ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Ο ALPHA ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ "MITSOTAKIS UBER ALLES" (ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ) ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ



Να ξεκαθαρίσουμε κατ΄αρχάς,  ότι  δεν  έχουμε σχέση  με οποιαδήποτε αντιεμβολιαστική κίνηση ή σκέψη , πράγμα που  καταδεικνύεται  εξάλλου και απο το γεγονός  ότι η συντριπτική πλειοψηφία ημών έχει εμβολιαστεί  εναντίον της covid-19. Αν όμως εγώ  επιλέγω  να εμβολιαστώ, αυτό έχει να κάνει  με μία προσωπική απόφαση που πρέπει να βασίζεται στις υπέρτατες  αξίες  της ανθρώπινης ύπαρξης  που είναι  το αυτεξούσιο και η ελευθερία και να ορίζω το σώμα  μου εγώ συναινώντας  ή όχι ελεύθερα  σε οποιαδήποτε επέμβαση πάνω σε αυτό ( άρθρο 2 παρ. 1 Συντάγματο,άρθρο 5 παρ. 1 Συντάγματος,άρθρο 5 παρ. 5 εδ. β’ Συντάγματος,άρθρο 7 παρ. 2 Συντάγματος,άρθρο 5 παρ. 2 Συντάγματος, ΕΣΔΑ  άρθρο 8 παρ. 1,παρ. 14)     

Εαν  κάνουμε υποχωρήσεις  πάνω σε αυτές  τις δύο αξίες   και βάλουμε "όρους"  στο πώς  και πότε  αυτά τα δύο αναγνωρίζονται  ως υπέρτατες  ανθρώπινες αξίες, θεμελιώνουμε μια άλλου είδους κοινωνία  στην οποία  οι αποφάσεις  κυβερνήσεων, οργανισμών ή θεσμών  θα θεωρούνται  "θεόσταλτες"  δηλαδή  αναμφισβήτητες, και οι κοινωνίες  θα συγκροτούνται όχι απο πρόσωπα αλλά απο υποκείμενα  αυτών.

Στα πλαίσια  του δόγματος "Mitsotakis uber alles" (κι όχι μόνο στην ενημέρωση), το  ξεκάθαρα  απειλητικό τελεσίγραφο της διοίκησης του Alpha πρός τους εργαζόμενους, σχετικά  με τον εμβολιασμό του προσωπικού, δίνει «οδηγίες»,  και  «εντολές» για ...συμμόρφωση των εργαζόμενων, απολύτως  ευθυγραμμιζόμενο με τις κυβερνητικές  γραμμές και τα μέτρα .

 Η  a la carte  χρήση 

πρόσφατων σχετικών νόμων (με σκόπιμη ασάφεια)  πιθανώς και  του σκεπτικού μιας απόφασης  του ΣΤΕ  που αφορά  στον εμβολιασμό νηπίων, δεν  μπορεί και δεν πρέπει να μετατρέπεται σε  ...εξολκέα  "ασφαλών" νομικά και ηθικά  συμπερασμάτων, σχετικά με  το ποιός  αποφασίζει  να περιορίσει  τα συνταγματικά  δικαιώματα ενός  πολίτη ή το πώς  και πότε  θα εφαρμόζεται το ευρωπαϊκό δίκαιο, τα άρθρα της  ΕΣΔΑ ( Ευρωπαϊκή Σύμβαση για Δικαιώματα του Ανθρώπου) ή τα πρόσφατα ψηφίσματα του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά  με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.


Πρέπει να σημειώσουμε επίσης, ότι αυτή την  ...ευαισθησία σχετικά με  την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζόμενων, δεν  την είχε επιδείξει στο παρελθόν η διοίκηση του Alpha, για   θέματα  που αντιμετωπίζουν καθημερινά  οι εργαζόμενοι εντός και εκτός  studio, για να μην αναφερθούμε σε αυτά  που αφορούν στα εργατικά δικαιώματα, τις συνθήκες εργασίας  και στους εκβιασμούς  σχετικά  με  τις  συμβάσεις εργασίας κ.λ.π.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου