ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Ν. Γκαρά : Κομματικό μαγαζί η ΕΡΤ, το ΕΣΡ κατέβασε μολύβια

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευθείες βολές κατά Κυριάκου Μητσοτάκη και Στέλιου Πέτσα για την κατάσταση στην ΕΡΤ, εξαπέλυσε η Αν. Τομεάρχης Ενημέρωσης κι Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, στην ομιλία της στη Βουλή για τον πτωχευτικό κώδικα.

 Η κα. Γκαρά κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Επικρατείας ότι έχουν μετατρέψει την ΕΡΤ σε κομματικό μαγαζί,  οδηγώντας την στην αποψίλωση και την απαξίωση την ίδια στιγμή που μοιράζουν εκατομμύρια ευρώ στους ιδιώτες.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί μάλιστα και στην πρόσφατη γνωμοδότηση του ΣτΕ η οποία εγείρει ζήτημα αντισυνταγματικότητας για την απόφαση να υπαχθούν τα Δημόσια Μέσα υπό στενό κυβερνητικό έλεγχο.

Αναλυτικά το απόσπασμα:

«Στη δημόσια σφαίρα, λοιπόν, επικρατεί ένα πέπλο πληρωμένης εξαγορασμένης σιωπής. Ο πτωχευτικός κώδικας, όπως και άλλα σημαντικά θέματα που αγγίζουν το σύνολο της κοινωνίας, απουσιάζουν παντελώς ή παρουσιάζονται με ασύστολα ψεύδη, υπηρετώντας την κυβερνητική προπαγάνδα απροκάλυπτα.

Δυστυχώς, στο πλαίσιο αυτό και λέω δυστυχώς, πραγματικά, μπήκαν και τα δημόσια μέσα ενημέρωσης, η ΕΡΤ, την οποία η Νέα Δημοκρατία μετέφερε υπό τον έλεγχο του πρωθυπουργού και το Συμβούλιο της Επικρατείας, πριν λίγες μέρες χτύπησε το καμπανάκι για την αντισυνταγματικότητα αυτών των διατάξεων, ενώ το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ήδη έχει κατεβάσει τα μολύβια.

Αναμένουμε να αναλάβει και να υπηρετήσει το ρόλο του. Μία ΕΡΤ, λοιπόν, που ο κύριος Μητσοτάκης επέλεξε να απαξιώσει και να τη μετατρέψει σε ένα κομματικό μαγαζί. Οι ειδήσεις κρύβονται ή περνάνε στα ψιλά, πλουραλισμός και αντιπολιτευτικός λόγος δεν υπάρχει, μία και μόνο φωνή ακούγεται, ένας και μόνο λόγος, ο κυβερνητικός.

Δυστυχώς, η ΕΡΤ την οποία όλοι εκτιμούμε, την ΕΡΤ στην οποία όλοι και όλες έχουμε εμπιστοσύνη, δυστυχώς χάνει επιτελικά τον ενημερωτικό της χαρακτήρα και μετατρέπεται σε ένα οικογενειακό μαγαζί των κομματικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Ομοίως, απαξίωση, αποψίλωση υπάρχει και στην ΕΡΤ3 και στα περιφερειακά ραδιόφωνα. Αυτά τα Μέσα, τα οποία σε δύσκολες εποχές στήριξαν την κοινωνία, στήριξαν ακριτικές περιοχές, στήριξαν και ενημέρωναν τις ακριτικές κοινωνίες.

Παράλληλα, στην ΕΡΤ δίνονται ακριβές αναθέσεις σε ιδιώτες, για εργασίες και για παραγωγές που μπορούν να πραγματοποιηθούν από την ίδια τη ραδιοτηλεόραση. Προσωπικό, εμπειρία, δυνατότητες υπάρχουν κι όμως υπάρχουν διαφορετικές επιλογές. Σπατάλη δημοσίου χρήματος, προκειμένου συνολικά να συντηρείται το τρίγωνο της διαπλοκής.

Βλέπετε, κυρίες και κύριοι, για τις λίστες Πέτσα, για απευθείας αναθέσεις, υπάρχουν λεφτά, για τραπεζίτες μεγάλους ομίλους, χιλιάδες μετακλητούς, υπάρχουν λεφτά, αλλά για το λαό υπάρχουν περιορισμοί, λιτότητα, φτώχεια και πλέον άμεσες κατασχέσεις. Είναι τυχαίο όμως, το ακριβό αυτό ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τα μέσα ενημέρωσης; Όχι βέβαια, μέσα από τεχνάσματα όπως οι λίστες Πέτσα, οι φοροαπαλλαγές, οι διευκολύνσεις, αλλά και η απαξίωση της ΕΡΤ και ο έλεγχος της, καταφέρνετε να εξαγοράζετε τη σιωπή, αλλά και να απομειώνετε τον έλεγχο εξουσίας και αυτό είναι το επικίνδυνο για τη δημοκρατία μας.

Αφού έχετε φιμώσει ή ελέγξει τα μέσα ενημέρωσης, αφού δεν σας ελέγχουν, δεν σας ασκούν δημόσια κριτική, δεν δημοσιεύουν σκάνδαλα, εγκληματικές σας πολιτικές, δεν τα συζητάνε καν, δεν δημοσιοποιούν το φαγοπότι που έχετε στήσει, έχετε ένα ελεύθερο πεδίο να δράσετε. Έχετε την ελευθερία, χωρίς δημόσια κριτική, να υλοποιήσετε το ακραία αντιλαϊκό σας πρόγραμμα, ένα πρόγραμμα αποδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας, σε βάρος των μικρών, των εργαζομένων, των επιχειρηματιών της μεσαίας τάξης, που ήδη έχετε εξαπατήσει και ο έλεγχος των μέσων ενημέρωσης είναι ένα κομβικό, είναι ένα καίριο ζήτημα δημοκρατίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου