ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ: "ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ" - ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ



 ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ»
Αγία Παρασκευή 10/1/2021

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στις 14-1-2021 έχουμε εκλογές στον σύλλογο μας και το νέο  Δ.Σ που θα προκύψει, θα πάρει αλλά κυρίως θα υλοποιήσει αποφάσεις σχετικά με  την ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος, τον τρόπο λειτουργίας και τις διεκδικήσεις μας σε ένα δύσκολο τοπίο που ολοένα γίνεται χειρότερο για τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ και που πρέπει να το αντιπαλέψουμε όλοι μαζί, αν θέλουμε να έχουμε παρόν και μέλλον. 

Ένα παρόν και ένα μέλλον με  ισονομία, δικαιώματα, αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες εργασίας στο οποίο δεν θα είμαστε  αναλώσιμα  διαθέσιμα τεμάχια τοποθετημένα απλά  σε έναν «κουβά» για χρήση. 

Ένα παρόν που θα περιέχει όχι ένα σωματείο ουρά- τσόντα, αλλά  έναν  ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ ισχυρό με κύρος  και  φωνή στον οποίο όλοι μαζί  συσπειρωμένοι  θα έχουμε τη δύναμη  να διεκδικήσουμε το δίκιο μας και να  αποτρέψουμε  όλα  τα δεινά  που ετοιμάζουν  ερήμην μας πίσω από κλειστές στον εργατικό συνδικαλισμό πόρτες. 

Να μπορούμε δηλαδή να χτίσουμε  ένα μέλλον  όπου δεν  θα κυριαρχεί ο φόβος, η ανασφάλεια, η ανισότητα και η   εργοδοτική αυθαιρεσία  σε ένα σκηνικό εργασιακής ζούγκλας .

Οι κυβερνήσεις και οι διοικήσεις, θέλουν έναν συνδικαλισμό ανίσχυρο, άνευρο, …πειθαρχημένο, να παίζει πότε  το ρόλο του «παιδονόμου» και πότε  του  «αμορτισέρ» που θα απορροφά  «έξυπνα» τη δίκαιη  αγανάκτηση  των  εργαζόμενων. Για να το πετύχουν  αυτό εφαρμόζουν επιτελικά τη γνωστή τακτική  του «διαίρει και βασίλευε», βρίσκοντας εύκολα ή δύσκολα ελαστικές συνειδήσεις …προθύμων «συνδικαλιστών».

Προσώπων δηλαδή  με  αναπτυγμένη την ιδιοτελή σκέψη που καμουφλαρισμένα με  το πανωφόρι και τη γλώσσα του «εργατοπατέρα»  θα εκτελούν χωρίς δισταγμό τις «άνωθεν εντολές» δρώντας ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων. Πρόσωπα χωρίς εργατική συνείδηση γεμάτα  υποκρισία με  ικανότητα στην παραπλάνηση και στην δολοπλοκία, που θα οδηγήσουν νομοτελειακά το συνδικαλιστικό κίνημα στην απόλυτη απαξίωση και τους εργαζόμενους στην απελπισία και την κατάθλιψη.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Από την ανάληψη των καθηκόντων μας το Δεκέμβριο του 2016 που εκλεχτήκαμε  μέχρι και σήμερα αγωνιστήκαμε σταθερά και αταλάντευτα για  τη συνεχή υπεράσπιση των συμφερόντων των μελών μας και την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ του ιστορικού σωματείου μας του ΠΑΣΥΜΗΤΕ. 

Είμαστε καθημερινά δίπλα στα μέλη του σωματείου και τα προβλήματα τους σε ότι κι αν ζητήθηκε ,στηρίζοντας  τα είτε σε προσωπικά αιτήματα, είτε σε θεσμικά - γενικά, είτε σε επιχειρησιακά και δώσαμε πολλές λύσεις  μέσα από τους θεσμικούς μας ρόλους όταν ο απελθών πρόεδρος του συλλόγου μας Γ. Κασιμάτης ήταν διαρκώς …αλλού. 

Μερικά από αυτά είναι: 

Πρώτο και κύριο μέλημά μας η υγεία και η  ασφάλεια στην εργασία που τον καιρό της πανδημίας εντάθηκε. Ελέγξαμε και ελέγχουμε την διοίκηση για τα απαραίτητα μέτρα και κάναμε προτάσεις που στην αρχή απαξιώθηκαν αλλά εκ των υστέρων  έγιναν πράξη, χωρίς φυσικά να πάψουμε να  ανησυχούμε και να συνεχίζουμε να διεκδικούμε και σε αυτή τη κατεύθυνση.

Τα εξαιρέσιμα 2012-13 για τα οποία δίναμε καθημερινή μάχη ώστε να τα πάρουν ΟΛΟΙ –ΟΛΑ (χωρίς περικοπές) με νομοθετική λύση.

Η απόδοση  μετά από 16 χρόνια (!) ΟΛΗΣ της προϋπηρεσίας των συνάδελφων του ΠΔ  σε ΟΛΟΥΣ ακόμα και στις καλλιτεχνικές ειδικότητες με στιγμιαίο ξεπάγωμα  όταν στελέχη  της διοίκησης το αρνούνταν ως δήθεν παράνομο

Η επαναφορά του ωραρίου στην προ «μαύρου» εποχή,δηλαδή στις 7,5 ώρες

Η  καταγραφή και η πληρωμή των  εκτός έδρας, των νυχτερινών και τα οδοιπορικών των εργαζόμενων στα κέντρα εκπομπής και η ομαλοποιηση  όλης της διαδικασίας.

Η επαναφορά της καταβολής του μισθού μας ανά 15νθημερο

Στηρίξαμε διαδικασίες σε ότι αφορά τη λειτουργία και στελέχωση  καίριων μονάδων της ΕΡΤ, έστω και με την προσωρινή «λύση» προσλήψεων τεχνικών με  συμβάσεις  έργου επιδιώκοντας αυτοί οι έμπειροι συνάδελφοι να  υπογράψουν στο μέλλον συμβάσεις αορίστου χρόνου, την τεχνολογική αναβάθμιση της ΕΡΤ, τις νέες τεχνολογίες όπως την υβριδική κλπ αλλά και την απεμπλοκή της ΕΡΤ από την ομηρεία της digea.

Αναγνωρίσαμε άμεσα και αγωνιστήκαμε για  τις  προτάσεις  των γενικών συνελεύσεων των εργαζομένων στην ΕΡΤ3 που αφορούσαν το οργανόγραμμα και την ομαλή λειτουργία της.

Εναντιωθήκαμε όχι με λόγια αλλά με πράξεις, στον απαράδεκτο ΓΚΠ και στο 5ετες «επιχειρησιακό πρόγραμμα -στρατηγικό σχεδιασμό» που για την διοίκηση και τα golden boys   αποτελεί  «όραμα»  ενώ για τους  εργαζόμενους  εφιάλτη (απελευθέρωση απο τους περιορισμούς του «ενιαίου μισθολογίου»  μόνο  για τους  «αρίστους» της διοίκησης και τα  «θυμιατά» της  και  μειώσεις-όπως όλα δείχνουν-  για τους  εργαζόμενους, οι οποίοι αργά η γρήγορα θα οδηγηθούν  με το «πιστόλι στον κρόταφο» με μια ατομική σύμβαση  στις θυγατρικές  εταιρείες  που θα ιδρυθούν όπως  δηλώνουν με κυνισμό «κατά  τα πρότυπα των  ιδιωτικών καναλιών»)

Εμείς σαν  εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ΠΑΣΥΜΗΤΕ στην ΠΟΣΠΕΡΤ μαζί με το υπόλοιπο προεδρείο της ομοσπονδίας μας διεκδικήσαμε δυναμικά και πιέσαμε έντονα,  παραμονή εθν. εκλογών την τότε διοίκηση και κυβέρνηση, να γίνει η εκταμίευση των 47 εκατομμύριων  από το αποθεματικό της ΕΡΤ για την πληρωμή των ενσήμων μας της διετίας 2013-2015 (σήμερα θα τα ψάχναμε )

 Προσφύγαμε στο υπουργείο εργασίας για να σταλούν επιτέλους τα ένσημα στον ΕΦΚΑ και εστάλησαν ( επεξεργάζονται  στον ΕΦΚΑ και γίνονται κάποιες διορθώσεις , απομένει η πληρωμή του ΟΑΕΔ για το επίδομα ανεργίας ώστε μέσω συμπληρωματικής δήλωσης να μας αποδοθεί ο παρακρατηθείς φόρος)

Εναντιωθήκαμε στη διοίκηση που από την πρώτη στιγμή  προσπάθησε να απαξιώσει ηθικά και επαγγελματικά το προσωπικό της ΕΡΤ και ιδίως εμάς τους τεχνικούς .

Σε όλα τα παραπάνω, ζητούμε να  ανακαλέσετε  απο την μνήμη σας, αν είδατε ποτέ τον απελθόντα πρόεδρο  όχι να λέει αλλά να έχει κάνει αποδεδειγμένα κάποια  ενέργεια ή έστω  να έχει δημόσια αντιδράσει σε κάτι από  όλα αυτά. 

Δυστυχώς  δεν θα βρείτε τίποτα, καμία αντίδραση, άκρα του τάφου σιωπή. 

Σιωπή για αυτά που καίνε τον εργαζόμενο από τη μια και άκρατος τοξικός πολιτικαντισμός, φθόνος και ψέμα από την άλλη, όλα στην υπηρεσία του επιτελικού σχεδιασμού της  παρέας των  διαχρονικά «επιπλεόντων» των νυν και …τέως  «αρίστων» που είχε και έχει σαν  αποστολή  την επικράτηση του εργοδοτικού συνδικαλισμού.   

Συνάδελφοι συμβάλαμε στις προτάσεις για ΣΣΕ που κατατέθηκαν στη διοίκηση και έγιναν αποφάσεις του Δ.Σ της ΕΡΤ ( διαύγεια) με την προϋπόθεση υπογραφής ΣΣΕ

Ο απελθών πρόεδρος Κασιμάτης, παρά την πιεστική και διαχρονική απαίτηση μας, δεν κατέθεσε ποτέ πρόταση και ξεκίνησε ερήμην μας να στέλνει επιστολές στη διοίκηση με συμπράττοντα και άλλα σωματεία από τον Ιανουάριο του 2019 για ΣΣΕ, , αντιγράφοντας όπως μάθαμε εκ των υστέρων, τις επικεφαλίδες της ήδη κατατιθέμενης πρότασης της ΠΟΣΠΕΡΤ, χωρίς καμία ανάλυση και συνοδευτικό κείμενο. 

Συμβάλαμε επίσης   στη διεκδίκηση για την μη περικοπή του εφάπαξ κατά 67% που στέφτηκε από απόλυτη επιτυχία και μάλιστα καταφέραμε να απαλειφθεί το ανώτατο πλαφόν των 24 χρονών αποζημίωσης και έτσι όποιος  έχει περισσότερα χρόνια θα αποζημιώνεται για ΟΛΑ. 

Πλήθος είναι οι παρεμβάσεις μας σε δικαστήρια και στήριξη συναδέλφων που το είχαν ανάγκη. 

Οι πράξεις και η λειτουργία μας  κρίνεται από όλους σας  και σ’ αυτήν τη ρότα της προσφοράς, της ανιδιοτέλειας και της διεκδίκησης θα συνεχίσουμε, φέρνοντας  θετικό αποτέλεσμα στα δίκαια αιτήματα όλων μας,  που αφορούν εργασιακά κ οικονομικά ζητήματα παλεύοντας  για  τα  συμφέροντά σας και όχι «..κοντά στα συμφέροντα σας» όπως  σας τάζουν και μάλιστα εγγράφως οι κενόδοξοι αρριβίστες και εντολόδοχοι  της διάσπασης και της αποστασίας. 

Στηρίξαμε και στηρίζουμε τους θεσμούς που απορρέουν από το καταστατικό μας σε αντίθεση με το απερχόμενο προεδρείο που όπως έχουμε καταγγείλει το θεωρούν κουρελόχαρτο. Το κάνουν δε τόσο ξεδιάντροπα και προκλητικά σα να  προκαλούν τη διαγραφή τους από την ΠΟΣΠΕΡΤ και τη διάλυσή της, χωρίς καν να σκεφτούν ότι φροντίζοντας για το δικό τους εφήμερο «παρόν», υπονομεύουν το παρόν και  υποθηκεύουν το μέλλον όχι μόνο  των τεχνικών και μηχανικών του ΠΑΣΥΜΗΤΕ  αλλά  και όλων  των συναδέλφων που εργάζονται στην ΕΡΤ.   

Ένα μέλλον που όλοι πλέον έχουν αντιληφθεί ότι θα δεχτεί ακόμα πιο  σκληρή επίθεση  από το νεοφιλελεύθερο μέτωπο, ένα μέλλον που για να μην περιέχει  ανεργία, εκβιασμούς, βαρβαρότητα και ανασφάλεια  πρέπει να βρεί το σωματείο μας ισχυρό με συνδικαλιστές που δεν θα αλλάζουν  χίλια πρόσωπα ανάλογα με το που μιλούν και πότε, με ένα προεδρείο που θα συνεχίσει να αφουγκράζεται τις αγωνίες και τα αιτήματα  του κλάδου μας και μετά  τις εκλογές.

Το παρόν,η επιτυχία  στις διεκδικήσεις μας αλλά και η εξασφάλιση  ενός εργασιακού μέλλοντος στην ΕΡΤ με προοπτική και ασφάλεια, όπως αποδείχτηκε  και στο παρελθόν με το άνοιγμα της ΕΡΤ, δεν  εξαρτάται από  τα λόγια  αλλά  από τα έργα  και ειδικά  εκείνα  που συσπειρώνουν  όλους τους εργαζόμενους και όλα τα σωματεία  σε ένα κοινό  μέτωπο , σε μια ομοσπονδία που πέρα από τα πρόσωπα, θα εξακολουθήσει και αύριο να είναι ο πυλώνας των αγώνων και το απάγκιο των εργαζομένων κι όχι  το δεξί χέρι της κάθε διοίκησης και της εκάστοτε  κυβέρνησης.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ δεν παρουσιάσθηκε τώρα  συγκυριακά  σαν κομήτης  από το …πουθενά. 

Το ψηφίσατε στις προηγούμενες εκλογές γιατί είχε  ενωτικό μήνυμα, γιατί είχε προέλθει και από την συνένωση των σωματείων ΠΑΣΥΜΗΤΕ-ΠΑΣΤΕΔ στην οποία όχι απλά συμβάλαμε αλλά και  την  υλοποιήσαμε αποδεικνύοντας  ότι με έργα επιδιώκουμε την ενότητα. 

Δεν είμαστε εμείς που αποστατήσαμε από το ΕΝΙΑΙΟ  ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ το μοναδικό  που και τότε και τώρα  έχει ως θεμέλιο  την πραγματική  ενότητα . 

Δεν  είμαστε εμείς που  στις πιο κρίσιμες στιγμές  για  χάρη των προσωπικών  φιλοδοξιών διασπάσαμε αυτην την  ενότητα, ούτε αυτοί  που την εννοούν  μόνο ως υπακοή  στην αρχή του ενός  και της  ευκαιριακής του παρέας  που  κατά  την συντριπτική της πλειοψηφία  αποτελείται από πρόσωπα της παλιάς – ενδιάμεσης και νέας  νομενκλατούρας.

Αποδεικνύεται δυστυχώς στην πράξη από τότε έως και σήμερα , ποιοί θέλουν την ενότητα και τη διεκδικητική- εργασιακή δομή και λειτουργία  του συλλόγου μας, ποιοι είναι οι καρεκλολάγνοι και θεσιθήρες, ποιοι είναι  οι δημοσιοσχεσίτες  που αλλάζουν θέσεις και απόψεις σαν ανεμοδούρες ανάλογα  με το  που «πωλούν» τα φύκια τους για μεταξωτές κορδέλες, ποιοι καλλιεργούν τη διαίρεση, την αποστασία και την διάσπαση, ποιοι τελικά  τελικά  είναι  οι «λύκοι» που φορούν  προβειά. 

Αντιταχθήκαμε στην διάσπαση του ενιαίου ψηφοδελτίου γιατί πιστεύαμε και συνεχίζουμε να πιστεύουμε, ότι ο δυνατότερος σύλλογος και πυλώνας του συνδικαλισμού στην ΕΡΤ δεν πρέπει να ξανακάνει τα ΙΔΙΑ ΛΑΘΗ του 2009 και να καταστεί από κυρίαρχος - παρίας, συμπληρωματικός και καθοδηγούμενος από άλλα σωματεία με διαφορετικά συμφέροντα από αυτά των μελών μας (άλλωστε  η ίδια η παράταξη του απερχομένου προέδρου τα έχει κατονομάσει με ανακοίνωση της σαν εργοδοτικά και ότι δρουν με γνώμονα την ιδιοτέλεια).

Συνεχίσαμε τις προσπάθειές μας για ενότητα ακόμα και όταν ο τότε απελθών πρόεδρος Κασιμάτης, χωρίς καν να διαλεχθεί η έστω να ενημερώσει όλους τους άλλους συνυποψήφιους, αποφάσισε  να διασπάσει το ενιαίο ψηφοδέλτιο τον Μάρτιο του 2018 στο συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ και έκτοτε λειτουργεί αντικαταστατικά και εν κρυπτώ στο  Δ.Σ του σωματείου μας.

Θεωρούσε  κεκτημένο του …δικαίωμα να αυθαιρετεί σε καθημερινή βάση και αφού μετέφερε τη νέα του «παράταξη» μέσα στο Δ.Σ στο οποίο είχε εκλεγεί με το  «Ενιαίο  ψηφοδέλτιο» ενεργούσε διαρκώς  απαξιωτικά , αντισυναδελφικά , αυταρχικά και σε βάρος της ενότητας και των τεράστιων προβλημάτων των εργαζομένων μελων μας κι όμως είναι αυτός που  τολμά και μιλά σήμερα για ενότητα.

Όταν επιτέλους έληξε η θητεία του Δ.Σ και δεν έκρινε σκόπιμο να πάμε για  εκλογές -γιατί δεν  είχε τέτοια εντολή ! – παραιτηθήκαμε για να τον αναγκάσουμε  να γίνουν, όμως και πάλι δεν έγιναν . 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 

 Ο συνδικαλισμός είναι ένας και όχι «πολλοί». Από τη μια ο εργαζόμενος και από την άλλη η  εργοδοσία.

Όταν αυτά τα άμικτα, αναμειγνύονται δεν προοιωνίζεται τίποτα καλό για τους εργαζομένους.

Δεν κάνουμε συνδικαλισμό γιατί το έχουμε απωθημένο, γιατί θέλουμε να τιμωρήσουμε κανένα, για να δώσουμε διαβατήρια «εντιμότητας» σε κάποιους ..μεγαλόσχημους, αλλά γιατί σαν  υποψήφιοι με το «ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ» παραμένουμε σταθεροί στις αξίες του συνδικαλισμού των εργαζομένων και έχουμε αποδείξει ότι έχουμε τη βούληση και τη θέληση  να προχωρήσουμε  με αποφασιστικότητα μαζί σας, στη διεκδίκηση όλων όσων  μας αφορούν με διαφάνεια, ενότητα, αγωνιστικότητα αλληλεγγύη και συμπόρευση .

Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει υποχρέωση και καθήκον μέσα στις σημερινές εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό, να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις του και να οργανώσει τις αντιστάσεις των εργαζομένων το επόμενο διάστημα, ώστε να ανατραπεί όλο το αντεργατικό μνημονιακό και νεοφιλελεύθερο πλαίσιο, να επανέλθουν οι μισθοί και οι συλλογικές συμβάσεις και τα εργατικά δικαιώματα.

Επειδή  αντιστεκόμαστε με όρθιες ψυχές και καθαρή συνείδηση, έχοντας πάντα καθαρό λόγο και προτάσεις, προβάλλοντας την αγωνιστικότητά μας, διαφυλάσσοντας το χρέος μας και τα όσια και ιερά του συνδικαλιστικού κινήματος , ζητάμε τη ψήφο σας .

Ψήφος  στο 

«ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ» 


σημαίνει  δύναμη στη ΔΙΚΗ σου εκπροσώπηση




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου