ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

"ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ":ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΠΡΥΣΙΟΙ ΚΗΡΥΚΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ.

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ»           

Αγία Παρασκευή 19/01/2021

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΣΤΟΝ ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΠΡΥΣΙΟΙ ΚΗΡΥΚΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ.

Συνάδελφοι

Ευχαριστούμε ολόψυχα τον καθένα από εσάς που δεν έκλεισε τα αυτιά του και τα μάτια του σ’ όσα έχουμε αποκαλύψει και ανταποκρίθηκε λεβέντικα στο τίμιο και αληθινό κάλεσμα μας για ενότητα και αντίσταση σ’ όσους μας θέλουν διαιρεμένους, αδύναμους και παραδομένους  στην απελπισία, την κατάθλιψη και στα ψέματα. Στα ψέματα  εκείνων των συνδικαλιστών που διακήρυσσαν την υποταγή στα θέλω της εργοδοσίας και την… ενότητα μέσω της διάσπασης! 

 Με την ψήφο σας, μας δώσατε τη δύναμη να υπερασπιστούμε το δίκιο και τις προσδοκίες όλων μας και να είμαστε η δικλείδα ασφαλείας ενάντια στον προβοκατόρικο και πελατειακό – ευκαιριακό «συνδικαλισμό».

   

Συνάδελφοι

Οι εκλογές του ΠΑΣΥΜΗΤΕ βρήκαν το σωματείο μας βαριά πληγωμένο από τη διαίρεση που προκάλεσαν και συντήρησαν  οι αυτοπροβαλλόμενοι ως "μεσσίες" του συνδικαλισμού,  που δεν   είναι τίποτε άλλο παρά οι εντεταλμένοι «ενδιάμεσοι» και καλά καμουφλαρισμένοι (μέχρι στιγμής) «οικοδόμοι» των αντεργατικών... στρατηγικών σχεδιασμών της διοίκησης και του "επιτελικού κράτους”. Αυτοί δηλαδή που με τις αντιδημοκρατικές και αντικαταστατικές αποφάσεις τους, οδήγησαν και οδηγούν το ιστορικό σωματείο μας στο περιθώριο του συνδικαλιστικού κινήματος.

Καμία εκλογική διαδικασία δεν είναι άσκοπη, αρκεί να τηρείται  το καταστατικό, να είναι στο χρόνο που επιβάλλεται, να είναι διαφανής με νόμιμες διαδικασίες, ηθικές αξίες και αρχές, με ισονομία απέναντι στις παρατάξεις και όχι με τερτίπια, και …εφευρέσεις όπως π.χ. το ανοιχτό μητρώο που από 377 μέλη στη Γ.Σ. βρέθηκαν μετά από αυτήν, την παραμονή των εκλογών όταν μας παραδόθηκε  με 475 μέλη πολλά εκ των οποίων  δεν ήταν όπως προβλέπεται  οικονομικά τακτοποιημένα!

Οι εκλογές  σε ένα σωματείο όταν διεξάγονται όπως πρέπει και  όπως ορίζουν  τα καταστατικά και οι κανόνες της δημοκρατίας, δεν είναι  μια τυπική  διαδικασία  που επαναλαμβάνεται περιοδικά, απλά  και μόνο για να  καταγραφεί  η  καθορισμένη  χρονικά «εξουσία»   μιας πλειοψηφίας,  αλλά  ένα γεγονός ουσίας και τεράστιας σημασίας  στο οποίο τον πρώτο  λόγο έχει  το  δημοκρατικά  προστατευμένο και  για αυτό νομιμοποιημένο  ψηφοδοτικό  δικαίωμα    των  μελών και  γι’ αυτό θα επιμείνουμε σ’ όλες τις ενστάσεις που έχουμε ήδη καταθέσει.

Πολύ σύντομα, θα αποκαλυφθεί το πλάτος της υποκρισίας των δημοκόπων του εργοδοτικού συνδικαλισμού και το βάθος της παραπλάνησης με την οποία εξαπάτησαν τους συναδέλφους -  μέλη του σωματείου μας εκπληρώνοντας  προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά τη διαλυτική τους αποστολή. Μια διαλυτική αποστολή που εκτός από πράξεις περιείχε και περιέχει  τη ρητορική της λάσπης εναντίον όποιων  στέκονται  ως εμπόδια  στο  σκοτεινό τους έργο,  εναντίων δηλαδή  των θεσμών του συνδικαλιστικού κινήματος . Μια λάσπη με αόριστο, παντελώς ατεκμηρίωτο και συκοφαντικό περιεχόμενο, που συμπυκνώνεται σε έναν  στείρο χυδαίο και προβοκατόρικο λόγο με ύφος και περιεχόμενο, απολύτως ευθυγραμμισμένο στη  νεοφιλελεύθερη κυβερνητική  γραμμή.

Η μάσκα τους άρχισε να θρυμματίζεται και στην πρώτη τους μετεκλογική ανακοίνωση, άρχισαν ήδη να δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο, το πρόσωπο της αλαζονείας και της «αυτοκρατορικής» επίδειξης «ισχύος». Μιας "ισχύος" που θα είναι εφήμερη, όχι μόνο γιατί δεν πηγάζει από την αλήθεια και το δίκιο, όχι μόνο γιατί εδράζεται στο ψέμα και την παραπλάνηση, αλλά γιατί  σύντομα , όταν  κυβέρνηση και διοίκηση θα  γκρεμίζουν  ότι απέμεινε από τα  κεκτημένα και θα αποκλείουν  κάθε  είδους  φιλεργατική  προοπτική, θα αποκαλυφθεί  ο πραγματικός  τους  ρόλος και σκοπός . 

Η νίκη για την οποία σήμερα  πανηγυρίζουν  με αλαζονεία,  αύριο θα χαρακτηριστεί από μόνη της ως « πύρρειος»  αφού από σήμερα θα πρέπει να γίνουν πράξη όλα αυτά  που έταζαν (μερικά από αυτά είναι δίκαια)  την ίδια ώρα που  λόγω και έργω  τα έχουν  εκχωρήσει ή απεμπολήσει.

Συνάδελφοι

Μπορεί  το μαύρο παρελθόν να επιστρέφει στο προσκήνιο και μαζί με  τους αποστάτες του ενιαίου μας αγώνα, να οδηγεί το συνδικαλιστικό  κίνημα   προς την απαξίωση, τον κατακερματισμό και τη διάλυσή του καλώντας μάλιστα και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία να ακολουθήσουν  το δρόμο που οδηγεί  ύπουλα στο άθλιο ιδεολογικό τους χωνευτήρι,  όμως η πλειοψηφία των εργαζομένων στην ΕΡΤ αντιστέκεται και  δεν  θα επιτρέψει σε κανέναν  να υπονομεύσει το παρόν  και το μέλλον μας   για  χάρη  της «καρέκλας»  και για να   εκπληρωθούν  οι  σκοτεινοί  στόχοι εκείνων  που  ήθελαν και θέλουν να αποφασίζουν για μας  χωρίς εμάς. 

Όπως σας υποσχεθήκαμε θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στα ερτοκτόνα και εργατοκτόνα σχέδια της κυβέρνησης και της εντολοδόχου διορισμένης διοίκησης όσους «Γκρούεζες» κι αν επιστρατεύσουν.

Θα υποστηρίξουμε τα οποιαδήποτε θετικά όμως δεν θα υποχωρήσουμε  σ’ εκβιασμούς , απειλές και λασπολογίες  ούτε φυσικά θα παραχωρήσουμε την υπεράσπιση του δίκιου των συναδέλφων μας σε σφουγκοκωλάριους.

 «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου