ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ - ΠΕΠΡΝ - ΠΕΣ/ΝΑΤ: Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα - Απαντάμε με απεργία για το νέο συνδικαλιστικό νόμο

 


«Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα. Έξω το κράτος και οι μηχανισμοί του από τη λειτουργία και τη δράση των Σωματείων», τονίζουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ και καλεί σε απεργία όταν η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει προς ψήφιση το νέο συνδικαλιστικό νόμο.

Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν μεταξύ άλλων:

«Η κυβέρνηση απαντάει με καταστολή, με νόμους που απαγορεύουν τις διαδηλώσεις, με ισχυρά εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση.

Αποκορύφωμα αυτές τις μέρες είναι οι κυβερνητικές διαρροές για το νέο συνδικαλιστικό νόμο. Με τοποθετήσεις του πρωθυπουργού, αλλά και στελεχών της κυβέρνησης ετοιμάζονται να φέρουν έναν νόμο στα μουλωχτά και αιφνιδιαστικά. Έναν νόμο όπου θα ξεκινάει διώξεις απέναντι στα Σωματεία μας, απέναντι στη συνδικαλιστική δράση. Έναν νόμο που θα μας απαγορεύει το δικαίωμα στην απεργία, το δικαίωμα να οργανωνόμαστε, να διεκδικούμε και να βρισκόμαστε μέσα στους χώρους δουλειάς.

Τα Σωματεία μας δηλώνουν "ως εδώ"!

Δυναμώνουμε τις συλλογικές διαδικασίες ώστε κανένας εργαζόμενος να μη μείνει ανενημέρωτος.

Όποτε τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει αυτόν τον νόμο, απαντάμε άμεσα με απεργία!

Να μην περάσει ο αιφνιδιασμός!

Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα.

Έξω το κράτος και οι μηχανισμοί του από τη λειτουργία και τη δράση των Σωματείων».

(από το  m.902.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου