Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Jo Di Graphics:ΕΡΤ επί Μητσοτάκη όπως λέμε ΥΕΝΕΔ - Δείτε πως η παρουσιάστρια έκανε νόημα να κόψουν την σύνδεση.(video)


ΕΡΤ επί Μητσοτάκη όπως λέμε ΥΕΝΕΔ

(αναδημ.απο το https://jodi.graphics/7421)

Εκτός του ότι η ΕΡΤ μαζί με τα υπόλοιπα ΜΜΕ, συκοφαντούσαν επί μέρες τον Β. Δημάκη ήθελαν να κόψουν στον αέρα και τον εκπρόσωπο του, δικηγόρο Θ. Καμπαγιάννη την ώρα που – με απειλή εξωδίκου – ζήτησε να παρουσιάσει την αλήθεια σε μία από τις εκπομπές της δημόσιας τηλεόρασης. Δείτε πως η παρουσιάστρια έκανε νόημα να κόψουν την σύνδεση:

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Διεθνές «χαστούκι» στην Κεραμέως



Διαλεκτή Αγγελή (ΕΦ.ΣΥΝ 28/5/20)

Η Ευρωπαϊκή Συνδικαλιστική Επιτροπή για την Εκπαίδευση, που αντιπροσωπεύει 132 συνδικάτα και 11 εκατ. λειτουργούς της Παιδείας, συντάσσεται με τη μη εφαρμογή του μέτρου της ζωντανής μετάδοσης των μαθημάτων.

Το ζήτημα της καταγραφής και ζωντανής μετάδοσης του μαθήματος απασχόλησε και την Ευρωπαϊκή Συνδικαλιστική Επιτροπή για την Εκπαίδευση (ETUCE), η οποία, με επιστολή της προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, την καλεί να συμμορφωθεί με τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη, τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (ΓΚΠΔ) της Ε.Ε., αλλά και τις οδηγίες του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας.

Αιφνιδιασμός


Η ETUCE, αναγνωρισμένος ευρωπαϊκός κοινωνικός εταίρος στην εκπαίδευση, που αντιπροσωπεύει συνολικά 132 συνδικάτα και 11 εκατομμύρια εκπαιδευτικούς, ψέγει το ελληνικό υπουργείο Παιδείας για την αιφνιδιαστική κατάθεση της τροπολογίας χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς, γεγονός το οποίο έρχεται σε κόντρα με τη διάταξη (άρθρο 21β) του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη, η οποία ορίζει ότι «οι εργαζόμενοι ή εκπρόσωποί τους, σύμφωνα με την κείμενη εθνική νομοθεσία και πρακτική, καλούνται σε διαβούλευση έγκαιρα πάνω στις προτεινόμενες αποφάσεις οι οποίες επηρεάζουν σημαντικά τα συμφέροντα των εργαζομένων, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για αποφάσεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν σημαντικά τις εργασιακές συνθήκες με την εφαρμογή τους», επισημαίνοντας παράλληλα ότι η ψήφιση της επίμαχης ρύθμισης για τη ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων με ηλεκτρονικά μέσα παραβιάζει και σχετική διάταξη του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων, σύμφωνα με την οποία «οι εργαζόμενοι ή εκπρόσωποί τους έχουν το δικαίωμα να ενημερώνονται και να προσέρχονται σε διάλογο έγκαιρα σε θέματα που τους αφορούν» (διάταξη 8 «Κοινωνικός Διάλογος και συμμετοχή εργαζομένων»).

Στην επιστολή τίθενται μια σειρά ζητήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του μέτρου της ζωντανής μετάδοσης των μαθημάτων. Ενδεικτικά η ETUCE αναφέρει ότι

Ιφιγένεια Καμτσίδου (Αν.καθ. Συντ Δικαίου):H (αντι)συνταγματικότητα του νομικού πλαισίου για την απευθείας μετάδοση των μαθημάτων με τεχνολογικά μέσα

Σκέψεις σχετικά με την (αντι)συνταγματικότητα του νομικού πλαισίου για την απευθείας μετάδοση των μαθημάτων με τεχνολογικά μέσα

( αναδημ. απο www.constitutionalism.gr)
Ιφιγένεια Καμτσίδου, Αναπληρώτρια καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου, Νομική Σχολή ΑΠΘ

Η επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εν μέσω της πανδημίας του COVID 19 επέβαλε την λήψη μέτρων για την προστασία της υγείας των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας και της δημόσιας υγείας, καθώς και για την διευκόλυνση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στις παρούσες, έκτακτες συνθήκες.

 Έτσι,  με το άρθρο 63 του ν. 4686/2020 προβλέφθηκε, ότι στην εξαιρετική περίπτωση επιδημικών νόσων, είναι δυνατή η ταυτόχρονη διδασκαλία σε μαθητές με φυσική παρουσία στο σχολείο και σε άλλους μαθητές με την απευθείας μετάδοση του μαθήματος σε πραγματικό χρόνο από τους εκπαιδευτικούς με την χρήση κατάλληλων μέσων τεχνολογίας. Ο νομοθέτης όρισε ότι δεν επιτρέπεται η καταγραφή και αποθήκευση του μαθήματος, παρά μόνον η ζωντανή μετάδοση ήχου ή/και εικόνας σε πραγματικό χρόνο και ότι τα μεταδεδομένα που τυχόν παράγονται (!) στο παραπάνω πλαίσιο διατηρούνται για συγκεκριμένο εύλογο χρονικό διάστημα, όπως αυτό προσδιορίζεται στο πλαίσιο επεξεργασίας των συγκεκριμένων δεδομένων, μετά την πάροδο του οποίου καταστρέφονται. Τέλος, προβλέφθηκε ότι η επεξεργασία των εν λόγω μεταδεδομένων επιτρέπεται αποκλειστικά για σκοπούς ερευνητικούς ή στατιστικούς.

Για την ρύθμιση της σχετικής διαδικασίας παρασχέθηκε εξουσιοδότηση στην αρμόδια Υπουργό, με βάση την οποία εκδόθηκε η Υ.Α. με αρ. 57233/Υ1/15-5-2020 και με τίτλο «Σύγχρονη εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση». 
Σε αυτήν επαναλαμβάνεται η ρύθμιση ότι η εκπαίδευση μπορεί να πραγματοποιείται και με την απευθείας αναμετάδοση του μαθήματος και καθορίζεται η ιδιωτική ηλεκτρονική πλατφόρμα που το Υπουργείο θέτει στην διάθεση των εκπαιδευτικών, στον πάροχο της οποίας θα διαβιβάζονται τα στοιχεία των εκπαιδευτικών και των μαθητών ή/και των γονιών τους. Επιβεβαιώνεται η απαγόρευση καταγραφής και αποθήκευσης του μαθήματος από τους χρήστες και επιφορτίζονται οι διδάσκοντες με την ευθύνη προστασίας των δικαιωμάτων των μαθητών, καθώς αυτοί οφείλουν να μεριμνούν ώστε η αναμετάδοση να μην περιλαμβάνει εικόνα ή ομιλία των μαθητών που συμμετέχουν στην τάξη.
 Ακόμη, η Υ.Α. μνημονεύει ως σκοπό επεξεργασίας των δεδομένων το δημόσιο αγαθό της παροχής εκπαίδευσης υπό καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως είναι η πανδημία του COVID-19 και ως νόμιμη βάση επεξεργασίας των εν λόγω δεδομένων το άρθρο 6 παρ. 1 στοιχ. ε του Γ.Κ.Π.Δ. συνδυαστικά με το άρθρο 6 παρ. 1 στοιχ. γ του Γ.Κ.Π.Δ.. 
Τέλος, η Υ.Α. αναφέρεται στην από 15/5/2020 «εκτίμηση αντικτύπου» την οποία φέρεται ότι διενήργησε το ΥΠΑΙΘ, χωρίς πάντως η οικεία μελέτη να έχει δημοσιοποιηθεί, ώστε να ελεγχθεί η μεθοδολογία της, να αξιολογηθούν τα πορίσματά της και να δειχθεί αν η παράλειψη του Υπουργείου- υπεύθυνου επεξεργασίας να ζητήσει την γνώμη της Αρχής προστασίας ΔΠΧ είναι ανεκτή. 
Με τον τρόπο αυτό και ενόψει των υψηλών κινδύνων που παρουσιάζει η επεξεργασία των δεδομένων κατά την απευθείας μετάδοση των μαθημάτων, δεν είναι δυνατόν να δικαιολογηθεί αυτή η παράλειψη και τίθεται υπό αμφισβήτηση η νομιμότητα της Υ.Α.

Πραγματικά, είναι ευνόητο ότι η απευθείας αναμετάδοση της διδασκαλίας συνεπάγεται σοβαρούς κινδύνους για τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και των μαθητών, προδήλως σπουδαιότερους σε σύγκριση με όσους γεννώνται κατά την διδασκαλία στην τάξη. Εξάλλου, η βαρύτητα αυτών των κινδύνων και

Τι δεν κατάλαβες; Εφαρμογή στο κινητό θα «βαθμολογεί» τον κάτοχο ανάλογα με το πόσο αλκοόλ πίνει, πόσο αθλείται ή πόσες ώρες τη μέρα κοιμάται για να αποφανθεί αν είναι «υγειονομικά ασφαλής»


Το barcode που θα μας «σταμπάρει» για κορωνοϊό

(αναδημ. απο το www.newmoney.gr)

Εφαρμογή στο κινητό του κατόχου θα τον «βαθμολογεί» ανάλογα με το πόσο αλκοόλ πίνει, πόσο αθλείται ή πόσες ώρες τη μέρα κοιμάται για να αποφανθεί αν είναι «υγειονομικά ασφαλής»


Μια πόλη της Κίνας πρότεινε μόνιμο εντοπισμό κρουσμάτων μέσω μιας εφαρμογής που θα βασίζεται σε συνήθειες των πολιτών, όπως για παράδειγμα πόσο αλκοόλ πίνουν, πόσο αθλούνται ή πόσες ώρες τη μέρα κοιμούνται.

Το σύστημα εντοπισμού θα λειτουργεί μέσω ενός ψηφιακού barcode στο τηλέφωνο ενός ατόμου. Αυτά τα αποκαλούμενα QR codes έγιναν δημοφιλή κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας στην Κίνα. Χρησιμοποιούνται ακόμα, σε μικρότερη έκταση από πριν, για να εντοπίζουν αν ένα άτομο μπορεί να μπει σε ένα κτήριο ή να ανέβει σε μέσο μαζικής μεταφοράς.

Όπως μεταδίδει το CNBC, κάποιες εφαρμογές barcode λειτουργούν με ένα σύστημα παρόμοιο με τα φανάρια των δρόμων – όταν ανάβει το κόκκινο το συγκεκριμένο άτομο θεωρείται επίφοβο, όταν ανάβει το πράσινο τότε μπορεί με ασφάλεια να μπει σε κλειστό χώρο για παράδειγμα. Κάποια από αυτά τα barcodes βασίζονται στο

Δημήτρης Κανελλόπουλος(ΕΦ.ΣΥΝ): Μπας και θέλουν να την κλείσουν την ΕΡΤ;Σύμφωνα με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική, η απαξίωση μιας δημόσιας επιχείρησης μόνο μια κατάληξη έχει

Press Cafe: Μπας και θέλουν να την κλείσουν την ΕΡΤ;


Δημήτρης Κανελλόπουλος

Προσωπικά το βλέπω σαν τεράστια αποτυχία του διοικητικού διδύμου, την ευθύνη φέρουν ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας και ο διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Γαμπρίτσος.

(ΕΦ.ΣΥΝ.ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ 27.05.2020, 23:16)

Λέγαμε χθες στην efsyn.gr για την απαξίωση της ΕΡΤ και την... τεράστια επιτυχία του κεντρικού δελτίου ειδήσεων. Στις ηλικίες 18 με 54 ετών έφτασε το δυσθεώρητο 1,2% ενώ στο σύνολο κατάφερε να πιάσει το 2,8%.

Δείτε τι έκαναν όλα τα δελτία ειδήσεων τη Δευτέρα το βράδυ:

Αν έκαναν αξιολόγηση στο Δημόσιο τι θα έπρατταν με τη διοίκηση της ΕΡΤ άραγε; Τι βαθμό θα τους έβαζαν; Θα τους κρατούσαν στις θέσεις τους;

(Το σκίτσο δεν προέρχεται απο την πηγή της αναδημοσίευσης)

ΕΡΤ 1+2+3+Sports: 4,1%Τελευταία η ΕΡΤ όπως και να τα προσθέσεις τα νούμερα.

( Απο το www.e-tetradio.gr 28 Μαΐου 2020)

Θυμόμαστε να έρχονται πριν από λίγους μήνες κάτι δελτία τύπου από την ΕΡΤ με τίτλους που μας έκαναν να απορούμε: «3η η ΕΡΤ σε τηλεθέαση» έλεγαν κι εμείς απορούσαμε πως γίνεται αυτό.

Τι μαγείρευαν στην ΕΡΤ; Πρόσθεταν τα νούμερα και των τεσσάρων καναλιών της ΕΡΤ και τα έκαναν ένα. Απίστευτοι τύποι. Και πανηγύριζαν που ήταν τρίτοι.

Εκτός από απίστευτοι όμως είναι και αποτυχημένοι. Διότι, πλέον, ακόμα και αν

ΤΟ ΣΤΕ ΑΠΟΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΡ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΕ

Σοβαρές εκκρεμότητες αφήνει στα media το ΕΣΡ

(αναδημ. απο τις www.typologies.gr )

Πλήθος σοβαρών εκκρεμοτήτων για το ΕΣΡ  και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει άρει την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπο του προέδρου Αθανάσιου Κουτρομάνου. Προηγήθηκε η δήλωση του τελευταίου πως το ΕΣΡ αδυνατεί να ελέγξει την πολιτική πολυφωνία. Τόσο στο Συμβούλιο, όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ ξέχασαν την καταγγελία και συνεχίζουν σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Στο ΕΣΡ άρχισαν τις συζητήσεις για το πώς θα ανταποκριθούν στα κριτήρια που έχει θέσει το ΣτΕ για την πολιτική πολυφωνία και για το αν θα ελέγξουν ή όχι τη σχετική καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ. 
Πάντως το ΣτΕ θα ζητήσει από το ΕΣΡ να ολοκληρώσει τη διαδικασία

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

ΚΑΛΩΣ ΤΗΝ ΚΙ ΑΣ ...ΑΡΓΗΣΕ - ΜΕΤΑ ΑΠΟ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ Η ΑΝΘΗ ΣΑΛΑΓΚΟΥΔΗ (ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ) - VIDEO (ΕΙΣ ...ΑΝΑΜΝΗΣΙΝ)

Michalis Papadopoulos (facebook)

Στα αλλά,,, μας πληροφόρησαν φίλοι ότι μαζί με τους νέους διευθυντές σήμερα στην ΕΡΤ, έσκασε μύτη και η Άνθη! Καλώς την κι άργησε! Η ΝΕΡΙΤ επανέρχεται τάχιστα.
ΥΓ: Τώρα αν είχα χιούμορ , θα έλεγα και ποιοι θα ακολουθήσουν...
Δεν έχω χιούμορ με την ενημέρωση του κόσμου τον πολιτισμό και τη δουλειά και τα κόπια τόσων και τόσων συναδέλφων που δούλεψαν δουλεύουν και θέλουν να συνεχίσουν να δουλεύουν σε αυτό που είναι πολύ περισσότερο από μια απλή δημόσια τηλεόραση. Αυτό που είναι η ΕΡΤ ( ή ΕΙΡΤ ) όπως τη γνωρίσαμε σε

ΠΟΣΠΕΡΤ: Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ . ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ;;;


                                              ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                   
   Αγ. Παρασκευή  28/5/20


  Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΤΙ  ΚΑΝΟΥΝ;;;


Τα  τελευταία  μετρήσιμα αποτελέσματα  στα ποσοστά της τηλεθέασης στην ΕΡΤ έφτασαν να μοιάζουν με εκείνα μιας εξέτασης για τα επίπεδα  σακχάρου στο αίμα  ενώ η  εικόνα  του brand name «ΕΡΤ»  προς τα έξω  διαρκώς  φθείρεται πλησιάζοντας  ταχύτατα  εκείνη των αλήστου μνήμης  ακροδεξιών  μορφωμάτων  της ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ. 

Φωνή βοώντος…  όσα λέγαμε  πριν  από λίγες  ημέρες  όταν  τονίζαμε σε επιστολή μας  προς τη διοίκηση (για άλλη μια φορά), πως «είτε  τους αρέσει είτε όχι, τόσο αυτοί όσο και εμείς υπάρχουμε  στην ΕΡΤ  για να υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον, χωρίς λογοκρισία και μονομέρεια, στηρίζοντας  το δημοκρατικό πολίτευμα και τον λαό, παρέχοντας  κοινωφελές  έργο  όπως ορίζει το Σύνταγμα, κι όχι για  να εκτελούμε   κυβερνητικές εντολές ή να  εξυπηρετούμε  τις νεοφιλελεύθερες  ορέξεις της …αγοράς».

 Φταίνε άραγε οι «γερασμένοι» εργαζόμενοι (έτσι μας χαρακτηρίζουν οι «νεαροί» της διορισμένης διοίκησης) και οι συνδικαλιστικοί  τους εκπρόσωποι, για  το ότι π.χ  χθές ο δικηγόρος   του Β. Δημάκη κ. Καμπαγιάννης , αποκάλυψε  ότι  βγήκε  στον «αέρα»  της ΕΡΤ μόνο όταν προειδοποίησε  τη διοίκηση πως  θα  κινηθεί  εναντίον της  νομικά για  τα όσα ψευδή και συκοφαντικά  προς το πελάτη του  διέδωσε  στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ1 αναπαράγοντας την ανακοίνωση του υπουργείου Προ.Πο., μιλώντας  για  « άθλιο δημοσιογραφικό κιτρινισμό » και για μια  εικόνα της  δημόσιας  ραδιοτηλέορασης  που θυμίζει « χούντα και ΥΕΝΕΔ»;

Οι … «δεξιότητες» όμως των κυρίων  Ζούλα και Γαμπρίτσου, τις οποίες  είδε και εκτίμησε  ο πρωθυπουργός  όταν

ΕΜΕΙΣ/ΑΡΚΙ -ΓΣΕΕ :Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΗ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΘΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ

ΕΜΕΙΣ/ΑΡΚΙ -ΓΣΕΕ                                                    
27/5/2020
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΗ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΘΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι,
Όποιος περίμενε ότι από τη σημερινή, με δύο μήνες καθυστέρηση (λες και δεν υπήρξαν συγκλονιστικές εξελίξεις σε βάρος του κόσμου της εργασίας), συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΓΣΕΕ θα αποφασίζονταν κάτι ουσιαστικό στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των συμφερόντων του, διαψεύσθηκε οικτρά.
Και στη σημερινή συνεδρίαση οι καρεκλοκένταυροι γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ που βρίσκονται στο τιμόνι της Συνομοσπονδίας με την αρωγή της Κυβέρνησης της Ν.Δ., των ΜΑΤ και των φουσκωτών, για πολλοστή φορά όχι μόνο απέδειξαν πόσο κατώτεροι των περιστάσεων είναι και πόσο ανίκανοι να υπερασπιστούν τους σκληρά δοκιμαζόμενους εργαζόμενους και ανέργους, επιπροσθέτως με τα όσα είπαν κάλυψαν πλήρως και έδωσαν άλλοθι στην Κυβέρνηση για τις δεκάδες αντεργατικές αποφάσεις της. Ο δε Πρόεδρος της ΓΣΕΕ έφτασε στο σημείο να μας πει λες και μιλούσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι: «δεν υπάρχουν λεφτά να πέσουν από το ελικόπτερο».
Δυστυχώς για μια φορά ακόμα δε λήφθηκε καμία ουσιαστική απόφαση για το σταμάτημα των βάρβαρων αντεργατικών πολιτικών της Κυβέρνησης και τη διεκδίκηση μιας σειράς δίκαιων αιτημάτων.
Ήταν μία συνεδρίαση που όπως οι περισσότερες έγινε απλά για να γίνει.
Στη συνεδρίαση ασκήσαμε σκληρή κριτική θέτοντας ταυτόχρονα ένα πλαίσιο προτάσεων.
Συγκεκριμένα η τοποθέτηση του εκπροσώπου μας στην Ε.Ε. σ. Φωτόπουλου Νίκου, έχει ως εξής:

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Ο εργοδότης έχει την υποχρέωση να αναρτά τον πίνακα προσωπικού και ωρών εργασίας, σε εμφανές σημείο του τόπου εργασίας - “ΕΡΓΑΝΗ” και ανάρτηση πίνακα προσωπικού. Τι ισχύει


Απο το  www.ergasiaka-gr.net/

Π.Σ. “ΕΡΓΑΝΗ” και ανάρτηση πίνακα προσωπικού. Τι ισχύει07/12/2015


Με την υποχρέωση του εργοδότη να υποβάλλει τον πίνακα προσωπικού ηλεκτρονικά στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ( Υπ.Απόφ. 29502/85/1-9-2014) δίδεται η δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στους υποβληθέντες πίνακες ανά πάσα στιγμή (όχι μόνο κατά τον επιτόπιο έλεγχο) οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες, μέσω της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων που έχει δημιουργηθεί.

Ωστόσο εξακολουθεί να ισχύει η διάταξη της παρ. 4 του άρθρου 16 του Ν.2874/2000, σύμφωνα με την οποία ο εργοδότης έχει την υποχρέωση να αναρτά τον πίνακα προσωπικού και ωρών εργασίας, σε εμφανές σημείο του τόπου εργασίας
Επομένως ο πίνακας που έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά και έχει λάβει ηλεκτρονικό πρωτόκολλο, θα πρέπει να είναι αναρτημένος σε εμφανές σημείο του τόπου εργασίας ώστε να έχουν πρόσβαση σε αυτόν όλοι οι εργαζόμενοι.

Ο αιτιολογικός λόγος της σχετικής διάταξης είναι να λαμβάνει γνώση ο εργαζόμενος, των στοιχείων που αφορούν για παράδειγμα την

Δ. ΠΕΡΠΑΤΑΡΗΣ (ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ) :O Σεπτέμβρης θα είναι ένας μαύρος Σεπτέμβρης για τις εργασιακές σχέσεις


ΚΥΒEΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ:  "ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ Ο, ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ"



Για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στις εργασιακές σχέσεις, το άμεσο μέλλον της αγοράς εργασίας, αλλά και για το κατά πόσο είναι συγκυριακά ή όχι τα κυβερνητικά μέτρα, το Tvxs.gr, συνομίλησε με τον εργατολόγο και δικηγόρο στον Άρειο Πάγο, Δημήτρη Περπατάρη.


Η «κρυφή» ανεργία


«Αν ήθελε κανείς να περιγράψει αυτή τη στιγμή την κατάσταση στην αγορά εργασίας, με κύρια έμφαση στον ιδιωτικό τομέα, θα έλεγε ότι, ήδη, έχουν αρχίσει να φαίνονται τα αποτελέσματα, τόσο των μέτρων που λήφθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όσο και της κρίσης έχει ήδη αρχίσει να κλονίζει την αγορά εργασίας, δηλαδή την απώλεια θέσεων εργασίας και του να περιέλθει ένας πάρα πολύ μεγάλος αριθμός εργαζομένων πανελλαδικά σε κατάσταση ανεργίας, ο οποίος ακόμη δυστυχώς δεν έχει καταγραφεί», σημειώνει ο Δ. Περπατάρης.

Η μη καταγραφή οφείλεται, μας εξηγεί ο εργατολόγος, τόσο στην αναστολή λειτουργίας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, όσο και στο ότι «λόγω των διοικητικών απαγορεύσεων απολύσεων, δεν αποτυπώνεται στο σύστημα “Εργάνη” ο ακριβής αριθμός των απολύσεων». «Και όταν αναφέρομαι σε απολύσεις, εννοώ τις αποχωρήσεις, αποδεσμεύσεις και την είσοδο στην ανεργία, σε μικρότερο ή πιο μακροχρόνιο επίπεδο, χιλιάδων μισθωτών, των οποίων η είσοδος στην ανεργία αποκρύπτεται από το γεγονός ότι δηλώνεται, είτε ως “οικειοθελής αποχώρηση”, είτε ως λήξη των συμβάσεων, είτε ως μη πρόσληψη εποχικού προωπικού. Σας αναφέρω, δηλαδή, τρεις πολύ μεγάλες κατηγορίες που αγγίζουν χιλιάδες εργαζόμενους, που επίσημα στο σύστημα, αν μπούμε αυτή τη στιγμή, δεν θα φαίνονται σαν απολύσεις, δεν θα καλύπτονται από την απαγόρευση, έστω τη μεταβατική, των απολύσεων η οποία έχει επιβληθεί και σίγουρα αποτελούν ένα προοίμιο, δυστυχώς γι' αυτό το οποίο περιμένει μισθωτούς εργαζόμενους, μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τον Σεπτέμβριο και μετά».


«Να δεις τι σου ‘χω για μετά»


Γιατί, όμως, από τον Σεπτέμβριο; «Γιατί τότε», συνεχίζει ο Δ. Περπατάρης, «με την λήξη των μέτρων - που είναι μέτρα παράτασης, στην ουσία, της σημερινής κατάστασης - αναμένεται να

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταργεί το ωράριο και μετατρέπει τον εργαζόμενο σε υποαμειβόμενο φτωχοποιημένο "λάστιχο" - Δ. Τεμπονέρας :Δεν το τόλμησαν ούτε οι πιο νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις.

(Η φωτο δεν προέρχεται απο την πηγή της αναδημοσίευσης)

Ωράριο «λάστιχο» – Απροστάτευτοι οι εργαζόμενοι 


Eldorado μερικής απασχόλησης με απόφαση της κυβέρνησης αυτή είναι η πραγματικότητα των κυβερνητικών εξαγγελιών για την εργασία τονίζει σε άρθρο του ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας και εξηγεί αναλυτικά πως η κυβέρνηση εφαρμόζει κάτι που δεν τόλμησαν ούτε οι πιο νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις του πλανήτη: την κατάργηση του ωραρίου
Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για τα μέτρα ”στήριξης” της εργασίας, περιλαμβάνουν μια από τα ίδια:

Παράταση των αναστολών συμβάσεων εργασίας για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, σύστημα επιδότησης αποδοχών που καταλήγει σε μειώσεις μισθών,  και προσωρινά εποχικά επιδόματα κυρίως για τους εργαζόμενους στον χώρο του επισιτισμού-τουρισμού.

Μια πρώτη εύκολη κριτική είναι ότι, η κυβέρνηση συμπιέζει τις αποδοχές των εργαζομένων. Είναι όμως μόνο αυτό;

Με μια προσεκτική ματιά, διαπιστώνει κανείς, ότι ο στόχος είναι η γενίκευση της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων. Και κυρίως, η κατάργηση κάθε περιορισμού στο  θεσμοθετημένο  και κατακτημένο με αίμα, ωράριο των εργαζόμενων.

Η απλήρωτη υπερωρία, μετατρέπεται σε πληρωμένη(;) υποαπασχόληση.

Φυσικά η εκ περιτροπής εργασία, η μερική απασχόληση, η διαθεσιμότητα κλπ. είναι συστήματα  διευθέτησης του χρόνου εργασίας, που προϋπήρχαν και ενισχύθηκαν στους καιρούς των μνημονίων.

Στην παρούσα φάση όμως, το νέο ”εργατικό δίκαιο” του κ.Βρούτση, πετάει στον κάλαθο των αχρήστων, αυτό που μέχρι τώρα  γνωρίζαμε, ως συμβατικό ωράριο.

Παράλληλα με το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ που προβλέπει την  μερική επιδότηση μισθού και κινητροδοτεί την μετατροπή των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης, σε συμβάσεις μερικής απασχόλησης, εξακολουθούν να ισχύουν ρυθμίσεις, που μετατρέπουν τον εργαζόμενο σε ένα διαρκή ”on call”  υπαμειβόμενο φτωχοποιημένο ”λάστιχο”, που δεν γνωρίζει πότε δουλεύει, πόσες ώρες δουλεύει και φυσικά για πόσα χρήματα δουλεύει.

Ας γίνουμε όμως πιο συγκεκριμένοι:

Συνήγορος Δημάκη: Η ΕΡΤ έχει εικόνα ΥΕΝΕΔ, απείλησα με εξώδικο τον διευθυντή για να βγω στον «αέρα»


Συνήγορος Δημάκη: Η ΕΡΤ έχει εικόνα ΥΕΝΕΔ, απείλησα με εξώδικο τον διευθυντή για να βγω στον «αέρα»


(αναδημ. απο το www.alfavita.gr)

Επίθεση κατά της δημόσιας τηλεόρασης εξαπέλυσε ο συνήγορος του Βασίλη Δημάκη, Θανάσης Καμπαγιάννης, σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ


Ο γνωστός δικηγόρος κατήγγειλε πως η κρατική τηλεόραση έχει αποκλείσει εδώ και σαράντα μέρες την πλευρά του κρατούμενου φοιτητή και δεν του έχει δώσει τη δυνατότητα να μιλήσει για την υπόθεσή του.

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης συνεχάρη την παρουσιάστρια που τον φιλοξένησε, καθώς και τη δημοσιογράφο του δικαστικού ρεπορτάζ, Ντίνα Τσουκαλά, η οποία λίγα λεπτά νωρίτερα είχε παρουσιάσει το χρονικό της υπόθεσης εκθέτοντας και την πλευρά του υπουργείου και την πλευρά του κρατούμενου.

Ωστόσο, ο Θ. Καμπαγιάννης ισχυρίστηκε ότι η σημερινή παρουσία του στην εκπομπή ευθύνεται στο ότι αναγκάστηκε να μιλήσει με τον διευθυντή της ΕΡΤ και να απειλήσει με εξώδικο για τον αποκλεισμό της πλευράς Δημάκη από το δελτίο ειδήσεων του καναλιού.

Επιπλέον, ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στον πατέρα του και λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι φανατικός τηλεθεατής των ειδήσεων της ΕΡΤ και παρακολουθώντας το δελτίο του καναλιού την Τρίτη και τη μονομερή προβολή της συγκεκριμένης υπόθεσης, τον πήρε τηλέφωνο και του είπε «μου θύμισε χούντα, αυτή ήταν εικόνα ΥΕΝΕΔ». 

Στηλίτευσε τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις ανακρίβειες και τις προσβολές που περιλαμβάνει και άσκησε σφοδρή κριτική στην ΕΡΤ που αναπαρήγαγε τον «δημοσιογραφικό κιτρινισμό του ληστή με το καλάσνικοφ», συμπληρώνοντας ότι ο Βασίλης Δημάκης δεν ζητάει

Καμπαγιάννης: Μόνο εάν απειλήσει με εξώδικο μπορεί να βγει κανείς στην ΕΡΤ; (video)


(αναδημ.απο efsyn.gr)

Λάβρος κατά της δημόσιας τηλεόρασης εμφανίστηκε ο συνήγορος του Βασίλη Δημάκη, Θανάσης Καμπαγιάννης, κατά την τοποθέτησή του σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ.

Ο γνωστός δικηγόρος κατήγγειλε πως η κρατική τηλεόραση έχει, ουσιαστικά, αποκλείσει εδώ και σαράντα μέρες την πλευρά του κρατούμενου φοιτητή και δεν του έχει δώσει τη δυνατότητα να μιλήσει για την υπόθεσή του.

Μιλώντας στην εκπομπή «Επικοινωνία» με την Μάριον Μιχελιδάκη, ο Θανάσης Καμπαγιάννης συνεχάρη την παρουσιάστρια που τον φιλοξένησε, καθώς και τη δημοσιογράφο του δικαστικού ρεπορτάζ, Ντίνα Τσουκαλά, η οποία λίγα λεπτά νωρίτερα είχε παρουσιάσει το χρονικό της υπόθεσης εκθέτοντας και την πλευρά του υπουργείου και την πλευρά του κρατούμενου.

Όμως, ο κύριος Καμπαγιάννης εκτίμησε ότι η σημερινή παρουσία του στην εκπομπή ευθύνεται στο ότι αναγκάστηκε να μιλήσει με τον διευθυντή της ΕΡΤ και να απειλήσει με εξώδικο για τον αποκλεισμό της πλευράς Δημάκη από το δελτίο ειδήσεων του καναλιού.

Μάλιστα, ο συνήγορος του Βασίλη Δημάκη ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στον πατέρα του και λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι φανατικός τηλεθεατής των ειδήσεων της ΕΡΤ και παρακολουθώντας, χθες, το δελτίο του καναλιού και τη μονομερή προβολή της συγκεκριμένης υπόθεσης, τον πήρε τηλέφωνο και του είπε «μου θύμισε χούντα, αυτή ήταν εικόνα ΥΕΝΕΔ» 

Στηλίτευσε τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις ανακρίβειες και τις προσβολές που περιλαμβάνει και άσκησε σφοδρή κριτική στην ΕΡΤ που αναπαρήγαγε τον «δημοσιογραφικό κιτρινισμό του ληστή με το καλάσνικοφ», ενώ πρόσθεσε ότι ο Βασίλης Δημάκης δεν ζητάει τίποτα παραπάνω από το δικαίωμά του να σπουδάσει. «Η ελληνική δημοκρατία που προεδρεύει στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν μπορεί να κατηγορηθεί ότι βασανίζει έναν κρατούμενο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η παρουσιάστρια έκανε λόγο για «βαρύτατους χαρακτηρισμούς» και σημείωσε ότι η ΕΡΤ «αυτή τη στιγμή σας δίνει τη δυνατότητα να βγείτε».

Από την πλευρά του ο Θανάσης Καμπαγιάννης ανέφερε «θα το γνωρίζω από εδώ και πέρα ότι μονάχα με απειλή εξωδίκου μπορεί να βγει κάποιος στην ΕΡΤ. Σας συνεχάρην εσάς που με καλέσατε. Σκεφτείτε όταν

ΚΑΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ (ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΔΗΜΑΚΗ): ΑΘΛΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΚΙΤΡΙΝΙΣΜΟΣ! Η ΕΡΤ ΧΘΕΣ ΘΥΜΙΖΕ ΥΕΝΕΔ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ - ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΜΕ ΚΑΛΕΣΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ ΜΟΥ (VIDEO)

Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Αλεξάνδρα Χρηστακάκη (Δημοσιογράφος ΕΡΤ): Αυτή είναι η δημοσιογραφία της Δημόσιας Τηλεόρασης για την οποία κάποιοι δώσαμε αγώνες;


Alexandra Christakaki (facebook)

Το ρεπορτάζ της Ερτ σήμερα στο δελτίο των 7 για τον Δημάκη απαράδεκτο,γιατι δεν τηρηθηκε ο επαγγελματισμος και δεοντολογία.
Πουθενά η δήλωση του κρατουμένου και απεργού πείνας και δίψας, πουθενά η δήλωση του συνηγόρου του Θανάση Καμπαγιαννη, πουθενά η δήλωση του δασκάλου του Πέτρου Δαμιανού. 
Ακομη και στο οn της παρουσιάστριας φρόντισαν εσκεμμένα να μας ενημερώσουν οτι εκτίει ποινη φυλάκισης 40 ετών και μετά το γιατί απεργει.

Η λεξη σωφρονισμός έχει άλλο περιεχόμενο απο την εκδίκηση.

Μάθαμε ολες τις εγκληματικές δράσεις του κρατουμένου με λεπτομέρειες λες και θέλανε να μας προϊδεασουν οτι οι παραβάτες δεν εχουν το δικαίωμα στην γνώση ουτε και στην μεταμέλεια. 

Συνάδελφοι εκεί στην τηλεόραση γνωρίζουμε οτι ο Δημακης είναι σε φυλακή και όχι στο Χαρβαρντ .
Αν καποιος απο εσάς εκεί εχει πάει στην Νομική, θα γνώριζε το νομικο μας δίκαιο. 
Δεν εχουμε τους νόμους του Χαμουραμπι, ευτυχως υπαρχει το Κρατος Δικαιου. 

Αν δεν το γνωρίζετε φιλοξενειστε και την άποψη κανενός πανεπιστημιακού δασκάλου. 
Κάποιοι που εχουν συναίσθηση του ρόλου τους τοποθετήθηκαν δημόσια και μιλησαν για κρατική δολοφονία εαν επιμείνει στην κώφωση της η πολιτική ηγεσία και συμβεί το μοιραίο. 
Τοποθετήθηκε το ΕΚΠΑ. 
Μηπως και αυτό δεν το πήρατε χαμπάρι.. 
Το να βάζεις στο ρεπορταζ μονο τις αντιδράσεις Συριζα και ΚΚΕ επειδή υποχρεουσαι απο το ΕΣΡ ειναι κουτοπονηρια. Μια δήλωση απο τους πολιτες που

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΔ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ



του Σπύρου Κουταβά (άρθρο στο vetonews.gr ενημέρωση απο τις "Τυπολογίες")

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) με την υπ΄ αριθ. 10224/14 απόφαση του που δημοσιεύθηκε στις 26.3.2020, καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση του άρθρου 10 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των δικαιωμάτων του ανθρώπου που αφορά την ελευθερία της έκφρασης, στην υπόθεση της εφημερίδας «Πρωϊνής Γρεβενών».

Η εφημερίδα και ο διευθυντής ιδιοκτήτης της είχαν προσφύγει στο ΕΔΑΔ στις 30 Δεκεμβρίου 2013  κατά της απόφασης του Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία είχε οριστικά καταδικάσει την εφημερίδα και τον ιδιοκτήτη της στην καταβολή 24.000 € , στον πρώην βουλευτή Γρεβενών της ΝΔ Νικόλαο Τζίρο ως αποζημίωση για τη δυσφήμιση που υπέστη ο τελευταίος μέσα από σχετικό άρθρο της εφημερίδας.

Πιο συγκεκριμένα, λίγο πριν από τις εκλογές του 2007 και κατά την διάρκεια κατάρτισης των ψηφοδελτίων των κομμάτων  δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα («Πρωινή») σχόλιο που αφορούσε τον τότε πολιτευτή Νικόλαο Τζίρο σχετικά με τη διαδικασία επιλογής του από το κόμμα της ΝΔ ως υποψήφιου βουλευτή, δεδομένου ότι

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΗΣ FERROVIE DELLO STATO ITALIANE )


26/05/2020
Καταγγελία των απολύσεων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει την εργοδοσία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την μητρική της πολυεθνική Ferrovie dello Stato Italiane (FSI) ιδιοκτησίας του Ιταλικού κράτους για τις δεκάδες απολύσεις εργαζομένων τεχνιτών με την πρόφαση της πανδημίας.

Συγκεκριμένα η διοίκηση της ''ΤΡΑΙΝΟΣΕ'' απέλυσε στις 30 Απρίλη - παραμονή Πρωτομαγιάς - 75 εξειδικευμένους εργαζόμενους (ηλεκτρολόγους, ηλεκτρονικούς, εφαρμοστές), απόφοιτους της Σιδηροδρομικής Ακαδημίας, που εργάζονταν τρία χρόνια περίπου στην  εταιρεία. Αυτές οι απολύσεις έρχονται ως συνέχεια των 21 απολύσεων τον Αύγουστο του 2019, και των 52 εργαζόμενων οι οποίοι απολύθηκαν επειδή υπηρέτησαν τη στρατιωτική τους θητεία δεν έχουν ακόμα επαναπροσληφθεί, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος απόλυσης και για ακόμη 50 σπουδαστές της Σιδηροδρομικής Σχολής που ολοκληρώνουν την εξειδίκευση τους στις 30/06/2020. Οι απολύσεις μάλιστα των σπουδαστών της σιδηροδρομικής Ακαδημίας (ΕΕΣΣΤΥ) έρχονται ύστερα από μια «φοίτηση» με μισθούς πείνας 300 ευρώ το μήνα, όπου οι σπουδαστές αποτελούσαν φθηνούς εργάτες για να οδηγηθούν στη συνέχεια σε  συμβάσεις "ομηρίας" και εν τέλει στην ανεργία. 

Ουσιαστικά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ - FSI μέσα σε ένα χρόνο έχουν απολύσει το 40% των τεχνιτών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ-ΕΕΣΣΤΥ, αφού πρώτα τους εκμεταλλεύτηκαν με τη μορφή της «μαθητείας».

Την ίδια στιγμή οι κυβερνήσεις επιδοτούν την εταιρεία με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ (250 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των

Γιάννης Παντελάκης: Ζούμε σε υπέροχους δημοσιογραφικούς καιρούς...

η φωτο δεν  προέρχεται απο την ανάρτηση του Γ. Παντελάκη
Giannis Pantelakis (facebook)
Εχουμε την ''αποκαλυπτική δημοσιογραφία'' οπου η ιστορία της κοπέλας που δέχτηκε το βιτριόλι δεν αντιμετωπίζεται ως μια φρικτή ιστορία, αλλα ιστοσελίδες και τηλεοπτικές εκπομπές (π.χ.Τατιάνας Στεφανίδου) την μετατρέπουν σε δραματοποιημένο θέαμα με λεπτομέρειες για τη προσωπική/ερωτική της ζωή και πλούσιο φωτογραφικό υλικό του θύματος.Ολα γεμάτα υπονοούμενα, ευπεπτα για τους τηλεθεατές. Εχουμε και την ''σοβαρή δημοσιογραφία'' (π.χ. Γ.Πρετεντέρης), οπου μετά το κομμωτήριο της Φώφης Γεννηματά, σημερα μας πληροφόρησε οτι ''ειναι καλό το μίνι της Αχτσιόγλου, αλλά, δεν μπορώ να πω, και το περιεχόμενο καλό είναι".

Ζουμε σε υπέροχους δημοσιογραφικούς καιρούς...

Αν ήσουν αναγνώστης θα σε διάβαζες, θα σε έβλεπες, θα σε άκουγες;


Αν ήσουν αναγνώστης 
θα σε διάβαζες/ έβλεπες/ άκουγες;




  • Υπηρετείς τη δημοσιογραφία ή σε υπηρετεί εκείνη; 
  • Το είδος, το ύφος, την καθαρότητα και την ποιότητα της δημοσιογραφίας που ασκείς, εσύ το διάλεξες ή το διάλεξαν για εσένα άλλοι και σου το επέβαλαν, σου το «πέρασαν»; 
  • Είσαι δημοσιογράφος ή προπαγανδιστής; 
  • Δημοσιογράφος ή κομματάρχης; 
  • Άνθρωπος του Τύπου ή άνθρωπος του παράγοντα;
  •  Βλέπεις τη δημοσιογραφία ως Μέσο πληροφόρησης ή ως μέσο ανέλιξης;
  • Έχεις φωνή ή ηχοβολιστικό; 
  • Είσαι στόμα ή ντουντούκα; 
  • Χρησιμοποιείς δικά σου λόγια ή λόγια άλλων ΣΑΝ δικά σου; 
  • Σέβεσαι τον αναγνώστη/τηλεθεατή/ακροατή ή τον φτύνεις με κείμενα και γλώσσα για φτύσιμο; 
  • Γράφεις ή αντιγράφεις; 
  • Φτιάχνεις δημοσιογραφικούς καρπούς ή καρπώνεσαι; 
  • Νιώθεις καθημερινά ένα κενό κατάρτισης που προσπαθείς αενάως να συμπληρώσεις ή λειτουργείς με πέτρινη αυτοπεποίθηση πληρότητας;
  •  Αν ήσουν αναγνώστης θα σε διάβαζες/έβλεπες/άκουγες και τότε, διαβάζοντάς σε, θα ένιωθες ότι κάνεις μισό βηματάκι προς την μακρινή τελείωση ως ενημερωμένος πολίτης; 
  • Τελικά, περιγράφω έναν ιδεατό, απλησίαστο, άπιαστο δημοσιογράφο που ουδέποτε θα υπάρξει με ΟΛΑ αυτά;


 Τουλάχιστον ας υπάρχει ως πρότυπο και ο καθένας ας κρίνει τα

Μία ακόμα μεγάλη "επιτυχία" για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ. Χθες ξεπέρασε το 1%.


Η φωτο δεν προέρχεται απο την πηγή της  αναδημοσίευσης

Τιτανικός Δημήτρης Κανελλόπουλος

(αναδημ. απο www.efsyn.gr)

Μία ακόμα μεγάλη επιτυχία για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ. Χθες ξεπέρασε το 1%.


Τελευταίο και καταϊδρωμένο. Στις ηλικίες 18 με 54 ετών έκανε 1,2% (όλοι οι νέοι έβλεπαν ΕΡΤ) και στο σύνολο έκανε 2,8%. Σάρωσε η Αντριάνα Παρασκευοπούλου αν και βασικά δεν φταίει αυτή.

Είναι πολλά που οδηγούν στην απαξίωση της ενημερωτικής ΕΡΤ και του κεντρικού δελτίου της. Είναι καταρχάς η πολιτική αναξιοπιστία της. Είναι επίσης η φιλοκυβερνητική της γραμμή. Πάντοτε φιλοκυβερνητική ήταν και είναι η ΕΡΤ βέβαια. Και επί ΣΥΡΙΖΑ. Απλώς τώρα υπάρχει και ο ΣΚΑΪ οπότε οι τηλεθεατές γυρίζουν στο αυθεντικό αφήνοντας στην άκρη το γιαλατζί. Αν θέλεις να ακούσεις πόσο γκόμενος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πηγαίνεις να το ακούσεις στους ειδικούς κατευθείαν.

Επίσης είναι και μία ακόμα σπουδαία απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ που οδήγησε στην απαξίωση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων:

Από τον ΑΝΤ1, στην ΕΡΤ - Η Κωνσταντίνα Κουτρούλη αναλαμβάνει Γενική Διευθύντρια Marketing και Εμπορικής Εκμετάλλευσης της ΕΡΤ



Το πρόσωπο που θα αναλάβει το ολικό rebranding της ΕΡΤ μέσω της νεοσύστατης Γενικής Διεύθυνσης Marketing και Εμπορικής Εκμετάλλευσης επέλεξε η διοίκηση της ΕΡΤ σύμφωνα με το “Daily Fax”. Με εμπειρία ως Group Marketing Director στον ΑΝΤ1, η Κωνσταντίνα Κουτρούλη αναλαμβάνει Γενική Διευθύντρια Marketing και Εμπορικής Εκμετάλλευσης της ΕΡΤ. Στη σχετική προκήρυξη για την πλήρωση της θέσης, ανταποκρίθηκαν συνολικά 23 στελέχη της αγοράς.

πηγη: www.typologies.gr

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ – ΑΦΥΛΑΧΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ «Το νερό των Σταγιατών» 30.05.2020 - Μια ραδιοφωνική απάντηση του Θωμά Σίδερη και της Ελένης Μανώλη στη χυδαιότητα και στην εκμετάλλευση


η φωτογραφία δεν προέρχεται απο την πηγή της  αναδημοσίευσης
(μετά το δελτίο τύπου της ΕΡΤ, ακολουθεί το ενημερωτικό κείμενο των Κατοίκων των Σταγιατών ενάντια στον αποκλεισμό των κατοίκων από την ελεύθερη πρόσβαση στο νερό της πηγής «Κρύα Βρύση» του χωριού, καθώς και στην ενδεχόμενη ιδιωτικοποίησή του.)
 
Πηγή φωτογραφίας: ΕΡΤ Βόλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΤΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ  ΑΦΥΛΑΧΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ «Το νερό των Σταγιατών» 30.05.2020

Το Πρώτο Πρόγραμμα και η ΕΡΤ Βόλου παρουσιάζουν ένα πρωτότυπο ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Το νερό των Σταγιατών», που θα μεταδοθεί ζωντανά το Σάββατο 30 Μαΐου 2020, στις 12:00.
Το ντοκιμαντέρ φέρνει στο φως τον πολύχρονο αγώνα των κατοίκων της κοινότητας  Σταγιατών* για ελεύθερη πρόσβαση στην πηγή του χωριού τους, ενώ ξεδιπλώνει και όλα εκείνα τα λαογραφικά και ιστορικά στοιχεία που συνδέονται με τις πηγές του Πηλίου και τη μακραίωνη σχέση των κατοίκων με τα νερά του βουνού.
Η «Αφύλαχτη Διάβαση» ταξιδεύει μέχρι το Περού και συναντά την «Κόρη της λίμνης» Νέλιδα Αϊάι, μια νεαρή ιθαγενή των Άνδεων που μιλά με τα πνεύματα του νερού και βρίσκεται στο στόχαστρο της μεγαλύτερης εταιρείας εξόρυξης χρυσού της Λατινικής Αμερικής. Την ίδια στιγμή, στην Ουρουγουάη, μία εταιρεία παρασκευής χαρτοπολτού καταναλώνει το νερό που θα έπιναν 44 εκατομμύρια άνθρωποι.
Το ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ εστιάζει στη Λατινική Αμερική και την ποινικοποίηση της κοινωνικής αντίστασης στα «μεγαπρογιέκτος», στις οικονομικές επενδύσεις μεγάλης κλίμακας, φέρνοντας στο φως αποκαλυπτικά στοιχεία του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων Λατινικής Αμερικής (OCMAL), καθώς και της οργάνωσης Global Witness.
Τέλος, το ντοκιμαντέρ ταξιδεύει μέχρι το βουνό Οίτη και παρουσιάζει τον αγώνα συλλογικοτήτων του νομού Φθιώτιδας, προκειμένου να προστατεύσουν τον

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

ΕΤΕΡ:Καταγγελία σχετικά με τον Όμιλο Μάρη - Έστειλαν με εξώδικο στα σπίτια όλων των τεχνικών του ραδιοσταθμού «SPORT 24» τις απολύσεις τους

Ανακοίνωση
«SPORT 24 όπως SENTRA FM»

Με τον όμιλο του Δ. Μάρη «24MEDIA Group», που έχει μεταξύ άλλων μέσων ενημέρωσης και τους ραδιοσταθμούς «SPORT 24» και «LEGEND» (μέχρι πρότινος…), έχουμε αναγκαστεί να ασχοληθούμε πολλές φορές στο κοντινό παρελθόν και μάλιστα αποκλειστικά για δυσάρεστους λόγους. Δεν μας εκπλήσσει λοιπόν η κίνηση των διοικούντων την περασμένη Παρασκευή να στείλουν με εξώδικο στα σπίτια όλων των τεχνικών του ραδιοσταθμού «SPORT 24» τις απολύσεις τους. Κίνηση ιδιαίτερα προβληματική, όταν μάλιστα δεν έχει τηρηθεί καμία διαδικασία ενημέρωσης και διαβούλευσης με τους εργαζόμενους, όπως την προβλέπει το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο ελληνικός νόμος.

Έτσι και αλλιώς από την δημιουργία του, ο συγκεκριμένος όμιλος, είχε πολλές φορές επιδείξει προβληματική συμπεριφορά απέναντι τους εργαζόμενους. Λες και ζήλεψε ο Μάρης τα λάθη του (ούτως ή άλλως συνεταίρου του) Μπόμπολα σχετικά με την συγκεκριμένη συχνότητα του πάλαι ποτέ «SENTRA FM».

Να τονίσουμε εδώ πως αν το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο έκανε σωστά την δουλειά του και αντιδρούσε στις καταγγελίες μας για τον όμιλο Μάρη, τότε θα είχαμε άλλη (καλύτερη για όλους) εξέλιξη. Δυστυχώς, η λειτουργία της Αρχής επικουρεί την ασυδοσία των εργοδοτών. 


Κάθε εργοδοτικό σχέδιο όμως, όσο δόλιο και αν είναι, έχει κενά που αν τα έχεις εντοπίσει (καταδείξει) και έχεις μαζί σου τους εργαζόμενους τότε κάποιοι (εργοδότες) θα περάσουν δύσκολες στιγμές.

Λέμε, ευθέως στον ίδιο τον Δ. Μάρη, να πάρει άμεσα πίσω τις απολύσεις των συναδέλφων τεχνικών και να μην δοκιμάζει την υπομονή μας. Αν νομίζει ότι έχει κάτι να

Στουρνάρας: Οι κεντρικές τράπεζες προστατεύουν την εργατική τάξη! Ωστόσο η "δημοσιονομική προσαρμογή" θα είναι τουλάχιστον 5% δηλαδή μεγαλύτερηγ απο τα "μνημονιακά χρόνια"

(Η φωτοσυνθεση δεν πρτοέρχεται απο την πηγή της αναδημοσίευσης)


Άρθρο του Γ. Λιβιτσάνου στον "Ημεροδρόμο"


Οι κεντρικές τράπεζες προστατεύουν την εργατική τάξη»! 


Η φράση ανήκει στον Γιάννη Στουρνάρα και καταγράφηκε κατά την ακρόασή του στη Βουλή για τον διορισμό τα επόμενα 6 χρόνια στη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας. 

Αιτιολογώντας την άποψή του του αυτή τόνισε ότι οι κεντρικές τράπεζες συγκρατούν με τις νομισματικές πολιτικές που εφαρμόζουν τον πληθωρισμό ο οποίος πρωτίστως επηρεάζει τους μισθούς. Για τον λόγο αυτό πλήττει κυρίως τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα.

Στουρνάρας μέσω… Τσώρτσιλ: Μόνη λύση ο καπιταλισμός


Παράλληλα δήλωσε θιασώτης του καπιταλισμού λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ο Τσώρτσιλ είπε πει ότι ο καπιταλισμός είναι χείριστος θεσμός. Αλλά μπορείτε να μου πείτε κάποιον καλύτερο;».

Τόνισε πως «δεν υπάρχει δυστυχώς άλλο σύστημα από το καπιταλιστικό». Σημείωσε πάντως πως «επιδέχεται διορθώσεις. Ξεχωρίζω τις σκανδιναβικές χώρες και τον Καναδά που μπορούν και συνδυάζουν την κοινωνική δικαιοσύνη με την χρηματοπιστωτική σταθερότητα».

Προβλέψεις προσαρμογής 5%


Πάντως νωρίτερα έκανε τις προβλέψεις του, σχετικά με την ύφεση και την ανάπτυξη την ερχόμενη διετία. Εκεί προδιέγραψε ότι ο …καπιταλισμός μάλλον θα πέσει στις πλάτες των εργαζομένων (που κατά τα άλλα προστατεύουν οι κεντρικές τράπεζες). ¨

Όπως δήλωσε η ύφεση το 2020 θα είναι 6% και το 2021 θα έχουμε ανάπτυξη 5.5%, υποστηρίζοντας ουσιαστικά πως σε προοπτική διετίας …δεν θα πάθουμε και τίποτε. Παρ’ όλα αυτά αναφερόμενος στη συνέχεια στις δημοσιονομικές επιδόσεις δήλωσε ότι θα υπάρξει πρωτογενές έλλειμμα 3% και το 2021 θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα 2%! Διευκρίνισε, δε, ότι δεν πρόκειται για προβλέψεις αλλά για σενάρια.

Αυτό με απλά λόγια σημαίνει συνολική δημοσιονομική προσαρμογή της τάξης του 5% μέσα σε μία διετία! Οπότε, εκτός από την οικονομική κρίση που θα επιφέρουν οι πολιτικές που ακολουθούνται λόγω πανδημίας, θα έχουμε μία προσαρμογή της τάξης του 5%,  μεγαλύτερη δηλαδή από πολλά «μνημονιακά» χρόνια.

Η συνταγή θα είναι γνωστή:

Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Κοτζιάς: "Είναι ενδοτικοί, άσχετοι και επικίνδυνοι. Και αυτό έχει μεγάλο κόστος για τη Χώρα, την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητά της."




Είναι ενδοτικοί, άσχετοι και επικίνδυνοι. Και αυτό έχει μεγάλο κόστος για τη Χώρα, την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητά της.


Μπήκαν οι Τούρκοι στην ΑΟΖ και την Αιγιαλίτιδα ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας και η κυβέρνηση της ΝΔ, δια των Υπουργών των Εξωτερικών και της Άμυνας, χασκογελούσε λέγοντας ότι οι Τούρκοι πήγαν σε περιοχές που «έχει λάσπη» και όχι αέριο.

Κάναν τα τουρκικά αεροπλάνα μετά από δεκαετίες υπερπτήσεις πάνω από την ηπειρωτική Ελλάδα, ιδιαίτερα στον Έβρο, και σε μεγάλα ελληνικά νησιά, η Κυβέρνηση και πάλι χασκογελούσε. Ο Υπουργός Άμυνας δήλωνε ότι αυτό συνέβη «οριακά». Κάλεσα την κυβέρνηση τότε να ορίσει επιτέλους τις κόκκινες γραμμές της και κώφευε.

Έφτιαξε η Τουρκία παράνομη ΑΟΖ με τη Λιβύη και η Ελληνική πλευρά απάντησε με την μη άσκηση των δικαιωμάτων που της διασφαλίζει το Δίκαιο των Θαλασσών.

Κατέλαβαν οι Τούρκοι 16 στρέμματα ελληνικού εδάφους στον Έβρο. Τοποθέτησαν πάνω του Τουρκική Σημαία και 36 στρατιωτικούς. Έφτιαξαν σκηνές για εγκατάσταση και πάλι ο Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι πρόκειται για λίγα μέτρα λάσπης που δεν αξίζουν τον κόπο για να διακινδυνεύσει επεισόδιο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί τη θεωρία της «ολίγον εγκύου» σε θέματα κυριαρχίας και εδαφική ακεραιότητας της Πατρίδας, γεγονός που