ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ ΣΤΟΝ Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΓΙΑ ΤΙΣ ...ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ... ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΩΜΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

 


ΕΠΙΣΤΟΛΗ

                                                                                       Αγία Παρασκευή 25/01/2021                 

                                                                 Αρ. Πρωτ. 2084

Προς:

Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΡΤ κ. Γαμπρίτσο

 

Κύριε Διευθύνοντα,

 

Στις 22/01/2021 συνήλθε το μεικτό συμβούλιο της ΠΟΣΠΕΡΤ που ως γνωστόν αποτελείται από τα μέλη του Δ.Σ. και τους προέδρους και γραμματείς των συλλόγων μελών της, με θέματα:

1) τροποποίηση οργανογράμματος επιστολή ΕΡΤ Αρ. Πρωτ. 6/11-01-2021 καθώς και διευκρινιστική επιστολή και

2) παρέμβαση στο συνδικαλιστικό κίνημα από τη διοίκηση.

 

Αποφάσισε ομόφωνα

 1.    Για το οργανόγραμμα:

Συνεχίζετε να παραπλανείτε αυτοσαρκαζόμενος ότι δήθεν το οργανόγραμμα που λειτουργείτε  στην ΕΡΤ προήλθε από διαβούλευση και πως αποτελεί  πανάκεια που θα λύσει τάχα το πρόβλημα της δυσλειτουργίας της εταιρείας, ή ότι είναι σύγχρονο και υπηρετεί τις ανάγκες της.

Σε συνέχεια των εγγράφων και των ανακοινώσεων μας που έχουν προηγηθεί, σας ξανατονίζουμε ότι το οργανόγραμμα που εφαρμόζεται στην ΕΡΤ στο σύνολό της σε κεντρικό και περιφερειακό (ΕΡΤ-3, περιφερειακοί σταθμοί κ.λ.π.), είναι ένα  δικό σας σχέδιο που κατασκευάσατε  μονομερώς, περιφρονώντας  ακόμα και τις στοιχειώδεις  νομικές και ηθικές σας υποχρεώσεις που αφορούν  στην ενημέρωση  των εργαζομένων και στη διαβούλευση μαζί τους, το οποίο  αποδυναμώνει την ΕΡΤ, απαξιώνει το προσωπικό  προσπορίζοντας οφέλη μόνο σε όσους κρίνετε με άγνωστα ή αόριστα κριτήρια  «αρίστους», καταργεί ή συγχωνεύει λειτουργίες της ΕΡΤ, δημιουργεί στους εργαζόμενους πλήρη ανασφάλεια, υποβαθμίζει αυθαίρετα και πέραν πάσης λογικής  τον επαγγελματισμό ,την εξειδίκευση και την πολύχρονη εμπειρία τους, μετατρέποντάς τους  σε «διαθέσιμα τεμάχια  …γενικής  χρήσης».

Με το κατ΄ευφημισμόν  «οργανόγραμμά» σας  μοιάζετε με εκείνον  που  διευθύνει μια  ορχήστρα  νομίζοντας ότι οι μουσικοί είναι  ένα  μουσικό όργανο που κατά τις εντολές του θα  μπορεί να  μεταμορφώνεται για να εξυπηρετήσει  τις ανάγκες της …σύνθεσης. Αυτή η παράλογη και  πρωτοφανής  διεθνώς  «ομαδοποίηση» (ειδικά στους τεχνικούς και στους εργαζόμενους στην παραγωγή) ισχυρίζεστε  οτι θα εξυπηρετεί  το «πελατοκεντρικό μοντέλο λειτουργίας της ΕΡΤ».

Λησμονείτε ότι διευθύνετε  μια δημόσια ραδιοτηλεόραση που  δεν στοχεύει στην  «άγρα»  ικανοποιημένων «πελατών»,  αλλά  στην  ικανοποίηση πολιτών που θα  απολαμβάνουν όπως πρέπει , δηλαδή δωρεάν  πάντα και παντού, τα προσφερόμενα   αγαθά  της ενημέρωσης , του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας  όπως  ορίζει το Σύνταγμα  (κι όχι οι «κανόνες της …αγοράς) και επιμένετε  στην εξυπηρέτηση άλλων  σκοπών  από αυτούς  που αυστηρά  ορίζουν  για την ΕΡΤ  το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους.

 Οι «διορθώσεις» που κάνετε σε αυτό το «οργανόγραμμα», δεν διορθώνουν  τίποτα   αντιθέτως  ενισχύουν  την  υπάρχουσα στρέβλωση , εξυπηρετούν τους ίδιους σκοπούς που  περιγράψαμε  και καταδεικνύουν την εμμονή  και την προσήλωσή σας  σε ένα  μοντέλο  που  δεν ταιριάζει  σε μια δημόσια  ραδιοτηλεόραση , δεν εξυπηρετεί  τους  συνταγματικούς της  στόχους  και εξυπηρετεί  άλλους ξένους  προς τα συμφέροντα της εταιρείας  και τα  δικαιώματα  των  πολιτών σκοπούς.

Ένα χρόνο περίπου μετά το πρώτο «πόνημά» σας, αντί να μας καλέσετε σε πραγματική νόμιμη διαβούλευση για να διορθωθεί πραγματικά το ανοργάνωτο αυτό οργανόγραμμα κεντρικά και περιφερειακά και επιτέλους να γίνει περιγραφή θέσεων εργασίας και καταγραφή τους ώστε να προβλέπεται σε ποιον αριθμό εργαζομένων αντιστοιχούν οι δομές της ΕΡΤ και ποιες οι πραγματικές ελλείψεις, εσείς συνεχίζετε μεθοδικά το ίδιο καταστροφικό έργο σας.

Συνεχίζετε να μη μας παραδίδετε τα πορίσματα της Hay Group και της Grand Thornton γιατί λειτουργείτε ρουσφετολογικά μέσα από αδιαφάνεια για βόλεμα «ημετέρων» με ιδιαίτερα καλά αμειβόμενες θέσεις ευθύνης και θέλετε να επιβάλετε κάθε είδους «συμπράξεις» και «συνέργειες» καθώς και την εκχώρηση κύριου παραγόμενου έργου της ΕΡΤ στους εργολάβους, εντός και εκτός ΕΡΤ.

Υ.Γ. Αν καταλήξετε σε ποια περιφέρεια θα είναι η ΕΡΤ Σερρών (12.6.2 και 12.6.5), δεν… χρειάζεται να ενημερώσετε! Θα ενημερωθούμε από την απόφασή σας, όπως κάνετε πάντα.

 2.    Παρέμβαση στο συνδικαλιστικό κίνημα από τη διοίκηση:

Η ωμή και παράνομη παρέμβαση της διοίκησης και των βαστάζων της είναι καθημερινή, όμως ξεπέρασε τα όρια και προκάλεσε αλγεινή εντύπωση η κοινοποίηση εγγράφου στους εργαζόμενους (πλην δημοσιογράφων) με το οποίο ζητάτε  να υποβάλουν δήλωση  για το ποιο

σωματείο θα επιλέξουν και σε ποιο θα γίνεται  παρακράτηση εισφοράς.

Καταδικάζουμε όπως προαναφέραμε ομόφωνα αυτή την ανεπίτρεπτη επέμβαση, χωρίς να έχει η διοίκηση της ΕΡΤ κανένα νομικό έρεισμα, στη λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων και στη σχέση των τελευταίων με τα μέλη τους και ενημερώνουμε τη διοίκηση και όσους έχουν εμπλακεί  με αυτήν, ότι  ήδη πολλοί  εργαζόμενοι  στρέφοντα νομικά εναντίον  αυτής  της  ωμής εργοδοτικής παρέμβασης. 

Η διοίκηση της ΕΡΤ άμεσα να προβεί σε άρση της αίτησης που αφορά τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και να πράξει τα νόμιμα.              


           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου