟΣΠΕΡΤ (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ) : ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ

 


         

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ     

Αγ. Παρασκευή 29/7/2021

ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ

Δυστυχώς για  ακόμα μια φορά  επιβεβαιώνονται  οι καταγγελίες  μας  εναντίον της διοίκησης  Γαμπρίτσου- Ζούλα  και των «νέων» εργοδοτικών …ηθών που προσπαθούν να επιβάλλουν. «Ήθη» που είναι απολύτως ευθυγραμμισμένα με αυτά  που επιβάλλει στην κοινωνία  ο «εντολέας» τους στο Μαξίμου και που είναι τόσο «νέα» όσο και η λογική  των τσιφλικάδων  του προπερασμένου αιώνα.

Μια …λογική που την  επέβαλλαν  οι εκάστοτε επιστάτες των τσιφλικάδων με όπλα  τον εκφοβισμό, τις απειλές , τη  μεταμφίεση της παρανομίας  σε  νομιμότητα και της βαρβαρότητας  σε …κανονικότητα.

Στα πλαίσια αυτής  της  εφαρμογής  του νέου φεουδαλισμού, ξαμολύθηκαν  διευθυντές και  προϊστάμενοι  σαν «επιστάτες» της διοίκησης και  εκτελώντας  τις εντολές της (όπως οι ίδιοι ισχυρίστηκαν),  απαίτησαν παράνομα από τους εργαζόμενους να τους καταθέσουν  πιστοποιητικό εμβολιασμού προκειμένου να  υποστηριχθεί  η διαδικασία  ελέγχου (;), ενώ  δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που  απειλούσαν ουρλιάζοντας  «όποιος δεν  κάνει εμβόλιο θα απολυθεί».

Αν και όπως έχουμε  δηλώσει   δεν  έχουμε την παραμικρή σχέση  με οποιαδήποτε αντιεμβολιαστική κίνηση ή σκέψη , ωστόσο δεν διστάζουμε  να προειδοποιήσουμε   όλους  αυτούς  που  βλέπουν  την ΕΡΤ  σαν «τσιφλίκι»  τους  και όσους  μπερδεύουν  το ρόλο  του διευθυντή ή του προϊστάμενου  με εκείνον  του «επιστάτη», ασκώντας μεθόδους  εκφοβισμού – bullying  στους εργαζομένους (έστω και με πρόσχημα εμβολιασμό), ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε τον αυταρχισμό και τις  παρανομίες  τους  όσο κι αν τις  κρύβουν πίσω  από  ένα υποκριτικό ενδιαφέρον για την υγεία  του προσωπικού (έχουμε  αναδείξει  σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας τα συστατικά  αυτής της υποκρισίας και έχουμε καταγγείλει το πώς  δεν προστατεύουν  ουσιαστικά την υγεία μας).

 Καταγγέλλουμε  δημόσια τη διοίκηση και τους εντολοδόχους  επιστάτες της διευθυντές και προϊστάμενους, για  το bullying που ασκούν  στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους  και για την  παράνομη και ποινικά κολάσιμη  απαίτηση να τους  καταθέσουν οι εμβολιασμένοι  εργαζόμενοι πιστοποιητικό – βεβαίωση εμβολιασμού.

 Ένα έγγραφο δηλαδή με υπερευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, που καλύπτεται εκτός των άλλων και από το ιατρικό απόρρητο. Ζήτησαν άραγε από  τον  υπεύθυνο  DPO της ΕΡΤ να γνωμοδοτήσει σχετικά με  το αν  παρανομούν ή όχι  με αυτή την πρωτοφανή εκβιαστική συλλογή ευαίσθητων προσωπικών   δεδομένων και μάλιστα  από πρόσωπα  που δεν έχουν  καν  τέτοια  …εξουσία;

Το ξαναλέμε για να  κόψουμε  τη φόρα  στους  γνωστούς  λασπολόγους  του συνδικαλιστικού κινήματος, ότι  δεν  έχουμε την παραμικρή σχέση  με οποιαδήποτε αντιεμβολιαστική κίνηση ή σκέψη, ωστόσο είναι  πεποίθησή μας  ότι 

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΕΜΕΙΣ" ΔΥΟ ΦΡΑΣΕΙΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΛΦΑΓΙΑΝΝΗ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 37 ΧΡΟΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΣΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

 


ΔΥΟ ΦΡΑΣΕΙΣ ΚΑΡΔΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΛΦΑΓΙΑΝΝΗ
ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΑΞΗ
ΚΑΙ
ΚΑΛΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΚΑΙ ΦΙΛΕ ΚΑΡΔΙΑΚΕ

 

Εργαζόμενες, -νοι
Πριν ένα μήνα (23 Ιούνη) μετά από πολυετή θητεία στο ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ λόγω συνταξιοδότησης παραιτήθηκε από τη θέση του Προέδρου της ο αδερφός μας Παναγιώτης Καλφαγιάννης.


Τότε όλοι εμείς που συνυπογράφουμε αυτή την ανακοίνωση δεν είπαμε και δεν γράψαμε τίποτα. Διαβάζαμε επί μέρες και χαιρόμαστε τα εκατοντάδες αποχαιρετιστήρια μηνύματα που του έστελναν φίλοι αλλά και αντίπαλοι.


Εμείς περιμέναμε για να του στείλουμε τις ευχές μας τη σημερινή μέρα που μετά από 37 χρόνια προσφοράς είναι η τελευταία του μέρα στην ΕΡΤ.

Ξεκινώντας λοιπόν να γράφουμε αυτά που αισθανόμαστε για τον Παναγιώτη, με τον οποίο μας συνδέουν αγώνες και αγώνες, διαπιστώσαμε ότι αν και η ελληνική γλώσσα είναι ιδιαίτερα πλούσια και μπορεί να βρει κανείς πολλές λέξεις για να εκφραστεί, εμείς χωρίς υπερβολή, δυσκολευόμαστε να βρούμε εκείνες τις λέξεις που θα αποδίδουν τα συναισθήματα που μας κατακλύζουν, γι αυτό θα περιοριστούμε σε δύο τρεις φράσεις από καρδιάς:

Στη Βουλή το φιάσκο της ΕΡΤ στην κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο

 


(απο το mediatvnews.gr)

Ερώτηση για τα πρωτοφανή γεγονότα της μη ζωντανής μετάδοσης από την ΕΡΤ των προσπαθειών των Ελλήνων αθλητών κι αθλητριών στην Ολυμπιάδα του Τόκιο, τις ενέργειες, αλλά και τις ευθύνες, κατέθεσαν από κοινού ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κάτσης Μάριος και η Αν. Τομεάρχης Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νατάσα Γκαρά. Παράλληλα, ζητούν την κατάθεση όλων των σχετικών εγγράφων και συμβάσεων που αφορούν στην τηλεοπτική κάλυψη και προβολή των αγώνων Ελλήνων κι Ελληνίδων αθλητών κι αθλητριών.

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφέρουν τη μη κάλυψη των προσπαθειών των Ελλήνων πρωταθλητών Λευτέρη Πετρούνια (χρυσός Ολυμπιονίκης το 2016 και 5 φορές Παγκόσμιος και Πρωταθλητής Ευρώπης) και Παναγιώτη Γκιώνη (5οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην καριέρα του), χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα απέναντι στη διοίκηση της ΕΡΤ η οποία επικαλέστηκε, αστείες δικαιολογίες και τον «Ιάπωνα σκηνοθέτη» για να δικαιολογήσει το φιάσκο που η ίδια προκάλεσε.

Παράλληλα, επισημαίνουν τις μεγάλες ευθύνες που βαραίνουν και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη, καθώς η ΕΡΤ σήμερα βρίσκεται υπό τη δική του εποπτεία και ευθύνη. Ενώ δεν αφήνουν ασχολίαστη και την ετοιμότητα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης να προβάλλει μόνο τους πανηγυρισμούς του κ. Αυγενάκη, και μάλιστα με δημόσιο χρήμα, αγνοώντας την προβολή των αθλητών και των αγωνισμάτων.

Κατόπιν όλων των παραπάνω, καταθέτουν στον κ. Λιβάνιο, αρμόδιο Υφυπουργό παρά τον Πρωθυπουργό για θέματα ενημέρωσης τα εξής ερωτήματα: 

Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Τόσες μέρες σιωπής για το φιάσκο…Τι λένε οι συνεργαζόμενες, στην ΕΣΗΕΑ, δυνάμεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ επί του θέματος.


 (απόσπασμα απο τη στήλη "Αιχμές" στις "Τυπολογίες")

**Θα τιμωρηθεί άραγε η Κατερίνα Αναστασοπούλου που είπε την αλήθεια για το καθεστώς των τηλεοπτικών μεταδόσεων στα μεγάλα γεγονότα, πηγαίνοντας κόντρα στις δημόσιες τοποθετήσεις του Γιώργου Λυκουρόπουλου, ο οποίος εξέφραζε την πολιτική της εταιρείας;

Και οι φωνές από το κοντρόλ δεν εξέθεσαν εκ νέου την εταιρεία; Και με τι παρελθόν εκείνοι που ανησυχούσαν για την ΕΡΤ…

**Η αθλητική συντάκτρια της ΕΡΤ, μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ τι θέση παίρνει για το φιάσκο με τον Λευτέρη Πετρούνια;

**Τι λένε οι συνεργαζόμενες, στην ΕΣΗΕΑ,  δυνάμεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ επί του θέματος. Τόσες μέρες σιωπής για το φιάσκο…

**Η ΝΔ στις επόμενες εκλογές στην ΕΣΗΕΑ, θα συνεχίσει να

ΠΟΣΠΕΡΤ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΤΟΝ ΔΙΑΣΥΡΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ


                                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ       Αγ. Παρασκευή 27/7/2021

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΤΟΝ ΔΙΑΣΥΡΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ 

Η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ  δεν κρύφτηκαν  ποτέ  πίσω από  ψέματα ή από μισές …αλήθειες.  Εκφράζοντας ανέκαθεν τον εργατικό κι όχι τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, καταγγέλλαμε  τα «κακώς κείμενα»  και δεν «χαριστήκαμε»  ποτέ σε κανέναν και ειδικά  σε εκείνους  που  είδαν ή βλέπουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση σαν  τη  «λέσχη»  μιας  …ελίτ. Μιας κυβερνητικής ελίτ, που δυστυχώς μπορεί να αποφασίζει όχι  για το  πως  θα υπηρετεί η ΕΡΤ   την ενημέρωση ,τον  πολιτισμό και την ψυχαγωγία, αλλά πως θα εξυπηρετεί τους «ημέτερους» και τις επικοινωνιακές  ανάγκες του επιτελικού κράτους

Πριν λίγες ημέρες καταγγείλαμε τη διοίκηση και το …περιβάλλον της  σχετικά  με τα όσα έχουν συμβεί στην  μετάδοση  των Ολυμπιακών αγώνων του Τόκυο, τονίζοντας ότι «όσο κι αν θέλουν να κρυφτούν πίσω  από αφελείς  δικαιολογίες,  οι ευθύνες τους είναι τεράστιες» και πως «μιμούμενοι τον  πρωθυπουργό, που τους τοποθέτησε στο τιμόνι του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα,  έριξαν την ευθύνη  σε  άλλους»(βλ.Ανακοίνωση ΠΟΣΠΕΡΤ της 24/7/21).

Το γαϊτανάκι  όμως  των …αστοχιών στην μετάδοση των Ολυμπιακών αγώνων  αλλά και των  γελοίων  προφάσεων  ή δικαιολογιών  δεν σταμάτησε και ο διασυρμός  της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης συνεχίζεται,  με ευθύνη πλέον όχι μόνο  της διοίκησης και των  περι αυτής, αλλά    και του  …εκπροσώπου των  δημοσιογράφων της ΕΡΤ στην ΕΣΗΕΑ, ο οποίος  παίρνοντας το «θυμιατό»  από το χέρι τους,  συνέχισε στο ίδιο μοτίβο  βάζοντας  ακόμα  πιο …δυνατό  λιβάνι.

Κατά  τον εκπρόσωπο των  δημοσιογράφων της ΕΡΤ στην ΕΣΗΕΑ, αλλά και για την επιλεκτικά  λαλίστατη ή  βωβή (ανάλογα) «αριστεροδέξια» διοίκηση της ΕΣΗΕΑ,  «…τα περί κυβερνητικής ΕΡΤ στο επίπεδο των μεταδόσεων των Ολυμπιακών Αγώνων είναι για γέλια». Αυτό όμως που στην πραγματικότητα είναι για γέλια και για κλάματα,  είναι   η προσπάθεια ΚΑΙ  του εκπροσώπου, να βαφτίσει  το ψάρι κρέας,  προσφέροντας  από τη μεριά του την αναγκαία «συνδικαλιστική πινελιά» στον  καμβά της αγιογραφίας  της διοίκησης – κυβέρνησης Μητσοτάκη .

Η ΠΟΣΠΕΡΤ και η συντριπτική πλειοψηφία  των εργαζομένων στην ΕΡΤ  που εκπροσωπεί, δεν επιτρέπουν σε κανέναν εκ των  «αρίστων» της ιεραρχίας και σε κανένα «θυμιατό» της διοίκησης ή της κυβέρνησης, να 

Εκτός ΕΡΤ ο δημοσιογράφος Δημοσθένης Καρμοίρης για το ρατσιστικό σχόλιο

 


(Αναδημ. απο www.avgi.gr)

Ο δημοσιογράφος της δημόσιας τηλεόρασης που άφησε ενεούς τους τηλεθεατές με το φτηνό, ρατσιστικό του σχόλιο για τους Κορεάτες τέθηκε εκτός ΕΡΤ


Η διοίκηση της ΕΡΤ μετά το ρατσιστικό σχόλιο για τους Κορεάτες αθλητές υποχρεώθηκε από τις σφοδρές αντιδράσεις να πάρει θέση και να ανακοινώσει τη λήξη της συνεργασίας της με τον Δημοσθένη Καρμοίρη.

Στην ανακοίνωση της ΕΡΤ αναφέρεται:

Η ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος και οι… μισές αλήθειες του «ιδρύματος της Μεσογείων»

 


(αναδημ. απο το documentonews.gr)

Την ανάγκη να υπερασπιστεί το άδικο των «επιθέσεων» που δέχθηκε από πολλά ΜΜΕ η ΕΡΤ για τις γκάφες της στις μεταδόσεις των Ολυμπιακούς Αγώνων, ένιωσε όπως ο ίδιος τονίζει, ο εκπρόσωπος δημοσιογράφων της κρατικής τηλεόρασης, Νίκος Κορόβηλας και την οποία ανάρτησε στο ertnews.gr.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η ΕΡΤ κινήθηκε όχι με βάση την πραγματικότητα αλλά με βάση τη λογική στα αγωνίσματα των Ελλήνων αθλητών που ποτέ δεν είδαμε. Ας διευκρινίσουμε πρώτα ότι αν ήταν έτσι κ. εκπρόσωπε, τότε δεν θα

Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

ΙΣΧΥΕΙ Η ΟΧΙ ΟΤΙ Η ΕΡΤ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΣΤΗΝ OBS ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;


Ο δις Αργυρός Ολυμπιονίκης Taekwondo και Αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου ΣΥ.ΡΙΖ.Α. -Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Νικολαϊδης  αναρωτιέται  απο τη σελίδα του στο twitter  :

ΕΟΕ για ΕΡΤ: «Και για τον Παναγιώτη Γκιώνη ο Ιάπωνας σκηνοθέτης φταίει;»


 (αναδημ. απο το gazzetta.gr)

Η ΕΡΤ έχει δεχτεί έντονη κριτική μετά την αποτυχία της να δείξει την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια για πρόκριση στον τελικό των κρίκων.

Μετά απ' αυτό, ωστόσο, δεν μεταδόθηκε από την Κρατική Τηλεόραση ούτε ο αγώνας του Παναγιώτη Γκιώνη για τον τρίτο γύρο του πινγκ πονγκ, με αποτέλεσμα η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να αναρωτιέται για το λόγο που δεν συνέβη αυτό.

Η ΕΡΤ του Κωνσταντίνου Ζούλα επέλεξε να καπελώσει το λάθος με ένα ακόμα πιο χοντρό λάθος και να εκτεθεί ανεπανόρθωτα στα μάτια του ελληνικού λαού



(αναδημοσίευση απο το www.sdna.gr)

 Κανένας Ιάπωνας σκηνοθέτης, καμία δικαιολογία.
 Το SDNA ερεύνησε και παρουσιάζει τη μοναδική αλήθεια για το φιάσκο με τον Πετρούνια. 

Πρώτη φορά από το 1992 χάθηκε προσπάθεια Έλληνα αθλητή!

"...Επειδή λοιπόν η κοροϊδία έχει και ένα όριο, αυτή τη φορά απαιτούνται παραιτήσεις και αληθινή επίρριψη ευθυνών. Όχι γιατί χάθηκε η προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια, αλλά για τα χυδαία ψέματα, με τα οποία προσπάθησαν να μπαλώσουν τις ευθύνες τους...

...Η ΕΡΤ του Κωνσταντίνου Ζούλα επέλεξε να καπελώσει το λάθος με ένα ακόμα πιο χοντρό λάθος και να εκτεθεί ανεπανόρθωτα στα μάτια του ελληνικού λαού..." 

Η τελευταία φορά που η ΕΡΤ έχασε προσπάθεια Έλληνα αθλητή -μάλιστα ήταν προσπάθεια που έφερε χρυσό μετάλλιο- ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992, όταν ο Πύρρος Δήμας σήκωσε για πρώτη φορά την Ελλάδα στους ώμους του και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Τότε όμως υπήρχε μία δικαιολογία. Αφ’ ενός, ελάχιστοι γνώριζαν την ικανότητες του Έλληνα αρσιβαρίστα και αφ’ ετέρου έπρεπε να γίνει επιλογή αθλήματος. Ήταν η εποχή που κάθε τηλεοπτικό δίκτυο έπρεπε να επιλέξει ποιο από όλα τα αθλήματα που γίνονταν ταυτόχρονα θα έδειχνε σε ζωντανή μετάδοση. Τότε, στην περίπτωση του Πύρρου Δήμα, η ΕΡΤ έκανε την λάθος επιλογή. Συμβαίνει.

Από τότε όμως έχουν περάσει 29 χρόνια, δηλαδή ένας ολόκληρος αιώνας αν μιλάμε για τεχνολογία. Για να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα, η Παγκόσμια Ολυμπιακή Επιτροπή δημιούργησε την OBS, την Olympic Broadcasting Services, λύνοντας αυτό το δυσεπίλυτο πρόβλημα που ταλαιπωρούσε τα τηλεοπτικά δίκτυα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ένα σύστημα από δεκάδες διαφορετικά unilateral feeds, αμέτρητες ξεχωριστές διαφορετικές, ανεξάρτητες παραγωγές που τροφοδοτούν με live εικόνα όλα τα δίκτυα του πλανήτη, ώστε να μην χάνεται δευτερόλεπτο δράσης. 

Με αυτό τον τρόπο, όλες οι προσπάθειες, όλων των αθλητών που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες καταγράφονται τηλεοπτικά. Δεν υπάρχει ούτε μία προσπάθεια που να μην απαθανατίζεται από κάμερες.

Κάπως έτσι, δίνεται η δυνατότητα στα εγχώρια τηλεοπτικά δίκτυα που έχουν τα δικαιώματα να ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ τι ακριβώς θα δείξουν, με βάση το ενδιαφέρον που υπάρχει σε κάθε χώρα. 

Ένα μικρό παράδειγμα. Επειδή η σκοποβολή δεν είναι από τα πιο διαδεδομένα αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων, η ΕΡΤ για να μην πάρει μόνο ένα γενικό πλάνο από την σκοποβολή, έχει το δικαίωμα να ζητήσει ένα unilateral feed (το κόστος είναι πραγματικά ελάχιστο), μόνο για αυτό το άθλημα, ώστε να μην χάσει δευτερόλεπτο από την προσπάθεια της Άννας Κορακάκη που σημειωτέον αγωνίζεται απόψε.  

Κάπως έτσι, κάθε τηλεοπτικό δίκτυο εξασφαλίζει 1000% ότι δεν θα χάσει την προσπάθεια του αθλητή που τον ενδιαφέρει και δεν θα εξαρτάται από το την γενική εικόνα που θα δίνει το κεντρικό δίκτυο και η οποία μπορεί να εξαρτάται από δεκάδες αστάθμητους παράγοντες.

Χάρη σε αυτό το δίκτυο λοιπόν, δεν έχει χαθεί η παραμικρή προσπάθεια αθλητή από καμία χώρα, με καμία κυβέρνηση. Μέχρι που βρέθηκε η ΕΡΤ υπό την διεύθυνση του Κωνσταντίνου Ζούλα για να πετύχει το ακατόρθωτο!

 Να χάσει την προσπάθεια στον προκριματικό του Λευτέρη Πετρούνια. Όχι ενός τυχαίου, αλλά ενός θρύλου του ελληνικού αθλητισμού. Ενός αθλητή που αποτελεί μία από τις μεγάλες ελληνικές ελπίδες για ένα μετάλλιο στο Τόκιο.

Η ΕΡΤ πιστεύοντας (προφανώς) ότι η ενόργανη γυμναστική είναι ένα

Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

ΠΟΣΠΕΡΤ :Άλλο το ταγκό και άλλο η Ολυμπιάδα

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγία Παρασκευή  24/7/2021

Άλλο το ταγκό και άλλο η Ολυμπιάδα

Η διοίκηση Γαμπρίτσου – Ζούλα μπορεί, όπως  δηλώνει δημόσια,  να ξέρει πως χορεύεται το  ταγκό και να το χορεύει επιτυχημένα με την κυβέρνηση και τους διαπλεκόμενους με αυτήν μιντιάρχες, παραγωγούς κλπ, όμως όπως αποδεικνύεται στην πράξη, δεν  μπορεί να «χορέψει» στους ρυθμούς της ολυμπιάδας.

Αντί να  ζητήσουν συγνώμη  για την ζημιά  που προκάλεσε στο κύρος της ΕΡΤ  η  μεγαλειώδης  αποτυχία τους,  να καλυφθεί  απ΄ευθείας  η επιτυχημένη προσπάθεια  του Ολυμπιονίκη μας  Λευτέρη Πετρούνια  στους προκριματικούς  αυτής  της  Ολυμπιάδας, μιμούμενοι τον  πρωθυπουργό, που τους τοποθέτησε στο «τιμόνι» του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα,  έριξαν την ευθύνη  σε  άλλους. Έτσι σε αυτή την περίπτωση έφταιγε ο Ιάπωνας  σκηνοθέτης  που είναι επιφορτισμένος για ένα τηλεοπτικό  προϊόν το οποίο  διανέμεται  σε όλους και που φυσικά  δεν  εξυπηρετεί  τις χωριστές  τηλεοπτικές  ανάγκες της κάθε  χώρας.

Όσο κι αν θέλουν να κρυφτούν πίσω  από αφελείς  δικαιολογίες,  οι ευθύνες που τους βαρύνουν είναι τεράστιες,  δεδομένου ότι  δεν μιλάμε για μια απλή  τηλεοπτική παραγωγή αλλά για  μια Ολυμπιάδα. Ορθώς η    Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία επισημαίνει σε  σχετική της διαμαρτυρία  ότι : “… η ΕΡΤ θα έπρεπε να είχε προβεί στις κατάλληλες ενέργειες και να είχε διασφαλίσει ότι η προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια θα προβαλλόταν κανονικά, με δεδομένο άλλωστε ότι αποτελεί τον Σημαιοφόρο της ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας και κάτοχο του Ολυμπιακού τίτλου στο αγώνισμά του.”

Εμείς  οι «γερασμένοι» (κατά τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Γαμπρίτσο) εργαζόμενοι, που έχουμε δουλέψει  χιλιάδες ώρες  σε ολυμπιάδες, παγκόσμια πρωταθλήματα στίβου κλπ, ξέρουμε  από παλιά, πως 

"Προφάσεις εν αμαρτίαις" από τη διοίκηση της ΕΡΤ

 


Αστείες δικαιολογίες από την ΕΡΤ για την τεράστια γκάφα να χάσει την εμφάνιση του Λευτέρη Πετρούνια:

 “Δεν έχουμε ευθύνη για τις εικόνες που επιλέγουν οι Ιάπωνες σκηνοθέτες”


(αναδημ. απο το thefaq.gr)

Την καλύτερη επίδοση στον προκριματικό των κρίκων έκανε ο Λευτέρης Πετρούνιας, συγκεντρώνοντας την μεγαλύτερη βαθμολογία από όσους συμμετείχαν (15.333) και παίρνοντας το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό τη Δευτέρα 2 Αυγούστου.

Για να δικαιολογηθεί για την απίστευτη “πατάτα“, η δημόσια τηλεόραση έκανε την παρακάτω ανάρτηση στο λογαριασμό της στο Twitter:

ΕΝΤΟΝΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΡΤ

 


Ανακοίνωση διαμαρτυρίας της Ε.Γ.Ο.


Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια και τη θλίψη τους για το γεγονός ότι η προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια στον προκριματικό των Ολυμπιακών Αγώνων δεν προβλήθηκε από την ΕΡΤ κατά τη ζωντανή μετάδοση του αγώνα.

Η οικογένεια της ελληνικής Γυμναστικής, όπως και το πλήθος των Ελλήνων φιλάθλων, είχε συντονιστεί από νωρίς το πρωί στην συχνότητα της Δημόσιας Τηλεόρασης, περιμένοντας να δει και να χειροκροτήσει τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη των κρίκων, αλλά προς απογοήτευση όλων μας αυτό δεν συνέβη ποτέ.

Θεωρούμε ότι η ΕΡΤ θα έπρεπε να είχε προβεί στις κατάλληλες ενέργειες και να είχε διασφαλίσει ότι η προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια θα προβαλλόταν κανονικά, με δεδομένο άλλωστε ότι

Πετρούνιας για ΕΡΤ: «Νιώθω απογοητευμένος - Είναι ατόπημα» - Δυσαρέσκεια από ΕΟΕ για ΕΡΤ


(αναδημ. απο ethnos.gr)

 Ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος ενημερώθηκε ότι οι Ελληνες δεν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την προσπάθειά του από τους δέκτες της ΕΡΤ δεν έκρυψε την απογοήτευσή του κάνοντας λόγο για ατόπημα. 

Σχολιάζοντας το γεγονός ο Ελληνας πρωταθλητής είπε:

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ "ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ- ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ...ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ




 Σχέδιο Νόμου 
του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με τίτλο 
«Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη Νέα Γενιά: εισαγωγή κεφαλαιοποιητικού  συστήματος προκαθορισμένων εισφορών στην επικουρική ασφάλιση, ίδρυση, οργάνωση  και

Την ώρα που ο Χατζηδάκης με συνοδεια ΜΑΤ στα κεντρικα του ΕΦΚΑ ανακοινωνε το "my efka ...live", είχε ήδη δρομολογηθεί η πρόσληψη 100 "ημέτερων" για 14 μήνες με κόστος 2 εκατομμύρια ευρώ




Η ανακοίνωση  του Συλλόγου  Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων

Στις 21/7/2021 ο υπουργός Εργασίας κ. Χατζηδάκης συνοδευόμενος από πρωτοφανή αστυνομική δύναμη (2 διμοιρίες ΜΑΤ, αστυνομικές κλούβες, μεγάλο αριθμό αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, ασφαλίτες, ειδικούς φρουρούς και αμέτρητους αστυνομικούς Ο.Δ.Ο.Σ) μπήκε από την πίσω πόρτα των κεντρικών γραφείων του e-ΕΦΚΑ στην οδό Ακαδημίας 22 και μάλιστα από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας προκειμένου να παρουσιάσει την νέα λειτουργία του e-ΕΦΚΑ “My efka live”. Ο λόγος της παρουσίας όλης αυτής της “σιδερόφρακτης στρατιάς” ήταν για να εμποδίσουν εκπροσώπους των εργαζομένων του e-ΕΦΚΑ και των συνδικάτων τους (ΠΟΠΟΚΠ, ΣΥΑΤ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, ΟΑΕΕ ) να τον συναντήσουν και να του εκφράσουν τις έντονες διαμαρτυρίες τους για την συνεχή και αήθη επίθεση εναντίον των εργαζομένων του φορέα, για την διαρκή μείωση προσωπικού, για τις άθλιες συνθήκες εργασίας, για την ιδιωτικοποίηση του φορέα και της κοινωνικής ασφάλισης (πιστοποιημένα γραφεία, ιδιωτικό τηλεφωνικό κέντρο, νέο επικουρικό κλπ).

Την ίδια ώρα που ο υπουργός έμπαινε από την πίσω πόρτα του e-ΕΦΚΑ, συνυπέγραψε με τον συναρμόδιο υπουργό κ. Βορίδη την πρόσληψη από ίδια “πίσω πόρτα” την πρόσληψη 100 συνεργατών (ΦΕΚ 3196 τ.β 21/07/2021) για 14 μήνες και κόστος

24 Ιουλίου 1974 Μεταπολίτευση: Ένας συμβιβασμός υπό το φόβο του λαού



 Αρθρο του Δάνη Παπαβασιλείου, από τον Ημεροδρόμο 24 Ιούλη 2017

 
Τα ξημερώματα της 24ης Ιούλη του 1974, μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων της καταρρέουσας χούντας και του αστικού πολιτικού κόσμου, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ορκίζεται πρωθυπουργός. Ετσι ανοίγει το κεφάλαιο: «Μεταπολίτευση».

Κανείς δεν αμφισβήτησε ότι η πολιτική αλλαγή, που συντελέστηκε εκείνη τη μέρα, ήταν το προϊόν ενός συμβιβασμού. Η σωστή εκτίμηση για το χαρακτήρα αυτού του συμβιβασμού, όπως και των δυνάμεων που πήραν μέρος σ’ αυτόν, ήταν

Μαύρα μεσάνυχτα, κατατέθηκε στη βουλή το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο - ΟΛΟΙ οι φορολογούμενοι, μικροί μεγάλοι, θα πληρώσουν τους παρωχημένους και αποτυχημένους πειραματισμούς, των κ. Μητσοτάκη-Χατζηδάκη



Ανάρτηση του εργατολόγου Διονύση Τεμπονέρα στο Facebook:

Μαύρα μεσάνυχτα, κατατέθηκε στη βουλή το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, με τίτλο «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά».

Το πιο ενδιαφέρον σημείο του νέου νομοσχεδίου, σε σχέση με το κείμενο που είχε δοθεί σε διαβούλευση, είναι το άρθρο 8 και συγκεκριμένα, η περίπτωση στ΄(που απουσίαζε από το αρχικό κείμενο).

Ως γνωστόν οι δανειστές, είχαν «τραβήξει το αυτί» στην κυβέρνηση, για το κόστος μετάβασης και την υπέρογκη δημοσιονομική δαπάνη, που απαιτεί το νέο κεφαλαιοποιητικό σύστημα του κουμπαρά.

Κυρίως οι δανειστές, είχαν θέσει θέμα για την «κρατική εγγύηση» των επικουρικών συντάξεων, για την κάλυψη του κόστους των συντάξεων αναπηρίας και θανάτου(που ανεβάζουν το κόστος μετάβασης στα 78 δις ευρω).

Η κυβέρνηση και ο κ.Χατζηδάκης φυσικά, χαρακτήρισε αστειότητες(!), όσα λέχθηκαν περί ενστάσεων των ευρωπαίων.

Η λύση όμως βρέθηκε!

Σύμφωνα με την περιπ. στ΄ του άρθρου 8 του νομοσχεδίου: «πόροι του νέου Ταμείου(ΤΕΚΑ) είναι η επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη της δαπάνης….» που προκύπτει από την κάλυψη του κόστους για την κρατική εγγύηση των επικουρικών συντάξεων καθώς και για τις ελάχιστες συντάξεις αναπηρίας και θανάτου!

Με απλά λόγια, ΟΛΟΙ οι φορολογούμενοι, μικροί μεγάλοι, θα πληρώσουν τους παρωχημένους και αποτυχημένους πειραματισμούς, των κ. Μητσοτάκη-Χατζηδάκη!

Γίνεται όμως και καλύτερο: Σύμφωνα με το άρθρο 47 του ν.4670/2020, ορίζεται

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ: ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 36 ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

 


(Απο τη σελίδα του Προέδρου του ΟΣΜΕ Θ. Αμπλά στο facebook)

ΘΡΙΑΜΒΟΣ!

Αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών, οργανωμένης προσπάθειας, επίμονου και επίπονου αγώνα, η σημερινή Νίκη, ο σημερινός Θρίαμβος, η δικαίωση των τριάντα έξι (36) απολυμένων συναδέλφων μας, οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης.
Με δυο πανομοιότυπες αποφάσεις, το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου, διατάζει και υποχρεώνει τις δυο εργοδότριες εταιρείες, να επαναπροσλάβουν και να αποδέχονται τις υπηρεσίες των εργαζόμενων ως οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων για την τρέχουσα τουριστική περίοδο, με τους ίδιους όρους αμοιβής και εργασίας.
Η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ), από την πρώτη στιγμή, στάθηκε δίπλα στο Σωματείο και στους απολυμένους οδηγούς.
Στήριξε με όλες της τις δυνάμεις τις προσπάθειες τους και από το μετερίζι της πρώτης γραμμής, πρωτοστάτησε στο δίκαιο αγώνα τους.
Η εργοδοσία Ηττήθηκε!
Οι προσπάθειες κερδοσκοπίας και εκμετάλλευσης της υγειονομικής κρίσης και του

H ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ - 1.100.000 ευρώ από την ΕΡΤ για την εκπομπή του Κωστή Μαραβέγια


 

Μόλις 1.100.000 ευρώ από την ΕΡΤ για την εκπομπή του Κωστή Μαραβέγια

(αναδημ. απο το e-tetradio.gr)

Θα είναι κάτι σαν το «Στην υγειά μας», μία παραγωγή για την καινούργια σεζόν.

19 Ιουλίου 2021

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ ενέκρινε λοιπόν την «ανάθεση εκτέλεσης της εξωτερικής παραγωγής με προσωρινό τίτλο ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ ΕΡΤ». Ως ημερομηνία έναρξης εκτέλεσης της εν λόγω εξωτερικής παραγωγής ορίστηκε η 7η Ιουλίου 2021.

Και το κόστος της φτάνει κοντά στο 1,1 εκατομμύριο ευρώ.

 

Κάθε επεισόδιο θα κοστίζει 34 χιλιάδες ευρώ

Επίσης, επιπλέον ποσό ύψους 40.000 ευρώ, που αφορά το

Η ...δημοσιογραφία της "λάσπης" - Στη Γερμανία ο φακός «τσάκωσε» την κεντρική παρουσιάστρια ειδησεογραφικών μαγκαζίνο να πασαλείβεται με λάσπη για να δείξει ότι... βοήθησε τους πλημμυροπαθείς!

 


(αναδημ. απο nonews-news.com)

Η Γερμανίδα ρεπόρτερ του δικτύου RTL Σουζάνα Όλεν επιχείρησε να ξεγελάσει τους τηλεθεατές δείχνοντας ότι, εκτός από την ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στα δύο κρατίδια που επλήγησαν ιδιαίτερα από τις φονικές πλημμύρες, τη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία και τη Ρηνανία Παλατινάτο, η ίδια έσπευσε να βοηθήσει στις εργασίες αποκατάστασης μιας περιοχής.


Ο φακός έπιασε στα πράσα την 39χρονη Σουζάνα να λερώνει τα ρούχα της με λάσπη, προτού γυρίσει το ρεπορτάζ, για να δείξει ότι βοηθά στην εκστρατεία αποκατάστασης της πληγείσας πόλης Μπαντ Μουνστεράιφελ.


Το γερμανικό δίκτυο απέλυσε την «βρώμικη ψεύτρα» μόλις είδε το επίμαχο βίντεο, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail». Στην ιστοσελίδα του, το γερμανικό δίκτυο RTL.de είχε ανεβάσει το άρθρο, υπό τον τίτλο: «Καθαρισμός μετά τις πλημμύρες», που δείχνει την «ψεύτρα» Σουζάνα να βοηθά τους κατοίκους στις εργασίες αποκατάστασης.

Η Γερμανίδα ρεπόρτερ κρατάει ένα φτυάρι, φοράει μπλε πουκάμισο, γαλότσες, καπέλο και με ειδικά γάντια, φαίνεται ότι συμμετέχει στις προσπάθειες αποκατάστασης της πληγείσας περιοχής. Ωστόσο, για κακή της τύχη, ένας πολίτης κατέγραψε με το κινητό του την ώρα που αλείφεται με λάσπη για να δείξει βρώμικη, και ανέβασε το επίμαχο βίντεο στα social media.

«Εδώ είναι η πολυάσχολη εργάτρια που σας παραμυθιάζει», γράφει ένας χρήστης στο Twitter σχολιάζοντας το ρεπορτάζ με το οποίο πήγε να κοροϊδέψει τους Γερμανούς.


«Η προσέγγιση της δημοσιογράφου μας έρχεται σε αντίθεση με τις δημοσιογραφικές αρχές και τα δικά μας πρότυπα. Ως εκ τούτου, την απολύσαμε τη Δευτέρα αφού το είδαμε».

Η Σουζάνα εργαζόταν από το 2008 στο γερμανικό δίκτυο RTL. Ήταν κεντρική παρουσιάστρια των ειδησεογραφικών μαγκαζίνο «Good Good Evening RTL», «Good Morning Germany» και «Point 12»

Aφότου έγινε ρεζίλι στους συμπολίτες της, η Σουζάνα έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη μέσω του Instagram:

"Αιχμές" (Τυπολογίες): " Ένα κομμάτι του παλιού ΣΥΝ, δεν θα είχε πρόβλημα να συνεργαστεί -και φανερά- με τη ΝΔ, αν απαλλασόταν από την ακροδεξιά του πτέρυγα"



 (Αναδημ. αποσπάσματος απο τις "Αιχμές")

**Σημείωση: Ένα κομμάτι του παλιού ΣΥΝ, δεν θα είχε πρόβλημα να συνεργαστεί -και φανερά- με τη ΝΔ, αν απαλλασόταν από την ακροδεξιά του πτέρυγα.

**Το πείραμα τρέχει με επιτυχία από το 2017 στην ΕΣΗΕΑ και τον ΕΔΟΕΑΠ, όπου συνεργάζονται με αξιοθαύμαστη συνέπεια οι παρατάξεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

**Σε τέτοιο σημείο που ξέχασαν να βγάλουν ανακοίνωση για την ΕΡΤ3, αφήνοντας μόνη της την ΕΣΗΕΜΘ. Επί κυβέρνηση Τσίπρα, οι συνεργαζόενες δυνάμεις εξέδιδαν για πλάκα ανακοίνωση 500 λέξεων για περιφερειακό σταθμό της ΕΡΑ στη Μακεδονία.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Γιορτή μάσας, ντόπας, μίζας… (του Νίκου Μπογιόπουλου)

 

" Μετά από ενός έτους έρευνα, το “Πανόραμα” ανακάλυψε τι πρέπει να δώσεις για να πάρεις τους Αγώνες. Και η απάντηση είναι πολύ απλή: Μετρητά!"
BBC (Αύγουστος 2004)

(αναδημ. απο το imerodromos.gr)

Η ίδια η μυθολογία γύρω από τη γέννηση των Αγώνων πιστοποιεί ότι η ύστερη εξιδανίκευσή τους, λίγη σχέση έχει με την πραγματικότητα. Οι Αγώνες δεν