ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

"Προφάσεις εν αμαρτίαις" από τη διοίκηση της ΕΡΤ

 


Αστείες δικαιολογίες από την ΕΡΤ για την τεράστια γκάφα να χάσει την εμφάνιση του Λευτέρη Πετρούνια:

 “Δεν έχουμε ευθύνη για τις εικόνες που επιλέγουν οι Ιάπωνες σκηνοθέτες”


(αναδημ. απο το thefaq.gr)

Την καλύτερη επίδοση στον προκριματικό των κρίκων έκανε ο Λευτέρης Πετρούνιας, συγκεντρώνοντας την μεγαλύτερη βαθμολογία από όσους συμμετείχαν (15.333) και παίρνοντας το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό τη Δευτέρα 2 Αυγούστου.

Για να δικαιολογηθεί για την απίστευτη “πατάτα“, η δημόσια τηλεόραση έκανε την παρακάτω ανάρτηση στο λογαριασμό της στο Twitter:

“Σχετικά με την μη live μετάδοση της επιτυχημένης προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια: Η ΕΡΤ δεν έχει την παραμικρή ευθύνη για τη σκηνοθεσία των Ολυμπιακών Αγώνων. Μεταδίδει τις πηγές και τις εικόνες που επιλέγουν οι Ιάπωνες σκηνοθέτες. Έγινε αμέσως διάβημα στο Τόκυο και το βίντεο του πρωταθλητή μας θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένο αμέσως μόλις αποσταλεί στην ΕΡΤ”.

Νωρίτερα, σε δημοσίευση στο ertnews.gr, αναφερόταν ότι “αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το Unfair των Ιαπώνων σκηνοθετών της τηλεοπτικής μετάδοσης του προκριματικού, καθώς δεν έδειξαν την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια, προφανώς θεωρώντας ως ιδιαίτερα σημαντικές τις προσπάθειες άλλων αθλητών και όχι την προσπάθεια του Χρυσού Ολυμπιονίκη στους κρίκους το 2016 και παγκόσμιου πρωταθλητή!”

Με μία απλή αναζήτηση ωστόσο, μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι το Eurosport έδειξε κανονικά την εμφάνιση του “Άρχοντα των Κρίκων”.

Εξάλλου, με τη λογική που επικαλείται η ΕΡΤ στην ανακοίνωσή της, ότι δηλαδή βλέπουμε μόνο ό,τι επιλέγουν οι Ιάπωνες σκηνοθέτες, τότε χώρες που συμμετέχουν χωρίς πολλές ελπίδες διάκρισης στους Ολυμπιακούς δεν θα δουν απλά ποτέ τους αθλητές τους γιατί οι σκηνοθέτες θα επιλέγουν να δείχνουν, όπως γίνεται συνήθως στην κάλυψη αθλητικών γεγονότων, τα φαβορί…

Αντί, λοιπόν, να ακολουθεί (και εδώ) την κυβερνητική γραμμή ότι για όλα “φταίει κάποιος άλλος”, στην προκειμένη περίπτωση “οι Ιάπωνες σκηνοθέτες”, η ΕΡΤ των κ.Ζούλα και Γαμπρίτσου θα μπορούσε απλώς να παραδεχτεί ότι δεν εξασφάλισε ως όφειλε το feed της κάλυψης των κρίκων προκειμένου να δείξει στο ελληνικό κοινό την προσπάθεια του κορυφαίου Πετρούνια.

Όλα τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου