ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

ΠΟΣΠΕΡΤ :Άλλο το ταγκό και άλλο η Ολυμπιάδα

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγία Παρασκευή  24/7/2021

Άλλο το ταγκό και άλλο η Ολυμπιάδα

Η διοίκηση Γαμπρίτσου – Ζούλα μπορεί, όπως  δηλώνει δημόσια,  να ξέρει πως χορεύεται το  ταγκό και να το χορεύει επιτυχημένα με την κυβέρνηση και τους διαπλεκόμενους με αυτήν μιντιάρχες, παραγωγούς κλπ, όμως όπως αποδεικνύεται στην πράξη, δεν  μπορεί να «χορέψει» στους ρυθμούς της ολυμπιάδας.

Αντί να  ζητήσουν συγνώμη  για την ζημιά  που προκάλεσε στο κύρος της ΕΡΤ  η  μεγαλειώδης  αποτυχία τους,  να καλυφθεί  απ΄ευθείας  η επιτυχημένη προσπάθεια  του Ολυμπιονίκη μας  Λευτέρη Πετρούνια  στους προκριματικούς  αυτής  της  Ολυμπιάδας, μιμούμενοι τον  πρωθυπουργό, που τους τοποθέτησε στο «τιμόνι» του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα,  έριξαν την ευθύνη  σε  άλλους. Έτσι σε αυτή την περίπτωση έφταιγε ο Ιάπωνας  σκηνοθέτης  που είναι επιφορτισμένος για ένα τηλεοπτικό  προϊόν το οποίο  διανέμεται  σε όλους και που φυσικά  δεν  εξυπηρετεί  τις χωριστές  τηλεοπτικές  ανάγκες της κάθε  χώρας.

Όσο κι αν θέλουν να κρυφτούν πίσω  από αφελείς  δικαιολογίες,  οι ευθύνες που τους βαρύνουν είναι τεράστιες,  δεδομένου ότι  δεν μιλάμε για μια απλή  τηλεοπτική παραγωγή αλλά για  μια Ολυμπιάδα. Ορθώς η    Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία επισημαίνει σε  σχετική της διαμαρτυρία  ότι : “… η ΕΡΤ θα έπρεπε να είχε προβεί στις κατάλληλες ενέργειες και να είχε διασφαλίσει ότι η προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια θα προβαλλόταν κανονικά, με δεδομένο άλλωστε ότι αποτελεί τον Σημαιοφόρο της ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας και κάτοχο του Ολυμπιακού τίτλου στο αγώνισμά του.”

Εμείς  οι «γερασμένοι» (κατά τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Γαμπρίτσο) εργαζόμενοι, που έχουμε δουλέψει  χιλιάδες ώρες  σε ολυμπιάδες, παγκόσμια πρωταθλήματα στίβου κλπ, ξέρουμε  από παλιά, πως 

όταν  υπάρχει η εκτίμηση ότι θα διακριθούν  Έλληνες  αθλητές σε κάποια αθλήματα, εξασφαλίζεται με κάθε τρόπο και πολλούς μήνες πρίν ,  η  αδιάλειπτη τηλεοπτική κάλυψη  αυτών των  αθλλημάτων,  ώστε να υπάρχει η βεβαιότητα κι όχι η …πιθανότητα να μεταδοθούν όπως πρέπει κι όταν πρέπει   τυχόν  επιτυχημένες προσπάθειές τους. Με απλά  λόγια  ποτέ  δεν αφήσαμε στην …τύχη ή στην  …πρόνοια  κάποιου ξένου προς την ΕΡΤ  σκηνοθέτη, την κάλυψη των   δικών μας αναγκών για την  παραγωγή ενός άρτιου και σωστού τηλεοπτικού αποτελέσματος.    

Μπορεί κ. Γαμπρίτσο και κ. Ζούλα  να μας λέτε  ότι  «ιt takes two to tango», αλλά  ο «χορός» μιας  Ολυμπιάδας  έχει πολλά και σύνθετα βήματα, γεγονός που απαιτεί  πιστότητα, ακρίβεια, γνώση, εμπειρία, ικανότητα και όχι  ...θερινές  διακοπές.

Καλή λοιπόν  η …μυθοπλασία , αρκεί να αφορά  σε  τηλεοπτικές σειρές  και όχι σε  αφελείς και αίολες  ή έωλες δικαιολογίες.

                                                       


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου